Page 1

Месечни извештај за март 2014.

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ www.srbizasrbe.org srrb bizasrbe Извештај бр. 3/2014


Садржај Писмо извештаја донаторима Писмо донаторима...................................................................................................................................... страна 3 Помоћ основној школи „Мокро“, Пале, Република Српска, радијатори за фискултурну салу, донирана средстава 2.780 КМ.................................................................................. страна 4 Породица Драгојевић, село Мартинићи код Подгорице, Црна Гора, наставак радова на изградњи куће, донирана средстава 1.500 евра................................................................................. страна 6 Породица Перановић, село Штитари, Шабац, Србија, купатило у склопу пројекта „Тројка из блока“, донирана средстава 139.266 динара....................................................................... страна 8 Породица Миленковић, село Тодоровце, Лесковац, Србија, пакет основних животних намирниица и хигијене, 3.758 динара................................................................................ страна 11 Породица Здјелар, село Црни Поток, Топуско, Крајина, трпезаријски сто и материјал неопходан за монтирање плафона у кући, донирана средстава 600 евра.......................................... страна 12 Породица Петковић, село Прекловце, Ново Брдо, Србија, шпорет на дрва, троседа, пећ, орман, донирана средстава 87.165 динара..................................................................................... страна 13 Хуманитарно вече за Драгојевиће у САД, прикупљено $2.105 у донацијама ................................ страна 14 Хуманитарно вече за Драгојевиће у Швајцарској, прикупљено 1.000 CHF у донацијама........... страна 16 Активности у марту................................................................................................................................. страна 18 Хуманитарни СЗС бутик......................................................................................................................... страна 19 Списак донатора за март 2014. ............................................................................................................. страна 20 Финансијски извештај пословања организације за март 2014....................................................... страна 24 Могућности донирања............................................................................................................................. страна 28

Месечни извештај за март 2014.

Хуманитарна организација Срби за Србе

2


Писмо донаторима обухватила набавку шпорета на дрва, троседа, орамана и пећи у вредности од 87.165 динара.

Поштовани донатори, чланови и пријатељи, Тежиште активности Хуманитарне организације Срби за Србе током марта било је превасходно везано за пројекат изградње куће породици Драгојевић у Црној Гори, односно за прикупљање средстава за исту намену. Осим тога спроведено је неколико акција испоруке помоћи у склопу Божићне акције и завршена је изградња једног купатила. Активно је било и у дијаспори где је одржано неколико добротворних окупљања. Крајем претходне године, помогнута је основна школа „Мокро“ на Палама у Републици Српској, набавком радијатора за фискултурну салу, како би физичка настава могла несметано да се обавља троком целе године. Укупна вредност помоћи у овом пројекту била је 2.780 КМ. У склопу Божићне акције на подручју Крајине, током марта испоручена је помоћ за породицу Здјелар коју чини самохрани отац са двоје малолетне деце. Ову породицу помогли смо набавком трпезаријског стола као и основног материјала за санацију плафона у дневном боравку укупне вредности од 600 €. С друге стране, у селу Тодоровци код Лесковца, представници наше организације из Ниша, посетили су седмочлану породицу Миленковић. Осим упознавања са проблемима са којима је суочена ова многодетна породица, испоручена им је и симболична помоћ у виду набавке основних животних намирница и хигијене у износу од 3.758 динара. Нови успешан подухват спроведен је у склопу спортско-добротворног пројекта под називом „Тројка из блока“. Овај пут је породици Перановић, из села Штитари код Шапца коју чине родитељи, троје малолетне деце, бака и дека изграђено и опремљено комплетно купатило у вредности од 139.266 динара. У склопу велике Божићне акције на Косову и Метохији, испоручена је помоћ породици Петковић из села Прековце, општина Ново Брдо. Помоћ је

Месечни извештај за март 2014.

Као што је поменуто, главни део активности током марта био је везан за пројекат изградње куће породици Драгојевић уз благослов и подршку Манастира Острог. Послато је првих 1.500 € за наставак радова на изградњи куће. Како би радови на изградњи куће били завршени најкасније до славе Светог Василија Острошког Чудотворца, што је уједно и слава наше организације, потрудили су се наши чланови у Швајцарској и САД, организујући два добротворна окупљања. Прво су се наши земљаци и чланови окупили у Швајцарској у Дубендорфу на добротворној филмској пројекцији. Том приликом окупило се неколико десетина људи и прикупљено је 1.000 CHF. На северно-америчком континенту у Чикагу организовано је занимљиво дружење наших чланова и њихових пријатеља. Током те добротворне вечери успешно је прикупљено $ 2.105 такође за пројекат изградње куће породици Драгојевић. На предлог наших донатора и пријатеља, да унапредимо и олакшамо начине донирања, направљене су и постављене донаторске кутије на више локација у Београду, Младеновцу, Руми, Суботици и Смедеревској Паланци. Током месеца председник организације Игор Рашула гостовао је у радио емисији „У почетку беше реч“ на градском радију Зрењанин, где је представљен досадашњи рад организације. Пуном паром настављамо даље и у наредном периоду. Велике Васкршње акције на Космету и Крајини су пред нама, као и привођење крају изградње односно доградње неколико кућа српским вишечланим породицама широм Балкана. Све те активности захтевају велика средства како би помоћ која је у плану да се обезбеди била од велике користи крајњим корисницима, односно на радост нашим угроженим сународницима и њиховој дечици. С поштовањем, Скупштина организације

