Page 1

VEkt og

trenings-

guide Januar 2014

Maks effekt av

treningen! oppskrift

Supergode matmuffins Treningstips fra Helene!

Ned i vekt?

Hos Sunkost f책r du hjelp til 책 finne metoden som passer deg best


Ned i vekt Nytt år og nye muligheter! Ukene etter jul er den tiden på året da flest ­nordmenn ø ­ nsker å gå ned i vekt. Dette kan være vanskelig for alle og enhver, men det finnes et utvalg av forskjellige m ­ etoder og ­produkter for å hjelpe oss i gang. Skal du ha mulighet til å lykkes må du finne metoden som passer best for deg og din livsstil. Hos Sunkost får du hjelp til dette.

Fiber fra konjakrot

Tips!

Star t dietten med en rensekur!

Atkinsdietten

Kr 199,-

Chilli Burn

Metode 1: Øk forbrenningen Prinsippet er enkelt – sterkt krydder setter i gang systemet! Når vi øker forbrenningen så brenner vi kalorier fra fett, karbo­ hydrater og proteiner.

FRA

KaloriFORBRENNING

219,-

Grønn kaffe-­ bønne Detox

NOKAdietten

Chili Burn er basert på grønn te, spansk pepper, krom samt magnesium og B-vitaminer. Chili Burn inneholder mikroplantestoffene capsaicin og ­epigallocatechin som er spesielt gode til å kickstarte forbrenningen. Chili Burn 60 tab, kr 219,- (før 263,-) Chili Burn 120 tab, kr 379,- (før 424,-)

Metode 3: Lavkarbo Lavkarbodietter har vært populære de senere årene. ­Metoden går ut på å redusere i­nntaket av karbohydrater og istedenfor spise mer proteiner og fettholdig mat. ­Ønsker du rask vektnedgang er det hensiktsmessig­å spise h ­ ovedsakelig kjøtt, fisk, egg og noen typer grønn­ saker. Ved å redusere inntaket av karbohydrater til

Metode 2: Appetittkontroll Alle vet at det er viktig å tenke på hvor mye man spiser når man skal gå ned i vekt. Men, det er lettere sagt enn gjort, og mange har vel ønsket seg mer viljestyrke når kampen om å gå ned kiloene er i gang. Det finnes produkter som kan hjelpe med dette.

under 20g per dag, vil kroppen etter hvert forbrenne fett istedenfor karbohydrater, noe som kalles «ketose». Når man har nådd sitt mål og ønsker å opprettholde vekten er det naturlig å gradvis innføre karbohydrater tilbake i kost­ holdet. FRA

Atkins

349,-

25,-

Atkins metoden er blant de eldste og mest etablerte lavkarbometodene. Atkins­ produkter med lavt karbohydratnivå er gode hjelpemidler til en moderat reduksjon av karbohydrater i kostholdet, og er alternative produkter for å øke gjennomførbarheten av en kostholdsendring. Det totale energiinntak bør fordeles på fire til fem måltider inkludert frokost og mellommåltider i løpet av dagen, og det anbefales 3 hovedmåltider (frokost, lunsj og middag) samt 1-2 mellommåltider etter behov. Atkins Advantage barer er gode og sunne mellommåltider, og kan bidra til en god fordeling av energien gjennom dagen. Atkins Endulge barer er gode og karbofattige alternativer til sjokolade når du vil kose deg ekstra.

Reduser sultfølelse og søtsug Konjak er et godt hjelpemiddel for deg som skal gå ned i vekt. Den gjør deg mindre sulten, reduserer søtsuget og setter fart på fordøyelsen. Hovedingrediensen i KONJAK er et kostfiber (glucomannan) som blir utvunnet av roten på konjac planten. Glucomannan bidrar til vekttap, når det inntas som en del av en energiredusert diett. EU godkjent helsepåstand.

