Page 1

η απόλυτη λύση για τα logistics


οι ειδικοί στη γεωγραφική πληροφορική Στόχος της TELENAVIS είναι η ανάπτυξη αξιόπιστων λύσεων στο χώρο των Logistics, οι οποίες αφορούν τη διαχείριση – εποπτεία του στόλου οχημάτων ή ομάδων εργασίας, τη δημιουργία των ημερήσιων δρομολογίων παραδόσεων ή επισκέψεων καθώς και του προγράμματος επισκέψεων των πωλητών. Από το 2000 έως και σήμερα, η TELENAVIS παρέχει ολοκληρωμένες λειτουργικές λύσεις λογισμικού - λύσεις που βοηθούν τις επιχειρήσεις διανομών και υπηρεσιών, στην επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων στην παροχή υπη-

ρεσιών, την αποδοτικότητα και την κερδοφορία. Τα προϊόντα της TELENAVIS χρησιμοποιούνται καθημερινά από περισσότερες από 300 εταιρίες, βελτιστοποιώντας τις υπηρεσίες logistics και διαχείρισης περισσότερων από 3.000 κινούμενων χρηστών. Η εμπειρία, η δύναμη και η αξιοπιστία της TELENAVIS, μιας από τις ηγέτιδες εταιρείες στο χώρο της Γεωγραφικής Πληροφορικής, αποτελούν τα αποτελεσματικά εργαλεία που μπορούν να κάνουν την επιχείρησή σας επιτυχημένη σε όποιο δρόμο ή όποια περιοχή κι αν κινείστε.

H γεωγραφική πληροφορία είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα!


Είστε έτοιμοι να εκσυγχρονίσετε την εταιρεία σας; Να ανεβείτε στο υψηλότερο επίπεδο της τεχνολογίας; Είμαστε δίπλα σας για να το πετύχετε. Το TELENAVIS LOGISTICS PLATFORM είναι το πιο πρωτοποριακό ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών που υπόσχεται και επιτυγχάνει πλήρη έλεγχο σε κάθε φάση της διαδικασίας παραγγελίας - παράδοσης.

Ανησυχείτε πως η εισαγωγή τεχνολογίας θα επιφέρει κόστος, με αβέβαια οφέλη; Είμαστε δίπλα σας για να αξιολογήσουμε μαζί τα οφέλη, να οργανώσουμε την υλοποίηση και να μειώσουμε την αβεβαιότητα. Καλέστε μας και θα σας πούμε αντικειμενικά την γνώμη μας. Το TELENAVIS LOGISTICS PLATFORM έχει δοκιμαστεί σκληρά και έχει αποδειχθεί αδιαφιλονίκητα ένα ηγετικό προϊόν που απευθύνεται στη σύγχρονη επιχείρηση. Γνωρίζουμε ότι οι λύσεις μας πρέπει να ακολουθούν τις διαδικασίες και τις λειτουργίες σας. Για τον λόγο αυτό αναπτύξαμε λύσεις ευέλικτες και παραμετροποιήσιμες έτσι ώστε, να προσαρμόζονται στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης σας και να ικανοποιούν απόλυτα τις εκάστοτε ανάγκες της.

Ποια θα είναι η υποστήριξή σας;

Από πού θα προκύψουν τα οφέλη;

Η TELENAVIS διαθέτει υπηρεσία υποστήριξης πελατών, 365 μέρες το χρόνο, μέσω επίλεκτου εξειδικευμένου προσωπικού.

1. Μειωμένες δαπάνες μεταφορών. 2. Αυξημένη αποδοτικότητα. 3. Ικανοποιημένοι πελάτες. 4. Μεγαλύτερες δυνατότητες στρατηγικού σχεδιασμού. 5. Άμεσος και ακριβής υπολογισμός κόστους παραδόσεων. 6. Αποτελεσματική χρήση των πόρων και διαχείριση του στόλου οχημάτων. 7. Ευελιξία στην οργάνωσή σας. 8. Διαχείριση των εξαιρέσεων. 9. Εντοπισμός και μείωση των εμποδίων στην επικοινωνία μεταξύ πωλήσεων και logistics.

Τα στελέχη μας βοηθούν τους ανθρώπους σας να αποδώσουν το μέγιστο των ικανοτήτων τους από το πρώτο ως το τελευταίο χιλιόμετρο.

10. Αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Με το TELENAVIS LOGISTICS PLATFORM δεν υπάρχουν όρια για τις εταιρείες: DIAKINISIS

Logistics Services

Κ.Π. MAΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Βελμάρ www.velmar.gr ΟΜΙΛΟΣ Θ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το TELENAVIS LOGISTICS PLATFORM; Καλέστε μας, θα είμαστε δίπλα σας.


To ευέλικτο πρόγραμμα δρομολόγησης και προγραμματισμού

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ, είναι κυριολεκτικά η ζωντανή κίνηση του στόλου σας στους δρόμους. Κάθε μέρα, μια λεπτή γραμμή αποτελεσματικότητας του συστήματός σας, μπορεί να καθορίσει την επιτυχία ή την αποτυχία του έργου σας. Γιατί να μην διαθέτετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα; Για ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κορυφαίων εταιριών διανομής, κάθε ημέρα ξεκινά με το Dispatcher, μέρος του Telenavis Logistics Platform. Αξιοποιήστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον στόλο σας για να εξυπηρετήσετε πλήρως τους πελάτες σας. Αυτή η αυτόνομη λύση, παρέχει στους υπεύθυνους δρομολόγησης της εταιρείας σας, ένα αποτελεσματικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο, τις διαδικασίες προγραμματισμού παραδόσεων μέσα σε λίγα λεπτά. Το Dispatcher σας προσφέρει τη δυνατότητα να μετατρέπετε τις σημερινές παραγγελίες σε δρομολόγια της επόμενης ημέρας, θέτοντας ως περιορισμούς την αποτελεσματικότητα, την απόλυτη εξυπηρέτηση των πελατών και το ελάχιστο κόστος. Στην πράξη το Dispatcher επιτυγχάνει απόσβεση της επένδυσης μέσα στον πρώτο χρόνο της χρήσης του, ενώ οι εταιρείες που το χρησιμοποιούν απολαμβάνουν μείωση του κόστους μεταφορών από 5-25%. Παρέχει παραμετροποιήσιμες γέφυρες επικοινωνίας με το υπάρχον σύστημα εισαγωγής παραγγελιών, καθώς και με τις υπόλοιπες εφαρμογές του Telenavis Logistics Platform. Παράλληλα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα εργαλεία, που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε οποιαδήποτε δρομολόγηση εκτός συστήματος. Το Dispatcher μπορεί εύκολα να υπολογίσει τα χιλιόμετρα, το χρόνο και το κόστος του κάθε δρομολογίου, λαμβάνοντας υπόψη ένα μεγάλο πλήθος μεταβλητών, συμπεριλαμβανομένων της κατάστασης του δρόμου, της διαθεσιμότητας οχημάτων και οδηγών, των χρονικών παραθύρων επίσκεψης, των χρόνων ανοίγματος κλεισί-

ματος της μηχανής και της μέγιστης διάρκειας διαδρομών. Το Dispatcher σας επιτρέπει να διατηρήσετε σταθερά πρότυπα στις καθημερινές διαδικασίες σας, παρέχοντας στους οδηγούς σας σαφή πλάνα προγραμματισμού και δρομολογίου. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε υποθετικά σενάρια κρίσεων και να προγραμματίσετε έγκαιρα τα έκτακτα περιστατικά, όπως επείγουσες καταστάσεις, αργίες ή κακοκαιρία. Συνεπώς, οι ανεπιθύμητες επιστροφές εξαιτίας των καθυστερήσεων και του υπερβολικού χρόνου στάσης γίνονται παρελθόν. Η αξιοποίηση της δυναμικότητας του στόλου οχημάτων και γενικότερα η αξιοποίηση των πόρων αυξάνεται. Η εξυπηρέτηση των πελατών σας βελτιώνεται. Με λίγα λόγια η επιχείρηση σας αποδίδει περισσότερο, ενώ «οδηγεί» λιγότερο κάθε μέρα.

Η πληροφορία που χρειάζεστε!

4

Επιλέξτε από μια μεγάλη ποικιλία των προσαρμοσμένων αναφορών προόδου (ή δημιουργήστε δικές σας) για να παρακολουθείτε κάθε πτυχή της επιχείρησής σας και τα κόστη που σας ενδιαφέρουν. Οι αναφορές παρουσιάζουν μεταξύ των άλλων: • Δελτία αποστολής, χάρτες, κατευθύνσεις και δρομολόγια.

