Page 1

Et Jule Eventyr

Et Juleeventyr


Kære publikum Hjertelig velkommen i Eventyrteatret! Eventyrteatret fejrer 200 året for Charles Dickens fødsel ved at opføre en nyskreven version af ”Et Juleeventyr”. Dette eventyr skrev han i 1843, hvor samfundet var klasseopdelt i en grad, som børn og unge af i dag naturligvis har meget svært ved at sætte sig ind i. Dickens egen barndom var præget af store økonomiske problemer, der sendte begge hans forældre i gældsfængsel, da han var 12 år gammel. Det er derfor ikke svært at forstå, hvorfra han hentede inspirationen til ”Et Juleeventyr”. Historien er fyldt med konflikter mellem det gode og det onde og budskabet er akkurat lige så aktuelt den dag i dag. ”Et Juleeventyr” er også fyldt med grin, gys og forrygende dansetrin, når de tre juleånder opsøger den stenrige, men nærige Ebernisse Skrut for at lære ham, at julen frem for alt handler om gavmildhed og næstekærlighed. Julen er glæde og hjerternes fest, men vi skal huske hinanden på, at det ikke kun er i juletiden, at vi skal have omsorg og tænke på hinanden, men hele året. Det vidste Charles Dickens, og jeg tror, at det var hans budskab. Så lad os alle, som prismen med de mange farver og facetter, lyse med et indre og ydre lys. Og give dem vi møder på vores vej glæde, omsorg og den facet, som netop de lige har brug. At unde andre, er at dele sådan, at hver del bliver større end det hele! God fornøjelse og rigtig glædelig jul

Susanne Vognstrup

Et Jule Eventyr

Eventyrteatret vil gerne takke alle, der har været til uvurderlig støtte i 2012:

2

Adelhardt Coaching Aps. Ark Studie Carl Allers Etablissement A/S Egmont Fonden Eset Gangstedfonden Grethe og Sigurd Pedersens Fond Have Kommunikation Hergaard Fotografi JMC KaffeIMPERIET øst Lephant ApS London Toast Theatre Marienlund Multiline Panduro Hobby Rosendahl Design Group A/S Simon Spies Fonden Tilsted.com Tivoli

Tuborgfondet Vintergaard Media Wilhelm Hansen Fonden Eventyrteatrets bestyrelse Formand Rudi Nielsen, Christopher T. Hermann, Fritz H. Schur, Jan Hertz, Annette Heick og Susanne Vognstrup. Dramaskolens lærere Den Eventyrlige Systue Eventyr Tidende Eventyrteatrets venner. Tak til de eventyrlige børn og unge - og deres forældre.

Programmet er produceret af Eventyrteatret i samarbejde med kommunikationsbureauet Tilsted Com. Oplag 5.500 Udgiver: Eventyrteatret v/ Susanne Vognstrup og Tilsted Com v/ Bent Tilsted Redaktion: Susanne Vognstrup Grafisk design: Tilsted Com Fotos fra forestillingen: Ole Mortensen, Tilsted Com Øvrige fotos: Heergaard Fotografi, Tom Lindboe og Eventyrteatret. Tryk: V-Print K/S


Manuskript Komponist Instruktør Scenograf Kostumier Koreograf Sanginstruktør Musikarrangør Sminkør Lysdesigner Lyddesigner

Gunvor Reynberg Christian Dahlberg Bo Skødebjerg Kirsten Brink Christine Brincker Vivi Siggaard Jakob Stenz Christian Dahlberg Nina Samuelsen Jens Lange Henrik Christiansen

Rekvisitør Stig Møller Lysafvikler Peter Clausen Spotførere Christian Hollegaard, Jesper Truelsen, Martine Rosenkjær Microport Flemming Nielsen, Stephanie Munck Instruktørassistent Maria Isak Forestillingsleder Ditte Lyngsø Scenemester Jon Friborg Plakattegner Per O.

