Page 1

nr. 01 2012 | vårutgave

natteravnene gjør byen tryggere

vårtrender vill, søt eller nostalgisk? interiør natur inne er in herresko hans nye vårsko

gratis • sentermagasin • bli inspirert 130 butikker, spisesteder og servicetilbud


fritid – uteaktiviteter

G-MAX

er klare for sesongen! Vår betyr trening for mange, både fordi strandsesongen nærmer seg – og fordi det er mer inspirerende å røre på kroppen når varmegradene øker og fuglene synger utenfor husveggene. På G-MAX er betjeningen klare til å hjelpe store og små med å komme i gang med både trening og uteliv! løping

Er du glad i å bruke beina utendørs eller foran TVn, har G-MAX det som trengs. Tredemølle og pulsklokke er fine verktøy for en effektiv treningsøkt, og med sålestøping som et servicetilbud får du tilpasset perfekte løpesko til akkurat din fot og form. På løp er lettvekts- og mengdetreningssko de viktigste kategoriene, med Nike Free på toppen som markedets mest populære lettvektssko, og Kayano i mengdetreningskategorien. Begge skoene kommer denne våren i ny og forbedret utgave!

sykkel

Kom innom og få tips og hjelp til vårklargjøring av sykler og justering av gir og bremser i butikkens verksted. G-MAX Storo er en av de aller største sykkelbutikkene i Oslo med over 500 ulike modeller utstilt til enhver tid – og med egen racingavdeling. Twentyniner (MTB sykkel med store hjul) er den aller største nyheten på sykkelfronten, og etterspørselen etter elektriske sykler forventes å øke vesentlig gjennom sesongen.

2

barn

Småfolk i barnehage og tidlige skoleår trenger overgangsklær som tåler vind og vær, og vi har vel alle erfart en kald og våt turdag at riktig utstyr gir glade barn. Fra innerst til ytterst har G-MAX riktig klær til de av oss som hopper i sølepytter og ruller i gresset. I tillegg har butikken fullt sortiment innen skate hardwear, som komplette brett, løse decks, trucks, kulelager, grip, tools, hjul og mye mer innen merkene Element, Toy Machine, World industries, Pig, Blind, Darkstar og Speed Demons. Utvalget inneholder også soft goods fra kjente merkevarer som DC, Element og Billabong. Butikken har dessuten egen skaterampe!

sport

Når det gjelder Golf-entusiaster, kan G-MAX glede med nyheten om et fullt sortiment fra Taylormade, Nike, Callaway og Chrisco. Innen fotball er F50 Adizero den største nyheten fra Adidas på flere år, og er ventet å bli den største vinneren denne våren. Adidas lanserer også

storo storsenter vår 2012

Mi coach som er beskrevet som neste generasjon av fotballinnovasjon – der en chip i skoen følger med på hvordan du presterer og beveger deg gjennom en fotballkamp eller på trening.

trend

Produkter som er svært populære, trendy og aktuelle mot våren er pulsklokker. Garmin 910 XT, Polar RCX5 og Garmin 210 er supre valg! Butikken har også eget servicesenter for batteri og reimskift, og har alt tilbehør til Polarklokker. Ellers er butikken proppfull av treningstøy i lekre og lekne farger fra merkevarer som Nike, Bavac, Frank Shorter, Adidas og Casall. Ingen grunn til å sitte inne, altså!


8

våren har kommet til Storo! Nå kan vi virkelig si at våren nærmer seg, ja vi kan til og med merke det. Rundt oss slipper vinteren taket og renner bort under føttene på oss, og rydder plass til noe nytt. Det er en fantastisk følelse å bli møtt av forsiktige solstråler i fjeset når man går ut av huset om morgenen, og akkurat som resten av verden kommer vi ut av dvalen vår vi også. Det er vår – og det er deilig!

5

13

For meg betyr vår farger. Ikke bare de fargene som blomstrer ute, men også at det er høysesong for å omgi seg med farger og energi på kroppen og i huset. Finnes det noen bedre sesong for fornyelse av garderobe og interiør enn nettopp våren? Her på Storo bugner butikkene av farger, lette stoffer, fresh inspirasjon og sommerdrømmer. Nå skal du føle en glede av å gå mellom butikkhyllene våre, og handel hos oss skal være en herlig opplevelse av den nye sesongen. Dette vårmagasinet du nå holder i hendene, håper vi kan være din kilde til inspirasjon gjennom våre fargerike motereportasjer og friske sminketips, og ikke minst håper vi at du vil nyte lesestoff om både Natteravnene og Marianne Jemtegård – og smake på våren med alle sanser gjennom vår artikkel om Oliviers & Co. Bli kjent med våre servicetilbud og finn vårlige favoritter til hele familien, både små og store. Kos deg med magasinet og kos deg med våren, og velkommen til våre vårlige herligheter på Storo Storsenter.

storo storsenter Vitaminveien 7–9, 0485 oslo telefon: 22 89 00 20 e-post: informasjonen@storostorsenter.no web: www.storostorsenter.no facebook: www.facebook.com/storostorsenter ansvarlig redaktør: Unni Merethe Aasgaard prosjektansvarlig: Vibeke Wærstad Det tas forebehold om trykkfeil og utsolgte varer.

trender vårmote inspirator: Marianne Jemtegård interiør portrett: Natteravnene skjønnhet herremote: Budsjett vs. eksklusivt

28 sånt som gutta liker 32 reise 34 helse og velvære 36 baby 38 barnerommet 40 ung og trendy 46 nøstet mitt

Bli ny-konseptet skal absolutt ikke være forbeholdt damene synes vi, så nå er det gutta sin tur! Vi er overbevist om at dere menn også ønsker å se bra ut, lukte godt, ha en fin sveis og være kledd opp i kule klær. Derfor kan alle menn, gutter, drømmeprinser og tøffinger melde seg på i konkurransen om en fornyelsesdag i regi av Storos egne eksperter på hud, hår og styling, Auster Salon & Academy.

tekst: Anette Holm-Antonsen interiør fotograf: Christian Brun interiørstylist: Hege Barnholt produktbilder: Christian Brun og leverandører

O

RD

541

OBS! Påmeldingen er bindende. Bli nydagen vil bli avholdt på dagtid, tirsdag 24. april. Det er det viktig at vår heldige vinner har fri fra alt annet denne dagen. Ved påmelding samtykker du også at tekst og bilder kan brukes i sammenheng med øvrige kampanjer og aktiviteter for Storo Storsenter. Påmeldingsfrist til Bli ny-dagen er 19. april. Mer informasjon og påmelding finner du på storostorsenter.no

IC E C OL A B

EL

N

mote og skjønnhet fotograf: Solveig Selj fotoassistent: Mari Torvanger Knap produktbilder: Christian Brun, Oda Hveem og leverandører make up og styling: Stephan Ulvund Øien stylingassistent: Ida Johnsgaard hår: Karin Eiri, Auster Salon & Academy modeller: Gitte Lill, Emilie og Anders, Heartbreak/Pholk

787 Printed matter

541

O

RD

IC E C OL A B

storo storsenter vår 2012

EL

N

trykk: Polinor

4 5 12 13 14 22 26

Snart skal én heldig kar trekkes ut til å bli ny med Storos eget ekspert-team! Er ditt navn med i trekningen?

Jumpsuit 499,95 gosha Trenchcoat 399,95 only Sjal 149,- cubus

idé & design: Egge Reklamebyrå

innhold:

26

Hei, alle menn!

Unni Merethe Aasgaard Senterdirektør

forside:

12

10

787

3


vårtrender

Skjerf 199,risøe

vill, søt eller

nostalgisk – hvem er du? Våren er egentlig en fornyelse av hele verden rundt oss. Ute knopper det i alle farger, og de krokete sorte grenene som har vært gjemt under rimfrosten i flere måneder får plutselig nytt liv som vaiende fargepaletter. Denne forfriskende følelsen av blomstrende omgivelser, etterlengtede varmegrader og en nyvåknet verden skal vi nå ta med oss inn i både garderobe og hjem. Fornyelsen er jo forunt oss også etter en norsk vinter! Det er aldri morsommere å gå på leting etter skatter i butikkhyllene, enn nå på våren. Og før du kaster deg ut i nyhetene, skal du huske på tre trender som kommer til å gå igjen gjennom hele sesongen, slik at du kan være litt bevisst på hva du skal kikke etter.

pudder og pastell

Uskyldig, sart og dust – eller fargerikt og modig. Du bestemmer! Pastell-paletten kan brukes på mange måter og i alle varianter. Pasteller er en lysere nyanse av sesongens farger, og har i motebildet tidligere stort sett bestått av beigetoner, sand og grått. Men i år er vårkolleksjonene i stor grad inspirert av både iskrem og godteri. Mintgrønn, lyserosa, dus korall og babyblå er de mest populære tilskuddene i pastell-familien, sammen med lysegult som aldri før har vært mer aktuelt enn akkurat i år. Pudder er som alltid en klassiker, og ser fantastisk ut med ledige former mot solbrun hud. Pudder er duse nyanser som stammer fra rosa, grått og sand. Pudder og pastell kan fint kombineres sammen, gjerne i såkalt colour-blocking der farger og toner spriker, men fungerer.

4

safari

Fascinert av naturen i motebildet har vi vært lenge – og sånn er det også denne sesongen. Vi skal ut å la oss inspirere av dyremønstre, materiale, farger og form utenfor veggene, både fra nordisk skog og fra mer eksotiske breddegrader. Denne ville stilen vil vi se på smykkefronten, i kleskolleksjoner og innen nyheter i interiøret. Hvor dyrisk tør du være? Kraftige og store, etniske mønstre har også vært en vinner de siste årene, og trenden vil virkelig eksplodere ytterligere mot vår og sommer.

50-tallet og smale midjer

Moteverdenen går stadig tilbake i tid for å hente frem igjen linjer, farger og former. Et tiår som titt og ofte fungerer som inspirasjon for mange trendskapere, er 50-tallet med sine knalle farger, ankel-lange kjoler, prikker og smale midjer. Om det er Mad-Men som har satt standarden denne sesongen vites ikke, men 50-tallet farger mye av vårens motebilde. Det feminine skal fremheves og fargene skal fortelle at du ikke er redd for å vise ditt eget fargerike deg. 50-tallet er glede, farge, fornyelse og positivitet – og det er jo perfekt til våren!

storo storsenter vår 2012

skann koden for å se bilder fra fotoseansen


mote – tre trender

7Camicie Accessorize Bianco Footwear Bik Bok Bjørklund Boys of Europe Brandstad Brilleland b.young Carla Carlings Change Chantal Cubus David-Andersen dna Dressmann Eurosko For Men Gerts Gina Tricot Glitter GOSHA H&M Høyer Storo Jack & Jones Junior Barneklær KappAhl Krogh Optikk Levi’s Store LMC Mango Marinka Match Monki Morris Nadine Noa Noa ONLY PM Polarn O. Pyret Risøe Shoebaloo Sissi Skoringen/ECCO swag Thune Gullsmed & Urmaker Urban Vero Moda VIC Nordseth VILA Vivikes Volt Wow Økonomisko

pink, pudder & pastell – fargene som feirer at det er vår!

