Theater De Willem Magazine 2022-2023

Page 1

2022-2023


Nederlof Makelaardij Nederlof Makelaardij wenst u een fijn wenst u een fi jn theaterseizoen! theaterseizoen!

Voor aankoop van uw woning Voor aankoop van uw woning Voor verkoop van uw woning Voor verkoop van uw woning Voor hypotheekadvies Voor hypotheekadvies

Neem metons onsop! op! Neemcontact contact met T. 078-6150488 nederlof@nederlofmakelaardij.nl T. 078-6150488 E.E.nederlof@nederlofmakelaardij.nl F. 078-6412000 W. www.nederlofmakelaardij.nl F. 078-6412000 W. www.nederlofmakelaardij.nl De Overtoom 81, Papendrecht Centrum

De UOvertoom 81, Papendrecht Centrum kunt gratis parkeren op ons eigen parkeerterrein!

2

U kunt gratis parkeren op ons eigen parkeerterrein!


VOORWOORD

Twee jaar pandemie hebben niet veel goeds gebracht, maar ze hebben wel laten zien hoe snel we iets gaan missen als het er niet meer is. Twee jaar maar een heel klein beetje theater is mij in elk geval niet in de kouwe kleren gaan zitten. Wat heb ik dat gemist! Die spanning in het laatste kwartiertje voor aanvang, die ontlading in het slotapplaus, de ontroering, de hilariteit, het feestje; pas toen het niet kon merkte ik hoe belangrijk het voor me was.

wat je er van verwacht: ontspanning, vervoering, humor, schoonheid, ontmoeting, gezelligheid en nog veel meer. Ik wens je veel leesplezier en – mede namens alle medewerkers en vrijwilligers van Theater De Willem – een onvergetelijk theaterseizoen! Erik Groeneweg Directeur

Daarom hebben we alles op alles gezet om nu, voor 22/23, een mooi nieuw programma op poten te zetten met zoveel mogelijk van de ingrediënten die theater zo onmisbaar maken. Een programma dat biedt wat je van ons gewend bent: veel grote namen, maar ook veel nieuwe ontdekkingen en verrassingen. Extra trots ben ik op The Ukrainian National Ballet, een gezelschap dat ondanks alle ellende wil laten zien dat de kunst uit het Russische verleden geen schuld heeft aan de wandaden van het Russische heden. De Schone Slaapster is immers een tijdloos en ademloos mooi ballet, onder welke omstandigheden dan ook. Ik hoop vurig dat dit nieuwe theaterseizoen brengt

KAARTEN

HOE BESTEL JE KAARTEN Bestellen Vanaf maandag 23 mei kun je kaarten voor het nieuwe seizoen bestellen. Dan start, om 9 uur, de kaartverkoop op onze website www.theaterdewillem.nl. Dat werkt heel makkelijk: Een account maken, een voorstelling kiezen, je plaatsen kiezen en meteen afrekenen. Als je kiest voor e-tickets, krijg je die meteen na betaling in de mail. Klaar is Kees. Als je dat te ingewikkeld vindt, kun je ook het bestel­ formulier uit deze brochure invullen en opsturen. Daarmee ben je niet sneller geholpen, want wij gaan die formulieren ook pas op 23 mei verwerken. Er staat ook nog een bestelformulier in Excel op de web­ site, onder het kopje Tickets. Dat kun je down­loaden, invullen en naar ons mailen. Ook dat formulier verwerken we pas vanaf 23 mei. Kaarten We werken met e-tickets: na het bestellen ontvang je een e-mail met daarin alle gegevens die nodig zijn. Die kun je printen of meenemen op je telefoon. Voor bestellingen met e-tickets rekenen we € 1,00 per bestelling. Natuurlijk is het ook nog mogelijk om onze mooie kartonnen kaarten te ontvangen via de post, maar daarvoor rekenen we € 4,50 per bestelling. Op alle kaarten staat een QR-code. Die code wordt bij de ingang van het theater gescand. Aan de kassa De Ticketshop van het theater vind je in het Sport­centrum aan de Burgemeester Keijzerweg 110.

Telefonisch reserveren Voor iedere voorstelling kun je telefonisch via nummer 078-615 82 26 reserveren op onze openingstijden en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefonisch gereserveerde kaarten moeten binnen twee weken na reservering zijn afgerekend, anders vervalt de reservering. Valt je voorstelling binnen twee weken na reservering dan kun je de kaarten afhalen in het theater vanaf één uur voor de voorstelling tot uiterlijk één kwartier voor aanvang. Je kunt je telefonische reservering ook schriftelijk afhandelen: op verzoek krijgt je een rekening thuis. Na betaling worden de kaarten toegezonden. Het is ook altijd mogelijk om telefonisch e-tickets te kopen. Adres en openingstijden De administratie van Theater De Willem is gevestigd in het theater aan de Van der Palmstraat 4, 3351 HA Papendrecht. De Ticketshop is te vinden in Sportcentrum Papendrecht aan de Burgemeester Keijzerweg 110, bij de entreebalie. Daar zijn we geopend op werkdagen van 7.00 tot 14.00 uur, daarnaast op maandag tot en met donderdag van 19.00 tot 21.30 uur en op zaterdag en zondag van 9.00 tot 12.30 uur. De kassa van het theater gaat een uur voor aanvang van elke voorstelling open. • Telefoonnummer voor kaartverkoop: 078-615 82 26 • Telefoonnummer voor alle andere vragen: 078-641 14 21 • E-mail: reserveren@theaterdewillem.nl Door kaarten te bestellen ga je akkoord met onze huisregels. Je vindt ze op onze website: www.theaterdewillem.nl.

3


HIGH TEA

HIGH TEA Bij een aantal voorstellingen op zondagmiddag is er voorafgaand aan de voorstelling een High Tea, een gezellige mogelijkheid om lekker wat te snoepen en te drinken. Per keer is er een andere etagère vol lekkernijen. Kosten bedragen per keer € 17,00. We hebben een High Tea voorafgaand aan deze voorstellingen:

2 oktober 2022 20 november 2022 12 februari 2023 19 maart 2023 16 april 2023 7 mei 2023

Rob Agerbeek The Wieners Henny Huisman Laura Fygi De Maastrichter Staar Dutch Swing College Band

Als je het bestelformulier uit deze brochure gebruikt, kun je daar de High Tea op invullen. Bij de voorstellingen op onze website zijn de High tea’s apart te boeken. In alle gevallen geldt: omdat de gerechten vers gemaakt worden kan aanmelden tot één week voor de voorstelling!

In de brochure kun je de voorstellingen met High Tea herkennen aan

WIJ SCANNEN JE KAARTJES! Met dank aan het Kickstart Cultuurfonds scannen we toegangsbewijzen bij de ingang. Dat is hygiënischer en het geeft ons een beter overzicht van wie er binnen zijn. En dat is weer belangrijk bij calamiteiten. Op de kaartjes en e-tickets staat een QR-code. Je kunt mee­helpen aan een snelle doorstroming, door de medewerker bij de deur je toegangsbewijs te laten zien met de code naar voren.

Show Cooking Restaurant

Wok Planet

& The Bridge

* Bie r, Wijn en frisdranken

U kunt voor een vast bedrag onbeperkt gebruik maken van het wokken, Dagelijks geopend van 17:00 tot 22:00, keuken sluit 1/2 uur eerder. Dinsdag gesloten. Kijk voor meer informatie op www.wokplanet.com

4


YOUP VAN ’T HEK

13 - 14

Dinsdag 13 en woensdag 14 september, 20.15 uur Entree € 33,00 (inclusief consumptie)

SEP

Na 15 solovoorstellingen en 9 Oudejaarsconferences wordt het voor Youp tijd om te stoppen. Zoals zijn vader al zei: “Op tijd weg van het feestje”. Met De Laatste Ronde zet Youp geen punt, maar een feestelijk uitroepteken achter zijn vrolijke carrière. En dus komt hij nog één keer naar De Willem, waar hij de afgelopen 50 jaar met zoveel plezier gespeeld heeft. Nog één keer keihard lachen om alles wat het leven in zijn ogen aantrekkelijk en belachelijk maakt. Nog één keer genieten van de meester.

VR 16 SEP

TRAPEZE Vrijdag 16 september, 20.15 uur Entree € 26,00 (inclusief consumptie)

Foto: Annemieke van der Togt

Klaar om te springen. Twee trapezewerkers in de nok van het circus. Maar durven ze ook? Er zijn twijfels of ze elkaar nog blind kunnen vertrouwen, als de avond anders verloopt dan ze hadden verwacht. Hun opvattingen en ambities liggen verder uiteen dan ze dachten. Laat de een de ander vallen? Trapeze is een inventieve komedie van Kees Prins en Roel Bloemen met Peter Blok en Bas Hoeflaak.

BLIND DATE

ZA 17

Zaterdag 17 september, 20.15 uur Entree € 28,50 (inclusief consumptie) Try-out

SEP

ZA 24

Foto: Willem van Walderveen

SEP

Foto: Roy Beusker

Op sociale media doen mensen zich vaak veel beter voor dan ze zijn. En als het dan tot een afspraak komt, kunnen ze alleen maar tegenvallen. Bob (Freek Bartels) en Jenny (Brigitte Heitzer) hebben daar vaak mee te maken gekregen. Dates mislukken steeds, maar ze proberen het nog één keer. Met alle gevolgen van dien! Blind Date is een muzikale komedie voor iedereen die verliefd was, is of wordt. Met live band en onder regie van Joep Onderdelinden.

KRUIMELTJE Zaterdag 24 september, 14.30 uur Entree € 20,00 (eenheidsprijs) Vanaf 6 jaar Een Rotterdams straatjochie wordt door zijn moeder achtergelaten bij vrouw Koster, een strenge pleegmoeder. Hij beleeft tal van avonturen en na het overlijden van zijn pleegmoeder belandt Kruimeltje in een weeshuis. Zijn enige bezit is een medaillon met fotootjes van zijn vader en moeder. Uiteindelijk gaat hij zelfs naar Amerika om zijn ouders te zoeken. Deze compleet nieuwe versie van het beroemde verhaal is een geweldige musical voor de hele familie.

5


WO 28

SEP

JAN BEUVING Woensdag 28 september, 20.15 uur Entree € 19,00 (inclusief consumptie)

Foto: Maartje ter Horst

“Niets blijft”, zeiden de oude Grieken, maar oude Grieken moet je niet geloven. (Tenzij ze Pythagoras of Euclides heten.) Er blijft juist van alles. De rest bij een staartdeling blijft. Haren in het doucheputje. De verhalen uit je jeugd. En de wiskunde natuurlijk: die is het eeuwigst van allemaal. Ook cabaretier Jan Beuving, winnaar van twee Annie M.G. Schmidtprijzen en de Neerlands Hoop, blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten. Met Restante maakt hij blijvende indruk.

HEROES OF THE 70’S

ZA 1

Zaterdag 1 oktober, 20.15 uur Entree € 25,00 (inclusief consumptie)

OKT

De Cry Me A River Band, met zanger Erik Hagelstein, neemt het publiek mee langs de grootste hits uit de jaren ’70, misschien wel de meest productieve en creatieve periode uit de pophistorie. Rolling Stones? Check! Herman Brood? Check! David Bowie, Golden Earring, Rod Stewart, Joe Cocker? Check, check, check! Memorabele anekdotes en geweldige songs in een sprankelende en muzikale ode aan een periode waarin – voor velen – de beste muziek ooit is gemaakt.