• Αναφορά παραδόσεων εκτός ημέρας • Αναφορά χρήσης των πόρων • Αναφορά δαπανών παράδοσης

• Στατιστικά δεδομένα διαδρομών

• Αναφορά κόστους δρομολόγησης

• Αναφορά του προγραμματισμού σε σχέση με τη πραγματικότητα μέσω του δρομολογίου και των αναφορών στάσης • Αναφορά φόρτωσης (Picking List)


Το Dispatcher με μία ματιά Το ιδιαίτερα ευέλικτο πρόγραμμα δρομολόγησης και προγραμματισμού θα σας βοηθήσει: Να μειώσετε τον απαιτούμενο αριθμό οχημάτων για την υλοποίηση του καθημερινού έργου. Να μειώσετε τα χιλιόμετρα των δρομολογίων σας καθώς και τις υπερωρίες των οδηγών επιτυγχάνοντας μεγαλύτερο κέρδος. Να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της υποστήριξης των πελατών σας, μετατρέποντας τις εξαιρέσεις σε ευκαιρίες.

Να αποστείλετε αυτόματα τα δρομολόγια σας στην αποθήκη και στο λογιστήριο για τύπωση δελτίων και Picking List. Να υπολογίσετε την απόδοση των οδηγών σε καθημερινή βάση με ξεκάθαρα δρομολόγια, δελτία αποστολής, χάρτες και διευθύνσεις. Να υπολογίσετε το κόστος παράδοσης εκτιμώντας το ακριβές κόστος κάθε στάσης.

Να μεγιστοποιήσετε την αποδοτικότητα των οδηγών και του εξοπλισμού. Να επενδύσετε λιγότερες ώρες στο σχεδιασμό δρομολογίων και περισσότερες ώρες στις στρατηγικές προβλέψεις για την επιχείρηση. Να επεξεργαστείτε τα υποθετικά κρίσιμα σενάρια για το σχεδιασμό. Να εξάγετε ημερήσιες αναφορές και αναγκαία ιστορικά δεδομένα.

Θέλετε να έχετε επιτυχία στις παραδόσεις σας σήμερα; • Με το Dispatcher έχετε εποπτεία όλων των προγραμματισμένων δρομολογίων, πάνω σε έναν δυναμικό χάρτη. • Μπορείτε να μεταβάλετε εύκολα και απλά όσα σημεία επιθυμείτε και να δείτε τα αποτελέσματα από πλευράς κόστους. • Μπορείτε να δείτε τον βαθμό αξιοποίησης των οχημάτων σας και να μετρήσετε άμεσα το κόστος σας. Η εταιρεία μας δρομολογεί και διανέμει περίπου 2.500 παραγγελίες σε ημερήσια βάση, στην περιοχή της Αττικής, με ένα στόλο 110 Δ.Χ. αυτοκινήτων. Είμαστε από τις πρώτες εταιρείες, που ασχολήθηκαν συστηματικά, εδώ και 10 χρόνια, με πιλοτικά προγράμματα, που στοχεύουν στην βελτίωση των υπηρεσιών μας προς τους πελάτες μας. Ένα από αυτά είναι η αυτόματη δρομολόγηση και ο έλεγχος της ροής των δρομολογίων για γρήγορη ενημέρωση των προβλημάτων και της σωστής παράδοσης των εμπορευμάτων στα καταστήματα ή στα σημεία παράδοσης. Είναι σημαντικό να υπάρχει η σωστή ενημέρωση, στο σωστό χρόνο, ώστε να λύνονται προβλήματα, όπου αυτό είναι εφικτό, και να μην υπάρχουν αναιτιολόγητες επιστροφές. Με την υλοποίηση των προγραμμάτων της Telenavis, έχουμε αποκτήσει ένα σημαντικό εργαλείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, αλλά δεν σταματάμε εδώ, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να το εξελίσσουμε, σε συνεργασία με την Telenavis. Γιώργος Σαμαρίδης, Διευθυντής Πληροφορικής και Διοικητικός Διευθυντής ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε. 5