Mandy pant 299,- cubus By Malene Birger sko 2899,- høyer storo Genser 179,95 only Ring/smykke 49,- bikbok

storo storsenter vår 2012

5


mote – tre trender

Trendy pensko 399,bianco

Twin-Set paljettkjole 4698,carla

Proud peacock smykke 159,accessorize

PVC jakke 499,95 risøe

Michael Kors ballerinasko 995,shoebaloo

Cardigan i 100 % cashmere 1398,gerts

A Pair 2245,shoebaloo

Maison Scotch bukse 1199,nadine Elton rosa kjole 1299,og Elton rosa jakke 899,sissi

Cream Sacha cardigan 799,gosha

Biker boots by Burin 1499,gosha

Acne kjole 1500,nadine

6

storo storsenter vår 2012


Sølvørepynt med cubic zirkonia og store perler 1195,thune gullsmed & urmarker

Sølvanheng inkl. kjede med rosa månesten 845,Sølvring med rosa månesten 445,thune gullsmed & urmaker

Balconette bh 429,95 Hipstertruse 249,95 change

Lykke kjole 399,vivikes

Jodie Top 699,match

Andy cropped bukse, str 32-44 299,cubus

Calvin Klein Push-up bh 459,- /string 265,marinka

Jeans str 34-46 199,kappahl

Lyse pumps i lakk fra Villain 499,dna

Blondekjole 399,95 b.young

Ole Lynggaard gullørepynt, Lotus 22 200,david-andersen

Rosa bluse 229,95 vero moda Jakke 998,pm

Pensko i vårens farger 499,bianco

Mario Conti Donna topp 399,vic nordseth

storo storsenter vår 2012

7


mote – tre trender

Jumpsuit 499,95 gosha Trenchcoat 399,95 only Belte 499,- noa noa Ring 99,95 b.young Sjal 149,- cubus Sko 1599,- gosha Klokke 2199,- bjørklund Tom Ford solbrille 2995,- krogh optikk Armbånd 149,- noa noa

urban

safari – vill, vakker og vågal

8

storo storsenter vår 2012


Miss Fantastic scarf 199,vivikes

Ray-Ban 4171 1075,krogh optikk Stripet topp 249,95 b.young

Natalie blouse 299,vivikes

Allie Top 499,vivikes

Bjørg sølvsmykke 1014,david-andersen

ViaVai 1695,shoebaloo

Bonnie ermløs skjorte, str. 34-44 199,cubus

Leopardmønstret sko i skinn fra Villain 499,dna

Trendy pensko 449,bianco Veske 249,glitter

Trenchcoat, beige 100 % bomull 599,kappahl

Øredobber 129,95 b.young Campomaggi veske 4898,carla

Øredobber med fjær 39,90 glitter

Espadrillos, str. 36-41 299,økonomisko

Helen “slip-in” tresko, softclox 1299,gosha

Tribal cord strech armbånd 130,accessorize

Snake cardigan 299,mango

Roberto Naldi kjole 2495,chantal

storo storsenter vår 2012

Tunika 499,pm

9


mote – tre trender

feminin

retro

– tilbakeblikk som inspirerer

Högl sko 1199,- eurosko Genser 1499,- høyer storo Bukse 449,- mango By Malene Birger hatt 799,- høyer storo Ring 49,- bikbok Hvit stor veske 399,- mango

10

storo storsenter vår 2012


Baum und Pferdgarten strikket jakke 2799,høyer storo

Baum und Pferdgarten silkebluse med print 1499,høyer storo Topp med krage 259,95 vero moda Georg Jensen perlering i gull 10 600,david-andersen

Ribkoff kjole 2495,chantal

Oscalito genser med volanger i grå/blå, ull/silke 1648,gerts

Trendy pensko 449,bianco

Ballerina, str. 36-41 149,økonomisko

Prada SPR17O 2220,krogh optikk

Dress Pichi 349,mango Triangel bikini med utagbart fôr 299,95 change

Hispster med regulerbar lårhøyde 299,95 change Baum und Pferdgarten brokadetopp i gull 1099,høyer storo

Italiensk dameskjorte med eleganse og herlige detaljer 747,7camicie

By Malene Birgerww cardigan 1699,høyer storo

Dress Corasao 299,mango

Sadie Skirt 699,match

storo storsenter vår 2012

11


moteinspirator

marianne jemtegård

foxy dame med bein i nesa

Marianne oppdaget først musikken. Deretter fant hun mote. Heldig for oss andre.

klokken er 9 om morgenen, og Marianne Jemtegård beveger seg mot kontoret – som vanlig på høye hæler. Alltid. Oslopulsen er i ferd med å nå sin sedvanlige dagsform, og jenta kler å være del av storbyen som våkner rundt henne. marianne er grunnlegger og redaktør i mote- og musikkmagasinet VIXEN, Norges første gratis kvinnemagasin. – Jeg kom inn i magasinverdenen gjennom en lidenskap for musikk, og startet musikkmagasinet MUTE da jeg var 20 år gammel. Jeg holdt på med dette i 6 år før jeg etter hvert gikk mer over i damebladverdenen. Erfaringen fra disse årene samt ønsket om å bruke mote til å utfordre, inspirere og underholde, var grunnlaget for oppstarten av et kvinnemagasin med litt nye prinsipper, bedyrer den vakre blondinen. gjennom sine år i magasinverdenen hadde Marianne

knyttet gode kontakter i motebransjen både i og utenfor Norge, og med et verdifullt nettverk rundt seg grunnla hun magasinet VIXEN for tre år siden. – Det er alltid vanskelig å starte opp noe helt nytt, men plutselig begynte alt å rulle. Vi har fått en profil som når ut til trendsettere og motekresne jenter og vi står på for å fylle sidene med ren inspirasjon og kjærlighet for mote. Jeg føler meg heldig som får reise masse og jobbe med så mange flinke folk som jeg gjør, enten jeg er på jobb i Oslo eller i New York, smiler Marianne. VIXEN er oppdatert på nye trender innen mote, makeup og musikk og har sans for nye talenter og mennesker med en særegen stil. Magasinet har nå et opplag på 35 000, og distribueres i motebutikker og hos frisører landet rundt.

når jeg spør Marianne om hvordan en typisk dag ser ut for

henne, får jeg til svar at det er få typiske dager i løpet av året. – Jeg gjør jo forskjellige ting hele tiden, og jeg reiser utrolig masse. Jeg vet virkelig hva det betyr å bo i en koffert, men herregud som jeg elsker det. Selv om jeg er skikkelig dårlig til å pakke! I tillegg til all fartingen i jobben så har jeg kjæreste i København, så jeg er aldri lenge på et sted, ler hun, og fortsetter. – Jeg er DJ i tillegg til redaktør og har jobber på store fester titt og ofte, samtidig som jeg er resident DJ på luksushotellet La Mamounia i Marrakech, der Stordalen giftet seg. Det er et helt fantastisk sted, og en jobb jeg nyter å gjøre.

12

magen. Huff og huff, jeg vet at det er tilbake i motebildet igjen, men de kommer jeg til å holde meg unna uansett. Jeg husker at jeg brukte slike topper som 14-åring, sammen med trange slengbukser i nervøs fløyel og mørk, matt leppestift. Hun ler godt før hun forteller om klesrutiner om morgenen. – Hva jeg tar på meg når jeg står opp avhenger av hvor godt jeg har sovet og hvilket humør jeg er i. Jeg graviterer først og fremst mot en farge jeg har lyst til å bruke akkurat den dagen, også setter jeg sammen antrekket ut i fra det. Klær skal være gøy, og jeg forandrer gjerne stil fra dag til dag.

marianne har nettopp ledet bloggarrangementet VIXEN

Blog Awards, og hun er positiv til norske motebloggere. – Det har skjedd en kjempeutvikling de siste årene, det er flere som tør å gjøre nye ting og flere som åpner for å være kreative fremfor kommersielle. Det er morsomt! Det er kjempefint for norske jenter å ha slike inspirasjonssider å søke til når de trenger tips og råd når det gjelder mote.

først ble Marianne inspirert av musikk. Deretter ble hun inspirert av stilen til de som lagde musikken, før hun til slutt ble hun fascinert av designerne bak stilen. – Musikken var min vei inn, og siden tidlig alder har mote og musikk vært min store lidenskap. Heldig for meg så får jeg jobbe med begge. For meg er mote en umiddelbar kunstform som skapes her og nå. Det som inspirerer meg er reise og nye mennesker, mennesker som tør å tenke stort. Som tør å drømme.

våren har smeltet gatene i mange uker allerede, og Marianne vet hva du bør ha i garderoben din når godværet tar over for fullt. – Pasteller og lette, tynne materialer er en deilig erstatter for all denne tunge strikken vi har kledd oss i gjennom vinteren. Shortsdress med blazer og shorts i samme farge, gjerne fersken eller turkis, er en kjempehit og passer godt med en lett silketopp under. Dette er mykt og sofistikert, og perfekt for alle mulige anledninger. Man kommer også langt med et par nye, lyse, freshe sko og en kul veske, avslutter moteekspert Jemtegård. Jeg er sikker på at vi får høre mer fra denne damen utover våren og sommeren.

marianne svarer fort når jeg lurer på hva slags plagg vi aldri kommer til å se henne med. – Korte topper som viser

Tekst: Anette Holm-Antonsen / Foto: Privat

storo storsenter vår 2012


interiør – natur inne er in

Christiania Belysning DesignTorget Feel FotoKnudsen Gosha Hansen & Dysvik Jernia Kitch’n Kremmerhuset Lucky Duck Mester Grønn Nille Nøstet Mitt Princess Tilbords Traktøren Kjøkkenutstyr Åhléns

natur inne er in

Lenge har naturen vært velkommen inn i nordiske hjem, og trenden fortsetter enda sterkere til våren. Bruk fantasien sammen med kvist, jordtoner, trestruktur, stein, lin, grov strikk og dyremotiv og skap harmoni og vakker naturlighet på soverommet, i stua og på verandaen.

Hvit keramikkfugl 59,- kremmerhuset Glasslykt med hank 149,- åhléns Kirsebærgren i bunt 60,- mester grønn

storo storsenter vår 2012

13


interiør – natur inne er in

Hvite pynteputer med hvit tekst 249,- feel Pute med sort tekst “YOU ARE AWESOME” 199,- åhléns Sengesett i krepp 100 % bomull 140 x 200 249,- princess Hvitt pledd 130 x 170 249,- princess Hvitt strikkepledd 120 x 160 flettestrikk 499,- åhléns Sengekappe 180 x 200 i bomull 499,- åhléns Bordlampe 999,- kremmerhuset Klokke 179,- åhléns Krakk i metall 599,- kremmerhuset New Norm thermokopp, sett med 4 kopper 399,- kitch’n Uggs Minibailey button 1800,- shoebaloo Stor kopp på bok 49,- åhléns Bok “The Hummingbird Bakery: Kakedager” 299,- notabene Bambus strikkepinner 100,- nøstet mitt Traphilo nøste 85,- nøstet mitt Bastkurv 199,- åhléns Hvitt flodhesthode 119,- kremmerhuset Dekortape 29,- kremmerhuset

interiør:

røff

& naturlig

14

storo storsenter vår 2012


Reinsdyrhode 249,feel

Tiril konsollbord 1499,feel

Lind vinhylle 1299,feel

Harmonisk

sjelero

Bambuspinner 33 cm 100,Hubro fra Dale 56,Hegre fra Dale 31,nøstet mitt Kurv 49,- åhléns

Jutematte 70x120 399,åhléns

Smykketre 299,Makrame armbånd 649,Tråd armbånd 349,lucky duck

Factory puff 1999,feel

“Blomstenes hemmelige språk” Vanessa Diffenbaug 299,notabene

Kurvsett, 2 pk 49,90 nille FM radio 129,- clas ohlson Georg Jensen klokke 949,Alfredo stålbeholder 299,Stålbeholder med lokk i eik 299,traktøren

