Tidningen Succé Nr 5/6 Maj/Juni 2021

Page 1

Nr 05/06

2021

Maj/Juni

Succé Karlskrona/Ronneby

www.succeblekinge.se

KRÖNIKAN

Ön som flyter på vattnet EKONOMIEXPERTERNA

Sola, swisha och spara BILEN

Sväva fram med Citroën

EN GLÄDJESPRIDARE I KÖKET Succé möter Tina Nordström

KARLSKRONA Borgmästaregatan 15 ; 0455 - 267 00 ; www.specsavers.se


SUCCÉ

REDAKTION

Så många arga människor…

ROLAND LUNDGREN Chefredaktör 0708-93 58 35 roland@succeblekinge.se

Man har ju vant sig vid den synen nu. Långa köer med två meters mellanrum mellan varje person. I bästa fall. Utanför butiker eller kassaköer ringlas det. Ser generellt bra ut och de allra flesta sköter det helt okej. Ändå är det mest här jag fått uppleva vad jag skulle vilja kalla för en ”paralellpandemi”.

IDA LILJEGREN Formgivare 0709-57 85 86 ida@succeblekinge.se

Jag hittar inget bättre ord i alla fall. En följdsjukdom kan det inte vara. Inte heller en bieffekt. De allra flesta jag sett och hört har med all sannolikhet inte själva drabbats av coronan. Så jag kallar det för en ”paralellpandemi”. Det funkar även med ”ilska” eller ”elakhet”. För om jag backar en sex, sju månader tillbaka så har jag aldrig sett så många arga människor som inte drar sig en enda sekund från att sprida sina elakheter bland helt okända medmänniskor. Varför blir de fler? Smittar denna paralellpandemin…?

GUNILLA STRÖMBERG Skribent gunilla@succeblekinge.se

GRAFISK PRODUKTION Ida Liljegren Roland Lundgren TIDNINGEN SUCCÉ Nya Skeppsbrogatan 7 371 33 Karlskrona

info@succeblekinge.se www.succeblekinge.se www.facebook.com/succe TRYCK: Bold Printing Mitt AB. OMRÅDE: Karlskrona och Ronneby. Även i tidningsställ på strategiskt utvalda platser.

OMSLAGSFOTO: Cecilia Möller/TV4.

EN AV VÅR stads populäraste butiker är ofta välbesökt i slutet av veckan. Här måste man följa reglerna som gäller maxantal i själva butiken. Därför ordnas kön dit utanför och man släpper in folk allteftersom kunder lämnar densamma. Det hela sköts väldigt proffsigt av butikens personal. Det råkar nu vara så att kön här delas av en slags sluss som fungerar som in- och utgång. I denna

sluss får man inte stå och köa. Såklart. Det skulle bli alldeles för trångt när förbipasserande också ska få plats. Därför sitter det information om detta vid slussen. Väl synligt dessutom. Här står jag en dag och köar och jag befinner mig en bit utanför slussen i den befintliga kön. En väktare dyker upp och påminner vänligt om att slussen ska vara köfri. Han försvinner och strax efter hör jag hennes röst. En äldre dam. Pensionär. ”Man kan väl för sjutton gå framåt i kön”, skanderar hon högt och tydligt. Meningen med det här är uppenbar. Det är mannen som står närmast slussen hon söker uppmärksamhet ifrån. Det får hon också och han vänder sig om och förklarar reglerna vad gäller slussen. Helt vänligt. Det hjälper inte damen. Hon fortsätter kasta ut sina oförskämdheter och snart är munhuggandet i full gång.

de är så frustrerade och framförallt arga. Det som aldrig någonsin slår fel är att det är den som först börjar käfta som också gör bort sig mest. Precis som i fallet med slussen. Det har nu gått så långt att jag alltid räknar med bråk när jag ställer mig två meter bakom och två meter framför någon annan person. Borde det inte vara precis tvärtom? Om vi nu tvingas isolera oss för allas bästa och inte varken kan träffa så många eller dem vi vill, borde vi då inte ta chansen att snacka lite när den dyker upp? Där i kön. Slänga iväg ett vänligt ord istället? Nej det är nog en sjukdom detta också. Eller en paralellpandemi kanske…? ALLVARLIGT TALAT.

DET HÄR ÄR bara en av alla händelser jag själv varit med om i ämnet paralellpandemin. Den drabbar jättemånga och

ROLAND LUNDGREN ROLAND@SUCCEBLEKINGE.SE

NÄSTA SUCCÉ I DIN BREVLÅDA 10 - 11 JULI För mer Succé tills dess besök oss på nätet: www.succeblekinge.se

SOMMARÖPPET V. 26-32 Eventuell skatt på vinster i tävlingar och utlottningar som anordnas av Succé betalas av vinnaren.

DENNA TIDNING PRODUCERAS OCH DISTRIBUERAS UTAN BIDRAG ELLER SKATTEMEDEL.

ALLA DAGAR 9-21

Drottningskär Hyttevägen 4 • 0455-33 90 27 Följ oss på

2

DEN HÄR TRYCKSAKEN ÄR KLIMATKOMPENSERAD HELA VÄGEN FRÅN PRODUKTION TILL DISTRIBUTION.


KRÖNIKAN

Ön som flyter på vattnet Tiden rusar iväg och äntligen har vårvinterns kyla släppt sitt grepp. Bara för några dagar sedan fullkomligt exploderade naturen av färgprakt. Maj är en fantastisk månad på många sätt och nu har vi hela den härliga sommaren framför oss. Om bara några veckor är det skolavslutning och för många barn väntar ett härligt sommarlov. Sedan några år tillbaka kombinerar jag mitt sommarlov med ett väldigt trevligt uppdrag som hamnvärd på en liten ö i östra skärgården, Ungskär - ”ön som flyter på vattnet”. Denna lilla flacka och karga ö med ca 8 åretruntboende och ett fyrtiotal hus har en väldigt mysig och charmig gästhamn som besöks av båtar från när och fjärran.

angör skärgårdsbåtarna Ungskär och Wittus öns hamn flera gånger om dagen. Ett perfekt sätt att ta sig ut till östra skärgården för dem som inte har egen båt. Att paddla kajak är ett mysigt sätt att lära känna skärgården. Många paddlare hittar numera ut till öarna i östra skärgården och därför kommer det i sommar att finnas kajakbrygga i Ungskärs gästhamn. UNDER SOMMAREN

VAD GÖR då en hamnvärd? Förutom att jag hälsar båtgästerna välkomna så berättar jag om ön, visar var toaletter och dusch finns, förklarar när och hur hamnavgiften betalas och var glassen finns att

PERNILLA PETERSSON

BOR: Karlskrona. SYSSELSÄTTNING: Lärare och hamnvärd, ordförande i Ungskärs Kulturförening. INTRESSEN: Skärgårdshuset, havet och skärgården. FAVORITPLATS: Ungskär.

Shopping Hos oss finns allt du behöver för både Mat Shopping soliga och regniga sommardagar – samlat under samma tak. Mat Inspiration Välkommen till oss arbetar även hamnens tillsyningsman, eller rättare sagt tillsyningskvinna, som klipper hamnens gräsytor, städar toaletterna och håller rent och snyggt i hamnen. Hon älskar att laga mat och baka så genom åren är det många båtgäster som har fått avnjuta hennes nybakade frallor till frukost. PÅ UNGSKÄR

Allra mest längtar jag efter att tillbringa ännu en sommar i skärgården på Ungskär ”ön som flyter på vattnet”.

båtgästerna återkommer varje sommar och stannar allt från ett par dagar till några veckor. Fler och fler båtar har de senaste åren navigerat in till Ungskärs hamn vilket är fantastiskt roligt. Ibland, mitt i högsommaren då vädret är som bäst, kan det bli ganska trångt i den lilla hamnen. Men det har aldrig varit några problem, båtfolk hjälper alltid varandra och flyttar ihop sina båtar så att alla får plats. MÅNGA AV

köpa. Några vill veta var de bästa badställena finns medan andra är nyfikna på öns historia. Sen blir det såklart mycket småprat om skärgården och båtar, hamndjup, fiske etc, etc.

Sommartider Shopping Inspiration

året i rad anordnas det Kulturdag på Ungskär i mitten på juli. Förutom kultur och konst så sjunger vi allsång, har yogapass, öppnar upp den lilla hantverksboden, äter abborrfilé på grovt bröd alltmedan barnen har fullt upp med lekar, piratäventyr och skattjakt. På kvällen spelar bandet Bryggmästarna, med anor från ön, livemusik. En fantastisk dag/kväll kommer det att bli och alla är välkomna (med reservation för pandemiläget). F Ö R S JÄT TE

Inspiration

mitt i hjärtat av Välkommen till Välkommen till vackra Karlskrona! Wachtmeister Galleria Wachtmeister Galleria -- ett av Blekinges mest ett av Blekinges mest Välkommen till besökta besökta köpcentrum. köpcentrum.

Wachtmeister Galleria - ett av Blekinges mest ÖPPETTIDER* ÖPPETTIDER* besökta köpcentrum.

JUST NU ÄR min längtan stor efter de där varma, stilla sommarkvällarna då havet ligger så spegelblankt så det näst intill är omöjligt att motstå ett kvällsdopp. Allra mest längtar jag efter att tillbringa ännu en sommar i skärgården på Ungskär - ”ön som flyter på vattnet”.

Hoppas vi ses där!

ÖPPETTIDER* Vardagar: 10-18 Lördag: 10-16

Vardagar: Vardagar: 10-18 10-18 Lördag: Lördag: 10-16 10-16

ICA Supermarket Cityhallen alla dagar 07-23 ICA Supermarket Apoteket vardagarCityhallen 9-18, lördagar 10-16 ICA Supermarket Cityhallen alla dagar 07-23 alla dagar 07-23 Kika på www.wachtmeistergalleria.se för kompletta Apoteket vardagar 9-18, lördagar 10-16öppettider. Apoteket vardagar 9-18, lördagar 10-16 *Ändringar kan ske, se vår hemsida för aktuell *Ändringar kan ske,på se sociala vår hemsida för aktuell Följ oss gärna information. För avvikande dagarmedier! se vår hemsida. information. För avvikande dagar se vår hemsida.

@wachtmeister_galleria

ICA Supermarket Cityhallen alla dagar 07-23 CONNECT US! Apoteket vardagar 9-18, lördagar 10-16 WITH CONNECT WITH US!

@wachtmeister_galleria @wachtmeister_galleria *Ändringar kan ske, se vår hemsida för aktuell information. För avvikande dagar se vår hemsida.

FAVORITMAT: Nyfångad abborre à la Loffe.

CONNECT WITH US! @wachtmeister_galleria 3


MAT & DRYCK

Ett plock till grillkvällen Nu börjar sommarmånaderna vilket är skönt. Det gör att grillarna kommer fram, köttet marineras, vi plockar våra primörer i grönsakslandet eller i växthuset. Färska kryddor som luktar gott, allt blir bara enklare och vi får vara ute och njuta. Jag har tagit fram lite viner som kan få de här dagarna att bli det lilla extra. Ett gott matigt rosé som jag föll för från Spanien, som jag provat en hel del från i år. Hittade ett enklare Rioja vin som passar perfekt som allround vin. Ett vitt fräscht vin från Bordeaux i Frankrike och även ett rött fylligt med en kompott av smaker från Kalifornien. Gå in på www.foodfolder.se och få inspiration och recept. Håll till godo! Rosévin (smakrikt) Ett rosé som sticker fram i smakrikhet och prisvärdighet kommer från Penedés som ligger sydväst om Barcelona i Spanien. Det görs av producenten Julià & Navinés som har egna vingårdar men köper även in druvor från kontraktbönder. Detta vin heter La Pluma Rosé (2197) 89 kr. Gjord på druvorna Tempranillo, Merlot och Cabernet Sauvignon. Torrt med livlig frisk syra (3g socker/liter). Inslag av blodgrape, hallon och persika samt en fräsch örtig ton. Passar till att bara sitta och njuta av eller till plockmat med blandat från havet och kallskuret. Passar även bra till vegetariskt. Vitt vin (torrt och smakrikt) Det var länge sen jag drack detta vin

och då var jag inte besviken och det är jag inte nu heller. Ett mycket prisvärt vin från Bordeaux i Frankrike. Producenten heter André Lurton och är familjeägt. Deras vin Chateau Bonnet görs i området Entre-Deux-Mers som är beläget mellan floderna Garonne och Dordogne i. Vinet heter Chateau Bonnet Blanc (4151) 95 kr. Gjort på druvorna Sauvignon Blanc och Sémillon. Vinet är torrt med friska syror. Inslag av krusbär, svartvinbärsblad och citron. Passar till anrättningar av skaldjur och fisk med smakrika tillbehör som hollandaisesås och citrussmörsås.

lamm och nöt och är trevlig till kryddstark mat. Rött vin (till kraftiga smaker) Detta vin kommer från Kalifornien i USA och är gjort av familjen McManis som har anor från 1938. Då odlade man druvor som man sålde vidare vilket man gör än idag, men driver egen produktion sen 1990 av viner under namnet McManis Family Vineyards. Vinet heter McManis Petite Sirah (6520) 115 kr. Gjort på druvan Petite Sirah som är skördad vid River Junction, söder om Lodi i Kalifornien. Vinet har lagrats på franska ekfat i sex månader. Fylligt med mycket generös varm frukt och trevliga syror. Inslag av björnbär, hallon, plommon och ett liten kryddighet med tydliga fattoner. Passar till kraftiga kötträtter som nötkött och vilt med smakrika tillbehör.

