Page 1

dumtsa jenő utca nyitvatartás péntek: 14.00-24.00 szombat: 12.00-24.00 vasárnap 12.00-22.00

szentendreprogram.hu

Szentendre Jazz- és Borfesztivál


szeptember 24. péntek BARCSAY-UDVAR 15:00

KAROSI JÚLIA QUARTET

Karosi Júlia személyes hangvételű vokális műsorában előszeretettel nyúl izgalmas standardekhez, népdalokhoz és klasszikus szerzők darabjaihoz Bartóktól, Kodályon át Gershwinig, utóbbinak nemrég külön albumot is szentelt.

17:00

LANTOS ZOLTÁN OPENSOURCE VENDÉG: KAROSI JÚLIA

Lantos Zoltán, aki külföldi world music- és jazzegyüttesek állandó vendégszólistája, saját együttesével nehezen behatárolható irányzatot képvisel, amelyben a hegedű ritkán hallható elektronikus és groove-centrikus közegben szólal meg, keleti ízekkel fűszerezve.

19:00

ÁVÉD JÁNOS QUARTET

Ávéd János hangszerén, a szaxofonon az egyik legkeresettebb muzsikus, akihez Horváth Balázs és Sárvári Kovács Zsolt mellett a klasszikus zenei hagyományok felől érkező Fassang László orgonista csatlakozik.

21:00

GADÓ GÁBOR QUINTET

„Gadó Gábor nemzetközi viszonylatban is az egyik legismertebb magyar gitáros, akinek zenéje elsodor és kiforgat magunkból, oda juttat, ahol elveszítjük magunkat, és úgy elragad, hogy beleborzongunk” – írta róla a legnevesebb francia szaklap hasábjain Franc Bergerot.

A koncertek a Szentendrei Kulturális Központ és a Ferenczy Múzeumi Centrum közös szervezésében valósulnak meg. A belépés ingyenes, de előzetes e-mailes regisztrációhoz kötött. Az ülőhelyeket maximum 120 főig tudjuk biztosítani. Kérjük az érdeklődőket, hogy az alábbi címre küldjék el részvételi szándékukat, legkésőbb 2021. szeptember 23. este 8 óráig: regisztracio@ muzeumicentrum.hu

A fesztiválra a belépés ingyenes, de a borok fogyasztására csak a helyszínen vásárolt, a rendezvény logójával ellátott üvegpohárral van lehetőség, amit a Pohárponton lehet megvásárolni, 1400 Ft-ért. A kóstolópoharakat nem váltjuk vissza. A rendezvény egészére a belépés a hatályos járványügyi szabályok szerint lehetséges, miszerint szabadon (védettségi igazolvány nélkül) látogatható. Kérünk mindenkit, hogy INDULÁS ELŐTT MINDENKÉPPEN TÁJÉKOZÓDJON A BELÉPÉS RÉSZLETEIRŐL, HISZEN A SZABÁLYOK VÁLTOZHATNAK AZ AKTUÁLIS KORMÁNYRENDELETEK FÜGGVÉNYÉBEN.


szeptember 25. szombat 12:00

GASZTRO-BOR SÉTA

Indulás a Tourinform iroda elől.

BARCSAY-UDVAR 15:00

BENDE ZSOLT TRIO FEAT. HODEK DÁVID

A Perspectives néven is ismert triót 2020-ban alapította Bende Zsolt jazzgitáros. A felvidéki Hodek Dávid dobos és a magyar közönség által jól ismert Orbán György nagybőgős a magyar jazz fiatal generációjának legfoglalkoztatottabb, virtuóz muzsikusai közé tartoznak.

17:00

BOP CATS – A TRIBUTE TO THE CANNONBALL ADDERLEY QUINTET

A 2020-ban alakult zenekar, amely a hazai jazz élvonalba frissen érkezett, többszörös díjnyertes művészekből tevődik össze, mint Ludányi Tamás és Oláh Krisztián, az 50-es 60-as évek jazz-zenéjét meghatározó Cannonball Adderley Quintet felejthetetlen örökzöldjeit játssza.

19:00

VÖRÖS NIKI QUINTET FEAT. TÁBORSZKY BENCE

Vörös Niki – Pallai Péter promóter és jazz-szakíró találó szavaival élve – virtigli jazz énekesnő, aki bármilyen jó anyagból képes minőségi jazzt alkotni. Enyhén füstös hangja beleillik a hagyományba, ötletesen, de mértéktartóan rögtönöz, összhangban zenészeivel.