Duftpinner 179,Hårbørste i bambus 39,Heklede kurver 89,-/99,lucky duck

storo storsenter vår 2012

15


interiør - naturen inn

York lenestol inkl. naturfarget pute 4999,- feel Lampe med strikkeskjerm 999,- kremmerhuset Hvit bastkurv 199,- åhléns Grønt strikkepledd i kurv 499,- feel Hvit avlang Judy benk 1299,- feel Grå lyslykt under krakk 149,- kremmerhuset Ninja grønn pute i stol 249,- feel Fleecepledd i stol 129,- princess Sitta Ribb krakk i bjørk 2495,- designtorget Casagent grå keramikkbolle, under krakk 405,- traktøren Le Creuset tekanne 519,- tilbords Eva Solo vase med hank 399,- jernia Liten hvit fugl 59,- kremmerhuset Knagg Bill 395,-designtorget

16

storo storsenter vår 2012


Rica bordlampe i tre 798,Mia linskjerm 398,christiania belysning Sparebøsse med fuglebur 179,Keramikkvase 129,kremmerhuset

Putetrekk 239,kremmerhuset Byste 599,åhléns

Gjestmildt, åpent

Montreal puter 35x50 129,princess

Kopp 49,kremmerhuset

og lunt

Trelysestaker 99,- 129,- 179,kremmerhuset Indonesia galleriramme til 6 stk 10 x 15 bilder 499,fotoknudsen

Iitala Lempi glass, munnblåst 249,traktøren

Trerammer 249,feel Oliventre, tre størrelser fra 399,kremmerhuset Bilde 179,kremmerhuset Pynteputer 199,feel Hedda stol lin 999,åhléns

Durance duftlys 189,Parfum home romspray 179,gosha

“Naturligvis”, nordiske interiører, Kirsten Visdal 399,tanum

storo storsenter vår 2012

Gardinstang Sol 110–215 149,90 210–380 199,90 Chick fix ferdig gardin (140 x 160) 149,90 (140 x 220) 199,90 hansen & dysvik

17


interiør – natur inne er in

Stol 999 åhléns Oliventre 3499,- feel Kurv oliventre står i 200,- mester grønn Trestige 999,- feel Muuto lampe 1150,- designtorget Betty kommode i tre 2499,- feel under kommoden: Lyslykt i kurv 129,- princess Diverse kurver fra 60,- mester grønn Diverse løker i potter 40,- mester grønn Hageredskap på gulv 145,- designtorget Rice grønn kurv, 4 pk 279,- kitch’n Trekasse til flasker 129,- feel Flasker med kork 79,- feel Mønstrete vaskeklut fra Rice 49,- kitch’n på kommode: Casagent vinkrukke 459,- traktøren Casagent kasse i keramikk 999,- traktøren Potteskjulere med tekst 60,- og 90,- mester grønn Rice grønn melaminkopp 39,- kitch’n Urtesaks 145,- designtorget

18

storo storsenter vår 2012


Lykter 298,christiania belysning

Rektangular serveringsbrett i porselen 125,- / Bolle 89,- og 129,- / Skje i bambus 39,traktøren

Arbeidshansker 19,- / Vannkanne i zink 99,Vannkanne i hvitt 69,clas ohlson

Iitala Kastelhelmi lyslykt i fargene vanngrønn og sand 99,traktøren

Sene kvelder

lange dager

pukka rense-te 49,vita

Trekasser 499,- og 399,gosha Glassvase 149,Bjørnar keramikkvase 99,kremmerhuset

Salatbestikk i bambusfiber 39,Bolle 99,- / Saftkanne 159,Serveringsfat 199,kremmerhuset

Lexington krus 98,Lexington boller 149,tilbords

Life pute 179,åhléns

Boucle pledd 399,90 hansen & dysvik

Sementkrukke 39,- clas ohlson Hamptau 29,- clas ohlson Løk i potte 40,- mester grønn Kurver med stoffinnlegg liten 199,- / stor 299,feel

Morter i stengods 435,- og 295,designtorget

Huslykt 200,- / Lykt med mønster 250,mester grønn

storo storsenter vår 2012

19


portrett – natteravnene

Hanne-Stine Hallingby er engasjert koordinator av Natteravnene ved Nordberg ungdomsskole.

natteravnene kvitrer på nordberg I Oslo kan man se en ny trend blant ungdommer på kveldstid. T-banen har blitt sentral i visse unges liv når mørket faller på, og mens vognene ruller mellom stasjonene samles de til vorspiel. Mange henger på Ringen og venter på en telefon om en fest et sted, slik at det bare er å hoppe på banen når det kommer en invitasjon. Og mens de venter klirrer det i flasker. – det er derfor vi fra Nordberg konsentrerer

oss om Sognsvannsbanen, forteller Hanne-Stine Hallingby, koordinator av natteravnene ved Nordberg ungdomsskole, en stor skole som huser 580 elever. Det er FAU ved skolene som har ansvaret for å koordinere en dugnadsbestemt Natteravnordning. Hvordan dette organiseres er ulikt fra skole til skole. – Vi på Nordberg tar utgangspunkt i at alle foreldrepar ravner én kveld i løpet av 8. klasse, forteller Hallingby og fortsetter. – Med såpass mange elever på skolen, har vi nok foreldre til å kunne samle fem-seks ravner hver fredagskveld, og innimellom også på lørdager. Oslo Sporveier stiller med varme lokaler på Majorstua stasjon tilgjengelig for Natteravnene både som oppmøtested før rundene, underveis og som base for samling etter at kveldens runde er over. Slik blir banen et sted å være nær ungdommen, og samtidig en god samarbeidspartner. Ordningen er ellers et samarbeid mellom FAU’ene ved Ris, Midtstuen, Marienlyst, Ruseløkka, Majorstua, Nordberg og Steinerskolen, samt forebyggende avsnitt ved Majorstua politistasjon. Tilsvarende ordninger organiseres i nabobydelene og blant frivillige for Oslo sentrum.

hans jacob mydske er fauleder på Nordberg, og var i fjor selv Natteravnkoordinator ved skolen. – For politiet er vi en viktig ressurs når det gjelder ungdom og rus, og vi får en briefing av dem før 20

hver runde. I tillegg har politiet et direktenummer som vi kan ringe til dersom vi kommer opp i situasjoner der de trengs, forteller han.

høstens voldtektsbølge i Oslo har gitt Natteravnordningen mer oppmerksomhet enn tidligere, og foreldre er flinke til å stille opp i beste dugnadsånd. – Vi blir møtt av ungdommene på en god måte, og vi ser at de setter pris på at vi er der. Med oss i gatene er tryggheten større for de som er ute, og jeg tror vi blir sett på en litt ny måte etter alle de skremmende historiene fra i høst. Oppslutningen og oppmerksomheten rundt Natteravnene har vært eksplosiv. Vi er ikke en autoritet, men vi får respekt fordi vi gir en trygghet der vi er, bedyrer han. Som Natteravn har du i utgangspunktet ikke lov til å gripe inn selv. Jobben til ravnene skal bestå i å observere, spionere og melde fra til politiet. – Men selvfølgelig finnes det grader av å gripe inn også, konstaterer Hans Jacob og Hanne-Stine. – Vi skal ikke gripe inn i et slagsmål, men om en fest er ute av kontroll så gjør vi det vi kan for å få oversikt over situasjonen, for eksempel ved å finne ut om det er noen voksne hjemme, om det er overstadig beruselse eller om noen har skadet seg. Det er lov å bruke hodet, og vi har ingen spesielle regler annet enn det å bry seg som med-mennesker. storo storsenter vår 2012

Tekst: Anette Holm-Antonsen Foto: Ingeborg Øien Thorsland

ungdom og rus er Natteravnenes største fane-

sak. – Overstadig beruselse er dessverre noe vi stadig kommer borti, og det er sånt som skjer når ungdommer samles sammen til fest. Noen drikker for første gang og vet ikke sine egne begrensninger, sier Hanne-Stine, som håper og tror at synet på Natteravnene under slike sammenkomster kan virke preventivt og positivt. – Ravningen fungerer samtidig som en sosial nettverksbygging mellom foreldrene, og er utrolig verdifull når det gjelder å fange opp trendene blant ungdommen vår når det kommer til drikking og fest i tidlig alder. Dessuten er skolene veldig flinke til å kommunisere denne problematikken til foreldrene som en realitetshåndtering, og har egne programtilbud på skolen som omhandler unge og rus som den utfordringen det er, forteller Hanne-Stine.

– rusproblematikk i tidlig alder er jo ikke noe

nytt, dette husker man jo fra egen ungdom også, forteller Hans Jacob og fortsetter. – Problemet nå er alle disse nye kommunikasjonsmåtene der du kan nå så utrolig mange på kort tid, som for eksempel Facebook og mobiltelefon. Det kan være så enkelt som at en 14-åring arrangerer en uskyldig pizzakveld med kamerater, og så forgreiner dette seg ut til uvelkomne gjester. De potensielle problemene bli større gjennom denne massekommunikasjonen, konkluderer han.


Blant flere frivillige foreldre stiller Cathrine Karlsen, Frode Langva og Line Bull opp for ü gjøre gatene tryggere. storo storsenter vür 2012

21


g

sminketips – tre trender

li r u t a N

sminke til våren

Dette er en teknikk vår stylist, Stephan, bruker for å få kjendisene til stråle på den røde løperen.

1

2 3 4 5 6

grunning

Bruk en god fuktighetskrem.

foundation

Start med å legge en foundation som er lik din egen hudtone. Legg kun foundation der du har flekker eller røde, slitne områder. Poenget er at huden skal ha en jevn farge.

modellering

Lag en linje med en foundation eller highlighter concealer i en tone lysere, som går fra tinningslappen og ned til under nesen. Når du ser deg i speilet skal dette se ut som en V. Bruk samme produkt for å lyse opp under øynene.

blush

Bruk en fin blush eller solpudder til å gi et hint av farge og til å forme kinnene. Jobb i underkant av kinnet. Ikke dra den helt bak til øret.

glød

Bruk en kremhighlighter til å lyse opp panne, hake, kinn og lepper. Dette gir en utrolig fin glød som gjør at du ser ekstra frisk ut.

finish

Avslutt med et pudder der du føler du trenger å matte ned.

tips! tips! tips! øynene

Dior Hydra Life sorbet creme 490,kicks

Ha gjerne tre ulike nyanser i øyenskyggen din. En lys, i samme tone som huden, en litt mørkere, som en lys brun eller ferskenfarget, og en mørk farge som brun, grå eller dyp lilla. Legg den lyse baseskyggen på hele lokket opp til brynet. Denne fargen skal ikke synes, men danne en base for de neste skyggene. Den mørkeste fargen legges i globallinjen og den mellomste på selve øyelokket. Pass på å få duse overganger i fargene.

Essie, medium rose neglelakk 129,cubus

Clarins, Blush prodige 01 330,esthetique Lumi Magique concealer 179,vita

Dior Skinflash 005, Radiance booster pen 325,kicks

Clarins, øyeskygge Ombre Mineral 375,esthetique

Gosh, Volume Lip Shine 99,vita Isadora fuktighetsgivende leppestift 125,vita

22

eos, lipbalm 79,cubus

IsaDora, øyeskygge 149,vita

storo storsenter vår 2012

Fit me blush 119,cubus

Shimmerwaves, blush 239,body shop


ri a f a S

sminke til våren

Safarimakeup handler om gull, hvitt og bronsefarger kombinert med f.eks. grønn. En nydelig look som kler absolutt alle.

1

øyne

Etter du har lagt den perfekte vårhuden kan du starte med øyeskyggene. Legg den lyseste skyggen i skrinet på hele øyelokket og litt under brynene. Legg en halvmørk bronseskygge i globalen. Et triks her er å heve brynene dine og børste på plass skyggen i underkant av øyebenet. Og dus denne ut med en ren kost. Når du senker brynene igjen vil skyggen legge seg pefekt inn i globalen. Bruk en gull- eller bronsefarget kajal. Lag en strek langs vipperoten og mellom vippehårene på øvre øyelokk. Bruk en ren kost og start å jobbe lineren oppover ca 3 millimeter, eller til den går over i øyeskyggen. Bruk samme skyggen som du brukte i globalen og legg et tynt lag over kajalen slik at den fester seg og ikke glir utover dagen. Om lineren smitter eller flyter ut, er det dette steget du har hoppet over.