Rött vin (perfekt till grillen) Detta är ett enkelt vin med karaktär från Rioja i Spanien. Kommer från producenten Bodegas del fin del Mundo som ägs av det anrika Bodegas Valdemar. Vinet heter Casa Roja Tempranillo (75490) 79 kr. Det är gjort på den mest klassiska druvan i området som heter Tempranillo. Druvorna är handplockade på vinrankor som är mellan 35 till 45 år. Vinet ligger cirka 5 månader på amerikanska ekfat. Vinet är medelfylligt med generös frukt och balanserade syror. Inslag av körsbär, jordgubbar och en vaniljton, angenäma fattoner i avslutningen. Passar till gris,

LARS NIELSEN VINKÄNNARE

Schnitzel - En favorit hos många Schnitzel på kalvrostbiff, hur gott låter inte det? Ola och David på Bistro Berna vet att just schnitzel är mångas favoriträtt och därför tipsar de om en version med klassiska tillbehör. Enkelt och supergott! Schnitzel med klassiska garnityrer, rödvinssky och rostad potatis Cirka 4 personer Schnitzel 4 st 150g bitar av kalvrostbiff 3 ägg Vetemjöl Ströbröd Solrosolja till stekning Garnityr Anjovis Citron kapris Banka ut köttet så mycket du kan men att det fortfarande håller ihop. Krydda med salt och peppar. Ta fram tre formar där en schnitzel får plats. Häll upp mjöl, ägg och ströbrödet i var och en av formarna. Börja med att lägga schnitzeln i mjölet och vänd den så att mjölet täcker bägge sidorna. Skaka av överflödigt mjöl och lägg sedan schnitzeln i äggblandningen. Vänd den och lägg sedan över den i ströbrödet och se till att hela schnitzeln blir täckt. Upprepa med alla köttbitarna. Värm upp en stekpanna med cirka 1 dl

4

olja, bryn schnitzeln runt om till den blir gyllenbrun och krispig. Rostad potatis 800 g potatis ½ dl olja ½ tsk salt ½ kruka färsk persilja Sätt ugnen på 175 grader. Skär potatisen i klyftor och lägg i en skål. Slå på oljan och saltet och blanda väl. Lägg upp på en ugnsfast form med bakplåtspapper och rosta i ugnen cirka 35 minuter. Strö över hackad persilja.

ytterligare 2 minuter under omrörning. Tillsätt vinet och timjan. Koka i 5 minuter. Tillsätt fond och vatten och låt puttra på svag i cirka 5 minuter. Sila såsen och slå tillbaka den i kastrullen. Koka upp och smaksätt (salt, fond, vatten). När du är nöjd så kan du om du vill reda såsen. Vid servering så tillsätter du sista klicken av smöret och rör i såsen med en sked på svag värme tills smöret smält. Servering: Se till att schnitzeln är krispig och lägg upp på tallriken tillsammans med potatisen. Toppa schnitzeln med kapris, hackad anjovis och en citronklyfta. Häll upp lite sås vid sidan. NJUT!

Rödvinssky 50 g morot, hackad 50 g gul lök, hackad 1 vitlöksklyfta, hackad 1 kvist färsk timjan 1 msk tomatpuré 1 dl rödvin 3 msk kalvfond 2 msk smör ½ dl vatten Lite maizenaredning efter behov Fräs grönsakerna i 1 msk smör i cirka 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i

OLA VALLIN & DAVID KARLSSON MÖLLER BISTRO BERNA


SUCCÉ

Ledande inom vatten- & avloppsrening Moderna och miljövänliga avloppslösningar. Tryggt och enkelt.

Kingspan BAGA Fredrik Håkansson | T: 0455-35 05 23 | E: fredrik.hakansson@baga.se www.kingspan.se/baga

Plocka en fräsch sallad så bjuder vi på dryck. Vår salladsbar är fylld med fräscha ingredienser. Du plockar själv ihop dina favoriter så salladen blir precis som du vill ha den. Dessutom bjuder vi just nu på en Loka*. Välkommen!

*Vi bjuder på en Loka 50 cl (värde 26:- inkl pant) vid köp av minst 4 hekto sallad (13:90/hekto). Erbjudandet gäller på Preem Karlskrona t o m 8 juli 2021.

Preem Karlskrona. Blåport. Heliumgatan 2. Tel 0455-126 60. Mån-fre 6-24. Lör-sön 7-24.

5


PT:S STÄDSKOLA

En ren sommar I PT:s Städskola nummer 8 fortsätter vi utomhus och sommarmånaderna är här. Det är nu dags att ta tag i alla saker som chanserat över vintern.

En markis som behöver lite kärlek efter vintern.

Använd Ship Shape enligt bruksanvisningen.

Skölj nogrannt av.

Båtkapell, markiser, fendrar, segel och utemöbler blir lätt smutsiga och kan få genomslag av mögel och detta tar inte ens Z-Water bort. Här behöver man en giftig kemikalie (använd handskar och var försiktig så du inte får på dina kläder, händer, ögon osv). Ship Shape är riktigt unikt och fantastiskt bra till dessa riktigt svåra och fula mögel/smutsangrepp. Läs bruksanvisningen noga. Applicera genom att spraya på en torr yta och låt verka några minuter. Borsta sedan med ren borste eller blå skursvamp. Skölj sedan av. Upprepa vid behov och ha då längre verkanstid. något som har blivit väldigt populärt och de rengörs enkelt med Z-Water på bland annat poolskyddet och andra smutsiga ytor. Men blir gummilinern ovan vattenytan möglig hjälper bara Ship Shape. Då behöver du sänka vattenytan och applicera Ship Shape på torr yta med en blå skursvamp eller skurblock så det ligger kvar och får verkanstid. Upprepa påläggningen flera gånger och ge det mekanisk skurning med den blå svampen emellanåt. Efter kanske 20-30 minuters verkanstid och du under den tiden applicerat Ship Shape flera gånger så får du bort möglet och du kan njuta av en snygg pool igen.

POOLER ÄR

Du får läått din markis att se som ny ut igen!

du fin med GrönFri Direkt som skonsamt tar bort påväxt som alger och lav med mera. Det verkar långtidsverkande men skonsamt. Spraya GRAVSTENEN HÅLLER

på och låt det vara, himlen kommer skölja av stenen med regnet och spola bort påväxten av sig själv. Svår lav kan ta upp till flera år innan det försvunnit, ge det tid. VÄLKOMNA TILL oss på PT Proffessional med dina problem. Vi är leverantören för ALLA.

är ett effektivt rengöringsmedel mot jordslag, alger och mögel. Medlet rengör båtkapell, fendrar och plastbåtar men även markiser, plastmöbler, biltillbehör, bilinredning och husvagnstillbehör. Båtkapell och markiser måste vara torra före applicering av Ship Shape. Sätt gärna på ett spraymunstycke på flaskan och sprya medlet på föremålet som ska rengöras. Efter rengöring kan impregnering göras efter behov. Använd alltid gummihandskar och skydda ögonen mot stänk. SHIP SHAPE

funkar på alla typer av ytor såsom staket, vindskivor, stuprör, trätrall, gångplattor, gravstenar, balkonger, markiser med mera. Det kan användas på både målade och obehandlade material. Vid behandling med Grön-Fri Direkt dör påväxten omgående. Den har en förebyggande effekt eftersom näringsämnen på ytan neutraliseras. Etablering av ny påväxt kan ske först när nya näringsämnen har fastnat på ytan. På till exempel tak tar det generellt upp till 4 år innan ny påväxt syns igen. GrönFri är biologiskt nedbrytbart och påverkar inga byggnadsmaterial negativt. GRÖN-FRI DIREKT

Grön-Fri Direkt.

Håll gravstenen i bra skick med Grön-Fri Direkt.

Medlet sköter sig självt med hjälp av regnvattnen.

Före användning av Ship Shape.

Efter användning av Ship Shape. Här ser man tydligt skillnaden mellan en rengjord plaststol och en som väntar på sin tur.

Dags för fix av pool inför sommarsäsongen.

6

Ship Shape är ditt kapells bästa vän.

PT SOFIE


Busa med Vill du ha

barnbarnen?

snabbast hemmakontor?

Eller bara

chilla med favoritserien hela helgen?

Välj den hastighet som passar dig – från 10 till 10 000 Mbit/s! I Karlskronas stadsnät finns över 15 olika leverantörer att välja mellan inom digitala tjänster för internet, tv och telefoni. Med snabbt och säkert fiber kan du streama playtjänster som sport och serier. Du kan också använda dig av olika smarta tjänster för exempelvis energibesparing, hem- och trygghetslarm. Enkelt att komma igång

Vill du ha fiber till din villa?

Är din bostad ansluten till stadsnätet behöver du bara beställa en tjänst.

Vi bygger ut stadsnätet i Karlskrona. På affarsverken.se/fiber kan du söka på din adress för att få fram aktuell information om ditt område, samt göra din anmälan.

På karlskronaporten.net kan du se alla leverantörer och tjänster som finns att välja på, samt jämföra priser och avtal.


SUCCÉ

Yumi yumi för dina fransar Vem drömmer inte om välmående och naturligt långa fransar? Eva Aronsson på Evas Beautyplace kan hjälpa dig att uppnå just detta med hjälp av Yumilashes, en vårdande behandling utan kemikalier.

Hur länge har du jobbat med yumilashes? – Jag gick utbildningen i september 2019, så lite mer än 1 1/2 år.

Eva öppnade sin salong Evas Beautyplace 2019 och erbjuder många olika skönhetsbehandlingar. Den populäraste behandlingen är Yumilashes, en vårdande behandling som är skonsam mot dina fransar. Produkterna som används innehåller inte hormoner och är heller inte testade på djur. Din naturliga frans lyfts, fylls med vitaminer och en speciell keratininfusion. Till skillnad från annan ”lash-lift” och franspermanent så böjs inte fransarna, utan de lyfts från rötterna. Detta minimerar risken för överböjda fransar som upplevs krusiga och lockiga. Fransarna håller sig lika fina tills de successivt ramlar av. Resultatet är såklart beroende av fransarnas kvalitet, livscykel (hur snabbt gamla byts ut mot nya) och eftervård. Behandlingen kan hålla mellan 5-10 veckor. Upprepade Yumilashes-behandlingar förlänger fransarnas livscykler och gör att de sitter kvar längre samt aktiverar vilande hårsäckar. Det gör att du får fler fransar på sikt.

Hur går en Yumilashbehandling till steg för steg? – Jag börjar med att rengöra dina ögonfransar. Efter det placeras en silikonform på ögonlocket och fransarna fästs upp en och en. Själva behandlingen är sen uppdelad i fem steg. Först lägger jag Le lift liftvätska, sen 3-i-1 Detox. Därefter Le fix fixvätska och efter det färgar jag fransarna (Yumilashes färger). Allt avslutas med en keratininpackning/serum som även innehåller anti-age peptider som inte bara förbättrar fransarnas elasticitet utan också huden runt ögonen. Yumilashes är väldigt populär just för att behandlingen och produkterna är skonsamma, vårdande och veganska samt att fransarna blir välmående och starka med upprepade behandlingar.

är en keratinbehandling (med franslyft och färg) så är det EFTERSOM YUMILASHES

viktigt att man efter använder Yumilashes keratinmascara för att boosta fransarna och förlänga effekten av behandlingen. Denna mascara går att köpa på salongen och är som en näringsbomb som förlänger fransarnas livslängd. Keratinmascaran är genomskinlig och används som den är eller som primer innan mascara. Yumilashes keratinbehandling är en fransk avancerad teknik. Syftet är att förbättra kvaliteten, öka antalet fransar samt lyfta dina egna fransar till en fin och naturlig böj. BEHANDLINGEN ÄR speciellt

framtagen för dig som är känslig mot färg, kemikalier, mascara och/eller är allergisk mot franslim. Ingredienserna är milda och ej testade på djur, de innehåller inte heller några hormoner. Yumilashes är också räddningen för dig som skadat fransarna med dålig lashlift eller fransförlängning, uttorkande mascaror, fransböjare och annat slitage. En lyxig behandling för dina fransar och mer avancerad än vanlig lashlift. Helt enkelt yumi yumi för dina fransar!

Vad har du mer för behandlingar? – Förutom Yumilashes erbjuder jag även fransförlängning, browlift, brynfärg och form, ansiktsbehandling, tandblekning, fotvård och spapedikyr. Klassisk fotvård är populärt bland äldre och jag erbjuder även hembesök hos dem.

