a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade
2 minute read

E-Mobility Group bij Daimler Trucks

Daimler Trucks E-Mobility Group voor ontwikkeling laadinfrastructuur

Feestuitvoering Super Space Cab

De E-Mobility Group van Daimler Trucks & Buses gaat van start met een internationaal initiatief om de laadinfrastructuur voor elektrische trucks uit te bouwen. In eerste instantie gaat de aandacht naar laadstations die op de bedrijfsterreinen van truckklanten worden geïnstalleerd. DAF Trucks komt met de XF Super Space Cab Celebration Edition. Met deze luxe-uitvoering viert DAF de productie van de 250.000 ste truck met Super Space Cab.

jan@tlv.be

De E-Mobility Group brengt de belangrijkste spelers samen: klanten van e-trucks, netwerkbeheerders, energieleveranciers, producenten van oplaaduitrustingen en leveranciers van oplaadsoftware. Op die manier promoot de groep gedeelde infrastructuuroplossingen voor truckklanten binnen het netwerk. De VS en Europa staan momenteel centraal in de activiteiten van de groep. De eerste gezamenlijke proefprojecten om een laadinfrastructuur op bedrijfsterreinen te installeren, zijn al ingevoerd of in voorbereiding.

Deze voorbereidingen en acties maken deel uit van de aanpak om truckklanten de best mogelijke instap in de elektromobiliteit te garanderen. Daimler wil namelijk een actieve rol spelen bij een snelle omschakeling naar elektrisch wegvervoer op basis van batterijen en wil verder gaan dan het louter leveren van de elektrische trucks.

Op basis van de contacten met de klanten in kwestie, wil Daimler zicht krijgen op de stroomvereisten en infrastructuurbehoeften van de vloten. Met het ‘eTruck Charging Initiative’ worden alle bevindingen gebundeld. Het is de bedoeling dat deze bevindingen worden omgezet in geschikte aanbiedingen. Dit houdt in dat Daimler de klanten kan ondersteunen bij de keuze van een energieleverancier en producent van oplaaduitrusting.

Kostenvoordelen Bij laadinstallaties op de terreinen van een transportbedrijf is de infrastructuur heel precies afgestemd op de behoeften en processen van dit bedrijf. Het gebruik van eigen infrastructuur biedt normaal gezien voordelen op het vlak van TCO omdat er geen bijkomende operatoren betrokken zijn. Tijd- en geldrovende stappen zoals facturatie of identificatie van toegelaten voertuigen worden overgeslagen. De laadprocedures voldoen aan de specificaties van het bedrijf en de energiekosten kunnen op voorhand worden berekend. jan@tlv.be

“Hoe kunnen we de chauffeur het allerhoogste comfort bieden?” Die vraag leidde in 1984 tot de introductie van de DAF 3600 Space Cab, die dankzij het verhoogde dak de nieuwe standaard op het gebied van binnenruimte en chauffeurscomfort zette. In 1984 introduceerde DAF zelfs de overtreffende trap: de Super Space Cab, waarmee DAF opnieuw een nieuwe norm introduceerde.

Ideale plek voor de chauffeur De cabine van de nieuwste DAF XF Super Space Cab is voor elke chauffeur de meest ideale plek om in te werken, te wonen en te slapen. De cabine heeft een volume van maar liefst 12,6 m³. De XF Super Space Cab biedt een indrukwekkende stahoogte van 2,23 meter en maar liefst 925 liter opbergruimte. Standaard zijn twee royale, tachtig centimeter brede en 2,20 meter lange bedden, voorzien van een dikke matras.

De DAF XF Super Space Cab Celebration Edition is beschikbaar als 4x2 FT en 6x2 FTG trekker en in elke bakwagenvariant. Qua motor kan worden gekozen voor de Paccar MX-11 met 450 pk of Paccar MX-13 met 480 pk. Bij de afwerking wordt ingespeeld op de lokale wensen, land per land.