2 3

Lancôme, Teint Miracle 03 385,kicks

Shimmer Cubes øyeskygge 249,body shop

Honey Bronze, Shimmering dry oil 239,body shop Essie neglelakk 129,cubus

OPI, Bling Dynasty neglelakk 159,kicks

Gosh Bronzing 89,vita

lepper

Legg en gammelrosa eller ferskenfarget lipgloss. Ønsker du fyldigere lepper kan du bruke en lipliner som er lik lipglossen din og blande den forsiktig inn i glossen langs leppekonturen. Det skal ikke være en leppelinje, men heller et inntrykk av en mørkere ytterkant av leppen.

bryn og vipper

Tegn opp brynene og legg mascara.

finish

Bruk et solpudder tilpasset huden din. Enten gulaktig for deg med varme undertoner i huden (olivengrønn eller gul), eller rosa undertone for deg som har kalde undertoner i huden (rosa eller kald grønn).

tips! tips! tips! concealer mot mørke ringer

Ikke bruk concealer under hele øyet. Den skal bare påføres fra innerst, ved neseryggen og forsiktig over de mørke ringene. Bruk gjerne pekefingeren.

Maybelline, Terrasun 99,vita

Estee Lauder leppestift, Sublime Nectar 275,esthetique

4

Bruk en grønn eller bronsefarget kajal langs nedre vipperot. Følg framgangsmåten i punktene over.

Estee Lauder, Five colour eye shadow (Topaz Mozaic) 510,esthetique

Baked to last, bronzing shade. Golden 01 249,body shop

Gosh kajal, Truly brown 79,vita

Lumi concealer 135,vita

Colour sentational luscious gloss 89,vita

storo storsenter vår 2012

23


sminketips – tre trender

Retro

sminke til våren

Dette er en nydelig hverdagslook som du kan bruke i nesten alle settinger.

1

øyne

2

lepper

3 4 5

Etter å ha lagt den perfekte vårhuden starter du med å legge en benhvit, matt skygge på hele lokket. Deretter duse den litt ut i kantene. Med en lipliner starter du å streke opp konturen rundt leppene. Sørg for at øvre og nedre leppe blir like store. Deretter fyller du inn hele leppen med liplineren. Dette sørger for at leppene holder seg hele dagen. Legg en leppestift med enten gul eller blå undertone, avhengig av din egen leppefarge, over hele leppen. Men hold deg en millimeter innenfor leppekanten, slik at du ikke fargen sklir ut utover dagen.

blush

Bland litt brune øyeskygger lett på en kost. Bruk dette som en ”skygge” under kinnbeinet ditt i stedet for blush.

vipper

Legg lett med mascara. Ikke noe voldsomt til denne looken.

bryn

Tegn opp brynene dine, enten med skygge eller blyant. Brynene skal være litt mørke, men avpass styrken etter leppene. Bruker du blyant må du huske å bruke en børste til å duse ut litt etterpå, slik at brynene ikke ser ut som en strektegning.

tips! tips! tips! Fit me pudder nr. 115 149,vita Make Up Store, China Red 170,kicks

øynevipper

Sett på noen enkle, falske øyenvipper etter at du har påført mascara. Etterpå bruker du en vippetang for å få dem til å blande seg narturlig inn.

Isadora fine eyeliner 109,cubus Isadora Perfect Lipliner 89,cubus

Lancôme Rouge in Love 260,kicks/esthetique Isadora øyenskygge 105,cubus

Essie neglelakk 129,cubus Make Up Store blothing powder 259,kicks

24

China Glaze neglelakk 99,kicks Dior Garden Party neglelakk 215,esthetique

storo storsenter vår 2012

L’Oréal Superliner, gel intenza 139,vita

Illegal Length maskara 149,vita


joakim wang

konsulent i Bitmill Hvor lenge har du handlet her? Jeg har handlet på Storo Storsenter siden jeg begynte å jobbe der i 1989, og det har siden vært det senteret jeg foretrekker. Det er sentralt og lett å komme seg til. Hvorfor handler du her? Jeg drar til Storo Storsenter fordi de har et enormt stort utvalg, senteret er kjempefint, det er lett å finne fram der, og det er moderne. En bra standard.

4

Senteret

Hvordan vil du beskrive atmosfære, service og betjening? På Storo er det alltid kjempehyggelig og en god service. Spesielt etter det ble pusset opp, har det blitt mer oversiktlig. Det er alltid ryddig og rent. Hva er det som gjør at du kommer tilbake? Det må være summen av de tre over! Den gode atmosfæren, det brede utvalget og at jeg finner alt der. At det er lett å komme seg dit med offentlig transport, gjør også at dette er et senter jeg kommer tilbake til gang etter gang.

carine styrvold

studerer spesialpedagogikk ved UiO.

Foto: Johanna Svensson

Hvor lenge har du handlet her? Jeg har handlet på Storo siden jeg flyttet til Oslo i august 2011.

jacob gundersen og thomas buraas elever ved Engebråten Ungdomsskole

Hvorfor handler du her? Fordi de har alle de viktigste butikkene jeg trenger samlet på ett sted, også er det kort vei fra der jeg bor. Mine favoritter er H&M, Gina Tricot, Bik Bok, Kremmerhuset og Platekompaniet.

Hvor lenge har dere handlet her? Vi har handlet her veldig lenge, både i den gamle delen av senteret og i det nye bygget. Det har blitt kjempefint! Hvorfor handler dere her? Vi handler her fordi senteret har et bredt utvalg av butikker – det har alt vi trenger. Butikkene vi handler mest i er Urban, Gamestop, Egon, McDonald’s og Platekompaniet. Senteret arrangerer også spennende eventer, som BombDrop, som jeg var på tidligere i vinter, sier Jacob. Det var spektakulært. Det var fett å se da snowboard-folka kasta seg utfor fra den høyden!

Hvordan vil du beskrive atmosfære, service og betjening? Jeg synes Storo er et behagelig og oversiktlig senter. Jeg liker at det er mye sitteplasser. På andre sentre er det ofte et problem at det ikke er en ledig benk å sette seg ned på. Jeg opplever at betjeningen er hjelpsom og gir god service, jeg har ingen dårlige erfaringer med betjeningen på Storo. Hva er det som gjør at du kommer tilbake gang på gang? Som sagt, fordi senteret har alt jeg trenger samlet på en plass, jeg liker å gå der i fred og ro å handle, det er ikke så mye mas og stress som nede i sentrum.

Hvordan vil dere beskrive atmosfære, service og betjening? Storo oppleves alltid som rent og pent. Menneskene som jobber der yter god service.

Foto: Johanna Svensson

storo storsenter vår 2012

Hva er det som gjør at dere kommer tilbake? Det at senteret ligger så nærme og at det dekker alle behov, gjør at vi fortsetter å handle der.

25


mote – for mannen

EKSKLUSIVT

Singlet 199,- carlings Skjorte, Ralph Lauren fra 900,- for men Bukse, Scotch and Soda 1499,50 branstad Smykke 299,- carlings Halsveske, Vailent 299,- carlings Stetson sixpence 799,- branstad Klokke, Gant 1690,- bjørklund Sko 1299,- skoringen Bag 3499,- høyer storo

Stil kan absolutt tilpasses lommeboken din, og med noen smarte knep kan du se ut som en million selv på budsjett.

eksklusivt vs.

budsjett

totalt 10 483,50

26

storo storsenter vår 2012


totalt 4342,-

BUDSJETT

Bukse 799,- match Singlet 199,- carlings Skjorte 499,- boys of europe Sko 799,- skoringen Sixpence 149,- carlings Smykke 299,- carlings Halsveske, Vailent 299,- carlings Bag 999,- boys of europe Buksesele 300,- for men

storo storsenter v책r 2012

27


gadgets – for mannen

Bose QC15i Headset med støykansellering 2995,- elkjøp express

favoritter

for

gutta

Mens damer ofte har dilla på sko, vesker og øredobber, har gutta en kjærlighet for kule ting, røffe klær og duppedingser. Vi har funnet frem godsakene fra senteret!

Belkin Bluetooth music reciever. Overfører musikk trådløst fra din telefon/mp3 via bluetooth til ditt musikkanlegg! 399,spaceworld

Apple Airport Express Wifi router 799,- clas ohlsson

Stenstrøms skjorte, rosa 1300,- for men

/29 Cotton Jacket Stilren og tøff jakke laget av økologisk bomull. Jakken er halvlang og har godt snitt, perfekt til all slags hverdagsliv, vår, sommer og høst. 1799,- norrøna

Matis Deodorant roll-on 229,storo hud og fotpleie

Michael Kors klokke 2995,- thune gullsmed & urmarker

Apple iPad 2 m/Telenor Mobilt Bredbånd fra 2490,elkjøp express

28

storo storsenter vår 2012


Oakley Fast Jacket fra 1800,krogh optikk

“Sankta psyko” thriller fra Johan Theorin 379,notabene

Amanda Christensen sløyfe 350,- for men

Mario Conti strikkejakke 799,vic nordseth

“Ildvitnet”, Lars Kepler 379,tanum

Mario Conti bestefartrøye 399,- vic nordseth

Henry Choice Straight broken twill jeans 699,Henry Chioce Basic leather belt #2, ekte skinn 199,boys of europe

Skjorte med flotte detaljer og farger 897,7camicie

Apple iPhone 4 m/Tele2 iSmart fra 695,elkjøp express

Exentri lommbok, plass til 6 kort, seddellomme 400,for men

SP Men Refresh Tonic 279,og SP Men Refresh Shampo 229,nikita hair

storo storsenter vår 2012

29


mote – herresko

Roots 999,eurosko

Beige skinnsko fra FACE 999,dna

Beige sko til herre i semsket skinn fra Roots 999,dna

hans nye vårsko

Roots 799,eurosko

Gant mokkasiner, Joyrider, blå, semsket 1400,for men Roots 1199,eurosko

Scarpa Mojito 1499,norrøna

tips fra skomakeren

Slik holder du skoene pene lenger

30

Våren kan fortsatt være en våt periode, og en utfordring for nye vårsko. Sørg for å ta godt vare på dem, slik at de varer lenger. Det viktigste med både skinn og semskede sko er at de impregneres før bruk, og jevnlig innimellom, slik at smuss og vann avvises. På skinn kan du bruke en svamp for å fjerne salt og skitt, og deretter skokrem for å tilføre fuktighet.

På semsket skinn kan det være verre å få bort skitt da det lettere trekker seg inn i skoen, men det hjelper å fjerne salt og smuss med en viskelærlignende børste jevnlig. Har skoene dine først blitt våte, er det viktig at de ikke sjokktørkes over en ovn eller i altfor varm temperatur. Da kan skinnet slå sprekker. Lykke til – og gratulerer med dine nye sko!

storo storsenter vår 2012

Fritidssko 499,økonomisko


senterpraten Lette og fargerike sko til løpeturen

en liten vårprat med

stian breen på g-sport

Hva er de hotteste vårnyhetene dere får inn i butikken fremover? – Vi får inn masse! Blant annet nye fine joggesko og fritidssko som garantert blir en suksess! I tillegg kommer Diamant med en fantastisk ny serie sykler. Hva er vårens ”must”? – Det må være en ny sykkel fra Diamant Apex-serien. Supre sykler til bra priser! Hva selges det mest av i vårsesongen? – Treningstekstil, løpesko og sykler.

Våren kommer med friske farger – mye å velge i hos G-Sport!

