Page 1

80 JAAR - JUBILEUMSEIZOEN 2018-2019


80 JAAR STADSSCHOUWBURG VELSEN

VIEREN WIJ SAMEN!


GOED BEREIKBAAR & GRATIS PARKEREN

80

SS

CH

theater gemakkelijk te bereiken. Op nog geen twee

OUW

BURG

EN

LS

STAD

Met de auto en met het openbaar vervoer is ons

ILEUMS

W

groot parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren.

UB

HO

Houtenlaan (tegenover het Telstar Stadion) ligt een

J

Op 150 meter van ons theater aan de Minister van

VE

minuten lopen ligt de nieuwe HOV-bushalte. De bussen rijden vaak (vanuit o.a. Haarlem), de verbinding is snel en betrouwbaar.

COMPLETE AVOND UIT Met speciale randprogrammering en horecaarrangementen maken wij uw bezoek aan ons theater graag nog aantrekkelijker. Met dit icoontje geven wij aan dat uw drankje bij de prijs van het theaterkaartje is inbegrepen.

WELKOM IN ONS NIEUWE SEIZOEN! Vol trots presenteren wij u onze plannen voor het seizoen 2018-2019. Het wordt een bijzonder seizoen. Met de mooiste, leukste, ontroerendste en verrassendste voorstellingen die wij voor u konden vinden. En extra feestelijk! Ons theater opende op 22 september 1938 voor het eerst haar deuren en dat laten wij niet ongemerkt voorbij gaan. Op de dag zelf komen de Ashton Brothers onze 80-ste verjaardag vieren met een extra feestelijke versie van hun succesvolle theatershow ‘Enfants Terribles’. Wat wij willen laten zien met die feestelijke show en met ons héle seizoenaanbod is dat de Stadsschouwburg Velsen nog steeds springlevend is. Wij hebben de roerige tijden achter de rug. Mede dankzij uw steun en die van de Velsense gemeenschap zijn wij weer op weg naar dat bruisende, bevlogen en gastvrije theater waar een groot publiek en heel uitlopende theatermakers (lokaal, nationaal en internationaal) elkaar treffen en zich thuis voelen. Van gewone avonden willen wij bijzondere maken. Graag samen met u! Namens alle medewerkers van de Stadsschouwburg Velsen, Manon Koers en Jacob Bron

U MAG ALTIJD RUILEN

Nog geen idee hoe uw agenda er uit gaat zien? Geen nood: tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling mag u uw kaarten ruilen voor een andere voorstelling of een tegoedbon.

OON KASSATELEF ek geopend! Nu 7 dagen in de we

Reserveer nu, dan zit u straks goed!

WWW.STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL WEBSITE Snel en eenvoudig kaarten bestellen kan 24 uur per dag via onze website. De grote voordelen van online bestellen: geen lange wachtrij, zelf uw stoelen uitkiezen en u heeft de e-tickets direct in huis.

4

THEATERBALIE MA T/M VR 12.30 - 14.00 uur Voorstellingsdagen vanaf 17.00 uur tot half uur na aanvang voorstelling.

KASSATELEFOON 0900 - 1505 (€ 0,45 per minuut) MA T/M VR 09.00 - 21.00 uur ZA & ZO 10.00 - 20.00 uur

START KAARTVERKOOP ZATERDAG 26 MEI 10.00 UUR Kaarten voor het nieuwe seizoen kunt u vanaf zaterdag 26 mei 10.00 uur online, telefonisch en aan de theaterbalie bestellen.

Let op! Nieuw telefoonnummer


FORTEILAND IJMUIDEN

YOGA IN CONCERT

MEESTERGITARIST JAN KUIPER

Live yogales op toneel met Voice of Holland-winnares Iris Kroes

Theater Nomade - Neerlands Trots in Barre Tijden 3 Voor zijn nieuwste film- en muziektheatervoorstelling ‘Neerlands Trots in Barre Tijden 3’ neemt theatermaker Ab Gietelink ons opnieuw mee naar het Forteiland. Om op deze historische grond een actuele en historische reis door het Nederland van de 21ste eeuw te maken. Langs Bitcoins, Big Data, fake nieuws, Russofobie, veiligheidsparanoia, Zwarte Piet en #Metoo.

Topgitarist Jan Kuiper is onze vaste gast in de concertserie ‘Five Great Guitars’. Jan is óók een gerenommeerd Yogi. Dit seizoen bouwen wij voor hem (én voor u!) ons toneel twee keer om tot yogastudio. ‘Yoga in Concert’ is een unieke beleving van yoga, mindfullness en live-muziek. Terwijl u op uw matje op ons toneel ligt, krijgt u in het najaar live de bekendste songs van Coldplay voorgeschoteld. En in het voorjaar, de tijd van lentekriebels, laat Jan Kuiper u genieten van de mooiste love songs, van Sting en Adèle tot Bløf. Dat alles gecombineerd met meditaties op de adem, de stilte en een serie bijzondere yogahoudingen. Geschikt voor alle niveaus!

WO 15 AUG | 20.00 UUR DO 16 AUG | 20.00 UUR VR 17 | ZA 18 AUG | 20.00 UUR ZO 19 AUG | 14.00 UUR* | € 24,50

COLOURS OF COLDPLAY | ZO 16 SEP | 11.00 UUR | € 22,50 (LES 90 MINUTEN) SONGS OF LOVE | ZO 19 MEI | 11.00 UUR | € 22,50 (LES 90 MINUTEN)

*Vertrektijd boot Kop van de Haven “Gietelink's voorstelling houdt het midden tussen stand up comedy en een theaterhoorcollege” NRC “Grappige race door de historie” IJMUIDER COURANT

Inclusief boottocht

81-JARIGE HANS CROISET WEERGALOOS ALS DEMENTERENDE VADER Anderhalf uur gekluisterd aan geweldige Croiset De tragikomedie ‘De Vader’ is een van de mooiste toneelvoorstellingen die wij in jaren zagen. Hans Croiset en Johanna ter Steege speelden ons tranen in de ogen. Wat laten wij u deze onder sterren bedolven voorstelling graag nóg een keer zien! Door de ogen van de hoogbejaarde André ziet u de verwarring van iemand met Alzheimer en hoe dat de mensen om hem heen raakt. Verdriet en verwarring van dementie worden op een bijzondere wijze invoelbaar gemaakt. En toch kan er ook gelachen worden. Hans Croiset werd voor zijn weergaloze rol bekroond met de hoogste Nederlandse toneelprijs Louis d’Or. Reprise

JON VAN EERD REGISSEERT

KUNST & KITSCH

ZA 15 SEP | 20.15 UUR | € 32,50 Winnaar Louis d'Or

6

Liz Snoijink & Raymonde de Kuyper in komedie met een twist

De koning van de theaterlach Jon van Eerd bewerkt speciaal voor topactrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper Peter Shaffer’s komedie waarmee Maggie Smith (de excentrieke dame uit 'Downton Abbey') op West End furore maakte. Met haar ongebreidelde fantasie wist een gids de rondleidingen door een oersaai landhuis flink op te vrolijken. Als haar baas daar achter komt, wordt zij op staande voet ontslagen. Maar haar chef krijgt wroeging... en dan slaat de fantasie op hol en ontrolt er zich een avond vol dolkomische situaties en onverwachte wendingen. Verder met Arie Cupé. Try out

WO 19 SEP | 20.15 UUR | € 28,50

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

7


PETER DE BAAN

DE VLOER OP Dé theaterversie van het populaire impro-televisieprogramma

OUW

BURG

LS

EN

W

SS

CH

VE

VIEREN 80 JAAR STADSSCHOUWBURG VELSEN Hitshow ‘Enfants Terribles’ nog een keer terug mét feestelijke finale

8

WO 26 SEP | 20.15 UUR | € 28-

ILEUMS

80

UB

brengt nu ‘De Vloer Op’ live in het theater. Naast boeiende improvisaties krijgen wij een uniek kijkje in de theaterkeuken: waarom worden mensen acteur? Hoe onthouden zij al die lappen tekst? En waarom wordt er zoveel vreemd gegaan onder acteurs?

HO

STAD

ASHTON BROTHERS

J

Al jaren is 'De Vloer Op' van HUMAN een regelrechte televisiehit. Regisseur Peter de Baan laat acteurs onvoorbereid actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s in een improvisatie-speelopdracht uitwerken. Met vaak uitermate geestige, ontroerende, herkenbare of confronterende scènes als resultaat. Peter de Baan

Met Ierse whiskey proeverij*

RAGÚS

DE HARTSLAG VAN IERLAND MET EEN NIEUW SHOW! De parel uit de Ierse dans- en muziektraditie

Op de dag dat ons theater tachtig jaar geleden haar deuren opende, doen wij iets speciaals! Iets feestelijks. Op ons verzoek slaan de Ashton Brothers op ons toneel hun circustent op en spelen zij een bijzondere versie van hun succesvolle veelgeprezen show ‘Enfants Terribles’. Daarin krijgt u geweldige porties fysieke krachtpatserij, slapstick, muziek, illusies, variété en circus voorgeschoteld. In sneltreinvaart wordt u aangenaam bestookt met verpletterende verrassingseffecten, van zingende skeletten tot vliegende rolstoelen. De Ashton Brothers en ons theater hebben een speciale band en Joost, Friso en Pim plakken aan hun show speciaal voor de jarige schouwburg van Velsen een unieke finale! Reprise

Passie en vuur: in de Ierse oer-taal Gaelic zeggen ze dan Ragús! Een show met zó’n naam belooft wat. Maar het Ierse topgezelschap maakt de verwachtingen wereldwijd ook waar, met shows waarin het beste uit de Ierse dans- en muziektraditie over het voetlicht wordt gebracht. De nieuwe Ragús-show bevat alle ijzersterke ingrediënten: songs vol emotie en levensvreugde, hartverwarmende muziek en opzwepende dans met razendsnel roffelend voetenwerk. Zoals u dat kent uit de spektakelshows van Riverdance. Voor één avond waant u zich op een Iers volksfeest.

ZA 22 SEP | 20.15 UUR | € 29,50

*Ierse whiskey proeverij door Richard Zeewijck. Voor € 15,- inclusief hapjes om 19.00 uur bij te bestellen.

VR 28 SEP | 20.15 UUR | € 33,50 RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

9


ALL STARS

DIRE STRAITS BROTHERS IN ARMS Legendary Albums Live met Erwin Nyhoff, Marcel de Groot en band ‘Brothers in Arms’ van Dire Straits is een van de best verkochte albums ooit. Met wereldhits als ‘Brothers in Arms’, ‘Money for Nothing’, ‘Walk of Life’ en ‘Why Worry’. Beleef het complete album live, aangevuld met andere Dire Straits-hits en geniet van de kleedkamerverhalen, uitgevoerd door de bevlogen Erwin Nyhoff (The Voice of Holland), meestergitarist Marcel de Groot met een vierkoppige band bestaande uit Jan-Peter Bast, Jelske Hoogervorst, Arie den Boer en Marco Dirne. Uit de pers: ”Marcel de Groot is de stille kracht van de show en steekt de originele Dire Straits regelmatig naar de kroon.”

DO 4 OKT | 20.15 UUR | € 29,50

JIM BAKKUM, LUCAS HAMMING EN KEES BOOT Van de makers van de musicalhit De Marathon

‘All Stars de musical’ is net als de film en tv-serie een humoristisch verhaal over vriendschap, volwassen worden en vasthouden aan onbezorgde voetbaluurtjes op zondagmorgen. Het wekelijkse potje voetbal van de vrienden Bram, Mark, Johnny, Peter, Paul, Willem en Hero is echter vooral bedoeld om de groep bij elkaar te houden, want in aanloop naar hun 500ste wedstrijd lijken de verschillen tussen de mannen groter dan ooit. Regisseur Frank Lammers heeft een sterrenteam om zich heen verzameld van topacteurs en nieuwe theaterhelden uit de muziek en tv-wereld: Kees Boot ('All Stars 2'), Jim Bakkum ('Grease'), Levi van Kempen ('GTST'), Lucas Hamming (3FM Serious Talent), Urvin Monte ('GTST'), Mike Weerts ('Voetbalvrouwen'), Alex Hendrickx (tv-serie 'Petticoat'), Jasper Demollin ('Streetlab'). Thomas Acda en David Middelhoff schrijven de muziek.

DI 2 | WO 3 OKT | 20.15 UUR | € 35,-

10

ANJERCONCERT FANFARE BEREDEN WAPENS Tour of Duty - militaire muziek vertelt verhaal van de veteraan

Voor de eerste keer vindt, op uitnodiging van de gemeente Velsen en in aanwezigheid van alle Velsense veteranen (die speciaal worden uitgenodigd!), in ons theater een van de landelijke ‘Anjerconcerten’ plaats. Met de Anjerconcerten zet het Ministerie van Defensie het werk van veteranen (militairen die op missie zijn geweest) in de schijnwerpers. Veteranen vertellen in deze voorstelling over hun uitzendingen en de Fanfare ‘Bereden Wapens’, één van de Nederlandse topgezelschappen op het gebied van militaire muziek, verzorgt de muziek die bij deze verhalen hoort. Solisten Dennis Kroon en Ingrid van den Nieuwenhuizen zingen bekende popnummers uit de Veteranen Top 50.

ZA 6 OKT | 20.15 UUR | € 17,50 RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

11


LANDELIJKE PREMIÈRE

Leerlingen en docenten brengen hitmusical Leerlingen en docenten van het Ichthus Lyceum brengen de wereldberoemde, tijdloze hitmusical ‘Grease’ op de planken. Aan het begin van het nieuwe schooljaar wordt de stoere Danny verrast met de aanwezigheid van een nieuwe leerling ….. de brave Sandy, zijn vakantieliefde! In het bijzijn van hun vriendengroepen – de Pink Ladies en T-birds – durven de twee hun ware gevoelens niet te laten zien. Dat zorgt voor de nodige teleurstellingen, twijfels en andere liefdesperikelen.

Anne van Veen

VR 12 | ZA 13 OKT | 20.15 UUR | € 20,-

PURPER

“Purper blijft trouw aan beproefde recept van muzikale hoogstandjes en kolder.” TELEGRAAF

Fijnbesnaard muzikaal cabaret blijkt een “verademing” Frans Mulder en Erik Brey, de Purpers van het eerste uur, gaan met het muzikale multi-talent Diederick Ensink en singer-songwriter Anne van Veen op zoek naar hun passie, dromen én de af te vinken bucketlist.

De première van de nieuwe show in ons theater staat in ieder geval op onze bucketlist. Zet u de show ook op die van u? Tot Purper!

ZO 7 OKT | 15.00 UUR | € 30,-

IJMUIDER HARMONIE POP PROMS IJHmusementsorkest brengt een avond vol oude en nieuwe pop-hits Alweer voor het vijfde achtereenvolgende seizoen presenteert het IJHmusementsorkest (afdeling lichte muziek van de IJmuider Harmonie) zich met een wervelende show in de Stadsschouwburg. Na de musical- en filmmuziek is het thema nu popmuziek. Michael Jackson, Phil Collins, De Dijk e.v.a. passeren de revue. M.m.v. zanger Patrick de Noord, KOEL koor o.l.v. Robbert van Unnik en dansschool Feel Good Moves.

ZA 3 NOV | 20.15 UUR | € 15,-

ANNE WIL BLANKERS IN BROADWAY-HIT

DRIVING MISS DAISY Met Edwin Jonker in hartverwarmend verhaal over een bijzondere vriendschap Wanneer de 72-jarige Joodse weduwe Daisy Werthan haar auto total loss rijdt, besluit haar zoon een chauffeur in te huren. Maar Miss Daisy zit absoluut niet te wachten op iemand die niet alleen van geloof en afkomst anders is, maar ook van huidskleur. In de beschutte vierkante meters van de auto ontstaat geleidelijk een bijzondere vriendschap tussen de koppige dame en haar chauffeur. Hun verschillen worden minder voelbaar, wat zij delen blijkt belangrijker te zijn dan huidskleur of achtergrond.

DI 16 OKT | 20.15 UUR | € 31,-

12

DE JONGE STEM SHREK

Jeugdmusicalgroep viert 65 jarig bestaan met hitmusical

LOKALE MAKERS

GREASE ICHTHUS LYCEUM

Jeugdmusicalgroep De Jonge Stem viert dit jaar haar 65-jarig jubileum met Shrek the Musical. Een hilarisch sprookje waarin monsters het meisje krijgen, ezels en draken de liefde vinden en waarin prinsessen prachtig zijn! Een heerlijke familiemusical die je laat geloven dat er een gelukkig einde bestaat voor iedereen….

