Holidayline Wegdromen

Page 1

Wegdromen...

DE WADDENZEE BELGIE & LUXEMBURG
NEDERLAND
INHOUD NEDERLAND Waddenkust 6-15 Waddeneilanden 16-23 Amsterdam 24-29 Zuid-Holland 30-33 Rotterdam 34-35 Gelderland 36-39 Noord-Brabant 40-49 Limburg 50-51 GROOT-HERTOGDOM LUXEMBURG 54-57 BELGIË Ardennen 60-67 Luik 68-69 Belgische kust 70-71 Vlaamse Ardennen 72-73 Brugge 74-75

DROOM WEG...

Zin om charmante, authentieke plaatsjes te ontdekken, weg van de platgetreden paden? Dan ben je bij Holidayline aan het juiste adres! Weg van de massa. Wegdromen in... Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Griekenland, Duitsland en de Benelux. Deze bestemmingen kennen voor ons geen geheimen meer.

Wij zijn continue op zoek naar sfeervolle hotels, met een bijzonder karakter, vaak kleinschalig en door de eigenaars zelf uitgebaat. Een hotelselectie bepaald door kwaliteit, niet door kwantiteit. Ons aanbod omvat meerdere juweeltjes. Elk hotel werd door ons persoonlijk gecontroleerd volgens strenge normen inzake ligging, netheid, service en onthaal. We garanderen de beste verhouding prijs/kwaliteit, van eenvoudig tot luxe. Elke klant is uniek en heeft specifieke wensen. Wij beantwoorden die met plezier.

Bij ons boek je je hotel(s), en indien gewenst ook vliegtuigtickets of treintickets en huurwagen of transfers, uitstappen of begeleide excursies, toegangstickets,... noem maar op! Combineer naar wens en kies in alle vrijheid!

Je kunt op onze site www.holidayline.be informatie zoeken en reserveren. Heb je persoonlijk advies nodig of is online niet echt je ding, dan kun je ook telefonisch of per mail terecht bij onze medewerkers. Online of telefonisch, bij ons worden geen dossierskosten aangerekend!

Of je nu op zoek bent naar een relaxweekend, fiets- of wandelvakantie, groene vakantie, strandvakantie, cultuurvakantie of rondreis? Wij hebben het allemaal! Net even anders, net even beter.

Dit magazine zet ons aanbod in de Benelux in de kijker.

We wensen je een goede reis of een zalig weekendje weg! Het Holidayline team

Nederland, klein in oppervlakte, maar groot van hart en zo veelzijdig. Een land van oude meesters en moderne klassiekers. Nederland staat bol van de attracties voor groot en klein. Het gezicht van het Nederlandse binnenland wordt bepaald door pittoreske, oude handelssteden met een boeiend, rijk verleden en het typisch Hollandse landschap met idyllische rivieren en goed bewaard gebleven molens. Nederland is eveneens een fiets- en wandelland met een indrukwekkende kustlijn. Een kust die zich kenmerkt door mooie, brede zandstranden, beboste duinen, nostalgische vuurtorens en gezellige badplaatsjes met leuke terrasjes. Nederland, dat is met volle teugen genieten van een vriendelijke bevolking, van kwalitatief hoogwaardige hotels, van de natuur en van samen zijn met familie en vrienden. Hier wachten je de goede dingen van het leven.

Amsterdam Rotterdam Delft Scheveningen Zutphen Bosschenhoofd Uden-Veghel Oisterwijk Eindhoven Slenaken Groningen Noord-Brabant Gelderland Flevoland Noord-Holland Zuid-Holland Zeeland De kust Limburg Texel Ameland Schiermonnikoog Vlieland Terschelling Leeuwarden De Waddeneilanden Friesland Groningen

NEDERLAND

KUST, WADDEN STEDEN EN HET BINNENLAND

Marco van der Meulen Janis Meyer

WADDEN

UNESCO WERELDERFGOED

Welkom in het mooiste natuurgebied van Nederland: het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. Ontdek een natuur van wereldklasse! De laatste echte natuur van Nederland. Van het Noord-Hollandse Den Helder tot het Deense Esbjerg. Een grensoverschrijdend gebied, boordevol ongerepte natuur. Weer, wind en water creëren hier steeds opnieuw een bijzonder landschap van slikken, kwelders, duinen, geulen en zandplaten. Dit enorme getijdengebied is van belang voor miljoenen vogels en vissen. Neem je tijd en kijk zorgvuldig, dan zie je zo veel moois. Er valt hier zoveel te ontdekken, te ervaren of te onderzoeken. Of je nu op een van de Waddeneilanden bent of langs het kustgebied van Noord-Holland, Friesland en Groningen. In het Waddenzee Unesco Werelderfgoed begint jouw grote ontdekkingstocht.