Före Yumilashbehandling

Före Yumilashbehandling

Efter Yumilashbehandling

Efter Yumilashbehandling

Vad innebär en Yumifeet-behandling? – Det är en lyxig fotbehandling som avlägsnar förhårdnader och hudsprickor helt smärtfritt. Remsor sätts under foten, preparerad med mjölksyra som bland annat exfolierar död och torr hud. Sedan plastar jag in och kunden får sockor med geléinlägg (återfuktande inlägg med vitamin E, druvkärneolja, kokosolja, olivolja och rosenolja) som man sedan ska ha i 15 minuter. Efter det skrapar man bort död hud och filar. Det ger babylena fötter. Är intresset stort för Yumibehandlingarna? – Absolut. Nu under sommaren vill många göra både Yumilashes för att slippa mascara och vårda sina ögonfransar och även Yumifeet med pedikyr och lack för sommarfina fötter.

Eva Aronsson

Evas Beautyplace Skönhetssalong

0709 84 75 78 Törnåkra Karlsborg, Jämjö www.evasbeautyplace.weebly.com

8

IDA LILJEGREN


Butik

Öljersjö Gård, 37194 Lyckeby 0708377876 • susann@carolandsue.se butikoljersjogard.se

9


SUCCÉ

Trädgårdsmöbler från

Brafab

Valfri bruten kulör ord pris 2925:- 2190:-

VAXDUK

INFINITY 9L

HÅLLER GLANS OCH KULÖR LÄNGRE Valfri bruten kulör ord pris 3789:- 2799:-

BESTÅ BRILLIANT 10L

HALVMATT TÄCKFÄRG TRÄ ord pris 3279:- 2499:-

FALU RÖDFÄRG 10L

Valfri bruten kulör ord pris 659:- 469:-

69:-/lpm

HELMATT TÄCKFÄRG TRÄ

MODERN OLJEFÄRG 10L

Finns i flera färger ord pris 615:- 499:-

ord pris 2455:-

TJÆRALIN TRÄOLJA 2,7L 339:9L 899:-

TERRASSLASYR 2,7L

TÄCKFÄRG TRÄ

1999:-

UTEPLATS 4L Brytbar träolja Går att pigmentera ord pris 419:- 249:-

SIOO:X

20% RABATT

HYR BONA POWER SCRUBBER FÖR

495:-/DAG

PR

AN R A G IS E TA P

TER

TI

Nedan finner du tio tips om hur du säkrar upp ditt hem inför semestern för att minimera risken för skador och inbrott. 1. Sociala medier Tala inte om på sociala medier att du åker på semester. Gäller kanske i synnerhet de som har ett stort nätverk med en offentlig profil.

VÅRA FASADFÄRGER ÄR SVANENMÄRKTA

ULTIMATE 9L

Semestersäkra ditt hem

2. Få det att se ut som du vore hemma Plocka inte undan alla leksaker och prylar som får hemmet att se bebott ut. Låt gärna kaffekoppen stå kvar på bordet. Fördragna gardiner och vissnande blommor är andra ledtrådar för tjuven. 3. Tom brevlåda och full soptunna Be en granne eller bekant ta in posten för att inte skylta med din frånvaro. En tom soptunna är ett tydligt tecken på att du inte är hemma. Be grannen slänga en del av skräpet i din tunna. 4. Tänk på brandrisken Dra ut kontakterna till elektriska apparater som TV, dator, plattång osv. Om du stänger av huvudbrytaren tänk på att kyl och frys även då stängs av. 5. Larm Skaffa ett larm som är uppkopplat. Både risken och följdskadorna av ett inbrott minskar med ett larm som inte bara tjuter lokalt. Moderna larm erbjuder också rökvarning som kopplas till larmcentral eller din telefon.

6. Ljus och ljud En enkel timer, helst en elektronisk sådan, för lampor och radion kan få det att se ut som om du är hemma. LE D-lampor utvecklar nästan ingen värme vilket minskar brandrisken och drar minimalt med ström. 7. Stäng av vattnet Stäng av avstängningskranar till disk- och tvättmaskin, eller annat som har ett tryck i ledningarna. 8. Bra lås Den vanligaste vägen in och ut för tjuven är en dörr. Bra lås som bara kan låsas upp med nyckel (även inifrån) och brytbleck minskar risken för påhälsning. 9. Hejda skadedjuren Försäkra dig om att det inte finns livsmedel framme vilket kan attrahera myror och skadedjur, städa till exempel ur skafferi och töm papperskorgar så minskar du risken. 10. Goda grannar En av de absolut bästa lösningarna för att minimera risken för skador och inbrott är goda grannar som tittar till hemmet med jämna mellanrum.

Solglasögon med styrka 0 kr? Yes!

GRÖN-FRI 5L

ord pris 790:- 599:-

NU ERBJUDER VI PRISGARANTI PÅ TAPETER

NU ERBJUDER VI PRISGARANTI Som ditt andra par närPÅ du köper TAPETER båge från

795kr

Karlskrona Borgmästaregatan 15, 0455-267 00. Köp i butik eller online

Lallerstedtsgatan 5 • Karlskrona • 0455 240 82 ÖPPETTIDER: Måndag-Fredag 9-18, lördag 10-16, söndag 11-15 10

När du köper båge från 795 kr får du ditt andra par som solglasögon (solfärg och UV-skydd, värde 600 kr), till samma eller lägre värde, på köpet. Du betalar för paret med den dyraste kombinationen av glas och tillval. Om bågens värde i det kostnadsfria paret är högre än bågens värde i det par du betalar för, behöver du betala mellanskillnaden. 2för1 är personligt och kan inte delas med någon annan. Enkelslipade standardglas (index 1,5) ingår i priset. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. ©2021 Specsavers.


Denna sida är betald av hoglands, Karlskrona

hoglands: Gant. Gant footwear. Lacoste. Hansen & Jacob. Gran Sasso. Pour. Berwich. Alan Paine. Lexington. Pelle P. Holebrook.Alberto. Saki. San Siro. Lindbergh. Meyer. Club of Comfort. Oscar of Sweden. R2 Shirts. Sir. Tiger. Digel. Björn Borg. Pelle Vävare. Portia. Happy socks. Fathers and friends. hoglands dam: Gant. Lexington. Stenström. Part Two. Cavaliere. Sand of Copenhagen. Holebrook. Pelle P. Saki. Oui. Toni fashion.

Ronnebygatan 49, Karlskrona, 0455-100 31

Ronnebygatan 48, Karlskrona, 0455-201 00


SUCCÉ

Sola, swisha och spara Sommaren närmar sig med stormsteg. Liksom förra året får vi ställa in oss på att den blir annorlunda, även om restriktionerna lättar i takt med vaccineringen. Att många kommer spendera sin semester i Sverige och främst ihop med de närmaste familjemedlemmarna är ingen vild gissning. Därför ser vi på banken också en del tendenser när det handlar om vad vi vill lägga semesterpengarna på. Att ha en sommarstuga lockar många och har gjort i alla tider, men frågan är om intresset varit så stort som nu? Vi på Länsförsäkringar Bank får en hel del förfrågningar om finansiering vid köp av fritidshus. Som vid alla fastighetsköp behöver du en kontantinsats på 15 procent. Många undrar om det går att belåna den befintliga villan eller bostadsrätten om det inte redan finns en sparad slant? Det går bra om det finns utrymme kvar att låna på den befintliga fastigheten. Bäst är att kontakta din bankrådgivare för att gå igenom förutsättningarna, alternativt skicka in en låneansökan så blir du kontaktad. Högre belopp Sommaren innebär också mer tid för

äventyr och upplevelser. Att bara gå ut och njuta av naturen kostar inget, men du kanske funderar på att köpa spännande utrustning som du hittat på Blocket? Kanoter, tält, våtdräkter eller något annat kul. Ett bra tips är att använda mobiltjänsten Swish vid köp av privatpersoner. Det är en säker transaktion mellan dig och säljaren där båda är legitimerade, ni slipper kontanthantering eller postväxlar samt ser direkt att pengarna kommer in på kontot. Hos Länsförsäkringar kan du själv höja ditt maxbelopp till 50 000 kronor via internetbanken. Ska du Swisha högre belopp, upp till 150 000, måste du kontakta vår kundservice eller telefonbanken. Då får du vara beredd på att banken ställer frågor om vad pengarna

ska användas till. Det handlar inte om att vi misstror dig, utan är något vi måste göra enligt lag. Det är också en säkerhet både för dig som kund och oss som bank. Tänk dock på att alltid få kvitton eller kontrakt på det du köper. Det är bra att ha, särskilt när vi pratar om högre summor.

Dessutom finns fortfarande många inom restaurang- och besöksnäringen i vår region som har det kämpigt. Att hjälpa dem på traven hjälper ju faktiskt oss alla som bor här i långa loppet. Ha en skön sommar!

Spendera hemma Den vanliga semestern då? Har vi råd med den? Ja, det bästa är som vanligt att ha lagt undan pengar i förväg så det finns en buffert. I vår bankapp Sparnavigatorn finns ett bra verktyg för att ha koll på ditt sparande. Har du inte varit så förutseende så är det en god idé att göra upp en semesterbudget där det tydligt framgår hur mycket som kan spenderas på resor, restaurangbesök eller nöjen. Att ta SMS-lån för att rädda semesterkassan kostar alltid mer än det smakar och kan lätt bli en ond cirkel. Att semestra i vårt närområde är en bra och ekonomiskt god idé. Det finns mycket att se och uppleva i Blekinge.

Länsförsäkringar Blekinge driver bankverksamhet i alla Blekinges kommuner. Banken är snabbast växande i Sverige. Vill du veta mer så besök delarmedsig.se

Går du i säljtankar? Kontakta oss på HusmanHagberg för en fri värdering och ett förutsättningslöst möte. Vi börjar där andra nöjer sig! Ring oss på 0455-70230 eller boka en tid när det passar dig på mäklarbokningen.se

Fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. www.husmanhagberg.se

12

MATTIAS ÖSTLING CAROLINE LJUNGQVIST PRIVATRÅDGIVARE BANK


NÄR DU VILL SYNAS OCH HÖRAS

Intagsvägen 1D, Karlskrona info@bllab.se 0733 62 33 71 www.bllab.se


SUCCÉ

Sola säkert! Solskyddsfaktor (SPF) är ett mått som anger hur mycket huden kan exponeras av solen innan den blir bränd. Solskyddsprodukter har oftast anvisningar om hudvård i solen och vilken hudtyp den är anpassad för. Var noga med att välja rätt solskydd efter din hudtyp. Börja alltid med hög solskyddsfaktor så bygger du sakta men säkert upp en hållbar färg och undviker solskador. Det som huden utsätts för och tar skada av märks kanske inte nu men i framtiden. Solskyddstips! • Smörj in dig innan du går ut i solen och applicera på nytt efter bad även om solskyddet är extra vattenresistent. • Använd rikligt med solskyddskräm, minst en handfull till hela kroppen.

• Sol, vind och vatten har en uttorkande effekt på håret, särskilt för färgade och blekta hår. Ett tips är att använda leave-in produkter eller långverkande inpackningar. • Vill du förstärka solbrännan? Använd skimrande lotions, bronzepuder eller brun-utan-sol. ingen solkräm kan ge 100-procentigt skydd mot solen. Barn som vistas i solen ska använda kläder eller soldräkt i kombination med solkräm. Tänk på att barn under 6 månaders ålder inte bör vistas i direkt solljus överhuvudtaget. OBSERVERA ATT

• Använd ett solstift med hög solskyddsfaktor för känsliga områden som näsa, panna och läppar m m. • Foundation och dagcreme kan innehålla SPF men tänk på att du behöver en stor mängd för att få tillräckligt bra skydd så en solskyddsprodukt lämpad för ansiktet är alltid att föredra under sminket. • Ta en paus i skuggan när solen står som högst, mellan klockan 11 och 15. • Drick mycket vatten och skydda huvudet med solhatt eller sjal.

Med 25 års erfarenhet inom branschen erbjuder jag akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin

Akupunktur användas som behandling för en stor mängd tillstånd och hälsoproblem så som uttmattningssyndrom, smärta/värk och för att stärka immunförsvaret Läs mer på hemsidan Annika Ulvenhag Hälsoplan 5 • Ronnebygatan 49, Karlskrona • 0709-191865 • akupunktur@ulvenhag.nu • www.ulvenhag.nu 14


HEJ ENTREPRENÖR - SE HIT!

