Page 1

ALICANTE / AMSTERDAM / ANTALYA / BARCELONA-GIRONA / BEOGRAD / BERGEN / BODØ / BREMEN / BUCURESTI / EDINBURGH / GDANSK / GRAN CANARIA / HARSTAD-NARVIK / KRAKOW-KATOWICE / KRETA / KROATIA-SPLIT / KYPROS / KØBENHAVN / LIVERPOOL / LONDON / LUBLIN / MALAGA / MALLORCA / MILANO-BERGAMO / NICE / PESCARA / PISA / POZNAN / RIGA / RHODOS / SARDINIA-ALGHERO / STAVANGER / SZCZECIN / TENERIFE / TRONDHEIM / VILNIUS / VISBY / WARSZAWA / WROCLAW / ZADAR / MER ENN 40 DIREKTERUTER

Et lite reisemagasin fra TORP Sandefjord lufthavn

3-13

SPANIA x 5:

BRUN & BLID-GARANTI! REISETILBUD SPANIA fly én vei fra kr

323,Vinn reise til Evenes med overnatting SIDE 7

HERLIG NABOTUR, ELLER HUR?

/ SIDE 5


Spanske spe En håndfull herlige feriefavoritter med nærm i bøtter og spann, selvsagt med krystallklart

ord! n re k a v i s e v i r t r Liten og sto TEKST: MARIANNE ROSENLUND HEGG FOTO: COSTA BRAVA PIRINEU DE GIRONA HAR DU HUSKET å bestille sommerferien? Mulighetene er mange fra TORP; fra sand mellom tærne på Gran Canaria i syd, til trolsk stemning under midnattssolen i nord. Aldri før har det vært så stor kapasitet direkte fra TORP til fantastiske Nord-Norge. I sommer flyr Norwegian til Harstad/Narvik (Evenes), mens Widerøe flyr til Bodø, og derfra til Tromsø. Så benytt denne enkle anledningen til å oppleve et stort stykke av vårt fantastiske lille land. Kortreist ferielykke … Men det finnes flere kortreiste alternativer, så som øyperlen Gotland, med flest soldager i hele Sverige, akkompagnert av lange flotte strender og flott natur. En kort flytur unna er også Gdansk, og her får du tre for én! Byene Gdansk, Sopot og Gdynia ligger så nær hverandre at du kan sykle fra by til by, og finne ferielykken i ulike former. … og langdistanse-kjærlighet Har du derimot falt pladask for en annen av klodens utallige sjarmerende byer, er det heldigvis enkelt å komme seg fra Torp, via Amsterdam eller København, og videre ut i verden. Det er lurt å være tidlig ute for å få de beste prisene, og Widerøe og KLM har nå gode tilbud til blant annet New York og Singapore.

Det er lov å la seg friste – god turplanlegging! SPANIA ER VIRKELIG ET LAND vi nordmenn har lagt vår elsk på. Mellom sanddyner og barer ut med havet, heve mang ein nordmann fenge sin ferieheim. Går du heller for et hotellopphold, kan du velge mellom både Costa Masse og Costa Lite når det kommer til alternativer langs de ulike kyststrekningene. Uansett hvor du ender, er det viktigste å Costa På Seg en pause i solen snart.

ILJ

ØM E R K E

TRYKKSAK

2

T

M

markedssjef Tine Kleive-Mathisen

Vilt, vakkert og vått Costa Brava lever stedvis helt opp til navnet ”den ville kysten”, med sine lune badeviker og forrevne klippelandskap. Dette er det nordøstlige hjørnet av den spanske middelhavskysten, og både feriebyene og strendene ligger på rekke og rad. Her kan man snorkle og surfe, shoppe og sole seg, samt spe på med litt kunst og kultur fra Salvador Dalís fødested. Men la oss stykke det opp, så det (muligens) blir enklere å velge …

Jeg snakker om sola, for da vil du skinne. Nå er du der ute, og tida er inne. Kjerstin Aune


sialiteter

Fra TORP flyr du direkte til Alicante, Barcelona-Girona, Mallorca, Malaga og Gran Canaria med Ryanair og Norwegian.

est brun & blid-garanti. Vi snakker sol og sand vann. Det er bare å stupe i det!

