Page 1

Theater, evenementen, ontmoetingen en meer...

2013 2014


Burgemeester als gastprogrammeur Geachte theaterbezoekers, Nadat ik in december 2012 ben aangetreden als burgemeester van Schiedam, heeft Rob Roos mij gevraagd of ik de eerste gastprogrammeur van Theater aan de Schie wilde worden. Mijn liefde voor theater is groot en daarom vind ik het een eer voor die rol gevraagd te zijn. Theater en podiumkunsten is voor alle Schiedammers, voor jong en oud. En bovendien; jongeren hebben de toekomst. Ik vind het dan ook erg prettig om terug te zien dat er veel in jeugd en jongeren wordt geĂŻnvesteerd door Theater aan de Schie en dat er ingezet wordt op een grote variatie aan voorstellingen voor die doelgroep. Samen met Theater aan de Schie heb ik een selectie voorstellingen gemaakt, welke u volgend seizoen kunt bezoeken. Mijn selectie vindt u terug in deze brochure bij de betreffende voorstellingen, waarbij ik zeker de show van Het Groot Niet Te Vermijden, de muziektheatervoorstelling over Wim Sonneveld en de jeugdvoorstelling DalĂ­, of hoe word ik beroemd? bij u onder de aandacht wil brengen. Ik wens u veel plezier met het maken van uw keuze. Tot ziens in Theater aan de Schie. Met vriendelijke groet, Cor Lamers Burgemeester van Schiedam

2


Theater in beeld Het zaallicht gaat langzaam uit, muziektonen klinken, de eerste beelden dringen door op het netvlies, soms lieflijk, soms overweldigend, maar altijd in een fascinerende combinatie van beeld en geluid. Theater is onnavolgbaar. Grote namen en aansprekende titels bezoeken ook dit seizoen weer ons theater. Van Connie Janssen Danst tot Tineke Schouten, van Boudewijn de Groot tot Lenette van Dongen en van de Barbier van Sevilla tot Karin Bloemen. Bij het samenstellen van het programma zoeken wij graag de samenwerking met andere kunstdisciplines. Ver hoef je daar niet voor te zoeken want Schiedam heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Dit jaar staat de film centraal en niet in de laatste plaats omdat film in veel opzichten opvallend veel raakvlakken heeft met de podiumkunsten. Naast theatervoorstellingen met een filmachtergrond, zoals de toneelstukken Gejaagd door de Wind, Haar naam was Sarah en de grote Joop van den Ende reismusical Love Story, laten wij u dit seizoen graag kennis maken met een serie filmvertoningen op zondag. In samenwerking met het SuikerzoetFilmfestival hebben we voor u een selectie van films gemaakt. De tijden van het Passagetheater herleven in Theater aan de Schie. Nieuw is de gastprogrammering. Ieder jaar gaan wij iemand uit Schiedam verzoeken met ons een aantal voorstellingen te programmeren. Theater aan de Schie wil graag een theater van en voor de stad zijn. De première is voor onze burgemeester, de heer Cor Lamers.

bekijk meer met

Ik wens u een geweldig, inspirerend theaterseizoen. Rob Roos directeur


Theater aan de Schie Theater aan de Schie is gevestigd in het centrum van Schiedam. Het beschikt over een zeer ruime theaterfoyer en een grote zaal met 702 stoelen met perfecte beenruimte en uitstekend zicht op het toneel. Het theater is goed bereikbaar met auto, OV en fiets. WENNEKERtheater Kleine zaal voorstellingen vinden plaats in het Wennekertheater. Daar bevindt zich een vlakke vloer theater dat plaats biedt aan 204 gasten. Het Wennekertheater is gelegen op vijf minuten loopafstand van Theater aan de Schie.

Inhoud Jeugd- en familietheater 4 Tafeltje aan de Schie 7 Evenementen en zakelijke activiteiten 10 Theaterprogramma 12 - 86 Kaarten reserveren 88 Algemene en reserveringsvoorwaarden 90 Programma overzicht 92 Zaalplattegronden 96 Colofon 97

BezoekAdres Theater aan de Schie Stadserf 1 3112 DZ Schiedam

Reserveringsnummer

Secretariaat (010) 246 25 55 Bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. (Niet voor het reserveren van kaarten of informatie over voorstellingen). Het secretariaat is op nationale feestdagen en Goede Vrijdag (18 april 2014) gesloten.

(010) 2 467 467 De kassa is telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en één uur voor aanvang van elke voorstelling. De kassa is geopend op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en één uur voor aanvang van elke voorstelling. De kassa is op nationale feestdagen en Goede Vrijdag (18 april 2014) gesloten.

www.theateraandeschie.nl 2

Wennekertheater Vijgensteeg 2 3111 PT Schiedam

Postadres Theater aan de Schie Postbus 414 3100 AK Schiedam


Theater programma 2013-2014 Kom naar Theater aan de Schie en het Wennekertheater en beleef een heerlijke avond uit. Wij heten u voorafgaand aan de voorstelling graag van harte welkom in onze theaterfoyer. Ook na afloop kunt u plaatsnemen in onze foyer voor een drankje of om nog even na te praten over de voorstelling.

Rondom voorstellingen Theater aan de Schie heeft meer te bieden dan alleen voorstellingen. Wij maken uw avond graag compleet met bijvoorbeeld een inleiding, workshop of afterparty. Nieuw is Tafeltje aan de Schie. Hierover leest u verder op meer. Op deze pagina treft u een legenda met icoontjes van deze activiteiten. U vindt de icoontjes (indien van toepassing) terug bij de betreffende voorstellingen.

Inleidingen Bij een aantal ­voorstellingen bieden wij een inleiding aan. Leerzaam en leuk. Alle inleidingen beginnen om 19.15 uur. Toegang bedraagt € 2,00. U dient altijd vooraf te reserveren. Indien er een inleiding bij de ­voorstelling is, staat dit vermeld bij de ­betreffende ­voorstelling door middel van het icoontje:

i

Om ons programma overzichtelijk te houden, staan er bij diverse voorstellingen icoontjes. Deze icoontjes verwijzen naar: 4+ leeftijd

i

inleiding

met dj in foyer

orgelconcert

tip van de burgemeester

Wennekertheater

Nieuw Tafeltje aan de Schie

Nieuw filmprogramma Film in Theater aan de Schie? Jazeker. Samen met het Schiedamse SuikerzoetFilmfestival organiseert Theater aan de Schie drie filmzondagen, waarvan één dag middenin het SuikerzoetFilmfestival valt. Blader door de brochure om te zien op welke dagen de filmzondagen zijn en beleef een heerlijke filmdag in het pluche.

Bij een aantal voorstellingen presenteren wij Tafeltje aan de Schie. Dé garantie voor een zorgeloze avond uit: - een exclusief gereserveerd tafeltje op de omloop van de foyer speciaal voor u - uw drankjes geserveerd aan tafel; dus niet meer in de rij voor de bar - prachtig uitzicht over de foyer Bekijk uitgebreide informatie over Tafeltje aan de Schie en het arrangement op pagina 7.

3


jeugd- & familietheater

Theaterbeleving voor kinderen

Wat is mooier om uw (klein)kinderen te zien zingen, dansen en lachen en betoverd zien worden door theater? Laat ze daarom stralen en genieten tijdens een jeugd& familievoorstelling in Theater aan de Schie of in het Wennekertheater! Wij vinden het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met theater. Dit seizoen zijn er, op advies van acht kinderen van basisschool Het Windas, jeugd- & familievoorstellingen geprogrammeerd voor kinderen in alle leeftijden. Deze voorstellingen zijn geschikt voor een bijzonder leuke theaterbeleving. Samen met Tadsie kunnen kinderen het seizoen door. Tadsie, de kindermascotte van het theater, staat voor de afkorting van Theater aan de Schie met -ie erachter. Tadsie vertelt op zijn eigen website en in zijn eigen nieuwsbrief alles over het theater en hij geeft leuke tips en weetjes.

4

Theaterredactie adviseert Alles leren over het theater, veel voorstellingen bezoeken, acteurs ontmoeten en dan ook nog meepraten over welke voorstellingen er het komend seizoen in het theater te zien zijn. Wie wil dat nou niet? De theaterredactie kreeg deze bijzondere kans. Theater aan de Schie organiseert samen met Stichting Kik’r een bijzonder kinderparticipatieproject. Het afgelopen seizoen verdiepten acht leerlingen, van openbare basisschool Het Windas, Schiedam, zich in alles wat met theater te maken heeft. Dat was hard werken: de kinderen bekeken en analyseerden theatervoorstellingen, kregen rondleidingen achter de schermen, bezochten perspresentaties en volgden theorielessen. Al deze kennis hebben zij gebruikt om Theater aan de Schie te adviseren bij het kiezen van de voorstellingen die in deze brochure staan. Daarnaast deed de theaterredactie verslag van hun belevenissen in de SchavUITagenda, de kinderuitagenda van Schiedam die drie keer per jaar verschijnt. Zo kunnen ook andere kinderen uit Schiedam alles ontdekken over het theater en de voorstellingen. Wil jij de theaterredactie aan het werk zien? Kijk dan snel op www.tadsie.nl of op www.stichtingkikr.nl.


Voordelig naar Jeugd- & familietheater

datum titel Leeftijd

U kunt nu met uw (klein)kinderen tot en met 12 jaar voordelig naar jeugd- & familievoorstellingen. Kies minimaal drie voorstellingen uit de lijst hiernaast en krijg € 2,50 korting per persoon per kaartje. Let op: dit abonnement kunt u alleen direct aan de kassa reserveren of in de voorverkoop via het bestelformulier.

15-09 Bob de Bouwer Theatertour 04-12 Het paard van Sinterklaas 15-12 Lang & Gelukkig 20-12 Het kerstverhaal van Kleine Ezel 15-01 Dribbel 01-02 Tovenaar van Oz 22-03 Pluk van de Petteflet 17-05 Afblijven

2+ 4+ 8+ 4+ 2+ 6+ 3+ 12+

kinderzitjes

Theaterspreekbeurt

kinderfeestje in het theater Bent u op zoek naar een bijzonder kinderfeestje? In ons theater mag de jarige gratis naar binnen en krijgt een leuk cadeau! Kom met minimaal zes kinderen en één volwassene naar een jeugd- & familievoorstelling naar keuze.

Zijn de kinderen niet zo groot? Bij de garderobe zijn stoelverhogers gratis te leen.

Leen voor de kinderen de spreekbeurtkist voor een onvergetelijke en bijzondere spreekbeurt over het theater. In de kist zitten leuke spullen over en van het theater, zoals een stuk balletvloer, een lamp en posters.

Blijf op de hoogte Speciaal voor kinderen heeft Tadsie een eigen website en een eigen nieuwsbrief. Hiermee blijven u en uw (klein-) kinderen altijd op hoogte van het laatste nieuws over de voorstellingen en het theater! Kijk voor meer informatie www.tadsie.nl. 5


Teg inlev en e uw e ring van n krijg treebewij tuk s o appe ffie met lgeba k!

Stichting Rolantino’s presenteert:

WIJ GAAN ERVOOR! Op 21 september 2013 wordt dit Festival voor de 18e keer georganiseerd. Het is een avond vol muziek.Tijdens dit festival zullen er 4 groepen optreden; allen bestaande uit mensen met een handicap: t.w.: De Rolantino’s, De Erkertjes, de Prinses Juliana Drumband en last but not least: Djembaya. Het geheel wordt muzikaal omlijst door optredens van gast-artiesten zoals: Dean Saunders, René Laine & Showdanseressen, Karina (zangeres uit Denemarken), Ad van Opstal en nog veel meer. Aanvang: 19.00 uur (voorprogramma: 18.45 uur) Kaarten: € 6,50 Verkrijgbaar aan de kassa of online: Theater aan de Schie, Stadserf 1 te Schiedam, (010) 2467467


Reserveer vooraf uw eigen tafel! Tafeltje aan de Schie Exclusief theaterarrangement Een gereserveerde tafel op de omloop van de foyer speciaal voor u! Nooit meer in de rij voor de bar én een prachtig uitzicht over de foyer! Dat is Tafeltje aan de Schie. Dit gehele seizoen is het mogelijk om bij iedere voorstelling een Tafeltje aan de Schie te reserveren, een exclusief theater horeca arrangement. Uw gereserveerde tafel staat vanaf driekwartier voor aanvang voor u klaar en is tijdens uw verblijf helemaal voor u. Het arrangement wat wij u serveren bestaat uit thee of koffie met zoete lekkernijen voor aanvang van de voorstelling. Is er tijdens de voorstelling pauze, serveren wij één drankje in de pauze en één na afloop. Is er geen pauze, serveren wij twee drankjes na afloop van de voorstelling. Wij completeren uw arrangement met gemengde olijven, luxe noten en tacochips met dipsaus. Alle gewenste drankjes worden vooraf opgenomen en staan, in de pauze en na afloop van de voorstelling, op uw tafel, voor u klaar. Prijs Tafeltje aan de Schie: € 15,00 p.p. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tafeltje aan de Schie wordt financieel mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Geniet van een High Tea In samenwerking met Le Jardin, Schiedam, is het mogelijk om voorafgaand aan vier voorstellingen een high tea of een high tea de luxe te reserveren. De high tea’s bestaan uit diverse zoete en hartige lekkernijen met keuze uit verschillende theesmaken. Bij high tea de luxe krijgt u extra amuselepeltjes met zalm en geitenkaas en meerdere luxe hapjes. Prijs high tea: € 17,50 per persoon Prijs high tea de luxe: € 22,50 per persoon De high tea’s zijn te reserveren bij: zondag 10 november - De donkere kamer van Damokles zondag 8 december - Haar naam was Sarah zondag 18 januari - Sleeping Beauty zondag 13 april - The Celtic Tenors

Reserveren Reserveer uw Tafeltje aan de Schie of high tea via theateraandeschie.nl of bel de kassa (010) 2 467 467.

7


Wij wensen u een ontspannen voorstelling.


Deze theaterbrochure is verrijkt met Layar. Zo werkt het: view this pa

ge with

Scan

Stap 1: Download de gratis Layarapp voor Android of iPhone, of update naar de laatste versie als je Layar al hebt.

Stap 2: Vind pagina’s met het Layar logo

Stap 3: Open Layar, houd de telefoon boven de pagina en druk op ‘Scan’ om de actie te starten.

Stap 4: Houd de telefoon boven de pagina, ‘luister’, ‘bekijk’ en ‘zie’ meer!

Een groots evenement of een intiem feestje op een bijzondere locatie...

ADV

Fun-Key events organiseert het van A tot Z. Benieuwd naar wat wij nog meer doen? Bekijk het op www. fun-key.nl

Westvest 38 | 3111 BW Schiedam | T 010 4270888

evenementen | productie | concepten | vormgeving | websites | decor | film- en videoproducties | promotie & support | catering


Evenementen en zakelijke activiteiten

Huur eens een theater voor uw evenementen en uitvoeringen Theater aan de Schie is dĂŠ geschikte locatie voor uw evenement of uitvoering. Met een ruime foyer, een groot toneel, uitstekende faciliteiten en 702 plaatsen, kunnen onze medewerkers u vele mogelijkheden bieden. Ook voor uw zakelijke evenementen is Theater aan de Schie de geschikte locatie. In de warme en sfeervolle ambiance van het theater laten wij graag uw wensen in vervulling gaan. Het theater biedt de mogelijkheid tot het organiseren van uw bedrijfsevenement, een privĂŠ-voorstelling, borrel, congres of receptie. De locatie kan volledig worden aangekleed in elk gewenste sfeer, om zo tot een passende thematische invulling te komen. Wij staan graag tot uw beschikking en zorgen ervoor dat u na afloop van het evenement of de uitvoering terug kunt kijken op een geslaagde dag.

Compleet evenement Om uw evenement of bijeenkomst zo compleet mogelijk te maken, adviseren wij u ook graag bij het maken van uw keuze voor bijvoorbeeld een spreker, stand-up comedian of muzikale omlijsting. Catering vormt een onmisbaar element bij uw evenement. Wij kunnen u diverse culinaire mogelijkheden bieden en u helpen bij het maken van uw keuze.

10

In seizoen 2012-2013 heeft Theater aan de Schie evenementen en uitvoeringen verzorgd voor uiteenlopende opdrachtgevers, waaronder: Ballet- en Dansstudio Schiedam, Conny Janssen Danst, DSW, Gemeente Schiedam, Interstate Balletstudio, Lentiz Onderwijsgroep, Lyceum Schravenlant, Mc-Ent Management, Muziekvereniging Radboud, Nederlandse Body Build Federatie, Organisatiebureau Hanson, Rabobank Schiedam-Vlaardingen, Ro Theater, Rotary Club Schiedam, Sportvereniging Doto, SBM Offshore, Scapino Ballet Rotterdam, Stichting Iranian on the Move, Stichting Hulp aan Allochtone Ouders, Stichting Welzijn Schiedam, Vlietland Ziekenhuis en vele anderen.


