Page 1

Apeldoorn

SHABUSHABU Onbetaalbaar... daarom gratis

SUSHI GRILL APELDOORN

66.700 huishoudens

VERSTOPTE AFVOER OF RIOLERING? BEL Rioolreinigingsbedrijf

B. Langenbach v.o.f.

.nl NIEUWSBLAD VOOR APELDOORN-DEVENTER-ZUTPHEN - OPLAGE CA. 152.830 EX. 44e JAARGANG NR. 16 - WOENSDAG 17 APRIL 2019

Passion aan de Paslaan

055-5411660 of

MARKTPLEIN 40

T.055-2034005

WWW.SHABUSHABU.NL WWW.SHABUTOGO.NL

06-55393920

www.langenbachvof.nl

Op zoek naar verstopte eieren

APELDOORN - De Evangelische Zendingsgemeente Menorah vertoont zaterdag 20 april aan de Paslaan 11 de film The Passion of the Christ van Mel Gibson. Een rolprent over de laatste 12 uur van het leven van Jezus Christus. Een film over liefde, hoop, vertrouwen en vergeving. De vertoning duurt van 20.00 tot ongeveer 22.40 uur. De entree is gratis, maar het bestellen van een e-ticket is nodig via www.menorah apeldoorn.nl/thepassion.

Opstanding en leven APELDOORN - In de Grote Kerk aan de Loolaan verzorgt het Gelders Bach Collegium onder leiding van Wolfgang Lange op eerste paasdag, 21 april, vanaf 19.15 uur een Zondagavond Cantate met het Salve Regina van Arvo Pärt. In dit werk zoekt de componist aansluiting bij de moeder Maria-figuur uit het verhaal van Jezus. In het tweede deel van de avond pakt Ye choirs of new Jerusalem van componist Charles Villiers Stanford muzikaal uit op de betekenis van de dag: opstanding en leven. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

APELDOORN - Het is een van de bekendste tradities met Pasen: kinderen die vol enthousiasme het gras in duiken om paaseieren te gaan zoeken. Wel, dat kan natuur-

lijk in de eigen achtertuin, maar je kunt er ook voor op pad in Apeldoorn en omgeving.Het gehele paasweekend kunnen kinderen paaseieren zoeken bij Kinderparadijs

Vijf grote meeuwen

Culturele Pleinmarkt

APELDOORN - De Vogelwerkgroep Oost-Veluwe verzorgt op vrijdag 19 april om 20.00 uur in Het Bolwerk, Ravelijn 55, een dialezing met de titel: ‘De big five van de grote meeuwen: hoe herken je ze?’ Merijn Loeve en Albert de Jong gaan nader in op de allergrootste exemplaren van deze vogelsoort. De toegang is vrij.

APELDOORN - Op het grootste culturele festival van Apeldoorn, dat op 21, 22 en 23 juni voor de 51e keer wordt gehouden, kunnen alle Apeldoorners - van jong tot oud - horen en zien welke rijkdom in Apeldoorn voorhanden is aan kunst en cultuur. Ook kunnen ze contact leggen om ook zelf actief te worden.

De Culturele Pleinmarkt zorgt voor een ‘vonk’ en voor ‘verbinding’. Er treden zeventig podiumgroepen en soloartiesten op en zaterdag 22 juni presenteren zich meer dan negentig beeldende kunstenaars in en om Orpheus. Wie ook het podium op wil, kan zich melden via 0642378957 of cultureleplein marktapeldoorn@gmail.com.

Malkenschoten. Binky heeft op Goede Vrijdag, zaterdag en beide paasdagen door het hele park nesten met eieren verstopt. Kinderen kunnen de nesten opzoeken en hiermee

hun zoekdiploma halen. Op maandag 22 april kunnen de kinderen bij het Boschbad de Paashaas ontmoeten en samen met hem op zoek gaan naar alle verloren paaseieren.

Apeldoorn zeer bij-vriendelijk APELDOORN - Nederland Zoemt heeft Apeldoorn uitgeroepen tot bij-vriendelijke gemeente. Daarmee wordt de gemeente beloond voor haar inzet voor de wilde bij. Apeldoorn is erg begaan met behoud van de bijenstand. Eén van de grootste bedreigingen waarmee de wilde bij kampt, is het gebrek

aan voedsel en nestgelegenheid. Door het inzaaien van wilde flora levert een gemeente een bijdrage aan een goede leefomgeving voor de bij. Meer dan de helft van de gemeentelijke grasbermen wordt inmiddels ecologisch beheerd. Op verschillende plekken stimuleert de gemeente initiatieven die bijdragen aan biodiversiteit.

06-53338045

geopend van 12.00 - 17.00 uur

Gezichtsbehandeling www.taraskincare.nl

Het Goed Deventer - Harderwijkerweg 25 - (0570) 62 49 64 - hetgoed.nl

OPEN DAGEN

Paas koffiebroodje

9 T/M 11 MEI

voor €1,50

WEGENS DE AANHOUDENDE GROTE VRAAG VOOR THUISBEZORGEN HEBBEN WIJ ONS WAGENPARK FORS UITGEBREID IN APELDOORN!

luxe bladerdeegbroodje met een vulling van amandelspijs en banketbakkersroom. Afgemaakt met advocaatroom & abrikoos.

Van €1,95

*Deze actie geldt van 12 t/m 20 april 2019.

facebook.com/waljolink

BESTEL JE BOODSCHAPPEN VIA JUMBO.COM OF DE APP! van de Bunt

NIEUWE SHOWROOM - NIEUWE WEBSITE

Tweelingenlaan 68 - 7324 BN - Apeldoorn www.finstral.com - 055-5380060

Wethouder Wim Willems ziet de titel bij-vriendelijke gemeente als een mooie bevestiging van de kwaliteit van het Apeldoornse groenbeheer: “We houden met ons groenbeheer zo veel mogelijk rekening met insecten. Onze bloemrijke bermen zorgen niet alleen voor kleur in de stad, maar ze vormen ook een uitstekende plek voor bijen.”

HALLO

2e Paasdag KOZIJNEN NODIG?

Ook tijdens de Paasmarkt in Park Hoge Veluwe is er voor de allerkleinsten de speurtocht ‘Vind het ei’. Maar er is meer te beleven in deze regio. Tips elders in deze krant.

www.waljolink.nl · (055) - 521 22 14 · info@waljolink.nl

Wiegmans

PICK Zondag 12.00 - 18.00 uur

UP

ELKE MAANDAG T/M ZATERDAG OM 7 UUR OPEN!


GEROOKTE ZALM

3

Pak 200 gram

99 9 9 KROKANTJES

Bruin zonnepit, meerzaden, rozijnen of volkoren Per stuk

0

45

KRUIDENROOMKAAS Bakje 150 gram

KIES & MIX BROODJES

2

49

Croissants, kaiserbroodjes wit of volkoren, mini appelovaaltjes, pistolets wit of bruin en gesuikerde donuts, alle combinaties mogelijk

4 VOOR

1

00

WATERVAL WIJNEN 3 flessen à 750 ml

3 VOOR

110 0

00 0 0

KIES & MIX TAPAS 3 bakjes met sticker ‘kies & mix’

3 VOOR

5

00

Geen 18, geen alcohol

Hallo Van de Bunt            

PICK Zondag 12.00 - 18.00 uur

UP

ELKE MAANDAG T/M ZATERDAG OM 7 UUR OPEN!

Hallo Wiegmans            


A3

WOENSDAG 17 APRIL 2019

Bekendmakingen

Gemeente Apeldoorn

Nieuws uit de gemeente Apeldoorn

Bestel nu de Leisurelands-parkeerpas voor recreatiegebied

Bussloo Bestellen via www.leisurelands.nl Geldig op 18 recreatiegebieden van 1 mei 2019 tot 1 mei 2020

ACTIE

PARKEERP AS!

€ 39,50*

*voorverkoop tot 1 mei 2019

Beloning voor duurzaamheid APELDOORN - De fractie van GroenLinks Apeldoorn reikt op donderdag 6 juni voor de vijftiende maal haar groene lintjes uit. Deze onderscheiding gaat naar Apeldoorners die zich op positieve wijze inzetten voor duurzaamheid en milieu: mensen die hun nek uitsteken voor het doel dat ze nastreven.

De huldiging is gekoppeld aan Wereldmilieudag: 5 juni. GroenLinks wil hiermee het onderwerp milieu op een positieve manier in het nieuws brengen. “Voor deze uitreiking mag iedereen

kandidaten aandragen. Weet je iemand uit de gemeente Apeldoorn die een groen lintje verdient, dan hoort de fractie dit graag”, vertelt fractiemedewerker Anoek van der Weijden. “Nominaties, graag voorzien van motivatie, kunnen uiterlijk 10 mei worden gemaild naar groenlinks@ apeldoorn.nl”

Agenda Gemeenteraad Stadsfeest terug met top-dj’s DONDERDAG 18 APRIL 19.00 uur Raadsvergadering met besluitvorming 1. Vaststellen raadsagenda 2. Bezoek Commissaris van de Koning: profielschets voor de vacature nieuwe burgemeester 20.00 uur - Schorsing 20.15 uur Vervolg raadsvergadering 3. Rechtstreekse besluiten: a. Convenant regionale samenwerking MO/BW Oost-Veluwe b. Voorbereidingsbesluit Jachtlaan 4 en 6 c. Strategische Werkagenda Raad 2019-2022

d. Eerste begrotingswijziging MPB 2019-2022, jaarschijf 2019 Besluiten: 4. Vaststelling Woonagenda 2018 - 2021 5. Vaststelling bestemmingsplan Maria Stuartstraat naast 75 6. Vragenuurtje 7. Actualiteitsvragen a. Ingediend door Partij voor de Dieren over opschorting zwijnenafschot 21.00 uur Sluiting met een drankje Kom naar het stadhuis (Marktplein 1) of bekijk de vergadering via www. apeldoorn.nl/gemeenteraad

nachtclub met de nieuwste Ibiza-houseklanken. Een (inter)nationale line-up van dj’s treedt in Orpheus op. Naast stadsgenoot en Award Winning Remixer Yves Eaux (zie foto) komen onder anderen ook de Brit Paul Hutchinson, Oekraïner Larsun Hesh (nummer 1 DJ/producer uit Kiev) en voormalig TMFpresentator Jeroen Post draaien. De foyer van het theater is bij uitstek de plaats om elkaar te ontmoeten en ook hier zijn allerlei verrassingen.

APELDOORN - Het Stadsfeest, een evenement voor iedere 25-plusser die woont of werkt in Apeldoorn of hier gewoon graag komt, keert terug. Ditmaal vindt het hippe feest plaats in Theater Orpheus, zaterdag 25 mei van 21.00 tot 03.00 uur. Na twee uitverkochte edities (eind 2016 en begin 2017) in restaurant De Boschvijver gaat het Stadsfeest dus nu de schouwburg in. De dresscode is feestelijk. De hele avond kunnen de bezoekers kiezen uit twee zalen. In de ene zaal horen ze uitsluitend bekende nummers voorbij komen: van de swingende dance-classics uit de jaren ‘70 tot de lekkerste hits uit de jaren ‘90.

In de andere zaal wanen ze zich in een trendy, mondaine

Binnenkort worden ook de overige artiesten van Het Stadsfeest bekend gemaakt. De reguliere kaarten kosten € 25,- en zijn verkrijgbaar via www.hetstadsfeest.nl.

Vergunningen aangevraagd -Verwijderen draagmuur en plaatsen muur, Kanaalpad 42 -Plaatsen 2 dakkapellen, Jacob Marisstraat 9 -Kappen 2 coniferen, Holthuis 21 -Aanleggen in-/uitrit, Veenhuizerweg 205 -Plaatsen paardenrijbak, Engelanderholt 5, Beekbergen -Vergroten woning (dakkapel), Kayersdijk 111 -Plaatsen schuur, Ledaplantsoen 44 -Plaatsen geluidgedempte ventilatie, Deventerstraat 33 -Plaatsen reclame, OostVeluweweg-Rijksweg A50 -Aanbrengen kierdichting bestaande deur (rijksmonument), Deventerstraat 70 -Vergroten woning, Hoog Soeren 54, Hoog Soeren -Verbreden in-/uitrit, Jacqueline vd Waalssingel 79 -Kappen coniferen, Regenboogbrink 12 -Plaatsen terrasoverkapping, Tichelaarsdonk 234 -Kappen 6 coniferen en 1 boom, Jachtlaan 106 -Plaatsen tijdelijke woonruimte, Uttilochweg kavel C, Uddel -Tijdelijk plaatsen kunstwerk, Marktplein 1 Vergunningen verleend -Wijzigen gebruik bedrijfspand naar kantoorfunctie, Steenbokstraat 21 -Kappen eikenboom, Kraaienjagersweg 24, Beemte Broekland -Kappen wilg, 1e Beukenlaan 20 -Kappen conifeer, Tuinstraat 62 -Vergroten fietsenberging, Snijdersplaats 116 -Kappen conifeer, Deventerstraat 497, Beemte Broekland Evenementenvergunning verleend -17 april, Bevrijding Apeldoorn, Oranjepark -27 april, Live muziek terras Koningsdag, Marktstraat 22 -27 april, Kinderkleedjesmarkt, winkelcentrum ’t Fort -27 april, Koningsdag scouting Hertog van Gelre, Polderweg 4 -27-28 april, Tentoonstelling Oost-Turkse lekkernijen, Talingweg 16b

Kinderboerderijen springen bij APELDOORN - Op maandag 22 april (Tweede Paasdag) is het Nationale Zaaidag en dat wordt gevierd bij de drie kinderboerderijen in beheer bij Accres. De Nationale Zaaidag is een landelijk initiatief van The Pollinators en in het leven geroepen om aandacht te schenken aan de wilde bijen. Bij Kinderparadijs Malkenschoten, Kinderboerderij Laag Buurlo en Kinderboerderij De Maten worden bloemzaden uitgedeeld of op het terrein uitgestrooid. Voor kinderen worden in dit thema per boerderij extra activiteiten georganiseerd. Bijen hebben het moeilijk omdat in tuinen, bermen

en weilanden steeds minder ruimte is voor bloemen. En dat terwijl bijen onmisbaar zijn in onze voedselketen: meer dan 70% van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door bijen en aanverwante insecten. Hoog tijd om ze een handje te helpen dus. En dat kan! Door te zorgen voor een constant aanbod van voedsel zijn ze beter in staat te overleven. Het zaaien van bloemen helpt de bijen dus direct. Daarom vormt organisatie The Pollinators in aanloop naar 22 april (Nationale

Zaaidag) de grootste bijencoalitie van Nederland met hulp van veel verschillende bedrijven en organisaties. De kinderboerderijen van Accres hebben alle drie een

bijenstal en sluiten zich mede daarom graag aan bij deze coalitie. Vanuit de kinderboerderij wordt biologisch bloemzaad uitgedeeld of gebruikt bij een activiteit (bijvoorbeeld zaadbommetjes maken), zodat wijkbewoners in hun eigen tuin of straat bloemzaad kunnen planten waar bijen dol op zijn. De imkers komen deze dag leuke weetjes over bijen vertellen. Daarnaast zijn er alweer wat jonge dieren te bewonderen op de boerderijen en kun je natuurlijk heerlijk spelen. Op deze Tweede Paasdag kun je bij Kinderparadijs Malkenschoten ook Paaseieren zoeken en mascotte Binky ontmoeten.

STIJLVOLLE GEDENKTEKENS Modeltuin aan de Koningslijn met meer dan 300 gedenkstenen

Ontdek de nieuwe collectie van

Grafmonumenten Eerste stenen Urngedenkstenen

ten Hag makelaars vliegt voor u door de Stedendriehoek!

Ruwe stenen Urnen Zwerfkeien

ZOSO

Hoofdweg 84/A, Klarenbeek | www.pijnappelmode.nl

Koningslijn 3, 7312 gg Apeldoorn • tel. 055 - 576 05 85 info@hoogenberg-wegerif.nl • www.hoogenberg-wegerif.nl

Apeldoorn 055-3030030 | Deventer 0570-666999 | Zutphen 0575-516361 www.tenhag.nl


2017

Spectaculaire acties met gratis koffie & eten

15 16 17 18 19 20 22

NIEUW

Roden

Nunspeet

Roden openingstijden: Ma: Gesloten Di - za: 10:00 - 17:00 Tweede paasdag: 10:00 - 17:00 Ceintuurbaan Noord 113, Roden

Nunspeet openingstijden: Ma - vr: 09:00 - 17:30 Za: 10:00 - 17:00 Tweede paasdag 10:00 - 17:00 Edisonweg 40, Nunspeet

Roden

Nunspeet

*1 De inruilwaarde wordt bepaald door onze taxateur op locatie of in een van onze showrooms. Maximaal 1 x inruilactie per aangeschafte Forza e-bike. Deze actie is niet mogelijk i.c.m. NFP en BFN (fietsplannen). vraag naar de voorwaarden. *2 Dit geldt op van de op voorraad zijn de modellen *3 Garantie op locatie in Nederland, uitgezonderd de Waddeneilanden. Deze actie geldig op alle nieuwe premium line uitvoeringen. ( 7 versnellingen en 9 ondersteuningen).

Gemeentewinnaar

APR MA APR ZA APR VR APR DO APR WO APR DI APR MA


DZA 5

WOENSDAG 17 APRIL 2019

Nieuwe teams nog welkom in drakenboot

Paleiscollectie in Rijksmuseum

APELDOORN - Een aantal topstukken uit de collectie van Paleis Het Loo is momenteel te zien in het Rijksmuseum. Zo worden onder meer een spectaculaire 17e-eeuwse Delfts blauwe bloemenpagode, een verguld zilveren papkom en het bekende schilderij Vivat Oraenge van Jan Davidsz de Heem tentoongesteld. De collectiestukken dateren uit de periode van koningstadhouder Willem III en koningin Mary II en worden getoond in een zaal van het Rijksmuseum die geheel is gewijd aan deze eerste bewoners van Paleis Het Loo. De presentatie maakt deel uit van Paleis Het Loo on Tour, een initiatief van het museum om tijdens de vernieuwing en verbouwing tot medio 2021 bijzondere deelcollecties op verschillende plaatsen in Nederland aan nationaal en internationaal publiek te tonen. Onder andere in het Rijksmuseum, Kasteel Cannenburch, Museum Bronbeek, bij de Raad van State in het voormalig Paleis Kneuterdijk en op Luchthaven Schiphol is een deel van de collectie ondergebracht. Voor meer informatie: paleishetloo.nl/on-tour.

de podiumplaatsen. Maar wie denkt dat het alleen om snelheid gaat, heeft het mis. Een jury van WaXX Kappers beoordeelt de teams namelijk ook op originaliteit en creativiteit. Het team met de mooiste en meest unieke looks, sleept de WaXX Award in de wacht. Er zijn nog enkele plekken voor teams vrij. Inschrijven kan tot uiterlijk 15 mei, zolang er plek beschikbaar is.

APELDOORN/STEDENDRIEHOEK - Al vijftien jaar wordt in Apeldoorn het Drakenbootfestival georganiseerd. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot het grootste festival van de stad, met jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers. Ook teams uit Deventer en Zutphen en andere plaatsen in de regio stedendriehoek kunnen zich nu inschrijven voor de spannende drakenbootraces op het kanaal. Op zaterdag 22 juni zijn de bedrijvenraces, op zondag 23 juni is de drakenbootrace voor buurten en verenigingen. Het festival wordt op vrijdag 21 juni geopend met een groot concert, met shows van De Dijk, Waylon, Diggy Dex, Nielson, Ronnie Flex, Maan en Kris Kross Amsterdam. Er zijn nog tickets beschikbaar. Elk jaar doen meer dan honderd teams mee aan de spannende races. Ervaring is niet nodig, iedereen kan deelnemen. De organisatie zorgt voor ervaren stuurmannen die de teams instrueren en begeleiden. Een team bestaat uit 17 personen: 16 peddelaars en 1 trommelaar. De trommelaar slaat op de trom, in het ritme van de voorste peddelaars. De rest van het team moet proberen dit tempo precies te volgen. Samenwerking is daarom belangrijker dan kracht. Echte teambuilding! Elk team vaart drie keer in de voorrondes. De zes nelste

Openingsconcert Op vrijdag 21 juni opent het Grolsch Drakenbootfestival in Apeldoorn met een groot concert van zeven geweldige bands op twee grote podia. De programmering is breed en leuk voor jong en oud. Met De Dijk, Waylon, Nielson, Maan, Diggy Dex, Ronnie Flex & Deuxperience en Kris Kross Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar op de website van het festival, in de voorverkoop voor € 32,50 (inclusief servicekosten). Voor jeugd tot en met 14 jaar zijn er kindertickets voor € 20,-. De kaartverkoop gaat hard. Vorig jaar was het concert helemaal uitverkocht. De organisatie adviseert daarom om niet te lang te wachten met bestellen.

teams gaan vervolgens door naar de halve finales en tot

slot strijden de beste drie tegen elkaar in de finales om

Meer informatie, tickets en inschrijven voor de drakenbootraces kan via de website www. drakenbootfestivalapeldoorn. nl.

HUISDIER van de WEEK

Nyx heel onzeker

Nyx is heel onzeker en zal de nodige tijd moeten krijgen om te wennen aan nieuwe situaties. Het beste kun je rustig op een afstandje naast Nyx gaan zitten en hem met geduld voorzichtig via de zijkant benaderen; hij schrikt wanneer dit van boven of voren gebeurt en dat komt waarschijnlijk omdat hij scheel kijkt. Hij reageert vervolgens erg wantrouwend op je aanraking, maar kriebel je hem subtiel, dan begint hij daar langzaamaan van te genieten. Door zijn handicap is het verstandig om hem een leven binnen te geven of een afgebakende tuin of kennel buiten. Ook is het wenselijk om hem een thuis te bieden in een rustige omgeving. Dus liever niet met kinderen. Dierenasiel de Kuipershoek Kuipersdijk 11, Klarenbeek. Tel: 055-5068600. www.overgelder.dierenbescherming.nl Openingstijden di/wo/do/vr  13.30 - 16.30 uur zaterdag  10.00 - 16.00 uur Op maandag, zon- en feestdagen zijn we gesloten.

PRIJSVOORBEELD

U BO

W S E R VI C

PWS

E

114 x 118

€ 520,-

Vlijtseweg 232A Apeldoorn Tel. 055-3663064 b.g.g. 06-53659359

www.pws-dakramen.nl

Vraag naar de voorwaarden

Dé Dakraam specialist 2e Paasdag geopend van 12.00 - 17.00 uur

PRODUCT INFO IN DE SHOWROOM woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Zaterdag op afspraak

HEERLIJKE MAALTIJDEN AAN HUIS

WARM of KOELVERS

WARM KOUD AAN HUIS v.a. € 8,10

AAN HUIS v.a. € 6,75

Osnabrückstraat 20 - Deventer - 0570 626606 - www.gotink.nl - info@gotink.nl

s! r e d n a g a d Elke

VACATURE

Het bestuur van Alzheimer Nederland, Oost Veluwe (Apeldoorn, Epe, Heerde, Hattem, Brummen en Voorst) is op zoek naar een

Penningmeester m/v De werkzaamheden zijn ondermeer: • Opstellen van de jaarlijkse begroting en bewaken van de uitgaven; • Financiële voorgangsrapportage verzorgen aan bestuur en regio coördinator; • Verwerken declaraties; • Gemeentelijke subsidies aanvragen en verantwoorden Alzheimer Nederland biedt aan bestuursleden trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Is je interesse gewekt? Dan gaan we graag met je in gesprek, je kan reageren via het afdelingssecretariaat oveluwe@alzheimer-nederland.nl of via 06 - 16 839 089 (meer informatie op www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-veluwe). Onze missie We moeten dementie voorkomen of genezen. Tot die tijd maken we ons sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving.

Het Goed kringloopwarenhuis Harderwijkerstraat 25, 7418 BA Deventer (0570) 62 49 64 hetgoed.nl Openingstijden Ma. t/m vr. 09.00 - 18.00 uur Za. 09.00 - 17.30 uur. Zo. 12.00 - 17.00 uur

geopend van 12.00 - 17.00 uur


@Gelrezkh

gelre.ziekenhuizen

@gelrezkh

Gelre ziekenhuizen

Brede kijk op oudere patiënt zorgt voor meerwaarde Wie denkt dat geriatrie alleen gaat over dementie, heeft het mis. “Wij kijken naar meer dan alleen de ziekte of aandoening van een patiënt”, aldus geriater Heleen Paling. Dat begint al op de polikliniek. Zo ook bij de poli maag-, darm- en leverziekten (MDL). “Iedere patiënt van zeventig-plus die bijvoorbeeld een darmoperatie moet ondergaan, krijgt een gesprek met de poliverpleegkundige van mdl”, vertelt dokter Paling. “Aan de hand van een vragenlijst gaat zij na of een patiënt mogelijk ‘kwetsbaar’ is voor andere problemen of complicaties. Als dat zo is, stuurt ze de patiënt door naar geriatrie.” Kwetsbaarheden opsporen “Op de poli geriatrie brengen we die kwetsbaarheden in kaart”, legt Paling uit. “We onderzoeken de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de patiënt, maar ook of hij of zij een sociaal netwerk om zich heen heeft. Verder kijken we onder andere naar de spierkracht en het gewicht. Ondergewicht is bijvoorbeeld een risicofactor voor complicaties of een vertraagd herstel. In dat geval adviseren we om van tevoren een diëtiste in te schakelen om aan te komen.” “Bij iemand die slecht ter been is, is er verhoogd valgevaar”, vult verpleegkundig specialist Astrid Mulder aan. “Dan raden we aan om bijvoorbeeld na de darmoperatie een fysiotherapeut bij de zorg te betrekken.” “Ons doel is ouderen zo optimaal mogelijk een behandeling laten ondergaan, zodat ze daarna een goede kwaliteit van leven houden”, vervolgt Paling. “Soms vinden we de kwetsbaarheid en risico’s op complicaties erg groot. Dat bespreken we met met de patiënt

en zijn familie en de hoofdbehandelaar.”

men.” Ook denkt geriatrie mee over de vraag wat de beste zorg is na ontslag: naar huis, met of zonder thuiszorg, of tijdelijk naar een verpleeghuis. Positief verrast “Onze brede kijk zorgt onmiskenbaar voor meerwaarde”, aldus Paling. “Met elkaar kunnen we voor elke individuele patiënt afzonderlijk vaststellen wat in zijn specifieke situatie het beste is. Ik hoor vaak van patiënten terug dat ze positief verrast en dankbaar zijn voor deze andere, bredere aanpak.”

Ook betrokken na de operatie “Op de verpleegafdeling bezoek ik dagelijks oudere patiënten om te zien hoe het gaat”, vertelt Mulder. “Ik check ze dan vooral op hun kwetsbare punten. Heeft iemand de ziekte van Parkinson, dan ligt de kans op acute verwardheid op de loer. Ik geef de verpleegkundigen adviezen hoe ze met die patiënt moeten omgaan om dit te voorko-

Het uitgebreide artikel leest u op: www.gelreziekenhuizen.nl/brede-kijk-op-oudere-patient Meer informatie over geriatrie is te vinden op: www.gelreziekenhuizen.nl/Geriatrie-Apeldoorn of

Wetenschappelijk onderzoek bij Expertisecentrum Ouderengeneeskunde “Om de zorg voor de oudere patiënt vanuit de diverse vakgebieden te optimaliseren, is wetenschappelijk onderzoek onmisbaar”, stelt Heleen Paling. “Door samen met andere specialismen onderzoek te doen, kunnen we uiteindelijk de specifieke zorg voor (kwetsbare) ouderen verbeteren.”

www.gelreziekenhuizen.nl/Geriatrie-Zutphen.

Enthousiast over brede en snelle aanpak Het werd ontdekt tijdens het bevolkingsonderzoek darmkanker. De heer Erik Molenaar (75) uit Apeldoorn herinnert het zich nog goed: “Op vrijdag had ik ontlasting opgestuurd, op dinsdag kreeg ik al bericht dat het niet goed was. Gelukkig heeft het ziekenhuis het heel goed opgepakt.” Naar de geriatrie Na een coloscopie en een afspraak op de polikliniek maag-, darm- en leverziekten viel al snel het woord darmoperatie. “Maar eerst kreeg ik het advies voor een afspraak bij de geriatrie. Ik heb namelijk al zestien jaar de ziekte van Parkinson. Dat bleek een prima advies, want geriater Paling ontdekte tijdens het onderzoek dat mijn hart wellicht niet in staat was om de darmoperatie aan te kunnen.”

Gelre. Zorg beter voor elkaar

Kordaat optreden Eigenlijk had Molenaar zelf ook wel gemerkt dat hij de laatste maanden conditioneel had ingeleverd. Zijn dagelijkse wandelingen van zo’n anderhalf uur door woonwijk De Parken kostten hem steeds meer moeite. “Maar je hebt de neiging om alles onder de noemer Parkinson te schuiven”, legt hij uit. “Dankzij kordaat optreden van dokter Paling zat ik echter gelukkig al snel bij de cardioloog.”