VR 9 | ZA 10 NOV | 20.15 UUR | € 18,50

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

13


LOKALE MAKERS

Spannend Sintverhaal vol dans en lekkere meezingliedjes

Goed nieuws voor alle kinderen in Velsen en omstreken. Ook dit jaar heeft Sinterklaas besloten om direct na zijn aankomst in IJmuiden te blijven logeren, zodat hij op zondagmiddag bij ons in de schouwburg kan zijn. In de enige echte Grote Velsense Sinterklaasshow kom je alles te weten over hoe de opperpiet opperpiet werd. Scènes met chaos, scènes met sinterklaas die ouder wordt en scènes met teveel kapiteins op een schip: er is behoefte aan meer leiding.

HOE DE WINCH DE KERST STAL

Kerst is voor de Hoe’s, de inwoners van het schattige dorpje ‘Hoetown’, de leukste en belangrijkste tijd van het jaar. De Winch is anders. Hij is groen, woont boven op een grote berg met zijn kat Rakkels en heeft een hekel aan kerst. Elk jaar wil hij de feestdagen verpesten voor zijn dorpsgenoten. Totdat er op een dag bijzondere dingen gebeuren….

VR 21 DEC | 19.30 UUR | € 12,50

ZO 18 NOV | 15.00 UUR | € 10,00

OTK - KIJK EENS VERDER DAN JE NEUS LANG IS! (8+) Een humoristische voorstelling over anders zijn en de kunst om jezelf te blijven. Een musical over de bewoners van Neuzenland, waar je iedereen kan herkennen aan hun bijzondere neus. Men loopt er graag met de neus in de wind, maar wat als je er anders uitziet? Hoor je er dan nog wel bij? Bewerking en regie: Loulou Rhemrev

KERSTCONCERT POPKOOR SURPRISING MET SOPRAAN FRANCIS VAN BROEKHUIZEN

Een uniek concert van twee uitersten in de muziekwereld: Popkoor SurpriSing uit Uitgeest o.l.v. Michael van Breemen brengt met dramatisch sopraan Francis van Broekhuizen in een sfeervol Kerstconcert populaire én klassieke kerstnummers ten gehore. Het concert wordt opgeluisterd met een, speciaal voor Popkoor SurpriSing geschreven, Kerstverhaal.

ZA 22 DEC | 20.15 UUR

€ 18,50

DO 29 | VR 30 NOV 19.30 UUR | € 8,00

KOEL CREATIVE PRODUCTIONS

DE GROTE KERSTSHOW 2018

14

KERSTSHOW DANCEWORKS VELSEN

Dit theatrale kerstspektakel trok de afgelopen drie jaar al meer dan 6000 bezoekers! Vier Kerst in de Stadsschouwburg. Zing kerstsongs mee met lokale sterren en geniet van optredens van aanstormende talenten omlijst door een live orkest. We blikken terug op het afgelopen jaar en nemen een kijkje in de keuken van vrijwilligers.

ZA 15 DEC | 20.15 UUR ZO 16 DEC | 15.00 UUR | 20.15 UUR € 12,50

LOKALE MAKERS

SINTSHOW DANCEWORKS VELSEN

MUSICALVERENIGING UNIDOS GAAT FOOTLOOSE!

Na ‘t onbekende ‘The Hired Man’ gaat Musicalvereniging Unidos met de voeten van de vloer voor ‘Footloose’. In een stad waar niet gedanst mag worden, strijden jongeren tegen de gevestigde orde. Met hits als ‘Holding out for a Hero’ en ‘Let’s Hear it for the Boy’ is stilzitten dit keer geen optie.

VR 8 | ZA 9 FEB | 20.15 UUR € 24,00

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

15


LOKALE MAKERS

AHA-PRODUCTIONS ZILT

Grote groep musicalmakers maakt nieuwe musical met bekende musicalsongs Na ‘Niemandslied’ en de Sondheim-uitdagingen ‘Into The Woods’ en ‘Merrily We Roll Along’ brengt AHA-productions nu de musical ‘ZILT’. Een gloednieuw geschreven verhaal met musicalnummers in een nieuwe jas. Cruiseschip de ‘Jellicle’ vaart langs de kust van Italië. Aan boord een temperamentvol gezelschap reizigers. Wanneer de Kapitein besluit bootvluchtelingen te redden, wordt het voor zowel de bemanning als de passagiers een bewogen reis. Een verhaal over mensen, relaties, afscheid, nieuw geluk en hoop, met humor en gevoel gebracht.

STEF BOS & BAND WONDERSCHOON EN BEVLOGEN

Theaterconcert Kern is een mix van nieuwe juweeltjes en favoriete klassiekers Stef Bos is nog altijd een van onze oorspronkelijkste theaterzangers. Pure, poëtische teksten combineert hij met een grote muzikale rijkdom, een prachtige diepe stem en een innemende podiumpresentatie. Daarbij kan Stef als het moet met zijn band groot uit pakken, om daarna een zaal muisstil te zingen. Voor zijn theatertournee ‘Kern’ schreef Stef nieuw repertoire dat hij mixt met zijn favoriete klassiekers. Stef wil er uit zingen wat er in zit. En dat is bij hem veel en allemaal mooi. U zult op vleugels de zaal verlaten!

DO 25 OKT | 20.15 UUR | € 27,50

VR 8 | ZA 9 MRT | 20.15 UUR | € 21,-

EIGENWIJS MUSICAL KIDS

Vrolijke avonturenvoorstelling is nog in aantocht “De musicalkids van Eigenwijs kunnen zo het land in met ‘De Drie Biggetjes’ en dat is geen sprookje!” (Jutter), “Wat een vrolijkheid brengt Eigenwijs (..) Een jeugdvoorstelling boordevol liedjes die nog dagen door het hoofd blijven zingen” (IJmuider Courant). De Eigenwijs Musicalkids broeden nog op wélke vrolijke avonturenvoorstelling zij hun publiek in het nieuwe seizoen gaan voorzetten. De keus wordt later bekend gemaakt. Maar een familiespektakel zal het zeker worden! En de ingrediënten zijn zoals altijd ijzersterk. De ‘kids’ staan nu al te trappelen om straks weer al hun talent uit de kast te halen.

ZA 6 APR | 19.30 UUR | ZO 7 APR | 14.30 UUR | € 18,50

STEEL DE SHOW!

Huur de Stadsschouwburg Velsen De Stadsschouwburg Velsen richt ook dit seizoen weer volop de spotlights op de lokale makers. Naast alle professionele voorstellingen stellen wij ons podium ook heel graag beschikbaar voor bijvoorbeeld amateurgezelschappen, instellingen, scholen, opleidingen en (muziek)verenigingen. Tegen een aantrekkelijk tarief maakt u gebruik van onze zaal, techniek, faciliteiten én kennis. Daarnaast kunnen wij de kaartverkoop voor uw event verzorgen. Wilt u meer informatie over de verhuurmogelijkheden? Kijk op www.stadsschouwburgvelsen.nl of mail naar verhuur@stadsschouwburgvelsen.nl

16

VAN DER LAAN & WOE

PESETAS

Terug wegens groot succes

Van der Laan & Woe brengen met ‘Pesetas’ een avond totaalcabaret die bol staat van de grappen, scènes en muzikale acts. Wie Niels en Jeroen alleen kent van het satirische tv-programma ‘De Kwis’ kan maar beter meteen stoppen met lezen en zo snel mogelijk een kaartje kopen. Want ‘Pesetas’ is een virtuoze reis door de tijd die je alleen gelooft als je erbij bent geweest. Ons publiek wacht opnieuw een avond vol fantastische vondsten in oergeestige sketches en liedjes. Reprise

VR 26 OKT | 20.15 UUR | € 25,-

“Pesetas is een verbluffende multimediale show waarmee Van der Laan & Woe zichzelf overtreffen. Een avond vol fantastische vondsten in oergeestige sketches en liedjes. Je mond valt open van zo veel vindingrijkheid en theatraal vernuft.” VOLKSKRANT

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

17


KOORTS NIEUWE SHOW ALI B

DE ALEX KLAASEN REVUE SHOWPONIES

Cabaretier vertelt vol humor, bravoure en stand up talent

De mooiste verrassing van vorig seizoen

Ali B groeide met zijn geëngageerde personalityshows uit tot een unieke cabaretier. Ali is niet het zoveelste keiharde grappenkanon op niks af. Ali houdt van nuance en is een bruggenbouwer. IJzersterk in de improvisaties met de zaal en vaak onweerstaanbaar in zijn grappige en ontroerende verhalen en raps. In ‘Koorts’ steekt Ali zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij. Nederland is niet ziek, maar heeft wel koorts. Verhitte debatten doen de temperatuur soms hoog oplopen. Maar met koorts begint vaak genezing. Koorts is verplaatst van 22 februari 2018. Deze kaarten blijven geldig.

Sommige voorstellingen zijn zó knap gemaakt, zó muzikaal vernuftig en zó onweerstaanbaar grappig dat je die als theater aan je héle publiek wilt laten zien. ‘Showponies’ is zo’n voorstelling. Dat Alex Klaasen groot was, wisten wij, maar zó’n alleskunner! De pers jubelt: dit is nog niet eerder vertoond. Kom kijken en oordeel zelf. In zang, dans, muziek en sketches gunt Alex met zijn topgroep (o.l.v. Freek Bartels) ons een blik op zijn leven en zijn wereld. Elk lied en elke sketch is een schot in de roos. Reprise

VR 2 NOV | 20.15 UUR | € 25,-

DO 1 NOV | 20.15 UUR | € 35,“E en aaneenschakeling van hoogtepunten” TELEGRAAF

“Z eldzaam geestig en vocaal razend knap” AD

“D e beste show in tien jaar”



DAGBLAD VAN HET NOORDEN

PEUTERFESTIVAL MET THEATERSPEELTUIN VAN 2 – 5 JAAR

DIKKIE DIK & IK Foyer - en zaalprogramma over de jarige oranje kater Dikkie Dik is jarig. De beroemde oranje kater viert dus feest en iedereen is welkom in zijn grote theaterspeeltuin. Kom je ook? Zodra je ons theater binnen komt, stap je al in Dikkie’s kattenwereld. Je mag alles wat katten soms ook mogen: op de gekste plekken liggen (op tafel!) of lopen (over de piano) en zelfs in de gordijnen hangen. Met animaties, projecties en acteurs wordt in onze theaterzaal Dikkie zélf tot leven gewekt in een interactieve voorstelling vol slapstick, (katten) humor en poppenspel.

ZO 4 NOV | 10.30 UUR 14.00 UUR | € 12,50

18


MUGMETDEGOUDENTAND & SUBURBIA

TWEE PROMINENTE TONEELGROEPEN GAAN PRACHTIG OPZIEN BAREN Toneelliefhebbers bieden wij bij ons in huis een zo breed mogelijke staalkaart van het Nederlandse toneel. Zeker nu die liefhebbers niet meer in het Witte Theater terecht kunnen. Mugmetdegoudentand en Theatergroep Suburbia behoren tot de prominente toneelgroepen van ons land. Zij waren allebei al eerder bij ons te zien. Mugmetdegoudentand met ‘Meepesant'(Marc-Marie Huijbregts en Marcel Musters) en Suburbia met ‘Winterbloemen’ (Anneke Blok en Susan Visser) en ‘Neelie!’ (Carine Crutzen). De kennismaking is ons én de beide groepen goed bevallen. Hoog tijd dus voor drie nieuwe voorstellingen uit de kokers van ‘de Mug’ en Suburbia.







Volkskrant "Soepel en hartverwarmend"

Theaterkrant

Parool

Haarlems Dagblad "Heerlijke comedy Aaf Brandt Corstius"

PETER BLOK & AUS GREIDANUS SR. IN ZWARTE KOMEDIE TROOST & ZONEN Ons nieuwe gastgezelschap Theatergroep Suburbia

Na 'Neelie!' is het volgende Suburbia-avontuur 'Troost & Zonen' van Peer Wittenbols, gespeeld door topacteurs uit drie generaties: Aus Greidanus Sr. (vele jaren artistiek leider van Toneelgroep De Appel), Peter Blok, Justus van Dillen en Xander van Vledder. Het stuk: grootvader van 75, zijn zoon van 50plus en twee kleinzoons van begin 30. Opa vult zijn pensioengat als schnabbelsinterklaas, zijn zoon draagt stiekem jurken. De kleinzoons zitten knel in carrières en liefdes. Al jaren hebben zij elkaar niet willen zien. Door een gewelddadige speling van het lot zijn zij opeens op elkaar aangewezen. Even lijkt de familie weer een warm nest. Maar dat is schijn.... Vier mannen, komisch in hun tragiek! Regie: Rob Ligthart ('Winterbloemen').

VR 23 NOV | 20.15 UUR | € 25,-

MARIA GOOS & MARCEL MUSTERS IN SMOEDER

Legendarische toneelbelevenis: persoonlijk en komisch

LIES VISSCHEDIJK & MARCEL MUSTERS IN BUIK Sterrenregen voor hilarische broer-zus-komedie Mug met de Gouden Tand: leverancier van toptoneel. Eindelijk in Velsen! Met twee juweeltjes. In april met ‘Smoeder’, maar nu eerst met ‘Buik’, een nieuw schot in de roos van Aaf Brandt Corstius. Broer en zus, veertigers. Tijdens een weekendje Texel wil hij haar strikken als draagmoeder voor hem en zijn vriend. Zij wil zijn toestemming voor de euthanasie van hun moeder. Resultaat: een zeer komische en hilarische voorstelling. Lies en Marcel spelen hartverwarmend. Tussen bakken lasagne en spelletjes triviant worden leven en dood afgewogen.

Een fameuze voorstelling uit het Mugmetdegoudentandrepertoire keert terug in de schijnwerpers: 'Smoeder'. Toneelschrijfster Maria Goos en acteur Marcel Musters maakten en speelden de voorstelling in 2004. Op het toneel praten zij over hun overleden Brabantse moeders. Zó mooi en levensecht dat zij uiteindelijk die moeders worden. Na vijftien jaar brengen Maria en Marcel hun bejubelde ‘Smoeder’ in een paar fijne theaters terug. Vooral in Brabant, maar gelukkig ook bij ons. Wij zijn er trots op.

DI 9 APR | 20.15 UUR | € 26,50

DI 6 NOV | 20.15 UUR | € 22,50

20

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

21


WËRËLDBAND D

80

LSEN

S TA

SS

EUMSHO

VE

JU

IL

W

B

voor de allerlaatste keer hitshow Släpstick

CHO

UWBU

RG

De Wërëldband en Velsen. Die horen bij elkaar. In de Velsense catacomben werden de Wereldband-jongens 15 jaar geleden voorgesteld aan het fameuze duo Mini & Maxi. Vanaf toen begon de carrièremolen te draaien. ‘Släpstick’ is de voorlopige kroon op hun werk. De pers overlaadde de show met een sterrenregen. Vanaf het prestigieuze Edinburgh-festival 2017 is de internationale doorbraak een feit. Nog één keer komt ‘Släpstick’ naar Velsen. Omdat de Wërëldband met deze topshow niet in ons jubileumjaar mag ontbreken. Speciaal voor de gelegenheid breien de heren er een extra feestelijke finale aan. Reprise

LATE LENTE

MET ELLEN PIETERS, GUIDO SPEK & SJOERD PLEIJSIER Kees Prins regisseert brutale tragikomedie met wereldberoemde jazz-songs

WO 14 NOV | 20.15 UUR € 25,-

“Diepe buiging voor het vakmanschap” TROUW

“Een fenomenale voorstelling” DE VOLKSKRANT

TIM FRANSEN

JE KOMT SUPERLATIEVEN TE KORT TELEGRAAF

''De vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten'' In 2014 won hij het VARA Leids Cabaret Festival en voor zijn debuutprogramma ‘Het failliet van de moderne tijd’ werd hij in 2016 met de Neerlands Hoop onderscheiden. Daarna ging het héél hard met Tim. Hij stond in één klap in de grote theaterzalen. Het grootste cabarettalent van 2016 lanceerde vorig seizoen zijn tweede solo: ‘Het kromme hout der mensheid’. Volgens de pers “een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma, een fantastische opvolger van zijn debuut”. Tim geeft de dolende mens een sprankje hoop! Reprise, nieuw in Velsen

DO 15 NOV | 20.15 UUR | € 19,50

22

Ellen Pieters is een van onze meest talentvolle theatervrouwen die een groter publiek verdient. Laatste wapenfeit: de rol van Adèle Bloemendaal in de musical ‘De Grote Drie’. Daarnaast schitterde zij op tv in 'Koefnoen', 'Kopspijkers', 'Het Klokhuis' en 'De Gouden Eeuw'. Die Ellen dus. Die zó graag in een Bette Midler-achtige rol wil schitteren. Van een oudere theaterster die verliefd wordt op een veel jongere man. Die rol schreef Koefnoen-schrijver Jeremy Baker op haar lijf. Ellen hoeft ‘m alleen nog maar te spelen. Onder regie van alleskunner en ex-Jiskefet Kees Prins. Met o.a. Guido Spek (GTST) en Julia Herfst.

