Page 1

ZOMER magazine

2018

...indeventer! Dit is een uitgave van Nieuwsblad Stedendriehoek en de VVV Deventer


ZOMER magazine

3

…indeventer! 

Inhoudsopgave

 Deventer bestaat 1250 jaar! 4&5 - Tentoonstelling Deventer. 1250 jaar - Bouw mee aan kartonnen torens tijdens Deventer Op Stelten - Op verkenningstocht met je telefoon - De Grote Kick-Off met de Jeugd van Tegenwoordig, ANOUK!, Jannes en Orkest van het Oosten - Producten  Agenda Deventer 1250 jaar 6 7  Winkelen - Markten - Koopzondag & koopavond - Brocantemarkten  Te doen 9 - Torenbeklimming - Paardentram - Hop on, hop off centrum bus - Dagarrangement: ontdek Deventer met korting  Eten & drinken in de stad 11 - Stadspleinen de Brink en het Grote Kerkhof - Fooddock op het Havenkwartier  Kinderactiviteiten 13 - Spelen op de Brink - Speelparadijs de Scheg - De Ulebelt - Openluchtzwembad het Borgelerbad - Speelgoedmuseum  Te doen in Deventer 15 - Deventer Koekwandeling - Skatepark Burnside - Bierproeverij bij DAVO - Filmhuis de Keizer - Toeren met een tuk tuk, solex of skeltertrein

17  Evenementen - Deventer Op Stelten - Hoogtevrees - Deventer Stadsfestival - Poëziefestival Het Tuinfeest - Deventer Boekenmarkt - Film op de Brink  Doorlopende agenda 18 & 19  Tentoonladder 21  Dag – tot – dag agenda 22&23 25  Tentoon in Deventer - Expositie DE MAN - De Salon in de Bergkerk  Muziek in Deventer 27 - Zaterdagmiddagconcerten - Tour de Terras X Deventer 1250 - Rendez-Vous op het Grote Kerkhof - Zondagmiddagconcerten Worpplantsoen - Agenda muziek W  andelen & fietsen in Deventer 29 en Salland - Stadswandeling o.l.v. een gids - Hazepad Wandelingen - Fiets- en Wandelnetwerk Salland - Nieuw! Vijf wandel- en fietsrouteboekjes  Fietsen in Deventer en Salland 31 - Fietstocht o.l.v. een gids - Nieuw! Liberation Route - Fiets van Hanzestad naar Hanzestad - IJsselrecreatiekaart Vaartochten 33 - Vaar een dag mee met Eureka - Dagtochten met Rederij Celjo - Koninklijk Jacht Piet Hein Praktische informatie 35 Overzicht grote evenementen 36

Een zomer met een nóg voller programma dan normaal, want Deventer viert dit jaar haar 1250-jarige bestaan! Deze krant biedt een overzicht van alle activiteiten en evenementen die er in de periode juni tot medio september in Deventer te doen zijn. Waaronder Deventer Op Stelten en de Deventer Boekenmarkt, maar ook vele vaartochten over de IJssel, exposities en kinderactiviteiten.

Volg ons ook… op social media en blijf op de hoogte van alle evenementen en activiteiten in Deventer.

M indeventer N @vvvdeventer P vvvdeventer Contact VVV Deventer: 0570-710120 www.deventer.info

Colofon Zomer 2018 ...indeventer! is een uitgave van Nieuwsblad Stedendriehoek in samenwerking met VVV Deventer/ Promotie & Marketing. De krant wordt huis-aan-huis verspreid in de gemeente Deventer als bijlage van de Stedendriehoek. Verder is de krant via pick-up verkrijgbaar bij de VVV Deventer en bij recreatiecentra rondom Deventer.

ZOMER magazine ...indeventer!


4

Om dit jubileum te vieren, is er in de stad het hele jaar door veel te doen in het kader van Deventer 1250 jaar. Eén jaar vol muziek, evenementen, sport, theater, congressen en exposities.

www.deventer1250.nl

TE KOOP

Een jubileum moet je vieren! Daarom zijn er vele Deventer 1250 producten gemaakt. Bekijk ze allemaal op www.deventer1250.nl.

 Deventer 1250 T-shirts

DEVENTER Dit jaar is het precies 1250 jaar geleden dat Deventer werd gesticht. En dat wordt gevierd! Tentoonstelling: Deventer. 1250 jaar DI. T/M. ZO 11.00 – 17.00 UUR

MUSEUM DE WAAG, BRINK 56

De jubileumtentoonstelling ‘Deventer. 1250 jaar’ in Museum De Waag toont de hoogtepunten uit de geschiedenis van één van de oudste steden van het land. Uiteenlopend van het moment dat de Angelsaksische missionaris Lebuïnus de IJssel overstak om een houten kerkje te stichten, tot de hoogtijdagen van voetbalicoon Leo Halle. Centraal staan de 3D-reconstructies van historische locaties in de stad die uit het straatbeeld van Deventer zijn verdwenen, zoals de dubbele stadsmuur en de stadspoort. De tentoonstelling biedt hiermee letterlijk een blik in het verleden.

De jubileumtentoonstelling ‘Deventer.1250 jaar’ is te bezoeken van 17 juni tot en met 4 november. www.museumdewaag.nl

Bouw mee aan kartonnen torens tijdens ‘Deventer Op Stelten’ 28 JUNI T/M 8 JULI

GROTE KERKHOF EN GROTE OF LEBUINUSKERK

Speciaal voor Deventer 1250 jaar bouwt de Franse kunstenaar Olivier Grossetête tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ een aantal metershoge torens en objecten van karton. Samen met inwoners en festivalbezoekers worden van karton en plakband twee torens van ruim 20 meter hoog gebouwd én het kerkje van Lebuïnus waarmee Deventer is gesticht. De bouw vindt plaats vanaf 28 juni in de Grote of Lebuinuskerk. De kartonnen bouwwerken gaan tijdens het festival (6-8 juli) op het Grote Kerkhof de hoogte in. Hiervoor zijn 1250 (!) bouwers nodig.

In de maten S, M, L, XL en XXL voor zowel mannen als vrouwen zijn verkrijgbaar in de VVV Winkel, Brink 89, of online op www.deventerwebwinkel.nl. Prijs: € 9,95.

 Linnen tasjes Verkrijgbaar in twee ontwerpen in de VVV Winkel, bij de Hoge Ramen, de Oude Mosterdfabriek, Bruna en online op www.denterwebwinkel.nl voor € 1,95.

 Ansichtkaarten In set van tien of los verkrijgbaar bij de Hoge Ramen, VVV Winkel, Hicibi, Flotte Conceptstore, Bergkerk, VVV Winkel en online op www. deventerwebwinkel.nl. Los: € 0,80, set: € 6,50.

Dus geef je op voor dit unieke participatieproject en bouw mee! Leeftijd deelname: 9 tot 99 jaar. Aanmelden (individueel of als groep) via www.deventeropstelten.nl.

Dèmpter Iesseljte Het Dèmpter Iesseljte, oftewel D’ IES SELTJE, kan je bijna niet ontgaan zijn. In vele horeca in de binnenstad is het jubileumbier op tap verkrijgbaar, en in de supermarkten en bij de slijterijen op fles. De Dunkel Weizen is een collaborationbrew gemaakt door Grolsch en Davo Bieren. De brouwers hebben de handen ineengeslagen en zijn tot het amberkleurige bier gekomen met de ‘bite’ en frisheid van een Weizen. Op tap bij vele horecazaken in Deventer en te koop bij de VVV.

Tevreden Rob Dekay Tevreden, zo heet het nummer dat zanger Rob Dekay heeft geschreven en gezongen voor het 1250-jarige jubileum van Deventer. Het nummer ‘Tevreden’ is op onder andere streamingdienst Spotify te beluisteren. Surf naar deventer1250.nl/producten voor de link.


Bouw mee aan kartonnen torens

bestaat 1250 jaar

55

Tip Al in het jaar 768 bouwde een Angelsaksische missionaris een houten kerkje aan de oevers van de IJssel. Deze missionaris droeg de naam Lebuïnus. Met de komst van Lebuïnus werd de fundering van de stad Deventer gelegd. Deventer is één van de oudste steden van ons land en er is in die 1250 jaar veel veranderd. De eens zo kleine nederzetting aan de IJssel groeide uit tot een Hanzestad, boekenstad en tegenwoordig ook evenementenstad met internationale allure. En het kerkje? Dat is nu de Grote of Lebuinuskerk die zo kenmerkend is voor de Deventer skyline.

CONCERTEN  30 AUGUSTUS: De Jeugd van Tegenwoordig, gratis toegang

Neem een kijkje op www.dev enter1250 .nl en vind alles over het jubile umjaar!

 31 AUGUSTUS: ANOUK!, € 33,-

De Grote Kick-Off

 1 SEPTEMBER: Groots Hollands, € 12,50

30 & 31 AUG. EN 1 & 2 SEPT.

 2 SEPTEMBER: Orkest van het Oosten met special guest Rob Dekay, € 12,50

Poppodium het Burgerweeshuis en Evenementenbureau VVV Deventer presenteren de spectaculaire line-up van de 2018-editie: De Jeugd van Tegenwoordig, Anouk, Groots Hollands (met o.a. Jannes en Jaman) en Orkest van het Oosten zullen op het Grote Kerkhof schitteren. Dat Deventer 1250 jaar bestaat wordt groots gevierd door er in plaats van twee, vier dagen van te maken. De Grote Kick-Off opent traditiegetrouw het studiejaar en het nieuwe culturele seizoen op 30 en 31 augustus en 1 en 2 september met dit jaar vier uiteenlopende concertavonden, van Hiphop tot Pop en van Nederlandstalig tot Klassiek. Het terrein gaat alle avonden open om 19.00 uur.

Bestel je kaarten op www.burgerweeshuis.nl

Op verkenningstocht door Deventer met je telefoon DAGELIJKS, VANAF 1 JULI Download de gratis IZI.Travel app en wandel door de historische binnenstad van Deventer! Loop vrij door de stad en de IZI.Travel app waarschuwt als er een interessant gebouw of object in de buurt is, of kies ervoor om één van de vijf speciale stadswandelingen te lopen. In tegenstelling tot een traditionele wandelroute uit een boekje kan je met de IZI.Travel app ook een eigen route door de stad bepalen en zo in eigen tempo en op eigen gelegenheid de Deventer binnenstad verkennen. Vanaf 1 juli te downloaden voor iOS en Android.

ZOMER magazine ...indeventer!


6

Agenda Deventer 1250 jaar Vrijdag 15 juni: Onthulling Deventer 1250 Street Art. 20.00 uur, Sluisstraat 4.

Zaterdag 16 juni: Theatervoorstelling De Venter. 1e voorstelling om 13.00 uur 2e voorstelling om 19.30 uur Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2.

Zondag 17 juni: Opening wandelroute ‘In het voetspoor van Lebuïnus’. 10.00 – 16.00 uur diverse activiteiten langs de route Twello – Wilp – Deventer.

Zaterdag 23 juni: Lebuïnusprocessie. Start: 13.00 uur Bergkerkplein, eind: 15.30 uur Broederenkerk.

Zondag 24 juni: Fietsen met Tingeling. Kinderfietstocht en middeleeuwse spelletjes. Start: 10.00 uur Grote Kerkhof. Eind: 17.00 uur Grote Kerkhof.

Donderdag 28 juni: Historische kookworkshop ‘Bier, van pul tot pilsje’. 20.00 uur, Fooddock, Zuiderzeestraat 2.

28 juni t/m 8 juli: Bouw mee aan kartonnen torens tijdens Deventer Op Stelten. Grote of Lebuinuskerk en Grote Kerkhof. Aanmelden: www.deventeropstelten.nl.

Zaterdag 14 juli: Zeefdrukken in Atelier Opnieuw. 13.00 – 16.00 uur Nieuwstraat 51.

Vrijdag 20 juli: Opening expositie ‘De Salon’. 20.00 uur, Bergkerk, Bergkerkplein 1.

Zaterdag 28 juli: Fietsen met Tingeling. Kinderfietstocht met middeleeuwse spelletjes. Start: 10.00 uur Grote Kerkhof, eind: 17.00 uur Grote Kerkhof.

Zaterdag 4 augustus: Hanzepersen presenteert gedichtenbundel: ‘Druk bij Deventer’. Poëziefestival Het Tuinfeest.

Zondag 5 augustus: 30e editie van de Deventer Boekenmarkt. 09.30 – 17.00 uur Deventer binnenstad.

Zondag 26 augustus: Zing Nederlands met me. 14.30 uur, Burgerweeshuiscafé, Bagijnenstraat 9.

Donderdag 30 augustus:  Grote Kick-Off met De Jeugd van Tegenwoordig. 19.00 uur, Grote Kerkhof. Gratis toegang. Vrijdag 31 augustus:  Grote Kick-Off met ANOUK! 19.00 uur, Grote Kerkhof. Bestel kaarten op www.burgerweeshuis.nl. Zaterdag 1 september: Grote Kick-Off met Groots Hollands. 19.00 uur, Grote Kerkhof. Bestel kaarten op www.burgerweeshuis.nl.

 Zondag 2 september: Grote Kick-Off met Orkest van het Oosten en Rob Dekay. 19.00 uur, Grote Kerkhof. Bestel kaarten op www.burgerweeshuis.nl.  Zaterdag 8 september: Publicatie Wandelgids Noordenbergkwartier. 16.00 uur, De Fermerie, Muggeplein 9.

Voor meer informatie: www.deventer1250.nl

Doorlopende activiteiten DAGELIJKS Canon 1250 jaar religieus Deventer. Grote of Lebuinuskerk: ma t/m zo. 11.00 – 17.00 uur, Broederenkerk: vr. en za. 11.00 – 16.00 uur, Penninckshuis: ma. en zo. 11.00 – 17.00 uur, di. t/m za. 10.00 – 17.00 uur.

DAGELIJKS Stadswandeling ‘1250 jaar Deventer te voet’. Start: 13.30 uur, VVV Deventer Brink 89.

DAGELIJKS VANAF 17 JUNI: Wandelroute In het voetspoor van Lebuïnus. Start: station Twello. Gratis verkrijgbaar in de VVV Winkel, Brink 89, en online op www.deventer1250.nl.

