Page 1

Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. Är du nyfiken både på dig själv och din omgivning? Välkommen till din

#KONFASTUND 2018/2019


Välkommen till din #konfastund! Finns Gud? Vem får kalla sig kristen? Måste jag vara perfekt? Vad är kärlek? Vem är Jesus och vad gjorde han? Kan man förlåta allt? Under din #konfastund är det du och dina funderingar som är viktigast. Du får chansen att tillsammans med kompisar och ledare fundera över livets små och stora frågor. Att vara konfirmand är att upptäcka mer av Gud, dig själv och andra. På våra träffar blandar vi lek och allvar, diskussioner och övningar. Alla våra konfirmandgrupper är helt kostnadsfria.

3


Konfirmandgrupper:

TERMINSGRUPP:

#IRLKONFA19

IRL – In real life, i riktiga livet är gruppen för dig som vill träffas på kortare träffar under hela året. Tillsammans åker vi på två läger, ett för oss själva och ett tillsammans med två andra av Stenungsunds konfirmandgrupper. Kick-off: Söndag den 9 september i Kristinedalkyrkan. Träffar: Vi träffas tisdagar kl. 16.30 – 19.00 i Kristinedalkyrkan. Läger: 16 – 18 november 2018 och 5 – 7 april 2019. Konfirmation: Söndag 19 maj.

4


SOMMARGRUPP:

#SKUTKONFA19

Är du intresserad av havet och båtliv – då är det här en grupp för dig! Efter skolavslutningen åker gruppen på ett seglarläger med skutan Kvartsita. Vi har några träffar under terminen och åker på ett läger tillsammans med de andra grupperna, men det mesta av konfirmandtiden är i början av sommarlovet. Kick-off: Söndag den 9 september i Kristinedalkyrkan. Träffar: Vi träffas några söndagar kl. 11.00 –16.00 under vårterminen och mellan 14 juni till 30 juni träffas vi mer intensivt. Läger: 5 – 7 april 2019 och lägerdygn under intensivperioden. Konfirmation: Söndag 30 juni. Övrigt: Max 18 konfirmander. Först till kvarn gäller!

SOMMARGRUPP:

#SOMMARÄVENTYRET19

Gillar du äventyr? Inga planer för sista veckorna på sommarlovet? Då är det här en grupp för dig. Vi har några träffar under terminen och åker på ett läger tillsammans med de andra grupperna, men det mesta av konfirmandtiden är i slutet av sommarlovet. Tillsammans avslutar vi sommarlovet på topp! Kick-off: Söndag den 9 september i Kristinedalkyrkan. Träffar: Vi träffas några söndagar kl. 11.00 – 16.00 under vårterminen och mellan 4 augusti till 18 augusti träffas vi mer intensivt. Läger: 5 – 7 april 2019 och lägerdygn under intensivperioden. Konfirmation: Söndag 18 augusti.

TERMINSGRUPP:

#PÄRLKONFA19

För dig med intellektuell funktionsvariation. Konfirmationen handlar inte främst om kunskap utan om att alla ska få erfarenhet av att vi är värdefulla och älskade så som vi är. På våra träffar använder vi alla sinnen och utgår från Frälsarkransens pärlor. Träffar: Vi träffas efter skolan tio gånger under läsåret. Läger: Två lördagar, en på hösten och en på våren Konfirmation: Söndag 14 april.

5


Vanliga frågor: Jag hittar ingen grupp som passar mig, finns det fler alternativ? Om du vill konfirmera dig men inte hittar ett alternativ som funkar för just dig, kontakta oss! Behöver jag vara döpt? Ja. Du behöver vara döpt för att kunna bli konfirmerad, men det betyder inte att du inte kan börja i gruppen. Du kan nämligen döpas under din konfirmandtid. Anledningen är att konfirmation betyder bekräftelse och i det här fallet är det en bekräftelse av dopet. Många är döpta som barn, andra väljer att döpas senare i livet. Kostar det något att konfirmera sig? Ingen av våra konfirmandgrupper kostar något. Måste man åka på läger? Att åka på läger är en viktig och rolig del av konfirmandtiden som ingår i hela paketet. Alla ledare arbetar för att konfirmanderna ska känna sig trygga och trivas i lägersituationen. Är du orolig inför lägren, prata med din konfirmandledare.

Bra att veta: I konfatiden ingår förutom träffarna och lägerdygnen att du ska gå på gudstjänst. De tre grupperna; IRL, SKUT och ÄVENTYR, kommer att åka på ett gemensamt läger på vårterminen. Där får alla chansen att träffa varandra och ha roligt tillsammans. För att bli konfirmerad behöver man vara döpt, om du inte är döpt kan du bli det under konfirmandtiden. Funktionsnedsättning eller andra särskilda behov är inget hinder för att konfirmeras. Hör av dig så utformar vi en konfirmationstid tillsammans med dig som passar dina förutsättningar. Skutseglingskonfirmandgruppen har begränsat antal platser, så skicka in din anmälan i god tid. Först till kvarn gäller.

6


Röster från tidigare konfirmander: ”Som konfirmand lär man sig mycket nytt. Man träffar nya människor och får en annan syn på gudstjänster och kristendom. Jag har lärt mig saker som är roligt att kunna även i framtiden och som är roligt att kunna sprida vidare till andra.”

Jenny

”Det har varit roligt att få diskutera frågor kring kristen tro med andra. Jag har lärt mig nya saker och fått sjunga mycket, vilket jag gillar!”

Elin ”Jag har haft kul och fått nya vänner. Jag har lärt mig mer om Gud. Innan jag började var jag osäker på om han fanns, nu är jag säker på att han gör det.”

Oscar

Kontakt: Om du har frågor, hör av dig till mig: Sofia Stensby, församlingspedagog och konfirmandsamordnare Telefon: 0703 - 61 88 54 E-post: sofia.stensby@svenskakyrkan.se

Församlingsexpedition: Adress: Kristinedalvägen 2, 444 47 STENUNGSUND Telefon: 0303 - 660 00

7


Anmälan! Anmäl dig genom att skicka iväg ett mail till: stenungsund.konfirmation@svenskakyrkan.se När du anmäler dig... Dina personuppgifter kommer endast att behandlas av oss inom pastoratet och endast i syfte att administrera konfirmationen. Behandlingen sker i för att göra konfirmandtiden så trygg och säker som möjligt. När konfirmandtiden är över raderas dina personuppgifter. Vid konfirmand-kickoffen får ni mer information om pastoratets hantering av personuppgifter.

Välkommen t

ill din

D N U T S A F N O K #

Konfirmationsfolder 2018/2019  
Konfirmationsfolder 2018/2019  
Advertisement