Page 1

Een publicatie van stadsdeel Noord

editie 15 juni 2010

WAUW, wat een opkomst

Salsaclub > 18 juni Kom naar buurtcentrum de Evenaar voor de laatste vrijdansavond en workshops vóór de vakantie. Toegang leden: gratis, anders € 2,50. www.djemilio.nl

Jörgen Raymann plaatst ondernemers in de rij voor de speeddate

15e netwerkbijeenkomst startende ondernemers

Nuit Blanche > 19/20 juni Een zomernacht vol kunst, eten en feest in Amsterdam. De Tolhuistuin haakt aan met ‘Table de Nuit’. Een avond en nacht met muziek, kunst en biologisch eten. Toegang: gratis. www.nuitblancheamsterdam.nl Waterland-Kerkenland > 19/20 juni Van kerk tot kerk in Landelijk Noord worden muzikale intermezzo’s gegeven. Passe-partout met routekaartje: € 5. Kinderen tot 12 jaar: gratis. www.noord.amsterdam.nl Sunday Market > 20 juni Van 13.00-18.00 uur fashion-, art- & designmarkt in de Tolhuistuin. Aanbod op het gebied van interieur, design, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires en lekker eten en drinken. Toegang: gratis. www.tolhuistuin.nl

Kamerorkest en Suite > 20 juni Het orkest en het blokfluitensemble “Amarilli’s Sunshine” geven om 15.30 uur een concert in de Buiksloterkerk. Toegang: volwassenen € 12, 12-18 jaar: € 5, tot 12 jaar: gratis. www.kamerorkest-en-suite.nl Evenement in de kalender? Meld het bij publieksvoorlichting@noord.amsterdam.nl

“En wat een voorrecht dat ik hier mag zijn” roept stand-upcomedian en presentator Jörgen Raymann naar de zaal. Raymann presenteerde zijn visie op het ondernemerschap tijdens de 15e netwerkbijeenkomst voor startende ondernemers in AmsterdamNoord. 70 starters wilden weten ‘Hoe presenteer ik mijn bedrijf’ maar kwamen ook om te netwerken. Twee neven willen een rijdende broodjeszaak beginnen, Ursela Rijnders onderzoekt de mogelijkheid om haar eigen praktijk psychosociaal werk te starten. Twee kamers staan al in de verf. Peggy Thurnim en Raymon Moore willen hun eigen kinderdagverblijf, dat zeven dagen per week open is. Zij willen weten wat het

Geef me de

foto Emiel van Lint

16 juni t/m 22 juni

stadsdeel Noord voor hen kan betekenen. Dat Raymann er is, is meegenomen. Jörgen Raymann vertelt over zijn lange weg naar succes: van wc’s die blonken, van kranten verkopen in de metro, een eigen restaurant. “Ik ontdekte ik dat ik altijd en overal mensen wil entertainen. Ik blijf mijzelf zien als product. Waar ben ik anders dan de rest. Succes is simpel: alles wat je bereikt, heb je aan jezelf te danken. Maar je moet je geluk wel een zetje geven.” Iedereen hangt aan zijn lippen. Hij is een begaafd spreker. Hij vindt dat iedereen recht heeft op een plek in de maatschappij, maar daarin ook een eigen verantwoordelijkheid heeft. Daarom ontwikkelde hij vijf eenvoudige regels: de ‘High Five’. High Five Raymann legt het uit: “De duim omhoog betekent OK: staat voor passie, voor vriendelijkheid “Ontdek je passie, in Nederland kan alles.”

Speeddaten Dan zet Raymann de ondernemers in lange rijen om te speeddaten, ieder krijgt twee minuten de kans om de ander te vertellen wat zijn ondernemerspassie is. Tegenover Peggy Thurnim van het kinderdagverblijf staat Nelleke Pieterse klaar die onlangs haar bedrijf ‘Natuurlijk ! Opvoeden’ startte. Als Peggy haar plannen uitlegt is het direct bingo, want beide dames zijn ervan overtuigd dat zij iets voor elkaar kunnen betekenen. De netwerkparen zijn zo enthousiast dat zelfs Raymann moeite heeft om iedereen stil te krijgen voor de volgende vier minuten. Maar daar gaat het om … bij zo’n netwerkbijeenkomst. Elevator pitch Sylvia Rahawarin besluit de avond. Iedereen gaat naar huis met nieuwe bagage ‘the elevator pitch’: hoe kan ik mijn klanten in één minuut de essentie van mijn onderneming duidelijk maken. Hoe verleid ik geïnteresseerden om te investeren in mijn product? Meer weten over ‘Starten in Noord”? Kijk dan op www.noord.amsterdam.nl/ondernemen.