Restaurang- eller kontorslokaler med stans bästa utkik tillgängligt! Kontakta oss på info@utklippan.se

15


SUCCÉ MÖTER

Tina Nordström

En glädjespridare i köket

Tina Nordström – Det karismatiska matlagningsgeniet är åter aktuell i TV-rutan som programledare i ”Hela kändis-Sverige bakar”. Fem kändispar deltar i den åttonde säsongen av programmet. Tillsammans utsätts de för tuffa utmaningar där det gäller att skapa läckra bakverk i form av fluffiga tårtor och finspröda kakor. Tina har en lång karriär bakom sig som kock och hennes största inspiration är själva glädjen inför det hon brinner för en passion för yrket - att skapa och laga god och balanserad mat. Tina är en riktig glädjespridare bakom grytor och karotter. Hon bjuder alltid mycket på sig själv, går igenom rutan vad hon än gör, vilka kanaler hon än väljer för att sprida sin matlagningskonst. Hur började allt? – Tack så mycket! Det ser jag som en komplimang, svarar Tina. Jag började med TV för 21 år sedan, innan dess hade jag jobbat ett bra tag på krogen. Jag började som kock. Jobbade på bra restauranger och kajkade omkring, mest i Danmark. Jag var väldigt karriärsinriktad och arbetade överallt, många timmar och hade roligt. Köket var mitt liv helt enkelt redan då. Och ja! Jag är

16

fortfarande glad, det gäller att ha bra stomme att stå på. Det går inte att undvika hur supertrygg Tina Nordström är i köket och i miljön, vad eller var hon än framträder. Självklart och naturligt guidar hon tittarna och delar med sig av sina tips och råd inom den ädla matlagningskonsten. Motivation – hur håller du ångan uppe? – Min inspiration är en kombination av dels mitt jobb och den jag är, dels min kollega och det livet jag lever. Det är den kombon som gör alltihop, det som skapar det man gör, oavsett vad man gör. Framförallt har jag fortfarande en stor dos glädje i mitt jobb. Jag älskar att laga mat, jag är jättenyfiken på människor och jag älskar att hänga med folk. Att spela in program och att få folk

att känna sig bekväma. Som i ”Hela Sverige bakar”, när folk kommer in i tältet och är lite nervösa sådär och känna att vi gör det ihop. Jag gillar att stå i det där tältet, jag tycker om att inspirera, ja allt, jag är lyckligt lottad, det motiverar mig mest. Är du ute och föreläser också? Vad har du att säga om hållbar matlagning och vegansk matlagning? – Ja, jag är föreläsare också. Jag kanske inte direkt föreläser om matlagning, utan pratar mer om inspiration och att alla kan. Det är väl något om det som jag vill förmedla ut i TV. Jag växlar gärna ifrån allt till anekdoter och till att allt är möjligt. ”Gör så här!” Jag lagar alltid mat från scenen och är så trygg i min roll, älskar att ta med mig mitt bord och min pepparkvarn. Det är väldigt spontana saker som sker. Som att: ”Jag måste visa den här grejen!”, eller vad det nu månde vara. Om man sen vill vinkla det smart och hållbart och framtid. Det är så klart, jag måste leva och lever med dessa frågor, alltid, som vi alla gör så det kommer så klart på tapeten.

Hur? – Att man tipsar folk, vad är rätt och vad är mindre bra och finns det nåt som är rätt eller fel? Det är så viktigt att man är trygg i sig själv och att man tänker på var man själv tycker om och hur vill jag laga mat? Jag önskar att man inte jämför sig för mycket med andra utan skaffar sig ett eget självförtroende. Där är maten ett fantastiskt verktyg och man kan hitta en väldigt bra balans. Det handlar inte bara om att tugga och svälja utan maten, den är ett jättebra redskap för att förverkliga sina drömmar, att våga och att alla kan. Det är inte svårt, det är en fantastisk känsla att servera något till någon som man har skapat just för den personen, det har ett större värde än att personen i sig blir mätt. Det är så mycket med mat som är så fantastiskt. I allt det man pratar om så är det klart att miljö och hållbarhet och att försöka leva rätt i där vi är nu kommer in. Jag kan inte ge tips på vad som är rätt och fel, där är inte jag.

Fortsättning på sidan 18


Volvo Originaldelar med livslång garanti

Det spelar ingen roll hur många mil du har kört din Volvo. Så länge du äger bilen erbjuder vi livslång personlig garanti på Volvo Originaldelar som du har köpt och monterat hos din auktoriserade Volvoverkstad. Välkommen in till någon av våra verkstäder på Ahlberg Bil! Betala ditt verkstadsbesök med CarPay.

Karlshamn Korpadalsvägen 2 0454 - 330 00

Karlskrona Gullbernavägen 22 0455 - 615 840

Olofström Ekhagsvägen 1 0454-379 00

Sölvesborg Kämpaslättsvägen 1 0456 - 441 900

BEGAGNAT LEASING

Ett smidigt bilägande till en fast månadskostnad för dig som privatperson! Nu erbjuder vi på Ahlberg bil privatleasing på noga utvalda begagnade Volvo Selekt samt Selekt Premium bilar. Privatleasing är ett bekymmersfritt bilägande där vi erbjuder en avtalslängd på 24 eller 36 månader och en årlig körsträcka på 1000, 1500, 2000, 2500 eller 3000 mil. När avtalstiden löpt ut lämnar du tillbaka bilen och kan enkelt privatleasa en ny bil igen.

Karlshamn Korpadalsvägen 2 0454 - 330 00

Karlskrona Gullbernavägen 22 0455 - 615 840

Olofström Ekhagsvägen 1 0454-379 00

@ahlbergbil www.ahlbergbil.se

17


SUCCÉ

Fortsättning från sidan 16 När är det dags för en helt vegansk matlagningsserie till exempel? – Jag menar att det, det gör jag lite hela tiden. Jag är bara inte så förtjust i ordet veganskt. Jag tycker att det sätter en onödig stämpel på det här med matlagning. Vegansk är ett så laddat ord. Det är bättre att säga grönt! Jag har lagat grönt i hela mitt liv. Det började på restauranger där vi alltid gjorde en grönmeny och till denna meny satte vi till protein. Men det var grönmenyn som styrde allt. Om man jämför det animaliska med det gröna och det sköna så har du så mycket färger och konsistenser. Du kan inte jämföra en rå kyckling med en hög med små fantastiska små kålrötter, auberginer och tomater till exempel. Jag menar det går ju inte, säger Tina passionerat. Du har ju så mycket med dig med det gröna förrådet. Men jag älskar det animaliska också, även om jag till exempel bara idag har gjort enbart gröngrejor. Jag tycker ordet vegansk är ett fruktansvärt osexigt ord på så mycket som är gott! Jag säger inte det ordet för jag tycker det är synd om grönsakerna! Det blir en stämpel på bra mat, politiskt och mer en fråga om etik? – Ja, det blir det. För mig blir det ”grönkäk” och om inte det är tilltalande för den som inte äter animaliskt eller är vegan och är hård i sin kost, då är det fine liksom.

TINA NORDSTRÖM FÖDD: 6 augusti i Välluv, Skåne. FAMILJ: Make Martin Holmquist.

Två barn Elise, 12 och Albin, 15 år. Två hundar, en Kleiner Munsterländer (för jakt) och en Engelsk Springerspaniel. BOR: Helsingborg. BÄSTA DOFT: Citron. IDOL/FÖREBILD: Kan inte säga på rak arm. Min man! Han är bra. DANSAR TILL: Igår dansade

jag till Beyoncé, ”Love on top”. Jag tycker om musik. GRÅTER TILL: Jag kan gråta till ”Bäst i test”. Det handlar om att jag skrattar så mycket att det kan gå över i gråt. Det är en tunn linje mellan gråt och skratt. FAVORITORD: Jättegott! INTRESSE: Träna och umgås

med vänner. Jag försöker leva så bra som jag kan. MOTTO: Hmm, vad lever man efter? Bli bästis med dig själv. Gå ut i skogen och ta ett snack lite då och då, det gör jag alltid när jag går med hundarna.

I vilken typ av matlagning känner du dig mest hemma? – Det är allt! Jag skulle aldrig baka något jag inte gillar, så enkelt är det! Aldrig en chokladpudding till exempel. Hade jag tillagat en chokladpudding hade man ganska snabbt sett igenom det. Som att: ”Ah, nej. Men nu ser hon allt lite sträv ut”, skrattar Tina avslutningsvis. GUNILLA STRÖMBERG FOTO: CECILIA MÖLLER/TV4.

Deltagarna i ”Hela kändis-Sverige bakar” 2021: Skådisarna Hanna Dorsin & Emma Peters. Landslagskollegorna Marcus Allbäck & Jesper Blomqvist. Influenser-familjen Malraux Dietz och mamma Evelyne Dietz. Komikerna Ann Westin & Tobias Persson. Vännerna Kajsa Ernst & Hanna Hedlund. Kändisarnas bakverk bedöms av konditorn Johan Smörberg och kokboksförfattaren Elisabeth Johansson. Programmet leds precis som tidigare av Tina Nordström och Johan Östling. Det par som tar hem titeln årets kändis-hemmabagare 2021 får även 50 000 kronor att skänka till valfri välgörenhetsorganisation.

18


Upplev det stora i det lilla Sommarens skatter. Smakerna, dofterna, upplevelserna. Nästgårds eller någon annanstans i vårt vackra Blekinge. Inte minst i det lilla – där det stora bor. Vi längtar efter dig och hoppas att vi ses i sommar – men du som kan, välj dina resor med omtanke.

Sommarbiljetten gäller från 14 juni till 15 augusti för alla resor med buss, tåg och båt i Blekinge. Från den 24 maj köper du i appen eller laddar på ditt resekort. Ett och samma pris för alla – 739 kr.


SUCCÉ

Klassisk somrig efterrätt Rabarber växer nu för fullt i trädgårdarna och det finns många olika godsaker man kan göra av denna växt. Rabarberpaj är något som för många hör sommaren till och Ola och David på Bistro Berna ger här sitt favoritrecept på denna sommardröm. Rabarberpaj 28 cm springform eller pajform

Fördela på rabarberna och baka mitt i ugnen på 180 grader i cirka 30 minuter.

3 rabarberstänger, skalade och skurna i encentimeters bitar. 3 msk potatismjöl 1 tsk vaniljsocker ½ dl strösocker

Servera med vispad grädde och vaniljglass. Njut‼!

Blanda alla ingredienser och lägg i formen. 150 g smör 0,75 dl grädde 0,75 dl ljs sirap 1 dl strösocker Lägg smör, grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp på svag värme och låt puttra i cirka 5 minuter. 4 dl havregryn 2,75 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 nypa salt Blanda alla torra ingredienser. Blanda ihop med den varma smörblandningen till en tjock smet.

OLA VALLIN & DAVID KARLSSON MÖLLER BISTRO BERNA

50 miljoner tillbaka till våra kunder En av fördelarna med Länsförsäkringar Blekinge är att vi är kundägda. Det innebär i sin tur att delar av vårt överskott går tillbaka i form av återbäring till våra försäkringskunder. I år blev det 50 miljoner kronor som nu finns insatta på kundernas konton där vi hoppas att de ska göra nytta. Läs mer på delarmedsig.se

LENNANDIA

20


PROBLEM MED SPINDLAR? Då kommer jag och besprutar/behandlar mot spindlar med gott resultat. Boka in er! Jag återkommer med samordnade tider i närområdet för spindelsanering.

PRIS (standard-): ◦ 1-plansvilla 950 kr. ◦ 1-plansvilla med källare 1150 kr. ◦ 1 1/2-plansvilla 1150 kr. ◦ 1 1/2-plansvilla med källare 1350 kr. ◦ 2-plansvilla 1500 kr. ◦ Tillkommande Garage/Stuga/Bod 350 kr. ◦ Övriga storlekar/modeller/företagsfastigheter pris efter bedömning. ◦ Inglasad balkong på lägenhet 370 kr. ◦ Fritidsbåtar 350 kr. ◦ Fartyg pris efter bedömning.

CHRISTIAN SJÖGREN 0733-262630 www.spindlar-blekinge.se Mail: spindlar-blekinge@outlook.com Facebook: Spindlar-Blekinge Instagram: spindlar_blekinge Alltid öppet

21


BILEN

Sväva fram med Citroën Det var riktigt många år sedan jag körde en Citroën och det har verkligen hänt mycket på dessa åren. Nya Citroën C4 är en elegant coupé-SUV med ett helt ny design. Nya C4 finns med flera olika drivlinor, bensin, diesel eller 100% el. Det finns alltså många alternativ att välja mellan. Ett smart drag då smaken verkligen är som baken när det gäller vilket man föredrar. Utseendemässigt är det inte mycket som skiljer de åt. På e-C4 har man valt att sätta ett ”ë” på framskärmarna och på bakluckan för att visa att detta är en elbil. Sen är det såklart inget utsläpp eller motorljud i e-C4. Min kollega var även snabb med att uttrycka att han gillade bilens fälgar, speciell look som påminner lite om en blomma vid första titt. De passade utmärkt på bilen och lyfte designen ytterligare. att låta emblemets V-form följa snyggt över fronten och lyktorna, en riktigt snygg detalj enligt mig. Det är också ett väldigt unik utseende på baklyktorna. MAN HAR VALT

22

Dessutom är det också LED Visionteknik i strålkastarna, varselljusen och dimljusen. Det känns verkligen som att Citroën har skapat en bil med egen unik design. man har lagt mycket krut på. Man har gott om plats både fram och bak i bilen och här får även de ”bredaxlade” mycket utrymme. Den var riktigt trevlig att köra och bilen har mycket utrustning som underlättar körningen. Den har ingen ”växelspak” utan ett snyggt reglage i guilloché-metall som gör det enkelt att byta mellan de olika lägena. En head-up display som man själv kan välja vad man vill att den ska visa och tycker man att den är i vägen går den även att fälla ner. Själv tyckte jag om att se hastigheten där. KOMFORT ÄR NÅGOT

utrustad med fjädring med Progressive Hydraulic Cushions. Läser man på Citroëns hemsida så förklarar de att fjädringen fungerar i två stadier, beroende på belastningen: ”Vid lätt kompression och stopp reglerar fjädern och stötdämparen i samverkan de vertikala rörelserna utan att belasta de hydrauliska stoppen. Det ger intrycket att bilen svävar över ojämnheter på vägen. Vid kraftigare kompressioner och stopp samverkar fjädern och stötdämparen med de hydrauliska stoppen som gradvis saktar ner rörelsen. Därmed undviks plötsliga stopp vid slutet av slaget. Det hydrauliska stoppet absorberar och skingrar den lagrade energin. Ingen stötig returfjädring uppstår alltså och passagerarna är skonade från vägens ojämnheter”. Det var tydligt i körningen att denna fjädring gör skillnad, precis som de skriver så får man känslan av att bilen svävar fram på vägen. Man har även Advanced Comfort-säten med extra BILEN ÄR ÄVEN

tjockt skumgummi för ännu mer bekvämlighet. Detta är en bil som du ska kunna tillbringa många timmar i utan problem. detalj i bilen är Citroën Smart Pad Support vilket är ett stöd för surfplatta som är ”gömt” i instrumentbrädan. Detta gör att passageraren lätt kan sätta fast surfplattan där, perfekt om man kanske vill se en film. Det finns även en skjutbar låda som är perfekt anpassad för att man ska kunna förvara surfplattan i bilen. En rolig lösning och räddningen för många som har rastlösa passagerare i bilen. EN PÅHITTIG

IDA LILJEGREN FOTO: ROLAND LUNDGREN


r å ! e r 0 a j 3 rförsäl

e t å n ë o r t i C m o s

En dag för länge sedan bestämde vi oss...Vi skulle börja sälja Citroën.

