Page 1

Daniel Yang

1


Content 01

PENN MUSEUM

02

POP-UP STORE

03

URBAN HOUSING DUPLEX

04

MOMA PS1

pg.4-9

pg.10-13

pg.14-17

pg.18-21

05

PROFESSIONAL WORK pg.22-25

06

COMPETITION WORK pg.26-29

07

CONCRETE DESIGN & TRAVEL SKETCH

pg.30-31


3


| Fall 2018 |

Birefringence Studio 501

Selected into Pressing Matter (Penndesign Archive collection) Instructor: Danielle Williems Fall 2018

Penn Museum

The intention of the project is questioning the way of exhibition for museum-either containing objects inside a closed space for browsing or releasing the items toward more public viewport from the outside. Thus, there are three character has been determined through the materiality and interaction between the site and museum-Obtrusive (the reflective surface both interrupt and create view), Conspicuous (transparent element), and Obfuscation (transformation between refraction to reflection). As the phenomenon of the transmission of light through the double refraction. This optical property has created both ambiguity and translucent in viewing and understanding the antiques inside museum and museum itsef. Therefore, the faceted geometry and material transformation has been developed for new exhibition quality. As Adolf loos said, “Today we like to preserve ornament not the function of the object.” The polychromed surfaces can be seemed as the ornamentation but more as the process of the cultural collection. Within this contained space, antiques’ identity has been integrated into the museum through the reflection, refraction, and transparency. Therefore, the change of antiques also brought the new identity to the museum. The disturbed background combined with the image of antiques become a “total work of art”.

University of Pennsylvynia 5


6


| Fall 2018 | Penn Museum

University of Pennsylvynia

7


8


| Fall 2018 | Penn Museum

University of Pennsylvynia

9


10


| Spring 2019 |

Schenk Woodman Pop-up Store Design competition (4th Prize) Collaborator: Yuhao Zhang Manayunk, PA Spring 2019

The geometry of the modules that make up this design, creates an opportunity for a less rigid, and more dynamic structure. The fabric modules are able to collapse completely flat and be manipulated on a case by case need; whether for a seat, shelter from the elements, or capturing just the right mood of light and shadow for a social-media worthy moment. It can be transported from site to site within all areas of the city, like other parking lots not in use, nestled between two residential areas, or on top of any rooftop in the area that can draw people to it.

Pop-up Store

The project builds off the concept of transformation and adaptation as a living, breathing entity. There is a lack of space within the residential area of the city for social and leisurely recreation, yet many unoccupied lots, parking lots and empty property that are not being put to use. With this intervention, we provide a chance for interaction and gathering to happen within those spaces and allow an ease of access for other parts of the city not often traveled, thereby increasing the circulation within the city.

Schenk Woodman Competition


12


| Spring 2019 | Pop-up Store

Schenk Woodman Competition

13


14


| Fall 2016 |

Double House Urban Housing Duplex Selected into Knowlton Archive Professor: Zed Snyder Location: Hong Kong, China Fall 2016

Urban Housing Duplex

Today, efficient urban housing has become a large social issue. By not utilizing the spaces between existing buildings, these alleys fall into disuse, accrue waste, and may foster crime. By integrating these spaces into housing projects, the insular gaps may instead reinforce the communication between neighbors. To introduce sunlight while maintaining privacy, private spaces are levitated from the ground and tilted upwards, punctuated with skylights. The duplex’s two units are connected by a shared entryway and visual pathways connecting two gardens. Nonetheless, differences in elevation between the private space of two units ensures privacy.

The Ohio State University


16


| Fall 2016 | Urban Housing Duplex

The Ohio State University

17


18


| Summer 2018 |

Digiblast MoMA PS1

Winner Professor: Ezio Blassetti, Danielle Williems Summer 2018

MoMA PS1

Centuries ago, arches has been introduced as gate, bridge, and building support. Based on, artisians starts to add decorations on those arches to show owner’s dignity and status with characterized heaviness and solemnity. After ages of material exploration and practice, publics’ attention and aethestic have been lead toward the tall but “slim” design. To record this metamorphosis progress, types of arches have benn created to attract visitors both experience the culture and value of arches throughout history. As a modern art museum, could this be the opportunity to guide people to recall those past culture and realize what we have missed while pursuing the refreshment of the new substances and identity.

University of Pennsylvynia


20


| Summer 2018 | Changes in the traditional way of building are only permitted if they are an improvement. Otherwise stay with what is traditional, for truth, even if it be hundreds of years old has a stronger inner bond with us than the lie that walks by our side.