ZO 2 OKT

ROB AGERBEEK Zondag 2 oktober, 14.30 uur Entree € 20,00 (inclusief consumptie) Matinee Rob Agerbeek, één van de beste boogie woogie pianisten ter wereld, leerde zichzelf op zijn 17e spelen. Hij won in 1956 het AVRO Jazz concours, speelde met de groten uit de jazz, zoals Ben Webster, Art Blakey, Dexter Gordon en Winton Marsalis, was lid van The Dixieland Pipers en The Dutch Swing College Band en The Grand Piano Boogie Train. Tegenwoordig doet Rob iets rustiger aan, zoals op deze heerlijke zondagmiddag. Voor de voorstelling is er ook een heerlijke High Tea. Kijk op blz. 4

GARAGEBEDRIJF Lisbloemstraat 3 3353 EA Papendrecht 078 615 01 96 info@hoogendoornauto.nl www.hoogendoornauto.nl • Verkoop nieuw en gebruikt • Onderhoud en reparatie • APK • Schade afhandeling

6

HOOGENDOORN

PAPENDRECHT Allround garagebedrijf & Ford specialist


RENÉ MIOCH

DO 6

Donderdag 6 oktober, 20.15 uur Entree € 20,00 (inclusief consumptie)

OKT

VR 7 OKT

Foto: Sanne Zoe Prins

Al meer dan 35 jaar is René Mioch Mr. Film en een ster onder de sterren. Hij geeft een uniek inkijkje in de wereld van glitter en glamour en de geheimen van Hollywood. Hij laat bijzondere fragmenten zien van gesprekken met onder anderen Steven Spielberg, Julia Roberts, George Clooney, Meryl Streep, Will Smith, Scarlett Johansson en Brad Pitt. René beantwoordt vragen van het publiek en staat garant voor entertainment en humor.

FREEK DE JONGE Vrijdag 7 oktober, 20.15 uur Entree € 25,00 (inclusief consumptie)

Foto: PR Freek de Jonge

De afgelopen jaren schreef Freek aan zijn memories die ook prachtige conferences bleken te zijn. In Kom Verder vertelt De Jonge over zijn eerste levensjaren en het leven van zijn vader. Dat verhaal begint in 1900, als zijn grootvader op het Zeeuwse eiland Duiveland een roeping krijgt. Vóór het slotlied is er gelegenheid tot het stellen van vragen, waarbij de improvisatie hoogtij viert en lering en vermaak hand in hand gaan.

STEF BOS

ZA 8

Zaterdag 8 oktober, 20.15 uur Entree € 26,50 (inclusief consumptie)

OKT

VR 14 OKT

Foto: Charlie De Keersmaecker

Stef Bos heeft een roerige tijd achter de rug. Hij stond voor het eerst in AHOY, kwam door Beste Zangers onder de aandacht van een heel nieuw publiek, vierde zijn 30-jarig jubileum als muzikant en moest zijn tournee tot vervelens toe onderbreken voor – enfin, je weet wel. Nu is hij weer solo op pad met zijn show Bloemlezing 2022, een concert met louter hoogtepunten, inspirerende verhalen en veel humor. We kijken er naar uit!

CABARESTAFETTE Vrijdag 14 oktober, 20.15 uur Entree € 10,00 (inclusief consumptie) Wie nieuw, bruisend cabarettalent wil ontdekken voor een zacht prijsje, komt naar Cabarestafette. De ideale avond om aanstormend talent te spotten. Drie nieuwe talenten betreden het podium, elk met een geheel eigen stijl. Vaak zijn het winnaars van verschillende cabaretfestivals, die de kans aangrijpen om voor een groot publiek te spelen en podiumervaring op te doen. Veel grote cabaretiers van nu zijn ooit zo begonnen. Wie er komen wordt later bekend gemaakt. Laat je voor een zacht prijsje verrassen.

7


ZA 15

OKT

RENÉ VAN KOOTEN Zaterdag 15 oktober, 20.15 uur Entree € 31,50 (inclusief consumptie)

Foto: Hans Oostrum

Al 25 jaar was René van Kooten te zien in tal van musicals, zoals The Beauty and the Beast, Miss Saigon en Hair. Nu hij 50 is geworden wordt het hoog tijd voor een eigen avondvullende theatervoorstelling: Op zoek naar René. De musicalster en rockzanger nodigt elke voorstelling een bevriende musicalartiest uit zoals Lone Roosendaal, Brigitte Heitzer of Gaia Aikman. Geen voorstelling is hetzelfde.

DUBBEL CABARET

WO 19

Woensdag 19 oktober, 20.15 uur Entree € 14,00 (inclusief consumptie)

OKT

Hoog tijd om eens kennis te maken met deze twee cabaretfeno­me­nen. Twee vliegen in één klap, een lekker avondje lachen. Fabian Franciscus heeft het Lekker Gezellig! Dat komt omdat hij zich heeft voorgesteld hoe het zou zijn om op een gruwelijke manier te over­lijden. Sindsdien geniet hij van álles. En dat is nogal wat: nu zijn 1e voorstelling op Netflix staat heeft hij weinig te klagen! De Gestampte Meisjes spelen een stuk uit Next Level, waarin ze op zoek gaan naar de beste versie van zichzelf. Maar wanneer ben je ooit tevreden? Aanstekelijke energie, sterke liedjes en scherpe teksten.

DO 20

Foto: Adrian Sommeling

OKT

8

WILLIAM RUTTEN Donderdag 20 oktober, 20.15 uur Entree € 23,00 (inclusief consumptie) In een bijzonder theatercollege vertelt topfotograaf William Rutten aan de hand van zijn allermooiste foto’s over zijn meest hilarische belevenissen en boeiende avonturen. De gelauwerde fotograaf geeft uiteraard ook zijn visie op het perfecte plaatje en wat daar allemaal bij komt kijken. William focust zich op de internationale entertainmentindustrie en werkte onder meer voor Hitkrant. Hij slaagde erin elke wereldster voor zijn lens te krijgen. Dat levert meesterlijke verhalen en gouden tips op!


THE DASHBOARD DANGLERS

VR 21

Vrijdag 21 oktober, 20.15 uur Entree € 26,00 (inclusief consumptie)

OKT Foto: Bullet Ray Photography

Jacco van der Steen, oprichter van de Dutch Eagles, vond het na 14 jaar tijd voor iets nieuws. Uit liefde voor het betere countrylied met meerstemmige zang richtte hij The Dashboard Danglers op met Marcel de Groot, Leon Klaasse, Martin Bakker (Groot Niet Te Vermijden) en Rebecca Bakker. Samen spelen ze country en rock klassiekers, maar ook nieuw materiaal dat Jacco schreef met Boudewijn de Groot. Take Me Home is een heerlijk concert met de authentieke countryfeel.

ZA 22 OKT

MUK Zaterdag 22 oktober, 11.00 uur Entree € 9,50 (eenheidsprijs) Vanaf 2 jaar

Foto: Job van Gelder

Dalmatiërs worden spierwit geboren en na acht weken krijgen ze stippen. Muks grote broer, Ruby, heeft hem wijsgemaakt dat je extra stippen kunt verdienen met elke heldendaad die je verricht. ’s Nachts droomt Muk dat hij zoveel heldendaden heeft verricht dat er geen stip meer bij kan. Muk is een beeldend en muzikaal feestje gebaseerd op de succesvolle kinderboekenserie van Mark Haayema en Job van Gelder. Muk is een hondje om van te houden.

ALEX PLOEG

VR 28

Vrijdag 28 oktober, 20.15 uur Entree € 19,50 (inclusief consumptie)

OKT

ZA 29

Foto: Jorn Baars

OKT

Foto: Mark David

Klikbeet- en Comedytrainlid Alex Ploeg is één van de meest bejubelde cabaretiers van de laatste jaren, maar hij is ook een geweldige gitarist. In zijn nieuwe voorstelling EGO bewijst hij beiden in een grappig en aangrijpend verhaal vol zelfspot, scherp gevoel voor humor en oprechte kwetsbaarheid. Harde grappen, persoonlijke verhalen en meeslepende liedjes, met EGO laat Alex zien dat hij meer is dan een goede grappenmaker met een gitaar.

DENNIS VAN AARSSEN Zaterdag 29 oktober, 20.15 uur Entree € 28,00 (inclusief consumptie) De Nederlandse Frank Sinatra wordt hij wel genoemd, voormalig Idols-winnaar en geboren Dordtenaar. Ook zonder die etiketten is Dennis van Aarssen nu een grote naam. Zijn voorstelling Swinging On A Star biedt een avond vol heerlijke bekende muziek en prachtige nieuwe songs. Samen met zijn grote DvA-band swingt Dennis een fijne combinatie van hitsongs van bijvoorbeeld Michael Bublé, Jamie Cullum, natuurlijk Sinatra en nieuwe songs uit zijn eigen repertoire.

9


RONALD SNIJDERS

DO 3

Donderdag 3 november, 20.15 uur Entree € 18,00 (inclusief consumptie)

NOV

Foto: Bob Bronshoff

Ronald Snijders maakt inmiddels 10 jaar onbegrijpelijk leuk cabaret. In Een Avond Met Mij gaat hij terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Een groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick, maffe liedjes en een exclusief interview met de allereerste mens op aarde: welkom in het gekantelde universum van Ronald Snijders. Krankzinnig grappig, maar niet per se in die volgorde.

LOES LUCA

ZA 5

Zaterdag 5 november, 20.15 uur Entree € 21,00 (inclusief consumptie)

NOV

Foto: Koen Hauser

Een vader met een geheim, een moeder die rust wil en een dochter die wil leven wonen in het naoorlogse Rotterdam bij opoe, die van makreel houdt en haar handen afveegt aan de gordijnen. In Uit Het Hoofd kijkt een actrice op het einde van haar carrière terug op haar leven. Het is een verhaal dat op die plek in het hoofd van de actrice zit, waar de leugen, de verbeelding, de herinnering en de werkelijkheid met elkaar onderhandelen om het leven dragelijk te maken. Melancholie en humor in een prachtig toneelstuk.

DO 10

RAYEN PANDAY Vrijdag 11 november, 20.15 uur Entree € 22,50 (inclusief consumptie) Wegens omstandigheden had cabaretier Rayen Panday het afgelopen jaar alle tijd om een mooie voorstelling te maken. Om zich af te vragen waarom hij door bijzaken de hoofdzaak vergeet. Om te beseffen dat hij overal ver vanaf staat en er tegelijkertijd deel van uitmaakt. Om voor scherpte in en uit te zoomen. Rayen verlangt van zichzelf en het publiek één ding: Focus. Mocht het toch nog wat vaag lijken, kom dan kijken.

10

Donderdag 10 november, 20.15 uur Entree € 25,00 (inclusief consumptie) Wanneer Ami en Ben elkaar tegenkomen, herkent zij hem gelijk als haar grote liefde die plots verdween. Hij herkent haar niet. Hij herinnert zich niks van voor zijn auto-ongeluk. Before After springt heen en weer tussen nu en toen; wat ging er mis tussen hen? En wat als je een tweede kans krijgt? Desi van Oeveren en Coen Bril in een intieme, hedendaagse musical met live muziek met meeslepende ballads.

VR 11 NOV Foto: Marleen Suzanne

Foto: Lonneke van der Palen

NOV

BEFORE AFTER


OPVLIEGERS: GIRLS ON FIRE

WO 16

Woensdag 16 november, 20.15 uur Entree € 26,00 (inclusief consumptie)

NOV Foto: Willem van Walderveen

Het vriendinnenuitje van het jaar! Na het overdonderende succes van alle Opvliegers theatervoorstellingen komen de vriendinnen (Antje Monteiro, Joanne Telesford en anderen) terug met een swingende ladies night. Girls On Fire wordt een feestelijke avond die bol staat van bekende hits. Kom met je eigen vriendinnen meezingen, dansen en lachen en beleef een feel-good avond om nooit te vergeten.

