Page 1

Apeldoorn 66.700 huishoudens

.nl

met een nieuwe

BEL Rioolreinigingsbedrijf

verhuurder en

B. Langenbach

verdien € 100,00!

055-5411660

055-747 01 00

06-55393920

v.o.f. of

www.123Wonen.nl Prinses Beatrixlaan 262

NIEUWSBLAD VOOR APELDOORN-DEVENTER-ZUTPHEN - OPLAGE CA. 152.830 EX. 43e JAARGANG NR. 11 - WOENSDAG 14 MAART 2018

Duidingsdebat verkiezingen

Breng ons in contact

VERSTOPTE AFVOER OF RIOLERING?

Onbetaalbaar... daarom gratis

www.langenbachvof.nl

Nog paar dagen kermis in de stad

APELDOORN - Op woensdag 21 maart kiest Apeldoorn een nieuwe gemeenteraad. Een dag later, op donderdag 22 maart, is van 19.00 tot 21.00 uur het ‘Duidingsdebat’ in de raadzaal van het Stadhuis, Marktplein 1. De lijsttrekkers van de gekozen gemeenteraadsfracties reageren op de verkiezingsuitslag en geven hun mening over het formatieproces, het vormen van een nieuw college van burgemeester en wethouders. Burgemeester John Berends is gespreksleider bij deze bijeenkomst. Iedereen is van harte welkom om dit debat bij te wonen.

Brocante in Franse sfeer APELDOORN - Twee dagen genieten van het mooiste wat Brocante Nederland te bieden heeft, kan men op zaterdag 24 en zondag 25 maart in de oude Zwitsalfabriek aan de Vlijtseweg. Vanaf 10.00 uur op beide dagen vinden bezoekers behalve brocante ook antiek, vintage en industriële topstukken. Verder is er een samenkomst van de Traction Avant Club en zijn er demonstraties jeu de boules. Met al het lekkers wat Frankrijk te bieden heeft, is dit evenement een traktatie voor de liefhebbers. Zie voor de deelnemers ook de website brocantemarktapeldoorn.nl

Videobewerking APELDOORN - Tijdens de maandelijkse videoavond van HCC!Apeldoorn staat donderdag 15 maart het thema ‘Basis in Beeld 2.0’ centraal. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in wijkcentrum dok Zuid, 1e Wormenseweg 460. De toegang is vrij.

APELDOORN - De outdoor mega-kermis bij de Americahal, Laan van Erica 50, die afgelopen zaterdag van start ging, duurt nog tot en met zondag 18 maart.

De hele familie kan zich de komende dagen nog vermaken met 35 attracties en lekkere versnaperingen. Bezoekers zijn dagelijks welkom van 13.00 tot 22.00

uur en kunnen gratis parkeren. De slotdag van de kermis, zondag 18 maart, is bovendien nog een speciale Eurodag. Voor de allerkleinsten is er als attractie bijvoor-

beeld de Dumbo draaimolen, voor de onverschrokken durfals de Booster Maxxx van 60 meter hoog. Natuurlijk zijn ook de behendigheidskasten, waar tactisch inzicht en

vingervlugheid om de hoek komen kijken, van de partij. Verder het immens grote speelhuis Fire Department en uiteraard ontbreken ook de onvolprezen botsauto’s niet.

Een feestje met allure Speciale bijlage verkiezingen APELDOORN - De inwoners sor- en samenwerkingsmovan Apeldoorn mogen gelijkheden”, vertelt medewoensdag 21 maart weer organisator Michiel Brouwers. massaal naar de stembus, “Zo komen er bijvoorbeeld om hun politieke voorpaviljoens, waarin gasten en keur uit te spreken voor de klanten op exclusieve wijze Een upgrade in kwaliteit en gemeenteraadsverkiezingen. kunnen worden ontvangen beleving, met als hoofdingreom het welbekende visje te diënt nog steedsSTIJLVOL, de HollandseEIGENTIJDS Velen zullen ongetwijfeld happen.” De Meditatie EN HaringParty CREATIEF UITVAARTVERZORGING Nieuwe. “Met ingang van nu al weten welk hokje ze vindt plaats op vrijdag 15 juni EN22.00 CREATIEF deze editie zijn er voor STIJLVOL, bedrij- EIGENTIJDS dan met rood potlood gaan van 17.00 tot uur. Zie: Apeldoorn ven ook interessante sponinkleuren, anderen twijfelen haringparty-apeldoorn.nl. Zen.nl APELDOORN - Na een 25-jarige traditie wordt de Apeldoornse HaringParty bij Marialust vanaf dit jaar nóg mooier en grootser.

UITVAARTVERZORGING

Meditatie Gratis workshop

misschien nog volop. Vooral voor hen, maar feitelijk voor iedereen, ligt de StemWijzer Special als bijlage in deze krant. Het betreft een samenwerking van Nieuwsblad Stedendriehoek en Apeldoorn Direct, in opdracht van de Gemeente Apeldoorn. Alle vijftien lokale politieke partijen komen aan bod in deze special, aangevuld met de

verslagen van de debatten die op vrijdagochtend onder de noemer StemWijzer Live werden gehouden rond vier belangrijke thema’s voor Apeldoorn. Wellicht kan de inhoud van deze bijlage de ‘zwevende kiezers’ over het dode punt heen helpen, zodat ze volgende week zelfverzekerd de gang naar het stemhokje kunnen maken.

UITVAARTVERZORGING20 & 28 januari Zen.nl Apeldoorn

KOZIJNEN NODIG?

STIJLVOL, EIGENTIJDS EN CREATIEF

UITVAARTVERZORGING STIJLVOL, STIJLVOL, EIGENTIJDS EIGENTIJDSEN ENCREATIEF CREATIEF

www.zen.nl/apeldoorn

Meditatie

HUUR MIJ VOOR PER DAG

15,-

live Special OPLAGE CA. 66.700 HUISHOUDENS

WOENSDAG 14 MAART 2018

Gemeenteraadsverkiezingen

Apeldoorn

SALE

20 & 28 januari

Anita Zengerink Anita Zengerink

www.zen.nl/apeldoorn

Koekhanen per 2 stuks

UITVAARTVERZORGING

Afscheid nemen op de wijze dieverzekerd bij u past Ongeacht waar u bent

AnitaUITVAARTVERZORGING Zengerink UITVAARTVERZORGING 06 12 20 28 58 (24/7)

www.zen.nl/apeldoorn

Zen.nl Apeldoorn Gratis Zen.nl Apeldoorn Gratis workshop workshop 17 & 31 maart

Anita Zengerink

www.finstral.com

Gratis workshop 20 & 28 januari

www.suaze.nl

Ongeacht waar u bent verzekerd 06 12 20 28 58 (24/7)

30-50 maakt de stad

 Jouw stem

Onze koekhanen kraaien er weer vrolijk op los! Ambachtelijke koek bereid met roomboter en kaneel.

Dit is een bijlage van

U stemt toch ook op 21 maart?

i.s.m.

www.suaze.nl

Ongeacht waar u bent verzekerd Van €2,00 UITVAARTVERZORGING Goedemorgen Apeldoorn! 06 12 20 28 58 (24/7) www.suaze.nl voor €1,50*

Wij zijn elke dag open vanaf 7.00 uur!

Mode voor de vrouw van nu!

Ongeacht waar u bent verzekerd 06 12 20 28 58 (24/7)

Hallo

Tweelingenlaan 68 - 7324 BN - Apeldoorn www.finstral.com - 055-5380060

Van de Bunt

jumboapeldoorn.com

Hallo

www.suaze.nl *Deze actie geldt van 16 t/m 22 maart 2018.

facebook.com/waljolink

Wiegmans

jumbodemheen.com

www.waljolink.nl · (055) - 521 22 14 · info@waljolink.nl

Fashion with a smile Korenstraat 104 Apeldoorn


- ADVERTORIAL -

Woningnood in Apeldoorn.

Behoud ons groen!

Bouwen, met behoud van groen

Duurzaam? Ja!

VVD Apeldoorn wil bouwen, bouwen, bouwen. Met behoud van groen. Zodat iedereen een passende woning kan vinden in een groen Apeldoorn. Met bestaand beleid is het nieuwbouwen van hoogstens enkele duizenden woningen binnen de snelwegen mogelijk. En halen we nooit de gewenste 15.000. Een sprong over de snelwegen is dus onvermijdelijk.

De nieuwe wijk die VVD Apeldoorn voorziet in Beekbergsebroek - en alle nieuwbouw in Apeldoorn als het even kan - is circulair, energie- en klimaatneutraal, met veel groen en water in en om de wijk heen. Alle energieverbruik wordt door bewoners en gebruikers van de wijk lokaal opgewekt. De te vestigen bedrijven behoren tot de Cleantech Regio en richten zich op duurzaamheid.

Klimaatneutraal wonen en werken Een kleine sprong over de A1, aan de zuidkant van Apeldoorn, brengt ons naar Beekbergsebroek. Daar, aan de rand van de stad, was oorspronkelijk een bedrijventerrein bedoeld. Als het aan de gemeente Apeldoorn ligt, komt daar nu een soort recreatief buitengebied met een paar ondernemingen op het gebied van energie. De VVD vindt dat verspilling van kostbare grond, die veel beter gebruikt kan worden voor een mooi opgezette woonwijk, klimaatneutraal, met ruimte voor groen, duurzame technologie, water en lucht.

Woningnood steeds nijpender Er is grote behoefte aan passende woningen in de gemeente Apeldoorn. Statistieken laten het zien. Erger nog: de mensen voelen dit in hun dagelijkse leven. Logische stappen in een levensfase worden bijna onmogelijk. De huidige verwachting is dat Apeldoorn op middellange termijn tot 15.000 woningen moet bijbouwen om aan de vraag te voldoen. Voor huurwoningen zijn er wachttijden tot 8 jaar, niet normaal! Er zijn nauwelijks woningen voor ouderen en starters. Het aanbod van te-koop-staande huizen is gehalveerd sinds het hoogtepunt van de crisis. En steeds meer huizen gaan boven de vraagprijs weg. Wonen wordt onbetaalbaar voor velen. Starters zoeken buiten Apeldoorn hun onderkomen.

Aantal inwoners Apeldoorn groeit Daarbij heeft dit een groot effect op werknemers die dichtbij hun werkgever willen wonen. Want wonen in het groen, in de buurt van je werkgever, trekt mensen van ver naar Apeldoorn. Maar ze vangen nu te vaak bot. Kijk maar naar het overdonderende animo van 1100 inschrijvingen voor 60 woningen op de Julianalocatie. Dus 1040 teleurgestelde starters, gezinnen en ouderen. Dit moet anders!

Voor iedereen winst? Ja! Met de keuze voor VVD Apeldoorn blijven de bestaande buurten en wijken groen. En, de kwaliteit van leven gaat voor alle Apeldoorners omhoog. Want de groene leefomgeving blijft behouden, en door de nieuwe instroom van inwoners kan ons voorzieningenniveau meegroeien.

VVD Apeldoorn staat voor: • Behoud het groene karakter van de stad • Toevoegingen door herstructurering & ‘omkatten’, grootschalige toevoegingen is geen plek meer voor • Bouw in de dorpen voor de ‘eigen’ aanwas • Biedt ruimte aan groei van bedrijven en voorzie in woonbehoefte • Spring over de snelwegen

“Beleid huidig college raakt de werkgelegenheid in Apeldoorn.”*

Meer info of vragen? vvdapeldoorn.nl VVDApeldoorn

“Uitverkochte bedrijventerreinen drijven ondernemers naar Deventer en Zutphen.”* Bron: BPD

Groen verkwanseld Apeldoorn versteent. Apeldoorn stond altijd bekend als groene stad. De realiteit is nu anders. Steeds meer inwoners in Apeldoorn klagen dat groen verdwijnt; de bosjes, grasveldjes, perken, speelruimte voor onze kinderen. Daarvoor in de plaats ligt nu steen en beton. En als het aan de gemeente Apeldoorn ligt, wordt dit alleen maar erger. De plannen liggen er voor meer inbreiding, ofwel bouwen binnen de bebouwde kom. Daarmee offeren we het groen op en verkwanselen we het geliefde groene karakter.

“Groter denken is nodig!”* Meer verstening? Ongezonder! Meer steen en minder groen blijkt ongezonder onder andere door het afnemen van de biodiversiteit en de problemen met de afwatering. Laat staan dat ouders met hun kinderen de auto in moeten om het groen op te zoeken, en ouderen binnen blijven. Dit kan beter vindt de VVD; Apeldoorn weer gezond en groen op ‘rollator’ afstand!

Ruimte voor ondernemen Apeldoorn blijft achter De economie groeit, maar vooral in de Randstad, de Kop van Overijssel, Flevoland en West-Gelderland. Vorige week werd duidelijk (CBS) dat Apeldoorn achterblijft in die economische groei. Het is daarom juist nu zaak om ruimte te geven aan ondernemers, zodat ook Apeldoorn en de dorpen profijt gaan hebben van de landelijke groei. En, als het aan VVD Apeldoorn ligt, krijgen ondernemers deze ruimte.

Roep om kavels en uitbreiding

Hoe het niet moetHoe het moetWe zijn een ondernemende stad. Apeldoorn heeft de ambitie om 100.000 mensen aan het werk te krijgen. Dat vraagt om ruimte: ruimte om te kunnen werken;.ruimte om te kunnen ondernemen. De nood wordt steeds hoger bij ondernemers om kavels te vinden, voor hun nieuwe bedrijven of om hun groeiende bedrijf

uit te breiden. Als ondernemers te strak in hun jasje komen, zullen ze kiezen voor een plek waar de ruimte wel wordt geboden. Dat betekent verlies van banen en van economische groei voor Apeldoorn.

Integrale visie bedrijventerrein en wonen VVD Apeldoorn verwacht van de gemeente een integrale visie op bedrijventerreinen en wonen. Die lijkt er niet te zijn. Terwijl beleid altijd een breder effect heeft. Zo ziet VVD Apeldoorn graag dat ruimte voor bedrijven integraal wordt beschouwd met het woningvraagstuk. Ga je onafhankelijk van elkaar bedrijfskavels verkopen, zet je de woningbouw mogelijkheden op slot. Ingrepen moeten voor de lange termijn zijn. Vanuit een visie op wonen, werken, ondernemen en leefbaarheid voor iedereen.

*alle quotes zijn van een Apeldoornse ondernemer


A3

WOENSDAG 14 MAART 2018

Bekendmakingen

Nieuws

Gemeente Apeldoorn

uit de gemeente Apeldoorn

Open Atelierroute voor professionele kunstenaars aan de Open Atelierroute 2018, profiteren mee van de publiciteit die de Open Atelierroute ook dit jaar weer zal genereren.”

APELDOORN - De Open Atelierroute van de Stichting Ateliers Apeldoorn is ook dit jaar weer opengesteld voor kunstenaars die geen lid zijn van de stichting. “Dit willen we doen om de atelierroute aantrekkelijker te maken voor het publiek. Het is zo leuk om in de keuken van een kunstenaar te kunnen kijken. Hoe werken ze, hoe doen ze het, welke materialen worden er gebruikt en vooral: wat wordt er van gemaakt. Een praatje met de kunstenaar, misschien zelfs een werk willen kopen, het kan allemaal als je je atelier open stelt voor het publiek”, zegt Anne-Mieke Boonstra namens de organisatie. Dit jaar wordt de Open Atelierroute gehouden op zaterdag 19 en zondag 20 mei. “De voorwaarden om mee te doen zijn: het hebben van een atelier waar je bezoekers kunt ontvangen en de bezoekers kennis kunnen nemen van je werk;

dat je de beide dagen open bent en dat je woonachtig en werkzaam in Apeldoorn bent. De kosten voor het meedoen aan de Open Atelierroute bedragen ook dit jaar 30 euro”, aldus Boonstra. “De kosten houden niet in dat je lid wordt van de stichting.

Elektrisch deelvervoer

Proeflessen Mi Dushi

APELDOORN - Via het buurtinitiatief Mobuur kunnen inwoners van Kerschoten en De Naald die minder mobiel zijn, korte ritjes boeken. Vrijwilligers vervoeren hen dan in een elektrische deelauto. De gemeente steunt Mobuur met advies en een subsidie. Mobuur springt in op de behoefte van minder mobiele buurtbewoners voor vervoer over kortere afstanden binnen de wijk, bijvoorbeeld naar een bevriende buur of de supermarkt. Met hulp van vrijwillige chauffeurs kunnen deze ritjes voor een laag tarief gerealiseerd worden. Daarvoor zijn twee elektrische deelauto’s beschikbaar. Een tripje met Mobuur kost 1,50 en is telefonisch een kwartier van tevoren te boeken. Mobuur gaat vanaf 3 april echt van start, in maart is een gratis proefritje mogelijk. Mobuur is een gezamenlijk initiatief van wijkbewoners, wijkraad Kerschoten, wijkraad De Naald, duurzaamheidsproject KEN en zorg- en welzijnsorganisaties Stimenz en Riwis. Daarnaast zet de gemeente de schouders onder het project. Apeldoorn steunt Mobuur met een opstartsubsidie en kennis en advies van de stadsdeelmanager en een verkeersdeskundige. Mobuur sluit nauw aan op de Verkeersvisie 2016-2030 van de gemeente Apeldoorn, waarin onder meer gesproken wordt over innovatief OV. “Dit past goed binnen ons streven naar nieuwe vormen van vervoer”, zegt wethouder Johan Kruithof (zie foto). “En het is nog mooier dat dit een initiatief is van bewoners zelf.”

Maar: kunstenaars die geen lid zijn van de Stichting

Ateliers Apeldoorn maar zich wel melden voor deelname

Belangstellende kunstenaars kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de stichting via info@ateliersapeldoorn. nl. Boonstra: “Meld je aan via het formulier dat verkrijgbaar is via het secretariaat of de website van de Stichting Ateliers Apeldoorn: www. ateliersapeldoorn.nl. Vergeet niet een foto mee te sturen van je werk. De sluitingsdatum voor aanmelding is zaterdag 24 maart.”

