Page 1

SHI SEI

DESIGN PORTFOLIO


DESIGN VISION

LIFE, COMFORT, AND STYLE.

1


TABLE OF CONTENTS 4

PERSONAL PROFILE

6

CAPITOL HILL APPLE STORE

18

NEW UNIVERSITY MIXED-USE BUILDING PROPOSAL

26

CLUB ROOTZ IN KUALA LUMPUR 2


34

COSMOPOLIS DESIGN COMMUNICATION SPOKANE OFFICE

44

CLEAR PROGRESSION

48

CASUAL RESTAURANT “SHARAKU”

54

SEEK FOR HORIZON 3


SHI SEI

creative designer

address: 807 S. Cowley St. 22 Spokane, WA 99202 phone #: 360.224.3396 email:

4

sshi0929@gmail.com


5


APPLE STORE in Capitol Hill, Seattle After choosing the Apple store as the business selection, my consideration on future of the Apple products reached a fact that only 6.9% in the computer user is Mac user; consequently, having the Apple product(s) make(s) them unique. But if the Apple maintains its popularity, one day 50% of computer user will be using the Apple and the products will no longer make them unique. In future, we will see the Apple products more often in our lives. To respond the demands, the future Apple store will be selling “lifestyle in which the products are embedded.” The assumption led me to design a series of the showrooms that represents people’s primary lives; private and work.

6

Addition to the lifestyle showroom, the personalizable products will also be a key for next generation of the Apple products. As iPhone has been popular, thousands of accessories are available to individualize the products. The Capitol Hill store will be introducing a personalizing product design service,


new-arrival showroom (left) and genius Bar (right)


8

entrance

facade


Artistic sense

today

Capitol Hill Energetic Activities

Colorful views

Local style

State-of-Art Product design

Variety in product line

the Apple

furture

The innovative power

High percentage of young Mac user

9


27 15

31

legend - space 13

01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. 08. 09. 10. 11. 12. 13. 14. 15.

11 12

14

10

9

6

7 8

8 5

4 8

8

3 2

entrance residential entry garage residential stair to 2F atrium central staircase elevator product display area accessory shelves creative space staff space/inventory new-arrival show space genius bar commercial restroom emergency exit

29

26 24

28

25

23

16 19

22

20 17 21

1F plan

1

37 33

30

01. 02. 03. 04.

3 4

1

3

2

4

2

1

2

2

1 1

legend - lighting 01. 02. 03. 04. 05.

2’x4’ parabloci troffer light 6” recessed can light sphere scone light custom tubular skylight 36” long strip cove lighting

33

32

33

Roof plan

leather

stainless steel

carpet oor

2

2

1 2 2

leather

4

smoke mirror

1 5

2F RCP

solar panels skylight grass roof lounge chair wood deck HVAC system

33

safty glass

wood oor

32. 33. 34. 35. 36. 37.

33

2

1

1

5

10

36

3

4

1F RCP

34

material

2

5

2

4

33

leather

2 1 2

2

4 2

direct furring integrated ceiling wire suspended wallboard ceiling direct furring plaster ceiling framing suspended at ceiling

private style - kitchen pirate style - kids room private style - living room work style - presentation work style - reception workstyle - office re-rated enclosure stair to the roof closets residential living room elevated office masterbed room kitchen reading area bathroom walk-in closet

2F plan

18

legend - ceiling 2

16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31.

glass tile

brushed nish


Simplicity in the 1st oor Diversity in the 2nd oor When the customer walks in the ground oor, they can immediately know that it’s an Apple store by the logo, simple and consistent space design. The Apple’s current branding has not yet introduced diverse design which they will be in near future. The new design always needs an extra caution when presenting to the public; because new design may not be recognizable by the public. Therefore, the 1st oor rather looks similar to the typical Apple store design to communicate that this is an apple store. Once people come in, the new store design can be easily revealed to the people who already know that they are at an Apple store.

11


12

atrium

seating area


an Apple store with the extra touches. The Capitol Hill Apple store maintains the current store design aesthetic while incorporating some new features such as the seating space, the newarrival show space, and the creative space. The seating area table is designed to replace a typical coffee table with stack of magazines on with the simple reading device embedded. seating area table design

central staircase

The creative space’s desk has a wide and deep countertop that it is meant to hold a pair of keyboards and mice for both customer and staff sides for easy access to the design content.

creative space

creative space desk design

13


lifestyle representation showroom As the Apple gradually expands its productline in the multimedia entertainment market, our lifestyle will dramatically change. iPhone will connect to fridge so that you can check what to buy at grocery store. Not only selling the products, but the Apple store will present the lifestyle of both work and private in which the products are embedded. kitchen presentation room

reception

oďŹƒce

work style

work style - presentation room

14

work style - reception & office

private style - kitchen

kids room

living room

private style


private style - living room

The work and private lifestyle showrooms are clearly separated into the two sides; therefore, when the customer walks up to the 2nd oor, they can easily navigate to which style they would like to go.