18 -19 NOV

ZO VADER ZO ZOON Vrijdag 18 en zaterdag 19 november, 20.15 uur Entree € 32,50 (inclusief consumptie)

THE WIENERS Zondag 20 november, 14.30 uur Entree € 20,00 (inclusief consumptie) Matinee Ken je klassiekers, want alle rock ’n roll sterren uit de jaren ’50 komen langs. Je gaat terug naar de historische begintijd van de popmuziek. Na het concert over The Everley Brothers spelen The Wieners in Classic Rock ‘n’ Roll Stars nu liedjes van alle grote namen, zoals Elvis Presley, Buddy Holly, Johnny Cash en Roy Orbison. Deze topband brengt al die hits met veel plezier, vak­manschap, humor en hoorbare liefde voor het origineel. Voor de voorstelling is er ook een heerlijke High Tea. Kijk op blz. 4

ZO 20 NOV

Foto: Hi Ho Silver

Foto: Lesley Pols

Harrie Vermeulen is terug in het theater. En hoe! Zo Vader Zo Zoon is een wervelwind van dolkomische en hilarische situaties en misverstanden. Harrie woont bij zijn succesvolle zoon. Diens secretaresse wil hem aan de haak slaan, maar Harrie wil daar een stokje voor steken. Met onder anderen Joey Schalker, Nandi van Beurden en Arie Cupé laat Jon van Eerd zich van zijn grappigste kant zien. En die is heel, héél grappig!

PARTY PIET PABLO & LOVE PIET LIVE IN HET THEATER!

ZA 12 NOV

Meneer van Driel vindt dat Sinterklaas te oud is en wil zijn functie overnemen onder de naam Sinterdriel. De Pieten denken hier echter anders over en doen er alles aan om dit tegen te houden. Maar Sinterklaas vindt dat hij een kans moet krijgen. Wat zal het worden? Kies je voor Sinterklaas of toch voor Sinterdriel? Neem ook je verlanglijstje mee en lever deze in bij Party Piet Pablo en Love Piet!

KIJK VOOR MEER INFO EN KAARTVERKOOP OP WWW.OATICKETS.NL

11


DO 24

NOV

THE TREE GEES Donderdag 24 november, 20.15 uur Entree € 26,00 Meer dan tien jaar ervaring in Italië en in Europa leidde ertoe dat The Tree Gees wereldwijd een van de belangrijkste tribute live acts is voor de Bee Gees. De band werd gevormd door professionele muzikanten die hadden gewerkt met Gianni Morandi (een van de meest bekende zangers van Italië). The Tree Gees vangen de ziel van hun muziek, hypnotiseren hun publiek en brengen ze terug naar die unieke sfeer van de jaren ‘70! Swing en zing mee met Stayin’alive, Saturday night fever en You Should Be Dancing!

TOP 2000 LIVE!

VR 25

Vrijdag 25 november, 20.15 uur Entree € 26,00 (inclusief consumptie)

NOV

Dit jaar krijgt de Top 2000 Live een extra feestelijke aflevering: Viva la Vida. De zangers, zangeres en muzikanten brengen een nieuwe selectie uit de 2000 beste rock-, pop-, soul- en nederbeat hits. Blijf maar eens stilzitten bij de swingende sound. Krijg maar geen kippenvel bij de mooiste ballads. En zing maar eens niet mee met de overbekende hits. Dat lukt niemand die van muziek houdt. Een geweldige live ervaring!

ZA 26

Foto: Jan Swinkels

NOV

HARRY SACKSIONI Zaterdag 26 november, 20.15 uur Entree € 21,50 (inclusief consumptie) Harry heeft heel wat te vieren: hij staat 50 jaar op het toneel, heeft met Dat Kunnen Ze Allemaal Wel Zeggen net een bestseller geschreven en hij heeft net in het Ziggo Dome gespeeld. Het gaat hem voor de wind! Zeer verdiend, want met zijn humoristische verteltrant en zijn fabuleuze gitaarspel is hij al jaren een geliefde gast in Theater De Willem. Kom genieten van de beste gitarist van de Benelux!

Film kijken is een beleving én een avond uit in onze Cinema Royaal. Een heerlijke fauteuil, eigen tafeltje, bestel een borrelplank voor in de pauze en een speciaal biertje van de tap.

Film kijken is een be Elke vrijdag lekker een film. uit in én eten eenenavond Dat kan in Cinema Royaal. Landvast. Vooraf reserveren is aanbevolen.

Een heerlijke fauteu eigen tafeltje, beste borrelplank voor in pauze en een specia

Haven 4 - Alblasserdam - 078 691 2923 - Kijk voor ons (film)programma op landvast.nl - Gratis parkeren

12


DIEDERIK VAN VLEUTEN

WO 30

Woensdag 30 november, 20.15 uur Entree € 22,00 (inclusief consumptie)

NOV

DO 1 DEC

Foto: Bob Bronshoff

Diederik van Vleuten vertelt het verhaal van zijn moeder Tineke Goedemoed. Zij was kind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Een prachtige ode aan zijn moeder én een verhaal over patronen in de familie. Want wat doet oorlog met een kind? En wat merk je daar als zoon van? Met mooie herinneringen uit zijn moeders jeugd die zij opschreef in een boekje en dierbare pianostukken. Moedig Voorwaarts! is een monumentale voorstelling, een meestervertelling zoals alleen Van Vleuten dat kan.

THE KIK Donderdag 1 december, 20.15 uur Entree € 25,00 (inclusief consumptie)

Foto: Casper Rila

The Kik gaat aan de slag met Eurovisie Songfestival materiaal. Op uitnodiging van Beau van Erven Dorens speelde The Kik vorig jaar op volstrekt eigen wijze Eurovisie hits. Dave von Raven vertaalde op een originele manier winnaars en verliezers van 65 jaar songfestival. Daar kwam een EP van en nu een briljante theatervoorstelling, waarin Von Raven zijn liefde en fascinatie voor het Europees muziekfeest plek geeft. Een tijdloos concert van een bijzonder bandje.

PIETER DERKS

VR 2

Vrijdag 2 december, 20.15 uur Entree € 28,00 (inclusief consumptie)

DEC

ZA 3

Foto: Sara Vlekke

DEC

Foto: Soetekouw

Daar is hij weer! In zijn vorige voorstelling wist Pieter het publiek met zijn persoonlijke rode draad te ontroeren, maar ook met scherp engagement bij de les te houden. Niet voor niets werd deze voorstelling genomineerd voor de Poelifinario. In zijn nieuwe voorstelling Uit Het Niets stelt hij opnieuw verrassend simpele vragen. Omdat je in ingewikkelde tijden de dingen niet moeilijker moet maken dan ze zijn. Pieter heeft zin om weer los te gaan, met verhalen, grappen, muziek - en wie weet wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt.

SPRUIJT & OPPERMAN Zaterdag 3 december, 20.15 uur Entree € 14,00 (inclusief consumptie) We proberen het nog één keer! De meest verplaatste voorstelling ooit is toch té leuk om niet in De Willem te laten zien: Heimweeën van de dames Spruijt & Opperman. In dit muzikale cabaretprogramma bezingen ze hun heimwee naar de tijd dat verwondering nog de touwtjes in handen had, de tijd dat je nog uitkeek naar je verjaardag, de tijd van de kinderlijke magie. En dat verpakt in geweldige sketches en liedjes. We kúnnen niet wachten!

13


SJAAK BRAL

DO 8

Donderdag 8 december, 20.15 uur Entree € 25,00 (inclusief consumptie)

DEC

Foto: PR Sjaak Bral

Het is inmiddels een mooie traditie: aan het einde van het jaar komt Sjaak Bral vertellen hoe hij het afgelopen jaar beleefd heeft. Geen idee waar hij het dit keer over moet gaan hebben, maar dat kun je wel aan Sjaak overlaten. Met geweldige grappen, knappe liedjes en onvervalst Haagse charme kijkt hij al ruim 25 jaar terug op lief en leed en helpt hij ons om over de ellende te lachen. Vaarwel 2022, zelfs het sneuste jaar levert nog een geweldige Oudejaarsconference op!

ADAM EN EVA 2.0

VR 9

Vrijdag 9 december, 20.15 uur Entree € 22,50 (inclusief consumptie)

DEC

ZA 10

Foto: PDF Grafie

DEC

14

Foto: Sara Vlekke

Een theaterkomedie met een mooie twist. Twee buitenaardse wezens creëren een planeet die ze ‘aarde’ noemen. Daar gaan ze zo in op dat ze zelfs de gedaante van een man en een vrouw aannemen. En net als Adam en Eva bekijken ze elkaar met verwondering en nieuwsgierigheid. Dat is het begin van een soms spannende en sensuele, maar altijd bijzonder geestige ontdekkingsreis. Met acteursechtpaar Ellen Pieters en Han Oldigs.

DE KAST Zaterdag 10 december, 20.15 uur Entree € 25,00 (Inclusief consumptie) Al meer dan 30 jaar jong is de Friese popgroep De Kast. Hits als In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Woorden zonder Woorden en Raak kwamen uit de koker van deze geliefde band. In totaal verkochten ze meer dan 1 miljoen cd’s en singles. Ze hebben geen verdere introductie nodig: Syb van der Ploeg, Peter van der Ploeg, Kees Bode, Sytse Broersma en Nico Outhuijse maken er een Fries feestje van.


ANÚNA

ZO 11

Zondag 11 december, 20.15 uur Entree € 28,00 (inclusief consumptie)

DEC

Foto: Archief Anuna

Kerst is eigenlijk niet compleet zonder de adembenemende klanken van Anúna, het beste koor uit Ierland. In A Whisper Of Paradise zingen ze bekende Christmas carols, zoals Silent Night, maar ook Gregoriaanse stukken en folkliedjes. Engelengezang van ongeëvenaarde klasse, onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn. In dit bloedmooie concert, met een sfeer van flakkerende kaarsjes en stemmige kostuums, is Kerst al snel heel dichtbij.

VR 16 DEC

THE LEGENDS Vrijdag 16 december, 20.15 uur Entree € 22,50 (inclusief consumptie)

Foto: Anouk van Nunen

The Legends, met o.a. zanger/trompettist Michael Varekamp en zangeres Tess Merlot, nemen je mee door de met kerstlichtjes versierde straten van het bruisende Parijs in Swingin’ Paris The Christmas Special. Een avond zwijmelen bij het haardvuur en iedereen die je lief is volmondig de liefde verklaren. Hartverwarmende, jazzy vertolkingen van Rudolph The Red-nosed Reindeer, Let It Snow en nog veel meer prachtige liedjes geven het afgelopen jaar een gouden randje.

MUZIEKVERENIGING EXCELSIOR Zaterdag 17 december, 20.15 uur Entree € 17,50 (eenheidsprijs)

ZA 17 DEC

Ga met het Groot Orkest van Excelsior onder leiding van maestro Ruud Welle mee op reis langs alle delen van de wereld en voel het kerstgevoel door je aderen stromen. Geniet van de aloude kerstklassiekers tot de kersthits van Michael Bublé en van alles wat er tussen zit. Met zangeres Tessa Bons en het koor Anthem (o.l.v. Vincent Spoeltman) en musicalster Roman van der Werff (op zoek naar Zorro, The Sound of Music). Met recht heet deze show A Magical Christmas.

