Makelaarskrant Wonen&Leven maart 2018

Page 1

&

DE MAKELAARSKRANT

WONEN LEVEN

BEZOEK DE NVM OPEN HUIZEN DAG 7 APRIL A.S

BEKIJK DE DEELNEMENDE WONINGEN IN DEZE KRANT VAN 11.00 - 15.00 UUR!

U WILT UW HUIS VERKOPEN?

DAAR KOMT HEEL WAT BIJ KIJKEN! WELKE VALKUILEN ZIJN ER?

BENIEUWD NAAR DE NIEUWSTE WOONTRENDS?

NIEUW IN 2018: VAN INDUSTRIEEL TOT NATUREL!

NIEUWE HUISSTIJL “WONEN & LEVEN”

NA 8 JAAR TIJD VOOR EEN NIEUWE LOOK!

UITGAVE: APRIL 2018


KONING & WITZIER MAKELAARS

“ HECTIEK ”

WAT MINDER AANBOD DEZE KEER VAN ONS KANTOOR IN DEZE ‘WONEN EN LEVEN’. Inderdaad. Geen lange lijsten met te koop staande woonboerderijen en vrijstaande huizen op dit moment. Reden: de verkopen gaan in veel gevallen snel. De woonboerderij of vrijstaande woning staat veel korter te koop. Het aantal verkopen ligt trouwens niet lager dan voorgaande jaren. Maar de omloopsnelheid is enorm toegenomen. Dat is de reden dat er niet heel veel tegelijk te koop staat. De enorme toename van de omloopsnelheid betekent ook: hectiek. Want bij de verkoop van een woonboerderij of vrijstaande woning komt veel meer kijken dan bij de verkoop van andere woningen. Het is van belang om het verkoopdossier snel goed op orde te hebben. Hierbij bewijzen wij als specialist in dit segment goede diensten. Als geen ander onderkennen wij de aspecten die bij de verkoop van woonboerderijen of vrijstaande huizen kunnen spelen. En inventariseren snel wat er nodig is om tot een optimaal verkoopresultaat te komen. Wij kennen de markt en weten wat er speelt. Wat niet veranderd is, is dat makelen in het vrijstaande segment bijzonder is en blijft. Het is echt een specialisme merken we. De redenen om te verkopen of te kopen zijn ook heel divers. Zo verkochten we recent een royale vrijstaande woning met bijgebouw aan een gezinshuis, een te renoveren woonboerderij met schuur aan een aannemer, een huis met paardenstal, een paardenbak en weiland aan een bedrijf wat coaching met paarden kan verzorgen en een landelijk maar toch centraal gelegen woning aan een echtpaar die ruim en rustig willen wonen. Als dergelijke transacties slagen, geeft dat vaak veel voldoening aan alle partijen. Minder aanbod geeft ruimte voor meer aanbod... Heeft u plannen om uw woonboerderij of vrijstaande woning te verkopen? Maak gebruik van ons specialisme en marktkennis in deze hectische tijden!

dé makelaars voor vrijstaand wonen

OOSTEINDE 32 • 3466 LB WAARDER • T: 0348 - 502224 WWW.KONINGWITZIER.NL

BEEKBOUW

BETROUWBARE BOUWER UIT DE KRIMPENERWAARD

verbouw-uitbouw | restauratie | nieuwbouw | renovatie | interieurbouw | buitenverblijven

KIJK OP ONZE NIEUWE WEBSITE BEEKBOUW.NL EN VOLG ONS OP

@BEEKBOUW

STEINSEDIJK 47 | 2851 LC HAASTRECHT | T. 0182 - 509395 | INFO@BEEKBOUW.NL


&

3

WONEN LEVEN HEKENDORP (Gem. Oudewater) – Hekendorpse Buurt 113 vraagpr.: € 366.000,- k.k. HAZERSWOUDE-DORP – Westeinde 40

vraagprijs: € 550.000,- k.k.

OPEN HUIS

OPEN HUIS

VAN 14.00-15.00 UUR

GOUDA – Christiaan de Wetstraat 28

VAN 12.00-14.00 UUR

Landelijk wonen net buiten Oudewater In dit huis of nieuw te bouwen huis.....

Vrijstaande semi- bungalow met vrij uitzicht aan beiden zijden…

Aan de rand van het historische stadje Oudewater ligt deze ruime kavel met daarop een eenvoudige vrijstaande woning met 2 schuren en een hobbykas. U kunt deze woning volledig naar eigen wensen verbouwen of geheel nieuw bouwen (650 tot 750 m³). De totale perceeloppervlakte bedraagt 750 m² eigen grond. Kortom: Een heerlijke plek in de rust van het Groene Hart maar zo centraal dat Utrecht, Rotterdam, maar ook Amsterdam of Den Haag makkelijk bereikt worden.

Mooi vrij en toch centraal gelegen eenvoudige vrijstaande semi-bungalow met aanpandige garage met aan beiden zijden vrij uitzicht over het polderlandschap en toch op korte afstand van stadse voorzieningen. Aan de achterzijde een terras en volop privacy! Het perceel is bereikbaar via een inrit en beschikt over parkeergelegenheid op eigen terrein. Kortom heerlijk vrij wonen en toch centraal t.o.v. van de grote steden in de Randstad.

vraagprijs: € 550.000,- k.k. ZWAMMERDAM – Buitenkerk 75A

vraagprijs: € 629.000,- k.k.

OPEN HUIS

Bijzonder vrijstaand woonhuis niet ver van het stadscentrum van Gouda….. Nabij het stadscentrum van Gouda gelegen karakteristieke vrijstaande woning met een inhoud van ca. 655 m³!!! Het huis is oorspronkelijk gebouwd als sanatorium en wordt omgeven door een groene tuin met schuur. De woning dient nog te worden aangepast aan de eisen van deze tijd. De totale perceeloppervlakte bedraagt ca. 813 m² eigen grond. Centraal in de Randstad gelegen met goede ont­sluiting naar de A12 richting Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

WOERDEN – Utrechtsestraatweg 1

vraagprijs: € 675.000,- k.k. TER AAR – Korteraarseweg 67

OPEN HUIS

Villa ‘Kortenoord’ op prominente locatie in Woerden! Vlakbij het station gesitueerde te renoveren karakteristieke ‘fabrikantenvilla’ (vrijstaand). Omgeven door een sfeervolle besloten tuin met veel privacy en een schuurtje. De totale grondoppervlakte bedraagt ca. 390 m² eigen grond. Kortom, een werkelijk unieke woning in de stad met even­ tueel mogelijkheden voor kantoor of praktijk aan huis en zeer centraal gelegen t.o.v. de steden Utrecht – Rotterdam/ Den Haag en Amsterdam.

dé makelaars voor vrijstaand wonen

OPEN HUIS

Landelijk én centraal… Karakteristieke nagenoeg vrijstaande woning aan de rand van het dorp met grote en luxe stenen garage/schuur, carport en tuinhuis. Bij het huis ligt een gezellige tuin met diverse zonneterrassen, boomgaardje en een royaal erf met veel parkeerruimte op eigen terrein. De totale grond­ oppervlakte bedraagt ca. 1.206 m² eigen grond. Landelijk wonen nabij de Oude Rijn, maar toch zeer centraal in de Randstad en met goede bereikbaarheid van de grote steden en bijvoorbeeld Schiphol.

vraagprijs: € 695.000,- k.k.

OPEN HUIS

Verrassend ruime woning (ca. 473 m² / 1.765 m³ !). Net buiten het dorp van Ter Aar ligt deze royale vrijstaande woning met overdekt zwembad, inpandige garage en houten garage/schuurtje. De woning heeft een inhoud van ca. 1.765 m³ (incl. inpandige garage en zwembad) en een woonoppervlakte van ca. 473 m². Woning dient gerestyled te worden. Omgeven door een sfeervolle tuin met volop privacy, diverse zonneterrassen en parkeergelegenheid op eigen terrein. Via een inrit met sierhekwerk bereikt u het perceel, de totale grondoppervlakte bedraagt 1.619 m² eigen grond. Centraal in het Groene Hart gelegen.


4

&

WONEN LEVEN

WOERDEN – Barwoutswaarder 172

vraagprijs: € 700.000,- k.k. HARMELEN – Wildveldseweg 6

Landelijk wonen net buiten Woerden nabij de Oude Rijn waar uw sloep haar eigen ligplaats heeft. Een ruim en stijlvol woonhuis, vanaf 1997 opnieuw op­ gebouwd met kenmerken uit ‘de jaren ‘30’, traditioneel van buiten, modern van binnen en toch in harmonie met de buitenkant. Vanuit de woning heeft u aangenaam veel ‘licht en zicht’. De woning en het ruime, multifunctionele bijgebouw met verdieping verkeren in prima staat van onderhoud. De gebruiksoppervlakte wonen bedraagt ca. 165 m². Dit is nog exclusief de ca. 49 m² overige inpandige ruimte van het souterrain. De perceelsoppervlakte bedraagt ca. 780 m².