21:00

GYÉMÁNT BÁLINT TRIÓ

Hazánk egyik legismertebb jazzgitárosa, Gyémánt Bálint fiatal zenésztársakkal újította meg trióját. A csapat közös munkájának fő vezérelvei a szabadság, a kísérletezés, az elektronika használata és az új lehetőségek keresése, abban a felfogásban, ami mindig is a jazz alapkoncepciójához tartozott.

workshop VÁROSHÁZA DÍSZTEREM

Jegyár: 5990Ft/fő, ami tartalmazza a borok árát. Jegyárusítás: Tourinform Iroda, szentendre.jegy.hu

19:00

A DUNAKANYAR BORAI

Házigazda: Hidegkuti Gergely szőlész, borász Szentendre és környékének a bortermelése a 19. század végén a filoxéra járványt követően összeomlott és feledésbe merült. A közelmúltban azonban több kezdeményezés is indult Dunabogdánytól egészen Budakalászig, hogy ismét jó borok készülhessenek a Dunakanyarban. Ez a kóstoló egy igazán különleges alkalom, ugyanis a környék borászai most először mutatják be közösen, egymást kiegészítve a boraikat egy workshop keretében. A 12 kóstolt bor mellett az úttörő vállalkozások történeteit, a borok mögötti kulisszatitkokat és a borászok vizióit is megismerhetik mindazok, akik ellátogatnak erre a kóstolóra.


szeptember 26. vasárnap 15:00

BENKOVITS GYÖRGY PINCESÉTÁJA Indulás a Tourinform iroda elől.

BARCSAY-UDVAR 15:00

TÓTH VIKTOR BIRD & FOOD MARKET

A Bird Food Market a többszörösen kitüntetett szaxofonos, Tóth Viktor vezetésével 2012-ben alakult. Zenéjük a modern jazz és hip hop házassága, a DJ mellett a szaxofon a Charlie Parker-i be bop hagyaték újraértelmezésére vállalkozik.

17:00

NAGY JÁNOS TRIÓ

Az Erkel-díjas Nagy János (Yancha) nélkülözhetetlen alakja a magyar jazzéletnek. 1994-ben alapított triójában jelenleg Frankie Latót hegedűn és Joubert Flórát dobon halljuk, legutóbbi nagyívű vállalkozásuk a Debussy-centenáriumra készült.

19:00

LUKÁCS MIKLÓS CIMBIÓZIS

A világszerte ünnepelt cimbalomművész, Lukács Miklós által 2014-ben alapított trió, a Cimbiózis zenéjében megtalálható a jazz, de ott van benne a népzene úgy autentikus formájában, mint a bartóki minta nyomán szublimált alakjában.

21:00

AJTAI PÉTER MINGUS! MINGUS! MINGUS!

Ajtai Péter régen dédelgetett álma vált valóra azzal, hogy megalapította a Charles Mingus zenéjét feldolgozó formációját a hazai avantgárd zenei élet jól ismert figuráival, akik nem egy az egyben, hanem saját arcukra formálva, kirobbanó energiával játsszák a híres jazzbőgős szerzeményeit.

workshop VÁROSHÁZA DÍSZTEREM

Jegyár: 5990Ft/fő, ami tartalmazza a borok árát. Jegyárusítás: Tourinform Iroda, szentendre.jegy.hu

19:00

ŐSI SZENTENDREI BOROK NYOMÁBAN, A DÉLVIDÉKI BOROK TITKAI

Házigazda: Ercsey Dániel borszakíró Szentendre borászatának meghatározó szereplői voltak a 17. század végén ide menekülő szerbek. Bár az ő munkásságuk és az általuk készített borok azóta már a feledés homályába merültek itt nálunk, de a délvidéken még napjainkban is sok izgalmas, számunkra egzotikus bor készül. Házigazdánk, Ercsey Dániel borszakíró, borblogger segítségével azt próbáljuk elképzelni, hogy milyen is lehetett az itt készült borok stílusa. A kortárs szerb borok kóstolása során izgalmas beszámolókat is hallhatunk a házigazda délvidéken szerzett tapasztalatairól.


kiállító borászatok bárdos pincészet mátra epermester pincészet frittmann borászat gere tamás és zsolt pincészet hetényi pincészet szekszárd hilltop borok & anemona pálinkák holdvölgy pince kecze & hady kézműves pince kőhegybor - szentendre bora márton és lányai pálinka mészáros pál borház és pince mokos pincészet nemes nedűk borszaküzlet pátzay borbirtok petrény winery eger recas pincészet royal tokaji borászat rustica borműhely - szentendre streit-zagonyi borászat thummerer pincészet tokaj excellence tűzkő birtok pincészet sajtvilág


2021. NOVEMBER 27.– 2022. JANUÁR 10.

szentendreprogram.hu

AdventSzentendrén


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.