Prachtige aanvulling op onderwijsaanbod

APELDOORN - Wie eens wil kennismaken met een les djembé, didgeridoo of buikdansen, kan in de periode van maandag 12 tot zaterdag 24 maart voor gratis proeflessen terecht bij Mi Dushi, school voor Wereldmuziek en -dans.

in Apeldoorn en oplossingen vinden voor gezamenlijke uitdagingen als het tekort aan leerkrachten in onze regio”, aldus Margriet de Leeuw, directeur van Katholieke Jenaplan basisschool De Korf. “Door aan te sluiten bij een Apeldoorns schoolbestuur zijn wij beter in staat samen met andere scholen in de regio ons onderwijs te blijven ontwikkelen.”

De lessen djembé vinden plaats op maandag 19 maart van 19.00 tot 20.15 uur (volwassenen), woensdag 14 en 21 maart van 15.30 tot 16.15 uur (6 tot 8 jaar), vrijdag 16 en 23 maart van 15.45 tot 16.30 uur (vanaf 9 jaar). Aanmelden De didgeridoo kan worden bespeeld op dinsdag 20 maart van 19.00 tot 20.00 uur en buikdansen ook op 20 maart van 20.30 tot 21.30 uur. Iedereen is welkom. Men kan gewoon langskomen om te kijken of mee te doen of aanmelden via e-mail info@midushi.nl.

APELDOORN Met ingang van 1 maart 2018 heeft Stichting Katholiek Onderwijs Flevoland en Veluwe het bestuur van katholieke basisschool De Korf overgedragen aan de Veluwse Onderwijsgroep. Al langer werkt De Korf samen met andere basisscholen in Apeldoorn. Zo neemt de school deel aan de centrale open dag van basisscholen in Apeldoorn en zijn er afspraken gemaakt over bijvoorbeeld passend onderwijs en leerlingenstromen.

Info De lessen worden gegeven aan het Jean Monnetpark 59 in Apeldoorn. Parkeergelegenheid is aanwezig. Voor meer informatie: www.midushi.nl

De afgelopen maanden hebben de bestuurders van beide stichtingen regelmatig gesproken over een mogelijke toevoeging van basisschool De Korf aan het primair onderwijs van de Veluwse Onderwijsgroep. De directie en de medezeggenschapsraad van De Korf zijn daarbij betrokken geweest. Samenwerking “Door onderdeel te worden van de Veluwse Onderwijsgroep kan onze basisschool beter samenwerken met de andere scholen

“Voor de Veluwse Onderwijsgroep is De Korf een prachtige aanvulling op ons onderwijsaanbod”, aldus Tjerk Deuzeman, algemeen directeur primair onderwijs. “Wij kunnen veel leren van hun jenaplanonderwijs en samenwerken op thema’s als passend onderwijs, leerlingenstromen en het aantrekken en behouden van de (inval) leerkrachten.” De Veluwse Onderwijsgroep wil graag benadrukken dat er voor leerlingen van De Korf en hun ouders/verzorgers niets verandert. “Het onderwijsconcept dat op De Korf aangeboden wordt, blijft bestaan.”

KOM NAAR ONZE

MODEDAGEN 23 & 24 MAART EN ONTDEK DE NIEUWE COLLECTIE

PIJNAPPEL mode

Hoofdweg 84/A | 7382 BK Klarenbeek | www.pijnappelmode.nl

VERGADEREN OF FEESTEN MIDDEN IN HET BOS!

Wist je het al? Ons hostel is perfect voor feesten,vergaderingen en zelfs bruiloften. Het is prachtig gelegen midden in de bossen. Inspirerender en romantischer kan haast niet! En het beste: je wordt altijd in de watten gelegd en ontzorgd. Heerlijk toch? Ben je nu ook nieuwsgierig geworden naar onze locatie? Neem dan snel contact met ons op! Stayokay Apeldoorn, tel: 055 355 31 18 e-mail: apeldoorn@stayokay.com

Vergunningen aangevraagd -Kappen van een dode boom, Tannhauserstraat nabij 401 -Kappen van een Abis grandis, Generaal van Heutszlaan 148 -Kappen van 2 bomen, Laan van Orden 31 -Vergroten van de woning (aanbouw met kelder), Prins Mauritslaan 14 -Kappen van een berkenboom, Drapeniersdonk 107 -Kappen van coniferen, Hoog Buurloseweg 30, Ugchelen -Kappen van een boom, De Hilde 3 -Kappen van een den, Mercuriuslaan 23 Vergunningen verleend -Kappen van een boom, Jachtlaan 245 -Kappen van een eik, Ribeslaan 33 -Plaatsen stenen berging, Zuster Klijnstralaan 63, Ugchelen -Kappen van 233 bomen, Sprengenweg (Julianalocatie) -Kappen van een Spar, Koningin Hortenselaan 8 -Oprichten van een werkgebouw en -terrein, Sleutelbloemstraat 51 -Wijzigen van de dakbedekking van de schuur, Van Haersma de Withlaan 13 Evenementenvergunning aangevraagd -27 april, Koningsdag, Muziekbos Hoenderloo, Krimweg/Paalbergweg 26, Hoenderloo -21-24 juni, Internationale Modelautorace, Kanaal Zuid 134 -3-6 juli, Avondvierdaagse, Start Dorpshuis Oosterhuizen Oude Veen 19-21, Lieren -30 aug/1 sept., Oranje kinder- en volksfeesten, Papegaaiweg 35, Wenum Wiesel Evenementenvergunning verleend -2 maart, 3 Live active in Klein Berlijn (in samenwerking met Gigant), Hoofdstraat 34 -18 maart, Lammetjesdag, Nabij de schaapskooi in Hoog Buurlo -24-25 maart, Wandeltochten, Start en finish bij De Cantharel, Ugchelen -31 maart, Muziekevenement, Klarenbeekseweg 93, Klarenbeek

COLOFON Postbus 638, 7300 AP Apeldoorn Kantoor, redactie en administratie: Asselsestraat 140, 7311 ET Apeldoorn Tel. 055 - 5219878, fax 055 - 5219856 E-mail: verkoop@stedendriehoek.net E-mail: redactie@stedendriehoek.net http: www.stedendriehoek.net Sluitingstijd advertenties: maandagmorgen 12.00 uur Redactie: vrijdag 17.00 uur voor de week van verschijning Advertentieverkoop: tijdens kantooruren van 09.00-17.00 uur Acquisitie: Jacqueline Boekema, John Ruisch, Sacha van Beers, Rick Lesnussa, John Herbrink Hoofdredactie: Marc Looijen Redactie: Evelien Dommerholt, Mandy Hendriks Vormgeving: André Mos, Jolanda Schaake, Jack Willemsen Administratie: Suzanne Boekema-van Buijsen Opgave rubrieksadvertenties (3-hoekjes) Apeldoorn: Kantoor Asselsestraat 140 of via: www.stedendriehoek.net Klachten bezorging: 055 - 521 98 78 klachten@stedendriehoek.net Uitgave van Uitgeverij Stedendriehoek B.V. Directie: J.P.S. Boekema, J. Boekema, F. Boekema Uitgeverij Stedendriehoek draagt zorg voor onze wereld door materialen te gebruiken die het milieu zo min mogelijk belasten. We gebruiken 100% gerecycled papier voor het drukken van onze kranten. Verder streven we naar verantwoord gebruik van grondstoffen.

Certificaten vindt u op: www.bduprint.nl

Weekenddiensten Zie pagina 22 Niets uit deze uitgave mag overgenomen worden, zonder toestemming van de uitgever.


Vier de

Paasdagen bij Thermen Bussloo

Kom jij de Paasdagen ontspannen doorbrengen bij Thermen Bussloo? Overnachten, genieten van alle saunafaciliteiten, fijne behandelingen of je culinair laten verrassen tijdens het uitgebreide live cooking Paasbuffet. En….zoek mee naar het Gouden Ei tijdens jouw verblijf en maak kans op een Hotel Thermen Bussloo cadeaukaart!

www.thermenbussloo.nl/pasen Entree & brunch

Entree, behandeling & brunch

Geniet van sauna entree en een royaal live cooking brunchbuffet.

Geniet van sauna entree, een heerlijke behandeling van 25 minuten en een royaal live cooking brunchbuffet.

v.a.

€ 39,95

p.p

v.a.

€ 69,95

p.p.

Tijdloos genieten bij Thermen Bussloo

Bloemenksweg 38 7383 RN Voorst (Gelderland) |

www.thermenbussloo.nl/pasen


DZA 5

WOENSDAG 14 MAART 2018

BELEVING HET TOVERWOORD BIJ DERDE EDITIE RONDE VAN VEDETT

‘Vooral veel lol en liefde voor de koers’ DEVENTER - Het bestuur van de Stichting Koers & Cultuur knikt tevreden. Hun Ronde van Vedett heeft anno 2018 bereikt wat in 2015, bij de oprichting van de stichting, werd beoogd: een wielerwedstrijd in en om het Bergkwartier die veel meer is dan een rondje fietsen. Na twee succesvolle edities belooft de derde uitgave nóg spectaculairder te worden. Naast een uniek koersprogramma op tweede paasdag, maandag 2 april, heeft de Stichting Koers & Cultuur alles in het werk gesteld om van het hele weekend een beleving te maken. Bestuursvoorzitter Gerrit Wansink, secretaris JanWillem Klink en penningmeester Mark Bakker kijken reikhalzend uit naar de derde editie van hun geesteskindje. “We bieden nu nog meer kwaliteit in Vlaamse sfeer. Het wordt één grote uiting van vooral veel lol en liefde voor de koers.” Klink, die vlakbij de Brink woont, toont zich gecharmeerd van de krappe gangetjes en paadjes die de deelnemers op de racefiets moeten overwinnen. “Dat vind je bij de criteriums in Vlaanderen ook. Dat geeft zo’n wedstrijd een ziel.” Er zijn op tweede paasdag diverse wedstrijdcategorieën, maar enorm verrukt blijkt

sportfilm. Welke? Houd hiervoor de komende tijd de website en Facebookpagina in de gaten.”

het organiserende trio met de deelname van de G-renners. “Die komen werkelijk overal vandaan: uit Terneuzen, uit Alkmaar, ze maken er met familie en vrienden gewoon een gezellig uitje van. We hebben in deze rubriek nu al twintig deelnemers!” Iedereen vanaf 6 jaar mag meedoen, maar zelfs voor de nóg jongeren is er een wedstrijd met loopfietsen. Het totale deelnemersveld zal hoogstwaarschijnlijk rond de vijfhonderd aantikken. “De diverse rubrieken lopen ook al prima vol, alleen de dames kunnen nog wel een boost gebruiken. En in iets mindere mate ook de G-renners en de jeugd tot 16 jaar.” En hoewel de term ‘wedstrijd’ al

Op zaterdagavond 31 maart gaat het dak eraf in De Hip. Met de vedetten Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper kan dit niet anders dan succesvol worden. Een editie van Bureau Sport, maar dan in Vedett-stijl. Want niemand minder dan Frank Evenblij zal vanaf 20.30 uur de avond aan elkaar praten en de bezoekers trakteren op de avond van hun leven. De kaartverkoop voor deze avond is inmiddels geopend en het loopt storm. Zondag 1 april, eerste paasdag, is er dan Fietsen met Joop, een toertocht onder leiding van Joop Zoetemelk. Hiervoor geldt: vooraf inschrijven, want er is beperkte deelname.

regelmatig is gevallen, is de Ronde van Vedett a priori niet competitief. “Het is puur voor de lol, met als prijs het bier van Vedett.”

even geheim. Daarna is het tijd om de films te starten. “In elk geval draaien we de Vlaamse film Café Derby en daarnaast ook nog een

Maar dat is pas op maandag 2 april. Om alvast in de stemming te komen, verzorgt de stichting op vrijdag 30 maart, in samenwerking met Filmhuis de Keizer, vanaf 19.00 uur een filmavond. “Deze begint al lekker, want bij binnenkomst krijgt iedere bezoeker een gratis biertje van Vedett aangeboden. Proost!” Vervolgens zal voorzitter Wansink van Stichting Koers & Cultuur het woord nemen en de aanwezige prominent voorstellen. Wie dit is, houdt het bestuur nog

Het bestuur van de Stichting Koers & Cultuur, met vanaf links Jan-Willem Klink, Mark Bakker en voorzitter Gerrit Wansink.

18% KORTING

OP GORDIJNEN & IN-BETWEENS

“Op tweede paasdag is het dan zover: de Ronde der rondes vindt plaats op de Brink. Om 12.00 uur zal de Ronde worden geopend met de dikke-bandenrace voor de jeugd. Gevolgd door ATB, racefietsen en retrofietsen. Met 16 heats van een kwartier kunnen we spreken van een bomvol programma. Daarnaast kan het publiek zich vermaken in het allerkleinste café van Nederland. Gezellig en intiem. Hoe klein? Met een vriendengroep van zes man zit het al vol.” Met het uitgebreide en vooral zeer gevarieerde programma hoopt de stichting de bezoekers te binden aan het evenement en de mensen ook voor langere tijd op de Brink ‘vast’ te houden. “We willen de mannen redden van een bezoek aan de Meubelboulevard”, lacht Klink hardop. “Maar bovendien past de Ronde van Vedett uitstekend in Deventer als Evenementenstad. Compleet met het Vlaamse Frietkot met allerlei Belgische snacks. Kortom, een heel laagdrempelig gebeuren met een geweldige sfeer.” Voor meer informatie: www. rondevanvedett.nl. Ook vrijwilligers kunnen zich via deze site opgeven, want de Stichting Koers & Cultuur kan nog veel handen gebruiken voor onder meer de opbouw van het parkoers.

Alles over kunststof: Alles over deuren kunststof: kozijnen horren • deuren • horren kozijnen • • dakkapellen • schuifpuien schuifpuien • dakkapellen gevelbekleding zonwering • gevelbekleding • zonwering EIGEN PRODUCTIE EIGENPRODUCTIE MONTAGE EIGEN EIGEN SERVICE EIGEN MONTAGE ALLES ONDER 1 DAK EIGEN SERVICE ALLES ONDER 1 DAK

OPENDAGEN OPENDAGEN zaterdag maart zaterdag 17 17 maart zondag 18 18 maart : 10:00 tot 18:00 uur : 10:00 tot 17:00 uur : 12:00 tot 17:00 uur

Apeldoorn Deventerstraat 78 055 - 30 97 128

Zutphen Gerritsenweg 8 0575 - 471 404

WONINGINRICHTING-AANHUIS.NL

van 10.00 tot van 10.00 tot 16.00 16.00 uur uur Kunststof Kunststof Ramenfabriek Ramenfabriek

BOUW BOUW BV BV

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag Zaterdag Zondag

PADERBORNSTR. 1, DEVENTER, WWW.AARNINK.NL


Scootmobielen

Wij leveren ook gebruikte scootmobielen met garantie.

Meer dan 20 verschillende typen scootmobielen uit voorraad leverbaar vanaf €895,Ruime parkeergelegenheid

Kijk ook eens op: www.scoot.nu

Pijnappel

Scoot

OOK VOOR: SERVICE, ONDERHOUD EN REPARATIE Anklaarseweg 97A (t.o. Robur et Velocitas) 7317 AS Apeldoorn. Tel. 055 57 88 005 E-mail: info@scoot.nu

Adverteren?

verkoop@stedendriehoek.net Asselsestraat 140 - 7311 ET Apeldoorn T. 055 5219878 - info@stedendriehoek.net Nieuwsblad-Stedendriehoek @Stedendriehoek www.stedendriehoek.net -

Scheiden? Voor onze dochter hebben we het nu ook goed geregeld.

Mijn nieuwe toekomst begin ik met een passend ouderschapsplan.

Sporten en drummen tegelijk APELDOORN - Vanaf zaterdag 17 maart start Ten Tije sport & wellness beleving Apeldoorn met een nieuwe fitness work-out: Pound Fitness. “Met Pound Fitness sport en drum je tegelijkertijd. Supergaaf dus! Trainen en muzikaal bezig zijn ‘at the same time’, hoe gezond wil je het hebben?” aldus Wilco van Beek. Pound is ’s werelds eerste cardio-jamsessie, in 2011 ontstaan in Los Angeles. Met behulp van Ripstix, speciaal ontworpen lichtgewicht drumsticks, train je tijdens deze work-out het hele lichaam. Alle oefeningen worden gedaan op rockmuziek. “Je voelt je tijdens Pound net de drummer van de band’’, aldus instructrice Leonie Suiker. Pound brengt cardio, conditietraining, krachttraining, yoga en pilates samen. Focus Dankzij de Ripstix verschuift de focus tijdens de training van het tellen van de oefeningen of het kijken naar de klok naar het ritme van de muziek. Daardoor zijn de

Goed geïnformeerd en gedegen voorbereid uw scheidingstraject instappen. Vraag direct het gratis scheidingsboekje aan via onze website.

oefeningen beter vol te houden. Met een work-out van 45 minuten verbrand je wel 900 calorieën. Pound verbetert ritmegevoel, coördinatie, snelheid en uithoudingsvermogen. Daarnaast versterkt Pound het immuunsysteem, zorgt het voor een lagere bloeddruk en vermindert het chronische pijn, angst en vermoeidheid. Vanaf 17 maart starten de lessen Pound. De lessen worden zowel ’s ochtends als ‘s avonds gegeven.

“Je kunt er heel veel over vertellen en waar het allemaal goed voor is, maar je zult het zelf moeten ervaren”, aldus Leonie Suiker. “Er bestaat namelijk zoiets als een drummers high. Je gaat dan helemaal op in het moment, net zoals sommige hardlopers dat hebben bij hun runners high.” Kijk voor meer informatie over Pound en wanneer deze lessen worden gegeven, op de website van Ten Tije sport & wellness beleving: www. tentijesport.nl

Nieuw leven kapot toestel APELDOORN - Elke derde dinsdag van de maand is er van 9.30 tot 11.30 uur een Reparatiecafé in De Drie Ranken, Eglantier 202. Op 20 maart kan men er weer terecht met een kapot toestel

Locatie Apeldoorn: Paslaan 16. Tel. 06 2666 8666 E-mail: Apeldoorn@scheidingsplanner.nl

scheidingsplanner.nl

GRAND OPENING

A6

WOENSDAG 14 MAART 2018

of apparaat. Het reparatieteam doet zijn best om stofzuiger, föhn, schemerlamp, mixer, broodrooster, papierversnipperaar of strijkbout weer aan de praat te krijgen. Grote apparaten zoals een

bladblazer of hogedrukspuit worden niet gerepareerd. Gratis De reparaties zijn kosteloos, met uitzondering van nieuwe onderdelen.