private style - kids room

private style - living room

15


Sustainability incorporated

tubular skylight design

16

residential living space

The custom tubular skylight is designed to bring natural light to the 1st oor while 2nd oor residence can also receive the beneet of light. By cooperating with Horizon Energy System., Inc, the natural light can travel up to 30 feet below the rooftop to light up around 500sf space. The skylight system above the residential kitchen area is also meant to save energy during the daytime. The kitchen is located in the south end of the residential space so that the kitchen can receive enough daylight in daytime.

residential kitchen


solar panel on the roof

Picture yourself visiting the Capitol Hill Apple store, ,lled with joy of the new technology, with a myriad of personalizable products to choose from. Walk up the state-of-art glass staircase to experience the future of the Apple products embedded in each lifestyle. Imagine a lifestyle that all the products in your home or oďŹƒce work compatibly, that is why the Capitol Hill Apple store will be there for you grass roof top

17


west entrance


A NEW UNIVERSITY MIXED-USE BUILDING

“BOOKIE”

The astonishing curtain wall greets customers warmly in the night time.

19


8

retail area


The building is located near the yellow parking lot. Great amount of traďŹƒc can be expected; therefore, the new bookie in Riverfront campus will be constantly utilized by students, faculties, as well as public.The fabulous store front brings a new modern construction into the campus. The idea is to design a horizontal structure that roots deeply to the surrounding The auditorium comes with xed 84 seats to accommodate various large events including music performances, lectures, and so on. The two oďŹƒces locate adjacent to the auditorium. The two oďŹƒces are used for the theater supervised faculties. The water closet for

floor plan

both male and female are provided. The largest space is for the parimary mercantile occupancy type.

section

21


NEW BOOKIE NEW BOOKIE

east entrance

22

cafeteria


office The new university retail shop has initiated with four goals; to make a space where people can comfortably linger; adaptive reuse of the old historical warehouse locating in the middle of the parking lot in the riverpoint campus; the building will utilize sustainable design strategies that meet today’s economical standards; the building has mixed-use of activities, including mercantile, business, as well as

assembly type occupancy. The most of the installed furniture are either recycled or aquired from the local habitat shop to decrease the newly acquired furniture. In order to achieve the sustainable goal, using recycled furniture and re--nished them.

23


THE BOOKIE IS MARRIED TO ECO-DESIGN The greyhound old warehouse has been abundant for decades until the new bookie project initiated. the project designer started to contact the local recycle shops to collect all the used furniture that can be re-used for this project. solely the auditorium, the space accommodates 84 xed seats with 2 wheel chair area in the front. all The theater seatings are locally acquired and reenished by the local furniture craftsmen.

theater seat 24

In the mercantile occupant space, the bookie also facilitates a little dining space where cafeteria is installed to serve locally acquired coee. The table sets in the faceteria are of course recycled and re--nished.

COFFEE TABLE


auditorium auditorium

25


MODERN RESTROOM EXPERIENCE

CLUB ROOTZ IN KUALA LUMPUR MALAYSIA

26

2009 SUMMER INTERNSHIP PROJECT AT DESIGN SPIRITS FIRM


male restroom


A MALAYSIA MODERN

main dance hall

28


DANCE CLUB GIVES APPLAUSE TO A NEW-AGE CULTURE�

When we worked on the interior design, it was important to realize how the current trend in Malaysia has been. Because the client’s target customers are rather young generations than older people. Today. Malaysia has gone through cultural transformation. Muslim culture had been dominant in the country for decades. However, after penetrating the western culture in recent years, the rooted culture of Muslim has been altered, and sexual expression in public space has been somewhat allowed. The restroom design is particularly reeecting the altered culture.

VIP room

29


The restroom design in the club Rootz was diďŹƒcult to get approval from the client as well as the local juristic ti on. This is due to the Muslim policy that sexual expression is strictly prohibited. The design is intended to create a counter-Muslim cultural design that layouts both 300 half-naked male and female photos in the restroom of the club. We wanted to experiment to see how the younger generation perceives this design. Having the sexy photos throughout the male and female restroom, people in the club will enhance customers’ pleasure. The layout of the photos are strategically placed so that the images near vanity have lighter background to avoid showing water stain.

photo nearphoto vanity near vanity

section 30

COUNTER-RELIGIOUS DESIGN


female restroom

IS CHALLENGING, BUT YOUNG GENERATION WILL SUPPORT IT. 31


male restroom

male restroom

32

photo near vanity


section

female restroom

The male restroom is lled with 300 sexy female photos. One signiicant criteria in choosing the appropriate images is that they need to be international. This means dierent ethnicity can be more appealing to various customers. Finidng right images of male was much harder than we expected.

33


22

COSMOPOLIS GRAPHIC


DESIGN COMMUNICATION OFFICE


CONSTRUCTION The Building was constructed in 1909 by Albert Held and used as the second largest warehouse in Spokane’s Central Business District. The building structure primarily consists of a series of the wood column, beams and brick wall, and they are well preserved to be reused. CONCEPT STATEMENT The contrast in forms emhasizes the relationship that designers have with the creative process. Lines are designers, and the central object is “creative ideas”. The arms of desigrer donot know any borders and continuously seek further creative potential. DESIGN INTENT The design is aimed to support the creative activities, collaborative teamwork, and create a relax, comfortable, but also professional working environment.