Хуманитарна организација Срби за Србе

3


СЗС помоћ О.Ш. у Мокром

Хуманитарна организација Срби за Србе извршила је крајем 2013. године набавку радијатора за потребе фискултурне сале Основне школе ''Мокро'' у Мокром код Пала у Републици Срспкој у укупној вредности од 2.780 КМ. На основу молбе директорке школе Милијане Грујић, која је успела да обезбеди донацију котлова за грејање, неопходна је била помоћ у набави самих радијатора који би обезбедили да се физичка настава обавља несметано целе године.

Месечни извештај за март 2014.

Хуманитарна организација Срби за Србе

4


СЗС помоћ О.Ш. у Мокром

Школска слава Свети Сава свечано је обележена у ОШ ''Мокро'' 27. јануара у фискултурној сали која ће убудуће бити место окупљања свих ученика, пре свега ради бављења спортом али и другим свечаностима које се буду организовале у овој школи.

Месечни извештај за март 2014.

Хуманитарна организација Срби за Србе

5


Радно код Драгојевића

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са братством манастира Острог и благословом Митрополита Амфилохија наставља велики пројекат изградње куће седмочланој породици Драгојевић из села Мартинићи код Подгорице.

Крава, нова хранитељака породице - поклон манастира Светог Николе из Брскута за најмлађе Драгојевиће. За помоћ у виду краве ургирао је Митрополит Амфилохије лично пошто је на лицу места увидео свакодневне потребе најмлађих.

Захваљујући пре свега ангажованости манастира Острог, породица Драгојевић је од почетка акције добила велику материјалну, моралу и духовну помоћ која их је подигла из тешких животних околности у којим се породица до скоро налазила. Организација Срби за Србе са донацијом од 1.500 евра помогла је са набавком основног материјала за изградњу куће.

Манастир Острог је до сада уложио преко 3.500 евра за помоћ породици Драгојевић пре свега у виду набавке неопходног грађевинског материјала за наставак изградње нове породичне куће.

Обезбеђен је материјал за наставак изградње новог породичног дома Драгојевића.

Месечни извештај за март 2014.

Преносимо утиске братства манастира Острог да је отац породице Предраг Драгојевић вредан и радан човек и да се не либи ни једног посла. Предраг учествује у свим радовима око куће и сам ће постављати плафон, керамичке плочице, спољну фасаду, итд. Такође, у радовима на изградњи куће скромну помоћ пружају и најмлађи Драгојевићи.

Хуманитарна организација Срби за Србе

6


Радно код Драгојевића Досадашњи радови на кући породице Драгојевић:

Хуманитарна организација Срби за Србе заједно са братством манастира Острог наставља акцију изградње куће за породицу Драгојевић а пре свега за њихово петоро деце. Позивмо све пријатеље организације широм света да подрже и овај велики пројекат како би смо до празника Светог Василија Острошког чудотворца 12. маја што је уједно и слава организације Срби за Србе уселили Драгојевиће у свој нови дом.

Месечни извештај за март 2014.

Хуманитарна организација Срби за Србе

7


Купатило за Перановиће Захваљујући великој акцији помоћи Перановићима за изградњу њиховог дома покренута од стране фондације ''Хумано срце Шапца'', а Срби за Србе су се прикључили овој акцији и кроз пројекат ''Тројка из блока'' обезбедили ново купатило у вредности од 139.266 динара.

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су 10. марта седмочлану породицу Перановић из мачванског села Штитари код Шапца. Родитељи Немања (33) и супруга Милица (23) имају две кћерке Јелену (6) и Биљану (5) као и сина Милоша (3), а са њима заједно живе дека Витомир и бака Нада.

Стање просторије за купатило пре почетка радова (децембар 2013.)

Месечни извештај за март 2014.

Завршено купатило у новом дому породице Перановић (март 2014.)