Programma publieksevenementen en amateurkunstuitvoeringen 2013-2014 In seizoen 2013-2014 staan in ieder geval de volgende evenementen op het programma: Stichting Rolantino’s Coöperatiebijeenkomst Rabobank Schiedam-Vlaardingen Mc-Ent Management – The Spirit Sings Winkeliersvereniging Spaland Ballet- en Dansstudio Schiedam Gem. Schiedam - Nieuwjaarsreceptie NK van NBBF-IBBF Nederland Balletschool Westside Sportvereniging Doto Ballet- en Dansstudio Schiedam

za 21 september 2013 ma 30 september 2013 do 31 oktober 2013 za 7 december 2013 zo 22 december 2013 za 4 januari 2014 zo 27 april 2014 za 14 juni 2014 za 21 juni 2014 vr 27, za 28 en zo 29 juni 2014 vr 4, za 5 en zo 6 juli 2014

Informatie Mogen wij u in de toekomst voor uw zakelijke, privé of amateurkunstevenement in Theater aan de Schie begroeten? Voor meer informatie voor een bijeenkomst, evenement of voorstelling op maat kunt u contact opnemen met de afdeling Verhuur en Horeca, telefoonnummer (010) 246 25 96 of via e-mail verhuur@theateraandeschie.nl.

www.huureenseentheater.nl 11


openingsweekend

Meesterstuk Het stenen bruidsbed van Harry Mulisch in regie van Johan Doesburg over daders en slachtoffers in tijden van oorlog.

bekijk preview met

ZA 14 sep

Het Nationale Toneel brengt Het stenen bruidsbed, de verpletterende geschiedenis van Norman Corinth (Jeroen Spitzenberger). Als Amerikaanse gevechtspiloot nam hij deel aan het bombardement op Dresden. Elf jaar later keert hij terug naar de puinhopen. Het stenen bruidsbed (1959) is na meer dan vijftig jaar nog steeds één van de beste romans van de meester van de paradox. Harry Mulisch (1927-2010) laat ons zien dat ‘de rechtvaardige oorlog’ niet bestaat. Spel: Jeroen Spitzenberger, Stefan de Walle, Vincent Linthorst e.a. Regie: Johan Doesburg | www.nationaletoneel.nl

Het stenen bruidsbed Jeroen Spitzenberger, Stefan de Walle e.a. Toneel

20.15 uur Toegang: € 25,00 65+ / CJP: € 22,50 Met inleiding om 19.15 uur.

12

i

1956, het begin van de Koude Oorlog. In communistisch Dresden komen specialisten uit Oost en West bij elkaar voor een tandheelkundig congres. Onder hen Norman Corinth, tandarts te Baltimore. Tijdens zijn verblijf dringt zich Corinths verleden in alle hevigheid aan hem op. Hij ontvlucht het congres en begint een zoektocht door de puinhopen van de stad. Maar hij weet niet wat te zoeken. Steeds weer wordt Corinth geconfronteerd met slachtoffers van zijn daad die destijds zo rechtvaardig leek: Hitler-Duitsland de genadeslag toebrengen. Langzaam beseft hij dat hij naar Dresden is gekomen om antwoord te vinden op de vraag: als deze mensen slachtoffer zijn van het helse bombardement, wat maakt dat dan van hem?


première

openingsweekend

Bob de Bouwer theatertour

2+

Jeugd & familie

15.00 uur Toegang volwassenen: € 19,50 Toegang kinderen: € 16,00

Ben jij ook zo handig? Ben jij net zo’n goede klusjesman als Bob de Bouwer? Doe dan mee aan de knutselwedstrijd en teken, knip, plak en knutsel iets leuks voor Bob en zijn vrienden. Breng je knutselwerk mee naar het theater en lever het vóór de voorstelling in bij de Bob de Bouwer shop in de foyer. Het mooiste knutselwerk wint een gave Bob de Bouwer prijs.

zo 15 sep

Bob de Bouwer, de bekendste klusjesman ter wereld, beleeft zijn première in Theater aan de Schie met een swingende, interactieve familieshow boordevol meezingers. Bob krijgt de belangrijke opdracht het theater op te knappen voor de première van een nieuwe show. Bob heeft zijn beste vrienden gevraagd hem te helpen en samen met de gele graafmachine Scoop en Liftie loopt alles op rolletjes. Totdat vogelverschrikker Spud ook een handje komt helpen; dan loopt alles in het honderd. Bob heeft extra hulp nodig van de kinderen in de zaal. “Kunnen zij het maken? Nou en of!” www.bobdebouwertheatertour.nl

Met meet and greet na afloop in de foyer! 13


za 21 sep Carolien Borgers Happy End Cabaret

20.15 uur Toegang: € 19,00 65+ / CJP: € 16,50

Met een dijk van een stem, een berg aan energie en een stortvloed aan verhalen en liedjes, gaat Carolien Borgers het onvermijdelijke einde te lijf; het einde van de dag, van de liefde, van een ruzie, het einde van de rij en van het moment. Je zou willen dat er geen eind aan komt; Happy End wordt het einde. Eerdere programma’s van Borgers zijn Snars en Makkelijk praten. Tevens is zij bekend als finalist van AVRO’s tv-programma Wie is de Mol 2013 en van columns voor NCRV’s tv-programma Altijd Wat en voor de ochtendshow van Giel op 3fm. Muzikale begeleiding: Chris Grem | Regie en teksbijdrage: Pepijn Cladder www.carolienborgers.nl

Orgelconcert Piotr Gudel Muziek

15.00 uur Toegang: € 12,00 65+ / CJP: € 10,00 NOF leden: € 8,00

ZO 22 sep

14

Piotr Gudel, geboren in Torún (Polen), is de zoon van pianist en musicoloog Joachim Gudel. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij les in viool en vanaf 11 jaar pianoles. Gudel studeerde orgel van 1978 – 1984 in Gdansk (Polen) en werkt sinds 1982 als organist in de kathedraal St. Marien in Danzig. In 1986 was hij organist van de kerk van de twaalf apostelen in Langenhagen in Hannover en vanaf 1987 organist van de Poolse katholieke missie in Hannover. Nu geeft hij leiding aan de door hem in Hannover gestichte Hammond ® School, gespecialiseerd in orgel, piano en synthesizer. Hij geeft concerten in heel Europa.


filmzondag Filmtijden: 10.00 uur kinderfilm 12.00 uur kinderfilm 14.00 uur documentaire 16.00 uur film 18.00 uur film 20.00 uur hoofdfilm

Toegang kinderprogramma: € 10,00 Toegang middag en avondprogramma: € 24,50 Toegang totale programma: € 30,00 Toegang is exclusief consumptie.

zo 29 sep Film in het theater? Jazeker! In samenwerking met het Schiedamse SuikerzoetFilmfestival hebben wij voor u en het hele gezin een mooie selectie films en documentaires samengesteld. Het Passagetheater herleeft in Theater aan de Schie! In de ochtend vertonen wij films voor kinderen en ’s middags tot laat op de avond films in uiteenlopende genres en uit alle delen van de wereld. Een ding staat centraal: het zijn feelgoodfilms geschikt voor de hele familie. Beleef een bijzondere dag in de cinema in aangename en comfortabele ambiance. Het programma maken wij 2 maanden voorafgaand bekend via www.theateraandeschie.nl.

15


Guido Weijers V

16+

Cabaret

20.15 uur Toegang: â‚Ź 26,50 Max. 4 kaarten per adres.

do 3 OKT Na zes oudejaarsconferences en vier solovoorstellingen is het tijd voor V. Zoals u gewend bent, brengt Weijers confronterende humor en intelligente doordenkertjes. Snel, scherp en eerlijk. Lachen om macht, relaties, reizen en geluk. Nog nooit was de spiegel die je wordt voorgehouden zo pijnlijk grappig. www.guidoweijers.nl

16


Fascinerende theaterbelevenis met échte insecten.

Spinder Het Laagland Jeugd & familie

15.00 uur Toegang: € 9,50 8+

zo 13 OKT

De tienjarige Tille is een jongen met een grote verzamelwoede. Tille verzamelt insecten. Bidsprinkhanen, wormen, wandelende takken, neushoornkevers..., hij heeft ze allemaal. In de kelder heeft hij een laboratorium vol terraria en apparaten om gevaarlijke experimenten mee uit voeren. Jeppe, zijn broer, wil hem met zijn drumstel en gitaar verjagen uit de kelder. Maar dit laat Tille niet zomaar gebeuren. Met zijn insecten bedenkt hij een plan om Jeppe tegen te houden… Spinder is een fascinerende voorstelling waarin interessante biologische weetjes op een knappe manier worden verweven met het levensverhaal van Tille. Een unieke en spannende belevenis voor jong en oud, die je niet snel vergeet. Spel: Lennart Monaster Regie: Jellie Schippers www.hetlaagland.nl

17


Servaes Nelissen De Broekophouder & Dollywood wo 16 OKT

De pers over De Broekophouder “Schrijnende tragiek en lullige humor houden elkaar mooi in evenwicht.” (De Volkskrant) “Tragisch, maar ook oergeestig.” (Trouw) De pers over Dollywood “Nelissen is weer een veelzijdig vakman.” (NRC) “Het is vooral de pure bezieling van Servaes Nelissen die overdondert.” (De Volkskrant)

18

Toneel / poppentheater 20.15 uur Toegang: € 18,00 65+ / CJP: € 15,50

Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht bij elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. Maak kennis met een combinatie van twee van zijn klassiekers waarvoor hij overladen is met 4 sterren recensies. In Dollywood schakelt hij moeiteloos van cosmetisch chirurg naar loonwerker en documentairemaker, met hilarische dialogen, video en poppenspel. De Broekophouder is een net zo krankzinnig als briljant duel tussen een buikspreker en zijn pop. Tekst, spel, muziek en vormgeving: Servaes Nelissen Regie: Tom de Ket en Gienke Deuten www.servaesnelissen.nl


Naar de Amerikaanse bestseller van Erich Segal en veel bekroonde verfilming van Arthur Hillen in 1970. Joop van den Ende Theaterproducties presenteert de bekroonde Amerikaanse klassieker Love Story als reizende musical in de Nederlandse theaters. Célinde Schoenmaker speelt Jenny, een muziekstudente uit een arbeidersgezin waaraan Freek Bartels, in de rol van veelbelovend rechtenstudent Oliver, zijn hart verliest. Hun liefdesverhaal is even mooi als tragisch. Meeslepend, herkenbaar, maar vooral uniek. Regie: Paul Eenens | Vertaling: Jan Rot www.musicals.nl

di 22 OKT wo 23 OKT

Love Story (try out) Freek Bartels, Célinde Schoenmaker e.a. Musical

20.15 uur Toegang: € 39,50 65+ / CJP: € 37,00

19


wo 23 okt Daniël Arends De zachte heelmeester Cabaret

20.15 uur Toegang: € 18,00 65+ / CJP: € 15,50 “Simpelweg de spannendste cabaretier van het moment.” (Theo Maassen)

De zachte heelmeester is het baanbrekende programma van Daniël Arends. Winnaar van Cameretten 2006 en voor zijn vorige twee shows genomineerd voor de Nederlandse cabaretprijs Neerlands Hoop. Hij is grappig, innemend en expressief, maar ook onpeilbaar, scherp en verwarrend. Daniël wordt alom - in de wandelgangen en daarbuiten - beschouwd als dé grote belofte, dan wel hét aanstormende talent. Op punt van doorbreken dus. Komt dat zien! Regie: Ruut Weissman www.bunkertheaterzaken.nl

Met gratis workshop salsa om 19.15 in de foyer.

do 24 okt

Lizt Alfonso Danza Cuba Cuba Vibre Show & Entertainment

20

20.15 uur Toegang: € 31,50 65+ / CJP: € 29,00

Waan je tijdens de kille herfstdagen in een zwoele zomeravond met het wereldberoemde dansgezelschap Danza Cuba; één van de populairste dansgezelschappen in Cuba, onder leiding van choreograaf-danser en creatief directeur Lizt Alfonso. Prachtige dansers in kleurrijke kostuums nemen u mee langs de verschillende muziek- en dansstijlen uit Middenen Zuid-Amerika. Beleef een opzwepende en sensuele show met de passie van Afro-Cubaanse dans, moderne dans, ballroom dans en een tikkeltje jazz. Met live muziek. www.wereldtheater.com


Autobiografische solo over zijn vorige leven als (prof)voetballer bij Feyenoord.

Rory de Groot Hand in Hand Toneel

Hand in Hand is het debuutprogramma van de Rotterdamse Rory de Groot, een verhaal over zijn vorige leven als profvoetballer. Op 19-jarige leeftijd komt zijn droom uit en maakt hij zijn debuut in het eerste van Feyenoord. Maar het loopt helemaal anders. Inmiddels is Rory 29 jaar en een carrière als profvoetballer is niet meer haalbaar. Maar wat dan wel? Wat wordt zijn toekomst? Zijn zoektocht duurt voort en de enige manier om antwoorden te krijgen, is terug te gaan naar het begin en te ondergaan wat hem niet is gelukt.

20.15 uur Toegang: € 15,00

vr 25 okt

Regie: Ria Marks | www.rorydegroot.nl

bekijk preview met

bekijk preview met

Bejubelde locatievoorstelling uit 2012 nu in het theater.

Conny Janssen Danst HOW LONG IS NOW (try out) Dans

20.15 uur Toegang: € 19,00 CJP: € 16,50 Met inleiding om 19.15 uur.

ma 28 okt

“Al deze individuen - geen danser, jurk of schoen is gelijk veroveren samen de ruimte.” (****De Volkskrant) Choreografe Conny Janssen heeft de door pers en publiek bejubelde locatievoorstelling HOW LONG IS NOW uit 2012 bewerkt voor het theater. De sfeer van de industriële, rauwe locatie blijft overeind door het inventieve toneelbeeld van Thomas Rupert. De vijf muzikanten van Alamo Race Track bouwen met hun composities op het toneel mee aan de surreële wereld van muziek, dans en licht. www.connyjanssendanst.nl

21


Harrie en Twee Meesters (try out) Jon van Eerd e.a. Toneel

20.15 uur Toegang: € 27,50

wo 30 okt Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) laat zich overhalen om zich voor te doen als aanstaande echtgenoot van een jong meisje. Hij komt daardoor terecht in een draaimolen van verwikkelingen, waarin hij niet één maar vier rollen speelt; de herbergier, de minnaar, de broer én de zus! Hilarische intriges, sukkelige capriolen en onmogelijke verkledingen; in de omgeving van een herberg waar de pot boven het vuur hangt en het bier rijkelijk vloeit. Spel: Jon van Eerd, Jamai Loman, Arie Cupé, Lucie de Lange e.a. Regie: Caroline Frerichs

André Manuel Bonzaai!!! VR 1 NOV

Cabaret

20.15 uur Toegang: € 18,00 65+ / CJP: € 15,50

’s Neerlands meest ongepolijste en dwarse cabaretier heeft jarenlang de muzikant in zichzelf verwaarloosd. Maar nu duikt hij, met gitaar op de schoot, in het menselijk brein. Hij plant ideeën, bezorgt u hersenkronkels en bekritiseert op nuchtere wijze. Wie vrijblijvend amusement verwacht, zal worden teleurgesteld. Bonzaai!!! laat zich omschrijven als absurdistisch muziektheater, waarin de waanzin van de wereld kan worden weggelachen. www.andremanuel.nl 22


Frans van Deursen zingt Tom Waits Scherven van een leeggedronken nacht

ZA 2 NOV

Muziek

20.15 uur Toegang: € 19,00 65+ / CJP: € 16,50

Frans van Deursen neemt u mee op een muzikale kroegentocht door de late nacht, waar nachtbrakers en nachtvlinders in het bleke licht van een lantaarnpaal hun verhaal vertellen. Van Deursen bezingt het repertoire van Tom Waits in zijn eigen moerstaal. Liederen over gebroken harten, verdronken verdriet, gelukkig altijd afgewisseld met opgewekte dronkenmanspraat. In fonkelnieuwe vertalingen en bijgestaan door muzikanten Nico van der Linden (toetsen), Hein Offermans (bassen), Richard Heijerman (slagwerk) en Wouter Planteijdt (gitaren). www.fransvandeursen.nl

ZO 3 NOV Wings of Dreams is de nieuwste show van Jeans, waarin de jonge theatertalenten het publiek meenemen op een reis langs prachtige ballads, ontroerende duetten en energieke popliedjes. Van even geleden, maar ook van nu. Acht solisten, waaronder Nigel Brown en Tibisay Mercera, brengen samen met de vierkoppige Jeans theaterband ook dit jaar weer een muzikale droom van een voorstelling. Met: Eileen Schilder, Tibisay Mercera, Nigel Brown e.a. Regie: Perry Dosset | www.jeanscompany.nl

Jeans Wings of Dreams Show & Entertainment 15.00 uur Toegang: € 26,50 65+ / CJP: € 24,00 23


Montezuma Run - A capella pop Muziek

Met: Paul Klooté, Hans Cassa, Tom Schraven, Robbert van Unnik, Bo Viktor Moelker Regie: Maarten Mourik www.montezuma.nl

20.15 uur Toegang: € 24,00 65+ / CJP: € 21,50

wo 6 nov

24

Vijf solisten staan garant voor vocaal spektakel. Het geheel is groter dan de som der delen. In hoog tempo volgen de nummers elkaar op, waarbij humor en ontroering de sleutelwoorden zijn. Met ragfijne arrangementen zetten de heren grote pophits naar hun hand. Een theatershow met subtiele wendingen, komische choreografieën en doorleefde interpretaties. Al langere tijd maakt Montezuma furore in binnen- en buitenland met a capella van de bovenste plank.