Eventyrteatrets administration Bogholder Marianne Friis Stud.medhj. Rasmus Dahl Thea Pedersen PR og presse Alexandar Søndergaard It og billetter Mikkel H. Kofoed Produktionsleder Katja Vallentin Direktion og kunstnerisk leder Susanne Vognstrup

Et Jule Eventyr

præsenterer familiemusicalen

3


Et Jule Eventyr

4

Medvirkende

Thomas Lykke:

Niels Skovgaard:

Martine Levinsen:

Ebernisse Skrut er en ubarmhjertig og nærig nisse, der hader julen. Han har bygget hele sin formue op uden barmhjertighed og hensyn til andres nød og elendighed. Men en dag får han en enestående chance for i løbet af én eneste nat at ændre sig.

Jacob Marley er Skruts afdøde kompagnon. Han er dømt til at vandre for evigt mellem himmel og jord, bærende på en tung lænke, der vidner om alle de ugerninger, han gjorde sig skyldig i, mens han var i live.

Molly, Skruts hus­holder­ske, der må finde sig i at arbejde for den gamle gnier for en ussel løn. Ligegyldigt hvor meget hun forsøger, og hvor hårdt hun arbejder, er intet af det hun gør godt nok til Skrut.

Magnus Haugaard:

Katrine Fenger:

Sara Fusager:

Sofie Lohmann:

Eva Paludan:

Bob, Skruts bogholder, der ligesom Molly arbejder hårdt for en ringe løn. Han må samtidig finde sig i, at blive behandlet uforskammet og dårligt. Han bor i et fattigt, men hyggeligt hjem sammen med sin kone og tre søde døtre.

Polly, Bobs hustru. Hun forsøger at give sin familie en god jul, trods sygdom og fattigdom. Hun er vred på Skrut, fordi han behandler hendes mand så dårligt, men forsøger at skjule det for Bob og børnenes skyld.

Penny, Polly og Bobs ældste datter, som arbej­ der meget for at hjælpe til med at skaffe familien penge. Hun elsker sin familie højt, og gør hvad hun kan for at sprede godt humør.

Pip, Polly og Bobs næstældste datter, der ligesom sin storesøster arbejder flittigt, og trods familiens fattigdom, har et lyst og mildt sind.

Lille Tilli, Polly og Bobs yngste datter, der er født som krøbling. Hun ved godt, at hun ikke vil leve så længe, da familien ikke har råd til behandling af hendes sygdom. Alligevel formår hun altid at skabe lys og glæde omkring sig.

Jonathan Stahlschmidt: Julie Elming:

Josephine Feit:

Kasper Stensbirk:

Magnus Lund:

Freddy, Skruts nevø. Hvert år inviterer han trofast sin gnavne onkel Skrut til julefest. Freddy sprudler af julehumør og glæde, og modsat sin onkel har han sans for de fattige og syge. Selvom han ikke er rig ved han, at lykken ikke kun er at have mange penge.

Nizzi, Lizzis veninde, der også samler penge ind fra de rige og giver til de fattige. Hun er yngre og knap så kvik som sin veninde. Hun bliver kæreste med Freddys ven Eddy og fejrer julen sammen med ham hos Freddy.

Eddy, Freddys ven. Han gør nar af Skrut, indtil Freddy forsvarer sin onkel. Sammen med sin kæreste Nizzi og veninden Lizzi fejrer han julen hos Freddy.

Pantelåner, en slesk og grådig nisse, der altid er klar til en god handel, også selvom den ikke er helt lovlig. Fremtidens Juls Ånd viser i et fremtidssyn, hvordan pantelåneren forhandler med Molly, om Skruts ejendele efter hans død.

Lizzi, en kærlig og sød nisse, der hver jul samler penge ind til de fattige i en julesok, som hun selv har strikket. Hun er forelsket i Freddy, og fejrer jul hjemme hos ham.


Magnus Jakobsen:

Louise Eriksen:

Minna Flyvholm:

Niels Dampe:

Skrut som ung. En ung og ensom nissedreng. Hans nisse, som modgang og familie har glemt ham, og fattigdom har gjort hård han sidder alene og ensom og ufølsom. Han sværger, tilbage på skolen, mens at han vil blive rig, koste alle de andre er taget hvad det vil. hjem på juleferie.