Atkins Endulge, kr 25,- Atkins Advantage, kr 38,-

Konjak, kr 349,- (før 399,-)

Kampanjeperiode 6. – 25. januar

Prøv også: Detox te fra Pukka Kr 53,-

Forbrenningste fra Kloster Kr 88,-

Brødmiks med lavt karbohydrat innhold fra Funksjonell mat Kr 51,-

Multivitaminer fra Sunkost – Grunnpakke med ­vitaminer og mineraler Kr 229,-

Knekkebrød og müsli med lavt karboinnhold fra Atkins

Kr 53,-

Kr 60,Kr 68,-

Kr 144,-

Kr 69,-

Naturlig sukker­ erstatning med god smak:

Sunnere Sjokoladekake som er rask og enkel å lage:

• påvirker ikke blodsukkeret

• høyt kostfiberinnhold

• har 0 kalorier

• glutenfri • lavt kaloriinnhold Kr 59,-


Metode 4: Lavkalori Mange velger å telle kalorier i maten man spiser og prøver å holde seg under en fastsatt grense for kaloriinntak. Det finnes også produkter som gjør en slik diett enklere og sikrere å gjennomføre.

Prinsippet er at man spiser færre kalorier på en dag enn kroppen klarer å forbrenne. Dette fører til at kroppen forbrenner lagret energi (fett) som vil føre til vekttap. Å gå ned i vekt basert på en lav-kalori­diett innebærer at man begrenser kaloriene man får i seg i løpet av dagen.

169,-

209,-

RASKT NED I VEKT MED NOKA-­DIETTEN! NOKA-dietten er av typen LCD (Low calorie diet), en fullt ut balansert og fullverdig sammensatt diett som ble utviklet for det norske markedet. Serien består av flere gode pulver­ baserte milkshakes, supper og ferdige middags­retter, i tillegg til barer. NOKA-dietten tilfører kroppen alle nødvendige nærings­­stoffer, vitaminer og mineraler. Noka produktene kan brukes som en ren kur eller måltidserstattere kombinert med annen mat.

Få maks ut av treningen! I januar føler mange for å komme i gang med fysisk aktivitet enten man trener for å komme i god fysisk form eller gå ned i vekt. Det finnes mange ulike produkter som kan hjelpe deg i å få maksimalt ut av din trening, slik at du blir motivert til å fortsette! Hos Sunkost kan vi hjelpe deg med å finne de produktene som passer deg best.

Whey Tech Protein

Shaker kr 209,- (før 258,-) middagsretter kr 169,- (før fra 199,-)

USAs største slanketrend – Endelig til Norge!

NYH

ET! Sunkost Grønn k affe komme r i Sunk bønne ost butikk Skriv de er i februar. gp i butikk å venteliste allerede nå!

er det mest utbredte ­kosttilskuddet for deg som ønsker best mulig utbytte av din trening.­ Proteinpulveret bør tas rett etter ­trening og hjelper kroppen å bygge opp musklene.

Kan ha en positiv effekt på din evne til å utvikle maksimal styrke, samt gjenopprette energi­ nivået i muskulaturen etter belastning.

Whey Tech Protein kr 319,- (før 369,-)

Supermat

319,-

Supermat er planter og alger med spesielt høy konsentrasjon av nyttige næringsstoffer som kan være gunstige for helsen. Riktig og nok næring er viktig både for å ha energi til trening og for å få god effekt av treningen.

Supernature Spirulina – Yt maksimalt på trening

Grønne kaffebønner har et naturlig høyt innhold av klorogensyre. Sunkost Grønn Kaffebønne (SVETOL) inneholder en unik sammensetning som er klinisk testet. I tillegg bidrar krom pikolinat til å opprett­holde et normalt blodsukkernivå og kan dermed redusere søtsuget.

169,-

Creatine ­Monohydrate

Creatine Monohydrate kr 169,- (før 213,-)

199,-

FRA

Spirulina er en alge og inneholder blant annet mye protein som bidrar til å øke og vedlikeholde muskelmassen. Spirulina er kjent for å bidra til overskudd og hjelper ved trøtthet og utmattelse.

Tips!