VANAF 17 JUNI, DI. T/M ZO. 11.00 – 17.00 UUR Tentoonstelling: Deventer.1250 jaar. Museum De Waag, Brink 56.

DAGELIJKS Wandelroute langs zestien historische panden. Gratis verkrijgbaar in de VVV Winkel, Brink 89 en online op www.deventer1250.nl.

VANAF 21 JULI, DI. T/M ZO. 11.00 – 17.00 UUR Expositie de Salon in de Bergkerk, Bergkerkplein 1.

17 JULI T/M 5 AUGUSTUS, DI. T/M ZO. 11.00 – 17.00 UUR Expositie Deventer Amateur Kunstenaars (DAK), Grote of Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38.

DAGELIJKS VAN 13 AUGUSTUS T/M 2 SEPTEMBER film Was Is op voetveer het Pontje.

VR. & ZA. 11.00 – 16.00 UUR expositie Broederenvensters, Broederenkerk.


7

Tip

, is rink 89 nter, B Galeries e v e D ls & VVV Bij de older: Winke oute door r f e s d ti ! de gra len. Wandel venter e a D h n a v s af te atje de stra

WINKELEN …indeventer!

In Deventer vind je winkeltjes die uniek en bijzonder zijn. Van trendsettende mode tot cadeautjes en leuke hebbedingen. Kenmerkend voor Deventer zijn de vele galeries variërend van klassiek tot modern. In de kleine steegjes vind je tal van antiquariaten, antieke zaakjes, vintage kleding en nostalgisch speelgoed. Ook bekende grootwinkelbedrijven zijn vertegenwoordigd in Deventer. Sla je slag!

 Deventer, marktstad

van oudsher

De middeleeuwse handelsgeest is ook vandaag de dag terug te vinden op de vele markten die Deventer rijk is. De Deventer markt is dé plek om gezellig en goedkoop boodschappen te doen. Je vindt er alles wat je nodig hebt, van seizoensproducten tot unieke specialiteiten, handig bij elkaar op één centrale plek. Van dinsdag tot en met donderdag zijn er wijkmarkten en op vrijdag (08.00 – 13.00 uur) en zaterdag (08.00 – 17.00 uur) is er markt op stadsplein de Brink. Een overzicht van alle markten in de gemeente Deventer lees je in de gratis folder ‘Markten …indeventer!’, verkrijgbaar bij de VVV Deventer, Brink 89. www.deventer.info.

 Brocante aan de IJssel 23 juni, 14 & 29 juli en 11 & 25 augustus

Geïnspireerd op la douce France vindt Brocante aan de IJssel alweer voor het 19e jaar plaats. Van 23 juni t/m 25 augustus, vier keer op zaterdag in de Walstraat en één keer op zondag 29 juli op de Brink. Op deze intieme en sfeervolle Franse antiekmarkten meanderen de kramen door de pittoreske Walstraat in het schilderachtige Bergkwartier. Afgewisseld met leuke galeries en winkels is het heerlijk struinen, een lint van kijk- en snuffelplezier. Op de Brink is de brocante omgeven met vele lommerrijke terrassen. Verliefd slenterend langs straten en pleinen spontaan zien wat je al zo lang zoekt. Je vindt het in Deventer! Van lief, stoer en oud tot vintage, chic en stout. De brocanteurs heten u van harte welkom in onze Bourgondisch stad. Pluk-de-dag van 10.00 – 17.00 uur. www.deventer.info

 Koopavond Op donderdagavond tot 21.00 uur is het koopavond in het centrum. Buiten het centrum, in de overige winkelcentra van de gemeente Deventer, vindt de koopavond plaats op vrijdagavond tot 21.00 uur.

 Koopzondag Iedere eerste zondag van de maand, tussen 12.00 - 17.00 uur, is het koopzondag in de Deventer binnenstad. Koopzondagen deze zomer:  1 juli  8 juli (tijdens Deventer Op Stelten)  5 augustus (tijdens de Boekenmarkt)  2 september  7 oktober Sinds dit jaar hebben winkeliers de mogelijkheid iedere zondag tussen 12.00 en 17.00 uur hun winkel te openen. De meeste winkels in Deventer zijn dan ook iedere zondag geopend. Kijk op www.shoppenindeventer.nl om te zien welke winkels op zondag geopend zijn.

ZOMER magazine ...indeventer!


TE DOEN

9

Ga op pad in Deventer! Iedere dag is er in Deventer wel iets te doen. Een aantal prominente activiteiten mag je niet missen. 

Beklim de toren van de Grote of Lebuinuskerk

Zaterdag (in de zomervakantie ma. t/m za.) 13.00 – 16.00 uur, Grote Kerkhof 38 Via een smalle spiltrap beklim je de 220 treden van de hoogste toren van Deventer. Het uitzicht vanaf 46 meter hoogte is overweldigend. Vanaf hier zie je de omliggende dorpen, de uiterwaarden en de door het landschap slingerende IJssel. Iedere zaterdag geopend tussen 13.00 en 16.00 uur. In de zomervakantie (9 juli t/m 2 september) is de toren van ma. t/m za. te beklimmen tussen 13.00 en 16.00 uur. De toren is ook geopend op 8 juli, 5 augustus en 8 & 9 september. Kaartjes zijn te koop in de kerkwinkel (geopend tot 15.30 uur). Toegang via de Grote of Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38. Entree: € 2,50, t/m 12 jr. € 1,-. www.deventer.info.

 Paardentram Donderdag & zaterdag 12.00 – 15.45 uur, de Brink In juli en augustus staat de paardentram, getrokken door twee statige Friese paarden of luxe schimmels, iedere donderdag en zaterdag klaar om in ruim een half uur een ronde te doen door de historische binnenstad. Van 28 juni t/m 1 september iedere do. en za. om: 12.00, 12.45, 13.30, 14.15, 15.00, en 15.45 uur. Kosten: € 5,-, kinderen t/m 12 jaar € 3,-. Opstapplaats op stadsplein de Brink voor ijssalon Talamini. www.stalhouderijschouwink.nl.

 Hop On, Hop Off

Centrum Bus

Ma. t/m za. en op koopzondagen Ieder half uur De gele busjes in Deventer zijn niet te missen! Al voor één euro rijdt het elektrische busje je door het centrum van Deventer. Een dagkaart kost € 3,-. De bus stopt ieder half uur bij de volgende haltes: 1. Station, 2. Schouwburg/Filmhuis, 3. stadsplein de Brink/VVV, 4. Pikeursbaan (Walstraat), 5. Boreelplein, 6. Brinkgarage, 7. Vispoort/ Nieuwe Markt, 8. Stadhuis, 9. Stromarkt/Bibliotheek, 10. Broederenkerk, 11. Centrumgarage. Pinnen of het gebruik van een OV kaart is niet mogelijk. www.deventer.info.

 Dagarrangement:

Ontdek Deventer met korting!

Dagelijks te koop bij de VVV Deventer, Brink 89 De VVV Deventer heeft een compleet dagje uit voor je samengesteld zodat je op een voordelige manier kennis kunt maken met de stad Deventer. Inhoud arrangement:  Koffie met koekproeverij of taart naar keuze in het Deventer Koekwinkeltje  50 % korting op een bezoek aan de tentoonstelling Deventer. 1250 jaar in Museum De Waag  Een stadswandeling  Jubileumkoek van 425 jaar Jb. Bussink  15 % korting op een lunch of diner Het arrangement is voor € 6,50 per persoon te koop bij de VVV Deventer, Brink 89. Geopend op di. t/m za. tussen 10.00 – 17.00 uur en op zo. & ma. tussen 11.00 – 17.00 uur. www.deventer.info.

ZOMER magazine ...indeventer!


DE EERSTE FOODHAL VAN OOST-NEDERLAND Geniet van tien keukens in onze historische silo, buitentuin of op ons drijvende terras!

fooddock.nl


11

Tip

ETEN & DRINKEN

…indeventer!

Met restaurants als het Arsenaal, Huis Vermeer, Jackies en het IJsselhotel is Deventer een ideale stad om culinair te genieten. Maar ook voor een snelle lunch of om even een ‘terrasje te pakken’ ben je in Deventer op de juiste plek. Stadspleinen de Brink en het Grote Kerkhof zijn de centrale pleinen, maar ook in de sfeervolle straatjes van Deventer, aan de IJssel en op het Havenkwartier vind je tal van sfeervolle koffie- & theeschenkerijen, lunchrooms en restaurants.

 Stadsplein de Brink De Brink in Deventer wordt ook wel één van de mooiste pleinen van Nederland genoemd. Dé plek om even een ‘terrasje

te pakken’ of lekker te dineren in één van de vele horecagelegenheden aan de Brink. Vanaf de terrassen op de Brink heb je uitzicht op het imposante Waaggebouw en op de Wilhelminafontein.

Bij de V gratis fold VV Deventer is d e er 'Uit ete n verkrijgb aar. Een fo … indeventer!’ lder vol m leukste re et staurants en lunchro de oms van Deve nter.

 Het Grote Kerkhof Aan de voet van de Grote of Lebuinuskerk vind je het Grote Kerkhof. Een groot plein waar ook het nieuwe stadhuis is gevestigd. Het plein biedt aan de IJsselzijde meerdere horecagelegenheden met ruime terrassen waar in de weekenden geregeld de RendezVous concerten plaatsvinden. Op pagina 27 lees je meer over deze concerten.

Fooddock in het Havenkwartier

Aan de rand van de stad, nog steeds op loopafstand, vind je in het Havenkwartier de eerste foodhal van Oost-Nederland: Fooddock! Met meer dan tien eigenzinnige foodondernemers kan iedereen in Fooddock genieten van zijn of haar favoriete gerecht. Van dim sum tot heerlijke sushi of Arabische tapas. De vele flexibele deelnemers en events maken elk bezoek anders. Fooddock is gevestigd in een historische graansilo en wordt vanwege haar stoere karakter ook wel ‘Klein Berlijn’ genoemd. Bij mooi weer kun je gebruik maken van het terras op de dekschuit. www.fooddock.nl

ZOMER magazine ...indeventer!


12

WORD ONZE N JIJ IEU KAMPIO WE EN?

20.000 M2 SPELEN & ZWEMMEN

WWW.DESCHEG.NL

DEVENTER


13

KINDEREN …indeventer!  Spelen op de Brink Iedere woensdag en zondag 14.00 – 16.00 uur, stadsplein de Brink Kom lekker buiten spelen in het hart van de stad Deventer! Kinderen tussen drie en tien jaar kunnen op stadsplein de Brink spelen met een hoge bi, hoepels, vliegende Hollanders, diabolo's en nog veel meer speelgoed. Het spelen vindt plaats onder toezicht en in een afgezet gebied. Rondom Spelen op de Brink zijn tal van terrasjes waar (groot)ouders kunnen neerstrijken voor een drankje, met zicht op de spelende kinderen. Bij slecht weer of tijdens grote evenementen, gaat Spelen op de Brink niet door. Gratis. www.spelenopdebrink.nl

 Speelparadijs De Scheg

Dagelijks geopend Piet van Donkplein 1 Bij Sport- en Belevingscentrum De Scheg beleef je een onvergetelijke dag! ! Leef je

De Ulebelt

uit in het waanzinnige speelparadijs en ontdek alle avontuurlijke attracties: springkussens, glijbanen, waterattracties, kidsbios, buikschuifbaan, skelterbaan, peuterplein en nog veel meer. Of kom zwemmen, sporten of driftkarten. Het speelparadijs is geopend tot medio september. Kijk voor de openingstijden op www.descheg.nl.

De Ulebelt Di. t/m vr. 09.00 – 17.00 uur Za. en zo. 13.00 – 17.00 uur, Maatmansweg 3 Lekker buiten zijn, spelen op de beide natuurspeelplekken, kennismaken met de landbouwhuisdieren van de kinderboerderij, genieten van de natuur, inkopen doen bij de boerderijwinkel en even neerstrijken op het terras. De Ulebelt is hét centrum voor natuur, milieu en duurzame ontwikkeling in Deventer. Een groene oase in de bebouwde omgeving! www.ulebelt.nl

Het Borgele

rbad

Openluchtzwembad Het Borgelerbad

Ma. t/m vr. 12.00 – 19.00 uur Za. 12.00 – 17.00 uur, zo. 10.00 – 17.00 uur, Borgelerdijk 1 Het Borgelerbad is een prachtige buitenzwemlocatie en beschikt over vele voorzieningen zoals een 25 meter trimbad, een ondiep familiebad, een ondiep kleuterbad met een glijrots, een ondiep peuterbad met (water)speeltoestellen, een airtrampoline van 100m2 en een fantastische zonneweide. www.borgelerbad.nl

Speelgoedmuseum

Wo. t/m zo. (tijdens vakanties ook op dinsdag geopend) 11.00 – 17.00 uur, Brink 47 In dit museum tref je de wereld in het klein, met een bijzondere selectie uit de grootste verzameling speelgoed van heel vroeger tot nu. Met 13.000 objecten heeft het museum de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland. Bijzondere poppen, prachtige poppenhuizen, treinen, verschillende soorten mechanisch speelgoed, optisch speelgoed, bordspellen en games. www.speelgoedmuseumdeventer.nl

ZOMER magazine ...indeventer!