Weer op de been Een operatie voor een pacemaker volgde. Hij knapte snel op en ging anderhalve week later al op voor de darmoperatie. Terugkijkend is hij enthousiast over de betrokkenheid van alle specialisten en verpleegkundigen tijdens zijn behandeling. “Door die brede aanpak heb ik als patiënt echt het gevoel gehad dat ik centraal stond. Dat ze zich met z’n allen ingezet hebben om mij zo snel mogelijk weer op de been te krijgen.” Letterlijk en figuurlijk – want hij wandelt weer als de beste.

www.gelreziekenhuizen.nl


A7

WOENSDAG 17 APRIL 2019

Verlichte voorlichting

Honderd kilometer over land en water APELDOORN - 42 Leerlingen en vier docenten van het Veluws College Mheenpark worden op donderdag 18 april uitgedaagd meer dan 100 kilometer over land en water af te leggen tijdens de MP Challenge XL. De Challenge is een onderdeel van de actiedag van de school, waarbij leerlingen zoveel mogelijk geld inzamelen voor War Child. Het Veluws College Mheenpark organiseert om het jaar een actiedag. De school bruist die dag van de activiteiten waarbij leerlingen zich inspannen geld in te zamelen voor een goed doel. Eén van die activiteiten is de Mheenpark Challenge XL. Eerder dit jaar hebben de leerlingen zelf het goede doel voor dit jaar uitgekozen: War Child. Donderdag

gaan de leerlingen al sportend, op eigen kracht, vanaf het hoofdkantoor van War Child in Amsterdam, helemaal terug naar school. Tijdens deze tocht zullen zij verschillende beproevingen doorstaan: 8 kilometer hardlopen, 6 kilometer skeeleren, 10 kilometer steppen, 3 kilometer kanoën en maar liefst 74 kilometer mountainbiken. Tijdens deze pittige route krijgen de leerlingen te maken met uitdagende terreinen, zoals dijken, zandpaden en heuvels. Iedere leerling legt hierbij zelf de complete route af. De deelnemers vertrekken al voor 08.00 uur vanaf het hoofdkantoor van War Child in Amsterdam-Oost, en komen rond 20.00 uur weer op school aan, waar zij als helden zullen worden onthaald.

APELDOORN - Verlichting en contrast zijn van grote betekenis voor het zien. Dit geldt voor iedereen, maar in grotere mate voor mensen die slechter zien. In een voorlichting over licht en verlichting geeft Visio een beeld van de effecten van diverse soorten licht en armaturen en wordt ingezoomd op lichthinder en wat hier aan te doen is. De voorlichting vindt plaats op woensdag 17 april van 14.00 tot 16.00 uur in gebouw Sigma aan de Waldeck-Pyrmontstraat 31 in Apeldoorn. Voor mensen met maculadegeneratie, een oogaandoening die veel bij ouderen voorkomt, is het zicht vaak te verbeteren door het aanpassen van het licht en contrasten in te zetten. Onderzoek naar de juiste lichtintensiteit, de meest prettige lichtkleur

en een geschikte armatuur kan het lezen positief beïnvloeden. Doordat bij diverse oogaandoeningen het kleurenzien aangetast kan zijn, geeft het gebruik van contrasten veel gemak in het dagelijks leven. “Ervaart u hinder van licht? De contradictie van veel licht nodig hebben als slechtziende en gelijktijdig ook last hebben van datzelfde licht komt

UIT TIPS

helaas nogal eens voor. Er zijn verschillende hulpmiddelen die bescherming bieden tegen felle lichtbronnen zoals bijvoorbeeld de zon of hinderlijke lampen in winkels”, vertelt de organisatie. “Visio geeft tijdens deze bijeenkomst informatie en advies over het juiste gebruik van verlichting en contrast in uw directe woon- en werkomgeving en hulpmiddelen om zon en lamplicht te weren.” Deze bijeenkomst heeft als doel de aanwezigen te informeren en op weg te helpen naar een beter verlichte omgeving. Ook bestaan er mogelijkheden voor een uitgebreid persoonlijk lichtonderzoek; hoe dat in zijn werk gaat wordt ook verteld op deze woensdagmiddag. Aanmelden voor de voorlichting kan via e-mail apeldoorn@visio.org of telefonisch via 088-5856200.

Fietsgilde Apeldoorn weer op de pedalen APELDOORN - Het Fietsgilde Apeldoorn gaat binnenkort weer van start met het programma van recreatieve fietstochten, onder leiding van vertellende gidsen. De eerste tocht is op woensdag 1 mei. Het is een lentetocht door de IJsselvallei, waar de voorjaarsbloemen en bomen in bloei staan.

andere fietsers aan te knopen. Er zijn ruime pauzes voor koffie, lunch en thee. Rond een uur of vier eindigt de tocht op het vertrekpunt.

Daarna volgt er elke week steeds een andere tocht. Er zijn dagtochten die in lengte variëren van 35 tot 60 kilometer. Ook zijn er enkele middagtochten van circa 30 kilometer. De routes vertrekken vanuit Apeldoorn en gaan door bos en hei van de

Deelname staat open voor fietsers - ook met een elektrische fiets - tegen betaling van € 2,50, te voldoen bij het vertrekpunt. Vooraanmelding is niet nodig. Alle informatie over het programma van fietstochten staat op www. fietsgilde-apeldoorn.nl.

Zondag 21 april

Veluwe of langs de weteringen en landgoederen in de IJsselvallei. Meefietsen met deze tochten is een leuk en gezellig dagje uit. De gidsen weten de weg en vertellen allerhande interessante bijzonderheden

betreffende cultuur, natuur en geschiedenis. Het fietstempo is rustig en ontspannen,

zodat er voldoende gelegenheid is om van de omgeving te genieten of een praatje met

Agenda paasweekend 19-22 april Paaseieren zoeken bij Binky - Kinderparadijs Malkenschoten Vanaf Goede Vrijdag tot en met Pasen kunnen kinderen op zoek gaan naar eieren bij Malkenschoten. Binky heeft heel veel eieren verstopt voor alle kinderen, die met het zoeken naar de eieren hun zoekdiploma kunnen halen. www.binky.nl 21 april Paasvuur – De Boerderij Beekbergen Op 1e paasdag vindt bij De Boerderij het traditionele paasvuur plaats. Om 20.30 uur wordt het vuur aangestoken en kan iedereen gezellig rondom het vuur vertoeven. Snoeiafval kan ingeleverd worden op zaterdag 20 april tussen 10.00 en 14.00 uur. Paaszang - Raadhuisplein Het Interkerkelijke comité ‘Paaszang Raadhuisplein’ organiseert op zondag 21 april voor de 77ste keer een Paassamenzang op het Raadhuisplein te Apeldoorn, van 08.00 tot 08.30 uur met veel zingen en een korte meditatie. Deze jaarlijkse ‘Paasjubel’ is in april 1942 gestart door de gezamenlijke Kerken en het Leger des Heils en vanaf die tijd een traditie in Apeldoorn. De laatste jaren zijn er ruim vijfhonderd personen aanwezig geweest. U kunt uw auto op het Marktplein parkeren.

PAASONTBIJT & FILM

MET DE PREMIERE VAN ‘MANTRA, SOUNDS INTO SILENCE + SPECIAAL OPTREDEN VAN KIRTAN ZANGER DROEH NANKOE

Do 18 & zo 21 april Do 18 t/m di 23 april Zo 21 april

Vr 19 t/m wo 24 april Do 18 t/m wo 24 april Kinderfilm! 21 & 22 april Do 18 t/m wo 24 april Voorpremière di 23 april Vr 19 t/m ma 22 april Do 18 t/m wo 24 april Film gemist!

BON DIEU! 2

DE FAMILIE VERNEUIL IS TERUG! MET EEN NIEUWE “FAMILIECRISIS”

CÉST ÇA L’AMOUR

EEN VADER DIE, ALLES OP ALLES ZET OM ZIJN GEZIN BIJEEN TE HOUDEN

GERHARD RICHTER PAINTING

GLORIA BELL

JULIANNE MOORE OP ZOEK NAAR DE LIEFDE VAN HAAR LEVEN

GOD ONLY KNOWS

EEN PRACHTIG DRAMA OVER BROERS EN ZUSSEN MET O.A. MONIC HENDRICKX

KLARA EN DE GEKKE KOEIEN LE GRAND BAIN

SYNCHROONZWEMMEN MET/VOOR MANNEN VAN MIDDELBARE LEEFTIJD

LE SEMEUR

BOEK & FILM

THEY SHALL NOT GROW OLD THE WHITE CROW

HET WAARGEBEURDE VERHAAL VAN BALLETDANSER RUDOLF NOEREJEV

DAS SCHWEIGENDE KLASSENZIMMER ELKE MAANDAG IN APRIL

Actuele tijden & tickets op gigant.nl Nieuwstraat 377 · Apeldoorn · 055 - 521 63 46

HONDENSCHOOL HULP NODIG BIJ HET TRAINEN VAN UW HOND? Wij geven o.a. Puppy cursus Vervolg cursus Privelessen

Fabina Mos

Treibball Hoopers B.A.T. techniek

Voor meer informatie: 06-43050912 of kijk eens op:

www.flexdogs.nl

Actie Perkgoed

Diverse soorten. Ø 9 cm. Draagtray 6 stuks

3.79

2.

49

2e PAASDAG OPEN! VAN 12.00 TOT 17.00 UUR

GroenRijk Malkenschoten Malkenschoten 9 • Apeldoorn • 055-5334747 • groenrijkapeldoorn.nl WK 16. GELDIG VAN 18-04 T/M 24-04. OP=OP


op de hele collectie*

2 Paasdag open! e

Geopend van 10.00 t/m 17.00 uur

Montèl Diagonal

hoekbank (ex. sierkussens) in stof vanaf 1999.nu met 10% korting:

1799.Montèl Kubik

3-zits bank (ex. sierkussens) in stof vanaf 849.- nu met 10% korting:

764.-

LENTEACTIE Sue Rainbow fauteuils: van 999.- voor 699.nu met 10% extra korting:

Hi Sue!

Montèl Kubik

1,5-zits bank (ex. sierkussens) in stof vanaf 599.- nu met 10% korting:

539.-

Meet Sue: deze luxe ‘fifties’ fauteuil is helemaal 2019. De stoel is er in 16 subtiele ton-sur-ton uitvoeringen en zit heerlijk stevig én zacht.

629.-

MONTÈL BIJ EIJERKAMP ZUTPHEN GERRITSENWEG 11 • 7202 BP ZUTPHEN

*Actie geldt van 17 april t/m 5 mei 2019

10% KORTING

ZIT JE KLAAR?


DZA 9

WOENSDAG 17 APRIL 2019

Het ‘nieuwe betalen’… ja, en dan? Door Evelien Dommerholt STEDENDRIEHOEK – De radio- en tv-commercials over PSD2 vliegen ons om de oren, maar wat de nieuwe regel concreet betekent is voor veel mensen volstrekt onduidelijk. In 2007 werd de eerste richtlijn – PSD1 – aangenomen door het Europese Parlement. Een regel die als doel had een uniforme betaalmarkt binnen de Europese Unie te creëren en die de basis is geweest voor SEPA. Dankzij deze richtlijn werd het gemakkelijker en gratis om geld over te maken naar andere SEPA-landen. Nu is er een herziene Europese richtlijn voor betaaldiensten, namelijk PSD2. Wat betekent deze regel, maar vooral; wat zijn de ‘hoe’s, wat’s en waarommen’ voor consumenten en bedrijven? Het begin van een nieuwe betaalmarkt PSD1 zette de markt open voor betaalinstellingen. Deze niet-bancaire bedrijven hebben een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) om betaaldiensten aan te bieden aan consumenten, zoals het aanbieden van creditcards en online betalingsmethoden als iDEAL en incasso. ‘Innovatie en concurrentie’; dat is waar PSD2 toe moet leiden. Deze herziene versie van PSD1 is sinds 19 februari 2019 in gebruik genomen in Nederland. De gedachte hierachter is onder andere dat de

nieuwe wet verbeterd doordat er in veel gevallen een tweestapsverificatie wordt vereist. Hierbij moet je een extra code invoeren voordat de betaling wordt verzonden.

macht van grote banken erg groot is, waardoor er geen ruimte is voor vernieuwing. Door PSD2 worden deze banken verplicht om financiële gegevens van klanten vrij te geven, als de klant daarvoor toestemming heeft gegeven. Dit zou als gevolg moeten hebben dat er een nieuw betalingslandschap ontstaat met ruimte voor nieuwe (kleinere) bedrijven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aanbieden van nieuwe vormen van online betalen. ‘Het nieuwe betalen’ Dit klinkt mooi, maar zegt weinig. De term duidt op gebruik

kunnen maken van twee nieuwe diensten. De eerste is de betaalinitiatiedienst, waarbij je als consument bij het online winkelen een bedrijf de opdracht geeft om de betaling te starten. Daarnaast is er de rekeninginformatiedienst, waarbij bijvoorbeeld een bedrijf een huishoudboekje opzet met als doel een overzicht van alle bankrekeningen te tonen, maar ook bestaat er de mogelijkheid een partij, zoals een hypotheekverstrekker, toegang te verlenen tot de transactiegegevens van de betaalrekening om zo tot een ‘beter’ financieel advies te komen.

PDS2 is een recht en geen verplichting PSD2 staat dus voor ‘toegang tot de betaalrekening door derde partijen’. Daarbij geldt wel dat de nieuwe regel een recht is en zeker geen verplichting. Derden krijgen de toegang pas nadat daarvoor expliciet toestemming is gegeven door de consument of het bedrijf. De nieuwe regelgeving houdt ook in dat winkels, webshops en andere bedrijven geen toeslagen meer mogen berekenen voor betalingen verricht met een betaalpas en de meeste creditcards. De veiligheid van betalingen wordt volgens de

e

2e PAASDAG GEOPEND • 10.00 - 17.00 uur Obelink Prestige Zeer comfortabele en in 8 standen verstelbare campingstoel. Nu voor

Outdoor Feelings Queens Aluminium loungeset met kussens. Excl. accessoires. Adviesprijs 699.-

Nu voor

199.-

GROOT GRATIS PAKKET

69.

90

De Consumentenbond wil dat er een jaarlijkse accountantscontrole plaatsvindt bij bedrijven die PSD2-diensten aanbieden, net als toezicht door De Nederlandsche Bank en Autoriteit Persoonsgegevens. “Ook willen wij dat er een ‘tweestaps toestemming’ komt, waarbij de bank een dubbele check verricht bij de consument nadat deze toestemming heeft gegeven aan een bedrijf.”

PSD2-me-niet register Privacy First, een non-profitorganisatie die waakt over privacy, maakt zich zorgen over PSD2. Zij stellen dat door de toename in toegankelijkheid en uitwisseling van gegevens mensen niet meer zullen weten welke data waar

2 P PSD2 betekent vernieuwing, H EROAASDA innovatie en ruimte brengen P op de financiële markt, maar ENI ook vraagt het om oplettendheid van degene die besluit VANaan toestemming te geven 1 7:0 12:00 bedrijven. E

HEN & HADER ZEL

0 UU R!

T O T G A D S A 2 PA G N I T R O K 50% e

Hoekbank Lorani Uitgevoerd stof, voorzien van metalen poten. Breedte 269x226cm. Exclusief sierkussens.

Nu ook Dethleffs en Sunlight campers

Nu voor

De gevolgen van ‘een vinkje zetten’ Financiële bedrijven zijn aan strenge regels gebonden. Betaalvereniging Nederland laat weten dat de consument goed moet weten hoe PSD2 werkt en wat de gevolgen kunnen zijn. In Nederland moet de consument per keer dat hij goedkeuring geeft voor het verstrekken van rekeninginformatie bij zijn eigen bank of bij de partij die inzage wil eenmalig een persoonlijke toegangscode invoeren. “Een vinkje aanklikken in dit geval niet genoeg.” Waar veel mensen niet bij na zullen denken is dat als je regelmatig geld overmaakt naar iemand die toestemming heeft gegeven aan een partij, ook jouw gegevens zichtbaar zijn. Uiteraard mogen jouw gegevens niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld marketingdoeleinden, maar het is niet mogelijk je eigen gegevens hiervoor af te schermen.

T O T G A D S A A P 2 G N I T R O 50% K

Maandag 22 april • Paasevent • ACSI aanwezig • Acties en aanbiedingen • Weber Barbecue demonstratie - Laat je inspireren en kom proeven! • Kijk op www.obelink.nl voor alle info of volg ons op Facebook en Instagram. Een gezellige dag uit voor het hele gezin.

499.-

rond zwerft. De organisatie stelt onder andere hierom een ‘PSD2-me-niet-register’ voor. Ook de Consumentenbond heeft een duidelijke mening als het om PSD2 gaat. Enerzijds vindt de organisatie het goed dat bedrijven buiten de financiële sector de concurrentie met banken aan kunnen gaan, zodat er vernieuwing ontstaat of scherpere prijzen. Aan de andere kant is de privacy van gegevens in gevaar, doordat – ondanks de strenge wetgeving voor partijen die PSD2diensten willen aanbieden – er partijen tussen kunnen zitten minder zorgvuldig met je gegevens omgaan. Voor de consument is dit niet na te gaan.

Voor

Obelink Shadow 390 240 x 390 cm. Polyester doek. Aanbouwhoogte: 235 - 250 cm.

Armstoel Contiro In microleder. Zoals afge • 2-motorig • Tiptoetsbed

Voor 1699,2E P Optie ne HER AASD OPE AG HEN NING lendekus D voor 13

1399,-

De Oude Olifantenschuur

bij Paleis Het Loo

FRUITBEDRIJF BOUWMAN

Hoekbank Hoekbank LoraniLorani Uitgevoerd Uitgevoerd stof, voorzien stof, voorzien van Lorani van Hoekbank metalenmetalen poten. Breedte poten. Breedte 269x226cm. 269x226cm. Uitgevoerd stof, voorzien van Exclusief Exclusief sierkussens. sierkussens. metalen poten. Breedte 269x226cm. Exclusief sierkussens. Voor Voor Hoekbank Lorani Hoekbank Voor Lorani Uitgevoerd stof, voorzien van Uitgevoerd stof, voorzien van metalen poten. Breedte 269x226cm. metalen poten. Breedte 269x226cm. Exclusief sierkussens. Exclusief sierkussens. Voor Voor

In microleder. In microleder. Zoals afgebeeld: Zoals afgebeeld: Armstoel Contiro • 2-motorig • 2-motorig • Tiptoetsbediening Tiptoetsbediening In• microleder. Zoals a • 2-motorig • Tiptoets Voor Voor

1699,1699,1699,-

1399,1399,1399,-

Aanbieding deze week:

* 3 kilo Mooie Gieser Wildeman stoofperen ���������������voor € 2,75 * 3 flessen appelsap ��������������������������������������������������������������voor € 5,00

1399,-

1399,-

Voor Armstoel Contiro In microleder. ZoalsArmstoel afgebeeld: Contiro In microleder. • 2-motorig • Tiptoetsbediening Zoals afgebee • 2-motorig • Tiptoetsbedieni Voor Voor

1699,1699,Optie nek/ en lendekuss voor 130,-

ARMSTOEL SANTIA

Ook verkrijgbaar: honing, jam, aardappelen en natuurlijk verschillende appelen soorten

119,-

Tot ziens in de Oude Olifantenschuur aan de Tuinmanslaan 24a� Armstoel Santia woensdag t/m vrijdag van 13�30 tot 17�30 zaterdag van 9�00 tot 16�30In microvezelstof, met zwart metalen onderstel, voorzien van terugdraaimechanisme. Voor

119,-

Schriftelijke motivering concurrentiebeding zeer belangrijk De hoofdregel is dat een concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd niet is toegestaan. Een concurrentiebeding mag wel worden opgenomen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd als de werkgever schriftelijk motiveert waarom het concurrentiebeding noodzakelijk is vanwege zwaarwegende bedrijfsbelangen. De kantonrechter gaf in het volgende geval de werknemer gelijk. In een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd was een concurrentiebeding opgenomen met een toelichting dat er zwaarwegende bedrijfsbelangen waren. De arbeidsovereenkomst liep af en werd niet verlengd. Daarna is de werknemer in dienst getreden bij een directe concurrent van de werkgever. De werkgever is vervolgens een procedure gestart en vordert de werknemer te veroordelen tot betaling van een boete van € 400.000,-. De werknemer verweert zich

en geeft aan dat het concurrentiebeding niet voldoende gemotiveerd was door de werkgever. De kantonArmstoel Armstoel SantiaSantia In microvezelstof, In microvezelstof, met zwart metmetalen zwart metalen onderstel, onderstel, rechter geeft de werknemer gelijk. De kantonrechter Armstoel Santia voorzienvoorzien van terugdraaimechanisme. van terugdraaimechanisme. In microvezelstof, met zwart metalen onderstel, oordeelt dat een werkgever niet kan volstaan met voorzien van terugdraaimechanisme. Voor 119,Voor 119,een algemene en uitvoerige opsomming van belangen Voor 119,Armstoel Santia Armstoel Santia die voor ieder willekeurige commerciële onderneming In microvezelstof, met zwart metalen onderstel, In microvezelstof, voorzien van terugdraaimechanisme. met zwart metalen onderstel, zouden kunnen gelden. De kantonrechter geeft aan voorzien van terugdraaimechanisme. 119,- Voor 119,dat het op de weg van de werkgever hadVoor gelegen om duidelijk en concreet te motiveren welke specifiek door werknemer te verwerven bedrijfsinformatie, kennis en ervaring het betreft waarmee de belangen van Heerlijke de werkgever daadwerkelijk in gevaar kwamen. Dit is niet gebeurd. De kantonrechter oordeelt dat het familiebank concurrentiebeding niet geldig is. Dit betekent dat de werknemer zijn concurrentiebeding niet heeft overtreHeerlijke den en dus ook geen boete hoeft te betalen. DE GROOT WONEN familiebank Mr. Sigrid Schinkel

schinkel@advocatenkantoorschinkel.nl www.advocatenkantoorschinkel.nl tel: 0570-547120

Eetstoel Daan In Buffalo leder.

Fauteuil Delira In microleder.

Voor

Voor

199,-

679,-

ARMSTOEL SANTIA

119,-

Eetstoel Eetstoel Daan Daan In Buffalo In leder. Buffalo leder. Eetstoel Daan In Buffalo leder. Voor Voor

199,199,Voor

Eetstoel Daan In Buffalo leder. Voor

199,-

199,-

Eetstoel Daan In Buffalo leder. Voor

199,-

Fauteuil Fauteuil Delira Delira In microleder. In microleder. Fauteuil Delira In microleder. Voor Voor

679,679,Voor

Voor

679,-

HOEKBANK OMERA

1999,-

1999,-

HET RIETVELD 20 APELDOORN DE GROOT WONEN

Elke zondagd geopen

WOONBOULEVARD APELDOORN TELEFOON 055-5333008 HET RIETVELD 20 APELDOORN

WWW.DEGROOTWONEN.NL TELEFOON 055-5333008

WWW.DEGROOTWONEN.NL

VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN IN DE WINKEL

VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN IN DE WINKEL

679,-

HOEKBANK OMERA

1999,-

1999,-

Hoekbank Omera In stof, voorzien van metalen poten. Breedte 359x224 cm. Exclusief sierkussens. Voor

679,-

Fauteuil Delira Fauteuil Delira In microleder. In microleder. Voor Voor

Hoekbank Omera In stof, voorzien van metalen poten. Breedte 359x224 cm. Exclusief sierkussens.

WOONBOULEVARD APELDOORN

Van Twickelostraat 13, 7411 SC Deventer

ER

&

HAZ S VAN E 17:0 12:00 L 0 UU R!ContiroContiro Armstoel Armstoel

Obelink Vrijetijdsmarkt b.v. • Misterweg 179 • Winterswijk • www.obelink.nl

OPENINGSTIJDEN: 13:00 9:30 9:30 9:30 13:00 - 17:30 9:30Vrijdag - 17:30 9:30 9:30 - 17:30 10:00 9:30Zaterdag - 21:00 12:00 9:30Zondag - 17:30

Maandag Elke g Dinsdag a d n Woensdag o z OPENINGSTIJDEN: geopend Donderdag

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

10:00 12:00 -

17:00 17:00

-

1 1 1 2 1 1 1


AYGO Lenteactie!

INTRO EVENT € 7,30 NEW COROLLA GRATIS v.a.

*

p/dag

Rij nu een cabrio voor de prijs van een normale AYGO!

v.a. € 219,-* p/mnd

ZATERDAG 23 MAART 09.00-17.00 UUR

CANVAS DAK!

ONTDEK ’M ALS EERSTE!

P R I VAT E L E A S E

Airco LM velgen Privacy Glass Mistlampen voor MAAK ALS EEN VAN DE EERSTE NIEUWE COROLLA X-playKENNIS MET DE DAB+ cabrio De nieuwe Corolla gaat verder dan u ooit heeft durven dromen. Dat laten wij uBluetooth graag zien tijdens ons exclusieve Intro Event op zaterdag 23 maart van 09:00 - 17:00 uur. Dan onthullen wij niet één, niet twee, maar drie nieuwe uitvoeringen van Smartphone Integratie ’s werelds meest verkochte auto: een sportieve Hatchback, veelzijdige Touring Sports en elegante Sedan. U bent van harte X-otic Navigatie welkom op zaterdag 23 maart. cabrio Parkeerhulp camera etc.

48 mnd/10.000 km

€ 219,-

€ 229,-

Brandstofverbruik varieert van 3,3-5,9 l/100km (16,9–30,3 km/l); CO₂ 76-132 gr/km.

* Actieperiode loopt van 01-03-2019 t/m 30-06-2019 (uiterste registratiedatum 31-08-2019). Prijs inclusief BPM, BTW en kosten rijklaar maken. Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden. Vraag uw Toyota-dealer naar de voorwaarden. Afgebeeld model is de Hatchback 2.0 Hybrid Premium Bi-Tone (Emotional Red/ Night Sky Black) t.w.v. € 41.590,- .

*Vraag de voorwaarden, o.b.v. 12 schadevrije jaren, afgebeelde auto betreft X-otic

Wagenmaker

Apeldoorn, Steenbokstraat 3, 055-5396666, toyota-apeldoorn.nl Deventer, Solingenstraat 1, 0570-510666, toyota-deventer.nl


A 11

WOENSDAG 17 APRIL 2019

Ieder kind is welkom in Apenheul APELDOORN - Apenheul heeft als motto ‘Herken jezelf’ en dat moet iedereen kunnen doen. Kiwanis Club Apeldoorn ondersteunt al vele jaren goede doelen voor kinderen en is met Apenheul gaan samenwerken. Nu Apenheul het seizoen 2019 start, willen zij er samen zorg voor dragen dat geen enkel kind uitgesloten wordt van een vrolijke dag tussen de Apeldoornse apen. Daarom hebben Kiwanis Club Apeldoorn en Apenheul afgelopen najaar Charity Diners georganiseerd om geld in te zamelen voor met name de basisschoolkinderen van Apeldoornse gezinnen die

Jeroen Fledderus (rechts), voorzitter van de Kiwanis Club Apeldoorn en Roel Welsing, directeur van Apenheul (midden) overhandigen symbolisch de 180 pakketten aan de voorzitster van het bestuur van de Voedselbank, Hetty Heddema (links). van de Voedselbank afhankelijk zijn. Die acties hebben

het mogelijk gemaakt dat deze kinderen een pakket

krijgen voor een onbezorgde dag in Apenheul, compleet met toegang, consumpties, lunch, een leerboek en natuurlijk een pet en een knuffel. Kiwanis Club Apeldoorn en Apenheul willen met deze actie het belang van erbij horen in de Apeldoornse gemeenschap onderstrepen. Ieder kind wil er graag bijhoren en meemaken wat andere kinderen ook kunnen meemaken. Vanuit de opbrengst zijn onlangs ruim 180 pakketten voor een dag Apenheul overhandigd aan de Voedselbank, die voor de verdeling onder de basisschoolkinderen van hun cliënten zal zorgdragen.

Jubileumfeestje met wandelgidsen APELDOORN - Op zondag 28 april is het precies tien jaar geleden dat het Apeldoorns Gidsen Collectief (AGC) werd opgericht. Dat willen de gidsen op die dag samen met alle belangstellenden vieren, middels een bijzonder evenement. Vanaf vijf markante punten in Apeldoorn start om 14.00 uur een wandeling. Een uur later eindigen alle wandelingen tegelijk bij de Muziektent in het Oranjepark. Daar worden gidsen, wandelaars en belangstellenden feestelijk onthaald met een (nietalcoholisch) drankje en een hapje.

Kanaal Noord, parkeerplaats vóór het Potlood; Zwitsal - ingang Noord aan de Vlijtseweg; CODA vóór de

Vijf beginpunten Deelnemers kunnen kiezen uit vijf beginpunten: de Freule-brug over het

Scootmobielen

Wij leveren ook gebruikte scootmobielen met garantie.

museum-ingang; Catharinapaviljoen, hoek Nieuwstraat/ Brinklaan; De Naald aan de Zwolseweg. De wandelingen zijn gratis. Men dient zich wel uiterlijk donderdag 25 april aan te melden via het e-mailadres agcgidsen@gmail.com. Graag het gewenste beginpunt opgeven en het aantal personen. Na afloop kan men zelf teruglopen naar het beginpunt, of wordt men op een verrassende manier teruggebracht (beperkte capaciteit, vol = vol). Zie voor meer informatie ook de website www.apeldoorns gidsencollectief.nl.

Bewust tijd maken voor social media

APELDOORN - Leren van elkaar, inspiratie opdoen, direct aan de slag gaan, maak eens bewust tijd voor social media. Dat zijn de doelen van een nieuw Apeldoorns ondernemersinitiatief: het Social Media Inspiratiecafé. Ondernemer Koos Luijk, eigenaar van mediabureau koos, is dit nieuwe initiatief gestart voor ondernemers en medewerkers binnen de Stedendriehoek en Veluwe. Het vindt iedere derde dinsdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur, plaats aan de Wapenrustlaan 11 in Apeldoorn. De kosten zijn € 15,- per keer. “Wat moet ik op social media plaatsen? Op welk platform moet ik me focussen, ik kan toch niet alles bijhouden? Een tweetal voorbeelden van vragen van ondernemers, die aanleiding zijn geweest voor de oprichting van het Social Media Inspiratiecafé”, vertelt Luijk. “Daarnaast is het mijn persoonlijke doel om ondernemers te laten groeien, als

persoon en met hun bedrijf, door het op de juiste manier inzetten van social media. Ik wil hun onzekerheid ten aanzien van het gebruik wegnemen. Dat wil ik niet alleen doen door het geven van adviezen en trainingen. Door middel van het inspiratiecafé bied ik ondernemers een laagdrempelige manier om actief bezig te gaan of te zijn met social media. De cafévorm werkt stimulerend om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Leren van elkaar en direct aan de slag gaan, dat zijn de doelen van het Social Media Inspiratiecafé.” Kijk voor meer informatie over het Social Media Inspiratiecafé op: https:// koosluijk.com/social-mediainspiratiecafe-apeldoorn.

