Page 1

Woensdag 16 mei 2018

ONDERNEMERS

stellen zich voor... EDITIE DEVENTER

Bijlage van Nieuwsblad Stedendriehoek


ONTHAASTEN IN ZUID-LIMBURG 2 nachten incl. ontbijt, 2x diner & meer vanaf slechts € 99,- p.p.

topdeal

Goedverblijf.nl Hotel Eperland is gelegen in het pittoreske dorpje Epen, het hart van het Zuid-Limburgse heuvelland. Vanuit het hotel kan er volop genoten worden van natuur, sport en cultuur. Het nabijgelegen Drielandenpunt is een aanrader met uitzicht over Nederlands, Belgisch en Duits grondgebied. Voor liefhebbers van de natuur zijn er de fascinerende wandelingen en fietstochten langs de Geul, door de weilanden of over het mergelplateau. Breng vooral ook een bezoek aan cultuurstad Maastricht, Domstad Aken of mergelstad Valkenburg.

 2x overnachting in een standaard kamer  2x uitgebreid ontbijtbuffet  2x heerlijk 3-gangen diner  Gratis entree Holland Casino  Gratis fiets- en wandelroutes  Gratis WiFi & parkeren

Adviesprijs: 149,00 p.p.

Voordeelprijs: v.a. € 99,- p.p.

Aankomst op donderdag, vrijdag en zaterdag € 109,- p.p. Actie is geldig t/m 20-12-2018. Prijzen zijn o.b.v. 2 personen per kamer, excl. citytax à € 1,35 p.p.p.n. en reserveringskosten à € 7,50 per boeking. Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden.

Informatie & reserveren 2

) +31 (0)85 489 90 19 8 www.goedverblijf.nl/sdh0218d i reisnr: sdh0218d

ONDERNEMERS STELLEN ZICH VOOR


Mkb-bedrijven

G V A n le e g e tr a a m t e m n le worste

Meer dan zeven op de tien mkb-bedrijven zijn niet klaar met de maatregelen voor de nieuwe Europese privacywetgeving waar ze over een maand aan moeten voldoen. Dat blijkt uit een peiling van MKB Servicedesk onder 2800 bedrijven. Opvallend is volgens MKB-Nederland dat ruim 77 procent van de ondervraagde ondernemers de voorlichting door de overheid slecht tot zelfs heel slecht noemt.

MKB-Nederland vindt de uitkomsten zorgelijk, maar ook niet verrassend. Directeur Leendert-Jan Visser: “We horen van veel ondernemers die met de handen in het haar zitten, niet weten waar ze moeten beginnen en door de bomen het bos niet meer zien. Het is uiterst complexe wetgeving, vooral bedoeld om potentiële risico’s bij grote datareuzen dicht te regelen. Het grote probleem is dat daarbij geen rekening is gehouden met het midden- en kleinbedrijf. Het gevoel voor proportionaliteit in deze wet ontbreekt, waardoor het mkb er dus slecht mee uit de voeten kan en dat zie je terug in deze enquêteresultaten.” Maatwerk Volgens Visser is de mkb-ondernemer het meest geholpen met maatwerk: op zijn onderneming/branche toegesneden informatie die hem ontzorgt en instrumenten aanreikt die hij vandaag kan inzetten om morgen compliant te zijn. “Daar zou de overheid in moeten investeren. De Autoriteit Persoonsgegevens moet zich wat ons betreft de komende tijd vooral richten op hulp in plaats van handhaving. Zorg voor een zachte landing van deze wet in het mkb.” Vanaf 25 mei vervangt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

3

de huidige Wet bescherming persoonsgegevens. In alle Europese lidstaten gaat dan dezelfde privacywetgeving gelden. Voor het verwerken van persoonsgegevens zoals klant- en medewerkersgegevens gaan dan strengere normen gelden en worden er meer verantwoordelijkheden neergelegd bij bedrijven. Deze wet geldt voor alle organisaties, van zzp tot multinational en sportverenigingen. Ook het mkb zal dus maatregelen moeten nemen. Concrete maatregelen Hoewel er ten opzichte van een peiling vorig jaar een duidelijke stijging is in het aantal bedrijven dat zich bewust is van de nieuwe wetgeving en maatregelen (gaat) nemen, heeft 70 procent dus nog geen concrete maatregelen genomen. Meer dan de helft van het mkb heeft al wel maatregelen genomen of gaat dat binnenkort doen. Bedrijven in de zakelijke dienstverlening, vorig jaar in de peiling van de MKB Servicedesk nog het slechtst op de hoogte van de nieuwe wet, zijn nu het best van alle branches geïnformeerd. Qua bedrijfsomvang valt verder op dat bij 38 procent van de kleinere mkb-bedrijven (één tot vijf werknemers) de AVG nog onbekend is. ONDERNEMERS STELLEN ZICH VOOR


g e w p o d e o g r o o d r a ja Het hele Door Evelien Dommerholt

ABC Banden & Autoservice biedt fullservice aan zowel de particuliere als zakelijke markt. “Wij leveren een breed assortiment aan banden en wielen. Maar dat is niet het enige dat wij doen. Ook verzorgen wij het onderhoud van uw auto of wagenpark”, vertelt William van Driesten.