WADDEN ATLANTIKWALL

De bunkers in het Waddengebied maken deel uit van de Atlantikwall, de ruim 6.000 km lange Duitse verdedigingslinie van Noorwegen tot Spanje. Langs de hele westkust van het Europese continent werden duizenden woningen gesloopt om ruimte te maken voor bunkers en batterijen. Het verhaal achter dit fascinerende erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog kun je nu zien en beleven. Wat gebeurde er langs de Eems in Groningen tijdens de Tweede Wereldoorlog? Hoe ervaarden de bewoners de komst van de Duitse bezetter? Je ontdekt de antwoorden door twee bijzondere podwalks te beleven: De Slag om de Eems en Terschelling in Oorlogstijd. Tijdens een wandeling langs de Groninger Waddenkust en op het eiland Terschelling, hoor je indringende verhalen van de Tweede Wereldoorlog.

Jonathan Andrew

GRONINGEN ENERGIE, HISTORIE EN CULTUUR

Groningen is een hippe studentenstad vol historie, cultuur en talloze restaurants en cafeetjes. Beklim de Martinitoren of ga op ontdekkingstocht in het Forum Groningen. Niet te missen van 30/06/23 tot 21/01/24: expo

The Rolling Stones - Unzipped in het Groningermuseum. Huur in de omgeving een bootje om op verkenning te trekken in de omliggende grachten (vaar zelf of laat je varen) of ga fietsen in de prachtige natuur.

10 info@holidayline.be • & 050 330 990
Stella Dekker Stella Dekker Stella Dekker

THE MARKET HOTEL BY WESTCORD ****

GRONINGEN

Een unicum in Groningen: een ‘thuis’ midden in het hart van de stad, zowel voor de inwoners zelf, als voor bezoekers van de stad. De locatie, het royale ontbijt, de aangename, gastvrije sfeer en de vriendelijke service maken van dit hotel een absolute aanrader voor een romantische getaway of een culinair verwenweekendje!

11 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
Peter Wiersema

Leeuwarden is de start- en finishplaats van de Elfstedentocht. Ga de schaatsers achterna en fiets met een e-bike van de ene Elfstedentochtstad naar de andere. Of maak een boottochtje op de Waddenzee om de robben te bekijken, ga garnaalvissen of wadlopen. Stuk voor stuk unieke belevenissen. De Waddenzee ligt op 25 minuten rijden.

12 info@holidayline.be • & 050 330 990 FRIESLAND LEEUWARDEN,
WADDENZEE
OP 25 MINUUTJES RIJDEN VAN DE
Niels Cahuis Marleen Annema Marleen Annema

ORANJE HOTEL LEEUWARDEN ****

FRIESLAND LEEUWARDEN

Karaktervol stadshotel met luxueuze uitstraling nabij de historische binnenstad. Het hotel combineert een rijke historie met moderne faciliteiten en eigentijdse kamers.

13 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
Marco van der Meulen
14 info@holidayline.be • & 050 330 990 FRIESLAND LEEUWARDEN, GEZELLIGE HOOFDSTAD
Marleen Annema Marleen Annema Marleen Annema

WESTCORD WTC HOTEL LEEUWARDEN ****

FRIESLAND LEEUWARDEN

Dit viersterrenhotel is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het historische Leeuwarden en omgeving, en biedt daarnaast alle ingrediënten voor een heerlijk verblijf: comfortabele kamers, een skybar met waanzinnig uitzicht én een culinair restaurant bekroond met een Bib Gourmandonderscheiding. Sportievelingen kunnen zich uitleven in de verzorgde health club. Dit is echt genieten!

15 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
Marleen Annema

Waddeneiland

Vlieland is 12 km lang en 2 km breed. Auto’s zijn enkel toegestaan voor eilandbewoners. Hier is het rijk aan de fietsers en wandelaars. Aan de noordkant strekken zich prachtige zandstranden uit, in het zuiden heb je een weergaloos uitzicht op de Waddenzee.

16 info@holidayline.be • & 050 330 990 VLIELAND GEEFT JE DE RUIMTE...
Marjan Noteboom Jonathan Andrew

WESTCORD STRANDHOTEL SEEDUYN ****

WADDENEILAND VLIELAND

OOST-VLIELAND

Comfortabele kamers, lekker eten, zwemmen, bowlen, relaxen met een drankje... Genieten is het sleutelwoord in dit hotel omringd door bossen, duinen, strand en zee.

17 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
18 info@holidayline.be • & 050 330 990 TERSCHELLING DE STILTE IS HIER NOG ECHT STIL EN DONKER NOG ECHT DONKER
Hans Jellema

WESTCORD SCHYLGE ****

WADDENEILAND TERSCHELLING WEST-TERSCHELLING

Het WestCord Schylge Hotel combineert luxe en comfort met de typische ongedwongenheid van de eilanden. Gezien de locatie aan de Waddenzee, op de grens tussen dorp en bos, is Schylge een centrale uitvalsbasis voor de vele uitdagingen die het eiland te bieden heeft. Een comfortabele en stijlvolle oase in een jachtige wereld...

19 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
Jeroen Berends

Van de Waddeneilanden biedt

Terschelling de meeste variatie: 30 km strand aan de noordkant, grote bosgebieden, 14 km natuurreservaat, onaangetaste duinen, een uitgestrekte polder, 100 km fietspaden... Maar ook levendige, gezellige dorpen met goede restaurants, winkeltjes en cafés ontbreken niet. Het dorp West-Terschelling getuigt in veel opzichten van het nautisch verleden van het eiland: de vuurtoren Brandaris, de intieme haven,... Te ontdekken!