Pijnappel

Scoot

Meer dan 20 verschillende typen scootmobielen uit voorraad leverbaar vanaf €895,-

OOK VOOR: SERVICE, ONDERHOUD EN REPARATIE

Ruime parkeergelegenheid

Kijk ook eens op: www.scoot.nu

Anklaarseweg 97A (t.o. Robur et Velocitas) 7317 AS Apeldoorn. Tel. 055 57 88 005 E-mail: info@scoot.nu

E AASDAG 2 ALLEEN P kunt u deze verzilveren

€500,-

Bij aankoop van een nieuwe of gebruikte Pijnappel Suzuki ontvangt u extra €500,korting op de lopende paasacties*

N E M

I C E

SP *zie voor de paasactie de achterpagina van deze krant. Maximaal één cheque per transactie en alleen geldig op de voorraadmodellen.

Kanaal Noord 200 Apeldoorn 055-3664400 www.pijnappel.nl

De mooiste collectie vind je in de Asselsestraat 82 APELDOORN www.inzichtoptiek.nl Bij aanschaf van 2 Ray-Ban brillen op sterkte 1 glas cadeau.* *Vraag naar de voorwaarden


VUL IN KNIP UIT NEEM MEE EN PROFITEER!

er! megatopp

178 CM KOEL/VRIES COMBINATIE EPDEUR SLE T ME INBOUWSYSTEEM

SDH

VUL IN KNIP UIT NEEM MEE EN PROFITEER!

er! megatopp

er! megatopp

SIEMENS WASMACHINE WM14T590NL EREN 8 KILO TROMMEL, 1400 TO R TO MO LE SUPERSTIL

SDH

PELGRIM OVEN OVP426RVS ) PYROLYSE (ZELFREINIGEND

VUL IN KNIP UIT NEEM MEE EN PROFITEER!

n ij z s r e p p o t a g e m e z e D ! LET OP G A D e S A A P 2 p o ig ld e g ALLEEN ! n o b e d n a v g in r e v le tegen in

G e A D S A A 2 P 10.00 r u u 0 .0 7 1 OPEN

SDH

er! megatopp

BOSCH AFZUIGKAP DWB67CM50 PERSTIL) ECO SILENCE MOTOR (SU

SDH

M O O R W O H S E D W U E I N R E V e z n o in n e k ij k Kom ! S D N E R T N E K U E K E T S W U E I N R E L L A e d ! voor KENRENOVATIE Prijs- en zetfouten voorbehouden. Afbeeldingen kunnen afwijken.

OOK VOOR KEU

UW KEUKENSPECIAALZAAK MET INTERNETPRIJZEN • ALTIJD 2000 APPARATEN OP VOORRAAD!

PRIJZEN ZIJN AFHAALPRIJZEN

Kayersdijk 43 • Apeldoorn tel 055-5346161 Openingstijden:

454

ma. 13.30 tot 18.00 uur, di. t/m vr. 9.00 tot 18.00 uur, za. 9.00 tot 17.00 uur, vrijdag koopavond tot 21.00 uur.

INFO@TOPPER.NL • WWW.TOPPER.NL


DZA 13

WOENSDAG 17 APRIL 2019

UW ORTHOPEDISCH CHIRURG

Voorste benadering van de heup Het team van Gelre Orthopedisch Centrum Apeldoorn is versterkt met collega Bart Boesenach. Zijn expertise is een mooie aanvulling op ons toch al brede aanbod. Orthopedisch chirurg Bart Boesenach is gespecialiseerd in het plaatsen van een nieuwe heup via de zogenoemde voorste benadering. Dat is een techniek waarbij de spieren rondom het heupgewricht zoveel mogelijk gespaard blijven. “Er zijn meerdere technieken om een nieuwe heup te plaatsen; de voorste benadering is een opkomende techniek die sinds 2006 in Nederland steeds meer wordt toegepast.” Gedurende zijn opleiding in het LUMC, het Haga

Orthopedisch chirurg Bart Boesenach is gespecialiseerd in heup-, knie- en traumachirurgie, kinderorthopedie en elleboogklachten. Ziekenhuis en het HMC, heeft hij uitgebreide ervaring kunnen opdoen met deze techniek. Anders dan bij de meest

voorkomende benaderingen (via de zijkant of de achterkant), ligt de patiënt tijdens de operatie niet op de zij, maar op de rug. “Ik vind dit de meest prettige manier van opereren; hierdoor heb ik meer controle over de stand van het kommetje en de beenlengte, waardoor de kans op uit de kom schieten lager is. Daarnaast ervaren patiënten het vaak als prettig dat er minder leefregels zijn. Je mag bijvoorbeeld gewoon op de zij slapen.” Uiteraard blijft het plaatsen van een nieuwe heup maatwerk en is goede voorlichting belangrijk om een juiste keuze te maken. “Het is namelijk niet zo dat de ene benadering per se beter is dan de andere. Er zijn altijd voors en tegens en ieder persoon is anders, zowel qua

bouw als qua voorgeschiedenis. Voor iedere patiënt maken we een nieuwe afweging wat de beste benadering is. Dat vind ik ook een van de leukste kanten van ons vak: het samen met de patiënt beslissen, met natuurlijk een duidelijk advies van mijn kant. Het is voor onze patiënten daarom erg prettig dat ze actief kunnen kiezen voor een techniek die het best bij hen past en dat wij in ons Orthopedisch Centrum beschikken over orthopeden met uitgebreide ervaring in zowel de voorste als achterste benadering.” De orthopeden van het Gelre Orthopedisch Centrum Apeldoorn en Gelre Zutphen schrijven op deze plek om de week een column. www. gelreziekenhuizen.nl en www. gelresport.nl

Vrijdag 19 april besteedt Jaap van ’t Leven aandacht aan ‘De sterrenhemel in het

voorjaar’. Sterrenbeelden als Grote Beer, Leeuw en Maagd domineren de voorjaarshemel. Van ’t Leven laat zien hoe men deze sterrenbeelden kan herkennen en welke bijzondere objecten men met

telescopen in deze tijd van het jaar kan waarnemen. Vrijdag 26 april neemt Marc de Louw bezoekers mee op een ‘Reis door het Zonnestelsel’. Schitterende opnamen van talrijke ruimtesondes tonen

BUSSLOO - Na de winter verlangt iedereen weer naar zon en warmte. Recreatiegebied Bussloo is dan bij uitstek een heerlijke plek om te vertoeven. Lekker wandelen, fietsen, zwemmen, zonnen, een spelletje Pitch&Putt Golf of Minigolf doen, duiken of urenlang spelen op de vele speeltoestellen. De toegang tot recreatiegebied Bussloo is gratis. Men betaalt alleen voor het parkeren.

vreemde werelden: van de hete Mercurius tot aan de ijzige dwergplaneet Pluto. Bij helder weer kan met de telescopen naar de Maan worden gekeken.

Tot 1 mei 2019 is de Leisurelands-parkeerpas tijdens de voorverkoopactie extra voordelig. In de voorverkoop betaalt men via www. bussloo.nl slechts € 39,50 voor de parkeerpas. Na 1 mei betaalt men € 45,-. De parkeerpas is geldig van 1 mei 2019 tot 1 mei 2020.

De entreeprijs bedraagt voor volwassenen 5 euro, voor jongeren tot en met 14 jaar 2,50 euro. Voor meer info, telefoon 0571-262006, e-mail info@ volkssterrenwachtbussloo.nl en website www.volkssterren wachtbussloo.nl

Dagtarief Het dagtarief vanaf 1 mei is € 5,- per auto. Het hoogtarief geldt van 1 mei tot 1 oktober. Na 1 oktober wijzigt het tarief naar het laagtarief (1 oktober tot 1 mei) van € 3,- per auto. Men kan de uitrijkaarten op

Reis door het zonnestelsel BUSSLOO - De Volkssterrenwacht Bussloo, gevestigd aan Bussloselaan 4, heeft ook voor de laatste weken van april boeiende lezingen samengesteld. Die beginnen op vrijdag om 20.00 uur. Bij helder weer is er in de pauze en na de lezing gelegenheid tot waarnemen door de telescopen van de sterrenwacht.

Laat de zomer maar komen!

het recreatiegebied met PIN of creditcard betalen. Bezoek ook eens de andere recreatiegebieden van Leisurelands. De negentien recreatiegebieden zijn gevestigd op de Veluwe, Rijk van Nijmegen en in de Achterhoek en Liemers. Ieder gebied heeft een uniek aanbod en de gebieden zijn zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. De Leisurelands-parkeerpas is op alle recreatiegebieden te gebruiken. Meer informatie over recreatiegebied Bussloo en de parkeerpas vindt u op www.bussloo.nl.

ADVERTORIAL

Landgoed Klein Engelenburg gaat voor Pterocarya fraxinifolia Hart voor de natuur

Bij woonzorglocatie Klein Engelenburg hebben we het regelmatig over het Groene Engeltje en ons streven naar duurzaamheid. Hoewel het aan inzet op dit gebied niet ontbreekt, valt het in de praktijk niet altijd mee om de natuur ‘de natuur’ te laten zijn. Mensen met een moestuin en slakken, of met een voortuin met zevenblad en mensen met een nest jonge meesjes bij hun geparkeerde auto weten daarover mee te praten. In het laatste geval bleken de mezen zich mooi te maken in de autospiegel terwijl ze ondertussen de rubberen afsluitstrips op pik-bestendigheid testten.

Stormschade

In januari 2018 trokken zware stormen over ons land en oude bomen raakten ontworteld. Op ons landgoed moest een majestueuze rode beuk eraan geloven. De beuk met zeven vertakkingen die ieder op zich het formaat van een

volwassen boom hadden, viel om. Het verlies van zo’n boom laat diepe sporen na, letterlijk en figuurlijk. De stam trok een spoor van meer dan een meter diep in het gras. Slakken, zevenblad, ijdele mezen en stormen, ze hebben allemaal een functie maar soms is de natuur toch echt niet je vriend.

Groen feestje

Wij waren het snel eens, zodra het kon zou er een nieuwe boom komen. Probleem was echter dat de beuk aan een schimmelinfectie leed en dus niet kon worden opgevolgd door dezelfde soort. De oplossing kwam van familie van een overleden bewoner; men bood spontaan aan om op de plek van de omgewaaide beuk een vleugelnoot te laten planten. Deze Pterocarya fraxinifolia, gewone vleugelnoot, is een boom die als waardig opvolger mag worden bestempeld. Hij kan tot 25 meter hoog worden, heeft een brede, grillig groeiende kroon en een diep

gegroefde stam. De vleugelnoot heeft alles in huis om straks de show te gaan stelen en de herinneringen aan de rode beuk te verzachten. De boom wordt dit voorjaar geplant. We vieren dan met de bewoners en de medewerkers een groen feestje!

Meer informatie?

Vraag gerust een brochure aan via info@domusmagnus.com of bel naar 085 – 0645910 Joosje van Dam Coördinator welzijn Klein Engelenburg j.vandam@domusmagnus.com Voor meer informatie over onze woonzorglocatie in Brummen: www.domusmagnus.com/kleinengelenburg


2e PAASDAG GEOPEND van 12.00 tot 17.00 uur!

4 Zitsbank Butterfly € 1089,Fauteuil Daan in 4 Kleuren € 349,-

Boekenkast Industrieel € 995,-

Boekenkast Ventana € 499,Nachtkast € 99,-

Wandrekken Edge vanaf € 29,95 Diverse leuke klokken vanaf € 29,95

Ook voor Lichtbronnen kunt u bij ons terecht Live Edge Programma Eettafel 200x100 € 595,240x100 € 695,- 270x100 € 895,- 300x100 € 995,Salontafel € 295,- Hoektafel € 179,-

3-Zitsbank Mallorca € 1244,Wanddoek € 169,Vloerlamp Mango vanaf € 155,-


Zoek zelf uw Blad uit! Live Edge Boomstamtafels Leverbaar vanaf € 595,- Eettafel Robin Rond vanaf € 695,-

Loungebank Skandia in Bull Leder € 1313,- + Salontafelset Rocco Set van 3 € 319,- Vloerkleed Ardmore 160 x 230 € 275,-

Tafellamp man/vrouw van € 69,00 voor € 49,00 Op=op excl. Lichtbron.

Vloerkleed Amado leverbaar in 5 Kleuren vanaf € 99,-

NIEUW!!!

Eetstoel Retro, van € 249,00 voor € 229,00

4-Zitsbank Las Vegas in Bull Leder € 1089,Wanddoek Kever € 169,- Hanglamp Benn € 199,-

Uw totale woninginrichter Asselsestraat 88 7311 ER Apeldoorn 055 - 578 57 25

info@middelink-wonen.nl | www.middelink-wonen.nl facebook.com/MiddelinkWonenApeldoorn MiddelinkWonenApeldoorn

Openingstijden: Maandag 13.00 - 17.30 uur Dinsdag 09.30 - 17.30 uur Woensdag 09.30 - 17.30 uur

Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag*

09.30 - 21.00 uur 09.30 - 17.30 uur 09.30 - 17.00 uur 12.00 - 17.00 uur

*Alleen eerste en laatste zondag van de maand

2e paasdag bij het bestellen van uw pvc vloer, plint naar keuze gratis!!


Wij vieren feest en ú profiteert!

ub

Actieweken!

85% van de klanten beveelt Paul Roescher aan!

Din. 16

m

Pa

48

J

klanten vertellen

weken bij Roescher

Roesch

er

All inclusive

ul

ile u

april t/m vrij. 26 april

48 jaar Paul Roescher! Duizenden klanten hebben ons de afgelopen jaren tot de grootste showroom van Nederland gemaakt. Van dat succes en enorme vertrouwen van al onze klanten blijven we groeien. Wij blozen van die 85% klanten die ons actief aanbeveelt. Dit jubileum vieren wij 9 dagen n blad 7.999,e t 1 e lang met All inclusive weken. l i a n a a gr Norm ten en n a te r ra pa a ap Met heel complete acties 8 p . cl p in 8a Complete keuken s! Incl. j i r p t die z’n weerga niet n Stu Jubileumknaller kennen! U profiteert!

7995,-

Roescher stelde samen met Duitse topfabrikanten een unieke jubileumaanbieding samen. Compleet met 8 luxe apparaten voor een ongelooflijk lage prijs! Pak deze unieke kans! Ongekende luxe voor onmogelijke prijzen! Teken nu in voor deze jubileum-editie en profiteer van de extra kwaliteitsboost met 20 jaar garantie op de automatische scharnieren! Inclusief: √ Natuurstenen werkblad √ Giga-line onderkasten met 20% meer ruimte! √ De luxe van direct kokend, warm en koud water uit de 3-in-1 kraan Blum scharnieren

Laden met softclose

met hydraulische demping voor geruisloos comfort!

Topkwaliteit laden

Lade met glas

Ziet u deze keuken elders goedkoper? Dan ontvangt u het verschil direct terug!

Drie onmisbare voordelen! 1. 20% meer ruimte 2. De plintruimte goed benut 3. Ergonomische werkhoogte

+

is mogelijk. enstelling apparatuur jziging in maten en sam Wi . cm nbetaling. 0 aa x10 en 170 Ge . nd lijk ere levering moge nd 120+180 cm; eila lat r wa voo ken ing keu n ver ge ser etin Re Afm

A+AA

A+

+

+

Koeler A+ adv.prijs 750,-

Vaatwasser A+AA Met Airdry droogsysteem adv.prijs 780,-

Deze

+

+

3-in-1 kraan met boiler 90 cm schouw RVS met kokend, koud en warm water uit 1 LED verlichting en A+ kraan! Veilig en snel, adv.prijs 1030,- label, adv.prijs 1415,-

+ Inductiekookplaat 80 cm, adv.pr. 1300,-

+

+

Combi-oven / magnetron Volledig tiptoets adv.pr. 1370,-

Keukenmachine adv.pr. 499,-

+

Kookworkshop t.w.v. 70,- van onze huiskok, specifiek voor de door u uitgezochte apparaten.

Combi-steamer Volledig tiptoets adv.pr. 1400,-

p a r a te n ! keuken is I NCLUSIEF al het comfor t en de luxe van deze 8 ap leum Voordeel

Vroege Vogel jubi

k! elijk! Het tewteomrandagteneenrgkomdzoru vroeg mog

Help ons de druk

aakt van dinsdag t/m die een afspraak m ne ge de jk: tooth eli kk re tra aant geïntegreerd Blue Wij maken het u ex n een keuken een va p oo nk aa bij jgt vrijdag om 9 uur kri ,-. w.v. 399,-) voor 48 (t. em ste sy ds lui ge et sionele topkoks m straties door profes on m de er n . zij ing en ied aanb e klant Voor de wachtend de apparaten uit de en van de genoem eit vit no de n va uitleg eldoorn ore Ap Megast kernij van onze lek n ee et m ee th koffie/ ch voor iedereen Doorlopend gratis eumacties gratis lun bil Ju de ns de Tij ! huiskok van 11 tot 14 uur.

”Proef onze huisgemaakte tarte tatin Uw bezoek wordt door mij volledig verzorgd, daarnaast krijgt u deskundig advies over kook- en bak apparaten.”

Megastore Rijssen

PAUL ROESCHER

Zaterdag 20 april Open Huis! Voor iedereen een leuke attentie!

Met Megastores in: Rijssen: Plaagslagen 2 (0548) 540 340 Apeldoorn: Vlijtseweg 196 (055) 360 1747

K E U K E N

B A D

V L O E R

H A A R D

Open: di. t ⁄m vrij. 9-18 uur (zat. -16.30 uur). Koopavond = do. Zon/feest dagen gesloten. Koningsdag gesloten.


DZA 17

WOENSDAG 17 APRIL 2019

NICO TEUNISSEN TROTS OP UNIEK SPORTEN EN SPECIAL HEROES

‘Meer kijken naar talenten dan naar beperkingen’ door Mandy Hendriks STEDENDRIEHOEK - Nico Teunissen (56) is al ruim dertig jaar werkzaam bij stichting De Onderwijsspecialisten in Arnhem. “Daaronder vallen meer dan 25 Gelderse scholen”, legt hij uit. “Onze scholen bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die specifieke ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld leerlingen die moeilijk leren, een lichamelijke of meervoudige beperking hebben, chronisch ziek zijn of extra ondersteuning nodig hebben vanwege hun gedrag. Voor deze kinderen hebben wij in de loop der jaren verschillende programma’s ontwikkeld, om hun participatie in de samenleving te bevorderen.” Het onderwijs is al jaar en dag gericht op leren in de platte zin van het woord, vertelt Nico. “Rekenen, taal, aardrijkskunde, geschiedenis, noem maar op. Veel leerlingen in het speciaal onderwijs hebben hier (veel) moeite mee. Ze horen steeds dat ze het niet kunnen en dat is frustrerend. Daarom zijn wij ongeveer dertien jaar geleden begonnen met kijken naar vrijetijdsbesteding.” De Onderwijsspecialist gooit zijn ene been over het andere en vervolgt: “We hebben een meeting op onze scholen gehad en toen ontdekten we dat slechts 15% van

onze leerlingen in hun vrije tijd iets bij een sportvereniging deed. Dat is heel weinig. We hebben daarom een programma bedacht - dat tegenwoordig Special Heroes heet waarbij sportverenigingen uitgenodigd worden om op onze scholen sportclinics te geven. Bij de deelnemende sportvereniging kan de leerling ook lid worden.” De clinics werden op twaalf scholen gegeven. “Wat we zagen is dat de participatiecijfers enorm stegen. In een periode van een jaar of vijf, is onze sportparticipatie van 15% naar bijna 55% gegaan.” Het stimuleringsprogramma werd in samenwerking met NOC*NSF en Menzis uitgevoerd. “Tijdens de regionale pilot zagen we drie dingen”, vertelt Nico, terwijl hij zorgvuldig zijn woorden kiest. “Eén: de sportparticipatie van onze leerlingen steeg. Twee: het aantal sportverenigingen waar kinderen met een beperking terecht konden steeg en drie: de scholen zagen dat sport en beweging meer was dan sporten in een gymzaal.” In die tijd kwam de vacature Hoofd Sport & Beweging vrij, die Nico ging invullen. Hierbij werkt hij bovenschools met veertig vakdocenten van het bewegingsonderwijs. “We delen gezamenlijk kennis en proberen ervoor te zorgen dat de vakdocent verder kijkt dan zijn of haar neus lang is.”

je nu ziet - en dat vind ik een fantastische ontwikkeling - is dat kinderen met een beperking niet meer vreemd zijn bij sportverenigingen en kunst- en cultuurinstellingen. Er is steeds meer ruimte voor hen. Daarnaast zie je dat de schoolvakken sport en beweging en kunst en cultuur steeds belangrijker worden. Het onderwijs is aan het kantelen en daar ben ik heel trots op. Met deze vakken kun je namelijk andere talenten naar boven halen. Ieder kind en iedere jongere heeft ze. Voor jou als mens is het belangrijk om je te kunnen uiten, om je talent te vinden en om trots op jezelf te zijn. Gelukkig wordt er dan ook meer gekeken naar talenten en minder naar beperkingen.”

Kunst en cultuur Special Heroes was al vrij snel succesvol op het gebied van sport en beweging. Toch miste er nog iets. “We zijn de afgelopen zeven jaar met kunst en cultuur hetzelfde aan het doen als bij sport en beweging. De participatie stijgt alleen langzamer. Dat is te verklaren uit landelijke cijfers: 85% van de leerlingen

(in speciaal en regulier onderwijs) wordt doorverwezen naar sport en 15% naar kunst en cultuur.” Voor dit programma werkt De Onderwijsspecialisten per stad met één grote kunsten cultuurinstelling samen. Die instelling geeft workshops op scholen en training aan de docenten. Nico vertelt enthousiast verder: “Wat

Uniek Sporten Een ander groot project van De Onderwijsspecialisten is Uniek Sporten. “We hebben sinds 2012 één loket dat antwoord geeft op alle vragen omtrent sporten. Dat loket is voor kinderen met een beperking, ouders, verzorgers, sportverenigingen en gemeenten. Met andere woorden: voor iedereen. Na jaren van plannen maken en gesprekken voeren met gemeenten, is dit Uniek Sporten geworden. We hebben dat bij De Onderwijsspecialisten bedacht en ontwikkeld, in samenwerking met de gemeente Arnhem. We vonden alleen

dat je dit loket niet moest linken aan de gemeente, maar aan de wmo-regio. Na gesprekken met de gemeenten die onder de wmo-regio Arnhem vallen, is dat gelukt en rondgekomen. We hebben vervolgens Uniek Sporten ‘weggegeven’ aan het Fonds GehandicaptenSport en dit rolt het nu landelijk uit. Over een jaar heeft (hopelijk) elke wmo-regio in Nederland een Uniek Sporten-loket.” Ook Special Heroes valt tegenwoordig niet meer onder De Onderwijsspecialisten. “We zijn de ontwikkelaar en aanstichter, maar wij zijn geen landelijke organisatie. Daarom zijn beide projecten nu in handen van een partner waar we het volste vertrouwen in hebben. Hier werken we uiteraard nauw mee samen.” Belangrijkste vakken “Wat ik nog wil bereiken voordat ik met pensioen ga?” Nico denkt even na. “Ik hoop dat kunst en cultuur tegen die tijd volledig ingebed zijn in het onderwijs. Dat zijn grote ambtelijke woorden, maar zo is het nog steeds niet. Kunst en cultuur moeten eigenlijk de belangrijkste vakken van de school zijn, want ze zitten verweven in rekenen, taal, in alles.” Nico lacht: “Als kunst en cultuur helemaal ingebed zijn in het onderwijs bij De Onderwijsspecialisten, kan ik wat anders gaan doen.”

(Advertorial)

Corinne kan haar ei kwijt als activiteitenbegeleider en kwartiermaker

“Met sport en spel het koppie weer leeg” Als net afgestudeerd accountmanager leek het bedrijfsleven een logische volgende stap. Tot Corinne de Haas na een bijzondere ontmoeting de knoop doorhakt: “Bij mijn tante in de buurt woonde een jongetje met autisme. Hij vond het moeilijk om contact te leggen. Dat werd voor mij een uitdaging. Het klikte al heel snel. Toen mijn familie zag wat dat met me deed, vroegen ze me waarom ik niet met kinderen ging werken. Ik heb daar lang over nagedacht, vond het spannend om weer opnieuw te moeten beginnen. Toch heb ik precies dat gedaan!” In de opleiding ‘Sport en Bewegen’ met het profiel ‘Bewegingsagogie voor speciale doelgroepen’ vond Corinne haar ideale studie: “Ik heb altijd al pas­ sie voor kinderen en sporten gehad. Vooral de combinatie vind ik super. Tijdens een stage bij Sportservice Ede en later in mijn baan als combinatie­ functionaris kwam ik al steeds meer met jongeren met complexe proble­ men in aanraking. Toen het daar stop­ te, wist ik wat ik wilde. Kort daarna kwam De Beele, een locatie van Pluryn voor jongeren met een licht verstande­ lijke beperking en gedragsproblemen, op mijn pad.” Activiteitenbegeleider “In 2010 ben ik er als activiteitenbege­ leider bij Vorming & Recreatie (V&R) begonnen. V&R is bij De Beele bijna een soort van kleine zelfstandige on­ derneming. We krijgen veel vrijheid in de activiteiten die we organiseren en vernieuwingen die we doorvoe­ ren. Alles voor de kids natuurlijk. Als

Alles voor de kids natuurlijk

je ziet wat vrijetijdsbesteding of sport met jongeren kan doen. Dat is wel bij­ zonder. Soms komen ze chagrijnig of verdrietig van de groep of van school. Dan zetten we sport of spel in om het koppie weer leeg te krijgen. Dat lukt bijna altijd.” Kwartiermaker Sinds een tijdje combineert Corinne haar functie met die van kwartier­ maker: “Ik zoek verbinding met het bedrijfsleven en fondsen. Dat is eigenlijk uit nood geboren. Toen we het zuiniger aan moesten doen, ben ik gewoon heel brutaal bij bedrijven om sponsorgeld gaan vragen. Zo kregen we toch best een hoop voor elkaar. Langzamerhand is daardoor mijn rol gegroeid. Nu komt er ook een stukje projectmanagement bij kijken, met projecten als de Automiddag en ons nieuwe Cruyff Court. Dat vind ik

In kwartiermaken en activiteiten begeleiden vindt Corinne haar perfecte mix

leuk om te doen. Ik werk graag met mensen en zie snel mogelijkheden tot samenwerking.” Bomvol nieuwe ideeën ­ dankzij haar inmiddels behaalde certificaat ‘Fund­ raising, sponsoring and grantmaking’ ­ hoopt Corinne nog meer mooie activiteiten voor jongeren te realiseren: “Vorig jaar kreeg ik de kans om een opleiding te volgen op het gebied van fondsenwerving en sponsoring. Je moet onderbouwen wat zo’n opleiding oplevert. Waarom het van meerwaarde is voor kinderen bij De Beele. Als je dat kunt laten zien, is er veel mogelijk bij Pluryn.”

Werken bij Pluryn Pluryn behandelt en ondersteunt mensen met complexe zorgvragen, met als doel een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke plek in de samen­ leving. Bij complexe zorgvragen gaat het om een mix aan problematieken, zoals gedragsproblemen, een ontwikkelingsachterstand en psychische problemen. Heb jij inzicht in je vak, hart voor het werken met een com­ plexe doelgroep en ben je een teamspeler? Dan is werken bij Pluryn iets voor jou. Zoek je een stageplaats, dan kun je onder intensieve begeleiding werkervaring opdoen. Ook als vrijwilliger ben je van harte welkom. Kijk voor vacatures op www.werkenbijpluryn.nl.


SERVICE SERVICE SERVICE SERVICE SERVICE

SERVICE

| |Deventer |Deventer |Deventer |Deventer | |snipperling.nl |snipperling.nl |snipperling.nl |snipperling.nl Apeldoorn Apeldoorn Apeldoorn Apeldoorn Apeldoorn Deventer snipperling.nl

IS UW AUTO AAN Apeldoorn VERVANGING TOE?

| Deventer | snipperling.nl

2E PAASDAG GEOPEND!

Wanneer u nog zo’n mooie Fiat 127 hebt, dan begrijpen wij dat u die waarschijnlijk niet wil inruilen. Maar iedere andere auto kunt u het beste nu inruilen op een nieuwe Fiat 500, 500C, Panda, Punto of 500L. Kom daarom nu naar Autobedrijf de Snipperling! Want u profiteert nu van serieuze kortingen op onze voorraadauto’s. De laatste voorraadmodellen mogen nu weg voor een wel heel voordelige prijs! Wees er snel bij, zodat u niet achter het net vist, want OP = OP!

KOPEN OF PRIVATE LEASEN? Twijfelt u nog over de aanschaf van uw nieuwe auto? Ook private lease behoort tot de mogelijkheden!

FIAT 500 TWINAIR TURBO 80 SPORT

FIAT 500C TWINAIR TURBO 80 YOUNG

FIAT PANDA 1.2 4-CIL. POPSTAR

FIAT PUNTO TWINAIR TURBO 100 SEMPRE

FIAT 500L TWINAIR TURBO 105 MIRROR

5,VAN € 20.68

VAN € 19.495,

VAN € 13.885,

VAN € 17.035,

VAN € 25.180,

NU VOOR RIJKLAAR

€ 15.950,-

NU VOOR RIJKLAAR

€ 16.950,-

PRIVATE LEASE ACTIE! FIAT 500 LOUNGE

NU VOOR RIJKLAAR

€ 12.450,-

NU VOOR RIJKLAAR

€ 14.950,-

NU VOOR RIJKLAAR

€ 19.950,-

€ 227,-*

V.A.