On line διαχείριση στόλου οχημάτων με πραγματικά δεδομένα κίνησης

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ είναι ουσιαστικό στοιχείο για τον έλεγχο, την ασφάλεια, την μείωση των άσκοπων χιλιομέτρων και την εξυπηρέτηση των πελατών σας. Όσο καλός και εάν είναι ο σχεδιασμός, χωρίς τον έλεγχο εκτέλεσης τους, δεν θα είστε ποτέ σίγουροι ότι αυτό που σχεδιάστηκε, εκτελέστηκε. Το Telenavis NAVFLEET είναι ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε και αναμορφώνεται συνεχώς με βάση την εμπειρία των χρηστών του. Πηγαίνει πολύ πιο μακριά από την απλή παρακολούθηση του «που βρίσκεται ένα όχημα;», στην συνολική διαχείριση του, ανά πάσα στιγμή. Σημαντικό στοιχείο του είναι ότι επικεντρώνει την προσοχή του χρήστη στα προβλήματα, ενώ με διάφορες εναλλακτικές συσκευές αμφίδρομης επικοινωνίας με τον οδηγό, προσφέρει την απαιτούμενη ευελιξία για την προσαρμογή σε μεταβαλλόμενες συνθήκες. Με ειδικούς αισθητήρες που μπορούν να ενσωματωθούν στο σύστημα η εταιρεία σας θα έχει ενημέρωση για την θερμοκρασία διακίνησης των προϊόντων, Alarm SMS σε συγκεκριμένα κινητά για την περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας, καταγραφή του σημείου όπου άνοιξαν οι πόρτες του οχήματος και Panic Button για την ασφάλεια του οδηγού. Το σύστημα NAVFLEET είναι απόλυτα συνεργάσιμο με τις υπόλοιπες εφαρμογές της πλατφόρμας μέσω της οποίας η εταιρεία θα εντοπίσει τα σημεία καθυστέρησης και αποφυγής των προγραμματισμένων δρομολογίων. Για κάθε όχημα σε μορφή πίκανα - κειμένου εμφανίζονται ο αριθμός των προγραμματισμένων παραδόσεων, πόσες από αυτές έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο χρονικό παράθυρο που έχετε συμφωνήσει με τους πελάτες, πόσες έχουν πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση και πόσο χρόνο ήταν η καθυστέρηση και τέλος πόσες είναι ανεκτέλεστες. Το NAVFLEET όπως και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία παραμετροποιείται σύμφωνα με τις ανάγκες και την λειτουργία της επιχείρησης σας. Η δυνατότητα που παρέχει για πολλαπλή αποτύπωση των δρο6

μολόγιων θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις περιοχές στις οποίες υπάρχει επικάλυψη των δρομολογίων. Επίσης μπορείτε να ελέγχετε το κόστος καυσίμου καθώς και να πιστοποιείτε τις υπερωρίες των οδηγών. Με λίγα λόγια το σύστημα NAVFLEET ελέγχει και βελτιώνει όλη τη διαδικασία παράδοσης των παραγγελιών, από το χρόνο που απαιτείται για να φορτωθούν τα οχήματα έως το χρόνο εξυπηρέτησης του πελάτη (ώρα που απαιτείται για την παράδοση των παραγγελιών στους πελάτες). Το NAVFLEET παρέχει ένα πλήθος από αναφορές, ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω: • Αναλυτική αναφορά κίνησης. • Αναλυτική αναφορά στάσεων. • Αναλυτική αναφορά κίνησης και στάσεων. • Αναφορά υπέρβασης ορίου ταχύτητας. • Χιλιομετρική ανάλυση. • Κατανάλωση καυσίμου. • Χιλιόμετρα που απομένουν για την επόμενη συντήρηση. Η βάση δεδομένων του συστήματος είναι ανοιχτή και παρέχει τη δυνατότητα στην εταιρεία σας, να δημιουργήσει δικές της αναφορές χωρίς την συμβολή της Telenavis. Επίσης υπάρχει δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας με συστήματα όπως ERP, CRM, λογιστικά πακέτα και συστήματα αποθήκης.


Το NAVFleet με μια ματιά Με την εγκατάσταση του συστήματος NAV FLEET έχετε τη δυνατότητα: Να διαχειρίζεστε τα οχήματα σε πραγματικό χρόνο. Να καταγράφετε την ώρα άφιξης και αναχώρησης των οχημάτων από τις εγκαταστάσεις. Να πιστοποιείτε την ώρα άφιξης στον πελάτη. Να καταγράφετε το χρόνο εξυπηρέτησης των πελατών.