20% korting *

op de hele collectie

Shoeby Apeldoorn is totaal vernieuwd! Vier het feest met ons mee van woensdag 14 maart t/m zaterdag 17 maart.

* De korting is geldig van 14 t/m 17 maart 2018 op de originele prijs van de artikelen uit de hele collectie van Shoeby Apeldoorn.

shoeby.nl

De Eglantier 118, Apeldoorn


A7

WOENSDAG 14 MAART 2018

Jheylanio heeft nog maar één kans! APELDOORNS JONGETJE HEEFT GELD NODIG VOOR LEVENSREDDENDE OPERATIE

APELDOORN - Sharon en Alirio Gumbs zijn de ouders van Jheylanio. Op 10 januari is hij tien jaar geworden. “Jheylanio was altijd een pittig kind. Op school luisterde hij goed naar de juf, maar had wel moeite met meekomen in de klas. Dus in groep drie werd hij getest en daar kwam de diagnose ADHD uit. Met die diagnose kreeg hij extra ondersteuning op school.” Echter, eind januari 2017 kwam Jheylanio helemaal overstuur uit school. Sharon: “Hij wilde niet meer terug naar school, hij wilde nog liever dood. Het gaat je als ouders door merg en been

als je kind, van nog maar 9 jaar, zegt dat hij dood wil. Op school hoorde ik dat het inderdaad slechter ging. Uiteindelijk is er toen besloten dat hij naar speciaal onderwijs zou gaan.” 112, 112 Op een dag begon Jheylanio in de auto heel raar en grensoverschrijdend gedrag te vertonen. “Hij begon zijn vader na te praten, begon op ons te schelden en was heel erg onbeschoft. Onderweg is hij uit de auto gesprongen en riep heel hard ‘112, 112!’ Hij was totaal niet meer te bereiken en reageerde op niks wat ik zei. Uiteindelijk weer thuis ging

hij op zijn fiets rondjes rijden en heel hard schreeuwen, had een enge blik zijn ogen en leek wel bezeten. Een paar dagen later vertoonde hij weer heel raar gedrag. Het was bedtijd, maar hij weigerde naar boven te gaan. Hij sloot zich op in de badkamer en dreigde naar beneden te springen. Daarna rende Jheylanio naar onze slaapkamer waar hij mij begon te slaan en gooide met alles wat hij te pakken kreeg.” Tegelijkertijd werd een traject gestart van neurofeedback bij een psycholoog. “Helaas werd het gedrag van Jheylanio steeds heftiger en agressiever. Tijdens - wat

nu blijkt - de laatste sessie van neurofeedback is hij daar zo geflipt dat hij mij buiten sloeg met stokken en grote keien op mij gooide.” “In een paar maanden tijd hebben we meerdere keren de politie moeten bellen, omdat hij dreigde met messen en hamers. Tijdens één van deze keren schold hij zo op de politie en begon met schoppen, bijten en slaan, dat er werd besloten hem naar de crisisdienst van GGNet te brengen. Op school was hij door zijn gedrag niet meer te handhaven. Hij kon dan ook niet meer terug naar deze school.” Hartverscheurend Jheylanio veroorzaakte in totaal voor duizenden euro’s schade in en om het huis. Sharon: “Hij gooide met alles wat hij kon pakken. Op zijn vader, op mij en zelfs naar de politie. Op sommige momenten was er echt wel met hem te praten. Als je hem vroeg wat hij dan voelde, als hij zo boos werd zei hij: het lijkt wel alsof er dan iemand anders in mij zit. Hartverscheurend!” Op een dag hadden zijn ouders geen andere keuze om hem, met pijn in het hart, uit huis te plaatsen. “Naar aanleiding van een MRI-scan kregen wij een telefoontje van de kinderneuroarts. Jheylanio had een cyste in zijn hersenen. Een arachnoidale cyste van 10 bij 12 bij 6

centimeter. Dat is een groot gedeelte van zijn hoofd. De cyste drukte behoorlijk op zijn hersenen en is hoogstwaarschijnlijk aangeboren. Onze zorgverzekering vond dit zo’n zorgelijk geval, dat zij hebben besloten het medisch dossier van Jheylanio op te sturen naar Best Doctors in Madrid. Zij zijn gaan zoeken naar een neurochirurg met (operatie)ervaring met dit soort cysten. Er kwam een mail van Dr. Scott, van het Children’s Hospital in Boston (USA). Voor ons, als ouders, was na het lezen van deze mail duidelijk dat Jheylanio geopereerd moet worden. De cyste groeit hoogstwaarschijnlijk door evenals zijn hersenen. Jheylanio kan in het Children’s Hospital in

Boston geopereerd worden. Helaas weigert de zorgverzekering deze kosten te dekken, er wordt enkel uitgekeerd wat het in Nederland zou kosten.” Eén kans Jheylanio heeft daarom maar één kans, legt zijn moeder uit. “Op dit moment kan hij nog steeds niet thuis wonen en hij woont inmiddels in een instelling. Het enige wat wij willen is ons kind terug. Letterlijk en figuurlijk! Voor deze operatie is veel geld nodig. Wij vragen om financiële steun. Wij kunnen alleen maar hopen op uw begrip en steun. U kunt ook rechtstreeks doneren op NL67 INGB 0703418564 t.n.v. S. Gumbs o.v.v. Donatie Jheylanio.

Zondag 8 april hoopt de 23-jarige Apeldoornse Daphne Disbergen haar eerste volledige marathon te volbrengen. Daar heeft ze een prachtige plek voor uitgezocht: Rome. In de hoofdstad van Italië gaat het haar niet alleen om het succesvol afronden van 42 ongetwijfeld warme kilometers, ze wil op deze manier meteen veel geld ophalen voor een goed doel. Via een post op facebook kwam ze bij de tienjarige Jheylanio terecht. “Toen ik bij hem en zijn familie kwam, was hij echt superbeleefd tegen me. Als je hem ziet, verwacht je ook niet de agressieve uitbarstingen die sinds een jaar door de cyste worden veroorzaakt.” Om het streefbedrag van 70.000 euro voor de operatie van Jheylanio in de Verenigde Staten te kunnen bekostigen, is Daphne enthousiast aan het crowdfunden geslagen. “Ik heb nu bijna 25.000 euro binnen. Wie wil meehelpen om Jheylanio beter te maken, kan een donatie doen op de website https://www.paypal.me/ donateforjheylanio of geld overmaken naar rekeningnummer NL29 RABO 0327175974.”

Geldig van woensdag 14 t/m dinsdag 20 maart 2018. OP=OP

Campanula Campanula Addenda®. Diverse soorten. Ø 12 cm. Per stuk 4.99

Steenzaad

Siergras Carex. Diverse soorten. Ø 17 cm. Per stuk

De SGP zoekt het beste voor alle inwoners van Apeldoorn. Ook voor u. Ouderen, jongeren en kinderen moeten zich veilig voelen. Het onderhoud van de openbare ruimte in Apeldoorn en de dorpen verdient meer aandacht. Vanuit liefde tot onze Schepper én onze medemens zet de SGP zich in voor een veilige leefomgeving, zorg voor elkaar en verantwoorde besteding van belastinggeld. De SGP investeert liever in mensen dan in topevenementen.

Stem op 21 maart

5.99

3.

99

Kruidenplanten

Diverse soorten. Ø 14 cm. 5 stuks 12.45

Lithodora diffusa ‘Heavenly Blue’. Ø 15 cm. Per stuk

5.99

3.

99

1+1 GRATIS

5 VOOR

8.-

BAKKEN VOL VOORDEEL

GroenRijk Malkenschoten

Malkenschoten 9 • 055 533 4747 • groenrijkapeldoorn.nl


DUMPSHOP-125a

Nieuw in Apeldoorn met nieuw, rest en gebruikte goederen !!! Wij zitten aan de 1e Wormenseweg 125a Apeldoorn. Heeft u leuke bruikbare spulletjes over breng ze gerust !!! O.a: • Kleding nieuw en 2e hands • Kleine huisraad • Gereedschap - 2e hands en nieuw Verder van alles en nog wat. Voor info bel gerust 06 45 135 146

allround schilder m/v

Interesse? Kijk op zorrgroepapeldoon.nl of bel met Marco Meurs, hoofd Technische Dienst, 0651346456

kwf.nl/hulpnakanker

UITNODIGING ER BEURSVLO

13e editie

36 uur per week

Kanker doet meer met je dan je denkt

APELDOORN

28 maart 2018 19.00 - 20.30

Theater Orpheus Mett meer er dan zorg omringd! omringd

A8

WOENSDAG 14 MAART 2018

Sparen voor een dagje uit APELDOORN - Het voorjaar staat weer voor de deur. Voor velen is dat dé tijd om er een dagje op uit te gaan met hun partner, vrienden of het hele gezin. Bij de Jumbo-winkels van Wouter van de Bunt en Bas Wiegmans start op woensdag 14 maart de Dagje Uit-spaaractie. Hiermee kunnen hun klanten tot wel 25,per entreekaartje besparen voor een dagje uit naar bijvoorbeeld een dierentuin of attractiepark. Omdat het weer soms even tegenzit en niet iedereen kan genieten van een plensbui, kunnen klanten ook sparen voor korting op indoor dagjes uit. Dit jaar kiezen klanten uit meer dan zeventig locaties door heel Nederland en zelfs buitenland. Van woensdag 14 maart tot en met dinsdag 1 mei krijgen klanten bij besteding van elke 10 euro aan boodschappen een speciale Dagje Uit-kortingsmunt. Daarmee

kunnen zij simpel en snel sparen voor korting op een leuk dagje uit. Het verzilveren van de kortingsmunten kan tot en met 6 januari 2019 via jumbo. com/dagjeuit. Kleurwedstrijd Naast sparen kunnen kinderen ook kleuren. Voor kinderen tot en met 12 jaar organiseert Jumbo weer een Dagje Uit kleurwedstrijd. Kinderen kunnen de Dagje Uit kleurplaat ophalen bij de winkel. De mooist ingekleurde

tekening van Nederland wordt beloond met een speciaal Gouden Ticket. Daarmee krijgt de winnaar of winnares samen met zijn of haar hele gezin een jaar lang toegang tot alle deelnemende parken. Naast deze landelijke hoofdprijs is er ook bij Wiegmans en Van de Bunt een winnaar. Deze lokale winnaar krijgt voor zijn of haar hele gezin gratis entreekaarten voor een dagje uit aangeboden. Zie ook de website: jumbo. com/dagjeuit

De allerbeste amateurfilms UGCHELEN - Het jaarlijkse Film Festival NOVA Midden Nederland wordt dit jaar georganiseerd door filmclub VAAC uit Apeldoorn. Dit evenement wordt zaterdag 17 maart gehouden onder auspiciën van de Nederlandse Organisatie Van Audiovisuele Amateurs (NOVA). Het vindt

plaats in dorpshuis Ugchelens Belang, Boogaardslaan 81. Ook dit keer valt er de hele dag veel te genieten van documentaires en speelfilms, gecreëerd door amateurs. In totaal worden er 23 films vertoond. De opening wordt om 10.00 uur verricht door wethouder Detlev Cziesso van de gemeente Apeldoorn. Ook

worden er prijzen uitgereikt voor de beste films en documentaires, de beste nieuwkomer en een publieksprijs. Voor de allerbeste films is er een laureaat met een uitnodiging om deel te nemen aan het nationaal filmfestival. Voor informatie en aanmelding, zie www.vaacweb.nl

Vacature.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij een gedreven allround verkoper en staat bij jou de klant centraal? Wil jij je commerciële talenten verder ontwikkelen bij een unieke organisatie? Lees dan verder, want wij zoeken voor Grando Keukens & Bad Epe een

Allround verkoper Keukens & Bad m/v fulltime of parttime Geïnteresseerd? Stuur dan je CV, pasfoto en motivatie naar: Grando Keukens & Bad Epe t.a.v. Dirkje van Schoonhoven Hoofdstraat 118 8162 AN Epe

epe@grando.nl 0578-620884

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Grando. Koken. Baden. Genieten.

Grando Epe Hoofdstraat 118, tel.: 0578-620884 grando.nl


A9

WOENSDAG 14 MAART 2018

Eijbert Reijerse neemt stokje over Halve eeuw kwaliteit en service onze klantrelaties. Wij zijn er voor hen, toch? Om samen te werken aan successen voor en mét klanten. Hoe mooi is dat?”

APELDOORN - Eijbert Reijerse is vorige week toegetreden tot de directie van Rabobank Apeldoorn en omgeving als directeur Particulieren en Private Banking. Hij heeft een gedegen Rabobankachtergrond en ziet ernaar uit zijn bijdrage aan dit werkgebied te mogen leveren. Reijerse is er trots op dat hij mag werken bij een bank waarvan de klanten zo’n positieve grondhouding hebben richting de bank. Hij wil de mensen graag leren kennen. Deze functie ziet hij als een logische en uitdagende stap in zijn carrière. Hij zal zijn nieuwe taak nog meer uitoefenen vanuit leiderschap dan alleen vanuit inhoudelijke kennis. Dat hij dat laatste heeft, ziet

hij als een voordeel, omdat hij daardoor sneller weet wat er speelt. Dat helpt ook bij het meenemen van mensen in de voortdurende veranderingen. Daar krijgt hij energie van en hij hoopt dat hij die energie kan overbrengen. Mensen staan bij hem voorop. Eijbert wil een inspiratiebron zijn. Hij zegt daarover: “Een creatieve dan, hè. Voor mij is het een uitdaging om de medewerkers te laten zien waar hun talenten zitten en hen daarmee in hun kracht te zetten. Inspirerend leiderschap, het zijn mooie woorden, maar ik geloof dat het bijdraagt aan bevlogenheid, vitaliteit en tevredenheid van medewerkers. Als dat er is, heeft dat effect op

Veranderingen zijn volgens Eijbert aan de orde van de dag. De digitalisering bijvoorbeeld ziet hij positief als het gaat om snelheid en gemak. Toch is er meer nodig: “Maatwerk ja, en dan gebaseerd op het kennen van de klant en weten wat je kunt bieden. Daardoor kunnen we de klantbehoefte verbinden aan een oplossing. Als Rabobank hebben we naast kwalitatief goede producten, meer te bieden. We kennen de trends en ontwikkelingen die van invloed zijn op financiële situaties. Zowel voor jonge, oudere als private banking-klanten.” De maatschappelijke betrokkenheid van de bank spreekt hem aan: “Wat ik mooi vind, is dat we méér zijn dan een product en dienst. Wij zitten diep geworteld in de lokale samenleving en dragen ook vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid bij. Bij Rabobank Apeldoorn en omgeving zijn veel mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van maatschappelijke doelen. We kunnen meerdere partijen met elkaar verbinden en als community ontstaan er dan mogelijkheden voor verdere groei. Ik wil dus graag aan de slag!” (Foto: Sven Scholten)

door Mandy Hendriks KLARENBEEK Garage Schimmel bestaat dit jaar vijftig jaar en is dan ook welbekend in Klarenbeek en omgeving. Dagelijks lopen er velen binnen voor een kopje koffie of een praatje. Oerhollands gezellig, maar ondertussen wordt er ook hard gewerkt. “We leveren kwalitatief goed werk. Het personeel is vakkundig en we zijn transparant”, legt eigenaar Remco Rovers uit. Meer dan een jaar geleden namen Remco en zijn vrouw Shantall de garage over van Bert Schimmel (de zoon van de oprichter). De familie zag in Remco de perfecte opvolger voor de zaak. Hoewel geen directe familie van de Schimmels, houden de Rovers de familiesfeer en gezelligheid in stand. “Er is niets

veranderd”, legt Shantall uit. “Wel zijn we in de werkplaats met een aantal vernieuwingen bezig, zoals de aanschaf van nieuwe apparatuur en de herinrichting van urenregistratie en planning. We willen alle processen meetbaar maken om zo de efficiency te kunnen verhogen. Maar daar blijft het bij.” De garage heeft een divers klantenbestand. “Van beginnende bestuurders tot directeuren van miljoenenbedrijven. Ook hele families komen hier.” Er worden nieuwe en gebruikte auto’s (op aanvraag) verkocht. Ze bieden full service aan: van verkoop tot onderhoud en schadeafhandeling. “Het gaat denk ik niet alleen om goed in je vak zijn, maar ook om hoe je met klanten omgaat”, legt Remco uit. “Wees eerlijk en adviseer zo goed mogelijk. Voor

sommige mensen is hun auto hun passie, voor anderen puur een middel om van A naar B te komen. Het belangrijkste voor alle klanten is dat ze veilig en vol vertrouwen in hun auto kunnen rijden. Daar wil ik graag voor zorgen.” Er werkt een gevarieerde groep specialisten in de garage. Shantall: “Het zijn hele leuke, open en technische vakmensen, waar je op kunt bouwen.” Het tienkoppige team heeft een passie voor het vak, maar zeker ook voor oldtimers. “Het is een van onze specialisaties. De Schimmels hebben een scala aan oldtimers. We hebben er altijd wel een staan.” Garage Schimmel is een RDW-erkend autobedrijf, aangesloten bij de BOVAG en Bosch-gecertificeerd. Zie ook de website www. garageschimmel.nl

Wil jij afslanken? Een beter figuur? Weer lekker in je vel zitten?

24 maart Heropening Ladyline Apeldoorn

Earlybird korting 20% op alle kuren

Vorige week ons succesvolle Vroegboek weekend gemist? Kom dan deze week naar ons info weekend op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart van 10:00 tot 14:00 uur. Wij informeren je graag vrijblijvend over de talrijke mogelijkheden die Ladyline je kan bieden, profiteer nog steeds van 20% korting op alle kuren en je weet zeker dat jij klaar bent voor de zomer..... Energy Balance

Cryolipolyse

Compressietherapie

Ons Energy Balance concept bestaat uit doelgerichte bewegingen in een warmtecabine, ozon-zuurstof therapie voor herstel van de huid en voedingsadviezen door onze gediplomeerde diëtistes. Hierdoor krijg je een beter inzicht in een gezonde leefstijl met als resultaat: Blijvend slank. Ladyline; als beste getest door Universiteit Wageningen.

Cryolipolyse, het veilige liposuctie alternatief. Door onderkoeling van de onderhuidse vetlaagjes breken deze af om nooit meer terug te komen. Zo reken je definitief af met die hinderlijke en ontsierende rolletjes. Als regel zijn er niet meer dan vier behandelingen nodig. Behandeling is mogelijk op buik, benen, heupen, bovenarmen en zwembandjes.