Хуманитарна организација Срби за Србе

8


Купатило за Перановиће Почетком марта купатило је успешно завршено, па су представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Горњег Милановца и Београда искористили могућност да посете Перановиће и увере се у квалитет радова на купатилу. Отац породице Немања је захваљујући подршци од стране свог газде у фирми где ради подигао кредит и почео самостално да гради кућу, како би обезбедио својој породици елементарне услове за живот. На жалост, породица тренутно живи у кући старој преко 100 година, са земљаним подом у две крајње неусловне просторије. Биљана Перановић нас је срдачно угостила

Захваљујући подршци фондације ''Хумано срце Шапца'' и председници Ружици Поповић која је покренула велику хуманитарну акцију да се овој породици помогне да се што пре усели у свој нови дом како би пре свега деца могла да добију основне услове за живот. Наша организација је помогла ову акцију у склопу свог великог пројекта ''Тројка из блока'' (www.trojkaizbloka.org) која има за циљ да обезбеди породицама купатила.

Најмлађи Милош Перановић руча у својој кући

Месечни извештај за март 2014.

Игор Рашула са Ружицом Поповић председницом фонда ''Хумано срце Шапца''

Хуманитарна организација Срби за Србе

9


Купатило за Перановиће

Срдачан поздрав од најмлађих Перановића

Нови дом Перановића у изградњи (лево) и тренутни дом (десно) Мајка Милица, ћерка Јелена и бака Нада у разговору са члановима Хуманитарне организације Срби за Србе

Срби за Србе у борби против сиромаштва и за лепшу будућност наше деце

Сестре Јелена и Биљана у својој соби

Месечни извештај за март 2014.

Хуманитарна организација Срби за Србе жели овом приликом да упути јави позив свим добротворима у Србији, али и широм света да се акција завршетка изградње куће породици Перановић што пре приведе крају. Осим грађевинског материјала, неопходно је покућство као и веш машина. Акцију води организација ''Хумано срце Шапца'' (humanosrcesapca@gmail.com).

Хуманитарна организација Срби за Србе

10


СЗС посетили Миленковиће Отац прима плату 17.000 динара и имају дечији додатак, све укупно имају 27.000 динара. Дечији додатак примају тек од кад су добили четврто дете (Анастасију). Такође Миленковићи живе са скоро непокретном баком. Чували су четири козе које су им липсале вероватно због лоших стајских услова.

Средином марта, чланови нишког огранка Хуманитарне организације Срби за Србе, посетили су седмочлану породицу Миленковић из села Тодоровце, општина Лесковац. Ова посета служила је за упознавање са целокупним стањем у њиховој породици. Купљене су основне животне намирнице у вредности од 3.758 динара као скромна помоћ. Породицу Миленковић чине отац Драган, мајка Ивана, деца Стефан (11 год.), Лазар (9), Ђорђе (5), Анастасија (3), Огњен (1 месец).

Као што се види на сликама, породица Миленковић живи у тешким условима, недостојним за живот. Кућа у којој је функционална само једна соба, у осталим собама, плафон је каратаван (блато, трска, греде) који је немогуће реновирати јер су слабе греде, тако да остале просторије у кући нису употребљиве јер постоји опасност да се плафон сруши. На жалост кућу је немогуће реновитати.

Месечни извештај за март 2014.

Породица Миленковић је конкурисала на државним конкурсима како би добила неколико коза, јер имају жељу да их чувају, како би могли да се прехране. Поред коза потребне су им јасле за козе, која ова породица може са малим улагањима да направи, јер поред ове куће, имају једну пропалу кућу која би могла да се оспособи за козе.

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ у сарадњи са својим донаторима и пријатељима организације у наредном периоду, у зависности од својих могућности, покушаће да помогне породици Миленковић, како би и овој породици дошли бољи дани.

Хуманитарна организација Срби за Србе

11


Божићна помоћ и у Топуском

Милан Здјелар испред своје куће Хуманитарна организација Срби за Србе, у склопу велике Божићне акције на територији Крајине, помогла је и породицу Здјелар из Црног Потока са подручија Топуског. Чланове породице Здејлар чини самохрани родитељ Јанко са децом Николином (17) и Миланом (14).

Самохрани родитељ Јанко Здјелар Помоћ породици се састојала у куповини трпезаријског стола, као и материјала неопходног за монтирање плафона у кући (ламперија, стиропор, летве, ексери, боја за дрво 5 кг, кист, ручка за ваљак и уложак, као и боја за унутрашње зидове) у укупној вредности од 600 €.

Месечни извештај за март 2014.

Хуманитарна организација Срби за Србе

12


СЗС помоћ за Петковиће

Хуманитарна организација Срби за Србе у склопу велике Божићне акције помогла је породицу Петковић из села Прековце, општина Ново Брдо на Косову и Метохији. Чланови породице Петковић су родитељи Данијел и Јелена, са сином Огњеном (1) и баком Горданом. Помоћ се састојала у набавци основног покућства за потребе породице и то: шпорет, орман, пећ, тросед у укупној вредности од 87.165 динара.

Мајка Јелена са сином Огњеном

Месечни извештај за март 2014.

