Page 1

jeugdagenda december - mei

[

theaters tilburg

[ Balen dat je weggaat!

In januari is het zover, dan krijgt onze Filmfoyer-programmering een plek binnen het vernieuwde Cinecitta. Ook een hele fijne plek om een jeugdfilm te kijken hoor, maar... We zullen jullie missen op de zondagmiddag, met jullie vrolijke verhalen aan de ranjatafel, tikkertje spelen, schoenen uit, voetjes op de draaistoel, jullie papa’s en mama’s aan de cappuccino.

foto: Studio Denk

.. . g á á á r á e D y o f m l i F ie o o m

ill.: Barbara Mulderink

theaters tilburg

Vol Verwachting

NU EVEN NIET

Het Brabants Orkest Sinterklaasconcert

Het Laagland 5+

7+

za 1 dec 19:00 uur - Concertzaal De weken voor 5 december zijn bijna net zo spannend als pakjesavond zelf. Verlanglijstjes maken, liedjes zingen, je schoen zetten en… het Sinterklaasconcert van Het Brabants Orkest. Ook Dirk is in de ban van Sinterklaas. Maar wat moet hij doen om hem te ontmoeten? Moet hij heldhaftig zijn, ondeugend, of liever superbraaf en honingzoet? Met prachtige live muziek van Het Brabants Orkest.

zo 9 dec 14:00 uur - Studio Hannes is acht jaar en houdt van patat. Elke dag vertellen zijn ouders hoe lief zijn zusje Hanna was. Maar Hannes heeft haar nooit gekend. “Hanna is altijd onder ons”, zegt moeder tijdens het eten. Maar als Hannes onder de tafel kijkt, ziet hij haar niet. Hoe boks je op tegen een zus die een engel is? Hannes verzint een slimme list om ook aandacht te krijgen… Een heerlijk ondeugende voorstelling met een scherp randje.

Kom je in december nog één keer kijken?

Filmfoyer Superechte liefde

december

februari

za 1

5+ Sinterklaasconcert concert

za 16 3+ Kabouter Plop show

zo 2

4+ Pippi gaat van boord film

zo 17 4+ De Stilte - Pickwick dans

6+ De

krokodillenbende film

zo 24 2+ Dirk

zo 9

7+ NU

EVEN NIET theater

wo 27 4+ Plan D - AU! dans

4+ Lotte

9+ Superechte

Kleur en zing mee Magogo for kids

Lotte en de maansteen

Vakantie vol verrassingen Kabouter Plop vormgeving : Machteld de Jong

Au! Plan D

6+

98 min. Ned. gesproken zo 2 dec - 14:45 uur - filmfoyer De krokodillenbende staat voor moed, kracht en eerlijkheid! Hannes wordt eindelijk lid van deze stoere bende. Kai niet, want hij zit in een rolstoel. Maar hij kan meer dan iedereen denkt. Dat blijkt als de winkel van Hannes’ moeder wordt beroofd. Kai heeft de boeven gezien en kan dus helpen! Op één voorwaarde: hij wil ook bij de club! De krokodillenbende won op het Cinekid festival zowel de publieksprijs als de prijs van de kinderjury.

4+

75 min. Ned. Gesproken filmfoyer (BKKC Kinderfilmfeest) zo 9, 16, 23 & 30 dec - 13:00 uur - filmfoyer Lotte, een vrolijk, klein meisjeshondje, betrapt op een nacht twee vreemde konijnen in de slaapkamer van Oom Klaus. Ze proberen de steen te stelen die Oom Klaus ooit meebracht van één van zijn verre reizen. Lotte ontdekt dat de steen bijzondere magische krachten heeft. Vastbesloten om het mysterie uit te pluizen, vergezelt ze haar oom op een avontuurlijke expeditie.

4+

5+

96 min. Ned. gesproken zo 2 dec - 13:00 uur - filmfoyer Als Pippi’s vader zijn dochter komt ophalen zijn Tommie en Annika zó bedroefd dat Pippi besluit bij haar vriendjes te blijven. Ze knappen een oude boot op en beleven een spannend avontuur op een eiland met wilde dieren.

