Tidningen Succé Nr3 Mars 2024 Öst

Page 1

Succé möter Johan Petersson KARLSKRONA Borgmästaregatan 15 0455 - 267 00 www.specsavers.se NYFIKENHET OCH UPPTÄCKARLUST Succé Blekinge Mars 2024 Karlskrona/Ronneby www.succeblekinge.se KRÖNIKAN Känsla av service SOPHIA AHLIN Nej, Norge ska inte representera Sverige i ESC MATTIPS Vardagslyx eller festmåltid Hela Blekinges Succé!

REDAKTION

ROLAND LUNDGREN Chefredaktör Säljare Blekinge Öst 0708-93 58 35 roland@succeblekinge.se

SIMON PETER Säljare Blekinge Väst 0733-99 77 60 simon@succeblekinge.se

IDA LEJONSKÄR Formgivare 0709-57 85 86 ida@succeblekinge.se

GUNILLA STRÖMBERG Skribent gunilla@succeblekinge.se

GRAFISK PRODUKTION Ida Lejonskär.

TIDNINGEN SUCCÉ info@succeblekinge.se www.succeblekinge.se www.facebook.com/succe

TRYCK: Bold Printing Mitt AB.

OMRÅDE: Karlshamn, Karlskrona, Olofström, Ronneby och Sölvesborg. Även i tidningsställ på strategiskt utvalda platser.

OMSLAGSFOTO:

Annika Berglund / TV4

Eventuell skatt på vinster i tävlingar och utlottningar som anordnas av Succé betalas av vinnaren.

Vad kostar sanning?

Vad har de flesta av oss för förhållande till sanningar egentligen? Vill vi alltid veta sanningen i alla lägen? Tror inte det. Ibland betalar vi faktiskt för lögner. Eller åtminstone friserade sanningar eller rena antaganden.

Tänker på alla dessa så kallade kändisar som det med relativt jämna mellanrum rapporteras om. Det kan vara vem som helst. Artister, skådespelare, författare, TV-profiler eller ministrar. De kan till och med vara före detta sin titel. De har alla kvalat in som fullt användbara stoff för skvaller- och skandalrapporteringar. Som mest otäckt blir det när skvallermedia förmedlar väldigt vaga rykten och formger de som sanningar innan all fakta framkommit. Man väntar alltså inte in en hel historia för att kunna delge den så sanningsenligt som möjligt. Anledningen till det är förstås att då skulle man förlora en ryslig massa pengar. För tyvärr säljer skvaller och det är ju den andra skamliga sidan av det här myntet...

EFTERSOM JAG själv jobbat med tidningar den största delen av mitt yrkesliv är det naturligtvis tryckt media som berör mig mest. Ta till exempel kvällspressen (hur man nu kan använda ordet kväll när tidningarna står i ställen redan klockan 09.30 på förmiddagen...?) som numera måste räknas in bland övrig skvallerpress.

Håller du inte med? Kolla in deras förstasidor eller löpsedlar nästa gång du är i affären... Att det blivit så här är egentligen inte så konstigt. Det ligger liksom i en tryckt tidnings natur att man inte kan vara nyhetsförmedlare längre. Man är varken ny eller het när man väl dyker upp i tidningsställen. NÄR MAN producerar en tidning som du som läsare måste betala för så uppstår ett annat faktum: Det blir väldigt viktigt med lösnummerförsäljningen. Funderar man över hur viktigt så kan man tänka på att det faktiskt hänt att skvallerpress dömts att betala skadestånd för ren lögnspridning. Det blir liksom lönande ändå... För tidningen alltså.

JAG VET att rubriken över denna text är kaxig. Det kunde även stått ” Gratis är gott” för det handlar om att spegla min erfarenhet av tidningsbranschen. Att göra en tidning som är gratis är det som jag mår bäst av och anledningen till det är följande: Du får tidningen hem i din brevlåda. Eller tar den i ett av alla våra ställplatser. Om du inte vill läsa den när den

ligger i din brevlåda så lägger du den i tidningsinsamlingen direkt och återvinner pappret (förstås!). Läser du den eller delar av den innan den går till återvinning så är det gott nog för oss som jobbar med den. Det du inte får är en prenumerationsfaktura. Inte ens din skattsedel drabbas av vår existens och det betyder att vi inte behöver ”locka” dig att köpa/läsa vår tidning. Skulle du trots detta någon gång upptäcka en osanning i tidningen så minns att vi inte gjorde det för att vi behöver. Vi gjorde i så fall fel!

”MAN FÅR lov att lovprisa sig själv” - Som Walt Whitman uttryckte det. Så om du tycker att jag suttit framför tangentbordet och mest slagit mig för bröstet den här gången så är det precis det jag gjort…

ROLAND LUNDGREN ROLAND@SUCCEBLEKINGE.SE

NÄSTA SUCCÉ I DIN BREVLÅDA 27 - 28 APRIL

För mer Succé tills dess besök oss på nätet: www.succeblekinge.se

något nummer? Succé 2023 Karlskrona/Ronneby www.succeblekinge.se KRÖNIKAN Livet som en boll Iron Maiden på Strandvallen Smakupplevelser utöver det vanliga

DENNA TIDNING PRODUCERAS OCH DISTRIBUERAS

UTAN BIDRAG ELLER SKATTEMEDEL.

Häng med

Har du missat Karlskrona/Ronneby www.succeblekinge.se Förändra ditt liv med hjälp av tankens kraft AHLIN En förebild för unga? Hela Blekinges Succé! BRINNER FÖR MUSIK, MAT OCH MÖTEN

ENFANTASTISK UPPLEVELSE

KARLSKRONA CITY

Hela Blekinges Succé! SuccémöterValterSkarsgård KARLSKRONABorgmästaregatan150455-267 www.specsavers.se

SuccéBlekinge December Karlskrona/Ronneby www.succeblekinge.se KRÖNIKAN vadDukanbli duvill! BILEN görDesignjätten entréSOPHIAAHLIN Äntligen! Hela Blekinges Succé!

DEN HÄR TRYCKSAKEN

ÄR KLIMATKOMPENSERAD

HELA VÄGEN FRÅN

PRODUKTION TILL DISTRIBUTION.

I en levande stad händer det saker hela tiden. Under rubriken ”Häng med Karlskrona City” samlar vi en del av allt som är aktuellt i stadskärnan, stort som smått, som du kan ha glädje av att känna till.

Onsdag 27 mars kommer det att vara ”eftermiddags-shopping” med bland annat erbjudanden och någon happening på Wachtmeister Galleria efter klockan 15.

Butikerna i Modehuset Kronan kommer att ha öppet på Långfredagen (29 mars) mellan klockan 12-16. Följ KarlskronaCity på Facebook/Instagram för att veta vilka fler butiker som har öppet denna fredag.

Den 12 april är det Tjejkväll på Circo.

Det händer mycket i stan under våren, KarlskronaBravest, CirkusCirkör, kryssningsanlöp, teatrar med mera. Allt hittar du på www.visitkarlskrona.se under rubriken Evenemang.

SUCCÉ 2
Läs tidigare Succéer på vår hemsida, www.succeblekinge.se EN UPPSKATTAD

Känsla av service

Vad är service? Denna fråga har många bottnar. Är det att få en produkt eller tjänst levererade på rätt tid och sätt eller är det kvalité som är det viktiga? Jag påstår att det också är viktigt hur man levererar produkten eller tjänsten.

Jag har i hela mitt yrkesverksamma liv jobbat med service inom hotell och restaurang. I vår bransch är just detta med hur man levererar otroligt viktigt. Över 80% av gästerna på ett hotell är affärsresenärer. De bor på hotell för att de måste. Då är det väldigt viktigt hur gästen blir bemött.

JAG HAR hållit många föreläsningar inom vården i ämnet service och brukar fråga vad är likheten mellan ett sjukhus och ett hotell? Svaret är den ofrivilliga kunden, här har vi en kund/gäst som egentligen inte vill ha produkten de erbjuds. Då gäller det att verkligen se personen och inse att denna person inte vill vara här egentligen. På grund av en njursjukdom har jag varit i kontakt med vården rätt mycket de senaste åren. Kvalitén på bemötande är så olika och man märker direkt om det är rätt person på rätt plats. En patient är i ett utsatt och sårbart läge.

VI HAR alla ett ansvar att bemöta varandra med respekt och vänlighet. Många gånger så har vi förutfattade meningar och dömer folk utifrån vad vi tror om en person och situation. Detta styr vårt handlande. Vi vet aldrig vad personen just har gått igenom och upplevt. Detta kan många gånger begränsa oss i hur vi agerar. Man hamnar i en situation där man tar beslut att så här är det, men egentligen är det på ett helt annat sätt. Jag skall ge ett talande exempel.

FÖR MÅNGA år sedan bodde jag i Stockholm, men hade släkt och familj i Småland. Efter ett besök hos släkten satt jag på ett kvällståg upp till Stockholm, jag gick till restaurangvagnen för att ta en fika, det va nästan helt tomt förutom en man och kvinna som satt och pratade. Mannen var en känd komiker. De ville att jag skulle sätta mig hos dem. Det visade sig att kvinnan var en nunna!!! I civila kläder. Hon hade varit på pilgrimsresa till Lourdes den heliga källan i Frankrike. Det kan erkännas att det intogs en del vin vid bordet.

KÅRE JOHANSSON

ÅLDER: 67 år.

INTRESSEN: Film och böcker.

FAVORITRÄTT:

Raggmunk med fläsk.

FAVORITPLATS:

Björkholmen, Karlskrona

FAVORITFILM: De sju

samurajerna av Akira Kurosawa.

ANNORLUNDA/ UDDA TALANG:

1988 fick jag tillsammans med alla andra FN-soldater Nobels Fredspris!!!

FAVORITARTIST: Rag`n Bone Man (Rory Charles Graham)

Samtalet flöt på och när vi närmade oss Stockholm så hade vi passerat salongsberusning och var tämligen glada i hatten. När vi skulle gå av tåget så erbjöd jag mig att hjälpa nunnan med hennes väskor. Vi snubblade av tåget och hamnade på en parkbänk utanför Centralen för att hämta andan. Nunnan sa då ”du är snäll du skall få lite heligt vatten av mig som jag har med mig från den heliga källan”. Sagt och gjort hon halar fram en plastdunk och börjar hälla över vatten i en mindre flaska. Då kommer det två poliser!!! Givetvis felbedömde dem situationen.

De frågade vad vi höll på med då sa jag ”det är inga problem, konstapeln. Hon är en nunna och detta är heligt vatten.”

Du hör själv hur det låter. Man kunde lätt utgå från något helt annat givetvis. Deras ansiktsuttryck var väldigt talande, misstron var stark. Men när de hade luktat och smakat så utbrister en av poliserna: ”Ja, jäklar det är vatten.”