Essenstraat 8 7418 BM Deventer G 0570 - 620820 l deventer@abc-banden.nl U www.abc-banden.nl 4

“Doordat wij zijn aangesloten bij AutoCrew, een werkplaatsformule van Bosch – de grootste leverancier van de automobielindustrie – zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en technieken en worden onze technici continu bijgeschoold.” Het juiste klimaat en dat het hele jaar “Wij zijn gespecialiseerd in aircoservice. Met de juiste kennis van onze mensen en de nieuwste apparatuur van Bosch houden wij de airco in goede conditie zodat het hele jaar door genoten kan worden van een ideaal klimaat in de auto. Zoals de naam al doet vermoeden is de zaak goed in bandenservice en –opslag van banden. “Bij ons kunnen klanten terecht voor alle banden; winter-, zomer en all season banden. Natuurlijk verzorgen wij ook reparaties aan banden, evenals uitlijnen en balanceren. En voor de opslag van banden hebben wij voldoende opslagruimte in ons bandenhotel. Snel weer op weg op AutoCrew Pechhulp Het kan altijd gebeuren; pech onderweg. “Met AutoCrew Pechhulp bent u zo snel mogelijk weer op weg. Als het mogelijk

is wordt de auto ter plekke gerepareerd. Daarbij is de pechhulp op kenteken en niet op naam zodat, ook als iemand anders in je auto rijdt, je snel weer onderweg bent. En ja hoor, ook als je de sleutels in de auto laat zitten komen onze ervaren hulpverleners je helpen.” ABC-Banden & Autoservice voor de zakelijke markt “Bedrijven hebben wel wat beters te doen dan zich bezig te moeten houden met het wagenpark. Daarom ontzorgen wij bedrijven volledig. Zo maken wij tijd voor spoedreparaties zodat werknemers weer zo snel mogelijk de weg op kunnen. En is het nodig? Dan zorgen wij uiteraard voor vervangend vervoer.” Als Lease Service Center is ABC Banden & Autoservice altijd dichtbij. “Wij beheren voor diverse leasemaatschappen het onderhoud van het wagenpark. Uiteraard krijgt de klant bij onderhoud aan de leaseauto een leenauto, gratis, mee. Met onze dienstverlening bieden wij op deze manier een compleet pakket aan voor iedereen.” De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 13.00 uur. ONDERNEMERS STELLEN ZICH VOOR


Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag

ke relatie

or uw zakelij Hoe zit het met de aandacht vo Commercieel gezien zijn er door het jaar heen diverse momenten vastgelegd om aan belangrijke mensen in ons leven onze aandacht en waardering te tonen. Moederdag staat voor de deur en volgende maand kondigt Vaderdag zich weer aan. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de aandacht voor uw zakelijke relaties binnen uw

In de jaren ’90 was ik werkzaam bij een groot energie- en waterleidingbedrijf in de provincie Gelderland. Als verantwoordelijke voor publiciteit en het verzorgen van evenementen lag ook de voorbereiding van afscheidsrecepties op mijn bord. In de hoogtijdagen van het prepensioen maakten veel collega’s gebruik van deze speciale regeling en verliet het personeel massaal het bedrijf. Traditioneel kreeg een personeelslid bij een lange staat van dienst het traditionele ‘gouden horloge’ overhandigd.

Traditioneel vastgeroest of … Tijdens de voorbereidende gesprekken kwam regelmatig ter sprake dat zo’n gouden horloge eigenlijk niet meer zo gewenst werd. En zo begon het einde van een vastgeroeste traditie. In overleg met de betrokken medewerker zocht ik naar een passend afscheidsgeschenk. Vaak kwamen hobby’s ter sprake of een bepaalde voorliefde ergens voor. Naar aanleiding van zo’n gesprek kreeg één van de vertrekkende medewerkers een cursus bonsaiboompjes knippen inclusief de benodigde attributen door het bedrijf aangeboden. Een persoonlijk cadeau voor zijn nieuwe toekomst.

Van bijzonder tot uniek In de achterliggende jaren is het assortiment van Masterpieces uitgegroeid tot een bijzondere collectie. Waar vind je bijvoorbeeld nog een caleidoscoop, zo’n kartonnen buis waar je als kind doorheen keek en in het licht allerlei wisselende gekleurde patronen zag, maar dan in luxe uitvoering zoals geoxideerd zilver voor een vertrekkende of jubilerende techneut. Of theepotten in de vorm van een raceauto, motorrijder of boekenverzameling gefabriceerd door een oud Engels bedrijf en waarvan items al sinds 1800 door het Engelse koningshuis worden verzameld voor die excentrieke medewerk(st)er. Stripliefhebbers halen hun hart op bij de gelimiteerde beelden van helden zoals de Hulk, Spiderman, Thor, Iron Man of Captain America. En wat te denken van een kleurvol glasobject uit Griekenland voor die creatieve en kleurvolle medewerker. Maar ook binnen de collectie van Edge Sculpture zijn mooie en passende objecten te vinden, bijvoorbeeld de ‘Star Gazer’ voor de dromer van het bedrijf die altijd met de meest bijzondere ideeën en oplossingen komt. Natuurlijk hebben we ook horloges voor man en vrouw, maar dan voornamelijk in zeer afwijkende en zelfs futuristische uitvoeringen.

Aandacht voor detail Al lange tijd werk ik nu als zelfstandige in onze winkel Masterpieces in de Deventer Nieuwstraat. Aan de bijzondere uitstraling van het pand is duidelijk te zien dat er aandacht aan kleine aspecten is besteed. Zo beschermen de gargoyles op beide hoeken op het pand tegen het kwaad. Het uiterlijk van ‘het kasteel’ is afgelopen jaar vervolmaakt met metalen hekken voor de ven-

Heeft u binnenkort een passend geschenk nodig voor iemand aan wie u uw waardering wilt laten blijken? Loop dan eens binnen bij Masterpieces en ga in gesprek met één van ons om u aan ideeën te helpen en te komen tot een persoonlijke blijk van waardering. Of kijk op onze website www.masterpieces.nl.

onderneming? Valt u bij een jubileum of een afscheid terug op de gebruikelijke cadeaus of besteedt u werkelijk aandacht aan deze gewaardeerde relatie en laat u uiteindelijk een diepe persoonlijke indruk achter?