20 info@holidayline.be • & 050 330 990 TERSCHELLING JE PROEFT, RUIKT, ZIET EN VOELT DE ZEE
Cris Toala Olivares Jonathan Andrew Merk Fryslân

WESTCORD APARTHOTEL BOSCHRIJCK ****

WADDENEILAND TERSCHELLING WEST-TERSCHELLING

WestCord Aparthotel Boschrijck combineert een appartement met het gemak van hotelfaciliteiten. Het is een ideale vakantieplek om het drukke leven even achter zich te laten en compleet tot rust te komen. Via het uitgebreide fietsnetwerk ontdek je de gevarieerde natuur op dit eiland.

21 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
Jonathan Andrew Jonathan Andrew

AMELAND ONGEREPTE NATUUR IN OVERVLOED

Op Waddeneiland Ameland vind je diverse zeldzame vogels en andere dier- en plantensoorten. Aan de noordkant van het eiland vind je een zandstrand van 27 kilometer lang! Nes is het grootste en gezelligste dorp van Ameland. Fiets- en wandelpaden ontsluiten het wisselend landschap. Zeker doen: een fietstochtje van het natuurmonument Het Oerd tot het uitgestrekte wad met zijn duizenden vogels. Het Waddeneiland Ameland bezit ongerepte natuur in overvloed. Ameland is hiermee een waar paradijs voor rust- en natuurzoekers.

22 info@holidayline.be • & 050 330 990
Merk Fryslân

WESTCORD NOORDSEE ****

WADDENEILAND AMELAND NES

Hotel WestCord Noordsee is een luxueus ingericht Waddeneilandhotel op een steenworp van de echte Noordzee. Het hotel is stijlvol en warm, maar heeft ook de zo typerende ongedwongenheid van de eilanden. U hoeft de deur niet uit voor een gezellige borrel of om heerlijk lekker te eten.

23 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
Marcel van Kammen Jonathan Andrew

600.000 Fietsers, statige gevels, schilderachtige bruggetjes, woonboten en meer dan 400 jaar grachten, een drijvende bloemenmarkt, de zoo Artis, het Concertgebouw,... Lekker eten, van topkeuken tot kombuis. De charme van het Leidseplein, Rembrandt in het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis, een wervelende musical in Carré, gezellige bruine kroegen, kosmopolitische sfeer en ongedwongen

jovialiteit... Een fraai historisch decor en een mix van culturen ­ een stad waar alles kan.

24 info@holidayline.be • & 050 330 990 AMSTERDAM VEELZIJDIG, BONT, GEZELLIG EN EXCENTRIEK
Johannes Vermeer, Het melkmeisje, ca. 1660, Rijksmuseum Amsterdam, Aankoop met steun van de Vereniging Rembrandt

WESTCORD FASHION HOTEL AMSTERDAM ****

AMSTERDAM

De rode draad doorheen het interieur van dit viersterrenhotel is mode. Jong talent kan hier volop hun werk exposeren. De SKYY Bar op de bovenste verdieping biedt lekkere cocktails en een adembenemend uitzicht.

25 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
26 info@holidayline.be • & 050 330 990 AMSTERDAM EEN FRAAI HISTORISCH DECOR EN EEN MIX VAN CULTUREN

WESTCORD ART HOTEL AMSTERDAM ***

AMSTERDAM

Je verblijft hier in een artistiek hotel met een gemoedelijke sfeer en een heel gezellig terras. Een aanrader in de driesterrencategorie omwille van zijn goede kwaliteit en faciliteiten.

27 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
28 info@holidayline.be • & 050 330 990 AMSTERDAM VAN GOGH MUSEUM, RIJKSMUSEUM, HET ANNE FRANK HUIS EN ZOVEEL ANDERE MUSEA

HOTEL THE ALBUS ****

AMSTERDAM

Een blits en tegelijk warm designhotel, in het historisch hart van Amsterdam, waar je hartelijk ontvangen wordt. Een innovatief interieur met designmeubels, designaccessoires en kunst in de hotelgangen. Designliefhebbers halen hier hun hart op. Wanneer je het hotel buiten stapt, kan je uitgebreid shoppen, gezellig kuieren door de smalle straatjes of wandelen langs de befaamde grachten.

29 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in

Scheveningen is een trendy badplaats aan de Nederlandse kust, met een breed zandstrand en een boulevard met gezellige terrasjes en restaurants. Een super zomerse bestemming die je kunt combineren met een bezoek aan de pittoreske binnenstad van Den Haag (snelle en gemakkelijke verbinding met een rechtstreekse tramlijn). Bezoek in Den Haag het Mauritshuis museum, met topstukken uit de Gouden Eeuw (zoals het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer), of ga er heerlijk shoppen.

30 info@holidayline.be • & 050 330 990
ZUID-HOLLAND UITWAAIEN AAN HET STRAND IN SCHEVENINGEN

FLETCHER SCHEVENINGEN

ZUID-HOLLAND SCHEVENINGEN

Splinternieuw hotel op loopafstand van het strand met comfortabele kamers en een uitstekend restaurant. Dankzij de goede verbinding met de binnenstad van Den Haag de ideale uitvalsbasis om stad en strand te combineren!