VR 23

Foto: Don Cruscio

DEC

QUEEN: THE STORY Vrijdag 23 december, 20.15 uur Entree € 25,00 (inclusief consumptie) Het repertoire van Queen onder handen nemen… je moet het maar durven. The Crazy Little Things durven het. Deze band heeft zich vastgebeten in de songs van Queen. Verwacht geen opplaksnorren, stofzuigers of pruiken. De zeven muzikanten gaan terug naar de essentie van de muziek van Queen. Dat wordt genieten van hits als Another One Bites The Dust, I Want To Break Free, Somebody To Love en natuurlijk Crazy Little Thing Called Love.

15


WO 4

Foto: Annelinde Tempelman

JAN

JUFFROUW VAN DALE VERTELT VERHALEN Woensdag 4 januari, 14.00 uur Entree € 12,00 (eenheidsprijs) Vanaf 3 jaar Juffrouw Van Dale woont in de bibliotheek. Soms komt ze tevoor­schijn om zomaar een verhaaltje voor te lezen. Deze keer leest ze voor uit het boek Beertje en de Apenstreken. Het is het verhaal van Beertje die avonturen beleeft in het dierenpark waar haar vader dierenarts is. Actrice en zangeres Babette van Veen kruipt in de huid van Juffrouw Van Dale. Een lieve voorstelling vol mooie vertellingen.

DE SCHIPPERS VAN DE KAMELEON

DO 5 JAN

Donderdag 5 januari, 14.30 uur Entree € 19,50 (eenheidsprijs) Vanaf 6 jaar Hielke en Sietse, de beroemde tweeling van de Kameleon, spelen de hoofdrollen in deze muzikale theatershow. Alles draait om een nieuwe bewoner van Lenten. Er deugt iets niet aan dirigent Antonius Demesmaeker die in hun dorp is neergestreken. Samen met hoofdagent Zwart en boerenknecht Gerben probeert de tweeling de dirigent te ontmaskeren. Met o.a. Alfred van den Heuvel en Michiel Kerbosch. De beroemde boekenserie komt tot leven!

ZA 7

Foto: Mark Engelen

JAN

16

FAMILIESPEL Zaterdag 7 januari, 20.15 uur Entree € 30,00 (inclusief consumptie) Elisabeth en Nicolaas waren getrouwd en kregen twee kinderen. Nu brengen ze samen met de kinderen en met hun nieuwe partners de Kerst door in hun Schotse vakantiehuis. Lekker modern, zo’n ingewikkelde familiesamenstelling. Moet kunnen, toch? Maar Liz en Nic blijken nog erg met elkaar verbonden, en dat feit levert een heleboel onvoorziene trammelant op! Een heerlijk gelaagde komedie met vier topacteurs: Jacqueline Blom, Mark Rietman, Annick Boer en Bas Hoeflaak.


THE DUTCH EAGLES

DO 12

Donderdag 12 januari, 20.15 uur Entree € 28,00 (inclusief consumptie)

Foto: Daniel Maissan en Chris Pedis

JAN

Een fantastische avond vol tijdloze muziek met de Eagles van de lage landen. New Horizon is de nieuwe show van The Dutch Eagles. Met weergaloze gitaarsolo’s en meerstemmige zang zijn de hits en vergeten parels van toen weer helemaal van nu. Verken samen met The Dutch Eagles een nieuwe horizon van de Amerikaanse countryrock. Met Jens Huigen, Ivo Dinkelaar, Ruben van Maastrigt, Dennis Allaert, Arto Boyadjian en André Kemp.

VR 13

Foto: Corné van der Stelt

JAN

MUZIEKVERENIGING EXCELSIOR Zaterdag 14 januari, 20.15 uur Entree € 17,50 (eenheidsprijs)

SLÅPSTICK Vrijdag 13 januari, 20.15 uur Entree € 25,00 (inclusief consumptie) De zilveren jubileumvoorstelling van Slåpstick (voorheen De Wereldband) heet The Roaring Twenties. En dat is niet voor niets. Het publiek kan zich wentelen in de swing van de grote dansorkesten en zich onderdompelen in de pracht en praal van een feestzaal in Jugendstil. En ach, wat maakt het dan uit als de tafelpoten een beetje wankel zijn of als de kroonluchter aan losse boutjes hangt. Muzikaal variété op lachwekkend hoog niveau.

ZA 14 JAN

Een traditie die niet meer weg te denken is uit het culturele hart van Papendrecht, het Nieuwjaarsconcert van het Groot Orkest van Excelsior onder leiding van maestro Ruud Welle. Ook dit jaar trapt Excelsior het jaar muzikaal af met een nieuwe editie van deze succesvolle concertreeks. Een geweldige productie waar het vuurwerk letterlijk vanaf spat, een concert dat je niet mag missen!

17


VR 20

illustratie: Georgien Overwater

JAN

DE REGELS VAN FLOOR Vrijdag 20 januari, 19.30 uur Entree € 22,50 (eenheidsprijs) Vanaf 8 jaar Gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman en de gelijknamige, bekroonde televisieserie. Het eigenzinnige meisje Floor probeert antwoord te geven op de belangrijkste vragen van een 11-jarige. Waar de regels gewoonlijk door volwassenen worden gemaakt, vindt Floor dat kinderen dat heel goed zelf kunnen. Juist het randje dat Floor heeft en de herkenbare, soms gênante gezinssituaties maken deze humoristische voorstelling supergeschikt voor de hele familie.

ELKE VIERVEIJZER

ZA 21

Zaterdag 21 januari, 20.15 uur Entree € 18,50 (inclusief consumptie)

JAN

Foto: Saskia Kerkhoff

Met Lucht won Elke Vierveijzer in 2021 de Poelifinario in de categorie Kleinkunst voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Met haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten maakte ze een veelzijdig theaterconcert over kwetsbaarheid, aanpassing en ontsnapping, over eindeloos doorgaan en stilvallen. Na twee jaar oponthoud kunnen we eindelijk laten zien waar iedereen zo enthousiast over is, een theaterconcert dat nog lang zal nazinderen. Mis het niet.

DO 26

SUN RECORDS - THE CONCERT Zaterdag 28 januari, 20.15 uur Entree € 32,50 (inclusief consumptie) De Sun Studio in Memphis, Tennessee, kun je gerust de bakermat van de rock-’n-roll noemen. Sam Philips nam in zijn kleine studio met platenlabel de muziek op van artiesten die elders werden geboycot. B.B. King, Johnny Cash en Elvis Presley werden onder zijn vleugels wereldberoemd. Sun Records – The Concert laat de gouden tijden van toen tot leven komen. Een jonge cast zingt en speelt de wereldhits van de muzikale grootheden van Sun Records.

18

Donderdag 26 januari, 20.15 uur Entree € 16,00 (inclusief consumptie) Wanneer Janneke op zolder struikelt over een vergeten tas met oude cassettebandjes, wordt ze terug geslingerd in de tijd. Een paar dingen worden snel duidelijk, zoals: niet alles was vroeger beter, zoals haar erbarmelijke muzieksmaak en haar dubieuze kapsels. Of dat je zelfs de slechtste songteksten uit die tijd nooit meer vergeet. Maar vooral dat waar ze toen op hoopte behoorlijk anders is uitgepakt. Is dat erg? Op zijn minst is het aanleiding voor Fantoomgeluk, een enorm geestig cabaretprogramma met mooie liedjes en sterke grappen.

ZA 28 JAN

Foto: Wim Lanser

Foto: Ellen van Doorn

JAN

JANNEKE JAGER


ROBIN HOOD

ZO 29

Zondag 29 januari, 14.30 uur Entree € 17,00 (eenheidsprijs) Vanaf 8 jaar

JAN

Robin Hood is een geweldige boogschutter die met een groep rebellen in de bossen van Sherwood woont. Robin verzet zich tegen het onrecht in de wereld door te stelen van de rijken en te geven aan de armen. Verliefd op Lady Marian, opgejaagd door sheriff Guy van Gisborne speelt Robin een gevaarlijk spel. In deze prikkelende familiemusical voor en door kinderen van deze tijd zie je een Robin die je nog nooit gezien hebt. Een machtige voorstelling van het Nationaal Jeugd Musical Theater.

VR 3 FEB

MARLIJN WEERDENBURG Vrijdag 3 februari, 20.15 uur Entree € 23,00 (inclusief consumptie)

Foto: Peter Lodder

Over Marlijn gaan geruchten dat ze als baby eerder zong dan praatte en droomde van een carrière als zangeres met applaus van het publiek. Dan is het geen verrassing dat ze nu komt met haar muziekvoorstelling Marlijn in Concert. Samen met haar band zingt ze nummers van het album SAMEN. Over het leven en de dood die daar vlakbij ligt. Je kunt Marlijn kennen van de musical Diana en Zonen of als presentatrice van het populaire Moltalk.

Zaterdag 4 februari, 20.15 uur Entree € 23,50 (inclusief consumptie) Schipluiden (postcode 2636) is een bijzonder dorp: alles leeft, bruist, sputtert tegen en beweegt. Je krijgt de wind van voren als iets niet zint, maar windje mee als ze in je geloven. Laat René er maar een avond over vertellen. Zijn eerlijke verhalen en hilarische anekdotes zitten altijd bomvol steengoede grappen. René is kwetsbaar, persoonlijk en erg grappig. Dat belooft weer een mooie avond theater, of zoals ze in Schipluiden zeggen: “Heemaal goud joh!”.

ZA 4 FEB Foto: Anne van Zantwijk

RENÉ VAN MEURS

19


WO 8

FEB

HENK-JAN KOERSHUIS Woensdag 8 februari, 20.15 uur Entree € 23,00 (inclusief consumptie)

Foto: Harm Domisse

In 90 dagen 90% kans om 90 te worden. Henk-Jan Koershuis vertelt hoe dat lukt. Zijn bestsellerboek Een Gouden Boodschap verkocht vele malen uit en ook zijn eerdere theatershows zaten lekker vol. Je krijgt van Henk-Jan praktische inzichten om je gedrag voor eens en voor altijd te veranderen. Eten, beweging en mind-set zijn daarin heel belangrijk. Het doel van Henk-Jan is dan ook om iedereen de 90 jaar te laten halen. Op een vrolijke manier. Dat ook, natuurlijk.

THE DIRE STRAITS SHOW

DO 9

Donderdag 9 februari, 20.15 uur Entree € 29,50 (inclusief consumptie)

FEB

ZA 11

Foto: Anne van Zantwijk

FEB

20

Foto: XaviTorrent

Een wervelende show rond de prachtige muziek die Mark Knopfler en zijn band tussen 1977 en 1995 maakten. In die periode brachten ze de ene hit na de andere uit, van Sultans Of Swing tot Money For Nothing, van Private Investigation tot Calling Elvis. Al die hits komen langs tijdens dit grootste concert. Een groep met geweldige muzikanten speelt de nummers alsof het de originele band is!

JOHAN GOOSSENS Zaterdag 11 februari, 20.15 uur Entree € 19,50 (inclusief consumptie) Johan Goossens is natuurlijk nog steeds een jonge God, je zou niet zeggen dat hij de veertig nadert. Maar hij kreunt steeds vaker als hij even gaat zitten, en hij kan stiekem genieten van vloerverwarming. Hij blaakt van gezondheid, maar heeft soms onduidelijke, kleine pijntjes. Johan verzet zich tegen het onvermijdelijke verval met liedjes, verhalen en relativerende humor. Schakelend tussen hoge idealen en lullige alledaagsheid, wil hij ervoor zorgen dat je je eigen Kleine Pijntjes een avond lang vergeet.


