Page 1

О НАМА

Пројекат ”Тројка из блока” настао је 2012. године као идеја чланова Хуманитарне организације Срби за Србе који су желели да кроз спортску манифестацију шутирања тројки окупе младе људе око хуманитарних пројеката изградње купатила социјално угроженим вишедетним породицама.

ГОДИШЊИ ИЗВЕШТАЈ ЗА 2013. ГОДИНУ www.trojkaizbloka.org

Организацију чине млади и породични људи који од 2005. године улажу своје време, енергију и искуство за помоћ угроженој деци и њиховим породицама широм Балкана. Захваљујући званичним огранцима организације у Србији, Републици Српској, Аустрији, Швајцарској и САД као и великом броју донатора и пријатеља широм света, добротворна организација ''Срби за Србе'' је до сада прикупила преко 400.000 евра донација и обезбедила помоћ за 350 породица, од којих су многе добиле сигуран кров над главом, купатила, машине за рад, покућство, белу технику, домаће животиње за узгој и другу помоћ. Оно што ову хуманитарну организацију издваја од других јесте транспарентан начин рада и велики број донатора који са месечним донацијама учествују у добротворним акцијама помоћи угроженим породицама. На званичном сајту (www.srbizasrbe.org) и друштвеним мрежама фејсбук (facebook.com/srbizasrbe) и твитер (twitter.com/srbizasrbe), организација свакодневно објављује листе донатора као и увид у тренутно стање на свим банковним рачунима, што представља јединствен пример у раду хуманитарних организација. 2


О ПРОЈЕКТУ

''ТРОЈКА ИЗ БЛОКА'' У БЕОГРАДУ

”Тројка из блока” је идејни хуманитарни пројекат за изградњу и опремање купатила за потребе социјално угрожених породица на подручју Балкана. Пројекат се спроводи кроз спортску манифестацију шутарања тројки који за циљ имају окупљање младих људи, познатих личности из света спорта, културе и музике као и велики број спонзора који ће финансијски подржати спровођење циљева у дело. Разлог покретања пројекта ”Тројка из блока” јесте чињеница тешких животних услова великог броја вишечланих породица широм Србије и Балкана које оскудевају у најосновнијим хигијенским потребама. Током протеклих осам година преданог хуманитарног рада, представници Хуманитарне организације Срби за Србе спознали су да велики број деце и њихових породица, које махом живе у руралним срединама, нема обезбеђене елементарне услове за одржавање личне хигијене. И поред чињенице да је организација учинила велике напоре да се изграде и опреме неколико десетина купатила за потребе угрожених породица, реално стање на терену указује на много већу потребу за решавањем овог проблема што уједно позива и на свеопшту друштвену мобилизацију.

3

Дејан Томашевић, потпредседник Кошаркашког савеза Србије Хуманитарна организација Срби за Србе, у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије, успешно је организовала други по реду хуманитарни турнир”Тројка из блока”, који се одржао 1. јуна у дворишту Основне школе Лаза Костић на Новом Београду. Такмичење је окупило око 1.000 гледалаца и преко 200 учесника, који су се витешки надметали у шутирању тројки. На крају турнира прикупљено је укупно 355.910 динара донација. Турнир су званично отворили потпредседник КСС Дејан Томашевић, помоћник Министра за рад, запошавање и социјалну политику Владимир Пешић и бивши капитен одбојкашке репрезентације Србије Бојан Јанић и Новица Бјелица.

4


Бојан Јанић, бивши капитен Одбојкашке репзрентације Србије Учешће на турниру узели су и Никола Хаџи Николић из бенда 357, Аца Селтик из бенда Ортодокс Келтс, глумац Андрија Кузмановић из серије Монтевидео, певач Никола Роквић, одбојкаши Марко Самарџић, Милош Терзић, Томислав Докић, кошаркаши Филип Човић и Александар Цветковић, реп музичар Бошко Ћирковић Шкабо, групе ЈБК, ТХЦ, Сик Тач, Ф4, и фристајлер Немања Блажић.

5

Након квалификација и финалног дела ”Тројке из блока”, победник турнира био је Милан Стојић са 18 погодака, друго место заузео је Јован Драгаш са 16, док је трећи био Немања Цвјетић са 15. Спонзори турнира: Теретана Колосеум (златни спознор), Инекс Метали Топола, ПИП Нови Сад, Белем, Рамипа, Ана 11.04.2009, АСБВ Термотехника, Вода Врњци, Мишконе пластик, ТК Газела, Agi Pasta Away, Прауд Мери и Макс кафе. Такође, велику подршку пружила је и ОШ ''Лаза Костић''.