LINSCHOTEN – Cattenbroekerdijk 44

vraagprijs: € 775.000,- k.k. ALPHEN AAN DEN RIJN – Goudse Rijpad 3

Wonen – opslagruimte – werkruimte – vaarwater - dierenweide. Mooi en landelijk gelegen vrijstaande woning met ca. 730 m² schuurruimte, rondom tuin, een moestuin, erf en een perceeltje grasland. Totale oppervlakte ca. 7.370 m² eigen grond. Het geheel ligt aan een stille en fraaie landweg op korte afstand van Linschoten en het nabijgelegen Woerden, met alle aanwezige voorzieningen van dien. Bestemming nu agrarisch. Verder is het geheel gunstig gelegen t.o.v. de doorgaande wegen naar bijv. Utrecht, de A-12 en de A-2.

WOERDENSE VERLAAT – Voorhaakdijk 5

vraagprijs: € 995.000,- k.k. HOOGMADE – Van Klaverweijdeweg 4

vraagprijs: € 775.000,- k.k.

Mooi vrij wonen gecombineerd met bedrijf (B2) nu dierenpension ‘Onder de boompjes’. Op een prachtige locatie gesitueerd vrijstaand woonhuis met een dierenpension. Er is een receptie, 2 schuren ingericht voor de opvang van honden in kennels met royale uitloopmogelijkheden en een speelweide en er is een schuur ingericht met kattenkamers met half overdekt (buiten)terras. De totale grondopp. bedraagt ca. 4.000 m² eigen grond. Milieuvergunning voor 125 pensionhonden en 80 pensionkatten (d.d. 22 juli 2009). Bestemmingsplan buitengebied, bouwblok bedrijven tot en met categorie 2, subbestemming dierenpension.

vraagprijs: € 945.000,- k.k.

Sfeervolle rietgedekt landhuis ‘Hoeve Friesland’ met vrijstaand koetshuis net buiten Alphen aan den Rijn. Achter bomen verscholen ligt dit prachtige sfeervolle landhuis met authentieke details en een vrijstaand koetshuis. De woning is omgeven door een fraai aangelegde tuin met diverse zonneterrassen en een vijver. Aan de achterzijde heeft u een prachtig uitzicht over de polder. De totale perceeloppervlakte bedraagt 2.555 m² eigen grond. Deze locatie biedt u de mogelijkheid om landelijk te wonen en toch centraal in de Randstad. Aan de achterzijde van de woning is het uitzicht over het polderlandschap zoals gezegd fascinerend, terwijl bijvoorbeeld de steden Utrecht, Rotterdam, Den Haag, leiden en Amsterdam toch goed bereikbaar zijn.

vraagprijs: € 995.000,- k.k.

OPEN HUIS

Naast het prachtige natuurgebied “de Nieuwkoopse plassen” ligt deze riante villa. Deze vrijstaande villa beschikt over 2 Hectare land en heeft dankzij de ligging en de begroeiing veel privacy. Het geheel heeft 275 m² woonoppervlak. Naast de hoofdwoning staat een bijwoning met c.a. 100 m² woonoppervlak en een inpandige garage voor 2 auto’s. De bijwoning is gemakkelijk in te zetten als kantoor of als praktijk. In totaal zijn er 7 kamers waarvan 4 slaapkamers. Het geheel wordt omgeven door de vrije natuur maar ligt op slechts 30 auto minuten van de grote steden zoals Utrecht en Amsterdam. Bezoek www.voorhaakdijk5.nl

dé makelaars voor vrijstaand wonen

Prachtige locatie met open vaarverbinding naar de Braassemermeer! Een uniek en heerlijk plekje om buiten te wonen, gelegen aan open vaarwater met vaarverbinding naar o.a. de Braassemermeer. Het weidse uitzicht over de weilanden met op de achtergrond de Does is werkelijk schitterend!!! Hier treft u een vrijstaande woning met 3 schuren, een gezellige tuin, een royaal erf en een perceel weiland. De totale perceelopp. bedraagt 23.210 m² eigen grond. Dit object biedt u heerlijk vrij wonen zeer centraal in de Randstad, op korte afstand van Leiden, Amsterdam (Schiphol) en Den Haag.


&

WONEN LEVEN BERGAMBACHT – Bovenberg 64

vraagprijs: € 1.225.000,- k.k. BERGAMBACHT – Benedenberg 109

5

vraagprijs: € 1.500.000,- k.k.

OPEN HUIS

Landelijk wonen net buiten Woerden nabij de Oude Rijn waar uw sloep haar eigen ligplaats heeft. Proef de sfeer van historisch wonen in deze perfect onder­ houden woonboerderij. Deze statige woning stamt uit 1650 en is een Rijksmonument. Het geheel staat op een prachtige locatie centraal in de rust van het Groene Hart. De woning combineert op unieke wijze het gevoel van historie met het comfort van modern wonen. Door de centrale ligging zijn grote steden zoals Rotterdam en Utrecht goed bereikbaar. De woning is gelegen op een perceel van 4.860 m² met daarop een boomgaard en een fraai aangelegde natuurtuin. Er is een carport beschikbaar voor 2 auto’s. Bezoek www.inbergambacht.nl

Sfeervolle woonboerderij net buiten Schoonhoven… Achter leilinden verscholen ligt deze prachtige sfeervol en luxe verbouwde woonboerderij met veel authentieke details. De boerderij is omgeven door een fraai aangelegde besloten tuin met diverse zonneterrassen, een vijver en een tuinhuis, op totaal 2.130 m² eigen grond. Deze prachtige locatie biedt u de mogelijkheid om landelijk te wonen aan een landelijke weg met fraaie woonboerderijen en vrijstaande huizen. Aan de achterzijde van de woonboerderij fascinerend uitzicht over het polderlandschap. Goede bereikbaarheid van bijv. Utrecht, Rotterdam en Gouda.

WOERDEN – Breeveld 18

vraagprijs: € 1.950.000,- k.k. Benschop, Benedeneind ZZ 437

vraagprijs: € 435.000,- k.k.

OPEN HUIS VAN 14.00-15.00 UUR

Resideren in het buitengebied met alle luxe en comfort…

De Frederik Hoeve

Langs het vaarwater de Leidse Rijn, aan de rand van het buitengebied van de stad Woerden gelegen woonboerderij met inpandige garage, zwembad, sauna en een tweetal kelders. Omgeven door een fraai aangelegde tuin voorzien van parkeerplaatsen (capaciteit tot 10 stuks), tennisbaan, elektrisch bedienbare toegangshekken, vijverpartij, boomgaard, de grondoppervlakte bedraagt 14.250 m². Verder treft u op het perceel de hooiberg/meetingcentrum en kennel.

Prijs op aanvraag

Op vrije locatie gesitueerde manege ‘Goldenwaystable’ Bestaande uit: Landhuis en vrijstaande woning, paardenstallen, ca. 100 paardenboxen, 3 binnenbakken, diverse paddocks, 3 stapmolens, kantine, kantoor, etc. • De totale oppervlakte grond bedraagt 9.29.36 ha eigen grond. • Centrale ligging t.o.v. Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Leiden en Gouda. • Bedrijf is verhuurd ca. 5 % rendement, waarbij de woningen ter vrije beschikking zijn. • Gedeeltelijke transactie is mogelijk.

Oplage: 28.600 ex. Verspreiding: huis aan huis in Gouda (Goverwelle, Noord & Stolwijkersluis), Reeuwijk, Haastrecht, Vlist, Lopik, Lopikerkapel, Montfoort, Oudewater, Snelrewaard, Linschoten, Driebruggen, Waarder en Hekendorp. Projectbegeleiding: SteinHoeve Media & Reclame Steinsedijk 47 | 2851 LC Haastrecht T (0182) 509 413 www.steinhoevemedia.nl Webshop www.steinhoeveshop.nl

dé makelaars voor vrijstaand wonen

COLOFON

WOUBRUGGE – Kruisweg 18 en 20

Woonboerderij (bj. 1917) met ca. 374 m² schuurruimte, ondergrond en erf op 4.465 m² eigen grond. In z’n algemeenheid is alle bebouwing matig tot zeer slecht en in bouwvallige staat. Het woonhuis met achterhuis zou gerenoveerd kunnen worden dan wel geheel worden nieuw gebouwd. Bouwtekeningen voor restauratie zijn beschikbaar. Dubbele bewoning behoort tot de mogelijkheden.


