Page 1

Att bli vuxen… …är inte bara att uppnå en viss ålder. Inte heller att klara av vissa angivna prov i livet, t.ex. examen, körkort eller flytten hemifrån. Det är att kunna ta ansvar, både för sig själv och för andra. Det innebär att själv hantera de svåra frågorna i livet och att själv ansvara för sina värderingar. Tillsammans i konfirmationsgruppen får vi diskutera frågor som: Duger jag som jag är? Vad är meningen med mitt liv? Hur kan det finnas en Gud när det sker så mycket ont i världen? Vad händer när vi dör?

Du behöver självklart inte vara färdig med frågorna men du måste våga ta i dem. Att vara konfirmand innebär att man lägger ner ca: 60 timmar av sitt liv, för att diskutera och tänka kring tro och livsfrågor tillsammans med både kamrater, vuxna och nyfunna kamrater. 60 timmar som förhoppningsvis är en väl investerad tid. Undervisningen är blandad med lek och allvar. Vi arbetar med skapande, diskussioner, musik och med drama. Självklart kan även du vara med och påverka innehållet!

VARFÖR? Ja, varför ska just du konfirmera dig? Därför att det är en unik möjlighet att få träffa nya vänner, tala om tro och livsfrågor i en gemenskap med både kamrater och vuxna. Konfirmandtiden är din chans att få ställa de frågor man annars kanske inte pratar så högt om. Vi tittar även på vad Svenska kyrkan är idag och vad, vem, hur, när och varför Gud är. Förmodligen ser våra tankar kring detta väldigt olika ut.

HUR? I år finns det fyra olika grupper att välja mellan, Helggrupp, veckogrupp, temagrupp och sommargrupp, mer om dem kan du läsa i den stora foldern.

Ps. En del konfirmeras för traditionens skull, andra för presenter, vissa av nyfikenhet och några för att kompisarna gör det… Och alla alternativ är lika okej, det viktiga är DU. ds.

Vi synes! Med vänliga hälsningar Marcus Andersson, Kalle Bengtz, Gerhard Paping, Jonas Pehrs, Theresa Strömberg, Maria Emanuelsson, Marie Rönnerholm, Camilla Nyberg

Konfirmand  
Advertisement