The Dragonfly Orchestra Show & Entertainment 20.15 uur Toegang: € 27,50 65+ / CJP: € 25,00

do 7 nov

Het acht leden tellende Aziatische vrouwenensemble brengt samen met dansers en acrobaten een muzikaal en visueel spektakel. U ziet een grandioze muziekshow waarin Oosterse en Westerse stijlen worden gecombineerd. Klassieke strijkinstrumenten, piano en engelachtige stemmen vertolken de brede westerse muziektraditie: van klassiek tot folk, van pop tot jazz en bekende thema’s uit films, musicals en tv-series. Chinese acrobatiek, oosterse vechtkunst en dans in een flitsende choreografie vormen de verrassende omlijsting van de muziek.

Philippe Geubels Made in Belgium Cabaret

20.15 uur Toegang: € 22,00 65+ / CJP: €19,50

Droogkomische, innemende Vlaming met een herkenbare lijzige stemgeluid.

Philippe bereikte met zijn debuutprogramma direct uitverkochte zalen. Hij is één van de drukst bezette mediafiguren van Vlaanderen. Zijn immense succes bleef in Nederland niet onopgemerkt en hij werd uitgenodigd om te spelen op het prestigieuze Amsterdam Comedy Festival, Lowlands en in de DWDD. Made in Belgium is een speciaal voor Nederland samengesteld programma met daarin alle hoogtepunten uit eerdere shows. Vanavond laat Philippe het theater ontploffen.

vr 8 nov

Regie: Han Coucke en Menno Stam www.philippegeubels.nl 25


za 9 NOV

Alex Klaasen e.a. Spuitsneeuw Show & Entertainment 20.15 uur Toegang: € 27,00 65+ / CJP: € 24,50

Na zijn succesvolle solo Eindelijk Alleen en de bekroonde musical Toon, is Alex Klaasen terug in Theater aan de Schie. Spuitsneeuw is een feestelijke achtgangenrevue. Geloof jij niet in Coca-Cola vrachtwagens en elfjes die ergens op de Noordpool houten speelgoed in elkaar timmeren? Kom dan naar Spuitsneeuw. Zing mee over Jingle Bells, pieken en dalen en leer het echte wonder van Kerstmis begrijpen. Oh, en neem vrienden of familie mee. Want een eenzame kerst, dat is al zo vaak gedaan… Met echte rendieren en een kerstmarkt op het toneel. Spel: Alex Klaasen, Tina de Bruin en Rop Verheijen Regie: Albert Jan van Rees www.alexklaasen.nl

26


Naar de oorlogsroman van W.F. Hermans, een psychologische thriller over een verzetsheld die wordt aangezien voor landverrader.

ZO 10 NOV De donkere kamer van Damokles Victor Löw, Hein van der Heijden, Annick Boer e.a. Toneel

Henri Osewoudt, eenvoudig man en sigarenhandelaar, ontmoet in het begin van de Tweede Wereldoorlog de verzetsman Dorbeck. Dorbeck geeft Osewoudt opdrachten die hij gewillig uitvoert. In het laatste oorlogsjaar vlucht Osewoudt uit Duits gevangenschap en komt meteen weer in de cel. Er is maar één man die hem kan redden: zijn geheimzinnige opdrachtgever Dorbeck. Maar die blijkt onvindbaar. Spel: Victor Löw, Hein van der Heijden, Annick Boer, Reinier Bulder, Michel Sluysmans, Rob Das en Randy Fokke | Bewerking en regie: Ger Thijs www.hummelinckstuurman.nl

15.00 uur Toegang: € 29,50 65+ / CJP: € 27,50 Met inleiding om 14.00 uur. Extra bij te boeken: high tea om 13.30 uur. Zie pagina 7.

i

27


Een must voor iedereen die van muziek en woordkunst houdt!

De Deeldeliers is het theaterprogramma van verhalenverteller, komediant, zanger, dichter, drummer, dj en jazzkenner Jules Deelder en toetsenist Bas van Lier. U wordt tijdens dit programma moeiteloos meegenomen in de gedachtekronkels van Jules. Om dan weer naar de mooiste muziek te luisteren, om vervolgens middenin een nummer een typische Jules Deelder voordracht te horen. Het is absurd, gevoelig, grof, ruig, triest, hilarisch, humoristisch maar bovenal muzikaal! Met iedere voorstelling een ‘mystery guest’.

Jules Deelder en Bas van Lier De Deeldeliers Muziektheater

28

20.15 uur Toegang: € 21,50 65+ / CJP: € 19,00

vr 15 NOV

Drums, dj en vocalen: Jules Deelder Hammond orgel en vleugel: Bas van Lier Drums: Erik Kooger Saxofoon: Mystery Guest www.basvanlier.com/deeldeliers


Het Groot Niet Te Vermijden For Once In My Life (Live) Show & Entertainment 20.15 uur Toegang: € 26,00 65+ / CJP: € 23,50

vr 15 NOV For Once In My Life (Live) is het dertiende programma van Het Groot Niet Te Vermijden. Een muzikale show vol grappen en grollen. De muzikale veelzijdigheid van dit orkest is alom geprezen en na dertien jaar nog springlevend. Met de nodige dosis humor en gevoel voor theater is For Once In My Life (Live) een spetterende, avondvullende show. In nieuwe bezetting met multi instrumentalist Chris Grem. Regie: Rien Kroon | www.hetgrootniettevermijden.nl

Za 16 NOV

Winnaar jury- en publieksprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2010.

Het debuutprogramma Gevaarlijke gedachten is confronterend, beklemmend en vlijmscherp. Faizi vertelt op intrigerende wijze over zijn komst vanuit Afghanistan naar Nederland, die eindigt bij de plek waar hij zelf dacht nooit meer te zullen komen... Hij vertelt zonder fout sentiment en met een nuchtere, scherpe blik. De bijzondere levensloop van Faizi maakt dat hij razendsnel kan schakelen; van vriendelijk naar wantrouwend, van ideale schoonzoon naar rotjochie en van politiek beschouwer naar rascomedian. Regie: Bob Maclaren I www.darafaizi.nl

Dara Faizi Gevaarlijke gedachten Cabaret

20.15 uur Toegang: € 16,00 29


za 16 NOV Powervrouwen Een revue van nu Show & Entertainment 20.15 uur Toegang: € 27,00 65+ / CJP: € 24,50

Een onvoorspelbare en toch herkenbare revue over vrouwendingen. Van de makers van Zadelpijn en ander damesleed. Who run the world? Girls! Powervrouwen als Lieneke le Roux, Cystine Carreon, Peggy Vrijens, Mylène d’Anjou en Jip Smit spelen sketches en liedjes aan elkaar over damesdingen. Hilarische, pijnlijke, ontroerende, stoere en mooie dingen, waar nagenoeg elke vrouw in haar leven mee te maken krijgt; mannen, minnaars, carrière, kinderen, time-management, de overgang, schoonmoeders, valse vrouwen onder elkaar én de inhoud van een damestas. Powervrouwen halen de power in elkaar en u naar boven! Regie: Bruun Kuijt www.bostheaterproducties.nl

30


De Vlaamse choreografe staat bekend om haar choreografieën waarmee ze passievolle verhalen vertolkt. Na C’est la vie, een deels autobiografisch tweeluik bestaande uit de choreografieën Ne me quitte pas en Et après (waarmee ze de Dans Publieksprijs 2012 in de categorie favoriete dansvoorstelling 2012 heeft gewonnen), presenteert ze nu een nieuwe moderne dansvoorstelling. Samen met finalisten van So You Think You Can Dance, The Ultimate Dance Battle en Everybody Dance Now, creëert ze een sfeer die van Red, Yellow, Blue een ideale kennismaking met moderne dans maakt. Choreografie: Isabelle Beernaert Regie: Isabelle Beernaert, Rudolf Polderman www.isabellebeernaert.be

zo 17 NOV Isabelle Beernaert Red, Yellow, Blue Dans

15.00 uur Toegang: € 31,00 65+ / CJP: € 28,50

31


bekijk preview met

Jakop Ahlbom Lebensraum Toneel / mime / illusionisme

vr 22 NOV

20.15 uur Toegang: € 19,00 65+ / CJP: € 16,50

Theatermaker Jakop Ahlbom brengt samen met muzikanten Ralph Mulder en Leonard Lucieer van de band Alamo Race Track de magie van de stille film naar het theater, geïnspireerd door het werk van Buster Keaton uit de jaren ’20. Twee mannen leven samen in een kleine kamer. Om het gebrek aan vrouwelijke zorg te compenseren, creëren ze een mechanische werkster. Die laatste uitvinding lijkt hun ondergang te worden… Ahlbom heeft de afgelopen jaren met zijn eigen theatergroep een unieke signatuur ontwikkeld waar toneel, mime, dans, illusionisme, acrobatiek en muziek als vanzelfsprekend samenvloeien. Door zijn filmische manier van werken en zijn eigenzinnige mix van disciplines, creëert hij beelden die het theatrale bijna overstijgen. www.jakopahlbom.nl

Winnaar van de VSCD Mime prijs 2012. Een absolute aanrader! 32


Médée (try out) Opera2Day Opera

20.15 uur Toegang: € 29,50 65+ / CJP: € 27,00 Frans gezongen en gesproken. Nederlandse boventiteling. Met inleiding om 19.15 uur.

za 23 NOV

Opera2Day brengt de flamboyante, laat-klassieke opera Médée van Luigi Cherubini (1797) voor het eerst in Nederland in de oorspronkelijke Franse versie, gespeeld op authentieke instrumenten. Het werk - ooit ‘lijfstuk’ van Maria Callas - toont de wraak van Medea als zij door Jason wordt verlaten. Ze vermoordt diens nieuwe geliefde en de twee kinderen die ze met hem had. Het NRC verkoos de vorige productie van Opera2Day Dolhuys Kermis in de top vijf van beste voorstellingen van 2012. www.opera2day.nl

33


Orgelconcert Chris powel Muziek

zo 24 NOV

15.00 uur Toegang: € 12,00 65+ / CJP: € 10,00 NOF leden: € 8,00

Op 18-jarige leeftijd sloot hij zich aan bij een team van organisten om te spelen op het beroemde Wurlitzer Orgel in de Tower Ballroom in Blackpool. Na vijf albums op cassette, twaalf cd’s, twee video’s en vier dvd’s, heeft Chris Powell zich gevestigd als één van de meest toonaangevende organisten van de UK en als internationale ambassadeur op het gebied van elektronische en theaterorgelmuziek. Powell heeft een levendige en dynamische stijl van spelen. Zijn repertoire bestaat uit diverse genres, van klassiekers tot aan moderne ballades. www.chrispowell.org

dO 28 NOV Smart&Sexy Lisa Portengen Show & Entertainment 20.15 uur Toegang: € 25,00 65+ / CJP: € 22,50

De Smart&Sexy Theatershow van Lisa Portengen is een mix tussen de Oprah Winfrey talkshow en theater met bijzondere inzichten, kadootjes, muziek, kippenvel en volop inspiratie. Lisa is de oprichtster van de Smart&Sexy lifestyle waarmee ze meer dan 150.000 vrouwen per maand bereikt. Deze ladies night komt zij samen met een vrouwelijke dj, inspirerende gasten en een social media redactie naar het theater om de dames in de zaal te laten ervaren hoe geweldig ze zijn. Na afloop krijgt iedereen een geweldige goodiebag mee naar huis. www.smartensexy.nl 34


Naar de internationale bestseller van Boudewijn Büch.

za 30 nov De kleine blonde dood (try out) William Spaaij, Frans van Deursen e.a. Muziektheater

20.15 uur Toegang: € 29,00 65+ / CJP: € 26,50

De artistieke Boudewijn (William Spaaij) verwekt een kind bij zijn oude basisschoollerares Mieke. Boudewijn wil er niets van weten. Maar door zijn jeugdherinneringen, de onmogelijke relatie met zijn vader Rainer (Frans van Deursen), groeit de liefde voor zijn zoon Micky. Als Boudewijn zich heeft verzoend met zijn lot als vader, valt Micky van de trap en raakt hij in coma. Boudewijn wordt voor een bijna onmenselijke keuze gesteld. Met live muziek op het toneel. Regie: Pieter de Baan

35


filmzondag suikerzoet filmfestival Film

Tijd en programma wordt bekend gemaakt via website SuikerzoetFilmfestival Toegang: gratis, exclusief consumptie.

zo 1 dec Tijdens SuikerzoetFilmfestival worden op bijzondere locaties in de binnenstad van Schiedam diverse films vertoond. Het SuikerzoetFilmfestival strijkt ook neer in Theater aan de Schie. Met lezingen, filmvoorstellingen en livemuziek. Vanaf de ochtend wordt u verrast met een programma vol met zoete en bitterzoete momenten. Tussendoor zijn er live optredens met film door Docktail. Een groot scherm, sferische beelden en live jazzmuziek. De soundtrack bepaalt in dit optreden de film... Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het festival: suikerzoetfilmfestival.nl Met: Pieter Ubbels: sax Edwin Beekmans: Hammondorgel Bert Kamsteeg: drums

36


Het paard van Sinterklaas

4+

Jeugd & familie

wo 4 DEC

15.00 uur Toegang: â‚Ź 16,00

De zesjarige Winky Wong komt in Nederland wonen, waar haar vader een Chinees restaurant heeft. Dat is best lastig, alles is namelijk anders dan in China. Winky voelt zich alleen, totdat ze op school hoort over Sinterklaas en dat je hem om cadeautjes mag vragen. Winky weet iets: een paard! Maar of dat zal lukken? Een verhaal vol thema’s herkenbaar voor kinderen en volwassenen.

Naar de film (Gouden Kalf winnaar voor scenario) en het gelijknamige boek van Tamara Bos.

Spel: Eefje van Gorkum en Leo Hogenboom | Regie: Brigitte Odett Script: Tom Sijtsma | Muziek: Johan Hoogeboom www.hetpaardvan.nl

37


Naar de ingrijpende roman van Tatiana de Rosnay (2009) en filmbewerking van Gilles PaquetBrenner (2010).

Zo 8 DEC Haar naam was Sarah vertelt een hartverscheurende geschiedenis en gaat over het universele thema dat we het verleden nooit kunnen ontkennen. Journaliste Julia doet onderzoek naar de razzia van 16 juli 1942 in Parijs waarbij 13.000 Joden naar vernietigingskampen zijn afgevoerd. Een zwarte bladzijde uit de Franse geschiedenis. In haar zoektocht stuit Julia op het verhaal van Sarah, een 10-jarig meisje dat aan de dood is ontsnapt. Het lot van Sarah blijkt sterk verbonden met dat van haarzelf. Spel: Lotje van Lunteren, Sophie van Winden, Tom Jansen, Chris Tates e.a. Regie: Ursul de Geer Toneelbewerking: Léon van der Sanden www.bostheaterproducties.nl 38

Haar naam was Sarah Lotje van Lunteren, Tom Jansen e.a. Toneel

15.00 uur Toegang: € 26,50 65+ / CJP: € 24,00 Met inleiding om 14.00 uur. Extra bij te boeken: high tea om 13.30 uur. Zie pagina 7.


Soulmuziek leeft! Dat bewijzen de wervelende shows van Soul of Motown keer op keer. Ook dit maal staat de enige echte soulshow garant voor een avond genieten en swingen op R&B, pop en soulmuziek. Beleef alle herkenbare soulsounds uit Motown met geluiden van The Jackson Five, The Supremes, Marvin Gaye, The Temptations, Martha Reeves, The Vandellas en nog veel meer. Er mag natuurlijk gedanst worden. www.soulofmotown.nl

Soul of Motown V Motown at it’s very best Show & Entertainment 20.15 uur Toegang: € 29,50 65+ / CJP: € 27,00

di 10 DEC

“Soft, innemend en snoeihard.” (Dagblad van het Noorden) “Een echt talent dat je klaarwakker houdt!” (Ruud Buurman, de Theatermaker) “In de liedteksten toont Goossens zich een meester.” (Volkskrant)

vr 13 DEC

De winnaar van het Groninger Cabaret Festival 2006 speelt Leer mij de mensen kennen. Hij solliciteert bij een ROC. Ondanks dat hij geen diploma bezit en geen ervaring heeft, wordt hij aangenomen. Een jaar lang gaat Johan door poortjes naar zijn werk. Van de jongeren die hij lesgeeft, heeft de helft een taakstraf. En de rest een enkelband. Geen boeken en geen pen, maar wel een pistool. En Johan? Johan mag ’t kofschip uitleggen… www.johangoossens.nl

Johan Goossens Leer mij de mensen kennen Cabaret

20.15 uur Toegang: € 17,00 39


bekijk preview met

Ontroerende, komische familiemusical. Met originele cast!

zo 15 DEC

Ro Theater Lang en gelukkig Jeugd & familie

15.00 uur Toegang: â‚Ź 20,00

Lang en Gelukkig is terug in het theater! Voor het eerst opgevoerd in 2007 en in 2010 verfilmd (en bekroond met 3 gouden Kalveren). Een sprankelende revue van slapstick, conference, sing-a-long en magische transformaties. Het is een parade van bekende sprookjesfiguren met Assepoester, de boze stiefzussen, Klein Duimpje, Roodkapje, de zeven geitjes en Bambi. Niets is wat het lijkt. Roodkapje is verliefd op de Boze Wolf, de stiefzussen Paris en Hilton (Gijs Naber en Alex Klaasen) staan naast ontheemde prinsen, en gelouterde acteurs naast een balletklasje kinderen, die dansen als elfjes.

