Page 1

LOLLAND - FALSTER

+ SJÆLLAND RUNDT

MC-TOURING MC-TOURING PROGRAM

Bakken

4 dage / 3 nætter 4. til 7. juni 2016 Arrangør: © Erik Foged * Mail: efoged@webspeed.dk * Tlf +45 21297811


Lørdag d. 4. juni 2016 - Deltagere mødes i Spodsbjerg Færgehavn udenfor billetkontrollen, så vi kan køre samlet ind. Mødetid: senest kl. 08:45 Færgen afsejler kl. 09:15 Tårs ankomst: kl. 10:00 Vi kører ad de små veje til Stubbekøbing MC- & Radio-museum. Herefter spiser vi vor medbragte og velsmurte madpakke samtidig indtagelse af våde varer - kaffe/the eller øl/vand. Efter endt frokostpause kører vi hen over Farø-broen, for lidt senere at tage afkørslen ned til Bogø. På Bogø skal vi besøge TROLDMANDEN, der hedder Leif Nowicki - men bedst kendt som smeden på Bogø. Han har gennem de seneste 50 år skabt en imponerende samling af gamle biler, motorcykler bl.a. ´Kakkelovnsrøret` som Nimbus ejere kan identificere sig med eller navnet ihverttilfælde mv. Hans klenodie er nok samlingens Adler bil fra 1913. Han har deltaget i utallige veteranbilrallies, herhjemme, i Tyskland oftest i hans Overland fra 1921, men også i London-Brightonløbet i 1988 - for biler før 1904. - Efter besøget sætter vi kurs mod Stege, hvor vi skal besøge en af vore CX venner. - På vor vej derover, kører vi gennem en forstad til Stege - der hedder Lendemarke. På adressen - Hovedgade 12, er der ifølge oplyst - et par udstillingsvinduer med temmelige mange ´Fladtankere´ - man kan Google adressen og se det gule hus, og mange fladtankere inde bag ruderne, hvorfor vi gør holdt her et øjeblik.

1


Når vi har stået lidt og hvem ved - måske også ´savlet´ lidt over de klenodier der var her, Ja - så fortsætter vi hen til MC Klaus et besøg - han har `det mønske Honda «museum»`- Klaus er medlem af CX klub m.fl. Han har en del Honda af forskellige typer, 2-, 4- og 6 cylindrede, men kører også på BMW R1200GS og er næsten altid på farten ude i Europa. Vi overnatter på Ore Strand Camping, hvor vi har lejet 3 hytter uden luxus, da de desværre var lejet ud til anden side.. PRIS: hytter = kr. 375,00 / 93,75 pr. mand Hytterne er spartansk udstyret med 4 køjer i hver, elkedel samt kaffetragt. Servicebygningen indeholder det nødvendige for at kunne tilberede et Gourmet måltid, men ellers er der ca. 2 km til et spisested. Morgenbrød kan bestilles i kiosken på pladsen mv. HUSK du skal selv have sengelinned eller sovepose med.

1. køredag = ca. 170 km - startende i Spodsbjerg - Tårs - Nakskov - ned gennem Søllested - Maribo - Sakskøbing - hen over Guldborgsundbroen Stubbekøbing - tilbage og op over Farø-broen, ned til Bogø - Møn Lendemark - Stege for at slutte dagen hos Ore Strand Camping.