15

 Koekwandeling Dagelijks te koop bij de VVV Deventer, Brink 89 Stadswandeling langs de historie van Deventer Koek en ander industrieel erfgoed. Tijdens de wandeling krijg je een beeld van Deventer als Koekstad en wordt er stilgestaan bij muurreclames en andere uitingen van handel, nijverheid, middenstand en industrieel erfgoed in het historische centrum. De stadswandeling is een boekje met een wandeling van 2,4 km en ca. 1,5 uur door de historische binnenstad. Het boekje bevat vele wetenswaardigheden, fraaie historische foto's en natuurlijk de wandelroute. Kortom, genieten van Deventer Koek. www.deventer.info

Deventer. En dat is niet voor niks. Het park is maar liefst 1.700 m2 groot: een overdekte hal van 1.500 m2 en een juweel van een backyard bowl buiten bij het water. Iedereen is welkom op inline skates, een skateboard of op een BMX-fiets. www.burnside.nl

 Bierproeverij bij

stadsbrouwer DAVO

Zaterdag 16.00 of 17.30 uur, of op afspraak. Sluisstraat 6 In de stadsbrouwerij van Deventer kun je elke zaterdag om 16.00 uur en om 17.30 uur meedoen met de proeverij. Hier kom je alles te weten over de brouwerij en de fascinerende wereld van bier; hoe het gemaakt wordt, de geschiedenis en de verschillende biertypen. Ontdek dat bier zoveel meer is dan het bekende pilsje. Proeven met de brouwer duurt ongeveer één uur en de kosten zijn € 12,50 p.p. inclusief een proefplankje met drie DAVO bieren. Vanaf tien personen ook op andere dagen mogelijk. www.davobieren.nl

 Filmhuis de Keizer Burnside

 Skatepark Burnside Di. & wo. 10.00 – 18.00 uur, do. & vr. 10.00 – 22.00 uur, za., zo. & ma. 12.00 – 18.00 uur, Sint Olafstraat 6 Skatepark Burnside is bijzonder populair in

DAVO

TE DOEN!

Dagelijks geopend, Keizerstraat 78 Bij Filmhuis de Keizer in het centrum van Deventer worden vele bijzondere films vertoond voor een schappelijke prijs. Hier zie je premières, actuele films, klassiekers, documentaires en jeugdfilms. Iedere maand is er een Sneak Preview en een Horrornacht en om de maand Rondeel Cinema, met films over architectuur. Kijk voor het aanbod op www.filmhuisdekeizer.nl.

 Touren met een solex,

tuk tuk of skeltertrein

Op afspraak Ontdek het buitengebied van Deventer op een ludieke manier met een solex of tuk tuk. Of nog leuker, combineer deze vervoersmiddelen met elkaar! De tocht door het gevarieerde Sallandse landschap en langs de prachtige IJssel zul je niet snel vergeten. Het vertrek is vanuit het creatieve en culturele Havenkwartier waar je ook de route krijgt uitgereikt. De solex is te reserveren vanaf tien personen. Of probeer de skeltertrein. Elke skelter biedt plaats aan 2 personen, hoe meer mensen des te langer de trein! Neem je collega's, familie of vrienden mee en volg de route die je bij vertrek uitgereikt krijgt. Reserveren vanaf tien personen. Kijk voor meer info op www.deventer.info of bel om te reserveren: 0570-649959 keuze 1.

ZOMER magazine ...indeventer!


17

t... a d e j ist r van

W

EVENEMENTEN

nkie tsma in A m ‘Ba de fil et Barry nomen in m e g ’, t p e is o erz dt de het V rol, deels stus wor ! nd ofd ugu de ho nter? 25 a ink vertoo r e B Dev p de film o

…indeventer! Deventer is niet alleen bekend vanwege haar historische stadscentrum, koek en boeken, maar ook door het grote aanbod aan evenementen. Denk hierbij aan Deventer Op Stelten en de Deventer Boekenmarkt.

 Deventer Op Stelten

6 t/m 8 juli Diverse locaties Tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ is de stad één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen. Van vrijdagavond 6 tot en met zondagmiddag 8 juli zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties theatervoorstellingen te zien uit Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland, België en Nederland. De toegang tot het festival is gratis, met uitzondering van enkele voorstellingen, onder andere in de Schouwburg. www.deventeropstelten.nl

 Hoogtevrees 6 t/m 8 juli Worpplantsoen Het Worpplantsoen aan de overzijde van de IJssel is voor het vijfde jaar de thuisbasis van Hoogtevrees tijdens Deventer Op Stelten. Een plek waar men tot rust kan komen, de drukte kan ontsnappen en kan genieten van een bijzondere mix van muziek en theater. Het Worpplantsoen is gemakkelijk met het voetveer te bereiken. www.burgerweeshuis.nl

 Deventer Stadsfestival

Zaterdag 21 juli 13.00 – 23.59 uur, Rijsterborgerpark Het Stadsfestival is de plek waar iedereen kan genieten van muziek, dansen, theater en tal van leuke activiteiten voor jong en oud! Naast livemuziek is er veel te doen voor de kinderen, zijn er diverse randactiviteiten, lekker eten en veel vermaak! Lineup: o.a. VOF de Kunst, Jan Terlouw Junior, Waylon, Memphis Maniacs, Lil’ Kleine, Famke Louise en vele tribute bands. € 19,-. www.deventerstadsfestival.nl

 Tuinfeest

Zaterdag 4 augustus 16.00 uur, Kloostertuinen Theater Bouwkunde Op zaterdagavond 4 augustus, de vooravond van de Boekenmarkt, vindt rondom Theater Bouwkunde het jaarlijkse poëziefestival Het Tuinfeest plaats: de oude binnenstad van Deventer is dan het podium voor meer dan 30 dichters. www.hettuinfeest.nl

Deventer Boekenmarkt

Zondag 5 augustus 09.30 – 17.30 uur, binnenstad Op zondag 5 augustus vindt in boeken- en Hanzestad Deventer de 30e editie van de Deventer Boekenmarkt plaats. Honderden kramen zijn gevuld met vele duizenden boeken: ruim zes kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de groot-

Film op de

Brink

ste van Europa. Locaties: IJsselkade, Brink, Zandpoort, Polstraat, Melksterstraat, Grote Kerkhof, Nieuwe Markt, Vispoort, Welle, Onder de Linden en Kapjeswelle. www.deventerboekenmarkt.nl

 Film op de Brink

23 t/m 25 augustus 21.30 uur, stadsplein de Brink Van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 augustus wordt stadsplein de Brink in Deventer omgetoverd tot een grote, gratis toegankelijke openluchtbioscoop. Op een groot doek voor de Waag worden vanaf 21.30 uur nieuwe films vertoond. Op alle avonden zijn stoelen geplaatst op de Brink. www.filmhuisdekeizer.nl

PROGRAMMA:  Donderdag 23 augustus: Three Billboards  Vrijdag 24 augustus: C’est la Vie  Zaterdag 25 augustus: Bankier van het Verzet

ZOMER magazine ...indeventer!


18

Doorlopende activiteiten

Maandag

Dinsdag

OP VERKENNING MET JE TELEFOON Start: VVV Deventer, Brink 89 (per 1 juli) Maak een stadswandeling door Deventer met uw smartphone via de IZI.Travel app Gratis te downloaden in appstore www.deventer.info 

STADSWANDELING O.L.V. STADSGIDS Start: VVV, Brink 89, 13.30 uur Maak kennis met de historische binnenstad. € 4,- p.p. www. deventer.info/stadswandeling 

TORENBEKLIMMING Ingang: Grote Kerkhof 38 13-16 uur (9 juli t/m 31 aug.) 220 treden klimmen voor een overweldigend uitzicht. € 2,50, t/m 12 jr. € 1,-. www.pkn-deventer.nl 

KERKZAAL PENNINCKSHUIS Brink 89, 11-17 uur Inpandig gebouwde kerk in neorenaissance stijl. Gratis www.deventer.info 

 KERKZAAL PENNINCKSHUIS Brink 89, 11-17 uur Inpandig gebouwde kerk in neorenaissance stijl. Gratis www.deventer.info

BERGKERK Bergkerkplein 1 11-17 uur (per 1 juli) Romaanse kruisbasiliek in het Bergkwartier. Gratis www.deventer.info 

GROTE OF  LEBUINUSKERK Grote Kerkhof 38, 11-17 uur Gotische hallenkerk en oudste kerk van Deventer. Gratis www.lebuinuskerk.nl DE SCHEG Piet van Donkplein 1 Kom zwemmen, spelen en karten onder één dak! www.descheg.nl 

GROTE OF  LEBUINUSKERK Grote Kerkhof 38, 11-17 uur Gotische hallenkerk en oudste kerk van Deventer. Gratis www.lebuinuskerk.nl DE SCHEG  Piet van Donkplein 1 Kom zwemmen, spelen en karten onder één dak! www.descheg.nl

KERKZAAL PENNINCKSHUIS Brink 89, 11-17 uur Inpandig gebouwde kerk in neorenaissance stijl. Gratis www.deventer.info 

BERGKERK Bergkerkplein 1 11-17 uur (per 1 juli) Romaanse kruisbasiliek in het Bergkwartier. Gratis www.deventer.info 

GROTE OF LEBUINUSKERK Grote Kerkhof 38, 11-17 uur Gotische hallenkerk en oudste kerk van Deventer. Gratis www.lebuinuskerk.nl 

SPELEN OP DE BRINK Brink, 14-16 uur Spelen met historisch en nieuw speelgoed. Gratis www.spelenopdebrink.nl 

CREATIEVE KINDERMIDDAG BIJ KIKAJON Nieuwstraat 60, 14.45-16.45 uur. Tekenen, schilderen & kleien onder begeleiding. € 5,-. www.facebook.com/kikajon.nl 

DE SCHEG Piet van Donkplein 1 Kom zwemmen, spelen en karten onder één dak! www.descheg.nl 

Woensdag OP VERKENNING MET JE TELEFOON Start: VVV Deventer, Brink 89 (per 1 juli) Maak een stadswandeling door Deventer met uw smartphone via de IZI.Travel app Gratis te downloaden in appstore www.deventer.info

Donderdag

Dinsdag OP VERKENNING MET JE TELEFOON Start: VVV Deventer, Brink 89 (per 1 juli) Maak een stadswandeling door Deventer met uw smartphone via de IZI.Travel app Gratis te downloaden in appstore www.deventer.info 

 STADSWANDELING O.L.V. STADSGIDS Start: VVV, Brink 89, 13.30 uur Maak kennis met de historische binnenstad. € 4,- p.p. www. deventer.info/stadswandeling

Films

TORENBEKLIMMING Ingang: Grote Kerkhof 38 13-16 uur (9 juli t/m 31 aug.) 220 treden klimmen voor een overweldigend uitzicht. € 2,50, t/m 12 jr. € 1,-. www.pkn-deventer.nl 

Woensdag

STADSWANDELING O.L.V. STADSGIDS Start: VVV, Brink 89, 13.30 uur Maak kennis met de historische binnenstad. € 4,- p.p. www. deventer.info/stadswandeling 

TORENBEKLIMMING Ingang: Grote Kerkhof 38 13-16 uur (9 juli t/m 31 aug.) 220 treden klimmen voor een overweldigend uitzicht. € 2,50, t/m 12 jr. € 1,-. www.pkn-deventer.nl 

OP VERKENNING MET JE TELEFOON Start: VVV Deventer, Brink 89 (per 1 juli) Maak een stadswandeling door Deventer met uw smartphone via de IZI.Travel app Gratis te downloaden in appstore www.deventer.info 

STADSWANDELING O.L.V. STADSGIDS Start: VVV, Brink 89, 13.30 uur Maak kennis met de historische binnenstad. € 4,- p.p. www. deventer.info/stadswandeling 

Donderdag RONDRIT PAARDENTRAM Start: Brink, terras Talamini 12-16 uur (tot 1 september) Nostalgische rondrit door de binnenstad. € 5,-, t/m 12 jaar € 3,-. www.deventer.info 

TORENBEKLIMMING Ingang: Grote Kerkhof 38 13-16 uur (9 juli t/m 31 aug.) 220 treden klimmen voor een overweldigend uitzicht. € 2,50, t/m 12 jr. € 1,-. www.pkn-deventer.nl 

FIETSTOCHT O.L.V. EEN GIDS Start: VVV Deventer, Brink 89, 10 uur Maak in rustig tempo kennis met de omgeving van Deventer. € 3,-. www.gildedeventer.nl 

HANZEMUSEUM De Leeuw, Nieuwstraat 25, 11-17 uur Authentieke blikken en bakkersattributen. Gratis www.hoteldeleeuw.nl 

KERKZAAL PENNINCKSHUIS Brink 89, 11-17 uur Inpandig gebouwde kerk in neorenaissance stijl. Gratis www.deventer.info 

BERGKERK Bergkerkplein 1 11-17 uur (per 1 juli) Romaanse kruisbasiliek in het Bergkwartier. Gratis www.deventer.info 

GROTE OF LEBUINUSKERK Grote Kerkhof 38, 11-17 uur Gotische hallenkerk en oudste kerk van Deventer. Gratis www.lebuinuskerk.nl 

TROOSTDICHTER Troosthuisje, Grote Kerkhof 38, 10-17 uur Boudewijn Betzema troost met dichtkunst. Gratis www.troosthuisje.nl 

DE SCHEG Piet van Donkplein 1 Kom zwemmen, spelen en karten onder één dak! www.descheg.nl 

Kijk op www.filmhuisdekeizer.nl en www.vuecinemas.nl/deventer


Doorlopende activiteiten Vrijdag

Zaterdag

OP VERKENNING MET JE TELEFOON Start: VVV Deventer, Brink 89 (per 1 juli) Maak een stadswandeling door Deventer met uw smartphone via de IZI.Travel app Gratis te downloaden in appstore www.deventer.info

OP VERKENNING MET JE TELEFOON Start: VVV Deventer, Brink 89 (per 1 juli) Maak een stadswandeling door Deventer met uw smartphone via de IZI.Travel app Gratis te downloaden in appstore www.deventer.info

STADSWANDELING O.L.V. STADSGIDS Start: VVV, Brink 89, 13.30 uur Maak kennis met de historische binnenstad. € 4,- p.p. www. deventer.info/stadswandeling

STADSWANDELING O.L.V. STADSGIDS Start: VVV, Brink 89, 13.30 uur Maak kennis met de historische binnenstad. € 4,- p.p. www. deventer.info/stadswandeling

TORENBEKLIMMING Ingang: Grote Kerkhof 38 13-16 uur (9 juli t/m 31 aug.) 220 treden klimmen voor een overweldigend uitzicht. € 2,50, t/m 12 jr. € 1,-. www.pkn-deventer.nl

RONDRIT PAARDENTRAM Start: Brink, terras Talamini 12-16 uur (tot 1 september) Nostalgische rondrit door de binnenstad. € 5,-, t/m 12 jaar € 3,-. www.deventer.info

KERKZAAL  PENNINCKSHUIS Brink 89, 11-17 uur Inpandig gebouwde kerk in neorenaissance stijl. Gratis www.deventer.info