Να ελέγχετε το κόστος των καυσίμων. Να δημιουργείτε εύκολα αναφορές προς τη διοίκηση και τους πελάτες. Να συλλέγετε και να προσαρμόζετε τα στοιχεία στις καθημερινές παραδόσεις. Να αυξήσετε την εξυπηρέτηση πελατών παρέχοντας άμεσα πληροφορίες για τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης.

Να μειώσετε τις άσκοπες μετακινήσεις και την σπατάλη του χρόνου. Να πιστοποιείτε τις υπερωρίες των οδηγών. Να αποφεύγετε τις κορεσμένες οδικές αρτηρίες και τα οδικά συμβάντα. Να επιτυγχάνετε διασφάλιση της θερμοκρασίας διακίνησης των προϊόντων.

• Δείτε εύκολα και γρήγορα την καθημερινή εξέλιξη των δρομολογίων σας. • Εντοπίστε τα προβλήματα που εμφανίζονται ή πιθανά θα εμφανιστούν στην εκτέλεση των δρομολογίων, από τον πίνακα δράσης.

Με την εγκατάσταση του συστήματος NAV FLEET στα οχήματα της εταιρείας μας, καταφέραμε να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε τις επικαλύψεις των δρομολογίων, να εξοικονομήσουμε χρόνο για την έγκαιρη ετοιμασία των παραγγελιών, να εκτελέσουμε νέα επιπλέον δρομολόγια και τέλος να μειώσουμε το λειτουργικό κόστος. Ανέστης Πρίγγος, Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας, Κ.Π. ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. 7


Σχεδιασμός περιοχών ευθύνης πωλητών

Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ και των δρομολογίων επίσκεψης ανά πωλητή αποτελεί μια κοπιαστική εργασία, με πολλούς συμμετέχοντες, και συχνά με λύσεις γεωγραφικά αναποτελεσματικές. Αυτό δεν είναι πλέον αναγκαίο, το μαύρο κουτί της γεωγραφίας είναι πλέον ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους. Με το Area Manager η επιλογή των περιοχών και η δημιουργία των καθημερινών δρομολογίων, απλοποιείται, βελτιώνεται, γίνεται αποδοτικότερη και αντιληπτή σε όλους. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα αξιόπιστο, ισχυρό εργαλείο που μπορεί να σας προσφέρει άμεσα τη δυνατότητα να αναλύσετε, να τροποποιήσετε και να βελτιστοποιήσετε ολόκληρο το δίκτυο πωλήσεων, υπηρεσιών και διανομών της εταιρείας σας, βασισμένοι σε κριτήρια που αφορούν αποκλειστικά την επιχείρηση σας. Αυτό που χρειάζεστε είναι το Area Manager. Το Area Manager, μέρος του Telenavis Logistics Platform, έχει εξελιχθεί σε στρατηγικό εργαλείο για το

σχεδιασμό, την ισορροπία και τη διαχείριση όλων των διαδικασιών της επιχείρησης, που αφορούν δρομολόγηση. Η απλότητα στη λειτουργία του, η ευκολία διαχείρισης του, η άμεση οπτικοποίηση των αποτελεσμάτων και των συνεπειών των μεταβολών, η παραμετροποίηση του σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας σας, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που το κάνουν ένα χρηστικό εργαλείο.

Ευκολία στην χρήση Η Telenavis θα σας βοηθήσει να εισάγετε όλα τα δεδομένα – στοιχεία πελάτη και στοιχεία των διαδικασιών επιχείρησής σας. Θα σας εκπαιδεύσουμε στην χρήση του, για να μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δημιουργείτε και να μεταβάλετε τις περιοχές των πωλητών σας. Μέσα σε 2-3 βδομάδες θα είστε έτοιμοι να κάνετε μια δουλειά που απαιτούσε βδομάδες, μέσα σε μερικές ημέρες. Με την χρήση του Area Manager οι περιοχές και τα δρομο-

λόγια σας θα αποκτήσουν την πραγματική γεωγραφική τους διάσταση. Έτσι θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε παραγωγικό χρόνο για τους πωλητές σας, για περισσότερες επισκέψεις ή για γεωγραφική επέκταση. Με την χρήση του Area Manager, με τα απολογιστικά στοιχεία, κάθε περιόδου, μπορείτε να αποκαλύψετε τις αδυναμίες του προγράμματος επισκέψεων και να βελτιώσετε τις υποθέσεις σας, για τον επόμενο προγραμματισμό.