Superechte liefde

9+

6+

83 min. Ned. gesproken (BKKC Kinderfilmfeest) zo 9, 16, 23 & 30 dec - 15:00 uur - filmfoyer Anne (9 jaar) snapt niet waarom iedereen altijd over liefde praat. Tot er op een dag een nieuwe jongen, Jørgen, in de klas komt. Ineens staat haar wereld op z’n kop en voelt ze vlinders in haar buik. Maar andere meisjes in de klas vallen ook voor Jørgen en omgekeerd. Anne haalt alles uit de kast om Jørgen te veroveren. Uit naam van de liefde is immers alles toegestaan...niet dan?

maart

zo 16 5+ Moddervet kindercabaret

zo 10 0+

4+ Lotte

9+ Superechte

6+ Orkaan muziektheater

Babyconcert concert

en de maansteen film liefde film

Notenkraker ballet en de maansteen film

9+ Superechte

4+ Rooie

liefde film

Kop muziektheater

april ma 1 7+ Het zo 14 4+ Op

geheim van Q theater

een klein

stationnetje theater zo 21 6+ Magogo

for kids concert

vr 28 9+ Peking

Acrobats show

zo 28 6+ Monsters

zo 30 8+ Koning

van Katoren musical

schoenen theater

4+ Lotte

9+ Superechte

dragen nooit

en de maansteen film liefde film

mei ma 20 2+ Peuterfestival div. voorstellingen

aff.: Jennet Sintenie

Woef Side Story Ro Theater

6+

Pippi gaat van boord

liefde film

zo 3

di 18 7+ De

Scheele theater

en de maansteen film

za 15 10+ Lover of loser musical

zo 23 4+ Lotte

De krokodillen bende

jeugdagenda voor op de koelkast of het prikbord

januari

Moddervet

Rooie Kop

VET Kindercabaret

Hetpaarddatvliegt 5+

4+

zo 16 dec 14:15 uur - Schouwburg Ze doen alles wat niet mag. En ze laten je er nog om lachen ook. Nelleke, Sjamke en Daan brengen VET Kindercabaret. Ze dansen, zingen liedjes, laten je lachen, spelen allerlei vreemde typetjes, halen rare capriolen uit en zijn streng voor alle ouders. Leuk toch? Moddervet is net als het cabaret waar je ouders om lachen, maar dan met sketches en liedjes die pas écht moddervet zijn!

zo 23 dec 14:00 uur - Studio Kinderen: ze zien er schattig uit. Hebben grote ogen en zacht haar. Maar diep van binnen borrelt, kookt en stoomt de drift. Maar wat als je ouders dat nou eens zouden doen? Niet delen, niet luisteren, niet lief zijn of ‘even gewoon doen’? Pûh! Rooie Kop is een grappige, muzikale voorstelling over de slechte kanten in jezelf, met streken, achtervolgingen, leedvermaak en andere vermakelijke lelijkheid.

za 26 8+ Woef

Side Story theater

zo 27 8+ Woef

Side Story theater

Inform

eer

verra ook eens naa ssing r onz e s voor l u n het h ch ele ge zin

Een aantal jeugdvoorstellingen dingt mee naar de Zapp theaterprijs 2013. Heb je een voorstelling bezocht en vond je het te gek? Breng dan je stem uit!

info & bestel: www.theaterstilburg.nl of 013 - 543 22 20 TTjgdfldr dec'12-juni'13.indd 1

10-11-2012 15:13:39


! s e j T I U d ! ndUITjes a a m t s e n e a F Feestma

Woef Side Story

AU!

Slagschaduw

Theater Terra

Ro Theater

Plan D

Oorkaan

8+

zo 30 dec 14:15 uur - Schouwburg De jonge Stach wil graag de nieuwe Koning van Katoren worden, maar de ministers verzinnen dat hij zich moet bewijzen. Ze geven hem een reeks onmogelijke opdrachten. Stach zet alles op alles om de Koning van Katoren te worden. Koning van Katoren gaat over geloof in jezelf. Voor ieder probleem is een oplossing te vinden, als je maar blijft nadenken. Een familiemusical over draken, vogels en een tovenaar in een grot. En over exploderende appels...

aff.: Gerhard Witteveen

6+

4+

wo 27 feb 15:00 uur - Studio AU! is een vrolijke dansvoorstelling over pijn. Over pijn hebben en pijn doen. Over een kapotte knie en een bult op je kop. En over een gebroken hart, dat in duizend stukken op de grond ligt. AU! laat zien dat het leven niet alleen rozengeur en maneschijn is, maar dat het ook behoorlijk pijn kan doen. AU! Dat lucht op. Een vrolijke, dynamische dansvoorstelling over wat er allemaal pijn kan doen.

