Dragør Nyt nr. 01 – 2016

Page 10

Drag­ør Nyt

Side 10

5. januar 2016

Den står på skrap foryngelseskur i byrådssalen.

Udbygningen på Dragør Skole Nord indledes.

Det inspirerende kunstværk Kuglen forsvinder fra det dragørske landskab.

Der uhygges på Amagermuseet til halloween.

JULERESTER Før op til kr.

200,-

3 stk kr.

Nu kr.

120,-

50,-

Dirch Jansen hyldes for sin enorme indsats for museerne.

LED LYS Før optil kr.

125,-

Nu kr.

25,-

TØJ

Før op til kr.

899,-

Den gamle by får atter et stort og flot juletræ på Neels Torv.

Nu fra kr.

100,-

HUSK – lukket mandag og tirsdag i januar

Kongevejen 13 · 32 53 00 18 man–tirs lukket · ons–fre 10–18 · lør 10–14 · søn 12–16

Året der gik ... n Fortsat fra side 7 Borgmester Eik Dahl Bidstrup tager det første spadestik til udbygningen af Drag­ør Skole Nord. Drag­ør Erhverv og Drag­ør Kommune afholder velbesøgt debatmøde om kommunens kommende erhvervsstrategi. Allehelgensaften sker der mystiske ting på Amagermuseet, og sære skikkelser dukker frem i mørket.

Vestamager entret -så er du hjemme

Velkommen i VestamagerCentret Vi gennemgår netop nu en omfattende renovering for at skabe et nyt og moderne indkøbscenter. Forretningerne holder åbent som normalt, så kig endelig forbi og gør dine indkøb – så kan du samtidigt følge lidt med i byggeriet. Pizzeriaet Italian Corner har netop slået dørene op til en helt ny, moderne forretning – og med ombygningen åbner der også flere nye forretninger i centret.

November Byrådssalen indtages af skolernes store elevråd, der får en snak med kommunens skoleafdeling. Janne Gundersen bliver ny dagtilbudschef, en stilling hun allerede er konstitueret i. Drag­ør Lokalhistoriske Forening fejrer på forskellig vis, at der er gået 20 år siden stiftelsen. Jubilæet falder sammen med Arkivernes Dag, og i den anledning er der åbent hus i Dragør Lokalarkiv. Der afholdes fugleskydning i Drag­ ør Borgerforening. Jørn S. Larsen bliver ny fuglemajestæt. UNESCO-arbejdsgruppen fortæller om Drag­ ør som verdenskulturarv ved et mandagsmøde i Dragør Borgerforening. Der er fuldt hus. Drag­ ør Kommune får ny app, så borgere kan give kommunen et praj om alt fra bjørneklo til huller i vejen. Mange møder op i Pakhuset, der lægger lokaler til et åbent dialogmøde om Museum Amagers fremtid.

Denne uge

Birgitte Brix Bendtsen, C, udtræder af kommunalbestyrelsen på grund af øgede arbejdsopgaver. Jerrik Walløe indtræder som nyt kommunalbestyrelsesmedlem for konservative. Drag­ør siger farvel til Kuglen, der tages ned – træet genbruges dog i nye sammenhænge andre steder. Museum Amagers nye julekalender præsenteres. Den er skabt af Pia Bjerre Bartroff. Boderne til årets julemarked ankommer til Badstuevælen. Marcus Busk Elmegård tager sejren hjem i TV3’s Masterchef Junior. Efter megen debat – også i nærværende avis’ spalter – godkender kommunalbestyrelsens flertal lokalplanen for grunden på Vierdiget. Den sidste lørdag i november tændes det store juletræ på Neels Torv, og borgmesteren læser højt af Peters Jul.

Årets julemarked på Badstuevælen spreder skøn julestemning. Lions Club afholder julebanko. Levende låger samler atter mange mennesker, der kan glæde sig over de stemningsfyldte udsmykninger. Henriette Ritz Kylmann tiltræder som ny biblioteksleder. Der afholdes folkeafstemning om ja eller nej til afskaffelse af retsforbeholdet. Valgdeltagelsen i Drag­ ør er høj. Dirch Jansen fratræder som formand for Museum Amager. Der afholdes en velbesøgt afskedsreception på Amagermuseet. Der er luciaoptog i Drag­

ør Kirke, og Bachs juleoratorium opføres i St. Magleby Kirke. Buslinjerne 32 og 33 lægges sammen, og Søvang får atter busbetjening aftener og weekends. Kommunalbestyrelsen beslutter at sende en ny svømmehal i udbud. Drag­ør Brandvæsen bliver fra årsskiftet en del af Hovedstadens Beredskab. I den anledning bydes borgerne på pølser og sodavand, og børn og barnlige sjæle kan prøve at sprøjte med brandslanger og sidde i en brandbil. Julen bliver ikke hvid – ej heller nytåret.

December Julemarkedet på Badstuevælen åbner – og i det hele taget jules der overalt i Drag­ør.

÷20% 400,Klassisk

kr.

på udvalgte produkter

Normalpris kr. 525,-

Kongevejen 25, 1. sal · 2791 Dragør · Tlf. 24 46 74 27 BOOK DIN TID ONLINE på www.simple-beauty.dk

Dragør Frugt, grønt & Blomster

Brandvæsenet viser, hvordan man håndterer materiellet ...

– et sundt sted at handle!

ed! Vi forhandler h Ny bøgerne om »Havtorn« af

Kim Gravenhorst fra Beghuset Vi har også havtorn!

Åbent alle ugens 7 dage · Udbringning i Dragør alle dage Kongevejen 15 · 32 94 01 88 · Følg os på Facebook!

Undervejs i forløbet vil der fra tid til anden være ændrede adgangsforhold.

... og årets sidste dag forløber heldigvis fredeligt, omend man på det nye års første dag kan finde rester af året, der svandt.

Januarshopping

÷20% på alle varer str. 36–54

PIZZER IA

ITALIAN C RNER

Ekstra nedsat

Centerbageren

÷40%

AN

DA VE

J 111 - 3 2

83 •

48

• UG

V A

ER ST

VES T

Since 1989 AGER BLO M AM

53

TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER

TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER

VestamagerCentret • Ugandavej 111 • 2770 Kastrup • www.vestamagercentret.dk

på frakker og støvler

BOUTIQUE No.1

Kongevejen 1 Tlf. 32 53 08 05 Mandag–fredag kl. 10–18, lørdag kl. 10–16, søndag kl. 12–16

Besøg os også på nettet:

www.boutiquenumberone.dk

Malermester Theis Mortensen

Malermester Claus Hvidman

Jægervej 68 Tlf. 22 79 38 49

Spættevænget 2 Tlf. 40 45 56 95

Alle former for malerarbejde udføres