Με το Area Manager η διαδικασία σχεδιασμού των περιοχών - πελατών ευθύνης των πωλητών μας, έχει μετατραπεί σε μια εξαιρετικά απλή και γρήγορη διαδικασία με σημαντικότατη συμβολή στην μείωση των λειτουργικών εξόδων του τμήματος πωλήσεων. Βύρων Ζικάκης, Sales Operations & Customer Service Development Manager, ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. 8


Το Area Manager με μια ματιά Αυτή η προηγμένη και φιλική λύση θα βοηθήσει ουσιαστικά την εταιρείας σας: Να αποτυπώσετε όλα τα σημεία επισκέψεων και πωλήσεων, ανά πωλητή και ανά δρομολόγιο. Να αντιληφθείτε γρήγορα και εύκολα τις επικαλύψεις των περιοχών επισκέψεων Να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία δρομολογήσεων, μειώνοντας το χρόνο και την ανάμιξη στελεχών στον προγραμματισμό.

Να βελτιώσετε τη χωρική κατανομή των περιοχών λαμβάνοντας υπόψη και άλλες παραμέτρους (π.χ. πωλήσεις, σημεία επισκέψεων, αποτελεσματικότητα επισκέψεων) Να δημιουργήσετε σενάρια αλλαγών με ανακατανομές περιοχών Να μειώσετε το κόστος μεταφοράς μέσω επιτυχούς διαχείρισης των πόρων

Να δημιουργήσετε πολιτική εξυπηρέτησης βασισμένη στο φόρτο εργασίας. Να εξισορροπήσετε το φόρτο εργασίας και τη δυναμικότητα της επιχείρησης σας. Να προγραμματίσετε τη ροή της εργασίας κατά τη διάρκεια των διακοπών και περιοδικών διακυμάνσεων. Να βελτιώσετε την εξυπηρέτηση των πελατών σας.

• Δείτε απλά και γρήγορα την εικόνα των περιοχών σας σήμερα.Οι επικαλύψεις πιθανά θα σας αιφνιδιάσουν. Επικάλυψη σημαίνει χαμένος χρόνος και χρήμα! • Τακτοποιήστε τις περιοχές σας. Δημιουργήστε εφικτά βέλτιστα δρομολόγια, εύκολα και γρήγορα. Βελτιστοποιήστε την κατανομή των επισκέψεων, των χιλιομέτρων και των τζίρων των πωλητών σας.

Σχεδιάστε τη Στρατηγική της Επιτυχίας Υπολογίστε το Κόστος σε σχέση με την Εξυπηρέτηση Υπολογίστε επακριβώς το κόστος για κάθε δρομολόγιο. Το Area Manager παρέχει μία σειρά αναφορών που δημιουργούνται και παραμετροποιούνται εύκολα και οι οποίες καλύπτουν τις διαδικασίες πωλήσεων υποστήριξης και διανομής όπως: • Αναφορά κόστους δρομολογίων • Αναφορά προβλεπόμενων επισκέψεων ανά σημείο σε σχέση με τις πραγματοποιηθείσες επισκέψεις ανά σημείο

• Συνοπτική αναφορά περιοχών • Αναφορά δρομολογίων επισκέψεων Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα εξαγωγής σε φύλλα Excel, για εύκολη περεταίρω επεξεργασία, σε συνδυασμό με άλλα δεδομένα της εταιρίας σας. Στην πραγματικότητα, η χρήση του Area Manager μπορεί να επιτύχει απόσβεση σε λιγότερο από έξι μήνες, και αυτό είναι μόνον η αρχή. 9