Nu har det gått 30 år! Det vill vi fira med att ge dig som köper en bil i juni 30 trisslotter* * Erbjudandet gäller bilar över 50 000 kr. Lotterna delas ut efter levererad bil.

Gullbernavägen 29, Karlskrona 0455-30 75 90 info@jonassonsbil.se 23


Nr 04

2021

Vill du visa att ditt företag finns?

Succé

April

Karls

krona

/Ron

www.s

neby

ucceb

leking

e.se

rona IKAN arlsk ert k lev K Upp t och sä g g y tr ni MODE sole Möt s mode n l våre jävu rk d EN BIL rgsta En fä

KRÖN

E

NN N SA

ELDS

JÄL

vall Grön nne er Na é möt Succ

KARL

Vill du synas i ett positivt, trovärdigt och lokalt media finns det inte så många alternativ.

Nr 03

2020

Mars

SKRO

Succé

an 15

aregat

rgmäst

NA Bo

Karlsk

rona/R

onne

Kontakta oss på Succé så ser vi till att du får ut mer av din marknadsföringsbudget. Du når oss på 0708 935 835 eller info@succeblekinge.se.

; 0455

by

- 267

www.s

e

s.s csaver

w.spe

00 ; ww

ucceb

leking

e.se

En i män KRÖNIKAN gden Sitt n EKONOMIEXPERT er i b ERNA åten Snyg BILEN g, och säker stab il

Besök gärna vår hemsida för mer information, www.succeblekinge.se.

”REU N M ED ION TOU EXTR R A AL ” LT Succ é möt er Th e Ark

KARL

Nr 01

2021

Janua

ri

Succé

Karlsk

rona/R

onne

by

www.s

ucceb

leking

SKRO

Aug

Nr 04

Succé

April

2020

Karls

krona

/Ron

neby

www.s

ucceb

leking

20

IKAN

Nr

Tillsa mma PT:S ns! STÄDS KO Bort LA m dam ed met BILEN Fjärd Toyo e genera ta Ya tione ris n

e.se

F

Nr 09

2020

September

rona/R Succé Karlsk

www.succeb

onneby

SKRO

NA Bo

rgmäst

aregat

an 15

; 0455

- 267

00 ; ww

w.spec

savers .se

Nr 03

2021

Mars

skro Succé Karl

na/Ronn

eby

cebl www.suc

ekinge.s

e

SKRO

an 15

aregat

rgmäst

NA Bo

; 0455

- 267

AN ån resa fr nkt B Livets A till pu punkt SKOLA PT:S STÄD de rent Skinan drift? BILEN r ren el fö Dags

KRÖN IKAN

ter Elbilens my ar och sanning

e

s.s csaver

EKONOMIE

XPERTERNA

fri Spara dig

RE ÄN MÅR BÄTT ! IN NÅGONS

PÅ ÄRNA EN STJ SCEN EN R H U MO ter Jesper Succé mö

hl Rönnda

e r Anders Bagg Succé möte

KARLSK

KARLSKRO

ww

Febr 20 Nr

ua

ri

Su

ccé

Kar

on

ne

uc w.s

cebl

ekin

ge

.se

by

21

02

KR

rt N bo IKA dra ter m Att plås he t et ÄDSKOLA kfritt S ST äc PT: l f Ett rän d Ve bri EN BIL SU hy En g-in u l p

ÖN

N OU LY

IL ST

ter mö ccé Su

e ott arl Ch

G!

lli rre Pe

se

ers. csav

15 tan rega

KA

RLS

ON KR

ästa

orgm

AB

ccé

Kar

lskr

on

ne

savers .se

uc w.s

cebl

ekin

ge

.se

by

n sso an Joh

KA

den här Äntligen är

a/R

w.spec

se

ers. csav

tan rega

BILEN

on lskr

Su

usti

on a/R

n efi Jos ter mö ccé Su

lekinge.se

KRÖNIK

KARL

00 ; ww

H TO OC FI N I A E RK OS STA GA J G I R FÄ TGI R VE

erlöf a Ew tarin er Ka é möt Succ

w.spe

- 267

er öv N IKA eh å ÖN n b ra s kt Ma e va per fe int la TERNA mi him MIEXPER ono lsa O k ä ON EK de h Go r god e ge nd a N E BIL lys lar Ett emp ex

ÄRTA T H J ONA R O T R S SK ARL ÖR K 00 ; ww

; 0455

KR

IKAN

KARL

an 15

08

Succ é möt er Jo han Östli ng

KRÖN

aregat

20

EN F O VÄRM LKKÄR LÄN N I NG göra åga Att v dringen n förä OMIEXPERTERNA EKON san i kas BILEN kott Tills d oosta e b n E vels pple köru

rgmäst

e.se

ww

KRÖN

NA Bo

55

; 04

70

- 26

pe w.s

ww

gatan 15 ; 0455

NA Borgmästare

pecsavers.se

- 267 00 ; www.s

RONA

5 - 267 00

n 15 ; 045

taregata

Borgmäs

e csavers.s

; www.spe

RLS

ON KR

ästa

orgm

AB

15

55

; 04

70

- 26

pe w.s

ww


Gör som solen. Besök vår fantastiska uteservering!

Norra Kungsgatan 4 (Klaipedaplatsen), Karlskrona Tel: 0708 47 86 42


SUCCÉ

Svenskarna måste sluta vara så dåliga förlorare Bufféer för alla tillfällen Vi skräddarsy din meny efter ditt tycke och smak! Ring eller boka gärna ett möte med oss och låt oss inspirera dig! ▪ Buffé 1, 139 kr Örtkryddad svensk kotlettrad, chili- och jerkmarinerade kycklingklubbor. Potatissallad eller potatisgratäng. Grönsallad, tomat och olivsallad samt coleslaw. Färskoströra, aioli, bröd och smör. ▪ Buffé 2, 169 kr Vitlöks- och persiljemarinerad fläskfilé, svensk kycklingfilé med röd pesto. Rostade rödbetor med honung och fetaost. Grönsallad, pastasallad med oliver och tomater. Marinerade champinjoner, coleslaw, melon och brieost. Potatissallad eller potatisgratäng. Aioli, färskoströra, tzatziki samt bröd och smör. ▪ Buffe 3, 215 kr Soja- och limegrillad laxfilé, vitlöks- och persilja marinerad fläskfilé, svensk kycklingfilé med röd pesto. Asiatisk nudelsallad, rostade rödbetor med honung och fetaost. Grönsallad, pastasallad med oliver och tomater. Marinerade champinjoner, coleslaw, melon och brieost. Potatissallad eller potatisgratäng. Aioli, färskoströra, tzatziki samt bröd och smör. I alla alternativ ingår potatisgratäng eller potatissallad (välj mellan svensk eller fransk variant) samt smör och surdegsbaguette.

Lunchbuffé Vi brinner för god mat och trevligt sällskap och har gedigen erfarenhet från världens kök. Här lagar vi all mat från grunden med mycket kärlek och passion. Måndag-Fredag 11.00-14.00 dukar vi upp en LUNCHBUFFÉ med spännande och klassiska maträtter från både det svenska och internationella köket. Vi erbjuder alltid: Dagens rätter ▪ Veckans husman ▪ Ett stort salladsbord Nygräddat surdegsbröd ▪ Fräscha tillbehör

På hemsidan: www.bistroberna.se finner du alla våra menyer! Tveka inte att kontakt oss för helhetslösningar och bokningar! Vi har avhämtning!

Välkomna

Du hittar oss vid Gullberna Park, Kolonivägen 59 0455-15255 info@bistroberna.se

www.bistroberna.se

Eurovisionfinalen är officiellt över. Antiklimax! Italien var visserligen favorittippade men jag hoppades väl in i det sista att de inte skulle ta hem det. Visst, det blir fantastiskt kul att åka till Italien nästa år när världen förhoppningsvis gått tillbaka till normalläge igen men var detta verkligen det bidrag som skulle ge Italien en comeback i Eurovision? Trist, trist, trist. En bra sammanfattning av hela finalen skulle jag säga. Ganska jämndåligt startfält och det visar röstningen på tydligt. Aldrig har 12-orna spretat så. Det fanns ingen tydlig vinnare och artisterna fick kämpa hårt i år för att täcka upp för de mediokra låtarna. Det känns nästan lite som att flera länder varit så måna om att låta samma artist som skulle framträtt 2020 framträda igen 2021 att de skickat B-sidan av förra årets låt. Det var helt klart ett riktigt dåligt beslut av EBU, att ställa in förra årets final. Det hade gått att genomföra tävlingen på distans. Precis som Australien gjorde i år och med samma backup som Island fick. Det går om man vill. var ingen chock. Jag är glad att vi ens fick se Sverige i final. Låten är helt ok men artisten håller inte måttet för Eurovision, inte alls. Eurovision är och kommer alltid vara en kavalkad av proffsiga artister. Att sticka ut som artist, ha en stabil sångröst och ett rutinerat nummer kan höja vilken låt som helst och då funkar det inte att gå direkt från Idol-scenen till Eurovisionscenen. Missförstå mig rätt, jag älskar Tusse och hans normbrytande uttryck och han kommer bli en stjärna på himmelen en vacker dag men han är inte där ännu, artistmässigt. Han gjorde sitt absolut bästa framträdande på hela den här resan. Han levererade allt han kunde och som Tobbe Ek på Aftonbladet sa, han hade inte kunnat göra mer. Sverige har valt sitt bidrag. Om svenska folket velat ha en högre placering får svenska folket rannsaka sig själva och fundera på om man skulle skickat en annan låt. TUSSES PLACERING

ju så konstigt på scen. Det var lite för mycket för ett svenskt öga men tro mig, Europa hade ätit ur hans händer om han hade fått leverera det där på en Eurovisionscen. Ja, vi är vana vid att hamna topp 10 men det betyder inte att vi kan skicka vad som helst och ändå vara säkra på vår placering. Det är bara tröttsamt och framförallt pinsamt med alla dessa svenska dåliga förlorare. Skärpning. Jag hade bara en favorit i årets final, ”El Diablo” med Elena Tsagrinou från Cypern. Den hade allt. Maffig låt, lysande artist och ett proffsigt nummer. Hade gärna sett Danmarks lyckopiller i final också men Cypern borde helt klart vunnit. krystat i år med ett Europa som fortfarande i stort sett är nedstängt men bortsett från det så var det ändå en fröjd att se sändningen med publik. Tänk att man kan bli så blödig av att se människor vifta med flaggor och jubla efter varje framträdande. Den här pandemin har sannerligen förändrat synen på det som tidigare varit självklart, att se människor mötas, glädjas och fira. För det var helt klart det som genomsyrade årets Eurovision. Mötet mellan människor och glädjen i musiken. Ge mig mer, ge mig det nu. DET VAR LITE

JAG TROR ATT till exempel Eric Saade hade

kunnat ge Sverige sin 7:e vinst. Men vi vågade inte skicka Eric för han sprattlade

SOPHIA AHLIN SOPHIA@SUCCEBLEKINGE.SE FOTO: CAROLINA HANSSON

Har du missat något nummer?

.succ www

Succ Nove Nr 11

é Karls

krona

/Ron

inge.

se

N NIKA ns någo Bli bild före EXPERTERNA shoppa OMI ler EKON a el Spar N BILE affig SUV En mtrustad välu

KRÖ

CH TO LIG T M SON PER SLOSA N Ä K l dah gen a Ber er Ann cé möt Suc

s.se

saver

Nr 12

Läs tidigare Succéer på vår hemsida, www.succeblekinge.se.

2020

Decemb

er

Succé

n 15

Karlskro

na/Ron

neby

egata ästar Borgm ONA www.su LSKR cceblek inge.se

; 0455

- 267

KAR

KRÖNIK

AN

Det kan bli vär alltid re

PT:S STÄDSK OLA

Dags för rent kök ett !