8+

Spel: Sylvia Poorta, Hannah van Lunteren, Gijs Naber, Hans Leendertse, Arjan Ederveen, Dick van den Toorn, Alex Klaasen, Remko Vrijdag en Jack Wouterse | Regie: Pieter Kramer www.rotheater.nl

40


The Chippendales® komen met hun UNLEASHED wereldtour 2013 wederom naar Nederland en naar Theater aan de Schie. The Chippendales® laten vooral dames al jaren genieten van hun unieke show met dans, zang en theater. De wereldberoemde sexy heren brengen een spannende maar chique lady’s act. Deze wervelende show vol onweerstaanbare verleiding, laat niets aan de verbeelding over en leidt tot verhitte taferelen, rode wangetjes, rondslingerend textiel, opgewonden kreten en hysterische verzuchtingen. Met een bekende Nederlander als speciale gast. www.chippendales.com

DI 17 DEC The Chippendales® Unleashed 2013 Show & Entertainment 20.15 uur Toegang: € 38,00 65+ / CJP: € 35,50

Speciale avond uit voor vrouwen; het wordt een echte ladies night!

41


Typetjes, glitter en glamour, vrolijke imitaties en veel humor!

wo 18 DEC Tineke Schouten moet niet gekker worden! Cabaret

20.15 uur Toegang: € 37,00

42

“Een show om U tegen te zeggen”, schreef de Metro. “Sfeervol en vakkundig amusement”, volgens de Volkskrant. Tineke doet u, met haar positieve instelling, de crisis vergeten. Sterker nog, door de crisis hebben tal van bekende Nederlanders zoals Youp van ’t Hek, Hans Klok, Ali B en Karin Bloemen een ‘gastrol’ op zich genomen. Kortom; een feest van herkenning, een echte Tineke Schouten show met live orkest. www.tinekeschouten.nl


Do 19 DEC African Angels Holy Night Show & Entertainment 20.15 uur Toegang: € 29,50 65+ / CJP: € 27,00

Capetown Opera is Afrika’s belangrijkste operahuis. Wereldwijd worden de zangers en zangeressen van Capetown Opera geroemd om hun prachtige stemmen en wervelende performance. In de koude wintermaanden zorgt het koor African Angels voor een scala aan ontroerende en opzwepende Afrikaanse liederen in combinatie met Amerikaanse gospel. U hoort, in een mix van gospel, traditioneel Afrikaans en klassiek, nummers als Gimme Hope Jo’anna, kerstnummers en liedjes van hoop en licht. Regie: Leoni Jansen

Met dit feest van muzikaliteit, vrolijkheid en schoonheid, sluit u heerlijk het jaar af!

vr 20 DEC

Het kerstverhaal van Kleine Ezel Theater Terra Jeugd & familie

19.00 uur Toegang volwassenen: € 19,50 Toegang kinderen: € 15,00

4+

Kleine Ezel wil liever bij Jakkie gaan wonen, want daar staat een grotere kerstboom. Verhuizen mag niet, logeren wel. Als Kleine Ezel bij Jakkie gaat logeren, besluiten pappa en mamma Ezel samen op vakantie te gaan naar de Middellandse Zee. Maar met Kerstmis zo ver bij elkaar vandaan, is dat wel zo’n goed idee? Als Kleine Ezel zijn eigen kamer en de nachtkusjes van zijn moeder mist, gaat hij samen met Jakkie op zoek naar pappa en mamma Ezel. Een spannende tocht door de sneeuw volgt. Zullen ze elkaar terugvinden? www.theaterterra.nl

Kerstmusical naar de boeken van Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen. 43


Eerste ijscircus ter wereld (1962) presenteert fascinerende circusshow op schaatsen voor jong en oud.

ma 23 DEC Moscow Circus on Ice Show & Entertainment 20.15 uur Toegang: € 34,00 65+ / CJP: € 31,50

Stand-up het jaar uit! Diverse stand-up comedians Cabaret

20.15 uur Toegang: € 19,50

ZA 28 DEC

44

Laat u verrassen door verschillende stand-up comedians die, in hun eigen tempo, het afgelopen jaar nog eens met u doornemen. Het programma voor deze avond wordt begin december 2013 bekend gemaakt via www.theateraandeschie.nl.

Een kleurrijk en adembenemend ijsspektakel voor de hele familie, waarin de kunst van het schaatsen, op echt ijs op het toneel, gecombineerd wordt met alle facetten van een traditioneel Russisch circusprogramma. Acrobaten, jongleurs, clowns en trapezekunstenaars vliegen over en boven de spiegelgladde ijsvloer. De meer dan 300 kleurrijke kostuums, de fantasievolle, spectaculaire choreografie, de sprookjesachtige belichting, de meeslepende muziek, de adembenemende acrobatiek en prachtige dans, maken van deze voorstelling een sensationele belevenis.

In nachtclubsetting in de theaterfoyer lachend het jaar uit!


Nilgün Yerli staat bekend om haar goede verhalen, waarin humor en ontroering met elkaar zijn verweven. Warm en poëtisch, scherp en kritisch. Haar nieuwe voorstelling Onbeperkt genieten is om van te genieten. Wanneer genoot u voor het eerst? Er zijn mensen die zich de eerste keer niet kunnen herinneren, zelfs niet hun laatste keer. Wat is genieten? Een toetje waarbij de calorieën er niet toe doen? Onbeperkt genieten kunnen we… van alles.

wo 8 JAN

Nilgün Yerli Onbeperkt genieten (try out) Cabaret

20.15 uur Toegang: € 19,00

Spel en tekst: Nilgün Yerli Regie: Titus Tiel Groenestege www.nilgunyerli.nl

45


dO 9 JAN

vr 10 JAN Youp van ’t Hek Wigwam Cabaret

20.15 uur Toegang: € 31,00 Max. 4 kaarten per adres.

Youp vond onlangs zijn vijftig jaar oude wigwam, waarin hij - toen hij klein was zielsgelukkig was. Een beetje afgesloten en volkomen in zijn eigen wereld. En eigenlijk zit hij daar nog steeds. Vanuit zijn wigwam kijkt Youp naar de wereld en denkt er het zijne van. Daar schrijft hij zijn columns, zijn theaterprogramma’s en verzint hij zijn verhalen. Met slechts één bedoeling: dat u lacht. Hard lacht. Om alles. De wereld, het leven op die wereld en vooral om Youp. Teksten: Youp van ’t Hek Muziek: Ton Scherpenzeel www.youp.nl

46


The Dutch Eagles take it… Easy én to the limit.

The Dutch Eagles Take it Muziek The Dutch Eagles is al acht jaar de meest succesvolle tribute band van Nederland en streeft volgens muziekkenner Leo Blokhuis de echte Eagles zelfs voorbij. Easy of to the limit, dat was de vraag waar ze voor stonden bij het maken van hun derde theaterprogramma. The Dutch Eagles doet gewoon waar ze goed in is. Vertrouwd en experimenteel, niet van echt te onderscheiden en toch origineel. Grote hits en minder bekende liedjes van The Eagles en andere originele artiesten uit die tijd. www.dutcheagles.com

20.15 uur Toegang: € 24,00 65+ / CJP: € 21,50

za 11 jan

Naar de boeken van Eric Hill.

Dribbel Theater Terra Jeugd & familie

16.00 uur Toegang: € 15,00

2+

Dribbel gaat met Leentje Nijlpaard logeren op de boerderij. Dribbel wil met alle dieren vriendjes worden en samen met ze spelen. Maar Leentje vindt dat de dieren er gek uitzien en raar ruiken. Leentje vindt ook dat ze raar praten, want de koe zegt boe en het lammetje zegt beeeh. Maar Dribbel wil alles leren. Als er een probleem is probeert hij dat op te lossen. Soms is dat niet makkelijk! Dan hoopt Dribbel dat er heel veel kinderen in de buurt zijn die een handje willen helpen. www.theaterterra.nl

wo 15 jan

47


Toneelklassieker van Britse schrijver Alan Ayckbourn.

vr 17 JAN Henriëtte Tol, Rick Engelkes e.a. Liefde half om half Toneel

In deze komedie draait het allemaal om overspel. We leren drie stellen kennen waarvan twee stellen hetzelfde stel gebruiken als alibi voor het vreemdgaan. Regisseur Job Gosschalk over Alan Ayckbourn: “Zijn stukken zijn geestig, intelligent, vermakelijk, confronterend soms, altijd herkenbaar. Ayckbourn is de perfecte mix van een fijne toneelavond met veel humor, terwijl het toch ergens over gaat.”

20.15 uur Toegang: € 26,50

Spel: Henriëtte Tol, Rick Engelkes, Lone van Roosendaal, Kees Boot, Camilla Siegertsz en Jelle de Jong | Regie: Job Gosschalk

ZA 18 JAN

48

Geniet vanavond van een wervelend concert met alle hoogtepunten uit onze rijke musicalgeschiedenis. Een avond vol herkenning met de mooiste, grappigste en ontroerendste liedjes. Vier musicalsterren en een ensemble, begeleid door een live band, zingen nummers uit uiteenlopende succesmusicals als Heerlijk duurt het langst, Cyrano, De Jantjes, Ciske de Rat, ’t Schaep met de 5 Pooten, Foxtrot, Ramses, Tsjechov en Toon. Met: Joke de Kruijf, Bill van Dijk, Rosalie de Jong, Rick Sessink e.a. Regie: Paul van Ewijk www.degraafencornelissen.nl

Broadway in Holland Nederland Musicalland Show & Entertainment 20.15 uur Toegang: € 29,00 65+ / CJP: € 26,50


ZO 19 JAN

Ballet van Staatsopera van Tatarstan Sleeping Beauty Dans

15.00 uur Toegang: € 31,00 65+ / CJP: € 28,50 Met gratis openbare repetitie vooraf. Aanvangstijd n.n.b. Extra bij te boeken: high tea om 13.30 uur. Zie pagina 7

Sleeping Beauty (1890), is samen met andere werken van Tsjaikovski, zoals Het Zwanenmeer en De Notenkraker, uitgegroeid tot één van de meest spectaculaire en representatieve werken van het klassieke ballet. Het verhaal, bij ons beter bekend als Doornroosje, gaat over prinses Aurora, die zich op haar zestiende verjaardag aan de spoel van een spinnewiel prikt, omdat een boze fee haar dat bij haar geboorte heeft toegewenst. Ze overlijdt niet, omdat een goede fee dat weet te voorkomen. In plaats daarvan zal zij honderd jaar slapen, om daarna gewekt te worden door de kus van een prins. www.wereldtheater.com

Klassiek ballet voor de hele familie op muziek van Tsjaikovski.

49


Muzikale, biografische voorstelling; van de makers van Piaf, Toon en Ramses.

Een gloednieuwe, muzikale, biografische voorstelling over één van Neerlands grootste chansonniers: Wim Sonneveld. Naast Toon Hermans en Wim Kan wordt hij beschouwd als één van de grote drie van het naoorlogse cabaret. Hij gaf Nederland kleur met prachtige chansons als Het Dorp en Margootje en hij maakte vele theater- en cabaretprogramma’s. Hij liet naast prachtig werk ook één wezenlijke vraag achter bij het grote publiek: wie was Wim Sonneveld echt? Spel: Tony Neef als Wim Sonneveld, Mariska van Kolck als Conny Stuart e.a. Regie: Eddy Habbema

WO 22 JAN

50

Sonneveld Tony Neef e.a. Muziektheater

20.15 uur Toegang: € 39,00 65+ / CJP: € 36,50


Ontroerende muziekkomedie van Jim Cartwrights.

Suzan Seegers, Ellen Pieters e.a. Little Voice Muziektheater

20.15 uur Toegang: € 26,00 65+ / CJP: € 23,50

Orgelconcert christian cartwright muziek

15.00 uur Toegang: € 12,00 65+ / CJP: € 10,00 NOF leden: € 8,00

VR 24 jan

Deze West End-hit werd overladen met vijf sterren recensies en de filmbewerking bedolven onder prijzen. Nu is Little Voice te zien in Theater aan de Schie. Een verhaal over Mus, die sinds de dood van haar vader tussen de langspeelplaten op zolder leeft, terwijl haar alcoholistische moeder rond sliert en dubieuze mannen versiert. Eén van deze mannen denkt munt te kunnen slaan uit Mus’ gouden stem door haar te lanceren als Little Voice. Met liedjes van onder andere Edith Piaf en Marlene Dietrich. Spel: Suzan Seegers, Ellen Pieters, Laus Steenbeeke, Han Oldigs en Wivineke van Groningen Tekst: Jim Cartwright | Regie: Bruun Kuijt | Bewerking: Jules Deelder

Christian Cartwright behoort tot de jongste generatie organisten. Hij is overigens net zo geïnteresseerd in het restaureren van deze historische instrumenten als in het bespelen ervan. Net als veel van zijn collega’s kreeg ook Christian zijn eerste ‘orgelkoorts’ in de Blackpool Tower Ballroom, sindsdien volgden succesvolle bespelingen op diverse Engelse en Amerikaanse instrumenten. In 2001 werd Christian benoemd tot de vaste staf van organisten aan het ‘Pipes in the Peaks’ aan het Compton orgel.

ZO 26 jan

51


Zwarte komedie met herkenbare karakters, rappe dialogen en een spannend plot.

DO 30 JAN Op de dag dat hun jongste broer wordt begraven, komen Tine, Ralph en Theo sinds lange tijd bijeen in het ouderlijk huis dat al jaren leeg staat. Opgejaagd door naargeestige herinneringen en het schelle geblaf van de honden, wordt hun pijnlijke familiegeschiedenis opengereten. Wolfshuilen is een zwarte komedie, waarin een aangrijpende en absurdistische familiegeschiedenis wordt verteld. Spel: Gusta Geleijnse, Myrthe Burger, Bram De Win, Saman Amini e.a. | Tekst en regie: Judith de Rijke Decor en lichtontwerp: Marc Heinz | Kostuum: Chris Snik Dramaturgie: Judith Wendel www.toneelgroepmaastricht.nl

Toneelgroep Maastricht Wolfshuilen Toneel

20.15 uur Toegang: € 17,50 65+ / CJP: € 15,00

NUHR wil door waar het begon.

NUHR Back to Basic VR 31 JAN

52

Cabaret Onlangs hebben de mannen van NUHR met veel bombarie hun 25-jarig bestaan gevierd, nu gaan ze terug naar af. Back to Basic is een programma zonder opsmuk, zonder gedoe, maar puur op inhoud. Vier mannen en een paar microfoons, NUHR unplugged. Met het klimmen van de jaren word je meestal milder, behalve Joep van Deudekom, Peter Heerschop, Vigo Waas en Eddie B Wahr. De waarheid moet worden gezegd, al zullen ze een flinke leugen niet uit de weg gaan als ze dat beter uitkomt. www.nuhr.net

20.15 uur Toegang: € 26,00


Spannende musical naar het beroemde verhaal van Lyman Frank Baum (1856-1919).

ZA 1 FEB De Tovenaar van Oz Nationaal Jeugd Musical Theater Jeugd & familie

19.00 uur Toegang volwassenen: € 20,50 Toegang 65+ / CJP: € 18,00 Toegang kinderen: € 15,00

6+

Dorothy woont bij haar oom en tante in Kansas. Op een dag steekt er een storm op die haar meesleurt naar het kleurrijke Land van Oz. De enige die Dorothy kan helpen terug te keren naar Kansas, is de machtige tovenaar van Oz. Onderweg ontmoet zij de vogelverschrikker zonder verstand, de roestige blikken man zonder hart en de laffe leeuw zonder moed. Lukt het haar om met de hulp van haar nieuwe vrienden alle hindernissen te overwinnen en terug te keren naar huis? Van de makers van Oorlogswinter (winnaar Musicalworld Award). www.tovenaarvanoz.nl | www.njmt.nl 53


ZO 2 FEB

Première concert op sterfdag Eva Cassidy.

première

Margriet Sjoerdsma A Tribute to Eva Cassidy ft Dan Cassidy Muziek

15.00 uur Toegang: € 19,00 65+ / CJP: € 16,50

Eva Cassidy (1963 - 1996) raakte met haar verschenen album Songbird miljoenen harten. Haar versies van Stings Field of Gold en Over the Rainbow hebben een eeuwigheidswaarde en ze kan beroemdheden als Eric Clapton en Paul McCartney tot haar fans rekenen. Helaas heeft ze haar eigen roem niet mee mogen maken. De Rotterdamse jazz zangeres Margriet Sjoerdsma brengt een intiem concert waarin, aan de hand van de prachtige tijdloze folk-, jazz- en country liedjes, het levensverhaal van Eva Cassidy centraal staat. Bijzonder is dat Eva’s broer, Dan Cassidy (IJsland), op viool te gast is. Zang: Margriet Sjoerdsma | Viool: Dan Cassidy Gitaar: Arie Storm | Contrabas: Cord Heineking www.margrietsjoerdsma.com

Interactieve voorstelling met onverwachte wendingen. Uw spannende avond uit begint direct bij de voordeur.