Compressietherapie is een intensieve massage van benen, billen en onderrug en een snelle lymfedrainage. De doorbloeding van benen en voeten wordt gestimuleerd. Compressie therapie is zeer effectief voor de bestrijding van cellulite en vermoeide benen. De combinatie met andere Ladyline behandelingen zorgt voor een nog beter en blijvend resultaat.

Wraps

Behandeling met onze wraps is een weldaad voor je lichaam en zorgt voor een gladde en soepel aanvoelende huid. Wraps kunnen afhankelijk van de toestand van de huid en het beoogde doel ook uitstekend gecombineerd worden met compressietherapie of cryolipolyse. Hiervoor worden wraps met verschillende ingrediënten toegepast.

LadY T HE S L I M M I N G COMPANY

Maduralaan 2, Apeldoorn

T 088 - 81 22 333 Ladyline.nl/Apeldoorn


‘t Pannekoekhuis 31 Ugchelen 31 jaar jaar

Geld inzamelen voor de club

ERKEND PANNEKOEKRESTAURANT

BEIDE PAASDAGEN, gezellig en betaalbaar uit eten?

DEVENTER - Zitzakken in de stijl van een voetbal, een tennisbal of een rugbybal. Het zijn maar een paar voorbeelden van de vrolijke zitzakken die verkrijgbaar zijn bij Zitzakvoordeel.nl. “Hoe goed staan deze heerlijke relaxplekken, als sportieve eyecatchers, in een sportkantine? Creëer er een leuk hoekje mee. En zamel er geld mee in voor de club!”

EN WIJ ZOEK BEZORGERS VOOR DEZE KRANT

Dat kan bij ‘t Pannekoekhuis Ugchelen. Lekker 3-gangen keuze-menu’s of maak een keuze vanaf van onze menukaart

€ 12,50

Al 31 jaar ambachtelijke pannekoeken voor ouderwetse prijzen. Reserveren aanbevolen. Fam. Oldenburg en medewerkers Hoenderloseweg 50 7339 EJ Ugchelen Tel.: 055-5418211 Geopend van 12.00-20.00 uur GRATIS WIFI www.pannekoekhuis-ugchelen.nl

Je hebt tijd om een extra zakcentje te verdienen?! Schrijf je dan nu in!

www.verspreidingen.nl/bezorger Korte werktijden

Bezorgen in je eigen buurt

Leuke verdiensten

18 MAART KOOPZONDAG • 10.00 - 17.00 u. ZONDAG 18 MAART • TUINMEUBELSPECIAL | Diverse Hartman- en tuinmeubelacties. Live cooking met Campingaz. Voor de kinderen is er een ballonnenclown aanwezig. Kom ook gezellig langs. Kijk op www.obelink.nl voor alle info of volg ons op Facebook. Nu voor

Vanaf

299.-

199.Nu voor

699.Outdoor Feelings Bahama

Obelink Lugano

Royale hoekbank met kussens, tafel en bank. Alu. Adviespr. 945.-

Afmeting: 500 x 380 cm. 205 cm hoog. Polyester.

DZA 10

WOENSDAG 14 MAART 2018

GROOT

Nu bij een Hobby 2018 een groot pakket met GRATIS veel gratis extra’s! PAKKET

Hypercamp Las Palmas 240 240 cm diep. Polyester doek. Vanaf maat 2, 680 - 705 cm.

Obelink Vrijetijdsmarkt B.V. • Misterweg 179 • Winterswijk • www.obelink.nl

DE STERKSTE MAN Aanmelden kan tot uiterlijk 1 juni.

rdelen, de n erpen. o lw a ba

Met d ive rs o.a. st e ro

Aanmelden? Stuur een mail naar ijsselfestival@gmail.com

UITGEVERIJ

Zaadmarkt in Zutphen

Een versleten heup of knie?

Zitzakvoordeel.nl bestaat acht jaar en heeft meer dan 500 zitzakken uit voorraad leverbaar. Van kinderfauteauil tot XXL-formaat. Daarnaast behoort ook borduren of een persoonlijke print op de zitzak tot de mogelijkheden. “Onze sportzitzaken, zoals de basketbalzitzak of de volleybal zijn leuk voor een kinderslaapkamer, een kinderhoek in de woonkamer, maar ook bij een sportvereniging. Om de sportverenigingen een financieel steuntje in de rug te geven hebben wij een actie bedacht. Wij bieden onze sportzitzakken aan voor een gereduceerde prijs en bij iedere zitzak die wordt verkocht, doneren wij een bedrag terug aan de club en dat is natuurlijk goed voor de clubkas.” Zitzakvoordeel.nl wil benadrukken is dat de sportclub of vereniging zelf niets hoeft te ondernemen bij deze actie. Het betreft een doorlopende actie en de club is tot niets verplicht.

Een zitzak voor iedereen Zitzakken zijn er in groot, klein en gemiddeld formaat. Neem daarbij alle mogelijke kleuren en prints en het mag duidelijk zijn dat er voor iedereen een geschikte zitzak is te vinden. “Een zitzak is een heerlijke relaxplek. Plof neer op een groot zitkussen en doe even helemaal niets. Of gooi een paar zitzakken op het terras en geniet met vrienden terwijl je

heerlijk zit of ligt. Op de website is ook een outletgedeelte te vinden, waar je leuke zitzakken vindt voor een nog leukere prijs. En wil je tijdelijk een zitzak hebben? Ook dat kan; kijk dan bij Verhuur op de website. Ideaal voor bijvoorbeeld feestjes of beurzen.” www.zitzakvoordeel. nl, info@zitzakvoordeel.nl of bel naar Michiel (telefoon 06-51502382) of Anne-Marie (telefoon 06-13813810).

Steigerplankjes Paasbrunch Zondag 1 & Maandag 2 April van 11.30 tot 14.00 uur Uitgebreide paasbrunch in ons Steigerplankjes-concept. Onbeperkt keuze uit kleine gerechtjes, met onder ande andere salades, sandwiches, soep, eieren en vele andere lekkernijen. Kosten €19,50 per persoon Kinderen van 4 t/m 11 jaar €1,- per levensjaar Reserveren gewenst.

Ervaart u al lange tijd bewegingsklachten en pijn aan uw heup of knie? De klachten kunnen het gevolg zijn van een versleten gewricht (artrose). Op donderdag 29 maart is er een informatieavond van Annatommie mc in Apeldoorn over dit onderwerp. Bij de geboorte hebben we op onze gewrichtsoppervlakken een laag kraakbeen, dat zo glad is als een biljartbal. Tijdens ons leven moet dit kraakbeen veel krachten en schokken opvangen. Hierdoor ontstaan (kleine) beschadigingen van het kraakbeen. Doordat het kraakbeen niet uit zichzelf herstelt en brozer wordt naarmate we ouder worden, is de kans op klachten ten gevolge van toenemende schade, hoger op een latere leeftijd. Vaak wordt er dan gesproken over artrose. Artrose heeft niet één enkele oorzaak en is een natuurlijk verschijnsel. Feit is dat bij iedereen tijdens het ouder worden de kwaliteit van het kraakbeen achteruit kan gaan. Wel zijn er oorzaken die de kans op slijtage van het heup- of kniegewricht kunnen vergroten, zoals: aanleg, een eerdere blessure aan heup of knie, en overbelasting door overge-

wicht, zwaar lichamelijk werk of intensieve sportbeoefening. Hoe kan artrose behandeld worden? Tijdens de informatieavond vertelt orthopedisch chirurg Hans Frejlach van Annatommie mc en één van de gespecialiseerde fysiotherapeuten u over de oorzaak van artroseklachten, hoe u voorkomt dat ze verergeren en hoe ze te verhelpen zijn met zowel niet-operatieve behandelingen als operatieve behandelingen. Hierbij wordt ook meer verteld over de verschillende prothesematerialen en operatietechnieken (voorste benadering en achterste benadering). Een unieke gelegenheid om u beter te laten voorlichten over de meest moderne behandeltechnieken.

DE ROZENSNOEIDAGEN (Zutphen) Rozenkwekerij de Wilde - Hoveniersweg 12A - Zutphen

17, 24 en 31 maart Elke zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Rondleiding elk heel uur. Koffie met cake. Uitleg over snoeien, bemesting, planten van rozen, standplaats van rozen enz. Telefoon: 0575-512310. Toegang is gratis. Parkeergelegenheid. Annatommie mc Apeldoorn, Steenbokstraat 33 Wanneer? Donderdag 29 maart (18:30-20:00) Inschrijven www.annatommiemc.nl/ of meer info? evenementen 088 022 0600. Waar?

www.dewilde.nl


DZA 11

WOENSDAG 14 MAART 2018

Riwis Zorg & Welzijn opent deuren voor publiek

welke leerwerkbegeleiding GGZ-cliënten krijgen. Zaterdag 17 maart tussen 10.00 en 14.00 uur is er een open dag bij woonzorglocatie Tolzicht, Burgemeester de Wijslaan in Brummen. Tijdens de rondleidingen wordt een appartement bezocht, verteld over de aangeboden zorg en de verschillende dagbestedings- en vrijetijdsactiviteiten.

APELDOORN/BRUMMEN Altijd al eens willen weten welke zorg je krijgt in een woonzorglocatie voor ouderen en welke leer-/werkactiviteiten er zijn voor jongeren en volwassenen met psychische problemen? Of hoe het is om te werken in de zorg of psychische begeleiding? Kom dan naar één van de twee open dagen op 16 en 17 maart van Riwis Zorg & Welzijn. De koffie staat klaar!

Riwis Zorg & Welzijn begeleidt mensen met psychische problemen in de driehoek Apeldoorn, Hattem en Doetinchem en levert ouderenzorg en thuiszorg in Eerbeek en Brummen. Het uitgangspunt hierbij is dat iedere bewoner, of cliënt, een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven kan leiden.

Het motto hierbij is: ‘Geloof in eigen kunnen’. Open dagen Vrijdag 16 maart tussen 15.00 en 17.00 uur zijn er rondleidingen op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg 132 in Apeldoorn. Zie en ervaar tijdens deze rondleidingen

Sfeer proeven Ook verpleegkundigen niveau 3, woonbegeleiders of mensen die als vrijwilliger aan de slag willen, zijn van harte welkom tijdens deze open dagen. Er zijn medewerkers aanwezig die kunnen vertellen over hoe het is om te werken bij Riwis Zorg & Welzijn. Maak kennis en kijk op www.riwis. nl voor actuele vacatures en meer informatie.

HUISDIER van de WEEK

Lexi is klein opdondertje Lexi is een kruising Chihuahua van 7 jaar oud. Er is afstand van haar gedaan, omdat het niet goed meer ging in de huissituatie. Lexi is een vrolijk, lief hondje dat je even moet leren kennen, maar als ze je eenmaal kent is ze erg aanhankelijk. Lexi vindt het leuk om te spelen en haar flostouw is het meest favoriete speeltje. Lexi kan niet zo goed tegen

In een weiland nabij de schaapskooi vertelt de herder hoe en waarom hij samen met zijn hond de schapen hoedt. Voor kinderen die spelenderwijs meer over de schapen en de natuur van Hoog Buurlo willen weten, is er een leuke speurtocht. Voor het stillen van de honger en het lessen van de dorst is er bij een horecakraam koffie, thee, warme chocolademelk en koeken te koop. Er zijn ook broodjes verkrijgbaar,

die bezoekers zelf aan een stok boven een gezellig vuur kunnen bakken. Verder is er een klein winkeltje waar lammetjes- en schapenknuffels te koop zijn. Al sinds de negende eeuw lopen er schapen rond die de aangrenzende Hoog Buurlose heide begrazen en iedere avond in de schaapskooien terugkeren om er te overnachten. Op en rondom Hoog Buurlo lijkt de tijd stil te hebben gestaan.

Dierenasiel de Kuipershoek Kuipersdijk 11, Klarenbeek. Tel: 055-5068600. www.overgelder.dierenbescherming.nl Openingstijden di/wo/do/vr  13.30 - 16.30 uur 10.00 - 16.00 uur zaterdag  Op maandag, zon- en feestdagen zijn we gesloten.

Teken en win een modelspoorset modelspoorbouw te beoefenen. Mooiste trein Voor kinderen tot en met 11 jaar is een wedstrijd uitgezet, waarbij ze een startersset van het merk Märklin kunnen winnen. Teken daarvoor de mooiste trein die je kunt bedenken, zet je naam en contactgegevens erop en lever de tekening in bij de beurs in de Hanzehal. De winnaars krijgen bericht.

Lammetjesdag bij Hoog Buurlo UGCHELEN - Op zondag 18 maart van 11.00 tot 16.00 uur vindt bij schaapskooi Hoog Buurlo de Lammetjesdag plaats. Tijdens de Lammetjesdag laten de ongeveer honderd nieuwe bewoners zich in de grote schaapskooi bewonderen. Buiten de schaapskooi staan nog een aantal echte ‘knuffelschapen’. En er zijn nog meer kijk- en doe-activiteiten voor jong en oud. De toegang is vrij.

drukte, daarom plaatst het asiel haar niet bij kleine kinderen.

ZUTPHEN - In het weekend van 17 en 18 maart is het weer zover: de treinenbeurs in de Hanzehal, Fanny Blankers-Koenweg 2 te Zutphen. “Dit is een gezellige beurs, geschikt voor jong en oud. Voor de serieuze model-

spoorders is er volop keuze als ze boodschappen willen doen bij de vele standhouders. Maar er zijn ook beginsetjes te koop voor de beginnende modelbouwer. Inspiratie kun je opdoen bij de diverse opgestelde modelspoorbanen. Nostalgisch of modern; er zijn veel manieren om

De openingstijden zijn op beide dagen (17 en 18 maart) van 10.00 tot 16.00 uur. Entreeprijs is € 8,- voor iedereen vanaf 12 jaar (tot en met 11 jaar gratis onder begeleiding). Gratis parkeerplaatsen, de locatie ligt op 7 minuten loopafstand van het station van Zutphen.

Voor meer informatie kijk op http://www.modelspoorbeurszutphen.com/ en/of op facebook https://www.facebook.com/Modelspoorbeurszutphen.

extra € 2.000 emie inruilpr

Gratis ve rlengde garantie tot 4 jaar

Aantrekkelijke financieringsactie

50% korting op accessoires

Gaat uw hart sneller kloppen van het stoere en elegante postuur van een SUV? Kom dan naar het Autohaas SUV Event om onze 11 hartendieven te bekijken, er in te rijden en te vergelijken. Kijk op autohaas.nl/speeddate voor meer informatie.


m i r s e A k p s r e a l d a j o r o o r o n V 5 3 a t n t r a a d c r t e i e e s M DE HELE FAMILIE R O O V S I M R E K R O O D T U O

t r a a m 8 1 m / t 10 G A D O ZONDAG 11 EN 18 MAART EUR

MEGA kermis NIE

UW

ER

X X X

A T E M R M 60 OOSTE B

Openingstijden r u u 0 .0 2 2 t o t 0 .0 3 1 va n

GRATIS ent ree + parkeren

PARKEERTERREIN AMERICAHAL


DZA 13

WOENSDAG 14 MAART 2018

Column: Groen Doen Papier hier - dankjewel!

Wie wel eens in de Efteling is geweest, kent ‘m ongetwijfeld: Holle Bolle Gijs, de vriendelijke papierverslinder. In het Brabantse attractiepark staan intussen al elf varianten van de pratende prullenbak. De eerste Holle Bolle Gijs komt uit 1959 en moest rondslingerend afval beperken. Vanaf het begin had hij succes: om de vuilnisbak ‘Papier hier – dankjewel!’ te laten zeggen, raapten kinderen enthousiast troep van de grond op. Sommigen van hen plukten zelfs bladeren van een nabijgelegen heg. Holle Bolle Gijs is een voorbeeld van ‘nudging’, een methode om mensen onbewust te beïnvloeden om gewenst gedrag te vertonen. In het Engels betekent ‘nudge’ een zetje of duwtje. Nudging is het geven van een duwtje in de goede richting. In steden wordt nudging steeds vaker ingezet. Zo houdt de gemeente Eindhoven via

digitale technieken het uitgaansgebied op drukke momenten in de gaten. Als de sfeer verslechtert en er relletjes dreigen, wordt de straatverlichting aangepast: de kleur of intensiteit van het licht verandert, waarmee de stemming van het uitgaanspubliek subtiel wordt gestuurd. Nudging kan ook helpen parkeeroverlast te voorkomen. In Utrecht zijn bijvoorbeeld goede resultaten geboekt met de ‘Pssssst’nudge. Op plekken waar veel fietsen fout geparkeerd stonden, strooide men neppunaises - pinnetjes waarvan de scherpe punt was afgeknipt - op de grond. Uit angst een lekke band te krijgen, besloten veel fietsers hun rijwiel ergens anders neer te zetten. Zelfs een paar zandhopen in een park en een begeleidend bordje met daarop de tekst ‘Pas op! Fietsmonster gesignaleerd op ’t grasveld. Niet voeren a.u.b. (Hij eet fietsen)’ leverden minder foutparkeerders op. Nudging mag dus

Wat schaft de pot vandaag? Door Christa Dreef/Koksland.nl

Spaghetti met gehaktballetjes 1/2 tl zwarte peper 2 tenen knoflook 1 sjalotje 1/2 eetlepel olijfolie

best leuke elementen bevatten. Dat zien we ook bij de pianotrap: als je op de traptreden gaat staan, komt er pianogeluid uit. Op een metrostation in Stockholm leidde deze nudge ertoe dat 66 procent van de reizigers de roltrap en lift verruilden voor de ‘muziektrap’. En in dezelfde stad zorgde het inbouwen van geluidseffecten in een afvalbak voor minder zwerfvuil dan daarvoor. Toch kleven er bezwaren aan nudging. Want als je het eenmaal doorhebt, gaat de lol er snel vanaf. Profijt van nudging op de lange termijn is dan ook niet gegarandeerd. Sterker nog: het kan ook irritatie opwekken. Op het eerste gezicht is een pratende prullenbak of pianotrap grappig, maar in een buurt waar mensen wonen en werken kan het geluid gaan vervelen en overlast veroorzaken. Misschien hebben in onze leefomgeving ‘stille’ nudges nog wel de meeste kans van slagen. Zo werken op straat geschilderde groene voetstappen richting een afvalbak ook: in een experiment in Kopenhagen belandde door deze simpele actie 46 procent minder afval op de grond dan normaal. Om effect te hebben hoeft Holle Bolle Gijs dus niet per se ‘Papier hier – dankjewel!’ te roepen. Gert-Jan Hospers

https://koksland.nl/spaghetti-met-gehaktballetjes/ Mis je inspiratie en weet je niet wat je moet koken? Deze spaghetti is supersimpel om te maken en staat bovendien snel op tafel. Met dit recept heb je voldoende eten voor 4 tot 6 personen. Ingrediënten: Voor de balletjes: 500 gram half om half gehakt 1/2 tl zout 1/1 tl zwarte peper 1/2 tl uienpoeder

1/2 tl knoflookpoeder 2 el panko 1 ei (1/4 tl sambal als je het iets pittiger wilt) Voor de pasta: 1 pak spaghetti 600 gram Italiaanse voorgesneden groente 200-250 gram spekreepjes 2 blikken tomatenblokjes 1 el basilicum 1/2 tl zeezout

Bereidingswijze: Doe het gehakt met alle ingrediënten voor de balletjes in een schaal en kneed goed door. Rol er vervolgens kleine balletjes van. Zet vervolgens apart. Snijd de knoflook en het sjalotje in kleine stukjes en doe in een warme braadpan met een 1/2 eetlepel olijfolie en bak kort aan. Voeg vervolgens de spekreepjes en de gehaktballetjes toe en braad de gehaktballetjes tot ze iets bruin opkleuren. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, basilicum, zout en peper toe en breng de saus aan de kook. Als de saus kookt, voeg je de groente toe, doe je een deksel op de pan en laat je alles een kleine 15 minuten op een laag vuur lekker pruttelen. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, terwijl je saus staat te pruttelen. Giet de pasta af en serveer met de saus. Eet smakelijk!