P/MND

MET NAVIGATIE!

*10.000 KM/JR EN 48 MND

%* 1,99 NTE RE

Autobedrijf de Snipperling

DE NIEUWE JEEP® DEALER

JEEP® RENEGADE

JEEP® COMPASS

OPENING EDITION VANAF

LONGITUDE MET BUSINESS PACK

€ 27.490

VAN € 37.345 NU VOOR

€ 32.950

RIJKLAAR

APELDOORN LAAN VAN DE DIERENRIEM 38A TEL. 055 - 360 58 80

DEVENTER HUNNEPERWEG 7 TEL. 0570 - 62 84 03

WWW.SNIPPERLING.NL


A 19

WOENSDAG 17 APRIL 2019

Sportief smikkelen voor oud en jong producten. Het is zo belangrijk dat we meer bewust zijn waar onze voedingsproducten vandaan komen. Hoeveel passie en inzet van de boeren hiervoor nodig is voordat we het in de winkels kunnen verkrijgen. Voeding is heel belangrijk voor onze gezondheid en kan zelfs de kwaliteit van leven verbeteren. Daarom ook onze volledige inzet naar de Foodcamps.” De Foodcamp vindt plaats bij melkveebedrijf de Bolkhorst in Teuge. Boer Harry Bieleman neemt de deelnemers mee over zijn bedrijf. Hij stelt zijn melkveebedrijf graag open tijdens de Foodcamp om mensen te laten zien wat er voor

TEUGE - Op vrijdag 19 april kunnen kinderen en hun ouders gezonde milkshakes en hamburgers (vlees en vega) maken en proeven samen met een topkok. Dat doen zij van 15.30 tot 18.00 uur bij boerderij de Bolkhorst, Bolkhorsterweg 1 te Teuge. Chef-kok Jimme van Steinvoorn en Onno Pel van Charme Hotel Oranjeoord maken culinaire hoogstandjes van ogenschijnlijk ‘gewone’ gerechten als hamburgers en milkshakes. Bovendien worden ze bereid met minder suiker en zout. Kinderen en ouders mogen helpen met de bereiding met puur vlees

en echte melk van de boerderij die ze zelf verzamelen en bereiden in de foodtrailer op het erf. Onno Pel, eigenaar en topkok (world50best) van Charme hotels: “Met ons restaurant Hoogheid bij Hotel Oranjeoord

hebben wij een grote passie voor koken, smaaksensaties en lokale producten. Iets wat de Veluwe ontzettend bijzonder maakt! Wij zetten ons in om onze gasten culinair te verrassen, maar tevens zijn we ook bezig met onze

nodig is om dagelijks melk en vlees op zijn bedrijf te produceren. Hij wil hiermee de agrarische sector in een positief daglicht plaatsen, net als zijn voerleverancier ForFarmers, die de Foodcamp graag ondersteunt met een visuele uitleg over het eten van de koe. “Het is mooi dat de producten van mijn bedrijf zo direct door topkoks worden bereid”, aldus Harry. Sportstimulering Apeldoorn zet kinderen letterlijk in beweging tijdens een bootcamp over de boerderij. De locatie en de combinatie met de ouders is niet alleen heel leuk, maar ook waardevol. “We begeleiden in ons werk ook kinderen met overgewicht

en zien dagelijks hoe belangrijk de combinatie voeding en bewegen is.” Ook Jumbo Wiegmans ondersteunt graag een gezonde leefstijl en levert aanvullende producten voor het kookonderdeel van de Foodcamp. Ze organiseerden een ‘teken je favoriete eten’kleurplaatactie en een kinderkookdemo in de winkel. De winnaars van de kleurplaatactie zijn inmiddels op de hoogte gebracht en mogen gratis naar de Foodcamp. Kinderen kunnen zich met hun ouders aanmelden voor de Foodcamp via www. lekkerboer.nl/foodcamp. De prijs is 7,50 euro per persoon.

Feestweek bij jubilerend Stadscafé Tijdelijke mailbox over jeugdhulp APELDOORN - Na de overname van het failliete Restaurant Van Kinsbergen opende Het Stadscafé na een grondige verbouwing en herinrichting op 16 april 2014 zijn deuren aan Nieuwstraat 295 in Apeldoorn. In die vijf jaren is het Stadscafé uitgegroeid tot een favoriete hotspot in het Apeldoornse uitgaansleven. Een restaurant op de eerste verdieping, een bistro, bar, een grote feestruimte voor zo’n 150 personen (Club Archipel) en - last but not least - een eigen terras met maar liefst 275 zitplaatsen. Reden voor een feestweek bij Het Stadscafé, met veel culinair en muzikaal

APELDOORN - De gemeenteraad wil graag weten wat de ervaringen van Apeldoorners en professionals met jeugdhulp in Apeldoorn zijn. Daarom opent de raad een tijdelijke mailbox jeugdhulp2019@ apeldoorn.nl en organiseert zij een rondetafelgesprek op woensdag 8 mei. entertainment. Het programma: woensdag 17 april 17.30 uur: Pré Vismarqt (reserveren); donderdag 18 april 20.00 uur: Cocktailproeverij (reserveren); vrijdag 19 april 20.00 uur: Blues live met JJ Sharp & The Slaty Dog en Blues a GoGo; zaterdag 20 april 21.00 uur: DJ Rep Ringel goes Disco; zondag 21 april 11.00 tot

van 13.00 tot 17.00 uur

In Apeldoorn zijn flinke, groeiende financiële tekorten in de jeugdhulpverlening. De gemeente bereidt maatregelen voor om de financiële problemen op te lossen en om goede jeugdhulp te kunnen blijven bieden. De gemeenteraad neemt hier voor de zomervakantie beslissingen over.

15.00 uur: Paasbrunch (reserveren). Ook na de feestweek is er volop ruimte voor muziek. Zo zullen er onder andere in de zomermaanden op de zondagmiddag live optredens op het terras worden georganiseerd en op maandag de populaire Vismarqt in samenwerking met Fish ‘n Food van Jacob Heijnen.

Vanaf 1.399,-

een volledig beeld te krijgen van de Apeldoornse jeugdhulpverlening. De gemeenteraad kan dus niet reageren of ingaan op individuele verhalen.” Rondetafelgesprek “Vindt u het prettiger om met de raad in gesprek te gaan over de jeugdhulp in Apeldoorn? Dat kan tijdens het rondetafelgesprek op woensdagavond 8 mei vanaf 19.00 uur in het tijdelijke stadhuis van Apeldoorn aan het Stationsplein 50. Aanmelden voor deze bijeenkomst wordt op prijs gesteld; dit kan tot 6 mei via jeugd hulp2019@apeldoorn.nl.”

Marktleider in Blokhutten, overkappingen & buitenverblijven

Kapschuur Comfort 405 x 320 cm Exclusief dakbedekking Dichte wanden tegen meerprijs Incl. thuisbezorgd!

Raadsrapportage “Om goede beslissingen te kunnen maken, is de inbreng van Apeldoorn nodig. Heeft u als klant of als professional ervaring met de jeugdhulp in Apeldoorn? De gemeenteraad hoort graag wat uw ervaringen zijn. Wij hebben daarom de mailbox jeugdhulp2019@apeldoorn. nl geopend. Daar kunt u uw verhaal tot zaterdag 4 mei naar toe sturen. Uw verhaal komt geanonimiseerd in een openbare raadsrapportage. Uw persoonlijke gegevens kunnen alleen met de raadsleden worden gedeeld en worden niet gepubliceerd. De raad wil deze informatie uitsluitend gebruiken om

Groot aanbod kwalitatieve buitenverblijven en kapschuren tegen de beste prijs. Gratis bezorgd!

300 x 300 cm + luifel 275 cm GRATIS dakshingles + Incl. thuisbezorgd!

Ook maatwerk

Vanaf

2.249,-

Vanaf

2.199,Cosistove Midi

45x40x85cm incl. keramische vuurvaste stenen

1.399,-

469,-

3.999,-

Loungeset Malta

L250 x B203 x H85 cm. 1 hoekbank, 1 tafel, 2 hockers.

799,-

Buitenverblijf Comfort 400 x 305 cm - EPDM dakbekleding Dichte wanden tegen meerprijs. Incl. thuisbezorgd!

BLOKHUTTEN GRATIS groen geïmpregneerd + GRATIS dakleer!

900 x 410 x 262 cm - Doe-het-zelf pakket Standaard blanke uitvoering. Incl. thuisbezorgd!

999,-

999,- Kunststof Tuinhuis Oakland

DHZ Plat dak Holten

Blokhut Rovaniemi

690 x 300 x 262 cm. Ongezaagd houtpakket. Standaard blanke uitvoering. Incl. thuisbezorgd!

295 x 295 cm + luifel 50 cm GRATIS dakleer

Oakland 757 229 x 223,5

€ 999,-

Oakland 759 229 x 287

€ 1.199,-

Incl. thuisbezorgd!

GRATIS thuisbezorgd!

€ 2.249,€ 2.599,-

Op maat geproduceerd in 10 mm dik veiligheidsglas Volledig afsluitbaar en voorzien van reinigingsslot Borstelprofielen voor een winddichte afsluiting RVS handgreep en ruitmeenemers heen en terug 4 wielen per schuifdeel, voor extra soepel schuiven 4000 x 2500 mm € 5.199 5000 x 3000 mm € 6.330 6000 x 3000 mm € 6.890 Vanaf 7000 x 3000 mm € 7.440

5.199,-

3.155,-

€ 2.199,-

glastuinkamers

Nijverdal DHZ

Vanaf

Orlando 400 x 300 + luifel 300 cm Ray 300 x 300 + luifel 450 cm Dave 400 x 300 + luifel 600 cm

Kleuren Structuur lak: RAL 9010 RAL 7016 Dak polycarbonaat (glas tegen meerprijs)

Greenline veranda 3000 x 2000 mm 4000 x 2500 mm 5000 x 3000 mm 6000 x 3000 mm 7000 x 4000 mm

€ 849 € 1.129 € 1.479 € 1.639 € 2.288

Kleuren Structuur lak: RAL 9010 RAL 7016 Dak polycarbonaat (glas tegen meerprijs)

Vanaf

849,-

www.vankootentuinenbuitenleven.com J. van der Heijdenstraat 10 3281 NE Numansdorp T: +31(0)186-655990

De Run 4202 B 5503 LL Veldhoven T: +31(0)40-3032604

A. van Leeuwenhoekstraat 14 3291 CR Strijen T: +31(0)78-6745736

Florijnweg 12 6883 JP Velp T: +31(0)26-3031249

Daalmeerstraat 19 2131 HD Hoofddorp T: +31(0)23-3030524

De Zonnecel 19 3815 KN Amersfoort T: +31(0)33-3030006

Autolei 315 2160 Wommelgem (BE) T: +32(0)335-52555


A 20

WOENSDAG 17 APRIL 2019

Paardenspektakel veel knusser

Uitwaaien in Zeeland van:

vanaf:

BEEKBERGEN - In de laatste week van juni worden in Beekbergen de internationale menwedstrijden en het Nederlands kampioenschap voor vierspannen gehouden. Een heel andere tijd van het jaar dan iedereen van het evenement gewend is. En dat is niet het enige; ook de opzet van het terrein ondergaat een grote verandering ten opzichte van de voorgaande edities.

229,00

129,00

p.p.

www.goedverblijf.nl/sdh0319

Geniet van een ontspannen verblijf in Zeeland. Heerlijk uitwaaien aan het strand, genieten van de zilte zeelucht en adembenemende kustlijn. Het Golden Tulip Strandhotel Westduin**** ligt op slechts 50 meter van strand en zee. Bezoek de dorpskernen en binnensteden van Domburg, Middelburg of Veere. Na een heerlijke dag in de buitenlucht kunt u daarna ontspannen in dit gastvrije strandhotel, het zal u aan niets ontbreken!

Dit hotel wordt beoordeeld met een 8.3! INBEGREPEN:

 Ontvangst met Zeeuwse hapjes  2x overnachting  2x uitgebreid ontbijtbuffet  1x heerlijk 3-gangen diner in restaurant bij Jules  Gebruik van het binnenzwembad  Gratis WiFi

boek snel !

Meer informatie en reserveren: Bel + 31 (0)85 489 90 19 Bezoek www.goedverblijf.nl/sdh0319 Reisnummer sdh0319

Goedverblijf.nl

Dit arrangement is geldig t/m 30 september 2019 en o.b.v. 2 personen per kamer, excl. toeristenbelasting à € 2,50 p.p.p.n. en reserveringskosten à € 9,50 per boeking. Bij aankomst op vrijdag en zaterdag toeslag € 20 p.p. Vanaf 2 juni t/m 13 juli + 26 augustus t/m 30 september vanaf € 159 p.p. Vanaf 14 juli t/m 25 augustus dagelijks € 219 p.p.

Het VIP-paviljoen, Kidsdorp, de showpiste en het Strodorp met Country Fair komen allemaal bij elkaar centraal op het terrein te liggen. Zo is het veel overzichtelijker voor de bezoekers én het wordt een stuk knusser omdat alles minder verspreid over het terrein ligt. “Het was even puzzelen met de terreinindeling”,

vertelt organisator Mieke van Tergouw. “We wilden alles wat meer bij elkaar, zodat het nóg gezelliger wordt. En het was de wens van onze VIPs om wat dichter op het

hele gebeuren te zitten. Deze opzet maakt het niet alleen voor het grote publiek een stuk aantrekkelijker, ook voor onze standhouders is er zo meer toeloop naar alle winkeltjes.” Ook de nieuwe datum komt uit de evaluatie van de vorige editie. “Het Paardenspektakel viel vorig jaar middenin de zomervakantie, waardoor de mogelijkheden voor relatiemarketing niet optimaal konden worden benut door onze sponsoren”, vertelt Van Tergouw. “Bovendien past deze datum in juni mooi in de wedstrijdkalender.” Het Paardenspektakel Beekbergen vindt plaats van 27 tot en met 30 juni op de terreinen van Riant Equestrian Centre aan de Bruggelerweg. De toegang is op alle dagen gratis.

Volledig verzorgde voetbaldag APELDOORN - In de meivakantie verzorgt de afdeling Sportstimulering van Accres de 100% Voetbaldag, een volledig verzorgde Voetbaldag voor jongens en meiden van 5 tot en met 15 jaar. De 100% Voetbaldag wordt gehouden op dinsdag 30 april bij csv Apeldoorn. Aanmelden kan nog tot dinsdag 23 april. Het thema van de 100% Voetbaldag is: ‘Speel een dag in de Eredivisie’. Ga op de foto, volg een techniek-

training inclusief warmingup en eet een echte sportlunch. In de middag doe je samen met jouw team mee aan het Eredivisie Toernooi! Alle deelnemers ontvangen

een voetbalshirt, waarop je vooraf gratis je naam kunt laten drukken. De voetbaldag duurt van 09.00 tot 15.30 uur en de begeleiding is in handen van gediplomeerde trainers van onder andere Vitesse en De Graafschap. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door sponsor 100% Voetbal Apeldoorn. Deelname kost € 25,- en aanmelden is mogelijk via de website van Sportstimulering: sportstimulering.accres.nl/ voetbaldag. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

ONTDEK NU DE FEESTELIJKE 120 JAAR DEALS!

Stap in de luxe Business Executive uitvoering voor slechts € 120 extra! Op zowel de Astra, Grandland X als de Insignia stapt u nu heel voordelig in deze meest luxe versie. Ter ere van het 120 jaar bestaan van ons merk is de meerprijs tijdelijk slechts € 120. Zo loopt uw voordeel in de sportieve Grandland X op tot maar liefst € 2.630! Kom langs in onze showroom voor alle Opel 120 jaar deals.

Apeldoorn, Laan van Malkenschoten 85 055 - 538 0500, www.broekhuis-opel.nl Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot nieuwe modellen: liter/100 km 7,0 – 4,0; kms/liter 14,3 – 25,0; CO2 gr/km 188 – 104. De meerprijs van € 120 betreft een upgrade van de Business naar Business Executive uitvoering. Kijk voor alle 120 jaar deals en de actievoorwaarden op Opel.nl.


A 21

WOENSDAG 17 APRIL 2019

APELDOORN MONARCHS ZET AMERICAN FOOTBALL IN REGIO STEDENDRIEHOEK OP DE KAART

‘Snelheid, finesse en spierkracht komen hier perfect samen’ door Marc Looijen APELDOORN - Nee, de Super Bowl wordt voorlopig nog niet gespeeld op sportpark Kerschoten, maar het gaat verder uitstekend met de Apeldoorn Monarchs. “Met bijna twintig leden gaat het boven verwachting met onze American Footballvereniging”, knikt trainer Frans Gomersbach. Elco Harte, Jasper de Boer en Stephen Wouter namen eind 2017 het voortouw om de AFC Apeldoorn Monarchs op te richten. “We vinden het sporten zelf belangrijk, maar willen vooral laten zien dat American Football veel meer is dan alleen achter de bal aan rennen. Het gaat om een complete beleving. Om samenwerken. We bouwen aan een community.'' In het voorjaar van 2018 kwam er echt schot in de club: via mond-tot-mondreclame werd duidelijk dat de typisch Amerikaanse sport zijn entree had gemaakt in Apeldoorn. “Langzaamaan kwam de bewustwording dat we bestaan”, glimlacht speler Randy Gasper. “We zijn ook de enige American Footballvereniging in de regio stedendriehoek. De dichtstbijzijnde club is in Arnhem, maar het gros bevindt zich in het westen van ons land.” Naamsbekendheid Een eigen accommodatie is

voor Apeldoorn Monarchs vooralsnog niet te betalen. Er wordt daarom op woensdagavond getraind op het complex van handbalvereniging Achilles. Gasper: “Het belangrijkste voor ons is dat we van een veld met verlichting gebruik kunnen maken. De samenwerking met Achilles verloopt goed. We steken onze energie liever in het vergroten van onze naamsbekendheid en het geven van clinics dan in een eigen terrein. Als kleine club moet je heel gericht keuzes maken. In deze fase zijn het creëren van goodwill en het bouwen aan netwerken voor ons het belangrijkst.'' De Monarchs telt momenteel ook enkele vrouwelijke leden, die tijdens de wedstrijden zeker hun mannetje staan. Een van hen is de pas 16-jarige Carlijne: “Ik kwam hier met vriendinnen en was meteen enthousiast. Het is weer eens wat anders, American Football. We zijn nog een kleine vereniging, maar wel één grote familie.” Afgelopen zomer heeft de ploeg meegedaan aan de Pink Bowl, een internationaal toernooi in Den Haag. “Het was een geweldige ervaring om op dat niveau de krachten te kunnen meten”, vertelt Randy Gasper. “We willen nu in eerste instantie doorgroeien naar twee teams voor volgend jaar. Daarom zijn we actief aan het leden

zo’n dag. Je ziet de andere teams daardoor regelmatig en ook dat zorgt voor verbroedering. Niet alleen binnen de Apeldoorn Monarchs zijn we één grote familie, maar feitelijk binnen de gehele sport.”

werven geslagen. Tijdens de Midwinter Marathon in februari waren we flink aan het flyeren en ook willen we scholen hier meer bij gaan betrekken.” Volgende stap De Apeldoorn Monarchs hebben in dat kader al op verschillende scholen in het voortgezet onderwijs clinics gegeven. “Daar hebben we ook een paar leden aan overgehouden. Voor ons is nu het moment gekomen om ook jongere kinderen kennis te laten maken met American Football. We hebben inmiddels met Accres om tafel gezeten. Hun afdeling sportstimulering heeft de contacten met de basisscholen. Zo kunnen we samen de volgende stap zetten.'' Waar aanvankelijk de ambitie

was om dit jaar al een Tackle Football-wedstrijd te spelen (geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar), zijn de plannen bijgesteld. Voorlopig is het vizier gericht op de lichtere variant: Flag Football. Frans Gomersbach legt uit: “De tegenstander hoeft daarbij niet gevloerd of geblokt te worden, maar het afpakken van een lintje dat met klittenband aan de riem zit is voldoende. Het is gewoon gemakkelijker om bij deze variant in te stappen. En het heeft ook met trainingsmaterialen te maken. We hebben nog niet alles beschikbaar om van het Tackle Football echt werk te maken.'' Gemêleerd gezelschap Bijgaande foto illustreert het voortreffelijk: de Apeldoorn Monarchs is een zeer

gemêleerd gezelschap, variërend van iele tieners tot stevige vijftigers. Gomersbach: “Dat is ook een van de grote charmes van deze sport: voor iedereen is er wel een plek in het team! Sommigen hebben snelheid, anderen finesse en weer anderen brute spierkracht. In American Football komt alles samen. In tegenstelling tot wat veel buitenstaanders denken, is het ook een heel faire sport. Hier overheerst nog volop respect voor tegenstanders en scheidsrechters!” Omdat de kleinere (provincie)clubs voor competitiewedstrijden zich veelal naar de randstad moeten begeven, telt één competitiedag liefst drie wedstrijden. Simpelweg uit efficiëntie en besparing van reistijd, bevestigt Gasper: “Iedereen komt samen op

Herwers Lease actie, rijden binnen 1 dag!

Vermaak langs de lijn Met gymnastiekvereniging KDO wordt door Apeldoorn Monarchs voorts gewerkt aan een cheerleading-tak. Gomersbach vertelt waarom: “Rond American Footballwedstrijden speelt het vermaak langs de lijn een grote rol. In Amerika zijn de optredens van cheerleaders daarbij vanzelfsprekend. KDO heeft daar al ervaring mee; immers, rond de wedstrijden van de volleyballers van Dynamo waren er in het verleden ook altijd optredens. KDO heeft de expertise, dan moet je niet zelf het wiel uit willen vinden.'' Wie ook eens wil kennismaken met Apeldoorn Monarchs, kan op woensdagavond vanaf 19.00 uur gratis meetrainen op sportpark Kerschoten aan de Laan van Kerschoten 12 in Apeldoorn. Voor meer informatie, zie: https:// apeldoorn-monarchs.nl, bel naar 06-23484452 of stuur een e-mail naar info@apeldoorn-monarchs. nl of naar secretaris@ apeldoorn-monarchs.nl. Volg de vereniging ook op Facebook: Apeldoorn Monarchs - Football & Cheer

Wij zijn 2 Paas d geopen ag d 11:00-17 van :00 uur Apeldo e

orn geo 12:00-17 pend van :00 uur

i10 Comfort tijdelijk verkrijgbaar vanaf

€ 10.395*

Binnen 1 dag rijden!

Herwers Hyundai heeft nu wel een hele mooie aanbieding speciaal voor u. Rij nu de Hyundai i10 via Herwers Lease vanaf € 199 per maand, de beste deal maakt u voor € 239 per maand. Binnen 1 dag rijden! De Hyundai i10 Comfort is het meest gekozen model en is al rijklaar vanaf € 12.595. Herwers Private Lease zorgt ervoor dat u altijd mobiel bent, zonder verrassingen! Zo biedt Hyundai vele extra’s zoals ongevallenverzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud, banden- en mobiliteitsgarantie. Kom snel langs voor een proefrit in de Hyundai i10 en wie weet rijdt u morgen al in een nieuwe i10!

Ontdek meer op herwers.hyundai.nl Herwers Hyundai Apeldoorn: Laan van de Dierenriem 29, tel. 055 - 369 6212 Herwers Hyundai Arnhem: Hazenkamp 15, tel. 026 - 362 80 80 Herwers Hyundai Deventer: Solingenstraat 3, tel. 0570 - 519 360 Herwers Hyundai Doetinchem: Plakhorstweg 14, tel. 0314 - 333 055 Herwers Hyundai Zutphen: Gelderhorst 2, tel. 0575 - 526 590 Gecombineerd verbruik: 4,7 – 5,6 (l/100 km) / 17,9 – 21,3 (km/l); CO2 - emissie: 107-129 (gr/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en verbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. is excl. metallic lak en eventuele opties. Private Lease prijs is een vanaf prijs inclusief BTW excl. metallic lak en eventuele opties. Afgebeeld model kan afwijken van standaard uitvoering. Druk- en zetfouten voorbehouden. Actie alleen geldig op geselecteerde modellen. Lease prijs is bij Herwers lease een vanaf prijs obv looptijd van 60 maanden en 5000 km per jaar. Binnen 1 dag rijden is na overeenkomst en direct ingezette voorloopauto van gelijkwaardige klasse. Zie voor kosten en voorwaarden www.hyundai.nl of vraag ernaar in de showroom. De Hyundai 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking is alleen van toepassing op Hyundai voertuigen die initieel aan een eindgebruiker zijn verkocht door een Erkend Hyundai Dealer. De gedetailleerde garantievoorwaarden zijn per 01-01-2019 beschreven in het service & garantieboekje. *Deze vanaf prijs is icm lente bonus, vraag de dealer naar de voorwaarden.


G N I G I D UITNO

VERHUIZEN N E N E W U O VAN B NA EEN JAAR DRIJFSPAND E B E W U IE N IS ONS TWELLO IN 9 4 T A A R T PELS AAN DE KOP OMST. K E O T E D R GEREED VOO

OPEN ZATERDAG 20 APRIL 10.00-16.00 UUR

Koppelstraat 49 in Twello

Wij wensen u fijne Paasdagen


www.autosch

ade-dewilde.

nl

19 8 4 - 2 0 1 9

DAG

DIVERSE ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD - Clown Okidoki

35JAAR

- Springkussen - Raad de schade en win... - Een drankje en een hapje...

AUTOSCHADEBEDRIJF DE WILDE Vestiging Twello Koppelstraat 49 7391 AK Twello T. 0571 - 27 48 04 E. twello@autoschade-dewilde.nl Vestiging Vaassen Talhoutweg 36 8171 MB Vaassen T. 0578 - 57 67 77 E. info@autoschade-dewilde.nl

X Autoschade De Wilde


A 24

WOENSDAG 17 APRIL 2019

Samen sterk voor speelplaats APELDOORN - Wat voorheen een plek was waar bewoners in de Heeze zich groen en geel aan ergerden, is nu veranderd in een gezellige plek voor jong en oud. De speelplaats aan de Zichtweg werd vorige week feestelijk geopend door wethouder Nathan Stukker. Een paar jaar geleden liep het allemaal niet zo lekker op deze plek. Er lag hondenpoep op het gras, waardoor kinderen er niet konden spelen. Ongewenste gasten veroorzaakten overlast en ballen vlogen door ramen en stuiterden op auto’s. De speelplek vormde meer een bron van onrust dan van

ontspanning en gezelligheid. Bewoners trokken zelf aan de bel bij verschillende instanties en kwamen in actie om er een betere plek van te maken. Samen met ‘Zuid doet Samen’, Stimenz en de gemeente Apeldoorn gingen jong en oud om tafel om met elkaar te bespreken hoe het anders en beter zou kunnen. Multifunctioneel Bijna twee jaar later is er een multifunctionele speel- en ontmoetingsplek ontstaan, waar jongeren én ouderen samen gebruik van kunnen maken. Er zijn speeltoestellen voor kleine kinderen, voorzieningen voor jongeren en toestellen waar ouderen

gebruik van kunnen maken. Deze laatste zijn gekozen met hulp van de fysiotherapeuten in de wijk. De buurtraad heeft bijgedragen aan de grote schommelmand.

Verder zijn er picknickbanken geplaatst en is er een watertappunt. Daarmee past deze speelplaats uitstekend in de comfortabele gezinsstad die Apeldoorn wil zijn.

Basketbalveld wordt wadi Het voormalige basketbalveld is omgevormd tot een wadi. Daarmee leveren de bewoners meteen ook een bijdrage aan de duurzaamheid van hun wijk. Bij hevige regenval wordt het teveel aan water opgevangen, zodat de straten niet blank komen te staan en het riool wordt overbelast. Wethouder Stukker is erg positief over dit initiatief. “Ik vind het mooi dat bewoners niet zijn blijven hangen in de negatieve sfeer, maar zelf het initiatief hebben genomen. Zo hebben ze het zelf weten om te draaien naar iets positiefs. En daar ben ik erg trots op.”

Actief aan de slag met netwerken weer een aansprekende workshop gepland, gericht op het bepalen van jouw droombaan en het overtuigend overbrengen hiervan. René: “Ik ben erg blij dat het gelukt is om interessante sprekers te vinden, die ons op leuke en creatieve wijze kunnen prikkelen en kunnen helpen echte stappen vooruit te maken.”