zo 3 mrt 14.30 uur - Concertzaal Wil je weten hoe betovering klinkt? Dan mag je Slagschaduw niet missen! Als het donker is en iedereen slaapt, wordt Toon wakker van muziek. Hij gelooft het niet, maar het is echt waar: er komt ineens een notenverslindende trompet voorbij. En dat is niet het enige dat hij ontdekt. Wil jij net als Toon ook een dansende contrabas ontmoeten? Of een reusachtige klarinet? Kom dan naar deze betoverende voorstelling waarin schimmenspel en jazzmuziek samensmelten tot een poëtisch avontuur.

zo 14 apr 14:00 uur - Studio Twee broers wonen in een piepklein huis boven het stationnetje. Ze verkopen kaartjes en zorgen ervoor dat alle treinen op tijd vertrekken. Maar de broers mopperen wat af, want er stoppen steeds minder treinen op hun stationnetje. Daarom bedenken ze een plan. Op een klein stationnetje is een sprankelende, kleurrijke voorstelling met levensgrote mensen en ultrakleine poppen, in een decor vol rijdende treinen, zwevende brieven en een vervaarlijk balancerend huis op de top van een berg.

6+ zo 21 apr 14:30 uur - Concertzaal Krijg je het warm of juist koud als je muziek van Mozart hoort, en welke kleur hoort daar dan bij? Tijdens dit vrolijke concert mag je je eigen tekening maken bij de muziek die het Magogo strijkkwartet speelt. Wie weet zie je je kunstwerk later terug op het grote scherm in de Concertzaal! En hou je van zingen? Dan heb je geluk, want je mag samen met de musici optreden in een sing-a-long van de leukste kinderliedjes.

al v ti s e f r e t u Pe

Dikkie Dik Dirk Scheele zo 24 feb 14:00 uur - Schouwburg Dirk Scheele (Nickelodeon en Z@ppelin) komt met een vrolijke voorstelling over de leukste kater van Nederland!

Babyconcert

De Stilte

Luistergoed

foto: Meike Sier

foto: Willem Schalekamp

Mr. Pickwick

Monsters dragen nooit schoenen

Het geheim van Q Het Filiaal

4+

0+

7+

zo 17 feb 14:00 uur - Studio Met fikse tegenzin komt Mr. Pickwick terecht in de kinderwereld. Nu hij niet meer in zijn vertrouwde grotemensenwereld is, raakt hij verstrikt in een groot avontuur. Niets is meer wat het lijkt. En wie is toch dat meisje dat zijn speelkameraadje wordt? Stukje bij beetje komt hij erachter dat het in de kinderwereld eigenlijk veel leuker is dan in de grotemensenwereld. Twee dansers presenteren een magische wereld waarin humor en verwondering het leven glans geven.

zo 10 mrt 10:30, 11:30 & 13:30 uur - Concertzaal Pas een paar maanden oud en al naar een klassiek concert? Je kunt niet vroeg genoeg beginnen! In de veilige aanwezigheid van familie zijn de kleintjes het stralende middelpunt in een spel van licht, kleur en muziek. Tijdens het halfuur durende programma hoor je Bach en Mozart, nieuwe liedjes en soundscapes van natuurgeluiden. Er is plaats voor twintig baby’s met één ouder. Laatste kaarten!

ma 1 apr 14:00 uur - Studio Meneer W werkt in het Groot Algemeen Archief Van Q. Hij verzamelt informatie over iedereen en ordent deze. Risico’s zijn uitgesloten, er heersen strakke regels. Maar dan wordt W’s leven in de war geschopt door een toevallige ontmoeting die niet in het systeem past. W gaat op onderzoek uit en raakt verstrikt in het labyrint. Een spannende voorstelling vol camera’s, poppen, maquettes en projecties, van de hand van Zilveren Krekel-winnaar Ramses Kraus.

Kiki Hessels

6+

zo 28 apr 14:00 uur - Studio Is het je wel eens opgevallen dat schoenen in veel sprookjes een belangrijke rol spelen? Denk aan Klein Duimpje, De gelaarsde kat of De rode schoentjes. Sommige schoenen maken een held van je, en met een ander paar ben je ineens de knapste van de klas. Maar monsters... dragen nooit schoenen! In deze humoristische voorstelling wordt een ferme draai gegeven aan de soms wat ingedutte sprookjes. Stel je eens voor: wat als Klein Duimpje een TomTom had gehad? Kiki zingt, danst en vertelt, bijgestaan door flink wat schoenen en een mix van sprookjes.

foto: Niels Goedee

Met allerlei leuke 2+ peutervoorstellingen!