Η ισχυρή λύση διαχείρισης συνεργατών που εργάζονται στο πεδίο

ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Έχετε βελτιστοποιήσει τις διαδρομές σας. Τώρα, πώς μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι οδηγοί σας, μόλις απομακρυνθούν από την αφετηρία θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα; Με το Work Force Manager, μπορείτε. Το Work Force Manager δημιουργήθηκε από την TELENAVIS και προσφέρει στην επιχείρησή σας τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης πόρων. Περιλαμβάνει μια σειρά εργαλείων για την εξυπηρέτηση, τις πωλήσεις και την υποστήριξη και δίνει προστιθέμενη αξία στις δραστηριότητες της εταιρείας σας από την πρώτη ημέρα. Το Work Force Manager, είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο διαχείρισης «κινητών» πόρων, που ενδυναμώνει την ομάδα σας παρέχοντας ότι χρειάζονται για να επιτύχουν το μέγιστο της απόδοσης και της ικανοποίησης των πελατών. Σε αντίθεση με τα πακέτα AVL (Automatic Vehicle Location), το Work Force Manager σας επιτρέπει κυριολεκτικά, να ξεπεράσετε τους τέσσερις τοίχους του γραφείου σας και να δείτε, σε πραγματικό χρόνο, που βρίσκονται όλα τα οχήματά σας – συνεργάτες και αν ακολουθούν τον προγραμματισμό. Από την άλλη πλευρά, στο δρόμο, το Work Force Manager προσφέρει στους συνεργάτες σας ευέλικτους τρόπους επικοινωνίας, οι οποίοι μπορούν να προσαρμοστούν στις παρούσες ανάγκες και να τροποποιηθούν εύκολα, καθώς η επιχείρηση σας μεγαλώνει. Επιπλέον, το Work Force Manager συνεργάζεται απόλυτα με το Dispatcher.

Διαχείριση των εξαιρέσεων Για τις διαδικασίες δρομολόγησης το Work Force Manager είναι η ιδανική λύση διαχείρισης των «υπερφορτώσεων». Με το εργαλείο «ευφυούς παρακολούθησης» (που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας), το Work Force Manager δίνει στους αποστολείς σας τη δυνατότητα να διαχειρίζονται το στόλο και τις παραδόσεις με γνώμονα τις εξαιρέσεις, που σημαίνει να βλέπουν και να αποκρίνονται μόνον στα οχήματα που είναι εκτός πλάνου του ημερήσιου προγραμματισμού. Μπορούν να δημιουργηθούν αναφορές με αναλυτική περιγραφή των εξαιρέσεων που σχετίζονται με συγκεκριμένη διαδρομή, συμπεριλαμβανομένων μη προγραμματισμένων στάσεων και των παρεκκλίσεων από την προγραμματισμένη διαδρομή. 10

Επιπλέον, οι υπεύθυνοι για τη δρομολόγηση έχουν τη δυνατότητα: • Να επικοινωνούν απευθείας με τους οδηγούς για έκτακτες ανάγκες παραλαβών ή παραδόσεων • Να λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο, το «status» των παραδόσεων συμπεριλαμβανομένων όλων των λεπτομερειών και των αποκλίσεων. • Να λαμβάνουν πληροφορίες για τους ακριβείς χρόνους άφιξης αναχώρησης καθώς και πληροφορίες για τους χρόνους εξυπηρέτησης. • Να λαμβάνουν δυναμική πληροφόρηση για αποτυχημένη εξυπηρέτηση ή καθυστερημένη παράδοση και να τη διαβιβάσουν άμεσα στον αρμόδιο εξυπηρέτησης πελατών • Να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα οχημάτων για ‘επιστροφές’. • Να δουν ή να εκτυπώσουν αναφορές για την απόδοση του δρομολογίου ή του οδηγού. • Να ενσωματώσουν πληροφορίες σχετικά με το υφιστάμενο δρομολόγιο και να τις χρησιμοποιήσουν για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στο σχεδιασμό του επόμενου. • Να δημιουργήσουν συσχετισμό και σύγκριση μεταξύ των πραγματικών και των προγραμματισμένων αναφορών.


Το Work Force Manager με μια ματιά Αυτή η ισχυρή λύση διαχείρισης συνεργατών που εργάζονται στο πεδίο, μπορεί να σας βοηθήσει: Να διαχειρίζεστε τα οχήματα και τους συνεργάτες σε πραγματικό χρόνο. Να αυξήσετε την εξυπηρέτηση πελατών προβλέποντας και αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις παράδοσης, επαναδρομολογώντας όποτε χρειάζεται, και παρέχοντας άμεσα πληροφορίες για τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης.

Να μειώσετε το κόστος μειώνοντας τις υπερωρίες και τις άσκοπες μετακινήσεις. Να αυξήσετε την υπευθυνότητα και την αποδοτικότητα οδηγών περιορίζοντας τις καθυστερήσεις και τα λάθη παράδοσης. Να συλλέγετε και να προσαρμόζετε τα στοιχεία καθημερινών παραδόσεων

Να διαχειριστείτε τις εξαιρέσεις για μεγαλύτερη παραγωγικότητα των αποστολών. Να βελτιώσετε την επικοινωνία μεταξύ όλων των μελών της ομάδας, στο κέντρο αλλά και το δρόμο. Να αυξήσετε την αποδοτικότητα μέσω της βέλτιστης διαχείρισης παράδοσης.