VR 16 NOV | 20.15 UUR | € 27,50

MARC-MARIE HUIJBREGTS OUDEJAARS 2018

Betoverend kwetsbaar. Een heerlijke verteller die zijn wonderbaarlijke observaties en gebeurtenissen smakelijk weet te verwoorden. In een aanstekelijke spreekstijl vol onafgemaakte zinnen, zijpaadjes en verrassende wendingen. De Oudejaars 2018 'Onderweg naar morgen' wordt live op 31 december vanuit de schouwburg in Tilburg uitgezonden. Zo lang hoeft u niet te wachten. Marc-Marie is al onderweg naar morgen en neemt graag met zijn Velsense fans de proef op de som. Het jaar op een rij. Waar gaan wij naar toe en waar komen wij vandaan?

ZA 17 NOV | 20.15 UUR | € 26,MET OLIEBOL & BUBBELS VOOR € 6,- BIJ TE BOEKEN


VRIENDINNENSERIE: 3 AVONDEN UIT MET 2 KEER EEN DINER Wil jij er weer eens even helemaal uit met je beste vriendin(nen), zus, collega of buurvrouw? Dan is een mooie theatervond gecombineerd met een smakelijk theatermenu in twee lokale toprestaurants zo gek nog niet. De vriendinnenserie bestaat uit drie voorstellingen (incl. pauzedrankje) en twee theatermenu’s (excl. drankjes).

SERIE 1 GELUKSZOEKERS € 139,- SERIE 2 STERRENTEAM € 149,EXPEDITIE EILAND | wo 21 nov | pag. 25 Incl. theatermenu Augusta

ALL STARS | wo 3 okt | pag. 10 Incl. theatermenu in Augusta

GUILTY PLEASURES | vr 11 jan| pag. 35 Incl. ‘Fout’ feest na afloop

SINGLE CAMPING | za 2 mrt| pag. 54 Incl. theatermenu in Denk

MRS EINSTEIN – WANTED | do 16 mei | pag. 74 Incl. theatermenu DenK

ROMY MONTEIRO | wo 1 mei | pag. 69

EXPEDITIE EILAND

MUSICAL KNIPOOGT NAAR EXPEDITIE ROBINSON Spannend en vooral komisch - gespeeld door musicaltoppers

Na 'Vamos!' maakt Rick Engelkes een nieuwe feel good-musical. Het volkse gezin Ten Kate, het arrogante gezin Van Stirum-Vinkesteijn en de ingedutte familie Kuipers geven zich op voor ‘Expeditie Eiland’. Zij leggen hun lot in handen van presentator Ruud Salomons (Joey Schalker) en gaan voor de grote hoofdprijs: het winnen van het eiland én 1 miljoen euro! In een wirwar van beproevingen bevinden de kandidaten zich in steeds vreemdere situaties. Met o.a. Jelka van Houten ('De Marathon')/Renée van Wegberg ('Liesbeth, de musical'), John Buijsman ('De Marathon'), Ferry Doedens ('GTST') en Lone van Roosendaal ('Heerlijk duurt het langst').

DI 20 | WO 21 NOV | 20.15 UUR | € 42,50

24

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

25


DE PARELVISSERS

YENTL EN DE BOER Nieuwe verrassende liedjes & bizarre verhalen en personages

Twee seizoenen trokken Yentl Schieman en Christine de Boer volle zalen met hun debuutvoorstelling ‘De Snoepwinkel is gesloten’. Zelfs Theater Carré lag aan hun voeten. Hun grootste troef: originele verrassende liedjes en gaaf harmoniërende zangstemmen. Met één zo’n liedje wonnen zij in 2014 zelfs de Annie M.G. Schmidt-prijs. Yentl en De Boer: wat een aanwinst voor het vaderlandse cabaret. Geestig en ontroerend tegelijk. IJzersterk in muzikaliteit én zotternij. ‘Magie’: een nieuwe show in muzikale hoogglans.

CHARKOV STAATS OPERA THEATER Befaamd Oost-Europees operahuis pakt uit in Bizet’s meesterwerk

DO 22 NOV | 20.15 UUR | € 24,-

80

URG VE

EN

OW

WB

SH

OU

ZO 25 NOV | 15.00 UUR | € 39,50

BILEUM

H

“Wat een entertainer” DE VOLKSKRANT

JU

STADSSC

“Ratzke is surreal, funny and musically sublime” THE STAGE LONDON

Aan de ‘Traviata’ van dit befaamde Oost-Europese operahuis bewaren wij geweldige herinneringen. In een uitverkochte zaal zaten wij vorig jaar weer eens ouderwets op de puntjes van onze stoelen. Overrompelend mooi, stijlvol muziektheater! Voor de operaliefhebbers halen wij graag de opvolger in huis: ‘De Parelvissers’. De opera van hét duet: ‘Au fond du temple saint’. En er volgen meer schitterende scènes, aria’s en duetten. Met fraaie klankkleuren en soms felle contrasten tovert Bizet het tropische Ceylon tevoorschijn, waar twee vrienden strijden om één betoverend meisje. Met groot live orkest o.l.v. Jeroen Weierink. Gezongen in Frans, Nederlandse boventiteling.

LS

“Dieser Bühnenmensch ist die absolute Wucht” DE WELT “A must see” NEW YORK PRESS

SVEN RATZKE

MET DORONA ALBERTI

EXTRAVAGANTE DUITS-NEDERLANDSE THEATERSENSATIE Internationaal fenomeen betovert met zijn glamour, humor een steengoede muziek In ons jubileumseizoen mag nostalgie ook een mooie plek krijgen. En een beetje diva-gedrag maakt het alleen maar leuker. Daarom halen wij Sven Ratzke naar Velsen. Al meer dan 20 jaar een fenomeen in de internationale showwereld. Uitgedost in glamorous outfits combineert Sven hilarische conferences met steengoede muziek van Brecht, Weill, David Bowie en Lou Reed tot de beste singer-songwriters van nu. Om deze jubileumshow nog feestelijker te maken neemt Sven Ratzke Dorona Alberti (zangeres van Gare du Nord) mee. Zij zingt voor ons diverse Duitse schlagers en voorziet deze ‘al kietelend van een frisse nieuwe jas’.

DÉ THRILLERMUSICAL VOOR 12+

Mel Wallis de Vries, succesvolste jeugdauteur van dit moment! Op een school plegen drie jongeren kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en kennen elkaar amper. Voor de politie is het een trieste samenloop van omstandigheden. Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een briefje dat alles verandert: “Jij bent de volgende….”. Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet zij een schokkende ontdekking. Beleef Mel’s bestseller nu live in het theater! Door de makers van ‘BOY 7’, ‘Vals’ en ‘Shock’. Regie: Daniel Cohen. Met Wieneke Remmers, Ridder van Kooten e.a.

DI 27 NOV | 19.30 UUR | € 18,-

ZA 24 NOV | 20.15 UUR | € 25,-

26

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

27


VAN DE KOELE MEREN DES DOODS

Regisseur Ger Thijs levert nieuwe toneelklassieker af Met Ger Thijs, een van de grootste smaakmakers van het Nederlandse toneel, hebben wij een bijzondere band. Want diverse succesvoorstellingen uit zijn koker werden op óns toneel gerepeteerd en ‘geboren’. Vol trots tonen wij Ger’s nieuwste: zijn bewerking van de literaire klassieker ‘Van de koele meren des doods’. Een meeslepend verhaal over het levenslot van een intelligente en gevoelige jonge vrouw die de ware liefde én de zin van haar leven zoekt. Toptoneel dat er toe doet!

LEBBIS

Naar de roman van: Frederik van Eden. Tekst en regie: Ger Thijs Met: Willem Voogd, Hanne Arendzen, Reinier Bulder, Vincent Croiset, Tijn Docter, Ella van Drumpt en Marliz van Til.

VURIG EN GEËNGAGEERD IN DE BOVENGRENS

DO 6 DEC | 20.15 UUR | € 32,50

Wat Lebbis betreft moeten wij ‘boven een beetje fris blijven’ en niet vastroesten. Met sterke analyses en fris-briesende commentaren houdt hij ons graag wakker want vastroesten leidt tot hebzucht en afgunst. Kwaaier kun je hem niet krijgen. Lebbis wil een betere wereld en mensheid. In ‘De Bovengrens’ gaat het dáár over. Waar gaan wij heen? Schieten wij ons doel voorbij. Teveel eten en veiligheid kan ook saai zijn! Lebbis houdt van een beetje sarren, maar nooit zonder argumenten. Reprise, nieuw in Velsen

ZA 1 DEC | 20.15 UUR | € 24,-

THE STORY OF THE DUBLINERS GROTE HIT OP LONDENSE WEST END Bejubeld eerbetoon aan 50 jaar Ierse muziek In onze internationale programmering brengen wij de Engelse show ‘Seven Drunken Nights’ die op het Londense West End al volle zalen trok en onder een sterrenregen werd bedolven. Geniet van het muzikale levensverhaal van de legendarische Ierse groep The Dubliners. Ierlands ‘favoriete zonen’ stonden meer dan vijftig jaar aan de top van de Ierse muziek en leverden ontelbare hits af, zoals ‘The Wild Rover’, ‘Whiskey in The Jar’ en uiteraard ‘Seven Drunken Nights’. “Don’t Miss It” schreef The Irish World! Ooit stonden de échte in Velsen. Nu komen zij een beetje terug.

Met Ierse whiskey proeverij* 28

DI 4 DEC | 20.15 UUR | € 35,*Ierse whiskey proeverij door Richard Zeewijck. Voor € 15,- inclusief hapjes om 19.00 uur bij te bestellen.

JANDINO’S JUDESKA IS BACK!

Het Huis van Asporaat presenteert Judeska in de TBS-kliniek Jandino is terug! Niet met een cabaretsolo, maar met een klucht over zijn populaire alterego Judeska. Er is bijna niemand die de luidruchtige Judeska niet kent. Ondanks het lastige karakter van Jandino’s typetje heeft zij vele harten veroverd. Maar nu heeft zij het echt te bont gemaakt. Na meerdere aanvaringen met de wet, persoonlijke beledigingen en fysieke aanvallen, heeft de rechter besloten dat zij achter slot en grendel moet. In deze knotsgekke klucht wordt Judeska opgesloten in een TBS-kliniek. Lukt het om van haar een beter mens te maken of heeft het personeel (én het publiek) straks zelf therapie nodig?

VR 7 DEC | 20.15 UUR | € 28,50


A TRIBUTE TO

FREDDIE MERCURY & QUEEN Hitshow Mercury Rising is a trip down memory lane

Het 13-koppige gezelschap Mercury Rising uit België maakt internationaal furore met hun waanzinnige tribute aan de legendarische band Queen en hun excentrieke frontman Freddie Mercury. Met rockband, strijkkwartet, backing vocals en een operazangeres neemt zanger William Neo (die met gemak het stembereik van Freddie Mercury evenaart) ons mee langs alle grote wereldhits: ‘I Want To Break Free’, ‘Don’t Stop Me Now’, ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Killer Queen’, ‘Barcelona’… en nog zoveel meer.

ANÚNA - DE ULTIEME KERSTBELEVING Adembenemende loepzuivere a capella van fameuze Ierse zanggroep

Als het over ontroerend mooie koorzang gaat, liggen bij de Ierse zanggroep Anúna nog steeds onze dierbaarste herinneringen. Engelenzang van ongeëvenaarde klasse, dat is het. Met een meerstemmigheid die een enorme geoefendheid en discipline verraadt. Wij halen Anúna graag naar Velsen om u in kerstsfeer te brengen. Dat kan de groep als geen ander. Onder leiding van Michael McGlynn excelleert Anúna zowel in het traditionele als het eigentijdse klassieke muziekgenre. Het kerstprogramma bevat bekende kerstliederen zoals ‘Silent Night’ en ‘Away in a manger’, afgewisseld met Gregoriaanse ‘chants’ en meer eigentijdse songs.

ZO 9 DEC | 15.00 UUR | € 28,-

ZA 8 DEC | 20.15 UUR | € 27,50

DOLF JANSEN

STORMT HET JAAR UIT

VUILE HUICHELAAR

Rake observaties in het schijnsel van ‘ouwejaar’

MEEZING-KERSTSHOW VERNIEUWD!

In december maken wij graag plaats voor de man die de meeste oudejaars op zijn naam heeft staan. Al meer dan 25! Hogesnelheidscabaretier Dolf Jansen vuurt jaarlijks zijn spervuur af om ons op de valreep wakker te schudden en vooral te vermaken. In ‘Beeldenstorm’ stormt Dolf o.a. langs fake newsoutlets en de tweets van bevriend staatshoofd Trump. Met fantasie, lef, heel veel humor, poëzie én publieksparticipatie tot in de garderobe.

Kom de kerstdagen alvast inzingen met ma, buurvrouw of vriendin

Wat doen wij met ma met kerst? Hoe imponeer ik mijn schoonmoeder met een kerstkalkoen? En meer van die feestelijke december-problemen. De dames van Vuile Huichelaar ontdekten twee jaar geleden hét recept voor een goed begin van de feestmaand: een vrolijke meezing-kerstshow vol klassieke, swingende, tenenkrommende en tranentrekkende kerstliedjes. Aangevuld met hilarische filmpjes en rake conferences. Een uitverkochte zaal zong meteen het dak er af. Kom met ma, schoonzus, buurvrouw, vriendin of collega bij ons de feestdagen inzingen. Dan komt de rest vanzelf goed. Reprise

30

DI 11 DEC | 20.15 UUR | € 25,-

WO 12 DEC | 20.15 UUR | € 25,MET OLIEBOL & BUBBELS VOOR € 6,- BIJ TE BOEKEN

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

31


SOWETO GOSPEL CHOIR 100STE VERJAARDAG

YOUP VAN ’T HEK Speelt ‘Met de kennis van nu’

Samen met zijn vaste muzikant Rens van der Zalm komt hij langs om u én zichzelf bij te praten over alles waar het volgens hem om gaat in het leven. Youp hangt zijn show op aan een van de meest gebezigde termen van dit moment: ‘met de kennis van nu’. Blunderende politici proberen er iets mee recht te praten. Youp zal je het nooit horen zeggen. Volgens hem hoort blunderen namelijk bij het leven. In elk geval bij zijn leven. Youp praat liever alles nog krommer dan recht. Dan valt er nog wat te lachen ook.

NELSON MANDELA

Zuid-Afrikaanse vrolijkheid en ontroering door Mandela’s lievelingskoor

DI 18 | WO 19 | DO 20 DEC | 20.15 UUR

Zij werkten al samen met U2, Stevie Wonder en Aretha Franklin, wonnen meerdere Grammy Awards, waren de favoriete zangers van Nelson Mandela én Oprah Winfrey is nog steeds een van hun grootste fans. Wat wil je nog meer! De nieuwe zangshow ‘Freedom’ staat in het teken van Nelson Mandela. In uitbundige Afrikaanse uitdossing wordt een mix gebracht van Afrikaanse gospel, opzwepende vrijheidsliederen en internationale klassiekers. Een feel good-belevenis vol vrolijkheid en ontroering op de valreep van het oude jaar.

€ 29,MET OLIEBOL & BUBBELS VOOR € 6,- BIJ TE BOEKEN

KERSTVAKANTI

CHINEES NATIONAAL CIRCUS

E TIP!

ZO 30 DEC | 14.30 UUR € 36,-

Ongelooflijke acrobatiek in jubileumspektakel voor jong en oud

In de grote jubileumshow van het wereldberoemde Chinees Nationaal Circus kunt u genieten van trapeze-artiesten met slangenlijven, jongleurs, acrobaten, illusionisten, evenwichtskunstenaars en nog veel meer. Met hun eeuwenoude, van generatie op generatie, overgedragen kunsten tonen de Chinese alleskunners hun eenheid van lichaam, geest en ziel. Niet alleen met hun razendknappe acrobatiek maar óók met magie en humor. Een theaterfeestje voor jong en oud!

ZO 23 DEC | 15.00 UUR | € 26,50 | T/M 12 JR € 16,50

HUUB STAPEL IN

DE WAARHEID Met Johanna ter Steege in originele komedie over twee ontrouwe stellen Het fenomeen Huub Stapel. Steracteur uit onze eredivisie. Als groot acteur áltijd sterk, maar in het komediespel kan Huub helemáál uitpakken. Dat gebeurt in ‘De Waarheid’. Het nieuwste stuk van dé toneelschrijver in Europa op dit moment: Florian Zeller. Een originele komedie over ontrouw: Michel heeft een affaire met de vrouw van zijn beste vriend. Bij haar knaagt het schuldgevoel, bij hem knagen de leugens niet. Hoe nu verder? Ook met Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck. Regie: Gijs de Lange. Try out

ZA 5 JAN | 20.15 UUR ZO 6 JAN | 14.30 UUR | € 29,-

32

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

33


Vera Mann

JON VAN EERD

Met: Kim Pieters,

Met live orkest, Vera Mann, Anne-Mieke Ruyten, Hugo Haenen e.v.a.