NÄSTA GÅNG du hamnar i en situation där du gör en snabb bedömning och bestämmer dig för att så här är det nog, tänk då på att det kan vara på ett helt annat sätt egentligen. Vem vet, det kan vara en nunna som har varit på pilgrimsresa till Lourdes.

Ljusare tider i Wachtmeister Galleria

Välkomna våren hos oss

Öppettider

Vardagar 10-18

Lördagar 10-16

Cityhallen 07-23

Våren närmar sig med stormsteg och det bubblar av vårkänslor i Wachtmeister Galleria.

Kika på butikernas vårnyheter, ta en fika mitt i gallerian eller sätt guldkant på vardagen med ett besök hos någon av våra populära restauranger – välkommen!

Kompletta öppettider: wachtmeistergalleria.se Följ oss gärna på sociala medier: @wachtmeister_galleria

GÄSTKRÖNIKAN 3

Vardagslyx eller festmåltid!

Pulled Pork, supergott och faktiskt väldigt enkelt att göra. Det finns oändligt med maträtter där detta smakrika kött står i fokus. I detta nummer tipsar David och Ola om en Jerkkryddad variant med goda tillbehör.

JERKKRYDDAD PULLED PORK MED

PICKLAD LÖK & MANGOSALSA

4 personer

Pulled pork

800 g fläskkarré

2 tsk Jerkkrydda

Salt

Vatten

Sätt ugnen på 90 grader.

Krydda köttet. Varm upp en stekpanna med 2 msk olja. Bryn köttet runt om.

Placera i en ugnsfast form. Slå i 1 dl vatten och sätt in i ugnen i 6-8 timmar. Köttet ska enkelt gå att ”bryta isär” när det är färdigt.

Glace

1 dl chilisås

1 msk soja

1 tsk Sambal oelek

1 tsk mald ingefära

2 klyftor vitlök pressade

Lite chilipulver

Häll i ingredienserna i en kastrull. Koka försiktig upp och låt sjuda i 5 minuter.

Bryt upp köttet och slå på glacen.

Picklad lök

2 rödlökar tunt skurna

2 msk ättika 12%

4 msk socker

8 msk vatten

Koka ihop lagen i cirka 3 minuter. Kyl. Slå sedan över lagen över löken och stå minst 30 min. Du kan förvara löken i lagen i kylen en vecka.

Mangosalsa

200g fryst mango i bitar 1/2 lime

1 cm chili, finhackad

Blanda samman allt.

Gräddfilssås

3 dl gräddfil

1 msk majonnäs

1 vitlöksklyfta, fint hackad

1 knivsudd cayennepeppar

1 kryddmått paprikapulver

Salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av. Vill du ha den starkare ökar du bara mängden cayennepeppar.

Servering

Pulled pork passar till nästan allt. Som wraps i tortillabröd, som en sallad eller till rostad potatis med mera.

Tips på en passande sallad

Sallad

Tomat

Gurka

Bönmix (gärna svarta bönor)

Majs

Njut!

Våriga viner

Nu är våren här. Jag har valt ut några bra viner som passar bra till smakrika fiskrätter eller en elegant tillagad kyckling och givetvis får vi inte glömma lammet och nötköttet.

Vitt vin (riktigt trevligt till lax)

Här kommer ett vitt vin som föll mig riktigt i smaken från Bourgogne i Frankrike. Producenten som gör detta vin heter Caves de Vignerons de Bixy, ett vinkooperativ med vinodlare som sträcker sig från norra Bourgogne till södra. Druvorna i detta vin kommer från området MâconVillages i distriktet Mâconnais i södra Bourgogne.

Vinet heter Blason de Bourgogne (2295) 129 kr. Det är gjort på den klassiska gröna druvan för området som är Chardonnay. Torrt vin med generös frukt och markerade syror. Inslag av äpplen, citrus och tydliga minneraltoner. Passar till skaldjur och fisk med smakrika tillbehör samt lättare rätter på ljus fågel.

Rött vin (till lammet)

Här kommer ett riktigt bra vin till lammet. Det kommer från Venetien och från vinområdet Valpolicella som ligger norr om Verona. Producenten är vinkooperativet Cantina Valpolicella Negrar som startades

1933 och har 230 odlare som förfogar över 600 hektar.

Odlarna har en sak gemensamt, att uppmuntra varan med att kultivera sina vinrankor med maximal respekt för den naturliga miljön och att skydda den biologiska mångfalden i produktionen i området.

Vinet heter Bevanti Valpolicella Ripasso årgång 2021 (70769) 119 kr. Druvorna är Rondinella och Corvina. Vinet har legat 12 månader på ekfat. Vinet är medelfylligt med generös frukt och balanserade syror. Inslag av plommon, moreller, torkad frukt och fattoner. Passar perfekt till klassiska rätter på lamm och även till nötkött.

Rött vin (med karaktär)

Jag har hittat ett riktigt bra vin från området Kastilien-León i Spanien som ligger och gränsar mot Portugal. Där hittar man vinområdet Ribera del Duero som har givit stor respekt i vinvärlden och som producerar kraftfulla viner med finess.

De stora vinproducenterna som satte området på kartan är Vega Cecilia och Alejandro Fernández som gör stora viner men det har växt fram andra producenter under åren. Vinet som jag provat kommer från Bodegas y Viñedos Tamaral som är en lite yngre gård som grundades 1997 och har sitt säte i staden Penafiel och har 70 hektar vingårdar som är delat på fyra.

Vinet heter Tamaral årgång 2020 (2163) 159 kr. Det är gjort på druvorna Tempranillo 95% och Cabernet Sauvignon 5%. Vinet är lagrat på franska 225 liters ekfat. Det är medelfylligt mot fylligt med finstämda och strama syror och tydliga fattoner. Inslag av plommon, körsbär, svarta vinbär, kakao och en vis kryddig ton. Passar till smakrika rätter på lamm och nötkött.

MAT & DRYCK 4
OLA VALLIN & DAVID KARLSSON MÖLLER BISTROFAMILJEN
LARS NIELSEN VINKÄNNARE
5 CHARLOTTA E. CARLSSON 0703-09 59 65 | lotta@a-hus.se VI HJÄLPER DIG ATT PLANERA UTEFTER DINA ÖNSKEMÅL BYGGA NYTT HUS?
LETAR DU TOMT? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!
Villa Lycke Villa Svanvik

Emil på The Fox & Anchor

I Succéserien "Mitt City" får du träffa olika människor som alla jobbar just i Karlskrona City. Vem är det du möter i butiken, vad gör de på sin fritid och hur ser de på sin arbetsplats? I detta nummer lär du känna Emil på The Fox & Anchor.

Vem är du?

– Jag heter Emil och är 26 år gammal. Jag är en glad och energifull grabb som aldrig sitter still. Jag bor på Trossö med sambo och 2 katter och om några månader så är vi upptagna med en liten bebis. Jag, tillsammans med min familj driver The Fox & Anchor, Circo, Pinchos, Imperial Brygghus, Hair by Janet och Sandy´s Diner. Varav jag är kökschef. Det är också jag som brygger vår öl.

Vad fylls din fritid med?

– När väl tiden finns så försöker jag alltid åka iväg och upptäcka världen. Antingen med vänner eller med sambon. Öl är mitt största intresse och det brukar vara

de flesta kockar i köket men tror inte att de var så nöjda med de "halvt" skalade morötterna som jag så stolt skalat som nioåring.

När jag var äldre så fick jag praktisera i köket under två veckor. Sommaren 2014, när det var dags att börja gymnasiet, började jag jobba i disken. Det ledde till att jag började jobba i köket på Pinchos när det öppnade 2017. 2019 byggde vi om nedervåningen till nuvarande Foxen och resten är historia.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är mycket varierande. Ena dagen steker du schnitzlar till gästerna på Foxen. Andra dagen brygger du öl. Blir aldrig

vilket vi är ensamma med i vårt hörn av Sverige. Real ale/cask är en brittisk traditionell opastöriserad färsköl som man handpumpar fram istället för att använda gas som man gör med vanlig fatöl.

∙ Karlskrona mikrobryggeri, precis som hos oss så serverar de egen superfärsk lokal öl från tank. De har ett bra sortiment och bryggarna är inte rädda för att experimentera och testa nya saker.

MITT CITY
Varmt välkommen! Ronnebygatan 49, Karlskrona 0455-100 31 Vi hjälper dig att hitta den perfekta kostymen för dig! Snart är det dags för en stor händelse! Din studentexa men! Snart är det dags för en stor händelse! Din studentexa men! STUDENTKOSTYM 2199:Vid köp av studentkostym bjuder vi på skjorta från Lindbergh (värde 599:-) samt resegarderob KOSTYMER Marinblå, svart eller beige Fluga från 249:Slips från 299:Näsduk från 199:Finns i flera olika färger och mönster PASSAPÅ!ExtraöppetLångfredag29mars kl12-15förutprovningavstudentkostym

50%

Andra paret 0 kr

vid köp av båge från 795 kr

Specsavers Karlskrona

Borgmästaregatan 15, 0455-267 00

MARINKA OCH KÄRLEKEN

Tisdag 9 april, kl 19.00 Konserthusteatern, Karlskrona

Den märkliga kärlekshistorian mellan Marina Vlady och Vladimir Vysotskij. En världskänd filmskådespelerska och en av sovjetiska överheten mobbad poet och skådespelare.

I tolv scener och med tolv sånger skildras deras kärlek mot det obevekliga slutet.

Boka biljetter via QR-koden eller vår hemsida www.riksteatern.se/karlskrona

www.riksteatern.se/karlskrona

VÄLKOMMEN TILL VÅR SKÖNHETSSALONG PÅ BORGMÄSTAREGATAN 17

Auktoriserad hudvård i Karlskrona

Ta en paus, stanna upp och andas ut. Unna dig en välgörande behandling i vår sköna miljö. Vi erbjuder professionella behandlingar för både kvinnor & män.

Våra behandlingar

Ansiktsbehandlingar · Shellac · IPL Medicinsk fotvård · Kroppsmassage Avancerad hudvård · Spraytan Coolshaping · Injektionsbehandlingar Hårborttagning · Fransar- & bryn Make-up · Friskvårdsbehandlingar

Kontakt och bokning

0455-122 00 www.beautybylina.se

Beauty by Lina beautybylina_2009

7 SUCCÉ
När du köper båge från 795 kr får du ett andra par på köpet Du betalar för paret med den dyraste kombinationen av glas och tillval Om bågens värde det kostnadsfria paret är högre än bågens värde i det par du beta ar för behöver du betala mel anskillnaden 2för1 är person igt Enkels ipade standardglas index 1 5 och repskyddsbehandlingen Ultratough (värde 400 kr) ingår priset Kan inte kombineras med andra erbjudanden Tillgängliga styrkor online är begränsat Vid köp av båge från 795 kr ingår 50% på synundersökningen til 21/4 2024 (ord pris 445 kr)
tid på specsavers se Inkl.
Boka
på synundersökningen

Mikael Svensson

I Succéserien "I huvudet på" får vi komma närmare en person som verkar i Blekinge. I detta nummer möter du Mikael Svensson, delägare och ordförande i sammanslagningen av Rabadang och Getsocial.