Hvordan har dere forberedt innkjøpet for sesongen? – Man må jo selvfølgelig følge med på trendene som kommer, og i tillegg er det viktig at man sørger for å få inn riktige varer til rett tid. Mye av våre forberedelser utenom dette går med til å skru sammen sykler til sesongstarten rundt påsketider. Hva kan du si om vårens trender og farger? – Lilla er fortsatt i vinden på dametekstil, og ellers ser vi at joggesko i fine farger til hverdagsbruk er en populær trend. Sporty gavetips? – Til den sporty må det være en H14 hodelykt som kan brukes både på ski og sykkel, i tillegg til turer i skog og mark. Hva kan kundene vente seg når de går inn dørene hos dere? – Vi er en av de største G-Sport butikkene i Norge, og vi har fokus på at kundene skal få hjelp og ekspertise i alle avdelinger. Butikken fokuserer på opplæring både internt og eksternt, slik at vi kan sørge for best mulig kundebehandling med størst mulig ekspertise for de som er innom. Butikken ble kåret til Årets G-Sport butikk i 2011, og det er vi jo så klart veldig stolte over og fornøyd med!

storo storsenter vår 2012

Stian hjelper deg gjerne med å velge riktige løpesko

31


fritid – reise

ticket får deg dit du vil! I freshe fargerike lokaler på Storo, hjelper Tickets reiseeksperter deg med å finne den perfekt ferieopplevelsen – uansett hvor du vil reise. Kom innom og få tilgang til hele verden gjennom charterreiser, fly, hotell, leiebil, cruise, langreiser, restplasser, skireiser og mye mer!

reiser og inspirasjon

la tiden stå stille og ta en pause fra hverdagen enklere liv på tur

Er du plaget med dårlig hofte, ustøhet, leddgikt, er svaksynt eller har nedsatt hørsel? Enklere Liv har produkter som gjør reisen enklere for alle mennesker med forskjellige behov, også for den som liker smarte løsninger som gjør den stressende hverdagen litt lettere.

Lindring for myggstikk. Denne lille “klikkeren” lindrer kløe og hemmer hevelse ved insektsbitt ved å gi huden rundt bittesmå elektriske støt. 129,enklere liv

Luftskjold til vin tåler å bli sluppet ned fra 15 m. Nå kan du trygt pakke vinen i kofferten på lange reiser. 249,- enklere liv Disse to bagasjelappene sørger for at folk garantert ikke forveksler din koffert med sin. På innsiden av lappen skriver man navn og adresse. De kommer i fire farger. 69,- enklere liv

Den populære mykisputen kommer nå i en egen reiseutgave. Alle som har prøvd disse putene blir overbegeistret. Den er supermyk, gir god støtte og er et hyggelig reisefølge. 149,- enklere liv

32

Liten og smart parfymeflakong. Den er på størrelse med en leppestift og veier kun 13 gram. Når den er fylt holder den til hele 50 dusjer. Den tåler trykket i fly slik at den er perfekt å ha med på reisen. 149,enklere liv

storo storsenter vår 2012

Solsengtrekk – et unikt produkt som gir økt hygiene og velvære. 149,- enklere liv


Dior – Simply Dior 2363,krogh optikk

Canon Ixus 220 HS inkl. designveske (verdi 599,-) 999,fotoknudsen

Reiseadapter multi 79,90 teknikmagasinet Reiseflasker Asaklitt 14 deler 69,clas ohlsson

Bitihorn equaliser + Zip neck (W) Lett inner-/mellomlag for fotturer og terrengløping – hurtigtørkende og varm. 799,- norrøna

“Topp 10 – De Greske Øyer” 179,- tanum Soltan lotion spf15 129,boots “Kroatia” 449,tanum Soap & Glory Heel Genius fotkrem 69,boots

Decléor Tan activator til ansiktet 499,storo hud og fotpleie

Bikini-sett fra Banana Moon 799,marinka

Bagasjevekt Asaklitt 129,clas ohlsson

Lekker spansk badedrakt 1689,sissi

Decléor anti-rynke solkrem spf 30 til ansiktet 429,storo hud og fotpleie

storo storsenter vår 2012

33


hud, hår og velvære

nyt en liten time med luksus hos

storo hud og fotpleie Mot vår og sommer er det alltid deilig å fornye seg litt, og hva skaper vel mer glød og sommerklar hud enn litt ekstra pleie og hverdagsluksus? Det er nettopp dette de ansatte på Storo Hud og fotpleie kan aller best.

terapeutene hos Storo Hud og fotpleie vet at alle mennesker er forskjellige, derfor er behandlingsmenyen stor og mangfoldig, slik at det skal finnes tilbud for alle typer hud, i ansikt, og på kropp, hender og føtter. Alle de ansatte i salongen er godt kvalifiserte og lokalene er pene, lyse og avslappende – akkurat slik et lite drømmested i hverdagen skal være. salongen tilbyr alt av ansiktsbehandlinger,

makeup-tips og -produkter, kroppsbehandlinger for ulikt behov, produkter og behandlinger spesielt for ham, massasje, voksing, herlige behandlinger for føtter, manikyr og spapakker.

av merkene som føres i salongen finnes

Decléor, MD Formulations, Priori, Matis, Bare Minerals og Gewohl – gode merkevarer med høy standard og godt renommé innen skjønnhet og pleie, både nasjonalt og internasjonalt. Det er stadig nye produkter, trender og kunnskap på markedet, og terapeutene på salongen er opptatt av å være oppdatert på det nyeste. I mai skal for eksempel Storo Hud og

34

fotpleie få være med Dermanor på studietur til London for å besøke hovedkontoret til Bare Essentials, som fører både Bare Minerals og MD Formulations. Her skal det læres om produkter og drift.

det jobber syv terapeuter i salongen, av de er fire fotterapauter. Mot våren har de alltid fulle lister. Våren er tid for stell av vinterføtter, slik at de blir klare for sandaler, sommervær og strandsesong om noen måneder. Fotpleierne fjerner hard hud, torner og sprekkdannelser under fotbladet, og samtidig renses, klippes og slipes neglene fine. Behandlingene avsluttes med en deilig og avslappende massasje – en herlig time i salongen skal kunne kjennes hele dagen! Vær tidlig ute for bestilling av slike tjenester i salongen, da de er svært populære i vår-månedene – og det gjelder dere gutta også! Pleie og stell i salong er ikke lenger forbeholdt damene, og menn blir flinkere og flinkere til å ta vare på kropp, hud og helse.

storo storsenter vår 2012

Ana Rosa og Tonje er inne i nok en travel sesong


Sensilis Caviar eye zone treatment. Et fantastisk produkt 339,vita

Vidal Sassoon Illuminating Clean, shampoo, farget hår 290,- alex verdini Vidal Sassoon Intense Restore, kur til tørt og skadet hår 300,- alex verdini

Optiva Body Balm 149,boots No7 Shimmering eye & lip screen 69,boots

L’eau de Chloé 30 ml Edt 395,- / 50 ml Edt 545,kicks/esthetique

Matis bodylotion som gir glød 499,storo hud og fotpleie Matis cellulitt-kur 1039,storo hud og fotpleie Chocomania Body Butter 169,the body shop

Clean Start All Over Clear Spray, 120 ml 199,vitusapotek

REN Glycolactic Skin Renewal Peel Mask, 50 ml 425,REN Radiance Perfecting Serum, 30 ml 455,vitusapotek K-PAK Revitalux hårkur 299,auster

No7 Intensive Moisture Mask 174,boots

weleda Iris dagkrem 179,nattkrem 199,Få et travelkit med på kjøpet, ved kjøp av begge! sunkost

Sensilis Caviar anti-aging day care 499,vita

Calvin Klein Sheer Beauty 30 ml Edt 395,- / 50 ml Edt 545,kicks/esthetique

storo storsenter vår 2012

Joiko Smooth Cure Shampoo 215,Conditioner 215,Thermal Styling Protectant 159,Leave-in Rescue Treatment 199,auster

35


for de aller minste

Tøfler 99,50 baby shop

Eik smykkeskrin fra 270,- til 695,david-andersen

Smekke 59,50 baby shop

små

prinsesser & sjørøvere

Små prinsesser regjerer i huset som sitt eget lille kongedømme, og tøffe sjørøvere bestemmer over hele det åpne havet som strekker seg fra stua til kjøkkenet. Barns fantastiske fantasi skal tas vare på og skinne gjennom i tingene som omgir dem – enten de er rosa eller blå.

Sutteklut 149,50 baby shop

Memini babykjole 449,junior

Baby boy melamine tallerken 45,boots

Memini overall 399,junior

Dryppfri kopp 79,50 baby shop

Chicco pikedress 249,baby shop

Memini sommerbaby bukse 399,junior

Memini overall 399,junior

36

storo storsenter vår 2012

Chicco guttedress 269,baby shop


for de litt større

Vindfleece 399,-/499,polarn o. pyret

Jakke, str. 86-128 399,kappahl

uteklær

Skalljakke (tre farger) 699,-/799,-

Ponny blinkesko str. 20-32 499,eurosko

til småfolk

Solen skinner for de minste også, og inviterer til fantastifulle krumspring i gater og skog. Nå er det tid for å være ute!

Maren trench str. 86-128 249,cubus

(kan kneppes sammen med vindfleece)

Ponny blinkesko str. 20-32 499,eurosko

polarn o. pyret

Jakke str. 86-128 179,kappahl

Stoffsko, str. 31-35 199,økonomisko

Vest 399,-/499,polarn o. pyret

Mønstete jakke str. 128-170 499,kappahl

Felix Jacket str. 134-164 299,cubus

Milan college jacket str. 86-128 199,cubus

Ponny med strikklisser str. 22-27 299,eurosko

WOXO jakke, str. 128-170 399,kappahl Regnkåpe 399,polarn o. pyret

Regnjakke 299,-/349,polarn o. pyret

storo storsenter vår 2012

37


barnerommet

Heklet sengeteppe 899,- sprell Organisk bomull sengetøysett fra Ferm Living 499,- sprell Uglepute fra Ferm Living 379,- sprell Ulv dyrehode 299,- sprell Tavle 149,- brio Leselampe 499,- sprell Liten krakk eller nattbord 399,- sprell Små trebiler på nattbord 100,- designtorget Elefant på hjul 369,- sprell Easy ride løpesykkel, 2–5 år 1790,- sprell Kjepphest 129,- brio Saccosekk, Happycat 1199,- sprell Tiger kosedyr 129,- brio Lego CITY recycling truck 299,50 brio

et godt sted å være liten

38

storo storsenter vår 2012


På dette rommet er det de minste som bestemmer – sammen med kosedyr og leker da så klart. Et lunt, lite sted fylt av gode ting er drømmen for små eventyrere.