Vlnr. Niels Koldewijn, Rodrigo Alonso, Paulo Farine, Michiel Damoiseaux

In de eerste twee weekenden van juni organiseerde Fairground de Oasis Game in ‘de Kleine Wereld’, een wijkaanpakbuurt in Nieuwendam-Noordwest. Deze buurt wordt de komende tijd flink aangepakt om de leefbaarheid te verbeteren. 5 vragen aan organisator Niels Koldewijn.

2

Waarom De Kleine Wereld? Afgelopen weekend zijn we in Nieuwendam-Noord geweest in De Kleine Wereld. Daar hebben we samen met de bewoners dromen geïnventariseerd.

uit verschillende delen van Europa: Zweden, Duitsers, Denen, Zwitsers en Nederlanders en er zijn Brazilianen. En niet te vergeten de bewoners van De Kleine Wereld. Natuurlijk is de support van stadsdeel en corporaties onontbeerlijk omdat we soms groot materieel nodig hebben.

1

3

5

Wat is de Oasis game? Bewoners en andere betrokkenen krijgen spelenderwijs de mogelijkheid om hun droom voor de wijk te realiseren. Dit doen ze door mee te beslissen, mee te ontwerpen en uiteindelijk mee te bouwen aan een verbetering van de buurt. Dit allemaal in twee weekenden. Het is onze kracht om in korte tijd dingen te realiseren. Een kwestie van handen uit de mou-

wen steken met zoveel mogelijk bewoners en een team van vrijwilligers.

Welke plekken hebben jullie gekozen? Voor het speelveld van de Experimentele Werkplaats en de kruising Spelderholt waar bus 33 stopt. Op die plekken is er veel fysieke ruimte om iets te doen en zie je al veel jongeren.

4

Wie doet er mee? We zijn met tientallen vrijwilligers

foto Emiel van Lint

Evenementen Kalender

Hij vervolgt met de wijsvinger: “Die bepaalt je richting, wijst naar je doel. Zorg ervoor dat je de richting blijft volgen die je op wilt. De middelvinger steekt boven alles uit, net als jouw prestatie met kop en schouders boven alles uitsteekt. Haal het maximale uit jezelf. De ringvinger is de vinger waaraan je ook een trouwring draagt. Zorg dat je betrouwbaar en trouw bent en dat mensen op je kunnen rekenen. De pink houdt je bij de pinken. Blijf kennis vergaren, want jouw concurrent is al geboren.” Hij besluit met “En leer de spelregels, want als je met een voetbal onder je oksel het doel inloopt, heb je geen doelpunt gemaakt, maar krijg je de gele kaart.”

Wat is de leukste droom? Een kind wilde graag een zwembad in de wijk! Maar je ziet dat de bewoners van Nieuwendam, met zoveel verschillende culturele achtergronden, behoefte hebben aan plekken om elkaar te ontmoeten. En kinderen tussen 6 tot 12 vallen een beetje tussen de wal en het schip. Toen we er waren, merk je dat die groep denkt: “Joepie, er gebeurt iets!”
editie 15 juni 2010

PROEF: zondag gratis parkeren in Noord Vanaf nu kunnen inwoners en bezoekers van Amsterdam-Noord op proef elke zondag gratis parkeren in het stadsdeel. Het dagelijks bestuur bekijkt of dit de concurrentiepositie van de detailhandel in Noord versterkt. Deze proef wordt dit najaar geëvalueerd. Daarna volgt een definitief besluit.