MASTERPIECES B I J ZO N D E R E N U N I E K

Nieuwstraat 53 7411 LH DEVENTER 0570-670247 G masterpieces.nl@gmail.com U www.masterpieces.nl 5

sters waar je op bepaalde momenten zelfs ‘een jonge prinses’ achter de ramen kunt waarnemen. En hebben de kabouters boven de entree een ontwapenende werking om eens binnen te lopen.

ONDERNEMERS STELLEN ZICH VOOR


Hoe scoort Deventer Door Evelien Dommerholt

in de ogen van de

Deventer, stad langs de rivier, stad van koek, cultuur en historie, maar ook vooral van hoogstaande evenementen die internationaal aanzien genieten. De stad die jaarlijks vele toeristen trekt. De stad waar Dickens in december tot leven komt, waar het grote aanbod aan boeken op de Boekenmarkt liefhebbers laat waterFoto: Evelien Dommerholt

tanden en waar klein en groot kunnen genieten van hoog en laag theater tijdens Deventer op Stelten.

Maar Deventer is meer. Ook de historische panden, het winkelaanbod en recreatie langs rivier de IJssel zorgen ervoor dat Deventer populair is onder toeristen en inwoners. Maar hoe populair? En waar komen de mensen nou echt op af? Hoe denken zij over Deventer? En wat zien ze graag anders?

Bron: lagroup, VVV Deventer, Toeristisch Imago-onderzoek 2018 Deventernderzoek 6

uitgevoerd door lagroup samen met NBTCNIPO Research, een joint venture tussen KANTAR TNS en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

VVV Deventer wilde in kaart brengen welk toeristisch imago Deventer heeft. Dit is gebeurd in het kader van het ontwikkelen van een passende (city)marketingstrategie. Daartoe is een toeristisch imago-onderzoek ONDERNEMERS STELLEN ZICH VOOR


? s r e k e o z e b e s d n la r e d e N waarmee Deventer hoger scoort dan de benchmarksteden.” Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de steden Deventer, Zutphen en Alkmaar als het meest traditioneel worden gezien. Dit in tegenstelling tot de onderzoeksresultaten die liet zien dat alle steden eerder als modern dan traditioneel worden gezien. Vanuit de andere kant bekeken zijn steden als Deventer en Zutphen dus het minst modern.

“En we zijn blij met de uitslag van het onderzoek”, vertelt directeur Hein te Riele. Wij zijn bezig om vanuit de VVV twee takken op te zetten, te weten Citymarketing (waaronder onder andere de VVV winkel zal vallen) en Evenementen. Door de activiteiten te splitsen kunnen wij meer toespelen op de specifieke aspecten. Om onze citymarketing zo goed mogelijk in kaart te brengen en uit te werken willen wij weten hoe Deventer er voor staat als stad.” Aan het onderzoek nemen 18 steden deel, waaronder ook steden als Apeldoorn en Zutphen. En de stedendriehoek blijkt een goede aantrekkingskracht te hebben op zowel inwoners als toeristen. Een sfeervolle stad In het onderzoek zijn een flink aantal aspecten onder de loep genomen die varieren van sfeer tot veiligheid. “Als het om sfeer gaat scoort de stad goed. Deventer behoort (samen met Leiden en Den Bosch) tot de meest sfeervolle steden uit het onderzoek. Aspecten die voor onze stad meespelen zijn uiteraard het fraaie historisch centrum, de ligging aan de IJssel en de evenementen. ” Als het gaat om het aanbod aan evenementen scoort Deventer goed. “Dit is natuurlijk onder andere te danken aan onze grote festijnen zoals Dickens en Deventer op Stelten, maar ook de kleinere evenementen die regelmatig plaatsvinden dragen daaraan bij. Neem daarbij de sfeer op de Brink 7

die de sfeer in de stad extra doet versterken. In het onderzoek kwamen wij dan ook op een gedeelde tweede plaats na Nijmegen in het onderdeel Evenementen.” Benchmarkstad Apeldoorn hoger eindigt als het om attracties en groen gaat. VVV Deventer heeft in het onderzoek als benchmarksteden gekozen voor Apeldoorn, Zwolle en Dordrecht. “Dit zijn steden waarmee wij ons willen meten. Voor Deventer bedraagt de NPS (Net Promoter Score) 61,

Deventer bovenaan als het om veiligheid gaat “Het toeristisch imago wordt niet alleen bepaald door de sfeer in een stad, maar ook door wat bezoekers verwachten aan te treffen. Wat is het aanbod aan attracties, horeca en winkels? Of wat is het museumaanbod? Hoe schoon is de stad? En hoe veilig? Wat dit laatste betreft is Deventer veranderd. Stond de stad in het verleden niet te boek als veilig, nu staat Deventer bovenaan de lijst als het om veiligheid gaat. “Veiligheid is een belangrijke indicator of mensen naar de stad komen. Waar een uitgesproken veilig imago niet zozeer zal zorgen voor extra bezoek, zal een uitgesproken onveilig imago er wel voor kunnen zorgen dat toeristen wegblijven. Logisch dat wij blij zijn met de uitslagen van het onderzoek. Deventer doet het goed en met de ontwikkelingen binnen de VVV verwachten wij de stad nog aantrekkelijker te maken als stad voor inwoners, ondernemers en bezoekers.” ONDERNEMERS STELLEN ZICH VOOR


Alles onder één dak bij

Van der Kam Door Evelien Dommerholt

Afgelopen maart vond de feestelijke opening plaats van de totaal vernieuwde Van der Kam in Zutphen. Met vestigingen in Amersfoort, Gouda en Zutphen is inmiddels een groot gebied vertegenwoordigd. In hartje

Als je de winkel binnenloopt zie je een ruime collectie vol frisse voorjaarskleuren. Ook valt meteen de royale schoenenwand op, zowel op de dames- als herenafdeling. “Onze schoenenafdeling is een shop-inshop; Shuz by van der Kam. Dit is een mooie aanvulling op onze collectie en het biedt de klant de mogelijkheid om een complete outfit te vinden.”