36

PROCESS DRAWINGS

elevation

AN OLD WAREHOUSE


facade

IS TRANSFORMED INTO A MODERN OFFICE

37


7

17

6 5

3

Section

2

4 8

1 10

S-A

15

9 Section

12 11

13

Clients will be greeted by the custom reception desk that represents the company’s international business spirits through the translucent sphere with a photo of earth inside. After they go through the reception area, they will be exposed to the unique space design.

16

14

reception

reception

path to meeting area


The open resource library combines a drafting area where employee can nd adequate resources.The open design ensures visibility while creates a sense of intimate working enviornment.

public break area

inspiration space


BORDERLESS DESIGN

The rst oor space is primarily used for the main production process to be held. The marketing department works preliminary design and passes on to the production department for completion of job. After acknowledging the work kow, ow, I came to mind that the design needs to be “borderlessness”It is quite often to see an open office sketching about the prospective design. The library functions as a heart/brain of creative works from which inspirations come. As of the rest of office space, the borderless transition between the production and marketing departments allows smooth communication and improves productivity.

SECTION 40


41


main office Each department is located adjacently. without separation, there are more interactions happening. The rst oor space is primarily used for the main production process to be held. The marketing department works preliminary design and passes on to the production department for completion of job. After acknowledging the work ow, I came to mind that the design needs to be “borderlessnessâ€? It is quite often to see an open oďŹƒce

42

large conference room

The large conference room can accommodate maximum 10 people. these days, but considering the fact that the company deals with the creative works as well as professional business status, I needed to design a space which takes a well balance of the both factors. Therefore, there are a formal meeting room and inspirational drafting area where clients and designers can take books from the shelves and do some


relaxing mezzanine The space is for employees to come socialize around water and creative ideas often popup. the allocation of each space is based on the function. sketching about the prospective design. The library functions as a heart/brain of creative works from which inspirations come. As of the rest of of ice space, the borderless transition between the production and marketing departments allows smooth communication and improves productivity.

relaxing mezzanine 43


“SHARAKU” 48


SITE MAP The intersection of W.Garland Ave. and Monroe St. is busy with car traďŹƒc. The new dining site will be a heart of commercial business.

MODERN DINING RESTAURANT DESIGN


E-A: ELEVATION

NEW DINING EXPERIENCE

Energy of lines spreads out from a central point. The heart of source defines the surrounding elements.

4ű"

5IFNBJOLJUDIFOCFDPNFTB DFOUSBMIFBSUXIJDIQSPEVDFT BMMUIFCFWFSBHFBOEGPPET 5IFTQSFBEJOHMJOFTGVODUJPO BTBQBUIXBZUPEFöOFUIF TQBDFDJSDVMBUJPO5IFTQBDF QSPWJEFTBDBTVBMEJOJOH FYQFSJFODFXIJDIWBSJPVT DVTUPNFSTTIPVMEGFFMXFMDPNFE

&"

50

4ű#

4ű"

4ű#

main dining area


NIGHT LIFE AT SHARAKU When clients walk in the office, they will be greeted by the custom designed reception desk that represents the company’s international business spirits through the translucent sphere. After they go through the reception area, they will be exposed to the unique interior design.

S-A:SECTION

S-B: SECTION

patio


MATERIALS 1 NEUTRALS from KEILHAUER - Leather for the sofa 2 BRABOURNE from Bently Mills, Inc - Recycled carpet 3 Plyboo from Smith & fong - decorative wall 4 SURFACE from AVONITE - Recycled colored stone 5 PaperStone from kliptech - Countertop 6 Fabric from maharam, Inc - Wall decorative fabric 7 Transluscent glas tile w/ accent colored tiles 8 CaesarStone from Quartz - Porcelain countertop 9 Pintpoint from Arc-Com - upholster for chair 10 Resin from Lumicor - Partialy transluscent glass 11 Alaska from SPINNEYBECK - Leather for the sofa 12 Stone oor tile for patio 13 ECATHLON from Dzynspec, Inc - Ruber ooing 14 BRABOURNE from Bently Mills, Inc - Recycled carpet 15 DesignWall from homasote for suspended ceiling panel

53


Sky shines to create an contrast of light and shadow. Ocean waves play a harmonious sound in the atomospher. Sea birds y above as you walk along the shore. Today, you are here with the observatory to seek your own horzion that will stay in your memory.

SEEK FOR HORIZON

55


56


NATURAL & ARTIFICIAL UNITIVE ART

57


ASTONISHING, BUT SOMEWHAT NOSTALGIC SENARY

58

SIDE VIEW


60


61


2010 spring ver.

Design portfolio (updated Spring 2010)  

updated Spring 2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you