€ 449,- p.mtr.

glazen SCHUIFWAND op maat

ONZE NIEUWE SHOWTUINEN ZIJN AF!

vanaf

Aanlegsteigers en vlonders

fsc hardhout tatajuba

Zowel horizontaal als verticaal Met dubbele v-groef Nergens goedkoper! Nog nooit zo goedkoop!

KAPSCHUREN

€ 115,-

AC TI E v.a.

83310

83275 83280

189,-

2.655,949,-

GROT E BESTR ATING SSHO WTUIN / RUIM 300 SOOR TEN AANW EZIG UIT VOOR RAAD LEVER BAAR

VOORBEELD SAMENSTELLING: 1 x Kapschuur basis 500x310 cm, blank 1 x Kapschuur uitbreidingsmodule 250x310 cm, blank 3 x Achterwand B blokhutprofiel, blank

Zeer stevige plankenschermen 16 mm dik Rvs geschroefd recht model 120 x 180 cm v.a. 49,95 150 x 180 cm v.a. 65,00 180 x 180 cm v.a. 99,00 idem geolied!! 180 x 180 cm v.a. 115,00

DUURZAME KLASSE A SCHERMEN

Onze buitendienst is gespecialiseerd in het maken van aanlegsteigers. Op vrijwel elke locatie, in weer en wind.

€ 1049,-

douglas VERANDA vanaf

aluminium VERANDA’S

ouglas

V ision

modulair

DOUGLASVISION BUITENVERBLIJF

€ 2.385,-

BASIS 500X310 CM

vanaf

€ 4.171,-

KAPSCHUREN

prijsindicatie

Maatwerk kost meestal niets extra! Bel voor info.

den Bleker Tuinmaterialen

€ 39,95

Stone Walling & Rock Walling

Strackstone+

Zuidzijde 66, 2411 RT Bodegraven, 0172 - 61 24 53

den Bleker Tuinmaterialen

RUIM 300 SOOR TEN AANW EZIG UIT VOOR RAAD LEVER BAAR

GROT E BESTR ATING SSHO WTUIN /

2

€ 24,95 per m

verkrijgbaar in 8 kleuren

vanaf

Noviton serie

TERRAS EN BESTRATING

Kera Twice collectie

€ 23,95

60Plus Soft Comfort vanaf

Furora Premium

verkrijgbaar in 6 kleuren vlak, structuur & line 2

€ 29,95 per m

GROT E BINNE N SHOW TUIN DA’S MET O.A. TUINS ETS, VERAN BLIJV EN TUINK AMER S EN BUITE NVER

den Bleker Hout BV

Bernhardlaan 54-56, 2421 CE Nieuwkoop, 0172 - 57 48 10

Hout en tuinmaterialen voor bedrijf en particulieren Sinds 1924

Zuidzijde 66, 2411 RT Bodegraven, 0172 - 61 24 53

Hout en tuinmaterialen voor bedrijf en particulieren Sinds 1924

www.dbhout.nl

den Bleker Hout BV

www.dbhout.nl

Bernhardlaan 54-56, 2421 CE Nieuwkoop, 0172 - 57 48 10

GROT E BINNE N SHOW TUIN DA’S MET O.A. TUINS ETS, VERAN BLIJV EN TUINK AMER S EN BUITE NVER

D

180327_dB_adv. Makelaarskrant.indd 1 24-03-18 10:02


&

WONEN LEVEN

ROELSE MAKELAARDIJ

7

“ IN EEN PERIODE VAN TWEE JAAR IS DE MARKT COMPLEET VERANDERD ” DE SNEL VERANDERDE WONINGMARKT! Zelf de ervaring inmiddels ook al eens gehad? U ziet het huis van uw dromen staan en denkt, daar wil ik wel kijken. U wacht een dag met bellen en wanneer u belt, hoort u dat de woning reeds verkocht is. In een periode van twee jaar is de markt compleet veranderd. Voorheen had u voldoende tijd om samen met uw partner erover na te denken, een afspraak in de week te plannen en de woning eens rustig te bekijken. Vandaag de dag is snel handelen noodzaak. Dit geldt voor u, maar zeker ook voor ons. Een aantal zaken om teleurstellingen te voorkomen is een vrijblijvend gesprek te hebben met één van onze makelaars, uw wensen bij ons kenbaar te maken en eventueel een gerichte zoekopdracht te plaatsen. Hiermee staat u voor in de rij en startklaar! Daarnaast hebben we ook regelmatig verkopers die eigenlijk niet zitten te wachten op een hele week kijkers en alle onrust die hierbij hoort. We kunnen dan in samenspraak met verkopers een geselecteerde groep mensen op 1 dag laten komen om uw woning te bekijken. Zij kunnen dan wanneer er interesse is, hun bieding met voorwaarden uitbrengen. Wel zo handig voor de verkoper, maar ook als kandidaat koper om op dit lijstje te komen.

LOPIK – Jan van Aemstelstraat 47

vraagprijs: € 169.500,- k.k.

Voor u als verkoper is het zaak een juiste vraagprijs te bepalen, want te veel vragen levert nog steeds geen kopers op. Mede door teleurstellingen zijn kopers namelijk goed geïnformeerd en ze weten goed wat ze willen. Maak van uw vraagprijs geen prijsvraag. Dit geldt nog steeds! Ook zien we dat kwaliteit verkoopt. Zorg er voor dat de laatste klusjes in en om de woning gedaan zijn. Ruim de “rommelkamer” op en maak alles schoon en fris. Een koper is kritisch, er wordt tenslotte veel geld uitgegeven aan uw woning. Plannen om te kopen of te gaan verkopen? Ik kom graag kennis maken met u en uw woning! Kantoor Monfoort Hoogstraat 13, 3417 HA Montfoort T 0348-400114 montfoort@roelsemakelaardij.nl

• Bouwjaar 1960 • Perceelsopp. 188 m²

Kantoor Lopik Binnenhof 1, 3411 AX Lopik T 0348-550055 lopik@roelsemakelaardij.nl www.roelsemakelaardij.nl LOPIK – Oranje Nassauhof 65

• Woonopp. 85 m² • Inhoud woning 250 m³

Nabij het centrum van Lopik treft u deze hoekwoning aan. De woning kenmerkt zich door de ruime indeling, een achtertuin met achterom op het westen, drie slaapkamers (7, 9 en 12m²) op de 1e verdieping en een bergzolder te bereiken met losse trap. De naast de woning gelegen garage is separaat te koop.

vraagprijs: € 219.500,- k.k. LOPIK – Van der Ledestraat 3

vraagprijs: € 265.000,- k.k.

VERKOCHT

ONDER VOORBEHOUD

• Bouwjaar 1984 • Perceelsopp. 113 m²

• Woonopp. 105 m² • Inhoud woning 320 m³

In goede staat verkerende tussenwoning gelegen in een rustige straat. Royale doorzon woonkamer, trapopgang en schuifpui naar de achtertuin. Open keukenruimte v.v. moderne, nette en complete inbouwkeuken. Woonkmr + keuken samen bijna 40 m²! Aansluitend bevindt zich de bijkeuken. De achtertuin heeft zonligging zuidwest en achterom aanwezig. 1e Verd. 3 slaapkmrs resp. 7, 11 en 11 m². Nagenoeg nieuwe badkmr. 2e Verd opstelplaats voor cv-combiketel (Nefit, HR proline 2016). Volop bergruimte aanwezig en 4e slaapkmr.

• Bouwjaar 2011 • Perceelsopp. 125 m²

• Woonopp. 116 m² • Inhoud woning 330 m³

In de kern van Cabauw (gemeente Lopik) treft u deze in zeer goede staat verkerende en nagenoeg nieuwe tussenwoning aan. Tuingerichte, sfeervolle en lichte woonkmr met trapkast, glad gestucte wanden en een plavuizen vloer voorzien van vloerverwarming (hoofdverwarming). Een L-vormige inbouwkeuken v.v. inbouwapparatuur. De oppervlakte van de woonkamer en keuken is samen 33 m2. Ruime achtertuin lengte 11.50m en breedte 5.35m. 1e Verd. 2 slaapkmrs en badkmr. 2e Verd. Open zolderruimte met groot dakraam.


8

&

WONEN LEVEN LOPIK – Anna van Burenstraat 17

vraagprijs: € 279.500,- k.k.