APELDOORN - Uit cijfers van het CBS blijkt dat circa 400.000 mensen nog altijd (langdurig) werkloos zijn. Zij ervaren diverse uitdagingen bij het solliciteren. De Broekriem helpt hierbij. Zij zijn een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-betweenjobbers organiseren inspirerende netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Deelnemers werken daarbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk en sollicitatievaardigheden. Binnen Apeldoorn/Deventer zijn René Jurgens en

Chrétienne Haffmans recent gestart als vrijwillig eventmanager. Marcel Nijhuis en Jan Drost organiseren al reeds langere tijd evenementen. René: “Het geeft me veel voldoening om andere werkzoekenden te

kunnen helpen met het vinden van een baan. Het is ook erg leuk om veel te kunnen netwerken en met iets anders dan alleen puur solliciteren bezig te kunnen zijn!” Op donderdag 2 mei staat

Hij vervolgt: “Hoe vergaat het je als je voor een groep moet spreken? Gaat je dat makkelijk af of zinkt je de moed in de schoenen, met klamme handen en ademnood tot gevolg? Voor veel mensen is dat een heel herkenbaar scenario. En dat terwijl het zo leuk kan zijn

om ontspannen je verhaal te houden en jouw toehoorders, zakelijk of privé, een prettige ervaring te bezorgen. Dat is te leren, bij de Toastmasters, in een ontspannen en positieve sfeer. Middels laagdrempelige opdrachten gaan we 2 mei met elkaar oefenen met het spreken voor een groep. We zijn er allemaal met hetzelfde doel, en we zijn allemaal aan het leren. Dat schept een band en een veilige omgeving. We leren van elkaar. Elkaar feedback geven nemen we heel serieus. Altijd opbouwend, maar zeker ook kritisch.” Voor meer informatie: www. debroekriem.nl

Skeelerseizoen van start bij DNIJ

APELDOORN - Het skeelerseizoen bij DNIJ aan De Voorwaarts is weer van start gegaan. De vereniging verzorgt verschillende trainingen voor inline skeeleren op verschillende niveaus. Gedurende de zomer wordt op de DNIJ skeelerbaan een laagdrempelige wedstrijd gehouden: de Van Benthem competitie. Tevens organiseert de club de open clubkampioenschappen. Trainers van DNIJ geven op de woensdagen in juni skeelerclinics aan basisschooljeugd in het kader van Sport van de Maand. Op vrijdag 26 april wordt bij SBO De Vorm door DNIJ skeeleren verzorgd als onderdeel van de Koningsspelen. Op 12 juni is het skeeleren ook onderdeel op de buitenspeeldag van De Donken. Dit jaar organiseert de commissie wedstrijdskeeleren van DNIJ weer de Van Benthem competitie, bedoeld als laagdrempelige opstap om ervaring op te doen met het wedstrijdskeeleren. Iedereen mag meedoen en de start is steeds om 18.30 uur. Naast de skeelertrainingen op woensdagavond zijn er extra trainingen op maandagavond en vrijdagavond. Voor meer informatie: www.dnij.nl

22 6 6 A AP PR R II LL 22 0 0 .. 0 00 0 T TO OT T 0 0 11 .. 0 00 0 U UU UR R & & 22 77 A AP PR R II LL 22 0 0 .. 0 00 0 T TO OT T 0 0 .. 0 00 0 U UU UR R

8 PODI A +/- 40 D en live J’s acts

vier je natuurlijk in Apeldoorn binnenstad

Caterplein • Beekpark (straat) • Leienplein • Kapelstraat Steeg naast Gigant • Het Stadscafé • Marktplein (straat) • Raadhuisplein


DZA 25

WOENSDAG 17 APRIL 2019

‘Warm welkom in onze showroom in Broekland’ showroom biedt ruimte aan haarden en kachels in alle soorten en maten. Van vrijstaand tot volwaardig meubelstuk of strak in de wand geïntegreerd. Ook informeren wij u graag over duurzame oplossingen als hout-cv en pellet-cv. Stap gerust binnen, de koffie staat klaar.”

BROEKLAND - “Nu deze week de deuren in Apeldoorn sluiten, ontvangen wij u graag in onze ruime showroom in Broekland (gemeente Raalte). Een betere plek voor inspiratie en een goed advies voor de meest sfeervolle verwarming van uw woning is er niet.” Bruggeman Kachelspeciaalzaak heeft elf jaar in Apeldoorn gezeten. In die tijd is het assortiment flink uitgebreid, met onder andere pelletkachels (cv), houtkachels (cv), houtvergassers, pelletketels-zonnecollectoren, buffervaten en boilers. De winkel groeide uit zijn Apeldoornse jasje. “Daarom gaan wij alleen in Broekland verder, want daar is de ruimte en zijn er de mogelijkheden.” Kachelspeciaalzaak Bruggeman in Broekland bevindt zich op ongeveer 30

minuten rijden van Apeldoorn. “Dus bent u op zoek naar de sfeer en warmte van een haard of kachel? Stap dan binnen bij Kachelspeciaalzaak Bruggeman met een inspirerende showroom in Broekland. In een gemoedelijke sfeer tonen wij u graag de nieuwste trends met natuurlijk oog voor duurzaamheid.” Het gemak van een gaskachel of liever de warmte van een knapperend houtvuur? Het duurzame karakter van een pelletkachel of toch een elektrische kachel

zonder rookkanaal? “Wij geven u altijd een betrouwbaar advies op maat, vakkundig door onze eigen monteurs gerealiseerd. In

de inspirerende showroom van Kachelspeciaalzaak Bruggeman waant u zich in een sfeervolle woonkamer waar de meeste haarden

Op weg naar een band voor het leven STEDENDRIEHOEK - Ieder schooljaar verwelkomt AFS Nederland zo’n zeventig buitenlandse studenten. Jongeren van over de gehele wereld, die voor een jaar in Nederland wonen en naar school gaan. Deze jongens en meisjes, tussen de 15 en 18 jaar oud, wonen gedurende tien maanden bij een gastgezin. Nederlandse gezinnen nemen deze jongeren op als lid van het gezin; de jongere draait gewoon mee in de klusjes en uitjes van het gezin. Hij of zij gaat naar school, doet aan sport, laat de hond uit, etc.

Maar brengt ook de aardigheden van zijn of haar eigen cultuur mee, in de vorm van gewoontes, taal en (vaak heel lekker) eten. Op deze manier leren jongere en gezin van

en met elkaar. Vaak vormt dit een band voor het leven. “Lijkt een dergelijke ervaring u leuk en wilt u de uitdaging aangaan, kom dan op woensdag 17 april naar Lochem. Die

avond vertellen jongeren die in augustus voor een jaar naar Nederland kwamen, over hun ervaringen. Samen met vrijwilligers van AFS verzorgen zij een voorlichting over gastgezin zijn, en over de mogelijkheden van een jaar naar het buitenland voor jongeren. U kunt vanaf 19.45 uur binnenlopen bij de Vennegötte, Pearsonplein 23 te Lochem”, vertelt de organisatie. “Heeft u vooraf nog vragen, of wilt u zich aanmelden, dan kunt u mailen naar afsoost nederland@outlook.com, of check facebook AFS OostNederland. Meer informatie, zie de website www.afs.nl”

en kachels gezellig branden. Niet alleen om u een warm welkom te heten, maar ook om ons advies op maat direct tastbaar te maken. Onze

Bruggeman Kachelspeciaalzaak Broekland is dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur geopend en op zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur. Kijk voor meer info op www.bruggemankachels.nl. De speciaalzaak aan Van Dongenstraat 38 in Broekland is op Tweede Paasdag extra geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Rennen door de paleistuin APELDOORN - Op zaterdag 18 mei wordt de jaarlijkse 'kLEEF Run Kroondomein Het Loo gehouden, ten behoeve van Stichting ‘kLEEF! in samenwerking met AV’34. De 'kLEEF Run vindt plaats op het voorterrein van Paleis Het Loo en in Kroondomein Het Loo, een unieke locatie om hard te lopen. Met deze sportieve prestatie wordt Stichting 'kLEEF! gesponsord; het inschrijfgeld - vanaf € 2,- per deelname - komt volledig ten goede aan deze Apeldoornse stichting. Stichting ´kLEEF! is een laagdrempelig inloophuis

voor mensen die met kanker worden geconfronteerd en is nagenoeg geheel afhankelijk van giften en sponsoren. Nog een extraatje Nieuw dit jaar is ook nog een extraatje. Zo kan men zich ook nog opgeven voor de Koninklijke Wandeling. Deze wandeling (2 of 5 kilometer) gaat door de Paleistuin en het Kroondomein Het Loo langs prachtige sculpturen van architect Daniel Libeskind. De wandeling is onder leiding van een gids. Men kan zich aanmelden via de website www.stichtingkleef.nl/ kleef-run

Kom samen met het gezin naar de

Grote 2e Paasdag-show bij Segerink & Wolbers... en vind de occasion die bij jullie past

Alle vestigingen

Tweede PAASDAG

ns o i s a occteken in op: l 600 w ken le.vn a Vul u s n o i ruilwaarde an s a c ocvoor de in idige auto e Ke u z

uw h

uit

Geopend van 12.00 - 16.00 uur Met uitzondering van Pro+center

u

Nu héél veel Lentevoordeel op een nieuwe Renault of occasion !

Occasion 50/50 deal: financieren tegen 1,9% rente ! Betaal je occasion in gunstige termijnen

25 JAAR

RENAULT DEALER

SEGERINK & WOLBERS

DEALER OF THE YEAR 2013 2014 2015 2016

Apeldoorn Laan van de Dierenriem 41, tel. (055) 533 30 85 Deventer Revalstraat 4, tel. (0570) 62 62 63 Harderwijk Snelliusstraat 2a, tel. (0341) 43 90 80 Lochem Kwinkweerd 20, tel. (0573) 25 24 71 Zutphen De Stoven 16, tel. (0575) 52 44 55

Vul uw kenteken in

op renaultsuperdeals.nl voor de inruilwaarde van uw huidige auto

Vul uw kenteken in

op privatelease-deals.nl voor contant geld op de bank voor uw huidige auto

Vul uw kenteken in

op renaultbedrijfswagendeals.nl voor de inruilwaarde van uw huidige auto

Vul uw kenteken in

op occasionsale.nl voor de inruilwaarde van uw huidige auto

Vul uw kenteken in

op renaultvoorraadvoordeel.nl voor extra korting

Vul uw kenteken in

op renault-businessdeals.nl voor de beste deals

www.segerink-wolbers.nl


2 paasdag heropening e

Nú fauteuil Angelica

henders & hazel apeldoorn

+ fauteuil Angelica

3-zits Greymouth met ottomane in stof vanaf

JARDIN/JARDINO

CADEAU

€ 2199 3-zits Zembla in stof vanaf

*

Highboard

€ 1199 Ronde tafel 130cm

€ 899

CADEAU*

€ 849

Fauteuil Carola met hoge rugleuning in stof vanaf

€ 699

Nú fauteuil Angelica

+ fauteuil Angelica

CADEAU*

CADEAU*

t.w.v.

€ 399

Best Buy

Hoekopstelling Peru in stof vanaf

€ 1898

DE GROOT WONEN WOONBOULEVARD APELDOORN HET RIETVELD 20 APELDOORN TELEFOON 055-5333008

* Bij besteding van € 1750 of meer: gratis fauteuil Angelica t.w.v. € 399. Kies zelf je stof en kleur uit groep 1.

Elke zondangd geope

WWW.DEGROOTWONEN.NL

*ALLE ARTIKELEN MET EEN OPRUIMINGSKAART - VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN IN DE WINKEL

OPENINGSTIJDEN: Maandag 13:00 - 17:30 Dinsdag 9:30 - 17:30 Woensdag 9:30 - 17:30 Donderdag 9:30 - 21:00 Vrijdag 9:30 - 17:30 Zaterdag 10:00 - 17:00 Zondag 12:00 - 17:00


DZA 27

WOENSDAG 17 APRIL 2019

Koop je een auto, krijg je een fiets…

Fluorvals ‘Kijk dan toch, Kees, die landerijen!’ ‘Ja. Die landerijen.’ Op links zoeft een echtpaar voorbij. Jaar of 67. Zelfde fiets, zelfde fietstassen, zelfde standaard-met-fietsmapop-stuur. Sinds kort heb ik in een teamvergadering met mezelf besloten meer te gaan fietsen. De zon staat strak aan de hemel, dus ik was al m’n excuses kwijt om het niet te doen. Al peddelend ben ik op weg naar een vriendin. Ik had meer deodorant op moeten doen, zo’n tochtje is het. Ik heb een bovengemiddeld lekker tempootje als op links echtpaar vrouw en Kees langstokkelen. En daar heb je me. Vorige week repte ik wat over bakjes. Ik wil daar even op doorfietsen. Want dit gaat niet, zo. Als je als best sportieve, semi-jonge, gezonde deerne wordt ingehaald door een koppeltje peddelende pensionado’s, dan gaat het met één van allen niet goed. Ik wil graag een voorstel doen. Fietsers met een superzacht brommend valsspeelmotortje achterop de bagagedrager, moeten een fluorgele helm met daarop dikke letters ‘valsspeler’ op. Fietsen met motor is valsspelen! Hoe kan een semi-sportieve doerak als ik, anders nog flierefluitend door het leven fietsen? Dat is niet eerlijk! Je moet je de pleuris peddelen! Zwetend aankomen op plaats van bestemming! Balen

van tegenwind! Verheugen op terugweg - want wind mee! Je moet op je pedalen staan om vaart te maken! Op je afspraak nog een half uur nazweten van het korte stukje tokkelen! Je gaat toch geen grote Duracellbatterij achterop je fietsdrager knuppen? Dat is vals spel! Die moeten in een fluorgeel valsspeel-bakje. Dat is geregeld. Volgende agendapuntje. Alle mannelijke lezers kunnen even iets voor zichzelf gaan doen. De grote-lingerie-gigant-metde-H. Van die Bra-party’s en sexy Doutzen. Die. De ontwerper van de pashokjes moet fluorgeel behang in zijn slaapkamer, woonkamer en toilet. En als hij boodschappen gaat doen, moet hij in een fluorgeel stringetje met ‘valsspeler’ over straat. Waarom? Ik stond dus laatst in de H., m’n kadaver

in wat ondergoed te hijsen. Die lampen in dat pashok. Je kan net zo goed in een TL-verlichte snackbar je bikinilijn staan harsen, zo onflatteus. Dat heldere, hagelwitte licht, dat precies boven je hangt. Welke sadist bedenkt dat? Alles wat hobbelt heeft een schaduw. Bij mij kwam de schaduw tot m’n tenen, laat ik maar zeggen. Als ik een foto zou nemen van het schaduwpalet, zouden bergbeklimmers hun hart ophalen. Zoiets. Dat is valsspelen! Wanneer sta je in je ondergoed in de snackbar? Ondergoed passen is door die gekke schaduw-spotlights het moment dat in de kroeg de lampen aan gaan. Zweetsnor, make-up onderaan je kin en de mooiigheid is er wel vanaf. De meneer van het licht van de pashokjes van de H. krijgt een fluorgele valsspelersstring. Die

moet in een fluorgeel valsspeel-bakje. En ik? Ik moet ook een fluorgeel jasje. Ik speel vals. Ik stuc m’n gezicht vol make-up. De make-up fabrikanten kunnen van mijn inkoop hun vakantiehuis op de Malediven betalen. Ik fake m’n bakkes. Allemaal nepperij. Ik geef het tenminste toe. Ik ken er nog een paar. #filter Instaboys and girls – fluorgeel helmpje. Politici – fluorgele trui. Mensen die altijd roepen dat het goed met ze gaat – fluorpet. Telefoonaanbieders met zogenaamde ‘onbeperkte data’ – fluorgele sticker. De bedenker van de ‘one size, fits all’-kleding – fluorgele overall. Bedenker van whitening tandpasta – fluor(gele) behandeling elke dag. Ex-rokers die rokers ineens rare snuiters vinden – fluorgele handschoenen. Directeuren van goede doelen met miljoenensalarissen die het écht niet om het geld doen – fluorgele auto. We liegen en bedriegen er wat af. Ik denk dat na deze column, de ANWB-winkel 15 nieuwe vestigingen kan openen. Kunnen vrouw en Kees dezelfde fonkelnieuwe fietstassen inslaan. Dezelfde batterijen ter vervanging van de valsspeel-batterij. Dezelfde fietsmappen over landerijen. Maar bovenal, dan kan 98% van de bevolking… dezelfde, fluorgele attributen kopen.

STEDENDRIEHOEK - Pak nu de auto én de fiets bij de Auto Palace Groep in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Bij aankoop van een nieuwe of gebruikte auto krijgen de klanten waardebonnen tot 1.000 euro, die kunnen worden besteed aan bijvoorbeeld een e-bike, ATB, oma-fiets of bakfiets bij Scholten fietsgoed.nl

www.renskekruitbosch.nl

Daarnaast loopt in de vestigingen nog tot en met maandag 22 april (Tweede Paasdag) een aantrekkelijke voordeelactie op diverse auto’s. In de zomer van 2018 nam de Auto Palace Groep de Citroën-activiteiten van de vestigingen in Deventer en Apeldoorn van Coolen over. Met deze overname versterkte Auto Palace haar positie als Citroën-dealer. Voor Auto Palace betekent deze overname weer een mooie stap in de ingezette groeistrategie. “Met ons merkenportfolio van in totaal tien merken en 20 vestigingen versterken wij onze positie in de nationale zakelijke markt en in onze lokale bewerkingsgebieden. Dit sluit uitstekend aan bij onze strategie om de positie van topspeler in de auto-retailbranche

O T U A E PAK D en OF DE FIETS Palace

VAN EEN BIJ AANKOOP

bij Auto En pak ook h

verder uit te breiden en te versterken. De Auto Palace Groep heeft vestigingen in Zwolle (3), Kampen/IJsselmuiden, Dronten, Raalte, Emmen, Hoogeveen, Meppel (2), Ommen, Harderwijk, Almere, Beilen, Emmeloord, Steenwijk, Apeldoorn (2), Zutphen en Deventer (1) en is Distributeur Nieuwe Auto´s van de merken Peugeot, Citroën & DS, Opel, Hyundai, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, JEEP en Mitsubishi. De activiteiten binnen het autobedrijf richten zich onder andere op verkoop, inkoop, leasing, reparatie, onderhoud, APK en schadeherstel van zowel personenals de lichte bedrijfsauto´s. In de 20 vestigingen werken ruim 400 medewerkers. Voor meer informatie: www. autopalace.nl

NIEUWE

n Waardebonne ...

IETS, BAKFIETS

KE, ATB, OMAF

VOOR EEN E-BI

Tot € 1.000,-

auto’s p onze t/m 22 april 2019 o l e e rd o o v aart ldig van 25 m et tijdelijke Deze actie is

ge

CITROËN C3

APELDOORN PEUGEOT Wagenmakershoek 2 7328 KL Apeldoorn Tel.: 088 – 003 56 35 VOLG ONS OP

APELDOORN CITROËN

Laan van de Dierenriem 38 7324 AA Apeldoorn Tel.: 088 – 003 56 95

DEVENTER

Dortmundstraat 4 7418 BH Deventer Tel.: 088 – 003 56 45

ZUTPHEN

(Alleen Peugeut) De Stoven 1 7206 AZ Zutphen Tel.: 088 – 003 56 85

WWW.AUTOPALACE.NL


300 TUIN ONZE SH SETS IN OWROO ----------------------------------M --------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------DE NIEU WSTE TR ENDS! LAAT U IN SPIRERE N!

HET IS VOORJAAR!

LAVIDA LOUNGESET Aluminium loungeset

€1426

€995

BRASILIA LOUNGESET Incl. 2 tafels en fauteuil

NU

€1195

HARTMAN SOPHIE

NU

Met teak tafel

€795

ALLE N MERKE E LAAGST AN PRIJS V D AN NEDERL DELTA LOUNGE-DINING

6-delig

HARTMAN NAPOLI Luxe eettafel

€1346

€995

Tafel in hoogte verstelbaar!

€1145

€889

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN PAASWEEKEND

ST. PETER TEAK Houten loungeset

Goede Vrijdag: 10:00 uur - 17:00 uur Za.: 9:00 uur - 17:00 uur | Zo.: Gesloten

Exclusief! €2633

€1795

LUXE LOUNGESET Rockford aluminium

€1813

€1395

2e Paasdag: 10:00 - 17:00 uur in Duiven *let op Opheusden en Apeldoorn vanaf 12uur

NU

€1395 Dalwagenseweg 17 Oliva, luxe set met teak tafel

Opheusden A15 afrit 36

Nieuwgraaf 7 Duiven A12 afrit 27

Kanaalnoord 190 Apeldoorn A50 afrit 25

0488 44 12 20 WWW.VDGARDE.NL

KOOPAVOND: Duiven & Apeldoorn: Donderdag en vrijdag tot 21:00, Opheusden: Vrijdag tot 21:00 uur.


DZA 29

WOENSDAG 17 APRIL 2019

Superleuke Lenteweken bij Kinderpretpark Julianatoren nieuwe Pleinpodium en duurt ongeveer 10 minuten. Het verhaal: Dino en Dina zijn dol op bouwen, ze doen dat het liefst de hele dag. Maar wat zullen ze vandaag eens gaan bouwen? En welke blokken hebben ze daarvoor nodig? Al snel wordt duidelijk dat Dino en Dina de hulp van de kinderen goed kunnen gebruiken. En als het bouwen is gelukt? Dan is het tijd voor de enige echte… Dino en Dina-dans!

APELDOORN - Van vrijdag 19 april tot en met zondag 5 mei vinden de Superleuke Lenteweken plaats bij Kinderpretpark Julianatoren. Het Apeldoornse pretpark staat bol van activiteiten. Zo start op 19 april de nieuwe show van Cas de Ranger. En ook Dino en Dina schitteren vanaf Goede Vrijdag in hun eigen show. Zaterdag 20 april wordt de nieuwe vrijevaltoren De Hoge Hoed geopend. Op zondag 21 april (Eerste Paasdag) kunnen kinderen eieren zoeken waarmee zij kans maken op prijzen. Cas de Ranger Het sinds vorig jaar geïntro-

duceerde karakter Cas de Ranger maakt tijdens de meivakantie een comeback met een nieuwe educatieve show waarin hij de bezoekers klaarstoomt om op avontuur te gaan in de Experience: een spannend bospad waar je heel veel kunt ontdekken over planten, bomen, en dieren die leven in de bossen rond het Apeldoornse pretpark. Dino en Dina In de grote Dino en Dina bouwshow gaan de kinderen, samen met Dino en Dina, op een spannend en leerzaam bouwavontuur. De show richt zich op kinderen van 2 tot ongeveer 5 jaar. De show vindt plaats op het

De Hoge Hoed Op zaterdag 20 april opent pretparkdirecteur Meneer Kaasgaaf de nieuwe attractie De Hoge Hoed: een spectaculaire nieuwe vrije-valtoren! De attractie biedt plaats aan acht personen. Langzaam worden de stoere jongens en meiden omhoog getakeld. Eenmaal boven blijft het bakje even hangen, waarna het in een vrije val en draaiend om zijn as naar beneden stort. Samen eieren zoeken Onder leiding van Cas de Ranger kunnen bezoekers op zondag 21 april eieren zoeken op het pad van de Experience. Het eieren zoeken start om 11.00 uur, is voor alle leeftijden en uiteraard kunnen er mooie prijzen gewonnen worden waaronder een gezinsabonnement.

Wat schaft de pot vandaag? Marokkaans broodje met rundergehakt Deze Marokkaanse broodjes met rundergehakt worden ook wel batbots genoemd. Het zijn heerlijke, zachte broodjes die je niet in de oven maar in een koekenpan bakt. Je vult ze met spicy gekruid rundergehakt en wat verse koriander en komkommer. Ingrediënten: 500 gr bloem 100 gr griesmeel (fijn) 1 tl bakpoeder 1 el droge gist (instant gist) 1 el suiker 1 tl zout 150 ml water 2 el olijfolie Verder heb je voor de vulling nodig: 500 gr rundergehakt 2 sjalotten 1 tl komijn 1 tl korianderpoeder 1 tl paprikapoeder (scherp) 1/2 tl gemberpoeder 1 tl zwarte peper 1 tl himalaya zout 15 gram verse koriander 1 komkommer 1 eetlepel roomboter Bereidingswijze: Gebruik voor dit recept lauwwarm water en los daarin de gist op. Meng de bloem met de griesmeel, bakpoeder en suiker en giet het water met de gist erbij. Kneed goed

het bakken nog een beetje op. Druppel tijdens het bakken ook wat olie over de broodjes en draai ze regelmatig om. Laat de broodjes afkoelen in een schone theedoek die je over de broodjes heen vouwt.

Door Christa Dreef door en voeg dan het zout toe. Kneed opnieuw goed door totdat een soepel deeg ontstaat. Laat het deeg vervolgens op een warme plek, afgedekt onder een theedoek of wat huishoudfolie, goed rijzen tot het volume van het deeg is verdubbeld. Dat duurt zeker een uur. Verdeel het deeg vervolgens in kleine balletjes ter grootte van een golfbal of maak ballen zo groot als een tennisbal. Vet de ballen in met wat olijfolie en laat ze 15 minuten rusten. Bestuif wat griesmeel over je werkvlak. Pak dan een bolletje en druk deze met je handen plat tot een rondje. Laat de broodjes nogmaals rijzen tot ze verdubbeld zijn in volume. Giet een eetlepel olie in een koekenpan met een dikke bodem en bak de broodjes op een zacht vuur aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar. De broodjes zwellen tijdens

Maak vervolgens de vulling. Kruid het gehakt met de komijn, korianderpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder en zout en peper. Meng de kruiden goed met het gehakt. Hak de sjalotjes heel fijn en meng die ook goed met het gekruide gehakt. Verdeel het gehakt in bolletjes gelijk aan de grootte van de bolletjes die je maakte met het deeg en druk ze vervolgens plat (dikte 1-1,5 cm). Bak de platgeslagen gehaktschijven in de roomboter op een gematigd hoog vuur, mooi bruin. Draai regelmatig om, totdat de schijven gaar zijn. Dat duurt zo’n 10 tot 15 minuten. Hak de verse koriander fijn en snijd de komkommer in dunne plakjes of kleine blokjes. Snijd een broodje open, besmeer met wat roomboter en leg er wat dunne plakjes of blokjes komkommer in met daarop een schijf gehakt en bestrooi met wat verse koriander. Klap het broodje dicht en serveer direct. Ook lekker met nog wat gemengde sla en tomaat en eventueel wat shiraga-saus!

koksland.nl/marokkaanse-broodjes-met-rundergehakt/

Een warm welkom in onze showroom!

GEEF HOOIKOORTS GEEN KANS MET SPOREN VAN DE REISHI PADDENSTOEL

Het mooie weer komt er weer aan. Genieten dus, of… Door de milde winter gaat de natuur dit jaar extra vroeg van start. Gevolg: Pollen in de lucht. Voor miljoenen Nederlanders betekent dit verre van genieten maar een ware verschrikking. Wees de natuur een stapje voor en begin nu al met een goede voorbereiding. Een natuurlijk hulpmiddel voor deze vervelende tijd is de Reishi paddenstoel. Deze paddenstoel is een natuurlijke bron van antihistamine, is rijk aan polysachariden en triterpenen, is een krachtig antioxidant en antibacterieel. Een extra sterke variant zijn de Reishi Sporen capsules van Mushrooms4Life. Bij dit voedingssupplement worden alleen de sporen van de paddenstoelen

gebruikt. Het voordeel hiervan is dat deze sporen drie keer zoveel triterpenen bevatten dan het vruchtlichaam. De supplementen zijn koud bereid, waardoor alle essentiële stoffen behouden zijn. De capsules bevatten geen enkele kunstmatige toevoeging. Daarbij zijn de capsules gemaakt van plantaardige cellulose, waardoor ze geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten. Een inname van twee capsules bevat wel 800 mg biologisch geteelde Reishi sporen. Een potje met Reishi sporen capsules bevat 60 stuks.

2 e paasdag geopend! 11.00 - 17.00 uur

0570 - 531 019 Van Dongenstraat 38 Broekland (OV)

Voorkom een loopneus, rode ogen en continu niezen en geniet dit jaar eindelijk van het mooie weer.

facebook.com/De.Stoelendans

NIEUWSTRAAT 53 7411 LH DEVENTER DE-STOELENDANS.NL

bruggemankachels.nl


GROTE PAAS19 EN 20 APRIL VAN 09.00 TOT 18.00 UUR Crespo AP-237/80 air de luxe

Cadac Carri chef 2

van 154,95 voor

Citroen Jumper Globecar 57-ZN-TB 2008 72233 KM

€ 121,99

Crespo vouwbed al/364-40

€ 26500

van 299,00 9 9

4, voor € 21

Dukdalf Dynamic 0677

van 171,95 9 9 voor

€ 119,

Bo-camp stormband set

Thetford frech-up set

van 92,50 voor

€ 59,99

Carafoot plus met split pen

Infrarood rolkachel

van 139,95

vanaf

€ 99,99

Thetford aqua kem blue 2L

99 , 4 voor € 7 Extra cover voor dissel

van 15,75 99

voor

€ 9,

Stinger spiegel

van 7,50 voor

€ 4,99

Fiamma level pro

Fiat Ducato LMC AUTOMAAT 2006 103800 KM

€ 26900 van 14,50 voor

voor € 9,

€ 9,99 Bo-camp universele zijwand

Fiat Ducato Mobilvetta 2006 95688 KM

€ 29500

van 89,95

, voor € 52

e Diversn en ge kortin straties n demo

Verlengkabel CEE 40 meter

van 11,00 voor

€ 6,99

Defa alu kooktafel

van 89,25 voor

€ 39,99

Bermuda opstap

99 , 9 voor € 4

€ 14500

€ 29,99

Tristar toaster oven

99 , 9 1 € voor

van 72,50 voor

Bo camp slaapzak 200 x 80 cm

van 34,50

van 44,95 voor

99 , 1 1 voor €

van 83,95

99

Bo-camp Chill mat 200 x 270 cm

Fiat Burstner Elegance 1998 155057 KM

van 16,40

van 12,50 99

van 28,95 voor

€ 19,99

€ 44,99

Bo camp handpomp

van 12,95 99

voor

€ 9,

Molenmakershoek 2, Apeldoorn, info@ww-trading.nl - www.ww-trading.nl,


HUISSHOW 22 APRIL van 12.00 tot 18.00 uur (2e PAASDAG)

Kluis digitaal + sleutel

van 59,95 voor

€ 35,99

Euro-trail binnentent

van 59,95

, voor € 29

Nemesis caravan wheellock

Cadac Safari Chef 2

Camp Gear easy-to-fold kastje

van 99,95

van 129,95 voor

van 94,95

, voor € 59

€ 49,99

Coleman led lantern

van 40,00

Simsafe koppelingslot

van 11,30 voor

€ 9,99

Foetsie 129 petroleum kachel

99 , 9 voor € 1 Tristar waterkoker 0.9 ltr. 1000W

Fendt Platin - 2004

€ 6650

van 44,50 voor

Fendt Saphir 470 - 2005

€ 9950

Bailey Pageant - 1999

€ 4750

Hobby 520 TQM - 1995

€ 3750

€ 29,99

Bo-camp pannenset

van 54,95

, voor € 49

99 van 21,50 voor

Bo-camp droogrek 9 meter

, voor € 29

Melamine servies 16-delig

van 27,50

van 69,95

van 75,00 voor

99 , 9 voor € 6

€ 89,99

Gently wash

99

Bardani Armandia grande tafel

99

€ 14,99

Noppen matras 190 x 60 cm

99 , 4 3 voor € Campingaz camp bistro XL

van 25,95

99 van 18,50 voor

€ 12,99

99 , 6 1 voor €

van 35,00 voor

€ 25,99

SINDS 2008

WW-TRADING.NL VOOR AL UW KAMPEERPLEZIER

Telefoon: 055-5336072, Openingstijden: Ma. t/m za. 09.00-18.00 uur.

