KNUTSEN & LUDVIGSEN program

Page 1

På tide å stå opp! KNUTSEN & LUDVIGSEN Hovedscenen Premiere 14. januar 2023
av Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen

På tide å stå opp! Knutsen & Ludvigsen er tilbake

Knutsen & Ludvigsen har blitt tvunget til å flytte fra tunnelen sin, og slik er det at de nå har ramlet inn på teatret. Det blir skikkelig juba og hattstativ, med mye tøys og musikk. Og grevlingen, den luringen! Han har gjemt seg.

Knutsen & Ludvigsen er et kjent og kjært visekonsept fra duoen Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen. Mange som er foreldre i dag så dem faktisk på Trøndelag Teater i riktig gamle dager, da de selv var barn. Det gjorde regissøren, Øyvind Brandtzæg også.

– Jeg husker at det var kjempeartig, men ikke hvorfor. Men jeg husker at de sa: «Er det noen fra Bergen her?» Da ingen svarte sa de: «Det var bra, for vi har tenkt å ha en hyggelig kveld». Jeg var sjokkert og husker at jeg holdt på å le meg i hjel. Det var litt ulovlig på den tiden å si sånt. Jeg skjønte at dette er noe helt annet enn det jeg fikk se på barne-TV. Der var alle veldig korrekte og vi forstod at de skulle lære oss noe viktig. Knudsen & Ludvigsen lærte oss ingenting. De hadde det gøy. Og vi som så på hadde det også gøy. Det dere skal se i kveld er også bare gøy. Hvis dere lærer noe viktig kan dere sende klage til teatersjefen!

En siste ting. På mange konserter sier de voksne at barna må være stille. Det gjelder ikke her. Knutsen & Ludvigsen vil gjerne at alle synger og klapper sammen med dem. God fornøyelse!

Introduksjon
Knutsen & Ludvigsen - På tide å stå opp! av Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen
Regi Øyvind Brandtzæg Scenografi og kostymer Even Børsum Lysdesign Eivind Myren Dramaturg Per Ananiassen Leppeslenger og fotomodell Øystein Dolmen Inspisient Line Åmli Sufflør Ingrid Nyhus Maskeansvarlig Maria Abelsen Lyddesign Jan Magne Høynes Rekvisittansvarlig Elisabet A.K. Østergren Sceneansvarlig Erik Chan Rettigheter Teaterforlaget Songbird AS Foto fra prøvene Ole Ekker Ansvarlig utgiver Elisabeth Egseth Hansen Knutsen Hans Petter Nilsen Ludvigsen Ivar Nergaard Rypa Madeleine Brandtzæg Nilsen Reven Thomas Jensen Takyi Jaroslav Jovanivic Berg Jovan Pavlovic Pianisten Anna Ueland / Eirik Tveten Trommisen Håkon Mjåset Johansen / Elias Alexander Green Baadsvik #knutsen&ludvigsen – Følg oss på Facebook og Instagram Kulisser og kostymer er produsert i Trøndelag Teaters verksteder. Takk til alle barna fra hele Trøndelag som har hjulpet oss med å lage sceneteppet. Fotografering og lydopptak under forestilling er ikke tillatt. Forestillingen varer ca. 2 timer inkludert pause Design: Tank Design Trondheim Trykk: Heimdal Nye Trykkeri Billetter: 73 80 50 00 trondelagteater.no Medvirkende Kunstnerisk team