HENNY HUISMAN

ZO 12

Zondag 12 februari, 14.30 uur Entree € 22,50 (inclusief consumptie) Matinee

FEB Foto: PR Henny Huisman

Henny Huisman laat in zijn eigen theatershow het achterste van zijn tong zien op een middag vol verhalen die al veel te lang op de plank zijn blijven liggen. Over zijn tijd als drummer bij Lucifer, het platleggen van het telefoonnetwerk, de Soundmixshow, de Surpriseshow, Jacques d’Ancona, Bulletje, het winkeltje en de miniplaybackshow. Henny vertelt alles, maar er is ook alle gelegenheid om vragen te stellen. Een gezellige ontmoeting met een televisieheld! Voor de voorstelling is er ook een heerlijke High Tea. Kijk op blz. 4

GERARD ALDERLIEFSTE

Foto: Frank van den Ing

Vrijdag 17 februari, 20.15 uur Entree € 21,50 (inclusief consumptie)

VR 17 FEB

BEST OF IRELAND

Zie je het voor je? Zo’n schattig Frans dorpspleintje met platanen, een jeu de boules baan et des amis. Gerard Alderliefste zingt al die Franse chansons uit ons favoriete vakantieland in Une Belle Histoire volume 2. Die hit van Michel Fugain & Le Big Bazar uit 1972 is zijn inspiratie voor al die andere Franse topartiesten die langskomen zoals: Julien Clerc, de Poppy’s, Edith Piaf, Stromae, Aznavour. C’est une belle journée pour une fête!

ZA 18

Zaterdag 18 februari, 20.15 uur Entree € 28,50 (inclusief consumptie)

FEB

DO 23

Foto: Annemieke van der Togt

FEB

Foto: Wim Lanser

Ierse artiesten als The Dubliners, U2 en Van Morrison verkochten wereldwijd vele miljoenen albums en hebben ook in ons land een bijzondere trouwe schare fans. Twee Ierse topvocalisten brengen samen met The Celtic Clan een gevarieerd twee uur durend programma, met veel passie en energie; het plezier spat eraf! Met songs van The Dubliners, Dolores Keane, Van Morrison, The Pogues, U2, The Corrs, Johnny Logan, maar ook Ed Sheeran en Snow Patrol. Een Iers feestje.

ANNE NEUTEBOOM Donderdag 23 februari, 20.15 uur Entree € 17,00 (inclusief consumptie) Ze won in 2015 de jury- en publieksprijs van Camaretten. Sinds­ dien heeft Anne Neuteboom twee soloprogramma’s gemaakt: Weg en Kijk Haar Gaan. Daarnaast is de creatieve Anne illustratrice en ontwerpt ze kleding. En nu is er haar derde voorstelling: Effe Niet Je Mening. Mensen geven gevraagd en ongevraagd hun mening. Het wordt gewoon tijd dat iedereen zijn dikke mening een keer lekker voor zich houdt. Toch? Nou ja, behalve Anne natuurlijk.

21


OCOBAR SPEELT ERIC CLAPTON

VR 24

Vrijdag 24 februari, 20.15 uur Entree € 19,00 (inclusief consumptie)

FEB

Foto: Cok van Vuuren

Eric Clapton speelt in 1963 bij The Yardbirds als Cok van Vuuren, de gitarist van Ocobar, wordt geboren. Clapton wordt zijn muzikale held. In 1978 draait Rob Wijtman, de drummer van Ocobar, non-stop het singletje Wonderful Tonight. Zijn broer Bart Wijtman krijgt zijn eerste basles in 1985: Forever Man van Clapton staat op zijn lessenaar. In Wonderful Tonight brengt Ocobar een ode aan Claptons mooiste songs zoals Tears in Heaven, Layla, Crossroads en vele anderen. Fijne muziek, lekker bandje.

SILVESTER ZWANEVELD

ZA 25

Zaterdag 25 februari, 20.15 uur Entree € 17,50 (inclusief consumptie)

FEB

Foto: Henry Faber

Silvester heeft nog genoeg te vertellen, maar je moet ook weten wanneer je je mond moet houden. Dat is kennis die helaas niet iedereen heeft. Daarom heeft Silvester Zwijgrecht bedacht. Je mag, op de socials, op tv, op een podium, álles roepen, maar je mag óók je waffel houden. Vanuit zijn zeer persoonlijke verhalen komt Silvester altijd tot een voorstelling die nog dagenlang nagloeit. Hard, ontwapenend, gedreven, herkenbaar, bevlogen en oer-grappig. Een indringende voorstelling met een ongezonde dosis humor.

ZO 26

AFRICAN MAMA’S Woensdag 1 maart, 20.15 uur Entree € 25,00 (inclusief consumptie) Paul Simon bracht de stuwende Soweto-sound de wereld over met zijn album Graceland en Graceland-tour. Een bijzondere mix van gitaren, bas, drums en accordeon, ondersteund door prachtige stemmen. The African Mama’s brengen de Soweto-sound uit het Gracelandconcert nu in het theater. Een muzikale belevenis met opzwepende klanken, diepe emoties en ontembare vitaliteit. Geniet van de Zuid-Afrikaanse vibes, stemmen als goud en wereldhits als Homeless, You Can Call Me Al en Under African Skies.

22

Zondag 26 februari, 14.30 uur Entree € 9,50 (eenheidsprijs) Vanaf 2 jaar Wie kent ze niet?! Pim de ondeugende en Pom de wijze kat, de twee vrienden zijn onafscheidelijk. Pim & Pom beleven samen met hun buurkind een muzikaal, interactief en leerzaam avontuur. Wat is er gebeurd? Wat een bende van brokjes! Buurkind is nieuws­gierig en gaat samen met het publiek op onderzoek uit. Met Saffira ben Hammouda en Mario Perton. Na afloop van de voorstelling is er een meet & greet met Pim & Pom.

WO 1 MRT

Foto: Wim Lanser

Foto: Fiep Westendorp

FEB

PIM & POM EN DE BEESTENBENDE


HUISVROUWEN BESTAAN NIET Donderdag 2 maart, 20.15 uur Entree € 25,00 (inclusief consumptie)

DO 2 MRT Foto: Willem van Walderveen

In deze herkenbare en humoristische voorstelling staan drie vrouwen centraal, die totaal verschillend omgaan met relaties, werk, kinderen, familie en vrienden. Gijsje heeft smetvrees en angst voor het hele leven. Halfzus Marjolein neemt alles zoals het komt en moeder Loes staat het meest midden in het leven. Over één ding zijn ze het eens: huisvrouwen bestaan niet. De teksten zijn van Sylvia Witteman, Richard Kemper en Geert Lageveen. Met Lieneke le Roux, Rian Gerritsen en Anouk Maas.

JANDINO ASPORAAT

ZA 4

Zaterdag 4 maart, 20.15 uur Entree € 27,50 (inclusief consumptie)

MRT

Foto:Ruud Baan

In Judeska Airlines krijgt Judeska nog één kans van het uitzendbureau. Ze mag als stewardess aan de slag. Judeska verheugt zich op een wereld vol glamour, verre reizen en dure hotels, maar dat valt tegen. Als grondstewardess heeft ze vooral te maken met overvolle koffers, krijsende kinderen en ongeduldige passagiers, een chaotische wereld vol hectiek en gedoe. Wat ben je dan blij als Judeska je de goede richting wijst. Toch? Een heerlijke klucht van Jandino Asporaat.

DELUSION Donderdag 9 maart, 20.15 uur Entree € 19,50 (inclusief consumptie)

MRT

De jonge choreograaf Jennifer Romen is een begrip in de hip-hopscene. In 2015 richtte ze haar eigen gezelschap Oxygen op. Oxygen maakte indruk door strakke choreografieën en beeldende illusies. Als Urban dansmaker presenteert ze nu haar eerste avondvullende voorstelling: Delusion. Het is een samenspel van dans en illusie met licht als verbindende factor. Je wordt als publiek steeds op het verkeerde been gezet in een verrassende en ontroerende voorstelling. Een prachtige avond!

VR 10

Foto: Rens Schwering

MRT

Foto: Vera Schrobber & Daniel van Hauten

DO 9

MARTIJN KONING Vrijdag 10 maart, 20.15 uur Entree € 21,50 (inclusief consumptie) Rauw en altijd met bravoure, dat is Martijn Koning. We zeggen niet altijd wat we van elkaar vinden, want als we dat doen ontstaan er vaak hele ongemakkelijke situaties. Nou daar houdt Martijn wel van. Sterker nog: Martijn ís een ongemakkelijke situatie. In deze nieuwe voorstelling Appeltjes Schillen vertelt Martijn flink de waarheid. Over zichzelf! Zo’n pijnlijk onderwerp, en dan toch zó grappig, dan ben je een hele grote!

23


ZA 11

MRT

JOHNNY CASH ROADSHOW Zaterdag 11 maart, 20.15 uur Entree € 29,00 (inclusief consumptie) Een hulde aan Johnny Cash en zijn vrouw June Carter. De Engelse Clive John met The Spirit Band benaderen met grote precisie de originele Cash show. June Carter krijgt gestalte in de persoon van Jill Schoonjans. De Roadshow vertelt het verhaal van 1950 tot 2002 met alle grote hits als Ring of Fire en Walk the Line. Met volop filmbeelden en prachtige duetten van Cash en Carter. Een legende komt tot leven.

VELDHUIS EN KEMPER

DO 16

Donderdag 16 maart, 20.15 uur Entree € 27,00 (inclusief consumptie) Reprise

MRT

Foto: Carli Hermès

Remco Veldhuis en Richard Kemper zijn al meer dan twintig jaar vrienden en collega’s en ook al geruime tijd zwagers. Ze zien elkaar dus vrijwel dagelijks, maar kennen ze elkaar goed? Zijn ze wel echte vrienden? In Hou Dat Vast wroeten ze in elkaars ziel. De twee zeggen alles tegen elkaar, maar of dat nou slim is… Een garantie voor hilarische momenten is het in ieder geval wel. Topcabaret!

VR 17

Foto: Anoek van Nunen

MRT

MEAT LOAF’S BAT OUT OF HELL Zaterdag 18 maart, 20.15 uur Entree € 29,50 (inclusief consumptie) 45 jaar na het succes van Bat out of Hell, het bestverkochte album aller tijden, overleed in 2022 Meat Loaf (Marvin Lee Aday). De karakteristieke zanger werd wereldberoemd door zijn hit Paradise by the Dashboard Light. Mede om die onvergetelijke herinnering kiest Legendary Albums Live voor een integrale uitvoering van het complete album. Meat Loaf’s optredens werden gekenmerkt door theatrale acts, dus nu ook in De Willem. Uitgevoerd door o.a. Jason Bouman en Tessa Sunniva. Met muziek van La-Live Band o.l.v. Jan Peter Bast.

24

MARTINE SANDIFORT Vrijdag 17 maart, 20.15 uur Entree € 20,00 (inclusief consumptie) ‘Hoe krijg ik het publiek onder de stoel van het lachen? Dat moet zo ongeveer het doel zijn van Martine Sandifort in Namasteetjes’, schrijft De Volkskrant. Topcabaretier Martine laat zich diep in haar donkere ziel kijken en dat doet ze natuurlijk aan de hand van allerhande typetjes. Dus ben je op zoek naar geluk, rust en balans? Dan moet je niet bij Martine zijn. Hier staat de coach die het publiek ‘helemaal naar de klote gaat coachen’. En als er even genoeg is gelachen, zet Sandifort net zo makkelijk een mooi gezongen liedje in.