3+

2+

TTjgdfldr dec'12-juni'13.indd 2

Magogo for Kids

!

za 16 feb 13:00 & 15:15 uur Schouwburg Als Plop de uitnodiging krijgt om te logeren in de vakantiepaddestoel op de bloemenweide, hoeft hij geen twee keer na te denken.

di 18 dec 19:30 uur - Schouwburg Het balletsprookje De Notenkraker is de decembervoorstelling bij uitstek. Decors vol pracht en praal, schitterende kostuums, romantische muziek van Tsjaikovski én virtuoos ballet. Het verhaal speelt op kerstavond, als Clara een notenkrakerpop cadeau krijgt die in een knappe prins verandert. Geniet van dit beroemde ballet met “Een corps en solisten waar menig WestEuropees gezelschap jaloers op kan zijn!” aldus De Telegraaf.

Kleur en zing mee met de muziek

Tg. Winterberg

aff.: Flowdesign

Kabouter Plop

Op een klein stationnetje

4+

foto: Hans Gerritsen

Vakantie vol verrassingen

7+ Ballet van Staatsopera Tatarstan

aff.: René Kapel

n TV a v d n e k e B

za 26 jan 19:00 uur - Schouwburg zo 27 jan 14:15 uur - Schouwburg Als je iets niet mág missen dan zijn het de familievoorstellingen van het Ro Theater! Maak je op voor de Woef Side Story, een hilarische en ontroerende Romeo en Julia voor honden. Rashonden tegenover straathonden: dat betekent veel bloed, zweet en hondentranen. Inzet van de hondenvete is een crossveldje, dat plaats moet maken voor een hondenuitlaatplaats voor ‘vergunninghouders’. En intussen worden de jonge Afghaanse hazewindhond Marina en straathond Toto verliefd. Ook bij de baasjes loopt de liefde anders…

De Notenkraker

ill.: Machteld de Jong

aff.: Meike van den Akker

Koning van Katoren

8+

aff.: Studio 100

foto: Anna van Kooij

foto: Esther de Boer

p

tieti kerstvakan

foto: Lenny Oosterwijk

foto: Joey Buddenberg

8+

ma 20 mei vanaf 10:00 uur Schouwburg & Studio + foyers Met genieten van theater kun je niet vroeg genoeg beginnen! Daarom is het Peuterfestival ook dit seizoen in Theaters Tilburg. Een heerlijke ochtend voor 2-plussers vol fantasierijke voorstellingen, workshops en een heerlijke jungle-speeltuin in de foyer. Met voorstellingen als Stapel!, Stoplicht!, Kikker leest voor en Bijt-ie in je bil. Kijk op www.theaterstilburg.nl voor het hele programma.

Lover of loser

Peking Acrobats

Naar de bestseller van Carry Slee

De Chinese ‘dare devils’ 10+

9+

za 15 dec 20:15 uur - Schouwburg cast: Pip Pellens, Pim Wessels, Nabil AouladAyad | choreografie: Dan Karaty (SYTYCD) Na de bestseller en de succesvolle bioscoopfilm komt Lover of loser eindelijk naar het theater! Eva heeft problemen met haar stiefvader. Ze is bang dat hij té dichtbij wil komen. Eva’s beste vriendin heeft een nieuw vriendje Mees, maar wordt ook verleid door een loverboy. Jij bepaalt met een stemkastje hoe dit afloopt!

vr 28 dec 20:15 uur - Schouwburg Een spannender familieuitje kun je je niet wensen in de kerstvakantie! Zie met eigen ogen waarom deze Chinese meesters van de acrobatiek al meer dan twintig jaar internationale faam genieten. “De ooooh’s klonken door de zaal, handen werden af en toe voor het gezicht geslagen, monden vielen open van verbazing. (…) Dit is acrobatiek van een niveau dat je zelden tegenkomt.” de Leeuwarder Courant.

www.theaterstilburg.nl 10-11-2012 15:14:06

Jeugdagenda December  

Brochure met alle jeugdvoorstellingen in Theaters Tilburg

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you