ZO 2 FEB

Baantjer De Cock en de moord in het theater Toneel

15.00 uur Toegang: € 32,50 54

U waant zich middenin een spannende aflevering van de populaire tv-serie Baantjer. De eigenzinnige inspecteur De Cock, zijn assistent Vledder en hoofdcommissaris Buitendam komen in actie nadat vlak voor uw neus een moord is gepleegd! De schok bij publiek en theatermedewerkers is groot, maar een aantal weet meer…, u wellicht ook? Niemand mag naar huis voordat de moord is opgelost. Spel: Peter Tuinman, Mike Weerts, Peter Römer, Miryanna van der Reeden e.a. Regie: Frank van Laecke


Spectaculaire dansshow voor liefhebbers van So You Think You Can Dance.

LOUD! overspoelt u met een mix van hiphop, house, moderne dans en jazz dance en een spectaculair decor van animatiebeelden die reageren op de moves van de dansers. Acht van de beste dansers van Nederland, waaronder Justin Beer (de 12-jarige uit Everybody Dance Now) en Angelo Pardo (So You Think You Can Dance), dansen een baanbrekende show met choreografieën van hoofdchoreograaf Lloyd Marengo en gastchoreografen Vincent Vianen (So You Think You Can Dance) en Ed Wubbe (Scapino Ballet).

LOUD! Urban Dans Spektakel Dans

20.15 uur Toegang: € 25,00 CJP: € 21,50

WO 5 FEB

55


Peter van der Hurk Peter van der Hurk Live! Show & Entertainment 20.15 uur Toegang: € 25,00 65+ / CJP: € 22,50

DO 6 FEB

VR 7 FEB

Peter van der Hurk verrast u met berichten uit het heden, verleden en misschien ook uit de toekomst. Van der Hurk (bekend van het tv-programma Het zesde zintuig) krijgt gedurende de show informatie door, over en van overledenen, naar aanleiding van een foto of voorwerp van iemand uit het publiek. Met attributen als een flip-over, camera, sofa en zijn Haagse humor, belooft dit een spetterende show te worden vol vreugde en verdriet. Misschien zit u straks ook wel op de bank bij Peter… www.petervanderhurk.nl

ScrapArtsMusic Show & Entertainment 20.15 uur Toegang: € 29,00 65+ / CJP: € 26,50 ScrapArtsMusic is een innovatieve percussie-theatergroep uit Canada. Deze groep is bekend geworden tijdens een optreden in de pauze van een NBA wedstrijd (basketbal). Op dit moment zijn ze de officiële drummers voor de NHL Vancouver Canucks (ijshockey). Ook heeft de groep opgetreden tijdens de afsluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Vancouver 2010. De vijf performers brengen een intens fysiek spektakel door de combinatie van ingewikkelde ritmes, atletische choreografie en verbluffende lichteffecten. De instrumenten zijn gemaakt van gerecycled ‘rommel’, als sanitaire voorzieningen, stalen olieblikjes en accordeononderdelen.

56


Pieter Jouke Woord houden Cabaret

20.15 uur Toegang: € 15,00

za 8 feb Pieter Jouke legt in zijn programma opportunisme bloot aan de hand van dagelijkse situaties. De bakker, de slager, zijn vrouw en zijn kinderen; allemaal beloven ze hem wel iets en hij houdt ze aan hun woord. Desnoods ten koste van alles. Hij denkt sneller dan hij kan praten, improviseert alsof het gedrukt staat en is bovenal origineel grappig. Jouke schrijft tevens teksten voor verschillende cabaretiers en voor radio- en tv-programma’s. Hij was te zien bij onder andere De Staat van Verwarring, Het Gesprek en Wat vindt Nederland. www.pieterjouke.nl

A capella sensatie uit Amerika begeleid door live band presenteert hits uit de jaren ’50, ’60 en ’70.

Under the Streetlamp Muziek Goede muziek is tijdloos. Dat bewijst de nieuwe sensatie uit Amerika Under the Streetlamp. Het kwartet Michael Cunio, Shonn Wiley, Michael Ingersoll en Christopher Kale Jones neemt u al rockend mee terug in de tijd. Naar het tijdperk van grote muzieklegendes, zoals The Temptations, The Beach Boys en The Beatles. Under the Streetlamp brengt aanstekelijke doo-wophits, old-time rock-’n-roll en Motownklassiekers tot leven. Een muzikaal feest voor jong en oud.

15.00 uur Toegang: € 26,00 65+ / CJP: € 23,50

ZO 9 feb

57


Lenette van Dongen Roedel Cabaret

20.15 uur Toegang: â‚Ź 24,00 65+ / CJP: â‚Ź 21,50

vr 14 feb

Gewapend met de complete DVD-box Dog Whisperer van Cesar Millan en alle boeken van Martin Gaus, begint Lenette aan de opvoeding van een jonge pup. Wat deze wereld nodig heeft is een kalme, zelfverzekerde leider. Binnenkort loopt aan haar zijde een goedgetrainde mensenredder. Tot dat de hondentrainer ziek wordt en alles anders loopt. Een hilarisch verslag over het pad naar leiderschap in bange dagen. Omdat kijken naar struikelen leuker is dan een winnaar glansrijk over de streep te zien rennen. www.lenettevandongen.nl

58


Zo 16 feb BEER muziektheater Dali, of hoe word ik beroemd? Jeugd & familie

15.00 uur Toegang: € 9,50

bekijk preview met

9+

Een fantasierijke, humoristische en muzikale voorstelling over één van de origineelste kunstenaars aller tijden: Salvador Dalí. De paus van het surrealisme wilde al vroeg wereldberoemd worden. En heb je het al gehoord? Hij komt tot leven… Dalí, die zich aan het eind van zijn leven wilde laten invriezen om zijn geniale talent niet verloren te laten gaan, ontwaakt in deze voorstelling voor het oog van het publiek. Hij ontdekt de ongekende mogelijkheden én valkuilen van deze tijd via de sociale media. Het voordeel: iedereen kan beroemd worden. Het nadeel: iedereen kan beroemd worden. “Groothof wekt de geniale gekte van Dalí tot leven” (NRC Handelsblad) “René Groothof lijkt serieus op hem. En bovendien: hij geniet er zichtbaar van om in de huid te kruipen van de grote surrealist van de vorige eeuw”. (Volkskrant)

59


Jaloezieën & Een sigaar uit eigen doos Victoria Koblenko, Anne-Mieke Ruyten e.a. Toneel

20.15 uur Toegang: € 29,00 65+ / CJP: € 26,50

60

za 22 FEB

Vanavond ziet u twee komedies van de hand van schrijver en regisseur Haye van der Heyden. Voor de pauze ziet u een vernieuwde en verkorte versie van het stuk Jaloezieën, waarmee Haye eind jaren tachtig van de vorige eeuw doorbrak. Na de pauze krijgt u de (k)luchtige eenakter Een sigaar uit eigen doos voorgeschoteld, gebaseerd op personages uit de Camera Obscura van Hildebrandt. Spel: Victoria Koblenko, Anne-Mieke Ruyten, Ron Cornet en Gurkan Kucuksenturk | Tekst en regie: Haye van der Heyden www.hetschatertheater.nl


zo 23 FEB Yoga, Music & Dance experience Muziektheater

14.30 uur Toegang: € 19,00 65+ / CJP: € 16,50

Uniek samenwerkingsproject met Yogastudio Yoia.

Twee super yogi’s (Jan Kuiper, bij het grote publiek bekend als gitarist van onder andere Five Great Guitars, en Johan Noorloos) nemen u mee op een bijzondere, adembenemende reis waarbij u op een unieke manier kennis maakt met het diepste in uzelf. Beleef een ongekende theaterervaring met yoga, muziek, dans, beeld en een indringend en zeer persoonlijk verhaal. Soundscapes van een geluidskunstenaar worden afgewisseld met Indiase ritmes en moderne dans. U leert hoe u uw meest intieme dromen en plannen kunt concretiseren en daarmee het geluk in uzelf volledig kunt realiseren. Gitaar en yoga: Jan Kuiper Verteller en yoga: Johan Noorloos Vocals: Greetje Bijma Tabla en vocals: Sandip Bhattacharya Percussie: Alan Purves Soundscapes: Jan Klug Dans: Jorge Arbert www.yogamusicdance.com

Tim Knol Terug Muziek

20.15 uur Toegang: € 20,00 65+ / CJP: € 17,50

De pers over zijn eerste theatervoorstelling: “Alles wat hij aanraakt lijkt te veranderen in goud. Moeiteloos neemt hij ook nu weer de stap naar de theaters… de zaal ging ook weer eenvoudig overstag.” (Leidsch Dagblad)

wo 26 FEB Vier jaar geleden kon de Nederlandse singer-songwriter Tim Knol alleen maar dromen van uitverkochte zalen, uitzinnige festivals en je werk maken van het schrijven van liedjes. Twee platen en een rij aan imposante optredens verder, is zijn droom waarheid geworden. Tim is uitgegroeid tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek. Tijdens zijn intieme theaterconcert Terug hoort u oude liedjes en nummers van zijn laatste plaat. Een avond met Tim Knol, vergezeld door gitaren en zijn prachtige stem, waarin hij breekbare herinneringen ophaalt en sterke verhalen vertelt. www.timknol.nl 61


Rauwblauwe blues, verhalen van de koude grond.

dO 27 FEB Artvark & John Buijsman Het polderbeest Muziektheater

20.15 uur Toegang: € 18,00 65+ / CJP: € 15,50

De pers over Artvark: “...Artvark combineert verbluffend precies spel met groove, durf en sterke solo’s, weldoordachte pakkende stukken met passie gespeeld, helemaal van nu...” (De Volkskrant) “...de blazers van Artvark leveren warme kaleidoscopische patronen en verzinnen daar opwindende verhalen bij....” (Het Parool)

Een echte aanrader! De vier saxofonisten van Artvark, John Buijsman en Peer Wittenbols bundelen hun unieke kwaliteiten. Een avond waarop de Mississippi-delta en de Westerscheldedelta ook muzikale overeenkomsten blijken te hebben. Een verhaal verteld middels sagen en legenden die welig tieren op de koude grond. Huiveringwekkend, hartroerende verhalen vol broeierigheid en melancholie die rauwblauwe blues ademen. New Orleans in de polder. Muziek: Artvark Saxophone Quartet Spel: John Buijsman Teksten: Peer Wittenbols www.artvarksq.com

62


Uniek ligconcert in de theaterfoyer.

De pers over Canto Ostinato: ”Echtpaar Van Veen speelt de zaal plat.” (Noordhollands Dagblad) “Een bedwelmende reis.” (De Volkskrant) “Uniek concept dat navolging verdient.” (Dagblad van het Noorden)

Canto Ostinato Sandra & Jeroen van Veen Muziek

20.15 uur Toegang: € 22,00 65+ / CJP: € 19,50 Een eigen ligmatje en eventueel kussen meenemen is verplicht.

vr 28 FEB

Met twee vleugels om u heen, in het midden van de theaterfoyer, geniet u al liggend van de prachtige klanken van het beroemde, indrukwekkende werk Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt. Dit werk wordt uitgevoerd door het internationaal vermaarde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen. De haast meditatieve klanken van Canto Ostinato - voortdurend aanhoudende, zangerige melodie - vormen een oase van rust in het hectische bestaan van alledag. Onderga de welkome onderdompeling in dit warme bad van welluidende klanken. www.pianoduo.org www.canto-ostinato.com www.ligconcert.nl 63


za 1 MRT Wende Last resistance Muziek

20.15 uur Toegang: € 29,50

Na haar succesvolle tour in 2010, is Wende Snijders nu een nieuwe weg ingeslagen, zowel als maker en als performer. Met nieuw materiaal en haar nieuwe album Last resistance. Haar gelijknamige voorstelling gaat over de weerstand om oude waarheden los te laten en het onbekende toe te laten. In een collage van muzikale en visuele middelen is dit een filmisch theaterconcert waarin de werelden van theater, popmuziek en elektronische muziek samensmelten. Regie: Titus Tiel Groenestege www.wende.nu

peuter festival

2+

Jeugd & familie

09.30 uur Toegang: € 9,50

zo 2 MRT

64

Het eerste bezoek aan het theater is een feestelijk avontuur. Daarom organiseert Theater aan de Schie voor het eerst een Peuterfestival met als thema; Oerwoud. Het theater wordt een vrolijk paradijs voor de allerkleinsten en spelenderwijs creëren ze een eigen theatrale wereld met de voorstellingen Aadje Piraatje en Kikker leest voor… In de speeltuin maken ze kennis met de natuur en de dieren van jungle. Een puzzel maken met een giraffe, knuffelen met een tijger, in een liaan slingeren of lekker in een apennest liggen. Het wordt een onvergetelijke eerste theaterbelevenis!

Unieke theaterbelevenis voor peuters.


Komische opera over liefde, geld, listen en humor.

di 4 MRT Barbier van Sevilla Staatsopera van Tatarstan Opera

20.15 uur Toegang: € 39,00 65+ / CJP: € 36,50 Met inleiding door Gerard Legeland.

De beroemde aria van de Barbier van Sevilla, Figaro, is misschien wel de bekendste opera-aria die er is. Op 24-jarige leeftijd schreef Rossini de komische opera il Barbiere di Siviglia. Het meesterwerk ging in 1816 in première in de periode van de ‘Carnevale’, de tijd van vermomming en misleiding. Tot op de dag van vandaag is het één van de meest opgevoerde opera’s in de wereld. Deze komische opera speelt zich volledig af in Sevilla. Een verhaal over de verliefde graaf van Almaviva. Hij roept de hulp in van de Barbier van Sevilla (Figaro) om hem in contact te brengen met de mooie Rosina zonder zijn afkomst te verraden en zonder argwaan te wekken van de oude dokter Bartolo, die ook een oogje op Rosina heeft. Alle plannetjes van intrigant Figaro lopen in het honderd en uiteindelijk besluiten ze Rosina te schaken. www.wereldtheater.com

Italiaans gezongen, met Nederlandse boventiteling. 65


Silvester In de lift Cabaret

Download de app en neem uw smartphone mee de zaal in!

Download de app voor iPhone

66

Download de app voor Android

do 6 MRT

20.15 uur Toegang: € 19,00 65+ / CJP: € 16,50

De shows van Silvester bieden unieke visuele scènes, interactieve sketches, bloedstollende verhalen, filosofische kwinkslagen en vooral heel veel grappen. In tijden van verval, recessies en geweld zit Silvester gewoon in de lift. Maar iedereen weet: Hoe hoger je komt, hoe dieper je kan vallen. In de lift is een indringende show met een ongezonde dosis humor. Speciaal voor deze voorstelling heeft Silvester een app ontwikkelt die u tijdens de voorstelling kunt gebruiken. We gaan aan de slag met een ‘second screen’. www.silvesterzwaneveld.nl


vr 7 mrt Zijn laatste grote tour door Nederland!

Boudewijn de Groot met band Vaarwel, misschien tot ziens Muziek

20.15 uur Toegang: € 36,00 -

“We komen op, gaan zitten en we beginnen te spelen. Zo simpel is het. Wat nieuw, oud, een paar persoonlijke favorieten en successen uit de voorstellingen van de afgelopen vijftien jaar.” De band is weer in de kleine bezetting (piano, keyboards, gitaar, viool, bas). Misschien wat weemoed hier en daar, omdat dit het laatste volledige seizoen is dat Boudewijn de Groot door Nederland en Vlaanderen tourt. “Muziek zal er altijd zijn, zingen zal ik blijven doen tot het niet meer kan. Dus vaarwel, maar we zien elkaar hopelijk nog wel eens terug, u en ik.” www.boudewijndegroot.nl

67


Van de makers van de prijswinnende voorstelling La vie c’est drôle.

vr 14 mrt Theatergroep Dox I Have a Dream Jeugd & familie / jongeren 19.30 uur Toegang: € 9,50 12+

Theatergroep DOX maakt voorstellingen met dans en spel over actuele thema’s, met en voor jongeren. In I Have a Dream gaan jonge DOX-ers hun angsten en dromen te lijf voor een nieuwe toekomst. In een tijd waarin je de hele dag het woord crisis hoort en de toekomst onzeker lijkt, durft een jonge generatie te dromen. Want waar iets instort moet er ook iets opgebouwd worden. Deze jonge generatie kan het verschil gaan maken. Als je niets hebt, kun je ook niets verliezen. Regie: Marjan Barlage www.theatergroepdox.nl

Boek&Bal Schiedam Literair

20.00 uur Toegang: nog niet bekend

Hét literaire evenement van Schiedam Voor de achtste keer op rij organiseren Theater aan de Schie, Bibliotheek Schiedam, Boekhandels Post Scriptum en J.S. van Leeuwen tijdens de Nationale Boekenweek hét literaire evenement van Schiedam. Een groot en gezellig feest voor iedereen die houdt van literatuur, signeersessies, interviews met schrijvers, cabaret en muziek. Deze avond wordt afgesloten met een feestelijk bal in de foyer van het theater. www.boekenbalschiedam.nl 68

ZA 15 MRT


Muzikale voorstelling van vader en dochter

Operazanger, bariton, presentator en acteur Ernst Daniël Smid vindt het tijd om zich eens wat meer te verdiepen in zijn dochter. Tja, dan vraag je erom. Zij zijn het over veel dingen niet eens met elkaar en hun smaken verschillen enorm. Over één ding zijn ze het wel eens, ze houden van elkaar en door dik en dun willen ze er voor elkaar zijn. Ernst Daniël Smid en zijn dochter Coosje Smid zijn op zoek naar elkaar. Warm, verbazingwekkend en zeer verrassend.