Vem är du?

– Jag heter Mikael Svensson och är uppvuxen i Svängsta. Flyttade till Stockholm -85. Gifte mig och skaffade barn där med min fantastiska fru Agneta men längtade till en mindre stressad vardag och valde att flytta tillbaka till Karlshamn med våra två barn Viktor och Frida -93. Numera har jag även två härliga barnbarn.

Beskriv din bakgrund?

– Mitt dröm när jag var liten var att bli uppfinnare och det ledde tidigt in mig på den kreativa banan. Jag har alltid varit nyfiken med ett driv att hitta nya vägar och lösningar. Jag började med att tillverka och sälja handskurna bildekaler och handtexta reklamskyltar för olika butiker i Karlshamn. Jag har alltid älskat att röra på mig. Det började med elitgymnastik när jag var 11 år och därefter jag har tävlat i både Judo, trampolin (studsmatta) och bodybuilding.

Jag började min reklamkarriär på Norsellreklam i Karlshamn som ”originalare”. Blev kvar där i ett och ett halvt år men ville vidare och flyttade till Stockholm -85. Där jag arbetade på flera större byråer och jag är jättetacksam för allt som jag fick lära mig under den tiden. Jag startade min första reklambyrå i Kista -90, men -93 längtade hela familjen till lugnet i Karlshamn och vi valde att flytta tillbaka efter att jag blivit headhuntad av Reklamgruppen. Där sa jag upp mig -98 för att starta det som så småningom blev Rabadang.

Vad är din roll idag?

– Idag är jag en av delägarna och ordförande i den nya sammanslagningen av Rabadang och Getsocial, vilket gör oss till en av södra Sveriges största och bredaste byråer. Det är fantastiskt roligt att få vara med att trampa ny mark i en traditionell bransch som genomgår en förändring. I mitt dagliga arbete arbetar jag till största del som affärsutvecklare och projektledare. Det blir även många innovativa lösningar inom tex webb till både stora och små kunder. Det är nog min dröm som uppfinnare som tittar fram ibland.

Förutom mitt arbete i Rabadang/ Getsocial sitter jag med i Sverigestyrelsen

för SMÅA (Småföretagarnas A-kassa), Gilla Karlshamn och NetPort.

Beskriv verksamheten?

– Jag är väldigt stolt över att vi nyligen har slagit samman Rabadang och Getsocial under ett ägarparaply, vilket gör oss till en av södra Sveriges största och bredaste reklambyråer med kontor i Karlshamn, Kristianstad, Växjö, Olofström och Stockholm.

Inte kunde jag tro att när jag började helt ensam i Telegrafhuset i Karlshamn att vi skulle växa, slå oss samman med Getsocial och idag vara 21 härliga medarbetare och omsätta nära 30 miljoner.

Mitt mål har alltid varit att vi ska kunna erbjuda våra kunder en helhetslösning inom marknadsföring med allt från varumärkesstrategi, Performans marketing, tryckt media, design, webblösningar och 3D-visualisering. Jag ser våra kunder som både kollegor och vänner. Det gör att man alltid vill göra sitt bästa för att hjälpa kunderna att sina mål. Med kunder både lokalt, nationellt och internationellt har vi en härlig variation på uppdrag som hela tiden kittlar vår kreativitet.

Vad är det som driver dig?

– Min drivkraft har alltid varit att skapa idéer, tänka annorlunda och hitta vägar. Det gäller att vara nyfiken på både livet och människor. Det finns inget härligare än att ta en väl genomtänkt idé, förverkliga den tillsammans med kunden och kollegor och sedan få se resultatet.

Jag har nog alltid sett mig som lite lat och vill sjunka ner i soffan. Det gör att jag försöker ha ett högt tempo för att bli klar snart, men eftersom jag hela tiden kommer på nya idéer så flyttas soffan lite längre fram hela tiden. Det känns som om jag inte kommer i närheten av soffan på ett bra tag och det är jag väldigt glad för.

Ditt framgångsrecept?

– Fundera på vad du vill att ditt eget personliga varumärke ska stå för. Var nyfiken, men var smart och fundera innan du tar ett steg framåt. Varje steg har betydelse. Leverera alltid det lilla extra med bra kvalitet, hög service och framför allt i

tid. Det finns inga genvägar utan det krävs hårt arbete och ett äkta engagemang.

Det enda som fungerar i längden är kvalitet hela vägen. Vem som helst kan göra ett dåligt och billigt jobb, men det är bara ett proffs som kan leverera kvalitet.

Hur hanterar du motgångar?

– Man kan antingen slås ner av motgångar eller så kan man se det som en möjlighet. Varje gång man vänder en motgång till en möjlighet så blir man både starkare och mer erfaren. När det blåser bygger vissa vindskydd och andra lär sig segla.

En god vän sa en väldigt bra sak till mig: Det finns två sorters människor. De som går före och uträttar något och de som går efter och klagar. Bestäm dig för vem du vill vara.

Planer närmaste året?

– Närmaste året kommer det att vara mycket fokus på att sammanslagningen

av Rabadang och Getsocial ska få bästa möjliga förutsättningar för att växa ytterligare. Jag är väldigt taggad att få bygga en fantastisk framtid med både nya och gamla kollegor.

I skrivande stund sitter jag på ett flygplan för att hälsa på vår dotter som arbetar som Scooterguide på Ishotellet i Jukkasjärvi. Efter vinterdvalan kommer det även att bli mer fokus på träningen.

Tre rekommendationer?

Hitta det som gör dig glad och ladda energi.

Sprid värme och glädje. Livet är för kort för att suras bort.

Jag tycker att alla Karlshamnsföretag ska gå med i Gilla Karlshamn så att vi alla kan hjälpas åt att bygga ett stolt varumärke.

8 I HUVUDET PÅ
SIMON PETER
Din personliga djuraffär

Glad påsk önskar cityhandeln

Butikerna i Modehuset Kronan (Scorett/Wallenbergs, Kicks, GinaTricot, Cassels, Stadium och Another store) firar in våren genom att ha öppet:

Långfredag 29 mars 12-16

Fler butiker ansluter till Långfredagsöppetfölj KarlskronaCity för att se vilka

Rekommenderade öppettider i påsk: skärtorsdag: 10-18 långfredag: 12-16 påskafton: 10-16 och påskdagen: v lodag

Trevlig påsk!

9 SUCCÉ
Ronnebygatan 39, Karlskrona - Tel. 0455 - 102 98 ÖPPET: MÅNDAG - FREDAG 10-18, LÖRDAG 10-15 – STILSPECIALISTEN –www.nymansherr.nu Studentkostym MARINBLÅ eller GRÅ 2.999:SNART STUDENT Ronnebygatan 37, Karlskrona | Tel. 0455 - 102 38 Öppettider: Måndag - Fredag 10.00 - 18.00 Lördag 10.00 - 15.00 www.carlximode.se Följ oss på - Carl XI Mode STUDENTKOSTYM Finns i marin och svart. 4499:-ord.pris 5499:Vit studentskjorta Lindbergh 599:Hugo Boss 799:Box slips & näsduk 699:Fluga från 399:- Sommarhjältar sökes! Sommarjobba som personlig assistent hos Fixa Assistans i sommar. Ett meningsfullt arbete för dig mellan 18 och 70+. Upptäck fördelarna som sommarhjälte hos Fixa Assistans. Schysst lön med kollektivavtal, delvis flexibla arbetstider samt en gedigen introduktion för att nämna några. Goda kunskaper i svenska språket är ett krav. Läs mer och ansök på fixaassistans.se

OUTLETTRÄDGÅRDSMÖBLER

VI HAR PRISVÄRDA UTEMÖBLER I BRA KVALITET

MARINA PARASOLL

PAKETPRIS: 2.995:- 5.495:3X3 METER. VINKELBART!

ALU ANTRACIT / TYG NATUR, LJUSGRÅ ELLER MÖRKGRÅ.

HASTINGS BORD + 6 STOLAR

PAKETPRIS: 17.995:- 24.765:ANTRACIT ELLER DRIFTWOOD.

SIGTUNA

BORD + 4 KARMSTOLAR PAKETPRIS: 8.995:- 11.575:MATGRUPP I KLASSISK DESIGN. Ø 106CM. TEAK/GALVAT STÅL. BEGRÄNSAT ANTAL.

SIGTUNA BÄNK

1.295:- 1.895:150CM.TEAK/GALVAT STÅL.

-
PASSA PÅ! LAGERRENSNING TIMJAN HÖRNSOFFA PAKETPRIS: 8.995:- 11.995:INKL SOFFBORD. KONSTROTTING DRIFTWOOD, DYNOR I OLEFIN.
TIMJAN SOFFGRUPP PAKETPRIS: 8.995:- 11.995:INKL SOFFBORD. KONSTROTTING DRIFTWOOD, DYNOR I OLEFIN.

RELAX SOLSTOL

299:- 495:VIT / TURKOS

ROXY FRILUFTSSTOL

895:- 1.290:BORDEAUX, RÖD ELLER ORANGE.

NEW HAVEN SOFFGRUPP

PAKETPRIS: 14.995:- 21.995:INKL SOFFBORD.

ULRIKA SOLSTOL 579:- 765:OLIKA FÄRGER.

ÖPPETTIDER:

Fredag 10-17 • lördag-söndag 11-15

0456-478

ÖPPETTIDER:

Måndag-fredag 10-18 • lördag-söndag 11-16

Karlskrona 0455-36 78 80

• www.svenskahem.se
RENSNING
SOFFGRUPP INKL SOFFBORD. PAKETPRIS: 26.995:- 37.850:-
Bromölla
00 LAGER-
LYRA

Johan Petersson Johan Petersson Johan Petersson

Programledaren och producenten

Johan Petersson är aktuell som deltagare i ”Bäst i Test”. En roll som han tagit sig an med humor och stor uppfinningsrikedom. Han har tidigare jobbat med TV-produktioner för barn- och ungdom och har även skrivit ungdomsböcker med historiskt tema. För den bredare publiken är han kanske mest känd från ”Café Bärs” och till sommaren drar han ut på ölfestival där hans egen framtagna Kellerbier ska presenteras.