• Bouwjaar 1961 • Woonopp. 115 m² • Perceelsopp. 236 m² • Inhoud woning 350 m³ Verrassend ruime hoekwoning met extra grote garage. De doorzon woonkmr is in een L-vorm uitgevoerd. Geheel v.v. houten vloerdelen, open haard en separaat eetgedeelte. Aansluitend met de eetkmr bevindt zich de moderne keuken en bijkeuken met deur naar de achtertuin en deur naar de garage. De garage is een ideale plek voor hobbyist, maar ook voor de kinderen een mooie speel-/tv-ruimte. Dubbele deur aan de voorzijde met de oprit. De achtertuin is vrij gelegen op het zuiden en achterom. 1e Verd. Overloop, inloopkast met cv-ketel, 4 slaapkmrs, moderne complete badkmr. 2e Verd. Via vlizotrap te bereiken bergzolder.

LOPIK – Hoefsmid 12

vraagprijs: € 282.500,- k.k.

• Bouwjaar 2005 • Woonopp. 114 m² • Perceelsopp. 166 m² • Inhoud woning 413 m³ In de nieuwbouw woonwijk “De Gaarden” treft u deze mooie en goed onderhouden hoekwoning met erker aan totaal oppervlak van 31 m². Een open keuken met moderne L-vormige inbouwkeuken oppervlakte 7½ m². De achtertuin op het zuiden met achterom. 1e Verd. Overloop, badkmr, toiletruimte en toegang naar 3 slaapkmrs met resp. oppervlak 8, 10 en 15½ m². De badkmr is vergroot en v.v. een ruime inloopdouche, wastafel, toilet en handdoekradiator. 2e Verd. ruime 4e slaapkmr. Tevens beschikt de gehele zolder over een vliering, bereikbaar met een vlizotrap.

LOPIKERKAPEL – Korte Zandpad 13

vraagprijs: € 325.000,- k.k.

Bouw uw eigen woning, dat wil iedereen toch graag eens doen? Deze mogelijkheid is er nu voor u in Lopikerkapel. Gelegen op geringe afstand van IJsselstein en Lopik bevindt zich deze ruime bouwkavel van maar liefst 895 m2. De uiterwaarden en De Lek zijn eveneens op geringe afstand aanwezig. Het is mogelijk hier een vrijstaand woonhuis te bouwen. Op de kavel bevindt zich momenteel nog een oudere schuur, deze kunt u desgewenst laten staan of eveneens nieuw optrekken.


&

9

WONEN LEVEN LOPIK – Dorpstraat 5

vraagprijs: € 465.000,- k.k.

• Bouwjaar 1790 • Perceelsopp. 465 m²

• Woonopp. 200 m² • Inhoud woning 780 m³

Mooi in het centrum van Lopik gelegen treft u dit herenhuis aan met royaal perceel van maar liefst 465 m2. Let op: de woning verkeert in een eenvoudige staat van afwerking en dient geheel aangepast te worden naar het huidige wooncomfort. Beg.grond. Entree met ruime hal, toiletruimte, eetkmr, dichte keuken. Royale woonkmr en extra kmr te gebruiken als kantoor of mooie ruime slaapkmr. 1e Verd: 6 (slaap-)vertrekken en eenvoudige badkmr met ligbad en wastafel. 2e Verd: Via een vaste trap te bereiken zeer grote bergzolder.

LOPIK – Europasingel 2

Wat is een energielabel en hoe werkt het? Alle 5 miljoen woningeigenaren hebben begin 2015 een voorlopig energielabel van de Rijksoverheid gekregen. Dit voorlopige label is gebaseerd op onder andere het bouwjaar en is bedoeld als aanmoediging om na te denken over verbeteringen voor een comfortabelere en energiezuinigere woning. Bij verkoop of nieuwe verhuur moet de verkopende partij het voorlopige energielabel definitief gemaakt hebben. Dat kan eenvoudig online en kost enkele euro’s tot een paar tientjes. Als een definitief label bij verkoop of verhuur ontbreekt, riskeert de verkoper een boete van maximaal 405 euro. Het voorlopige energielabel is een schatting. De schatting is gebaseerd op gegevens van het Kadaster (type huis, grootte, bouwjaar) en op gegevens van vergelijkbare huizen. De praktijk kan anders zijn: een woning kan een beter of slechter energielabel hebben. Met een energielabel kunnen kopers en huurders eenvoudig zien of een woning zuinig of onzuinig is. Handig, want een keuze voor een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu. Klassen Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is vergeleken met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis is goed geïsoleerd en heeft dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Aanvragen energielabel Woningeigenaren kunnen met behulp van hun DigiD gemakkelijk een energielabel aanvragen via de website www.energielabel.nl. De geschatte gegevens uit het systeem dient u te controleren en zo nodig aan te passen. Indien u gegevens aanpast dient u ook bewijzen en/of foto’s mee te sturen, bijvoorbeeld van dubbele beglazing. U selecteert vervolgens een erkend deskundige die de door u ingevulde gegevens gaat bekijken en controleren. Na het versturen van de gegevens ontvangt u meestal binnen enkele dagen het definitieve energielabel. Kopers hebben recht op een energielabel. Heeft het te koop staande huis geen energielabel? Of heeft u hier vragen over? Vraag er naar bij de verkoper of bij één van de makelaarskantoren in deze krant.

vraagprijs: € 465.000,- v.o.n. POLSBROEK – Dorp 156

vraagprijs: € 550.000,- k.k.

OPEN HUIS

• Bouwjaar 2017 • Perceelsopp. 280 m²

MONTFOORT – Anne Franklaan 32

• Woonopp. 214 m² • Inhoud woning 757 m³

• Bouwjaar 1930 • Woonopp. 315 m² • Perceelsopp. 1060 m² • Inhoud woning 755 m³

Deze woning heeft vrij uitzicht naar de sportvelden en de Lekdijk. Een brede oprit naar garage en tevens 2 parkeerplaatsen op het naastgelegen parkeerterrein. Hoge plafonds en veel lichtinval kenmerkt deze woning. De woonkmr, eetkmr en keuken zijn samen 63 m² groot. De begane grond is voorzien van vloerverwarming. 1e verd.: 3 slaapkmrs. 2e Verd.: 2 slaapkmrs, een 2e badkmr en de technische ruimte. Via vlizotrap is de zolder te bereiken.

Aan de rustige zijde van de wetering, op loopafstand van het centrum van Benschop, liggen deze twee woonhuizen met aansluitend een garage, carport en royale bedrijfsruimte met kantoorverdieping en opslagruimte.

vraagprijs: € 292.500,- k.k. MONTFOORT – Miep Giesstraat 25

Om een juist beeld te krijgen van het geheel is een bezichtiging een vereiste. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvende bezichtiging!

vraagprijs: € 282.500,- k.k.

VERKOCHT

ONDER VOORBEHOUD

• Bouwjaar 1970 • Perceelsopp. 149 m²

• Woonopp. 132 m² • Inhoud woning 425 m³

Mooie, ruime, in goede staat van onderhoud verkerende en aan de voor- en achterzijde UITGEBOUWDE TUSSEN­ WONING met totaal 5 goede slaapkamers, ruime woon­ kamer, eetkamer en tuin op het zuidwesten. De woonkamer is voorzien van een erker, houtkachel, eetkmr en keuken zijn voorzien van een aanbouw. Tuin op het westen. 1e verd.: 3 slaapkmrs en nette standaard badkamer. 2e Verd.: 2 slaapkmrs en dakkapel voor- en achterzijde.

• Bouwjaar 1993 • Perceelsopp. 114 m²

• Woonopp. 117 m² • Inhoud woning 365 m³

Verrassend ruime tussenwoning! Uitgebouwd aan de achterzijde met 2.50m en uitgebouwd op de 1e verdieping! Twee belangrijke kenmerken van deze woning, maar ook de twee dakkapellen op 2e etage mogen genoemd worden. Hierdoor is de woning optimaal en maximaal vergroot. De woonkamer is tuingericht, ruim en voorzien van een aanbouw, de keuken is netjes en compleet. Op de 1e verdieping 3 slaapkamers en complete badkamer. 2e verdieping met wasruimte en twee slaapkamers.


DE

IT ITE

E!

T E S E R VIC

1.275,EETTAFEL ‘EXPLOSION’

EETKAMERSTOEL ‘FERRO’

FAUTEUIL MODEL ‘ADAM’ in microleder en met draaivoet

van € 199,-

voor €

BANK MODEL ‘RIZO’ 2,5 ZITS vanaf €

ES

B

BANK MODEL ‘BUGATTI’ 3 zits in leder vanaf € 995,-

100 JA AR EN

voor betaalbare kwaliteit!