Muzikale raamvertelling STEDENDRIEHOEK - De koren Inspiration uit Terwolde, Step by Step uit Bussloo en Seven up uit Apeldoorn presenteren een muzikale raamvertelling over Maria Magdalena. De laatste uren van Jezus’ leven, zijn lijden en opstanding

worden verteld door Frans Ort en Wil Rothengatter. De optredens vinden plaats op 24 maart om 19.30 uur in de Bronkerk in Ugchelen; 25 maart om 19.30 uur in de Dorpskerk te Terwolde; 28 maart om 19.30 uur in de

Katholieke kerk te Bussloo; 30 maart om 19.30 uur in de Wilhelminakerk in Beemte. De kerken zijn een half uur voor aanvang geopend. De toegang is vrij. Voor meer informatie zie: passion-apeldoorn.nl

15,- PER DAG EXCLUSIEVE LEZERSACTIE

Ga naar de website, vul de code CHEAPRENT in en ontvang een leuke verrassing bij de huur van deze promo-auto! Liever een andere auto huren? Check de website.

www.xlrent.nl

XLRENT IS EEN DOCHTERONDERNEMING BINNEN DE AUTOHAAS GROEP

HUUR MIJ VOOR


A 14

WOENSDAG 14 MAART 2018

Léonie flyert in centrum

Bloemisterij Labberton

APELDOORN - Op zaterdag 17 maart voert 50PLUS campagne op het Raadhuisplein in Apeldoorn. De inwoners van Apeldoorn en de omliggende dorpen kunnen dan bij het lokale 50PLUScampagneteam terecht met vragen over het verkiezingsprogramma en de eventuele problemen die ze ondervinden met de gemeentelijke dienstverlening.

or Uw adres vo n vo o r ke ideeë Heel veel leu s ieringen uw paasver huis in en o m het

Laat nu uw bak of schaal vullen , klaar terwijl u wacht

Energiefonds helpt Apeldoorners op weg

Kronkeltakken, Magnoliatakken, kippen en kuikens van metaal of keramiek. Eieren van groot tot de kleine kievitseitjes in wit,bruin of kleurtjes. Mos, vlinders, vogeltjes, etc.

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn introduceert het energiefonds Apeldoorn. Speciaal voor bedrijven, instellingen of organisaties met concrete wensen om te investeren in energiebesparing of opwekking van duurzame energie.

Violen, narcissen, hyacinten, in veel kleurtjes.

Labberton

bl

Wethouder duurzaamheid Mark Sandmann is ontzettend blij dat het energiefonds nu een feit is en hoopt op veel aanvragen: “De energietransitie is één van de grootste uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Om onze ambities te realiseren is het heel belangrijk dat duurzame, innovatieve projecten in onze gemeente niet stranden op een financieringsdrempel. We hopen dat we via het Energiefonds veel organisaties juist over deze drempel heen kunnen helpen!”

uw

ro p o e mi eu Apeldoorn Julianalaan 11 055-5215565. Open: ma. t/m vr. 08.00-17.30 u, za. 08.00-16.00 u Filiaal (parkeerplaats Aldi) Hoge Dries, Eendrachtstraat. Open: ma. t/m vr. 09.00-18.00 u, za. 09.00-16.00 u

st

Bloemisterij

“Denk bijvoorbeeld aan uitvoerende instanties zoals het Activerium, zorgaanbieders en PlusOV. Wij willen graag horen wat er onder de inwoners leeft!”

www.bloemisterijlabberton.nl

Die dag wordt het campagneteam ondersteund door Léonie Sazias (zie foto); zij was sinds 2006 zelf gemeenteraadslid in Hilversum en is de laatste jaren Tweede Kamerlid voor 50PLUS. Zij gaat graag in gesprek met de kiezers en flyert samen met de Apeldoornse leden van het 50PLUS-campagneteam op zowel het Raadhuisplein als het Marktplein.

Het Energiefonds is opgericht omdat de gemeente Apeldoorn op termijn energieneutraal wil zijn. “Dat betekent dat we in de toekomst in Apeldoorn evenveel energie opwekken als we

gebruiken. Om deze energietransitie te realiseren, zoekt de gemeente continu naar manieren om duurzame energieprojecten aan te jagen of te ondersteunen.” Veel bedrijven en organisaties (bijvoorbeeld een instelling, sportclub, kerk of energiecoöperatie) vinden duurzaam ondernemen belangrijk. Omdat het op termijn geld oplevert, of vanuit de overtuiging dat het belangrijk is om voor toekomstige generaties een leefbare aarde achter te laten. Duurzame investeringen zoals zonnepanelen, een warmtepompinstallatie, een ledverlichtingssysteem of energiezuinige apparatuur zorgen uiteindelijk voor een lagere energierekening. Maar de startinvestering die ervoor nodig is kan behoorlijk groot of lastig

te financieren zijn. Als het niet lukt om bij een bank of andere financiële instelling financiering te krijgen, schiet de gemeente Apeldoorn via het Energiefonds graag te hulp. Zodat bedrijven en organisaties toch een lening kunnen afsluiten om hun investering mogelijk te maken. Wel is één van de voorwaarden dat een aanvrager ook zelf een deel van de investering betaalt of elders financiert. Op de site www.apeldoorn.nl/ energiefonds staan alle voorwaarden en alle rentetarieven. Als een ondernemer of vertegenwoordiger van een organisatie al concrete plannen en ook al een offerte heeft, kan hij of zij op deze pagina direct online een lening aanvragen. Belangstellenden kunnen natuurlijk ook eerst vragen stellen, of een oriënterend gesprek aanvragen. Dat kan via e-mail energiefonds@ apeldoorn.nl

VOETEN EN SCHOEN 10-DAAGSE BIJ VOETWINKEL APELDOORN & BETER LOPEN De aankomende 2 weken, van maandag 19 maart tot en met zaterdag 31 maart staat Voetwinkel Apeldoorn, aan de Asselsestraat 260, bol van de aktiviteiten rondom voeten, schoenen en welzijn.

Speciale aandacht vragen we voor onze JOYA experience dag op woensdag 21 maart. Maak eens kennis met deze rugvriendelijke unieke schoenen. Gratis Joya schoenen passen en een loopanalyse door de JOYA expert.

Rene van Essen en zijn medewerkers plus het team van behandelaars staan de aankomende weken klaar om een ieder met voetproblemen of interesse in schoenen, voeten en meettechnologie te voorzien van oplossingen en informatie.

Onze partner Beter Lopen bestaat dit jaar 45 jaar, graag willen we u onze ervaring en expertise delen tijdens deze 10-daagse. Kortom bij Voetwinkel Apeldoorn alles voor uw voeten, schoenen en welzijn onder een dak.

45

PROGRAMMA

JAAR

Maandag: 19 maart t/m zaterdag 31 maart MAANDAG 19 MAART: Gratis korte behandeling bij Pedicure Zohra. Nagels knippen of eelt, likdoorn verwijderen. Maak eens kennis met onze Zohra DINSDAG 20 MAART: Bodytronic 3D-scan dag, gratis 3D scan bij Podologe Ria. Tijdens en na deze unieke 3D scan maakt Ria een voetanalyse en geeft u advies. WOENSDAG 21 MAART: JOYA Experience dag... ontdek wat Joya schoenen voor uw rug, voeten en knieën kunnen betekenen. Gratis Joya schoenen testen, voetdrukmeting, loop- en houding analyse, professioneel schoenadvies. Joya expert aanwezig. DONDERDAG 22 MAART: Voetreflexologie-middag, maak eens kennis met voetreflexologie, middels voetreflexbehandeling geeft Renate u diepe ontspanning en helpt uw lichaam weer in balans. Gratis verkorte voetreflexbehandeling. VRIJDAG 23 MAART: Gratis voet- en schoentechnisch onderzoek bij ortopedisch schoenmaker Arno. Leg uw voet en/of schoenprobleem in handen bij Arno

MAANDAG 26 MAART: Gratis korte behandeling bij Pedicure Zohra. Nagels knippen of eelt, likdoorn verwijderen. Maak eens kennis met onze Zohra DINSDAG 27 MAART: Bodytronic 3D dag, gratis 3D scan bij podologe Ria. Tijdens en na deze unieke 3D scan maakt Ria een voetanalyse en geeft u advies DINSDAG 27 MAART: Gratis diabetische voetscreening bij podotherapeute Jorine. Advies omtrent diabetische voetproblemen en/of klachten WOENSDAG 28 MAART: SOCKWELL dag, maak eens kennis met de unieke Sockwell compressie sokken. Heerlijke ondersteuning tijdens lange dagen staan, lopen en/of reizen. DONDERDAG 29 MAART: Voetreflexologie-dag, maak eens kennis met voetreflexologie, middels voetreflexbehandeling geeft Renate u diepe ontspanning en helpt uw lichaam weer in balans. Gratis verkorte voetreflexbehandeling.

VRIJDAG 30 MAART: Heerlijk voor het weekeinde nog even ontspannen? Of uw spieren na het sporten weer even los maken? Gratis korte ontspannings/sportmassage bij Mark. VRIJDAG 30 MAART: Gratis voet- en schoentechnisch onderzoek bij ortopedisch schoenmaker Arno. Leg uw voet en/of schoenprobleem in handen bij Arno VRIJDAG 30 MAART: Gratis diabetische voet- en schoenscreening bij podotherapeute Jorine. Advies omtrent diabetische voetproblemen en/of klachten in combinatie met schoenen. ZATERDAG 31 MAART: Heerlijk in het weekeinde nog even extra ontspannen? Of uw spieren na het sporten weer even los maken? Gratis korte ontspannings/sportmassage bij Mark. Al onze behandelaars zijn dagdelen aanwezig, maak daarom uw persoonlijke afspraak of loop gewoon even binnen......055-3125332

Asselsestraat 260 | Apeldoorn | Tel. 055 - 31 25 332 | www.beterlopen.nl


A 15

WOENSDAG 14 MAART 2018

‘De Earring is mijn hart, maar dit is lachen!’ Daim de Rijke en Huub van Loon. Vier jaar nadat Barry Hay besloot om naast de Golden Earring een nieuw project op te starten, verscheen in mei 2016 het debuutalbum van Barry Hay’s Flying V Formation. Een aantal nummers was er al en is sinds 2012 talloze malen live gespeeld. De wens om deze en nieuwe composities op te nemen bestond al langer, maar het viel niet mee om alle agenda’s op elkaar af stemmen. In de zomer van 2015 was het moment eindelijk daar. Met Di-rect bassist Bas van Wageningen als co-producent ging Barry Hay’s Flying V Formation de Basement Studio in Den Haag in. Na de release van het album in

APELDOORN - Barry Hay, natuurlijk bekend als de zanger van Golden Earring, besloot in 2012 een nieuw project op te starten. Samen met onder anderen Pablo van de Poel van DeWolff speelt Barry met Flying V Formation verrassende versies van Earring classics, een mix van favoriete songs en nieuw materiaal. Op vrijdag 16 maart komt Barry Hay’s Flying V Formation, samen met voorprogramma Certain Animals, naar de popzaal van Gigant. Barry Hay’s Flying V Formation bestaat, naast natuurlijk Barry Hay, uit DeWolff-frontman & gitarist Pablo van de Poel en de muzikanten Jan Rooymans,

mei van 2016 volgde al snel een clubtour en ook nu, twee jaar later, gaat de band weer door het land! Op 16 maart wordt Gigant aangedaan. Over de Flying V Formation zegt Barry Hay: “De Earring is mijn hart, maar dit is lachen! Die jongens zijn steengoed, we are going to blow you away!” Voorprogramma: Certain Animals Certain Animals serveert smerige rock met een psychedelisch rafelrandje. Meerstemmig en melodieus. Het Rotterdams trio staat nog geen jaar op de planken, maar weet in korte tijd al vele zieltjes te winnen. Na het voorprogramma van onder andere

Therapy?, Golden Earring, Randy Hansen, Brainbox, The Grand East, Navarone en Nachtschade te zijn geweest in zalen als Paard van Troje, Effenaar, Hedon en Rotown, tourde het drietal in het najaar van 2017 succesvol mee met de Popronde. Met ruim 30 shows in drie maanden tijd maakte Nederland snel kennis met de lekkere vieze, melodische en meerstemmige sound van Certain Animals. De deuren van de zaal openen om 20.00 uur en het concert start om 20.30 uur. Tickets kosten € 17,50, Vrienden van Gigant betalen € 15,-. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.

Flink doortrappen voor een sportbril van Klein Optiek APELDOORN - Zaterdag 17 maart komt de vertegenwoordiger van adidas eyewear bij Klein Optiek om de gehele collectie adidas sportbrillen te presenteren. “Hij toont alle mogelijkheden, want er zijn diverse combinaties. Alleen op die dag bieden wij een clip op sterkte aan van € 139,- voor slechts € 79,50, in combinatie met een adidas sportbril”, aldus winkeleigenaar Johannes Veldhoen.

kunnen tijdens deze speciale adidas dag bovendien op de racefiets stappen die in een hoek van de winkel staat opgesteld. En deze sportieve inspanning loont. Veldhoen: “Wie zaterdag de snelste tijd fietst, wint zomaar een adidas sportbril!”

Bezoekers van de optiekzaak in winkelcentrum de Eglantier

€ 7 399,-

KEUKEN INCLUSIEF : AEG COMBI OVEN, INDUCTIEKOOKPLAAT, AFZUIGKAP, KOELKAST, VAATWASSER EN KUNSTSTOF WERKBLAD AFMETING : 404,8 CM

KEUKENS

Uitdaging Al in het najaar van 2017 droeg Klein Optiek deze ludieke actie uit in het kader van het 35-jarig jubileum van de winkel. RTL-weerman William Huizinga, een vaste klant van de optiekzaak, volbracht de 3,5 kilometer fietsen destijds in 8.48 minuten. De vraag annex uitdaging luidt dan ook voor komende zaterdag: wie doet hem dat na of gaat er sneller? Deze aparte hoek in de zaak voert als thema Sport & Vision. “Hier vind je brillen voor welke sport dan ook”, vertelt

KEUKEN INCLUSIEF :

€ 12 249,-

ATAG OVEN, GASKOOKPLAAT, KOEL-VRIES COMBINATIE, DESIGN AFZUIGKAP, VAATWASSER EN COMPOSIETSTENEN WERKBLAD AFMETINGEN : 257x240 CM + 183,2 CM

VLIJTSEWEG 63 – T : 055-5790095 – www.ixina.nl

Veldhoen. “Hardlopen, wielrennen, water- en wintersport, noem maar op. De watersportbrillen komen met plotters, zodat de bril blijft drijven als-ie onverhoopt in het water valt. En we hebben hier tevens echte ski-goggles. Voor alle brillen geldt dat ze verkrijgbaar zijn zonder sterkte of op sterkte, en tot iedere sterkte. Zo willen wij ons onderscheiden als dé sportopticien van Apeldoorn en omgeving.” Klein Optiek, Eglantier 501, Apeldoorn, T. 055-5421337


GENIET VAN ONZE ACTIES ELEKTRISCHE GRASMAAIER ME 235 ELEKTRISCHE HEGGENSCHAAR HSE 42 - 45 cm

€ 149 * € 99

*

ipv € 169

ipv € 129 146

BENZINEGRASMAAIER MB 248 BENZINEHEGGENSCHAAR HS 45 - 45 cm

€ 299 € 279 ipv € 369

BENZINE-MOTORZEIS FS55 BENZINEMOTORZEIS FS 55

€ 229 i.p.v. € 299

ipv € 349

Poel Bosbouwartikelen Steenbokstraat 45 * Apeldoorn 055 - 303 2200 * www.poelonline.nl

TIJDE LI AANB JKE IEDING

1 e en 2 e Paasdag geopend! PER 1 APRIL VOOR ONZE GASTEN 3 UUR GRATIS PARKEREN P1 BEEKSTRAAT 17

Reserveer nu! SHABU TO GO APELDOORN | MARKTPLEIN 40 | 055 - 2034005 | SHABUSHABU SUSHI & GRILL | MARKTPLEIN 40 | 055 - 744 00 63 | WWW.SHABUSHABU.NL

€3

€ 46


SPORT IN APELDOORN

WOENSDAG 14 MAART 2018 | A 17

Strikwerda geeft zijn visitekaartje af

Roest wil op eigen kracht in eredivisie blijven

door Rob Kruitbosch

door Rob Kruitbosch

donderdag 54 jaar geworden Apeldoorner uit wat hij nodig acht om een finaleplaats te bereiken en titelhouder Abiant Lycurgus van de troon te stoten in volleyballand.