Flamencoens flammende te rament etterlater varige minmnpe er. STEDER Å SE, TING Å GJØRE

Klare klassikere – Costa-kystene Alicantes ”hvite kyst”, Costa Blanca, er en sikker vinner, med over 300 soldager i året og en stil som er både familievennlig og avslappende. Selve Alicante by, strekningens hovedstad, er synonymt med både storby og strandliv, shopping og soling, pensjonistparadis og partyby. På ”solkysten” i Malaga-provinsen, Costa del Sol, finner du lekre marinaer og herlige strender, samt golfbaner så langt øyet kan se. Og begge kyststrekningene runder det hele av med å by på supre smaksopplevelser. Palma de Mallorca ”Lille Barcelona”, med herlige strender, brede avenyer, sjarmerende smågater, grønne lunger og pulserende uteliv. Mallorcas hovedstad, Palma, gir deg det autentiske spanske ispedd en god dose moderne turisme, toppet med kulinariske

fristelser som er verdt turen i seg selv. Det behagelige klimaet gjør også Mallorca til en av Europas beste golfdestinasjoner, så her er det bare å slå til! For ikke å glemme … Gaudí, la Sagrada Família, Las Ramblas … Barcelona er ifølge National Geographic én av 50 steder i verden du bare MÅ besøke! Eller hva med å bli værende der du lander; i byen Girona? En godt bevart middelalder-hemmelighet, med få turister og hyggelige priser. Så prøv noe nytt, prøv Girona! Eller sist, men ikke minst: Gran Canaria. Nyt det gode liv i slaraffenstil på denne helårsfavoritten. Fantastiske sanddyner, flotte fotturer og herlig klima. Hasta luego!

Visste du at TripAdvisor kåret Benidorm til det femte beste strandreisemålet i Europa i 2012?

Besøk den store fornøyelsesparken Terra Mitica eller sjø-dyreparken MundoMar, begge i Benidorm.

Ta turen til Soller, et av de mest idylliske feriestedene på Mallorca, hvor mange kunstnere har bosatt seg.

SPANIA BARCELONA FRA KR

323,433,699,-

ALICANTE, MALAGA, MALLORCA FRA KR

GRAN CANARIA FRA KR

FLY ÉN VEI. Prisen inkluderer ikke valgfrie tillegg.

IR RYANA 3


Ut i verden

Royal Dutch Airlines

Fra TORP til hele verden med: WIDERØE: wideroe.no eller tlf: 810 01 200 KLM: klm.no eller tlf: 22 64 37 52

Det er enkelt å komme seg fra Torp via Amsterdam eller København og videre ut i verden. Med nettverksselskaper som KLM, Widerøe, SAS, Lufthansa og en rekke andre, kjøper du én billett som gjelder for hele strekningen, sjekker inn kofferten på Torp og tenker ikke mer på den før du er helt fremme. Bestiller du tidlig er det ofte gode priser og kampanjer, og flere av selskapene tilbyr bonuspoeng.

NEW YORK FLY TUR/RETUR MED WIDERØE VIA KØBENHAVN OG DERFRA VIDERE MED SAMARBEIDSPARTNERE FRA KR

6 253,-*

SINGAPORE Metropolen over alle metropoler New York er antakeligvis det eneste reisemålet som kan gi deg litt av hele verden på én uke ... Bydelene er som kontinenter og nabolagene som små provinser – alle vil ha en smakebit av det store eplet!

FLY TUR/RETUR MED KLM VIA AMSTERDAM OG DERFRA VIDERE MED SAMARBEIDSPARTNERE FRA KR

7 378,-

Reis “Asia rundt” i én by! Miks en skvett New York med litt Kina, India, De forente arabiske emirater og Malaysia, så får du Singapore. Én billett tar deg hele veien til Østens smeltedigel og eksotiske opplevelser!

Foto: visitdenmark.com

* gjelder ikke i juli

KØBENHAVN FLY DIREKTE MED WIDERØE, ÉN VEI

FRA KR

4

595,-

AMSTERDAM Designhovedstaden i Skandinavia Bli inspirert i trendsettende København! Se motene i gatene, la deg begeistre i galleriene, bær tungt ut av butikkene, slipp undersåttene løs på dansegulvet og la latteren runge i Tivoli!

FLY DIREKTE MED KLM, TUR/RETUR

FRA KR

1 095,-

Amsterdam feirer seg selv! Kanalene fyller 400 år, det er 160 år siden Vincent van Gogh ble født og ærverdige Rijksmuseum åpner etter 10 års oppussing. Den fargerike tulipanbyen lokker!


Våre gode grannar

Fra TORP går det inntil 4 daglige avganger direkte til København med Widerøe. Gotlandsflyg tar deg direkte til Visby 3 ganger i uken frem til 11. august.