ZA 18 MRT


LAURA FYGI

ZO 19

Zondag 19 maart, 14.30 uur Entree € 24,50 (inclusief consumptie) Matinee

MRT

In grote delen van de wereld is Laura Fygi een bekende verschijning, mede dankzij haar zeer eigen, warme stemgeluid. Zij trad op in Europa, Zuid-Amerika en Azië. Laura Fygi beheerst veel muziekgenres als jazz, latin en chansons en werkte samen met grootheden als Toots Thielemans, Michel Legrand en Michael Franks. Met evenveel plezier verruilt ze het wereldtoneel voor een hernieuwde kennismaking met Papendrecht voor een heerlijke middag vol standards, ballads en chansons. Voor de voorstelling is er ook een heerlijke High Tea. Kijk op blz. 4

DO 23 MRT

TINEKE SCHOUTEN Donderdag 23 maart, 20.15 uur Entree € 37,50 (inclusief consumptie) Reprise

Foto: Roy Beusker

Dubbel is al de 25ste theatershow van Tineke. Mooi moment voor een feestje, toch? Hoewel, Tineke heeft er ook een dubbel gevoel bij. Terwijl wij fuiven zit een groot deel van de wereld er minder warmpjes bij. Voor Tineke is dat een inspiratiebron, nooit vergeten hoe dankbaar wij mogen zijn. Wie dat beseft kan onbezwaard dubbel liggen van het lachen om de bijzondere typetjes die Tineke ten tonele voert en genieten van de mooie liedjes. Een uitbundige avond met de grootste comédienne van Nederland.

JORIS LINSSEN & CARAMBA

VR 24

Vrijdag 24 maart, 20.15 uur Entree € 20,00 (inclusief consumptie)

MRT

ZA 25

Foto: Rob Becker

MRT

Foto: Sas Terpstra

Deze avond gaan we niet naar Mexico met Joris Linssen & Caramba. Ze zoeken het eens veel dichterbij huis. We krijgen nu een avond pareltjes van Nederlandse streekartiesten voorge­ schoteld, die vanuit de streektaal in het Nederlands zijn omgezet en in een Caramba-jasje gestoken. Maar Caramba-klassiekers worden niet vergeten in deze dampende en ontroerende show, evenmin als nieuw eigen materiaal. Dichterbij is een poëtische avond muzikaal plezier.

KARIN BLOEMEN EN COR BAKKER Zaterdag 25 maart, 20.15 uur Entree € 29,50 (inclusief consumptie) Karin Bloemen en Cor Bakker hebben een lange historie samen, maar waar waren ze ook alweer gebleven toen geluk nog het oude normaal was? Ka&Co doen net of er niets gebeurd is; het C-woord zal niet worden genoemd, er komen ouderwets leuke conferences langs en natuurlijk worden de mooiste liedjes gespeeld en gezongen! Het wordt een avond theater zoals het hoort, zonder Zoom, scherm en koptelefoon, maar met al die echte, lachende en genietende mensen om je heen.

25


ZO 26 MRT

KIKKER IS VERLIEFD Zondag 26 maart, 14.30 uur Entree € 19,50 (eenheidsprijs) Vanaf 3 jaar

Foto: Max Velthuijs

Kikker, de bekende kikvors uit de boeken van Max Velthuijs, komt met zijn vriendjes Haas, Eend en Rat naar Papendrecht. Kikker voelt zich vreemd. Soms heeft hij het warm en dan weer koud. Hij voelt zich raar en wil dansen, springen en huilen tegelijk. Haas weet wat er met Kikker aan de hand is: hij is verliefd. Deze Kikker-klassieker is verpakt in een muzikale theatershow voor kinderen, maar stiekem ook geweldig voor de ouders.

HENDRIK GROEN, OPGEWEKT NAAR DE EINDSTREEP

WO 29 MRT Foto: Victor Meijer

Woensdag 29 maart, 20.15 uur Entree € 33,00 (inclusief consumptie) Zakdoeken in de aanslag! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Met misschien wel het mooiste hoofdstuk uit het leven van Hendrik Groen. De dementie van Hendrik en zijn pogingen om grip te houden op het leven zijn ontroerend en geestig. Beau Schneider kruipt opnieuw in de huid van Hendrik Groen voor het laatste geheime dagboek: Opgewekt Naar de Eindstreep.

VR 31

ASSEPOESTER Zaterdag 1 april, 14.30 uur Entree € 22,00 (eenheidsprijs) Vanaf 4 jaar Het verhaal van het lieve meisje dat opgroeit bij haar gemene stief­ moeder en -zusjes is overbekend. Prachtige kostuums, betoverende liedjes, schitterende kostuums en een flinke dosis humor zijn de belangrijkste ingrediënten van de heerlijk familievoorstelling Assepoester. Kom zelf ook verkleed naar het theater en win een sprookjesachtige prijs. En na afloop van de voorstelling kan je kennismaken met Assepoester, de prins en de stiefmoeder die gelukkig meevalt. Een zalige musical van Van Hoorne Theaterproducties.

26

Vrijdag 31 maart, 20.15 uur Entree € 22,00 (inclusief consumptie) Cats bassist Arnold Mühren is de spil van deze 7-koppige Evergreen Top 1000 Live Band. De band staat garant voor een nostalgisch avondje vol evergreens. Elk jaar zendt NPO 5 immers deze lijst uit, die helemaal vol staat met de liedjes die je écht wilt horen. Van Het Dorp van Wim Sonneveld tot Nights in White Satin van The Moody Blues. Daartussen in klassiekers van The Beatles, Tom Jones en André Hazes, Bee Gees en Elvis Presley. Lekker hoor!

ZA 1 APR

Foto: XXX

Foto: Robert Gort fotografie

MRT

EVERGREEN TOP 1000 LIVE


THE UKRAINIAN NATIONAL BALLET

ZO 2

Zondag 2 april, 14.30 uur Entree € 25,00 (eenheidsprijs)

APR

Het ballet! Een magische wereld van spitzen, tutu’s en klassieke verhalen, zoals De Schone Slaapster. Ruim 125 jaar na de première is het klassieke sprookjesballet van Marius Petipa op muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski nog altijd dé toetssteen voor balletdansers wereldwijd. Het sprookje van de prinses die zich aan het spinnenwiel prikt en moet slapen tot de prins haar wakker kust krijgt in dit ballet een heel sierlijke vertolking, die spannend en betoverend is voor de hele familie. Deze uitvoering door het Nationaal Ballet van Oekraïne heeft natuurlijk een bijzonder tintje door de actualiteit.

ZA 8 APR

PERCOSSA Zaterdag 8 april, 20.15 uur Entree € 25,00 (inclusief consumptie)

Foto: Sanne Bas

Een voorstelling van slagwerkgroep Percossa is als een rit in een achtbaan, verpakt in muzikale scenes, verstillende momenten en grappige acts. Deze show vertelt het verhaal van vier mannen die al jaren over de wereld toeren en zo langzaam het onderscheid tussen het echte leven en de showbizz niet meer zien. Ze proberen manieren te bedenken om uit deze routine te breken. Maar ze worden steeds weer meegezogen door de onbedwingbare drang om muziek te maken met alles wat er voorhanden is.

ERIK VAN MUISWINKEL

VR 14

Vrijdag 14 april, 20.15 uur Entree € 22,50 (inclusief consumptie)

APR

ZA 15

Foto: Mark Uyl

APR

Foto: Curly & Straight

Onder het motto ‘Taal is van ons allemaal’ zet Erik van Muiswinkel zijn publiek onder een anderhalf uur durende taal-douche. Taal is niet alleen van taalkunstenaars als Drs. P of Jeroen van Merwijk maar ook van het 6-jarige meisje dat net leert schrijven en van Willem van Hanegem of Siffan Hassan. Samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts bewijst Erik van Muiswinkel dit in zijn geestige nieuwe show Moojen Ligjes in de Lugt.

ANNEKE VAN GIERSBERGEN Zaterdag 15 april, 20.15 uur Entree € 20,00 (inclusief consumptie) Als tiener ontdekte Anneke van Giersbergen (The Gathering, Baron 1898) dankzij het album Hounds of Love (1985) de muziek van Kate Bush. Ze brengt met deze theatertournee een prachtige ode aan deze zangeres. Uit respect voor de authenticiteit van Bush heeft Van Giersbergen een eigen creatieve en persoonlijke draai aan de songs gegeven. ‘Niemand zou je de muziek van Kate Bush toevertrouwen, behalve Anneke van Giersbergen’, twitterde een bezoeker na afloop van een van Annekes solo-optredens. De ene geweldige zangeres zingt de andere.

27


ZO 16

APR

MAASTRICHTER STAAR Zondag 16 april, 14.30 uur Entree € 25,00 (inclusief consumptie) Matinee Een ode aan het geliefde Limburg, hoe kan het ook anders, in Wie Sjoon oos Limburg Is. De Maastrichter Staar is opgericht in 1883 en groeit nog steeds. Onder leiding van dirigent Frederik Verhooghe wordt gezongen uit opera, operette en musical. Maar ook het typisch Limburgse repertoire komt aan bod. Wat een muzikale rijkdom met al die zangers op het podium. Voor de voorstelling is er ook een heerlijke High Tea. Kijk op blz. 4

LENNON & MCCARTNEY ACOUSTIC Donderdag 20 april, 20.15 uur Entree € 21,50 (inclusief consumptie)

DO 20 APR

Foto: Selin Gholonian

Two of Us is een intiem en ontroerend eerbetoon aan Lennon & McCartney. Een nostalgische reis, langs Strawberry Fields, via de kamer van Paul, waar ze hun eerste liedjes schreven, langs de kroegen van Hamburg en uiteindelijk over de hele wereld. Alle liedjes worden akoestisch gespeeld en gezongen en ondersteund door een violiste en een celliste. Met Jop Wijlacker, Dennis Kolen, Myrthe van de Weetering en Celia Torres.

VR 21

PIETER JOUKE Zaterdag 22 april, 20.15 uur Entree € 18,00 (inclusief consumptie) Pieter Jouke heeft een lange staat van dienst als schrijver bij De Avondshow, Padoem Patsss en natuurlijk zijn eigen cabaretvoorstellingen. NRC vindt hem zelfs een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Nu staat Pieter dan eindelijk in De Willem met Laars Lappen, een voorstelling die alle antwoorden geeft. De vragen zoeken we er later wel bij. Mooie verhalen en klassieke thema’s in een besmet jasje, maar dan absurd leuk. Een onophoudelijke stroom van grappen, woorden en taalkunstjes, Pieter Jouke is briljant.

28

Vrijdag 21 april, 20.15 uur Entree € 25,00 (inclusief consumptie) Blanko, de band van ex-3J Jan de Witte, kruipt in de huid van de Talking Heads ten tijde van de film Stop Making Sense. Die film maakte indruk door de geweldige muziek en de bijzondere opbouw: zanger David Byrne begint solo op een leeg toneel, daarna komen er steeds meer bandleden bij, terwijl het technische team druk bezig is om alles op te zetten. Als de band compleet is ontstaat een swingende show waarbij alle hits van de band voorbij komen. Een onvergetelijke ervaring!