TORENBEKLIMMING  Ingang: Grote Kerkhof 38 13-16 uur (9 juli t/m 31 aug.) 220 treden klimmen voor een overweldigend uitzicht. € 2,50, t/m 12 jr. € 1,-. www.pkn-deventer.nl

BERGKERK  Bergkerkplein 1 11-17 uur (per 1 juli) Romaanse kruisbasiliek in het Bergkwartier. Gratis www.deventer.info GROTE OF LEBUINUSKERK Grote Kerkhof 38, 11-17 uur Gotische hallenkerk en oudste kerk van Deventer. Gratis www.lebuinuskerk.nl 

BROEDERENKERK Broederenstraat 18, 11-16 uur Rooms-katholieke Sint-Lebuïnuskerk. Gratis. www.heiligelebuinus.nl 

CHARLES DICKENS KABINET Oude Vrouwengevangenis, Walstraat 20, 12-16 uur Het leven en werk van Dickens. Gratis www.deventer.info/zien-en-doen 

DEVENTER BORSTELWINKEL De Kuiperij, Menstraat 7 11-17 uur De meest bijzondere winkel van Deventer. Gratis www.deventerborstelwinkel.nl 

19

Zaterdag

Zondag

HANZEMUSEUM De Leeuw, Nieuwstraat 25, 11-17 uur Authentieke blikken en bakkersattributen. Gratis www.hoteldeleeuw.nl

OP VERKENNING MET JE TELEFOON Start: VVV Deventer, Brink 89 (per 1 juli) Maak een stadswandeling door Deventer met uw smartphone via de IZI.Travel app Gratis te downloaden in appstore www.deventer.info

KERKZAAL PENNINCKSHUIS Brink 89, 11-17 uur Inpandig gebouwde kerk in neorenaissance stijl. Gratis www.deventer.info 

STADSWANDELING O.L.V. STADSGIDS Start: VVV, Brink 89, 13.30 uur Maak kennis met de historische binnenstad. € 4,- p.p. www. deventer.info/stadswandeling 

BERGKERK Bergkerkplein 1 11-17 uur (per 1 juli) Romaanse kruisbasiliek in het Bergkwartier. Gratis www.deventer.info 

KERKZAAL PENNINCKSHUIS Brink 89, 11-17 uur Inpandig gebouwde kerk in neorenaissance stijl. Gratis www.deventer.info 

GROTE OF LEBUINUSKERK Grote Kerkhof 38, 11-17 uur Gotische hallenkerk en oudste kerk van Deventer. Gratis www.lebuinuskerk.nl 

BERGKERK Bergkerkplein 1 11-17 uur (per 1 juli) Romaanse kruisbasiliek in het Bergkwartier. Gratis www.deventer.info 

BROEDERENKERK Broederenstraat 18, 11-16 uur Rooms-katholieke Sint-Lebuïnuskerk. Gratis. www.heiligelebuinus.nl 

DAVO BIERPROEVERIJ Stadsbrouwerij DAVO, Sluisstraat 6, 16 en 17.30 uur Proef diverse in Deventer gebrouwen bieren. € 12,50 www.davobieren.nl 

DE SCHEG Piet van Donkplein 1 Kom zwemmen, spelen en karten onder één dak! www.descheg.nl

SPELEN OP DE BRINK Brink, 14-16 uur Spelen met historisch en nieuw speelgoed. Gratis www.spelenopdebrink.nl 

PARKCONCERTEN WORPPLANTSOEN Muziekkoepel Nering Bogel 14.30 uur Geniet van muziek in het oudste stadspark van Nederland. Gratis www.muziekkoepelneringbogel.nl 

TROOSTDICHTER Troosthuisje, Grote Kerkhof 38, 10-17 uur Boudewijn Betzema troost met dichtkunst. Gratis www.troosthuisje.nl

RENDEZ-VOUS Grote Kerkhof , 15 uur Muziekoptredens en kleinschalige festivals op het plein. Gratis www.grotekerkhof.nl

DE SCHEG Piet van Donkplein 1 Kom zwemmen, spelen en karten onder één dak! www.descheg.nl

DE SCHEG Piet van Donkplein 1 Kom zwemmen, spelen en karten onder één dak! www.descheg.nl

voor het actuele filmprogramma in Deventer.

ZOMER ZOMER magaz magazine ine ...indeventer! ...indeventer!


HET TRAGE LAGE LAND

F CUS 27 MEI – 9 SEPTEMBER 2018 museummore.nl


Tentoonstellingen …indeventer! 

SPEELGOED VAN VROEGER TOT NU!

Volop kijk- en speelplezier. Speelgoedmuseum. www. speelgoedmuseumdeventer.nl 

HANZEMUSEUM

Authentieke koekplanken, koffiemolens, blikken en bakkersattributen. Hanzemuseum De Leeuw www.hoteldeleeuw.nl

BOEKENCOLLECTIE  ATHENAEUMBIBLIOTHEEK Geschiedenis van het gedrukte boek. Athenaeumbibliotheek www.athenaeumbibliotheek.nl JOODSE GESCHIEDENIS  DEVENTER Joodse historie en het leven van Etty Hillesum Etty Hillesum Centrum www.ettyhillesumcentrum.nl GEERT GROOTE  Grondlegger van de 'Moderne Devotie'. Museum Geert Groote Huis www.geertgrootehuis.nl MINI ORANJE MUSEUM Het Koningshuis in objecten. De 3 Ridders www.de3ridders.nl 

CHARLES DICKENS KABINET Het leven en werk van Dickens. Oude Vrouwengevangenis www.deventer.info/zien-en-doen 

OTHILIA VERDURMEN MYTHEN Sculpturen, moderne gobelins en soundscapes. Bergkerk t/m 25-06 www.othi.nl 

PATRICIA ACHENBACH Schilderijen en grafiek. BEK Gallery t/m 29-06 www.bekgallery.com 

STADSLANDSCHAPPEN Expositie Deventer Fotokring. Rondeel Deventer t/m 15-07 www.rondeeldeventer.nl 

WENDEN || Samenwerkende kunstenaars van Het Bouwhuis. Galerie Het Bouwhuis t/m 29-07 www.hetbouwhuis.net 

THUIS IN HET GEMEENE LEVEN Historie van het Lamme van Dieseplein Museum Geert Groote Huis t/m 08-09 www.geertgrootehuis.nl 

KLINKEND BRONS Expositie rondom het Hemonycarillon. Dorpskerk Bathmen t/m 09-09 www.bathmen.nl 

CANON 1250 JAAR RELIGIEUS DEVENTER Negen perioden religieus Deventer. Broederenkerk en Grote of Lebuinuskerk t/m 14-10 www.deventer1250.nl 

WANDELROUTE LANGS 16 HISTORISCHE PANDEN Kunstwerken gemaakt van Deventer rivierklei. Start route: VVV Deventer, Brink 89 t/m 31-10 www.deventer1250.nl 

BROEDERENVENSTERS Glas in lood in de Broederenkerk. Broederenkerk t/m 31-10 www.deventer1250.nl 

BIJENMUSEUM DIEPENVEEN Ruim 20 bijenvolken in bijzondere kasten. Kwekerij Het Nieuwe Veld t/m 31-10 www. bijenmuseum-diepenveen.nl 

21

ADVENTURES Kunstwerken van Antoon van Wijk & Jan Verschueren. Galerie Kiek-Kus 16-06 t/m 21-07 www.galeriekiek-kus.nl 

DEVENTER. 1250 JAAR Weergave van de geschiedenis van Deventer. Museum De Waag 17-06 t/m 04-11 www.museumdewaag.nl 

DAK Expositie Deventer Amateurkunstenaars Grote of Lebuinuskerk 17-07 t/m 05-08 www.deventer1250.nl 

CHANEION CHO & MARTIN MINDERMANN Gebruikskeramiek & raku/ vaasobjekten. Loes & Reinier International Ceramics 17-06 t/m 28-07 www.loes-reinier.com 

THE ASSOCIATIVE MIND Puur associatief tekenen. Kunstenlab 23-06 t/m 22-07 www.kunstenlab.nl 

UNKNOWN AFTERGLOW AFFECTION COLLECTION Hilde Onis toont sculpturen, video- en soundwerken. Kunstenlab 23-06 t/m 22-07 www.kunstenlab.nl 

ECHO THE NOW THE NEXT STEP ‘Film' van Anet van de Elzen. Kunstenlab 23-06 t/m 22-07 www.kunstenlab.nl 

EXPOSITIE DE SALON De actuele kunstproductie in Deventer. Bergkerk 21-07 t/m 30-09 www.kunstenlab.nl 

HILLY WITHAAR Schilderijen. BEK Gallery 04-08 t/m 07-09 www.bekgallery.com 

QUILTTENTOONSTELLING Ruim 200 quilts, thema: 'Vlieg met me mee'. Grote of Lebuinuskerk 06-09 t/m 09-09 www.quiltersgilde.nl 

MARIAN LANGEVOORT Reikimasterschap verweven in schilderijen. BEK Gallery 30-06 t/m 03-08 www.bekgallery.com 

KOKEN MET KINDEREN Poppenkeukentjes, kinderserviesjes en kinderkookboeken. Speelgoedmuseum Deventer 04-07 t/m 06-01-2019 www. speelgoedmuseumdeventer.nl 

DE MAN, MANNELIJK NAAKT IN VELE GEDAANTEN Het mannelijk lichaam Kunsthal KunstaanZ, Brink 16 20-07 t/m 02-09 www.facebook.com/ tentoonstelling.de.man 

JOS KUIPERS Grote doeken, veel verf en nieuwe kleuren. BEK Gallery 08-09 t/m 12-10 www.bekgallery.com 

DOZEN Keramische dozen. Loes & Reinier International Ceramics 09-09 t/m 03-11 www.loes-reinier.com 

ZOMER magazine ...indeventer!


22

Dag-tot-dag agenda Deventer

VRIJDAG 15 JUNI Brother Dege Burgerweeshuis, 20 uur. Gratis. Psyouthern roots muziek. www.burgerweeshuis.nl Onthulling Muurschildering Joren Joshua Sluisstraat 4 , 20 uur. Gratis. Muurschildering i.k.v. Deventer 1250 jaar. www.deventer1250.nl ZATERDAG 16 JUNI Open tuinen fiets- en autoroute Start: Schapezandweg 3, 9:30 uur. € 5,-. Een 17 km lange route langs diverse tuinen rondom Deventer. www.deventer.groei.nl Sallandtocht Start: Wijkcentrum de Driehoek, 10:30 uur. Gratis. Wandeltocht met diverse afstanden. De Venter Deventer Schouwburg, 13 en 19:30 uur. € 18,50. Mysterieuze handelsreiziger. www.deventer1250.nl Zaterdagmiddag Concert: Geerten Liefting Broederenkerk, 15 uur. Vrije gift. Orgelconcert. Zie ook www. zaterdagmiddagconcertendeventer.nl ZONDAG 17 JUNI Benefietvoorstelling “Red De Sjoel” Synagoge, 11 uur. Gratis. Jan Terlouw draagt gedichten voor. www.bethshoshanna.nl Deventer Swing Orkest School van Frieswijk te Schalkhaar, 12 uur. € 15,-. Pop, Latin en jazz! www.schoolvanfrieswijk.nl Jubileumconcert Hanzezangers Muziekkoepel Worp, 14:30 uur. Gratis. 25 jaar Hanzezangers. www.muziekkoepelneringbogel.nl DONDERDAG 21 JUNI 5000 jaar speelgoed Stadhuis, 20 uur. Gratis. Lezing over speelgoed door de eeuwen heen. www.museumdewaag.nl Jeroen Diepenmaat + Machinefabriek De Perifeer, 20 uur. Gratis. Albumpresentatie. www.perifeer.org VRIJDAG 22 JUNI C.W. Stoneking Burgerweeshuis, 20 uur. € 16,-. Jaren ’20 en ’30 blues en jazz met hillbilly, gospel, en country. www.burgerweeshuis.nl ZATERDAG 23 JUNI Brocante aan de IJssel Walstraat, 10-17 uur. Gratis. Fraai antiek & brocante. www.facebook.com/ brocanteaandeijssel F.R.I.S. Summercruise 2018 Start: Wellekade , 14-21 uur. € 55,-. Energy boost tijdens vaartocht op de IJssel. www.trainingsstudiofris.nl Nachtparlement Vaart Start: Wellekade, 15 uur. € 26,-. Feestelijke vaartocht! Afterparty in Burgerweeshuis. www.burgerweeshuis.nl Mythen: Avondopenstelling Bergkerk, 20 uur. € 7,50. Sculpturen van kunstenaar Othilia Verdurmen. www.othi.nl ZONDAG 24 JUNI Sallands Beste Bulten Start: Clubhuis van Koninklijke UD, 8 uur. € 5,50/4,-. Fietstoertocht. www.zwaluwendeventer.nl