Voor alle artikelen geldt OP = OP

Diver korting se demons en en traties


moodkeukens mo od moodkeukens

2

‘Wij gaan gewoon door!’ APELDOORN - Evert van Tongeren moest begin vorige week aan veel klanten in zijn winkel uitleggen dat zijn InstalCenter Van Tongeren aan de Asselsestraat gewoon in bedrijf blijft. “Wij gaan gewoon door!” stelt Evert iedereen gerust. “Op weg naar ons honderdjarig bestaan in 2020.”

e

PAASDAG

Moodkeukens het

geopend van 12.00-17.00 uu

r

helpt met

in Apeldoorn van uw

realiseren droomkeuken

Welke keuken past bij u?

Modern Modern

Nostalgisch

Nostalgisch Nostalgisch

De afgelopen jaren werden gloeilampen, naar Europese wetgeving, verboden en in fasen afgeschaft. Eerst verdwenen de 100-wattlampen, daarna de 75- en 60-wattvarianten. Vanaf september 2012 werden alle gloeilampen

Per direct zoeken wij:

verboden. Alleen oude partijen die aantoonbaar vóór die datum zijn geproduceerd, mogen nog steeds verkocht worden. Van Tongeren heeft in 2009 een flinke investering in gloeilampen gedaan en verkoopt ze daarom nog steeds. Evert zegt dan ook niet te lijden onder de nieuwe wetgeving. Daarnaast ziet hij de ledverlichting in zijn winkel steeds beter worden. "We hebben onderhand een goede sortering." InstalCenter Van Tongeren, gevestigd aan Asselsestraat 249-251, is telefonisch bereikbaar op 055-3553782. Kijk voor meer info op www. vantongerenapeldoorn.nl

talent mmercieel o c t c e ir d r r Pe ubeladviseu e m in tu e Part-tim en koopavond n e g a rd te a Z s en vakantie

COMMERCIEEL TALENT Robuust Keuze gemaakt? Robuust Nadat u uw keuze heeft gemaakt Robuust komen we uw nieuwe keuken leveren en installeren, waarna u gelijk kunt gaan kokkerellen! Kom langs voor een kijkje in onze showroom of maak een afspraak: bel 055-5791725.

Greeploos

Greeploos Greeploos

www.moodkeukens.nl www.moodkeukens.nl Vlijtseweg 69, Apeldoorn Vlijtseweg 69, Apeldoorn Vlijtseweg 69, Apeldoorn Tel.: 055 - 579 17 25 Tel.: 055 579- 579 17 25 Tel.:-055 17 25

aantal maten en producten aanbieden, verkopen wij alles. Dat maakt ons vrij uniek." De werkzaamheden van het installatiebedrijf strekken zich uit van cv-installaties en onderhoud tot klimaatcontrole, elektra, sanitair, dakbedekking en rioolontstoppingen. "Ook voor de kleinere klusjes, zoals het vervangen van een tl-buis, komen wij graag bij u langs."

el ee team kan w t s ia s u o th t echte Jong en en bruiken me e g a g e ll o c nieuw entaliteit. hands-on m

Hoe werken al die apparaten?

Modern

Het misverstand ontstond door een artikel in De Stentor over de opheffing van doehet-zelfwinkel Van Tongeren in Beekbergen. Dezelfde achternaam dus, maar andere winkel en zelfs andere plaats. Iets met een klok en een klepel… Evert kan er wel om lachen: “Ik heb wel dertig klanten moeten uitleggen dat ze gewoon hier kunnen blijven komen voor verlichting, aansluitingsmateriaal voor gas, water en licht en riolerings- en ventilatiemateriaal.” Van Tongeren is een allround loodgieters- en installatiebedrijf in Apeldoorn. Een echt familiebedrijf, dat al sinds 1920 bestaat. In de bijbehorende winkel kan de doehet-zelver komen shoppen in het magazijn van de vakman. "In onze winkel vindt u verschillende soorten ijzerwaren, gereedschap, lijm, kit, HG-producten en een klein aanbod tuinartikelen. De meeste producten koopt u per stuk of meter, zo hoeft u nooit te veel te betalen. Wij hebben veel onderdelen die bouwmarkten niet hebben. Waar zij een beperkt

KOM MAAR OP! n

Bij Moodkeukens staan de adviseurs klaar om uw wensen te realiseren. Wijbrengen uw persoonlijke behoeften en ideeën in kaart. Met ons geheel vrijblijvende keukenontwerp kiest u makkelijker uit de vele verschillende apparaten en opstellingen die wij u te bieden hebben.

Heeft u gekozen voor apparatuur waar u nog niet bekend mee bent? Moodkeukens geeft u de gelegenheid om de fijne kneepjes van nieuwe apparaten te leren tijdens onze kookworkshops en informatieve demonstraties.

A 32

WOENSDAG 17 APRIL 2019

Openingstijden: Openingstijden: Openingstijden: Din. Vrij. 10.00 tot 17.30 uur uur Din.t/m t/m Vrij. 10.00 tot 17.30 Din. t/m Vrij. 10.00 tot 17.30 uur Don. koopavond tot 21.00 uur uur Don. koopavond tot 21.00 Don. koopavond tot 21.00 uur Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur Zaterdag 10.00 tot 17.00 Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur uur

Zaterdag | koopavond | schoolvakanties Wij zoeken iemand die ons verkoopteam op zaterdag, soms een koopavond, schoolvakanties en 2e feestdagen komt versterken. (op zondag zijn wij altijd gesloten.) Ben jij een commercieel talent, heb je goede contactuele eigenschappen en help je graag onze klanten met een goed en eerlijk advies? Dan zoeken wij jou! Van der Garde tuinmeubelen is een familiebedrijf, wij bestaan al ruim 70 jaar en hebben vestigingen in Opheusden, Duiven en Apeldoorn. De vacature is van toepassing op de vestiging Apeldoorn. Wij bieden je een marktcomform salaris en een goede werksfeer. Wil je in aanmerking komen voor deze vacature? Stuur dan op korte termijn een mail naar: arjen@vdgarde.nl Bel voor meer informatie: 0488-441220 en vraag naar Arjen Muylaert of loop even binnen op de Kanaal noord 190 in Apeldoorn.

Daar ben je écht blij mee.

www.vandergarde.nl


A 33

WOENSDAG 17 APRIL 2019

‘Samen lopen voor onze Hugoline’ leven kanker. Maar voor verder onderzoek is geld nodig, heel veel geld. De deelnemende teams proberen op verschillende manieren dit in te zamelen. Zo kan er via www. samenloopvoorhoop.nl (anoniem) geld gedoneerd worden aan een bepaald team. Via het kopje ‘sponsor deelnemers’ vindt men de teams. Het streefbedrag van Tonie’s teams is al (bijna) behaald, maar daar neemt de eigenares geen genoegen mee. “Ik hoop duizenden euro’s op te halen. Ik heb ook een potje van de SamenLoop in de zaak staan, waar contant geld in gedoneerd kan worden.” Een andere manier om het team te steunen is door een kaarsenzak te kopen bij Tonie. “Deze kan men zelf versieren en is ter nagedachtenis van een overledene. Er komt dan een kaars in en wat zand.”

door Mandy Hendriks APELDOORN - Op zaterdag 29 en zondag 30 juni staat Apeldoorn stil bij kanker tijdens de SamenLoop voor Hoop. Dit is een evenement speciaal voor iedereen die - direct of indirect - met kanker te maken heeft (gehad). Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan de deelnemers stil bij kanker en vieren zij het leven. Een van de deelnemende teams is VacuStep Apeldoorn, dat loopt voor de aan kanker overleden Hugoline. Het evenement SamenLoop voor Hoop wordt dit jaar voor de eerste keer in Apeldoorn georganiseerd door KWF Kankerbestrijding. Tijdens dit evenement wisselen deelnemers in teams en los elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk weekend wordt. Een van de deelnemende teams is Vacu-Step Apeldoorn. Omdat een klant van eigenares Tonie Arriëns in de organisatie van de SamenLoop zit, werd zij gevraagd om mee te doen. Deze vreselijke ziekte komt bij Tonie dichtbij huis, waardoor zij geen minuut twijfelde om zich hier actief voor in te zetten.

Ondertussen heeft de eigenares twee teams samengesteld van in totaal 28 enthousiastelingen: Team Vacu-Step Apeldoorn voor Hugoline 1 en 2. De teams lopen ter nagedachtenis van Hugoline, een voormalig Vacu-Stepper

die binnen enkele weken na haar diagnose overleed. Tonie slikt: “Dat heeft best wel een impact gehad op ons allemaal.” Geld inzamelen Steeds meer mensen over-

Verlotingen Tonie organiseert ook twee verlotingen: een op donderdag 20 juni en een in het weekend van de SamenLoop. Men kan nog steeds lootjes hiervoor kopen. De cadeautjes zijn gedoneerde producten of waardebonnen van klanten en lokale ondernemers. De opbrengst van de lotenverkoop gaat naar het goede doel. Tijdens de SamenLoop voor Hoop is er tevens een braderie. Tonie heeft twee kramen van vier meter lang. Hier worden leuke cadeaus verloot,

HET OOG WIL OOK WAT

foto’s met een polaroidcamera gemaakt, kuiten gemasseerd en kinderen geschminkt tegen een kleine vergoeding. “We verzinnen er nog steeds dingen bij. We zijn op zoek naar mensen die leuke ideeën hebben en willen helpen. Ook willen wij er graag nog lopers bij hebben.” Programma Op zaterdag 29 juni begint om 14.00 uur de loop met een ereronde voor mensen die kanker hebben overwonnen. Vervolgens gaat de 24-uurs wandelestafette van start. Op zondag 30 juni is er een kinderloop van 24 minuten. Om de beurt zullen de teamleden van Vacu-Step Apeldoorn met een grabbeljurk (zie foto) lopen. Tegen betaling van 1 euro kunnen kinderen hier een leuk cadeautje uit halen. Tonie heeft er heel veel zin in: “Ik ben heel benieuwd hoeveel geld er in totaal wordt opgehaald. Ik hoop dat het heel druk wordt en dat veel mensen meedoen en komen kijken.” Teams en individuele lopers kunnen zich nog steeds inschrijven via de website www.samenloopvoorhoop. nl. Men kan zich ook nog aansluiten bij het Vacu-Step Apeldoorn team. Daarnaast is de organisatie nog op zoek naar iemand met een breed netwerk die zich wil inzetten voor de sponsorcommissie en een coördinator van de vrijwilligers.

Schoolkantine gezond ingericht APELDOORN - Veluws College Mheenpark heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat het zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Veluws College Mheenpark heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

EEN COMPLETE ZONNEBRIL OP STERKTE AL VANAF €129,BESCHERMT U UW OGEN NET ZO GOED ALS UW HUID? Met een goede zonnebril ziet u er niet alleen mooi uit maar beschermt u ook uw ogen en huid daaromheen tegen schadelijke UV-stralen.Voor goede bescherming kiest u een zonnebril met een zo hoog mogelijke EyeSun Protection Factor (E-SPF). WIST U DAT DE MEESTE ZONNEBRILLEN OOK OP STERKTE GEMAAKT KUNNEN WORDEN? Er zijn verschillende mogelijkheden. Zoals zonneglazen met E-SPF 50+ bescherming, gepolariseerde zonneglazen & zonneglazen met een ontspiegeling aan de binnenkant en meerdere soorten kleuren zonneglazen. De allernieuwste en hipste zonnebrillen zijn binnen. Kom langs voor een persoonlijk advies in één van onze winkels in Apeldoorn of Duiven!

KORENSTRAAT 27 • APELDOORN • 055 - 522 00 43 | RIJKSWEG 42C • DUIVEN • 0316 - 282 414 W W W.V I L L A O P T I C A . N L


Asselsestraat 88 7311 ER Apeldoorn 055 - 5223355 Deze spectaculaire aanbiedingen zijn geldig t/m zondag 28 april en zolang de voorraad strekt OP=OP. Prijs- en productwijzigingen en tekstuele fouten zijn voorbehouden. Kijk voor nog meer aanbiedingen op www.middelink.nl

Teema start set bestaande uit - 2 papschaaltjes - 2 ontbijtbord - 2 pasta bord - 2 dinerbord

OP = OP Brabantia Balance grillpan Formaat 26x26 cm. Geschikt voor iedere warmtebron.

Van 39,95 voor

19,95

Van 125,- voor

Zwiesel Fortissimo glazen bourgogne-rode- of witte wijnglazen. Doos van 6 stuks.

Van 64,95 voor

Ade keukenweegschaal weegt op de 1 gram nauwkeurig. Extra plat, gemakkelijk op te bergen.

90,00

Van 48,00 voor

29,95

Demeyere aspergepan ook ideaal voor pasta koken. Geschikt voor iedere warmtebron. Van 79,00 voor

39,95

Bredemeijer Duet Classic dubbelwandige theepot 1,2 liter.

39,95

Van 39,95 voor

25,00

OP = OP Van 54,95 voor

Van 45,00 voor

35,00

Demeyere kookpannen, met koud grepen, geschikt voor iedere warmtebron. Bijv. kookpan 16 cm

Van 99,00 voor

39,95

49,95

Zwilling Twin pollux messen set 3 delig

Hendi roestvrijstalen soep/ stamppot pan. Met extra zware bodem. 9 liter inhoud

OP = OP

OP = OP Brabantia droogmolen 50 meter met metalen grondanker. 5 jaar garantie.

Van 89,00 voor

59,95

Brabantia Touch-Bin voor gescheiden afval. Mat rvs zonder vingerafdrukken.

Van 189,00 voor

100,00

OP = OP

Leifheit Profi wisser met wringemmer. De beste uitvoering van Leifheit.

Van 84,99 voor

50,00 Brabantia keukenhulpen 5 jaar garantie.

Van 14,95 voor

Herder molen mesje de enige echte. In 2 uitvoeringen

10,00

3 HALEN = 2 BETALEN

*U krijgt de goedkoopste hulp gratis.

2+1*

Vanaf

6,25


A 35

WOENSDAG 17 APRIL 2019

PCBO OPENT EERSTE ONDERWIJSKUNDIG MEDIALAB IN APELDOORN

‘De i van i-Space staat voor iedereen’ hebben. Ze worden door de opdrachten gestimuleerd creatief te denken, samen te werken en problemen op te lossen. Zo worden de kinderen klaargestoomd voor de toekomst.

door Mandy Hendriks APELDOORN - Het eerste onderwijskundige medialab in Apeldoorn is geopend bij PCBO Koningin Juliana. Dit medialab is door Wendy Kratt (ELEVATION Interior Design) en Klaas Kuperus (De Rekenwinkel) ingericht. Zij kregen, na hun succesvol afgeronde project bij het Amstelveen College in Amstelveen, veel aanvragen van basis- en middelbare scholen binnen die ook zo’n soort lab wilden. In 2020 gaat het Techniekpact van start. In dit pact staan afspraken die onderwijsinstellingen, werkgevers, werknemers, studenten, de regio en rijksoverheid hebben gemaakt over het opleiden van meer bèta- en technisch talent en het aantrekkelijker maken van werken in de techniek. Een manier om dit te doen is door het ontwikkelen van zogeheten medialabs op scholen, die onderdeel uitmaken van het onderwijscurriculum. In dit multifunctionele lab vind je onder andere de toepassingen van Virtual Reality, Immersive Computing, Robotica, 3Dscanners en een hypermodern interieur, geïntegreerd in het onderwijscurriculum. Puntjes op de i Het is donderdagochtend 09.15 uur en nog vrij rustig bij PCBO Koningin Juliana.

Wendy Kratt en Klaas Kuperus zijn trots op hun eerste medialab in Apeldoorn.

Wethouder Nathan Stukker knipt samen met Fedde het lint door.

Interieurontwerper Wendy komt net binnenlopen. Ze rent snel naar boven om haar compagnon Klaas te helpen met de puntjes op de i te zetten. De gasten worden hartelijk ontvangen en doorverwezen naar ‘het Werktheater’. Hier staat koffie, thee en gebak klaar. Rond half tien stroomt de ruimte vol met een divers gezelschap: directeuren van de PCBO-scholen, wijkICT’ers, medewerkers van de gemeente Apeldoorn, leerlingen en journalisten. Voorzitter van de Raad van Bestuur van PCBO Esther Kopmels opent de ochtend en overhandigt al snel de microfoon aan locatieleider Daphne Tuijtel. Samen met Klaas van de Rekenwinkel, die tevens vader is van een van de leerlingen, heeft zij het plan bedacht voor dit medialab.

hoofd ICT van PCBO. “We vinden dat niet alleen de leerlingen, maar ook de leerkrachten moeten leren omgaan met de nieuwste technieken. De i van i-Space staat dan ook voor iedereen. Naast dat de ruimte beschikbaar wordt gesteld aan alle 27 PCBO-scholen, zijn ook buitenstaanders welkom

“Het is een onderdeel van een grotere droom. Wij vinden het belangrijk om talentgericht te kijken en de kinderen te laten ontdekken wat hun ‘knapheid’ is, bijvoorbeeld natuurknap (goed in natuuren scheikunde) of kookknap (goed in koken). Uiteindelijk willen wij voor al deze talenten een ruimte hebben binnen onze scholen.” Anders dan Amstelveen Voor dit project hebben Klaas en Wendy (weer) de vrije hand gekregen om het lokaal in te richten naar eigen idee. In tegenstelling tot het medialab in Amstelveen heeft de PCBO Koningin Juliana een aparte verdieping met twee kamers en een overloop. “De ene ruimte is voor leerlingen en de andere voor leerkrachten”, vertelt Danny Bergman,

om de apparatuur uit te proberen.” Het lab is helemaal spaceachtig ingericht. Zelfstandig, maar ook samen gaan kinderen aan de slag met opdrachten. Ze leren door te doen, dat staat centraal bij robotica. Leerlingen krijgen meteen feedback op wat ze gedaan

Kom Pasen vieren bij Herwers Hyundai! En profiteer van de Herwers Lease actie op de Hyundai -i10.

Geen copy-paste Bij de verschillende medialabs van Klaas en Wendy is geen sprake van copy-paste. “Alle lokalen die we maken zijn en worden uniek”, vertelt Klaas. Hij is heel tevreden over het eindresultaat, vertelt de directeur van de Rekenwinkel, terwijl hij op het podium staat. “Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen erop reageren. Hieraan zien we dat ons doel is bereikt.” Wethouder Nathan Stukker is heel benieuwd naar de ruimte. “Ik heb het nog niet gezien”, lacht hij. “Wat mij vooral aanspreekt aan dit concept is dat het lab vaardigheden geeft voor de toekomst. We moeten als onderwijs meer op zoek naar kennisoverdracht, in combinatie met praktische vaardigheden die je leert bij programmeren bijvoorbeeld. Mooi dat PCBO Koningin Juliana de eerste stap durft te zetten. De volwassenen van nu maken het beleid, maar we mogen meer op niveau van kinderen gaan kijken naar wat nodig is in vaardigheden voor de toekomst. Ik hoop dat meerdere scholen dit voorbeeld zullen volgen.”

Wij zijn 2 e Paas d geopen ag d 11:00-17 van :00 uur Apeldo orn geo 12:00-17 pend van :00 uur

Herwers Private Lease, binnen 1 dag rijden.

Vier Pasen met Herwers Hyundai. Op 2e Paasdag zijn wij geopend van 11:00 – 17:00 uur. Een mooie gelegenheid om alles te weten te komen over onze Hyundai-modellen die zeer scherp geprijsd zijn en over onze mooie actie: ‘Herwers Lease op de Hyundai i10’. Dat is rijden vanaf € 199 per maand, de beste deal maakt u voor € 239 per maand. Binnen 1 dag rijden! Herwers Lease is rijden zonder verborgen kosten. U betaalt alleen de benzine. Kom snel langs en wie weet rijdt u morgen al in een nieuwe Hyundai i10. Ontdek meer op herwers.hyundai.nl Herwers Hyundai Apeldoorn: Laan van de Dierenriem 29, tel. 055 - 369 6212 Herwers Hyundai Arnhem: Hazenkamp 15, tel. 026 - 362 80 80 Herwers Hyundai Deventer: Solingenstraat 3, tel. 0570 - 519 360 Herwers Hyundai Doetinchem: Plakhorstweg 14, tel. 0314 - 333 055 Herwers Hyundai Zutphen: Gelderhorst 2, tel. 0575 - 526 590

Gecombineerd verbruik: 4,7 – 7,6 (l/100 km) / 17,9 – 21,3 (km/l); CO2 - emissie: 107-175 (gr/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en verbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. is excl. metallic lak en eventuele opties. Private Lease prijs is een vanaf prijs inclusief BTW excl. metallic lak en eventuele opties. Afgebeeld model kan afwijken van standaard uitvoering. Druk- en zetfouten voorbehouden. Actie alleen geldig op geselecteerde modellen. Lease prijs is bij Herwers lease een vanaf prijs obv looptijd van 60 maanden en 5000 km per jaar. Binnen 1 dag rijden is na overeenkomst en direct ingezette voorloopauto van gelijkwaardige klasse. Zie voor kosten en voorwaarden www.hyundai.nl of vraag ernaar in de showroom. De Hyundai 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking is alleen van toepassing op Hyundai.


? S L E B E I R K R ZOME

Wij hebben de

E T S T O O R G E I T C E L L CO an badkleding v Nederland!

GRATIS

badslippers! bij besteding van € 50,aan badkleding*

Zwolseweg 221 • Apeldoorn • T 055-2002037 bodywearsuperstore.nl

Tegenover ‘Charly’ en gratis parkeren bij de winkel!

*1 paar badslippers per klant en per transactie. Acties zijn alleen geldig in de winkel. Vraag in de winkel naar onze actie- voorwaarden.

WIJ ZIJN DE GROOTSTE LINGERIEWINKEL VAN NEDERLAND


A 37

WOENSDAG 17 APRIL 2019

Altijd een dagverse maaltijd aan huis APELDOORN - Drieënhalf jaar geleden nam Erik-Jan Brummel de keuken in de Arendsburght over en begon Fresh Food Apeldoorn. Hier worden dagelijks verse maaltijden klaargemaakt en door de chauffeurs aan huis bezorgd. “Wij staan garant voor warme, verse maaltijden bij bezorging, twee keer per dag en zeven dagen in de week”, vertelt de eigenaar. “Op ons porseleinen servies zien de maaltijden er erg smakelijk uit en blijven ze langer warm.” Fresh Food Apeldoorn is een echt Apeldoorns bedrijf met zoon Erik-Jan (29) aan het roer, vader Rik Brummel in de

keuken en moeder als administratief medewerker. “Wij bieden dagelijks twee menu’s aan: een Hollands menu (bestaande uit aardappels, groente en vlees) en een menu dat overal uit kan bestaan. We gebruiken producten die we dagvers aan de deur geleverd krijgen en koken met het seizoen mee. In de winter wordt er vaak stamppot of andere winterkost geserveerd en in de zomer een lichtere maaltijd.” Proefmaaltijd Wie kiest voor Fresh Food Apeldoorn, krijgt eerst een proefmaaltijd. Als dit naar meer smaakt, komt een van de chauffeurs langs met een invullijst. Men zit niet vast

borden zijn voorverwarmd op 150 graden Celsius en door een aluminium warmteplaatje wordt de maaltijd gegarandeerd warm geleverd. Bij levering wordt de oude box ingeleverd, waardoor de klant geen afwas heeft.

aan een verplichte afname, je eet mee wanneer het je uitkomt. Wanneer de bestelling (en producten) binnen zijn, gaan de koks aan de slag. “In de keuken staat er wekelijks een ketel met verse bouillon te pruttelen. We maken

namelijk geen gebruik van pakjes en zakjes of extra zout. Daarnaast zijn we erg sterk in dieet-koken, alsook gluten- en lactosevrij en vegetarisch of veganistisch.” De maaltijden worden op porseleinen borden geleverd. Deze

Service Wat Fresh Food Apeldoorn onderscheidt, is de service. “We zetten net een stapje harder dan de rest. Daarnaast zijn wij net iets goedkoper en koken wij écht zo vers mogelijk.” Erik-Jan heeft dit werk niet zozeer gekozen voor het koken, maar voor de dienstverlening. “Ik vind het een mooie doelgroep om voor en mee te mogen werken. Ze zijn

altijd erg dankbaar.” De extra service is ook terug te zien bij de chauffeurs. “Onze klanten zijn niet alleen gegarandeerd van een warme maaltijd, ook van een warm contactmoment. Voor sommigen is het helaas het enige moment van persoonlijk contact op een dag. De chauffeurs nemen altijd de tijd om de klant te helpen waar nodig.” De dertien vaste servicemedewerkers rijden een vaste route, waardoor men (altijd) hetzelfde gezicht voor zich heeft. Daarnaast worden ze overal in Apeldoorn herkend, doordat ze netjes in bedrijfskleding bij de klanten aankomen. Meer weten? Kijk op www. freshfoodapeldoorn.nl.

Vertrouwde kwaliteit gegarandeerd bij Electro World Hamer APELDOORN RadioTelevisie Hamer en Hamer Witgoed zijn al ruim 50 jaar een begrip in Apeldoorn. Zij onderscheiden zich door persoonlijke service en aandacht voor de klant. Kwaliteit staat centraal en deze blijven zij leveren, alleen onder een andere naam. “Voortaan heten wij Electro World Hamer”, vertelt Cora Hamer, echtgenote van eigenaar Alexander Hamer. “De winkels blijven hetzelfde, alleen de uitstraling wordt volledig vernieuwd.”

winkel welbekend onder de Zuid-Apeldoornse bewoners. Euronics Hamer is al een lange tijd aangesloten bij de

ben ook een eigen reparatiedienst. Door de fabrikant zijn wij aangesteld als eerste hersteller. Wanneer er iets kapot is, herstellen wij dit zo snel mogelijk.” Het team probeert de klant zo goed mogelijk advies te geven. “Meedenken met de klant

ro p blo e mi

Donde rdag 1 S 8

Labberton

ecretar

april e s sedag bestel o p tijd v

vroege

vinden wij erg belangrijk, net als oplossingsgericht kijken en de klant ontzorgen.” Het oude, vertrouwde Hamer blijft dus bestaan, maar met een vernieuwde uitstraling. Vanaf deze maand is iedereen van harte welkom om te komen kijken. Kijk voor meer informatie op www. electroworldhamer.nl.

Bloemisterij

uw

eu

wel het stukje persoonlijke service behouden. We heb-

st

Wie op zoek is naar wasmachines, inbouwapparatuur, koffiezetapparaten,

televisies, vaatwassers, stofzuigers, noem maar op, is aan het goede adres bij RadioTelevisie Hamer en Witgoed Hamer. Met twee locaties binnen één kilometer is de

inkooporganiatie Euronics, de grootste elektronicaformule van Europa met de scherpste in- en verkoopprijzen. “We hebben het nooit echt uitgestraald”, legt Alexander uit. “Maar nu dat Euronics in Nederland is samengegaan met Electro World, onder de naam Electro World, gaan we dit wel doen.” Hij vervolgt: “Door deze vernieuwing kunnen we onze klant nog beter van dienst zijn. Zo beschikken we over een webshop, zodat men 24/7 bij ons kan winkelen. Ondanks dat mensen het online bestellen, wordt het wel geleverd door onze eigen bezorgdienst. Zo willen wij

oor bezorg ing!

Julianalaan 11 - 055-5215565 ma. t/m vr. 08.00-17.30 u, za. 08.00-16.00 u Hoge Dries (parkeerplaats Aldi) - Eendrachtstraat ma. t/m vr. 09.00-18.00 u, za. 09.00-16.00 u

Paassfeer met bloemen en planten

www.bloemisterijlabberton.nl

Boeketten, plantarrangementen, bloeiende planten en snijbloemen

Boeketten

Kuip en Terrasplanten b.v. Mandeville 70 cm, nu vanaf

voor elke gelegenheid

s a a P haaltje sc leet

p com

7,95

7,95

VOOR BU I T E N

Zinken schaal vol zomerbloeiers met touw handvaten

rijs

p Reclame nu

5,95

Geranium, Fuchsia, Vlijtige Lies, Petunia, Begonia, Afrikanen etc Het seizoen is weer begonnen! Ook vullen wij uw pot mand of schaal, klaar terwijl u wacht.


Golf-en Business Club De Scherpenbergh

WHC

DE SCHERPENBERGH

Albaweg 43, 7364 CB Lieren T. 055-5051262

Vrije golfer?

Laat je registreren bij WHC De Scherpenbergh en profiteer van de voordelen! Een jaarlijkse contributie van € 103,50 en eenmalig inschrijfgeld van € 40 met deze faciliteiten: • NGF en handicap registratie, inclusief verzekering en golfjournaal. • Kortingen tot 30% op de greenfee prijzen van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh. • Kosteloos gebruik van de oefenfaciliteiten van Golf- en Businessclub De Scherpenbergh. • Deelname aan leuke wedstrijden die maandelijks worden georganiseerd. • De mogelijkheid om deel te nemen aan het lesaanbod van Golfschool Apeldoorn.