Ernst Daniël Smid met dochter Coosje Voor Elkaar

WO 19 mrt

Muziek

20.15 uur Toegang: € 24,50 65+ / CJP: € 22,00

Spirit of the Dance is de meest succesvolle show uit Ierland en heeft al meer dan 25 miljoen bezoekers getrokken in de hele wereld. Spirit of the Dance combineert de flitsende en overdonderende Ierse dans met sensuele Latijns-Amerikaanse ritmes van flamenco en salsa vol kracht en passie. Oogverblindende kostuums, adembenemende choreografie en een prachtige lichtshow maken van Spirit of the Dance één van de grootste dansshows ooit. www.wereldtheater.nl

Spirit of the Dance

Show & Entertainment

do 20 MRT

20.15 uur Toegang: € 31,50 65+ / CJP: € 29,00 69


vr 21 mrt Lebbis Het Grijze Gebied Cabaret

20.15 uur Toegang: â‚Ź 22,00 65+ / CJP: â‚Ź 19,50

Het zou makkelijk zijn als er duidelijkheid zou zijn in de wereld. Het zou eenvoudig zijn als de waarheid bestond. Lebbis gaat in zijn nieuwe voorstelling op zoek naar het belang dat mensen bij hun duidelijkheid en hun waarheid hebben. En trapt er vervolgens deuken in. Als je een grap maakt en er wordt gelachen, lachen we dan omdat het klopt, of juist omdat het niet klopt? Lebbis gaat door waar anderen stoppen. Voor zijn laatste voorstelling Branding ontving Lebbis de Poelifinario, de prijs voor beste cabaretprogramma 2011. Regie: Koos Terpstra www.lebbis.nl

70


za 22 mrt

Naar de verhalen van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp.

Pluk van de Petteflet Jeugd & familie

14.00 & 16.00 uur Toegang: € 16,50 3+

Ruim veertig jaar geleden reed er een ventje met een rommelig bos haar in zijn kraanwagen de kinderliteratuur binnen. Nu komt Pluk van de Petteflet naar het theater. In deze vrolijke, muzikale voorstelling vindt Pluk een huisje in de torenkamer van de Petteflet en maakt hij vrienden met mensen en dieren. Als de Torteltuin wordt bedreigd door graafmachines, staan Pluk en zijn vriendjes klaar om de Torteltuin te redden. Regie: Jasper Verheugd (Kleine Zeemeermin, Droomvlucht), Muziek: Rutger de Bekker (ex-Vliegende Panter)

Finaliste van Britains Got Talent op Schiedamse Standaart Orgel.

Jean Martyn is al meer dan 30 jaar pianist, theaterorganist, kerkorganist en bespeelt het Wurlitzer orgel. Martyn kreeg internationale bekendheid door haar optreden in het tvprogramma Britains Got Talent, waarmee ze in 2011 als finalist eindigde. Ze heeft een enorme repertoire, variërend van pop, jazz tot klassieke muziek. Ze is te zien en te horen geweest op het Zwitserse Orgel Festival en heeft concerten gegeven op het Welte orgel in Hamburg.

Orgelconcert Jean Martyn Muziek

15.00 uur Toegang: € 12,00 65+ / CJP: € 10,00 NOF leden: € 8,00

zo 23 mrt

71


wo 26 MRT Wim Helsen Spijtig spijtig spijtig Cabaret

20.15 uur Toegang: € 22,00 65+ / CJP: € 19,50

72

“Toch spijtig van al dat geweld en dat de economie achteruitgaat. Spijtig ook van de bankencrisis en dat er nog altijd mensen criminele feiten plegen. En nu ik eraan denk, spijtig eigenlijk dat politiekers zoveel met politiek bezig zijn in plaats van met ons en wij zoveel met onszelf en met al onze moeilijke problemen in plaats van… Ja in plaats van wat eigenlijk?” De Vlaamse cabaretier Wim Helsen lost haast alle problemen op. Opgelucht en vrolijk zult u na afloop de zaal verlaten.

De pers over Spijtig spijtig spijtig: “Onweerstaanbare Wim Helsen” (theaterkrant.nl****) “Wim Helsen is meeslepend te zot voor woorden” (NRC****) “Helsen legt absurde onvrede bloot” (Parool ****)


vr 28 MRT Ricky Koole & Leo Blokhuis Buitenstaanders Muziek

20.15 uur Toegang: € 25,00 65+ / CJP: € 22,50 Na het succes van de theaterprogramma’s Harmonium en Laagland, gaan Ricky Koole en Leo Blokhuis op zoek naar de echte buitenstaanders in de muziek. Creatieve geesten die niet voor de hand liggende keuzes durven te maken, muzikanten die het lef hebben de gebaande paden te verlaten. De prachtige liedjes, waar ook op radio en tv amper of helemaal geen plek voor is, worden liefdevol onder de aandacht gebracht. De band Ocobar (bekend van Holland Sport) en toetsenist Roel Spanjers begeleiden Ricky Koole. www.rickykoole.nl | www.leoblokhuis.nl

za 29 mrt 90’s Unlimited

Show & Entertainment 22.30 uur Toegang: € 17,50

Een uniek 90’s dansfeest voor jong en oud in de theaterfoyer.

De Spice Girls, Teletubbies, gameboys, joggingbroeken en natuurlijk de foutste muziek. Dat zijn de 90’s! Dans en geniet van videoclips, 90’s dj’s, volop entertainment en de beste 90’s muziek. Het dj-team bestaat uit jaren ’90 helden, bekend van radio en tv. De 90’s vj zorgt voor visuele verrassingen op de videoschermen, met natuurlijk alle foute 90’s videoclips. En… Get greedy, get your goodies… er worden fluitjes, toeters, pruiken, waaiers, lichtstaven en vele andere dingen uitgedeeld om de retro feestvreugde te verhogen. Everybody dance now! 73


filmzondag Filmtijden: 10.00 uur kinderfilm 12.00 uur kinderfilm 14.00 uur documentaire 16.00 uur film 18.00 uur film 20.00 uur hoofdfilm

Toegang kinderprogramma: € 10,00 Toegang middag en avondprogramma: € 24,50 Toegang totale programma: € 30,00 Toegang is exclusief consumptie.

74

zo 30 mrt Film in het theater? Jazeker! In samenwerking met het Schiedamse SuikerzoetFilmfestival hebben wij voor u en het hele gezin een mooie selectie films en documentaires samengesteld. Het Passagetheater herleeft in Theater aan de Schie! In de ochtend vertonen wij films voor kinderen en ’s middags tot laat op de avond films in uiteenlopende genres en uit alle delen van de wereld. Een ding staat centraal: het zijn feelgoodfilms geschikt voor de hele familie. Beleef een bijzondere dag in de cinema in aangename en comfortabele ambiance. Het programma maken wij 2 maanden voorafgaand bekend via www.theateraandeschie.nl.


Niet Schieten! Vrouwen willen maar 1 ding Cabaret

20.15 uur Toegang: € 19,00 65+ / CJP: € 16,50

WO 2 APR

Te lang al laten vrouwen de mannen spartelen. De twee mannen van Niet Schieten! voelen zich nu genoodzaakt om daar iets aan te doen en diep in de vrouw te duiken. Heel diep. En uit die schijnbaar oneindige diepte wordt één ding opgetakeld… Een openbaring voor mannen, maar zeker ook voor vrouwen. Is dit echt het grote vrouwengeheim? Oordeelt u zelf. Van de makers van Mannen zijn Zeikwijven. Met: Maarten Hennis en Arend Edel Regie: Vincent van den Elshout www.nietschieten.nl

DO 3 APR René van Meurs Voor de storm Cabaret

In zijn debuutprogramma Voor de storm stapt René van Meurs (Schipluiden, 1985) het podium op met een goed verhaal en een enorme hoeveelheid grappen, zonder zichzelf te overschreeuwen. Met slechts dertig minuten uit dit programma won Van Meurs eind 2012 overtuigend zowel de jury- als de publieksprijs van Cameretten. Zijn ervaring deed hij op als lid van Comedytrain. Hij schrijft voor onder andere HumorTV (VARA), Dit was het Nieuws (RTL4) en verzorgt wekelijks een radiocolumn bij Barend&Wijnand (3fm). www.renevanmeurs.nl

20.15 uur Toegang: € 17,00 65+ / CJP: € 14,50

75


do 3 APR

Madame Rosa Romain Gary/ Xavier Jaillard Anne Wil Blankers, Stefan de Walle e.a. Toneel

20.15 uur Toegang: â‚Ź 29,50 65+ / CJP: â‚Ź 27,00 Met inleiding om 19.15 uur.

76

Anne Wil Blankers speelt de rol van Madame Rosa, waarmee Simone Signoret diepe indruk maakte in de legendarische film La vie devant soi. Deze film is gebaseerd op de roman van Romain Gary (1975) en de toneelbewerking Madame Rosa van Xavier Jaillard en vertelt het aangrijpende maar ook geestige verhaal van de liefde tussen een Joodse vrouw en een moslimjongen. De huidige bewerking van Theu Boermans schetst een indringend beeld van een groeiende sociale klasse die altijd en overal aan het kortste eind trekt. Regie: Theu Boermans | www.nationaletoneel.nl


vr 4 APR CRAN Muziek

20.15 uur Toegang: € 22,00 65+ / CJP: € 19,50

Ierse folk uit het hart.

Zet drie geboren Ieren met passie voor hun traditie, een goede stem en wat instrumenten bij elkaar en je hebt hét recept voor Ierse folk op zijn best. Muziek uit het hart die beelden oproept van donkerbruine pubs met vrolijk volk en waar de Guinness rijkelijk vloeit. Dát Ierse oergevoel wil deze driemansband overbrengen zodra het podium van hen is. U hoort liederen vol levensvreugde, pure tragedies en alles er tussenin, overgoten met aanstekelijke humor zoals alleen de Ieren het kunnen. Fluit en zang: Desi Wilkinson | Zang, bouzouki en gitaar: Seán Corcoran Uillean pipes: Ronan Browne

Avond van The Blues Muziek

za 5 APR

20.15 uur Toegang: € 26,00 65+ / CJP: € 23,50

Opnieuw organiseert Theater aan de Schie de Avond van the Blues. Vanavond kunt u, op diverse locaties in het theater, tot in de late uren genieten van prachtige bluesmuziek van diverse bands en artiesten. Het programma wordt ongeveer vier weken voorafgaand aan deze avond bekend gemaakt op theateraandeschie.nl. Let op: dit wordt een echt staconcert op diverse locaties in het theater en is een ongeplaceerde voorstelling.

77


Een dansvoorstelling van Fusion Dance kent geen grenzen. Het is een energieke mix van veruit de meeste dansstijlen die een dansshow ooit kende. Van moderne urban en breakdance tot traditionele flamenco, tango en salsa. Fushion Dance onderscheidt zich van elke dansvoorstelling en weet zich op een eigentijdse en unieke manier te presenteren. De dansers zijn atletisch, spectaculair, gewaagd, sexy en stijlvol. Deze dansshow is een belevenis voor iedereen.

wo 9 APR

Fusion Dance Dans

20.15 uur Toegang: € 27,00 65+ / CJP: € 24,50

DO 10 APR Micha Wertheim Micha Wertheim voor je het weet Cabaret

20.15 uur Toegang: € 19,50 65+ / CJP: € 17,00

Scherp, genadeloos, verwarrend, soms ontroerend, de doordenker onder de cabaretiers.

Micha Wertheim voor je het weet is de zesde voorstelling van deze tegendraadse theatermaker. Wertheim grossiert in slimme grappen en aarzelt niet zijn publiek met dubbele bodems in verwarring te brengen. Wie een moraal wil, mag daar zelf naar op zoek gaan, want als Wertheim ergens een hekel aan heeft dan zijn het voorgekookte meningen. Waar deze voorstelling over gaat is minder belangrijk, dus waarom zou hij dit verklappen? Geniet van de onzekerheid, want laten we wel wezen, als je het eenmaal weet, slaat de verveling toe. Regie: Dick van den Toorn www.michawertheim.nl

78


vr 11 APR The Best of Britain Part 2 Sieb van de Ploeg e.a. Muziek

20.15 uur Toegang: € 27,50 65+ / CJP: € 24,00

Een fantastische muzikale beleving die u meegemaakt moet hebben!

Het theaterconcert met de allergrootste hits van Engelse bodem is opnieuw terug in Theater aan de Schie, nu met Part 2. Een concert met stuk voor stuk hoog genoteerde wereldhits uit de Radio 2 Top 2000. Met nummers van Coldplay, Pink Floyd, The Police, Adele, Robbie Williams en vele anderen. Alleskunner Syb van der Ploeg, Kayak zanger Edward Reekers, één van Nederlands grootste singer-songwriters Maarten Peters en het talent Brenda van Aarsen vormen de gezichten van The Best of Britain, begeleid door een 5 koppige live band. Uniek! Bepaal zelf de playlist en stem via www.thebestofbritain.nl.

The Celtic Tenors In concert Muziek

15.00 uur Toegang: € 24,00 65+ / CJP: € 21,50 Extra bij te boeken: high tea om 13.30 uur. Zie pagina 7.

zo 13 APR

The Celtic Tenors hebben, met inmiddels meer dan een miljoen verkochte albums, het begrip tenor van zijn ‘stoffige’ imago bevrijd. Het theater schudt op haar grondvesten als de drie tenoren van Ierse bodem ‘los’ gaan. Matthew Gilsenan, James Nelson en Daryl Simpson: drie grote stemmen, geworteld in verschillende Ierse streekculturen, versmelten tot een gepassioneerde muziekmachine. De heren brengen een unieke mix van klassiek repertoire, folk en populaire songs. Een liveshow van The Celtic Tenors bruist van begin tot eind van vitaliteit, charme en humor. 79


Pieter Derks Van Nature Cabaret

wo 16 APR

20.15 uur Toegang: € 19,50 65+ / CJP: € 17,00

Van Nature is het vierde theaterprogramma van deze vaste cabaretier van De Wereld Draait Door. Al spelend met de actualiteit is hij in absolute topvorm. “Een verademing, verzorgd, actueel, venijnig, literair en muzikaal”, aldus De Volkskrant. In Van Nature gaat Derks met rake blik en troostende woorden op zoek naar het natuurlijke in een gemaakte wereld. Wat is echt en wat hebben wij erbij verzonnen? Met die vraag in het achterhoofd gaat het vooral over al het nieuws dat Pieter te pakken kan krijgen. Elke avond andere grappen en nieuwe verhalen. Regie: Jessica Borst www.pieterderks.nl

DO 17 APR

Karin Bloemen Witte Nar

Show & Entertainment 20.15 uur Toegang: € 29,00 80

In een scène uit haar show Kameleon, vijftien jaar geleden, voorspelde Karin Bloemen dat ze in de goot of in een karaokebar tussen alle andere verzopen artiesten zou belanden. En, is ze inderdaad aan de drank? Treedt ze in de voetsporen van vedettes als Janis Joplin en Amy Winehouse? Hoe lang heeft ze nog, en is ze eigenlijk nog wel in staat om op te treden? In Witte Nar, een bijnaam die Karin kreeg omdat ze als kind al zo fijn kon sarren en narren, krijgt u antwoord op deze nijpende vragen. Met muzikale begeleiding van haar eigen band. www.labloemen.nl


Roué Verveer FF wat anders Cabaret

20.15 uur Toegang: € 22,50

Fred Delfgaauw De verteller 20.15 uur Toegang: € 19,50 65+ / CJP: € 17,00

wo 23 APR Een eeuwenoud verhaal met veel poppenspel, over gewetenloosheid, hebzucht en bankiers.

bekijk preview met

Toneel / poppentheater

Roué Verveer gooit het roer om in zijn zesde cabaretprogramma FF wat anders. De stand-up comedian in hem komt nu meer naar voren. Eén ding verandert niet: u gaat zoals gewoonlijk naar huis met buikpijn van het lachen. Roué Verveer werd in 2010 genomineerd voor de Nederlandse cabaretprijs Neerlands Hoop met zijn show Mans Genoeg. Hij is te zien geweest in de cabaretgroep Caribbean Combo. Naast zijn cabaretshows is hij ook regelmatig op tv te zien, zoals in het NTR tv-programma De Slavernij waarin hij op zoek ging naar zijn voorouders. www.roueverveer.nl

DO 24 APR

Fred Delfgaauw verrast het publiek keer op keer met zijn bijzondere, aangrijpende en beeldende theaterproducties met veel poppenspel. Voor De verteller is Delfgaauw de samenwerking aangegaan met drie jonge talenten. Samen vertellen zij het verhaal van Volpone, een 17e-eeuwse komedie van Ben Jonson over hebzucht en opportunisme. Een eeuwenoud, maar nog steeds hedendaags verhaal, een bloedstollende thriller die u op het puntje van uw stoel houdt. Spel: Fred Delfgaauw, Ida van Dril, Mik van Goor en Esmay Usmany www.delfgaauw.nl

81


za 26 apr Beter Te Laat Dan Te Nooit Unieke zaken

6+

Jeugd & familie

15.00 uur Toegang: € 9,50

Beter Te Laat Dan Te Nooit is een muzikale ontdekkingsreis in de slaapkamer van Han en Kee. Dit oudere echtpaar is nog nooit op vakantie geweest, er was altijd wel iets belangrijkers. Nu zijn ze te oud en is het te laat. Maar dan zegt Han: “Beter te laat dan te nooit.” Samen gaan ze op avontuur door hun slaapkamer. Die eerst zo saaie kamer zit ineens vol verrassingen en geheimen. Het jeugdtheatergezelschap Unieke zaken maakt speelse en humorvolle voorstellingen met een mengeling van beeldend theater, muziek en mime. Idee en spel: Peter Bolten en Mirjam Morsch Regie: Martin Hofstra Live muziek: Ted van Leeuwen e.a. www.uniekezaken.nl

De verleidersDe val van een super-man Han Römer, George van Houts e.a. Toneel

20.15 uur Toegang: € 27,50 65+ / CJP: € 25,00

82

di 29 apr

Verleiding en hebzucht aan de top van het bedrijfsleven. Een hedendaags koningsdrama aan de Zaan.