Zutphen zijn de heren- en damesafdeling bij elkaar gevestigd. “Dat maakt samen winkelen natuurlijk extra leuk”,

Bij Van der Kam zijn regelmatig events, zoals in het voor- en najaar een Marc Cain modeshow. “Onlangs was stylist Fred van Leer bij ons filiaal in Amersfoort om daar persoonlijk stylingadvies te geven. In Zutphen hebben wij onder andere een Shopping Vip Night en een Models & More event gehouden. Er is dus altijd wel wat te beleven in onze totaal vernieuwde winkel!”

vertelt Anouk, filiaalleidster bij de damesafdeling.

Korte Hofstraat 2 7201 KH Zutphen Houtmarkt 47-51 7201 KJ Zutphen G 0575-514099 l zutphen@vanderkamfashion.nl U www.vanderkam.com Volg ons nu ook: µ VANDERKAMFASHION ½ FACEBOOK.COM/VDKAM 8

broeken en daarnaast een kleurrijke collectie poloshirts.” Van der Kam verkoopt merken uit het midden- en hogere segment. Wat de herencollectie betreft zijn de merken onder andere: Scotch & Soda, Tommy Hilfiger, Gant, Superdry, Blue Industry, Boss, Jacob Cohen, Artu Napoli en Hackett. De damesafdeling wordt vertegenwoordigd door merken zoals Nikkie, Fabienne Chapot, Superdry, Maison Scotch, Penn & Ink, Moscow, Repeat, Marc Cain & Cambio.

Deze zomer staat de mode in het teken van kleur. Felle kleuren, jungleprint, streepjes, maar ook zachte pastelkleuren. Eigenlijk is het beter om te zeggen; wat kan niet dit jaar? “Onze collectie is iets verjongd, maar daarmee hebben wij nog steeds voor een brede doelgroep een geschikte outfit. Hier kun je een jeans vinden, maar ook een jurkje voor de moeder van de bruid. Wat wij belangrijk vinden is dat vrijwel iedereen hier iets vindt wat bij hem of haar past.” Paul, filiaalleider bij de herenafdeling, vertelt: ”Dit seizoen hebben wij ruime keuze aan korte ONDERNEMERS STELLEN ZICH VOOR


Weer lekker in je vel met

Ladyline Door Lizanne Wesselink

“Je oude figuur weer terug zonder te lijnen en zonder jo-jo effect? Bij ons kan dat écht, zegt Roos Beskers, vestigingsmanager en gewichtsconsulente bij Ladyline Deventer. “De door ons ontwikkelde en aan de Wageningen University wetenschappelijk bewezen methode helpt je weer lekker in je vel te komen.”

“Je valt geleidelijk af, tot wel een kilo per week en zonder hongergevoel. De behandelingen bestaan uit bewegen in een warmtecabine, ozon-zuurstoftherapie en een persoonlijk aangepast voedingsadvies met normale voeding. En om het resultaat helemaal perfect te maken kan de behandeling nog worden aangevuld met cryolipolyse en compressietherapie voor slanke en gladde benen”, aldus Roos. Alles onder één dak Bij Ladyline vind je alles wat je nodig hebt om weer helemaal ‘in shape’ te komen. Het is dé plek voor vrouwen om aan hun figuur, gewicht en gezondheid te werken. Met normale dagelijkse voeding, een persoonlijk bewegingsprogramma, een opfrisser voor de huid en coaching om leef- en eetgewoontes aan te passen. Je wordt daarbij geholpen door professionele coaches/diëtistes in een fijne omgeving waar je je op je gemak voelt en op en top vrouw kunt zijn. Cryolipolyse “Een populaire behandeling is Cryolipolyse; hiermee verwijder je op natuur-

Ladyline Deventer Binnensingel 8 G 088-8122344 U ladyline.nl

lijke wijze hinderlijke vetrolletjes op probleemzones”, vertelt Roos. “Dat gebeurt door middel van koeling van de onderhuidse vetlaagjes en is een alternatief voor liposuctie, maar dan pijnloos en zonder hersteltijd. Een veilige methode die je weer snel laat stralen in je favoriete jurkje.” Compressietherapie en bodywraps Voor wie graag mooiere, gladdere en slankere benen wil is compressietherapie dé methode bij uitstek die helpt. “Compressietherapie is een heerlijke ontspannende behandeling, een intensieve massage van benen, billen en onderrug en de favoriet van onze cliënten. Het geeft je benen een echte oppepper; ze worden zichtbaar slanker en gladder. Ideaal nu met de zomer in aantocht”, geeft Roos aan. “Sinds kort hebben we ook de bodywraps met natuurlijke, werkzame bestanddelen die het eindresultaat helemaal perfect maken.” Bodywraps worden apart toegepast maar kunnen ook in combinatie worden gebruikt bij Cryolipolyse en Compressietherapie om het effect te versterken.” Vrijblijvend advies Wil je weten wat voor jou de beste behandeling is om jouw doelen te bereiken? Maak dan een afspraak met Roos voor een vrijblijvend adviesgesprek. In minder dan een uur weet je precies wat nodig is om jouw doelen en wensen te realiseren. En daar gaan we samen voor! Aan jou om de eerste stap te zetten.