APELDOORN - Draisma Dynamo liep medio vorige week averij op richting de beoogde finaleplaats in de play-offs. Door toedoen van het Seesing Personeel Orion van Redbad Strikwerda blijven de Apeldoornse volleyballers genoodzaakt tot achtervolgen. ’s Lands meest succesvolle coach, die al zijn hele loopbaan grossiert in titels, flikte het weer eens. Met zo’n conduitestaat als die van de Apeldoornse trainer, blijft het hoe dan ook onder alle omstandigheden fijn thuiskomen.

voor de 23-19 voorsprong die Draisma Dynamo in de derde set uit handen gaf. “Wij hadden hetzelfde tegen Lycurgus. Na de 0-3 overwinning in We stonden 20-14 voor en de Draisma Dynamo Arena gingen toen lopen koekenbaksmaakte de markante oud- ken. Dat deden zij ook. Ze creDynamospeler het zoet der ëren een afstand van drie of overwinning op geheel eigen vier punten en laten het zelf wijze. Met een greep uit liggen. Als je alleen met resulhet bakje met winegums en taten bezig bent, ga je niets zoete drop dat op de tafel bereiken.” van de puntentellers stond… “Zo’n 3-0 overwinning is in Aansluitend gaf de Orion- set-ratio natuurlijk heel goed. coach een uitgebreide uit- Ons niveau was niét goed. We aanvang: eenzetting over het strijdplan scoorden aanvallend slechts 14.00 uur waarmee hij zijn Doetinchemse 35 procent. Heel matigjes. Winkewijertlaan 80 team over grofweg anderhal- APELDOORN Eigenlijk hoort dat 50 procent ve maand bij de ontknoping te zijn. Dat percentage gaat van de strijd om de landstitel omhoog door een plan te hebop de hoogste trede van het ben. Qua blok en verdediging ereschavot wil brengen. hebben we het heel behoorZoals Strikwerda op veel lastige lijk op orde. We hebben meer volleybalvraagstukken door- scorende ballen nodig. Per set gaans wel een antwoord weet, moeten we drie of vier balhad hij ook wel een verklaring len extra scoren”, legde de

bovenin meedraait, dan twee halve teams. Voor Apeldoorn lijkt me dat beter. Met PFC erbij denk ik ook dat er nóg meer toeschouwers bij de wedstrijden zullen komen.” De voorzitters van WSV en PFC bekeken de wedstrijd van zaterdagavond in sporthal Zuiderpark al broederlijk naast elkaar op de tribune. Zelf gaat Anouk Roest geen actieve rol spelen bij de nieuwe club die binnenkort het levenslicht ziet. “Ik heb ze met elkaar in gesprek gebracht. Ik houd het na dit seizoen voor gezien.”

APELDOORN - Een overwinning op HV/Veerhuys heeft handhaving weer wat dichterbij gebracht voor WSV/ FSG Academy. De 7-2 zege sterkt Anouk Roest en zijn zaalvoetballers in de overtuiging dat ze het eredivisieschap in de resterende vijf duels op eigen kracht kunnen veiligstellen. “Als we hadden verloren, dan was het klaar geweest”, sprak de winnende coach naderhand duidelijke taal.

De Groningers blijven favoriet voor de landstitel 2018. Het behoort desondanks nog altijd tot de mogelijkheden dat Redbad Strikwerda komend seizoen de landskampioen bij de mannen onder zijn hoede heeft. Hij is druk doende een doeltreffende strategie uit te werken. “Tot nog toe hebben wij daar de middelen niet voor gevonden. Kijk je naar Roest won zo’n beetje alles de uitslagen, dan hebben wij wat er te winnen valt in het niet voor niets al zes keer zaalvoetbal. Een degradatie van Lycurgus verloren. Zoals maakte de WSV-coach in zijn het ook niet de eerste keer is lange loopbaan nooit mee. dat wij van Dynamo hebben Hij wil het graag zo hougewonnen. Dat zijn de wetten den. De tekenen staan sinds Zondag 18 maart 2018afgelopen weekend gunstivan de grote getallen.” Door een afgetekende 3-0 ger. Met hun overwinning zege bij Coniche Topvolleybal op HV/Veerhuys vergrootZwolle herstelde Draisma ten de Apeldoorners de kanDynamo zich zaterdag van de sen voor zichzelf om aan het BALSPONSORS tik die Strikwerda en de zijnen einde van de rit op de ‘veiuitdeelden. lige’ negende plek te eindigen. Vooral de manier waarStand kampioenspoule bij de op de zege tot stand kwam, mannen na afgelopen week- stemde Roest tevreden. “We end: 1. Abiant Lycurgus 4-17, bleven rustig”, roemde hij 2. Seesing Personeel Orion zijn spelers dat ze niet voor 5-16, 3. Draisma Dynamo de zoveelste keer een voor4-12, 4. Advisie/SSS 5-6, 5. SV sprong onnodig door de Land Taurus 5-5, 6. Coniche vingers lieten glippen. Tot Topvolleybal Zwolle 5-1 opluchting van Roest stond zijn ploeg de opponent ditFoto: Orion maal niet toe langszij te

A.V.V. Columbia - TVC ‘28

komen. “We hebben dit seizoen al acht keer in de laatste minuten de punten weggegeven. We hadden 24 punten meer kunnen hebben.” Roest juicht de op handen zijnde fusie met PFC/Pro Sport Centrum - dat vrijdag de topper in de eerste divisie B bij naaste achtervolger ZVV Eindhoven met 5-3 won - van harte toe. De WSVcoach ziet volop voordelen bij een krachtenbundeling van de twee Apeldoornse topteams. “Je kunt beter één goede club hebben die

Alpay Yuzgec solliciteerde alvast naar een plekje onder de lat. De keeper, die dit seizoen lang moest wachten op zijn kans bij WSV/ FSG Academy, liet tegen HV/ Veerhuys zien waarom de bondscoach van het Turkije hem al liet debuteren in de nationale ploeg. Het duurde eventjes alvorens de talentvolle Apeldoornse doelman Roest overtuigde van zijn kwaliteiten, maar zaterdagavond beschaamde Yuzgec het in hem gestelde vertrouwen allerminst. “Tegen Watergras had ik ook al meegedaan. Elke speler wil spelen natuurlijk. Ik heb niet heel veel te doen gehad, maar ik kan denk ik wel tevreden mag zijn over hoe het ging”, aldus WSV’s sluitpost.

Coolen VOLLEYBAL DAMES

Alterno Apeldoorn

Zondag 18 maart 15.30 uur GRATIS ENTREE Alternohal Apeldoorn Waleweingaarde 101 T: 055 5417401 www.alterno-apeldoorn.nl

aanvang: 14.00 uur

COOLEN-ALTERNO DS 1 ZWOLLE DS 1

Winkewijertlaan 80 - APELDOORN

Zondag 18 maart 2018

A.V.V. Columbia TVC ‘28 BALSPONSORS

Golf-en Business Club De Scherpenbergh

WHC

DE SCHERPENBERGH

Albaweg 43, 7364 CB Lieren T. 055-5051262

Vrije golfer?

Laat je registreren bij WHC De Scherpenbergh en profiteer van de voordelen! Een jaarlijkse contributie van € 95 en eenmalig inschrijfgeld van € 40 met deze faciliteiten: • NGF en handicap registratie, inclusief verzekering en golfjournaal. • Kortingen tot 30% op de greenfee prijzen van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh. • Kosteloos gebruik van de oefenfaciliteiten van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh. • Deelname aan leuke wedstrijden die maandelijks worden georganiseerd. • De mogelijkheid om deel te nemen aan het lesaanbod van Golfschool Apeldoorn.

Beginnen met golfen was nog nooit zo eenvoudig! Complete beginners golfcursus voor € 185! • 12 uren golfles van een gediplomeerde golfprofessional. • Twee golfregelavonden inclusief NGF regelexamen. • Baanpermissie garantie bij aansluitend lidmaatschap van WHC De Scherpenbergh • Geen inschrijfgeld WHC De Scherpenbergh. • Onafhankelijk advies bij de aanschaf van een golfuitrusting.

Voor vragen en aanmeldingen? Golf@scherpenbergh.nl, 055 5051262, www.whcdescherpenbergh.nl

ZATERDAG 17 MAART OPENING VAN ONZE NIEUWE WINKEL Graag vieren wij dit met jullie en nodigen wij jullie van harte uit om niet alleen de nieuwe kleding te komen bekijken, maar ook zijn er een tal van leuke activiteiten:  SelfietoGO Fotobooth met Beauty vlogster Michelle Agerbeek en Make Up Artist @mar.bellabeauty  Give Aways van MARIA TAILOR, WANDERLUST, ALIX THE LABEL en THE GIFT LABEL  Drinks & Glamorous Bites  Gratis Goodie bags  10% EXTRA KASSAKORTING

e Nieuw & n merke re grote e ti collec

Kom langs en profiteer van al deze voordelen! Koninginnelaan 66, 7315 BP Apeldoorn www.shopdistrict.com


A 18

WOENSDAG 14 MAART 2018

Beschermd Wonen in uniek woonzorggebouw ontwikkeld volgens de uitgangspunten van het concept Beschermd Wonen van FAME. Beschermd Wonen is in de basis een volwaardig woonconcept, met tweekamerappartementen met eigen badkamer, keuken, energiemeters en een bergkast met ruimte voor wasmachine. Dit wordt aangevuld met een sociale leefomgeving voor ontmoeting, activiteiten en welbevinden. Door deze manier van wonen, kan de bewoner zo veel mogelijk eigen keuzes blijven maken.

APELDOORN - Langs het kanaal op de hoek Kanaal Noord en MolenstraatCentrum is begonnen met de bouw van een nieuw en voor Apeldoorn uniek woonzorggebouw. Wethouder Johan Kruithof onthulde vorige week het bouwbord. Er komen in totaal 86 appartementen en twee suites/studio’s voor tijdelijke opname volgens het concept Beschermd Wonen. Met de realisatie in opdracht van De Goede Zorg van het woonzorggebouw krijgt het centrum een toegangspoort met allure. Het woonzorgcentrum wordt in opdracht van De Goede Zorg ontwikkeld

door Trebbe-Klok Projecten VOF in samenwerking met FAME Planontwikkeling. Syntrus Achmea Real Estate

& Finance neemt de woningen in belegging. Het gebouw bestaat uit vier en zes bouwlagen en is

Duurzaam en toekomstbestendig Verder is en wordt veel aandacht besteed aan en extra

geïnvesteerd in het energieconcept. Gekozen is voor het Passief huis-concept, dat uitgaat van zoveel mogelijk reduceren van de energievraag en wordt er geen gas gebruikt. De energie die wel nodig is wordt zoveel mogelijk opgewekt met duurzame energiebronnen (zoals zonnepanelen). Hiermee wordt voorgesorteerd op eisen van Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG), waar alle nieuwbouw in Nederland vanaf 2021 aan moet voldoen. Doordat er volwaardige tweekamerappartementen gerealiseerd worden is het gebouw, als dat in de toekomst wenselijk is, zonder grote aanpassingen prima geschikt te maken voor

andere doelgroepen die graag in een centrumomgeving willen wonen. Ook dat is duurzaamheid. Bert Blaauw van de Goede Zorg: “Het unieke aan het concept is het streven dat iedereen, onafhankelijk van de mate van zorg, recht heeft op een eigen woonruimte. Dus ook mensen met dementie of een zware somatische zorgvraag, die 24-uurs onplanbare zorg nodig hebben. Niet voor niets is ons motto ‘U leeft zoals u dat wilt!’ Naar verwachting is het nieuwe woonzorggebouw eind 2019 gereed. (Foto: Maarten Sprangh)

Veertien activiteiten bij de Voettiendaagse Door Mandy Hendriks APELDOORN - Van maandag 19 tot en met zaterdag 31 maart is de Voettiendaagse bij de Voetwinkel Apeldoorn. Aan de Asselsestraat 260 verzorgt eigenaar Rene van Essen met zijn team van experts vele activiteiten rondom voeten, schoenen en welzijn. Ook wordt er aandacht besteed aan partner Beter Lopen, die dit jaar 45 jaar bestaat. De Voettiendaagse is voor iedereen die een oplossing wil voor zijn of haar voetprobleem of meer informatie wil over schoenen, voeten

de JOYA Experience Day kunnen mensen gratis de schoenen testen, een voetdrukmeting, loop- en houdinganalyse en professioneel schoenadvies krijgen.

en meettechnologie. Een van de activiteiten is een JOYA Experience Day op woensdag 21 maart, waarbij een JOYAexpert aanwezig is. Sinds een jaar verkoopt de Voetwinkel

Apeldoorn deze ‘zachtste schoenen ter wereld’ van de Zwitserse firma JOYA. “Deze zool is zo zacht, dat het meteen de banden en gewrichten ontlast”, legt Rene uit. Tijdens

Een ander onderdeel op het programma is de Voetreflexologiemiddag op donderdag 22 en 29 maart, door behandelaar Renate. “Dit is anders dan een gewone voetmassage. Deze massage brengt het hele lichaam weer in balans. Het is een soort therapie, voor mensen die veel hoofdpijn, emotionele klachten of stress ervaren.” Tijdens deze korte behandeling kan men kennismaken

met behandelaar en eventueel een vervolgafspraak plannen. De Voetwinkel Apeldoorn is altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing. Daarom hebben zij ook als een enige in Nederland de Bodytronic 3D. “Dit is een unieke scanmethode om de individuele vorm en omvang van voet en been te meten en om te zetten naar een 3D-model. Tegelijkertijd wordt een statische voetafdruk middels de geïntegreerde drukmeetplaat vervaardigd. Tijdens en na deze unieke 3D-scan maakt podologe Ria een voetanalyse en geeft u advies.” De Bodytronic 3D-scandag is op dinsdag 20 en 27 maart.

Verder komen tijdens de Voettiendaagse pedicure Zohra, ortopedisch schoenmaker Arno, podotherapeute Jorine en ontspannings- en sportmasseur Mark naar de winkel. Daarnaast is het woensdag 28 maart SOCKWELL-dag, waarbij kennis kan worden gemaakt met de compressiesokken van SOCKWELL. Tijdens de Voettiendaagse wordt ook aandacht besteed aan het 45-jarig bestaan van partner Beter Lopen. Aanmelden van tevoren is nodig. Maak daarvoor een afspraak via telefoon 0553125332 of loop even binnen bij de Voetwinkel Apeldoorn.

Rabobank Clubkas Campagne gaat van start! Rabobank Apeldoorn en omgeving draagt het verenigingsleven in de regio een warm hart toe. Daarom stellen wij € 100.000,- beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne! Alle leden van Rabobank Apeldoorn en omgeving mogen meebeslissen waar deze bijdrage naartoe gaat. De inschrijfperiode van de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Apeldoorn en omgeving zit erop. Maar liefst 121 clubs hebben zich ingeschreven! Nu start het belangrijkste onderdeel van de campagne: het werven van stemmen voor de clubs. Onze leden kunnen van 13 maart tot en met 2 april met een persoonlijke code hun stem uitbrengen op clubs die deelnemen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Zij ontvangen hiervoor een (digitale) uitnodiging. Elke stem is dus geld waard! Alle leden krijgen van ons vijf stemmen die ze kunnen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde club.

Stem op jouw club en maak het verschil!

Kijk op www.clubkascampagne.nl/apeldoorn welke clubs meedoen en wat zij met hun bijdrage willen gaan doen. Lid van Rabobank Apeldoorn en omgeving? Breng dan snel je stem uit!


ASSELSESTRAAT

WOENSDAG 14 MAART 2018 | A 19

Verantwoord sporten met Trim Apeldoorn Voor alle vragen over geldzaken

APELDOORN - “Uitgedaagd door het enthousiasme waarmee velen de Centraal Beheer Acht van Apeldoorn of de 10 Engelse Mijlen gelopen hebben? En heb je altijd al willen hardlopen, grijp dan nu je kans! Trim Apeldoorn daagt je uit om, nu de lente weer in aantocht is, enthousiast en verantwoord met sporten te beginnen”, aldus clubsecretaris Jacques van der Pols. Op dinsdag 27 maart om 19.00 uur start Trim Apeldoorn, alweer voor de negende keer, een beginnersgroep. “Gedurende twaalf weken word je, onder deskundige begeleiding,

klaargestoomd om 5 kilometer aaneen te kunnen hardlopen. Dat doe je door op dinsdagavond 19.00 uur en zaterdagmorgen 9.00 uur deel te nemen aan deze beginnersgroep. Na die twaalf weken

kun je aan onze reguliere activiteiten deelnemen en in het najaar mee gaan trainen voor bijvoorbeeld de Centraal Beheer Acht van Apeldoorn van 2019. Het is wel van belang om over een goede

gezondheid te beschikken.” Hij vervolgt: “Vind je hardlopen leuk en ben je nu in staat om vijf minuten ‘hard’ te lopen, meld je dan aan voor de introductiebijeenkomst. We geven voorlichting over de opzet van deze beginnerscursus op woensdagavond 21 maart vanaf 19.00 uur bij Stayokay Apeldoorn aan de Asselsestraat 330. Aanmel ding is mogelijk via e-mail secretariaat@trim-apeldoorn.nl” Deelnemers aan de beginnerscursus betalen € 35,- en krijgen daarvoor ook een Trim Apeldoorn loopshirt. Voor meer informatie kan men terecht bij Van der Pols, telefoon 055-3670450. Het maximumaantal deelnemers bedraagt twintig. Kijk voor meer informatie op de website www.trim-apeldoorn.nl.