Een spannende komedie over de boekhoudfraude bij het Ahold Concern. Inclusief de beslommeringen binnen de familie Heijn zelf (zoals de ontvoering van Gerrit Jan en het Oibibio-debacle van Ronald Jan). Met veel genoegen worden bestuurders met een bonus-mentaliteit aan de schandpaal genageld. Maar ook u wordt uitgedaagd: want wilt u ook niet meer voor minder? Spel: Han Römer, George van Houts, Jules Croiset, Victor Löw, Rosa Reuten, Joke Tjalsma, Walter Crommelin en Julia Akkermans Regie: Tom de Ket


wo 7 mei Erik van Muiswinkel Schettino! Cabaret

20.15 uur Toegang: € 24,00 65+ / CJP: € 21,50 De one-manshow Schettino! ontleent zijn naam aan het tragikomische verhaal van de dappere kapitein Schettino, die zijn cruiseschip op de Italiaanse rotsen liet lopen. Vervolgens verliet hij voor de zekerheid als eerste het zinkende schip. Leiderschap 2.nul! Een voorstelling vol scherpe vragen die in deze onzekere tijden net dat extra beetje paniek en verwarring kunnen veroorzaken. Want, erkennen wij nog autoriteit? Wie staan er in de 21ste eeuw eigenlijk aan het roer? En, in wie geloven wij nog? Met vijfkoppige live-band. www.bunkertheaterzaken.nl

Daniël Lohues

Edisonwinnaar brengt nummers vol typische, relativerende, Lohuesiaanse humor.

Muziek

20.15 uur Toegang: € 19,50 65+ / CJP: € 17,00

vr 9 mei

Na de successen van Skik en zijn Louisiana Blues Club, heeft Daniël Lohues, de eigenzinnige multiinstrumentalist uit Drenthe, een heel eigen, sober singer/songwriter-genre ontwikkeld. Hij brengt prachtige liedjes over huis-, tuin- en keukenonderwerpen die tegelijkertijd over het leven en de wereld gaan. De laatste jaren trekt hij als een moderne troubadour succesvol van zaal naar zaal. Voor zijn theaterprogramma Hout Moet is hij eind 2011 beloond met een Edison in de categorie kleinkunst/theater. Stap binnen in Daniël’s wereld en geniet. www.daniellohues.nl

83


za 10 mei

Gare du Nord Lifesexy Muziek

20.15 uur Toegang: € 25,00 65+ / CJP: € 22,50

Met goud en platina bekroonde albums trekt Gare du Nord al jaren goed gevulde theaterzalen. Waar Gare du Nord komt, gebeurt iets. De jazzy setting van de band en de glansrol voor zangeres Dorona Alberti ademen de sfeer van glamour en sensualiteit. In de nieuwe show Lifesexy laat de band zich horen en zien in al zijn veelzijdigheid. Met exotische songs waarvoor Ibiza en Toscane de inspiratiebron vormen, is dit vooral een eerbetoon aan al het mooie dat het leven te bieden heeft. www.garedunord.eu

do 15 Mei Gejaagd door de wind Anna Drijver, Nasrdin Dchar e.a. Toneel

20.15 uur Toegang: € 26,00 65+ / CJP: € 23,50 Met inleiding om 19.15 uur.

75 jaar na het verschijnen van de legendarische film Gone with the wind, is de woeste liefdesgeschiedenis die zich afspeelt in Amerika ten tijde van de Burgeroorlog nu te zien op het toneel. Het laat het portret zien van de ultieme moderne vrouw, die meedogenloos nastreeft wat ze wil hebben, misgrijpt, en weer opnieuw begint. Een eigentijdse klassieker met Anna Drijver als Scarlett O’Hara en Nasrdin Dchar als Rhett Butler. Over liefde, sensuele blikken, opzwepende jurken en met meeslepende muziek van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker. Spel: Anna Drijver, Nasrdin Dchar, Lottie Hellingman e.a. Regie en bewerking: Madeleine Matzer www.matzer.org

84


Jordi is stiekem verliefd op Melissa. Als zij auditie mag doen voor een videoclip, doet hij alles om haar te helpen. Om haar onzekerheid te verbergen, slikt ze pillen. Zo raakt ze verstrikt in het web van de keiharde dealer Jim. Als Jordi haar probeert te redden, komt hij zelf ook zwaar in de problemen. Van de makers van de musical Lover of Loser. Spel: Soy Kroon (Koning van Katoren), Juliann Ubbergen (musical Lover of Loser en film Afblijven), Ilse Heus e.a. www.leftheater.nl

Afblijven Soy Kroon,Juliann Ubbergen e.a.

za 17 mei

Musical

20.15 uur Toegang: â‚Ź 19,50 65+ / CJP: â‚Ź 16,50

12+

85


ZA 24 MEI Avond van het Cabaret Cabaret

20.15 uur Toegang: € 24,50 65+ / CJP: € 22,00

feestelijke seizoensafsluiting

86

Zet u schrap voor deze inmiddels traditionele avond van de lach! Actualiteit, snelle verhalen, oneliners en het risico om te worden uitgekozen tot mikpunt van spot… U kunt tot in de late uren genieten van opkomende cabarettalenten en reeds gevestigde namen. En omdat dit de laatste voorstelling van het seizoen is, sluiten wij deze avond feestelijk af! Het programma wordt uiterlijk vier weken voorafgaand aan de voorstelling bekend gemaakt op onze website www.theateraandeschie.nl


87


Kaarten reserveren

U kunt voordelig kaarten reserveren in de voorverkoop van 17 mei tot 18 juni 2013. Vanaf 18 juni start de losse verkoop. Er zijn verschillende manieren waarop u kaarten kunt reserveren: A. online via www.theateraandeschie.nl B. via het bestelformulier (uitsluitend in de voorverkoop) C. aan de kassa of telefonisch (uitsluitend in de losse verkoop)

A. Online kaarten reserveren (www.theateraandeschie.nl) Online kaarten kopen is eenvoudig, snel en veilig. U kunt uw eigen stoelen kiezen, direct betalen via credit card, iDEAL of overschrijving, en desgewenst uw toegangskaarten thuis printen. Voor het online reserveren heeft u een account nodig. Voor hulp bij het aanmaken van een account en voor hulp bij het reserveren van kaarten kunt u de handleiding downloaden op www.theateraandeschie.nl/kaartverkoop. Reserveert u online kaarten in de voorverkoop, dan kunt u ook kiezen voor automatische incasso in ĂŠĂŠn of twee termijnen (in die periode vervalt de keuze van overschrijving). Van 18 juni tot en met 26 augustus 2013 kunt u uitsluitend betalen met iDEAL of credit card. Wilt u uw via internet bestelde kaarten (deels) betalen met PODIUM Cadeaukaart(en), Theater& Concertbon(nen) of VVV Irischeques? Volg dan de normale reserveringsprocedure via onze website. Zodra u uw betaling heeft afgerond, volgt u dan onderstaande stappen: - Maak een kopie van uw bestelbevestiging en 88

vermeld daarop uw rekeningnummer. - Vermeld op deze kopie tevens het nummer dat op de achterzijde van de PODIUM Cadeaukaart(en) staat, beginnend met 6064 (stuur de kaart niet toe) of voeg de bonnen toe aan de bestelbevestiging. - Stuur het geheel binnen 14 dagen na uw gemaakte (en betaalde) reservering naar Theater aan de Schie, Postbus 414, 3100 AK Schiedam, t.a.v. Bespreekbureau. Geef deze af aan de kassa of deponeer het in een envelop in de grijze brievenbus van het theater die zich bevindt in de gemeentehal. Het tegoed wordt binnen 14 dagen na verwerking op uw rekening overgemaakt, of in de voorverkoop verrekent met de incasso. Het theater vergoedt maximaal het aankoopbedrag van uw kaarten. Opsturen van bonnen geschiedt voor eigen risico.

B. Reserveren via het bestelformulier Uitsluitend in de voorverkoop, tot 18 juni 2013, kunt u reserveren via het bestelformulier. Ingevulde en ondertekende formulieren worden


Uw voordeel in de voorverkoop: - geen reserveringskosten à € 1,00 per toegangskaart - geen verzendkosten à € 3,00 per bestelling  let op: bij betalingen met automatische incasso worden wel incassokosten in rekening gebracht. - Een Seizoenbon à € 7,50 per persoon cadeau bij minimaal vijf verschillende bestelde voorstellingen. Deze bon is te besteden in de horeca tijdens onze theatervoorstellingen of te gebruiken als betaalmiddel voor een willekeurige theatervoorstelling van Theater aan de Schie in seizoen 2013-2014, met uitzondering van door derden georganiseerde evenementen. Wij geven geen geld terug op deze bonnen. De bon is geldig van 1 september 2013 tot en met 31 mei 2014.

op volgorde van binnenkomst verwerkt en toewijzing van plaatsen geschiedt volgens de best-beschikbare-plaatsmethode. Na verwerking van uw bestelling kunt u tot uiterlijk één week ná ontvangst van onze reserveringsbevestiging schriftelijk reageren. Ruiling van toegewezen plaatsen is niet mogelijk. Ongeveer twee weken ná verzending van de bevestiging wordt de eerste betalingstermijn geïncasseerd. Wijzigen kan dan alleen nog conform de algemene voorwaarden zoals vermeld in deze brochure. De tweede incassotermijn wordt, indien van toepassing, eind oktober 2013 afgeschreven. Wanneer de eerste termijn is geïncasseerd zenden wij u binnen veertien dagen de kaarten toe.

Extra voordelig naar het theater? Korting op toegangsprijzen staan, indien van toepassing, vermeld bij de voorstellingen. - 65+ en CJP: geldig voor houders van CJP-, Cultuurkaart, Studentenpas en 65+. Deze prijs geldt uitsluitend voor de betreffende pashouder op vertoon van de pas en/of legitimatiebewijs. Cultuurkaarthouders kunnen betalingen met de Cultuurkaart uitsluitend in de losse kaartverkoop verrichten aan de kassa. - Kindprijs: kinderen tot en met 12 jaar betalen bij een aantal jeugd- en familie- voorstellingen een gereduceerd tarief. - Last minute studentenkorting: leerlingen van het Voortgezet Onderwijs of studenten tot en met 25 jaar betalen € 10,00 toegang voor alle voorstellingen. Voorwaarden: Uitsluitend geldig vanaf een half uur voor aanvang van de voor stelling. Reserveren vooraf is niet mogelijk. Uitsluitend geldig voor de pashouder, op vertoon van de leerlingen- of studentenpas.

C. Reserveren aan de kassa of telefonisch: (010) 2 467 467 Van 18 juni tot en met 2 juli 2013 en vanaf dinsdag 27 augustus 2013 kunt u bij de kassa van het theater plaatsen reserveren voor theaterseizoen 2013-2014. Voor plaatsen die u direct aan de kassa koopt, betaalt u geen kosten. Bij telefonische reserveringen brengen wij € 1,00 reserveringskosten per kaart in rekening en eventuele verzendkosten van € 3,00 per reservering.

89


Algemene en reserveringsvoorwaarden

Aanvangs- en eindtijden voorstellingen De aanvangstijden staan vermeld bij de betreffende voorstelling in deze brochure en op www.theateraandeschie.nl. Het bespreekbureau en de deuren van de foyer gaan één uur voor aanvang van de voorstelling open. Is er sprake van een inleiding, dan is het theater 15 minuten voor aanvang van de inleiding geopend. Eindtijden van de voorstellingen staan, indien bekend, op onze website vermeld. Wijzigingen in eindtijden zijn voorbehouden.

Errata, verplaatsing of afgelasting Indien een voorstelling is gewijzigd, niet doorgaat of wordt verplaatst naar een andere datum, brengen wij u daarvan zo spoedig mogelijk persoonlijk op de hoogte.

Algemene bezoekersvoorwaarden

Garderobe

Theater aan de Schie hanteert de algemene bezoekersvoorwaarden van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies. Deze zijn gedeponeerd bij de Rechtbank te Amsterdam onder nummer 268/2002 op 26 november 2002.

In verband met de brandveiligheid verzoeken wij u, voorafgaand aan de voorstelling, uw jas af te geven bij de bewaakte garderobe. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Het is niet toegestaan uw jas mee te nemen in de zaal.

Beeld- en geluidsopnamen en gebruik mobiele telefoon

Inclusief garderobe en pauzedrankje

Het maken van beeld- en geluidsopnamen en het gebruik van uw mobiele telefoon tijdens de voorstelling is niet toegestaan. U dient uw mobiele telefoon en/of andere moderne communicatieapparatuur voor aanvang uit te zetten. Het is zowel voor de optredende artiesten als voor de andere gasten buitengewoon storend als dergelijke apparaten aan staan en/of overgaan.

Bij de toegangsprijs van een voorstelling is altijd een pauzedrankje inbegrepen, tenzij anders vermeld.

Consumpties

Maandelijks verschijnt onze digitale nieuwsbrief met theaternieuws, achtergronden en extra activiteiten. U kunt zich via de website aanmelden voor deze nieuwsbrief.

U mag consumpties uitsluitend nuttigen in de theaterfoyer; niet in de zaal of elders buiten de foyer. Zelf meegebrachte consumpties mogen niet genuttigd worden in ons theater. Vooraf, in de pauze en na afloop van elke voorstelling bent u van harte welkom in onze foyer waar u gezellig iets kunt drinken en (na) kunt praten over de voorstelling.

Duplicaatkaarten Bij verlies van uw toegangsbewijs is een duplicaat 90

verkrijgbaar à € 3,00 per kaart. Deze kosten worden niet in rekening gebracht indien u Vriend van het theater bent. Duplicaatkaarten worden alleen verstrekt op vertoon van uw legitimatie en reserveringsbevestiging of factuur.

Niet roken Theater aan de Schie en het Wennekerpand zijn geheel rookvrij.

Nieuwsbrief

Op tijd beginnen Na aanvang van de voorstelling is het niet meer mogelijk om plaats te nemen in de zaal. Alleen in overleg kunt u de zaal betreden en plaatsnemen op de door onze medewerkers aangewezen plaatsen. Er is geen restitutie mogelijk.


Theaterzalen

Wijzigingen & drukfouten

Theater aan de Schie beschikt over een grote zaal met 702 stoelen. Kleine zaal voorstellingen vinden plaats in het Wennekertheater. Deze vlakke vloer zaal heeft 204 stoelen. Voorstellingen die plaatsvinden in het Wennekertheater worden in deze brochure aangeduid met het symbool:

Wijzigingen en drukfouten in de in deze brochure vermelde voorstelling- en programmagegevens geven geen recht op restitutie.

Uitgebreide algemene voorwaarden en actuele informatie Uitgebreide algemene voorwaarden en actuele informatie over onze activiteiten vindt u op onze website: www.theateraandeschie.nl.

Verhinderd? U kunt bij verhindering uw kaarten bij de kassa inwisselen, in de grijze brievenbus naast de kassabalie deponeren of aan ons toesturen. De kaarten dienen drie dagen vóór de voorstelling in ons bezit te zijn. Na ontvangst van uw toegangskaarten sturen wij u een theatertegoedbon toe. Deze is alleen inwisselbaar bij Theater aan de Schie en is onbeperkt geldig. Annuleringskosten bedragen ₏ 3,00 per kaart. Deze kosten worden niet in rekening gebracht indien u Vriend van het theater bent.

Wachtrij Als de voorstelling van uw keuze is uitverkocht, kunt u desgewenst op de wachtrij worden geplaatst of u kunt uzelf op de wachtrij plaatsen via internet. Zodra er kaarten beschikbaar komen, nemen wij contact met u op.

Wet bescherming persoonsgegevens In het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens geeft Theater aan de Schie te kennen dat de door u verstrekte persoonsgegevens in de administratie van Theater aan de Schie worden opgenomen. Het doel van deze administratie is het beheer van en het kunnen beschikken over persoonsgegevens voor administratieve handelingen en direct mailings. U kunt zich als betrokkene te allen tijde beroepen op het recht op inzage en verzet.

Heeft u een fysieke beperking? Graag staan wij voor u klaar om u een onbezorgde middag of avond uit te laten beleven.

Blinden en slechtzienden Blinden en slechtzienden bieden wij de mogelijkheid om een blindegeleidehond mee te nemen. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken? Geef dit dan alstublieft aan bij uw reservering.