Fietsen met Tingeling Start: Grote of Lebuinuskerk, 10-17 uur. Gratis. Kinderfietstocht (8-14 jaar). www.deventer1250.nl Midzomer Multicultureel Muziekfestijn Muziekkoepel Worp, 14-18 uur. Gratis. Ontmoet diverse culturen. www.muziekkoepelneringbogel.nl Storytrail stadswandeling Start: Brink, 14 uur. € 12,-/6,35. Rondleiding en vertelvoorstelling in één. www.storytrail.nl Rendez Vous: Troubadour festival Grote Kerkhof, 15 uur. Gratis. Liedjes over het leven, liefde, geluk en ongeluk. www.grotekerkhof.nl Sixties Alive DOK H2O, 15 uur. Gratis. Muziek en bands uit de jaren 60 centraal. www.sixtiesalive.nl Choral Evensong Abdijkerk Sion te Diepenveen, 19:30 uur. Gratis. Kerkdienst in de Anglicaanse Kerk. WOENSDAG 27 JUNI Lunchvaart Start: Wellepad , 12-15 uur. € 28,-. Vaartocht. www.rederijceljo.nl DONDERDAG 28 JUNI Olivier Grossetête Grote Kerkhof en Grote of Lebuinuskerk, 9-17 en 19-22:30 uur. Gratis. Kunstenaar bouwt met 1250 Deventenaren metershoge torens. www.deventeropstelten.nl Dagtocht naar Doesburg Start: Wellekade, 10-18 uur. €43,75. Vaartocht. www.rederijceljo.nl Bierfestival 2018 Bierencafé de Heks, 20 uur. Gratis. Jaarlijkse festival. www.deheks.nl Workshop: Bier, van pul tot pilsje Fooddock, 20 uur. € 25,-. De geschiedenis en smaken van bier. www.deventerspeciaalbierfestival.nl VRIJDAG 29 JUNI Nationale Modderdag Ulebelt, 9-17 uur. Gratis. Kom spelen met modder, water en zand! www.ulebelt.nl Olivier Grossetête Grote Kerkhof en Grote of Lebuinuskerk, 9-17 en 19-22:30 uur. Zie 28/6. Janne Schra Burgerweeshuis, 20 uur. € 16,-. Albumpresentatie 'Little Lights'. www.burgerweeshuis.nl ZATERDAG 30 JUNI Olivier Grossetête Grote Kerkhof en Grote of Lebuinuskerk, 9-17 en 19- 22:30 uur. Zie 28/6. Moderne Devotie wandeling Start: Geert Groote Huis, 13 uur. € 7,50. Het Deventer van Geert Groote. www.geertgrootehuis.nl Zaterdagmiddag Concert: Brisk Broederenkerk, 15 uur. Vrije gift. Virtuoze liedbewerkingen. www. zaterdagmiddagconcertendeventer.nl Undercoversessies op de Brink Brink, 19-23 uur. Gratis. Doe Maar, Fleetwood Mac en The Doors. www.dehip.nl La TalenTia / WoWW Deventer Schouwburg, 19 uur. € 12,50. 'Mamma Mia' meets 'Annie'. www.deventerschouwburg.nl

ZONDAG 1 JULI Olivier Grossetête Grote Kerkhof en Grote of Lebuinuskerk, 13:30-17:30 en 18:3022:30 uur. Zie 28/6. Markt van de langste dag De Oorsprong te Schalkhaar, 11-17 uur. Gratis. Sfeervolle streekmarkt. www.nieuweoorsprong.nl Koopzondag Binnenstad, 12-17 uur. Gratis. Kom winkelen in de Leukste Winkelstad van Nederland! www.deventer.info/winkelen Eendracht Muziekvereniging Muziekkoepel Worp, 14:00 uur. Gratis. Optreden harmonieorkest. www.muziekkoepelneringbogel.nl Rendez Vous: Gypsy Jazz Grote Kerkhof, 15 uur. Gratis. Vrolijke Gypsy Jazz. www.derodekater.nu DINSDAG 3 JULI Olivier Grossetête Grote Kerkhof en Grote of Lebuinuskerk, 9-17 en 19- 22:30 uur. Zie 28/6. Bongzilla Burgerweeshuis, 20 uur. € 21,-. Zware stonerdoom met ronkende riffs. www.burgerweeshuis.nl WOENSDAG 4 JULI Olivier Grossetête Grote Kerkhof en Grote of Lebuinuskerk, 9-17 en 19-22:30 uur. Zie 28/6. DONDERDAG 5 JULI Olivier Grossetête Grote Kerkhof, 15-22 uur. Gratis. Start bouw constructies op het plein. www.deventeropstelten.nl VRIJDAG 6 JULI Olivier Grossetête Grote Kerkhof en Grote of Lebuinuskerk, 12-22 uur. Zie 28/6. Hoogtevrees Worpplantsoen, 18:30-24 uur. Gratis. Festival met mix van muziek en theater. www. burgerweeshuis.nl/hoogtevrees Deventer op Stelten Diverse locaties, 20:30-24 uur. Gratis. Internationaal buitentheaterfestival met ruim 150 topvoorstellingen. www.deventeropstelten.nl ZATERDAG 7 JULI Olivier Grossetête Grote Kerkhof en Grote of Lebuinuskerk, 12-22 uur. Zie 28/6 Deventer op Stelten Diverse locaties, 12:30-17 en 20:30-24 uur. Zie 6/7. Hoogtevrees Worpplantsoen, 14-24 uur. Zie 6/7. ZONDAG 8 JULI Olivier Grossetête Grote Kerkhof, 12-17 uur. Zie 28/6. Koopzondag Binnenstad, 12-17 uur. Zie 1/7. Deventer op Stelten Diverse locaties, 12:30-17 uur. Zie 6/7. Joodse wandeling Start: Etty Hillesum Centrum, 13 uur. € 5,-. Wandeling met gids. www.ettyhillesumcentrum.nl Hoogtevrees Worpplantsoen, 12:30-19 uur. Zie 6/7. WOENSDAG 11 JULI Dagtocht naar Hattem Start: Wellekade, 10:30-18:30 uur.

€ 54,75. Vaartocht. www.rederijceljo.nl DONDERDAG 12 JULI De Dijk Burgerweeshuistuin, 19:30 uur. Uitverkocht! www.burgerweeshuis.nl VRIJDAG 13 JULI De Dijk Burgerweeshuistuin, 19:30 uur. Zie 12/7. ZATERDAG 14 JULI Zomermarkt Lamme van Dieseplein, 10-17 uur. Gratis. Sfeervolle markt in Franse sfeer. Brocante aan de IJssel Walstraat, 10-17 uur. Zie 23/6. Zeefdrukken Atelier OPNIEUW, 13-16 uur. € 5,-. Leer zelf zeefdrukken! www.deventer1250.nl Create goes Hollywood Deventer Schouwburg, 15:30 en 19 uur. € 10,-. Urban dance. www.deventerschouwburg.nl Lets go! XXL met Donnie & Joost Burgerweeshuis, 19:30 uur. € 10,-. Jongeren gaan he-le-maal los! www.burgerweeshuis.nl ZONDAG 15 JULI Zeldzaam Mooi Festival Worpplantsoen, 11-19 uur. Gratis. Muziek, food en markt. www.zeldzaammooievents.com Eindshow SVOD Dans Deventer Schouwburg, 14:30 uur. € 7,75. End of Season Show. www.deventerschouwburg.nl Rendez Vous: Engelse middag Grote Kerkhof, 15 uur. Gratis. Van de Stones en Beatles tot Ed Sheeran! www.grotekerkhof.nl WOENSDAG 18 JULI Lunchvaart Start: Wellekade, 12-15 uur. Zie 27/6. DONDERDAG 19 JULI Dagtocht naar Doesburg Start: Wellekade, 10-18 uur. Zie 28/6. VRIJDAG 20 JULI Eten op Rolletjes Worpplantsoen, 16-23 uur. Gratis. Genieten in een openluchtrestaurant. www.etenoprolletjes.nl ZATERDAG 21 JULI Dagtocht naar Hattem Start: Wellekade, 10:30-18:30 uur. Zie 11/7. Eten op Rolletjes Worpplantsoen, 13-23 uur. Zie 20/7. Deventer Stadsfestival Rijsterborgherpark, 13-24 uur. € 19,-. Topartiesten en lekker eten! www.deventerstadsfestival.nl Zaterdagmiddag Concert: Jan Pieter Lanooy Broederenkerk, 15 uur. Vrije gift. Orgelconcert. www. zaterdagmiddagconcertendeventer.nl Rendez Vous: Graveyard Blues weekend Grote Kerkhof, 15 uur. Gratis. Twee dagen lang blues op het Grote Kerkhof! www.grotekerkhof.nl ZONDAG 22 JULI Brunchvaart Start: Wellekade, 11:30-15:30 uur. € 33,50. Vaartocht. www.rederijceljo.nl


15 juni t/m 9 september Eten op Rolletjes Worpplantsoen, 13-23 uur. Zie 20/7. Rendez Vous: Graveyard Blues weekend Grote Kerkhof, 15 uur. Zie 21/7. DINSDAG 24 JULI Dagtocht naar Arnhem Start: Wellekade, 8:30-20:15 uur. € 59,75. Vaartocht. www.rederijceljo.nl Dagtocht naar Meppel Start: Wellekade, 10-20:30 uur. € 64,75. Vaartocht. www.rederijceljo.nl WOENSDAG 25 JULI Dagtocht naar Elburg Start: Wellekade, 9-20:30 uur. € 64,75. Vaartocht. www.rederijceljo.nl ZATERDAG 28 JULI Dagtocht naar Urk Start: Wellekade, 8:15-20:30 uur. € 59,75. Vaartocht. www.rederijceljo.nl Fietsen met Tingeling Grote of Lebuinuskerk, 10-17 uur. Zie 24/6. Moderne Devotie wandeling Start: Geert Groote Huis, 13 uur. Zie 30/6. Tour de Terras X Deventer 1250 jaar Brink, 20 uur. Gratis. Livemuziek rondom de terrassen van de Brink. www.deventer1250.nl ZONDAG 29 JULI La Grande Zomerbrocante aan de IJssel Brink, 10-17 uur. Gratis. Fraai antiek en prachtige brocante. www.facebook.com/ brocanteaandeijssel Kluts Muziekkoepel Worp, 14:30 uur. Gratis. Nederlandstalige popliedjes. www.muziekkoepelneringbogel.nl Rendez Vous: Big music quiz Grote Kerkhof, 15 uur. Gratis. Muziekquiz. www.grotekerkhof.nl Sixties Alive DOK H2O, 15 uur. Gratis. Zie 24/6. DINSDAG 31 JULI Dagtocht naar Doesburg Start: Wellekade, 10-18 uur. Zie 28/6. WOENSDAG 1 AUGUSTUS Lunchvaart Start: Wellekade, 12-15 uur. Zie 27/6. DONDERDAG 2 AUGUSTUS Dagtocht naar Kampen Start: Wellekade, 9:15-19:30 uur. € 58,75. Vaartocht. www.rederijceljo.nl VRIJDAG 3 AUGUSTUS Dagtocht naar Meppel Start: Wellekade, 10-20:30 uur. Zie 24/7. ZATERDAG 4 AUGUSTUS Zomermarkt Lamme van Dieseplein, 10-17 uur. Zie 14/7. Platenbeurs 'Deventer Vinylstad' Burgerweeshuis, 10-17 uur. Gratis. Vind de mooiste langspeelplaten! www.burgerweeshuis.nl Zaterdagmiddag Concert: JeugdOrkest Nederland Grote of Lebuinuskerk, 15 uur. Vrije gift. Passie en lef! www. zaterdagmiddagconcertendeventer.nl

Poëziefestival Het Tuinfeest Tuinen Theater Bouwkunde, 16-24 uur. € 29,50. Toonaangevende dichters dragen voor. www.hettuinfeest.nl ZONDAG 5 AUGUSTUS Deventer Boekenmarkt Binnenstad, 9:30-17:30 uur. Gratis. 30e editie van de grootste boekenmarkt van Europa. www.deventerboekenmarkt.nl Koopzondag Deventer binnenstad, 12-17 uur. Zie 1/7. Cheetahs en Blended 5 Muziekkoepel Worp, 14:30 uur. Gratis. Sixties muziek. www.muziekkoepelneringbogel.nl DINSDAG 7 AUGUSTUS Dagvaartocht naar Urk Start: Wellekade, 9:30-18:30 uur. € 45,-. Vaartocht incl. busreis. www.dagvaartochten.nl VRIJDAG 10 AUGUSTUS Dagtocht naar Doetinchem Start: Wellekade, 9-20:15 uur. € 57,75. Vaartocht. www.rederijceljo.nl ZATERDAG 11 AUGUSTUS Brocante aan de IJssel Walstraat, 10-17 uur. Zie 23/6. Dagtocht naar Hattem Start: Wellekade, 10:30-18:30 uur. Zie 11/7. Dockhouse Havenkwartier, 13 uur. Gratis. Outdoor house event. www.burgerweeshuis.nl ZONDAG 12 AUGUSTUS Brunchvaart Start: Wellekade, 11:30-15:30 uur. Zie 22/7. Joodse wandeling Start: Etty Hillesum Centrum, 13 uur. Zie 8/7. Poëtische muziek in het park Muziekkoepel Worp, 14:30 uur. Gratis. Optreden Wibo Kosters. www.muziekkoepelneringbogel.nl Rendez Vous: Beach tennis Grote Kerkhof, 15 uur. Gratis. Beach tennis op het plein. www.grotekerkhof.nl WOENSDAG 15 AUGUSTUS Dagtocht naar Doesburg Start: Wellekade, 10-18 uur. Zie 28/6. DONDERDAG 16 AUGUSTUS Dagtocht naar Kampen Start: Wellekade, 9:15-19:30 uur. Zie 2/8. Dagvaartocht naar Urk Start: Wellekade, 10-19 uur. € 45,-. Vaartocht. www.dagvaartochten.nl VRIJDAG 17 AUGUSTUS Dagvaartocht naar Amsterdam Start: Wellekade, 10-22 uur. € 55,-. Vaartocht incl. busreis. www.dagvaartochten.nl ZATERDAG 18 AUGUSTUS Zaterdagmiddag Concert: Orgel-plus-concert Broederenkerk, 15 uur. Vrije gift. Orgelconcert met zang. www. zaterdagmiddagconcertendeventer.nl Rendez Vous: Goud van Oud Cover Festijn Grote Kerkhof, 19 uur. Gratis. Liedjes uit de jaren 50, 60, 70, 80 en 90. www.grotekerkhof.nl