ZA 22 APR

Foto: Thierry Schut

Foto: PhotobyMenJ

APR

STOP MAKING SENSE


DE SCHEEPSJONGENS VAN BONTEKOE

ZO 23 APR

Zondag 23 april, 14.30 uur Entree € 18,00 (eenheidsprijs) Vanaf 8 jaar In 1618 vertrekt een schip uit de haven van Hoorn met als bestemming Oost-Indië. Aan boord vijf jonge vrienden die op zoek zijn naar avon­tuur. Nadat het schip in brand is gevlogen, spoelen ze aan op een onbekende plek. Zo begint het bekende jeugdboek De Scheepsjongens van Bontekoe van Johan Fabricius. Dit historische jeugdboek is bewerkt tot een avontuurlijke familievoorstelling. Theater De Jonge Honden - bekend van Oorlogswinter - brengt hem op de planken.

ZA 6 MEI

ERNST, BOBBIE & DE REST Zaterdag 6 mei, 14.00 en 16.00 uur Entree € 17,50 (eenheidsprijs) Vanaf 4 jaar Reprise De grootste en populairste kinderhelden van Nederland komen opnieuw naar Papendrecht. In deze familieshow staan zoals gewoonlijk grappen, avontuur en spanning centraal. Natuurlijk komen alle bekende Ernst en Bobbie-hits weer aan bod. Voor Ernst en Bobbie is een optreden pas geslaagd als alle bezoekers schor van het zingen en meedoen de zaal verlaten. De voorstelling van Ernst, Bobbie en de Rest is een feest voor het hele gezin.

Zondag 7 mei, 14.30 uur Entree € 27,50 (inclusief consumptie) Matinee Opgericht op 5 mei 1945. Onze ouders, grootouders en over­grootouders groeiden er mee op; The Dutch Swing College Band is nog steeds Nederlands meest toonaangevende en bekendste jazz-orkest. Natuurlijk zijn er steeds aanpassingen, zonder dat die afbreuk doen aan de befaamde sound.

ZO 7 MEI Rhytm is our Business is een energieke show van het verjongde orkest met verfrissende arrangementen van de afgelopen 100 jaar. Voor de voorstelling is er ook een heerlijke High Tea. Kijk op blz. 4

Foto: Robert Nippoldt

THE DUTCH SWING COLLEGE BAND

29


VR 12

MEI

MARTIJN KARDOL Vrijdag 12 mei, 20.15 uur Entree € 17,50 (inclusief consumptie)

Foto: Aisha Zeijpveld

In zijn bejubelde programma De Situatie vertelt cabaretier Martijn Kardol over een stuurloos schip dat weer koers moet zien te krijgen. Voor iedereen die een crisis moet bezweren. Want hoeveel verschil kan er zijn tussen het omgaan met een dreigende klimaatcrisis of het samen beslissen wat er thuis wordt gekeken op Netflix? Iedere crisis heeft impact. Prachtig cabaret van Martijn, één van de beste nieuwe cabaretiers van het moment.

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER Zaterdag 13 mei, 20.15 uur Entree € 26,00 (inclusief consumptie)

ZA 13 MEI

Foto: Piek

Na het boek en de film is er nu een theaterbewerking van de bestseller van Kluun. Komt een vrouw bij de dokter is het aan­grijpende verhaal van twee strijdlustige en verre-van-perfecte mensen wier liefde tot het uiterste wordt getest. Het gaat Stijn voor de wind totdat de liefde van zijn leven Carmen de diagnose borstkanker krijgt. Terwijl zij wordt behandeld, stort Stijn zich in een affaire. Met Maartje van de Wetering en Xander van Vledder. Top toneel.

VR 19 MEI

CAMERETTEN FINALISTEN TOURNEE Vrijdag 19 mei, 20.15 uur Entree € 16,00 (inclusief consumptie) De finalisten van Cameretten 2021 trekken langs de theaters om hun prijswinnende voorstelling te vertonen. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en veel, heel veel grappen, alles komt voorbij tijdens de finalisten tournee. Alsof je op een toverbal sabbelt. Steeds wat nieuws, steeds een andere kleur en altijd lekker. Het snoepgoed van de toekomst en in Papendrecht kun je er nu al van genieten.

Zaterdag 20 mei, 20.15 uur Entree € 17,50 (inclusief consumptie) Annick Boer, wie kent haar niet? Ze staat al 25 jaar onafgebroken op het toneel en is bij het grote publiek bekend van haar vele typetjes in Kopspijkers, TV Kantine (Anouk, Eva Jinek) en Cojones. Haar tweede solovoorstelling is geheel van eigen hand, met mu­ziek van Jean Louis van Dam. Geen politiek, corona of mensen bashen, Annick is meer van de zelfspot in geestige conferences en de mooiste liedjes. Haar eerste show was geweldig, maar Deze Is Nog Beter!

30

ZA 20 MEI

Foto: Randy Fokke en Lotte Schröder

ANNICK BOER


STAYING ALIVE

ZO 21

Zondag 21 mei, 20.15 uur Entree € 29,50 (inclusief consumptie)

MEI

Stilzitten wordt knap lastig bij dit onvervalste discofeestje. Zes zangers en zangeressen, begeleid door een swingende band, zingen de grootste discohits uit de jaren zeventig. Wat te denken van songs uit de nog steeds populaire musicals Saturday Night Fever, Grease en Fame? Maar ook bekende discohits als I Will Survive, Daddy Cool en It’s Raining Men komen langs in Staying Alive. Kortom: You should be dancing, yeah!

DO 25 MEI

3JS Donderdag 25 mei, 20.15 uur Entree € 29,50 (inclusief consumptie)

Foto: Arno Stevens

Het is inmiddels 15 jaar geleden dat de 3JS landelijke bekendheid kregen met hun debuutalbum Watermensen. Ze vielen gelijk op met een unieke folk-popsound. Aardse instrumenten, rijke zang-melodieën, teksten die tot de verbeelding spreken... Ze zijn 15 jaar en 11 albums verder en alleen maar beter en wijzer geworden. Deze show wordt een reis langs de afgelopen 15 jaar. De liedjes vertellen de verhalen. Mooie verhalen. Zoals we van hen gewend zijn. Met Jan Dulles, Jaap Kwakman en Robin Kuller.

MIKE BODDÉ & THE ROYAL DUTCH SCAM

VR 26 MEI

Vrijdag 26 mei, 20.15 uur Entree € 25,00 (inclusief consumptie)

ZA 27

Foto: Piet Douma

MEI

Foto: Tom Beek

Midden in de Coronacrisis mochten we ineens een paar weken open, en dus kwam The Royal Dutch Scam een show vol liedjes van de Amerikaanse band Steely Dan spelen. Dat was zo’n overdonderend concert, dat we het een groter publiek gunnen, zeker nu pianist, zanger en cabaretier Mike Boddé (Podium Witteman) aanschuift. De prachtige stem van Lo van Gorp, de geweldige, tienkoppige band en al die briljante liedjes zorgen voor een weergaloze ontdekkingsreis vol zwarte humor, literatuur, jazz, hilarische anekdotes en wereldhits. Do It Again!

MOTEL WESTCOAST Zaterdag 27 mei, 20.15 uur Entree € 28,00 (inclusief consumptie) Syb van der Ploeg en zijn band brengen sinds 2007 het beste van de Amerikaanse meerstemmige Westcoast muziek. Bijna 200.000 bezoekers zagen inmiddels deze muziekproductie. Op het pro­gramma staan uiteraard The Eagles en andere legendarische acts als The Beach Boys, Crosby, Stills & Nash, The Doobie Brothers, Fleetwood Mac, Joni Mitchell én CCR! Met Edward Reekers, Brenda Bee en Julian Thomas, samen met hun vijfkoppige band met o.a. Hubert Heeringa.

31


VR 2

Foto: Coert Buiting

JUN

DOMINIQUE SELDIS & FRANCIS BROEKHUIZEN Vrijdag 9 juni, 20.15 uur Entree € 37,50 (inclusief consumptie)

ASHTON BROTHERS Vrijdag 2 juni, 20.15 uur Entree € 25,00 (inclusief consumptie) Try-out In deze gloednieuwe jubileumshow ▲ gaan de Ashton Brothers op zoek naar de kern van hun broederschap. Het magische element in hun DNA dat ervoor zorgt dat ze al twintig jaar de zalen in binnenen buitenland platspelen. Dwars door de fysieke grenzen van het theater. Dwars door de ruimte en tijd. Dwars door huid en haar, in één rechte lijn naar je hart. Rebels, onverschrokken, hilarisch, muzikaal en ongeëvenaard. The Ashton Brothers are coming back to town!

VR 9 JUN

JEUGDTHEATERSCHOOL PAPENDRECHT Bedenk jij de spannendste verhalen of ben je een acteur of actrice in de dop? Schrijf je dan in voor de lessen van JeugdTheaterSchool Papendrecht. Ontdek wat toneel­spe­len is, laat je fantasie gaan en leer hoe het is om samen iets moois te maken en op te voeren.

Foto:Mark Engelen

Wat is de mix van de dramatische en dol hilarische operasopraan Francis van Broekhuizen en de geniale contrabassist Dominic Seldis? Het resultaat is een super vermakelijke muzikale extra­ vaganza met een inkijkje in het backstage leven van een klassieke superster in een concert vol glitter en glamour. The Francis & Dominic Show is een echte aanrader als je ook maar een heel klein beetje van klassieke muziek en een heleboel van lol houdt. Het gedroomde toetje van het seizoen!

Eerst een proefles? Lijkt het jou leuk om mee te doen aan de lessen van de Jeugd­TheaterSchool maar wil je eerst een keertje ‘proeven’? Dat kan! Er zijn gratis proeflessen. Aanmelden kan via de website.

Bij JeugdTheaterSchool Papendrecht krijg je les van profes­ sionele docenten. Ook wordt een beroep gedaan op andere podiumkunsten­makers voor workshops en masterclasses, bijvoorbeeld op het gebied van schminck, dj of acrobatiek. En jaarlijks werk je toe naar een uitvoering en mag je op het grote podium van Theater De Willem staan. Wie wil dat nou niet? Wanneer? Iedere dinsdag aan het einde van de middag en ’s avonds in Sportcentrum Papendrecht. Schrijf je in! Is dit helemaal jouw ding en wil je graag lessen volgen bij JeugdTheaterSchool Papendrecht? Schrijf je dan nu in via het inschrijfformulier op de website.

www.theaterdewillem.nl/jeugdtheaterschool JTSPapendrecht

32

jeugdtheaterschool_papendrecht


BESTELKAART Rechtstreeks bestellen via onze website www.theaterdewillem.nl gaat sneller en geeft net zo veel kans op mooie plaatsen. Wij verwerken bestelkaarten ook pas vanaf 23 mei! 1. Je vult op de lege regels de voorstellingen in die je wilt bezoeken. Noem voor de zekerheid de datum en zo nodig het tijdstip en vul het gewenste aantal plaatsen in. Bij voorstellingen met een eenheidsprijs neem je de kolom “Aantal normaal”. Er zijn enkele voorstellingen die niet in aanmerking komen voor de CJP/65+ korting. Dit zijn de shows van Excelsior en alle andere voorstellingen met een eenheidsprijs. 2. Vul in: Naam

M/V

Adres Postcode/Woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Maakt gebruik van de rolstoelplaatsen (zie onze Huisregels op de website)

Ja / Nee

Afmeting rolstoel (bxdxh)

3. I ndien je een CJP hebt, vul het nummer in:…................................................. Voor pashouders en mensen ouder dan 65 gelden de kolommen 65+ en CJP op het bestelformulier. Op een groot aantal voorstellingen verlenen wij € 1,50 korting. Bij de ingang van het theater kan om een geldig CJP of legitimatiebewijs gevraagd worden. 4. Omcirkel op de plattegrond op de achterkant eventuele voorkeurplaatsen. Let op: we kunnen die plaatsen niet garanderen. 5. Haal deze kaart uit het boekje en stuur hem naar: Theater De Willem, Postbus 192, 3350 AD Papendrecht. Vergeet niet te frankeren! 6. De formulieren worden door elkaar gehusseld, genummerd en vanaf 23 mei verwerkt. Die nummering bepaalt de volgorde van afhandeling. Aanvragen die na later binnenkomen, worden in volgorde van binnenkomst behandeld. 7. Je kunt ook kiezen voor e-tickets (zie blz. 35): E-tickets ja / nee Let op: Gekochte kaarten worden niet teruggenomen!