Fargerik lysslynge 299,sprell

Bord og stol i tre, finnes også i blått 399,-/699,sprell

Easy ride løpesykkel, 1–4 år 1590,sprell

Koseharepus 79,90 brio Stor kosehund 399,- notabene Vegglampe fra Ferm Living 599,- sprell Runde krakker med heklet topp 399,- sprell Pennekopp 29,50 notabene Fargeblyanter pr. stk 12,50 notabene Sparebøsse sopp 199,- sprell Kjørebrillelue 385,- sprell Bøker fra notabene: Mummi, “Jeg vil gå og legge meg”, Astrid Lindgren og “Ruffen – sjøormen som ikke kunne svømme”

“Når det slutter å snø” av Komako Sakai. Nydelig barnebok! 3–6 år 249,notabene

Bambi vegglampe i tre 599,sprell

storo storsenter vår 2012

39


ung & trendy

Surfeinspirert genser fra JLH 399,urban

ung & trendy

Sommerfuglring 65,accessorize

Ring 55,accessorize

Ring med korallsten 49,vita

Lett chiffon sommercardigan fra Flat Top 299,urban

Tør du å være ute med det siste? Lek deg med farger og mønstre fra våre ungdommelige konsepter. Og ja – du tør! Veske 419,accessorize Trendy inka singlet fra JLH 199,urban

Trendy highwaist skjørt fra JLH 299,urban

Inka inspirert singlet fra JLH 249,urban

Fresh denimshorts fra Flat Top 299,urban

En svensk sensasjon. Twilight møter Fucking Åmål. Du har aldri lest maken! “Sirkelen” av Mats Strindberg 299,tanum

40

storo storsenter vår 2012


Smykke 299,carlings

ps vita 3g: 2598,- med et utvalg spill wifi: 2198,- med et utvalg spill gamestop

Trendy klokke fra Nixon (modell 51-30) 5500,urban

Element Drop spot 2799,41 cm høyde x 117 cm lengde 50 cm bredde · Stålplate for smooth overgang · Gummi på stålben for stødighet · Kan festes til andre dropspots · Kan brettes sammen, lett i vekt g-max

akg 518 dj headsett 499,teknikmagasinet

Element Section Complete laget av tradisjonell 7 lags lønnetre 999,g-max

Nike mavrk mid 2 899,swag

Nike mavrk low 2 799,swag

Vailent halsveske i fargene cappucino og brun 299,carlings

Element Cruiser med flat konkav og slak bue på tail. Leveres med Phase 3-5,5 trucks og 60 mm big spinner hjul. Cruiser er den nye store trenden innen skate! 1999,g-max

storo storsenter vår 2012

41


mat og spiselige fristelser

oliviers & co lidenskap på glass

Carina Whalström og kollegene på Oliviers & Co deler gjerne sin lidenskap og kunnskap om mat og smak fra Middelhavslandene

På Oliviers & Co kan du la smak- og luktesans guide deg gjennom en herlig reise langs Middelhavets kyst. Og som reiseledere får du med deg Simon Reid og Franck Karoubi som lidenskapelige matelskere med stor kunnskap om produktene som omfavner deg i det du går inn i butikken. det er ti år siden Oliviers & Co etablerte seg

i Norge. Den første butikken åpnet på Majorstua (Vibesgate), og med årene har de blitt mange flere. Nå kan du oppleve og nyte dette eksotiske konseptet både på Storo, CC-Vest, Sandvika, Grünerløkka, Stavanger, Ålesund, Sandnes, Kristiansand og Bergen. Neste butikk åpner om kort tid på Strømmen Storsenter. Konseptet er fransk og er grunnlagt på fantastiske råvarer, smaker fra Middelhavet og stor kunnskap om og lidenskap for olivenolje.

o&co har hatt en flott vekst, og tilegner seg

stadig nye stamkunder. – Nordmenn er mye ute og reiser, og opplever slik nye matkulturer som de blir glade i. Mat og smaker fra Middelhavet er svært populært, forteller salgssjef i Oliviers & Co, Franck Karoubi. Han syns nordmenn er flinke til å prøve nye smaksvarianter. – Spesielt hvis vi har smaksprøver fremme, skyter kollega Simon Reid inn.

gode olivenoljer har blitt varemerket til butikkonseptet, og i følge Franck kan prosessen med å lage disse oljene sammenlignes med vinproduksjon. – Alt avhenger av perfekte

42

olivener av høy kvalitet. Akkurat som vindruer, påvirkes olivener av klima, temperatur, modningstid og riktig innhøsting. De små grønne olivenene med kort modningstid er kraftigst på smak, og de som er modnet lenger og blitt mørkere, er mildere, opplyser Franck. Det å bli godkjent hos O&CO er et kvalitetsstempel, nettopp fordi olivenoljen må gjennom 17 ulike parametere for å tilfredsstille de strenge kvalitetskravene O&CO setter før de godkjennes. Ansatte i O&CO har av og til vært med på innhøsting av oliven på olivengårder i Middelhavsområdet. – Da får vi se hvor mye jobb det faktisk er, forteller Franck, og beskriver. – Man legger et nett på bakken under oliventrærne og håndplukker slik at olivenene faller ned på nettet og ikke på bakken. Etter denne prosessen må de hentes og kjøres til mølla innen 24 timer, slik at man unngår oksideringsprosess og høyt syreinnhold i oljen. I tillegg til at vi har tett oppfølging av olivengårdene, har vi også et godt samarbeid med presseriene som bearbeider råvarene. På en god flaske med ekte olivenolje skal du kunne finne full informasjon om opprinnelse med navn på olivengården, produstoro storsenter vår 2012

senten, dato for innhøsting og oliventype. Hvis du ikke kan det, er det mulig juks og svindel og ikke ren olje, advarer Franck.

olivenolje er sunt for kroppen. Den er proppfull av antioksidanter og vitaminer og gjør all god mat enda bedre. To-tre ganger i måneden arrangerer Oliviers & Co kursing i olivenolje, og kursene er alltid fulle. Olivenoljen kommer på mørke flasker eller bokser, så det eneste som er viktig er å oppbevare den i stabil temperatur, tipses vi om. det finnes mer enn olivenolje i hyllene på

Oliviers & Co, og det bugner av fristelser. Her finner du oljer med smak av basilikum, sitron, chili, mandarin og mynte, og nydelig Balsamico som smaker deilig til fisk, kjøtt, kylling, frukt, jordbær og melon. Her er det tapenader av fiken, pistasj, valnøtt og soltørkede tomater, pesto, syltetøy, honning og kosmetiske produkter basert på oliven. – Det skal være en opplevelse å handle her, avslutter Franck og Simon.


oliviers & co anbefaler: basilikumolje

eddik med granateple

250 ml Kr 169,-

250 ml Kr 199,-

500 ml Kr 239,-

Passer til friske salater, marinader, andebryst, lam, fruktsalater og desserter.

1l Kr 399,-

Moden fruktighet er en av egenskapene ved denne eddiken med undertoner fra røde frukter. Den fine syrligheten sammen med moden smak fra granateple gir en ny friskhet til alle smakfulle eller søte retter.

Dette er et 100 % naturlig produkt fra Apulia i Sør-Italia. Passer til salat, pasta, marinade, tomater, tomat&mozzarella, supper, dipp, fisk, kjøtt, fruktsalat eller en sorbet av basilikumolje.

fristende herligheter fra sjøen

Hva med å feire våren med en fest for ganen? Gjør måltidet til en opplevelse på alltid fantastiske Sjøveien – uansett anledning!

Fersk bacalao, ferdiglaget 139,-/kg Smakfullt og lettvint!

vellagret balsamico

fra Modena, Italia 250 ml Kr 289,-

Foto: Esten Borgos/Norwegian Seafood Council

Passer til salat, marinade, grønnsaker, fisk, grillet kjøtt, jordbær og vaniljeis.

Skrei skiver 99,-/kg Vi har også lever, rogn og tunge.

hvit trøffelolje 100 ml Kr 179,-

Denne eddiken er laget etter en tradisjonell oppskrift og den unike kvaliteten har gitt den utmerkelsen med 4 løv. Smaken er perfekt balansert mellom sødme og syrlighet med et hint av bitterhet, og den honningaktige og myke konsistensen gjør den himmelsk god. Man trenger bare noen få dråper.

Passer til pasta, salat, egg og fiskeretter. Dette er en italiensk spesialitet. Bruk oljen som en siste touch og opplev at smakene blomstrer i både varme og kalde retter. Den hvite trøffelen kalles også Albatrøffel og er høyt vedsatt for sin intense og samtidig delikate jordaktige smak.

For flere spennende produkter, se oliviers-co.no

Foto: Synøve Dreyer Norwegian Seafood Council

Herlig fjellørret fra Hardanger 149,-/kg Bør prøves!

Foto: Aina Hole Norwegian Seafood Council

mat og nytelse på senteret Storo Storsenters spisesteder byr på unike smaksopplevelser fra alle verdenshjørner. Inviter til vinterfest, nyt en sen lunsj med jobben eller bare ta en pause fra shoppingen på et av spisestedene våre. Mange av dem holder også åpent på søndager.

Spiseste de Les mer r merket med * har sø på storo ndagså storsen pent. ter.no.

baker hansen byr på alt av kaker, brød og kaffe – og en velfortjent pause.

Hos *joker storo får du det meste du behøver.

narvesen har alt av kioskvarer, og lever etter mottoet «har du lyst har du lov».

bambus sushi noodles tar deg med til Asia, og serverer ekte sushi og andre japanske, thailandske og vietnamesiske retter.

*kaffebrenneriet er husets kaffespesialister, og sørger for å gi deg en koffein-oppkvikker når du måtte trenge det.

*egon restaurant har en variert meny både for lunsj- og middagsretter, og lune og stemningsfulle lokaler.

le cafe frister med salater, ferske bakevarer, baguetter og middagsretter – samt en kopp kaffe eller to. Har du forresten smakt våre nydelige cupcakes?

smoothiexchange gir deg en avkjølende og frisk opplevelse med smoothies laget av juice uten tilsatt sukker. Kun naturlige frukt og bær, fett- og sukkerfri frossen yoghurt fra Italia er benyttet for å komponere herlighetene.

ica supermarked byr på et stort utvalg dagligvarer. Med en inspirerende ferskvareavdeling fylt med fisk, kjøtt og varmretter finner du garantert det du trenger, enten du er hverdagshelt eller gourmetkokk. jordbærpikene står klare med kaffe og kaker til enhver tid, og serverer også et utvalg av spennende kald- og varmretter.

lille persille bugner av sunne og friske råvarer som kan komponeres til dine favorittmåltider. *mcdonald’s familierestaurant er en velkjent restaurant for de fleste, og byr på et utvalg hamburgerfavoritter i tillegg til kylling, fisk og salat.

tika tika byr på tradisjonelle indiske smaksopplevelser med spennende krydderblandinger for eksotiske smaksløker. vinmonopolet på Storo Storsenter er selvbetjent, men betjeningen har ekspertise dersom du trenger hjelp til å finne den perfekte drikkevaren til måltidet.

43


ekstra service på senteret

Storo er mye mer enn mote og interiør, og innenfor disse veggene finner du flere nødvendigheter – enkelt og oversiktlig.

ekstra service på senteret foreldre- og barn-rom

Dette tilbudet ble opprettet i 2010, og rommet blir svært mye brukt – stort sett av ammende mødre, eller foreldre som trenger et stellerom. Her finnes det bord, stoler, sofa, stelleplate, microbølgeovn og flere nødvendigheter for de som besøker Storo sammen med småfolk. Her kan man trekke seg litt tilbake for en rolig mate- og stellestund, og kundene er virkelig kjempefornøyde med tilbudet. Mange finner også venner på dette rommet, og møter andre nybakte foreldre som man kan dele erfaringer med. Ta turen innom i 2. etasje.

storo kiropraktorklinikk

Kiropraktorbehandling består i å gjenopprette normal funksjon i ledd, muskler, bindevev og nervesystem. Hos oss på Storo Kiropraktorklinikk er forebygging en viktig del av behandlingen. Derfor vil vi forsøke å gi deg en forklaring på hva plagen din skyldes og se på årsaksammenhenger, slik at vi kan gi deg hensiktsmessige øvelser og råd for din lidelse.

storoklinikken

Vi er et tverrfaglig helsesenter med leger, kiropraktorer, massasjeterapeut og psykolog. Storoklinikken er offentlig.

kinesisk naturterapi

Behandlingsmetoder: Akupunktur, kopping, massasje og medisinsk massasjeterapi. Lang erfaring med akuttbehandling og idrettsbehandling. Utdannet akupunktør fra Kina.

storo og nydalen mensendieck

Tilbyr helsefremmende og forebyggende fysioterapi. Utfører fysioterapi i grupper og individuelt. Spesialkompetanse i bekkebunnsproblematikk. Kommunal avtale. Holder til i tredje etasje i Vitaminveien 11A, ved innkjøringen til Gunnar Schjelderups vei. 44