6


ПИСМО ПОДРШКЕ КСС-а

Одбојкаш Новица Бјелица отвара турнир у Београду

Најмлађа учесница такмичења ''Тројка из блока'' 7

8


''ТРОЈКА ИЗ БЛОКА'' У ЧИКАГУ

Душан Недић из Chicago Bulls Academy, Петко Петковић Срби за Србе Чикаго и Tony Brown из Dallas Mavericksa У суботу 1. јуна, Хуманитарна организација Срби за Србе из САД организовала је хуманитарно шутирање тројки истога дана када и организација у Београду. Турнир ''Тројка из блока Чикаго'' се одржао на теренима Veteran’s Park Lyons у Чикагу (држава Илиноис), и имао је неочекивано велики успех. Укупно је прикупљено $ 6,903 донација од стране спонзора, донатора и учесника турнира! Ово је био први пут да Хуманитарна организација Срби за Србе организује овакав догађај на простору Сједињених Америчких Држава. Најмлађи такмичар је имао само 9 година док је најстарији имао чак 74 године, који је успе да убаци и четири тројке!

Поред учесника на турниру, имали смо и неколико посебних пријатеља који су нам се придружили на такмичењу: Tony Brown из Dallas Mavericks-а који је дошао да нас подржи, као и Душан Недић из Chicago Bulls Academy. Победник био је Петар Јовић, друго место Павле Ћосић, а треће Стефан Радуновић.

Спонзори турнира у Чикагу: Pro Star Freight Systems, Woodland Transport, Eurodex Components, Marko Transport, ADR Custom Builders, Beograd Café, International Carrier Enterprises, Topaz Café, White City Logistics, Dani’s Deli, Lady Bug Cafe и Accolade Design. 9

10


''ТРОЈКА ИЗ БЛОКА'' У КРАГУЈЕВЦУ

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са Покретом Чиста Србија из Крагујевца организовала је хуманитарни турнир ”Тројка из блока” који се у недељу 16. јуна по први пут одржао у Крагујевцу у дворани Гордана Гоца Богојевић у Шумарицама. Преко 80 учесника борило се за победнички трофеј, а најбољи је био Миломир Рајовић.

Подршку турниру пружили су пријатељи организације из фирме ”Agi Pasta Away” који су припремали храну, СЦ Шумарице, OК Раднички, као и спонзор Нет компјутерс. Укупно је прикупљено 35.500 динара. Победник првог такмичења био је Миломир Рајовић, који је имао 11 поена, док је друго место заузео Лука Тодоровић са 9, а треће место заузео је Милан Илић, капитен ОК Раднички, који је имао част да свечано отвори ово такмичење.

Рашко Катић, репрезентативац Србије пружио подршку турниру 11

12


''ТРОЈКА ИЗ БЛОКА'' У НОВОМ САДУ

Хуманитарна организација Срби за Србе успешно је организовала турнир у шутирању тројки који се у недељу 29. септембра по први пут одржао у Новом Саду у сали основна школа Коста Трифковић. Од 60 учесника најбољи шутер био је Давид Брачевић са укупно 16 кошева.

Победници турнира ''Тројка из блока'' у Новом Саду Друго место освојио је Мирослав Бечић са 14, док је треће место заузео Небојша Јанковић са 11 погодака. Подршку турниру у виду спонзорства пружили су ЈКП ''Тржница'' из Новог Сада донацијом у висни од 15.000 динара, ресторан Зелена оаза, Велнес центар хотела ''Парк'', као и ''Аgi Pasta Away'' који су припремали храну. Од учесника турнира ''Тројка из блока'' укупно је прикупљено 50.800 динара и 30 евра донација које ће бити искоришћене за изградњу купатила избегличкој породици Пејић из Горњег Таванкута код Суботице. 13

14


''ТРОЈКА ИЗ БЛОКА'' У СУБОТИЦИ

Заједничка слика учесника и организатора турнира у Суботици Циљ хуманитарног турнира ''Тројка из блока'' у Суботици био је прикупљање средстава за изградњу купатила за потребе избегличке породице Пејић из Горњег Таванкута.