23

ZONDAG 19 AUGUSTUS VRIJDAG 31 AUGUSTUS André's Bacchustoernooi Dagtocht naar Doesburg Brink, 11-17 uur. Gratis. Jeu de Start: Wellekade, 10-18 uur. Boules toernooi voor Deventer Zie 28/6. horeca. www.karrodeux.nl Grote Kick-Off: Anouk Zomermarkt op de Oorsprong Grote Kerkhof, 19 uur. € 33,-. De Oorsprong te Schalkhaar, 11-17 Zie 30/8. uur. Gratis. Sfeervolle streekmarkt. Zaterdag 1 september www.nieuweoorsprong.nl Bathmense Kunstmarkt Mama's Mojo en Rock Acoustics Centrum Bathmen, 10-17 uur. Muziekkoepel Worp, 14:30 uur. Gratis. Sfeervolle kunstmarkt. Gratis. Muziek in het park. www.kunstmarktbathmen.nl www.muziekkoepelneringbogel.nl Zomermarkt Rendez Vous: Swing Afternoon Lamme van Dieseplein, 10-17 uur. Grote Kerkhof, 15 uur. Gratis. Zie 14/7. Lekker dansen op het plein. Zaterdagmiddag Concert: www.grotekerkhof.nl Primary Sources WOENSDAG 22 AUGUSTUS Broederenkerk, 15 uur. Gratis. 18e Sheesham, Lotus & Son eeuwse werken. www.z Burgerweeshuiscafé, 20 uur. Gratis. aterdagmiddagconcertendeventer.nl Folkblues/brass. Grote Kick-Off: Groots Hollands www.burgerweeshuis.nl met o.a. Jannes en Jaman DONDERDAG 23 AUGUSTUS Grote Kerkhof, 19 uur. € 12,50. Zie Film op de Brink: Three Billboards 30/8. Brink, 21:30 uur. Gratis. Grote ZONDAG 2 SEPTEMBER openluchtbioscoop op het stadsKoopzondag plein. www.filmhuisdekeizer.nl Deventer binnenstad, 12-17 uur. VRIJDAG 24 AUGUSTUS Zie 1/7. Madball: Cornered + Hamerhaai Toca Tango Burgerweeshuis, 20 uur. € 19,-. Muziekkoepel Worp, 14:30 uur. New York hardcore. Gratis. Argentijnse tango en wals. www.burgerweeshuis.nl www.muziekkoepelneringbogel.nl Film op de Brink: C’est la Vie Grote Kick-Off: Orkest van het Stadsplein de Brink, 21:30 uur. Oosten & Rob Dekay Zie 23/8. Grote Kerkhof, 19 uur. € 12,50. ZATERDAG 25 AUGUSTUS Zie 30/8. Brocante aan de IJssel WOENSDAG 5 SEPTEMBER Walstraat, 10-17 uur. Zie 23/6. DIRTROADMUSICBAND Film op de Brink: Burgerweeshuiscafé, 20 uur. Gratis. Bankier van het Verzet Bluegrass-traditionals en everStadsplein de Brink, 21:30 uur. greens. www.burgerweeshuis.nl Zie 23/8. VRIJDAG 7 SEPTEMBER ZONDAG 26 AUGUSTUS Dolf Jansen / Beeldenstorm Brunchvaart Theater Bouwkunde, 20:30 uur. Start: Wellekade, 11:30-15:30 uur. € 18,-. Humor en poëzie. Zie 22/7. www.theaterbouwkunde.nl Rose-île ZATERDAG 8 SEPTEMBER Muziekkoepel Worp, 14:30 uur. Open Monumentendag Gratis. Club Chansons. Diverse locaties, 10-17 uur. Gratis. www.muziekkoepelneringbogel.nl Geniet van ons erfgoed! Rendez Vous: American Music www.openmonumentendag.nl Grote Kerkhof, 15 uur. Gratis. De SteenWorpFestival mooiste liedje uit de "States". Worpplantsoen, 13-23 uur. Gratis. www.grotekerkhof.nl Sfeervol festival. www.facebook. WOENSDAG 29 AUGUSTUS com/steenworpfestival Dagvaartocht naar Doesburg DAVO Bieren Festival Start: Wellekade, 10-18 uur. € 39,-. Stadsbrouwerij DAVO, 16-23:30 Vaartocht. www.dagvaartochten.nl uur. Gratis. Bier, BBQ en muziek! Lunchvaart www.davobieren.nl Start: Wellekade, 12-15 uur. Julika Marijn / Uit Verdriet Zie 27/6. Geboren Festival Old Dèventer Theater Bouwkunde, 20:30 uur. Muziekkoepel Worp, 13-16:30 uur. € 16,50. Rondom Helene KröllerSwingend muzikaal festival. Müller. www.theaterbouwkunde.nl www.muziekkoepelneringbogel.nl ZONDAG 9 SEPTEMBER Tami Neilson Open Monumentendag Burgerweeshuiscafé, 20 uur. Diverse locaties, 12-17 uur. Zie 8/9. Gratis. Countrymuziek. Joodse wandeling www.burgerweeshuis.nl Etty Hillesum Centrum, 13 uur. DONDERDAG 30 AUGUSTUS Zie 8/7. Grote Kick-Off: De Jeugd van Twells Vergiet en …?? Tegenwoordig Muziekkoepel Worp, 14:30 uur. Grote Kerkhof, 19 uur. Gratis. Gratis. Muziek in het park. Reeks openluchtconcerten met www.muziekkoepelneringbogel.nl landelijk bekende artiesten. Rendez Vous: Soulfood www.burgerweeshuis.nl Grote Kerkhof, 15 uur. Gratis. Soul Dagvaartocht naar Emmerich. en pop live op het Grote Kerkhof. Start: Wellekade, 8-20:30 uur. € 45,-. www.grotekerkhof.nl Vaartocht. www.dagvaartochten.nl Dagtocht naar Elburg Start: Wellekade, 9-20:30 uur. ZOMER magazine ...indeventer! Zie 25/7.


17.06.18 t/m 04.11.18

Deventer 1250 jaar


25

TENTOON

Floor Coolsma, De Salon

...indeventer! Wie in Deventer is, kan volop genieten van kunst & cultuur. De stad beschikt over een ruim aantal culturele instellingen en galerieën, maar ook langs de IJssel, op het station of pardoes in de stad tref je kunst aan.

Bezoek h et Dicken s Kabinet Walstraa in de t en maa k kennis leven en met het werk van Charles D Za. 12.00 ick – 16.00 u ur, Walstr ens! aat 20.

 Expositie ‘De Salon’ in

 Expositie ‘DE MAN’

de Bergkerk

Sam Drukker

20 juli t/m 2 september Do. & vr. 11.00 – 21.00 uur, wo., za. & zo. 11.00 – 17.00 uur Kunsthal KunstaanZ, Brink 16 Mannelijk naakt in vele gedaanten Deze zomer staat de man centraal in een gevarieerde expositie van beelden, schilderijen, tekeningen en foto’s. Het mannelijk lichaam wordt getoond in verschillende rollen en ensceneringen. Als model, sportman, danser, heilige, held of hypocriet. Of gewoon als mens, jong, oud, poserend als

zichzelf of een ander, op de vlucht, in opgewonden staat of in rust. Met werk van Paul van Dongen, Sam Drukker, Herman Gordijn, Wim Izaks, Bas Meerman, Melle, Edith Meijering, Ronald Ophuis, Matthijs Röling, Sierk Schröder en Co Westerik. Het initiatief voor deze tentoonstelling komt van het COC Deventer e.o. Doel is het denken in stereotypen te doorbreken en de tolerantie voor wie we zijn te vergroten. De man en zijn gedrag staan meer dan ooit ter discussie. Maar hoe je hem ook wenst te zien, hij mag gezien worden.

Herman Gordijn ‘De Wallen’

Tip

Facebook @tentoonstelling.de.man Instagram @tentoonstelling_de_man Entree: € 3,00, t/m 18 jaar gratis. www.deventer.info

21 juli t/m 30 september Di. t/m zo 11.00 – 17.00 uur, Bergkerkplein 1 Voor een overzicht van de actuele beeldende kunstproductie in Deventer moet je deze zomer in de Bergkerk zijn. Van 21 juli t/m 30 september tonen meer dan honderd beeldende kunstenaars uit Deventer en omgeving recent werk in de tweejaarlijkse Salon. Het werk is geïnspireerd op het thema ‘Dromen’. De tentoonstelling is divers met installaties, tekeningen, schilderijen, videowerken en sculpturen. De Salon wordt gecombineerd met een Open Atelierroute. Niet in één weekend, maar verspreid over de weekenden gedurende de tentoonstellingsperiode van De Salon, stellen kunstenaars hun ateliers open. Op deze dagen organiseren verschillende kunstenaars extra activiteiten zoals workshops, rondleidingen en optredens. www.kunstenlab.nl

Opening 20 juli Op 20 juli om 20.00 uur wordt De Salon feestelijk geopend met een speciaal gemaakte muzikale performance door Waterlanders. Zij refereren in dit optreden aan het jubileumjaar van Deventer. De Salon is gratis te bezoeken.

ZOMER magazine ...indeventer!


Voor Podium De Hip geen zomerstop. Integendeel, er is zat te doen binnen en buiten De Hip.

HIGHLIGHTS ZOMER 2018

alleen Deventenaren daarvan op de hoogte zijn blijkt wel uit het feit dat je zo'n beetje alle talen om je heen hoort. Ook bij de 'Op Stelten Artiesten' is De Hip een geliefde plek.

was nog niet bekend wie er allemaal langskomen. Om te weten wie, wat, waar en waarom, hou de website van De Hip goed in de gaten www.dehip.nl Wanneer 3, 4 en 5 augustus Waar De Hip Entree Wartaal Op 21 juni is de laatste reguliere Op 12, 13, 14 en 15 juli is Podium Talkshow 10 euro Voorverkoop Undercoversessie van De Hip voor al weer de 11e keer vanaf 10 juli via Your Ticket dit seizoen. Een stel klasse present op de Zwarte Provider. muzikanten o.l.v. Stef WoestenCross. De Hip heeft daar haar enk brengt een ode aan Eric eigen tent (capaciteit 5.500) en Natuurlijk zijn er verder de hele Clapton. Wanneer Donderdag 21 programmeert daar maar liefst zomer door elke vrijdag en juni Waar De Hip Aanvang 21.30 25 Undercoversessies. Dit jaar zaterdag dansnachten in De Hip uur Entree 9/10 euro o.a. Motörhead, Bee Gees, en kan je er dansen op de betere Supertramp en natuurlijk AC/DC. popmuziek tijdens bijvoorbeeld Een dikke week later op zaterdag Danza Constanza (all 30 juni kan bijna heel Deventer Tijdens het Boekenmarkt times), Zwarte Zaterdag genieten van maar liefst 3 te weekend (3, 4, 5 augustus) staat (funk, soul, disco, hiphop) of gekke UndercoverDe Hip traditioneel in het teken Borrelnoot. sessies uitgevoerd door de van Wartaal. Wartaal heeft dit top uit de Nederlandse popjaar als thema Klassiekers. Dat Ook speurt De Hip in de zomer muziek. Doe Maar, Fleetwood betekent dat op vrijdag De naar interessante bands die een Mac en The Doors staan op het Grote Deventer gaatje in hun agenda hebben, programma. In de bands leden Taalstrijd (dictee) plaatsbiedt het een podium aan van o.a. De Staat, Her Majesty, vindt,waarbij elk jaar een Deventer muzikanten, organiseert The Pheromones, Donnerwetter bekende Nederlandstalige het op 21 september Guilty en The Originators. De UnderPleasures, kan je er uiterschrijver speciaal voor deze coversessies organiseert gelegenheid een dictee schrijft en aard de inpandige te gekke hippe Stichting Podium De Hip samen voordraagt met dus dit jaar als winkels De Hipshop en met Brink Event Deventer. onderwerp Klassiekers. Ook op Rare&More bezoeken en Wanneer Zaterdag 30 juni vrijdagavond het Boekendagelijks ‘n lekkere Hiphap eten. Waar Brink (het grote stadsplein) marktbal, waarbij toutes Aanvang 19.00 uur Gratis entree literair Deventer op de dansvloer Podium De Hip Brink 21 het Boekenmarktweekend voor Tijdens Deventer Op 7411 BS Deventer geopend verklaart. Op zaterdag Stelten (6, 7, 8 juli) is het café 4 augustus presenteert Matthijs info@dehip.nl van De Hip de plek om op 0570-745091 van Nieuwkerk (DWDD en donderdag-, vrijdag- en zaterdag- voorzitter Podium De Hip) een www.dehip.nl nacht af te spreken, te dansen, te licht literaire talkshow www.dehipshop.nl chillen en te genieten van leuke www.rareandmore.nl met tal van leuke gasten. Bij het intieme nachtconcerten. Dat niet ter perse gaan van de zomerkrant www.zwartecross.nl

De Hip, Brink 21, Deventer cafe • cantina • podium • beatkelder www.dehip.nl • info@dehip.nl • 0570 745091


Zaterdagmiddag concerten

27

16, 30 juni, 21 juli, 4, 18 augustus, 1, 15 september. 15.00 uur, Broederenkerk of Grote of Lebuinuskerk Geregeld is er in de Broederenkerk of in de Grote of Lebuinuskerk een klassiek concert te bezoeken. Deze zaterdagmiddagconcerten zijn zeer uiteenlopend qua thema en uitvoering, maar hebben wel één ding met elkaar gemeen, het is van hoge kwaliteit. Deze zomer o.a. orgelconcerten en een blokfluitensemble. Gratis. www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl

MUZIEK

...indeventer! ...