Roos, vestigingsmanager/Dietiste 9

ONDERNEMERS STELLEN ZICH VOOR


Lekker en gezond eten voor iedereen

Een vertrouwd en vast gezicht Mensen die maaltijden hebben besteld krijgen deze tot in de koelkast bezorgd. “Wij leveren op twee momenten in de week zodat je van te voren weet wanneer we komen. Daarbij is het altijd een vast gezicht; wel zo fijn als er iemand aan huis komt.” Voor gezonde werknemers en kleinschalig wonen Ook kleinschalig wonen en bedrijven kunnen gebruik maken van Eten met gemak. “Er zijn steeds meer zorgorganisaties die cliënten maaltijden aan huis aan willen bieden. Hier zijn wij volledig op ingespeeld. Er zijn diëtisten in dienst die ervoor zorgen dat de maaltijden gevarieerd en uitgebalanceerd zijn.

Door Evelien Dommerholt

Iedereen heeft gezonde voeding nodig. Om gezond te blijven en om energie te hebben om dingen te doen. Sommige mensen hebben moeite met elke dag weer in de keuken staan om een maaltijd te bereiden, helemaal als dit voor zichzelf is. Dit kunnen oudere mensen zijn, maar ook alleenstaanden of jonge mensen met een druk leven of onregelmatige werktijden. Denk bijvoorbeeld aan iemand die veel onderweg is.

“Iedereen die gezond wil eten kan bij ons terecht”, vertelt Brigitte Postma. Zij verzorgt Eten met gemak in de regio Apeldoorn, Brummen, Deventer, Lochem, Voorst en Zutphen. Na ruim 26 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt kwam Brigitte in aanraking met Eten met gemak. “Vooral de versheid is onze grote kracht. Dit in combinatie met het klant- en servicegericht werken maakt dat deze formule echt bij mij past. Mensen hebben bij ons geen abonnement en hebben de keus uit een groot aantal gerechten die door onze koks worden bereid. Dat gebeurt met seizoensproducten en zonder extra conserveringsmiddelen. Ook mensen met allergieën kunnen bij ons terecht. Bij Eten met gemak zijn diëtisten in dienst, zodat wij voor iedereen een gezonde maaltijd kunnen verzorgen.”

Ook voor bedrijven kunnen wij veel betekenen. Elk bedrijf wil gezonde werknemers en bij overwerken wordt er al snel gegrepen naar een ‘snelle hap’. Met onze maaltijden krijgen de medewerkers een gezonde, verse en lekkere maaltijd.” De versheid is te danken aan het direct terugkoelen van de maaltijd na het bereiden en het zuurstofarm verpakken. “Dan zijn er geen conserveringsmiddelen nodig. De maaltijden zijn daarmee echt vers, bereid met verse ingrediënten.”

Voor mensen die kennis willen maken met Eten met gemak biedt Brigitte een proefbox aan. Hiermee kunnen drie maaltijden naar keuze worden geprobeerd voor € 14,95 euro.

Brigitte Postma G 0575 820984 l stedendriehoek@etenmetgemak.nl U www.etenmetgemak.nl 10

ONDERNEMERS STELLEN ZICH VOOR


‘Overgangsmaatregel voor fiscale concernregeling goed voor mkb’ fiscale eenheid worden gezien door de Belastingdienst. Dit scheelt veel administratief gedoe en levert belastingvoordeel op. Het Europese Hof van Justitie heeft echter een streep gezet door de regeling omdat deze discriminerend zou zijn ten opzichte van Nederlandse bedrijven met buitenlandse dochters.

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met de tijd die staatssecretaris Menno Snel van Financiën bedrijven geeft om de negatieve gevolgen van het schrappen van fiscale concernregeling te voorkomen. Zij krijgen daarvoor tot eind dit jaar de tijd. Zonder deze overgangsmaatregel zouden vooral veel mkb-bedrijven met lastenverzwaringen worden geconfronteerd. Dochterbedrijven De fiscale concernregeling maakt het mogelijk dat Nederlandse bedrijven met dochterbedrijven in Nederland als één

Alsnog belasting MKB-Nederland en VNO-NCW betreuren het dat er met de uitspraak van het Europese Hof een einde komt aan de unieke Nederlandse fiscale eenheid. Daardoor dreigen zo’n 100.000 van die fiscale eenheden met terugwerkende kracht belasting te moeten betalen over interne rentebetalingen op leningen binnen het concern. Die waren tot dusver aftrekbaar. De staatssecretaris wil nu voor betalingen tot 100.000 euro de fiscale eenheid handhaven tot eind dit jaar. Dat geeft bedrijven de tijd om een oplossing te vinden. Nieuwe concernregeling De ondernemersorganisaties zien graag dat de staatssecretaris zo spoedig mogelijk met een nieuwe concernregeling komt die de goedkeuring van het Europese Hof kan wegdragen. “Wij gaan daarover graag op korte termijn in gesprek met Financiën.”

n’

iet verkorte n ts pa ex or vo g in el eg -r % 30 e ‘D Het is niet goed dat de looptijd van de 30%-regeling voor buitenlandse expats wordt verkort van acht naar vijf jaar, en dat deze maatregel ook geldt voor bestaande gevallen. Dit gaat ten koste van het vestigingsklimaat, zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in een reactie op het besluit van staatssecretaris Menno Snel van Financiën om de fiscale regeling te herzien.