Peggy Vrijens,

Jon van Eerd, de koning van de lach, combineert dwaze verwikkelingen, gekke capriolen en gierende dialogen met dolkomische maar ook prachtige shownummers. Jon doet niets liever! Op basis van de bekende Engelse komedie 'De Tante van Charlie' schreef hij met West End- en Broadwaycomponist Michael Reed de komische musical 'Charley'. Een show vol zotte verwikkelingen waarin Jon zich met allerlei toeren moet voordoen als de tante van Charley! Volgens Jon zult u het theater schaterend verlaten en de liedjes nog lang in uw hoofd meezingen.

Milena Haverkamp en

Ruben Heerenveen, operazangeres Aylin Sezer

NA AFLOOP ‘FOUT’ VROUWENFEEST

DI 8 | WO 9 JAN | 20.15 UUR | € 39,-

DE WERVELENDE NIEUWE SHOW VAN

THE MAGIC OF JEANS! ‘Wervelende zang, dans en een spannende collectie popsongs zorgen voor kokende feeststemming’, Jacques J. D’Ancona bekroonde de vernieuwde Jeans-show van Velsense producent Marc Schultheis met vier sterren. Met live band en een nieuwe cast wordt u in de nieuwste Jeans - ‘Blame it on the Boogie’ meegenomen op een swingende reis langs diverse muziekstijlen en grote wereldhits. Stil zitten zal onmogelijk zijn! ‘Put on your dancing shoes, come on down and boogie with us all night long!’

DO 10 JAN | 20.15 UUR | € 29,50

34

POWERVROUWEN NIEUWE STIJL Linda-kopstuk Roos Schlikker schrijft Guilty Pleasures

De Powervrouwen horen zeker in ons jubileumseizoen. Jarenlang waren zij goed voor theaterspektakels vol rake humor, verankerd in de typische vrouwenzaken. De koek leek even op. Maar na de laatste Powervrouwen-oude stijl is de weergaloze opvolger precies op tijd. Nieuwe schrijvers (Roos Schlikker en Erris van Ginkel) en nieuwe sprankelende actrices. Thema dit jaar: “kan niet bestáát niet”. Een gelukkige vrouw is een schaamteloze vrouw die staat voor wat zij wil. In een hilarische voorstelling met sketches en liedjes gaan de Powervrouwen op zoek naar datgene waar zij zich het meest voor schamen, maar wat ze stiekem toch het lekkerst vinden. En dat wordt na afloop gevierd met een heerlijk Fout Feest in de foyer!

VR 11 JAN | 20.15 UUR | € 28,50

35

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

35


BUMBA

Nieuwe feestelijke Bumba-show voor de allerkleinsten (1+) Voor hun verjaardag krijgen Lies en Lars een magisch wonderboek. Als zij dit boek open maken, stappen zij zomaar een Bumba-circuswereld binnen. Zij ontmoeten Bumba en al zijn vriendjes: Bumbalu, Barry de leeuw, Kiwi de vogel, Poppa de aap, Tumbi de olifant, Nanadu en baby. Samen leren zij tellen, dansen zij op hun favoriete liedjes en maken zij er een heel speciaal verjaardagsfeest van! Dankzij het aangepaste licht- en geluidsniveau is deze show geschikt voor de allerkleinsten!

ZO 13 JAN | 13.30 UUR | 16.00 UUR | € 17,50 FOTO! NA AFLOOP MET BUMBA OP DE

LONNEKE DORT WINNARES SONNEVELDPRIJS ERIK VAN MUISWINKEL BRENGT DE OPLOSSING Rake grappen en hilarische verhalen

"Cabaret waar je nog lang over napraat" (NRC). Erik van Muiswinkel bewees met zijn vorige solo’s het publiek in te kunnen palmen met een sterke mix van scherpe grappen en onweerstaanbare imitaties. Zijn ijzersterke, geëngageerde cabaret leverde hem ook nog eens in 2014 de cabaretprijs Poelifinario op. In ‘De Oplossing’ gaat hij terug naar de basis, opnieuw nadenken, huiswerk maken, alle ramen en deuren van zijn leven open gooien. Met een stroom van enerverende en hilarische verhalen als resultaat.

ZA 12 JAN | 20.15 UUR | € 24,-

Duoprogramma van Velsens cabarettalent met Maarten van den Berg

Wat waren wij trots dat de winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival uit ons eigen Velsen kwam. De Sonneveldprijs-jury was zeer lovend: “Lonneke staat ‘laid back’ op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Zij heeft sterke liedjes en begeleidt deze met gortdroge mimiek.” Hoogste tijd om ons cabaretpubliek kennis te laten maken met Lonneke Dort. Om de avond nog leuker te maken, presenteren wij u 'Alleen pinguins zijn zwart-wit' van nog een ander cabarettalent: Maarten van den Berg. Hij schrijft mee aan ‘Zondag met Lubach’ en zijn eigen cabaretstijl valt op door slimme, scherpe en harde grappen.

DI 15 JAN | 20.15 UUR | € 17,50

37


GLUREN BIJ DE HAARLEMSE THEATERBUREN Een aantal voorstellingen bij onze Haarlemse theaterburen is zó bijzonder dat wij u hier ook graag kaarten voor aanbieden. De Stadsschouwburg Haarlem en de Philharmonie doen dat op hun beurt ook aan hun publiek voor exclusief, bijzonder theateraanbod in Velsen. De wederzijdse verkoop wordt al jaren door de Haarlemse en Velsense theaterbezoekers als een mooie service ervaren.

SCROOGE - GEEN CHRISTMAS CAROL JUBILEUMVERSIE VAN DE HAARLEMSE FAMILIEKERSTSHOW Deze kerstvakantie is een bijzondere versie van Dickens ‘A Christmas Carol’ in de jarige Stadsschouwburg Haarlem te zien. Het verhaal van de vrek Scrooge wordt op z’n kop gezet door een team van Haarlemse theatermakers. Wij bevinden ons in een theater in Dickensiaanse tijd waar audities worden gehouden voor 'A Christmas Carol' onder leiding van twee zure Haarlemmers, gespeeld door Bert Bunschoten en Wigbolt Kruijver (Het Volk). Vanuit deze setting komen wij terecht in de huidige tijd, in de moderne stad met al haar problemen en uitdagingen. Met verder o.a. Joy Wielkens, Dennis Rudge, Ocobar, vele amateurs. STADSSCHOUWBURG HAARLEM | WO 2 JAN | 20.15 uur € 30,- (incl. drankje en gardobere)

U KRIJGT EERSTE-RANG-KAARTEN. DEZE WORDEN ONG. EEN WEEK VOOR DE VOORSTELLING THUIS GESTUURD

SCHOUWBURGEN HAARLEM EN VELSEN WERKEN SAMEN AAN EEN MOOI AANBOD

HAARLEM

HAARLEM

SCHOUWBURGEN HAARLEM EN VELSEN WERKEN SAMEN AAN EEN MOOI AANBOD

NEDERLANDS PHILHARMONISCH ORKEST

Jubileum Kersjes Fonds met werk van Tsjaikovski, Saint-Saëns, Smetana en Mozart Anton Kersjes was jarenlang dirigent van het Amsterdams Philharmonisch Orkest, voorloper van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het fonds dat zijn naam draagt, bestaat 25 jaar en viert dat met een feestelijk concert waarin enkele door het Kersjes Fond ondersteunde veelbelovende musici hun opwachting maken: o.a. Rosanne Philippens, Frederieke Saeijs en Dana Zemtsov. Dirigent van concert 'Geliefde Klassiekers': Karel Deseure en Jan Wierzba. Met om 13.55 uur muziekcafé met interview. PHILHARMONIE GROTE ZAAL | ZO 10 FEB | 14.30 uur | € 38,- (incl. drankje en gardobere)

PAS DE DEUX - SCAPINO BALLET ROTTERDAM & MICHIEL BORSTLAP Na een succesvolle tour, lovende reacties én een nominatie voor de Zwaan - de Nederlandse Oscar van de dans – voor danseres Jozefien Debaillie is ‘Pas de Deux’ terug. ‘Pas de Deux’ is een fascinerend dansconcert waarin twee werelden samenkomen: de live pianomuziek van Michiel Borstlap is kristalhelder en imposant door haar eenvoud en harmonie. De dans van Ed Wubbe is expressief en ontregelend. STADSSCHOUWBURG HAARLEM | VR 22 MRT | 20.15 uur € 35,- (incl. drankje en gardobere) “Bijzonder aangenaam, lichtvoetig, sereen en contemplatief ”  VOLKSKRANT

NEERLANDS HOOP IN BANGE DAGEN 50 JAAR FREEK DE JONGE - 20 JUNI 1969

Op de dag af 50 jaar na de eerste betaalde voorstelling van ‘Neerlands Hoop In Bange Dagen’ in Haarlem, neemt Freek de Jonge ons bij de hand door tien jaar rock & roll cabaret. Bram en Freek zetten de gezapige Nederlandse kleinkunst op stelten en denderden met sneltreinvaart de Nederlandse theaters binnen. ‘De Week van Freek’ is een absolute must voor de fans van het eerste uur. STADSSCHOUWBURG HAARLEM | DO 20 JUN | 20.15 uur € 28,- (incl. drankje en gardobere)

U KRIJGT EERSTE-RANG-KAARTEN. DEZE WORDEN ONG. EEN WEEK VOOR DE VOORSTELLING THUIS GESTUURD


“Dat de cabaretiers meer dan ooit zichzelf zijn, maakt deze voorstelling tot een van hun beste van de afgelopen vijftien jaar.” Algemeen Dagblad

VELDHUIS & KEMPER Meer dan ooit zichzelf in topshow Geloof ons nou maar

Remco en Richard schuimden de afgelopen vijftien jaar de theaters af met acht voorstellingen. Toen vonden zij het tijd voor een verfrissende pauze. Na een dik jaar staken zij de koppen weer bij elkaar. Een nieuwe show lonkte. Onderwerpen genoeg zou je zeggen, want de wereld staat in brand. Ondanks die wereld werd ‘Geloof ons nou maar’ hun meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. Confronterend, heel grappig en verrassend ontroerend. Het AD gaf vijf sterren: “een van hun beste van de afgelopen vijftien jaar”. Reprise

VR 18 JAN | 20.15 UUR | € 26,-

TON KAS

MEESTERLIJKE MOPPENTAPPER Kakmaker: grappen voor de sterke maag

Sinds Ton Kas (als komisch acteur bekend van o.a. '’t Schaep”) zijn moppentrommel in 2013 opende, zijn de kaarten voor zijn moppenshows niet aan te slepen. Met zijn perfecte timing, intonatie en acteertalent schudt Ton ogenschijnlijk moeiteloos de moppen uit zijn mouw. Zonder dubbele lagen, rechttoe rechtaan humor, zoals je die in een kroeg of op een camping verwacht. Gortdroog, politiek incorrect, (vrouw) onvriendelijk, maar bovenal hilarisch. Na twee minuten gaat u overstag en tijdens deze avond onbekommerd lachen. Reprise

ZA 19 JAN | 20.15 UUR | € 24,50

STAATSBALLET VAN TATARSTAN

HET ZWANENMEER Betoverend sprookje vol adembenemende sprongen en eindeloze pirouettes

Dit jaar geen 'Notenkraker' met kerst. Maar hartje winter wél een andere magische balletklassieker. Op Tsjaikovski’s onvergetelijke muziek zwemmen de zwanen van het Staatsballet van Tatarstan. “Een corps de ballet en solisten waar menig West-Europees gezelschap jaloers op kan zijn” (Telegraaf), “Geweldig staaltje van ballettechniek” (Brabants Dagblad). ‘Het Zwanenmeer’ vertelt het beroemde liefdesverhaal van prins Siegfried en Odette, die door een boze tovenaar in een zwaan is veranderd. Een betoverend sprookje vol fraaie decors, adembenemende sprongen en eindeloze pirouettes. Voor jong en oud!

DO 24 JAN | 20.15 UUR | € 35,-

“Met haar zangtalent, humorvolle observaties, poëtische teksten en sterke spel pakt zij je volledig in” TELEGRAAF

LOUISE KORTHALS

Winnares Neerlands Hoop en Sonneveldprijs met nieuwe show Alles is er Eén keer in de zo veel tijd staat er een talent op dat monden doet open vallen en overal jubelstemming teweeg brengt. Louise Korthals is zo iemand. In ‘Alles is er’ gaat zij de muzikale confrontatie aan met alles. Schuurt zij langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Muziek o.l.v. Erik Verwey.

VR 25 JAN | 20.15 UUR | € 20,-

41


AFTRAP VAN DE ZINGENDE STAD “g elikt en toegankelijk, dansspektakel” PAROOL “f raaie visuele effecten” NRC

CHOREOGRAAF DAVID MIDDENDORP FLIRT WITH REALITY Onwerkelijke combinatie van moderne dans en techniek

80

N

WBURG VEL

Najaar 2019 organiseren wij in het kader van ons 80-jarig jubileum een groot muziekproject: DE ZINGENDE STAD. Dat er muziek zit in Velsen weten wij. Het is óók waar dat iedereen kan zingen én dat zingen heel gezond is. Voor lichaam en geest. Daarom doen wij het dus. In en om ons theater wordt er tijdens DE ZINGENDE STAD straks uit volle borst gezongen. En u kunt méédoen. U leest en hoort daar later nog veel over. Eerst doen wij de aftrap. Voor die aftrap selecteren wij alvast TACHTIG Velsenaren die meedoen aan de cabareteske muziektheatervoorstelling ‘De Klap van de Korenmolen’. Muzikale spil is cabaretier Ernest Beuving. Ernest verwierf zijn eerste roem met het cabaretduo Ernesto & Marcellino waar later ook Wilfried Finkers (broer van…) bij aansloot. Ernest viel toen al op met zijn rake imitaties, geweldige zangstem, droge, originele humor en bijzondere liedjes. In ‘De Klap van de Korenmolen’ laat hij zien wat hij (zoveel jaar na dato) nog steeds waard is. In een half concert/half cabaret-show zet hij, ondersteund door de tachtig zingende Velsenaren, de zaal op z’n kop. Met een hilarisch concert, pareltjes van liedjes en knotsgekke persiflages.

ZA 26 JAN | 20.15 UUR | € 20,-

OW

CH

OU

SE

J

STADSS

Cabaretier Ernest Beuving met 80 Velsenaren

ILEUM UB SH

DE KLAP VAN DE KORENMOLEN

Naast hitvoorstellingen op De Parade, Oerol en Lowlands werd hij wereldberoemd met zijn finaleplek bij ‘America’s Got Talent’. Ook ons publiek was ´Middendorphed!´ na het zien van ´Blue Technology´. Zo onwaarschijnlijk mooi kan live dans samensmelten met levensgrote videoanimaties en vliegende drones. David levert met zijn groep de langverwachte opvolger af: ´Flirt with Reality´. Een nieuw spektakel waarin dansers hun zwaartekracht bestrijden met synchroon geprojecteerde videoanimaties en dansende drones, die de realiteit behoorlijk (soms letterlijk) op z’n kop zetten. Een flirt met de werkelijkheid!

DI 29 JAN | 20.15 UUR | € 22,50

TINEKE SCHOUTEN NIEUWE REVUE VOL HOOGTEPUNTEN

Koningin van de lach poetst met 7 koppig live orkest haar hoogtepunten op Als revuekoningin zit zij nog steeds stevig op haar troon. In ruim 35 jaar maakte zij bijna 25 shows vol kolderieke typetjes, waarvan Bep Lachebek misschien wel de populairste werd. Voor haar nieuwe show keert Tineke haar schatkist vol dierbare hoogtepunten om. Haar favoriete typetjes, liedjes en sketches poetst zij op en voorziet zij van een nieuw jasje. Vervolgens smeedt zij ze aaneen tot een best-of-revue vol toppers. Een Top Tien dus eigenlijk.

DO 31 JAN | 20.15 UUR | € 39,-

43


DE VERLEIDERS #NIKSTEVERBERGEN

Pierre Bokma in nieuwe theatertopper tegen de facebooks en googles

De Verleiders brengen vlijmscherpe theaterstukken over de moraal aan de top van ons bedrijfsleven en over onze financiële hygiëne. Dit keer richten de heren hun pijlen op de handelaren in big data. De Facebooks, Apples, Googles en Übers van deze wereld. Onze privacy wordt verhandeld. Na afloop van de voorstelling blijft u verbijsterd achter, dat beloven de heren topacteurs: Pierre Bokma, Victor Löw, Leopold Witte/Peter Drost, George van Houts en Tom de Ket. Try out

WO 30 JAN | 20.15 UUR | € 29,50

LEBENSRAUM

JAKOP AHLBOM FENOMENAAL !