Beginnen met golfen was nog nooit zo eenvoudig!

Complete beginners golfcursus voor € 195! • 12 uren golfles van een gediplomeerde golfprofessional. • Twee golfregelavonden inclusief NGF regelexamen. • Baanpermissie garantie bij aansluitend lidmaatschap van WHC De Scherpenbergh • Geen inschrijfgeld WHC De Scherpenbergh. • Onafhankelijk advies bij de aanschaf van een golfuitrusting.

Voor vragen en aanmeldingen? Golf@scherpenbergh.nl, 055 5051262, www.whcdescherpenbergh.nl

Van Wamelen Optiek is een team bestaande uit 4 personen. Wij verzorgen oogmetingen, verkoop van monturen, glazen, zonnebrillen en contactlenzen. Dit doen wij voor een breed publiek van jong tot oud. Klanten kiezen voor Van Wamelen vanwege kwaliteit, persoonlijke aanpak en gevoel voor stijl. Wij zoeken per direct een

Gastvrouw - Gastheer 24 uur per week

Het werk Als gastvrouw – gastheer ben je het eerste aanspreekpunt in de winkel. Je begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om goed te kunnen zien. Je bent dienstverlenend en stelt alles in het werk voor een tevreden klant. Jij bent als gastvrouw – gastheer een belangrijke spil in het team. • Jij verwelkomt klanten als eerste en biedt ze iets te drinken aan • Je beantwoordt de eerste vragen en bent op de hoogte van alle ontwikkelingen op optiekgebied • Wanneer je collega opticien al in gesprek is geef je advies over de kijkoplossingen die wij bieden • Je voelt je niet snel opgejaagd wanneer er ineens veel gebeurd. De telefoon gaat, er moet een belangrijk mailtje worden beantwoord en er staat een klant te wachten. Jij draait er je hand niet voor om. • Je onderhoudt onze social media en kan dit op een creatieve manier inzetten • Je voert lichte administratieve taken uit Wat vragen wij o Ervaring en/of affiniteit met de optiek is een pré; o Technisch inzicht; o Leergierig; o Accuratesse en goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk; o Een proactieve houding en zelfstandige aanpak; o Je kunt klantgericht denken en werken; o Je vindt het leuk om alle voorkomende werkzaamheden op te pakken en bent hierin flexibel. Wat kun je van ons verwachten? Wij bieden een functie voor 24 uur per week. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd in een afwisselende functie binnen een klein, gezellig team. Bij ons mag je verwachten dat je elke dag met veel plezier en een brede grijns naar je werk gaat. Niet alleen omdat we zo gezellig zijn maar omdat we samen met jou gewoon de leukste en beste opticien van Apeldoorn willen zijn. Uiteraard hoort daar een passend salaris bij. Jouw reactie Voor vragen over deze functie, kun je contact opnemen met Eugène van Wamelen, telefoonnummer 055 3010720. Je reactie voorzien van een korte motivatie en CV (+foto) kun je tot aanstaande 31 mei mailen naar info@vanwamelenoptiek.nl o.v.v. vacature gastvrouw – gastheer. Linie 309, 7325 DS Apeldoorn | T 055 - 301 07 20 |

Like ons op facebook!

A 38

WOENSDAG 17 APRIL 2019

Ontmoeting in verlengde huiskamer APELDOORN - Ontmoet & Co, gevestigd aan Roggestraat 35, is een van de zogenoemde ontmoetingsplekken in Apeldoorn. Liefst 35 vrijwilligers steken hier elke dag de handen uit de mouwen om het de gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. “Van maandag tot en met vrijdag is hier ontmoeting met diverse activiteiten en mogelijkheid tot gezamenlijke lunch”, vertelt Joop Honders. “Bij Ontmoet & Co heeft iedereen nog oog voor elkaar, valt het op als iemand er een keer niet is. Op deze locatie is professionele begeleiding aanwezig vanuit de lichamelijke en verstandelijke gehandicaptenzorg en de psychiatrie. Maar voor alle duidelijkheid: dit is een ontmoetingsplek voor iederéén, jong en oud, met en zonder beperking. Velen beschouwen het zelfs als een verlengde huiskamer!” Het activiteitenprogramma is even breed als veelzijdig. Zo is er bijvoorbeeld - heel opmerkelijk - een schaakclub voor uitsluitend vrouwen! Veel activiteiten zijn ook doorgaans goed bezet, maar de discussie- en scrabblegroep kunnen nog wel wat deelnemers gebruiken. “We praten over allerlei onderwerpen, in een heel gemoedelijke sfeer. De gesprekken kunnen gaan over wat er zoal speelt in Apeldoorn, maar ook over landelijke kwesties.

De praatgroep is elke dinsdag van 10.00 tot 11.45 uur, het scrabbelen op dinsdag en donderdag van 13.30 tot 16.00 uur.” De 35 vrijwilligers die bij Ontmoet & Co actief zijn, komen uit werkelijk alle lagen van de Apeldoornse bevolking. Honders: “De multiculturele samenleving waarover altijd wordt gesproken, vind je hier! We hebben een kleurrijk vrijwilligersbestand en verschillende religies staan hier samen in de keuken de lunch te bereiden.” Honders

vertelt wars van regels te zijn, maar hanteert er wel drie in het pand aan de Roggestraat. “We praten niet over het geloof, niet over politiek én we spreken zo veel mogelijk Nederlands hier. Daar hecht ik echt aan. Loop gewoon eens binnen om de goede sfeer hier te proeven.” Ontmoet & Co is te vinden recht tegenover de brandweerkazerne, telefoon 0555787635. Voor meer informatie kan men ook mailen naar Joop Honders via jhonders@riwis.nl

Het meest verrassende tuincentrum in de regio! KAMERPLANTEN VASTE PLANTEN TUINPLANTEN FRUITBOMEN KRUIDEN

Herfst Knallers e

2

Paasdag

OPEN

Ficus Natasja op stam 110 cm Van 8.95 nu

van 10.00 set van 3 stuks- 16.00 Van 89.95 uur voor 49.95 Houten planten bakken

4.95

OOK VOOR AL UW TUIN-, GROENTE ZADEN Gel Branders Fields Flowers en diverse Potterie Div. modellen van 11.95 / 9.95 / 7.95 EN GROENTE PLANTEN NU 50% korting Nu 1.00 op=op

Gietijzeren Potten en Sokkels Nu

2 Halen 1 Betalen

Porseleinen dieren Beelden Groot van 21.95 Middel van 16.95 Klein van 8.95

TUINCENTRUM

BRINKMAN ZWOLSEWEG 390, 7345 AL WENUM-WIESEL TEL. 055 312 1431, FAX 055-3120884

Voor 7.50 Voor 5.00 Voor 1.00

Plant ze Nu

Violen in klein en groot bloemig

Zwolseweg 390, 7345 AL Wenum-Wiesel, tel. 055-3121431, Fax 0

Openingstijden: Maandag van 11.00 tot 18.00 uur - Dinsdag t/m zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur - Vrijd


A 39

WOENSDAG 17 APRIL 2019

Dag met multifocale lenzen

APELDOORN - Op donderdag 18 april houdt de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Triangulum een lezing met als onderwerp ‘Detectie van zwaartekrachtgolven: begin van een nieuw tijdperk!’ Inleider is dr. Bas Swinkels.

APELDOORN - Op vrijdag 26 april verzorgt Klein Optiek Oogzorgcentrum een speciale dag rondom 1-Day Acuvue® Moist Multifocal. “Bent u op zoek naar een andere oplossing in plaats van een bril voor bijvoorbeeld het sporten, of wilt u ook zonder uw bril toch op alle afstanden kunnen zien, dan nodigen wij u graag uit om een afspraak te maken voor deze multifocale dag”, aldus eigenaar Johannes Veldhoen. “Op deze dag hebben wij ook een speciale introductieaanbieding voor u.” Elke dag worden we een dagje ouder en daarmee wordt de ooglens elke dag weer een stukje minder soepel. Veldhoen: “Op een zeker moment gaan we merken dat we het leeswerk (denk aan krant of telefoon) wat verder weg moeten houden om te kunnen lezen. Of we merken dat als er net te weinig licht is, het lezen gewoon lastig(er) gaat. Niets om ongerust over te worden, maar wel het moment om eens met Klein Optiek te komen praten.” Het bedrijf biedt immers de allernieuwste ontwikkeling: 1-Day Acuvue® Moist Multifocal. “Een multifocale bril kunt u krijgen in allerlei soorten, maar alle brillen hebben de eigenschap dat het leesgedeelte onderin het glas zit verwerkt. Wilt u iets lezen op het bovenste schap in de supermarkt, dan zult u het

Rimpelingen in ruimtetijd

hoofd ver achterover moeten buigen. Maar denk ook eens aan die momenten dat u bijvoorbeeld op de fiets in de regen rijdt, of aan het sporten bent. Momenten waarbij het kunnen zien zonder bril soms handiger en gemakkelijker is.” Het bijzondere van deze lens is dat er in het ontwerp rekening is gehouden met de verschillen tussen ogen en

verschillen in pupillen. “Met andere woorden, een daglens die eigenlijk direct zicht levert op alle afstanden. Omdat dit een daglens betreft, is deze contactlens ook nog eens heel handig te combineren naast de bril. Tijdens sporten, vakantie of uitgaan heeft u hiermee gewoon weer de keuze wat u gaat dragen, in plaats van genoodzaakt te zijn de bril op te moeten zetten om op de korte afstand te kunnen kijken”, aldus Veldhoen. “Na gebruik gooit u de daglenzen gewoon weg. Niets poetsen of onderhouden, maar gewoon gemak en hygiëne. Daglenzen zijn daarmee de meest gezonde en comfortabelste manier van contactlenzen dragen.” Klein Optiek is gevestigd op het adres De Eglantier 501, in het gelijknamige winkelcentrum. Telefoon 055-5421337, e-mail klein@optiek.com en website www.optiek.com

Zwaartekrachtgolven zijn de minuscuul kleine ‘rimpelingen in de ruimtetijd’ die 100 jaar geleden door Einstein zijn voorspeld. In 2015 zijn deze golven, geproduceerd door twee samensmeltende zwarte gaten, voor het eerst gemeten. De lezing beschrijft de experimentele kant van deze metingen: hoe meer dan 40 jaar van experimenten heeft geleid tot instrumenten die zo gevoelig zijn dat ze een relatieve verandering in afstand kunnen meten die overeenkomt met een verandering van een mensenhaar op de

afstand tot Alpha Centauri. Na een overzicht van de laatste metingen worden de plannen besproken voor de volgende generatie van instrumenten, zoals de EinsteinTelescoop die mogelijk zelfs in Nederland wordt gebouwd. De lezing wordt gehouden in Ontmoetingsplek het Kristal, Distelvlinderlaan 200 te Apeldoorn, en begint om 19.30 uur. De toegangsprijs voor niet-leden is € 5,00. Voor meer informatie, zie de website van de vereniging: www.triangulum.nl

UIT TIPS Agenda paasweekend 22 april Paasfeest – Boschbad De paashaas komt langt en wil graag met alle kinderen samen op zoek gaan naar de paaseieren. Elk kind dat meehelpt zoeken mag na afloop een mooi cadeautje uitzoeken. Ook kan er gesprongen worden op het grote springkussen en kan er mee worden gedanst tijdens de warming-hup. Kinderen kunnen geschminkt worden en er is een sport- en slagveld, een verkleedwedstrijd en paaslekkers. www.gezinsstadapeldoorn.nl

KLARENBEEK - Carnavalsvereniging Pacelli verzorgt samen met ADAS Events op zaterdag 20 april de traditionele Paas Party XXL. Iedereen van 14 jaar en ouder is welkom in Partycentrum De Klaarbeek (voorheen: De Nieuwe Zweep) aan de Klarenbeekseweg 93.

Paasmarkt – Park De Hoge Veluwe Naast de altijd prachtige natuur is er 2e paasdag ook een gezellige markt in het midden van het park te vinden. Er zullen verschillende foodstands aanwezig zijn. Kinderen kunnen geschminkt worden, knutselen en er is er een speurtocht om het ei te vinden. Bezoekers betalen parkentree.

Optredende artiesten zijn Snollebollekes (zie foto), de Klarenbeekse Nikki Milou, DJ Sander, The Darkraver en Ouwe Jongens Krentebrood. Het feest begint om 20.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop online via www.paaspartyxxl.nl € 13,30 en op de feestavond aan de

Platenbeurs – Dok Zuid Vinyl is weer helemaal terug en op 2e paasdag kun je je slag slaan in Dok Zuid. Voor een zacht prijsje schaf je de fijnste lp’s aan. De betere standhouders uit Nederland, Duitsland en Engeland zullen aanwezig zijn in de foyer en twee zalen van Dok Zuid.

Muzikaal paasfeest

zaal € 17,50. Wie vier kaarten tegelijk bestelt, kan ze ook thuisbezorgd krijgen. Mail daarvoor naar cvpacelliklarenbeek@gmail. com of stuur een WhatsApp bericht naar 06-30932755.

ALLEEN DEZE WEEK

+GRATIS GEESA ACCESSOIRESET * ! E E M R E G E W W T B % 1 2 2X Vraag naar de voorwaarden in de showroom.

*

9.4 uit 10

De Voorwaarts 45, 7321 MA Apeldoorn • tel: 055 - 207 07 20


D 34 Z 30 A 40

WOENSDAG 17 APRIL 2019

jes

www.stedendriehoek.nl HUWELIJK & KENNISMAKING St. Stap organiseert 2de Paasdag 22 april 2019 dansen met muziek van

JERSEY

Café-Restaurant WITKAMP. Dorpstraat 8 LAREN ( GLD ). Zaal open vanaf 19.30 uur. Info: 06-51157422 www.stapswingt.nl

MOTORACCU WWW.ACCUSERVICE.NU 7361 AX Dorpstraat 92 BEEKBERGEN (Apeldoorn) Tel. 06 - 21 312 312

WERKZOEKENDEN

Gezocht: klusjesman

Gezocht: handige klusjesman op afroep voor allerhande werkzaamheden aan huurwoningen. Tel.: 0570-618880 Mail: personeel@armeva.nl

ZONNESCHERM bestellen?

BUITINK bellen! Deventer 0570-629900 Solingenstraat 21-23 www.buitink.info

TUINEN Het bestraten van tuin, terras, oprit, terrein etc. en tuinaanleg, eventueel ook levering van alle materialen. Sinds 1966. Klomp, Tel. 06-54973731

COLOFON Postbus 638, 7300 AP Apeldoorn Kantoor, redactie en administratie: Asselsestraat 140, 7311 ET Apeldoorn Tel. 055 - 5219878 verkoop@stedendriehoek.nl redactie@stedendriehoek.nl http: www.stedendriehoek.nl Sluitingstijd advertenties: maandagmorgen 12.00 uur Redactie: vrijdag 17.00 uur voor de week van verschijning Advertentieverkoop: tijdens kantooruren van 09.00-17.00 u. Acquisitie: Jacqueline Boekema, John Ruisch, Sacha van Beers, John Herbrink Hoofdredactie: Marc Looijen Redactie: Evelien Dommerholt, Mandy Hendriks Vormgeving: André Mos, Jolanda Schaake, Jack Willemsen Administratie: Suzanne Boekema-van Buijsen Opgave rubrieksadvertenties (3-hoekjes) Apeldoorn: Kantoor Asselsestraat 140 of via: www.stedendriehoek.nl Klachten bezorging: 055 - 521 98 78 klachten@stedendriehoek.nl Uitgave van Uitgeverij Stedendriehoek B.V. Directie: J. Boekema, F. Boekema Oprichter: J.P.S. Boekema Uitgeverij Stedendriehoek draagt zorg voor onze wereld door materialen te gebruiken die het milieu zo min mogelijk belasten. We gebruiken 100% gerecycled papier voor het drukken van onze kranten. Verder streven we naar verantwoord gebruik van grondstoffen. Certificaten vindt u op: www.bduprint.nl

Niets uit deze uitgave mag overgenomen worden, zonder toestemming van de uitgever.

In verband met de eisen die recent zijn gesteld door de General Data Protection Regulation (GDPR), willen wij u wijzen op onze privacyverklaring die u kunt vinden op de site: www. stedendriehoek.nl/privacybeleidvan-uitgeverij-stedendriehoek. Bij ingezonden persberichten en foto’s wordt verwacht dat rekening is gehouden met ons privacybeleid en de foto’s rechtenvrij zijn.

TERRASOVERKAPPING bestellen?

BUITINK bellen! Deventer 0570-629900 Solingenstraat 21-23 www.buitink.info

SCHILDERWERK ERVAREN SCHILDER voor al uw binnen- en buitenwerk. Vrijbl. prijsopg. F. Visser, tel. 06-22459707

CURSUSSEN & LESSEN

CAMPERACCU

Gitaar,drums,piano,zangles; muziekstudio@outlook.com Tel.06-30208244 (Alberta).

WWW.ACCUSERVICE.NU 7361 AX Dorpstraat 92 BEEKBERGEN (Apeldoorn) Tel. 06 - 21 312 312

HOBBY

APELDOORNSE POSTZEGEL EN MUNTENVBEURS CQ VERZAMELBEURS

Zaterdag 20 april is weer de verzamelbeurs in wijkcentrum Het Bolwerk, aan de Ravelijn 55 te Apeldoorn. Gezellige zaal met goede verlichting en een leuk aanbod van standhouders op het gebied van postzegels, munten en andere zaken op verzamelgebied. Kleine catering aanwezig met vriendelijke prijzen. Toegang is gratis, mogelijkheden van taxeren. Parkeren is gratis. Openingstijden voor publiek is op 9.30 uur tot 15.00 uur. Ook u kan eens een stand huren voor meer informatie kunt u bellen met ons op 06-30718411.

VLOOIENMARKTEN 21 APRIL EN 5 MEI ZIJN ER WEER GEZELLIGE KOFFERBAK EN BROCANTE-MARKTEN, OP HET MARKTPLEIN APELDOORN CENTRUM Bezoekers tussen 10:00-16:00 uur, is gratis Info staanplaatsen: 06-27440290 t.c.kofferbakmarkten@gmail.com | www.meukisleuk.nl.

VLOOIENMARKTEN Grote tweedehands winkel in Klarenbeek is op

2DE PAASDAG OPEN

van 11.00 tot 16.00 uur aan de Molenweg 4.

ZONNESCHERM bestellen?

BUITINK bellen! Deventer 0570-629900 Solingenstraat 21-23 www.buitink.info

PAAS VLOOIENMARKT WESTERVOORT

MAANDAG 22 apr. 09.00 - 16.00 uur. Sportcentr. Sports Planets de Pals, adres: Emmerik 5 Inf. Kr.Huur 06-39108152 www.animo-vlooienmarkten.nl

Ontspanning ZOEKEN - PUZZELEN - KLEUREN - LACHEN

ZOEK DE 10 VERSCHILLEN

Kunststof kozijnen Voor renovatie, verbouw en serres. Ook plaatsen en afwerken.

Veluwse Kozijn Techniek De Brink 2A, Lieren Tel. 06 - 51 290 292

info@veluwsekozijntechniek.nl

STOFFEREN STOFFEERDERIJ JOHAN

Jarenlange ervaring met het stofferen van al uw MEUBELEN, opvullen van KUSSEN en inkleuren van leer, biezen en rieten matten. BEL: 06-22926757

EEN GOEDE VRIJDAG

Met verzamelen, jagen en vissen waren de eerste mensen elke dag bezig om in leven te blijven. Toen ze de landbouw, veeteelt en visserij ontwikkelden bleef dat zo en waren ze ook geen dag vrij. Bij de ontwikkeling van de steden ontstonden ook ambachten en toen werd een vrije dag ingevoerd. De huidige pensioentrekkers maakten als eersten kennis met ook de vrije zaterdag en later de vrijdag. Tijd genoeg voor ontspanning dus en voor wie dan op vrijdag veel vis vangt is het een Goede Vrijdag.

WOORDZOEKER

Vijfje van de week

TERRASOVERKAPPING bestellen?

BUITINK bellen! Deventer 0570-629900 Solingenstraat 21-23 www.buitink.info

Een erfenis te verdelen of een nalatenschap taxeren? Wij helpen u gratis. Bel 0570-831255 voor info.

Wij kopen goud, zilver, sieraden, postzegels, munten en overige verzamelingen.

Het Nederlandsche Inkoopkantoor T.G. Gibsonstraat 17 - Deventer - 0570 831255 - www.inkoop-goud-en-zilver.com

Weekenddiensten APELDOORN Huisartsen: Spoedgevallen telefoon 0900-6009000. Apotheken: Gelre Lukas. Spoedrecept. ma.-vrij. 17.30-24.00 za./zo./ feestd. 08.00-24.00. Na 24.00 uur, telefoon 055-3605157 Tandartsen: weekend telefoon 055-3663043 Dierenartsen: Bel uw eigen dierenarts Medifoon Apeldoorn: weekend 0900-55.555.555 (100 cpm) DEVENTER Apotheken: Apotheek Salland, 24 u. centr. hal Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkesteinlaan 75, telefoon 0570-536505. Huisartsen: voor spoed telefoon 0570-501777 Tandartsen: 20 en 21 april, Tandartsenpraktijk de Leeuwenbrug, De Leeuwenbrug 77, telefoon 0570-613003. Dierenartsenpraktijk: Keizerslanden, Graaf Florisstraat 1b, telefoon 0570-622288 TWELLO: Dierenkliniek Twello B.V Molenstraat 49, 7391 AB Twello, Telefoon: 0571-272624 GROOT COLMSCHATE Huisartsen: Centraal telefoon 0570-501777 Regio Dierenambulance 0900-9991999 (45 eurocent). VOORST-KLARENBEEK Dierenartsen: De Driehoek, telefoon 055-3012255. ZUTPHEN: Huisartsenpost Zutphen: telefoon 0900-2009000, werkdagen 17.00-08.00 uur, weekend 24 uur bereikbaar. Apotheken: Dienstapotheek Gelre Apotheek Zutphen, Den Elterweg 77, telefoon 0575-744800. Tandartsenkring Zutphen e.o. Spoedgevallen weekend telefoon 0575-512288. Spreekuur: zaterdag 10.00-10.30 en 17.00-17.30 uur. Zondag 12.00-12.30 uur. Dierenartsen: De Graafschap Dierenartsen, 24-uurs dienstverlening, telefoon 0575-587880. WARNSVELD Homeopathie praktijk: zaterdag 10.00-12.00 uur en op afspraak via telefoon 0575-573103.

Het belooft komend paasweekeinde 20 gaden of meer te worden. Wat een heerlijk vooruitzicht. In de stedendriehoek zijn er volop leuke activiteiten voor het hele gezin. U vindt ze elders in deze krant terug. Geniet van de zon en de gezelligheid en wie weet…vindt u tijdens het eieren zoeken misschien ook nog wel ons Vijfje van de Week. Hier is ie voor week 16: NA2033868772.

Zoek ook naar: wk. 13 nr. ZB4433353701 wk. 14 nr. VB7211176111 wk. 15 nr. VA8590036529 wk. 16 nr. NA2033868772 Wanneer u één van deze vijf-eurobiljetten vindt, kunt u die direct inwisselen bij ons kantoor aan de Asselsestraat 140 in Apeldoorn. U ontvangt dan € 50,-. U kunt ook met het biljet naar de firma RTV Stegeman gaan aan de Schuttersweg 88 in Apeldoorn. Hier mag u dan voor € 70,- aan goederen uitzoeken.

Streep de woorden af. De overgebleven letters vormen v.l.n.r. de oplossing. Deze kunt u invullen op de invulbon of mailen naar puzzel@stedendriehoek.nl Vorige week was de winnaar van de sudoku-puzzel A. Engelhart uit Zutphen. 4Letters BUIS JACK KIEL KILT ROBE TOGA 5Letters HABYT JAPON JEANS JUPON LUIER SHORT

SLOOF STOLA 6Letters BADJAS BOERKA BRETEL CORSET DUSTER HANSOP JUMPER KIMONO SCHOOT SKIPAK SLIPJE

7Letters BLOUSON BONTJAS EVAATJE GALAPAK GALAROK KOLBERT PELSJAS ZWEMPAK 8Letters BORSTROK CAMISOLE CORSELET FIETSROK

HAREMROK HUISJURK KNIEKOUS MONOKINI MOTORPAK PLOOIROK SLOBKOUS STROPDAS WERKHEMD WERKTRUI WINDJACK ZEILJACK ZOMERPAK

Oplossing: ___________________________________________________________

Oplossingen Stuur de oplossingen of uw bak van de week (met bankrekeningnummer) of je tekening voor de volgende uitgave naar: Uitgeverij Stedendriehoek, Asselsestraat 140, 7311 ET Apeldoorn. U kunt ook de oplossing van de Sudoku e-mailen naar: puzzel@stedendriehoek.nl Voor de bak van de week mag u ook e-mailen naar: redactie@stedendriehoek.nl Winnaars krijgen automatisch bericht.

Naam: ______________________________________________________________ Straat + huisnr.: ______________________________________________________ Postcode: ____________________________________________________________ Plaats: _______________________________________________________________

MOP VAN DE WEEK Twee ballonnen zweven door de woestijn. Zegt de één tegen de ander: “Pas op, daar staat een cactussssssssssss.....” Waarop de ander antwoordt: “Ach, ik ben toch niet… BANG!” De winnaar van deze week is Hanneke Beltman die van de Stedendriehoek vijf euro ontvangt.


De mooiste meubelzaken in de regio met heel veel Nederlandse kwaliteitsmerken

DIRK BLOK

RUIM 1300 M FIETSPLEZIER! 2

NU DE HOOGSTE PRIJS VOOR UW INRUILFIETS HIERONDER EEN SELECTIE UIT ONZE VOORRAAD Cortina Blau

* Vaste geintegreerde led-verlichting op naafdynamo * Automatische versnellingen, dus geen kabels! * Roestvrijstalen ketting ½ prijs + kettingkast, dus geen onderhoud! DAMES- EN HERENMODEL! UNISEX

NORMAAL 699,-

2 PAASDAG GEOPEND e

vanaf 12.00 uur

Batavus isola E-GO Bosch

* Bosch stille middenmotor met 50 NM * Shimano 9 versnellingen * 400 WH accupakket, dus actieradius tot 140 km! * Lichtgewicht fiets, slechts 22 kg! Middenmotor

INRUIL 350,-

NU 349,-

NORMAAL 2699,-

Batavus Wayz LX E-GO

len inkelmodel * 7 versnellingen Shimano Nexus Laatste w OP = * Actieradius tot 80 km, grotere accu’s OP tegen geringe meerprijs mogelijk! E -b ik e * zeer stille magneetmotor met vrijloop! * LCD-display, gashendel en meeloopfunctie * ruime en lage instap, lichtgewicht fiets.

NORMAAL 1999,-

INRUIL 500,-

NU 1499,-

Batavus Diva plus

INRUIL 800,-

NU 1899,-

Batavus Lecco Ltd

* Sportieve en stevige stadfiets! * Shimano Nexus 7 versnellingen * Comfortabele vering * Ruime en lage instap * Lichtgewicht 16,5 kg! DAMES- EN HERENMODEL!

NORMAAL 799,-

INRUIL 200,-

NU 599,-

Sparta F7E Pick-up

* 5 versnellingen met handremmen * Stevige dubbele standaard * Degelijke stuurblokkering * Geheel lichtgewicht aluminium

* 300 Wh accu = ± 65 km, 400 Wh voor € 150,- extra * Shimano Nexus 7 versnellingen * Vrijloopmotor * Stuurblokkering en stevige dubbele standaard

E -b ik e

NORMAAL 749,-

INRUIL 200,-

Sensa Catena ATB

* 27 versnellingen Shimano Deore/XT * Verende voorvork met lock-out * Shimano remset * Extra sterke wielset

DIVERSE TAFELS, STOELEN, BANKEN, KASTEN, (RELAX) FAUTEUILS

VAN SHOWROOM MET HOGE KORTING DE AARDIGSTE VERKOPERS DE MOOISTE MEUBELEN OPSLAG VOOR LATERE LEVERING MOGELIJK DE LEKKERSTE KOFFIE VEEL VOORRAAD DUS SNELLE LEVERTIJD

NORMAAL 799,-

INRUIL 400,-

NU 549,-

½

prijs

NU 399,-

NORMAAL 1799,- INRUIL 500,- NU 1299,-

Gazelle puur NL “Transportfiets” * 3 versnellingen Shimano Nexus * Lichtgewicht voor- en achterdrager * Dubbele extra stevige standaard * Degelijk stuurslot * In zwart en matgrijs

NORMAAL 599,-

NU 449,-

BATAVUS MT-BLANC easy ION Dames- en heren model

* Krachtige ion-magneet motor max. 50 NM * Uitneembare ion-accu met een maximale capaciteit tot 600 Wh verkrijgbaar (standaard accu 300 Wh = ± 90 km) * Slechts 23 kg! * Luxe lcd display met gashendel functie E -b ik e * Shimano 10 of 20 versnellingen Normaal 2599,- Inruil 1000,-

* Sportieve & TRendy E-bike * Shimano steps, krachtige en stille middenmotor * Accu 418 Wh+ tot 125 km! * Zeer onderhoudsarm! * Ruime en lage instap * Comfortabele zadelvering! Normaal 2499,- Inruil 700,-

OP = OP

bruin w + grijs lichtblau , n re u le 2k motor E -b ik e Midden

NU 1799,-

Cortina M1 “Speed”

* Sportieve fiets met Retro Looks! * Shimano Nexus 7 versnellingen * Rollerbrake’s remmen * Eventueel met extra transportdrager voorop! * Geheel roestvrij afgewerkt Normaal 699,- Inruil 250,-

n

kelmodelle

Laatste win

NU 1599,-

Cortina E-Wave

Dames- en

heren model

NU 449,-

Sparta R5E 500 Wh ‘special edition”

* 500 Wh accu + 120 km! KORTOM, * Geheel STILLE magneetmotor! * Ruime en lage instap * Extra gashendel heren model * Luxe LCD display Dames- en Normaal 2249,- Inruil 400,-

DE FIETS DIE U MOET PROBEREN

NU 1849,-

Sensa Campagna “de luxe”

m o o i v o o rd e l i g , m e t e e n i n h u i s !