• Να δημιουργήσουν έναν τόπο πληροφόρησης στο διαδίκτυο ή το εσωτερικό δίκτυο παρέχοντας τεχνολογία αιχμής στην εξυπηρέτηση και την πληροφόρηση των πελατών. Συνοψίζοντας, το Work Force Manager μπορεί να εξασφαλίσει αποτελεσματικότητα και σταθερότητα στη διαχείριση των δρομολογίων.

Οδηγείστε στην τελειότητα. Οι συνεργάτες σας θα υποδεχτούν την προσθήκη Work Force Manager ως εργαλείο που θα βοηθήσει στην αύξηση της απόδοσης και της παραγωγικότητας. Με τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω κινητού σε πραγματικό χρόνο και τον προσδιορισμό θέσης του αυτοκινήτου ή του συνεργάτη μέσω GPS, το Work Force Manager εκμηδενίζει το χαμένο χρόνο από τις ασαφείς οδηγίες, τις λοξοδρομήσεις, ή τις περίπλοκες παραδόσεις. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν να εκμεταλλευθούν τις ασύρματες συσκευές που παρέχουν: • Αναγνώριση barcode. • Άμεση αντιστοίχηση γραμμής-στοιχείου. • Καταγραφή υπογραφής. • Αυτόματη λήψη οδηγιών για νέες, έκτακτες παραδόσεις. • Οδηγίες δρομολόγησης προς την επόμενη στάση, βασισμένες στη θέση της τελευταίας είτε στην υφιστάμενη θέση του οχήματος.

• Το Work Force Manager σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τις εξαιρέσεις στα δρομολόγια παρακολουθώντας την πορεία τους σε πραγματικό χρόνο, ενημερώνοντας σας αμέσως εάν ένας οδηγός είναι εκτός πορείας καθώς και για απώλεια ‘χρονικών παραθύρων’. Επιπλέον, ένα ισχυρό εργαλείο χαρτών επιτρέπει να συγκρίνετε τις προγραμματισμένες με τις πραγματικές διαδρομές. • Οι οδηγοί σας στο δρόμο μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ισχυρές και ευέλικτες επιλογές επικοινωνίας οι οποίες βασίζονται σε GPS. Αυτές περιλαμβάνουν συσκευές χειρός, οι οποίες αποτελούν ηλεκτρονική δήλωση για κάθε επιτυχημένη στάση και σχετικές οδηγίες. Κατά την άφιξη, ο οδηγός απλά πατάει το κουμπί άφιξης για να ενημερώσει το κέντρο για την παρούσα κατάσταση πριν συνεχίσει τη πορεία του. Πρόκειται για ένα εργαλείο διαχείρισης του χώρου, αλλά και του χρόνου: σχεδιάζουμε εύκολα τις περιοχές δράσης, οι ομάδες υλοποιούν συστηματικά τις προωθητικές ενέργειες ή διανομές και ενημερώνουν για την εξέλιξή τους, η Chapter 5 και οι Πελάτες της (ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE, IMPERIAL TOBACCO HELLAS SA, MEDIA MARKT AE, SATURN AE κλπ) έχουν πραγματικές πληροφορίες σε κάθε στιγμή. Βρισκόμαστε, πράγματι ένα βήμα μπροστά στο σχεδιασμό, την εκτέλεση και προ πάντων την ποιότητα στις υπηρεσίες που παρέχουμε. Νένα Ανδρίτσου, Client Service Director , Chapter 5 ΕΠΕ. 11


Ολύμπου 44, Γέρακας 153 44, Αθήνα Τ 210 81 24 111 | F 210 81 24 150 | E sales@telenavis.com www.telenavis.com

Telenavis Logistics Platform 2011 - GR  

Το TELENAVIS LOGISTICS PLATFORM είναι το πιο πρωτοποριακό ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών που υπόσχεται και επιτυγχάνει πλήρη έλεγχο σε κάθε φ...

Telenavis Logistics Platform 2011 - GR  

Το TELENAVIS LOGISTICS PLATFORM είναι το πιο πρωτοποριακό ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών που υπόσχεται και επιτυγχάνει πλήρη έλεγχο σε κάθε φ...

Advertisement