Page 1

MEDLEMS­TILBUD -20% KAMPANJEPERIODE 30. APRIL - 20. MAI

SUNNERE VÅR FESTKAKE MED TRANEBÆRKREM OG RØDBETGLASUR, ­OPPSKRIFT FINNER DU I BLADET!

Opptil

-25% PÅ UTVALGTE PRODUKTER!

sunkost.no


Foto: Urtekram

Festkake

MED TRANEBÆRKREM OG RØDBETGLASUR INGREDIENSER: KAKEBUNN 6 egg 300 gr Urtekram Rørsukker 5 ss kakaopulver 2 ts Urtekram Vaniljepulver ½ ts salt 280 g siktet speltmel 4 ts Urtekram Bakepulver TRANEBÆRKREM 3 dl lettmelk 4 ss Urtekram Rørsukker ½ ts Urtekram Vaniljepulver 2 ss maizenamel 2 eggeplommer ½l kremfløte 4 ts Urtekram Tranebærpulver (kan erstattes med 4 ts finhakket Urtekram Søte Tranebær)

NYHET!

PRØV URTEKRAM TRANEBÆRPULVER

RØDBETGLASUR OG PYNT TIL KAKENS TOPP 300 g melis 4 ss rødbetjuice kakaonibs friske bær

KR 129,-

RØDBETKREM TIL KAKENS SIDER ¼l kremfløte 1 ss rødbetjuice FREMGANGSMÅTE: Kakebunn: Pisk egg og sukker godt sammen i en ­bolle. Sikt alle tørre ingredienser, og vend inn sammen med egg- og sukkerblandingen. Ha deigen i en rund form som er 24 cm i diameter, smør formen med f.eks. Cocosa olje. Stek kaken i ovnen ved 180 grader i 20-30 minutter, eller til deigen ikke lenger henger fast på en tannpirker. Når kaken er ferdig stekt, avkjøles den på en rist. Ta kaken ut av formen når den er passe avkjølt, og la den kjøles ytterligere ned før du deler den i 3 like lag.

Tranebærkrem: Ha alle ingrediensene, bortsett fra tranebærpulver og fløte, i en kjele. Varm blandingen opp ved middels varme mens du rører til den tykner. Ta den deretter av varmen og ha den i en bolle. Dekk så bollen med plastfolie, helt ned til blandingens overflate og sett den kjølig. Når blandingen er avkjølt, pisker du den i 1 minutt. Pisk deretter kremfløten tykk og bland med tranebærpulver. Vend krem­ fløten sammen med blandingen. Rødbetglasur til kakens topp: Rør sammen melis og rødbetjuice. Pass på at glasuren ikke blir for tynn.

Rødbetkrem til kakens sider: Pisk fløten til krem og rør forsiktig inn rødbetjuicen. Montering: Bygg kaken opp på et fat med tranebærkrem mellom hvert lag, IKKE på toppen. Bruk en spatel til å dekke sidene med litt av kremen, så du får en glatt overflate. Fordel rødbetglasuren på kakens topp. Pynt med kakaonibs og bær i midten. Ha rødbetkremen i en sprøytepose med en stjerneformet tut og dekorer kakens sider.

ØKOLOGISKE KRYDDER TIL BAKING

-15%

FRA 22,2

sunkost.no

ØKOLOGISK GLUTENFRITT HAVREMEL

-15% NÅ 42,-

FØR 49,-

Vareutvalget kan variere fra butikk til butikk.


Lapper

PRØV OGSÅ! KR 106,-

INGREDIENSER: 1 pakke 4 dl 2 1 ts

Sunnere Bakemix skummet kulturmelk egg natron ferske blåbær

FREMGANGSMÅTE: Bland en pakke Bakemix sammen med skummet kulturmelk, egg og natron. Stek i en middels varm stekepanne, ca 1-2 min på hver side, til lappene er gylne og faste. Server med ferske blåbær.

KR 65,KR 42,-

Foto: Funksjonell Mat

-20%

-20%

NÅ 59,-

NÅ 47,-

FØR 74,-

FØR 59,-

PEANØTTMEL MED 50% PROTEIN

KOKOSMEL MED 40% FIBER

Peanøttmel er naturlig glutenfritt med hele 50 % protein. Gir masse proteiner og nydelig smak til smoothies. Gir en god peanøttsmak til kaker og konfekt. Tips! Bland med vann og lag et kalorilett peanøttsmør.