Rendez-Vous: livemuziek en straattheater

24 juni, 1, 15, 21, 22, 29 juli, 12, 18, 19 en 26 augustus 15.00 uur, Grote Kerkhof Op het Grote Kerkhof ontbreekt het niet aan creativiteit en muzikaliteit. In de maanden juni tot en met augustus zullen vele zaterdagen en zondagen vanaf 15.00 uur gevuld worden met liveoptredens, straattheater en muziek uit verschillende decennia. Natuurlijk zijn er ook deze zomer weer grote evenementen zoals het Bluesfestival. Gratis. www.grotekerkhof.nl

Muziek agenda  IEDERE ZONDAGMIDDAG 14.30 UUR: Concerten in het Worpplantsoen www.muziekkoepelneringbogel.nl  ZATERDAG 16 JUNI, 15.00 UUR: Geerten Liefting op orgel, Broederenkerk  DONDERDAG 21 JUNI, 21.30 UUR: Eric Clapton Undercoversessie, De Hip  VRIJDAG 22 JUNI, 20.30 UUR: C.W. Stoneking, Poppodium het Burgerweeshuis  ZONDAG 24 JUNI, 15.00 UUR: Troubadour Festival, Grote Kerkhof  VRIJDAG 29 JUNI, 20.30 UUR: Janne Schra, Poppodium het Burgerweeshuis  ZATERDAG 30 JUNI, 19.00 UUR: Undercoversessies op de Brink (Doe Maar, Doors), stadsplein de Brink  ZATERDAG 30 JUNI, 15.00 UUR: Blokfluitensemble, Broederenkerk  ZONDAG 1 JULI, 15.00 UUR: Gypsy Jazz, Grote Kerkhof  DINSDAG 3 JULI, 20.00 UUR: Bongzilla, Poppodium het Burgerweeshuis  6 T/M 8 JULI: Hoogtevrees (Deventer Op Stelten) Worppplantsoen

Tour de Terras X Deventer 1250 jaar

Zaterdag 28 juli 20.00 uur, stadsplein de Brink Dit jaar bestaat Deventer 1250 jaar. Daarom staat het jaarlijks terugkerende evenement ‘Tour de Terras’ op 28 juli in het teken van het jubileum van Deventer. Diverse Deventer artiesten zullen afwisselend “acte de présence” geven en hun kunsten tonen op veertien podia. Ieder kwartier wisselen de acts elkaar af en kan je rustig blijven wachten tot de volgende act begint terwijl je op het terras geniet van een lekker drankje of hapje. www.deventer.info  DONDERDAG 12 JULI, 19.30 UUR: De Dijk, tuin van Poppodium het Burgerweeshuis  VRIJDAG 13 JULI, 19.30 UUR: De Dijk, tuin van Poppodium het Burgerweeshuis  ZONDAG 15 JULI, 15.00 UUR: Engelse Liedjes, Grote Kerkhof  ZATERDAG 21 JULI, 15.00 UUR: Jan Pieter Lanooy, orgel, Broederenkerk  ZATERDAG 21 JULI, 15.00 UUR: Graveyard Blues Weekend, Grote Kerkhof  ZONDAG 22 JULI, 15.00 UUR: Graveyard Blues Weekend, Grote Kerkhof  ZATERDAG 28 JULI, 20.00 UUR: Tour de Terras X Deventer 1250, stadsplein de Brink  ZONDAG 29 JULI, 15.00 UUR: Big Music Quiz, Grote Kerkhof  ZATERDAG 4 AUGUSTUS, 15.00 UUR: Jeugdorkest Nederland, Grote of Lebuinuskerk  ZATERDAG 4 AUGUSTUS, 10.00 – 17.00 UUR: Platenbeurs, Poppodium het Burgerweeshuis  ZATERDAG 11 AUGUSTUS, 13.00 – 23.59 UUR: Dockhouse, outdoor festival op het Havenkwartier  ZONDAG 12 AUGUSTUS, 15.00 UUR: Beach tennis, Grote Kerkhof  ZATERDAG 18 AUGUSTUS, 15.00 UUR: Una Cintina, orgel, Broederenkerk

Zondagmiddagconcerten in Muziekkoepel Nering-Bögel

Iedere zondagmiddag tot eind september 14.30 uur, Worpplantsoen Midden in Nederlands oudste stadswandelpark "Het Worpplantsoen" staat de Muziekkoepel Nering-Bögel. Tot eind september worden hier iedere zondagmiddag concerten gegeven. De concerten omvatten zeer gevarieerde muziekstijlen. Alle concerten en evenementen zijn gratis toegankelijk. Het plantsoen is makkelijk met voetveer ‘het Pontje’ te bereiken. www.muziekkoepelneringbogel.nl  ZATERDAG 18 AUGUSTUS, 19.00 UUR: Goud van Oud Cover Festijn, Grote Kerkhof  ZONDAG 19 AUGUSTUS, 15.00 UUR: Swing Afternoon, Grote Kerkhof  VRIJDAG 24 AUGUSTUS, 20.00 UUR: Madball, Poppodium het Burgerweeshuis  ZONDAG 26 AUGUSTUS, 15.00 UUR: American Music, Grote Kerkhof  DONDERDAG 30 AUGUSTUS, 19.00 UUR: De Jeugd Van Tegenwoordig op de Grote KickOff Grote Kerkhof  VRIJDAG 31 AUGUSTUS, 19.00 UUR: ANOUK! Op de Grote Kick-Off Grote Kerkhof. www.burgerweeshuis.nl  ZATERDAG 1 SEPTEMBER, 15.00 UUR: Barokensemble Primary Sources, Broederenkerk  ZATERDAG 1 SEPTEMBER, 19.00 UUR: Groots Hollands op de Grote Kick-Off, Grote Kerkhof. www.burgerweeshuis.nl  ZONDAG 2 SEPTEMBER, 19.00 UUR: Orkest van het Oosten met special guest Rob Dekay op de Grote Kick-Off, Grote Kerkhof. www.burgerweeshuis.nl

ZOMER magazine ...indeventer! ZOMER magazine ...indeventer!


29 29

WANDELEN & FIETSEN in Deventer en Salland  Stadswandeling

o.l.v. een gids

Dagelijks om 13.30 uur Start: VVV Deventer, Brink 89 Iedere dag organiseert het Gilde Deventer in samenwerking met VVV Deventer voor alle individuele bezoekers en toeristen een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen. De wandeling is een kennismaking met de middeleeuwse straatjes en steegjes in het oude handelshart van de stad. Er wordt verteld over de ontwikkelingen die de stad in de periode van 768 tot nu heeft doorgemaakt. De rondleiding duurt circa 1,5 uur. € 4,00 per persoon. Reserveren via 0570-710120. www.deventer.info

 Hazepad wandelingen Dagelijks te koop bij de VVV Deventer, Brink 89 Rondom Deventer zijn er een aantal bewegwijzerde wandelroutes uitgezet over de landgoederen van Stichting IJssellandschap. De routes variëren in lengte van 2 tot 6 kilometer en voeren door uitgestrekte bosgebieden, door uiterwaarden van de IJssel en over landgoederen van het IJssellandschap met fraai gerestaureerde landhuizen en boerderijen. De wandelroutes zijn te koop bij de VVV Deventer, Brink 89, of te bestellen op www. deventerwebwinkel.nl.

Fiets- en wandelnetwerk Salland

Dagelijks te koop bij de VVV Deventer, Brink 89 Salland is bij uitstek hét gebied om te fiet-

sen of wandelen. Er kan onder andere genoten worden van de natuur, de mooie authentieke dorpen en steden en van de karakteristieke landhuizen en boerderijen. Op de kaart zijn ook horecagelegenheden, bezienswaardigheden en Sallandse afstappers opgenomen voor een leuke onderbreking. www.deventer.info

Vijf nieuwe fiets- en wandelboekjes

Dagelijks te koop bij de VVV Deventer, Brink 89  SALLANDPAD 130 kilometer (wandelen) Een langeafstandswandeling die u kennis laat maken met de bossen van de Sallandse Heuvelrug, het coulisselandschap, de landgoederen rondom Raalte, Heino, Wijhe en Olst.  RONDJE DEVENTER 34.5 kilometer (wandelen) Deventer is nog zo’n Hanzestad zoals Hanzesteden bedoeld waren: Een bruisende stad met haar gezicht naar het water. In dit geval –volgens menigeen de mooiste rivier van de wereld– de IJssel. Met het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en de oudste wetenschappelijke bibliotheek ademt deze stad historie.  RONDJE SALLAND 205 kilometer (fietsen) Met de haren in de wind en de op voeten op de pedalen dwars door Salland met de nieuwe fietsroute van 205 km. Langs uiterwaarden en over de Sallandse Heuvelrug. Door schitterende natuur, typische Salland-

se dorpjes en langs mooie landgoederen. Te lang voor één dag en dus een hele goede reden voor een weekendje of (fiets)vakantie in Salland.  RONDJE SALLANDSE HEUVELRUG 60 kilometer (fietsen) Ruim, open en héél stil. Dat is Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Hier vindt u één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Wie het rondje Sallandse heuvelrug fietst, krijgt te maken met steile hellingen maar ook met schitterende vergezichten.  RONDJE DEVENTER 45 kilometer (fietsen) Rondje Deventer laat u de veelzijdigheid van Hanzestad Deventer zien; van de stadsranden tot schitterende landgoederen. Van stadse uitbreidingen tot gezellige dorpen als Bathmen en Lettele. En van de IJssel tot de Schipbeek en Zandwetering.

ZOMER magazine ...indeventer!


FIETSEN in Deventer en Salland

31

Tip r.info .devente n Op www chtige locaties e ra p m n o a r v te l staan ta in en om Deven n n. gebiede te fietse naartoe

 Fietstocht o.l.v. een gids

Elke donderdag, 10.00 uur Start: VVV Deventer, Brink 89 Elke donderdag start er een fietstocht door de omgeving van Deventer onder leiding van een gids. De gids vertelt onderweg diverse verhalen bij de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. De tochten gaan over rustige binnenwegen en goed begaanbare paden en zijn goed met een elektrische fiets te rijden. De fietssnelheid ligt op c.a. 15 km/uur. De afstanden variëren tussen de 25 en 45 km. € 3,- p.p. contant betalen. Zelf een fiets meenemen. www. deventer.info

NIEUW! Liberation Route Salland  – West Twente Dagelijks te koop bij de VVV Deventer, Brink 89 Oorlogsbegraafplaatsen, monumenten, historische locaties en musea. Op veel plekken in Salland is de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog nog altijd levend. Dankzij Liberation Route Salland-West Twente kun je de route die de geallieerden in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog aflegden nu zelf gaan ontdekken en beleven. Er zijn vier verschillende fietsroutes uitgezet die

langs deze plekken leiden. Op diverse plekken in Salland en West Twente kun je verhalen beluisteren over de belangrijke gebeurtenis in onze geschiedenis. Daarnaast lees je unieke verhalen van de geallieerden uit de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Hellendoorn, Twenterand, Wierden, RijssenHolten en Deventer. Het routeboekje bevat tevens overnachtings- en horecatips. www. deventer.info

Fietsen van Hanzestad naar Hanzestad

Dagelijks te koop bij VVV Deventer, Brink 89 Van Doesburg naar Deventer, van Elburg naar Hattem en Harderwijk, van Deventer naar Zwolle; allemaal prachtige rondjes opgesteld voor de bezoekers van deze prachtige Hanzesteden. Combineer een citytrip met een fietstocht langs de verschillende Hanzesteden. De folder met de fietsroutes is te koop bij de VVV Deventer, Brink 89, of op www.deventerwebwinkel.nl.

 IJsselrecreatiekaart Dagelijks te koop bij de VVV Deventer, Brink 89 Eén van de bestsellers bij de VVV Deventer is de recreatiekaart. Deze plattegrond toont negentien gemarkeerde fiets-, wandel- en mountainbikeroutes. De kaart biedt tevens toeristische informatie, een evenementenkalender en een overzicht van VVV vestigingen in de regio. Te koop bij de VVV Deventer, Brink 89, of op www.deventerwebwinkel.nl.

ZOMER magazine ...indeventer!


VAARTOCHTEN

Tip

33

Vaar met het pontje in dri e minuten naar de overka nt van de IJssel! www.deventer.in fo

Vaar mee met Koninklijk Jacht ‘Piet Hein’

vanuit Deventer

Dagtochten met Rederij Celjo

Inschepen op de Organza of de Nirvana betekent een dag voor de boeg om nooit te vergeten. De vaartochten zijn inclusief lunch en/of diner, prijzen variëren van € 28,- tot € 64,-. Reserveer op www.celjo.nl of bel 0570-601946. Opstapplaats: Verlaagde Wellepad . WOENSDAG 27 JUNI Lunchvaart rondom Deventer. 12.00 – 15.00 uur DONDERDAG 28 JUNI Deventer – Doesburg. 10.00 – 18.00 uur WOENSDAG 11 JULI Deventer – Hattem. 10.30 – 18.30 uur WOENSDAG 18 JULI Lunchvaart rondom Deventer. 12.00 – 15.00 uur DONDERDAG 19 JULI Deventer – Doesburg. 10.00 – 18.00 uur ZATERDAG 21 JULI Deventer – Hattem. 10.30 – 18.30 uur ZONDAG 22 JULI Brunchvaart rondom Deventer. 11.30 – 15.30 uur DINSDAG 24 JULI Deventer – Arnhem. 08.30 – 20.15 uur DINSDAG 24 JULI Deventer – Meppel. 10.00 – 20.30 uur WOENSDAG 25 JULI Deventer – Elburg. 09.00 – 20.30 uur ZATERDAG 28 JULI Deventer – Urk. 8.15 – 20.30 uur DINSDAG 31 JULI Deventer – Doesburg. 10.00 – 18.00 uur

WOENSDAG 1 AUGUSTUS Lunchvaart rondom Deventer. 12.00 – 15.00 uur DONDERDAG 2 AUGUSTUS Deventer – Kampen. 9.15 – 19.30 uur VRIJDAG 3 AUGUSTUS Deventer – Meppel. 10.00 – 20.30 uur VRIJDAG 10 AUGUSTUS Deventer – Doetinchem. 09.00 – 20.15 uur ZATERDAG 11 AUGUSTUS Deventer – Hattem. 10.30 – 18.30 uur ZONDAG 12 AUGUSTUS Brunchvaart rondom Deventer. 11.30 – 15.30 uur WOENSDAG 15 AUGUSTUS Deventer – Doesburg. 10.00 – 18.00 uur DONDERDAG 16 AUGUSTUS Deventer – Kampen. 9.15 – 19.30 uur ZONDAG 26 AUGUSTUS Brunchvaart 11.30 - 15.30 uur WOENSDAG 29 AUGUSTUS Lunchvaart rondom Deventer. 12.00 – 15.00 uur DONDERDAG 30 AUGUSTUS Deventer – Elburg. 09.00 – 20.30 uur VRIJDAG 31 AUGUSTUS Deventer – Doesburg. 10.00 – 18.00 uur

Vaar een dag mee met Eureka Vanuit Deventer vertrekken er met Rederij Eureka deze zomer meerdere vaartochten. De vaartochten zijn inclusief lunchbuffet. Prijzen variëren van € 39,- tot € 45,-. Reserveer op www.dagvaartochten.nl of bel 0570-615914. Opstapplaats: Welle 12 a, 7411 CA Deventer. DINSDAG 7 AUGUSTUS Deventer – Urk, terug per bus. 09.30 - 18.30 uur

DONDERDAG 16 AUGUSTUS Deventer – Kampen. 10.00 – 19.00 uur VRIJDAG 17 AUGUSTUS Deventer – Amsterdam, terug per bus. 10.00 – 22.00 uur WOENSDAG 29 AUGUSTUS Deventer – Doesburg. 10.00 – 18.00 uur DONDERDAG 30 AUGUSTUS Deventer – Emmerich. 08.00 – 20.30 uur

Op maandag 20 en dinsdag 21 augustus ligt het Koninklijk Jacht ‘Piet Hein’ afgemeerd aan de Wellekade in Deventer. Op deze dagen is het mogelijk om met dit bijzondere jacht mee te varen tijdens diverse rondvaarten op de IJssel. In de avonduren is het jacht bovendien af te huren door gezelschappen. Prinsenjacht Piet Hein is het nationale huwelijksgeschenk van het Nederlandse volk aan Prinses Juliana en Prins Bernhard. Met een lengte van 31 meter en haar koninklijke uitstraling is het schip vandaag de dag nog steeds een imposante verschijning. Het historisch jacht combineert comfort, bijzondere ambiance, koninklijke klasse en biedt alles wat van een motorjacht mag worden verwacht. Maak gebruik van de unieke kans om kennis te maken met dit Koninklijke Jacht. Vaar mee, waai uit op het dek en geniet van het prachtige IJssellandschap! Het is mogelijk om individueel mee te varen op 20 en 21 augustus om 10.00, 13.00 en 16.00 uur. Kaarten kosten € 13,50,- p.p. en zijn verkrijgbaar bij de VVV Deventer (Brink 89 - Penninckshuis). In de avonduren op 20 en 21 augustus is het schip af te huren door gezelschappen van maximaal 30 personen voor een besloten rondvaart. Meer informatie over deze vaartochten is te vinden op: www.deventer.info/groepen of bel naar 0570-649959 (keuze 1).