Tävlin Vinn g exemp ett signer at lar av

BILEN

Bilen

i centru

m

bok ”Lands en SVERIG laget enligt Lundh” HÅRD ES M EST K SPORT OKTA JOU R NALIST ? Succé

möter

Olof Lundh

KARLSK

RONA

Borgmäs

taregata

n 15 ; 0455

- 267 00

; www.sp

ecsavers

.se

26

eblek

neby

mber

2020

00 ;

.spec www


INSPIRERAD AV RACING NYA TOYOTA C-HR GR SPORT

Kampanjpris från 330.900 kr (ord. pris från 360.900). Flex Privatleasing från 4.595 kr/mån.

I GENOMSNITT

50%

AV KÖRTIDEN PÅ EL

LÅG

FORDONSSKATT FRÅN 3.570 KR/ÅR

BRÄNSLEFÖRBRUKNING

5,3

ALLTID AUTOMAT

L/100 KM

120

CO G/KM ²

MED FLEX PRIVATLEASING

1.500

TRYGGHET MED

FAST RÄNTA

FLEX PRIVATLEASING

MIL/ÅR

*Vid blandad körning. Finansiering via Toyota Financial Services: exempel med Flex Privatleasing, månadskostnad inkl. service, baserad på fast ränta, 36 månader, 4500 mil, och garanterat restvärde. Övermil (10 kr/mil) och skador utöver normalt slitage debiteras vid återlämning av bilen. Uppläggnings- och aviavgift samt skatt och avgifter från Transportstyrelsen tillkommer. Flex Privatleasing-erbjudandet gäller t o m 30 juni 2021. Kampanjpriset gäller endast privatkunder och är giltigt t o m 30 juni 2021. Kan inte kombineras med Flex Privatleasing, andra avtal eller rabatter. Miljöklass Euro 6. Priserna är rek. ca-pris från generalagent, lokala avvikelser kan förekomma. Uppmätt genomsnittlig andel eldrift av total körtid i normal körning i stads- och tätortstrafik. Med reservation för avvikelser, prisändringar och tryckfel. Bilarna på bilderna kan vara extrautrustade med tillval som inte finns i Sverige.

Toyota

Kalmar Karlskrona Västervik

Ronnebyvägen 3, KARLSKRONA 0455-31 91 90

www.toyotakarlskrona.se

Mån-tors 9-18 fre 9-17 lör 10-14 Scheelegatan 6, KALMAR 0480-40 86 00 Mån-tors 9-18 fre 9-17 lör 10-14 sön 12-15

27


SPORTFÅNEN

Ljuset i tunneln, kommer Karlskrona HK in i matchen och är det ungt och talangfullt som gäller i HIF Karlskrona… Äntligen börjar signalerna om en ljusnande framtid komma. 1 juni släpps det på en del restriktioner, innan midsommar kommer säkert fler släpp och i september ska vi vara på banan igen säger de som har koll. För egen del så kan jag inte säga annat än att det kommer bli fantastiskt att kunna se liveidrott igen. Det är nästan så att man tappat intresset för idrott men nu är det alltså snart dags att jacka upp igen. besöket får nog bli på Strandvallen för Mjällby är verkligen värda allt stöd de kan få. Att klubbarna överlevt ekonomiskt är en gåta för mig men sponsorer och publik verkar på olika sätt stöttat sina klubbar så de kunnat bedriva sin verksamhet. Troligtvis har man slimmat organisationerna, så börjar DET FÖRSTA

man få in lite pengar så ska det bli spännande att se vart man satsar på, bygga organisation eller bygga lag med spets. Kommer KHK in i matchen? Mörrum spänner återigen bågen och värvar på och man har nu gett Markus Paulsson en lekkamrat i John Henrion men vad kan vi förvänta oss av KHK kommande säsong. Bergström och Cruseman är ju självklart våta drömmar men är det realistiskt. Njaaa, kanske inte men rotade i Karlskrona är de ju i alla fall. Det sägs att KHK har en bra ekonomi för

tillfället. En kommande säsong med publik kan även innebära att det är läge att göra en attack mot HockeyAllsvenskan där KHK ska befinna sig. Säsongen som gick var mellanmjölk men nu är det nog verkligen läge för klubben att ta tag i det igen. Karlskrona H K är ett publiklag och med det sug som nu finns efter liveidrott så kan allt hända. Förhoppningsvis så kommer det bli spännande derbyn mot Kallinge och Mörrum där det skapas upplevelser utöver det vanliga, man kan inte annat än att längta… har tappat ett antal bärande spelare från säsongen som gick och man har än så länge satsat på unga lovande spelare. Ska man vara med och ta

steget upp i högsta ligan så behöver man nog lite mer spets och rutin. När man innan tog steget upp så var Lars Möller Madsen en avgörande faktor och det är nog en spelare av den kalibern som måste till för att man ska lyckas med sitt mål. Det blir spännande och se vem som blir spetsvärvningen som ska göra så man lyckas ta steget upp… Ha det!

HIF KARLSKRONA

MIKAEL JOHANSSON BEAVERBLOGG@SUCCEBLEKINGE.SE

TIDNINGEN SUCCÉ OCH NICKLASTORP GK BJUDER IN TILL

ÅRETS HETASTE 2-MANNA-SCRAMBLE

28

AUGUSTI Varje lag består av två spelare. Båda spelarna slår ut från tee och därefter väljer laget från vilken bolls läge man vill fortsättaatt spela och markerar denna.

STARTAVGIFT Medlemmar Nicklastorp GK:

150 KR/PERSON Övriga:

300 KR/PERSON TÄVLINGSGREENFEE: 0 KR Anmäl dig redan nu på www.golf.se

28


SUCCÉ

Audi Q3 Börjessons Edition. Begränsat antal för omgående leverans. Audi Q3 Börjessons Edition.

Volkswagen Golf Börjessons Edition. antal för omgående leverans. VolkswagenBegränsat Golf Börjessons Edition. Begränsat antal för omgående leverans.

Begränsat antal för omgående leverans.

Helt ny, helt eldriven. ® En laddhybrid med quattro ®. En ny generation En laddhybrid med quattro . kr NU 339.000 Audi Q4 e-tron. NU 339.000 kr Vad mer behövs? Golf TSI 150 GT R-Line Börjessons Edition Audi A3 är här. Vad mer behövs? Golf TSI 150 GT R-Line Börjessons Edition Den fjärde elbilen från Audi är här – med sportig design och mängder av infotainment . Ord. pris 371.400 kr Ord. pris 371.400 kr

Utrustad med bl.a.

Audi Q5Audi TFSIeQ3 Laddhybrid 35 TDI 150 S-tronic Börjessons Edition Utrustad med bl.a. • Parkeringssensorer fram och bak • R-Line interiör från ca*och exteriör Audi Q5 TFSIe Laddhybrid Audi Q3 35 TDIger 150 S-tronic Börjessons Edition Det stora batteriet en räckvidd på upp till 511 kilometer enligt WLTP och kan laddas • Parkeringssensorer fram och bak • R-Line interiör och exteriör

• LM-fälg 17-tum sebring • Nya Börjessons-skyltar Utrustad snabbt ochbl.a. effektivt med medbl.a. 125 kW. Storleksmässigt är Q4 e-tron betydligt rymligare än 17-tum sebring • LM-fälg Utrustad med • LED-strålkastare• Nya Börjessons-skyltar • Finns för snabb leverans » Elektrisk baklucka » Assistanspaket Förmånsvärde från ca Privatleasing från: • Finns förBusiness snabb leverans » Elektrisk baklucka » Assistanspaket den kanske ser ut tack vare elbilens nya, smarta plattform. Är du bland de första• LED-strålkastare som lease från ca 4.895:- kr/mån » från Parkeringssensorer fram o bak » Dragkrok Förmånsvärde ca » Parkeringssensorer fram o bak sker de första » Dragkrok beställer en»Audi Q4 e-tron redan till sommaren! Förmånsvärde från ca 1.904:- kr/mån Fjärrstyrd parkeringsvärmare leveranserna » Helljusassistent Nu 235.900 Privatleasing kr. Privatleasing från 2.575 kr/må » Fjärrstyrd parkeringsvärmare » Helljusassistent Nu 235.900 kr. från 2.575 kr/mån » Audi sound system » Nya Börjessons-skyltar Pris sound från casystem 543.000 kr » Audi » Nya Börjessons-skyltar Ord. pris 259.900 kr inkl. service och tre Pris från ca 277.000 kr » Adaptiv » Finns för snabb leverans Ord. pris 259.900 kr inkl. service och tre års nybilsgaranti. års nybilsgaranti. Pris från ca 543.000 kr farthållare » Adaptiv farthållare » Finns för snabb leverans

542.000:- kr

2.800 kr/mån kr/mån 2.795 2.800 kr/mån

Audi Q4 40 e-tron Proline. Elförbrukning blandad körning 17,8 kWh/100 km. CO2-utsläpp 0 g/km. Den faktiska räckvidden påverkas av ett flertal faktorer så som körsätt, körförhållanden, uppvärmnings/kylbehov etc. Miljöklass Euro 6d. Förmånsvärde är beräknat på 50% skatt samt enligt skattereglerna 1 april 2021. För exakt förmånsvärde hänvisas till Skatteverkets hemsida www.skv.se. Business Lease: Audi Företagsleasing 36 mån (exkl moms), 1 500

Audi Q5 055 TFSIe 367 hk quattro Räckvidd på WLTP: 43 km. NEDC: 52 Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km, CO2-utsläpp g/kmdebiteras (NEDC 49från g/km). Miljöklass Euro 6d Bränsleförbrukning blandadCompetition. körning 7,2 l/100 km, CO2-utsläpp 163 g/km (NEDC 131 g/km) Miljöklass Euro 6dkm. TEMP. Vi reserverar oss UppläggningsBränsleförbrukning blandad2,4 körning 5,6 l/100 km,Övermil CO2-utsläpp 126 g/km.55 Skattegrundande CO2-utsläpp 111 g/km. Miljöklass Euro 6. Volk mil/år, % särskild leasingavgift, garanterat restvärde, rörlig ränta baserad påel, VWFS basränta (april 2021). Service och försäkring ingår. ochl/100 administrationsavgift tillkommer. samt onormalt slitage Bränsleförbrukning blandad körning 7,2 l/100 km, CO2-utsläpp 163 g/km (NEDC 131 g/km) Miljöklass Euro 6d TEMP. Vi reserverar oss Bränsleförbrukning blandad körning 5,6 km, CO2-utsläpp 126 g/km. Skattegrundande CO2-utsläpp från 111 g/km. Miljöklass Euro 6.utöver Volkswaför eventuella ändringar och avvikelser. Bilen på bilden är extrautrustad. Gäller ettfr.o.m. begränsat antal bilar för omgående leverans. genav Privatleasing 36 mån, 3 000 mil,försäkringens 0 % särskild leasingavgift, garanterat restvärde, rörlig ränta baserad på VWFS basränta (oktober 2019).mil/ Öve Audi Sportback, 35 TFSI Proline 150 hk manuell. Bränsleförbrukning blandad körning 5,9–6,1 l/100 km, CO -utsläpp 134–140 g/km. Miljöklass Euro 6d eventuella TEMP. Audi Privatleasing mån, 1.000 Eventuella övermil samt onormalt debiteras utöver leasing Audi Serviceavtal Audi Försäkring vid Business Lease. Ändringar körsträcka, ränta eller förutsättningar, etc. kan påverka månadsbetalningen. Uppläggning leasingavgiften. Månadsbelopp ärslitage baserat på klimatbonus betalats till VWFS och gäller att sådan betalning skett, segen även transportstyrelsen.se. villkor på businesslease.audi.se. Vi reserverar oss för ändringar 2körning Audi Q5 A3 55 TFSIe 367 hk quattro Competition. Räckvidd på el, WLTP: 43och km. NEDC: 52 ingår km. Bränsleförbrukning 2,4 l/100 km, CO 55 g/km (NEDC 49 g/km).36Miljöklass Euro 6d för eventuella ändringar och avvikelser. Bilen på bilden är att extrautrustad. Gäller ett avgiften. begränsat antal bilar för omgående leverans. Privatleasing 36 mån, 3 000blandad mil,Fullständiga 0 % särskild leasingavgift, garanterat restvärde, rörlig ränta baserad på VWFS basränta (oktober 2019). Övermil 2-utsläpp och onormalt slitage debiteras utöver leasingavgiften. Volkswagen Serviceavtal ingår. Ändringar av körsträcka, ränta, etc. kan påverka månadsbet

och Varje återförsäljare svarar självständigt för sin egen prissättning. Bilen på är extrautrustad. Garanterat lägstapris hos auktoriserade Audi-återförsäljare för självständigt juridiska personer (även enskild firma). administrationsavgift tillkommer. Förmånsvärde netto/mån vid 50% marginalskatt. Vibilden reserverar oss för eventuella ändringar ochslitage avvikelser. Varje återförsäljare svarar förÄndringar sin egen prissättning. Bilen på bilden är extrautrustad. Gäller 0% avvikelser. särskild leasingavgift, garanterat restvärde, rörlig ränta baserad på VWFS basränta (juni 2020). Övermil och onormalt debiteras utöver leasingavgiften. Uppläggningsoch administra tionsavgift tillkommer. Vi reserverar oss för försäljni eventue och onormalt slitage debiteras utöver leasingavgiften. Volkswagen Serviceavtal ingår. av körsträcka, ränta, etc. kan månadsbetalningEventuella övermil samt onormalt slitage debiteras utöver leasing avgiften. Audi Serviceavtal och Audi Försäkring ingår vid Business Lease. Ändringar av körsträcka, ränta eller försäkringens etc. kanpåverka påverka månadsbetalningen. Uppläggning en. Uppläggningsoch administrationsavgift tillkommer.förutsättningar, Bilen på bilden är extrautrustad. Gäller ett begränsat antal bilar för omgående leverans. en.juridiska Uppläggningsoch administrationsavgift Bilen på bilden är extrautrustad. Gäller ett begränsat antal bilar för omgående leverans. juridiska personer. Erbjudandet så länge lagret räcker. Varje Garanterat lägstapris hos Audi-återförsäljare för personer (även enskild firma). ändringar/avvikelser. Bilen gäller på Förmånsvärde bilden är extrautrustad. återförsäljare svarar självständigt egen prissättning. Erbjudandet gäller längetillkommer. lagretsvarar räcker. administrationsavgift tillkommer. netto/mån vid 50% marginalskatt. Vi auktoriserade reserverar ossför försin eventuella ändringar och avvikelser. Varjeså återförsäljare självständigt för sin egen prissättning. Bilen på bilden är extrautrustad. Gäller försäljni juridiska personer. Erbjudandet gäller så länge lagret räcker. Garanterat lägstapris hos auktoriserade Audi-återförsäljare för juridiska personer (även enskild firma).