Kokosmel er ­økologisk og glutenfritt med hele 40% fiber. ­Naturlig søtlig smak som passer perfekt i ­smoothies. Er supert i kombinasjon med finmalte mandler.

Bakemix er en glutenfri miks med bare naturlig søtning. Den er nøytral i smak, og moderat søtet, noe som gjør den til et perfekt utgangspunkt for mye ulik bakst. Tilsett dine favorittsmaker og lag akkurat det du vil ha; sjokoladekake, cupcakes, sukkerbrød, muffins, scones, vafler, lapper – det er bare fantasien som setter grenser! Tagatesse gir en smak svært lik bakst med sukker. Inneholder kun ¼ av kaloriene til sukker. Perfekt i all slags bakst og gir en smak svært lik sukker. Kan karamelliseres. Sesammel med 46% protein. Hvitt og finmalt, men med hele 15% fiber. Et r­ imelig alternativ til Mandelmel. Passer svært godt i knekkebrød/kjeks og bakst med sjokolade.

Oppt i l -20% NÅ 55,-

NÅ 44,-

NÅ 59,NÅ 79,NÅ 55,-

SUNNERE BAKING

NÅ 124,NÅ 52,-

Kakemiksene fra serien Bakeglede kan brukes både til kake og muffins. Prøv gjerne å tilsette hakkede mandler eller cashewnøtter for å variere tekstur og smak. Steker du kaken ca 5 min kortere blir kaken saftigere. Nå er det også tilbud på Vaffelmiks, Husk psyllium, Sweet Stevia, Sukkersøtt Sukkererstatning og Sukkersøtt Meliserstatning.

Vareutvalget kan variere fra butikk til butikk.

KR 79,-

KR 89,-

SIRUP PÅ EN SUNNERE MÅTE 3 Kun 6 g sukkerarter 3 Hele 68 g fiber per 100 g 3 Laget av nyttige fibre 3 Fibersirup Clear: Et vidundermiddel i hjemmelaget barer

3 Fibersirup Gold: Fantastisk god som topping på pannekaker, is, yoghurt, bær m.m.

sunkost.no

3


Chia-is

MED KOKOS OG BRINGEBÆR

HJEMMELAGET

Kokosyoghurt

INGREDIENSER: 1 boks 300 g 1 ss 3 ss 150 g

kokosmelk økologisk kokosyoghurt (se oppskrift på hjemmelaget kokosyoghurt) agavesirup økologisk chiafrø økologisk fryste bringebær

2 bokser fet kokosmelk (á 400 ml), kjøleskapskald 3 kapsler melkesyrebakterier FREMGANGSMÅTE: 1. Finn frem en ren bakebolle og grav den harde delen av kokos­ melken over i bollen. Rør godt, slik at den blir luftig og kremet. 2. Del kapslene med melkesyrebakterier i to – og rør pulveret inn i kokoskremen med en slikkepott eller en tresleiv. 3. Legg et rent kjøkkenhåndkle over blandingen og sett den et lunt sted på ­kjøkkenbenken. Du kan også ­sette den på et gulv med varme­ kabler, for ­eksempel på et rent bad. 4. Rør i blandingen et par ganger, bruk slikkepott eller tresleiv. 5. La blandingen godgjøre seg i 2–3 dager, smak på den underveis. Når du synes at den smaker så syrlig som du ønsker, kan du smake den til med ekte vaniljepulver.

FREMGANGSMÅTE: Bland sammen kokosmelk, kokosyoghurt og a ­ gavesirup til en røre. Miks bringebærene med en stavmikser og bland sammen med røren. Ha i chiafrø. La massen stå kaldt i ca 10 minutter. Hell ismassen over i isformene. Sett i kjøleskap/fryser i ca 5 timer.

HOLDBARHET: Ca. 1 uke i kjøleskap. Foto: Shutterstock

VEGANSK

20%

-

20%

-

NÅ 195,NÅ 44,-

NÅ 35,-

NÅ 55,-

NÅ 50,-

NÅ 55,-

NÅ 48,-

ØKOLOGISK «MELKEFRI» DRIKK Provamel – økologisk drikkeserie av mandel, soya og ris/kokos. 100 % plantebasert og naturlig laktose- og melkefri. Lavt innhold av mettet fett og ikke tilsatt sukker. 4

sunkost.no

NÅ 91,-

NÅ 199,-

NÅ 388,-

CHIAX - ØKOLOGISKE CHIA-FRØ Chiax er godt for hjertet og fordøyelsen og stappfulle av anti­ oksidanter. ChiaX er samme type chiafrø indianerne i Sør-­Amerika brukte for over 500 år siden. Anvendelig i grøt og pudding, men like godt i bakst, smoothies, iskrem eller bare drysset over en salat. ChiaX superfrø er økologisk og Debio-godkjent!