MoMA PS1

- Adolf Loos

University of Pennsylvynia 21


效果图

| Summer 2018 |

Professional Work Private Investigation

Location: Shanghai, Qingpu district Team work: Tianhua Wu Suo Summer 2018

Qingpu District Mixed-Use Development

The intention of thee project is o build a luxury busiess district, pleasant apartment environment, amd integrated community service. Through study the surrounding conditions at first, the basic transition system and viewport distribution have been established and included as the concern during the first stage design. Besides, many strips of canals have crossed over the field towards the site, which created the most featured “islands” ecological environment in local community. By mimic those nature elements, the design concept attempts to exhibit the dynamic sense and angular geometry to got integrate into the local ecological evironment. From the shape of caligraphy to the geometry design the transformation process have preserved the sense of softness, figural, and heaviness from the water and mountain. The waving texture on both living and business units also follow the sense of design and emphasize the feature of the community.

Shanghai Tianhua Architecture & Engineering


HUAXIN QINGPU LONGHU, SHANGHAI PROJECT CONCEPT DESIGN 上海龙湖青浦华新项目概念设计 HUAXIN QINGPU HUAXIN LONGHU, QINGPU SHANGHAI LONGHU, SHANGHAI PROJECT CONCEPT PROJECT DESIGN CONCEPT DESIGN HUAXIN QINGPU LONGHU, SHANGHAI PROJECT CONCEPT DESIGN 上海龙湖青浦华新项目概念设计 上海龙湖青浦华新项目概念设计 上海龙湖青浦华新项目概念设计

CONCEPT CO 设计理念

徐乐北路是南北贯穿的主干道,北连北青公路,南通崧泽大道 徐乐北路是南北贯穿的主干道,北连北青公路,南通崧泽大道 业部分的主立面将临近徐乐北路。反之,公寓的立面将临近于环 业部分的主立面将临近徐乐北路。反之,公寓的立面将临近于环 徐乐北路以东为田地和绿地,加上河流的穿插交错,形成了华 徐乐北路以东为田地和绿地,加上河流的穿插交错,形成了华

As the main traffic lane, North Xu Le Road has connect As the main traffic lane, North Xu Le Road has connect Bei Qing and Song ze, Based on the transition system, th Bei Qing and Song ze, Based on the transition system, th be located along the North Xu Le Road. On the other h be located along the North Xu Le Road. On the other h be located along the Feng Jian Tang Road, which is co be located along the Feng Jian Tang Road, which is co Besides, on the east side of North Xu Le Road, many strip Besides, on the east side of North Xu Le Road, many stri the field towards the project district, which created the the field towards the project district, which created the environment in Hua Xin community. environment in Hua Xin community.

以山赋形 以山赋形 以水生动 以水生动

NCEPT DESIGN 上海龙湖青浦华新项目概念设计 设计理念 设计理念

EXISITING CONDITION DESIGN CONCEPT DESIGN CONCEPT

HUAXIN QINGPU LONGHU, SHANGHAI PROJEC

基地周边及现状

" 以山赋形,以水生动 " 以山赋形,以水生动 "。龙湖项目的景观"。龙湖项目的景观 By mimic thoseBynature mimicelements, those nature the design elements, the design 徐乐北路是南北贯穿的主干道,北连北青公路,南通崧泽大道。所以根据主要的交通流线,项目中商 设计来自于创造一个从地面空间和展示中心建 设计来自于创造一个从地面空间和展示中心建 concept attempts concept to exihibit attempts the to dynamic exihibit the dynamic 筑都能清晰可见的主题三角空间和流动的景观 筑都能清晰可见的主题三角空间和流动的景观 sense and angular sense geometry and angular to integrate geometry into to integrate into 业部分的主立面将临近徐乐北路。 反之,公寓的立面将临近于环境相对安静的支道凤坚塘路。 除此之外, 韵律。从小篆字体到形体变化,设计本身保留 韵律。从小篆字体到形体变化,设计本身保留 the local ecological the local environment. ecological From environment. the From the 了山的挺拔和水的灵动。无论是波浪形图案还 了山的挺拔和水的灵动。无论是波浪形图案还 shape of caligraphy shapeto ofthe caligraphy geometry to design, the geometry 徐乐北路以东为田地和绿地,加上河流的穿插交错,形成了华新镇极具特色的“浮岛”式生态环境。