KARLSHAMN 3–5 Vekerumsvägen KARLSHAMN Vekerumsvägen 0454-38 80 00 3–5 0454-38 80 00 KARLSKRONA Blåportsgata 0455-38 80 00 KARLSKRONA Blåportsgata 0455-38 80 00 RONNEBY Telegatan 2 00 0457-38 80 00 RONNEBY Telegatan 2 0457-38 80 www.borjessonsbil.se www.borjessonsbil.se

TIDIGARE TIDIGARE OCH FORTFARANDE MED SA FORTFARANDE MED SAMMA SERVICE • KUNSKAP • TRYG • SERVICE • KUNSKAP • •TRYGGHET

Preem Karlskrona. Blåport. Heliumgatan 2. Tel 0455-126 60. Mån-fre 6-24. Lör-sön 7-24. *Vi bjuder på en Loka 50 cl (värde 26:- inkl pant) vid köp av minst 4 hekto sallad (13:90/hekto). Erbjudandet gäller på Preem Karlskrona t o m 8 juli 2021.

Välkommen! Vår salladsbar är fylld med fräscha ingredienser. Du plockar själv ihop dina favoriter så salladen blir precis som du vill ha den. Dessutom bjuder vi just nu på en Loka*.

Plocka en fräsch sallad så bjuder vi på dryck. 29


SUCCÉ

SUCCÉ ELLER FIASKO SUCCÉ

1

IVAT FOTO : PR

2

Wiktor Olssons charkbutik på Trossö Här är servicegraden alltid av en hög standard. Glatt och trevligt är det också. Det är väl därför man ser så många komma ut härifrån med ett leende på läpparna. Dessutom finns det knappast ett bättre ställe att tillfredställa sina köttsliga lustar på än här. Svinbra, helt enkelt!

LÄSAR

N

VAL AS

Vårdarna i Covid-19 Teamen Här har vi vårdpersonalen som frivilligt tagit på sig uppdraget att enbart ta hand om coronasmittade personer. Ett arbete som inte är helt ofarligt men väldigt behövligt. Att man genom detta även avlastar övriga vården är helt klart inget annat än... Just det. Succé!!!

3

MRT System På Succé älskar vi smarta lösningar och uppfinningar som gynnar vår miljö. På MRT System i Karlskrona jobbar man mycker med detta och bland annat har man lyckats med en teknik som tar hand om det mycket farliga grundämnet kvicksilver. Skulle inte det vara värt en plats på Succélistan?! Alla dagar i veckan!!! På bilden representeras företaget av Klas-Göran Johansson, Patrick Strandqvist och Fredrik Bard.

4

Pantande Hasslöbor När man pantar burkar och flaskor i en Coopbutik har man valet att skänka sina pantpengar till fattigdomsbekämpning i Östafrika. Förra året var Karlskrona bäst i Blekinge på detta och den butik i länet där man skänkte allra mest var Coop Hasslö. Riktigt snyggt, Hasslö!(Bilden: Den tvättäkta Hasslöitiskan Christina Carlsson i pantartagen.)

Grattis Frida. Wiktor Olssons charkbutik på Trossö ligger etta på Succélistan! – Tack så mycket! Det var roligt! Det är väldigt många som hört av sig och tycker att ni ska in på Succélistan. Förvånar det dig eller...? – Ja, det var väldigt oväntat men fantastiskt kul! Det värmer i hjärtat att så många utav våra kunder har tagit sig tiden och hört av sig till er om att de uppskattar vår närvaro. Bra service och glad stämning talar man om. Är ni ett glatt gäng i butiken? – Vi är väldigt måna om våra kunder, utan dem är vi ingenting. Så bra service är väldigt viktigt för oss. Haha, ja vi har ju bara öppet tre dagar i veckan så vi hinner ju inte att irritera oss så mycket på varandra. Skämt åsido, vi är ett bra gäng som kompletterar varandra mycket bra. Vi har också lärt känna varandra väldigt väl och kan därför driva rätt mycket med varandra utan att någon tar illa upp.

Nu är ju sommaren här med sin grillsäsong. Vad är ditt hetaste tips? Vad hos er ska man absolut inte missa på grillen?? The year earth changed – Min favorit på grillen är vår hängmörade Dokumentärfilmen med David Attenborough som visar naturen och miljöns återryggbiff med kappa, men något som är hämtning under coronrestriktionerna. Alla borde tvingas se den här och inse att om vi väldigt populärt är bland annat pluma människor använder hjärnan så står djur och natur beredda på en snabb och nödvändig och för att inte glömma våra fantastiska återhämtning. rökta isterband som passar utmärkt på Volkswagen Golf Börjessonsgrillen. Edition. De har vi dessutom fått guld för Begränsat antal för omgående leverans. Audi Q3 Börjessons Edition. Volkswagen Golf Börjessons Edition. i chark SM! Vi har massor att välja på, Begränsat antal för omgående leverans. Begränsat antal för omgående leverans. och skulle det vara så att man är ute efter Audi Q3 Börjessons Edition. Begränsat antal för omgående leverans. något speciellt som vi inte har hemma just då så brukar vi alltid kunna lösa det genom beställning till kommande dag. Vi har något för alla smaker! Storbilsamatörer De blir ett allt vanligare inslag på våra gator. De där som skaffat sig en LÄSAR alldeles för stor bil. Det går nog okej ute på landsvägarna men när det Tack Frida. Hälsa resten av NAS ska till att köras i städerna då räcker förmågan inte till. Man vet liksom gänget och - Kötta på!!! inte vare sig var fram eller bak på bilen befinner sig. Det tillverkas så många olika storlekar på bilar i dag så hur kan det vara så svårt att köpa en i rätt size...? Nog så viktigt eftersom det alltid finns medtrafikanter att tänka på i vår värld.

5

FIASKO

VAL

® En laddhybrid med quattro ®. En generation En ny laddhybrid med quattro . kr NU 339.000 NU 339.000 kr Vad mer behövs? Golf TSI 150 GT R-Line Börjessons Edition Audi A3 är här. Vad mer behövs? Golf TSI 150 GT R-Line Börjessons Edition Ord. pris 371.400 kr Ord. pris 371.400 kr

Utrustad med bl.a.

Audi Q5Audi TFSIeQ3 Laddhybrid 35 TDI 150 S-tronic Börjessons Edition Utrustad med bl.a. • Parkeringssensorer fram och bak • R-Line interiör och exteriör Audi Q5 TFSIe Laddhybrid Audi Q3 35 TDI 150 S-tronic Börjessons Edition • Parkeringssensorer fram och bak • R-Line interiör och exteriör Utrustad med bl.a. Utrustad med bl.a. » från: Elektrisk » Assistanspaket Privatleasing Förmånsvärde från ca baklucka Privatleasing från: » Elektrisk baklucka » Assistanspaket » från Parkeringssensorer fram o bak » Dragkrok Förmånsvärde ca o bak » Parkeringssensorer fram » Dragkrok » Fjärrstyrd parkeringsvärmare » Helljusassistent » Fjärrstyrd parkeringsvärmare » Helljusassistent » Audi sound » Nya Börjessons-skyltar Pris sound från ca 543.000 kr kr system » Audi system » Nya Börjessons-skyltar Pris från ca 281.300 Pris från ca 281.300 kr » Adaptiv » Finns för snabb leverans Pris från ca 543.000 kr farthållare » Adaptiv farthållare » Finns för snabb leverans

2.800 kr/mån kr/mån 2.795 2.800 kr/mån

• LM-fälg 17-tum sebring • Nya Börjessons-skyltar • LM-fälg 17-tum sebring • LED-strålkastare• Nya Börjessons-skyltar • Finns för snabb leverans • LED-strålkastare • Finns för snabb leverans

Nu 235.900 Privatleasing kr. Privatleasing från 2.575 kr/mån Nu 235.900 kr. från 2.575 kr/mån inkl. och tre års nybilsgaranti. Ord. pris 259.900Ord. kr pris 259.900 inkl.krservice och tre årsservice nybilsgaranti.

Audi Q5 55 TFSIe 367 hk quattro Räckvidd WLTP: 43 km. NEDC: 52 blandad körning l/100 km, CO2-utsläpp g/km (NEDC 49från g/km). Miljöklass Euro 6d TEMP. Bränsleförbrukning blandadCompetition. körning 7,2 l/100 km, CO2-utsläpp på 163 el, g/km (NEDC 131 g/km) Miljöklass Euro 6dkm. TEMP. Bränsleförbrukning Vi reserverar oss Bränsleförbrukning blandad2,4 körning 5,6 l/100 km, CO2-utsläpp 126 g/km.55 Skattegrundande CO2-utsläpp 111 g/km. Miljöklass Euro 6. VolkswaBränsleförbrukning blandad körning 7,2 l/100 km, CO2-utsläpp 163 g/km (NEDC 131 g/km) Miljöklass Euro 6d TEMP. Vi reserverar oss Bränsleförbrukning blandad körning 5,6 l/100 km, 126 g/km. Skattegrundande CO2-utsläpp frånEuro 111 g/km. MiljöklassAudi Euro 6. VolkswaMiljöklass 6d TEMP. Privatleasing 36 mån, 1.000 2 CO2-utsläpp för eventuella ändringar och avvikelser. Bilen på bilden avgiften. är extrautrustad. Gäller ett begränsat antalFörsäkring bilar för omgående leverans. gen Privatleasing 36 mån, 3 000 mil,försäkringens 0 % särskild leasingavgift, garanterat restvärde, rörlig ränta baserad på VWFS basränta (oktober 2019).mil/år, Övermiloch Miljöklass Euro 6d kan TEMP. Audi Privatleasing 36 mån, 1.000 Eventuella övermil samt onormalt slitage debiteras utöver leasing Audi Serviceavtal Audi vid Business Lease. Ändringar körsträcka, ränta eller förutsättningar, etc. påverka månadsbetalningen. Uppläggnings2körning Audi Q5 55 TFSIe 367 hk quattro Competition. Räckvidd el, WLTP: 43och km. NEDC: 52 ingår km. Bränsleförbrukning 2,4 l/100 km, CO 55 g/km (NEDC 49 g/km). Miljöklass Euromil/år, 6d TEMP. för eventuella ändringar och avvikelser. Bilen på bilden är extrautrustad. Gäller ett begränsatpå antal bilar för omgående leverans. gen Privatleasing 36 mån, 3 000blandad mil, 0av % särskild leasingavgift, garanterat restvärde, rörlig ränta baserad på VWFS basränta (oktober 2019). Övermil 2-utsläpp 0% särskild särskild leasingavgift, leasingavgift, garanterat restvärde, rörlig ränta ränta baserad på VWFS VWFS basränta basränta (junioss 2020). Övermil och och onormalt slitage debiteras utöver leasingavgiften. Uppläggningsoch administra tionsavgift tillkommer. Vi reserverar reserverar oss förmånadsbetalningeventuella till och onormalt slitagesvarar debiteras utöver leasingavgiften. Volkswagen Serviceavtal ingår. Ändringar av körsträcka, ränta, etc. kanoss påverka administrationsavgift tillkommer. Förmånsvärde netto/mån vid 50% marginalskatt. Vi reserverar för eventuella ändringar och avvikelser. Varje återförsäljare självständigt för sin egen prissättning. Bilen på bilden är extrautrustad. Gäller försäljning 0% garanterat restvärde, rörlig baserad på (juni 2020). Övermil onormalt slitage debiteras utöver leasingavgiften. Uppläggningsoch administra tionsavgift tillkommer. Vi för eventuella och onormalt slitage debiteras utöver leasingavgiften. Volkswagen Serviceavtal ingår. Ändringar av körsträcka, ränta, etc. kan påverka månadsbetalningEventuella övermil samt onormalt slitage debiteras utöver leasingavgiften. Audi Serviceavtal och Audi Försäkring ingår vid Business Lease. Ändringar av körsträcka, ränta eller försäkringens förutsättningar, etc. kan påverka månadsbetalningen. Uppläggningsoch en. Uppläggningsoch administrationsavgift tillkommer. Bilen på bilden antal är extrautrustad. Gäller ett begränsat antal bilar för omgående leverans. ändringar/avvikelser. Bilen på bilden är extrautrustad. Varje återförsäljare svarar självständigt för sin egen prissättning. Erbjudandet gäller så länge lagret räcker. en. Uppläggningsoch administrationsavgift tillkommer. Bilen på bilden är extrautrustad. Gäller ett begränsat bilar för omgående leverans. juridiska personer. Erbjudandet så länge lagret räcker. Varje Garanterat lägstapris hos auktoriserade Audi-återförsäljare för juridiska personergäller (ävenså enskild ändringar/avvikelser. Bilen gäller på bilden är extrautrustad. återförsäljare svarar självständigt för sin egen prissättning. Erbjudandet längefirma). lagret räcker.