Voorzitter winkeliersvereniging Frits Figge: ‘Vanaf de invoering van betaald parkeren op het winkelcentrum Boven ’t Y staat de omzet bij de ondernemers onder grote druk. Ondernemers zijn dan ook heel verheugd met dit besluit. Wij kunnen onze klanten nu duidelijkheid geven over het betaald parkeren op zondag. Het zal zeker helpen om de extra koopzondagen, nu twee per maand, tot een nog groter succes te maken.’

Parkeerautomaat in centrum

foto Communicatie

“De detailhandel in Amsterdam-Noord staat, net als in de rest van het land, onder grote druk door de economische crisis en heeft te kampen met teruglopende omzetcijfers. Ik verwacht dat het afschaffen van betaald parkeren op zondag leidt tot meer bezoekers en daarmee ook meer omzet”, zegt stadsdeelvoorzitter, Rob Post. De proef loopt tot het eind van het jaar. Bij de evaluatie worden bewoners, ondernemers en bezoekers betrokken.

Vergaderingen

De proef met gratis parkeren geldt niet voor de parkeergarages P2 Bomengarage en P5 Mediamarkt. Deze week zijn ook twee extra kentekenparkeerautomaten geplaatst in het midden van het winkelcentrum als service voor het winkelend publiek. Wie wil kan de parkeertijd verlengen zonder terug te lopen naar zijn auto.

foto Suzanne Roos

Wijksteunpunt Wonen Noord adviseert gratis

Zo is het leven goed

Als mijn huisbaas weigert de douche te repareren, kan ik dan bij het stadsdeel aankloppen? Mijn buurvrouw parkeert haar olie lekkende motor in ons portiek; kan de woningbouwvereniging daar een eind aan maken? ‘Ik heb hier opnieuw geleerd dat domme vragen niet bestaan’, lacht Piet Priems van het Wijksteunpunt Wonen. De jaarlijkse huurverhoging betekent voor hem altijd een paar weken spitsuur. Door het afspraaksysteem worden files voor de deur voorkomen.

Bij het Wijksteunpunt Wonen Noord aan de J. Drijverweg 5 kan iedereen terecht met vragen over de huur en de jaarlijkse huurverhoging. Men helpt er graag en advies is helemaal gratis. Veel huurders hebben vragen omdat er bijzondere omstandigheden zijn, bijvoorbeeld bij tijdelijke contracten, achterstallig onderhoud, onderhuur, gemeubileerde of gestoffeerde woonruimte of bij all-in huur. Huren omhoog Op 1 juli gaan de huren weer omhoog: maxi-

maal 1,2 procent. Dit geldt zowel voor zelfstandige als voor onzelfstandige woonruimte (kamers). Als de huurverhoging op de mat ploft, vragen veel huurders zich af of ze niet te veel huur betalen. De maximale hoogte is te berekenen door middel van een puntentelling. In de Woonlastenkrant, huis aan huis verspreid en ook te krijgen in het stadsdeelhuis, staat hoe dat moet. Deze informatie staat ook op internet, bijvoorbeeld op www.huurverhoging.nl. Daar staan ook de regels over de aankondiging van de huurverhoging.

Woensdag 16 juni 20.00 uur, commissie Ruimtelijke Ontwikkeling, agendapunten o.a.: • Voorjaarsnota 2010 • Vrijstelling artikel 19 lid 1 WRO Buiksloter meerdijk 165 (Poort van Waterland) • Garantstelling voor gemeentelijke lening aan de coöperatieve vereniging Onze Energie • Raadsinitiatiefvoorstel Noorder IJplas • Richting bepalen onderzoek en discussie over nieuwbouw Floraparkbad • Peildatum herhuisvesting eerste fase Breehorngebied Woensdag 16 juni 20.00 uur, commissie Leefomgeving, agendapunten o.a.: • Voorjaarsnota 2010 Als u voor deze vergaderingen wilt inspreken kan dat uitsluitend over de onderwerpen die op de agenda staan. Aanmelden uiterlijk 24 uur van tevoren bij de raadsgriffie, tel. 020 634 9924.