Slapsticksprookje mondt uit in wervelend spektakel Met ‘Horror’ veroverde de Deens/ Nederlandse theatermaker Jakop Ahlbom wereldroem. ‘Horror’ speelde bij ons voor een uitverkochte zaal en was écht een unieke avond, barstensvol razendknappe special effects en goocheltrucs. Physical comedy van wereldklasse. Wij halen Jakop en zijn groep terug. En bekeken een ander meesterwerk van zijn hand: ‘Lebensraum’. Ook een grote aanrader. Wij zien een slapsticksprookje van twee mannen en één vrouw/pop. De tot in de puntjes georganiseerde chaos is één groot wervelend spektakel. Navertellen gaat niet. Kom kijken en geniet!

DI 5 FEB | 20.15 UUR € 26,-

De wereld van Kikker komt tot leven in nieuwe familiemusical (4+) Wat is het geheim van Kikker, het groene beestje met zijn rood-wit gestreepte broek? Inmiddels in 50 talen vertaald. Poppentheatergezelschap Terra heeft er goud mee in handen. ‘Kikker en de Vallende Ster’ is het nieuwste juweeltje. Geraffineerd en smaakvol. Over Kikker, zijn vriendjes en de prachtige gele ster die pijlsnel door de lucht schiet. Alle vriendjes doen een wens. Maar na een tijdje zijn ze nog niet uitgekomen. Kikker gaat aan de slag! Kom je Kikker helpen? Je eigen wens mag óók in Kikker’s wensboom!

ZO 10 FEB | 14.00 UUR | € 17,50

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL | 45 NA AFLOOP OP DE FOTO!

44


BRIGITTE KAANDORP IN NIEUWE CABARETSOLO ‘EH…’ ‘De Parel van IJmuiden’ zoekt orde in haar vrolijke chaos

De cabaretdiva meldt zelf dat zij ouder en wijzer is geworden. Maar dat het leven met zijn onverwachte plotwendingen haar toch nog regelmatig overvalt. Gelukkig weet Brigitte immer op glansrijke wijze haar (zoals in de volksmond genoemd) ‘reet’ te redden, om daar op de planken vervolgens vrolijk verslag van te doen. In ‘Eh…’ waagt Brigitte een poging de wereld te duiden en orde in de chaos te scheppen. Of zij daarin slaagt, is de vraag, maar dat mag de pret niet drukken, want ondertussen valt er genoeg te lachen. Bij Brigitte is de wég zoals altijd het doel.

VR 1 FEB | ZA 2 FEB | 20.15 UUR | € 31,50

EUROPESE PREMIÈRE

BACKBONE

Canadese topgroep brengt rauwe, atletische inheemse dans Elk seizoen laten wij u het beste van de internationale danspodia zien, zoals Momix en Pilobolus. Dit keer komt de Canadese supergroep Red Sky Performance voor het eerst naar Europa. Met virtuoze rauwe, hedendaagse dans, theater en live muziek brengen acht atletische dansers de schoonheid van inheemse culturen uit Canada over het voetlicht. Voor haar nieuwste weldadige danscreatie laat artistiek leider Sandra Laronde zich inspireren door de ruggengraat (bergkammen) van de continenten. De internationale pers schreef: “De choreografie is rauw, mannelijk en vaak woest”, "Krachtig, hypnotiserend, onberispelijk".

WO 13 FEB | 20.15 UUR | € 27,50

PETER TUINMAN & INGEBORG ELZEVIER IN JUBILEUMSTUK GENOEG NU OVER JOU! Ingeborg Elzevier is 82 jaar en speelt nog steeds de sterren van de hemel. Dit seizoen is zij een van onze eregasten. Ingeborg viert haar 60-jarig toneeljubileum. Wij vieren dat met haar! En met de op haar lijf geschreven bitterzoete komedie ‘Genoeg nu over jou!’. Een amusant familiedrama waarin moeder en dochter met elkaar wedijveren wie het meest lijdt onder de dood van de schoonzoon. De nare aanleiding zet op originele en komische wijze de familieverhoudingen in een ander daglicht. Verder met Annick Boer en Peter Tuinman.

ZA 16 FEB | 20.15 UUR | € 29,50

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

47


OP HOOP VAN ZEGEN

DE GRUFFALO

OER-HOLLANDSE MUSICAL

LACHEN EN GRIEZELEN

Met o.a. Bill van Dijk als reder en Mariska van Kolck als Kniertje

Meneer Monster speelt De Gruffalo spannend en heel grappig! (3+)

Heijermans’ toneelstuk is onverwoestbaar. De bijbehorende musical uit 2008 werd als een ‘juweeltje’ (Telegraaf) met ‘wonderschone composities’ (De Volkskrant) omschreven en keert terug in de spotlights. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, laat niemand onberoerd. Zeker niet wanneer Knier moet kiezen voor de zee of haar jongste zoon. Het vissersdrama vol uitbuiting heeft ook als musical nog niets van zijn zeggingskracht verloren en is ontroerend en indrukwekkend. Verder met Joke de Kruijf en Rolf Koster.

Theatergroep Meneer Monster speelde vorig seizoen een van de leukste kindervoorstellingen sinds tijden: ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept’. Zó leuk, zo bizar, vol humor, muzikaliteit en slapstick. Dit is de opvolger. Wij zitten weer op bankjes op het toneel en dus met onze neus er bovenop! Op ‘De Gruffalo’. Een heel spannend en grappig verhaal over een kleine muis die een groot monster verzint om de andere dieren bang te maken. Maar dan blijkt het monster écht. Help!

VR 15 FEB | 20.15 UUR | € 39,50

ZO 17 FEB | 09.30 UUR | 11.30 UUR TONEEL OP TONEEL | € 10,KROKUSVAKANTIE

OPVLIEGERS 4 TROSSEN LOS! Met Rian Gerritsen, Anouk van Nes, Sandra Mattie, Joanne Telesford Theaterproducent Rick Engelkes dompelt ons onder in een wereld van zwembandjes, reddingsboten en knappe kapiteins. De vriendinnen Lydia, Moniek, Joke en Shirley gaan op zonnige cruise! Maar zij hebben moeite om hun problemen aan wal achter te laten. Joke denkt dat haar man vreemdgaat, Shirley begeeft zich weer op de datingmarkt, Lydia is verliefd op een 25 jaar jongere hunk en Moniek wil eindelijk die roman schrijven. Een échte vriendinnencomedy over de fase waar vrouwen het meestal niet over willen hebben, maar waar toch onbedaarlijk om gelachen kan worden!

DI 19 FEB | 20.15 UUR € 27,50 KNIERTJE'S "VIS WORDT NIET DUUR BETAALD"

48

Vis-arrangement voor € 8,portie kibbeling en lokaal biertje bij te bestellen.

FEEL GOOD INNENCOMEDY! END VRI


FAULTY TOWERS DINING EXPERIENCE

RICHARD GROENENDIJK TERUG MET OM ALLES

Richard Groenendijk maakte vorig seizoen zijn beste solo tot nu toe en speelde die voor een volle zaal. Daarom komt hij terug. Richard is een echte rasentertainer die met lachsalvo’s een zaal kan laten koken, maar met zijn opzienbarende ontboezemingen diezelfde zaal ook muisstil kan krijgen. Dan ben je groot. ‘Om Alles’ is een feestje. U ziet Richard van zijn scherpste, grappigste en meest persoonlijke kant. Bijna twee uur brullen van het lachen om hilarische verhalen en rake komische typeringen. Zorg dat u erbij bent dit keer. Reprise

WO 20 FEB | 20.15 UUR | € 26,50 “E en van de grootste komieken van ‘t land” AD

Ons theater als Faulty Towers restaurant ‘Dinershow is smullen’ (AD), ‘Uitstekende rollen in slapstickachtige show’ (Volkskrant), ‘Chaotische en hilarische belevenis’ (Telegraaf). Wie er vijf jaar geleden bij was, weet dat hiervan geen woord is gelogen. De snobistische hoteleigenaar Basil, zijn luie echtgenote Sybil en ober Manuel wekken met hun Australische diner-act John Cleese’s onvergetelijke ‘Fawlty Towers’ tot leven. Zij bouwen hun Faulty Towers-restaurant op in onze foyer en zetten u een smakelijk driegangendiner voor. Maar vóórdat het zover is, gaat er van alles mis door Manuel’s gestuntel. Wat Basil afstraft met een pak rammel, terwijl Sybil met haar ‘plastic smile’ probeert te redden wat er te redden valt. Eind goed al goed. U beleeft in ons theater een onvergetelijke avond en onthoud: ‘Please, wait to be seated and don’t mention the war!’

DI 26 | WO 27 FEB | 18.30 UUR | € 69,50 (THEATERKAARTJE + DRIEGANGENDINER EXCL. DRANKJES)

Internationale theaterhit eindelijk weer terug!

50

“A lsof je in een warm bad stapt” TELEGRAAF

DE ULTIEME DONNA SUMMER DISCOSHOW Swingen op alle wereldhits van de onbetwiste Queen of Disco

Met ‘Last Dance’, ‘I Feel Love’, ‘Hot Stuff’, ‘Bad Girls’, ‘Could It Be Magic’, ‘MacArthur Park’ en vele andere hits zette de onbetwiste Queen of Disco wereldwijd discotheken in vuur en vlam. Met een eigen musical op Broadway is Donna Summer helemaal terug! In de Nederlandse theaters wordt u dit seizoen getrakteerd op een wervelende tributeshow vol glitter en glamour waarin alle wereldhits van de Dansvloer Diva voorbij komen. Zing en dans mee met de Stars On Broadway all-star cast!

DO 21 FEB | 20.15 UUR | € 27,50


WIE?! ARIE & SILVESTER Nog één keer terug met de hoogtepunten

Jarenlang maakte dit illustere amusementsduo (inclusief onze ‘eigen’ IJmuidense Arie) de theaters prettig onveilig. Met hun ongelikte kolder overschreden de heren voortdurend de wetten van het cabaret. Voor één seizoen zijn ze terug. In een best-of-show worden alle onvergetelijke acts afgestoft en voorzien van een nieuwe jas. Wees op uw hoede: inhoud wordt vakkundig platgestampt, theaterwetten worden nog steeds met vuile voeten getreden en ‘nuance’ wordt keihard de grond in getrapt. Kan weer erg leuk worden dus.

VR 22 FEB | 20.15 UUR | € 27,-

DE WAANZINNIGE BOOMHUT VAN 13 VERDIEPINGEN Supergroep Meneer Monster pakt uit met veel humor en magische theatertovenarij (5+)

De eerste superhelden saga happening ter wereld Eén show moet de grootste uitdaging van het seizoen zijn. En dan wordt het hopelijk ook wel de grootste verrassing! Wij halen de makers van de krankjoremste theaterbelevenis van de afgelopen jaren terug. Als opvolger van ‘Watskeburt?!’ maken zij nu een happening over het superheldengenre! Alles uit beroemde superheldenfilms wordt, met een flinke knipoog, naar het theater gebracht: explosies, vlammen, ijs en alle vliegende types met cape die ze maar kunnen vinden. Regie/muziek: Peter van de Witte (Rundfunk, Showponies) Script: Daan Windhorst (Suspicious Minds, Missie Aarde) en Lucas de Waard (Cojones).

DO 28 FEB | 20.15 UUR | € 27,50 “O ns gezicht stond twee uur lang op 'what the fuck'” DE STANDAARD

52

“D e krankjoremste musical van het jaar” NRC

“H ilarisch en soms gortdroog”

METRO

‘De Waanzinnige Boomhut’ is een van de best verkochte kinderboeken aller tijden. Meneer Monster een van de allerleukste jeugdtheatergroepen! Altijd origineel, met veel humor voor jong en zelfs oud. Dan weet je het wel: Meneer Monster maakte van ‘De Waanzinnige Boomhut’ een knotsgek spektakel. Een theaterfeest met vliegende katten, limonadefontein, zeemeermin, reuzegorilla, apeninvasie, reusachtige bananen en natuurlijk Blaffy de hond. Reprise, nieuw in Velsen

ZO 3 MRT | 13.30 UUR | € 14,-

“Na een uur stuitert jong en oud met een grote grijns op het gezicht de zaal uit” THEATERKRANT

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

53


SINGLE CAMPING

TJITSKE REIDINGA & PETER BLOK IN KAMPEERKOMEDIE

Ilse Warringa, Elise Schaap en Rob Verheijen maken dreamteam compleet

“Anderhalf uur ijzersterk cabaret” NRC

De muzikale komedie die iedereen gezien móet hebben! Over de lusten en lasten van singles (met of zonder kinderen) tijdens de zomervakantie op een camping met een uniek ‘Happy Singles-concept’. Wat als je net gescheiden bent en je zit opeens een halve zomer in je eentje opgescheept met je kinderen? Of wat als je ze juist een halve zomer moet missen? Wat als je niet alleen kampt met een kersvers minderwaardigheidscomplex maar óók met een verwaarloosd libido? Dan ga je misschien wel naar een camping. Speciaal voor singles. Ook al heb je een hekel aan kamperen…. In de arena van de singlecamping schreeuwen de singles om ontspanning en zoeken hun opgekropte verlangens een uitweg. Naar een idee van Ilse Warringa ('De Luizenmoeder'), Rop Verheijen en Marije Gubbels (ook regie). Voorpremières

VR 1 | ZA 2 MRT | 20.15 UUR | € 32,50

“Een mooie mengeling van schaamteloosheid, warmte en ironie” Theaterkrant

VLAM

JOHAN GOOSSENS IS WARM, SCHAAMTELOOS EN IRONISCH

Persoonlijke en kwetsbare cabaretsolo over seks en schaamte Het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. Daarover gaat de nieuwe cabaretsolo van Johan Goossens. En waar het over seks gaat, gaat het natuurlijk ook over schaamte. Daarom deed Johan zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Daarna volgde een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. Na unaniem lovende reacties kon hij niet meer terug. “Anderhalf uur ijzersterk cabaret” (NRC), “Mooie mengeling van intieme verhalen, fijngevoelige liedjes en intelligente grappen” (Trouw). Adviesleeftijd van de cabaretier: 16+. Reprise, nieuw in Velsen

DI 5 MRT | 20.15 UUR | € 24,-

BARBIER VAN SEVILLA

STAATSOPERA VAN TATARSTAN Komisch meesterwerk met de bekendste aria aller tijden: Figaro Dit Russische topgezelschap heeft haar eigen theater aan de oevers van de Wolga. Sommige romantische operaliefhebbers vinden dat je dat aan de stemmen hoort. Hoe dan ook, het gezelschap heeft inmiddels al meer dan 1000 voorstellingen in Nederland gespeeld en verwierf grote faam met traditionele, kwalitatief hoogstaande producties met internationale solisten. Rossini’s meesterwerk (waarin twee mannen strijden om één mooie vrouw) behoort tot de meest opgevoerde opera’s ter wereld en bevat de bekendste opera-aria die er is: ‘Figaro’. Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling.

WO 6 MRT | 20.15 UUR | € 43,50

Met Ilse Warringa (juf Ank)


PAUL DE LEEUW laveert tussen hilariteit en ontroering

Weinigen kunnen in het theater en op de televisie zó laveren tussen hilariteit en ontroering. Tussen kolder en ernst. Tussen echt en vals. Misschien is dat wel juist het geheim van het fenomeen ‘De Leeuw’. Paul is toe aan zijn zoveelste theateravontuur. Getiteld: ‘VETTE PECH’. Een cabaretprogramma en zangshow in één. Paul belooft in zijn eigen woorden “een ontspannen avond met de nodige afwisseling van hilariteit, ontroering, verhalen, kleine liedjes en improvisaties met het publiek.''

DI 12 MRT | 20.15 UUR | € 29,50

NA DE GEWELDIGE AFRICAN MAMAS PRESENTEREN WIJ

ABAFAZI Afrikaanse powervrouwen op drums Van oudsher is de Afrikaanse drum vooral een door mannen bespeeld instrument, maar de kleurrijke en energieke Abafazi (in de Zulu-taal betekent abafazi ‘vrouw’) zetten dit stereotype beeld behoorlijk op zijn kop in 'Helela Mama!'. De rijk uitgedoste tien powervrouwen brengen met hun drums, marimba en opzwepende stemmen een muzikaal eerbetoon aan de iconische zwarte vrouwen die zo’n grote stempel drukten op de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. Een Afrikabelevenis om nooit te vergeten.

VR 15 MRT | 20.15 UUR | € 29,50

PIETER DERKS Speelt voor Wat het waard is

Pieter Derks maakt intelligent, scherp en grappig actualiteitencabaret. Met zijn zachte uitstraling is hij innemend en ontspannen. Maar ondertussen kan hij ook op een vriendelijke manier venijnig zijn. En met milde humor onbeschroomd gróte zaken aan de orde stellen. Waar hij dan heel verfrissende verklaringen voor heeft. Zijn nieuwe solo wordt ook op die leest geschoeid. Op vrolijk nuchtere wijze rekent Pieter af met de tijdgeest en dagelijkse onzin. Zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken en dan op hun plek zetten. In een vrolijke avond! Gaat hem vast weer lukken!

