Stim-magasinet #1 2017

Page 19

I KORTHET

MINA STIMPENGAR

David Riebe på bronsplats i internationell kompositions­ tävling

Edward Eriksson arbetar på Stims medlemsservice FRÅGA: Hur många takter musik får man ”låna” från en annan låt? SVAR: Inga alls. Det är en gammal myt att man får använda ett visst antal sekunder eller takter från en låt utan att fråga om lov. Man får inte låna någonting ur ett skyddat verk utan tillstånd från den som har rättig­ heterna till låten. Det är inte heller tillåtet att sampla exempelvis ett trumljud utan tillstånd från den som äger inspelningen. Läs mer om upprepningar, schabloner och låtstölder i artikeln på sidan 8 i det här numret! Sök gärna i Stims register för att se vem som äger rättigheterna till den låt du vill använda. Notera att du behöver en inloggning till Mina Sidor för att söka på egen hand. Har du inte det kan du skaffa det genom att gå in på stim.se/mina-sidor, klicka på ”Skaffa inloggning till Mina Sidor” och följa instruktionerna.

FOTO : DAN I E L N O R D STR Ö M, P R IVAT

Har du också frågor till Stim? Mejla medlem@stim.se

Rätt kontonummer – en förutsättning för Stimpengar På Mina Sidor på stim.se kan du nu själv administrera dina uppgifter såsom kontonummer, adress och e-post, samt se eventuellt saldo, kontrolluppgifter, överlåtelser med mera. – För att du ska få betalt när dina verk framförs är det viktigt att vi har ditt aktuella kontonummer. Om vi inte har det så lagras pengarna på Stim tills vi vet vart vi ska 2015_2_Discrep_annons_185x60.pdf

1

Markus mest spelad 2016 Markus ”Mack” Sepehrmanesh ligger bakom de mest spelade och köpta låtarna i Sverige förra året, enligt siffror från Musikförläggarna. Av de hundra populäraste låtarna i Sverige 2016 är han delaktig i tre: Lush Life och Ain’t My Fault med Zara Larsson och Girls Like med Tinie Tempah feat. Zara Larsson. På andra plats ligger Max Martin. Trea blev låtskrivarparet David Landolf och Noel Svahn.

skicka dem. Så se till att kontrollera dina kontouppgifter, säger Robert Gehring, chef för Stims medlems-, förlagsoch kundservice. Se också till att din e-postadress är den rätta, så att du får Stims månatliga digitala nyhetsbrev. Där får du bland annat besked om utbetalningar och kan ta del av nyhe­ ter, events och mycket mera. Passa samtidigt på att kolla att dina adressuppgifter stämmer så att Stim-­magasinet kommer fram. Du som inte har inloggningsuppgifter kan gå in på stim.se/mina-sidor, klicka på ”Skaffa inloggning till Mina Sidor” och följa instruktionerna. Om du har några frågor kan du mejla medlem@stim.se.

2015-09-29

Den svenske komponisten och FST-medlemmen vann tredje pris i den tionde ­upplagan av ”All-Russian Composers’ Competition ­Named after A. Petrov” i Sankt Petersburg. Han ­belönades för sitt verk ­Magma, komponerat 2015. Alla sex finalverken framfördes av St. Petersburg State Symphony Orchestra.

Nyskaparna – för dig på väg upp Föreläsningar, events, nyhetsbrev och stipendier. Det erbjuder SKAPs nya forum Nyskaparna, som riktar sig till dig som är på väg att bli professionell låtskrivare. Nyskaparnas nyhetsbrev innehåller bland annat de senaste nyheterna i branschen, exklusiva intervjuer och erbjudanden. Varje månad delar man dessutom ut ett Nyskaparstipendium på 10 000 kronor. Läs mer på skap.se/nyskaparna.

12.42

C

M

Y

Replikering av CD, DVD och vinylskivor samt alla typer av förpackningar. Vi tillhandahåller även EAN-koder, Mastering av vinyl & CD samt digital distribution - Välkommen att besöka hemsidan för mer info och offert.

CM

MY

CY

CMY

K

Se våra andra fina erbjudanden på www.discreplication.se

19


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.