Хуманитарна организација Срби за Србе

13


Чикаго за Драгојевиће Такође, посебну захвалност дугујемо власници Адриатик ресторана госпођи Тањи Мировић која нам је омогућила да се окупимо на овој дивној локацији.

У суботу 22. марта окупила се мала група добродушних људи у кафеу Адриатик у Чикагу како би прикупили неопходна средства за потребе изградње куће седмочлане породице Драгојевић из Црне Горе. У хладној чикашкој ноћи када је било лакше остати у свом топлом дому преко 40 људи се ипак окупило на пријатном дружењу како би подржали рад Хуманитарне организације Срби за Србе и обезбедили даљу помоћ око изградње куће. На овом дружењу прикупљено је $2.150 донација.

Надамо се да ћемо организовати још много добротворних вечери за друге угрожене породице широм Балакана којима је помоћ преко потребна.

Заједно са додатним донација од фирме Riggz Transport од $300 и донацијом Beograd Cafe oд $200 укупна цифра прикупљене помоћи за Драгојевиће је износила $2.605. За сјајну атмосферу у ресторану побринуо се Милош Ђорђевић који није донирао само своје време за овај догађај већ је био и један од иницијатора добротворног окупљања Срба и пријатеља из Чикага.

Месечни извештај за март 2014.

Хуманитарна организација Срби за Србе

14


Чикаго за Драгојевиће

Многи присутни гости су већ наши редовни и стални донатори, али смо по први пут упознали нове људи који су били одушевљени са оним што ради наша организација широм света и како успева да окупи људе са различитих континената око једног једноставног циља - помоћи угроженима.

Ми овде у Чикагу се трудимо да урадимо све што је у нашој могућности да помогнемо породицама и деци којима је помоћ неопходна. Позивамо и друге српске заједнице широм света да се организују и учине да макар једна породица мање буде у тешкој животној прилици.

СРБИ ЗА СРБЕ ЧИКАГО

Месечни извештај за март 2014.

Хуманитарна организација Срби за Србе

15


Швајцарска за Драгојевиће

У суботу, 22. марта Хуманитарна организација Срби за Срби Швајцарска организовала је добротворно вече уз филм и кокице под називом "Свим срцем за Драгојевиће", с циљем прикупљања средстава за изградњу куће овој угроженој српској породици у селу Мартинићи код Подгорице.

У сали нашег домаћина те вечери Српског културног друштва Dibendorf одзив и интересовање наших људи, који су хтели несебично да учествују и помогну у овом пројекту, био је велик. Приход од улазница износио је 1.000 CHF.

Чланови ХО Срби за Србе Швајцарска

Месечни извештај за март 2014.

Хуманитарна организација Срби за Србе

16


Швајцарска за Драгојевиће

Овом приликом се још једном срдачно захваљујемо свим донаторима и пријатељима наше организације, као и свима онима који су били спречени претходне суботе, али су ипак овај велики пројекат подржали својом накнадном донацијом.

Након пројекције филма је настављено дружење у пријатној атмосфери и разговору.

Срби за Србе Швајцарска Деца су наша будућност!

Месечни извештај за март 2014.

Хуманитарна организација Срби за Србе

17


Активности СЗС у марту - Апотека САНА, Војводе Путника 22 - Апотека САНА, Вука Караџић 44 - Апотека САНА, Краља Петра I 243

Срби за Србе донаторске кутије

РУМА - Златара GARUDA GOLD, Железничка 3 СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА - Књижара MOJA KЊИГА, I српског устанка 130

Димензије донаторске кутије су 20x20x20 cm. Позивамо све пријатеље организације који су у могућности да поставе донаторске кутије у својим локалима да нас контактирају на следећи емаил: c3c.org@gmail.com

ЧИКАГО - BEOGRAD CAFÉ, 2937 West Irving Park Road, Chicago, Illinois - DANI'S DELI, 7316 West Lawrence Avenue, Harwood Heights, Illinois - BALKAN BAKERY, 541 South LaGrange Road, LaGrange, Illinois - COMPASS FUEL STATION, 8147 Joliet Road, McCook, Illinois - ST. NIKOLA CHURCH, 4301 Prairie Ave., Brookfield, Illinois ......................................................................................

СЗС гости на радију Зрењанин

Локације на којима се налазе СЗС донаторске кутије: БЕОГРАД - Бутик БУНКЕР, Драгослава Јовановића 13 - Бутик THE STREET, Десанке Максимовић 4 - Клуб MOLOKINI, Париска 1а - Бурегџиница ЖАРКОВО, Трговачка 7а - Пицерија WALKER, Кнеза Вишеслава 63 (Тржни центар Видиковац) - Занатска радња FANCY LAND, Kнеза Вишеслава 63 (ТЦ Видиковац) - Филолошки факултет, Студентски трг 3 (у холу факултета) СУБОТИЦА - SUINS SPED, Гранични терминал ХОРГОШ МЛАДЕНОВАЦ - Кафе MERI POPINS, Koсмајска 11 - Бутик UNIQUE STORE, Kраља Петра I 214

Месечни извештај за март 2014.