INRUIL 150,-

* Shimano Alivio 24 versnellingen * Aluminium lichtgewicht frame * Geveerde suntour voorvork en zadelpenvering * Schwalbe anti-lekbanden * Slechts 16,4 kg! Normaal 699,- Inruil 200,-

Dames- en

heren model

NU 499,-

LET OP!! WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ Apeldoorn - Het Rietveld 40 | Almelo - Woonboulevard 12 | Zevenaar - Edisonstraat 56 | www.wooncentrum.net

ALLE FIETSPLANNEN!

MEER INFO EN AANBIEDINGEN WWW.DIRKBLOK.NL Open: ma. 13.00-18.00 uur, di. t/m vr. 09.00-18.00 uur, za. 09.00-17.00 uur, do. av. koopavond, zo. altijd gesloten. PRIJZEN GELDEN NA INRUIL FIETS ALLES UIT VOORRAAD LEVERBAAR! DUS DEZELFDE DAG NOG FIETSEN! OOK VOOR UW 2E HANDS FIETS EN REPARATIES VAN RIJWIELEN HET JUISTE ADRES!


N E E R O O V I SUZUK

S J I R P SUPER NU MET VEEL GRATIS ACCESSOIRES

VITARA

SWIFT

IGNIS

VANAF € 22.099,- / € 359,- P.M.*

VANAF € 16.799,- / * € 269,- P.M.

VANAF € 15.899,- / € 259,- P.M.*

Op 2e Paasdag zijn wij geopen van 12.00 tot 17.00 uur!

ONTDEK SUZUKI BIJ PIJNAPPEL AUTOMOBIELEN B.V. Kanaal Noord 200 · 7322 AD Apeldoorn · Tel 055-3664400 · www.pijnappel.nl

Gemiddeld brandstofverbruik volgens Euro 6d-Temp, EC 2017/1347AG 4,8 – 7,9 l/100 km; 20,8 – 12,7 km/l; CO2-uitstoot: 108 – 178 g/km. *Suzuki Financial Services leasetarief per maand o.b.v. Private Lease, 48 mnd, 10.000 km/jaar, 12 schadevrije jaren, provincie Utrecht, incl. btw, excl. brandstof • Tarieven kunnen afwijken per provincie i.v.m. wegenbelasting en bij gekozen uitvoering, wijziging van opties, looptijd, kilometrage, schadevrije jaren en gewicht • Meerkilometerprijs varieert van € 0,03 en € 0,14 per km, exacte prijs staat vermeld op de offerte • Aan de berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend. • Onder voorbehoud van acceptatie • Toetsing en registratie bij BKR • Dit aanbod is geldig tot en met 31 juli 2019 • directsales@suzukifs.nl. Kijk voor de actievoorwaarden op www.suzuki.nl. • Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. 04-19


Sport en spel

k a a m r e v straat

muziek

theater

2019 t k r a m s e kleedj

kermis

samen eten & drinken

Dit is een bijlage van

Alle informatie is ook te vinden op www.k055.nl en op X Koningsdag Apeldoorn -K055

K055.NL


2019 De Kermis De kermis vindt plaats op het Marktplein van woensdag 24 april om 13.00 uur tot uiterlijk donderdag 2 mei om 24.00 uur, en is dagelijks geopend van 13.00-23.00 uur - op Koningsdag van 9.30-24.00 uur. Je kunt er onder andere de Booster Max vinden, die slingert op 55 meter hoogte door de lucht, en de Breakdance: een attractie die bestaat uit duizelingwekkende, ronddraaiende elementen. Niet iedereen heeft een grote portemonnee. Daarom zijn er twee eurodagen: op zondag 28 april en op woensdag 1 mei zijn alle attracties op de kermis toegankelijk voor één euro! Er komen bijzondere bezoekers naar de kermis tijdens Koningsdag 2019. Zo hebben we gehoord dat Meneer de Uil op 28 april komt, om 15.00 uur. En dat is nog niet alles: de Paw Patrol komt ook langs, op 1 mei om 15.00 uur!

Beekpark Tijdens de voorgaande Koninginnedagen in Apeldoorn is het Beekpark een vaste locatie geworden voor Sport, Spel & Jeugdactiviteiten. Uiteraard zal deze zesde Koningsdag in het Beekpark ook weer met veel leuke en sportieve attracties worden ingevuld. Er is voor elke leeftijd een gevarieerd aanbod om zich die dag kostelijk te vermaken. De attracties zijn van 10:00 uur tot 17:00 uur opengesteld voor het publiek. Programma mede mogelijk gemaakt door:

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend om in Apeldoorn, in ons land en in de Koninkrijksdelen Aruba, Curaçao en Sint Maarten elk jaar Koningsdag te vieren. Een jarenlange en feestelijke traditie. Sinds de 1e viering op de 1e verjaardag van prinses Wilhelmina in 1881, dit jaar in Apeldoorn en de dorpen voor de 139e keer. We weten allemaal uit eigen ervaring dat de vanzelfsprekendheid van feestvieren niet zo zeker is. Er gebeurt in ons persoonlijk leven, in onze gezinnen, families, vriendenkring, in de buurt en in onze steden van alles wat die vanzelfsprekendheid minder maakt. We kennen daar allemaal de voorbeelden van, zowel de hoogte- als dieptepunten. Nog zo nabij in onze Apeldoornse Koninginnedaggeschiedenis. 30 April 2009. Die stralend zonnige Koninklijke Oranjedag die door kwaadaardig geweld verduisterde en ongeloof, verbijstering, pijn, intens verdriet en rouw bracht en die op 30 april 2019 in besloten kring zal worden herdacht. De dag die levens vernietigde en beschadigde, die diepe sporen achterliet

in het leven van nabestaanden, van zo velen. En dan, zo dichtbij die dag, de viering van ons jaarlijkse Oranjefeest, van Koningsdag. Een dag vol onbekommerd samen zijn, gastvrij geven en delen, vol straatvermaak, theater, sport en spel, muziek, samen eten en drinken. De kenmerken van ons jaarlijkse vieren, voor de kwaliteit van ons ‘Oranje Beleven’. In de speelse symboliek van Koningsdag herkennen we ons allemaal. En het is juist die speelsheid, die ook een bijzondere nabijheid creëert. Een speelsheid die ons op die dag door herkenning en respect speciaal verbindt. Dus als vanzelfsprekend rijgen wij Koningsdag 2019 in Apeldoorn en de dorpen aan onze gezamenlijke Oranjefeestenketen en assisteren wij elkaar in de traditie van die Oranjefeesten, bij het verbinden van de uitersten, bij het feestvieren, herinneren en herdenken. Een mooie Koningsdag gewenst Namens Stichting Oranjefeesten Apeldoorn / Dutch Orange Company B.V.

Simon Boon Voorzitter

Tevens geven wij verenigingen een podium om zich te presenteren. Zo zal de Apeldoornse Capoeira vereniging CS Capoeira laten zien dat muziek te combineren is met “vechtsport”. De Apeldoornse sportschool Active Fit zal net als de vorige Koningsdagen hun concept aan de man brengen. Leer Boksen van een personal trainer, het maakt niet uit hoe oud je bent. Doe mee, we dagen iedereen uit!

Voetbal Toernooi Wegens groot succes; de derde editie van het “Voetbal Toernooi Beekpark

Apeldoorn Koningsdag”. Bij de stand van Active Fit Sportcenter Apeldoorn kunnen teams zich aanmelden. De winnaars van het toernooi gaan naar huis met de felbegeerde beker!


3 RTV Apeldoorn RTV Apeldoorn brengt vanuit het Beekpark live verslag van alle Koningsdag activiteiten in Apeldoorn.

Giant rollertubes

nieuw

De Giant Rollertube is één van onze nieuwste en meest spraakmakende attracties. Via ladders aan beide kanten kan aan de spectaculaire overtocht begonnen worden. De Giant rollertubes zijn voorzien van een speciaal draaiframe waardoor evenwicht belangrijk wordt. Lukt het jou om onze Giant Rollertubes te overwinnen, word jij niet van de attractie afgeknikkerd en ben jij op weg naar eeuwige roem? Zo niet, ook goed. Deze attractie is namelijk voorzien van een superzacht valkussen waardoor vallen prima is. De spectaculaire attractie heeft een breedte van 13 meter en is 6.5 meter lang, en een hoogte van 5 meter.

Megarun Survivalbaan

Ongetwijfeld de meest spectaculaire baan voor jong en oud! Deze superbaan is voorzien van twee naast elkaar liggende parcours die in tegengestelde richting worden gespeeld. De achtvorm zorgt er hierbij voor dat deelnemers over een afstand van meer dan 50 meter door de baan zullen stormen!

Kamelenbaan Wie rolt de meeste punten en is als eerste met zijn kamelen over de finish?

Boksen

Onze vaste DJ André komt met zijn Drive-In show de nieuwste hits ten gehore brengen.

CS Capoeira In het Beekpark zal CS Capoeira zijn kunsten vertonen. Een samenspel van “vechtsport” en muziek. De demonstraties vinden plaats tussen 11:00 en 15:00 uur en zullen elk heel uur ongeveer 15 minuten duren. Je kunt ze ook in het Oranjepark vinden, van 13.00-13.30 uur.

Active Fit

Sportcenter Apeldoorn

Leer boksen van een personal trainer, het maakt niet uit hoe oud je bent. We dagen iedereen uit!

Spijkerbroek Hangen

Kleedjesmarkt We kennen natuurlijk allemaal de Kleedjesmarkt, die mag niet missen op Koningsdag! De route hiervan is anders dan voorgaande jaren: deels in het centrum, en dit jaar voor het eerst ook in het Oranjepark te vinden. Dit zijn de locaties waarop je de Kleedjesmarkt op Koningsdag 2019 kunt vinden: Marktstraat - Beekstraat - Beekpark - Vosselmanstraat - Nieuwstraat - Paslaan - Van de Houven van Oordtlaan - Oranjepark

Drive in Show

Touwtrekken Daag elkaar uit en verdeel de groep in tweeën. Welk team is het sterkst?

EHBO Beekpark Mocht er iets gebeuren, dan staat de EHBO-post in het Beekpark voor je klaar! Deze kun je vinden bij de toiletten, centraal gelegen in het Beekpark. Meer informatie; www.rodekruis.nl Toiletvoorziening De toiletten kun je centraal in het Beekpark terugvinden. Geopend van 08:00 uur tot 17:00 uur.

Active-fit sportcenter is de gehele dag aanwezig met een stand waar je informatie kunt krijgen over de sportschool, in- en outdoor groepslessen, workshops, clinics, en over de leefstijl club. Ook kun je hier een gratis groepsles aanvragen. Wil je meer inzicht krijgen in je fysieke gesteldheid? Dat kan hier! Tijdens de hele dag kun je gratis een bodyscan laten doen. Naast de body scan kun je ook aan verschillende onderdelen deelnemen, zoals spijkerbroekhangen, verschillende demo’s, of je conditie testen op het fietsapparaat.

Circulus – Afvalscheiding De stichting Oranjefeesten Apeldoorn gaat werk maken van het verzamelen van gescheiden afval. Een zogeheten milieustraat en een aantal verzamelpunten moeten leiden tot een schone en duurzame Koningsdag. Laten wij er samen een schone dag van maken! Wilt u ook een schoon evenement organiseren? Kijk dan voor meer informatie op; www.circulus.nl


Oranjepark Het Oranjepark wordt op zaterdag 27 april omgetoverd tot een gezellig en feestelijk familiepark met een veelzijdig programma voor alle leeftijden, uitgevoerd door zowel professionele als amateur artiesten. Je kunt er genieten van live muziek, dans, theater, spel en beeldende kunst: voor elk wat wils!

Thema

Opening

Kleurrijk bij ons in de Wijk Hoe levendig en kleurrijk is het bij jou in de wijk? Welke leuke, creatieve mensen wonen er bij jou in de straat? Misschien is je buurvrouw wel een onontdekt muzikaal talent, of blijkt je overbuurman de voorzitter van de dartvereniging te zijn! Die mevrouw op de Oranjebazaar, met die mooie sieraden, is dat niet die mevrouw van een blok verderop? Stichting Oranjefeesten Apeldoorn heeft een zeer divers en kleurrijk programma samengesteld, voor alle inwoners en bezoekers van Apeldoorn.

Traditioneel is de Oranjebazaar te vinden in het Oranjepark. De houders hiervan zijn voor één dag marktkraamverkoper. Zij verkopen de meest uiteenlopende zaken.

Horeca

Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje op de verschillende horeca terrassen in het Oranjepark, met de Oranjebar als stralend middelpunt: hier is exclusief het speciale Koningsbier te verkrijgen.

TetraTown Elke bezoeker van TetraTown kan onder begeleiding zijn eigen hoed of pet maken, van gerecyclede verpakkingen.

Kinder Doomijn De officiële opening van Koningsdag vindt om 11.00 uur bij de Muziektent plaats, door Petra van Wingerden, waarnemend burgemeester van Apeldoorn. Na de toespraken worden de Nederlandse vlag, de vlag van de gemeente Apeldoorn, de vlag van de Dorpen en de vlag van Stichting Oranjefeesten gehesen, terwijl het Wilhelmus gezongen wordt. Het Matrozenkoor Apeldoorn ondersteunt daarbij.

Dans Oranjebazaar

Kinderen

Tim Koldenhof Producties Tim Koldenhof Producties is een theaterschool, productiehuis en evenementenorganisatie waar dagelijks dansles, theaterles, filmles, zangles en musicalles wordt gegeven voor jong en oud.

Blackstar Country Dancers Line dance De gezelligste Linedance vereniging van Apeldoorn geven een demonstratie en daarna kunnen bezoekers deelnemen aan een vrije inloop workshop.

Bij Doomijn kunnen kinderen zelf een broche maken van foam. Naast de gezellige kinderzitjes is hier ook een baby verschoonruimte te vinden.

Hula Hoop Instuif Tijdens de instuif kunnen kinderen én volwassenen onder begeleiding van Wietske het hula hoopen leren. De hula hoops zijn er in diverse kleuren en maten.

Kunst

Gustave Nouel

Gustave Nouel is kunstschilder, beeldhouwer, tekenaar en monumentaal vormgever , en één van de bekendste kunstschilders van het Caribische deel van het Koninkrijk. Hij komt met zijn leerlingen zowel in het Oranjepark als in het Oranje Nassu Paviljoen langs om snelschetsen te maken van bezoekers.

De Rode Jurk Wietske heeft een nieuwe jurk, een hele bijzondere jurk. Deze jurk vol (on) mogelijkheden maakt van aankleden een verrassend spel. Betoverend mooi, zowel in de lucht als aan de ringen, als op de grond.


5

Muziek

Theater

Matrozenkoor

Jannes de Groenteman Het Matrozenkoor Apeldoorn zorgt met hun Nederlandstalige liedjes voor een aangename ochtend.

Sport en spel Tai Chi

o.l.v. Max Tack

Op zaterdag 27 april is het Wereld Tai Chi dag. Op die dag komen mensen overal ter wereld in parken bij elkaar om Tai Chi te beoefenen. Van Nieuw Zeeland tot Europa gaat dan de positieve energie als een golf de wereld over. Het leek ons een mooi idee om dat kleurrijk te combineren met Koningsdag in het Oranjepark.

MONO Deze band uit Apeldoorn speelt Nederlandstalig eigen werk, met een mix tussen reggae en een vleugje pop. De muziek is meestal erg vrolijk, en teksten zijn vaak uit het leven gegrepen.

Dartvermaak Op Koningsdag mag je zelf even Raymond van Barneveld zijn. Deze activiteit is voor jong en oud.

Roeivereniging De Grift Roeivereniging De Grift geeft een demonstratie aan wal waaraan iedereen kan deelnemen. Het is een stoere, dynamische en vooral gezonde watersport, iedereen kan het leren.

De Casanova´s

Bungee trampoline

Vier, bevlogen zangers en muzikanten in Hawaii shirts spelen vrolijke hits van vroeger tot nu: all time classics, hits uit de jaren 60 en Nederlandse smartlappen.

De Zoete Inval zal ook dit jaar weer aanwezig zijn met o.a. bungee trampoline en een churros kraam.

CASMA CASMA is een Caribische Entertainment Band, die bestaat uit vijf rasmuzikanten. Hun muziekstijl is Caribisch: salsa, merengue, bachata, son, reggae, zouk, kazumba en latin pop.

Hij weet altijd iets leuks te vertellen over groente en fruit en daarbij kinderen ervan te overtuigen om eens een gezonde snack te nemen.

Vlindervlucht Deze twee Monarch vlinders zijn absoluut niet schuw: vrolijk fladderend dansen ze hun stelten-theater op sprookjesachtige muziek.

Jan Joker Hij is de sul, de kluns, de slappeling. Onnozel staat hij maar wat te geinen en te gapen. Je hebt er niets aan, wat een idioot… Hij staat erbij voor Jan Joker! Ga jij er voor Piet Snot bij zitten?

JASmina JASmina is een vrouwelijk beeld met schattige handjes en koddige voetjes. Als het ijs gebroken is maakt ze het liefst een dansje met je.

Slow Motion Race Stichting Levenskunst Omdat alles tegenwoordig snel en gehaast moet, doet Stichting Levenskunst op Koningsdag precies het tegenovergestelde. Twee deelnemers gaan op een zo origineel mogelijke manier, zo langzaam mogelijk, een race aan.

Alice in Spiegelland Muziektheater Apeldoorn presenteert de Europese première van Alice in Spiegelland. Dit is de Nederlandse vertaling van de Engelse productie Through the Looking Glass van Lewis Carroll. De karakters zullen zich spelenderwijs laten zien in het park.


Cultuur AABA Stichting Antilliaans Arubaans Beraad Apeldoorn (AABA) is in 2004 opgericht om de participatie van de CAMBESgemeenschap (Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba) in Apeldoorn te bevorderen, en werkt al jaren samen met diverse Apeldoornse organisaties om op verschillende manieren haar doelstelling te realiseren. Op Koningsdag kun je bij AABA: - authentiek gekleurde Curaçaose vliegers maken; - mara lensu (gekleurde hoofddoeken) strikken. Stichting Erfgoed PlatformApeldoorn Stichting Erfgoed Platform (EPA) is in 2002 ontstaan als samenwerkingsverband tussen verschillende cultuurhistorische organisaties. Ze organiseren gezamenlijke activiteiten voor de Apeldoornse samenleving en voor belangstellenden elders in Nederland. Stichting KoninklijkApeldoorn Apeldoorn heeft een bijzondere band met Paleis het Loo en het Huis van Oranje. Stichting Koninklijk Apeldoorn (SKA) is in 1999 opgericht. SKA wil bijdragen aan de bekendheid van het unieke, koninklijke karakter van de stad Apeldoorn. Hiertoe organiseren zij grootschalige evenementen en lezingen. UNICEF Apeldoorn UNICEF is dé organisatie die ervoor zorgt dat kinderen in de hele wereld een goede kindertijd kunnen hebben. Het Apeldoornse team van UNICEF organiseert lokale evenementen waarmee aandacht wordt gevraagd voor kinderen in nood wereldwijd. Stichting Levenskunst Apeldoorn Stichting Levenskunst is er onder meer voor mensen die te maken hebben (gehad) met dakloosheid, verslaving, psychosociale problematiek of handicap. Ze ontmoeten elkaar en zijn gezellig samen, maar bovenal willen ze via theaterdialoog iets positiefs doen met hun levenservaringen.

Oranje Nassau Paviljoen (ACEC-gebouw Museumpassage) Op Koningsdag wordt Het ACEC-gebouw (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) weer omgedoopt tot het Oranje Nassau Paviljoen: een rustpunt om met elkaar - jong en oud - te genieten van historie, kunst en muziek, in de drukke binnenstad.

Prinsennacht

één groot open-air muziekfeest in de Apeldoornse binnenstad De avond voor Koningsdag pakt Apeldoorn uit met Prinsennacht. De hele binnenstad van Apeldoorn is op vrijdagavond 26 april omgetoverd tot één groot uitgaansgebied. Er is van alles te doen op de pleinen, maar ook in de kleine straatjes. Op het Caterplein, Leienplein, de steeg van podium Gigant en in de Kapelstraat vind je diverse podia met gezellige buitenbars. Vele cafés pakken uit met livemuziek en overal is de toegang gratis! Voor de gehele line-up en het de locaties: uitinapeldoorn.nl/prinsennacht

Alice in Spiegelland Muziektheater Apeldoorn presernteert een “sneak preview” van de musical ‘Alice in Spiegelland’ met zangeres Daniëlla als Alice en Thomas als het konijn met de klok. Een hilarische musical voor jong en oud waarin ‘Alice’ een nieuw avontuur beleeft. De voorstelling vindt plaats in theater Orpheus op 27, 28 en 29 september2019. www.muziektheaterapeldoorn.nl

Hulpactie Sint Maarten Op Koningsdag 2018 presenteerden wij de start van de hulpactie voor de bewoners van Sint Maarten na de orkaan Irma. In samenwerking met het Kabinet Gevolmachtigd Minister van Sint Maarten, Caribische kunstenaars in Nederland en de Stichting Antilliaans Arubaans Beraad Apeldoorn. Royal Talens Foundation en The Box Blikken hebben in het kader van de hulpactie een grote hoeveelheid schilderbenodigdheden geschonken. Deze schenking is inmiddels op Sint Maarten in ontvangst genomen en beschikbaar gesteld aan de Kunst- en Cultuur Cen-

tra op Sint Maarten. Voor de kinderen, cursisten en kunstenaars. Op zondag 5 mei a.s. vindt afsluiting plaats van de eerste fase van de Hulpactie. Met een kerkdienst in de Grote Kerk in Apeldoorn, in aanwezigheid van de leden van het Kabinet Gevolmachtigd Minister. Van zondag 31 maart tot en met zondag 5 mei a.s. is de reizende expositie met schilderkunst van kunstenaars van Sint Maarten en glas- en schilderkunst van Caribische kunstenaars in Nederland in De Grote Kerk te bezichtigen. Bezoektijden op zondagen van 11:15 – 12:00 uur. Deze expositie vond eerder plaats in Delft en in Deventer.


Kinderprogramma Kinder In een Alice in Spiegellandkraam kunnen kinderen leuke, gekke hoeden maken, en ze kunnen op de foto “door de Alice spiegel”. Oppassen geblazen, want het konijn huppelt overal tussendoor. Binnen kunnen kinderen tijdens de tentoonstelling Oudhollandse spelletjes spelen uit de tijd dat prinses Wilhelmina op Paleis het Loo woonde.

Historische tentoonstelling Oranje Boven, Hier beneden De Vereniging Oud Apeldoorn verzorgt een tentoonstelling in het ACEC gebouw onder de naam Oranje Boven, Hier Beneden, met als thema: het Oranjehuis door de jaren heen in Apeldoorn. Er is een tentoonstelling met allerhande spullen, zoals foto’s boeken, munten etc, en een doorlopende filmvoorstelling over het Koningshuis in Apeldoorn. Tevens zullen er tweedehands boeken over het Koningshuis en over Apeldoorn te koop worden aangeboden.

Eten en drinken De Royem verhuur-Grillkraam verzorgt saté, broodjes braadworst/ knakworst en snoepgoed voor de kinderen. Het ACEC Café is op deze dag ook geopend. De Nassau Biergarten met ambachtelijke bieren, gebrouwen volgens het 500 jaar oude Reinheidsgebod en het Dutch Orange Company koningspils.

7

Muziek DJ-Jane DJ DJJane Jacky

Hulpactie Sint Maarten aanslaan houten biervat

DJ-Jane Jackie is zowel DJ als zangeres, en op deze dag de muzikale gastvrouw bij het Oranje Nassau Paviljoen. Haar fantastische vocals omlijst zij met heerlijke rustige of uptempo lounge muziek. Haar optredens, nationaal en internationaal, kenmerken zich door gastvrijheid, vrolijkheid en kwaliteit. Haar finale act wordt uitgebreid met diverse solisten.

Matrozenkoor

De Vereniging Matrozenkoor Apeldoorn is een goede doelenkoor met het motto “publiek vermaken, je hoofd leeg maken en geld overmaken”. Daarom begeleiden zij vocaal de Koningsdag 2018-2019 hulpactie 'Kunst & Cultuur Estafette Sint Maarten'.

YourS

De viermansformatie YourS heeft een semi-akoestisch repertoire. Door het gebruik van bas en cajón naast gitaarwerk en zang, krijgen de nummers body, diepgang en dynamiek. Zij presenteren een heerlijke mix van bekende covers en eigen nummers.

Marvin en Pip

Marvin en Pip zijn een ervaren en enthousiast duo voor een breed publiek. Ze troffen elkaar bij de Voice of Holland. Met de funk en soul invloeden van Marvin, en de pop en country invloeden van Pip, vormen ze een veelzijdig duo.

Om 13:00 uur slaat onze wethouder de heer J. Joon het houten biervat aan onder begeleiding van het Matrozenkoor Apeldoorn, als afsluiting van de 'Kunst & Cultuur Estafette Sint Maarten' voor de slachtoffers van de orkaan Irma. De hulpactie eindigt officieel met een kerkdienst op zondag 5 mei in de Grote Kerk, waar ook voor deze gelegenheid een expositie met schilderijen van Caribische kunstenaars te zien is.

oor iaal v Spec gsdag Konin 9

€19,

9

Dutch Orange Company

Verkoop Dutch Orange Company kunstblik met afbeeldingen van portretschilder Ingrid van der Krol, gevuld met ambachtelijke oranje koeken, gemaakt door van der Wal Jolink, en een Nederlandse vlag (100x150 cm) van de Veluwse Vlaggenindustrie uit Apeldoorn. Ook los te koop in de winkels van bakkerij Van der Wal Jolink of via webshop.waljolink.nl Daarnaast is het mogelijk om de 'Kunst & Cultuur Estafette Sint Maarten' verjaardagskalender voor de hulpactie Sint Maarten aan te schaffen.


1. 2. 3. 4.

1

Oranjepark Koningsdag 2019

1 1

Kleedjesmarkt Oranjebar Oranjebazaar SKA/EPA/Unicef

1

L

2

M

J K

A B

H

G F

D C 1

1

1 1

Matrozenkoor

Opening

MONO

CASMA

Tai Chi

Capoeira Groenteman

Jurk

Hulu Hoop

17.00

16.45

16.30

16.15

16.00

15.15

15.00

14.45

14.30

14.15

14.00

13.45

13.30

13.15

13.00

12.45

12.30

12.15

12.00

11.45

11.30

11.15

11.00

10.45

10.30

10.15

10.00

Muziektent Beweegplein Jannes de Groenteman Roeivereniging de Grift Dartvermaak AABA/Gustave Nouel Levenskunst Apeldoorn Hula Hoop Instuif Tetra Town Tim Koldenhof Producties Kinder Domijn Bungee Trampoline Jan Joker Vrij Oranjebar

15.45

2019 15.30

E

Programma Oranjepark 09.45

The Casanova's Blackstars Groenteman

Groenteman Roeiverening de Grift Dartvermaak Snelschetsen Gustave G Nouel Levenskunsten Apeldoorn Jurk

Hula Huup

Jurk

Tetratown Tim Koldenhof Producties Kinder Domijn

17.00

16.45

16.30

16.15

15.45

15.30

15.15

16.00

Jan Joker Vlindervlucht

JASmina 15.00

14.45

14.15

14.30

Vlindervlucht 14.00

13.45

13.30

JASmina

13.15

13.00

Vlindervlucht 12.45

12.30

12.15

12.00

11.45

11.30

10.00

10.15

10.30

10.45

11.00

11.15

11.30

11.45

12.00

12.15

12.30

12.45

13.00

13.15

13.30

13.45

14.00

14.15

14.30

14.45

15.00

15.15

15.30

15.45

16.00

16.15

16.30

16.45

17.00

17.15

17.30

10.15

10.30

10.45

11.00

11.15

11.30

11.45

12.00

12.15

12.30

12.45

13.00

13.15

13.30

13.45

14.00

14.15

14.30

14.45

15.00

15.15

15.30

15.45

16.00

16.15

16.30

16.45

17.00

17.15

17.30

Programma Oranje Nassau Paviljoen

10.00

11.15

10.45

10.00

09.45

11.00

K055.NL

Bungee Trampoline Jan Joker

Jan Joker JASmina

Alice in Spiegelland YourS (besloten) 10.30

K055.NL

Muziektent Beweegplein Jannes de Groenteman Roeivereniging de Grift Dartvermaak AABA/Gustave Nouel Levenskunst Apeldoorn Hula Hoop Instuif Tetra Town Tim Koldenhof Producties Kinder Doomijn Bungee Trampoline Jan Joker

10.15

A. B. C. D. E. F. G. H. I. J. K. L. M.

I

Tentoonstelling Oranje Boven Hoeden Knutselen Oud Holllandse spelen Aanslaan Biervat D-Jane Jackie & Friends YourS Marvin & Pip Sneak Preview Alice in Spiegelland Nassau Biergarten & Royem Grillkraam DOC Kunstblik en hulp actie Sint Maarten

Meer informatie op www.k055.nl en op X Koningsdag Apeldoorn -K055

Profile for Uitgeverij Stedendriehoek

Nieuwsblad Stedendriehoek Apeldoorn wk16-2019  

Nieuwsblad Stedendriehoek Apeldoorn wk16-2019  

Advertisement