Vareutvalget kan variere fra butikk til butikk.


Bær

INGREDIENSER: 1 pakke 4 1,5 dl 1 dl 1-2 dl 2-3 ss

Sunnere bakemix fra Funksjonell Mat egg vann olje fryste eller ferske bær Sukrin Gold

FREMGANGSMÅTE: Vend fryste eller ferske bær med Sukrin Gold. Bland Bakemixen sammen med egg, vann og olje. Hell røren i muffinsformer, fordel bærene i formene og stek på 175 ºC i ca 20 minutter. Kan også tilberedes som kake i kakeform, stekes da i ca 35min.

OSTEKREM 200 g 100 g 20 g 1 ts

naturell kremost SukrinMelis vanlig melis vaniljesukker/ vaniljepulver

Tilsett bær i kremen om ønskelig. FREMGANGSMÅTE: Blandes og sprøytes på toppen. Foto: Shutterstock

SOMMERFORM MED DIETCOFFEE! Kvalitetskaffe med grønn kaffebønneekstrakt, grønn te og krom. 100% Arabica kaffe. God på smak. Superenkel i bruk: bytt ut din vanlige kaffe med DietCoffee 2-3 ganger om dagen. Enkel å ta med - smarte porsjonsposer.

-25% NÅ 139,FØR 185,-

Vareutvalget kan variere fra butikk til butikk.

sunkost.no

5


NÅ 59,FØR 69,-

15%

-

Foto: Shutterstock

GUACAMOLE 2 modne avokadoer 2 små lime 2-3 fedd hvitløk, finhakket 1 liten rødløk, finhakket Urtekram Chiliflak, Herbamare® Urtesalt (mengde etter eget ønske), pepper Valgfritt: 2 ss yoghurt koriander tomat FREMGANGSMÅTE: Del avokadoene og legg de i en bolle. Klem limesaft over umiddelbart slik at ikke avokadoene blir brune. Så moser du alt med en gaffel sammen med de andre ingrediensene. Smakstilsett med pepper og Herbamare®. ­Tilfør gjerne også tomater, yoghurt og koriander dersom du ønsker mer smak.

NÅ 59,- NÅ 47,- NÅ 50,FØR 69,FØR 55,-

FØR 59,-

NÅ 112,FØR 124,-

SUNNERE SALT, KRYDDER OG BULJONG

NÅ 101,FØR 119,-

Herbamare® Urtesalt inneholder 100% naturlig havsalt og friske urter! A.Vogels urtesalt setter ekstra smak på maten og egner seg godt til både ris, kjøtt, sauser, supper, salater, eggretter og tomater. Herbamare® består av fransk havsalt og friske, økologisk dyrkete urter og grønnsaker. Urter og grønnsaker går i produksjon innen 8 timer etter høsting, for å bevare friskheten. Herbamare® lagres på tønner hvor saltet absorberer aromaen fra urtene og grønnsakene. Resultatet er et velsmakende alternativ til salt og andre smaksforsterkere. Den kraftige smaken gjør at du bruker mindre og dermed får i deg mindre salt. Herbamare® er helt uten tilsetningsstoffer og MSG. Inneholder ikke gluten, laktose eller melkeprotein. Allergener: Inneholder selleri. Prøv også Herbamare® Økologisk Urtebuljong.

URTEKRAM – VI TOK VÅRT VALG I 1972 – ALLTID ØKOLOGISK! Urtekram er en serie med et stort og variert utvalg av økologiske matvarer av høy kvalitet. Den ble i 2017 kåret til årets mest bærekraftige merkevare i Danmark. Prøv krydderserien fra Urtekram.

-15%

FRA 19,6

sunkost.no

Vareutvalget kan variere fra butikk til butikk.


ALLERGISK?

-25%

-25% NÅ 112,-

NÅ 95,-

FØR 149,-

NÅ 149,FØR 198,-

FØR 119,-

NESESPRAY OG POLLENDRÅPER

ALLERGIBEHANDLING UTEN TRETTHET Nasaleze Allergy Blocker er et patentert naturlig cellulosepulver som umiddel­ bart blokkerer selve årsaken til en allergisk reaksjon på pollen, pelsdyr, støv og midd. Man unngår dermed snue og nysing, samt kløende og rennende nese.