”Bäst i Test”, det populära underhållningsprogrammet med över 2 miljoner tittare med Babben Larsson och David Sundin som programledare sänds nu för åttonde säsongen. Sändningarna hade premiär i SVT 2017 men från och med nyår 2024 är det TV4, som efter att ha köpt rättigheterna, tagit över spakarna. I pågående säsongsavsnitt får vi följa hur Johan Petersson löser de kniviga och stundtals dråpliga testerna tillsammans med Maria Lundqvist, Mauri Hermundsson med flera.

– Jag har fått förfrågan tidigare men inte varit mig riktigt mogen för uppgiften. Nu sa min dotter till mig att hon absolut tyckte jag skulle delta.

”Bäst i Test” är det i särklass bästa och roligaste programmet i TV just nu. Ungdomar följer programmet och man kan köra egna bäst-i-test hemma på fester och annat. Jag kan säga att dottern sålde in det väldigt bra och gav mig några bra tips, efter det tackade jag ja till att vara med.

I och med att TV4 har pausat många andra stora underhållningsprogram som körts länge, till exempel Let’s Dance, skapades lite rubriker och det blev en nytändning kring det. Man kan säga att nu är det upp till bevis för programmet, det har nästan blivit som en första säsong och det är jättekul att få vara en del i det, berättar Johan.

Då är dottern extra glad nu?

Vad fick du för tips?

– Det är väl svårt att få väldigt mycket positiv respons precis hela tiden från just barnen, så är det väl för alla föräldrar. Men de är absolut nöjda med min insats. Vi tittar på det jämt när vi är tillsammans. Det är faktiskt det enda programmet vi ser ihop.

Som underhållare skulle jag vilja säga att min dotter coachade mig till tre saker som jag hållit stenhårt på och det är att 1. Försök inte vara rolig. 2. Gör ditt bästa och ansträng dig verkligen. 3. Krångla inte till det, övertänk inte.

Jag skaffade mig en fiskarhatt och en träningsoverall med idén om att nu är det SM i campinglek. Nu jädrar ska vi leka!

Hur vill du presentera din tidigare karriär?

– Jag har liksom gjort något som slagit igenom vart tionde år ungefär, med

Nyfikenhet och upptäckarlust

pauser emellan där jag verkat bakom kameran. I fyra decennier faktiskt. Det började på 90-talet med att jag var programledare i ”Disneyklubben” på SVT och sedan fortsatte det med att jag gjorde andra barnprogram tillsammans med Peter Settman och Fredde Granberg. På 00-talet spelade jag Kapten Filling i ”Doktor Mugg” och därefter gjorde jag ”Hem till Midgård” där jag spelade karaktären Runar Tvålfager.

Därefter glider vi in i 10-talet och jag spelar in humorserierna ”Partaj” och ”Café Bärs” för att under 20-talet göra en annan typ av humor, ”Helt Perfekt” som är mer lågmäld tillsammans med Eva Röse.

Har du någon idé om vad som kommer att hända de nästa 10 åren?

– Någonting som utspelar sig på ett

pensionärshem kanske? Jag har faktiskt försökt pitcha en liknande idé som jag suttit och skrivit på. Det är det jag håller på med mellan TV-produktionerna. Då jobbar jag med programutveckling på olika produktionsbolag. Vi får se om jag tar upp den idén igen.

”CAFÉ BÄRS” är ett humorprogram från 2013 som handlar om fyra Hammarbysupportrar som samlas på en pub på Söder i Stockholm för att hänga, snacka om fotboll och öl samt ”gaffla med polarna” som programledaren Jocke (Johan Petersson) uttrycker det. Den ständigt återkommande hälsningsfrasen ”Tjena” etsades sig genast fast i folks medvetande. I samband med inspelningarna av ”Café Bärs” kom Johan att bli närmare bekant med både öl-

bryggande som hantverkskonst och tjusningen med fotboll.

– ”Café Bärs” visade sig att bli i det närmaste ett med Hammarby IF, vilket passade väldigt bra när de vann Superettan och gick upp i Allsvenskan ungefär vid samma tidpunkt för runt 10 år sedan. Samtidigt lämnade de Söderstadion och började spela hemmamatcherna på Tele2 Arena, berättar Johan.

Tack vare Hammarby IF kom jag in i den kulturen och jag föll för den direkt och Café Bärs har blivit en del av deras historia nu. Det är jätteroligt!

Vad var det du föll för?

– Kärlek och gemenskap! Jag gillar Hammarby eftersom det är ett lag som kämpar. Det är inte det mest självklara segrarlaget som har någon lång vinnartradition bakom sig. Det är den där kämparglöden som jag älskar, liksom stämningen bland fansen. Visst finns det delar av supportrarna som kräver guld varje år men jag gör inte det. Nu vann damerna SM-Guld nyligen och det är jätteroligt.

Mest av allt gillar jag bara när alla gör sitt allra bästa och jag får gå på matcher och hänga med mina Hammarbykompisar.

JOHAN VURMAR för hantverket bakom en god öl och kommer att presentera en helt egen lager med det inte helt otippade namnet ”Bärs” både på ”Craft Beer Circus” på Öland och på Östersjöfestivalen i Karlshamn till sommaren, alltså som en liten turné med förtecken i ölbryggandets ädla konst.

– Det var den kände öl-profilen Robert Andersson från Karlshamn som hörde av sig. Han arrangerar ölfestivaler sedan tidigare i Sverige och nu ville han vara någonstans på Öland. Eftersom jag har mitt sommarställe där så sa jag att det är klart att ni ska komma dit! Jag kommer att ta fram en fin Kellerbier tills dess i samarbete med Ängöl i Kalmar. Ofiltrerad lager, lite besk, söt och rund smak. Det är tänkt att det ska bli en trevlig sommaröl. Just nu görs en provbatch som jag snart ska åka och provsmaka. Brygghus 19 kommer också att vara med oss på flera ställen.

Jag vill gärna synas lite extra i sammanhang där man fokuserar mer på de lokala producenterna, för att lyfta fram dem. Det är små marginaler om man ska överleva som hantverksbryggare.

Så i sommar ska jag, som vi sa i ”Café Bärs”; ”ta en bira och gaffla med polarna” och alla andra som vill komma fram och hänga lite.

SUCCÉ MÖTER 12 Fortsättning på sidan 14
FOTO: OLIVER MARTIN HENRIQUEZ

TRÄNA FÖR LIVET

VISSTE DU ATT FYSISK TRÄNING HAR

STORA POSITIVA EFFEKTER PÅ VÅRT PSYKISKA VÄLMÅENDE?

Välkommen till Wellness Studio för träning du mår bra av!

Fortsättning från sidan 12

SOM FÖRFATTARE är Johan Petersson upphovsman till ”Fångad i framtiden” och ”Jakten på Loshultsskatten”. De gavs ut som ungdomsromaner och gavs ut

på Wahlströms förlag, 2007. De finns fortfarande att ladda ner som ljudböcker. Handlingen bygger på en händelse från 90-talet då en skolklass hittade delar av den så kallade Loshultsskatten, som består av en ansenlig mängd myntplåtar

från snapphanetiden i Göingetrakten när de skulle plantera skog. Denna händelse satte fart på fantasin och Johan bestämde sig för att skriva en fiktiv berättelse kring historien.

– Det stämmer. Jag skrev en bokserie kring detta äventyr och jag tänkte först att det skulle bli en TV-serie. Men det fick inte riktigt fäste. Fast vissa historier är svåra att släppa. Jag lät två barn tina upp en snapphane, Lill-Jan som legat nerfryst. När han kom till liv igen efter 300 år ville han fortfarande stoppa den svenska kungen, Karl XI och höll fast vid sin övertygelse om en dansk seger.

Man får komma ihåg att det här var ett ganska brutalt inbördeskrig. Det jag tycker är intressant är att stora delar av skatten som tillhörde den svenska krigskassan fortfarande ligger kvar där i markerna på gränsen till Småland. Det är viktigt att levandegöra historia, för att inte glömma bort och ta nutiden för given. Vi människor är värdelösa på att lära oss av vår historia. Det är i sig både ett straff och en belöning att vi glömmer så fort. Men om man har kontakt med dåtida historia kanske vi kan undvika att begå samma misstag om och om igen, menar författaren.

SAMMANFATTNINGSVIS kan man ringa in Johan Peterssons huvudintressen i en stor bredd bestående av manusproduktion, ölbryggeri, fotboll, kulturhistoria och författarskap.

– Den där bredden hänger ihop med min nyfikenhet och upptäckarlust. Man måste nog ha de egenskaperna om man jobbar som frilansare vilket jag gör. Jag

gillar att uppfinna nya saker och vara öppen för det. Det gäller att vara kreativ, avslutar Johan Petersson.

GUNILLA STRÖMBERG

JOHAN PETERSSON

FÖDD: 10 februari 1969, Malmö.

BOR: Liljeholmen, Stockholm.

FAMILJ: Hustru, två barn.

BÄSTA DOFT: Nyklippt gräs.

FAVORITORD: Tjena!

DANSAR TILL: Lucianoz.

GRÅTER TILL: Fina idrottsprestationer.

DRICKER HELST: Bärs.

MOTTO: Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

AKTUELL MED: Deltagare i den åttonde säsongen av Bäst i Test, TV4. Medarrangerar ”Craft Beer Circus” i Mörbylånga 25 maj, Jönköping 29 juni samt ”Friends and Flavor - Beer and Wine Festival”, Östersjöfestivalen i Karlshamn 17 juli.

KVALITETSSERVICE FÖR DIN BIL

Bosch Car Service är ett nätverk av oberoende verkstäder som levererar högkvalitativ fordonsservice, underhåll och reparationer för alla märken och modeller. Vi garanterar prisvärd kvalité som du kan lita på.

DIN SERVICE HÄR!

SUCCÉ
BOKA FOTO: ANNIKA BERGLUND / TV4 Bäst i test-panelen bestående av Behrouz Badreh, Charlotta Björck, Johan Petersson, Maria Lundqvist och Mauri Hermundsson.

Vad blir det för lunch?

Vilken restaurang serverar godast lunch idag?

Hur hittar jag deras meny?

Känner du igen dig?

Din lokala lunchguide är äntligen tillbaka!

15

Tennis 24/7 under Karlskronavakan Wilson Cup

Tennis är en sport att älska, kämpa i och njuta av - dygnet runt. I över 30 år har Karlskrona Tennisklubb arrangerat Karlskronavakan Wilson Cup. I år lockade den populära inomhusturneringen 217 spelare att spendera tre dygn med spel i stort sett non stop i Karlskrona, Ronneby och Karlshamn.