Bezwaar Wie het niet eens is met de huurverhoging of met de puntentelling, kan bezwaar maken. Dat moet schriftelijk gebeuren voordat de huurverhoging ingaat, dus vóór 1 juli. Een formulier is te downloaden via www.huurcommissie.nl, of verkrijgbaar bij het Wijksteunpunt Wonen Noord. In Amsterdam is er schaarste op de woningmarkt. En daardoor wordt er nogal eens misbruik gemaakt van de positie van huurders, vooral door particuliere verhuurders. En zolang dit het geval is, doen huurders er slim aan om na te gaan of ze niet te veel betalen. Spreekuur Wijksteunpunt Donderdag van 18 uur tot 21 uur en vrijdag van 10 uur tot 13 uur. Voor een telefonische afspraak: 020 494 0446.

Nieuwe editie stadsdeelgids ‘Amsterdam-Noord van A tot Z’ is uit!

Kindersterretjes in het Zonnehuis Op woensdag 16 juni tonen twintig scholieren uit Noord hun podiumtalent aan het publiek. De leerlingen spelen vijf scènes waarbij ze laten zien wat ze hebben geleerd aan acteren, improvisatie, dans en muziek. Het optreden is het slot van de theatercursus die zij volgden om hun creatieve kant te ontdekken.

Sterretje

foto Communicatie

De nieuwe stadsdeelgids 2010/2011 is huisaan-huis bezorgd in Amsterdam-Noord. In de gids vindt u informatie over het bestuur, de diensten van het stadsdeel, een overzicht van dienstverlenende organisaties en instellingen en een plattegrond van Amsterdam-Noord.

De leerlingen kregen les van Podium4U!, een groep van theaterprofessionals in Noord die jeugdig talent ontwikkelt en stimuleert. Spel, muziek, beweging en vooral het plezier in theater maken, staan hierbij voorop. De basisschoolleerlingen hebben zelf gekozen wat zij willen laten zien bij de eindpresentatie. Na afloop krijgen ze hun diploma uit handen van Roosje Smit, bekend van de televisieserie ‘Spangas’. De presentatie is van 13.00-16.00 uur in het Zonnehuis, Zonneplein 30. De toegang is gratis.

Hieronder vindt u het overzicht van de commissievergaderingen in juni. U bent welkom in het stadsdeelhuis, Buikslotermeerplein 2000.