Vinn PT-timer på www.facebook. com/sunkost

Spirulina pulver kr 199,- (før 229,-) Spirulina kapsler kr 259,- (før 291,-)

Kampanjeperiode 6. – 25. januar

Prøv også: Hagebønne­ekstrakt som hemmer opptak av karbohydrater

Epleeddik fra Sunkost som reduserer søtsuget Kr 176,-

Noka barer som måltidserstatter

Bar: For energi

Fra, kr 24,Kr 38,-

Kr 302,-

Kr 331,-

CLA: Forbedrer ­balansen mellom fett og muskler Kr 186,-

Rapid Burn: Mer overskudd når du trener

Udo´s Choice: Riktige fettsyrer er alltid viktig!

Kr 358,-

Kr 299,-


209,-

Proteinpannekaker er et delikat måltid som egner seg til alle og er et godt alternativ til proteinshakes. I tillegg til protein er Proteinpannekaker rike på fiber og mineraler. Den lave glykemiske indeksen fører til et mer stabilt blodsukker. Protein­pannekaker er raskt og enkelt å tilberede og kan spises til frokost, lunsj og kvelds.

Tips! Når man er aktiv er det viktig å passe på at kroppen får nok søvn og hvile slik at man klarer å bygge seg opp til neste treningsøkt.

Nature’s Sunshine Magnesium – Viktig for muskler og benstruktur Magnesium bidrar til normal energiomsetning på muskelfunksjon og er ekstra viktig for deg som trener mye. Ved trening trenger kroppen mer magnesium for å produsere og omdanne karbo­ hydrater til energi. Magnesium bidrar også til normal protein­ produksjon og påvirker derfor muskelfunksjonene. Nature’s Sunshine Magnesium kr 159,- (før 180,-)

For enda bedre pannekaker kan du gjerne bytte ut halv­ parten av vannet med melk eller kefir. Server gjerne med ferske bær.

Pancakes kr 209,- (før 256,-)

159,-

Fra kr 251,-

TRENINGS­ TIPS!

TIP

3 enkle, effektive øvelser hver dag!

Oppskriften gir ca 6 matmuffins.

– Helene fra Sunkost viser deg hvordan

Sunkost Omega3 85%

Foto: Esten Borgos

Omega-3 er en gruppe med essensielle fettsyrer som kroppen er avhengig av for å ­fungere opti­ malt. Omega-3 er viktig for hjerte, hjerne og syn. Siden kroppen ikke selv kan lage essensielle fettsyrer må disse tilføres jevnlig via mat eller tilskudd. Sunkost Omega3 85% kr 169,- (før 199,-)

Push ups, overkropp:

Dips, bakside arm:

Bulgarsk utfall, rumpe & lår:

Enkel effektiv øvelse for overkropp. Finn en benk, stein, grein eller annet passende.­ Hendene i skulderbredde og løft deg selv opp og ned ved å bøye armene. Hvis du holder albuene ut fra kroppen trener du mest biceps og bryst, hvis du holder albuene inntil kroppen trener du mest bakside arm.

Topp øvelse for å trene «grevinnehenget», altså baksiden av overarmen. Finn en passende stol, stepkasse eller en benk. Hendene i skulderbreddes avstand. Fingrene peker fremover mot bakken. Kan enkelt utføres hjemme eller her som avslutning på joggeturen.

Legg bakre ben på en lav stol, benk eller her som på steinen i parken. Bøy foreste kne til 90 grader eller dypere. Hold ryggen rett og lang. Kneet skal ikke være foran, men over foten.

8-12 repetisjoner x 3 serier.

169,-

pakke Sunkost Grunndeig olje vann egg løk, stekt skinke eller pepperoni i strimler glass tacosaus tomat i terninger revet lett ost, etter ønske

Fremgangsmåte: ◗ Bland Grunndeig med olje, vann og egg i en bolle. ◗ Tilsett ønsket fyll. Bland alt sammen, fyll muffins­ former og strø ost på toppen. ◗ Stekes midt i ovnen, 175 grader 15-20 minutter.