ZOMER magazine ...indeventer!


t

je at ra

tr . ks

go ld en be lts tr

in

rij ge

eg rw ve re g kn ri at tra

ke

ize

rs

an

at tra ms da la

at

s

w

np

la at s

se

se np

al

in pr

t tr sen

str.

b

ch e rg s

lab o ple rator in ium

ild

-

m

as

t

st

ra

a

t

be

ge

l

t

n a

la m rs e k n

traa t

a .

ra

se

at

la

it

m

rs

gr oo

e

k

n

a

.

.l

.j

g

ofd

raa t

a

tb ur ge rs t

n

ra

aat

alm ens est

n

io

st

n

ba

tr

spe w ij e lt u in k 1 6

Plattegrond zu

tp

he

ns

el

aa

n

mr. h.f. de boe rlaa n

t

io

tho

es

mr. h.f. de boe rlaa n

a

st

po

ls

sche epv aars

st

rs

oostzeestr

hav enp lein

g

go

Meld je aan voor de Devent er nieuwsbrief via www.devente r.info en maak kans op een comple et arrangement ‘Dagje uit …indeventer!’ a

richting Zutphen, A1 Amsterdam, Hengelo

it

et

b

fd

n

t

Tip lu

l

t w ij

e

e

rg

g

n

e

n

ij

b

si

.l

a

.j

ra

tw

t

oo

sin

g

st

a

th

rg

t

m

raa

a

ra

po

m

lu

ra

st

Informatieborden Horecagelegenheid Parkeerroute Winkelgebied

a

gst

g

is

p, or rn e W oo g d eld tin , Ap h c o ri ell Tw

ra

© eigenz.nl

em

t

ab

a

in

a

m

tr

or po

an

el

t

te rs tr .

sh

w

ilh

e

ng

o rt

n

ki

dpo

te

t

aa tr ls o p

ach

k bo

m el ks

m

zan

lu

rt

de ter

n ure

js

str.

t

ri

ter

a ra

ie

bo

t

g ru

g

aa

t

str

rse

t

bu

a

str

aa

t

t or po im du

a

rse

an

bu

traa t

at

as

sas

sche epv aars

aa

aat

t

n s tr

davo

t

eg

eeg

me

m

nste

em

maa

brink

kst

t

er la f. de bo m r. h.

aa

ker

rb ke ij

tr. rs we ou

tr

aa

aa

rs

tr

tr

ve

raa t

ts

rs

o

ka ze rn est

bergkerkple in

or

ra

ve

aat

po

st

o

e s tr

boree l

kunsten lab

lu c

eers te hav ena rm

oo

tre

rs

ur n

te

iet

boree l

rg

e

richting Colmschate, Bathmen, Holten

e

be

n

ad

t tr aa pr in

eg

sg a

ng

la

sba

walstraa t

g o ls

sc is b e n

g

b

at ra st el ng si

ng ga en iv du at ra

st p

t rk a m ro

n ve ra

o

eg te ns be tib

g

h

g ste e an ke r

eur

u

ei

te

sk

t

po o

tr

Station [gratis/overdekt/bewaakt] Op de Keizer [gratis/bewaakt] Lamme van Dieseplein [gratis, bewaakt op vr. za. en koopzondag] Keizerstraat [niet bewaakt]

Winkelgebied

ro

el

aa

im

ls

Parkeerplaats De Worp P+R Handelskade Parkeerplaats Sluisstraat

Parkeerroute

p ik

brink

g

nd

tr

du

o

Parkeergarage Centrumgarage FIETSENSTALLINGEN Parkeergarage [gratis/overdekt/bewaakt] F1 Stati Station onsplein Op de Keizer [gratis/bewaakt] ParkeerplaatsF2 Beestenmarkt F3 Lamme van Dieseplein [gratis/niet bewaakt] Keizerstraat [niet bewaakt] ParkeerplaatsF4Verzetslaan Parkeergarage Boreel Parkeergarage Brink Parkeerplaats Nieuwe Markt Parkeerplaats Grote Kerkhof

Horecagelegenheid

n

ns

n

eg

e

lle

mur en

P10 Parkeerplaats De Worp P11 P+R Handelskade P12 Parkeerplaats Sluisstraat

Informatieborden

a

sl

i

t ote straa geert gr

...indeventer!

F4

la

ad

ha

se

at

p er d e

FIETSENSTALLINGEN F1 F2 F3

ts

sk

ha

t

kl

t ra

P10 P11 P12

e

el

at

rs

acht

we we lle lle pa d

P1 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9

rz

at

aa

erw

rijkm anst raat

IJssel

PARKEREN

e

nd

ra

te

w we l e ll le e p a d

v

st

wa

grote kerkho f

ha

t

g

as

ug

ra

tr

at

t or

br

er

tr.

ch

b

ns

oot

ra

g

ra

m

g

te

g

st

en

ro

er

w

st

rs

a a rd

n

.o ve

eng

a

t

se

.o v

e

p

at

o

te p

t

ra

o

as

e

d

st

p

te

p

ko r

g ro

gr

eu

o

kl g

e

t

ra

n

h

ee

in

aa

Worp

PARKEREN P1 Parkeergarage Centrumgarage P2 Parkeergarage Stadspoort P3 Parkeergarage Stationsplein P4 Parkeerplaats Beestenmarkt P5 Parkeerplaats Verzetslaan P6 Parkeergarage Boreel P7 Parkeergarage Brink P8 Parkeerplaats Nieuwe Markt P9 Parkeerplaats Grote Kerkhof

a

ro z

beestenmarkt

a

ra

35

richting Schalkhaar, Raalte rielerwe g

j

b

st

sc

le

tr

en

fst

at

ri

houtm arkt

n

is

k

gs

nd

rt

li

oo

de

sp

st

e

at

g

b

eg

ra

ag

ra

er

e

te

nd

ss

ke iz

st

rt

ss

pa sa

ho

t

rt

er

a

nt

er

r

vi

de

ren

nb

mu

on

o sp

ra

t

oo

ko

an e v in m le m p la iese d

po

a

nieuwe markt

vi

st

de

kp

at

e

st

ra

io

el

tr a

d

ng

ers

e

n

st

de

de

n kra

e

re

n

or

er

e

t. ns

g

a

e

e

no

t ach

r.

lst

se

ijs

n

ra

t

d

p

at

eg

t

oe

e

a

st

w

aa

br

ro

s

p

se

str en tso an

de

op

k e iz

ku ip

er str a

at

er

n re s m de

b

at

o

e

halveg stee

st

t

aa str

b

en sijz

in

in

ple

n aa

iz ke

m ol e n

br

ra

lo

r

e

rs

ht

n

en

sh

t

l

a

a

ra

n e

n

n

re

e

u

st

n va f

aa

st

k

te

w

u

a

nb

de

en

at

ein

u

e

ra

el

si

op

n

eg

ra

te

st

es

w

ig

S

ie

ik

ij

ac

u

rt

n

p

ag

ie

l

at

n re de n oe ei br pl

n

ep

do

ze

b

at

g

at

st

w

ra

ra

at

gg

ha

N

en

le

brin plekpoo in rt

ee

t lo

st

st

ra

mu

m

de

e

g ha

eg

st

r ba

ra

te ns

n

e

e

k

n

w

te

t

en

ns

ol

de

t

st

ij eg te ns se

u

ns

linden plein

m

lin

a ra

en

eg

leu

ie

uy

at

richting Olst, Wijhe, Zwolle

br

b

ag

n

sij ed

b

ic

sm

n

tw

s

t

n

en

ild

rg

n st ra

va

ed

a

a

ra

ra

st

st

n

e

sm

p ap e

ll

so

e

l

nd

ib

sw

ge

at

sch

e .b

korte noordenbergstr.

je

sin

za

.g

p

en

pl

g

a

nn

bad

t.

bo ed ek er st ra at

S+

ve

singel bi

a tr

en

ho

t r. ss ui sth ga

g

el

sg an g

n

in g

t

stations plein

sm id

si

el

ns

sp

en

ne

ep

BU

vl

n

b in

hu

in

vogeleilan d

isstr .

ngel noor denb ergsi

sin ge l

b

l

ra

a

rij

el

ge

d

a

e

s in

k

n

di

richting Diepenveen, Olst, Wijhe, Zwolle

si n g

e

tr

ts

ng

e

ch

st

a

tt

a

ra

tr

in

rs

tu

o

e

la

o

st

haven plein

lu c

y 2

y 1

s il o fooddock

gem aal

h

ha

ven

s lu

is

VVV Deventer Brink 89 T 0570-710120 OPENINGSTIJDEN: di. t/m za. 10.00-17.00 uur zo. en ma. 11.00-17.00 uur

www.deventer.info www.deventerwebwinkel.nl

Pin / Bank

ZOMER magazine ...indeventer!


Juli

Deventer Op Stelten

6 t/m 8 juli Diverse locaties Hoogstaand internationaal buitentheater. Spektakel op hoog niveau en voorstellingen die de stad in figuurlijke zin op stelten zet. www.deventeropstelten.nl

Hoogtevrees

6 t/m 8 juli Worpplantsoen Hoogtevrees is onderdeel van Deventer Op Stelten. Een plek om tot rust te komen. www.burgerweeshuis.nl

Augustus

September

Poëziefestival Het Tuinfeest Zaterdag 4 augustus Kloostertuinen Theater Bouwkunde Ruim dertig toonaangevende dichters dragen voor uit eigen werk. www.hettuinfeest.nl

Deventer Boekenmarkt

Zondag 5 augustus Binnenstad Met ruim zes kilometer markt is de Deventer Boekenmarkt de grootste boekenmarkt van Europa. www.deventerboekenmarkt.nl

Groots Hollands -Off 1 september Grote Kick

Grote Kerkhof Vanavond is het feest op het Grote Kerkhof met o.a. Jannes, Jaman, Samantha Steenwijk en vele anderen. Kaarten zijn te bestellen via www.burgerweeshuis.nl.

Orkest van het Oosten 2 september -Off Grote Kick

Grote Kerkhof Het symfonieorkest sluit de Grote Kick-Off af. Special guest deze avond is Deventer zanger Rob Dekay. Zitconcert. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.burgerweeshuis.nl

Zeldzaam Mooi Festival

Film op de Brink

Steenworpfestival

Deventer Stadsfestival

De Jeugd van Tegenwoordig 30 augustus -Off Grote Kerkhof Grote Kick

DAVO Bieren Festival

Niemand minder dan De Jeugd van Tegenwoordig trapt het cultuur- en studie-seizoen af. In het voorprogramma: De Likt. Gratis. www.burgerweeshuis.nl

Zaterdag 8 september Sluisstraat 6 Bier, BBQ en muziek! De beste ingrediënten voor een daverend bierfestival. www.davobieren.nl

ANOUK!

Open Monumentendag

Zaterdag 15 juli Worpplantsoen Muziek, markt en bijzondere streekproducten op het festival op de Worp. Kom lekker picknicken! www.zeldzaammooievents.com

Zaterdag 21 juli Rijsterborgherpark Het Rijsterborgherpark wordt omgetoverd tot een plek waar iedereen kan genieten van muziek, dansen, theater en met tal van activiteiten voor jong en oud. www.deventerstadsfestival.nl

Tour de Terras X Deventer 1250 jaar

Zaterdag 28 juli Stadsplein de Brink In de avond treden er op veertien terrassen aan stadsplein de Brink bandjes op. Blijf lekker zitten en kijk steeds naar een nieuw bandje! www.deventer.info

23 t/m 25 augustus Stadsplein de Brink Stadsplein de Brink wordt omgetoverd tot een openluchtbioscoop. Neem je stoeltje mee en kijk naar Three Billboards, C’est la Vie en Bankier van het Verzet. www.filmhuis.nl

Kick-Off

Grote 31 augustus Grote Kerkhof De Haagse rockzangeres staat dit jaar voor het eerst op het Grote Kerkhof in Deventer. Kaarten zijn te bestellen via www.burgerweeshuis.nl.

Zaterdag 8 september Worpplantsoen Bijzonder festival in het oudste stadspark van Nederland. Een dag met livemuziek, activiteiten voor kinderen, kleedjesmarkt en eten & drinken. Facebook: Steenworpfestival

8 & 9 september Diverse locaties Op Openmonumentendag krijg je de kans in monumentale panden te kijken waar je normaalgesproken niet binnenkomt. www.deventerverhaal.nl

Evenementen ...indeventer!

Nieuwsblad Stedendriehoek VVV Deventer wk 24  
Nieuwsblad Stedendriehoek VVV Deventer wk 24  
Advertisement