STE KWAL BE

169,-

vanaf

€ 695,-

FAUTEUIL MODEL ‘EPSON’ vanaf

240 x 100 cm. van € 416,- nu voor € 370,-

€ 1.895,-

SET VAN 3 TAFELTJES van € 389,-

voor

€ 345,-

VELDA BOXSPRING ‘VERSUS’

Vlak v.a. € 2.498,- voor € 1.998,Elektrisch v.a. € 3.998,- voor € 3.498,-

ALTIJD 10 - 30% KORTING OP ONZE GEHELE COLLECTIE! Profiteer van ons “alles onder één dak” principe! Bij ons vindt u een eigen stoffeerderij, meubelmakerij, Deco Shop en deskundige woonadviseurs. Kom langs in onze showroom van 6000 m².

LIKE US OP

GRATIS PARKEREN /VOORBROODMEUBELEN EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONS LAATSTE NIEUWS! Dorpsstraat 119 T (0180) 63 11 11 E info@voorbrood.nl 2761 AN Zevenhuizen F (0180) 63 30 24 www.voorbrood.nl Geopend van 9.00 - 18.00 uur. Vrijdag tot 21.00 uur. Zaterdag van 10.00 - 17.00 uur.


&

WONEN LEVEN MONTFOORT – Wulverhorst 18

vraagprijs: € 245.000,- k.k. MONTFOORT – Binnenstad

11

vraagprijs: € 535.000,- k.k. BINNENKORT IN DE VERKOOP

• Bouwjaar 1972 • Perceelsopp. 145 m²

MONTFOORT – Lange Kerkstraat 8

• Woonopp. 124 m² • Inhoud woning 350 m³

• Bouwjaar 2001 • Woonopp. ± 200 m² • Perceelsopp. ± 350 m² • Inhoud woning 550 m³

Nieuw in verkoop! In een goede staat van onderhoud verkerende TUSSENWONING met CARPORT, gelegen aan een kindvriendelijk hofje en met een achtertuin op het zuidwesten. Geheel voorzien van mooie kunststof kozijnen met dubbel glas. Totaal 5 goede slaapkamers en nette badkamer. Basisscholen en sportgelegenheden en stadspark op geringe afstand aanwezig. Een ideaal woonhuis voor een gezin!

Binnenkort in de verkoop! Deze zeer goed onderhouden STADSWONING verkeert in een goede staat van onderhoud, heeft een mooie en vrije stadstuin en totaal 4 ruime slaapkamers. De woonkamer is ruim en sfeervol, de woon-/ eetkeuken is modern, licht en praktisch. Tevens een extra ruime garage met wasruimte en voorzien van een zelfstandig appartement op de verdieping. Het geheel heeft een moderne afwerking.

vraagprijs: € 245.000,- k.k. MONTFOORT – Roelof de Roverlaan 54

vraagprijs: € 392.500,- k.k.

VERKOCHT

ONDER VOORBEHOUD

• Bouwjaar 1910 • Perceelsopp. 108 m²

• Woonopp. 146 m² • Inhoud woning 493 m³

• Bouwjaar 1990/91 • Perceelsopp. 187 m²

Prettig wonen in de binnenstad van Montfoort met alle voorzieningen binnen handbereik? Dat is nu mogelijk. Nieuw in de verkoop is deze STADSWONING welke zich aan de rand van het centrum bevindt. Aan de achterzijde een vrije en beschutte ligging, aan de voorzijde een doorgaande straat. De woning is verrassend ruim en breder dan in eerste instantie gedacht. Hiervoor moet u wel een kijkje komen nemen om dit zelf te ervaren. Totaal 4 slaapkamers en grote zolderverdieping op stahoogte.

ME

S UCCE

S UCCE

OO

R R

E

D

OE

• Bouwjaar 1910 • Perceelsopp. 79 m²

• Woonopp. 75 m² • Inhoud woning 265 m³

Mooie STADSWONING gelegen in de binnenstad van Montfoort. Houdt u van mooie hoge plafonds en andere stijlkenmerken? Kom dan maar eens kijken. De woning heeft een sfeervolle woonkamer met aansluitend een open keuken. Stadstuin aan de achterzijde (geen achterom aanwezig). Op de verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een moderne badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel. Via een vlizotrap is de zolder bereikbaar. Hier is het mogelijk een kamer te maken door de plaatsing van een vaste trap.

OO

LS

D

LS

E

T

vraagprijs: € 485.000,- k.k.

S

T

Deze zeer goed onderhouden, moderne en aan de achter­ zijde met circa 3.00 m uitgebouwde geschakelde TWEE-­ ONDER-EEN-KAPWONING met GARAGE bevindt zich in een rustige en kindvriendelijke woonwijk. De woning heeft vanwege de aanbouw een woonkamer van maar liefst 40 m²! Door de GARAGE is de woning voorzien van een achterom. Op de 1e verdieping twee slaapkamers (3 mogelijk). 2e verdieping met 3e slaapkamer. Op de garage nog mogelijkheid voor kamer te realiseren, stahoogte is aanwezig.

vraagprijs: € 229.000,- k.k. MONTFOORT – Heeswijk 22

S

ME

MONTFOORT – Lange Kerkstraat 6

• Woonopp. 130 m² • Inhoud woning 450 m³

R RO

E

• Bouwjaar 1964 • Woonopp. 185 m² • Perceelsopp. 436 m² • Inhoud woning 545 m³ Mooie, ruime en goed onderhouden TWEE-ONDER-EENKAPWONING met GARAGE en ROYALE AANBOUW aan de zij- en achterzijde. Zeer ruime tuin aan de achterzijde en PARKEERPLAATSEN op eigen terrein aan de achterzijde van de woning voor de garage. De tuin is zelfs nog te vergroten door de zijtuin erbij te betrekken. Verder een ruime L-vormige zitkamer, gezellige en ruime woon-/eetkeuken. Royale tuin op het zuiden. Op de 1e verdieping bevinden zich drie slaap­ kamers en een badkamer. Ruime 2e verdieping met een ruime slaapkamer (realiseren van 2 is goed mogelijk).


&

VINTAGE

TRENDS

MEUBELS MET EEN KNIPOOG NAAR VROEGER COGNACKLEURIG, DOORLEEFD LEER, HOUT MET VERFRESTEN. GEZELLIG EN SFEERVOL. NIEUWE MEUBELS MET EEN OUDE, DOORLEEFDE UITSTRALING. AMBACHTELIJK EN AUTHENTIEK.

&

LUXURY

EEN MIX VAN TIJDLOOS KLASSIEK LUXE MATERIALEN EN GLAMOUR, MOOIE RIJKE STOFFEN. DONKERE KLEUREN GECOMBINEERD MET KOPER OF GOUDEN ACCENTEN.

TRENDS


&

SCANDINAVIAN DEZE STIJL STRAALT RUST UIT

TRENDS

DEZE STIJL IS VRIJ SOBER EN MINIMALISTISCH. DIT GAAT ECHTER NIET TEN KOSTE VAN DE FUNCTIONALITEIT EN HET COMFORT. JE ZIET VEEL WITTINTEN IN HET SCANDINAVISCHE INTERIEUR GECOMBINEERD MET GRIJS EN PASTELTINTEN, INDUSTRIËLE ACCENTEN EN GRAFISCHE PRINTS IN DE ACCESSOIRES.

DEZE STIJL IS LICHT EN HELDER VEEL BLONDE HOUTTINTEN GECOMBINEERD MET NATUREL PLAIDS, KUSSENS EN NATUURLIJKE MATERIALEN. VAAK IN EEN LANDELIJKE STIJL MET EEN WARME HEDENDAAGSE UITSTRALING.