31 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
****

ZUID-HOLLAND IN HET SPOOR VAN JOHANNES VERMEER DELFT VERKENNEN

Tussen Den Haag en Rotterdam ligt de kleinere stad Delft. Deze ZuidHollandse stad is een stad met geschiedenis en een bijzondere band met het Koninkijk Huis van Oranje. Natuurlijk ken je Delft van het wereldberoemde porselein: Delfts Blauw. Maar Delft is nog zoveel meer! Zo kwam de kunstschilder Johannes Vermeer, bekend van het schilderij ‘Het meisje met de parel’, uit Delft. In de autovrije binnenstad is het heerlijk wandelen door de smalle straatjes, langs de pittoreske grachten, leuke boetiekjes en prachtige panden.

32 info@holidayline.be • & 050 330 990

WESTCORD DELFT ****

ZUID-HOLLAND DELFT

Hedendaags stadshotel met mooie faciliteiten, volledig ingericht en gestyled door de designers van het naastgelegen IKEA. Greenkey gecertifieerd. Gastvrijheid en vriendelijke service. Ideale uitvalsbasis voor een héérlijk (duurzaam) weekendje Delft!

33 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
Johannes Vermeer, Gezicht op huizen in Delft ‘Het straatje’, ca. 1658, Rijksmuseum Amsterdam, Schenking van de heer H.W.A. Deterding, Londen.

Het Manhattan aan de Maas en dé architectuurhoofdstad van Nederland. Het museumpark is het culturele hart van de stad. Bezoek de Kunsthal, bestijg de Euromast of shop till you drop in deze hippe wereldstad van formaat!

34 info@holidayline.be • & 050 330 990 ROTTERDAM
FORMAAT
HIPPE WERELDSTAD VAN

WESTCORD SS ROTTERDAM ****

ROTTERDAM

Gebouwd in Rotterdam en jarenlang het boegbeeld voor de Holland­Amerika Lijn, met afvaarten naar New York, is het schip nu teruggekeerd naar zijn thuisstad. In dit bijzonder ‘hotel’ proef je de jaren 50 in al zijn facetten. De vele faciliteiten en excursiemogelijkheden ‘aan boord’ zullen je verbazen.

35 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in

Zutphen is de oudste Hanzestad van Nederland met een ongekend mooi historisch centrum: kronkelende steegjes, romantische hofjes, musea, kerken en vele monumentale panden. Zutphen ligt in het prachtige natuurgebied van de Achterhoek. De omgeving biedt natuurschoon en kastelen. Vergeet ook Apeldoorn met de Kroondomeinen en Arnhem met zijn indrukwekkend oorlogsverleden niet.

36 info@holidayline.be • & 050 330 990 GELDERLAND IN HET PRACHTIGE NATUURGEBIED VAN DE ACHTERHOEK

HAMPSHIRE HOTEL

‘S GRAVENHOF ZUTPHEN

GELDERLAND ZUTPHEN

Dit sfeervol en gezellig hotel ligt pal in het centrum van Zutphen en is gevestigd in een monumentaal pand uit de 17de eeuw. Het gebouw werd gerestaureerd en opgeluisterd met kunstwerken uit de 17de en 18de eeuw. Een moderne vleugel werd aangebouwd, wat voor een bijzondere mix van heden en verleden zorgt.

37 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
****

De Nederlandse Achterhoek is een streek van bossen, landgoederen, kastelen, kleine rivieren en pittoreske dorpjes, waaronder ook de Hanzestad Zutphen. In het westen grenst de Achterhoek aan de IJssel en in het oosten aan Duitsland. Het panorama wisselt voortdurend: nu eens bosranden, dan weer akkers. Al fietsend zie je de boerderijen verdwijnen achter houtwallen en boomgroepen. Er lopen golvingen tot aan de horizon, en dan plots weer een vergezicht. Vergelijk het met de verschillende coulissen op het toneel. Net daarom spreekt men van een coulissenlandschap, jaren geleden door de boerenbevolking opgebouwd.

38 info@holidayline.be • & 050 330 990
FIETSRONDREIS
HET COULISSENLANDSCHAP
GELDERLAND
IN
VAN DE ACHTERHOEK

5-DAAGSE FIETSRONDREIS

INBEGREPEN

· 1 nacht in Hampshire Hotel

‘s Gravenhof Zutphen **** (Zutphen)

· 2 nachten in Hampshire Hotel

Avenarius **** (Ruurlo)

· 1 nacht in Hampshire Hotel

‘s Gravenhof Zutphen **** (Zutphen)

· 4x ontbijtbuffet

4x 3 gangendiner

dagelijkse fietsroutes met tips en bezienswaardigheden voor onderweg transport van je bagage naar het volgende hotel

39 surf naar www.holidayline.be en klik op promoties Gelderland

NOORD-BRABANT

HET PERFECTE DECOR VOOR MOOIE WANDELINGEN EN FIETSTOCHTEN

Bosschenhoofd, een landelijk gelegen dorpje in het westen van Noord­Brabant, met slechts 2.000 inwoners. Het landschap, een fraaie mix van bossen en velden, vormt het perfecte decor voor mooie wandelingen en fietstochten. Met Breda en Roosendaal vlakbij, is deze regio ook een goede uitvalsbasis voor cultuur en shopping.