Ibland kan man tro att tennis enbart utgörs av individuella hjältar som stretar på till sista bollen i ett gastkramande avgörande set. I fonden finns dock ofta klubbkänsla och gemenskap som präglar både träning och tävling. Just Karlskronavakan Wilson Cup har blivit något av en institution i södra Sverige. Flera klubbar ser turneringen som idealisk för vårens klubbresa. Ett par ledare reser med ett dussintal unga spelare, med tåg och buss, till Karlskrona och sover i badmintonhallen eller på hotell. Därför var NKT Arena i dagarna tre fylld till brädden med spelare, publik och skrymmande tennis- och resväskor.

Största inomhusturneringen

Karlskrona TK hade i vanlig ordning mönstrat en gedigen skara av ideella och professionella krafter som skötte arrangemanget kring klubbens största inomhusturnering med bravur. Det handlade om allt från att spika ett intensivt matchprogram och bemanna domarstolar till att utfordra de tillresta kombattanterna med såväl falukorv som köttfärssås.

Vidare ställde klubben vackert upp med chaufförer eftersom omfattningen krävde att flera matcher fick spelas i tennishallarna i Ronneby och Karlshamn. Årets upplaga av ”Vakan” drog det nästa största deltagarantalet någonsin. Enligt KTK:s chefstränare Daniel Brodén ligger arrangemanget ständigt på gränsen för vad som är praktiskt möjligt:

– Vi kan inte växa mer. Det viktigaste är att vi fortsätter att skapa ett bra arrangemang. Vi har hållit på så länge att längtan efter att åka hit och spela börjar gå i arv ute i klubbarna. Vi är tacksamma över det fina samarbetet med Badmintonklubben Carlskrona, och klubbarna i Ronneby och Karlshamn.

Alla är välkomna till Karlskrona Två saker gör turneringen särskilt speciell. För det första är den koncentrerad till en enda helg. Många turneringar under skolterminerna spelas över flera helger, och då blir det svårt att få till en klubbresa. För det andra är den inriktad mot bredd snarare än elit. Visst deltar framstående

spelare från Sverige, Norge och Danmark, men det finns också 32 olika klasser och nivåer att välja på, vilket innebär fina möjligheter till utvecklande matcher mot jämbördiga även för de spelare som nyligen börjat tävla. Även resultatmässigt blev turneringen en stor framgång för Karlskrona TK. Hemmafavoriterna Valeria Marinova och Birk Arwedahl segrade i damsingel- respektive herrsingelklassen. Elin Albrektsson, KTK, vann damdubbeln ihop med Anna Ni, Ronneby TK och KTK:s Frank-Noa Gunnarsson vann PS12C.

Vi når ut i hela Blekinge.

Du kan också välja att annonsera lokalt, Karlshamn - Olofström - Sölvesborg eller Karlskrona - Ronneby.

Västra Blekinge 0733 997 760, simon@succeblekinge.se

Östra Blekinge 0708 935 835, roland@succeblekinge.se

Besök gärna vår hemsida för mer information, www.succeblekinge.se.

16 SUCCÉ
CHRISTER CARLBÄCK
Succé Blekinge! SuccémöterMikaelTornving KARLSKRONABorgmästaregatan -267 www.specsavers.se ORDNINGOCHREDA ITILLVARON SuccéBlekinge September2023 Karlskrona/Ronneby www.succeblekinge.se KRÖNIKANSnälltolkamera! BILENEuropasförsta eldrivnaPickup HÖSTMODE BUTIKERNA Inspirerasav höstensmode Hela Blekinges Succé! SuccémöterBenjaminIngrosso www.specsavers.se BRINNERFÖRMUSIK, MATOCHMÖTEN SuccéBlekinge Juni/Juli2023 Karlskrona/Ronneby www.succeblekinge.se KRÖNIKANLivet som enboll INSIDEMAIF IronMaiden påStrandvallen MISSASmakupplevelser utöverdetvanliga Hela Blekinges Succé! Succé möter Gry Forssell Borgmästaregatanwww.specsavers.se SKÖNA VIBBAR I RADIO OCH TV Blekinge November Karlskrona/Ronneby www.succeblekinge.se KRÖNIKAN Keep your head up high princess... Redo för äventyr! VINTIPS Perfekt till julens smaker Hela Blekinges Succé! Succé möter Thomas Stenström KARLSKRONABorgmästaregatanwww.specsavers.se ÄR HELT UPPE I DET BLÅ SuccéBlekinge Augusti2023 Karlskrona/Ronneby www.succeblekinge.se KRÖNIKAN Med ålderstigande BILDCOLLAGE Guldkorn sommarenfrån Kräftskivans tillbehör Hela Blekinges Succé! Succé möter Liv Mjönes KARLSKRONABorgmästaregatan 0455pecsavers.se HÄR OCH DÄR OCH ÖVERALLT Succé 2023 Karlskrona/Ronneby www.succeblekinge.se KRÖNIKAN Mina 44 år turistbranschen Känn dig säker längs vägen REPORTAGE Med fötterna som huvudsak Hela Blekinges Succé!

HÄRLIG LUNCHBUFFÉ

Måndag-Fredag 11.00-14.00 dukar vi upp en LUNCHBUFFÉ med spännande och klassiska maträtter från både det svenska och internationella köket.

FRÄSCH CATERING/FESTMENY!

Vi erbjuder både ett stort urval av kallskurna cateringbuffér och festmenyer! Här kan vi möta dina önskemål på mat för både vardag och fest. Allt från kyckling, fläskfilé och lax med fräscha goda tilllbehör.

Vi skräddarsy gärna helhetslösningar efter ditt tycke och smak.

Du hittar all info på vår hemsida www.bistrofamiljen.se

LUNCHBUFFÉ MED UTSIKT

Måndag-Fredag 11.00-14.00 dukar vi upp en LUNCHBUFFÉ med en härlig variation av smaker från hela världen. Efter lunchen kan du njuta av en god fika.

VI HAR DET PERFEKTA STÄLLET FÖR FIRANDE, ABONNERA UTKIKEN!

Vår lokal passar till det mesta! Födelsedagsfirande, bröllop, firmafester, släktträff med mera. Vi hjälper er med en komplett helhetslösning där service, dryck och mat ingår! Vi har en gedigen erfarenhet från världens kök och lagar allt från kallskuren buffé till tre-rätters gourmetmiddag.

Du hittar all info på vår hemsida www.bistrofamiljen.se

Välkommen

Kärleksstigen 7, Karlskrona 0455-15252 info@bistroutkiken.se www.bistrofamiljen.se

LUNCHBUFFÉ VID HAVET

Tisdag-Fredag 11.00-14.00 dukar vi upp en härlig LUNCHBUFFÉ/BLEKINGEBUFFÉ med bland annat raggmunkar med fläsk, vita och stekta kroppkakor samt stekt sill.

HÄRLIG HELG- OCH BLEKINGEBUFFÉ I HAVSNÄRA MILJÖ

På helgen 11.00-15.00 dukar vi upp vår lite lyxigare helgbuffé och självklart vår populära Blekingsbuffé! Vi har ett litet men noga urval av drycker för dig som vill ha annat än vatten.

Eller varför inte njuta av vår fantastiska hemmagjorda glass, ett gott bakverk eller något matigare som smörgåsar med en kopp kaffe.

Du hittar all info på vår hemsida www.bistrofamiljen.se

Välkommen

Marinmuseum Stumholmen, Karlskrona

0704 74 45 17 konferens@skeppsgossen.se www.bistrofamiljen.se

17 SUCCÉ
Visitkort
Foldrar
Broschyrer
Böcker (mjukpärm)
Kuvert
Block
Storformat Kontakt: Löparevägen 6 294 39 Sölvesborg UppgeSuccé vid beställning av Rollup och få 20% rabbat Digitaltryck i Sölvesborg 85x200cm 1499kr ex moms, väska ingår. • En fin matt finish • Livliga färger • Omedelbar torkning • Brandskyddad, fransar inte och skärs med rent snitt • Ingen kantböjning • Rivtålig
Banderoller
Rollups
Affischer
Block
Korrkort
Brevpapper
Etiketter
Böcker Prints 4 U EST.2013
Visitkort
Flyers
Foldrar
Broschyrer
Kuvert
Presentkort
Storformat
Dekaler info@prints4u.se 073-360 08 41 www.prints4u.se • Skyltar • Banderoller
Rollup • Studentplakat • Flyers • Affischer • Lösblad Välkomna hit alla gamla och nya kunder!
0455-15255
www.bistrofamiljen.se
Välkommen Kolonivägen 59, Gullberna Park
info@bistroberna.se

Nej, Norge ska inte representera Sverige i ESC

Inget skapar väl så mycket debatt som Melodifestivalen. Förr stannade åsikterna oftast hemma i TV-soffan men med dagens sociala medier-klimat så sprids det fort och det finns ingen hejd på stormarna som blåser upp.

Efter finalen i Melodifestivalen stod det klart att det blir Marcus och Martinus som representerar Sverige i Eurovision och med god marginal dessutom, 177 poäng mot tvåan Medina som fick 104 poäng. Förra årets vinnare Loreen kammade också hem 177 poäng i finalen men där skilde det inte lika många poäng till tvåan som fick 138 poäng. Och vem kom två förra året? Jo, Markus och Martinus.

Så kan vi med den faktan på bordet bara konstatera att rätt låt vann? Bra, då kan vi gå vidare till det verkliga problemet som är att Markus och Martinus just nu utsätts för vad som i alla andra fall skulle klassas som ren rasism. Men för att Marcus och Martinus är från grannlandet Norge så verkar det helt plötsligt vara ok att vräka ur sig vad som helst.

NEJ, VI HAR inte röstat fram ett norskt bidrag att representera Sverige i Eurovision. Vi har i allra högsta grad röstat fram ett svenskt bidrag som ska representera Sverige. Även om jag inte tycker det spelar någon större roll om artister tävlar för andra länder så har kritikerna i detta fall helt fel.

MARCUS OCH MARTINUS har sedan några år tillbaka sin bas i Sverige. Under pandemin gjorde tvillingarna en omstart i sin karriär och utgår numera från Stockholm. De har

signat avtal med ett svenskt skivbolag, skaffat sig en svensk PR-byrå och så vidare och därefter har det blivit vinst i både Masked Singer och Melodifestivalen. De menar själva att det är naturligt för dem att tävla i Sverige då de spenderar mer tid i Sverige än i Norge. Alla personer bakom låten ”Unforgettable” är svenskar men ändå öser man kritik över bidraget för att artisterna som framför låten är födda i Norge. Gör man lika dant mot Maria Sur som flytt kriget i Ukraina? Nej, där har man hyfs nog att hålla tyst. Bra det iallafall.