Bella, Skruts ungdoms­ kæreste og forlovede. Hun forlader ham, selvom hun stadig elsker ham, da hun indser, at han elsker penge og guld langt højere end hende.

Fortidens Juls Ånd, En glad sjæl, der bringer Skrut tilbage i tiden, og viser ham fortiden for at give ham en mulighed for at blive klogere.

Den nuværende Juls Ånd, er en stor og buldrende lattermild ånd, der minder meget om selve Julemanden. Han viser Skrut, hvordan julen bliver fejret hos både fattige og rige nisser.

Jonathan Stahlschmidt:

Mette Greve:

Laura Thygesen:

Laurids Skovgaard:

Silje Aass:

Fremtidens Juls Ånd, en tavs og uhyggelig skikkelse, der minder om Døden. Ånden viser Skrut, hvor skidt det vil gå, hvis ikke han når at ændre sig i tide.

Tiggerske, en fattig og pjaltet nisse, der lever på gaden og tigger og stjæler for at overleve. Sammen med Nød og Uvidenhed lurer hun konstant på en chance for at tiltuske sig lidt varme og mad.

Nød, en ynkelig og fattig nisssepige, som Nutidens Juls Ånd viser Skrut, som et billede på den nød og elendighed der er overalt. Der skal blot ganske få midler og omsorg til for at hjælpe hende, fortæller Ånden.

Uvidenhed, en skulende og ussel nissedreng, som Nutidens Juls Ånd advarer Skrut imod. Uvidenhed er menneskehedens største udfordring og fare, som kan føre til samfundets undergang, siger Ånden.

Retorika, en nissepige, der sammen med sine venner fortæller historien om Ebernisse Skrut, der skal så grueligt meget igennem for at ændre sin indstilling til sine medmennesker og ikke mindst til sig selv.

Clara Rugaard-Larsen:

Tilde Gaardboe:

Kristian Skovgaard:

Snaksalia, en nissepige, der ligesom de andre fortællere, er med til at kæde juleeventyret sammen.

Sladderrikke, en nissepige, Ævlerik, en nissedreng, der sammen med de andre der som sine venner, fører kan hoppe ind og ud af publikum fra sted til sted. historien.

Et Jule Eventyr

Laurids Skovgaard: Skrut som barn. En fattig

5


Årets julegavebøger

skrevet af Eventyrteatrets manuskriptforfatter Gunvor Reynberg En humoristisk hverdagsserie, om to herligt anderledes unger, der insisterer på retten til at føre frihedskamp på deres helt egen måde. Fyldt med action, humor og planer, der kun kan gå helt galt … Anmelderne skrev:

Et Jule Eventyr

»Historierne er fulde af skøre ideer og skæve eksistenser (…) Bøgerne er skrevet med en sjældent fin blanding af humor og alvor, fakta og fiktion, som gør læsningen både underholdende, tankevækkende og måske endda inspirerende.« - Weekendavisen

6

»Sjov og spændende historie om venskab, modstandskamp, fantasi og virkelighed. « - Pallesgavebod.dk »Sjov, lærerig og spændende læsning.« * * * * * 24timer