&

NATUREL

TRENDS&

WONEN LEVEN

KLEIN MAKELAARDIJ

15

“ WONINGMARKT VOOR VERKOPERS UIT HET DAL GEKROPEN ” NU NIET MET Z’N 20-EN SNEL EEN HUIS BEKIJKEN, MAAR MET MEER DAN 100.000 MENSEN TEGELIJK! En dan denkt u natuurlijk meteen, dat wordt weer overbieden…of toch juist niet? Dat de woningmarkt voor verkopers uit het dal is gekropen, mag onderhand wel duidelijk zijn. En zoals elk jaargetijde zijn voors en tegens heeft, heeft de woningmarkt dat ook. Was het nog niet zo lang geleden de koper die op de markt de prijs bepaalde, nu is dat de verkoper. Wat de gevolgen of verwachtingen zullen worden, laat zich de komende periode zien. Wat wel duidelijk is, is dat er momenteel meer vraag dan aanbod is. U als lezer heeft dat waarschijnlijk al gemerkt. Zodra dit magazine bij u op de mat viel was de dreun weliswaar wat zachter, maar niet minder elegant! Sterker nog, er mag misschien wel minder aanbod zijn waardoor deze krant wat minder gevuld is met woningen. Het zorgt er ook voor dat wij -als makelaars- meer moeten zoeken naar woningen en andere manieren moeten vinden om u goed te blijven informeren. Daarom is de opzet van deze krant wat gewijzigd en is het ons streven om u op zowel de woonmarkt als op het gebied van life style meer te informeren. Dit magazine geven we samen met de landelijke NVM Open Huizen Dag uit. Gelukkig zijn er nog woningen die u rustig die dag kunt bezoeken. Natuurlijk hopen we dat de landelijke NVM Open Huizen Dag net als vorig jaar meer dan 100.000 mensen trekt om hun droomhuis te vinden. Om niet samen met al die andere kijkers blind te gaan bieden en om te voorkomen dat u bij elke woning gaat kijken, wil ik u wat tips voor die dag geven. U vindt ze ook op de website van de NVM.

DIT KUNT U VOORAF DOEN: • Tel een wensenlijst op, zoals het aantal slaapkamers, afstand woon-werkverkeer, winkels en scholen; • Bekijk uw financiële mogelijkheden; • Oriënteer op Funda naar woningen die meedoen aan de NVM Open Huizen Dag en in aanmerking komen qua prijs en locatie en selecteer alvast een paar huizen; • Bekijk in de week voor de NVM Open Huizen Dag de omgeving. Hoe ziet het er ’s avonds uit?

HAASTRECHT – ERASMUSSTRAAT 15

vraagprijs: € 239.500 ,- k.k.

OPEN HUIS

OP DE NVM OPEN HUIZEN DAG ZELF IS HET VOLGENDE HANDIG OM TE DOEN: • Stel een maximum aan het aantal te bezoeken huizen (3 tot 5); • Stippel een handige route uit, dit voorkomt onnodige reistijd; • Beperk het bezoek tot een maximum van 60 minuten; • Ga gewoon weg als de eerste indruk niet goed is. Wanneer u een leuk huis heeft gezien en verder wilt met deze woning, neem dan bij een tweede bezichtiging een NVM aankoopmakelaar mee. En dan natuurlijk vooral Klein Makelaardij! Hoogstraat 80 2851 BH Haastrecht Tel.: 0182 - 50 30 91 www.kleinmakelaardij.nl GROOT - AMMERS – STANDERDMOLEN 12

vraagprijs: € 275.000 ,- k.k. MOORDRECHT – WEST RINGDIJK 42

• Perceelopp: ca. 141 m2 • Bouwjaar: ca. 1971 • Woonopp: ca. 117 m2 • Inhoud: ca. 426 m³ Deze hoekwoning ligt in een rustige woonwijk in Haastrecht met een fraaie tuin op het zuiden. Wat meteen opvalt bij deze woning is, is dat de woning breed is opgezet. Hierdoor zijn de woonkamer, hal en keuken extra breed. Op de eerste verdieping is een ruime badkamer en drie slaapkamers aanwezig. Op de bovenste verdieping is een overloop en een ruime kamer met veel bergruimte. Kortom, een leuke, ruime en nette woning nabij het centrum van Haastrecht.

vraagprijs: € 475.000,- k.k.

OPEN HUIS

OPEN HUIS

• Perceelopp: ca. 185 m2 • Bouwjaar: 2004 2 • Woonopp: ca. 121 m • Inhoud: ca. 433 m³

• Perceelopp: ca. 594 m2 • Bouwjaar: ca. 1960 2 • Woonopp: ca. 198 m • Inhoud: ca. 1002 m³

Deze ruime volledig geïsoleerde hoekwoning is gelegen in een ruime kindvriendelijke woonwijk, aan een rustige weg met vrij landelijk uitzicht aan de voorzijde. De woning is voorzien van een ruime woonkamer met openslaande terrasdeuren, keuken aan de voorzijde, 3 slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping en een ruime open tweede verdieping

Van buiten doet niet vermoeden dat het in en rondom het huis veel ruimte is. Dit komt omdat de woning op een dijk is gebouwd en onder de woning een zeer groot souterrain aanwezig is. Deze ruimte is zeer geschikt voor praktijk aan huis en /of gasten verblijf. De woning is speels ingedeeld en vooral de indeling en mogelijkheden zullen u aangenaam verassen. Naast de vele kamers in de woning is ook een zeer ruim dakterras aanwezig waar vanuit u een fraai zicht heeft op de landelijke omgeving.


EEN VRAAG? KIM VAN NVM GEEFT ANTWOORD! WANNEER BEN IK IN ONDERHANDELING? U bent pas in onderhandeling met de verkopende partij als deze reageert op uw bod door: a) Een tegenbod te doen. b) Expliciet te melden dat jullie in onderhandeling zijn. U bent dus nog niet in onderhandeling als de verkopende makelaar zegt dat hij uw bod met de verkoper zal bespreken. MAG EEN VERKOOPMAKELAAR DOORGAAN MET BEZICHTIGINGEN ALS ER AL OVER EEN BOD ONDERHANDELD WORDT? Ja, dat mag. Een onderhandeling hoeft namelijk niet tot een verkoop te leiden. Bovendien zal de verkoper waarschijnlijk graag willen weten of er meer belangstelling is. Ook mag er met meerdere geïnteresseerde kopers tegelijkertijd onderhandeld worden. Een makelaar moet dit wel duidelijk aan alle partijen melden. Vaak zal de verkopende makelaar belangstellenden mededelen dat er al een bod ligt of dat er onderhandelingen gaande zijn. De makelaar doet geen mededelingen over de hoogte van de biedingen. Dit zou overbieden kunnen uitlokken. WANNEER IK DE VRAAGPRIJS BIED, MOET DE VERKOPER DE WONING DAN AAN MIJ VERKOPEN? Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan u te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als u de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij uw bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet. KAN DE VERKOPER DE VRAAGPRIJS VAN EEN WONING TIJDENS DE ONDERHANDELING VERHOGEN? Ja, de verkoper kan besluiten de vraagprijs te verhogen of te verlagen. Daarnaast heeft u als potentiële koper ook het recht tijdens de onderhandelingen uw bod te verlagen. Zodra de verkopende partij een tegenbod doet, vervalt namelijk uw eerdere bod. MAG EEN MAKELAAR VAN DE NVM TIJDENS DE ONDERHANDELING HET SYSTEEM VAN VERKOOP WIJZIGEN? Ja, dat mag. Soms zijn er zo veel belangstellenden die de vraagprijs bieden of benaderen, dat het moeilijk te bepalen is wie de beste koper is. Op dat moment kan de verkoper – op advies van zijn makelaar – besluiten de biedingsprocedure te wijzigen in bijvoorbeeld een inschrijvingsprocedure. In deze procedure krijgen alle bieders een gelijke kans om een bod uit te brengen. De makelaar dient uiteraard eerst eventueel eerder gedane toezeggingen of afspraken na te komen, voordat de procedure veranderd wordt. MAG EEN NVM-MAKELAAR EEN ONREALISTISCH HOGE PRIJS VRAGEN VOOR EEN WONING? De verkoper bepaalt in overleg met zijn makelaar welke prijs realistisch is voor de woning. De koper kan onderhandelen over de prijs, maar de verkoper beslist.

Creativiteit, kennis en service! Tuinontwerp | Tuinaanleg | Tuinonderhoud

Een eigen huis staat voor een eigen plek, geluk en genieten! Hoe dit eruit ziet? Dat is aan u! Wij ontwerpen en bouwen uw droomhuis. Door ons slimme bouwsysteem bouwen wij snel, voordelig én traditioneel. Ontdek het op www.selekthuis.nl meer Bekij k n op projecte bsite onze we Snoek Hoveniers

Industrieweg 2a Ammerstol

 0182-35 33 82 info@snoekhoveniers.nl

www.snoekhoveniers.nl

ALTIJD BIJ U IN DE BUURT | VESTIGING MOORDRECHT


&

WONEN LEVEN MOORDRECHT – OOSTEINDE 11 77

• Bouwjaar: ca. 1965 • Woonopp: ca. 66m2

vraagprijs: € 115.000 ,- k.k. GOUDA – CHRISTIAAN DE WETSTRAAT 3

• Perceelopp: ca. 553 m2 • Inhoud: ca. 237m³

In de ruim opgezet bungalowpark “De Poldertuin” gelegen, vrijstaande rietgedekte recreatiebungalow met fraai aangelegde tuin aan het water, diverse terrassen en berging. De bungalow is netjes verzorgd en uitgebouwd. In de verzorgde tuin is een grote een berging aanwezig. Dit is een ideale recreatie omgeving in de Randstad waar u zich in alle rust kunt terugtrekken.