2


Søndag d. 5. juni 2016 - vi skal selv lave kaffe og morgenmad på Ore Strand Camping. - Det er op til den enkelte om man vil smøre en frokostpakke til denne dag. - Vi har god tid, idet vort første stop er Gåsetårnet Borgcenter, Vordingborg der først åbner kl. 10:00 - så lad os alle rigtig ´morgenhygge´ - med nogle gode kopper kaffe/the. - Der er gratis adgang til borgruinen og de udendørs legeaktiviteter ved Børnenes Borgcenter. Udstillingshuset, udstillingspavilloner, Gåsetårnet og øvrige aktiviteter samt udlevering af iPadguide kræver en billet og koster kr. 65,-/pp. - Herefter kører vi op til Næstved Automobilmuseum - en micropendant til USAs største bilmuseum i Reno, Nevada. Museum er opbygget som en god gammeldags bilkirkegård. Meget ´levende´ med biler i forskellig grader af demontering. Næstved Automobilmuseum ejes af Peter Spandet og er på: 3000 m2 fyldt med biler, motorcykler, knallerter, landbrugsmaskiner og fly. 40 små forretninger og værksteder fra 50´erne. - du vil her bl.a. finde HKH kronprins Frederiks, fra USA hjembragte, Cadillac Eldorado Cabriolet årgang 1973, samt den fhv. byggematador Bøje Nielsens - Daimler. - Peter Spandet startede allerede som 18 årig med at købe sin første Ford A. Han har en samlermani som få, dog har han aldrig samlet på frimærker. - fra begyndelsen af autoophug, var det ikke meningen at det skulle udvikles til et museum, men da der kom så mange velbevarede biler ind til ophug, nænnede han ikke at ophugge disse, da de i reglen blot var blevet for gamle og umoderne, så derfor blev de bedste eksemplarer gemt. Entre: kr. 75,00

3


- Man vil derfor finde et bredt udsnit af flere af efterkrigstidens årtiers hverdagsbiler motorcykler samt knallerter.

Efter at have set denne udstilling kører vi ud til Koldkrigsmuseet Stevnsfortet. Stevnsfort er med sine 1,7 km gange hugget ud i kalken et fantastisk bygningsværk. Det er samtidig et meget kompliceret bygningsværk, der er bygget til at kunne modstå atomangreb og kunne fortsætte sine funktioner uden forbindelse til omverdenen i månedsvis. Fortet rummer i hundredevis af rum, gange og kanaler med særlige funktioner og tekniske installationer. Kun en lille del af disse rum er normalt tilgængelige for museets gæster.

Entre kr. 110,- Pensionister = kr. 90,Vi fortsætter herefter op til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ved Jystrup, der har kørende sporvogne fra hver af de danske sporvejsbyer - København, Aarhus og Odense samt fra flere udenlandske byer. Her kan nogle af vi gamle genopleve barndommen, hvor man med mor i hånden ventede på en sporvogn. Dengang var det enhver drengs drøm at blive vognstyrer på en sporvogn. For mig selv har det en særlig betydning, idet min far var vognstyrer på linie 5 under krigen - der kørte fra Sundby til Husum, inden han overtog slægtsgården i Taulov i 1949.

4


Når man besøger Skjoldenæsholm, bliver man modtaget af en sporvognskonduktør, som sælger billetterne til museet. På forpladsen holder der sporvogne og busser, som man kan komme op i. Sporvejsnettet er ca. 1,8 km lang og kan tage dig med ud på en tur i sporvognene. Billetten som du har købt ved indgangen giver ubegrænset adgang til kørsel med sporvogn hele dagen, hvis du har tid dertil. Der er anlagt 5 stoppesteder og med samme autentiske afstand som i fordums tider i København. Grundstammen for sporvejsmuseet er det frivillige arbejde og kan tælle 170 dygtige og engagerede medarbejdere. Sporvejsmuseet kan tælle ca. 1.250 medlemmer, der gennem et medlemsblad modtager info om medlemsmøder, udlandsrejser, gode salgstilbud og hilsner på runde førdselsdage - næsten det samme som i enhver anden medlemsklub. ENTRE: kr. 100,00 Vi slutter dagen på Wittrups Motel i Albertslund, hvor vi har reserveret dobbeltværelser med morgenmad. Der er restaurant på motel, dvs. hvis menukortet ser spændende ud, kan vi også indtage vor aftensmad her. Pris incl. morgenmad: Kr. 788,00 / 394,00 pr. mand Mandag d. 6. juni 2016 - når morgenmaden er sunket, værelset betalt, er vi klar til at køre ud til Bakken/Dyrehaven, Klampenborg. Nogen har ytret ønske om at spise stegt flæsk med persillesovs derude, det lyder som sød musik i mine øre. På Bakken kan vi også se kulisserne fra den populære TV-serie - MATADOR - KORSBÆK på Bakken..