Et Juleeventyr

Skruts bogholder, Bob, arbejder flittigt for den gamle gnier, selvom lønnen er elendig. Molly betror Skrut, at Bob’s yngste datter, lille Tilli, er meget syg og spørger om ikke Bob må holde fri dagen efter. Men Skrut mener, at lille Tilli bare er en doven nisse, der spiller syg for at slippe for at arbejde. I det samme kommer Skruts nevø, Freddy, for at invitere sin onkel til at fejre juleaften hos ham, men Skrut vrisser af ham. Og som om Ebernisses humør ikke var dårligt nok i forvejen, kommer to nissepiger, Nizzi og Lizzi, for at samle penge ind til de syge og fattige. Skrut spørger vredt, om der ikke findes fængsler eller arbejdslejre for den slags mennesker. Da Nizzi chokeret siger, at der findes mange nisser, der dør af sult og fattigdom, siger Skrut, at det da kun vil hjælpe lidt på jordens overbefolkning. Derefter smider han både Freddy, Nizzi og Lizzi ud. Samme aften da Skrut er gået i seng, sover han dårligt og vågner med et sæt ved lyden af raslende lænker og en uhyggelig stemme, der kalder på ham. Det er hans afdøde partner Marley, der er vendt tilbage fra de døde, som spøgelse for at advare ham. Marley slæber på en lang og tung lænke, og siger, at hvis Skrut ikke ændrer sin måde at være på, vil han, ligesom Marley, blive dømt til at vandre omkring for evigt og slæbe på de lænker, der vidner om de mange grusomme og onde gerninger han gjorde, mens han var i live. Marley fortæller også, at Skrut vil få besøg af tre ånder samme nat. Da Skrut igen er alene, beroliger han sig selv med, at det hele nok bare var en grim drøm. Han falder i søvn men vågner, da klokken slår ét, og Fortidens Juls Ånd står over for ham. Ånden hiver ham ud af sengen, og de flyver tilbage i tiden, hvor Skrut ser sig selv som en lille ensom og fattig dreng. Alle har glemt ham, og hans familie har ingen penge til at fejre jul for. Inden Skrut når at komme sig over synet, bringer Ånden ham nogle år frem i tiden, og han ser sig selv som den unge og forelskede Skrut, der frier til sin elskede Bella. Den unge Skrut er netop begyndt at lave forretninger sammen med Marley, og de to er ved at skabe sig en formue, men den er bygget på andres ulykke. Marley og Skrut låner penge til de fattige for høje renter, og kender ikke til hverken barmhjertighed eller medfølelse. Da Bella finder ud af, at Skrut elsker penge højere end hende, giver hun ham forlovelsesringen tilbage. Ebernisse Skrut forsøger at stoppe sit ”unge jeg”, men Fortidens Juls Ånd gør ham opmærksom på, at alt det han ser, kun er skygger af det, der var engang. Hjemme igen falder Skrut fortumlet i søvn, men vågner med et spjæt, da klokken slår to. Nutidens Juls Ånd, en stor glad nisse, står foran ham. Og før Skrut når at brokke sig, har ånden bragt ham hjem til Bob, hans bogholder,

som bor sammen med sin kone Polly og deres tre børn i et fattigt, men hyggeligt hjem. Bobs yngste datter, lille Tilli er krøbling. Skrut spørger bekymret ånden, om den lille nissepige bliver rask, men ånden svarer, at hun da sikkert ”bare er en doven nisse, der spiller syg for at slippe for at arbejde”. Skrut bliver flov over at høre sine egne ord. Ånden fortæller videre, at lille Tilli vil dø, hvis ikke hun meget snart får behandling. Før Skrut når at sige mere, bringer ånden ham til nevøen Freddys hjem. Freddy og hans venner hygger sig og leger julelege, og da talen falder på Ebernisse Skrut, fortæller alle, hvor meget de hader den nærige, ubehagelige nisse. Men Freddy forsvarer sin onkel og siger, at han har ondt af ham. Før Skrut når at reagere, bringer ånden ham hjem igen, men inden den siger farvel, viser Ånden ham to ynkelige, skulende nissebørn, en pige og en dreng. Pigen hedder Nød og drengen Uvidenhed, fortæller ånden. Da Skrut spørger, om der da ingen hjælp findes til de to, spørger Ånden ham, om der da ikke er fængsler eller arbejdslejre til den slags? Eller om det ikke ville hjælpe på overbefolkningen, hvis de bare døde? Ebernisse Skrut krymper sig over igen at høre sine egne ord, og Ånden siger, at pigen - Nød - kan hjælpes med enkle midler – lidt mad og lidt penge. Men drengen, Uvidenhed, derimod, kan føre til verdens undergang, for hvis folk ikke lærer noget og uddanner sig, vil det gå galt! Nutidens Juls Ånd forsvinder, men inden Skrut når at falde til ro, slår klokken tre, og den sidste ånd viser sig. Fremtidens Juls Ånd er en uhyggelig skikkelse. Uden at sige et ord, bringer ånden ham til et gravsted, hvor Skrut får øje på Bob, hans kone Polly og deres to ældste piger. Familien står sørgende ved lille Tillis grav. Skrut betragter ulykkeligt familien. Men så stivner han, da ånden peger på en gravsten. Bævende spørger han, om alt dette er noget, der VIL ske i fremtiden, eller noget der KAN ske? Men ånden svarer ikke. Skrut synker sammen, da han ser navnet på gravstenen: EBERNISSE SKRUT. Han lover ånden, at han vil ændre sig og blive en god og barmhjertig nisse. At han vil ære julen og bære den i sit hjerte året rundt. Skrut vågner ved, at han grædende sidder og klamrer sig til sin seng. Jublende opdager han, at Ånderne har givet ham en chance til, og han beder straks den overraskede Molly om at gå ned og købe den største kalkun, hun kan få. Da Bob kommer på arbejde, lover Skrut ham at tredoble hans løn. Derefter skynder Skrut sig ud på gaden med Bob i hælene. På vejen møder de en tiggerske samt Nød og Uvidenhed. Skrut giver dem hver en håndfuld penge og får dem med sig. De iler alle til Bob’s hjem, hvor Skrut tager Lille Tilli på armen og lover at finde landets bedste læge til hende. Han får alle med sig over til Freddy, der bliver meget forvirret, da han ser hele flokken uden for sin dør. Men den glædestrålende Skrut insisterer på, at de kommer ind. Og da Molly lidt efter kommer med en enorm kalkun, byder Ebernisse Skrut på julemiddag og ønsker alle en GLÆDELIG JUL!

