Dragør Nyt nr. 39 – 2016

Page 7

27. september 2016

Dragør Nyt

Frivillig Fredag

Fredag den 30. september kan man møde en stor del af Drag­ ør Kommunes frivillige og foreninger sammen med andre af byens borgere, når Frivillig Fredag afholdes på Dragør Havn. Arrangementet er en hyldest til frivillig-, og foreningslivet og foregår nærmere bestemt bag Café Espersen, hvor der vil være scene, aktiviteter og pavilloner fra klokken 15.30 til 19.00.

Mad og drikke Der opstilles borde og bænke, og der kan bestilles mad til levering – se mere i annoncen på bagsiden. De bestilte picnic-pakker leveres til bordene kl. 17.20 og kl. 18.20. Drag­ør Kommune serverer kaffe, te, kage og frugt i anledning af dagen. Det vil også være muligt at købe drikkevarer. Hos Dragør Strandhotel har man også valgt at støtte op om arrangementet ved at

Side 7

Æbler til Center Kongelunden

donere en del af dagens omsætning til frivilligt arbejde (se annoncen på bagsiden).

Frugttræerne bugner rundt omkring i haverne – og det er tid til at fylde forrådet til vinteren. Men skulle der være flere æbler – eller anden frugt, end

Uddeling af initiativpris Drag­ør Kommunes Initiativpris uddeles kl. 17.30 for »en særligt bemærkelsesværdig indsats for at fastholde og styrke fællesskabet i kommunen«. Vinderen begaves med hele 25.000 kroner.

Rundt om scenen Fra kl. 15.30 vil der være aktiviteter rundt om scenen.

Sceneprogram for Frivillig Fredag den 30. september 15.30 Åbning af dagen Kenneth Gøtterup, formand for Børne-, Fritids- og Kulturudvalget i Dragør Kommune åbner dagen.

15.40 Old Friends Lokal frivillig-trio spiller 60’er-musik.

ceptionen på flygtningecentret, der er beliggende på Kalvebodvej 250. Centret vil herefter sørge for fordeling blandt beboerne. BB

SILDEMØDE Lørdag d. 1. oktober

Besøg Dragør Bistro kl. 11–12, få en sildemad og en øl eller vand, mens du stiller spørgsmål til viceborgmester Allan Holst, til Ole K. Svendsen eller til Ole Hansen – alle fra den socialdemokratiske gruppe i kommunalbestyrelsen. Om visioner og holdninger kan du læse mere på: www.a-dragoer.dk – alle er velkomne.

Om Frivillig Fredag Frivillig Fredag fejres i danske kommuner over hele landet. Drag­ør Kommune bruger Frivillig Fredag til at fejre, belønne og synliggøre de mange Drag­ ør-borgere, der hver dag gør en ekstra indsats for at gøre kommunen til et godt sted at leve. Dagen er desuden en god mulighed for borgerne til at møde Drag­ørs frivillig- og foreningsliv.

familien selv kan nå at fortære, modtager Center Kongelunden med glæde den overskydende del. Frugten kan afleveres i re-

Venlig hilsen Socialdemokraterne i Dragør Området ved cykellegebanen på Dragør Havn vil danne rammen om mange af dagens aktiviteter. Ved cykellegebanen organiseres gennem eftermiddagen aktiviteter for de mindste trafikanter. Drag­ ør Rugby Klub giver mulighed for at afprøve »rugbyskills« med både kast og spark til måls med rugbybold, hos Drag­ør Boldklub bliver der skudt på mål – måske endda med præmier til de bedste præstationer, og »Cykling uden alder« tilbyder prøveture som pilot på de røde rickshaws.

Der vil være pavilloner med info og aktiviteter fra Kunstforeningen Refleksioner, Drag­ør Boldklub, Fægteklubben Aramis, Drag­ør Rugby, Drag­ør Qigong Forening, Drag­ør Gymnasterne, AOF Amager, Lions Drag­ør, Marinehjemmeværnet og Drag­ørs Aktivitetshus. Desuden holder det frivilligt drevne Drag­ør Turistkontor åbent på inderhavnen. Se også Dragør Kommunes annonce på side 12.

Få et nyt stærkt Decra tag

Vi er eksperter i at lægge det

Det er stærkt. Det ser godt ud. Det er farveægte. Kvalitet der holder. Der er 15 års totalgaranti og 30 års produktgaranti. Kan lægges direkte ovenpå eksisterende tag. Vi er tilsluttet en landsdækkende kontrolordning.

