Page 1

HUSET F Ö R FAT TA R E : M A RC U S


Huset är stort och gammalt med fem fönster sammanlagt. Fyra av fönstren är lägenheter och ett är en vind med syfte av förvaring. Huset är gjort av sten och taket är gjort av tegel. Adressen är Björkgatan 28. Omgivningen är vacker med ett stort torg framför huset,det finns också många sjöar och skogar runt huset. En av sjöarna heter Ekorre sjön,det finns 50 levande Ekorrar vid sjön. På torget finns det fruktstånd/matstånd. I huset finns det två lokaler en av lokalerna är en spelaffär ,den andra är en jaktaffär. Dom som bor där är: Bert han bor längst upp till vänster,han äger spel affären.Berit hon bor ner till höger,hon bor med en katt som heter Bullen. Ingmar bor upp till höger,han äger jakt affären,han bor med en hund som heter Anton. Lägenheten ner till höger så bor det ingen för att dom som bodde där förut var ett skilt par som var arga på varandra så det är massa hål i väggen. Porten är stor och gammal med ristningar i så den ser ut som en slotts port.

1


BERT: I lägenheten längst upp till vänster bor Bert det är ju han som äger spelONE. Hans lägenhet är ganska stökig. Han har fått en byro från sin mamma som heter Jeanette.Bert har ett litet problem,det går inte så bra med spelONE. INGMAR: bor i lägenheten längst upp till höger. Han har ett stort kök med många redskap och en köksö. Han har en hund som heter Anton. BERIT: Bor i lägenheten längst ner till höger. hon har massa fina saker. Hon är ganska rik,det är bara för hon var en en super stjärna. Hon kunde sjunga och dansa och hon var också en skådespelare.

2


En dag så hade Berit sädat vinden. Hon tyckte att det skulle vara roligt att ha en fest på vinden. Hon sätter igång med att sätta upp alla partysaker och gör god mat till festen. Nu är hon på torget och letar efter godisaffären. Hon har nu hittat en bra godisaffär. Hon tar allt hon behöver: godismaskar, chips och 4 fantaflaskor. Nu är hon hemma igen och ska lämna inbjudningsbrev i allas brevlådor. Först så kollar Bert om det kommit något i brevlådan. Han kollade vad som fanns och längst ner i den lilla brevlådan fanns den: inbjudningsbrevet. Nu kollar Ingmar vad som finns och rätt som det var så hittade han den. Nu kollar Berit om det fanns något i brevlådan och det fanns det också. Nu går alla upp på vinden och hälsar. Bert: -Gud vilken överraskning Berit. Berit: -ja men vi måste ju göra något tillsammans för en gångs skull. Ingmar: - Ja det här kommer bli kul! . Nu är festen i full gång och nu ska dom äta. Bullen är också på festen och äter kattmat. Ingmar hörde ett jobbigt rafsande ljud. Så rätt som det var så gick han och kollade. Han öppnade dörren och rätt som det var så kom Anton inspringande och förstörde hela festen.

3


Nu har det gått en vecka den dom flyttade in och allt flyter på bra i lägenheten. Harry och Bert har blivit kompisar, och nu ska dom ha affären tillsammans. Så hans problem är löst. Nu ska dom ha en inflyttningsfest i lägenheten på måndag. det ska bli roligt tänker Berit . nu är det måndag och alla har jätte kul dom dricker te och äter kanel bullar. Nu är det kväll och dom tänker kolla på en film, det är Bamse. Nu är det natt och alla sover. nästa morgon så var alla belåtna. Nu kommer dom att gå till parkan och köpa glass. Nu ska dom gå och ta lite fika. Alla är glada när dom ska gå och lägga sig. Nu är det morgon och alla ska ha ett långt och trevligt liv framöver.

4

Huset  

Marcus

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you