Et Jule Eventyr

Det er julen i 1843 i Nisseland. Ebernisse Skrut er en nærig, gammel nisse, som hader alt, hvad der har med julen at gøre. Når alle andre ønsker hinanden glædelig jul, vrisser han ”HUMBUG!” og går vredt hjem og spiser sin kolde julegrød, som hans husholderske Molly har lavet.

7


8

Et Jule Eventyr


9

Et Jule Eventyr


Eventyrteatrets familieforestillinger 1992 ”Snehvide”. 1993 ”Jorden rundt i 80 minutter”. ”Klods-Hans”. ”Jul i Eventyrland”. 1994 ”Tornerose”. ”Julefeens bedste gave”. 1995 ”Sommersjov i Bon Bon-Land” ”Fyrtøjet”. ”Mandelgavefabrikken”.

2000 ”Rødhætte”. ”En eventyrlig jul”. ”Julles Juleknas”.

2007 ”Østen for Solen og vesten for Månen”. ”I Julemandens tjeneste”.

2001 ”Snedronningen”. 10 års jubilæumsforestilling ”HJÆLP! Det er Jul”. ”Postnisserne på mærkerne”. 2002 ”Kejserens nye Klæder”. ”Juleønsket”. ”Sne på skærmen”. ”Ønskestenen”.

2008 ”Den bestøvlede kat”. ”Gran, gys og genfærd”. ”Eventyrskovens hemmelighed”.

1996 ”Askepot”. ”Det gode skib Julestjernen”. 1997 ”Svinedrengen”. ”Kalendergaven”.

2003 ”Hyrdinden og Skorstensfejeren”. ”Nissegys”.

1998 ”Hans og Grete”. ”Jul i Hjertet”.

2005 ”Den grimme ælling”. ”Et Nisseeventyr”.

1999 ”Prinsessen på ærten”. ”De magiske julestjerner”.

2006 ”Elverhøj”. 15 års jubilæumsforestilling ”Nissemysteriet”.

2004 ”Nattergalen”. ”Nisser i nød”.

Et Jule Eventyr

Restaurant Grøften • Tivoli

10

Vesterbrogade 3 1620 København V Tlf. 33 75 06 75 Telefax 33 15 51 25 www.groeften.dk

2009 ”1001 nats eventyr”. ”Rock og Jul”. 2010 ”Sværdet i Stenen”. ”High Jul Musical”. 2011 ”Herkules” 20 års jubilæumsforestilling ”En Skærnissenats Drøm”. 2012 ”Valhal”. ”Et Juleeventyr”.