8-12 repetisjoner x 3 serier.

Kampanjeperiode 6. – 25. januar Supernature Shaker

Nuflex varmende gel og spray har eteriske oljer som øker blodsirkulasjonen og pleier ømme og stive muskler og ledd. Nuflex kjølende gel og spray brukes for rask nedkjøling og restitusjon ved lette hevelser. Fra kr 99,-

1 0,5 dl 1 dl 3 ½ 50 g ½ 1 50 g

8-12 repetisjoner x 3 serier på hvert bein.

Vær klar til neste økt!

Kr 124,-

Supergode muffins

Våre matm S! uffi av fiber so ns er fulle magen! Pe m er godt for r fekt so lunsj eller m en sunn Også per fe middag. kt i matbo ksen til barna!

– sporty shaker for å ha den sunne næringen med deg på trening eller på jobb! Fra kr 82,-

Chiafrø fra Navitas Plantekilde rik på omega-3. Chiafrø er uten smak og kan lett brukes i matlaging for å øke næringsinnholdet. Kr 172,-

Supernature Erteproteinpulver Proteinpulver for deg med gluten, soya eller meieriprodukt-allergi. Kr 168,-

Vinn PT-timer! Følg oss på facebook www.facebook.com/ sunkost


Akershus Sunkost Asker 66 78 74 02 Sunkost Bekkestua 67 59 06 11 Sunkost Bærums Verk 67 15 27 30 Sunkost Drøbak City 64 93 70 44 Sunkost Holmensenteret 66 84 90 36 Sunkost Lillestrøm Torv 63 80 11 90 Sunkost Lørenskog 46 61 33 13 Sunkost Nesodden 97 94 97 22 Sunkost Rykkinn 67 13 79 70 Sunkost Sandvika 67 52 14 30 Sunkost Sandvika Storsenter 67 56 66 22 Sunkost Ski 64 85 90 44 Sunkost Vestby 23 89 70 19 Sunkost Vinterbro 64 97 84 50 Sunkost Østerås 67 15 71 75 Aust-Agder Sunkost Arenasenteret 37 02 72 20 Sunkost Maxis 37 02 60 10 Sunkost Oddensenteret 37 04 97 00 Buskerud Sunkost Eiker 32 75 91 00 Sunkost Geilo 32 09 03 50 Sunkost Kuben (Hønefoss) 32 12 25 80 Sunkost Ringerike Stormarked 32 11 39 33 Sunkost Rortunet 31 28 46 77 Sunkost Torget Vest 32 26 85 95

Finnmark Sunkost Amfi Alta 78 44 26 00 Hedmark Sunkost Elverum 62 40 95 30 Sunkost Flisa 62 95 01 00 Sunkost Hamar 62 52 20 99 Sunkost Kongsvinger 62 82 39 90 Sunkost Torghjørnet (Hamar) 40 00 16 70 Sunkost Tynset 62 48 07 33 Hordaland Sunkost Bergen Storsenter 93 29 94 31 Sunkost Kleppestø 40 00 17 00 Sunkost Knarvik 40 00 17 00 Sunkost Nesttun 94 28 93 46 Sunkost Norheimsund 56 55 25 22 Sunkost Oasen Bergen 40 00 17 00 Sunkost Odda 40 00 39 90 Sunkost Stord 53 41 11 11 Sunkost Voss 56 51 04 60 Sunkost Vossasenteret 56 53 06 80 Møre og Romsdal Sunkost Elnesvågen 71 26 50 03 Sunkost Futura 92 27 10 20 Sunkost Moa 70 14 50 02 Sunkost Roseby 71 21 81 70 Sunkost Storkaia 71 67 55 55 Sunkost Ulsteinvik 70 01 17 80