DET ÄR DEFINITIVT inte första gången en norsk medborgare tävlar i Melodifestivalen. 1982 dundrade Elisabeth ”Bettan” Andreassen in i Melodifestivalen i form av Chips tillsammans med Kikki Danielsson och vann med den klassiska schlagern ”Dag efter dag”. Inte var det någon storm mot Bettan då. Hon har, likt Markus och Martinus, framgångsrikt jobbat i båda länderna och bott i både Sverige och Norge i olika perioder av sitt liv. Hennes hjärta klappar både för Norge och Sverige och det går att älska mer än en. Precis som när man får barn.

Vi ska vara stolta över att Sverige är ett sådant fantastiskt musik-exportland och att artister som vill bli framgångsrika väljer lilla Sverige som bas. Många artister

genom tiderna har gjort samma sak. Stora Amerikanska artister har ofta låtar som skapats i vårt avlånga land i norr.

UNFORGETTABLE VAR inte min favorit från början men den har verkligen vuxit för mig och jag ser fram emot att få se den på Eurovisionscenen. Nu står det dessutom klart att Sverige får startnummer 1 i finalen så tävlingen kommer sannerligen starta på topp med en riktigt snygg show. Ett svenskproducerat nummer med två av de finaste mest omtänksamma artister jag träffat som huvudpersoner. Så heja Norden, Heja Sverige, Heja Marcus och Martinus.

FOTO: HÅKAN LINDER

SOPHIA AHLIN

SOPHIA@SUCCEBLEKINGE.SE

FOTO: CAROLINA HANSSON

HYR VÅR ANLÄGGNING PÅ MÖRTSJÖÅSEN

Vi hyr ut våra byggnader till föreningar, skolor och privatpersoner. Passar både små och stora sällskap.

Mer information hittar du på www.mörtsjölägret.se under fliken ”UTHYRNING”

Stöd Mörtsjölägret

Swisha valfritt belopp till: 123 562 51 40 Märk med ”gåva”

18 SUCCÉ
Fritidsanläggningen, som ägs av Skol-IF Mörtsjöåsen, ligger ett par mil norr om Karlskrona i ett naturskönt område omgivet av ängar, skogar och sjöar. Anläggningen består av ett flertal hus, badbryggor och gräsplaner. Till anläggningen hör också ett stort skogsområde.
19 Karlskrona. Järavägen 7. Tel. 0455-290 90. Mån-fre 10-18. Lör 10-16. Sön 11-16. *Billigaste produkten på köpet. **Gäller i tyg Matteo och Solo. Erbjudandena gäller på ordinarie priser (ej produkter märkta Alltid lågt pris) så långt lagret räcker, dock längst t.o.m. 25/3 om inget annat anges. Lokala avvikelser kan förekomma. Reservation för slutförsäljning och ev. tryckfel. Mer info på mio.se Sista chansen! MATGRUPP WOODENFORGE 7.995· (11.175·) Matbord Woodenforge, Ø 120 cm 4.495· (5.995·) Stol Chatham 1.295· Paketpris 7.995· (11.175·) Ullmatta Malika, 160x230 cm 3.847· (5.495·) Taklampa Maro, Ø 41 cm 1.036· (1.295·) VÄLKOMMEN TILL BORDS! SISTA DAGARNA MED UPP TILL 25% PÅ ALLA MATGRUPPER TAKLAMPA MARO 1.036· (1.295·) LJUSSTAKE PAULET FRÅN 229· NYHET DOFTLJUS VIOLA 30-PACK 69· LED-LJUS FLAMME FLOW FRÅN 79· LÄS MER PÅ MIO.SE FINANSIERING HEMLEVERANS LÅNA SLÄPKÄRRA 4 för 3 PÅ ALLA LJUS & LJUSDEKORATIONER * NYHET LJUSLYKTA MANGO POWDER FRÅN 19· NYHET SKÄNK JUDIT 4.245· (4.995·) NYHET PLÄD MY 199· (399·) Mysigt butikserbjudande 20 -50% PÅ ALLA TAKLAMPOR 15 % PÅ SKÄNKAR & VITRINSKÅP Matbord Plaine, Ø 110 cm 3.311· (3.895·) Stol Kiwi 1.099· Paketpris 6.995· (8.291·) Vitrinskåp Treviso 3.395· (3.995·) NYHET Taklampskärm Henrietta, Ø 70, H 40 cm 239· (299·) NYHET Matta Gabi, 200x300 cm 2.495· NYHET Sittpall My 499· NYHET TAKLAMPSKÄRM HENRIETTA 239· (299·) NYHET MATGRUPP PLAINE 6.995· (8.291·) 20 -50% PÅ ALLA VASER VAS CLAIRE FRÅN 143· (179·) NYHET VAS 159· (199·) IRMA 25% NYHET 3-sits soffa Willow i tyg Matteo blue med armstöd A och svarta metallben 8.996· (11.995·) NYHET 8.996· (11.995·) Sista chansen! Sista chansen! 25 % PÅ WILLOW I UTVALDA TYGER **

Play-Off tider för KHK, kvaltider för HFK och Mjällby AIF…

Då var det Play-Off tider i ishockeyn och matcherna duggar tätt från SHL ner i serierna. Det kommer vara en holmgång mellan HV71 och IK Oskarshamn i det där kvalet som ingen spelare vill spela, för det är en katastrof att åka ur SHL och direkt tappa cirka 50 miljoner i omsättning.

Själv tror jag att det är IK Oskarshamn som får ta steget ner i år och vilka derbyn det kommer bli med Nybro, Kalmar, Tingsryd och kanske men bara kanske, även Karlskrona HK.

Karlskrona HK tog sig igenom första rundan mot Visby Roma och vann med 3-2 i matcher men det fick alltså avgöras i en femte match. Hans Särkijärvi, tränare i Visby Roma såg till att det blev lite känslor i matchserien genom att attackera spelare för att filma och vara för gamla. Lite roligt ändå att det var just de äldre spelarna i Alexander Bergström och Filip Cruseman som var en avgörande faktor. Filip Cruseman ser mycket rappare ut och vet i tusan om han inte tappat några överflöds kilon.

I SKRIVANDE STUND så är det nu dags för Karlskrona HK och ta sig an Halmstad Hammers i en ny matchserie i bäst av fem matcher. Man har innan spelat fyra tävlingsmatcher mot varandra denna säsong vilket inneburit två segrar för vardera lag så förutsättningarna för en jämn tillställning finns där.

Pratar man med Karlskronas tränare Magnus Sundqvist, så säger han att det spelar ingen roll vilket lag man möter för man kommer ändå att ha favoritstämpeln på sig. Det har man haft sedan träningsmatcherna i augusti, så det är något man får och skall leva med om man är en spelare i Karlskrona HK. Tar Karlskrona sig vinnande ur denna serie så väntar

en spännande kvalserie och då kan allt hända. Om jag då skall ta och gissa hur det slutar så tror jag på en seger till Karlskrona med 3-1. Man är helt enkelt lite för bra för Halmstad…

Kvaltider

Om det är Play-Off tider i ishockeyn så ser det tyvärr ut att bli kvaltider i negativ bemärkelse för HF Karlskronas herrar. Man har haft det oerhört tufft på slutet och förlorat tio matcher i rad vilket självklart sätter sina spår. Efter man har förlängt kontraktet med tränare Mathias Ekstrand så har man alltså inte vunnit en match. Om det är något som hör ihop eller inte har jag ingen aning om utan det är mer så det är. Hamnar HF Karlskrona i kval så tror jag att det är ett kval som man kommer ta sig igenom på ett bra sätt. Laget känns lite för bra för att ta steget ner i Allsvenskan men det gäller ju också att man har alla spelare tillgängliga. Storstjärnan från Island Olafur Gudmundsson har vi knapp fått se därute på plan då det som alla experter sa innan har skett, att han är alldeles för skadebenägen. Vi får verkligen hoppas att han kan vara på plan och leverera om det skulle bli ett kvalspel för det kommer behövas. Ett lag som förlorat mycket är alltid skadeskjutet och behöver energi av till exempel en spelare som kommer tillbaks.

HF KARLSKRONAS damer däremot tog sig upp i seriesystemet och hyllades bland

annat ute på NKT Arena och här kommer klubben att ha en utmaning för att kunna ställa två lag som spelar i rikstäckande serie och som skall vara tillräckligt bra för att kunna utmana. Herrarna behöver tydligt förstärka och hur damerna står sig är väl i dagsläget oklart men pengar kommer det gå åt. HF Karlskrona startade direkt upp en Swish-kampanj så vi får väl se vart det tar vägen.

HF KARLSKRONA brukar ha bra koll på sin ekonomi så det kommer nog lösa sig trots att man är lite baktunga i sin organisation. Men skall man kunna hantera elithandboll så krävs det en bra organisation för att lyckas.

Allsvenskan

Mjällby AIF tog sig i år inte vidare till final i Svenska Cupen men det var nära. Man förlorade mot AIK i semifinalen men det är ändå fantastiskt gjort då man i matchen innan slog ut Djurgården. Känslan inför årets säsong är att Anders Torstensson återigen förfogar över ett lag som kommer tillhöra mitten vilket är oerhört starkt. Får Mjällby till den där starka defensiven som man brukar få så kan vad som helst hända och det kommer spelas många bra och spännande matcher på Strandvallen.

FRÅGAN ÄR HUR länge Mjällby kan hålla på med dessa ganska så dåliga förutsättningar för visst är föreningen, åskådarna och sponsorerna värda en arena värd namnet. Det känns verkligen som man kämpar med det man har och försöker göra det bästa av det men skall klubben överleva på lång sikt så är det ett måste med en ny arena och nya förutsättningar.

Vill du visa att ditt företag finns?

Vill du synas i ett positivt, trovärdigt och lokalt media finns det inte så många alternativ. Kontakta oss på Succé så ser vi till att du får ut mer av din marknadsföringsbudget.

Västra Blekinge 0733 997 760, simon@succeblekinge.se Östra Blekinge 0708 935 835, roland@succeblekinge.se Självklart kan du även nå hela Blekinge!

Besök gärna vår hemsida för mer information, www.succeblekinge.se

Gärna en arena nära E22.an men det är väl lite som att svära i kyrkan och kanske skulle all den där magin som finns runt klubben försvinna O andra sidan hade Sweden Rock inte tagit sig från Bellevueparken så hade man nog inte haft den framgångssagan som man har. Ibland gäller det att våga…

Ha dé!

SPORTFÅNEN 20 FÖLJ MIKAELS BLOGG BEAVERBLOGG PÅ www.succeblekinge.se MIKAEL JOHANSSON BEAVERBLOGG@SUCCEBLEKINGE.SE
SuccémöterValterSkarsgård KARLSKRONABorgmästaregatan 0455-26700 www.specsavers.se ENFANTASTISK UPPLEVELSE SuccéBlekinge December2023 Karlskrona/Ronneby www.succeblekinge.se KRÖNIKANDukanbli vadduvill! BILENDesignjätten görentré SOPHIAAHLIN Äntligen! Hela Blekinges Succé! Succé möter Gry Forssell KARLSKRONABorgmästaregatan -267 www.specsavers.se SKÖNA VIBBAR I RADIO OCH TV Succé November Karlskrona/Ronneby www.succeblekinge.se KRÖNIKAN Keep your head up high princess... Redo för äventyr! Perfekt till julens smaker Hela Blekinges Succé!