DO 14 MRT | 20.15 UUR | € 26,-

MATHILDE SANTING

ZINGT MOOIER DAN OOIT Jubileumshow Renaissance

Vanaf de jaren ’80 vierde zij enorme triomfen. O.a. met hits als ‘Beautiful People’ en ‘Wonderful Life’. In Nederland en op de wereld geen zangeres als Mathilde. Vinden wij nog steeds. Toch verloren wij elkaar een beetje uit het oog. Tot vorig jaar. De zangdiva maakte een overrompelend mooie comeback. Haar stem is nóg mooier en voller geworden. Haar zangstijl nóg indrukwekkender. In ‘Renaissance’ (wedergeboorte!) koppelt Mathilde de onschuld-stem van een jong meisje aan de souplesse, swing en diepte van een rijpe soulzangeres in topvorm.

ZA 16 MRT | 20.15 UUR | € 25,-

56

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

57


KARIN BLOEMEN

EEN OUDERWETS RIJKE BLOEMEN-SHOW Hilarische typetjes en dierbare songs in Souvenirs

De zangdiva en comédienne belooft haar fans een “ouderwets rijke Bloemen-show”. Met dierbare óude en verrassende niéuwe songs, originele conferences, hilarische typetjes én uiteraard prachtige jurken. Rode draad in ‘Souvenirs’ is Karin’s behoefte om alle ballast haar hoofd én huis uit te smijten. Bloemen gaat als een prachtige olifant door haar eigen overvolle porseleinkast. Het levert een afwisselende theatershow op. Als klap op de vuurpijl verloot Karin elke avond iets van haar huiselijke ballast zoals jurken, schoenen of kampeerspullen!

DO 21 MRT | 20.15 UUR | € 35,-

ART

MET THIJS RÖMER, WALDEMAR TORENSTRA EN FREDERIK BROM Drie sterspelers in internationale hitkomedie over vriendschap ‘Art’ is een van de succesvolste toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. Het won prijzen in Londen, New York en Parijs en wordt wereldwijd gespeeld. Eerdere versies in Nederland waren er o.a. met Paul de Leeuw en Huub Stapel. Een nieuwe generatie topspelers neemt het stokje over. Drie vrienden denken échte vrienden te zijn. Wanneer één van hen een modern, peperduur schilderij koopt, begrijpen de andere twee er helemaal niets van. De waarde van de vriendschap staat opeens ter discussie. En of die wel écht is. Regie: Paula Bangels.

DI 26 MRT | 20.15 UUR | € 32,50

VRIJDAG & SANDIFORT

HET ZANDKASTEEL OP DE PIRATENBOOT (3+)

ONGENADIG GRAPPIG

Nieuwe show Voorlopig voor altijd

Meezingen en mee dansen met Koning Koos, Sassa en Toto

Dat Remko Vrijdag en Martine Sandifort ook bekend zijn van ´Koefnoen´, ´Dokter Corrie´ en de Vliegende Panters is eigenlijk bijzaak geworden, hun vorige voorstelling werd uitgeroepen tot een van de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen van het seizoen. De Poelifinariojury: “Er zijn maar weinig cabaretiers met zoveel acteer -en zangtalent, energie en overtuigingskracht”. ‘Voorlopig voor altijd’ heet hun nieuwste. En wordt weer rauw, razendsnel, scherp, over de top, super muzikaal.

Al acht jaar reist Het Zandkasteel met succes langs de theaters. Met voorstellingen die gebaseerd zijn op de gelijknamige Z@ppelin-tv-serie en waarin de kleintjes niet alleen vermaakt worden, maar waarvan zij ook iets opsteken. Spelen is leren, zo redeneren de makers van Het Zandkasteel. Dit seizoen beleven Koning Koos, prinses Sassa en Toto spannende avonturen op een piratenboot! En natuurlijk komt de Neuzenkriebeldans voorbij!

ZO 24 MRT | 14.00 UUR | 16.00 UUR | € 17,50 KONING KOO NA AFLOOP OP DE FOTO MET

58

S

DO 28 MRT | 20.15 UUR | € 23,“Verrukkelijke voorstelling vol krankzinnige scènes. De toeschouwer schiet heen en weer tussen pijn in de kaken van het lachen en een knoop in de maag van alle tragiek.” VOLKSKRANT

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

59


RUNDFUNK NOG ÉÉN KEER TERUG

Wij vonden ze nóg leuker en origineler dan verwacht Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde scoorden na hun televisieroem een enorme theaterhit. De twee energieke, gedreven, geestige en van het talent bijna uit elkaar knappende knullen maakten een niets en niemand ontziende theatrale glorietocht. ‘Wachstumsschmerzen’ is absurd, bizar en soms snoeihard. En ook hilarisch en zeer grappig. En anders dan alles wat wij eerder langs zagen komen. Grijp de kans om een van de meest bijzondere voorstellingen van het vorige seizoen alsnog te zien. Reprise

VR 29 MRT | 20.15 UUR | € 23,-

KLEIN MAAR FIJN! ONZE SERIE VOOR 2+

Wat is er leuker dan op zondagochtend met je kinderen naar het theater te gaan? Niet in de grote zaal maar in een kleine huiselijke ruimte waar de kleintjes er met hun neus bovenop zitten. En zij nog beter kunnen meeleven én meedoen. Onder het motto ‘klein maar fijn’ maken wij in samenwerking met Bureau Vanaf Twee onze REX-Foyer op de eerste verdieping tot een speelplek van kleine en héél fijne voorstellingen en concerten (van ca. 35 minuten). Voor een klein publiek. Letterlijk en figuurlijk.

NIJNTJE OP DE FIETS (2+)

Gebaseerd op de verschillende verhalen uit de Nijntje-boeken Jeugdtheatermaakster Marianne van Houten neemt de kinderen mee in de wereld van Nijntje, waar de leuke liedjes en de unieke tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen. Nijntje is thuis maar heeft zin om er op uit te gaan. Zij pakt haar fiets en gaat op pad door het bos, de boerderij, de speeltuin én naar opa en oma Pluis.

LIENEKE LE ROUX & MARGOT DAMES JE KUNT OP MIJ REKENEN Tragikomedie met twee zussen en één geheimzinnige dode vader

De steracteurs die zalen op hun naam vol trekken, zijn op één hand te tellen. Veel toneelproducties worden ‘bespeeld’ door minstens zulke goede spelers, zónder sterrenstatus. Ook die minder bekende topspelers geven veel kleur aan ons toneelaanbod. Die groep verdient wel eens éxtra aandacht. Die krijgen zij van ons. In de twee kleurrijke topactrices Lieneke Le Roux en Margot Dames (die altijd heel graag in Velsen spelen!) huldigen wij alle topspelers die het toneel in ons soort schouwburgen vitaal houden en kleur geven. Huldigt u mee? Een zomerse dag, twee zussen komen na de dood van hun vader terug in het ouderlijk huis. Via een geheime tape spreekt hij ze alsnog toe over een ontregelend geheim…….. Verder met Wivineke van Groningen + de stem van Gijs Scholten van Aschat. Regie: Mette Bouhuijs.

DI 2 APR | 20.15 UUR | € 24,50

ZO 23 SEP | 09.30 | 11.00 UUR | € 8,-

AADJE PIRAATJE VIERT FEEST (4+)

Theaterduizendpoot Ton Meijer vertelt en speelt piratenverhalen Aadje piraatje woont in de populaire boeken van marjet huiberts en illustrator sieb posthuma. Vandaag komt het piratenschip in de sneeuw terecht. Iedereen rilt van de kou, maar aadje gaat sneeuwpoppen maken en glijdt met zijn zelfgemaakte ski’s van de bergen. Pas maar op dat je niet zeeziek wordt!

ZO 27 JAN | 09.30 | 11.00 UUR | € 8,-

KLUIZELAAR (2-6 JR)

Juweeltje van mime-performer/danser Toon Kuijpers In ons minitheater staat een grote houten kubus vol verrassingen. Er zit iemand in en er gebeurt van alles mee! Deurtjes gaan open en dicht, lampjes gaan aan en uit. Het vreemde mannetje houdt ervan mensen voor de gek te houden. Vanuit zijn knusse huisje zet hij met zijn lenige lijf de hele boel op stelten. Uit de pers: “Een heerlijk theatraal kleinood om helemaal in op te gaan”.

ZO 19 MEI | 11.00 UUR | € 8,-

60

RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

61


IVGI & GREBEN WE ARE IN TROUBLE

BETOVEREND EN AANGRIJPEND DANSSPEKTAKEL MET LIVE KOORZANG Openingsvoorstelling Culturele Hoofdstad van Europa nu in Velsen Het Israëlisch-Nederlandse choreografenduo Uri Ivgi en Johan Greben werkt vooral in het buitenland. Met veel succes. Zo werd het duo al onderscheiden met een Golden Mask Award (de hoogste Russische theaterprijs). Met ‘We are in trouble’ dansten de groep van Ivgi & Greben zich tijdens de opening van ‘Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018’ gelukkig ook weer eens volop in de Néderlandse schijnwerpers. De dansshow maakte enorme indruk op de Europese cultuurbobo’s én op het Nederlandse danspubliek. Dansstukken van Ivgi & Greben zijn altijd vloeiend, abstract, heel theatraal en vol intense beelden. Op de met kledingstukken vol gelegde toneelvloer voltrekt zich een aangrijpend dansdrama. De dansers stellen een groep vluchtelingen voor die voortdurend op zoek is naar een plek om te rusten en om een nieuw leven te beginnen. De dansers ontfermen zich over elkaar, maar steeds opnieuw breekt er weer een eenling uit de groep. In een doorlopende golfbeweging wisselen eenzaamheid en samenzijn elkaar af. De finale met live uitgevoerde koorzang vanuit de zaal ging op de première bij iedereen door merg en been. ‘We are in trouble’ is een rauwe, verrassende en ontroerende voorstelling die raakt in de ziel en lang bij blijft. Een avond om nooit te vergeten.

LEONI JANSEN, CAREL KRAAYENHOF & JEROEN VAN VEEN

DO 11 APR | 20.15 UUR | € 17,50 “Hoe betoverend kan ellende zijn”

 LEEUWARDER COURANT

80

Zij bundelen hun talenten, smaak, kwaliteit én passie. Dat moet een grote verrassing opleveren! Voor de fans én hopelijk voor een nieuw muziekpubliek. Leoni Jansen: nog steeds een van onze beste en gevoelvolle zangeressen. Carel Kraayenhof: hoorden wij dit voorjaar weergaloos schitteren in zijn bandoneonrepertoire. Meesterpianist Jeroen van Veen: speelde eerder bij ons (op twee vleugels) de 'Canto Ostinato'. Leoni, Carel en Jeroen rijgen hun favoriete muziek aaneen. Van licht-klassiek, Engelse folksongs, Sting en Randy Newman tot betoverende volksmuziek uit Centraal-Azië. Oer en eigentijds. Intiem en groots. Voor kroeg en concertgebouw. Zo’n avond wordt het.

WO 10 APR | 20.15 UUR | € 24,-

N

OW

STADSS

CH

OU

BILEUM SH

JU

SE

“Krachtige verbeelding van het vluchtelingen bestaan”  THEATERKRANT

Drie muzikale toppers bundelen passie en repertoire in unieke muzikale show

WBURG VEL

AFRIKAANSE STEMMEN ZINGEN BACH'S MATTHEUS Cape Town Opera Chorus Met hun warme stemmen, perfecte operatechniek en enorme energie veroverde dit Zuid-Afrikaanse gezelschap al een miljoenenpubliek. Aartsbisschop Tutu bejubelde hen bij het Mandela Memorial Concert. Prompt werden zij uitgeroepen tot het beste operakoor ter wereld. De twintig zangers en zangeressen zingen in de aanloop naar Pasen hún versie van de Mattheus: 'African Passion'. Zo hebben Bach’s onvergetelijke koorwerken bij ons in huis nog nooit geklonken!

VR 12 APR | 20.15 UUR | € 32,50

62


ONDER VROUWEN EINDELIJK FEEST! Margôt Ros (Toren C), Wimie Wilhelm, Bodil de la Parra én Bas Hoeflaak Een theatertopper, dat moet deze derde aflevering van ‘Onder Vrouwen’ worden. Brutaal en ongegeneerd namen de dames elkaar in de eerdere versies al stevig de maat. Niet subtiel, maar nooit ordinair, verhaalden zij over opvoeden, bevallen en hun belabberde seksleven. Mannen en kinderen zijn het huis uit. Eindelijk feest! Maar wordt het dan geen tijd om het leven anders in te richten? Oud zeer te verwerken? Mooie momenten te herbeleven? Er wacht ons vuurwerk dat doet schateren van het lachen.

ZA 13 APR | 20.15 UUR | € 29,-

TRUDY LABIJ & FRANS MULDER

TWEE CABARETSOLO’S IN ÉÉN

Meedogenloos geestig en onthutsend eerlijk over levens, liefdes en de wereld Topactrice en comédienne Trudy Labij wilde iets ánders dan toneel. Zij zag de theatersolo van vriend/collega Frans Mulder. Frans baarde (náást al zijn werk voor cabaretgroep Purper) prachtig opzien met een heel persoonlijke solo, aandoenlijk én komisch. Over de ups en downs, tops en flops in werk en leven. Geïnspireerd door Frans én al haar eigen theaterbagage riep Trudy: dat wil ik ook! Een muzikaal personality-programma met een mespuntje ernst en een flinke scheut absurdisme. Resultaat: twee solo’s die naadloos in elkaar overgaan. Frans en Trudy sámen want …. ’t Is Nogal Fris Voor De Tijd Van Het Jaar.

DI 16 APR | 20.15 UUR | € 24,-

Sprookjesverkleedwedstrijd

Dansen op het Onderwaterbal

Met de acteurs op de foto

Nieuwe humoristische sprookjesmusical van de makers van Rapunzel 4+ Vaar mee op de swingende muziekgolven naar de kleurrijke onderwaterwereld in dit gloednieuwe, spetterende sprookje van de makers van 'Rapunzel' en 'Hans & Grietje!' Duik mee in het eeuwenoude verhaal van de ‘Kleine Zeemeermin’ (gespeeld door Sita). Diep, heel diep in de oceaan, tussen het prachtige koraalbos en de vriendelijke vissen woont de Kleine Zeemeermin. Met haar golvende rode haren, zeeblauwe ogen en schitterende stem is ze het oogappeltje van haar vader, de koning. Op een dag, bij een hevige storm, redt het mooie zeeprinsesje een knappe mensenprins van het zinkende schip. Op slag wordt ze verliefd en wil ze niets liever dan bij hem zijn. In haar magische bol heeft de gemene tovenares Fien alles gezien en gehoord. Samen met haar man Titus bedenkt ze een listig plannetje… Zal de Kleine Zeemeermin de prins ooit weer zien?

ZO 14 APR | 15.00 UUR | € 18,50 RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

65


PINK FLOYD PROJECT

ORKATER

ACOUSTIC ECHOES

Unplugged theaterconcert 50 jaar Pink Floyd – The Dutch Years

237 REDENEN OM DOOR TE GAAN Een feel good voorstelling over het leven zelf

‘Comfortably Numb’, ‘Wish You Were Here’ en ‘Shine On You Crazy Diamond’: het 10-koppige Pink Floyd Project brengt een prachtige verzameling songs van een van de meest invloedrijke bands uit de popgeschiedenis akoestisch ten gehore. In ‘The Dutch Years’ wordt de magie van de Nederlandse optredens van de iconische Engelse band terug naar het theater gebracht. Wat de Analogues zijn voor de Beatles-fans, is Pink Floyd Project voor de echte Floydfans in Nederland: het beste wat je op Pink Floyd gebied kunt krijgen.

In ons jubileumseizoen keert het gezelschap met IJmuidense roots, Orakter, terug op onze planken. Met de bejubelde Bellevue-lunchvoorstelling die vanwege het grote succes schreeuwde om een schouwburgtournee. Orkatercoryfeeën Geert Lageveen en Leopold Witte hebben er dringend behoefte aan om de balans op te maken. Waar staan zij in het leven? Welke rol willen zij nog spelen? En hoe willen zij herinnerd worden? Terwijl zij plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten, leggen Geert en Leopold elkaar het vuur na aan de schenen.