Het inloopspreekuur vindt elke woensdag plaats van 10.00 tot 12.00 uur (behalve in de schoolvakanties), gelijktijdig met het inloopspreekuur van het schoolmaatschappelijk werk op Aventus. Een medewerker van het JIP is aanwezig om vragen van studenten over

geldzaken te beantwoorden. Met het financieel spreekuur wil men jongeren goed informeren en daarmee schulden voorkomen. Jongeren van 12 tot 27 jaar kunnen bij het JIP terecht voor informatie, advies en hulp op het gebied van bijvoorbeeld geld, werk(loosheid), studiefinanciering, huisvesting, verslaving, relaties, seksualiteit en nog veel meer. Ook ouders, hulpverleners en andere professionals kunnen contact met het JIP opnemen met vragen over jongeren. Het JIP is te vinden aan de Asselsestraat 65, telefoon 088-7846222. Bijzonderheden rondom spreekuurtijden worden tijdig aangekondigd op Facebook, Twitter en Instagram.

een Mantra Meditatie Concert van 19.30 tot 21.30 uur. Marja: “Mantra is een natuurlijke weg naar meditatie. Chanting activeert de subtiele energie, reduceert stress en leidt tot sereniteit. De pure energie van de oude mantra’s maakt het voor de luisteraar mogelijk de Surya Akasha (gouden, helende klank) te kunnen opnemen.” Een dag later, zaterdag 31 maart, geeft hij een workshop Pratyahara van 10.30 tot 17.00 uur. “Gedurende

dit weekend zullen mantra’s en klanken van de chakra’s gechant worden om de gevoeligheid van de chakra mind op te wekken. Zonder dit kunnen schuldgevoel en depressie het resultaat zijn en wordt lachen een inspanning. Geniet van de onvoorwaardelijke liefde die in je oprijst door het opnemen van Hart Chakra-klanken. Leer het pure licht van de chakra’s te absorberen door je lichaam.” Voor meer informatie: www. marjaweddepohl.nl

APELDOORN - Het Jongeren Informatie Punt (JIP) is gestart met een financieel inloopspreekuur voor studenten van Aventus.

Ontmoeting met Indische yogadocent Sri Shyamji Bhatnagar (zie foto), geboren in India, is oprichter en leider van het Chakra Institute in New York. Hij is jaarlijks in Nederland, waar het begon met vijf lezingen voor een tantratentoonstelling. Na de lezingen gaf professor Henry van Praag aan Shyamji een aanbevelingsbrief voor de universiteit van Manternach in Luxenburg. Naar aanleiding van deze brief is Shyamji benoemd tot hoofd van de afdeling voor Chakra Studies.

APELDOORN - “Met zijn komst kunnen we vaststellen dat we een buitengewoon begaafd en internationaal actief leraar Klank-Yoga kunnen ontmoeten in Apeldoorn. Hij komt een paar dagen naar Kobald Piano’s aan de Asselsestraat 167”, vertelt Marja Weddepohl. “Een ieder die affiniteit heeft met meditatie en klank is welkom. Ervaring met Hatha Yoga is fijn, maar zeker niet noodzakelijk.”

Sri Shyamji Bhatnagar was twaalf jaar oud toen hij een buitengewone guru ontmoette in de Himalayas, die hem de zeldzame en heilige wetenschap onderwees van klank (Nada Yoga) en adem (Svar yoga). In de jaren ’60 ontdekte hij 21 microchakra’s. Hij ontdekte dat hij zijn eigen micro-chakra’s kon beïnvloeden door het chanten van mantra’s met subtiele boventonen. Op vrijdag 30 maart verzorgt Sri Shyamji Bhatnagar

Uw meterstand als lotnummer ...

Tegen inlevering van deze bon: Spijkerbroek korter maken met originele zoom ¤ 11,50 (geldig t/m 31 maart 2018)

Nieuwe collectie voorjaarsgarens Alle applicaties 10% korting ASSELSESTRAAT 130 | 7311 ES APELDOORN Tel.: 055 - 522 31 05 | www.deschaarapeldoorn.nl

Floor & More www.parkethuus.nl

@parkethuus

Loodgieters- en installatiebedrijf van Tongeren

InstalCenter van Tongeren Ga n u lan uw Inst gs bij alCen of kijk o ter ketelbin p go.nl

Volop GLOEILAMPEN verkrijgbaar!!! Ook voor al uw spaar- en LED-lampen

Asselsestraat 139A, Apeldoorn, T. 055-5429620 / 06-53466165, info@parkethuus.nl

Geef uw schoenen het lente gevoel

Win één van de 55 GRATIS Remeha cv-ketels

Hooijer’s Ambachtelijke Schoenmakerij

óf het aankoopbedrag van uw nieuwe ketel terug!* * Vraag in de winkel naar de voorwaarden

een gecertificeerd Meester Schoenmaker Asselsestraat 42 7311 EM Apeldoorn Tel.(055) 5786966

Van Ghentstraat 8 7391 CR Twello Tel. (0571) 273392

Speulderweg 24 3886 LB Garderen Tel (0577) 461773

H.A.S. H.A.S. H.A.S. H.A.S. H.A.S. H.A.S. H.A.S. H.A.S. H.A.S. H.A.S. H.A.S. H.A.S.

MAT - FLAME - SOFTONE

Kom naar de showroom en krijg gratis advies van de specialist! Loodgieters-en eninstallati installatiebedrijf Loodgietersebedrijf van van Tongeren Loodgietersen installatiebedrijf vanTongeren Tongeren Asselsestraat 249-251, 7312 CT Apeldoorn, Tel.: 055 355 3782, www.vantongerenapeldoorn.nl Asselsestraat 249-251, 73127312 CT Apeldoorn, Tel.: 055 www.vantongerenapeldoorn.nl Asselsestraat 249-251, CT Apeldoorn, Tel.:355 0553782, 355 3782, www.instalcenter.nl


ASSELSESTRAAT

Regionaal fitheidsonderzoek 100 vrouwen gezocht die 5 weken aan gewicht en gezondheid willen werken

Grote politieke

30 minuten fitness voor vrouwen Machteld Kaempfer www.vrouwhormonaal.nl Apeldoorn-Deventer-Epe

Doel Het onderzoek moet aantonen dat deelnemers resultaat behalen door 5 weken doelgericht aan gewicht en gezondheid te werken. Hiervoor is Curves Apeldoorn Centrum op zoek naar minimaal 100 vrouwen. Jong, oud, fit of ongetraind iedereen mag meedoen aan dit fitheidsonderzoek.

Dit mag je verwachten je start met een fit-test bestaande uit meting van gewicht, lichaamsvet en spiermassa je doet een healthcheck* bij vrouwhormonaal Machteld Kaempfer aangesloten bij Care for Women, waarbij bloeddruk, bloedsuiker, uitgebreide cholesterol en verschillende bloedwaardes getest worden je gaat 5 weken 3x per week een half uur sporten onder professionele begeleiding je eindigt met een fit-test en analyse van je gegevens je ontvangt algemene voedingstips om een gezond gewicht te behouden je ontvangt 5 uitgeschreven weekmenu's de eigen bijdrage is eenmalig € 49,-

Aanmelden kan tot uiterlijk 31 maart 2018 Voor meer informatie of om je aan te melden bel 055-5347000 Curves Apeldoorn Centrum

Dit is het ideale moment hak dus nu de knoop door en ga 5 weken aan de slag! Asselsestraat 251 A/7312 CT Apeldoorn 055-5347000 apeldoorn@curves.nl * de healthcheck wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed * alleen voor nieuwe leden

Eindelijk! Nooit meer stijve spieren met Souplesse Spier- & Gewrichtsbalsem

Door Mandy Hendriks en Wilma van der Wal APELDOORN – Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen, waarbij aan alle stemgerechtigde Nederlanders wordt gevraagd hun politieke voorkeur uit te spreken. Vorig jaar was er een opkomst van 53 procent in de gemeente Apeldoorn. Dit getal was gelijk aan de opkomst van 2010, maar lager dan de opkomst van 2006 (56 procent). De grootste partij werd in 2014 D66 met zeven zetels, maar wat stemmen de ondernemers van de Asselsestraat dit jaar? En misschien zelfs belangrijker, wat willen ze anders zien? De avond voordat deze vraag aan eigenaar Mark van der Ende (Key Music) werd gevraagd, zat hij de Stemwijzer in te vullen aan de keukentafel. “PvdA kwam eruit”, vertelt hij. “Dus ik denk daarop.” Niet omdat de Stemwijzer het zegt, maar omdat Mark vaker op deze partij heeft gestemd. De linkse stemmer is (als ondernemer) niet altijd even blij met de gemeente Apeldoorn. “Ik vind dat er weinig tot geen overleg is tussen de gemeente en ondernemingen. Lokaal is het wel goed geregeld met de winkeliersvereniging, maar ik vind bijvoorbeeld het parkeerbeleid te duur. Of anders gezegd, ik zie er geen visie achter. Ook is het precariorecht - het recht om iets op of boven gemeentegrond te mogen bouwen - te duur geworden.” Qua evenementen vindt Mark dat er altijd meer mag worden georganiseerd. “Vroeger was het veel meer en beter. Kijk bijvoorbeeld naar Jazz in the Woods. Dat

Drogisterij

“Ik heb nog geen grote zorgvragen hoeven stellen. Ik vind ook niet dat we te veel aan zorg moeten betalen. Ik heb twee jonge kinderen en

Zondagsrust handhaven Eef van Schie, eigenaar van naaiatelier De Schaar, stemt op de ChristenUnie. “Dat staat vast. Ik stem al heel lang op deze partij. De ChristenUnie is voor mij het meest herkenbaar”, vertelt Eef. Op de vraag of er iets veranderd moet worden in Apeldoorn, kwam er gelijk iets in haar op. “Het parkeren. Je moet echt overal in de stad betalen en het is duur. Voor de ouderen is dat soms niet meer te doen. En een invalidenkaart krijg je niet zomaar. Ik vind echt dat dat moet veranderen.” Ook is ze

Golden Naturals Magnesiumolie

Naarmate we ouder worden krijgen we steeds meer last van onze spieren en gewrichten. We kunnen niet meer zo makkelijk en soepel bewegen als we vroeger konden. Zeker mensen die echt kampen met serieuze stijfheid of zeer stramme en pijnlijke spieren zijn op zoek naar iets wat snel verlichting biedt. Want ook al heeft u al van alles geprobeerd, er is zeker een oplossing!

Reformhuis

Betere wereld Joost van Wortel, eigenaar van Wortel Woods Wonen, vertelt: “Ik ga stemmen op GroenLinks. Ik stem daarop omdat zij het meeste hunkeren naar een betere wereld. En ik denk dat als je dan moet kiezen, dit de beste keus is.” Joost is tevreden over het ondernemersklimaat in de gemeente Apeldoorn. “Wij als ondernemers worden goed met rust gelaten, en dat vind ik fijn”, legt hij uit. “We hebben weinig met de gemeente te maken.” Ook rondom de thema’s zorg en welzijn in Apeldoorn heeft Joost weinig te klagen.

ik vind Apeldoorn een hele veilige woonplek. Ook met scholen en qua sport vind ik dat het goed geregeld is. Waar wel meer aandacht aan besteed mag worden is culturele evenementen, met iets meer diepgang. Ik ga daarvoor vaak naar Deventer.” Joost heeft het niet per se over grote evenementen, maar iets vaker een klein concert in het park vindt hij ook leuk.

Gespannen spieren in nek

1 op de 4 Nederlanders heeft stijve spieren, stramme gewrichten of slijtage aan het kraakbeen!

Doe de 5 minuten-test met Souplesse! Souplesse Spier & Gewrichtsbalsem is een zeer veel zijdig en doeltreffend middel dat al 5 jaar lang bij de best verkopende spierproducten hoort. Dat is natuurlijk niet voor niets! Wanneer u Souplesse aanbrengt op de pijnlijke spieren en stijve gewrichten merkt u direct resultaat. Door de eerst koelende en daarna warme werking van Souplesse voelen spieren niet meer zo stram aan en wordt de doorbloeding rond de spieren gestimuleerd. Opgehoopte afvalstoffen die stijfheid veroorzaken worden meteen afgevoerd. De Glucosamjne die is verwerkt in Souplesse zal de gewrichtsbanden en pezen gaan verstevigen en ondersteunen. De zeer hoge dosering kruiden zoals o.a. Duivelsklauw en Boswellia geven de stijve gewrichten een echte smeerbeurt zodat deze weer super soepel aanvoelen!

is nu veel minder groot.” De ondernemer reageert positief op de speculaties over The Passion, die mogelijk naar Apeldoorn komt. “Als dat zo is vind ik het goed. Hoe meer evenementen, hoe beter.”

levert snel en doeltreffend resultaat! Wist u dat stress en spanning nare gevolgen zoals stijve nek of gevoelige spieren in de rug kunnen veroorzaken? Uit een enquête is gebleken dat vele Nederlanders, jong en oud,hier last van hebben. Een groot misverstand is dat er niets aan gedaan kan worden!

Pot van 200 ml van 16,95

nu 12,95

Al geruime tijd is bekend dat bij bovenstaande klachten het mineraal magnesium vaak een goede oplossing is. Omdat enorm veel mensen zonder dit te weten een magnesiumtekort hebben, reageert het lichaam vaak direct positief op deze stof!

BRENDA

Spieren herstellen en ontspannen veel sneller, zelfs als u zwaar of staand werk verricht. Deze samenstelling heet niet voor niets ‘relax’-formule! Wat kan een relaxt gevoel en ontspannen spieren voor u betekenen? Golden Naturals Magnesiumolie is speciaal ontwikkeld om snel in de huid opgenomen te worden, spieren te ontspannen en vlug verlossing te bieden bij een vermoeid gevoel in

Asselsestraat 132, 055-5212056, www.drogisterijbrenda.nl,

/DrogisterijBrenda


ASSELSESTRAAT

WOENSDAG 14 MAART 2018 | A 21

verdeeldheid bij ondernemers Asselsestraat

Eef van Schie, eigenaar van naaiatelier De Schaar

het er niet mee eens dat de winkels op zondag open zijn. “Ik vind dat we de zondagsrust moeten handhaven. Dan krijgt iedereen zijn rust op zondag en zijn er ook geen extra kosten. De gemeente moet zich afvragen waar de prioriteiten liggen en daar wat aan gaan doen.” Over de zorg in Apeldoorn is Eef positief. “Ik vind dat er goede zorg wordt gegeven, zo ervaar ik het zelf tenminste.” Ook vindt Eef Apeldoorn een veilige plek voor haar kinderen. “Ik heb nog nooit gekke dingen meegemaakt. Ik weet natuurlijk niet hoe het bijvoorbeeld op andere scholen is geregeld,

maar ik denk dat er op alle scholen wel hulp kan worden gegeven als iemand dat nodig heeft. In deze tijd is er veel meer kennis, dat zou alleen maar goed moeten uitpakken.” Ook over het ondernemersklimaat heeft Eef niks te klagen. “In de Asselsestraat worden we vrijgelaten en we kunnen onze eigen gang gaan. Dat vind ik heel fijn. Ik geef mijn bijdrage aan de belasting, dan is het toch ook goed?” Parkeren in straat ideaal Jaap van Benthem, eigenaar van Van Benthem Sport, stemt dit jaar weer op de VVD. Hij geeft toe dat hij zich niet zo bezig houdt met de

Jaap van Benthem, eigenaar van Van Benthem Sport

lokale politiek, meer met de landelijke. “Je ziet ook niet veel over de gemeenteraadsverkiezingen in het nieuws”, vertelt de Ugchelse ondernemer. “Ik ga wel stemmen, want ik vind dat als je mag stemmen, dat ook moet doen. Je moet je stem niet verloren laten gaan.” Over het algemeen is Jaap erg tevreden over de gemeente. “Ik vind dat we (als ondernemers) genoeg vrijgelaten worden. Het parkeren in de Asselsestraat is ideaal. Het is verbeterd en niet te duur. Ik vind Apeldoorn een mooie stad met een goed leefklimaat.” Wel heeft de ondernemer veel kritiek over het schaatsen in Apeldoorn. “Dat

k, schouders en kuiten? de spieren. Deze olie is zo effectief door zijn zeer hoge concentratie magnesium en de super slimme mix van magnesium- chloride. Ook de doorbloeding in de gewenste bewegingsdelen wordt met de magnesiumolie sterk gestimuleerd, wat een complete en weldadige therapie mogelijk maakt.

Pak het probleem nu bij de kern aan en herstel de magnesiumbalans in het lichaam, waardoor u een ‘relaxt’ gevoel ervaart!

is zeer slecht geregeld. Er kan overal geschaatst worden, behalve in Apeldoorn. Er is wel een ijsbaan, naast het Omnisport, maar ze krijgen hem niet aan de praat. Die baan heeft een miljoen gekost, dan moet je hem ook gebruiken, toch? Al 25 jaar kan er niet worden geschaatst in Apeldoorn, zelfs niet bij min negen. Dat vind ik wel een punt. Er moet gewoon een natuurijsbaan zijn voor de jeugd, daar hebben ze belang bij.” Beste voor ondernemer Voormalig Apeldoorner Rene van Essen (Voetwinkel Apeldoorn) mag niet stemmen, maar kan wel een

Voormalig Apeldoorner Rene van Essen

vergelijking maken tussen de politieke situatie in Nederland en zijn huidige domicilie Kroatië. “We mogen heel blij zijn”, vertelt hij. “In Kroatië zijn er twee mogelijkheden: je bent rechts of links. Alles is politiek gerelateerd. Als directeur van bijvoorbeeld een sportschool moet je lid zijn van de politieke partij die aan de macht is. Zodra die niet meer aan de macht is, verlies je alles.” De politieke voorkeur van Kroaten heeft ook invloed op families. “Het zorgt echt voor spanningen en ruzies onderling.” Als Rene in Apeldoorn kon stemmen, stemde hij op de

VVD. Dit deed hij toen hij nog stemgerechtigd was en zou dat nog steeds met overtuiging doen, ondanks een aantal nieuwsfeiten. “Ik blijf erachter staan, omdat zij het beste met mij als ondernemer voor hebben.” Ook op ondernemersniveau vindt Rene dat we in Nederland dankbaar mogen zijn. “In Kroatië is er veel corruptie en zwart geld.” De staat heeft al het geld en de provincies, dorpen en steden hebben niets. Ook is de gezondheidszorg in Kroatië niet te vergelijken met Nederland. “Wij betalen 160 euro aan onze zorgverzekeraar, maar als je iets hebt, wordt niets vergoed.”

Zit u ook omhoog? voor het behoud van een sterke vaatwand Iedereen, maar dan ook écht iedereen krijgt er op een dag mee te maken. Je zit echt niet lekker in je vel, als lopen, zitten en zelfs lachen zeer gevoelig zijn. Om over je toiletbezoek ‘s-ochtends maar te zwijgen! 3 argumenten om Natusor anaalzalf te gebruiken: 1 Helpt zeer snel! Door de zeer rijke en krachtige receptuur helpt Anaalzalf van Natusor zeer snel met een maximaal resultaat! 2 Veelzijdig! De super zachte zalf helpt het zwellen te verminderen, het brandende gevoel verdwijnt en de vaatwanden rond de anus worden direct veel sterker en elastischer waardoor Natusor Anaalzalf als enige product ook een preventief effect heeft. 3 Meest aanbevolen! Anaalzalf van Natusor is op dit moment het meest aanbevolen product in de winkels. Lijden in stilte is niet meer nodig...!