Председник Хуманитарне организације Срби за Србе Игор Рашула био је гост популарне радио емисије ''У почетку беше реч'' на радију Зрењанин 103.6 Mhz, уредник и водитељ емисије Владимир Рајић. Игор Рашула укратко је представио рад и основне циљеве којима организација тежи.

Хуманитарна организација Срби за Србе

18


Хуманитарни СЗС бутик

Месечни извештај за март 2014.

Хуманитарна организација Срби за Србе

19


Списак СЗС донатора ПРЕГЛЕД ДОНАТОРА ЗА МАРТ 2014. 1. Compass Fuel donation box /САД/ - $ 27 2. Balkan Bakery donation box /САД/ - $ 45 3. Beograd Café donation box /САД/ - $ 17 4. Dani's Deli donation box /САД/ - $ 25 5. St. Nikola, Brookfield d.box /САД/ - $ 15 6. Данијела О. /Немачка/ - 10 € 7. Милован М. /Аустралија/ - 10 € 8. Зоран М. /САД/ - 50 € 9. Милан М. /Шведска/ - 15 € 10. Дали С. /Француска/ - 20 € 11. Бојан Б. /Велика Британија/ - 10 € 12. Мирослав Ч. /Шпанија/ - 10 € 13. Александар Т. /Канада/ - 15 € 14. Невенко К. /Република Српска/ - 10 € (за Драгојевиће) 15. Рајко Ј. /Србија/ - 10 € (за Драгојевиће) 16. Јела Н. /САД/ - 15 € (за Драгојевиће) 17. Петар Б. /Немачка/ - 25 € (за Драгојевиће) 18. Данијела Ш. /Канада/ - 20 € 19. Анонимно /САД/ - $ 150 (за Драгојевиће) 20. Дан К. /САД/ - $ 25 21. www.cikaskisrbi.com /САД/ - $ 25 22. Kingsli S. /САД/ - $ 60 23. Сербоси Канада /Канада/ - $ 300 24. Миодраг А. - 20 € 25. Банијац /Исланд/ - 15 € 26. Ruslan P. /Русија/ - 50 € 27. Dj Mivu /Немачка/ - 10 € 28. Драгана А. /Србија/ - 40 € (Тројка из блока) 29. Звонко М. /Србија/ - 200 дин. 30. Предраг Драган В. /Србија/ - 500 дин. 31. Такси и ЗУР Златни колач /Србија/ - 3.000 дин. (Тројка из блока) 32. Велемир Д. /Р. Српска/ - 5 € (за Драгојевиће) 33. Наташа П. /Ирска/ - 10 € 34. Дан-Д доо /Србија/ - 7.000 дин. (Спонзор ''Тројка из блока'' у Горњем Милановцу) 35. Петар М. /Србија/ - 200 дин. 36. Весна П. /Србија/ - 2.000 дин. 37. Драган М. /Србија/ - 1.400 дин. 38. Марко П. /Србија/ - 500 дин. (за Драгојевиће) 39. Душко Т. /Србија/ - 4.000 дин. 40. Младен М. /Србија/ - 1.000 дин. (за Драгојевиће) 41. Лара С. /Швајцарска/ - 20 CHF 42. Feinbaum Consulting GMBH /Швајцарска/ - 100 CHF

Месечни извештај за март 2014.