”Har du hørt den om dansken, svensken og nordmannen …” Å gjøre narr av våre to gode naboer er en klassiker, men når det kommer til gode sommeropplevelser, er det ikke en spøk at de begge kan by på minneverdige opplevelser!

TEKST: MARIANNE ROSENLUND HEGG FOTO: INSPIRASJON GOTLAND, TIVOLI.DK

FOR MAN TRENGER FAKTISK IKKE å reise så langt for å få den gode utenlandsfølelsen. Og innerst inne er vi jo glade i både danskene og svenskene, selv om vi elsker å hevde vår (påståtte) suverenitet. Men hva er det så som frister hos våre gode grannar i sommer? Det er godt i land på Gotland! Den grønne øya som svenskene selv har kåret til verdens beste golf- og ferieøy, foran berømtheter som Bali og Tahiti. Du trenger ikke å være lokalpatriot for å se argumentene. Byen Visby pleier å skinne helt i toppen av listen over svenske steder med mest sol i løpet av et år. Og på Gotland finner du hele 800 kilometer med sandstrand, omkranset av et nydelig landskap. Stedet er ypperlig for ride- eller sykkelturer, badeferie, padling, shopping og konsertopplevelser. Her finnes det også massevis å utforske for de aller minste i familien, så det er rett og slett godt å være norsk – på Gotland. Det er sgu’ dejligt at være lille i København! Store-lille København er en perfekt smeltedigel når familieharmoni, opplevelsessug og shoppingglede skal blandes til et velbalansert feriehøydepunkt. Øverst på listen snurrer selvsagt Tivoli, men også H.C. Andersen Eventyr-

huset må nevnes. For de litt større nysgjerrigper’ene er Ripley’s Believe It Or Not Museum et spennende alternativ. Dersom dere må kompromisse mellom den eldste og den yngste, kan Zoo København være en sikker hit, med sine mer enn 2 500 sjarmerende og skumle dyrearter. Er det til slutt tid for en dukkert, bekrefter Amager Strand, en sentrumsnær ”dejlig danskestrand”, at det er duket for ”nogle feriedage som børnene også kan li’ …”

STEDER Å SE, TING Å GJØRE

odet i Tivoli h å p s u n s t e v li e i r La fe – artig for al e!

VISBY

Visby Golfklubb; nr. 2 blant Sveriges beste baner 2012, Golf Digest!

FLY ÉN VEI INKLUDERT GEBYR

Kneippbyn på Gotland; bade- og fornøyelsespark med Pippis originale Villa Villekulla.

FRA KR

Bakken i København; Tivolis ”bestefar” og verdens eldste fornøyelsespark.

Experimentarium i Køben; for forskerspirene i familien.

648,yg.se ndsfl gotla

5


TORP Booking

Vårt eget reisebyrå! Tlf: 33 42 70 80 e-post: reise@torp.no

Vi gjør det enda enklere for deg! Leiebil, transport, konserter, restauranter – spør oss om mulighetene. Vi er autoriserte agenter for Ryanair, Norwegian, Wizz Air og Holiday Autos, og hjelper deg gjerne med å booke fly, hotell og opplevelser. Her er noen eksempler:

SPANIA STORBY, STRANDLIV OG SHOPPING I ALICANTE, BARCELONA-GIRONA, MALAGA ELLER PÅ MALLORCA

Sjekk ut flere av våre reisemål på torp.no

FLY + 2 NETTER PÅ 3-STJERNERS HOTELL M/ FROKOST Spania har vært Syden for oss nordmenn helt siden chartereventyret begynte på 60-tallet. Og landet innfrir fortsatt: Her finner du alt du kan drømme om av sol og hvite strender, kulinariske opplevelser, pulserende uteliv, kulturskatter, vågal arkitektur og fascinerende historie. Costa Brava, Costa Blanca, Costa del Sol og Balearene venter på deg!

FRA KR

2 290,-

GDANSK HANSABYEN MED HVITE STRENDER FLY + 2 NETTER PÅ 3-STJERNERS HOTELL MED FROKOST FRA KR

6

1 990,-

TRONDHEIM Gdansk er en av Europas vakreste middelalderbyer, lett tilgjengelig for en deilig langhelg. Utenfor byen lokker lange hvite sandstrender og forfriskende sjøluft.

NORGES TREDJE STØRSTE BY FLY + 2 NETTER PÅ 3-STJERNERS HOTELL MED FROKOST FRA KR

1 990,-

Trondheim er en storby med småbysjarm, og en av Skandinavias eldste. Tidligere pilegrimsmål, nå turistyndling. La deg sjarmere!


