Tidningen Succé Nr 5/6 Maj/Juni 2021

Page 16

SUCCÉ MÖTER

Tina Nordström

En glädjespridare i köket

Tina Nordström – Det karismatiska matlagningsgeniet är åter aktuell i TV-rutan som programledare i ”Hela kändis-Sverige bakar”. Fem kändispar deltar i den åttonde säsongen av programmet. Tillsammans utsätts de för tuffa utmaningar där det gäller att skapa läckra bakverk i form av fluffiga tårtor och finspröda kakor. Tina har en lång karriär bakom sig som kock och hennes största inspiration är själva glädjen inför det hon brinner för en passion för yrket - att skapa och laga god och balanserad mat. Tina är en riktig glädjespridare bakom grytor och karotter. Hon bjuder alltid mycket på sig själv, går igenom rutan vad hon än gör, vilka kanaler hon än väljer för att sprida sin matlagningskonst. Hur började allt? – Tack så mycket! Det ser jag som en komplimang, svarar Tina. Jag började med TV för 21 år sedan, innan dess hade jag jobbat ett bra tag på krogen. Jag började som kock. Jobbade på bra restauranger och kajkade omkring, mest i Danmark. Jag var väldigt karriärsinriktad och arbetade överallt, många timmar och hade roligt. Köket var mitt liv helt enkelt redan då. Och ja! Jag är

16

fortfarande glad, det gäller att ha bra stomme att stå på. Det går inte att undvika hur supertrygg Tina Nordström är i köket och i miljön, vad eller var hon än framträder. Självklart och naturligt guidar hon tittarna och delar med sig av sina tips och råd inom den ädla matlagningskonsten. Motivation – hur håller du ångan uppe? – Min inspiration är en kombination av dels mitt jobb och den jag är, dels min kollega och det livet jag lever. Det är den kombon som gör alltihop, det som skapar det man gör, oavsett vad man gör. Framförallt har jag fortfarande en stor dos glädje i mitt jobb. Jag älskar att laga mat, jag är jättenyfiken på människor och jag älskar att hänga med folk. Att spela in program och att få folk

att känna sig bekväma. Som i ”Hela Sverige bakar”, när folk kommer in i tältet och är lite nervösa sådär och känna att vi gör det ihop. Jag gillar att stå i det där tältet, jag tycker om att inspirera, ja allt, jag är lyckligt lottad, det motiverar mig mest. Är du ute och föreläser också? Vad har du att säga om hållbar matlagning och vegansk matlagning? – Ja, jag är föreläsare också. Jag kanske inte direkt föreläser om matlagning, utan pratar mer om inspiration och att alla kan. Det är väl något om det som jag vill förmedla ut i TV. Jag växlar gärna ifrån allt till anekdoter och till att allt är möjligt. ”Gör så här!” Jag lagar alltid mat från scenen och är så trygg i min roll, älskar att ta med mig mitt bord och min pepparkvarn. Det är väldigt spontana saker som sker. Som att: ”Jag måste visa den här grejen!”, eller vad det nu månde vara. Om man sen vill vinkla det smart och hållbart och framtid. Det är så klart, jag måste leva och lever med dessa frågor, alltid, som vi alla gör så det kommer så klart på tapeten.

Hur? – Att man tipsar folk, vad är rätt och vad är mindre bra och finns det nåt som är rätt eller fel? Det är så viktigt att man är trygg i sig själv och att man tänker på var man själv tycker om och hur vill jag laga mat? Jag önskar att man inte jämför sig för mycket med andra utan skaffar sig ett eget självförtroende. Där är maten ett fantastiskt verktyg och man kan hitta en väldigt bra balans. Det handlar inte bara om att tugga och svälja utan maten, den är ett jättebra redskap för att förverkliga sina drömmar, att våga och att alla kan. Det är inte svårt, det är en fantastisk känsla att servera något till någon som man har skapat just för den personen, det har ett större värde än att personen i sig blir mätt. Det är så mycket med mat som är så fantastiskt. I allt det man pratar om så är det klart att miljö och hållbarhet och att försöka leva rätt i där vi är nu kommer in. Jag kan inte ge tips på vad som är rätt och fel, där är inte jag.

Fortsättning på sidan 18


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.