Audi Audi A3 A3 Sportback, Sportback, 35 35 TFSI TFSI Proline Proline 150 150 hk hk manuell. manuell. Bränsleförbrukning Bränsleförbrukning blandad blandad körning körning 5,9–6,1 5,9–6,1 l/100 l/100 km, km, CO CO -utsläpp -utsläpp 134–140 134–140 g/km. g/km.

administrationsavgift tillkommer. Förmånsvärde netto/mån vid 50% marginalskatt. Vi reserverar oss för eventuella ändringar och avvikelser. Varje återförsäljare svarar självständigt för sin egen prissättning. Bilen på bilden är extrautrustad. Gäller försäljning till juridiska personer. Erbjudandet gäller så länge lagret räcker. Garanterat lägstapris hos auktoriserade Audi-återförsäljare för juridiska personer (även enskild firma).

KARLSHAMN 3–5 Vekerumsvägen KARLSHAMN Vekerumsvägen 0454-38 80 00 3–5 0454-38 80 00 KARLSKRONA Blåportsgata 0455-38 80 00 KARLSKRONA Blåportsgata 0455-38 80 00 RONNEBY Telegatan 2 00 0457-38 80 00 RONNEBY Telegatan 2 0457-38 80 www.borjessonsbil.se www.borjessonsbil.se

30

TIDIGARE OCH TIDIGARE OCH FORTFARANDE MED SAMMA FORTFARANDE MED SAMMA SERVICE • KUNSKAP • TRYGGHET • SERVICE • KUNSKAP • •TRYGGHET


PROFESSIONAL

– städutrustning för alla

Städprylar för alla! Superpower med Z-Water X-Power Upptäck rengöringskraften i Svanenmärkta Z-Water X-Power. Supereffektivt i kylen, på köksluckor, bänkar och rostfritt. Kort sagt det enda rengöringsmedlet du behöver till daglig städning. En produkt som inte är skadlig för hälsa, miljö och klimat.

195,5 liter

Välkommen!

ALLTID HOS PT PROFESSIONAL

Missa inte Sofies städtips! På sidan 6 kan du läsa om hur du enklast städar ditt hem.

49,750 ml

BÄSTA PRESENTEN

KAMPANJPRISER INFÖR SOMMAREN!

Minnesvärd gåva!

Bort med algerna!

Varför inte byta ut presenten till något lite roligare och annorlunda? Med Z-Water städkit blir din gåva garanterat ihågkommen och uppskattad. Ord. pris: 265,-

495,Ord. pris 799,-

195,-

Grön-Fri tar bort alger, lav och annan påväxt. Det fungerar till alla ytor och material. Medlet är biologiskt nedbrytbart och skonsamt mot ytor och material. JUST NU TILL SUPERPRIS: 5 liter för 495 kr.

För markiser, kapell & plastmöbler

ENKLARE VARDAG

Vårt bästa fönsterputskit Kvalitetsprylarna för dig som tar putsandet på allvar. Grön fönsterputshink med press, skvisshållare, skvisshandtag, tvättpäls, fönstersåpa, proffsskrapa Ord. pris och putsduk.

Ship Shape rengöringsmedel 1 liter, 205 kr. Tar bort mögel, jordslag, grönalger och smuts Från på utetextilier och plast. Ship Shape impregnering 500 ml,145 kr. För alla typer av väv, båtkapell och markiser, mm.

145,-

595,795,-

Se våra demofilmer i vår Youtubekanal. Läs in QR-koden eller sök på ”PT professional”

PT Professional | Ronnebyvägen 3A, 371 45 Karlskrona 0455 - 61 50 20 | info@ptprofessional.se | ptprofessional.se

39,500 ml

Grön-Fri Direkt Färdigutspädd. Fungerar på alla typer av ytor.


BESTÄLL DIN

Välkommen till Gullbernavägen 21. Beställ er nya Adria 2021 HUSBIL ELLER HUSVAGN med förmånliga hösterbjudanden.

fredag kl. 10:00-17:00 Lördag & söndag kl. 10:00 - 16:00

Vi erbjuder enkel, trygg och förmånlig finansiering och försäkring av din husbil eller husvagn. Kontakta oss för en helhetslösning.

FÖR LEVERANS TILL SOMMAREN 2021

ERBJUDANDEN PÅ NYA ADRIA

VISNING KABE 2021 på Dragsö Camping 26-27/9

BESTÄLL DIN NYA ADRIA/KABE 2021 MED FINA ERBJUDANDEN. KABE TRAVEL MASTER X780 LGB - 2021 ADRIA ADORA 613 UT - 2021 ADRIA CORAL SUPREME 670 SL - 2021

KABE IMPERIAL 630 TDK - 2017

Vi finns på plats kl. 11-15. Välkommen!

NYA HUSBILAR I LAGER OCH FÖR BESTÄLLNING

ADRIA HUSVAGN: BÜRSTNER NEXXO T685 -14..............INKOMMANDE på vår nya hemsida:

ADRIA HUSBIL: NYA HUSVAGNAR I LAGER OCH FÖR BESTÄLLNING

BÜRSTNER SOLANO T695 -08...................399 500 KR

AUTOMAT KOMFORTPAKET 1 613 CARTHAGO CHIC E-LINE 50 -16...........INKOMMANDE ADRIA ADORA UT -21.............................365 400 KR PLUSPAKET

ADRIA COMPACT PLUS DL -21.................894 000 KR

ALUMINIUMFÄLGAR ADRIA ADORA 753 UK -21...........................440 600 KR

ADRIA HUSVAGN CARTHAGO CHIC E-LINE 50 -13...........INKOMMANDE

SAGERARE, KABE ROYAL 600VID GLE KS -21...........................611 ADRIA CORAL SUPREME 670 SL -21.....1 086 900 KR FARTHÅLLARE, KÖP AV HUSBIL 900 KR

CARTHAGO CHIC E-LINE 51 MB -21....INKOMMANDE VID KÖP AV HUSVAGN CARTHAGO CHIC E-LINE 51 QB -17.....INKOMMANDE INGÅR PLUSPAKET

ADRIA ADRIA CORAL AXESS 670 SL -21...............847 700HUSBIL KR

ADRIA HUSBIL KABEPASAMETIST GLE KS -21..........................517 435 KR ADRIA CORAL PLUS 670 SL -21..............1 009MANUELL, 000 KR (AC AIRBAG

HIGH LEVEL INSTRUMENTKABE SAFIR 600 GLE KS B14AUTOMAT -21....................541 947 KR INGÅR OCH PANEL, ELEKTRISKT UPPKABE SAFIR GLEFÄLGAR KS -21..................................571 258 KR ADRIA MATRIX PLUS 670 SC -21...........1 001 500 KR VID KÖP AV VÄRMDA BACKSPEGLAR) KABE SMARAGDPLUS XL KS -21..........................476 300 KR AFFINITY BY KABE -21...............................871 KRKÖP AV HUSBIL. ELLER SUPREME INGÅR500 VID ADRIA CORAL SUPREME 670 SLT -21...1 093 000 KR

41 600 kr 26 900 kr SPARA BEGAGNADE HUSBILAR

KABE CROWN I760 LGB -21...................1 741 600 KR

SPARA KABE ROYAL X780 LT -21........................1 564 064 KR

ROLLERTEAM LIV.PRESTIGE 180 -17.......549 000 KR SUNLIVING A 70 DK -17...........................649 000 KR

BEGAGNADE HUSVAGNAR I LAGER ADRIA ALPINA 753 HK -19...........................449 000 KR

CARTHAGO CHIC E-LINE 64 XL -19......INKOMMANDE

ADRIA ALTEA 472 PU -20..............................246 600 KR

CARTHAGO LINER FOR TWO 53 L -19...1 795 000 KR

HOBBY 540 UFE PREMIUM -14.....................249 600 KR

CARTHAGO MALIBU I 440 QB -17.......INKOMMANDE

KABE 880 HACIENDA DTDL -15............INKOMMANDE

DETHLEFFS 4 TVAV T7116 -18.......................799 900 KR

KABE IMPERIAL 630 TDK FK -17.......................579 900 KR

DETHLEFFS WHITE MAGIC ED -11......INKOMMANDE

KABE IMPERIAL 560 XL KS -14.................INKOMMANDE

HYMER ML-T 580 MBPÅ -19..............................999 900 KR VÄRDE (BEROENDE KABE I810LT -14..........................................1 095 000 KR VILKEN HUSVAGN)

KABE ROYAL 560 LXL KS -12.....................INKOMMANDE

SPARA

15 400 kr

I LAGER KABE ROYAL X780 LGB -21.....................1 516 728 KR Gäller Gäller vid köp av-17.INKOMMANDE Adria 2021 ADRIA MATRIX 670 SL SUPREME KABE ROYAL X780 LGB -21.....................1 514 vid 688köp KR av Adria 2021 tom 30 oktober 2020, kan ej tom 30 oktober 2020, kan ej ADRIA SONIC 700 SL ACCESS -19......INKOMMANDE KABE CROWN I860 LGB -20...................1 968 069 KR kombineras kombineras ADRIA SONIC 710 SL SUPREME -17..INKOMMANDE

Gäller KABE vid köp av LXL Adria 2021 X780 -19.......................................1 195 000 KR tom 3 oktober 2020 KABE X780 LT -18.........................................1 195 000 KR

KABE SMARAGD GLE KS SKINN -08...............189 000 KR

ADRIA SONIC 810 SL SUPREME -19.......1 349 900 KR

KNAUS I900 SUN LX -19........................1 499 000 KR

POLAR 590 CTH -08.......................................199 900 KR

BÜRSTNER MARANO T605 -03.................279 900 KR

RAPIDO 7065 FF -15.........................INKOMMANDE

SOLIFER 520 ARTIC -04...................................119 900 KR

SE ALLA ADRIA/KABE ERBJUDANDE PÅ RUDVIFRITID.SE

KABE ROYAL 780 UTDL KS -14.................INKOMMANDE POLAR 560 CTH -14.................................INKOMMANDE

Vä lkomm en ti ll os s!

Vi har alltid ett hundratal nya och begagnade husbilar och husvagnar i lager! VÄLKOMMEN TILL OSS!

FÖRSÄLJNING

FÖRSÄLJNING

FÖRSÄLJNING

PETER PETER VIKTOR Annons_Rudvi Husvagn 215x297 mm.indd 0455-35 00 70 Fritid_Husbil 0455-35 00 77 0455-35 00 71 1

FÖRSÄLJNING BUTIK / SERVICE: FÖRSÄLJNING //BUTIK / SERVICE Intagsv. 1C, Karlskrona Intagsvägen 1C, Karlskrona För öppettider se vår hemsida:

För aktuella öppettider se vår hemsida.

www.rudvifritid.se www.rudvifritid.se

Succe_annons Rudvi Fritid_250x350 mm_september.indd 1

2020-09-16 16:2

Välkommen till sju sköna år Alltid 7 års nybilsgaranti med Kia

Rio 1.0 T-GDi Advance Privatleasing fr.

1995 kr/mån* Inkl. serviceavtal

Körglädje, frikostig utrustning och innovation är egenskaper som många förknippar med Kia. Men även kvalitet. Kia har Sveriges längsta nybilsgaranti från fabrik, hela sju år. Det är kvalitet på riktigt. Erbjudandet gäller registrerade bilar t.o.m. 30/6-2021 eller så långt lagret räcker, begränsat antal. Erbjudandet kan ej kombineras med andra företagsavtal eller rabatter. Bränsleförbrukning blandad körning Kia Rio 5,5 l/100 km, CO2-utsläpp 126 g/km enligt körcykel WLTP. *Privatleasing via Kia Finans: 36 mån, uppläggnings- och administrationsavgift tillkommer. Rörlig ränta. Max körsträcka 4500 mil. Onormalt slitage och övermil debiteras utöver leasinghyran. Sedvanlig kreditprövning. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Bilen på bilden kan vara extrautrustad. Med reservation för eventuella tryckfel.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.