Våre helsetjenenester ligger i 4. etasje

tannklinikken lillo

Dette er en moderne og offentlig tannklinikk med god kompetanse på tannbehandling av barn. Klinikken har syv behandlingsrom. Barn fra 0 til 18 år får gratis behandling, mens 19- og 20-åringer får sterkt reduserte priser. Som ledd i samarbeid med Studentsamskipnaden, tar vi imot studenter som søker tjenester hos oss. Klinikken har også noe kapasitet til å ta imot andre voksne pasienter.

storo storsenter tannklinikk

Allmenpraksis og spesialister innen rotfylling, kron og bro, samt tannbleking og spesialrøntgen.

storo storsenter vår 2012


exotic zoo

Denne flotte dyrebutikken tilbyr et bredt utvalg av utstyr og mat til hund, katt, fugl, fisk og gnager. Innen hunde- og kattemat fører de merker som Royal Canin, Vom & Hundemat, Eukanuba og Hills. I smådyravdelingen kan du hilse på både marsvin, hamster og undulat, og butikken har også 30 akvarier med fisk og planter. Alle som jobber her har stor kunnskap og interesse for dyrehold, og har svar å gi på alle spørsmål som omhandler deg og ditt dyr. De vet også hvilke forhåndsregler du bør ta før du skaffer deg husdyr, og tar gjerne en prat med deg som vurderer det. Exotic Zoo finner du i 1. etasje.

flexi systue

Dette er Storos skreddertilbud, og her sys alt innen søm. Hit kan du komme for å få satt sammen bunaden din, sydd om brudekjolen eller reparere klær som trenger en liten fornyelse. Her får du også skreddersydd skjorter perfekt til deg, etter eget valg av farge og passform. Flexi Systue selger også symaskiner og annet utstyr, og med butikken Nøstet Mitt som nærmeste nabo, finner du alt du trenger til dine håndarbeidsaktiviteter i Storos 4. etasje.

storo rens og skjorteservice

Her får du vasket og renset alt fra tepper, skinn, bunader, brudekjoler, skjorter og vanlige klær. Storo rens og skjorteservice tilbyr dessuten et skjorteabonnement der du får renset 100 skjorter til en pris på 2400 kr – altså 24 kr per skjorte! (Veiledende pris 60 kr.) Har du noe som trenger rens, kan du altså ta det med til underetasjen på Storo (egen inngang fra Gunnar Schjelderups vei).

sats

SATS får deg i form på byens tak. Tren deg frisk og sunn fra Oslos største SATS-senter på toppen av Storo Storsenter med panoramautsikt over Oslo! Vi hjelper deg i gang med treningen og til å nå målene dine. sats storo kan tilby: • Velutstyrt kondisjonsavdeling • Stort studio med apparater og vekter • Store aerobicsaler med gruppetreningstimer • Sykkelsal • Egen sone for personlig trening • Store, flotte garderober med steambadstue • Gratis barnepass • Tre timers gratis parkering for SATS sine kunder Treningssenteret ligger i 4. etasje.

solhuset

Besøk det topp moderne solsenteret i 4. etasje. 15 luksuriøse solsenger med fasiliteter som aroma lukt, aqua breeze vanndusj og kropps formet liggeplate med frostet lysfordeling.

vi har lange åpningstider og søndagsåpent Mandag–torsdag 07–23 Fredag 07–22 Lørdag 08–19 Søndag 08–18

Frisk opp fargen, lad opp D-vitamin lageret. Føl velværen mens du lytter til behagelige musikk eller koble til din egen mp3-spiller.

For mer informasjon, se www.solhuset.no

storo storsenter vår 2012

45


trendy med strikk på nøstet mitt

Strikking og annet håndarbeid er mer enn kulturarv og tradisjon – det er trendy! Innen både interiør og mote har det blitt kult å sette sitt eget særpreg på ting. Da butikkeier Anne-Grethe Sandin åpnet butikkjeden Nøstet mitt, var det med en grunnidé om å skape et kreativt rom for alle som ønsker å skape noe eget.

vibeke steinsvik er kreativ leder i butikken

Nøstet Mitt på Storo, og er selv en kreativ sjel. – Jeg ser på håndarbeid som mental hygiene, forteller hun engasjert.

nøstet mitt tilbyr garn- og sytilbehør i alle

farger og varianter, og butikkfilialene finnes også på Lambertseter og på Tveita. – Konseptet vårt går ut på å vise strikk og garn i motebildet i dag, samtidig som vi holder tradisjon og kulturarv i hevd. Håndarbeid er en flott måte å uttrykke det unike i sin personlighet, forteller Vibeke.

nøstet mitt leverer både trendy og klassiske

garnvarer, og er størst i Oslo på knapper og tilbehør. Et eksempel på populært tilbehør, er keramikknappene fra Snella & Petronella med tekst på. – Slike søte detaljer kan gjøre selv det kjedeligste klesplagg til noe personlig og flott, sier Vibeke. – Mange kommer hit med en liten idé om noe de ønsker å skape, og vi gir gjerne tips om hvordan resultatet kan bli best mulig. Det er stadig flere som ønsker å sette særpreg på klær, hjem og interiør etter egne idéer.

butikken tilbyr strikkekafé annenhver tirsdag, noen ganger som en sosial sammenkomst og andre ganger med kursholdere som er kjent i innland og utland for sin kreativitet innen faget. Blant annet er både Arne & Carlos og Tine Solheim innom en gang i blant for å inspirere. – Dette er mennesker som virkelig bobler over av gode idéer, og det er en glede å få besøk av dem, bedyrer Vibeke. tar du turen innom kan du se nyheter fra

blant annet Dale garn, Du Store Alpakka, Ugly, Rauma garn, Rowan, Hjelmtvedt og mange flere. Til slutt har Vibeke et tips til alle som vil lære å strikke: – Jeg anbefaler å starte med små, enkle prosjekter som luer og halser, og å bruke store pinner fra 5 og oppover. De er litt mer håndterlig under innlæring.

tips! tips! tips! tips! tips!

superenkel oppskrift vårens “must have”: dobbel hals Mål: ca. 120 x 40 cm

dette trenger du:

Rundpinne nr. 10, 80 cm Garnforbruk: 3 bunter Rowan alpaca chunky

slik gjør du:

Legg opp 85 masker på pinne nr. 10. Strikk 1 rett og 1 vrang hele arbeidet. Lykke til! (Garnkostnad 342,-)

46

storo storsenter vår 2012

bok

Ny bok fra Arne & Carlos “Påske hele året” 149,-


Snella & Petronella knapper 70,Strikkepinner 148,Rowan alpaca chunky 114,Rowan lima 71,-

storo storsenter v책r 2012

47


eiendom og bank

vår betyr høysesong hos

gode tips å ta med seg når man skal klargjøre boligen sin for salg:

– Jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn at vi mennesker selger og kjøper ekstra mye på våren, smiler Kurt Thingstad hos EiendomsMegler1 på Storo, men han har en teori. – Vi blir vel rett og slett både blide og positive når det er litt lysere ute.

· Det er at must å la boligen fremstå så nøytral som mulig. Fjerne personlige ting og la den komfortable, men akk så slitte stresslessen få seg en ferietur mens visningen pågår. Er det ryddig og nøytralt gir dette kunden mulighet til å se for seg sin egen stil i boligen.

eiendomsmegler1 det er et stort steg å skulle kjøpe eller selge

bolig, og uansett hvilken side av prospektet man befinner seg på, ønsker man naturlig nok å ende opp fornøyd med handelen. Budrunder med is i magen er nervepirrende for både kjøper og selger, og for begge parter bør det en viss forberedelse til før man setter i gang.

møbler med affeksjonsverdi like mye som lyse, åpne og rene flater. Personlige ting og overflødige møbler bør fjernes, kjøkkenbenker skal være rene og tunge, mørke gardiner bør byttes ut med noe lett og luftig. Det å skape en romslig og ren følelse er viktig, slik at de som er på visning kan skape sine egne forestillinger av hvordan det kan bli.

boligstyling er i følge Thingstad en trend som

thingstad har også noen råd til deg som skal

stadig vokser seg større. – Folk har rett og slett blitt mer opptatt av det estetiske, vi følger trender som aldri før og nettopp derfor tror jeg mange har begynt å se verdien i å få hjelp til å pynte opp litt hjemme før visning. Spesielt i leiligheter og hus som står tomme er det fint å kunne skape en god stemning med noen små virkemidler fra en kyndig stylist som vet akkurat hva som bør fremheves. Er det et oppussingsobjekt derimot så er det lite hensiktsmessig å style det på forhånd, forteller han, og legger til at dette også kan være et hårsårt tema for noen. – Det er ikke alle som setter pris på at vi anbefaler en boligstylist og litt fornyelse i boligen deres. Noen tror med en gang at vi er negative til innredningen deres, men det er ikke det det handler om. Dessverre selger ikke masse nips og gamle

selge. – Man skal så klart aldri ta lett på et boligkjøp, både fordi det er snakk om mange penger og fordi man skal trives der i mange år. Det kan lønne seg å ha med seg noen som er kyndige på området, og det er viktig å tilegne seg all mulig informasjon om visningsboligen. Vær spesielt oppmerksom på badet, undersøk om fukt og råte og snakk gjerne med naboer om eventuelle tidligere lekkasjer. Les taksten nøye og sørg for å få informasjon om borettslaget dersom det er aktuelt.

en bolighandel bør forberedes godt, og det kan være vanskelig å vite hvordan man bør starte prosessen. EiendomsMegler1 er samlokalisert med Sparebank1 ved Storo Storsenter, slik at du får økonomisk rådgivning og god veiledning på samme sted – ved både kjøp og salg.

Lyse, rene flater og stilfullt, enkelt interiør er viktig under visning.

48

· Fjern overflødige møbler og inventar. Da virker boligen større og romsligere. Dette er veldig viktig i en prosess hvor den potensielle kjøperen veldig ofte er ute etter så mye plass som mulig for pengene. · Gjør ferdig småtingene du aldri helt fikk sluttført. Fest ledninger og lister. Mal over karmene på kjøkkenet og heng opp lampen på gjesterommet. Da fremstår boligen som mye mer helhetlig og attraktiv. · Gjør godt rent! Vask vinduene slik at solen kommer inn, skrubb flisene på veggen bak komfyren og pass på at evt. kalk på dusjveggen er skrubbet bort. · Prikken over i’en er levende lys, friske blomster og fargerik frukt i boller og fat. Det får man aldri nok av.

Disse tipsene er gitt av Styleservice. Det er også de som har stylet leilighetene på bildene i denne artikkelen.

Mye lys gir følelsen av et romslig, luftig og stort rom.

storo storsenter vår 2012


EiendomsMegler1 Tlf: 21 02 80 80 www.eiendomsmegler1.storo.no Sparebank1 Tlf: 07040 www.storo.sparebank1.no Ă…pningstider: Mandag 10.00-15.30 Tirsdag 10.00-15.30 Onsdag 10.00-15.30 Torsdag 10.00-17.00 Fredag 10.00-15.30 EiendomsMegler1/Sparebank1 holder til i 3. etasje

storo storsenter vĂĽr 2012

49


det skjer Mars: 20.–25. Sjøen for Alle, Norges Varemesse 24. Barnelatter, Latter 24. Barneaktiviteter på Storo Storsenter 25. Byggmester Bob, barnelerret på Litteraturhuset kl. 13 Grünerløkkamesterskap i Quiz på Café 33 (hver torsdag)

April: 4.–7. 7. 10. 14. 14. 14. 15. 18. 20. 28.

