Business Traveller - Januari/Februari 2017

Page 16

16 I Tried & Tested Hotels

The Beekman, A Thompson hotel ACHTERGROND The Beekman is een hotel dat geschiedenis ademt. Na zes jaar verbouwen, opende het hotel afgelopen september zijn deuren. Het hotel is gevestigd in een van Manhattans eerst gebouwde wolkenkrabbers (1881), waar de eerste voorstelling van Shakespeare’s Hamlet werd opgevoerd. In een ver verleden huisde er een bijzondere literaire collectie en diende het als werkplek voor beroemde schrijvers als Edgar Allan Poe.

HOE IS HET? The Beekman is een iconische landmark dat zijn eigen verhaal vertelt. Het wordt niet voor niets een van New Yorks ‘laatste architectonische schatten’ genoemd. Bij binnenkomst valt direct op dat het interieur en design tot in de puntjes is uitgewerkt. Elk detail vertelt iets over de geschiedenis van het pand. Als gast word je ontvangen bij de ‘receptiebalie,’ bekleed met geweven tapijten uit 1800. Zowel in de publieke ruimtes, als op de kamers, huist een kunstcollectie geïnspireerd op twintig bekende, en opkomende lokale en internationale kunstenaars. De twee buitengewone façadetorens zijn in 1998 officieel benoemd als stadslandmark, nu omgebouwd tot twee penthouses. Maar de echte eyecatcher is het 9-verdieping tellende atrium in victoriaanse stijl.

WAAR IS HET? Vanaf The Beekman, genesteld in New Downtown tussenin de East- en Hudson River, loop je in vier minuten naar de even oude Brooklyn Bridge. Middenin Manhattans epicentrum in Financial District, sta je binnen tien minuten op Wall Street tegenover de statige New York Stock Exchange of de indrukwekkende 9/11 Memorial.

van Lower Manhattan in zijn een menu met typische New Yorkse gerechten. The Bar Room serveert zelf samengestelde cocktails en klassieke Amerikaanse dishes.Voor moderne Franse gerechten kunnen gasten aanschuiven bij Keith McNally’s Augustine in brasseriesijl, die hiermee zijn debuut maakt in New York.

Custom made cocktails en American dishes

BUSINESS Het hotel biedt ruim 436 vierkante meter aan vergader- en eventruimtes, met de mogelijkheid tot catering door chef-kok Tom Colicchio. Daarnaast is er 24/7 in-room dining, valet parking en een in-house car service (Lexus).

LEISURE Er zijn (nog) geen wellness-of fitnessfaciliteiten aanwezig. In persoonlijke optiek geen gemis, gezien de toplocatie middenin het bruisend hart van het Financial District. De drukte en levendigheid van de stad nodigt snel genoeg uit tot ontdekking. Cathelijn Paling

KAMERFACILITEITEN Het hotel beschikt over 287 hotelkamers, 38 suites en twee ‘toren suites’, met privédakterras en uitkijk op het One World Trade Center. De kamers zijn ingericht met een knipoog naar de literaire geschiedenis van het pand, in combinatie kunstzinnige elementen die een sfeer creëren van alle voorgaande wereldreizigers die hun stempel hierop drukten. Een greep uit fijne faciliteiten, zijn de beschikking tot inhouse autoverhuur, snelle wifi, 24-uurs diner roomservice en ideaal: universele stopcontacten in de kamers!

RESTAURANTS EN BARS The Beekman verenigt de talenten van de twee befaamde James Beard Award winnaars, Tom Colicchio en Keith McNally, in restaurant Fowler & Wells (ontbijt, lunch en diner) en The Bar Room. Chef-kok en restauranthouder Tom Colicchio reflecteert de culturele en culinaire geschiedenis FEBRUARI 2017

OORDEEL Een overnachting bij The Beekman is een ware beleving en heeft meer weg van een nacht in een stijlvol museum, dan enkel een plek om te overnachten. Qua locatie en faciliteiten zeer geschikt voor met name de zakenreiziger. Maar ook de leisure gast zal het hieraan niets ontbreken.

PRIJS Een Superior Kamer doordeweeks in maart is boekbaar vanaf € 330 euro per nacht. CONTACT The Beekman, a Thomspon Hotel 123 Nassau Street New York, NY 10038 212.233.2300 Beekmaninfo@thompsonhotels.com

businesstraveller.nl