11

De 30%-regeling maakt het voor werkgevers mogelijk om maximaal 30 procent van het inkomen van expats belastingvrij te vergoeden. Dit is bedoeld ter compensatie van de kosten die expats moeten maken om in Nederland te wonen. Het gaat bijvoorbeeld om reiskosten, kosten voor een woning, schoolbijdragen voor de kinderen en levensonderhoud. Minder aantrekkelijk Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW wordt Nederland door de verkorting ‘toch weer wat minder aantrekkelijk ten opzichte van andere landen. “Het aantrekken van buitenlands talent wordt er zo niet makkelijker op, terwijl dat talent wel nodig is

in een krapper wordende arbeidsmarkt.” Bestaande gevallen zouden sowieso moeten worden ontzien, want belastingplichtigen moeten erop kunnen vertrouwen dat een beschikking tijdens de looptijd van kracht blijft, aldus de ondernemersorganisaties. “Een betrouwbare overheid is essentieel voor het vestigingsklimaat.” Voor zowel grote als kleinere werkgevers, maar ook voor wetenschappelijke en culturele instellingen zorgt de regeling ervoor dat specifiek buitenlands talent naar Nederland kan worden gehaald. Te denken valt aan hoofdkantoren, ict-bedrijven en internationale scholen. De ondernemersorganisaties vinden dat de maatschappelijke baten van de regeling groter zijn dan de kosten. ONDERNEMERS STELLEN ZICH VOOR


Welvaart bedreigd door l ee n so er p ch is n ch te n a a rt o tek De welvaart van Nederland wordt bedreigd door een groeiend tekort aan technisch en ict-vaardig personeel. Dat is niet alleen een probleem van werkgevers, maar één voor de hele maatschappij.

Het kabinet moet bijvoorbeeld extra geld beschikbaar stellen voor technisch onderwijs, stellen de ondernemersorganisaties. Het aantal technische studies met numerus fixus groeit en hoewel MKB-Nederland en VNO-NCW pleiten voor vindingrijke oplossingen, zal er toch echt meer geld naar technisch onderwijs moeten. Meer aandacht voor techniek en voor programmeren is belangrijk in alle niveaus van het onderwijs, ook bijvoorbeeld op de basisschool en

het vmbo. Ook is het zaak extra te investeren in onderzoek in de bèta-technische wetenschappen. Dat is bepalend voor de concurrentiekracht op lange termijn. Werkgevers moeten alle zeilen bijzetten om aan voldoende personeel te komen. Het kan dan helpen om op een onorthodoxe manier op zoek te gaan, bijvoorbeeld door zelf personeel op te leiden dat nu nog langs de kant staat. (Bron foto: www.aditech.nl)

‘Overgangsmaatregel voor fiscale concernregeling goed voor mkb’ MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met de tijd die staatssecretaris Snel van Financiën bedrijven geeft om de negatieve gevolgen van het schrappen van fiscale concernregeling te voorkomen. Zij krijgen daarvoor tot eind dit jaar de tijd. Zonder deze overgangsmaatregel zouden vooral veel mkb-bedrijven met lastenverzwaringen worden geconfronteerd.

12

Dochterbedrijven De fiscale concernregeling maakt het mogelijk dat Nederlandse bedrijven met dochterbedrijven in Nederland als één fiscale eenheid worden gezien door de Belastingdienst. Dit scheelt veel administratief gedoe en levert belastingvoordeel op. Het Europese Hof van Justitie heeft echter een streep gezet door de regeling omdat deze discriminerend zou zijn ten opzichte van Nederlandse bedrijven met buitenlandse dochters. MKB-Nederland en VNO-NCW betreuren het dat er met de uitspraak van het Europese Hof een einde komt aan de unieke Nederlandse fiscale eenheid. Daardoor

dreigen zo’n 100.000 van die fiscale eenheden met terugwerkende kracht belasting te moeten betalen over interne rentebetalingen op leningen binnen het concern. Die waren tot dusver aftrekbaar. De staatssecretaris wil nu voor betalingen tot 100.000 euro de fiscale eenheid handhaven tot eind dit jaar. Dat geeft bedrijven de tijd om een oplossing te vinden. Nieuwe concernregeling De ondernemersorganisaties zien graag dat de staatssecretaris zo spoedig mogelijk met een nieuwe concernregeling komt die de goedkeuring van het Europese Hof kan wegdragen. “Wij gaan daarover graag op korte termijn in gesprek met Financiën.” ONDERNEMERS STELLEN ZICH VOOR


Darten, biljarten of flipperen

et h n va l ke in w ie at n bi m co te ts De groo

land

Flippertoernooien Een leuk idee nodig voor een feestje, zowel voor bedrijven, beurzen als familiefeestjes? Een groot deel van de activiteiten betreft de verhuur van flipperkasten, dartbanen, biljarttafels of airhockeytafels. “Vooral deze laatste is erg populair! En logisch, want dit is een leuke activiteit tijdens een feestje. Met muziek, ledverlichting en ook buiten bruikbaar zal iedereen dit geweldig vinden.” Dibo heeft een ruime voorraad voetbaltafels voor de verhuur, evenals flipperkasten.

