Tidningen Succé Nr 1 Januari 2018

Page 16

BILEN

Hybrid, fyrhjulsdrift och komfort Allt är i förändring. Hela tiden, så också mitt intresse och tycke för olika bilmodeller. Vissa perioder om än korta har jag tyckt att en liten smidig bil är det bästa. Men förkärleken ligger till syvende och sist ändå på lite större bil där jag sitter högt och bekvämt. Manuell växellåda går bort, jag har faktiskt ingen som helst förståelse för att det tillverkas bilar med det. Att köra en Toyota RAV4 Hybrid är en skön upplevelse. Komfort stavas det och det gäller för både körningen och att jag sitter bekvämt. Det är tyst i kupén, bilen är försedd med extra ljudisoleringsmaterial som förhoppningsvis med fördel märks på våra ibland lätt eftersatta vägar. och inredningsmaterialen känns påkostade och här finns en rad smarta funktioner. En nyhet på teknikfronten är den radar- och kamerabaserade autobromsen (standard på hybridversionen). Systemet är ett av marknadens mest avancerade och kan upptäcka och bromsa för både bilar och fotgängare. INSTRUMENTERINGEN

I GRUNDNIVÅN, som är Active för hybriden, ingår en hel del utrustning. Här finns till exempel adaptiv farthållare, automatisk klimatanläggning, multimediasystem, 360-graderskamera och elektrisk baklucka.

Just bakluckan fick några av mina fingrar bittert erfara när jag inte kunde hålla dem borta. fyrcylindrig bensinmotor på 2,5 liter. Tillsammans med förbränningsmotorn och generatorn har en elmotor monterats och paketet driver tillsammans framhjulen. På bilens bakaxel finns ytterligare en elmotor - som driver bakhjulen. Det betyder alltså att Toyota RAV4 Hybrid är fyrhjulsdriven. När farten ökar eller strömmen är slut griper bensinmotorn in och då laddas batteriet till elmotorerna samtidigt. Dragvikt för hybridversionen är 1650 kg vilket gör att den är lika praktisk som miljösmart. MOTORN ÄR EN

EVA MELLQVIST FOTO: ROLAND LUNDGREN

Buffémat till festen Svensk

SID 16

155 kr/pers

Italiensk

165 kr/pers

Internationell

Marinerad fläskfilé, kycklingklubbor, kassler, rostbiff, currypickles, vattenmelon, druvor, brieost, blandsallad, smör och bröd.

Prosciuttoskinka, vitlöksmarinerade räkor, pastrami, napolisalami, olivmix, pepperoni, gorgonzola, basilikayoghurt, melon, druvor, blandsallad, smör och bröd.

Thaimarinerad kycklingfilé, lufttorkad skinka, rökt kalkonbröst, gravad lax, pickles, brieost, vitlöksyoghurt, hovmästarsås, druvor, blandsallad, smör och bröd.

160 kr/pers

Alla alternativ inkluderar potatissallad eller potatisgratäng

CATERING FESTVÅNING LUNCHSERVERING

Storeklimp, Gullberna Park | 0455 - 801 30

www.kallarmastaren.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.