Tror minsandten at det er Agnes i fru bankdirektør Varnæs´ køkken - der står her.

5


Når vi er ´mættet´ med indtryk fra Bakken, så kører vi stille og roligt og i tilbagelænet stil (kræver at man kører på en chopper eller touringmaskine) op ad STRANDVEJEN, er vejret til det - stop ved ishus eller cafe og nyde udsigten ud over Øresund. I Snekkersten har CX klubben et medlem, som mange af os kender og har været på tur sammen med - Søren Holm - der har været så generøs at invitere os alle på en drink, på vor vej til Helsingør. Vi overnatter på: Hotel Sleep2Night, Industrivej 19, Helsingør - Pris incl. morgenmad: kr. 695,00 / 347,50 pr. mand. Dagens distance er kun: 59 km Tirsdag d. 7. juni 2016 - efter en god nats søvn og et solidt morgenmåltid, kører vi ud til Kronborg Slot og bagefter kører vi ud ad Nordre Strandvej, inden vi svinger cyklerne sydover, ned til Hillerød, videre ind over Frederikssund, ned over Hornsherred, ned til den lille havneidyl Ejby, der ligger flot ved Bramsnæs vig. Vi passerer tæt på Munkholmbroen, men kører ikke over denne. Videre ned over Tølløse, Stenlille, Dianalund, Ruds-Vedby, syd om Tissø og ud til Reersø, hvor vi måske kan se enkelte af de berømmede og haleløse katte. Haleløse katte har foreløbig overlevet på Reersø i næsten 200 år. De lærde skændes stadig om årsagen til, at de trives bedre på Reersø end andre steder. Skyldes det "øens" særlige klima, vegetation eller befolkningsmentalitet?. Eller er det simpelthen fordi Reersø tilbyder husly i en ægte uudflyttet landsby , ...den bedst bevarede i Danmark? Kattene formodes at være kommet til Reersø fra Isle of Man i Det irske Hav, efter et skibsforlis i Storebælt. De holder nu mest til i landsbyens gamle bindingsværksgårde og på de stille villaveje. De haleløse katte er elsket af lokalbefolkningen, og de er en del af det særprægede miljø, som tiltrækker mange turister.

- vi fortsætter ned over Mullerup Havn - det var her Botved Boats A/S i fordums tider producerede de berømte danske hurtiggående motorbåde - CORONET. Videre ned over Stillinge Strand og med udsigt i klart vejr til den flotte Storebæltsbro, for at gøre holdt ved - Cafeteria Storebælt - hvor vi afslutter turen og kører hjemover til FYN/Jylland. Dagens distance til Storebælt er: 193 km - afhængig af menukortet, kan vi spise aftensmad her - hvilket er frivilligt.

Jeg vil sige dig tak for din deltagelse og ønsker dig god tur hjemover.. 6


Hornbæk

Overnat 3 Søren Hillerød

Frederikssund Bakken

Ejby Havn

Tissø

Reersø

Overnat 2

Tølløse

Skjoldenæsholm

Ruds-Vedby

Stevnsfortet Automobilmuseum

´Honda-museum´ Fladtankere Overnat 1 Troldmanden på Bogø Stubbekøbing MC Museum

Livet udmåles ikke efter, hvor mange gange du trækker vejret, - men efter de steder og øjeblikke der tager vejret fra dig..

2016 Sjælland Rundt Digital side 1-8  
2016 Sjælland Rundt Digital side 1-8  
Advertisement