De muur hangt vol met vele dartborden, strak naast elkaar. Rekken vol met biljartkeu’s in alle soorten en maten en alle mogelijke soorten dartpijlen. Maar ook biljarttafels, vele accessoires en wie kent ze niet…een rij flipperkasten die kenners laten watertanden. Het familiebedrijf Dibo, bestaande uit moeder en zonen Edwin en Marcel, is al sinds 1979 druk in bedrijf. Naast de fysieke winkel is de online winkel daar in 1995 bij gekomen. Uitbreiding van het team kon dan ook niet uitblijven.

“Inmiddels bestaat het team uit vier monteurs en drie zzp-ers die volledig volgens onze visie werken”, zegt Edwin. “Wij zijn de grootste combinatiewinkel op dit gebied. Altijd op de hoogte van noviteiten en het nieuwste van het nieuwste is dan ook te vinden in onze winkel. En natuurlijk kan iedereen hier alles uitproberen.” De nieuwe dartpijl The Power generation 3 van Target is daar een mooi voorbeeld van. “Net in de officiële verkoop en vanaf dag één is deze direct op voorraad bij ons.” De dartsport heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. “Nadat Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hun topprestaties neerzetten, gingen velen aan het darten. Van recreant tot professional, iedereen wist ons te vinden. Wij hebben dan ook echt alle materialen voor iedereen.”

“Hierbij draait alles om het spel dat erin zit. Echte kenners weten alles van deze spellen. Ik ben ook echt trots op de collectie die wij hebben staan. Niet voor niets leveren wij deze door het hele land en soms ook daarbuiten.” Ook het organiseren van een toernooi voor groepen is zeer populair. “Niets is leuker dan een flippertoernooi”, aldus Edwin. “Dit doen wij hier ook graag in onze vrije tijd.” Naast verkoop kunnen klanten bij Dibo ook terecht voor onderhoud en reparaties. Zo kan een pomerans worden vervangen terwijl men daarop wacht. In de ruime werkplaats, waar veel onderdelen op voorraad zijn, worden alle reparaties vakkundig en snel uitgevoerd. Ook is het mogelijk hier een biljartlaken te laten vervangen, zodat de biljarttafel weer jaren mee kan. Vervanging kan al voor 250 euro, met een Buffalo Royal Plus-laken.

Bergenvaardersstraat 15, Deventer G 0570-628304 l info@dartwinkel.nl U www.dartwinkel.nl U www.biljartwinkel.nl 13

ONDERNEMERS STELLEN ZICH VOOR


Op zoek naar het...

vitaalste bedrijf Welk bedrijf is Het Vitaalste Bedrijf van

Nederland?

Pieter

van

den

Hoogenband gaat ook dit jaar op zoek naar het bedrijf dat het meest investeert in het vitaal houden van zijn medewerkers. De olympisch zwemkampioen maakt op 19 november bekend welk bedrijf zich Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2018 mag noemen. Werkgevers en werknemers kunnen hun bedrijf tot en met 31 augustus inschrijven.

Medewerkers die mentaal, emotioneel en fysiek veerkrachtig zijn, zijn gelukkiger. Ook zijn ze productiever, minder vaak ziek en voelen zich verantwoordelijker voor hun gezondheid en inzetbaarheid. Vitale bedrijven zijn daardoor van groot belang voor de economie van Nederland. Van den Hoogenband gaat, namens zorgverzekeraar ONVZ en MKB-Nederland, voor het zesde achtereenvolgende jaar op zoek naar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. De jury van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland bestaat, naast Pieter van den Hoogenband, onder anderen uit hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder en directeur MKB-Nederland Leendert-Jan Visser. Na de sluiting van de inschrijving wordt uit elke provincie een winnaar gekozen. De jury maakt samen met presentator Arie Boomsma maandag 19 november in het DeLaMar Theater bekend welke provinciale winnaar zich ‘Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2018’ mag noemen.

‘Wet gelijke beloning bureaucratisch monstrum’ De initiatiefwet voor gelijke beloning van man en vrouw van PvdA, GroenLinks en SP is goed bedoeld, maar creëert in de praktijk een ‘bureaucratisch monstrum’ voor ondernemers. De wet is bovendien overbodig. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in een reactie op het wetsvoorstel, dat ter consultatie ligt.

de kern van het voorstel - gelijke beloning als norm en de omkering van de bewijslast (van werknemer naar werkgever) - nu al in de wet vastgelegd. Daarnaast is het systeem waarmee ondernemers alle gegevens over beloning moeten bijhouden niet uitvoerbaar en gaat het zorgen voor erg veel extra regels en gedoe.

Onacceptabel “Dat werkgevers niet mogen discrimineren ten aanzien van de beloning van mannen en vrouwen in gelijke functies en met gelijke ervaring is evident”, aldus de ondernemersorganisaties. “Dat standpunt delen we met de indieners van het initiatiefwetsvoorstel. Discriminatie mag nooit, betekent een miskenning van talent en is simpelweg onacceptabel.”

Juiste beweging al ingezet Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten zien dat het beloningsverschil tussen mannen en vrouwen in vergelijkbare posities inmiddels is teruggelopen van 9 naar 7 procent. Ook verdienen jonge vrouwen inmiddels vaak meer dan jonge mannen. “De richting omhoog is dus al onmiskenbaar ingezet. Niet wetgeving is dan ook de oplossing, maar het ondersteunen van deze trends door verdere vergroting van het bewustzijn bij werkgevers en leidinggevenden”, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW.

