F00006 Produktinfo rullstolscykel Duet 20211020

Page 1

Trident Duet

Rullstolscykel - kombinerad cykel och rullstol

DUET Rullstolscykel är en unik kombination av en robust cykeldel med en stabil och bekväm rullstolsdel. Rullstolsdelen kan enkelt kopplas från cykeldelen och användas som rullstol. DUET är ett praktiskt alternativ till bilen vid kortare turer till exempel till affären. Konstruktionen är både sportig och ergonomisk. Den kan beställas med batteridriven hjälpmotor. Ett speciellt styrsystem underlättar styrningen av fordonet. Cykelns trumbromsar säkerställer stabila och kontrollerade inbromsningar och det finns även pedalbroms. Stolen är byggd för vuxna men kan även användas för barn, med tillval av sidokuddar och ryggdynor kan man justera sätet i bredd och djup.


TRIDENT Rullstolscykel DUET

DUET Rullstolscykeln DUET finns med röd ram. Garantitid på DUET är två år undantaget DUET med hjälpmotor där batteri håller garantitid 6 månader. Garantin innefattar inte förslitningsdelar som t ex däck, kedja och lampor.

Tekniska data material Material i ram:

Stål, tvärramen i aluminium.

Kulör:

Röd epoxylack anpassad för utomhus.

Hjul:

Aluminium fälgar med rostfria ekrar.

Lampor:

Batterilampor med LED ljus placerade fram och bak.

Stänkskärmar:

Slagsäker plast.

Kedjeskydd:

Slagsäker plast.

DUET

Styre: Stål Sadelstolpe: Aluminium Rullstolssits:

ABS kompositmaterial

Bromsar:

Trumbroms samt parkeringsbroms i fram och pedalbroms bakre del.

Växlar:

8-växlad, Shimano Nexus, nav med fotbroms. (Cykel med elhjälpmotor har ett 7-växlat nav.)

Garanti:

2 års garanti dock inte förslitningsdelar som t ex däck, kedja och lampor. Vid beställning med tillval elhjälpmotor är garantitiden för batteriet 6 månader.

DUET avkopplad rullstolsdel

Tillverkare: Huka Holland

Trident - Rullstolscykel DUET | 2


TRIDENT Rullstolscykel DUET

DUET Teknisk Information

Cykel Pedalarmslängd: Innerben längd (F): Sadel höjd från mark: Styrets höjd från mark: Instegshöjd: Instegslängd: Hjulstorlek: Maxbelastning:

Utrustning standard 170 mm 780 - 930 mm 910 - 1060 mm 810 - 1110 mm 390 mm 520 mm 26” x 1,75 (47 - 559 mm) 100 kg

Rullstol Sitsbredd (A): Sitsdjup (B): Ryggstöds höjd (C): Underbens längd (D): Hjulstorlek: Framhjul på rullstol: Maxbelastning:

450 mm 400 mm 550 mm 100 - 550 mm 26” x 1,75 (47 - 559 mm) 200 x 50 mm 100 kg

Cykeldel med cykelstöd Rullstolsdel med sits och dyna. Hand-, pedal- och parkeringsbroms. Halogenlampor med dynamo. Fotstöd till rullstol. Nackstöd till rullstol. Fyrpunktsbälte till rullstol. Ekerskydd till rullstol. Vita reflexer fram. Ringklocka Pump Reparationskit med verktyg.

Utrustning tillval Armstöd till rullstol. Abduktionsblock till rullstol. Dynor i olika modeller och tjocklekar till rullstol. Tippskydd Elhjälpmotor

DUET (Cykel med rullstol) Ekipage längd total (H): Ekipage bredd total (M): Vikt: Maxbelasting:

2350 mm 650 mm 41 kg 180 kg

Tillverkare: Huka Holland På Trident är produktförbättringsarbetet en fortlöpande process och genomförs kontinuerligt. Av den anledningen kan den levererade produkten skilja sig något från bilderna i denna beskrivning.

Trident - Rullstolscykel DUET | 3


TRIDENT INDUSTRI AB Trident erbjuder ett brett sortiment produkter för miljöer där tillgänglighet, valfrihet, säkerhet och bekvämlighet har hög prioritet. I vårt breda sortiment finns såväl egenutvecklade produkter som kvalitetsvaror från svenska och internationella varumärken.

Tillverkare: Huka Holland

TRIDENT INDUSTRI AB. Metallgatan 25, 262 72 Ängelholm. fn 0431-44 95 00. info@trident.se www.trident.se

F00006 20211020

www.trident.se

Trident - Rullstolscykel DUET | 4