Tri-City

– en kindereggreise i Polen Gdansk, Sopot og Gdynia – tre byer i ett jafs. Tre reiseformer i én munnfull. Og det hele gir virkelig mersmak!

På TORP skal vi gjøre alt for at starten og avslutningen på reisen din blir så enkel, effektiv og behagelig som mulig. Hos oss skal du alltid føle deg velkommen. God tur!

Vi gir deg gratis Internett i hele terminalen Du kan koble deg gratis til vår WiFi i hele terminalområdet på Torp, så lenge du vil. Her finner du også informasjonsstasjoner med nyheter, generell informasjon og fri bruk av Internett.

Vi gir deg gratis aviser Hos oss får du ferske utgaver av Sandefjords Blad, Tønsbergs Blad, Gjengangeren, Varden og Vestfold Blad – helt gratis.

LES VIDERE DERSOM DU ennå ikke har booket sommerferien og svarer som Ole Brumm når det kommer til valget mellom byopplevelser eller strandhugg; ja takk, begge deler. Liker du i tillegg å få full valuta for feriepengene, er en ”kindereggreise” til Polen tingen! 3-i-1-byen Tri-City, eller trippelbyen på norsk, består av Gdansk, Sopot og Gdynia. Tre vakre byer på rad, med hver sine særtrekk. Avslappede Sopot, som siden 1800-tallet har vært en av Østersjø-kystens mest fasjonable badebyer, med en av Polens triveligste gågater. Sjarmerende Gdansk, hansabyen som er litt ”mini-Amsterdamsk”, hvor øst blandes med vest og tradisjonelle melkebarer støtter seg mot trendy kafeer. Hvor Gamlebyen har alt en

gamleby skal ha, og lyse sandstrender lokker rett utenfor sentrum. Mens det hele trappes opp i Gdynia; den mer moderne storbyen med litt heftigere puls. Langs hele kystlinjen løper en sykkelsti som gjør at du lett kan sykle mellom byene – og strendene. Det er med andre ord bare å tråkke til og gå for en variert ferie i år, med gode bademuligheter. FLY DIREKTE MED WIZZ AIR 6 DAGER I UKEN. PRIS FRA KR 69,-

tt e reis overna å m/ se p an kurr Kon orp.no t

Vi booker hele reisen for deg TORP Booking, vårt eget reisebyrå, hjelper deg med å bestille hele reisen (fly, hotell, leiebil og opplevelser).

Vi har selvbetjent bagdrop

KONKURRANSE: N VItNil Eveneinsg

Vi har eget servicesenter Vi kan oppbevare yttertøy, bagasje og små gjenstander mens du er på reise. Åpent kl 05:00 til 22:30 alle dager.

Tilgjengelig for reisende med Widerøe og Norwegian.

Alt du trenger å gjøre for å delta, er å gå inn på torp.no og følge linken til konkurransen. Premien er en reise til Evenes med overnatting. Benytt også anledningen til å melde deg på vårt nyhetsbrev med gode reisetilbud og oppdaterte nyheter fra Torp.

Du komme enkelt til TOr deg RP!

• TOG : Alle tog på på TO Vestfo RP sta ldban sjon. en sto pper • BUS S: Tor p -e k Telem spress arkek e n nord spress avgan fra og en, m ger, sø ed inn rfra. til 17 • BIL: Parke r rime termin li g o g nær alen. God k t til apasit et i 2 p-hus .

7


Harstad-Narvik

CHARTER • GRAN CANARIA • KRETA • KROATIA • MALLORCA • RHODOS • TENERIFE • TYRKIA

Bodø

Bergen Stavanger Visby Edinburgh

Riga

København Gdansk

Liverpool

Vilnius

Szczecin

London

Poznan

Bremen Amsterdam

Warszawa

Wroclaw

Lublin

Krakow-Katowice

Milano-Bergamo Beograd Nice Barcelona-Girona Mallorca

Pisa

Zadar

Bucuresti

Pescara Sardinia-Alghero

Alicante Malaga

Antalya

Tenerife Gran Canaria

Vi har mer enn 40 direkteruter fra TORP! Sjekk torp.no for flere gode reisetips og informasjon om våre destinasjoner og tilbud. Royal Dutch Airline

RYANA IR

s

Vi tar forbehold om endringer og trykkfeil.

Trondheim

FraTorp 3/13  

Et lite reisemagasin fra TORP Sandefjord lufthavn

FraTorp 3/13  

Et lite reisemagasin fra TORP Sandefjord lufthavn

Advertisement