17

vraagprijs: € 169.500,- k.k.

• Bouwjaar: ca. 1924 • Woonopp: ca. 73 m2

• Perceelopp: ca. 117 m2 • Inhoud: ca. 311 m³

In de geliefde woonomgeving Kort Haarlem ligt deze jaren 20 hoekwoning. De besloten voortuin zorgt voor een goede sfeer. De woning heeft drie slaapkamer en een ruime woonkamer v.v. een erker met glas in lood ramen. De woning is op enkele punten gemoderniseerd en geïsoleerd. De ruime achtertuin op het zuidwesten heeft een berging en een achterom.

HUIS VERKOPEN IN 7 STAPPEN!

U wilt uw woning of huis verkopen? Daar komt heel wat bij kijken. Welke valkuilen zijn er, welke strategie heeft u nodig en bent u in staat de onderhandelingen over uw huis te voeren?

HUIS VERKOPEN IN 7 STAPPEN Een huis verkopen doet u in zeven stappen. Hieronder leest u wat er allemaal komt kijken bij het verkopen van uw woning!

STAP 5: DE ONDERHANDELINGEN Voor de onderhandelingen kunt u vertrouwen op uw NVM-verkoopmakelaar. Door zijn ervaring weet hij niet alleen wat uw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe u er zoveel mogelijk voor kunt krijgen. Wanneer er meerdere bieders zijn, voorkomt uw NVM-verkoopmakelaar dat u (kostbare) fouten maakt. Daarom stelt hij samen met u vooraf vast welke biedingstactiek u het best kunt volgen. Vaak gaat een bod van een koper gepaard met zogenaamde ontbindende voorwaarden. Op basis hiervan kan de koopovereenkomst worden ontbonden. Bijvoorbeeld als de koper de financiering niet rond kan krijgen, geen huisvestingsvergunning kan krijgen of als er een negatieve uitkomst van een bouwkundig advies is. Naast deze voorwaarden maakt u met de koper ook afspraken over de datum van levering en de zaken die achterblijven in het huis, al dan niet tegen een aanvullende vergoeding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gordijnen, de vloerbedekking of bepaalde verlichting.

STAP 1: VRAAGPRIJS BEPALEN Een goede prijs voor uw huis is belangrijk. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Daarom komt uw NVM-makelaar bij u thuis om de woning te inspecteren. Hij let dan op de ligging en de technische staat van uw woning. Ook wil hij financiële zaken als servicekosten, gemeentelijke belastingen of erfpacht van u weten. Belangrijk is de informatie over eventuele gebreken. U kunt daar – indien u dat niet meldt – door de koper achteraf op worden aangesproken. Via de NVM-database voor woonobjecten controleert uw NVM-makelaar verder de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving. Ook krijgt u meer informatie over het verplichte energielabel. Op basis van al deze informatie krijgt u een uitstekend advies over een realistische vraagprijs.

STAP 6: DE ONDERTEKENING VAN DE KOOPAKTE Wanneer u en de koper overeenstemming bereiken over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Lees de akte zorgvuldig door en zet pas uw handtekening als alles volgens u juist is weergegeven. Schroom ook niet uw NVM-verkoopmakelaar nadere uitleg te vragen als iets u niet duidelijk is. Uw NVM-verkoopmakelaar informeert u uitgebreid over uw rechten en plichten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte. Vanaf dat moment heeft hij nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien. Eveneens kan het koopcontract nog ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaarden die erin staan.

EEN NVM-VERKOOPMAKELAAR BEHARTIGT ALLEEN UW BELANG Schakel daarom Klein Makelaardij, Koning & Witzier Makelaars of Roelse Makelaardij in. Allen NVM verkoopmakelaars! Een NVM-verkoopmakelaar behartigt alleen uw belang. In een vrijblijvend gesprek voorziet hij u van een eerste advies.

STAP 2: HET PUBLICITEITSPLAN OPSTELLEN Goede marketing is ook bij woningverkoop belangrijk. Afhankelijk van uw wensen en budget stelt uw NVM-verkoopmakelaar een uitgekiend publiciteitsplan op, waarbij kan worden geadverteerd in diverse media. Ook de inzet van sociale media is voor veel NVM-makelaars geen geheim. Uw huis wordt ook aangemeld in de NVM-database voor woonobjecten. Hierdoor worden automatisch alle NVM-makelaars op de hoogte gesteld van uw aanbod. Uw woning wordt ook uitgebreid op funda.nl geplaatst. Funda is al jarenlang de best bezochte woningsite van Nederland. Wanneer u beschikt over een geldig energielabel voor uw woning, dan is het verplicht om dit energielabel te vermelden in advertenties. STAP 3: UW HUIS VERKOOPGEREED MAKEN Zorg dat uw woning er netjes bij staat. Potentiële kopers moeten het gevoel hebben dat het prettig wonen is. Verhelp kleine mankementen, bijvoorbeeld een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Zorg ook dat de tuin er uitnodigend uitziet. Vaak kunt u tegen geringe kosten interieur- en tuinadvies krijgen om uw woning beter te presenteren. STAP 4: DE BEZICHTIGING Uw NVM-verkoopmakelaar coördineert en begeleidt de bezichtigingen. In overleg met u en de kandidaat-kopers, stelt uw makelaar een tijdstip vast. Zelf hoeft u niet bij een bezichtiging aanwezig te zijn. Het is zelfs beter van niet. Kijkers stellen namelijk vaak meer vragen als u er niet bij bent. Bovendien durven ze meer te zeggen en brengen ze eventuele onduidelijkheden gemakkelijker naar voren. Daarnaast heeft u ook als verkoper te maken met mededelingsplicht. De bezichtiging biedt uw NVM-verkoopmakelaar een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-koper geïnteresseerd is in juist uw woning en waar aanvullende vragen liggen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor het bepalen van de strategie in de vervolgfase en uiteraard bij latere onderhandelingen. Uw NVM-verkoopmakelaar brengt na de bezichtiging altijd verslag aan u uit over het resultaat. Kloppen potentiële kopers toch direct bij u aan, verwijs ze dan altijd naar uw NVM-verkoopmakelaar. Zo loopt u niet het risico dat er verschillende afspraken worden gemaakt.

STAP 7: NAAR DE NOTARIS De ondertekende koopakte en alle relevante stukken gaan samen met een kopie van uw rijbewijs of identiteitsbewijs naar de notaris. Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt hij een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Een aantal dagen voor de levering krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening. Controleer altijd samen met uw NVM-verkoopmakelaar of de gegevens kloppen. Houd er rekening mee dat de koper het recht heeft vóór levering uw woning te inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat wordt achtergelaten. Soms vraagt de koper om eerder het huis in te mogen of alvast te kunnen schilderen. Op de dag van levering gaat u met uw NVM-verkoopmakelaar naar de notaris. Als er geen geldig energielabel is, mag de notaris de overdracht gewoon afhandelen, maar dan bent u in overtreding en riskeert u een boete. U bent officieel geen eigenaar meer van uw huis, wanneer u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend en deze is ingeschreven bij het Kadaster. Op het tijdstip dat daarvoor is vastgesteld in de leveringsakte, betaalt de koper de koopsom en, als dat van toepassing is, de prijs voor de roerende zaken die u achterlaat. De notaris zorgt voor de afrekening van de zakelijke lasten zoals de onroerendezaakbelasting en de waterschapslasten. Daarnaast regelt hij de aflossing van de eventuele lopende hypotheek op uw huis en de betaling van de rekening aan uw NVM-verkoopmakelaar. Het saldo dat overblijft, maakt de notaris over op uw rekening. U ontvangt dit nadat de akte is ingeschreven in het Kadaster. Dit is meestal één werkdag na de levering.


NVM OPEN HUIZEN DAG 7 APRIL VAN 11.00 - 15.00 UUR! Op zoek naar een woning? Doe dan mee aan de NVM Open Huizen Dag. Op zaterdag 7 april kun je vrijblijvend meerdere huizen bezichtigen. Makkelijk en gezellig, en wie weet vind je zo je droomhuis. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan.