40 info@holidayline.be • & 050 330 990

FLETCHER DE REISKOFFER ****

NOORD-BRABANT BOSSCHENHOOFD

Prima logeeradres, ondergebracht in een voormalig klooster en knap omgebouwd tot een hedendaags hotel met erg ruime kamers. Met tal van fietsroutes en wandelpaden in de nabije omgeving, is Fletcher De Reiskoffer de perfecte uitvalsbasis voor de sportieve natuurliefhebber. Je leert hier ook meer over het leven van Vincent van Gogh, die uit deze regio afkomstig was.

41 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in

NOORD-BRABANT BOSSEN, HEIDEVELDEN, STUIFDUINEN, VENNEN, WEIDEN EN KRONKELBEEKJES

Uden­Veghel is een gastvrij dorp aan de rand van het oernatuurgebied De Maashorst. Het is het grootste aaneengesloten natuurgebied in deze provincie. Het gevarieerde landschap, met afwisselend bossen, heidevelden, stuifduinen, vennen, weiden en kronkelbeekjes, vormt het perfecte decor voor mooie wandelingen en fietstochten. Met Nijmegen, ‘s Hertogenbosch en Eindhoven vlakbij, is deze regio ook een goede uitvalsbasis voor cultuur en shopping.

42 info@holidayline.be • & 050 330 990

FLETCHER TEUGEL ****

NOORD-BRABANT UDEN-VEGHEL

Een aangenaam hotel met een lekkere keuken en comfortabele kamers. In de bar ben je niet alleen welkom voor een drankje maar geniet je ook van de geanimeerde sfeer met live sportuitzendingen, dartsborden en pooltafels. Ook rondom het hotel zijn heel wat activiteiten mogelijk. Goed gelegen om zowel de Brabantse natuur als enkele omringende steden te ontdekken.

43 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in

NOORD-BRABANT

OISTERWIJK, DE PAREL VAN BRABANT

‘De parel van Brabant’ vanwege de uitgestrekte bossen en betoverend mooie vennen met ‘s zomers wilde, roze waterlelies. In het pittoreske stadje zelf is het gezellig vertoeven met een ruim aanbod aan winkels, terrasjes en recreatiemogelijkheden. De steden Eindhoven, Tilburg en ‘s Hertogenbosch en de attractieparken De Efteling en De Beekse Bergen liggen dichtbij.

44 info@holidayline.be • & 050 330 990

LANDGOED DE ROSEP ****

NOORD-BRABANT OISTERWIJK

Landgoed De Rosep is al ruim 33 jaar een succesvol familiehotel. Midden in een mooi stukje natuur tref je een prima restaurant, comfortabele kamers en een voortreffelijk wellnesscenter. Zalig niets doen of de schitterende omgeving verkennen met een elektrische fiets... Het wordt ongetwijfeld een verwenweekendje vol quality time.

45 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in

NOORD-BRABANT EINDHOVEN

Van de gloeilamp in 1891 tot de MRI­scanner ruim 130 jaar later. Deze stad is onlosmakelijk verbonden met de electronicareus Philips. Eindhoven wordt ook wel aangeduid als stad van het licht; verspreid in de stad creëren lichtaccenten een aparte sfeer bij valavond en nacht. Maar er is meer, ook kunst en architectuur zijn hier prominent aanwezig. Zo is er bijvoorbeeld de Flying Pins, een gigantisch kunstwerk dat een strike voorstelt, met de grote laan die er langs loopt als denkbeeldige bowlingbaan. Of er is Evoluon, ook de vliegende schotel genoemd, een knap staaltje van moderne architectuur.

46 info@holidayline.be • & 050 330 990

HOLIDAY INN EINDHOVEN ****

NOORD-BRABANT EINDHOVEN

Goede ligging op een boogscheut van het centrum van Eindhoven. Dit hotel scoort voor alle items waar een zorgeloos verblijf moet aan voldoen: een heerlijk ontbijt, een vlotte service en ruime kamers. Eventjes de gymschoenen aanbinden voor het slapen of een baantje trekken voor het ontbijt? Zowel de fitness als het zwembad bieden lange openingstijden. Tal van shoppingfaciliteiten vlakbij..

47 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in

Liefst 32.000 km veilige fietspaden, een uitstekende infrastructuur en een vlak landschap maken van Nederland hét ultieme fietsland, waar het bijzonder aangenaam fietsen is. Wil je Nederland op z’n best zien, dan is de fiets het ideale vervoermiddel. Je ontdekt de mooiste plekjes waar je anders niet snel komt. Gedurende 5 dagen fiets je (eigen fiets of huurfiets) in het verrassende, historische en altijd gezellige, westelijke deel van NoordBrabant, van hotel naar hotel, een dagelijks traject van ongeveer 49 km. Je bepaalt vrij het tempo en de stops onderweg, en je bagage wordt telkens overgebracht naar de volgende bestemming.