Forestillinger 2013

Nye spændende familiemusicals El Dorado jagten på den gyldne by Julemusical


Annette Heick Journalist, tv-vært og sangerinde. Bestyrelsesmedlem i Eventyrteatret. Lys i øjnene Jeg er en af dem der, der som voksen er gået i kirke den 13. december (luciadag) for at se børnenes optog. Og jeg er en af dem, der hvert år har siddet på kirkebænken og flæbet lidt. Simpelthen fordi jeg bliver rørt. Af stemningen. Af børnene. Af det lys der bliver tændt i børnenes øjne. Og sådan har jeg det også med Eventyrteatret.

Glæden ved at skabe noget sammen og være en del af det eventyrlige fællesskab stråler ud af de mange børn og unge. Og særligt kendetegnende er det, at børn på tværs af alder og baggrund afleverer en indsats, der bidrager til at nå det fælles mål og bidrager til en fordomsfri social omgang med hinanden. Tænk hvis det var sådan på alle skoler! Tsk tsk ungdommen nu til dags Jeg har haft den fornøjelse at arbejde med de unge på Eventyrteatrets filmhold, og for mig har det været noget af en øjenåbner. At blive lukket ind i tankerne hos en flok teenagere kunne de fleste voksne vist lære noget af, og jeg var lidt stolt over at få adgang ind til deres verden.

Men jeg var også stolt over deres evner. Jeg tror desværre ikke, at vi voksne altid er lige dygtige til at bemærke, hvilke ressourcer og talenter der findes hos de unge. Det er så nemt at falde for de helt små børns charme. Men når de små søde unger udvikler sig til store, klodsede og søvnige teenagere, så har vi en tendens til at sige ”tsk tsk, ungdommen nu til dags”. Ligesom vores egne forældre engang sagde om os… På Eventyrteatret bliver man dog mindet om, at børn og unge stråler som sole, når de får lov at beskæftige sig med det, de brænder for. Og skulle nogen være bekymret for, om Eventyrteatret flasker en masse børn og unge op med stjernedrømme, der for de flestes vedkommende aldrig bliver indfriet i voksenlivet, så kan de godt tænke om. Eventyrteatret udstyrer nemlig børnene med nogle færdigheder, som kan bruges i fremtiden, uanset hvad de engang måtte uddanne sig til. Det er svært som voksen ikke at blive påvirket af børnenes entusiasme og glæde. At selv blive lidt barnlig, når man sidder der i teatret og nyder de eventyrlige forestillinger. Og det må man også gerne, for Eventyrteatret er den bedst tænkelige rollemodel. Både for børn og voksne.

Et Jule Eventyr

I et år har jeg nu være medlem af Eventyrteatrets bestyrelse. Det siger jeg med ikke så lidt stolthed i stemmen, for Eventyrteatret har gennem de mange år, jeg har kendt til det, stået for kvalitet og hjerteligt samvær. Det hjertelige samvær mærker man ikke kun, hvis man har arbejdet med eventyr-børnene, men man mærker det ud over scenekanten og ned på tilskuerrækkerne. Tænk hvis man kunne opleve den arbejdsglæde på alle arbejdspladser!

11


Eventyrteatret udvikler fremtidens scene- og livskunstnere Musicals der samler familien Hvert år opfører Eventyrteatret mindst to nye danske musicals skrevet specielt til teatrets unge talenter. Målet er at skabe tidssvarende eventyr, som kan opleves på flere planer af både voksne og børn. Siden Susanne Vognstrup for 21 år siden grundlagde Eventyrteatret, har visionen været at skabe et professionelt musicalteater, der kan samle familien om eventyrets forunderlige verden, og en Dramaskole, der kan udvikle unge scenetalenter fra hele Sjælland. Eventyrteatrets Dramaskole Formålet med Eventyrteatrets Dramaskole er at undervise børn og unge i alderen 7-19 år med markant talent og interesse for drama, sang og dans samt styrke og udvikle deres selvtillid og evne til at udtrykke sig. Eventyrteatrets Dramaskole lægger vægt på kreativitet og disciplin. Lærdommen formidles gennem teatrets eventyrlige verden i en skabende ånd, der er forbundet med livsglæde, dybe følelser, indlæring og eftertanke, baseret på professionalisme og høje krav til kvalitet.