As the main

design, 是折线形公寓楼体,使整个景观犹如旋律般有 是折线形公寓楼体,使整个景观犹如旋律般有 the transformation the process transformation have preserved process have the preserved the 规律的变化。通过色彩和材质的对比,以及对 规律的变化。通过色彩和材质的对比,以及对 characteristics ofcharacteristics the mountain and of the water. mountain and water. 景观的有规律的安排,既强调了各个功能和空 景观的有规律的安排,既强调了各个功能和空 The waving texture The on waving both texture living and on both business living and business 间的个性,又为社区和当地商业赋予了鲜活的 间的个性,又为社区和当地商业赋予了鲜活的 units alsothe follow units thealso sense follow of design the sense and of design and traffic lane, North Xu Le Road has connected other two major traffic road个性。 个性。 emphasize the feature emphasize of thethe community. feature of the community.

Bei Qing and Song ze, Based on the transition system, the facade of the bussiness partLONGHU, will HUAXIN QINGPU SHANGHAI PROJECT CONCEPT DESIGN 上海龙湖青浦华新项目概念设计 HUAXIN QINGPU LONGHU, SHANGHAI PROJECT CONCEPT DESIGN 上海龙湖青浦华新项目概念设计

be located along the North Xu Le Road. On the other hand, the facade of living unites will be located along the Feng Jian Tang Road, which is comparably quiet within the district. Besides, on the east side of North Xu Le Road, many strips of channels have crossed over the field towards the project district, which created the most featured "islands" ecological

HUAXIN QINGPU LONGHU, SHANGHAI PRO 由“水”字的小篆体加上练字的网格为基础 引出高

environment in Hua Xin community.

由“水”字的小篆体加上练字的网格为基础 由“水”字的小篆体加上练字的网格为基础

引出高低不平的山川式结构体 引出高低不平的山川式结构体

将体块空间合理转换产生透明中庭和酒店

将结构体具

由“水”字的小篆体加上练字的网格为基础

将体块空间合理转换产生透明中庭和酒店

将体块空间合理转换产生透明中庭和酒店

24

将结构体具象化延伸出三个不同体块

将结构体具象化延伸出三个不同体块

将体块空间合理转换产生透明中庭和酒店

将结


HUAXIN QINGPU LONGHU, SHANGHAI PROJECT CONCEPT DESIGN 上海龙湖青浦华新项目概念设计

VIEW 效果图

| Summer 2018 | Qingpu District Mixed-Use Development

HUAXIN QINGPU LONGHU, SHANGHAI PROJECT CONCEPT DESIGN 上海龙湖青浦华新项目概念设计

VIEW 效果图

Shanghai Tianhua Architecture & Engineering 25


26


| Spring 2019 |

Competition Work L-KET Home

HOK Competition Teammate: Zhang Yuhao Summer 2018

L-KET Home

I still remember the market near my home, filled with smell of foods, crowded space, and the conversation between passersby in the Italian market. Using the module of the local residential market, this project aims to extend the intimate and vibrant atmosphere into the shifting community. Both the cantilevers and the incubated shops under the subtracted space provided the interactive opportunities for the existing and future residents. The use of wood and woven surface also emphasizes the sense of “touching� within the market space.

HOK Competition


28 13. Section

9

10. East Elevation


HOK Competition

29 6 7

2 1

4

3

13

L-KET Home | Spring 2019 |

12

2

8

5

11

10

1. Market Entrance 2. Market 3. Incubator Space for New Bussiness 4. Pedestrian Way 5. Apartment Entrance 6. Parking Lot Entrance 7. Gym 8. Apartment Lobby 9.Cafe 10. Art Park 11.Children Park 12. Temporary Palaza 13. Original Fish Market

09. Floor Plan


Travel Sketches Aqueduct Study Location: Rome, Italy Summer 2016

This section perspective diagrams the flow of water within ancient Roman city planning. The sketch highlights the infrastructure of aqueducts and fountains, which exemplify the efficient use of temporal technology, gravity, and pump systems.

30


Concrete Design Concrete Form Study Construction 5520 Team work: Zhu Yuan Spring 2017

To enhance one’s understanding of concrete, this project utilizes the material to create a visual centerpiece. The vertically stacked masses explore the texture and weight of concrete, and evenly distribute the mass to a pyrimidal base.

31


Profile for Daniel Yang

Graduate School Portfolio  

Graduate School Portfolio  

Advertisement