Хуманитарна организација Срби за Србе и удружење ''Равница Српска'' из Суботице организовали су у суботу 5. октобра такмичење ''Тројка из блока'' по први пут у Суботици, у сали основне школе Соња Маринковић. Од стране спонзора и учесника ''Тројка из блока'' у Суботици прикупљено је укупно 148.830 динара. Победник суботичког турнира био је Милан Николић.

Бошко Ћирковић Шкабо из Београдског Синдиката са учесницима 15

Спонзори турнира у Суботици: -Паркинг ЈКП Суботица - 10.000 дин. -Music doo Суботица - 7.000 дин. -Развој Јањић доо Суботица - 7.000 дин. -Виртус доо Суботица - 25.000 дин. -Тим Василић Суботица - 10.000 дин. -Динамо-контрол Суботица - 10.000 дин. -Традиционално знање Суботица - 7.000 дин. -Инкомерц доо Суботица - 7.000 дин. -МД Инжињеринг Суботица - 7.000 дин. -Интершпед ад Суботица - 20.000 дин. - Директор ЗОО Врта Богдан Лабан

Велики број основаца и средњошколаца присуствовало је турниру 16


ПРИМЕР ЗАВРШЕНИХ КУПАТИЛА У ПРОЈЕКТУ

ПРИКУПЉЕНА СРЕДСТВА

Породица Тодоровић, Водице, Смедеревска Паланка

Породица Дањек, Равно село, Врбас

У склопу спортско-хуманитарног хуманитарног пројекта ''Тројка из блока'' прикупљено је укупно 1.186.040 динара (око 10.259 евра) у току 2013. године на укупно пет манифестација које су одржане у Београду Чикагу, Крагујевцу, Новом Саду и Суботици.

17 18


СПОНЗОРИ ''ТРОЈКА ИЗ БЛОКА'' У 2013. - Теретана Колосеум Београд – ЗЛАТНИ СПОНЗОР - Инекс Метали Топола - ПИП Нови Сад - Белем Београд - Рамипа Београд - Ана 11.4.2009 Београд - АСБВ Термотехника Београд - Вода Врњци, Врњачка Бања - Мишконе Пластик Стара Пазова - Тениски клуб Газела Београд - Agi Pasta Away Београд - Proud Mary Београд - Max caffe Београд - Dorat MC Београд - Pro Star Freight Systems Чикаго - Woodland Transport Чикаго - Eurodex Components Чикаго - Marko Transport Чикаго - ADR Custom Builders Чикаго - Beograd Cafe Чикаго - International Carrier Enterprises Чикаго - White City Logistics Чикаго - Dani’s Deli Чикаго - Lady Bug Cafe Чикаго - Accolade Design Чикаго - Net TV plus Чикаго - AV Carriers INC Чикаго - Нет Компјутерс Крагујевац - ЈКП Тржница Нови Сад - Ресторан Зелена оаза Нови Сад - Велнес центар хотела ”Парк” Нови Сад - Паркинг ЈКП Суботица - Music doo Суботица - Развој Јањић доо Суботица - Виртус доо Суботица - Тим Василић Суботица - Динамо-контрол Суботица - Традиционално знање Суботица - Инкомерц доо Суботица - МД Инжињеринг Суботица - Интершпед ад Суботица 19

Тројка из блока” блока у 2014. год. можете подржати Реализацију пројекта ”Тројка донацијом на следеће начине: уплатом на динарски рачун: Прималац:: Хуманитарна организација Срби за Србе Сврха/са назнаком:: Пројекат ”Тројка из блока” Рачун: 160-279491-71, банка Интеса ……………………………………………………………….. уплатом на девизни рачун: Прималац:: Хуманитарна организација Срби за Србе Сврха/са назнаком:: Пројекат ”Тројка из блока” IBAN:: RS35160005080002381269 SWIFT: DBDBRSBG Customer: Srbi za Srbe ……………………………………………………………….. Уплатом путем кредитних картица: www.srbizasrbe.net/donacije ……………………………………………………………….. Web: www.trojkaizbloka.org Email:: organizacija@trojkaizbloka.org Пријава:: prijava@trojkaizbloka.org Телефон: + 381 (0)11 412-8527 8527 Мобилни телефон:: + 381 (0)61 264 264-6548 Адреса: Палмира Тољатија 5/III III, Нови Београд Facebook:: www.facebook.com/trojkaizbloka Twitter:: www.twitter.com/trojkaizbloka YouTube:: www.youtube.com/trojkaizbloka

20

Годишњи извештај - Тројка из блока 2013.  

Извештај за донаторе

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you