Het is op 7 april alweer de 20de editie van de NVM Open Huizen Dag. Het blijft een groot succes, niet alleen door de vele verkopers die hun woning openstellen voor bezichtiging, maar ook omdat de deelnemers – verkopers en zoekende kopers – sneller tot een transactie komen. Dit jaar openen zo’n 20.000 tot 25.000 woningen tussen 11.00 en 15.00 uur hun deuren. “Op de woningsite funda staat welke huizen deelnemen”, vertelt NVM-woordvoerder Roeland Kimman. “Vervolgens kun je een route uitstippelen en op een laagdrempelige manier meerdere huizen op één dag bezichtigen. Je kunt de sfeer opsnuiven en de buurt verkennen.’

OPEN HUIZEN DAG WERKT ALS AANJAGER Bij de vorige editie van de NVM Open Huizen Dag kreeg een deelnemend huis gemiddeld vier bezichtigingen. “Omdat de markt aantrekt, verwachten we iets minder deelnemende huizen, maar wel meer bezoekers per huis”, zegt NVM-woordvoerder Kimman. “Bovendien werkt de NVM Open Huizen Dag

DEELNAME WERPT VRUCHTEN AF Verkopers hebben veel baat bij de NVM Open Huizen Dag. Kimman: “Het is een mooi moment om actief aan de slag te gaan met de verkoop van je huis. En het werpt zijn vruchten af: van woningen die deelnamen in september 2017, was twaalf weken later 43% verkocht*. Van de niet-deelnemende woningen was dat 26%.”

in de weken ervoor als aanjager. Als je al een huis op het oog hebt, wil je natuurlijk niet concurreren met kopers die op de open dag verliefd worden op een woning. Vandaar dat er een lichte stijging is van verkopen net voor de NVM Open Huizen Dag.”

*De kosten voor deelname als verkopende partij verschillen per NVM-makelaar. Voor de bezichtigende partijen is de NVM Open Huizen Dag uiteraard gratis. NVM-woordvoerder Roeland Kimman heeft een aantal tips voor bezoekers van de NVM Open Huizen Dag. “Ga eerst langs bij een hypotheekadviseur en onderzoek wat je kunt lenen. Dan kun je op 7 april gericht zoeken naar een geschikt huis. Zet bovendien je wensen op een rij: waar moet je droomhuis aan voldoen? Heb je een huis op het oog? Laat je dan deskundig adviseren in het aankooptraject.”

Natuurlijk heeft Kimman ook tips voor verkopers. “Zorg voor een opgeruimd, fris en neutraal huis. Mooie foto’s op internet met daarop een modern interieur zorgen voor meer bezichtigingen. Je hoeft niet perse een appeltaart te bakken, maar het staat wel symbool voor gastvrijheid. Iets lekkers en een kopje koffie aanbieden zorgt ervoor dat kopers zich welkom voelen, een goede eerste indruk krijgen en zich eerder ‘thuis’ voelen in misschien wel hun toekomstige woning.”

E

EE HO TW E

N VE

OPEN DAG!

D

ZATERDAG 28 APRIL 10.00 – 16.00 UUR

100 JAA

R

1

9

18

-2018

• allerlei activiteiten voor de kinderen • proef van al het lekkers wat er van kaas gemaakt kan worden! Om 11.00 uur gaan de koeien voor het eerst naar buiten dit jaar (bij geschikt weer)

Steinsedijk 37 haastrecht - Tel: 0182 - 50 12 44

w w w. de t weehoe ven. nl

VASTE- & KLIMPLANTEN • BODEMBEDEKKERS • HEESTERS (FRUIT)BOMEN • KLEINFRUIT • DECORATIE • POTTERIE

U VINDT ONS IN DE PRAXIS GOUDA, GOUDKADE 1


&

WONEN LEVEN HAASTRECHT – HOOGSTRAAT 39

vraagprijs: € 195.000 ,- k.k. HAASTRECHT – BERGVLIETLAAN 55

• Bouwjaar: ca. 1930 • Woonopp: ca. 70 m2

• Perceelopp: ca. 105 m2 • Inhoud: ca. 235 m³

vraagprijs: € 310.000 ,- k.k.

• Perceelopp: ca. 127 m2 • Bouwjaar: 2017 2 • Woonopp: ca. 117 m • Inhoud: ca. 428 m³ Deze tussenwoning in de nieuwste wijk van Haastrecht is in 2017 opgeleverd en nadien voorzien van een moderne keuken, badkamer en hoogwaardige afwerking. De woning telt momenteel 2 (slaap-)kamers (voorheen 3 ) op de eerste verdieping en een ruime openruimte op de tweede verdieping. Met gemak is dat uit te breiden naar 5 of 6 kamers. Ook aan de ligging valt weinig af te dingen vooral dat de tuin op het zonnige zuiden ligt. Kortom, een fijn huis in een ruim opgezette wijk met veel groen en leefruimte met een moderne en hoogwaardige afwerking.

Deze goed onderhouden jaren 30 tussen woning in het centrum van Haastrecht ligt aan een van de leukste buurten van Haastrecht. De woning ligt onder aan een dijkje wat ook wel “de kippesteeg” wordt genoemd en telt drie slaapkamers, een badkamer met ligbad en een kastenkamer. De achtertuin ligt op het Zuiden.

HAASTRECHT – HOOGSTRAAT 148

19

vraagprijs: € 439.000 ,- k.k. GOUDA – KAAGPOLDERERF 7

vraagprijs: € 250.000 - k.k.

TE ! T A A L

HAASTRECHT – NACHTEGAALSTRAAT 7

• Perceelopp: ca. 458 m2 • Bouwjaar: 1906 • Woonopp: ca. 112 m2 • Inhoud: ca. 425 m³

• Perceelopp: ca. 138 m2 • Bouwjaar: ca. 1990 • Woonopp: ca. 109 m2 • Inhoud: ca. 447 m³

Deze karakteristieke hoekwoning ligt in het centrum van Haastrecht. Achter de woning is een ruime tuin aanwezig met een ruime garage/ werkplaats. Achter deze bijgebouwen ligt een ruime steiger aan de Hollandse IJssel. De woning telt 3 slaapkamers en een ruime woonkamer met een sfeervolle serre. Vanuit hier kijkt u op de ruime tuin. De woning is netjes en goed onderhouden. Kortom, een huis met veel extra’s in een leuke woonomgeving aan de Hollandse IJssel.

Deze ruime hoekwoning ligt in een rustige woonerf. De woning is goed onderhouden en bij de keuken uitgebouwd. Deze keuken ligt aan de voorzijde van de woning en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. De woonkamer is ruim en biedt een mooi zicht op de tuin. Daarnaast telt de woning 4 slaapkamers met een ruime badkamer. De fraai aangelegde tuin ligt op het zuidoosten.

VRAAGPRIJS: € 350.000,- K.K.

TE L A AT !

NIEUWERBRUG AAN DEN RIJN – KORTE WAARDER 33

vraagprijs: € 875.000 ,- k.k.

TE ! T A A L

• Perceelopp: ca. 275 m2 • Bouwjaar: ca. 1961 • Woonopp: ca. 116 m2 • Inhoud: ca. 463 m³

• Bouwjaar: ca. 1899 • Woonopp: ca. 575 m2

Aan een rustig plantsoen ligt deze ruime 2 onder 1 kapwoning met eigen parkeerplaats. De woning is goed onderhouden en biedt veel gebruiksruimte. Dit komt mede doordat de naastgelegen garage is verbouwd tot een grote slaapkamer. Door de vele raampartijen op de begane grond komt er veel licht de woonkamer in en deze kamer biedt een leuk uitzicht op de voortuin en het plantsoen.

Tussen Utrecht en Gouda ligt deze unieke woonboerderij met een gerenoveerd koetshuis welke nu dienst doet als kantoor / galerie. Deze ruime boerderij is in 1996 van top tot teen gerenoveerd en sindsdien goed onderhouden en voorzien van alle gemakken, zo zijn er naast de ruime woonkamer 5 slaapkamers en 3 badkamers aanwezig.

• Perceelopp: ca. 4075 m2 • Inhoud: ca. 1400 m³


&

DE MAKELAARSKRANT

WONEN LEVEN

OOK VERKOOPPLANNEN?

BEL EEN VAN ONDERSTAANDE REGIONALE MAKELAARS EN ADVERTEER MET UW PAND IN DE VOLGENDE UITGAVE “WONEN & LEVEN” VAN SEPTEMBER 2018!

dé makelaars voor vrijstaand wonen

Waarder koningwitzier.nl

Haastrecht kleinmakelaardij.nl

Montfoort - Lopik roelsemakelaardij.nl