SUBARU OUTBACK

SUBARU OUTBACK med ADVENTURE-paket fr. 419.900:– | billån fr. 3.395:– /mån*2

Uppskattat och alltid standard

• Eluppvärmd ratt

• Värmesitsar fram och bak

• X-mode terrängkörningsläge för extra djup snö

• Praktiska inbyggda takräcken*4

Säkerhet som alltid ingår

• Fyrhjulsdrift och automat

• Förarassistanssystem med autobroms och adaptiv farthållare

• Helljusautomatik och kurvljus

• 7 airbags och whiplashskydd

• VDC (antispinn, antisladd)

Bränsleförbr. 8,6 l/100 km, CO2-utsläpp 193 g/km ( WLTP). Bilen i annonsen är extrautrustad. *Kampanjen gäller t o m 2024-04-30 vid köp av en ny Subaru Outback. Det går ej att kombinera med andra erbjudande, rabatter eller avtal. *2 Subaru billån räkneexempel: kontantinsats 30%, ränta 7,25%, restvärde 55%, löptid 36 mån, körsträcka 1500 mil/år, uppl avg. 695 kr, aviavgift 60 kr, eff. ränta 7,90 %. Reservation för ev. räntehöjningar och sedvanlig kreditprövning. *3 Eller vid 1500, 3000 och 4500 mil. *4 Gäller ej Subaru Outback Field

21 SUCCÉ
JUST NU! 25.000:–EXTRA FÖR INBYTESBILDIN *
RONNEBY, Omloppsvägen 11 0457-21050, www.bilval.se, Mån-fre 10-17 3 ÅRS FRI SERVICE*3 Behov av hjälp på vägen? Lugn, vi hjälper dig. Ni hittar oss på nya Viggenområdet Ronneby. Assistansförsäkring ingår vid service Vi förstår bilar. Vi förstår dig. RONNEBY, Omloppsvägen 11 0457-21050, www.bilval.se Mån-fre 10-17

SUCCÉ ELLER FIASKO

FOTO:

SUCCÉ

1

FOTO:

2

3

4

HF Karlskronas handbollsdamer

I Mars 2023 tog HFK:s tjejer förstaplatsen på Succélistan. Då för att man spelat sig rakt igenom division två utan någon poängförlust och tog sig därmed till division ett. Efter endast en säsong i den divisionen är det redan dags för nästa nivå; Spel i Allsvenskan!!! Självklart upprepar sig då listplaceringen. Kan du själv tänka dig en större blekingesuccé...?

Renhållningsfordon till Ukraina från Karlskrona Från Karlskronas vänort Chortkiv i Ukraina kom stadens borgmästare Volodymyr Shmatko och hämtade en sidlastare från Affärsverken. Bilen fick innan dess en servicegenomgång, däck och batteribyte som Börjessons Lastvagnar stod för. Borgmästare Shmatkov rattade sedan hemåt och Stena Line stod för transport av både personer och bil. Snyggt jobbat!!!

Restaurang Italii invigt

Högst upp på Östra Piren i Karlshamn kan man numera få sig en hissnande matupplevelse. Invigningen blev som väntat en ren succé. Vill du ta dina smaklökar till högre höjder bokar du bord och bara njuuuuuuter!

Getsocial + Rabadang = Sant

De två byråerna Getsocial och Rabadang från Olofström respektive Karlshamn har gått samman under gemensamt ägande i en nybildad koncern. Enligt David Appelros, tillträdande VD, blir man en av regionens största spelare med kontor i Kristianstad, Karlshamn, Växjö och Stockholm. Ja, det är väl gott nog för en succéplats...? (Bilden: Mikael Svensson, Alfred Appelros, Arvid Wessman och David Appelros).

Young Royals

5

Den allra sista och tredje säsongen av den super-populära serien är släppt på Netflix. När den första säsongen kom i juli 2021 blev den genast en internationell succé och nu kan man alltså även bevittna den sista med huvudrollsinnehavaren Edvin Ryding i spetsen. Gör som så många andra Succéläsare: Se den!

FIASKO

Felanvända Familjeparkeringar

LÄSARNAS VAL

Det är verkligen en lysande idé med större parkeringar för barnfamiljer som behöver utrymme för barn och barnvagnar när det ska till att handlas. Det är när de som absolut inte behöver mer än en vanlig p-plats, tar de här platserna, som det hela faller pladask. Dåligt och själviskt är bara två av förnamnen...

LÄSARNAS VAL

Grattis Jennifer (målvakt HF Karlskrona). HFK:s tjejer ligger etta på Succélistan - Igen! – Tack så mycket!

För exakt ett år sedan tog ni förstaplatsen på Succélistan, då för att ni gått igenom en hel säsong i division 2 utan poängtapp. Nu är division 1 avverkad och ni är i Allsvenskan efter endast en säsong där. Känslan...?

– Känslan är fortfarande att det är lite overkligt. För många i laget, om inte alla, är det nog det största som har hänt rent handbollsmässigt. Det ligger mycket hårt jobb bakom och en härlig grupp individer som verkligen satsar tillsammans och tack vare det skapar ett riktigt starkt team.

Att ta sig rakt igenom ettan redan första säsongen måste väl vara ganska unikt? – Ja, men det tror jag men vi är ett unikt lag också.

Spel i Allsvenskan nästa gång alltså. Vad sätter man då för mål som nykomling efter de senaste succésäsongerna? – Inför förra säsongen och denna säsongen så har vi haft höga målsättningar, lagt ner jobbet vi vet krävs och haft kapacitet i gruppen för att spela på allsvensk nivå. Inför kommande säsong i allsvenskan så kommer vi så klart att sätta höga mål som vi vill sikta mot sen får vi se hur långt vi tar oss.

Tack Jennifer och stort grattis till platsen i Allsvenskan!

TIPSA OSS!

Finns det någon eller något du tycker borde ligga på Succé- eller Fiaskolistan? Maila ditt eget förslag med en kort motivering till: Succé - succe@succeblekinge.se Fiasko - fiasko@succeblekinge.se

22 SUCCÉ
FOTO: NETFLIX
HÅKAN ERWING Välkommen tillbaka till din lunchguide Kyparn.se Din lokala lunchguide är äntligen tillbaka! En samlingsplats för lokala restauranger att presentera sina menyer
KARLSKRONA KOMMUN

TRÄNA FÖR LIVET

VISSTE DU ATT FYSISK TRÄNING HAR

STORA POSITIVA EFFEKTER PÅ VÅRT PSYKISKA VÄLMÅENDE?

Välkommen till Wellness Studio för träning du mår bra av!

FÖRSÄLJNING

Nyhet!

Fullmatat MED KAMPANJERBJUDANDEN UNDER PÅSKEN!

Premiär för nya KABE 2021

Köp nu, automatlåda

endast 14 900:-

gäller dig som köper en ny Adria/Fiat husbil, t.o.m. 2024-03-31

Premiär för nya KABE 2021

| Värde

Vi erbjuder lyxiga husbilar från en av Europas modernaste husbilsfabriker – Carthago

Välkommen in! Beställ er nya KABE 2021 förmånliga hösterbjudanden.

Kampanj!

Välkommen in! Beställ er nya KABE 2021 med förmånliga hösterbjudanden.

Vi erbjuder enkel, trygg och förmånlig finansiering och försäkring av din

Se webbsidan för datum då vi visar upp KABE 2021.

Nya Royal på Mercedes. Ökning av grundprodukt:

erbjuder enkel, trygg och förmånlig finansiering och försäkring av din eller

Premiär för nya KABE 2021

2021

Vi erbjuder enkel, trygg och förmånlig finansiering och försäkring av din

Pluspaket

NY EXTERIÖR DESIGN

Vi

nya

PETER 0455-35 00 70 PETER 0455-35 00 77 VIKTOR 0455-35 00 71

VÄLKOMMEN TILL OSS!

Royal på Mercedes. Ökning av grundprodukt: Mercedes Sprinter, Stora motorn, 170 HK, 9-stegs automatväxel, Heavy Duty, Läderratt, Autobroms, MBUX 10,25, Attention assist, Samma grundspec. bodel som dagens x780/x880-husbil. Obs! Bilden ovan är en idéskiss. Annons Rudvi Fritid_210x275 mm_augusti.indd 1 2020-08-17 13:36:43 Vi erbjuder enkel, trygg och förmånlig finansiering och försäkring av din Premiär för nya KABE 2021 Nyhet! FÖRSÄLJNING BUTIK SERVICE: Intagsv. 1C, Karlskrona För öppettider se vår hemsida: www.rudvifritid.se NY EXTERIÖR DESIGN Se webbsidan för datum då vi visar upp KABE 2021. Nya Royal på Mercedes. Ökning av grundprodukt: Mercedes Sprinter, Stora motorn, 170 HK, 9-stegs automatväxel, Heavy Duty, Läderratt, Autobroms, MBUX 10,25, Attention assist, Samma grundspec. bodel som dagens x780/x880-husbil. Obs! Bilden ovan är en idéskiss. Annons Rudvi Fritid_210x275 mm_augusti.indd 1 2020-08-17 13:36:43 FÖRSÄLJNING / BUTIK / SERVICE: Intagsv. 1C, Karlskrona För öppettider se våra hemsidor: www.rudvifritid.se | www. carthagocenter.se

FÖRSÄLJNING

Autobroms, MBUX 10,25, Attention assist, Samma grundspec. bodel som dagens x780/x880-husbil. Obs! Bilden ovan är en idéskiss. mm_augusti.indd 1

Kampanj!

Premiär för nya KABE

Erbjudande gäller dig som köper en ny Adria/Fiat husbil, t.o.m. 2024-03-31 | Värde 47 900:-

VÄLSORTERAD TILLBEHÖRSBUTIK

FÖRSÄLJNING / BUTIK / SERVICE:

Intagsv. 1C, Karlskrona

Nya Royal på Mercedes. Ökning av grundprodukt: Mercedes Sprinter, Stora motorn, 170 HK, 9-stegs automatväxel, Heavy Duty, Läderratt, Autobroms, MBUX 10,25, Attention assist, Samma grundspec. bodel som dagens x780/x880-husbil. Obs! Bilden ovan är en idéskiss. Vi erbjuder enkel, trygg och förmånlig finansiering och försäkring av din husbil eller husvagn. Kontakta oss för en helhetslösning. Premiär för

VÄLKOMMEN TILL OSS!