Rolstoelgebruikers Zowel in Theater aan de Schie als in het Wennekertheater zijn rolstoelplaatsen beschikbaar. Deze plaatsen zijn alleen te gebruiken als u deze tijdig vooraf telefonisch of aan de kassa reserveert.

Slechthorenden Slechthorenden of gebruikers van een gehoorapparaat kunnen gratis gebruik maken van geluidsversterking. Deze is verkrijgbaar bij de garderobe.

Slecht ter been Bent u slecht ter been, geeft u dat dan ook alstublieft aan bij uw reservering. U krijgt dan, indien beschikbaar, plaatsen in het gelijkvloerse gedeelte toegewezen. Er is geen lift aanwezig in Theater aan de Schie.

91


September Oktober November December Januari 92

Datum Artiest/gezelschap Titel Genre za 14 Het Nationale Toneel Het stenen bruidsbed toneel zo 15 Bob de Bouwer (2+) (première) jeugd & familie za 21 Carolien Borgers Happy End cabaret zo 22 Piotr Gudel Orgelconcert muziek zo 29 Filmzondag film do 3 Guido Weijers V cabaret zo 13 Het Laagland Spinder (8+) jeugd & familie wo 16 Servaes Nelissen De broekophouder & Dollywood toneel di 22 Joop van den Ende Theaterproducties Love Story (try out) musical wo 23 Joop van den Ende Theaterproducties Love Story (try out) musical wo 23 Daniël Arends De zachte heelmeester cabaret do 24 Lizt Alfonso Danza Cuba Cuba Vibre show vr 25 Rory de Groot Hand in hand toneel ma 28 Conny Janssen Danst How long is now (try out) dans wo 30 Jon van Eerd e.a. Harrie en Twee Meesters (try out) toneel vr 1 André Manuel Bonzaai!!! cabaret za 2 Frans van Deursen zingt Tom Waits Scherven van een leeggedronken nacht muziek zo 3 Jeans Wings of Dreams show wo 6 Montezuma Run - A capella pop muziek do 7 The Dragonfly Orchestra show vr 8 Philippe Geubels Made in Belgium cabaret za 9 Alex Klaasen e.a. Spuitsneeuw show zo 10 Victor Löw e.a. De donkere kamer van Damokles toneel vr 15 Jules Deelder en Bas van Lier De Deeldeliers muziektheater vr 15 Het Groot Niet Te Vermijden For once in my life (Live) show za 16 Dara Faizi Gevaarlijke gedachten cabaret za 16 Powervrouwen Een revue van nu show zo 17 Isabelle Beernaert Red, Yellow, Blue dans vr 22 Jakop Ahlbom Lebensraum toneel za 23 Opera2Day Médée (try out) opera zo 24 Chris Powell Orgelconcert muziek do 28 Lisa Portengen Smart&Sexy show za 30 William Spaaij e.a. De kleine blonde dood (try out) muziektheater zo 1 Suikerzoet Filmfestival film wo 4 Het paard van Sinterklaas (4+) jeugd & familie zo 8 Lotje van Lunteren, Tom Jansen e.a. Haar naam was Sarah toneel di 10 Soul of Motown V Motown at it’s very best show vr 13 Johan Goossens Leer mij de mensen kennen cabaret zo 15 Ro Theater Lang en Gelukkig (8+) jeugd & familie di 17 The Chippendales Unleashed 2013 show wo 18 Tineke Schouten Moet niet gekker worden! cabaret do 19 African Angels Holy Night show vr 20 Theater Terra Het kerstverhaal van Kleine Ezel (4+) jeugd & familie ma 23 Moscow Circus on Ice show za 28 Diverse comedians Stand-up het jaar uit! cabaret wo 8 Nilgün Yerli Onbeperkt genieten (try out) cabaret do 9 Youp van ’t Hek Wigwam cabaret vr 10 Youp van ’t Hek Wigwam cabaret za 11 The Dutch Eagles Take it muziek wo 15 Theater Terra Dribbel (2+) jeugd & familie vr 17 Henriëtte Tol, Rick Engelkes e.a. Liefde half om half toneel Januari za 18 Broadway in Holland Nederland Musicalland show zo 19 Ballet van Staatsopera van Tatarstan Sleeping Beauty dans wo 22 Tony Neef e.a. Sonneveld muziektheater vr 24 Suzan Seegers, Ellen Pieters e.a. Little Voice muziektheater zo 26 Christian Cartwright Orgelconcert muziek do 30 Toneelgroep Maastricht Wolfshuilen toneel vr 31 NUHR Back to Basic cabaret

Pagina 12 13 14 14 15 16 17 18 19 19 20 20 21 21 22 22 23 23 24 25 25 26 27 28 29 29 30 31 32 33 34 34 35 36 37 38 39 39 40 41 42 43 43 44 44 45 46 46 47 47 48 48 49 50 51 51 52 52


75 75 76 77 77 78 78 79 79 80 80 81 81 82 82

April

64 64 65 66 67 68 68 69 69 70 71 71 72 73 73 74

Maart

53 54 54 55 56 56 57 57 58 59 60 61 61 62 63

Februari

Pagina

83 83 84 84 85 86

Mei

Datum Artiest/gezelschap Titel Genre za 1 Nationaal Jeugd Musical Theater Tovenaar van Oz (6+) jeugd & familie zo 2 Peter Tuinman, Peter Römer e.a. Baantjer - De Cock en de moord in het theater toneel zo 2 Margriet Sjoerdsma Tribute to Eva Cassidy ft Dan Cassidy muziek wo 5 Loud! Urban Dans Spektakel dans do 6 Peter van der Hurk Peter van der Hurk Live! show vr 7 ScrapArtsMusic show za 8 Pieter Jouke Woord houden cabaret zo 9 Under the streetlamp muziek vr 14 Lenette van Dongen Roedel cabaret zo 16 BEER muziektheater Dalí, of hoe word ik beroemd? (9+) jeugd & familie za 22 Victoria Koblenko e.a. Jaloezieën & Een sigaar uit eigen doos toneel zo 23 Yoga, Music and Dance Experience muziektheater wo 26 Tim Knol Terug muziek do 27 Artvark en John Buijsman Het polderbeest muziektheater vr 28 Sandra en Jeroen van Veen Canto Ostinato muziek za 1 Wende Last Resistance muziek zo 2 Peuterfestival (2+) jeugd & familie di 4 Staatsopera van Tatarstan Barbier van Sevilla opera do 6 Silvester In de lift cabaret vr 7 Boudewijn de Groot met band Vaarwel, misschien tot ziens muziek vr 14 Theatergroep Dox I have a dream (12+) jeugd & familie za 15 Boek&Bal Schiedam literair wo 19 Ernst Daniël Smid met dochter Coosje Voor Elkaar muziek do 20 Spirit of the Dance show vr 21 Lebbis Het grijze gebied cabaret za 22 Pluk van de Petteflet (3+) jeugd & familie zo 23 Jean Martyn Orgelconcert muziek wo 26 Wim Helsen Spijtig spijtig spijtig cabaret vr 28 Ricky Koole en Leo Blokhuis Buitenstaanders muziek za 29 90’s Unlimited muziek zo 30 Filmzondag film wo 2 Niet Schieten! Vrouwen willen maar 1 ding cabaret do 3 René van Meurs Voor de storm cabaret do 3 Anne-Wil Blankers e.a. Madame Rosa toneel vr 4 Cran muziek za 5 Avond van the Blues muziek wo 9 Fusion Dance dans do 10 Micha Wertheim Micha Wertheim voor je het weet cabaret vr 11 The Best of Britain Part 2 muziek zo 13 The Celtic Tenors muziek wo 16 Pieter Derks Van Nature cabaret do 17 Karin Bloemen Witte Nar show wo 23 Roué Verveer FF wat anders cabaret do 24 Fred Delfgaauw De verteller toneel za 26 Unieke zaken Beter Te Laat dan Te Nooit (6+) jeugd & familie di 29 Han Römer, George van Houts e.a. De Verleiders - De val van een super-man toneel wo 7 Erik van Muiswinkel Schettino! cabaret vr 9 Daniel Lohues muziek za 10 Gare du Nord Lifesexy muziek do 15 Anna Drijver, Nasrdin Dhar e.a. Gejaagd door de wind toneel za 17 Lef! Theater Afblijven musical za 24 Avond van het Cabaret cabaret

93


HALLO?

FEESTJE?

www.bingham.nl Buitenhavenweg 92 3113 BE Schiedam Tel. 010-4730100 Fax 010-4733436 E-mail info@bingham.nl

Afdekmaterialen ● Vlaggen Buitenreclame ● Zeilmakerij

HUURLAND.NL Frankelandgroep Onze zorg, zo gewoon mogelijk

De Frankelandgroep wordt gevormd door Frankeland, Jacobs Gasthuis, Harg-Spaland, Schiewaegh en Vaartland

Wilt u zolang mogelijk plezierig en zelfstandig thuis blijven wonen? Wij helpen u daar graag bij! De Frankelandgroep biedt diverse voorzieningen voor senioren in de thuissituatie: • personenalarmering • zorg thuis • visiteclubs voor contacten met andere senioren • diverse welzijnsactiviteiten • brasserie en internetcafé • zwembad en sport- en recreatieclub • vakantievilla’s in Spanje en Rockanje

• 1e lijnszorg: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek • dagverzorging en dagbehandeling • Alzheimercafés en Parkinsoncafés • kortdurend verblijf en revalidatie • wonen bij de Frankelandgroep (diverse wooncomplexen)

* Alle locaties beschikken over dit keurmerk.

Specialist in de ouderenzorg sinds 1850 Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.frankelandgroep.nl. U kunt ook contact opnemen met Jolanda Keldermans, maatschappelijke dienst van de Frankelandgroep, 010 - 426 49 25. Sint Liduinastraat 10, 3117 CS Schiedam.


westerlaan 14, rotterdam 010 241 3000 www.hoboken.nl


Grote zaal Theater aan de Schie

TONEEL

R01

02 04 06 08 10 12 14 15 13 11 09 07 05 03 01

R02

02 04 06 08 10 12 14 15 13 11 09 07 05 03 01

R01 R02

INGANG

INGANG

R03

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R03

R04

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R04

R05

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R05

R06

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R06

R07

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 31 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R07

R08

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 31 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R08

R09

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 31 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R09

R10

R10

R11

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 31 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01 LICHT EN GELUID 02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 31 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R12

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 31 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R12

R13

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 31 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R13

R14

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 31 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R14

R15

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 31 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R15

R16

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 31 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R16

R17

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 31 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R17

R18

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 31 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R18

R19

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 31 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

R19

Zaalplattegronden

INGANG

INGANG

BALKON

R20

02 04 06 08 10 12

14 16 18 20 22 24 26 28 27 25 23 21 19 17 15 13

11 09 07 05 03 01

R20

R21

02 04 06 08 10 12 14 16

18 20 22 24 26 28 30 32 31 29 27 25 23 21 19 17

15 13 11 09 07 05 03 01

R21

R22

02 04 06 08 10 12 14 16 18

20 22 24 26 28 30 32 34 33 31 29 27 25 23 21 19

17 15 13 11 09 07 05 03 01

R22

R23

02 04 06 08

10 12 14 16 18 20 22 24 23 21 19 17 15 13 11 09

07 05 03 01

R23

R24

02 04 06 08 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 33 31 29 27 25 23 21 19 17 15 13 11 09 07 05 03 01

Kleine zaal Wennekertheater

INGANG R11

2

4

6

8 10 12 14

13 11 9

7

5

3

1

R11

R10

2

4

6

8 10 12 14 16 18 19 17 15 13 11 9

7

5

3

1

R10

R09

2

4

6

8 10 12 14 16 18 19 17 15 13 11 9

7

5

3

1

R09

R08

2

4

6

8 10 12 14 16 18 19 17 15 13 11 9

7

5

3

1

R08

R07

2

4

6

8 10 12 14 16 18 19 17 15 13 11 9

7

5

3

1

R07

R06

2

4

6

8 10 12 14 16 18 19 17 15 13 11 9

7

5

3

1

R06

R05

2

4

6

8 10 12 14 16 18 19 17 15 13 11 9

7

5

3

1

R05

R04

2

4

6

8 10 12 14 16 18 19 17 15 13 11 9

7

5

3

1

R04

R03

2

4

6

8 10 12 14 16 18 19 17 15 13 11 9

7

5

3

1

R03

R02

2

4

6

8 10 12 14 16 18 19 17 15 13 11 9

7

5

3

1

R02

R01

2

4

6

8 10 12 14 16 18 19 17 15 13 11 9

7

5

3

1

R01

TONEEL

96

R11

INGANG

R24


Theaterprogramma

Organisatie

Fotografie

Programmering Anita van der Linden, Rob Roos Gastprogrammering Burgemeester Schiedam, Cor Lamers Randprogrammering Maroeska Berger, Ronald Kievit Kinderadviesprogrammering in samenwerking met Stichting Kik’r Brechje, Demi, Deshenaira, Dichaira, Geraldine, Ikram, Nassima en Romee; leerlingen van basisschool Het Windas

Directeur: Rob Roos Secretariaat: Dory Bekkers Administratie: Cor van Santen Programmering: Anita van der Linden, Rob Roos Horeca en Verhuur: Ronald Kievit, Maurice Reym, Marianne Weij Theatertechniek en gebouwbeheer: Richard Bas, Carl van der Ende, Seda van der Spek, Xavier Spruit Bleeker Marketing & Kaartverkoop: Maroeska Berger, Anita van der Linden, Marianne Weij Met bijzondere dank aan het theaterbestuur, oproepkrachten, vrijwilligers en stagiaires

Sponsoren, fondsen en subsidiënten

Colofon

AB Studio, Frits van den Assem, Dim Baars, Joris van Bennekom, Roy Beusker, Mathias Bothor, Peter Boshuijzen, Reyer Boxem, Mark van den Brink, Alek Bruessing, Bob Bronshoff, Beer Buijsman, Nico Calgnie, Cran, Roger Cremers, Spirit of the Dance, Anne-Christine van Doesburg, Camiel Donders, Ben van Duin, Dwynters, Ibrahim Farah, Fotobureau Hoge Noorden, Roos Gast, Ester Gebuis, Joost van Grinsven, Joost de Haas, Annemarie van Haeringen, Fabrice Hauwel, Cindy Heijnen, Stephan van Hesteren, Hans van den Heuvel, Carli Hermès, Eric Hill, K. Ivanov, Gavin Kempenaar, Ben Kleyn, Anna van Kooij, Gijs Kuiper, Anne Lakeman, Wim Lanser, Lizt Alfonso and Felix Miranda, Dio van Maaren, Michael Groen, Magic groupmedia, Paulina Matusiak, Ministerie van Beeld, MOL grafische vormgeving, Raul Neijhorst, Dik Nicolaï, Dragonfly Orchestra, Nick van Ormondt, Martin Oudshoorn, Jean Philipse, Piek drukwerk, Martin Philbey, Rita van der Poel, Michel Porro, Paul Posse, Michael van Randeraat, Jaap Reedijk, Suzan van de Roemer, Govert de Roos, Michel Rijk, SameSame, Hessel Stuut, The Celtic Tenors, Thierry Schut fotografie, Staatsopera van Tatarstan, Bill Tanaka, Joeri van Veen, Jens van der Velde, Leo van Velzen, Raymond de Vries, Illustratie Fiep Westendorp, Niels Willems, Rogier Willems, Miron Zownir, ZIJ & BLIJ | Monique Backelandt e.a.

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Gamma Schiedam-Noord Gemeente Schiedam Heineken Nolet Distillery BV Rabobank Schiedam-Vlaardingen Rijnmond-Bouw BV

Redactie brochure Maroeska Berger, Anita van der Linden Redactieondersteuning Dory Bekkers Vormgeving De Reclame Divisie, Rotterdam Druk Grafisch Kralingen BV Oplage 10.000

Foto omslag: Barbier van Sevilla (4 mrt 2014) Foto voorwoord: Raymond de Vries

Bezoek ons voor uw theater voorstelling met een uitgebreide wisselende kaart, speciale kinderkaart, heerlijk 3 gangen weekmenu en verrassende dagschotels

Bezoek ons na uw theater voorstelling voor nog een heerlijk glas wijn en diverse heerlijke tapas hapjes. Proeven – Beleven – Genieten

Keuken open: Ma t/m vr 12.00 tot 22.00uur Za en zo 17.00 tot 22.00 uur Dinsdag gesloten

Geopend van donderdag t/m zondag van 15.00 tot 24.00 uur Keuken open tot 23.00 uur.

Nieuwe Haven 97, 3116 AB Schiedam Tel ; 010-473.00.21 email@dekleinevisser.nl www.dekleinevisser.nl

Nieuwe Haven 95, 3116 AB Schiedam Tel; 010-473.33.41 email@pescador.nu www.pescador.nu

3


BezoekAdres Theater aan de Schie Stadserf 1 3112 DZ Schiedam Wennekertheater Vijgensteeg 2 3111 PT Schiedam

Postadres Theater aan de Schie Postbus 414 3100 AK Schiedam

www.theateraandeschie.nl

Theaterbrochure Theater aan de Schie 2013-2014  

theaterprogramma Theater aan de Schie 2013-2014