WO 17 APR | 20.15 UUR | € 25,“237 redenen om door te gaan is door het nadenken over de dood, een ode aan het leven geworden”  SCÈNES “Alles aan deze voorstelling klopt. Een juweeltje”  THEATERKRANT

DO 18 APR | 20.15 UUR | € 29,50

JEROEN ZIJLSTRA & NIKI JACOBS & ERIC VLOEIMANS Unieke combi topmusici alléén in Velsen

Drie musici waarvoor wij in Velsen een groot gevoel hebben. Vanwege hun smaak, talent, kwaliteit en originaliteit. In ons jubileumjaar halen wij ze graag naar ons toe. En omdat wij géén kleine zaal hebben, vroegen wij hen om er gezámenlijk één mooie muzikale happening van te maken. Zij popelen! Niki Jacobs is een van de beste Jiddische zangeressen van dit moment. Van een internationale allure. Net als Eric Vloeimans: de weergaloze trompettist, een van de allerbeste ter wereld, een muzikale tovenaar, overladen met prijzen en thuis in alle muzieksoorten. Van jazz tot pop en klassiek. En dan Jeroen Zijlstra, de voormalige Noordzeevisser die met zijn fonkelende trompet overal een bluesysfeer weet te scheppen.

VR 19 APR | 20.15 UUR | € 25,RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

67


OWEN SCHUMACHER, BEAU SCHNEIDER & HANNEKE DRENTH Humor en venijn in relatiecomedy

Owen Schumacher werd bekend als ‘typetjeskanon’ in ‘Koefnoen’. Beau Schneider speelde een weergaloze titelrol in de toneelhit ‘Hendrik Groen’. Hanneke Drenth: de doorgewinterde Vélsense comédienne baarde nieuw opzien als Jasperina de Jong in de musical ‘De Grote Drie’. Zij bundelen hun talent in een gloednieuwe komedie (van Roos Slikker en Richard Kemper) over relatiestress en burengedoe. Drie ‘buurstellen’ bewonen een flatgebouw dat in groot onderhoud gaat. Al snel blijken ook de relaties onderhoud te behoeven. Resultaat: humoristisch relationeel ongemak, komische oneliners, grappige confrontaties en onverwachte wendingen.

DO 25 APR | 20.15 UUR | € 26,-

TURKS FRUIT

ONGEKUIST, SENSUEEL, ONTROEREND

ROMY MONTEIRO STER UIT THE BODYGUARD Musicalvedette met eigen supershow op tournee

Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker. Nu volgt de mag-je-niet-missen toneelversie van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur. 'Turks Fruit' staat nog altijd hoog genoteerd op de boekenlijst van scholieren en de film is met 3,6 miljoen bezoekers nog steeds de best bezochte Nederlandse film ooit. Voor de toneelbewerking werd een nieuw acteurskoppel gezocht: Chris Peters (die een droomdebuut op het witte doek had in 'Tonio') en Ali Zijlstra. Als het goed is, levert het hen ook eeuwige roem op. Zij duiken in de huid van de beeldhouwer en de liftster. Hun gepassioneerde relatie krijgt een dramatische wending wanneer de jonge vrouw ziek wordt. Met verder o.a. Bart Klever, Debby Korper. Regie: Hanneke Braam.

Romy verraste in 2014 iedereen met haar unieke stemgeluid in 'The Voice of Holland'. Haar grote doorbraak komt in 2015 met de hoofdrol in de succesmusical ‘The Bodyguard’. Twee jaar lang ligt het Utrechtse Beatrixtheater aan haar voeten. “A star is born” koppen de kranten. Producenten Albert Verlinde en Joop van den Ende geven hun nieuwe vedette de kans om een eigen show te maken en het hele land te laten zien wát zij waard is. In ‘All At Once’: zingt Romy de songs van haar muzikale helden en eigen album. Regie is in handen van Martin Michel, die eerder ‘Grease’ en ‘Flashdance’, de theatershows ‘Simone!’ en Ruth Jacott’s ‘Simply the best’ regisseerde.

DI 23 APR | 20.15 UUR | € 26,-

WO 1 MEI | 20.15 UUR | € 35,-

Eindelijk: de toneelbewerking van Wolkers’ ultieme liefdesverhaal

`Er een nieuwe ster geboren. Wat een uitstraling. Wat een stem. Wat een bereik!` Telegraaf


HET VOLK HET VERMOEDEN VAN POINCARÉ

Haarlemse topgezelschap keert terug in onze schouwburg Met hun messcherpe dialogen en harde, absurdistische humor trok Het Volk jaar naar jaar volle zalen in het Witte Theater. Vorig seizoen maakte de Haarlemse Toneelgroep van Kruijver en Bunschoten voor het eerst de overstap naar onze grote zaal. ‘De God van de Slachting’ was “erg lekker en op en top Het Volk” (Scènes) vol humor, mededogen en rijke, geestige dialogen. In ‘Het Vermoeden van Poincaré’ zijn twee heren ingesneeuwd in een Alpenchalet en zo gedwongen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip.

DO 2 MEI | 20.15 UUR | € 18,50

CASABLANCA

Legendarische filmklassieker als meeslepend muziektheater

De makers van de theatersuccessen ‘Oeroeg’ en ‘Gejaagd door de wind’ verpakken opnieuw een onvergetelijke klassieker in fraai muziektheater. ‘Casablanca’ (met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman) is een van de grootste filmklassiekers aller tijden. Het indringende liefdesverhaal schreef geschiedenis. De keuzes tussen liefde, plicht en vaderland waren toen actueel, maar zijn dat nog steeds…. Regisseur Madeleine Matzer stelt een nieuw liefdespaar samen dat de vlucht naar veiligheid moet wagen. Stefan Rokebrand lijkt met zijn robuuste charme, power en charisma (én zijn Musical Award) de ideale opvolger van Humprey Bogart. Jamie Grant werd bekend door haar filmrol in ‘Gewoon Hans’ naast Hans Teeuwen. Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker stookt het verhaal op met nieuwe meeslepende muziek.

BRAM VAN DER VLUGT MET VOGEL Spannende confrontatie tussen twee generaties

WO 8 MEI | 20.15 UUR | € 27,50

Bram van der Vlugt is een sterspeler in onze toneel-eredivisie. Speciaal voor zijn 85ste verjaardag schrijft Thomas Verbogt een jubileumstuk waarin de topacteur nog eens alle kanten van zijn talent kan laten schitteren. Een hoogbejaarde man woont al jaren in een verlaten stationsgebouw. In zijn levensverhalen gooit hij realiteit en fantasie door elkaar. Samen met zijn kleinzoon gaat hij op zoek naar wat er wérkelijk in de oorlog met hem is gebeurd. Angst voor de waarheid én het naderende einde brengen kleinzoon en grootvader dichter bij elkaar.

70

Stefan Rokebrand en Jamie Grant liefdespaar op de vlucht

DO 9 MEI | 20.15 UUR | € 28,50 RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

71


FERNANDO LAMEIRINHAS

MICHA WERTHEIM GELUKKIG WEER ZÉLF OP HET PODIUM

75 JAAR – HOMMAGE AAN DE FADO Uniek jubileumconcert met als gast o.a. Magda Mendes

De Portugees-Nederlandse zanger-gitarist-componist Fernando Lameirinhas wordt dit jaar 75 jaar. In óns jubileumjaar vieren wij ook dat van hem. Fernando behoort al jaren tot onze vaste gasten en blijft ons steeds opnieuw met zijn eigen stijl van fado, die hij mixt met invloeden uit samba, jazz en pop, verrassen en ontroeren. Toen wij Fernando bij ´Podium Witteman´ ‘Un fado a meu pai’ hoorden zingen, wisten wij het zeker. Fernando krijgt zijn fado-avond in ons jubileumjaar. Fernando was vereerd en kiest gasten die deze Velsense fado-avond nog specialer maken. Met zijn fado viert Fernando het leven en bestrijdt hij alle kilheid.

C

WOODSTOCK THE STORY

50 jaar peace, love, music & flowerpower in rebelse rockshow Hoor, zie en herbeleef de legendarische ‘Three Days of Peace & Music’: hét hoogtepunt van de flowerpower en hippiecultuur. Met bezieling, humor en retro-goeie muziek sleept ‘Woodstock The Story’ u mee naar 1969 en de idealen van de love & peace-generatie. Voor jong en immer-jong publiek: samen ‘back tot the garden’! Met muziek van o.a. Janis Joplin, Joe Cocker, Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, Santana, The Who, Crosby, Stills & Nash. Nu al bejubeld in Duitsland: “Rockzanger Martin van der Starre is de perfecte Joe Cocker en John Fogerty…”.

ZA 11 MEI | 20.15 UUR | € 29,50

72

PETER HEERSCHOP

DE MINISTER VAN ENTHOUSIASME

NUHR-boegbeeld strooit in solo met verse grappen

Met NUHR verkeerde Peter in onze cabaret-eredivisie. Maar NUHR speelde voorlopig zijn laatste programma en boegbeeld Peter Heerschop reist dit seizoen als zelfbenoemd Minister van Enthousiasme door het land om mensen uit te leggen waarom zij toch echt vrolijker worden als zij gaan twijfelen aan alles wat zij zeker weten. Want dat weet hij vrij zeker. Zij moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan ze dachten dat ze logisch waren. Peter leert dat ons graag. Want lol is een serieuze zaak. Regie: Raoul Heertje.

VR 17 MEI | 20.15 | € 24,-

UW

S

N

W

STADSS

HO

VR 10 MEI | 20.15 UUR | € 24,-

ILEUM

80 UB

SE

DI 14 MEI | 20.15 UUR | € 25,-

HO

Hij is er weer. Letterlijk óp het podium. Na het historische experiment waarin Micha in zijn voorstelling ‘Ergens Anders’ niet zélf ten tonele verscheen, maar zijn robotje stuurde. Micha is één van de kampioenen van het prikkelend, tergend, ontregelend en tegendraads cabaret. Wat hem betreft leven wij in duidelijke tijden. Het is duidelijk wie de vijand is, waar die zit en wat hij heeft gedaan. Maar brengt duidelijkheid ook de oplossing? Daar wil Micha in ‘Voor Alle Duidelijkheid’ even iets over zeggen.

J

Prettig prikkelend, intelligent en heel origineel

E BURG V

L


ROBERT LONG 75 JAAR

IVO DE WIJS STELT HOMMAGE SAMEN

Maaike Widdershoven, Julia Herfst e.a. in De dag dat ik Robert Long ontmoette Een van onze grootste liedjesschrijvers zou dit najaar 75 jaar zijn geworden. Postuum wordt hij geëerd met een theatershow waarin de hoogtepunten uit zijn taboedoorbrekende oeuvre worden opgepoetst. En keur van uiteenlopende artiesten verbindt die glansnummers met de dierbare herinneringen die zij aan hun ontmoetingen met Robert Long bewaren. Niemand minder dan liedjeskoning Ivo de Wijs maakte er een verhalende show van. Eindelijk schallen de Long-juweeltjes als ‘Kalverliefde’, ‘Flink zijn’, ‘Thorbeckeplein’, ‘Vieze Lieze’ en ‘Allemaal Angst’ weer door de theaters.

DI 21 MEI | 20.15 UUR | € 29,50

FAMEUZE CLOSE HARMONY-GROEP MAAKT COMEBACK De fameuze, altijd theatrale close harmony-groep Mrs. Einstein is terug! En hoe! Met een zangshow die fans zal verrassen én gelukkig maakt. De vier (niet onappetijtelijke doch middelbare) zangeressen trekken, gewapend met hun schitterende meerstemmigheid en voorliefde voor countrymuziek, door een zelfverzonnen land vol cowboys, indianen, goudzoekers en schurken. Hun opdracht: een cursus tot cowboy. Lassowerpen,

line-dansen en rodeo-stier berijden. Dat moet gebeuren. De vier stadse cowgirls moeten leren leven zonder kookeiland, afzuigkap en natuurwinkel maar mét hun gluten- en koemelkallergie. Of dat goed afloopt? Mrs. Einstein wordt gezocht. Overal.

DO 16 MEI | 20.15 | € 25,-

ADJE - MEDISCH CENTRUM BEST Aanstekelijke klucht vol gezonde grappen!

Met een knipoog naar de populaire ziekenhuisserie uit de jaren ’90 krijgt u een onvervalste theaterklucht voorgeschoteld. Sterspeler en motor achter veel verwarring is Arijan van Bavel (voorheen ‘Adje’ in de Paul de Leeuw-show), die stage loopt in het ziekenhuis. Als theaterbezoeker kunt u zich met uw ponskaart melden aan de opnamebalie en dan barst, aldus het artsenteam, het avondje onbezonnen lachen los. Na uw bezoek aan het gekste streekziekenhuis van Nederland voelt u zich herboren. Verder met o.a. Miryanna van Reeden.

ZA 18 MEI | 20.15 UUR | € 27,-

“MISSCHIEN WEL MIJN LAATSTE KUNSTJE”

HARRIE JEKKERS EN KLEIN ORKEST Na 32 jaar weet Jekkers publiek nog in extase te brengen

Na een sabbatical van 14 jaar en de succesvoorstelling ‘Jekkers en Jeroen’ kreeg Harrie de smaak weer te pakken. Hij wilde nog één keer terug naar zijn muzikale roots. En die liggen van 1979 tot 1985 bij de succesvolle popgroep Klein Orkest. Nederland viel destijds als een blok voor hits als ‘Later is allang begonnen’, ‘Koos Werkeloos’ en de evergreens ‘O, O, Den Haag’ en ‘Over de Muur’. Hits en verhalen mondden uit in een unieke Jekkers-show. Reprise

WO 22 MEI | 20.15 UUR | € 30,RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

75


GRIET OP DE BEECK'S KOM HIER DAT IK U KUS Romans óók weergaloos in theater

Wij twijfelden of het wel kón. De weergaloze bestsellers van Griet Op de Beeck in het theater! Maar na ‘Vele Hemels Boven de Zevende’ weten wij dat het kan. En toptoneel oplevert. Misschien zelfs indrukwekkender dan de boeken. In ‘Kom hier dat ik u kus’ zien wij een gepijnigd gezin. Vader, stiefmoeder en kinderen botsen nogal eens en niemand weet hóe dichter bij elkaar te komen. Met humor, scherpte en ontroering volgen wij dochter Mona die zoekt naar haar identiteit en de lef om haar leven zélf te gaan leiden. Als Mona ziet u topactrice Sophie van Winden. Verder o.a. Dragan Bakema, Oda Spelbos en Reinout Bussemaker. Regie: Mirjam Koen.

ARJEN LUBACH LIVE TV-comedian met de grappen die nooit de TV zullen halen Meer dan tien jaar speelde Arjen Lubach in wisselende formaties in kleine theaterzalen voor een nog kleiner publiek. Zijn televisie-avontuur bezorgde hem met 'Zondag met Lubach' een miljoenenpubliek, verschillende internationale virals, een Nipkowschijf en de Televizierring. Omdat bloed kruipt waar het niet gaan kan en er ook grappen te vertellen zijn die de televisiekijkers nooit zullen horen, is Arjen terug in het theater. Alleen. Tijdens Arjen Lubach LIVE is de tv-presentator en comedian persoonlijker dan ooit en pakt hij de draad op die hij ooit achterliet. Als ie er nog ligt tenminste.

ZA 25 MEI | 20.15 UUR | € 26,-

DO 23 MEI | 20.15 UUR | € 28,50

MR. GERARD SPONG Theatercollege In Vertrouwen van Nederlands beste advocaat Een advocaat in de theaterschijnwerpers. Is dat nou nodig? Moeten wij cultuur en criminaliteit niet uit elkaar houden? Natuurlijk vroegen wij ons dit even af. Maar Shakespeare hield de criminaliteit ook niet buiten zijn stukken…….Na eerdere, razend populaire theatercolleges van o.a. André Kuipers en Maarten van Rossem geven wij dan ook graag ons toneel één avond aan Mr. Spong. Al 40 jaar in het vak, zeven keer uitgeroepen tot Nederlands beste advocaat. In zijn theatercollege ´In Vertrouwen´ geeft Spong aan de hand van een aantal geruchtmakende zaken een intrigerende kijk in het functioneren van een advocaat in strafzaken.

VR 24 MEI | 20.15 UUR | € 27,50 RESERVEREN? STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL |

77


KAARTVERKOOP INFORMATIE Kaartverkoop vanaf zaterdag 26 mei 10.00 uur online, telefonisch en aan de theaterbalie.

LENETTE VAN DONGEN PARADIJSKLEIER

- VIA KASSATELEFOON ATTENTIE Vanaf 24 mei NIEUW kassanummer. Kassatelefoon 7 dagen per week geopend.

Als “lichttherapie bij een winterdepressie”

tel. 0900 - 1505 (€ 0,45 per minuut)

Vorig seizoen maakte Lenette een uitstapje naar de musical ‘Vamos’. Het jaar daarvoor leverde zij misschien wel haar beste solo tot nu toe af: ‘Tegenwind’. De cabaretière en comédienne in haar combineerden als nooit tevoren in feelgood-cabaret van de bovenste plank. Energiek, explosief en met zó’n effect dat een recensent de werking van de show omschreef als ‘lichttherapie bij een winterdepressie’. Dat belooft wat voor ‘Paradijskleier’. Daarin laat Lenette op hilarische wijze haar publiek weer verliefd worden op hun éigen leven. Motto: saai is het nieuwe spannend.

ma t/m vr 09.00 - 21.00 uur za & zo 10.00 - 20.00 uur

- VIA WWW.STADSSCHOUWBURGVELSEN.NL - VIA THEATERBALIE (GROENEWEG 71 IJMUIDEN) OP WERKDAGEN VAN 12.30 TOT 14.00 UUR Op voorstellingsdagen geopend vanaf 17.00 uur tot 30 minuten na aanvang voorstelling. Bij matineevoorstellingen geopend vanaf anderhalf uur vóór tot 30 minuten ná aanvang voorstelling.