FÖRSÄLJNING

Välkommen in! Beställ er nya KABE 2021 med förmånliga hösterbjudanden.

Kampanj!

Du hittar oss i följande montrar:

Adria: B04:50

Kabe: B01:50

Sun Living:

NY EXTERIÖR DESIGN

Carthago:

NY EXTERIÖR DESIGN

Vi erbjuder enkel, trygg och förmånlig finansiering och husvagn. Kontakta oss för en helhetslösning.

Vi erbjuder enkel, trygg och förmånlig finansiering och försäkring husvagn. Kontakta oss för en helhetslösning.

Välkommen in! Beställ er nya KABE 2021 Nyhet! FÖRSÄLJNING Intagsv. 1C, Karlskrona För öppettider FÖRSÄLJNING PETER 0455-35 00 70 FÖRSÄLJNING PETER 0455-35 00 77 FÖRSÄLJNING VIKTOR 0455-35 00 71 VÄLKOMMEN TILL OSS! Annons Rudvi Fritid_210x275 mm_augusti.indd Köp nu, automatlåda endast 14 900:Köp ett Isabella Commodoretält för endast 9 900:Erbjudande gäller dig som köper en ny Adria/Fiat husbil, t.o.m. 2024-03-31 | Värde 47 900:Erbjudande gäller vid köp av Adria Alpina eller Adria Adora av årsmodell 2022 & 2023 t.o.m. 2024-03-31 | Värde upp till 45 000:Kampanj! Kampanj! MED KAMPANJUNDER PÅSKEN! PÅSKDAGEN OCH ANNANDAG PÅSK KL. 11-15 och försäkring av din helhetslösning. KABE 2021 KABE 2021 hösterbjudanden. upp KABE 2021. och försäkring av din helhetslösning. KABE 2021 2021 Se webbsidan för datum då vi visar upp KABE 2021. Nya Royal på Mercedes. Ökning av grundprodukt: Mercedes Sprinter, Stora motorn, 170 HK, 9-stegs automatväxel, Heavy Duty, Läderratt, Autobroms, MBUX 10,25, Attention assist, Samma grundspec. bodel som dagens x780/x880-husbil. Obs! Bilden ovan är en idéskiss. 900:öp av en ny KABE Husvagn år du en värdecheck på på valfria tillbehör hos KAMA Fritid! Gä e v d köp av å mod l -22 r -23 Kamp g g 1-31 ma 2024 Kampanj!

FINANS

Köp ett Isabella Commodoretält för endast 9 900:-

Erbjudande gäller vid köp av Adria Alpina eller Adria Adora av årsmodell 2022 & 2023 t.o.m. 2024-03-31 | Värde upp till 45 000:-

PETER 0455-35 00 70 FÖRSÄLJNING PETER 0455-35

FÖRSÄLJNING FÖRSÄLJNING

VIKTOR 0455-35 00 71

FÖRSÄLJNING PETER 0455-35

FÖRSÄLJNING / BUTIK / SERVICE: ägen 1C, Karlskrona För öppettider se vår hemsida: www.rudvifritid.se

00 70

FÖRSÄLJNING / BUTIK / SERVICE Intagsvägen 1 C, Karlskrona För öppettider se våra hemsidor: www.rudvifritid.se www.carthagocenter.se

Nyhet! 0455-35 00 70 0455-35 00 77 0455-35 00 71 Annons Rudvi Fritid_210x275 mm_augusti.indd 1 2020-08-17 13:36:43 www.rudvifritid.se | www. carthagocenter.se
en riktigt bra affär Grymma priser på nya husvagnar KABE och Adria!
i lager
har ett 50-tal fordon i lager! Passa på och säkra semestern.
Gör
Fordon
Vi
, trygg och förmånlig finansieri husvagn. Kontakta oss för en helhetsl
FÖRSÄLJNING FÖRSÄLJNING 0455-35 00 77 FÖRSÄLJNING VIKTOR 0455-35 00 71
Vi reserverar oss mot eventuella sakfel och felskrivningar. Välkommen till oss!
FÖRSÄLJNING / BUTIK / SERVICE: 70
Se webbsidan för datum då vi visar upp KABE 2021.
FÖRSÄLJNING / BUTIK / SERVICE: Intagsv. 1C, Karlskrona För öppettider se vår hemsida: www.rudvifritid.se
00 77
För öppettider se vår hemsida: www.rudvifritid.se
Nya
ett Isabella Commodoretält för
Köp
47 900:-
Erbjudande
gäller vid köp av Adria Alpina eller Adria Adora av årsmodell 2022 & 2023 t.o.m. 2024-03-31 |
ingår. Gäller dig som köper ny husbil,
på valfria tillbehör hos KAMA Fritid! Gä e v d köp a å mo -22 -23 K mpa g t g -3 mars 2024 Kampanj! Köp nu! Vi erbjuder enkel, trygg och förmånlig finansiering och
Kontakta
en
Premiär för nya KABE Välkommen in! Beställ er nya KABE med förmånliga hösterbjudanden. FÖRSÄLJNING Intagsv. För öppettider www.rudvifritid.se VÄLKOMMEN TILL OSS! Vi erbjuder enkel, trygg och förmånlig finansiering och försäkring husvagn. Kontakta oss för en helhetslösning. Premiär för nya KABE Välkommen in! Beställ er nya KABE 2021 FÖRSÄLJNING Intagsv. 1C, Karlskrona För öppettider www.rudvifritid.se PETER 0455-35 00 70 VIKTOR 0455-35 00 71 VÄLKOMMEN TILL OSS! Annons Rudvi Fritid_210x275 mm_augusti.indd 1
Erbjudande
t.o.m. 2024-03-31 | Värde upp till 25 800:-
husvagn.
oss för
helhetslösning.
Köp nu, automatlåda endast 14 900:-
FÖRSÄLJNING PETER
FÖRSÄLJNING VIKTOR
VÄLKOMMEN
FÖRSÄLJNING Intagsv. För öppettider www.rudvifritid.se
0455-35 00 77
0455-35 00 71
TILL OSS!
Premiär för nya KABE
erbjuder enkel, trygg och förmånlig finansiering och försäkring av din husbil eller husvagn. Kontakta oss för en helhetslösning.
I anslutning till vår utställningshall finns en välsorterad KAMA-butik, fylld med allt du behöver inom fritidstillbehör och campingutrustning.
KABE
Premiär för nya
Nyhet! NY EXTERIÖR DESIGN
Välkommen in! Beställ er nya KABE 2021 medförmånliga hösterbjudanden.
KABE 2021 Välkommen in! Beställ er nya KABE 2021 medförmånliga hösterbjudanden. Nyhet! VÄLKOMMEN TILL OSS! NY EXTERIÖR DESIGN Se webbsidan för datum då vi visar upp KABE 2021. Nya Royal på Mercedes. Ökning av grundprodukt: Mercedes Sprinter, Stora motorn, 170 HK, 9-stegs automatväxel, Heavy Duty, Läderratt, Autobroms, MBUX 10,25, Attention assist, Samma grundspec. bodel som dagens x780/x880-husbil. Obs! Bilden ovan är en idéskiss. VI HAR EXTRAÖPPET PÅSKDAGEN OCH ANNANDAG PÅSK 11-15 Nu kan fler uppleva den laddbara friheten med Kia EV6 Special Edition och Kia Niro EV Special Edition. Kia EV6 Special Edition ger dig hög prestanda och ultrasnabb laddning. Med Kia Niro EV Special Edition får du effektiv vardagskörning och smart funktionalitet. Dessutom ingår rattvärme, navigation, Kia Connect och 7 års nybilsgaranti som standard. Energiförbrukning blandad körning enligt körcykeln WLTP: Kia Niro EV 15,7 kWh/100 km; Kia EV6 16,5–17,2 kWh/100 km. Erbjudandena gäller ordertecknade bilar t.o.m. 31/3 2024. *Kia Business Lease: Första förhöjd hyra 20%, 36 mån, exklusive avdragsgill moms, max körsträcka prisuppgiften ovan är 1 500 mil/år, garanterat restvärde. Kia Serviceavtal, Kia Original Vinterhjul och Kia Bilförsäkring ingår i priset. Försäkringspremien är en indikation baserad på en genomsnittspremie och bolagsspecifik premie fastställs vid tecknandet. Se fullständiga försäkringsvillkor på http://www.kiabilforsakring.com. Onormalt slitage och övermil debiteras utöver leasinghyran, uppläggnings- & adminavgifter tillkommer. Månadshyran är rörlig och kan förändras baserat på framtida justeringar i leasegivarens upplåningskostnader. Kia Business Lease är ett samarbete mellan Kia Sweden AB, Kia Finans, en del av Santander Consumer Bank och Kia Bilförsäkring, en del av If Skadeförsäkring. Bilarna på bilden kan vara extrautrustade. Nu kan fler uppleva den laddbara friheten med Kia EV6 Special Edition och Kia Niro EV Special Edition. Kia EV6 Special Edition ger dig hög prestanda och ultrasnabb laddning. Med Kia Niro EV Special Edition får du effektiv vardagskörning och smart funktionalitet. Dessutom ingår rattvärme, navigation, Kia Connect och 7 års nybilsgaranti som standard. Kia EV6 Special Edition & Kia Niro EV Special Edition. Laddbar frihet. För fler. Energiförbrukning blandad körning enligt körcykeln WLTP: Kia Niro EV 15,7 kWh/100 km; Kia EV6 16,5–17,2 kWh/100 km. Erbjudandena gäller ordertecknade bilar t.o.m. 31/3 2024. *Kia Business Lease: Första förhöjd hyra 20%, 36 mån, exklusive avdragsgill moms, max körsträcka i prisuppgiften ovan är 1 500 mil/år garanterat restvärde. Kia Serviceavtal, Kia Original Vinterhjul och Kia Bilförsäkring ingår priset. Försäkringspremien är en indikation baserad på en genomsnittspremie och bolagsspecifik premie fastställs vid tecknandet. Se fullständiga försäkringsvillkor på http://www.kiabilforsakring.com. Onormalt slitage och övermil debiteras utöver leasinghyran, uppläggnings- & adminavgifter tillkommer. Månadshyran är rörlig och kan förändras baserat på framtida justeringar leasegivarens upplåningskostnader. Kia Business Lease är ett samarbete mellan Kia Sweden AB, Kia Finans, en del av Santander Consumer Bank och Kia Bilförsäkring, en del av If Skadeförsäkring. Bilarna på bilden kan vara extrautrustade. Business Lease Kia Niro EV Special Edition fr. 4 280 kr/mån* Business Lease Kia EV6 Special Edition fr. 4 551 kr/mån*
Se webbsidan för datum då vi visar upp KABE 2021.
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.