Et Jule Eventyr

Højt niveau Eleverne får et solidt fundament og nogle værdifulde værktøjer, som de kan anvende hele deres liv, både i en professionel karriere inden for teatrets verden eller i andre sammenhænge. Det er vigtigt for Eventyrteatret at holde et meget højt professionelt niveau. Derfor er Dramaskolens lærerkræfter skuespillere, musikere, dansere, instruktører og andre fagfolk på højt professionelt niveau i dansk teater- og musikliv. På grund af elevernes unikke talent og gode skoling er det naturligt, at filmselskaber og teatre bruger mange eventyrbørn i deres produktioner og det er lige så naturligt, at en del af de unge talenter arbejder målrettet på at få en

12

professionel karriere inden for teater, film, radio og tv. Hvert år bliver flere optaget på teaterskoler, musikkonservatorier og andre kunstneriske og scenetekniske uddannelser. Optagelsesprøve en gang om året Hvert år i november er der optagelsesprøve for nye elever. Flere hundrede børn og unge deltager, hvoraf der vælges ca. 70 nye elever. De i alt 300 elever får derefter koncentreret undervisning fra januar til slutningen af april. Eventyrteatret ser børn og unge som hele mennesker, hvor faglig og personlig udvikling er tæt forbundet. Derfor ønsker vi også at bidrage positivt til deres personlige udvikling ved at øge deres selvtillid og selvværd og give dem visdom og værktøjer, de kan bruge, uanset hvilken karriere de vælger. Nogle få bliver professionelle scenekunstnere, men det er vores ambition, at alle eventyrbørn bliver livskunstnere. Uden offentlig støtte Eventyrteatrets enestående vision og aktiviteter falder uden for både teaterlovens og fritidslovens støttemuligheder. Derfor har teatret i 21 år klaret sig på markedsvilkår og finansieret sine aktiviteter og udvikling via billetsalg, honorarer og medlemskontingent samt projektstøtte fra virksomheder og fonde. Eventyrteatrets bestyrelse består af: Formand Rudi Nielsen samt Fritz H. Schur, Annette Heick, Jan Hertz, Christopher T. Hermann og Susanne Vognstrup. Andre eventyrlige aktiviteter Ud over de populære familiemusicals i Tivoli optræder Eventyrteatret også med shows i storcentre og firmaer, på festivaler samt i Tivoli og på Dyrehavsbakken. Desuden formidler teatret kontakt til andre dele af branchen, så eleverne får mulighed for at bruge deres talent i tv, radio, spillefilm, tegnefilm og reklamer.


13

Et Jule Eventyr


Et eventyrligt tilbud til virksomheder Giv jeres medarbejdere og deres familier en eventyrlig oplevelse! Eventyrteatret kan tilbyde et flot og farverigt familieshow til jeres medarbejdere eller forretnings­ forbindelser. Et show med nogle af Danmarks mest talentfulde børn og unge, som optræder i fantastiske kostumer med iørefaldende sange krydret med flotte danseoptrin.

Et Jule Eventyr

Vi kan tilbyde et juleshow, som skaber den helt rigtige julestemning hos børn og voksne eller et Eventyrshow med forskellige temaer.

14

Vi kan desuden tilbyde firmabilletter med rabat til Eventyrteatrets store familiemusical ”El Dorado jagten på den gyldne by”, som opføres i oktober 2013 i Glassalen i Tivoli. Ring på 36 17 26 01 og få et uforpligtende tilbud, om jeres ønsker eller send en mail til eventyrteatret@eventyrteatret.dk


Historien om en eventyrlig idé

Kommunikationsbureauet Tilsted.Com, ligger langt ude på landet i Vestjyllands skønne natur.

Der var en gang et kommunikationsbureau derude på landet i det vestlige hjørne af Danmark. Mange syntes, det var hyggeligt og helt befriende at besøge bureauet, der på én gang havde naturen lige uden for døren og alligevel de faglige fingre på tidens puls. TILSTED COM stod der på skiltet ude ved vejen. Og inde i de moderniserede landbrugsbygninger havde fotografer, grafikere, skriverkarle, web-nørder og andet godtfolk travlt med at udtænke og producere kommunikative løsninger til kunderne. Og i det herrens år 2007 - fik de en eventyrlig idé, der fremover skulle komme Danmarks største børneteater til gode.