43. М. Г. 99 /Швајцарска/ - 20 CHF 44. Никола М. /Швајцарска/ - 20 CHF 45. М. П. /Швајцарска/ - 40 CHF 46. Соња Х. /Швајцарска/ - 20 CHF 47. Душан Ђ. /Швајцарска/ - 30 CHF 48. Маја Ј. /Швајцарска/ - 20 CHF 49. Петар Р. /САД/ - $ 50 50. Тијана М. /Канада/ - $ 46 51. Ricky H. /САД/ - $ 25 52. Жељка Б. /САД/ - $ 25 53. Ђорђе Ј. /Аустралија/ - 25 € 54. Стана Г. - Д. /Швајцарска/ - 100 CHF (за Драгојевиће) 55. Радован Д. /Србија/ - 500 дин. 56. Петар Ђ. /Србија/ - 5.000 дин. 57. Ивана Р. /Србија/ - 350 дин. (за Драгојевиће) 58. Радоје Ћ. /Црна Гора/ - 30 € (за Драгојевиће) 59. Радомир С. /Италија/ - 15 € 60. Драган Н. /Аустралија/ - 10 € 61. Љубиша Р. /Швајцарска/ - 50 € 62. Марко К. (Срби еРепублик) /Француска/- 20.69 € 63. Зоран П. /Србија/ - 2.500 дин. 64. Flint Group Balkan /Србија/ - 12.500 дин. (Спонзор ''Тројка из блока'' у Горњем Милановцу) 65. Роберт К. /Аустрија/ - 20 € 66. Марко Г. /Аустрија/ - 20 € 67. Слађана Ј. /Аустрија/ - 10 € 68. Миодраг Н. /Аустрија/ - 10 € 69. Тихомир Б. /САД/ - $ 100 70. Милан Д. /САД/ - $ 15 71. Зорица С. /Аустрија/ - 10 € 72. Славица Д. /Србија/ - 10 € 73. Едвард П. /Немачка/ - 50 € 74. Жељка Ј. /Аустралија/ - 200 € 75. Драган Ф. /Шведска/ - 10 € 76. Анонимно /Србија/ - 4.715 дин. 77. Бојан Ћ. /Аустрија/ - 10 € 78. Снежана Ј. /Холандија/ - 30 € 79. Јовица В. /Канада/ - 30 € 80. Дамир П. /Србија/ - 955 дин. 81. Биљана В. /Србија/ - 1.000 дин. 82. Sharmax /Србија/ - 10.000 дин. (за Драгојевиће) 83. Слав К. /САД/ - $ 25 84. Љубица Ђ. /Холандија/ - 20 € (за Драгојевиће) 85. Ана Ђ. /Србија/ - 500 дин. (за Драгојевиће) 86. Милица Сергеј Ц. /Србија/ - 1.000 дин. 87. Никола В. /Србија/ - 11.500 дин. 88. Д. М. /Аустрија/ - 20 €

Хуманитарна организација Срби за Србе

20


Списак СЗС донатора 89. Стојан Ј. /Швајцарска/ - 40 CHF 90. Милован 99 /Швајцарска/ - 40 CHF 91. А. Н . Е. 99 /Швајцарска/ - 20 CHF 92. Игор М. /Аустрија/ - 15 € 93. Саша С. /САД/ - $ 25 94. Ненад С. /Канада/ - 30 € 95. Зоран В. /Канада/ - 30 € (за Драгојевиће) 96. Роберт Г. /Шведска/ - 20 € 97. Вук В. /Србија/ - 5.000 дин. 98. НЛСТД /Холандија/ - 40 € 99. Иван А. /САД/ - $ 25 100. Маргарета Ћ. /Канада/ - $ 30 101. Гордон Јончић /САД/ - 10 € 102. Марко М. /Србија/ - 10 € 103. Владо Ш. /Финска/ - 50 € (за Драгојевиће) 104. Alexander G. /Немачка/ - 30 € 105. Александар Ж. /САД/ - $ 50 106. Синиша П. /Србија/ - 1.000 дин. 107. Десанка К. /Србија/ - 300 дин. 108. Андреја С. /САД/ - $ 100 109. Немања Л. /САД/ - $ 100 110. Стојан В. /Немачка/ - 20 € 111. Иван Р. /САД/ - $ 25 112. Дарко Т. /САД/ - $ 10 113. Љубиша М. /САД/ - $ 20 (за Драгојевиће) 114. Ester of mine - 14.05 € 115. УБЦ Српски Клуб /Канада/ - 305 € 116. Биљана Ц. /Канада/ - 15 € (за Драгојевиће) 117. Урош П. /Словенија/ - 50 € 118. Небојаша Н. /Канада/ - 80 € (за Драгојевиће) 119. Драган Н. /Аустралија/ - 10 € 120. Фрфе /Норвешка/ - 40 € 121. Небојша М. /Канада/ - 10 € 122. Иво В. /Канада/ - 20 € 123. Смиљан Н. /Аустралија/ - 30 € 124. Бојан В. /Србија/ - 10 € 125. Анонимно /Србија/ - 1.000 дин. 126. Express photo /Србија/ - 7.000 дин. (Спонзор ''Тројка из блока'' у Горњем Милановцу) 127. Ђомла плочица /Србија/ - 470 дин. (Тројка из блока) 128. Саша Р. /Швајцарска/ - 120 € (за Драгојевиће) 129. Срђан М. /Србија/ - 5 € 130. Николина Б. /САД/ - $ 15 131. Јован Б. /Велика Британија/ - 30 € 132. Мирко П. /Србија/ - 2.200 дин. 133. Бранко Ш. /Србија/- 1.000 дин. (за Драгојевиће) 134. Марија М. /Србија/ - 500 дин.

Месечни извештај за март 2014.