Nee/Nee-sticker Huishoudens met een Nee/Nee-sticker op de brievenbus krijgen geen gids in de bus. Hebt u de gids daarom of om andere redenen niet ontvangen dan kunt u deze • ophalen bij het stadsdeelhuis, Buik slotermeerplein 2000, • aanvragen via onze website www.noord.amsterdam.nl • telefonisch bestellen bij de publieks voorlichters via nummer: 020 634 9452.
Bekendmakingen Aanwijzing Gehandicaptenparkeerplaats Het dagelijks bestuur van stadsdeel AmsterdamNoord, voor deze, het dagelijks bestuurslid voor Ruimtelijke Ordening, Stadsdeelwerken, Verkeer en Landelijk Noord, maakt bekend op 04-06-2010 een besluit te hebben genomen tot aanwijzing van gehandicaptenparkeerplaats: • aan Overslaghof tegenover perceel nr. 45 t/m 65 geparkeerd, met een onderbord voorzien van kenteken: 91-VV-ZF. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een ieder, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit betrokken is, binnen zes weken na bekendmaking van het besluit, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, Postbus 37608, 1030 BB Amsterdam. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Hiervoor moet u een verzoek richten -naast het indienen van een bezwaarschrifttot de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam, sector Bestuurszaken, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Aangevraagde bouwvergunningen, aanlegvergunningen, sloopvergunningen en/of vrijstelling/ ontheffing van het bestemmingsplan. Z10-26482 – Kometensingel 52-54, 1033 BW, plaatsen tijdelijke noodlokalen voor de duur van 1 jaar. Ontvangen 27 mei 2010. Z10-26568 – Toetsenbordweg 61, 1033 MZ, gedeeltelijk slopen bouwwerk. Ontvangen 1 juni 2010. Z10-26573 – terrein Belmermeerdijk, 1027, aanleggen proefveld voor de realisatie veenontwikkeling. Ontvangen 1 juni 2010. Z10-26640 – Krasseurstraat 35, 1033 DG, plaatsen dakkapel. Ontvangen 3 juni 2010. Z10-26654 – Johan van Hasseltweg 59, 1021 KN, veranderen hoofdentree. Ontvangen 3 juni 2010. Z10-26664 – Baron de Coubertinlaan 2, 1034 ZK, plaatsen 6 lichtmasten. Ontvangen 4 juni 2010. Z10-26665 – Oostzanerdijk 158, 1035 RJ, oprichten uitbouw achtergevel en dakkapel. Ontvangen 4 juni 2010. Z10-26673 – Th.Weeversweg 1 t/m 23, 31 t/m 121 en 137 t/m 189, 1025, sloop zorghuis en aanleunwoningen Het Schouw en Het Zusterhuis inclusief bijgebouwen. Ontvangen 4 juni 2010. Z10-26674 – naast Neveritaweg 20, 1033 WC, sloop trafo gebouw. Ontvangen 4 juni 2010. Z10-25423 – Amerbos 187-189, 1025 ZC, plaatsen serre annex uitbouw. Ontvangen 7 juni 2010. In dit stadium kan geen bezwaar worden ingediend. U kunt de aanvraag wel inzien bij de afdeling Vergunningen in het servicecentrum op het stadsdeelhuis. Vriendelijk verzoek uw bezoek vooraf telefonisch te melden. Als voor een bouwvergunning ook een vrijstelling bestemmingsplan noodzakelijk is dan kunt u na een nieuwe publicatie bij ‘verzoeken vrijstelling bestemmingsplan’ uw zienswijzen kenbaar maken. Voornemen besluit buitenbestemmingsplanse ontheffing, tijdelijke ontheffing, projectbesluiten Z10-24953 – Buiksloterdijk 374, 1034 ZH, veranderen berging in tuin van woning. U kunt de plannen gedurende zes weken inzien bij de afdeling Vergunningen in het servicecentrum op het stadsdeelhuis van woensdag 16 juni tot en met dinsdag 27 juli 2010. Tegen voornemen genoemd kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van ter inzage gemotiveerde zienswijzen indienen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord t.a.v. de afdeling Vergunningen, team Bouw. Verleende bouwvergunning, ontheffing, projectbesluit, aanlegvergunningen en/of sloopvergunningen 1) Z10-25609 – Beemsterstraat 180, 1024 BJ, plaatsen trap naar zolder vanuit woonkamer. Verzonden 2 juni 2010. 2) Z08-07927 – Broekergouw naast 6, 1027 AH, 2e fase vergunning oprichten zorgboerderij bestaande uit stolpboerderij, kapschuur met 6 zorgeenheden en schapenstal. Verzonden 8 juni 2010. 3) Z10-24083 – Dorpsstraat Holysloot 49, 1028 BC, oprichten woning en garage op perceel. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Verzonden 8 juni 2010. 4) Z10-24330 – mt Lincolnweg 40, 1033 SN, plaatsen reclame-uiting op gevel gebouw. Verzonden 8 juni 2010. 5) Z10-24952 – Van Zeggelaarstraat 7, 1035 VC, plaatsen dakkapel. Verzonden 8 juni 2010. 6) Z10-25249 – NDSM-straat 12, 1033 SB, plaatsen gevelreclame op gebouw. Verzonden 8 juni 2010. 7) Z09-19978 – Badhuisweg 3, 1031 CM, plaatsen bouwwerk op terrein met bestemming ervan tot (ondergronds gelegen) damwand. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Verzonden 8 juni 2010. 8) Z09-22550 – Floraweg 200, 1032 ZG, plaatsen windturbine op dak kantoorgebouw. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Verzonden 10 juni 2010. Bezwaar besluit artikel 40 Woningwet, artikel 3.6 en 3.3 onder a Wro Indien belanghebbenden het niet eens zijn met de besluiten genoemd onder nummers 1 t/m 6, dan