En stram planlægning blev udarbejdet, aftaler med trykkeri og distribution blev lavet, og det praktiske arbejde i tegnestuen gik i gang i tæt samarbejde med Eventyrteatret. Fotografen lavede sine forberedelser, tog toget til København og indfandt sig i Glassalen i Tivoli på den sidste søndag før forpremiere og premiere. Her indfangede han stemninger, personer og atmosfære og futtede derefter tilbage til Vestjylland. Dagen efter havde han alle billeder klar til opsætning i tegnestuen, om tirsdagen blev programmet trykt, og om torsdagen blev de leveret i Tivoli forud for forpremieren. Siden da har Tilsted Com hvert år produceret bl.a. billeder, programmer, plakater, bannere og cd-cover til teatrets forestillinger, og det har hver gang været en æressag. Og folkene i det vestjyske kommunikationsbureau er stolte af at kunne støtte Eventyrteatrets grundidé om, at ”når man får en idé og tror fuldt og fast på dens bæredygtighed, er ukuelig vilje og utrættelig kampgejst det vigtigste våben på vejen mod succes”. Se, det er ganske vist … Bent Tilsted, Tilsted Com

Et Jule Eventyr

”Nu skal I bare høre”, lød det opmuntrende fra idé­ manden. ”Eventyrteatret derovre i hovedstaden er historien om en drøm og nogle mennesker, der - som i alle rigtige eventyr - måtte gå så grueligt meget igennem, før drømmen gik i opfyldelse, og det hele endte lykkeligt. Det begyndte i en dagligstue, og nu er Eventyrteatret blevet en unik institution i det danske teaterliv. Det er sket uden offentlig støtte, men finansieres via billetsalg,

honorarer for optræden i firmaer og centre, kontingenter fra Dramaskolen og støtte fra private virksomheder og fonde”. Idémanden holdt en kort pause for at få vejret. ”Nu fortjener de et professionelt kommunikativt set up i forbindelse med deres forestillinger. Vi vil simpelthen lave billeder, programmer, plakater, bannere og dvd-covers, der er så aktuelle, at vi kun har nogle få dage til at gøre det i. Er I med på det?”, spurgte han. Og det var alle naturligvis. Skøre og umulige idéer er en fantastisk faglig udfordring at tumle med, når man vel at mærke har den indstilling, at de KAN løses. Én af hemmelighederne er, at alle dedikerer deres kreative og praktiske evner til opgaven og bruger det netværk, der er nødvendigt. Som sagt, så gjort.

Inge-Lise Dinesen, Flemming Hove, Carsten Tollbøl, Ole Mortensen, Bent Tilsted, Lone Frederiksen, Peter Hønborg, Britt Madsen

15


KOMMENDE FORESTILLING På gensyn i 2013 i Glassalen i Tivoli, hvor Eventyrteatret præsenterer musicalen

Køb billetter med rabat allerede nu til Tilbuddet gælder indtil 13. januar til alle forestillinger i efterårsferien i 2013 Gå ind på: www.eldorado.eventyrteatret.dk

Eventyrlige gaver PARAT TIL JUL, cd, VALHAL dvd og cd et

tr a

e r je yrt t e ll en a l Ev Ti a Fr

ts til hele

ge julehi

Et Jule Eventyr

Eventyrli

familien

De perfekte kalendergaver, mandelgaver eller julegaver til børn og voksne. Køb her i Glassalen eller på www.eventyrteatret.dk

Eventyrteatrets nyhedsmail

Tilmeld dig Eventyrteatrets nyhedsbrev på www.eventyrteatret.dk

Østmarken 4, 2860 Søborg · T 36 17 26 01 · Billet 36 17 26 02 eventyrteatret@eventyrteatret.dk · www.eventyrteatret.dk

V-Print K/S · Tilsted Com - 14740

il jul Parat t

Juleeventyr Eventyrteatret  

Programmet over eventyrteatret

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you