Absolute doorbraak; resultaat al binnen minuten!

Anaalzalf Golden Naturals Magnesiumolie 250 ml.

van 19,95 NU VOOR

14,95

Reformhuis

Drogisterij

BRENDA

per tube voor 9,95 Twee tubes nu voor slechts

17,50

Asselsestraat 132, 055-5212056, www.drogisterijbrenda.nl,

Geldig t/m 31-03-2018

/DrogisterijBrenda


DZ 18 A 22

WOENSDAG 14 MAART 2018

DOE HET ZELF

RUBRIEKSADVERTENTIES

n de a v e j f j vi

week

BELONING € 50,Zo is het vijftien graden boven nul, over een paar dagen vriest het alweer enkele graden. Maart roert zijn staart, luidt het aloude gezegde, en dat is deze week flink te merken. Voor de griepgevoeligen onder ons geen goed nieuws. Daarom hier wél even goed nieuws: ons Vijfje van de Week is er weer. Hier is het nummer van week 11: VB2757051694 Zoek ook naar: wk. 08 nr. ZB1980419415 wk. 09 nr. VA7756442921 wk. 10 nr. VB7190594461 wk. 11 nr. VB2757051694

3HOEKJES GEEF UW DRIEHOEKJE OP VIA ONZE WEBSITE WWW.STEDENDRIEHOEK.NET EN BETAAL VIA

Wegens succes verlengd: ACTIE

Juist nu is een inschrijving de moeite waard! Hoogste slagingspercentage, erkend Singles Keurmerk en Matchmaking instituut, maar nu ook drie maanden extra bemiddeling en gratis e-coaching Succesvolle Kennismaking. Bel nu: 055-2032016 Titia van Ruiten Apeldoorn e.o. Of 088-0221900 (overige regio’s) www.mens-en-relatie.nl

St. Stap organiseert a.s. zondag 18 maart 2018 dansen met muziek van

HYDRA

Café-Restaurant WITKAMP. Dorpstraat 8 LAREN ( GLD ). Zaal open vanaf 19.30 uur. Info: 06-51157422 www.stapswingt.nl

ZON. 25 MRT. 10-17 U SPORTHAL ‘T HOOGE WESSEL Prins Bernhardlaan 3, Info Kr.Huur 0639108152 animo-vlooienmarkten.nl

ONGEDIERTEBESTRIJDING

TUINEN

Muizen, ratten, houtworm. Behandeling binnen 24 uur.

Het bestraten van tuin, terras, oprit, terrein etc. en tuinaanleg, eventueel ook levering van alle materialen. Sinds 1966. Klomp, Tel. 06-54973731

PLAAGDIEREN BEHEERSING 24/7 06-41845034

STOFFEREN STOFFEERDERIJ JOHAN

Hylkema

VLOOIENMARKT ZEVENAAR

ZON. 18 MRT. 10-17 uur SPORTHAL DE LENTEMORGEN Lentemorgen 8 Info Kr. Huur 0639108152 animo-vlooienmarkten.nl

Jarenlange ervaring met het stofferen van al uw ADVERTEREN? MEUBELEN, opvullen van KUSSEN en inkleuren van leer, Ook adverteren op deze pagina kijk op de website biezen en rieten matten. www.stedendriehoek.nl. BEL: 06-22926757

GROTE VERKOOP WEGENS BEDRIJFSBEEINDIGING VAN CG ANTIQUES op zaterdag 17 maart a.s.

Als je iemand nodig hebt die met aandacht je nalatenschap taxeert.

houden wij een grote loodsverkoop van Antiek, brocante, boeken, oosterse tapijten, maar ook vitrine kasten, bureau opstellingen, verrijdbare schermen, kluis enz. enz.

Wanneer u één van deze vijfeurobiljetten vindt, kunt u die direct inwisselen bij ons kantoor aan de Asselsestraat 140 in Apeldoorn. U ontvangt dan € 50,-. U kunt ook met het biljet naar de firma RTV Stegeman gaan aan de Schuttersweg 88 in Apeldoorn. Hier mag u dan voor € 70,- aan goederen uitzoeken.

HUWELIJK & KENNISMAKING

Diverse stroken en stukken HPL merk Trespa vanaf â € 4,99/m1. Bel Griffioen in Teuge 06-41015473 / 055-3231307 e.griffioen1@chello.nl (@Marktplaats!)

VLOOIENMARKT STEENDEREN gld

Wij helpen u gratis. Bel 0570-831255 voor info.

Wij kopen goud, zilver, sieraden, postzegels, munten en overige verzamelingen.

Het Nederlandsche Inkoopkantoor

ALLES MOET WEG

T.G. Gibsonstraat 17 - Deventer - 0570 831255 - www.inkoop-goud-en-zilver.com

DE VERKOOP IS VAN 10.00 UUR TOT 16.00 UUR adres Marsweg 115-4 in Zutphen.

excl. BTW € 12,40 € 16,11 € 21,70 € 26,85

1 - 10 woorden 11 - 20 woorden 21 - 30 woorden 31 - 40 woorden Ieder woord meer 3Hoekjes groot gezet over 1 of 2 kolom per mm Bewijsnummer op aanvraag Brieven onder nummer

Droger, schoner, gezonder

incl. BTW € 15,00 € 19,50 € 25,50 € 32,50

APELDOORN Huisartsen: Spoedgevallen 0900-6009000. Apotheken: Gelre Lukas. Spoedrecept. ma.-vrij. 17.30-24.00 za./zo./feestd. 08.00-24.00. Na 24.00 uur, tel. 055-3605157 Tandartsen: weekend 055-3663043 Dierenartsen: Bel eigen dierenarts Medifoon Apeldoorn: weekend 0900-55.555.555 (100 cpm)

      VLEKVERWIJDERING         VUILWERENDE BESCHERMLAAG  

rdelingen lantbeoo

      ANTIBACTERIOLOGISCHE BEHANDELING K  

€ 1,05 € 2,60 € 3,75

      MARMERVLOER BEHANDELING   O.A. POLIJSTEN OF KRISTALISEREN       VERLENGT LEVENSDUUR  

Betaling: contant of automatische incasso opgave ook via www.stedendriehoek.net

      KLEDEN GEHAALD - GEBRACHT  

ZOEK DE 10 VERSCHILLEN

VOORST-KLARENBEEK Dierenartsen: De Driehoek, tel. 055-3012255.

ZUTPHEN: Huisartsenpost Zutphen: tel. 0900-2009000, werkdagen 17.00-08.00 u., weekend 24 uur bereikbaar. Apotheken: Dienstapotheek Gelre Apotheek Zutphen, DEVENTER Den Elterweg 77, Apotheken: Apoth. Salland, tel. 0575-744800. 24 u. centr. hal Deventer Tandartsenkring Zutphen e.o. Ziekenhuis, Nico Bolkesteinl. 75, Spoedgevallen weekend 0570-536505. telefoon 0575-512288. Huisartsen: voor spoed 501777 Spreekuur: za. 10.00-10.30 en 17.00-17.30 u. Tandartsen: 17 en 18 maart Zo. 12.00-12.30 u. Tandartspraktijk van Houten, Dierenartsen: Van Hetenstraat 69, 546916.. Dierenartsenpraktijk De Driehoek, De Graafschap Dierenartsen, 24-uurs dienstverl., tel. 055-3012255. Dierenartsenpraktijk tel. 0575-587880. Keizerslanden, Graaf Florisstr. 1b, tel. 0570-622288 WARNSVELD Homeopathie praktijk: TWELLO: Dierenartsenprakt. zaterdag 10.00-12.00 u. en op De Driehoek: 055-3012255. afspraak via tel. 0575-573103.

      TOTAAL TAPIJT- VLOER- EN   MEUBELONDERHOUD

€ 0,80

GROOT COLMSCHATE Huisartsen: Centraal 0570-501777 Regio Dierenambulance 0900-9991999 (45 euroc).

UW SPECIALIST VOOR TAPIJT- EN MEUBELONDERHOUD

Er is geen pin aanwezig.

RUBRIEKSADVERTENTIES - TARIEVEN

Weekend diensten

Telefoon: 0800-6364665

HHHHH

Apeldoorn www.chemdryramaker.nl email: info@chemdryramaker.nl

MOP VAN DE WEEK

Democratie: nemen en geven

Jan loopt het kantoor van zijn baas binnen en zegt: “Baas, het lijkt mij tijd voor een loonsverhoging. Er zitten namelijk meerdere bedrijven achter mij aan. Maar met een loonsverhoging van zo’n 20% ben ik wel bereid om hier te blijven werken.” De baas schrikt ervan, maar gaat toch al snel akkoord. En al vlug worden de papieren getekend. Als Jan de deur uitloopt, zegt de baas: “Jan, als ik vragen mag, welke bedrijven zitten er zoal achter je aan?” Zegt Jan: “Nou... het elektriciteitsbedrijf, het waterbedrijf en diverse incassobedrijven...”

Eeuwen voor onze jaartelling begon sprak de Griek Aeschylus al: ‘De stem van het volk is machtig’. Hij bedoelde de ‘democratie’, waarin de Griekse woorden volk en regeren gekoppeld zijn en volksregering betekent. Een bestuursvorm waarbij de kiesgerechtigde mag kiezen door wie hij geregeerd wil worden. Wie kiest laat zijn stem horen en elke stem telt en hoe vreemd, wie niet gaat stemmen kiest ook. Die kiest om zijn stem niet te laten gelden en telt daardoor niet meer mee.

De winnaar van deze week is Bram Teunis. die van de Stedendriehoek vijf euro ontvangt.

Plaats: _______________________________

Postcode: ____________________________

Straat + huisnr.: _______________________

Naam: _______________________________

Puzzel & Win 2 kaarten voor 3 8 6 4 5 2 5 2 8 2 3 6 8 2 1 9 8 7 9 6 7 5 1 8

1 3 4

8 9 1 5 1 4

9 6

2 4

7

2 8

8 4 6 1

8

3 1 5 8

1 1

7 8 5

9 7 4 7 4 1

Stuur uw oplossing voor 20 maart 2018 naar onderstaand adres. De winnaar van vorige week van de sudokupuzzel: Wim Bouwmeester uit Apeldoorn.

Stuur de oplossingen of uw bak van de week (met bank- of girorekening) of je tekening voor de volgende uitgave naar: Uitgeverij Stedendriehoek, Asselsestraat 140, 7311 ET Apeldoorn. U kunt ook de oplossing van de Sudoku e-mailen naar: puzzel@stedendriehoek.net - Voor de bak van de week mag u ook e-mailen naar: redactie@stedendriehoek.net - Winnaars krijgen automatisch bericht.


A 23

WOENSDAG 14 MAART 2018

‘Het ziet er allemaal wat netter Door Mandy Hendriks APELDOORN – De winkel van Shoeby Apeldoorn (winkelcentrum Eglantier) heeft een make-over gehad. Om dit te vieren organiseren de eigenaren en medewerkers van het filiaal een openingsweek. “Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 maart krijgen klanten bij aankoop twintig procent korting op niet-afgeprijsde artikelen”, vertelt mede-eigenaar Gerard van der Wal enthousiast. Shoeby Apeldoorn is een van de 230 Shoeby-filialen in Nederland. Al ruim tien jaar wordt het filiaal gerund door Gerard en zijn vrouw Monique van der Wal. De

eigenaren vonden het tijd worden voor een nieuwe look en ze zijn dan ook erg tevreden met het resultaat. “Het past nog steeds binnen het concept van Shoeby, maar we hebben het wel aangepast aan de lokale wensen van de klant en die van onszelf.” Tijdens de openingsweek kan men de vernieuwde sfeer proeven met een kopje koffie (of thee) en iets lekkers erbij. Nieuwe pasruimte Een verandering die meteen opvalt betreft de paskamers. Er ligt nu lichtgrijze vloerbedekking en er staan fluweelgrijze banken. Ook valt de ruimere opzet in de winkel

en beter uit’

op. Zo heeft de kinderafdeling voor de jongens en meiden meer lucht gekregen. “Klanten reageren heel positief op de veranderingen. De kinderen vinden de vloerbedekking en de banken erg leuk. Het is wat huiselijker en netter. We presenteren onze items nu op een andere manier. Ze staan nog beter bij elkaar, wat het heel overzichtelijk en duidelijk maakt.” Uitgebreid assortiment Shoeby Apeldoorn heeft ook een uitgebreider pakket van Jack & Jones voor de heren ingekocht en Vera Mode voor de dames. Nog altijd krijgt de winkel twee keer per week nieuwe items. Je ziet de

donkere winterkleding verdwijnen en plaatsmaken voor de fleurige voorjaarscollectie. “Je ziet dit jaar veel groen, rood/oranje, roze en geel. We hebben altijd de nieuwste

mode voor een vriendelijke prijs.” Ook hebben zij alles voor een compleet nieuwe outfit, van kleding tot schoenen en accessoires. Iedereen is welkom om de

sfeer te komen proeven tijdens de openingsweek. Meer weten? Voor de actuele ontwikkelingen, houd de Facebookpagina @Shoeby Apeldoorn in de gaten.

Troost vinden in schilderkunst aan Deventerstraat APELDOORN - “Literatuur is mijn echtgenoot, film is mijn vriend, en de beeldende kunst mijn minnaar”, aldus Marion Bloem, die we vooral kennen als schrijver van romans en filmscripts en als filmmaker. Minder bekend zijn haar schilderwerken, die zij al maakt vanaf 1986. Op zondag 18 maart wordt de tentoonstelling ‘De rode draad in de relatieve waarde van zekerheid’ van Marion Bloem geopend in Grand Café Salon1813, Deventerstraat 13 te Apeldoorn. Al tijdens haar studie publiceerde zij haar eerste kinderboeken en in 1983 brak zij

door met haar romandebuut: Geen Gewoon Indisch Meisje en de documentaire Het Land Van Mijn Ouders. Bloem ontving verscheidene awards en werk van haar hand is

verschenen in verschillende talen. Als kunstenaar is zij minstens zo verdienstelijk en heeft inmiddels naam opgebouwd in de kunstwereld. In haar werk zijn primaire

kleuren haar vertrekpunt, heeft ze het mengen tot een kunstvorm omgetoverd en gebruikt ze rood en vele andere kleuren. Ze zegt daarover: “Ik meng mijn eigen rood en

ik ken de nuances van twintig tinten rood. Het is steeds een uitdaging om te zorgen dat rood fel en warm wordt en niet doodslaat. Ik heb een uitgesproken blauwe periode gehad, maar daarvan was ik mij nauwelijks bewust. Dat zie ik dan achteraf. Ik zoek telkens wel naar het nieuwe rood, om mijzelf verwarmd te hebben. Het is moeilijk een overwegend rood schilderij te maken met voldoende diepte. Die diepte krijg je veel makkelijker met overwegend blauw (of overwegend groen of wit). Met rood moet je voorzichtig zijn om spanning in het werk te houden.” Marion ziet haar schilderwerk

als een uitingsvorm om te overleven: “We hebben allemaal een taak in het leven en ik vind het fijn als ik hoor dat mijn werk troost biedt. Ik kan niet in opdracht iets schilderen. Als ik mijn atelier instap, moet ik alle stemmen om me heen buiten laten. Ik kan niemand mee naar binnen nemen. Eigenlijk schilder ik alleen om zelf troost te vinden in mijn werk. Als ik in mijn werk iets vind wat ik zocht, voel ik me 1000 keer beter dan toen ik eraan begon.” De expositie van Marion Bloem is te bekijken tot 17 mei 2018.

CONTACTLENS WEKEN ALLES OVER CONTACTLENZEN 2 6 F E B T / M 3 1 M RT 2 0 1 8 Altijd al eens contactlenzen willen dragen? Op zoek naar een goed en professioneel advies? Veilig en comfortabel lenzen dragen? Maak tijdens onze contactlensweken kennis met alle verschillende soorten contactlenzen. Multifocale lenzen, daglenzen of cilinderlenzen? Wij adviseren u graag en hebben alles direct op voorraad in onze Villa’s!

NACHTLENZEN • MULTIFOCALE LENZEN • DAGLENZEN • MAANDLENZEN • CILINDER LENZEN • SPORTLENZEN Bij Villa Optica zijn wij erg enthousiast over de recente ontwikkelingen op gebied van contactlenzen. Complete oogzorg in combinatie met de nieuwste producten dat is waar Villa Optica voor staat.

Villa Optica biedt u tijdens deze contactlens weken: • Professioneel advies door onze optometristen. • Gratis basis optometrisch onderzoek, t.w.v. €30,00. • 10 Dagen lang, gratis daglenzen of maandlenzen uitproberen.*

Kennis maken met ons ruime aanbod contactlenzen? Maak snel een afspraak bij één van onze Villa’s in Apeldoorn 055-5220043 / Duiven 0316-282414 of maak een afspraak via onze website.

KORENSTRAAT 27 • APELDOORN • 055 - 522 00 43 | RIJKSWEG 42C • DUIVEN • 0316 - 282 414 *VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

W W W.V I L L A O P T I C A . N L

*Vraag naar de voorwaarden


DE HOOGSTE

KO RT I N G

OP DE LEUKSTE

DAGJES UIT

SPAAR BIJ JUMBO VAN DE BUNT EN JUMBO WIEGMANS VOOR DE HOOGSTE KORTINGEN OP DE LEUKSTE DAGJES UIT!                                                                   

25,-

TOT WEL KORTING OP EEN ENTREEKAARTJE

ZIE VOOR ALLE DEELNEMENDE PARKEN EN VERDERE INFORMATIE WWW.JUMBO.COM/DAGJEUIT

Hallo Van de Bunt            

PICK Zondag 12.00 - 18.00 uur

UP

ELKE MAANDAG T/M ZATERDAG OM 7 UUR OPEN!

Hallo Wiegmans            

Nieuwblad stedendriehoek apeldoorn wk11  
Nieuwblad stedendriehoek apeldoorn wk11  
Advertisement