3 For deg som ikke kan eller vil bruke kortison eller antihistaminer 3 Allergibehandling uten tretthet 3 Beskytter mot allergi innen et par minutter

Euphrasia Pollendråper er et naturlig alternativ som kan lindre kløende, irriterte og rennende øyne grunnet lette allergiplager. Pollendråpene kan også brukes av de som sliter med tørre og slitne øyne, samt de som bruker linser. Bioflora Pollen Nesespray hjelper ved kløende og ­rennende nese. Pollen Nesespray inneholder kun ­naturlige ingredienser. Euphrasia Pollendråper og ­Bioflora Pollen Nesespray er ekstra nyttige vår og ­sommer, når pollen blir en plage.

FÅ HJELP MOT LETTE ALLERGIPLAGER OG LETT HØYSNUE MED FERMENTERT REISHI Solaray Fermentert Reishi inneholder betaglukaner som styrker immunfor­ svaret. Denne soppen har en god effekt på luftveiene og kan hjelpe mot lette allergi­plager og lett høy­snue. Reishi kan med fordel benyttes i ­kombinasjon med vitamin C for å styrke immunfor­svaret.

-20%

Fermentering er en melke­syregjæring av mat, som bryter ned og gjør nærings­ stoffene mer tilgjengelige for ­kroppen. Slik bidrar fermentering til et økt ­næringssopptak, og tilfører samtidig gode melkesyre­bakterier som er gunstige for fordøyelsen. Vegansk.

NÅ 98,NÅ 239,FØR 299,-

-10% NÅ 67,FØR 74,-

NÅ 144,FØR 160,-

NÅR DU BEGYNNER Å KJENNE DET I HALSEN Colizin er en velsmakende sugetablett som inneholder vitamin C, sink og bokhvete-ekstrakt. Ta en sugetablett når det begynner å «klø» i halsen. La den langsomt smelte i munnen, og hjelpen kommer innen 24 timer.

Vareutvalget kan variere fra butikk til butikk.

-25%

FØR 131,-

NÅ 179,FØR 239,-

LINDRER LETTE ALLERGIPLAGER Allergard tablett og neseolje gir deg effektiv lindring av lette allergiplager. Tablettene balanserer immunforsvaret og er lett slimløsende ved forkjølelse. Allergard Olje er god for nesens slimhinner og for bihulene. Sammen gir Allergard tablett og neseolje deg en effektiv beskyttelse mot lette allergiplager i vårsesongen.

EFFEKTIV HJELP MOT TETT NESE Fenumax inneholder bukkehorn og timian og er effektiv mot tett nese. Et naturlig alternativ til nese­ spray! Benyttes ved forkjølelse- eller lette allergisymptomer. Kan brukes både forebyggende og akutt.

-20% NÅ 191,FØR 239,-

sunkost.no

7


LEV SUNT. LEV BEDRE.

Vi tar forbehold om trykkfeil og utsolgte varer. Forsidefoto: Urtekram

MEDLEMSTILBUD!

ØKOLOGISK KOKOSOLJE

-20%

3 Hver 6. produkt gratis ­(gjelder Sunkost kost­tilskudd-serie*, ­Femarelle og Medox) 3 Unike medlemstilbud 3 Bursdags­overraskelse

på Cocosa Extra Virgin 200ml/1300ml

Meld deg inn i butikk eller send SUNKOST + din e-postadresse til 2030.

*unntatt økonomiforpakninger og Sunkost matserie.

NÅ 79,FØR 99,-

NÅ 343,FØR 429,-

SUNKOST BUTIKKOVERSIKT Akershus Sunkost Amfi Drøbak City 64 93 70 44 Sunkost Amfi Eidsvoll 48 25 79 18 Sunkost Bekkestua 67 59 06 11 Sunkost Bærums Verk 67 15 27 30 Sunkost Fornebu S 67 49 59 50 Sunkost Holmensenteret 66 84 90 36 Sunkost Lillestrøm Torv 63 80 11 90 Sunkost Metro 46 61 33 13 Sunkost Nesodden 97 94 97 22 Sunkost Rykkinn 67 13 79 70 Sunkost Sandvika 67 52 14 30 Sunkost Sandvika Storsenter 67 56 66 22 Sunkost Ski Storsenter 64 85 90 44 Sunkost Trekanten 66 78 74 02 Sunkost Vinterbro 64 97 84 50 Sunkost Østerås 67 15 71 75 Aust-Agder Sunkost Amfi Arendal 37 02 72 20 Sunkost Oddensenteret 37 04 97 00 Buskerud Sunkost Amfi Geilo Sunkost Eiker Senter Sunkost Kuben Sunkost Rortunet Sunkost Torget Vest