48 info@holidayline.be • & 050 330 990 NOORD-BRABANT FIETSRONDREIS IN HET NATIONAAL PARK DE BIESBOSCH

5-DAAGSE FIETSRONDREIS

INBEGREPEN

• 1 nacht in Fletcher Hotel­Restaurant Zevenbergen **** (Zevenbergen)

• 1 nacht in Fletcher Hotel­Restaurant De Korenbeurs **** (Made)

• 1 nacht in Fletcher Wellness­Hotel Trivium **** (Etten­Leur)

• 1 nacht in Fletcher De Reiskoffer **** (Bosschenhoofd)

• 4x ontbijtbuffet

• 4x 3­gangendiner (menu van de chef)

• gratis parkeren bij het starthotel

• dagelijkse fietsroutes met tips en bezienswaardigheden voor onderweg

• dagelijks transport van je bagage naar het volgende hotel

49 surf naar www.holidayline.be
en klik op promoties Noord-Brabant

NEDERLANDS LIMBURG

IDEALE EN RUSTIGE VAKANTIEBESTEMMING

Slenaken is een gezellig dorpje in het groene

Heuvelland van ZuidLimburg. De gastvrijheid van de bevolking, de mooie, schilderachtige omgeving en de verschillende uitstapmogelijkheden in de regio (zoals Maastricht, Aken en Luik)

maken van Slenaken een ideale en rustige vakantiebestemming.

50 info@holidayline.be • & 050 330 990

ROMANTIK PARKHOTEL HET GULPDAL

NEDERLANDS LIMBURG SLENAKEN

Deze mooie villa in Engelse stijl straalt een romantische sfeer uit. De gastvrijheid van de familie Huls en de uitstekende service zorgen voor een welverdiende vakantie. Hier in de ZuidLimburgse regio beleef je een onbezorgde tijd en geniet je van de Bourgondische sfeer en de ongerepte natuur.

51 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
****

Vanaf de Moezel tot de Ardense wouden strekt zich het Groothertogdom Luxemburg uit, een gelukzalig land met talrijke toeristische trekpleisters. U vindt er heel wat kastelen, gelegen op rotsachtige uitlopers met kronkelende valleien aan hun voeten. Deze streek biedt ook tal van mooie uitgestippelde wandel­ en fietsroutes. Luxemburg Stad is een wervelende, dynamische metropool waar altijd veel te beleven valt. Tevens is het Groothertogdom een gastronomisch paradijs waar overheerlijke streekproducten je zullen doen watertanden... De Luxemburgse Moezelwijngaarden produceren tal van frisse, delicate wijnen die getuigen van finesse, van de uitstekende cru’s tot de allerbeste schuimwijnen.

Clervaux Luxemburg Stad Wallendorf-Pont De Moezel

GH LUXEMBURG

GASTVRIJ LAND ZOWAAR EEN LUILEKKERLAND

FASCINERENDE ROTSEN EN ZONOVERGOTEN VALLEIEN, DIT IS KLEIN ZWITSERLAND

Wallendorf is een klein dorpje vlak bij de grens met Duitsland op de rechteroever van de Sûre. Ga wandelen door rotsspleten, door bossen, langs kleine waterstroompjes in Klein Zwitserland. Zo genoemd omwille van het grillige landschap en sinds 2022 beheerd door het Unesco Global Geopark. Bezoek Vianden (11 km) met middeleeuws kasteel, Diekirch (12 km) met leuke winkeltjes en restaurants, en de abdij van Echternach (16 km).

54 info@holidayline.be • & 050 330 990 GROOTHERTOGDOM
LUXEMBURG

DIMMER ***

GROOTHERTOGDOM LUXEMBURG

WALLENDORF-PONT

Kleinschalig hotel dat al enkele generaties lang door de familie Dimmer wordt gerund. Gastvrijheid en klantvriendelijkheid staan hier absoluut centraal. Overdag trek je eropuit om de prachtige omgeving van Klein Zwitserland te verkennen en ‘s avonds laat je je verwennen in het restaurant en de wellness. Een leuk adresje.

55 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in

Clervaux, voorheen een middeleeuws dorp, vandaag een gewilde locatie in het hart van de Luxemburgse Ardennen, startpunt voor vele mooie wandelingen. Het kasteel van Clervaux herbergt de fototentoonstelling ‘The Family of Man’, opgenomen in de Unesco Werelderfgoedlijst van cultuurgoederen. Ook de moeite: het Museum van de Slag om de Ardennen en het Museum met maquettes van de Luxemburgse kastelen.

56 info@holidayline.be • & 050 330 990
GROOTHERTOGDOM LUXEMBURG CLERVAUX, IN HET HART VAN DE LUXEMBURGSE ARDENNEN

HOTEL KOENER ****

GROOTHERTOGDOM LUXEMBURG CLERVAUX

Dankzij het Bed + Bike­label is dit viersterrenhotel in het pittoreske stadje Clervaux de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de regio, over tal van paadjes te voet of per fiets. Het wellnesscentrum en de gastvrijheid die daar heersen, garanderen een succesvol verblijf in een familiale sfeer.