Sunkost Vestnes 71 18 31 40 Sunkost Ørsta 70 06 82 10

Nord-Trøndelag Sunkost Grong 74 33 10 88 Sunkost Steinkjer 74 16 33 40 Nordland Sunkost Bodø 75 52 78 70 Sunkost Brønnøysund 75 02 68 70 Sunkost Narvik 76 94 11 12 Sunkost Sortland 76 12 17 77 Oppland Sunkost Fagernes 61 36 12 22 Sunkost Lillehammer 61 25 87 71 Sunkost Raufoss 46 95 38 80 Oslo Sunkost CCVest 22 52 41 73 Sunkost Colosseum 22 46 69 40 Sunkost Grensen 96 22 11 33 Sunkost Grorud 99 23 11 33 Sunkost Grünerløkka 45 87 57 56 Sunkost Gunerius 22 17 18 48 Sunkost Lambertseter 45 51 26 71 Sunkost Røa 22 73 42 80 Sunkost Sandaker 96 23 11 33 Sunkost Storo 22 22 49 60 Rogaland Sunkost Egersund 51 49 41 44 Sunkost Haugesund 52 71 86 66

Sunkost Jørpeland 51 74 66 22 Sunkost Klepp 51 42 39 23 Sunkost Kvadrat Nord 51 96 01 35 Sunkost Kvadrat Sør 51 96 01 30 Sunkost Maxi Storsenter 51 66 98 80 Sunkost Oasen 52 84 25 66 Sunkost Solsikken 51 66 36 53 Sunkost Stadionparken 51 32 98 55 Sunkost Stavanger Storsenter 51 93 80 65 Sunkost Straen Senter 51 52 27 70 Sunkost Tasta 94 02 74 65 Sunkost Ølen 53 76 83 20 Sunkost Åkrehamn 52 81 68 33 Sunkost Ålgård 51 61 51 31 Sogn og fjordane Sunkost Eid 57 86 26 80 Sunkost Florø 57 74 04 43 Sunkost Førde 57 82 03 77 Sunkost Sandane 57 86 54 44 Sunkost Stryn 57 87 74 30 Sør-Trøndelag Sunkost Libra 72 52 42 90 Sunkost Melhus 73 10 52 41 Sunkost Trondheim Torg 73 52 55 70 Sunkost Valentinlyst 73 91 99 91

Sunkost Down Town 35 55 67 55 Sunkost Herkules 35 52 21 10 Troms Sunkost Finnsnes 77 84 21 10 Sunkost Kanebogen 77 00 53 00 Sunkost Målselvsenteret 77 83 35 50 Sunkost Nerstranda 77 60 02 00 Sunkost Seljestad 77 06 60 50 Vest-Agder Sunkost Markens 38 09 08 28 Sunkost Sørlandssenteret 38 04 91 72 Sunkost Tangvall 38 16 54 02 Sunkost Vågsbygd 38 01 59 70 Sunkost Lyngdal 47 97 91 31

Vestfold Sunkost Amfi Larvik (Bryggeri Kvartalet) 33 13 14 40 Sunkost Farmandstredet 33 31 08 33 Sunkost Holmestrandtoppen 33 05 24 08 Sunkost Hvaltorvet 33 46 36 24 Sunkost Sande 33 77 78 38 Østfold Sunkost Rygge Storsenter 69 23 46 80 Sunkost Spydeberg 69 83 76 80

Telemark Sunkost Brotorvet 35 96 34 60 Sunkost Bø 35 95 02 96

Gjelder alle produkter i Sunkost serien, unntatt Sunkost Mat.

1 2 3 4 5

GRATIS

Gjelder ikke økonomiforpakninger.

Sunkost har produsert en helhetlig serie produkter som er spesielt utviklet for å dekke dine behov på best mulig måte. Les mer på sunkost.no.

Værsågod, du får 1 stk valgfritt Sunkost-produkt helt gratis!

Klipp ut, eller hent lojalitetskort i din butikk og få hvert 6. produkt gratis.

Souldesign // illustrasjonsFoto: Shutterstock

SUNKOST BUTIKKOVERSIKT

Sunkost Vekt og Treningsguide  

Få maks effekt av treningen, og finn metoden som passer deg best når du skal ned i vekt.

Advertisement