32 09 03 50 32 75 91 00 32 12 25 80 31 28 46 77 45 21 48 57

Finnmark Sunkost Amfi Alta

78 44 26 00

Hedmark Sunkost Amfi Elverum Sunkost Amfi Tynset Sunkost Kongsvinger Sunkost Maxi Hamar

62 40 95 30 62 48 07 33 62 82 39 90 91 81 47 36

8

sunkost.no

Hordaland Sunkost Amfi Nesttun 94 28 93 46 Sunkost Amfi Stord 53 41 11 11 Sunkost Amfi Vossasenteret 56 53 06 80 Sunkost Bergen Storsenter 93 29 94 31 Sunkost Laksevåg 90 65 56 88 Sunkost Norheimsund 95 15 25 22 Sunkost Oasen Bergen 90 58 83 19 Sunkost Voss 56 51 04 60 Møre og Romsdal Sunkost Amfi Futura Sunkost Amfi Moa Sunkost Amfi Roseby Sunkost Amfi Ørsta Sunkost Elnesvågen Sunkost Ulsteinvik Sunkost Vestnes Sunkost Volda Nord-Trøndelag Sunkost Stjørdal Nordland Sunkost Amfi Havnesenteret Sunkost Glasshuset Sunkost Hunstadsenteret Sunkost Leknes Sunkost Narvik Storsenter Sunkost Sortland

48 28 21 61 70 14 50 02 71 21 81 70 70 06 82 10 99 77 69 11 70 01 17 80 71 18 31 40 90 64 21 50 74 82 05 99

47 23 79 12 90 72 42 01 47 63 80 68 95 89 42 60 90 88 31 19 76 12 17 77

Oppland Sunkost Lillehammer 61 25 87 71

Oslo Sunkost CCVest Sunkost Colosseum Senter Sunkost Grensen Sunkost Grorud Senter Sunkost Grünerløkka Sunkost Gunerius Sunkost Lambertseter Senter Sunkost Røa Sunkost Storo Storsenter Sunkost Sæter Rogaland Sunkost Amfi Ålgård Sunkost Egersund Sunkost Haugesund Sunkost Klepp Sunkost Kvadrat Sunkost Maxi Storsenter Sunkost Oasen Karmsund Sunkost Tasta Sogn og fjordane Sunkost Amfi Eid Sunkost Amfi Florø Sunkost Amfi Førde Sunkost Sandane Sunkost Stryn Sør-Trøndelag Sunkost Libra Brekstad Sunkost Trondheim Torg

22 52 41 73 22 46 69 40 96 22 11 33 99 23 11 33 45 87 57 56 46 44 91 89 45 51 26 71 22 73 42 80 22 22 49 60 90 86 33 13 48 85 59 67 51 49 41 44 91 00 54 90 51 42 39 23 90 80 58 66 51 66 98 80 52 84 25 66 94 02 74 65 57 86 26 80 57 74 04 43 57 82 03 77 57 86 54 44 57 87 74 30

72 52 42 90

Telemark Sunkost Brotorvet Sunkost Down Town Sunkost Herkules

35 96 34 60 35 55 67 55 35 52 21 10

Troms Sunkost Amfi Finnsnes 77 84 21 10 Sunkost Amfi Kanebogen 48 38 87 29 Sunkost Nerstranda 77 60 02 00 Vest-Agder Sunkost Amfi Mandal 91 17 04 74 Sunkost Amfi Vågsbygd 38 01 59 70 Sunkost Lyngdal 90 74 82 42 Sunkost Markensgate 38 09 08 28 Sunkost Søgne 48 23 82 89 Sunkost Sørlandssenteret 38 04 91 72 Vestfold Sunkost Amfi Larvik Sunkost Farmandstredet Sunkost Holmestrandtoppen Sunkost Hvaltorvet Sandefjord Sunkost Revetal Sunkost Sande Østfold Sunkost Rygge Storsenter Sunkost Spydeberg Sunkost Storbyen

33 13 14 40 33 31 08 33 33 05 24 08 33 46 36 24 90 94 24 01 33 77 78 38

69 23 46 80 69 83 76 80 46 83 41 44

73 52 55 70

Vareutvalget kan variere fra butikk til butikk.

Kampanje Uke 18-20 hos Sunkost  
Kampanje Uke 18-20 hos Sunkost  
Advertisement