57 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in

Indrukwekkende kunststeden, brede zandstranden, fraaie kastelen en ongerepte bossen. De kust is een aaneenschakeling van badsteden, elk met een eigen persoonlijkheid en unieke bezienswaardigheden, waar zelfs bij wispelturig weer heel wat te beleven valt. Uitgestrekte fijnzandstranden en duinenrijen nodigen uit tot een fikse wandeling gevolgd door een lekker streekbiertje op een terrasje met dagverse garnalen. De Belgische steden zijn niet alleen historische steden met een roemrijk verleden en schitterende kunstschatten, maar ook markante shoppingsteden.In de Ardennen kom je echt tot rust. De natuur is er gevarieerd en indrukwekkend. Ingeslapen dorpjes met woningen in natuursteen, dichte bossen, valleien met kabbelende riviertjes,... Je kunt er héérlijk wandelen, fietsen en mountainbiken, kajakken,... Laat je bekoren door de charme van het platteland, de groene landschappen, de schilderachtige plaatsjes en de authentieke streekkeuken.

Naturpark Hohes Venn-Eifel Zwin Nieuwpoort Luik Bouillon Florenville Vresse-sur-Semois MullemOudenaarde Brugge
De kust
De Ardennen

BELGIE

KUST, STEDEN EN HET BINNENLAND

DICHTE BOSSEN, VALLEIEN MET KABBELENDE RIVIERTJES

Gelegen in de toeristische driehoek van La Roche, Marche-en-Famenne en Durbuy. In de omgeving stromen de Ourthe en de Aisne, die de streek met beekjes en bosrijke valleien gevormd hebben. In de omgeving bevinden zich meer dan 100 schilderachtige dorpjes, je bent hier dus niet snel uitgekeken!

60 info@holidayline.be • & 050 330 990 ARDENNEN INGESLAPEN DORPJES,

AUBERGE LA GRANDE CURE ***

ARDENNEN MARCOURT

Het Nederlands-Deens echtpaar Hélène en Tim Christensen runnen dit hotel al vele jaren. In deze regio voelen ze zich thuis. Tim staat aan het fornuis en Hélène zorgt voor een warm onthaal. Serene rust en gastronomisch genieten zijn hier de sleutelwoorden. In de omgeving kan je onbeperkt wandelen waarna je de vermoeidheid wegwerkt in de wellness.

61 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in

Het vredige plaatsje Alle ligt in het hart van de prachtige Semoisvallei. De Semois is in deze streek op haar mooist met veel bochten en steile rotswanden, ideaal om te fietsen en te wandelen. De stad Bouillon ligt op 28 km, Je kan er de burcht van Godfried van Bouillon bewonderen. De vele woningen in natuursteen met grijze daken typeren Bouillon en de Ardennen. Charleville-Mézières, over de Franse grens, situeert zich op 25 km. Bezoek in de omgeving kunstateliers, artistieke tentoonstellingen of het Museum van de Tabak en de Folklore. Je kan ook kanoën op de Semois. Een oase van rust...

62 info@holidayline.be • & 050 330 990 ARDENNEN DE SEMOIS OP HAAR MOOIST MET VEEL BOCHTEN EN STEILE ROTSWANDEN

AUBERGE D’ALLE ***

ARDENNEN ALLE-SUR-SEMOIS

Van zodra je de kleinschalige Auberge binnenstapt krijg je een warm gevoel. Dit charmante hotel wordt gerund door een sympathiek Nederlands koppel. De ligging in de vallei van de Semois is absoluut een troef en de Ardense sfeer werd verder doorgetrokken naar de inrichting, gezellig en knus. In de mooie omgeving zijn vele wandelingen, diverse culturele bezoeken en vele sportieve activiteiten mogelijk.

63 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
64 info@holidayline.be • & 050 330 990 ARDENNEN BOUILLON, EEN FAVORIETE VAKANTIE BESTEMMING EN EEN WANDELPARADIJS

Verborgen in het Ardense woud en omarmd door een meander van de Semois ... Laat je verrassen door Bouillon. Deze stad behoort tot de mooiste van de Ardennen en staat bekend om het middeleeuwse kasteel van Godfried van Bouillon, dat boven de stad uittorent. Bouillon is een favoriete vakantiebestemming en een paradijs voor wandelaars.

AUBERGE D’ALSACE HÔTEL DE FRANCE

ARDENNEN BOUILLON

Een comfortabel verblijf in een rustiek kader met een goede verhouding prijs/kwaliteit. Je geniet er van een lekkere keuken, een gastvrije ontvangst en een mooie ligging in het gezellige Bouillon.

65 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
**

ARDENNEN DE GAUMESTREEK IN HET ZUIDEN VAN DE BELGISCHE ARDENNEN

Een levendig dorpje in de Gaumestreek in het zuiden van de Belgische Ardennen. Er valt in de omgeving heel wat te bezoeken met o.a. het trappistenklooster van Orval (op 9 km), de basiliek d’Avioth (in Frankrijk, op 20 km), Bertrix, de stad van de leisteen op 21 km,... Iets verderop vind je de versterkte burcht van Bouillon (op 26 km).