Overbodig De initiatiefwet is volgens de ondernemersverenigingen echter overbodig. Zo is 14

Investeren in vitaliteit “In een tijd waarin stress en burn-outs steeds vaker voorkomen, is het voor werkgevers nog belangrijker om samen met medewerkers te investeren in vitaliteit en gezondheid. Iedere topprestatie is namelijk een teamprestatie”, licht jurylid Van den Hoogenband toe. “Energieke medewerkers hebben meer plezier in hun werk en presteren beter. Met de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland willen we bedrijven die vooroplopen in het vitaal houden van hun medewerkers belonen en andere ondernemers inspireren.” Gezond naar eindstreep “We moeten allemaal langer doorwerken en voor zowel werkgever als werknemer is het van belang om gezond en wel die ‘eindstreep’ te halen”, zegt jurylid en directeur MKB-Nederland Leendert-Jan Visser. “Samen werken aan vitaliteit kan juist goed in het midden- en kleinbedrijf, waar de lijnen kort zijn, iedereen elkaar kent en de onderlinge betrokkenheid groot is.” Winnaar 2017 Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2018 neemt het stokje over van Jordex Shipping en Forwarding uit Rhoon. Volgens directeur Ruud Maaskant zijn vitaliteit, gezondheid en respect kernwaarden binnen Jordex. “Het is een simpele rekensom”, stelt de directeur. “Als jij als werkgever verwacht dat je mensen optimaal voor jou presteren, dan moet je er ook voor zorgen dat zij dat in een optimale werkomgeving kunnen doen. Er is voor ons niets onbespreekbaar als het helpt om onze mensen beter in hun vel te laten zitten.” Werkgevers kunnen zich tot en met 31 augustus inschrijven voor de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf via www.vitaalstebedrijf.nl. Niet alleen werkgevers kunnen zich aanmelden, ook werknemers kunnen hun bedrijf via de website opgeven voor de zoektocht. Deelnemers worden beoordeeld op hoe zij gezondheid en vitaliteit in hun bedrijf hebben toegepast, waarbij onder meer bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de werknemers belangrijke punten zijn. ONDERNEMERS STELLEN ZICH VOOR


300 euro meer

r o to n a k p o o k In e h sc d n a rl e d bij Het Ne Drie keer was Het Nederlandsche Inkoopkantoor

winnaar

van

de

Bedrijven Award. Met de beoordelingen ‘uitstekend’ en ‘excellent’ blijkt dit bedrijf een betrouwbare onderneming, waar kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Mark Verschoor, compagnon Chris Kienhorst en Jan Eeftink, de ‘postzegelman’, hebben vele jaren ervaring als het gaat om munten, postzegels, sieraden, goud, zilver en nalatenschappen. “Er komt hier echt van alles voorbij aan spullen. Op het ene moment komt er een klant binnen met een collectie munten, een andere keer kan het gaan om het taxeren van goud, zilver of een erfenis.”

Het Nederlandsche Inkoopkantoor T.G. Gibsonstraat 17 7411 RN Deventer G 0570-831255 l inkoopkantoor@gmail.com U www.inkoop-goud-en-zilver.com 15

Mark heeft het aantal klanten in de loop van de jaren zien toenemen. “Klanten geven aan dat ze een bedrijf zoeken waar ze waardevolle spullen kunnen verkopen tegen een goede prijs. Iedereen begrijpt dat we een bedrijf zijn en geld willen verdienen, maar niet tegen elke prijs; zo doen we dat al 40 jaar! Wij willen dat de klant tevreden lachend naar buiten loopt. Mochten we merken dat een klant twijfelt, dan adviseren wij ook een ander bedrijf te bezoeken. Afgelopen week hebben we een aantal klanten ontvangen die zelf ervaren hebben wat het verschil in prijs kan zijn. Een dame verkoopt bij ons zilverbestek en ontvangt bij ons €150,- meer dan haar ergens anders geboden was. Zo ook een man die de rit naar Apeldoorn maakte om te vergelijken; deze kreeg bij ons ruim €300,- meer en kwam dan ook terug om zijn eerder getaxeerde spullen bij ons te verkopen.” Het Nederlandsche Inkoopkantoor oogt ruim, licht en modern. “Wij zitten op een goed bereikbare locatie en bezoekers kunnen naast het pand hun auto kwijt; wel zo prettig als je van ver komt, slecht ter been bent of met zware dozen postzegels of munten komt. Veel bezoekers vinden het spannend om hun spullen te koop aan te bieden; daar nemen we dus de tijd voor. We beantwoorden hun vragen en nemen de tijd om onze werkwijze uit te leggen. Transparant en open? Ach, dat zijn van die modekreten die te pas en te onpas gebruikt worden. Laat de klanten maar bepalen hoe

ze ons ervaren. Dat doen ze vaak door een klantbeoordeling op onze website achter te laten en daar zijn we erg blij mee. Onze kracht is onze kennis, ervaring en betrokkenheid.”

Het bedrijf bestaat sinds 1979. Begonnen in Oldenzaal als Kienhorst postzegel- en muntenhandel en uitgegroeid naar edelmetaalhandel en inkoopkantoor. Sinds oktober 2012 is Het Nederlandsche Inkoopkantoor gevestigd aan de T.G. Gibsonstraat 17. Je ziet bij binnenkomst geen traditionele postzegel- en muntenverzamelingen, maar een pand ingericht volledig naar deze tijd. Immers, andere tijden vragen andere zaken; men verzamelt minder en door de hogere goud- en zilverkoers loont het om met name munten en gouden sieraden te verkopen. Mensen overlijden nu eenmaal en daar zit je dan opeens met een verzameling of een kistje sieraden… De zaak is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. ONDERNEMERS STELLEN ZICH VOOR


Nieuwsblad stedendriehoek mkb deventer wk20  
Nieuwsblad stedendriehoek mkb deventer wk20  
Advertisement