TØMRERMESTER KNUD VERDICH A/S Tømmerupvej 94 2770 Kastrup Tlf.: 32 53 55 35 E-mail: knud.verdich@mail.dk Tømrer-, snedker-, køkken- og glasarbejder udføres.

16.15 Fægteklubben Aramis Den nyopstartede fægteklub giver en lille opvisning.

16.30 Dragør Qigong Forening Foreningen giver et kort foredrag om Qigong og Thai Chi.

Tilbuddene gælder fra fredag d. 30. september. Åbent alle dage kl. 8-21.

16.45 Kunstforeningen Refleksioner Foreningens kommende performance annonceres.

17.00 Dragør Musik- og Kulturskole Der optrædes med tre musiknumre.

17.30 Dragør Kommunes Initiativpris uddeles Kommunes Initiativpris på kr. 25.000,- uddeles v/ borgmester Eik Dahl Bidstrup og Danske Bank.

18.00 Dans med Venligboerne

Smag forskellen

Venligboerne byder publikum op til Eritrea-dans med et minikompagni.

18.30 Dragør Revy Foreningen fortæller om deres arbejde med revyen og giver et par numre. Der udtrækkes vindere på udlodning af billetter til forestillingen 2017.

19.00 Dagen afsluttes

Budgetforlig indgået Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet og Venstre har indgået budgetforlig for perioden 2017 til 2020. Aftaleparterne udtaler, at de er tilfredse med, at budgetforliget fastholder en robust økonomi i Dragør Kommune. Trods vanskelige økonomiske rammebetingelser fra regeringen har man undgået markante besparelser på de borgernære områder, og samtidig fortsættes opførelsen af ny svømmehal, renovering af Hollænderhallen og udvikling af havnen og udearealerne på skolerne.

Der er også sat penge af til sidste etape af renovering af Søbadet og fundet penge til at øge trafiksikkerheden i krydset Møllevej/Krudttårnsvej, Bachersmindevej. Hele budgetaftalen, med budgetreduktioner og -tilførsler på de forskellige områder, kan findes på Dragør Kommunes hjemmeside. Budgetforliget skal endelig vedtages på kommunalbestyrelsesmødet den 6. oktober i år. Udskrivningsprocent, grundskyldpromillen og kirkeskatten forventes uændret. BB

Pr. bk.

Et smukt smil

a 200 g.

Pr. kg v/merkøb 37,50

− er mere end forfængelighed ... det er livskvalitet!

4 pk.

30,-

Max. 8 pk. Herefter 14,95 pr. pk.

20,-

10 økologiske æg Str. M/L.

Pr. stk. 2,-

– Eget laboratorium – Overenskomst med alle kommuner – Gratis uforbindende konsultation og tilbud

Konsultation:

Mandag−torsdag kl. 8−16 – Fredag kl. 8−12 Onsdag kl. 8−18 − eller efter aftale

Tandtekniker

Spar 65,-

Kim Rasmussen – Aut. klinisk tandtekniker Tårnby Torv 7 – 2770 Kastrup Tlf.: 32 50 08 50 – www.tandtekniker.dk

KØR UDENOM BILKØEN Har du ikke fået din bil rustbeskyttet eller efterbehandlet, er det en rigtig god idé at få det gjort nu. Husk: Det er aldrig for tidligt og sjældent for sent at rustbeskytte!

RING OG FÅ EN TID: DINITROL CENTER KASTRUP Egensevej 29–31, 2770 Kastrup Telefon: 32 52 60 66 www.dinitrol-amager.dk

ALT I AUTOREPARATIONER

Righetti Amarone 75 cl. Italien. føtex normalpris 165,Pr. liter 133,33

Ovnklar svinekam Ridset og uden ben. Pr. kg 31,90

Pr. 1/2 kg

1595

Pr. fl.

100,-

Neutral maskinvask

10 stk. kapsler, 576 g konc. vaskepulver, 1.275 kg storvask eller 900-940 ml flydende vaskemiddel. Flere varianter. Pr. vask max. 1,90

Frit valg

19,-

Tilbuddene gælder fra fredag d. 30. september til og med torsdag d. 6. oktober.

40/2016. Forbehold for evt. afgiftsforhøjelser, trykfejl, udsolgte varer og leverings svigt. ©

4 pk. Kærgården original