66 info@holidayline.be • & 050 330 990

LE

FLORENTIN ***

ARDENNEN FLORENVILLE

Grote troef is uiteraard de uitstekende ligging temidden de Belgische Ardennen terwijl de Franse Ardennen en het Groothertogdom Luxemburg om de hoek loeren. Het hotel-restaurant Le Florentin is een stijlvol etablissement, je logeert hier in een relaxt kader, de uitstekende keuken zal je zeker weten te bekoren. Geniet van een lekker drankje op het mooie buitenterras of tijdens de winter bij de gezelligheid van de open haard.

67

LUIK

GENIET VAN HET PRACHTIGE STADSPANORAMA VANOP DE MOTAGNE DE BUEREN

Deze levendige universiteitsstad, die ook wel met de naam ‘Vurige Stede’ wordt aangeduid, heeft met de ijzer- glas- en wapenindustrie een industrieel verleden. De laatste jaren profileert deze stad zich vooral ook als kunststad. Met het archeologisch museum l’Archéoforum, onder het Sint-Lambertusplein gelegen, en het indrukwekkende station van Liège-Guillemins, ontworpen door de werelberoemde architect Santiago Calatrava, heeft het alvast twee sterke troeven in handen.

68 info@holidayline.be • & 050 330 990

NEUVICE ***

Hôtel Neuvice is een ideale uitvalsbasis om alle mooie en interessante hoekjes van deze ‘Vurige Stede’ te ontdekken. In dit historisch pand, zorgvuldig gerenoveerd tot een aantrekkelijk hotel, is het heerlijk vertoeven. Het ontbijt op basis van lokale producten, weerspiegelt het respect voor de artisanale handelaars en het leefmilieu. Er wacht hier een zorgeloos verblijf in een boeiende stad die zich een nieuwe identiteit als kunststad heeft aangemeten.

69 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
LUIK

De badplaats van vissers en zeilers, die zich het hele jaar door kunnen uitleven in het spaarbekken van de IJzer of op volle zee. Catamarans of volwaardige zeiljachten: de Eurojachthaven van Nieuwpoort is dé plaats voor plezierboten. Proef de heerlijke visgerechten in de vele restaurants.

70 info@holidayline.be • & 050 330 990
KUST NIEUWPOORT,
DE
DE BADPLAATS VAN VISSERS EN ZEILERS

COSMOPOLITE ****

BELGISCHE KUST NIEUWPOORT

In dit modern viersterrenhotel worden de gasten met open armen ontvangen. De kamers bieden alle comfort en het hotel vormt een goede ‘thuishaven’ - want in Nieuwpoort draait alles om boten. Trakteer jezelf op een streekdiner in de brasserie: de verse vis zal je zeker bevallen.

71 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in

VLAAMSE ARDENNEN

IDEAAL VOOR URENLANG FIETS- EN WANDELPLEZIER

Oudenaarde ligt in de Scheldevallei, aan de voet van de Vlaamse Ardennen, en biedt een landelijk en rustig karakter met glooiende landschappen, die een bijzondere aantrekkingskracht hebben op fietsers en wandelaars. Vlakbij het hotel vertrekken verschillende wandel- en fietsroutes, zowel vlakke als heuvelachtige parcours. Het gezellige centrum van Gent, met mooie binnenwateren, ligt op 20 km. Bezoek ook het interactieve museum van de Ronde van Vlaanderen, het archeologisch museum van Velzeke en de site Ename (restanten benedictijnenabdij).

72 info@holidayline.be • & 050 330 990

COUNTRY LODGE MORIAANSHOOFD ***

VLAAMSE ARDENNEN MULLEM (OUDENAARDE)

Dit charmant hotel is mooi gelegen aan de voet van de Vlaamse Ardennen en is een ideaal vertrekpunt voor urenlang fiets- en wandelplezier. De kamers zijn smaakvol ingericht met zicht op de grote tuin en het open landschap. Hier geniet je van een uitstekend, uitgebreid ontbijtbuffet en voel je je meteen thuis dankzij het vriendelijke en joviale onthaal.

73 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in

BRUGGE DIE SCONE

Er zijn zo van die steden die je meteen charmeren. De sprookjesstad Brugge ’Die Scone’ is er zo een. De goed bewaarde middeleeuwse binnenstad ligt binnen het netwerk van de pittoreske reien (grachten). Dit is het historische hart van Brugge met onvervalste sfeer. Romantische zielen kuieren langs het Minnewater of maken een ritje met een paardenkoets. En dan zijn er de talloze winkels en restaurants...

74 info@holidayline.be • & 050 330 990

THE PAND

Een 18de-eeuws koetshuis in de historische binnenstad werd omgetoverd tot een romantisch familiaal gerund lifestylehotel. Waardevol antiek en originele kunstvoorwerpen zorgen voor een vleugje nostalgie. Een Small Luxury Hotel of the World en winnaar van o.m. een Boutique Hotel Award en een World Luxury Hotel Award.

75 surf naar www.holidayline.be en vul de hotelnaam in
****
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.