DO 6 JUN | 20.15 UUR | € 26,-

ZOMERSLUITING THEATERBALIE De theaterbalie is gesloten van maandag 23 juli 2018 tot en met vrijdag 17 augustus 2018.

NEDERLANDSE THE BRIDGES OF MADISON COUNTY BEJUBELD! Sterrenregen voor Lone van Roosendaal en René van Kooten Er was eens een Italiaans-Amerikaanse huismoeder op het Amerikaanse platteland. Wanneer haar gezin een paar dagen van huis is, ontmoet zij de man van haar dromen en beleeft zij een superromance. Maar dan? De Nederlandse musicalversie werd vorig jaar zo’n beetje de hemel in geschreven. Musicalsterren Lone van Roosendaal en René van Kooten zongen en speelden als nooit te voren en werden bedolven onder een sterrenregen. 'The Bridges' ontroert, vonkt, is stijlvol en vindingrijk geënsceneerd, heeft een ongekunstelde puurheid en is muzikaal oorstrelend. Annick Boer won een Musical Award voor beste vrouwelijke bijrol. Reprise, nieuw in Velsen.

DI 11 JUN | 20.15 UUR | € 31,50

“Een muzikaal hoogstaande, broeierige zwijmelmusical” Volkskrant

“Aangrijpende liefdesdilemma’s subtiel onderstreept door de muziek.” Trouw

“Wat zijn ze mooi verliefd, die twee. En wat klinken ze ongelofelijk goed.” Parool

- VIA BESTELFORMULIER Het bestelformulier zit niet meer in onze theatergids, maar bestellen per bestelformulier is nog wel mogelijk. Het bestelformulier is verkrijgbaar aan de theaterbalie, te downloaden via onze website of per e-mail (info@stadsschouwburgvelsen.nl) op te vragen. • inleveren kan vanaf 26 mei t/m 8 juni 2018 • formulieren worden in volgorde van binnenkomst behandeld • administratiekosten € 8,50 per bestelformulier KAARTPRIJS Prijs is inclusief garderobe. Per voorstelling wordt met een icoontje aangegeven of een pauzedrankje bij de kaartprijs is inbegrepen. Op kaartprijs komen reserveringskosten: € 3,25 per boeking (u ontvangt E-tickets). Wilt u uw kaarten per post ontvangen dan betaalt u € 1,75 extra. Betaling kan met iDeal, creditcard, PODIUMcadeaukaart, VVV-cadeaukaart, Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart en onze eigen tegoedbon. LAST-MINUTE PRIJS Voor scholieren en studenten is er een last-minute-prijs van € 12,50 per kaart. Reserveren kan uitsluitend op de dag van de voorstelling. UITVERKOCHT Voor uitverkochte voorstellingen maken wij een wachtlijst. Aanmelden hiervoor kan online via onze website.

RUILEN VAN KAARTEN Mogelijk tot 48 uur voor de voorstelling. Bij het ruilen tegen goedkopere plaatsen ontvangt u een tegoedbon. Kosten € 1,50 per transactie. Wij nemen geen kaarten terug. KAARTEN KWIJT Neem contact op met onze kassa 0900-1505.

ALGEMENE INFORMATIE PARKEREN EN OPENBAAR VERVOER Parkeer gratis om de hoek van ons theater (aan de Minister van Houtenlaan) op 100 meter afstand. Haltes openbaar vervoer uit Beverwijk, Heemskerk, Amsterdam en Haarlem op loopafstand. Zie actuele informatie op onze website. ROLSTOELENPLAATSEN Wij zijn uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers en hebben speciale rolstoelplaatsen. Bel hiervoor met de kassatelefoon: 0900-1505. GEEN LIFT Wij hebben geen lift naar het balkon. Houdt u daar rekening bij het bestellen van kaarten? LUISTERSERVICE Slechthorenden kunnen gebruik maken van ons infraroodgeluidsversterkingssysteem. Raadpleeg voor meer informatie onze website. Kinbeugels/halslussen kunt u voor aanvang afhalen aan de theaterbalie. CONTACT BEZOEKERS Bij voorstellingen of evenementen is de balie van de Stadsschouwburg Velsen vanaf 17.00 uur bereikbaar op tel. 0255-546148 (geen kaartverkoop). Bij matinees of evenementen overdag is de balie bereikbaar vanaf anderhalf uur voor aanvang. CONTACT KANTOOR Bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur via 0255 – 546 148 ALGEMENE VOORWAARDEN De Stadsschouwburg Velsen is lid van de VSCD (Vereniging Schouwburg- en Concertgebouw Directies) en volgt de Algemene Bezoekersvoorwaarden.

Groeneweg 71 1971 NS IJmuiden www. stadsschouwburgvelsen.nl info@stadsschouwburgvelsen.nl Telefoon kassa: 0900 - 1505

De Stadsschouwburg Velsen is niet aansprakelijk voor eventuele druk- of zetfouten in deze uitgave. Wijzigingen voorbehouden.


THEATERSEIZOEN 2018 - 2019 AUGUSTUS 2018 wo 15

Theater Nomade - Forteiland IJmuiden

p. 6

do 16

Theater Nomade - Forteiland IJmuiden

p. 6

vr 17

Theater Nomade - Forteiland IJmuiden

p. 6

za 18

Theater Nomade - Forteiland IJmuiden

p. 6

zo 19

Theater Nomade - Forteiland IJmuiden

p. 6

SEPTEMBER 2018 za 15

De Vader

p. 6

zo 16

Yoga in concert - Colours of Coldplay

p. 7

wo 19

Kunst & Kitsch

p. 7

za 22

Ashton Brothers

p. 8

zo 23

Nijntje op de fiets

wo 26

De vloer op - Peter de Baan

p. 9

vr 28

Ragus

p. 9

p. 61

OKTOBER 2018 di 2

All Stars

p. 10

THEATERSEIZOEN 2018 - 2019

di 20

Expeditie Eiland

p. 25

vr 25

Louise Korthals

p. 41

wo 21

Expeditie Eiland

p. 25

za 26

Bende van Beuving - Klap van de korenmolen

p. 42

do 22

Yentl & De Boer

p. 26

zo 27

Aadje Piraatje

p. 61

vr 23

Troost & Zonen

p. 21

di 29

Another kind of Blue

p. 43

za 24

Sven Ratzke & Dorona Alberti

p. 26

wo 30

De Verleiders

p. 44

zo 25

De Parelvissers

p. 27

do 31

Tineke Schouten

p. 43

di 27

Schuld

p. 27

do 29

OTK

p. 14

vr 30

OTK

p. 14

DECEMBER 2018

FEBRUARI 2019

di 2

Lieneke le Roux - Je kunt op mij rekenen

p. 60

za 6

Eigenwijs Musical Kids

p. 16

zo 7

Eigenwijs Musical Kids

p. 16

di 9

Smoeder

p. 21

wo 10

Jansen/Kraayenhof/Van Veen

p. 63

do 11

We are in trouble

p. 62

vr 12

Cape Town Opera Chorus

p. 63

vr 1

Brigitte Kaandorp

p. 46

za 13

Onder Vrouwen 3 – Eindelijk Feest!

p. 64

za 2

Brigitte Kaandorp

p. 46

zo 14

De Kleine Zeemeermin

p. 65

di 5

Jakop Ahlbom Company - Lebensraum

p. 45

di 16

Trudy Labij & Frans Mulder

p. 64

za 1

Lebbis

p. 28

vr 8

Unidos - Footloose

p. 15

wo 17

Orkater – 237 redenen om door te gaan

p. 66

di 4

The Story of Dubliners

p. 28

za 9

Unidos - Footloose

p. 15

do 18

The Pink Floyd Project

p. 67

do 6

Van de koele meren des doods

p. 29

zo 10

Kikker

p. 45

vr 19

Vloeimans/Niki/Zijlstra

p. 67

Backbone

p. 47

di 23

Turks Fruit

p. 68

do 25

Hanneke Drenth - Laten wij eerlijk zijn

p. 69

wo 1

Romy Monteiro

p. 69

di 2

Het Volk – Het Vermoeden van Poincaré

p. 70

Casablanca

p. 70

vr 7

Jandino - klucht Judeska in de TBS-kliniek

p. 29

wo 13

za 8

Mercury Rising

p. 30

vr 15

Op Hoop van Zegen

p. 48

zo 9

Anuna

p. 31

za 16

Ingeborg Elzevier - Genoeg nu over jou!

p. 47

di 11

Vuile Huichelaar kerstshow

p. 30

zo 17

De Gruffalo

p. 49

wo 12

Dolf Jansen

p. 31

di 19

Trossen Los

p. 49

wo 20

Richard Groenendijk

p. 51

do 21

Thank God it's Donna

p. 51

vr 22

Arie & Silvester

p. 53

wo 8

di 26

Faulty Towers- theaterdiner

p. 50

do 9

Bram vd Vlugt - Vogel

p. 71

wo 27

Faulty Towers- theaterdiner

p. 50

vr 10

Micha Wertheim

p. 72

do 28

Marvellous

p. 52

za 11

Woodstock 50th Anniversary Tour

p. 72

di 14

Fernando Lameirinhas

p. 73

do 16

Mrs.Einstein – Wanted!

p. 74

vr 17

Peter Heerschop

p. 73

za 18

Medisch Centrum Best

p. 74

zo 19

Yoga in concert - Songs of love

zo 19

Kluizelaar

p. 61

di 21

Hommage aan Robert Long

p. 75

wo 22

Harrie Jekkers & Klein Orkest

p. 75

do 23

Kom hier dat ik u kus

p. 76

vr 24

Mr. Gerard Spong

p. 76

za 25

Arjen Lubach

p. 77

wo 3

All Stars

p. 10

za 15

Koel Creative Productions - De Grote Kerstshow p. 14

do 4

Legendary Albums Live – Dire Straits

p. 11

zo 16

Koel Creative Productions - De Grote Kerstshow p. 14

za 6

Veteranendag Velsen

p. 11

di 18

Youp van 't Hek

p. 32

zo 7

Purper – première

p. 12

wo 19

Youp van 't Hek

p. 32

vr 12

Ichthus Lyceum - Grease

p. 13

do 20

Youp van 't Hek

p. 32

za 13

Ichthus Lyceum - Grease

p. 13

vr 21

DanceWorks Velsen - kerstshow

p. 15

di 16

Anne Wil Blankers - Driving Miss Daisy

p. 12

za 22

Popkoor Surprising - kerstconcert

p. 15

do 25

Stef Bos & Band

p. 17

zo 23

Chinees Nationaal Circus

p. 32

vr 26

Van der Laan & Woe

p. 17

MAART 2019

zo 30

Soweto Gospel Choir

p. 33

vr 1

Single Camping

p. 54

za 2

Single Camping

p. 54

zo 3

De Waanzinnige Boomhut

p. 53

di 5

Johan Goossens

p. 55

wo 6

De Barbier van Sevilla

p. 55

vr 8

AHA-Productions - Zilt

p. 16

za 9

AHA-Productions - Zilt

p. 16

di 12

Paul de Leeuw

p. 56

do 14

Pieter Derks

p. 56

vr 15

Abafazi

p. 57

NOVEMBER 2018

APRIL 2019

JANUARI 2019

do 1

De Alex Klaasen Revue Showponies

p. 18

za 5

Huub Stapel – De Waarheid

p. 33

vr 2

Ali B

p. 19

zo 6

Huub Stapel – De Waarheid

p. 33

za 3

IJmuider Harmonie

p. 13

di 8

Jon van Eerd - Charlie

p. 34

zo 4

Peuterfestival Dikkie Dik & ik

p. 19

wo 9

Jon van Eerd - Charlie

p. 34

di 6

Buik

p. 20

do 10

Jeans

p. 34

vr 9

De Jonge Stem - Shrek

p. 13

vr 11

Guilty Pleasures

p. 35

za 10

De Jonge Stem - Shrek

p. 13

za 12

Erik van Muiswinkel

p. 36

za 16

Mathilde Santing

p. 57

wo 14

De Wereldband

p. 22

zo 13

Bumba

p. 37

do 21

Karin Bloemen

p. 58

do 15

Tim Fransen

p. 22

di 15

Lonneke van Dort & Maarten van den Berg

p. 37

zo 24

Het Zandkasteel

p. 58

vr 16

Late Lente

p. 23

vr 18

Veldhuis & Kemper

p. 40

di 26

ART

p. 59

za 17

Marc-Marie Huijbregts

p. 23

za 19

Ton Kas

p. 40

do 28

Vrijdag & Sandifort

p. 59

zo 18

DanceWorks Velsen - Sintshow

p. 14

do 24

Het Zwanenmeer

p. 41

vr 29

Rundfunk

p. 60

COLOFON Vormgeving ZOLF! Reclamestudio Drukwerk Roto Smeets Redactie Suzanne van der Hoeven, Jacob Bron Fotoverantwoording www.stadsschouwburgvelsen.nl Datum uitgifte 26 mei 2018

MEI 2019

p. 7

JUNI 2019 do 6

Lenette van Dongen

p. 78

di 11

The Bridges of Madison County

p. 78

FACEBOOK

Volg ons voor leuke achter de schermen-reportages, nieuwtjes, (win)acties ook op de sociale media.

facebook.com/stadsschouwburgvelsen.nl


DRAAGT U ONS THEATER OOK EEN WARM HART TOE?

TOT ZIENS IN ONS THEATER!

WORD VRIEND!

Dankzij de financiële steun van onze Vrienden zijn wij in staat om bijzondere projecten te realiseren. Onze Vrienden zijn ook onze klankbordgroep. Wij luisteren graag naar hun mening en suggesties. Vanaf € 25,- per seizoen kunt u al Vriend worden van ons theater. Voor uw financiële bijdrage geven wij u ook wat terug. Meer informatie en sluiten vriendschap: www.stadsschouwburgvelsen.nl/vriend

LAST-MINUTE:

MAAK KANS OP VRIJKAARTJES

SCHOLIEREN EN STUDENTEN VOOR € 12,50 NAAR HET THEATER

Bij elke voorstelling kiezen wij een ‘Bezoeker van de dag’. Bent u de gelukkige, dan is uw plaatsbewijs goed voor twee vrijkaartjes voor een door ons gekozen voorstelling. Op ons bord in de foyer ziet u of u de gelukkige bent.

Ben je middelbare scholier of student? Profiteer dan op de dag van de voorstelling of het concert van ons speciale last minute tarief van € 12,50 (inclusief een drankje!). Bekijk actievoorwaarden op www.stadsschouwburgvelsen.nl

PLAATSBEWIJS maart 2018 |

20:15 uur

AQUARIUM Zaal Rechts Rij

• 1971 NS Groeneweg 71

IJmuiden • 0255

OUWBU RGVELS WWW.STADSSCH

515 789

EN.NL

3 Stoel 14

S van der Hoeven Klnr: 166 183608 Ordernummer: Ticketnr: 704388 pauzedrankje garderobe en Entreeprijs inclusief

GRATIS UITNIEUWSBRIEF

VOOR IEDEREEN DIE WIL WETEN WAT ER SPEELT Wilt u op de hoogte blijven van alles wat er speelt? Meld u dan gratis aan voor onze digitale nieuwsbrief. U kunt een abonnement nemen op onze tweewekelijkse TIPnieuwsbrief met informatie over bijgeboekte shows, recensies, interviews en de meeste actuele informatie over alle niet te missen voorstellingen. En op onze MAANDnieuwsbrief (Sirene Sale en maandagenda) Aanmelden kan via www.stadsschouwburgvelsen.nl

82

331634310751

Woensdag 28

Voor- en napret Als bezoeker van ons theater krijgt u vlak voor uw bezoek nog een service-mail. Tot één week na uw bezoek informeren wij u graag over de door u te bezoeken voorstelling. Uw gegevens in vertrouwde handen Meer informatie over aan- en afmelden voor onze nieuwsbrieven en over ons privacybeleid vindt u op onze website.

€ 32.50 Normaal

Theatergids stadsschouwburg velsen 2018 2019  

Theatergids Stadsschouwburg Velsen jubileumseizoen 2018 - 2019. 80 jaar Stadsschouwburg Velsen vieren wij samen!

Theatergids stadsschouwburg velsen 2018 2019  

Theatergids Stadsschouwburg Velsen jubileumseizoen 2018 - 2019. 80 jaar Stadsschouwburg Velsen vieren wij samen!

Advertisement