135. Јаков С. /Србија/ - 1.000 дин. (Тројка из блока) 136. Александар М. /Србија/ - 2.000 дин. 137. Надица С. /Србија/ - 15 € 138. Пекара Бојан /Србија/ - 7.000 дин. (Спонзор ''Тројка из блока'' у Горњем Милановцу) 139. Зоран З. /Србија/ - 2.000 дин. 140. Наташа Т. /Србија/ - 200 дин. (за Драгојевиће) 141. Рафаела Т. /Аустрија/ - 5 € 142. Милена Т. /САД/ - $ 20 (за Драгојевиће) 143. Р. Б. /Велика Британија/ - 58.51 € 144. Душан К. /Холандија/ - 20 € 145. Дуња Б. /Шведска/ - 25 € (за Драгојевиће) 146. Silvia N. /САД/ - $ 97.50 (CVS Caremark) 147. Милан Д. /САД/ - $ 12.60 (AT&Т) 148. Зоран Г. /САД/ - $ 80.40 (AT&Т) 149. Марко П. /САД/ - $ 36.12 (AT&Т) 150. Анонимно /САД/ - $ 6.28 (AT&Т) 151. Анонимно /САД/ - $ 140 (AT&Т) 152. Вук Р. /САД/ - $ 200 (Bank of America) 153. Network for Good /САД/ - $ 47.63 154. Никола Ц. /Србија/ - 300 дин. 155. Раде С. /Србија/ - 1.500 дин. (за Драгојевиће) 156. Бранислав Л. /Канада/ - 10 € 157. Валентина С. /Канада/ - 35 € 158. Александар М. /САД/ - $ 15 159. Ирена Г. /САД/ - $ 25 160. Ђорђе Ш. - 10 € (за Драгојевиће) 161. Радмила Т. /Србија/ - 1.000 дин. 162. Драгана Ш. /Србија/ - 500 дин. 163. Лазар Н. - 4 € 164. Милан З. /САД/ - $ 25 165. Милана Б. /САД/ - $ 100 166. Анонимно /Србија/ - 2.400 дин. 167. Милица Р. /Србија/ - 500 дин. 168. Марија Т. /Србија/ - 600 дин. (Тројка из блока) 169. Драган К. /Чешка/ - 10 € 170. Радмила А. /Канада/ - $ 15 171. Весна К. /САД/ - $ 25 172. Данило С. /Србија/ - 1.000 дин. 173. Данко П. /САД/ - $ 12.48 (Microsoft) 174. Александар Ј. /САД/ - $ 504 (Microsoft) 175. Ивана М. /Србија/ - 1.000 дин. 176. Предраг П. /Србија/ - 500 дин. 177. Жељко П. /Немачка/ - 10 € 178. Јелена С. /САД/ - $ 100 (facebook) 179. Небојша Ђ. /Аустрија/ - 50 € 180. Миодраг С. /Србија/ - 2.000 дин. 181. Рада С. /Србија/ - 500 дин.

Хуманитарна организација Срби за Србе

21


Списак СЗС донатора 182. Босиљка и Петар Н. /Аустралија/ - 30 € (за Драгојевиће) 183. Душан Ј. /Србија/ - 500 дин. 184. Драган Б. /Србија/ - 10.000 дин. 185. Ленка М. /Србија/ - 30 € (за Драгојевиће) 186. Анонимно /Србија/ - 3.600 дин. 187. Нина Ж. /Србија/ - 5.000 дин. 188. Dani's Deli /САД/ - $ 50 189. Д. С. 99 /Немачка/ - 10 € 190. Свијетлана Ц. /Аустралија/ - 50 € (за Драгојевиће) 191. Предраг К. /САД/ - $ 50 192. Ђ. Т. /Србија/ - 30.000 дин. 193. Maksmil DOO /Србија/ - 10.000 дин. (Спонзор ''Тројка из блока'' у Горњем Милановцу) 194. Мирјана Ј. /Србија/ - 10.000 дин. 195. Алексндар Д. /Србија/ - 1.000 дин. 196. Мирко Т. /Србија/ - 500 дин. 197. Владимир Б. /Канада/ - 20 € 198. Лазар Д. - 5 € 199. Оља М. /САД/ - $ 15 200. Жељка Б. /САД/ - $ 100 201. Даниел П. /САД/ - $ 25 202. Б. Бојанић /САД/ - $ 15 203. Ненад М. /Аустралија/ - $ 25 204. Никола Р. /Србија/ - 20 € 205. Мирјана П. /Србија/ - 500 дин. 206. Трифун Т. /Србија/ - 1.000 дин. 207. Божидар Ј. /Србија/ - 2.000 дин. 208. Мирослав С. /Аустрија/ - 50 € 209. Дејан А. /Србија/ - 1.000 дин. 210. Растко А. /Србија/ - 1.000 дин. 211. Милош У. /Србија/ - 1.000 дин. 212. Б. С. /Аустрија/ - 30 € 213. Данијела Ш. /Канада/ - 20 € 214. Игор В. /Шведска/ - 20 € 215. Бојан Н. /Италија/ - 100 € 216. Теодора С. /Француска/ - 10 € 217. Немања Н. /Србија/ - 1.300 дин. 218. Жељко К. /Србија/ - 2.000 дин. 219. Владан А. /Србија/ - 10.000 дин. 220. Hornet Group Нови Сад /Србија/ - 53 € 221. Игор И. /Аустралија/ - 20 € 222. Иван А. /САД/ - $ 25 223. Милан П. /Србија/ - 2.000 дин. 224. Стево Б. /Република Српска/ - 30 КМ 225. Марија Ј. /Србија/ - 2.000 дин. 226. Сандра Б. /Србија/ - 2.000 дин.