Inferno Metal festival, John Dee/Rockefeller Bypåske på Storo Storsenter Vil du være publikum på “Kvelden er din”? Nydalen Studios Håndtering i Spokane – Komilab nr. 7 på Torshovteatret Ryerittene, individuell tempo og fellesstart, oppmøte kl. 10, Maridalen Skole Jarle Bernhoft med band i Oslo Spektrum BOC-rittene, bakketempo i Bærum og gateritt på Fornebu kl. 10 Designdagen 2012, DogA (Norsk Design og Arkitektursenter) Følg også med på Storo Storsenters Manfred Mann’s Earth Band, Rockefeller Facebook- og webside for å holde deg Sentrumsløpet oppdatert på aktiviteter på senteret.

Mai:

Nattåpent på Storo Storsenter Holmenkollstafetten Norsk Militær Tattoo Nordberg Grand Prix LørenskogTempoen, individuell tempo, start kl. 10, Sørlihavna Tur til Årvollåsen – geologiske lokaliteter av internasjonal klasse, kl. 11.00 Actiondag på Storo Storsenter

10. 12. 12.–13. 13. 13. 13. 15.

Du kan også holde deg oppdatert på andre arrangementer her: visitoslo.no og aktivioslo.no

Med forbehold om endringer i respektive program. Storo Storsenter er ikke ansvarlig for opplysninger i oversikten som ikke gjelder senteret.

nordberg grand prix – bedre enn 17. mai! Storo Storsenter er stolt av å være sponsor for Nordberg Grand Prix 2012, folkefesten som nå skal arrangeres for 12. gang. Formann Thor-Bendik Weider er i full sving med å planlegge årets olabilløp. – Det er en stor glede å skape noe som er viktig for barna, og ikke minst er det alltid like stort å se folkehavet som omkranser den 300 meter lange traséen. Alle de gode tilbakemeldingene varmer et gammelt hjerte, forteller ildsjelen. 103 deltakende olabiler er rekord og i 2011 møtte 3000 tilskuere opp på arrangementet. – Bedre enn 17. mai er en tilbakemelding vi ofte får, og vi skal fortsette å lage show med kraftig lydanlegg, landets beste olabilspeaker og en gigantisk storskjerm, bedyrer Thor-Bendik. Kongen blir også invitert hvert år, og nå er Thor-Bendik sikker på at han kommer. – Vel, jeg antar i hvert fall det. Det hadde vært moro, selv om vi har hatt nesten-konger på besøk i tidligere år, blant annet Fabian Stang og Jens Stoltenberg. Pål-Anders Ullevålseter har blitt en årlig gjest, og har blitt hedret med å få en del av traséen oppkalt etter seg: Pål-Anderssletta. 50

Fart, lek og stor kreativitet under Nordberg Grand Prix. Foto: Erlend Schei

– Den tøffeste svingen heter for øvrig Schumachersvingen opplyser Thor-Bendik, men legger raskt til at de få uhellene som skjer sjelden er alvorlige.

Løpet holdes søndag 13. mai, og er åpent for alle barn. På nordberggrandprix.com får du all informasjon du trenger om arrangement og påmelding.

Nordberg Grand Prix er først og fremst en folkefest med barna i sentrum, men etter to fartsprøver som det heter på bilspråket, avsluttes det alltid med idiotklassen. – Dette er voksne i fritt fall og det er uvettig kjøring fra start til mål – må oppleves, oppfordrer Thor-Bendik.

– En ting til! Premieposer deles ut til alle deltakere, både sjåfører og passasjerer, og takket være velvillige sponsorer er de velfylt, avslutter olabil-generalen.

storo storsenter vår 2012


super service på urban kjære kunde! Et godt eksempel på at våre butikker her på Storo skal fronte god service, er ungdomskonseptet Urban, som fikk god omtale som en servicebutikk av rang, i Dagens Næringsliv 25. januar. Vi gratulerer stolt Urban med at deres engasjement og kundevennlighet tydeligvis sprenger grenser.

For alle oss på Storo Storsenter er du den viktigste personen i verden. Vi vil at du skal trives så godt på senteret vårt, at du får lyst til å komme tilbake. Derfor har vi laget oss et motto, eller en strategi, som det heter på bedriftsspråket: “Vi elsker kundene våre!”

direktør i kjeden, Andreas Gallefoss, er stolt og fornøyd. – Dette er veldig gøy for oss, og vi føler at vi har fortjent det. Fra dag én legger vi vekt på at våre ansatte skal ha kunden som førsteprioritet. Som nyansatt hos oss lærer du at du ikke bare selger varer, men også en positiv opplevelse slik at kundene får lyst til å komme tilbake. Dette oppslaget og slik positiv oppmerksomhet betyr mye for oss. Det gir oss ny selvtillit og en positivt bekreftelse på at vi jobber riktig.

Vi skal leve etter det mottoet i dag, i morgen, og om ti år. Vi vil at du skal forbinde oss med uttrykk som god atmosfære, hyggelige folk og topp service. At det rett og slett skal være en “feelgoodopplevelse” å besøke Storo Storsenter. For å få til det, må vi være aller best på service. Bedre enn konkurrentene våre. Så mye bedre, at du som kunde merker forskjellen når du besøker oss. Derfor skal vi kåre “Årets Servicemedarbeider” på Storo i 2012. Derfor skal vi kåre “Årets Servicebedrift”. Og “Årets Butikksjef”. Og “Årets Kollega”. Alt for å understreke overfor oss selv og alle andre, om og om igjen: “Vi elsker kundene våre”.

Det er også en motivasjon for alle som jobber hos oss, og det tvinger oss til å heve nivået ytterligere for å leve opp til de gode ordene. Lojalitet hos kunden er det aller viktigste, og det er her vi kan jobbe for å skille oss ut fra andre butikker, forteller en glad Gallefoss.

Storo Storsenter har 130 moderne butikker og spisesteder, og byens mest serviceinnstilte betjening.

butikksjef på urban Storo, Marita Damry, er

Les mer om festivalen på overoslo.no

UTSOLGT!

Bernhoft

onsDAG 20. JUni

Storo Storsenter er stolt service- og miljøpartner til Over Oslo 2012 – feelgoodfestivalen på Grefsenkollen. Festivalen med god musikk, topp stemning og fantastisk utsikt er sommerens kulturelle høydepunkt nord i Oslo, med stor rift om billettene. Vi bidrar med daglig, gratis transport opp og ned, med Storobussen, som har holdeplass rett utenfor senteret. Vi sees på Over Oslo 20.–23. juni!

Gavekort er en perfekt gave, og ikke minst er det noe alle har bruk for – og lyst på! I kundeservice på Storo eller gjennom dittgavekort.no kan du kjøpe gavekort som kan brukes i over 3500 butikker på 70 kjøpesentre og 50 hoteller. Hva med å gi det bort i barnebursdag, og oppfylle noen små drømmer om å kjøpe det de vil i en lekebutikk? Ingen er for små eller store for et gavekort! Les mer på dittgavekort.no, eller henvend deg i vår kundeservice.

FeelgoodFestivalen på greFsenkollen

FÅ BILL!

grefsenkollen

Butikksjef på Urban Storo, Marita Damry, setter stor pris på utmerkelsen i Dagens Næringsliv. Foto: Øyvind Elvsborg

torsDAG 21. JUni

scene

gavekort er gaven for alle!

FreDAG 22. JUni

Vi har også stor produktkunnskap som vi selvfølgelig gjerne deler på. Vi vet at vi er gode på service og etter denne utmerkelsen blir vi bare fokusert på å yte enda mer av det lille ekstra. Vi synes virkelig det er kjempemoro og det varmer et Urbanhjerte med slike tilbakemeldinger, så nå skal vi fortsette å lytte til kundene våre, komme med de beste anbefalinger og være positive og imøtekommende som alltid. En annens glede smitter over og skaper glede hos en selv, bedyrer den dyktige butikksjefen.

Kom og se, da vel! Direktør i Urban, Andreas Gallefoss, er svært fornøyd med kjedens dedikerte ansatte.

lØrDAG 23. JUni

også stolt av den flotte forsiden på Dagens Næringsliv. – Jeg tror vi har blitt lagt merke til nettopp fordi vi er en gjeng med imøtekommende og glade ungdommer som vet å skape god stemning. Dette smitter over på kundene, og de føler seg ivaretatt og sett – noe som gjør at de går ut av butikken vår med en positiv opplevelse. Vi hilser alle kunder velkommen, uansett hvor travelt vi har det, og vi legger sjelen vår i å kunne hjelpe på best mulig måte.

Maria Mena Melissa Horn Minor Majority

m/band

Anne-Grete Preus

JahnPenthouse Teigen Playboys DumdumBoys John Olav Nilsen Stein Torleif Bjella

& Gjengen

Billettservice.no | overoslo.no

storo storsenter vår 2012

neste magasin

Det er bare å begynne å glede seg til neste utgave, som kommer fra 13. juni. Til sommeren viser mote- og interiørtrendene seg med flere innspill av farger! Blant andre inspirerende sider, vil du også kunne se reportasjen fra Bli ny-dagen for mannen! 51


mote & trender 7Camicie Accessorize Bianco Footwear Bik Bok Bjørklund Boys of Europe Brandstad Brilleland b.young Carla Carlings Change Chantal Cubus David-Andersen dna Dressmann Eurosko For Men Gerts Gina Tricot Glitter GOSHA H&M Høyer Storo Jack & Jones Junior Barneklær KappAhl Krogh Optikk Levi’s Store LMC Mango Marinka Match Monki Morris Nadine Noa Noa ONLY PM Polarn O. Pyret Risøe Shoebaloo Sissi Skoringen/ECCO swag Thune Gullsmed & Urmaker Urban Vero Moda VIC Nordseth VILA Vivikes Volt Wow Økonomisko

fritid & underholdning Baby Shop Brio Clas Ohlson Elkjøp Express Exotic Zoo FotoKnudsen GameStop G-Sport G-Max Lefdal Elektromarked NetCom Shop Notabene Norrøna Consept Store Platekompaniet Spaceworld Sprell Tanum Teknikmagasinet Telenorbutikken Ticket Feriereiser velvære & fitness Alex Verdini Auster Salon & Academy Boots apotek Esthetique KICKS Kinesisk Naturterapi, Vitaminvn. 11A Nikita Hair SATS Solhuset Storo Hud og Fotpleie Storo Kiropraktorklinikk Storoklinikken Storo Storsenter Tannklinikk Storo & Nydalen Mensendieck Fysioterapi, Vitaminvn. 11A Sunkost Tannklinikken Lillo The Body Shop Vita Vitusapotek

interiør & stil Christiania Belysning DesignTorget Enklere Liv Feel Hansen & Dysvik Jernia Kitch’n Kremmerhuset Lucky Duck Mester Grønn Nille Nøstet Mitt Princess Tilbords Traktøren Kjøkkenutstyr Åhléns mat & nytelse Baker Hansen Bambus Sushi Noodles Egon restaurant ICA Supermarked Joker Storo Jordbærpikene Kaffebrenneriet Le Cafe Lille Persille McDonald’s Familierestaurant Narvesen Oliviers&Co Sjøveien SmoothieXchange Tika Tika Vinmonopolet info & service EiendomsMegler 1 Flexi Systue Skomaker & Nøkkelservice SpareBank 1 Storo Rens & Skjorteservice vi har søndagsåpent! Egon restaurant, Joker, Kaffebrenneriet, McDonald’s Familierestaurant, SATS og Solhuset har søndagsåpent. Les mer på vår webside. web www.storostorsenter.no facebook www.facebook.com/storostorsenter

Åpningstider 10–21 (10–19) · For avvikende åpningstider, se vår webside.

Vårmagasinet Storo Storsenter 2012  

Les om vårens trender innen mote og interiør i nytt magasin fra Storo Storsenter!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you