Een publicatie van stadsdeel Noord

editie 15 juni 2010

kunnen zij binnen zes weken, met ingang van de dag waarop het besluit aan de aanvrager is verzonden een bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener – dagtekening – omschrijving van het besluit waartegen bezwaar is gericht – gronden van het bezwaar. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Hiervoor moet u een verzoek richten naast het indienen van een bezwaarschrift tot de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam - sector Bestuursrecht - Postbus 75850 - 1070 AW Amsterdam. Beroep besluit artikel 3.10, 3.22 en 3.23 Wro Indien belanghebbenden het niet eens zijn met de besluiten genoemd onder nummers 7 t/m 8, dan kunnen zij binnen zes weken, met ingang van de dag waarop het besluit aan de aanvrager is verzonden, een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Hiervoor moet u een verzoek richten naast het indienen van een beroepschrift tot de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam - sector Bestuursrecht - Postbus 75850 - 1070 AW Amsterdam. Vergaderingen commissie voor welstand en monumenten Datum en tijdstip Locatie wo. 23 juni 9.00 uur Weesperplein 4 do. 1 juli 9.30 uur Stadsdeelhuis wo. 14 juli 9.00 uur Weesperplein 4 do. 22 juli 9.30 uur Stadsdeelhuis Voor meer informatie en de agenda van de vergaderingen kunt u terecht op www.welstand.amsterdam. nl en op werkdagen bij de coördinator welstand van de afdeling Vergunningen, team Bouw. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 020 634 9249 Voor het raadplegen van de welstandsnota zie: www. welstandsnota.amsterdam.nl

Service-informatie

Iets overgehouden van het klussen?

Stadsdeel Noord Buikslotermeerplein 2000 Postbus 37608 1030 BB Amsterdam Telefoonnummer: 14 020 Website: www.noord.amsterdam.nl Email: info@noord.amsterdam.nl Digitaal zaken regelen via www.noord.amsterdam.nl/dienstverlening Huisvuilpas of uittreksel aanvragen? Adreswijziging doorgeven? Afspraken maken met Burgerzaken? Regel het 24 uur per dag via de stadsdeelwebsite. Burgerzaken • Openingstijden: vrije inloop Alle werkdagen, behalve donderdag, 8.30-12.00 uur. Donderdag 12.00-15.00 uur. • Openingstijden: op afspraak Alle werkdagen, behalve donderdag, 8.30-15.30 uur. Donderdag 12.00-19.00 uur. • Afspraak maken met Burgerzaken. Dat kan digitaal via www.noord.amsterdam.nl/afspraak. U kunt ook bellen: 020 634 9294, elke werkdag van 8.30-15.30 uur. • Afhalen eerder aangevraagde reisdocumen ten en rijbewijzen, geboorte- en overlijdens aangifte Tijdens de openingstijden de hele dag zonder afspraak. • Ondertrouw, alleen mogelijk op afspraak.

Bij het Afvalpunt ben je er meteen vanaf.

Openingstijden Vergunningen, Publieksvoorlichting en Ondernemersloket Alle werkdagen, behalve donderdag 8.30-15.30 uur. Donderdag 12.00-19.00 uur.

Als je klus eenmaal geklaard is blijft er vaak nogal

Vergunningen: inloopspreekuur Bouwzaken Een bouwinspecteur beantwoordt al uw vragen over bouwen, verbouwen en vrijstelling van een bestemmingsplan. Alle werkdagen (behalve donderdag): 9.00-10.00 uur.

punt bij u in de buurt. Van maandag tot en met

Antwoord© voor al uw vragen over de gemeente Bel telefoonnummer 14 020 (5-cijferig nummer, geen 020 gebruiken) voor al uw vragen over de gemeente Amsterdam (elke werkdag van 8.0018.00 uur).

wat rotzooi over. Dan is het wel zo makkelijk als je daar meteen vanaf kunt! Dat kan bij het Afvalzaterdag van 8.00 tot 17.00 uur. Gratis. En bijna alles wat u inlevert wordt hergebruikt. Zo draagt u bij aan een schone straat en een beter milieu.

Kijk op www.afval.amsterdam.nl voor het dichtstbijzijndeStadsdeelkrant NoordNieuws 15 juni 2010  

Wekelijkse nieuwskrant met nieuws van en over het stadsdeel. Bekijk de pdf.

Advertisement