Handtekening: ….................................................

Datum: ….................................................

NAAM VOORSTELLING

DATUM EN TIJDSTIP

AANTAL NORMAAL

Voorbeeld: Pietje Puk

1 oktober, 14.00 uur 2

AANTAL 65+

AANTAL CJP

1

-

33


ER DE WILLEM I 2012 - 2013

VRIJDAG 13 MEI

ZATERDAG 14 MEI ZAALPLAN ZAAL PLATTEGROND TONEEL TONEEL

Rij 1 16 15 14 13 12 11 10 9

8

7

6

5

4

16 15 14 13 12 11 10 9

8

7

6

5

4

21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9

3

2

3 8

1

2 7

Rij 2

1 6

5

Rij 3

21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6

Rij 4

25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8

Rij 5

28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6

Rij 8

Rij 6 Rij 7

Rij 9 Rij 10 Rij 11

29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15

14 13 12 11 10 9

8

7

Rij 12

5

6

25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15

14 13 12 11 10 9

8

7

6

5

4

25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15

14 13 12 11 10 9

8

7

6

5

4

Rolstoelplaatsen Rolstoelplaatsen

Rolstoelplaatsen 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9

8

7

6

5

4

3

2

1

24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9

8

7

6

5

4

3

2

1

27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9

8

7

6

5

4

3

Rolstoelplaatsen

Rij 13 2

27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9

8

7

6

5

1

Rij 14

1 2

1

2 2

Rij 15

1 1

2

Rij 16

1 2

1

2

Rij 17

1

4

3

2

1

4

3

2

1

Rij 18

Niet elke voorstelling trekt evenveel bezoekers. In zulke gevallen verkleinen we de zaal ter hoogte van rij 13.

RZIENINGEN

Leeftijdsgrens: Theater de Willem behoudt zich het 65+: Mensen die ouder zijn dan 64 jaar krijgen bij ons recht voor geen toegang te verlenen tot de zaal aan meestal € 1,50 korting. Op verzoek dient een identikinderen die niet voldoen aan de leeftijdsgrens. teitsbewijs getoond te worden. horenden: Theater De Willem beschikt over Geluid: De technici van de bezoekende gezelschapKorting voor kinderen tot 12 jaar: Bij familievooravanceerd systeem voor slechthorenden. pen bepalen het geluidsniveau van een voorstelstellingen is er meestal een aantrekkelijke korting atie bij de ........................................................................................................................................................................................................................................... kassa. Het gebruik is gratis. ling. Onze eigen medewerkers hebben hierop geen voor kinderen onder de 12 jaar. Indien er bij de elen: Theater De Willem beschikt door de invloed. Heeft u last van het geluidsniveau van een beschrijving van een voorstelling een aparte prijs is an de zaal........................................................................................................................................................................................................................................... over een beperkt aantal plaatsen voorstelling, dan horen wij dit graag. Wij geven uw vermeld voor kinderen, dan is deze prijs de laagst schikt is voor een rolstoel. In verband met de ........................................................................................................................................................................................................................................... opmerkingen dan door aan de technici van het bemogelijke. Een combinatie met een abonnement koreid en de toegankelijkheid kunnen wij alleen op ........................................................................................................................................................................................................................................... treffende gezelschap. ting is dan niet meer mogelijk. olstoelplaatsen reserveren. Indien u van deze Acties: Tijdens het seizoen is het mogelijk dat Websites: Kijk voor de meest actuele informatie op en gebruik........................................................................................................................................................................................................................................... wenst te maken, moet u dit aangeTheater de Willem voor bepaalde voorstellingen een www.theaterdewillem.nl. Daar vindt u ook links naar het bestelformulier. ........................................................................................................................................................................................................................................... actie onderneemt. Meestal betekent dit dat er korting de websites van artiesten in ons programma. Onze wordt gegeven. Reeds gekochte kaarten kunnen VICE website is gemaakt door Gecko-Productions, De helaas niet worden ingeruild. Reclame Divisie en Crossmedia Vision BV. Wij maken Kaarten ruilen: Eenmaal gekochte kaarten worden Buurt: Een goede buur is beter dan een verre voor de kaartverkoop gebruik van Ticket Cloud 3.0, niet teruggenomen. Wel is het mogelijk uw kaarten enclub! Theater De Willem biedt de mogelijkeen product van Crossmedia Vision BV. om te ruilen voor een tegoedbon, mits u dit tenminste m gratis lid te worden van Onze Buurt. Een deniet Willem voorwaarden van de Vereniging voor Schouwburg REGELS 48en uurConcertdirecties voor aanvang van in deNederland voorstelling meldt. Voor malen perTheater jaar, maar vakerverklaart dan eensde peralgemene deze service brengen wijIn € deze 3,00 administratiekosten , krijgen de mensen in Onzewelke Buurtzijn eengedeponeerd digitale van toepassing bij de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam onder nummer 309/98. Roken: is in de hetaansprakelijkheid hele gebouw niet toegestaan.. in rekening. sbrief met algemene daarin nieuws, last-minute staat aanbievoorwaarden o.m. vermeld inRoken hoeverre van toepassing is binnen ons gebouw. (Artikel 9: Fotograferen: Het maken van beelden/of geluidsZaalopstelling: is de aard een voorstelling en zelfs vrijkaarten. Wie deel wil uitmaken van de exploitant is niet aansprakelijk voor kosten, schaden en/of interessen, die ontstaan aan bezoekers en/ofSoms goederen, als van direkt opnamen tijdens de voorstellingen is strikt verboden. of het aantal verkochte plaatsen van invloed op de Buurt hoeft alleen maar een emailadres op te of indirekt gevolg van handelen c.q. nalaten. Genoemde prijzen zijn inclusief de wettelijke B.T.W., zetfouten voorbehouden. Te laat komen: Laatkomers storen artiesten en zaalopstelling. Het is mogelijk dat de plaatsen die op Dat kan op het bestelformulier in deze krant. publiek. Wie na aanvang van de voorstelling binnenuw kaarten vermeld staan, dan niet gebruikt kunnen nieuwsbrief al krijgt, hoeft zich niet opnieuw komt, wordt de toegang geweigerd. Kaarten worden worden. Uiteraard krijgt u in dit geval andere plaatsen geven. niet teruggenomen. Theater De Willem beschikt over toegewezen. Reclamering is niet mogelijk. erwekker: Kaarten heb je vaak al een jaar in een ruime parkeerplaats, maar bij drukbezochte oms liggen ze onder in een la, soms zitten ze ALGEMENE VOORWAARDEN voorstellingen kan het voorkomen dat er in de directe oude tas. 34 Dan is het wel zo prettig, als je een nabijheid van het theater geen plaats is. Houdt u ering krijgt. Theater de Willem heeft de

OPMERKINGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN


ONZE DIGITALE NIEUWSBRIEF BRENGT HET LAATSTE NIEUWS! Sinds jaar en dag geven we aan het einde van elke maand in het theaterseizoen een digitale nieuwsbrief uit met nieuwtjes, extra voorstellingen, wedstrijden, extra kortingen en nog veel meer. Voor die nieuwsbrief kun je je abonneren. Op de homepage van onze website www.theaterdewillem.nl staat een link naar een pagina waar je naam en e-mailadres kunt invullen. Je krijgt dan een e-mail ter bevestiging en daarna ben je lid.

E-TICKETS: GEMAK DIENT DE MENS. Een e-ticket is een toegangsbewijs dat niet in de vorm van een kartonnen kaartje naar je wordt opgestuurd, het is een digitaal bewijs van betaling dat we naar je e-mailen. In het e-mailtje dat we je sturen zit een bijlage in pdf-vorm. Die kun je printen en meenemen naar het theater, maar je kunt hem ook in je mobiele telefoon zetten en die meenemen naar het theater. Bij de ingang wordt je kaart op echtheid gecontroleerd. Een e-ticket heeft een paar voordelen: • Je hebt hem veel sneller in huis. Je bestelt via onze website, je betaalt met een iDEAL-link en meteen verschijnt het e-mailtje in je inbox.

• Het is ook goedkoper. Bij een normale bestelling reserveren wij stoelen voor je, sturen een rekening, controleren je betaling, printen je kaarten en sturen ze op. Daarvoor brengen we € 4,50 per bestelling in rekening. Bij e-tickets brengen we per bestelling € 1,00 in rekening. Daarmee betalen we het computersysteem dat die e-tickets genereert. Verder werkt een e-ticket net als een gewoon kaartje; er staan rij- en stoelnummers op, maar we zetten er ook je naam op en aanvullende informatie. En als je liever échte kaartjes ontvangt, dan kan dat nog steeds. Zowel op de website als op het bestelformulier kun je kiezen.

KIJK OP DE WEBSITE VOOR ACTUELE INFORMATIE! We hopen van harte dat Corona er de brui aan geeft en er dus geen aanleiding meer is voor beperkingen in het theater. Maar de kans dat er toch weer verplaatst of geannuleerd moet worden, is natuurlijk nooit helemaal weg, artiesten worden immers ook wel eens gewoon ziek. Het lukt ons vaak goed om iedereen bijtijds te informeren, maar niet altijd hebben we een correct e-mailadres of belandt een bericht in de spam. Daarom is het fijn dat je altijd op de website terecht kunt voor het laatste nieuws en een compleet overzicht. Je kunt natuurlijk ook terecht over aanvullende informatie, foto’s en filmpjes van de voorstellingen. Kijk daarom regelmatig op onze website!

www.theaterdewillem.nl

35


Foto: XXX

Foto: XXX Foto: XXX

Sportcentrum Papendrecht beschikt over 2 complete sporthallen, een binnen en buiten zwembad, en nog veel meer multifunctionele ruimtes. Natuurlijk geven we zwemlessen en kun je bij ons vrij zwemmen. Daarnaast worden er ook diverse aquasporten gegeven onder leiding van gekwalificeerd personeel. Aan de aquasporten kan iedereen vrijblijvend deelnemen: Aquajoggen: trainen van de spieren, gewrichten en conditie zonder de bodem te raken, dankzij de wetbelt. Aquarobic: verbeteren van de spierkracht en de lenigheid en conditie behouden. Aquavitaal: houdt de spieren soepel en brengt de conditie op peil. Aquavaria: een ideale manier om in aanraking te komen met alle aspecten van bewegen in het water. Diverse aquasporten komen aan bod.

www.sportpapendrecht.nl Foto: XXX

Voor uitgebreide informatie kun je onze website raadplegen: www.sportpapendrecht.nl. Alle actuele informatie en nieuwtjes worden kenbaar gemaakt op onze facebook pagina. Ons telefoonnummer: 078-303 89 00. Burgemeester Keijzerweg 110, 3353 CV Papendrecht. info@sportpapendrecht.nl

SPEEL . BE WEEG . LEEF. SPEEL . BE WEEG . LEEF.