Месечни извештај за март 2014.

227. Христос се роди /Србија/ - 5.000 дин. 228. X Somuna /Србија/ - 7.000 дин. (Спонзор ''Тројка из блока'' у Горњем Милановцу) 229. Вељко П. /Србија/ - 1.000 дин. 230. Radomans F. /САД/ - 100 € 231. Мирослав Д. П. /Србија/ - 100 дин. 232. М. К. /Швајцарска/ - 50 CHF 233. Tenenum Art Projekt /Швајцарска/ - 284.18 CHF 234. Жељко Н. /Србија/ - 1.000 дин. 235. Гордон Јончић /САД/ - 10 € 236. Драган Н. /Аустралија/ - 10 € 237. Драгиша Ђ. /САД/ - $ 15 238. Riggz Transport LLC /САД/ - $ 300 (за Драгојевиће) 239. Биљана М. /Аустрија/ - 25 € 240. Дарко С. /Аустрија/ - 30 € 241. Војислав Ч. /Аустрија/ - 10 € 242. Александр Чуриков /Русија/ - 15 € 243. Александра и Бранко Б. /Словенија/ - 10 € 244. Небојша С. /Србија/ - 2.000 дин. 245. Драган Б. /Србија/ - 1.000 дин. 246. Тамара Л. /Норвешка/ - 30 € 247. Александар М. М. /Србија/ - 1.000 дин. 248. Татјана В. /Србија/ - 1.000 дин. (Тројка из блока) 249. Јован С. /Немачка/ - 40 € 250. Владан Ж. /Холандија/ - 40 € 251. Антон М. /Холандија/ - 20 € 252. Danny V. /Холандија/ - 10 € 253. Nikoletta V. /Холандија/ - 10 € 254. Svetlana V. /Холандија/ - 10 € 255. Elizaveta V. /Холандија/ - 10 € 256. Ekaterina V. /Холандија/ - 10 € 257. Марта С. /Канада/ - $ 25 258. Миодраг В. /Швајцарска/ - 25 € 259. Марко Атина /Грчка/ - 10 € 260. Наташа С. /Немачка/ - 20 € 261. Данијел Г. /Србија/ - 500 дин. (Тројка из блока) 262. Ђ. /Србија/ - 1.000 дин. 263. Милица К. /Канада/ - $ 100 264. Јелена С. /Канада/ - 45 € 265. Филм и кокице /Швајцарска/ - 1.000 CHF (за Драгојевиће) 266. Срђан М. /САД/ - $ 25 267. Тања Ј. /САД/ - $ 25 268. Advance Technology Consulting /САД/ - 80 € (за Драгојевиће) 269. Beograd Café /САД/ - $ 200 (за Драгојевиће)

Хуманитарна организација Срби за Србе

22


Списак СЗС донатора 270. Хум. вече Срцем за Драгојевиће /САД/- $ 2.105 (за Драгојевиће) 271. Александар Р. /Немачка/ - 30 € 272. Маја К. /Србија/ - 1.000 дин. (за Драгојевиће) 273. Мирко М. /Србија/ - 500 дин. 274. Владимир Б. /Србија/ - 1.000 дин. 275. Давор М. /Србија/ - 2.000 дин. 276. Маја Д. /Србија/ - 2.000 дин. (за Драгојевиће) 277. Владимир Б. /Србија/ - 5.000 дин. 278. Терминал Хоргош /Србија/ - 2.375 дин. (СЗС донаторска кутија) 279. Ђорђе Н. /Аустрија/ - 10 € 280. Данијел С. /Швајцарска/ - 50 CHF 281. Никола М. /Швајцарска/ - 20 CHF 282. Иван Р. /Швајцарска/-100 CHF (за Драгојевиће) 283. Ненад М. /Србија/ - 1.000 дин. 284. Голуб Т. /Аустралија/ - 100 € 285. Бутик БУНКЕР /Србија/ - 4.100 дин. + 10 € (СЗС донаторска кутија) 286. Бутик THE STREET /Србија/ - 11.560 дин. (СЗС донаторска кутија) 287. Милош В. /Јужна Африка/ - 50 € 288. Наташа М. /Русија/ - 15 € 289. Анкица Д. /САД/ - $ 25 290. Немања Ђ. /Србија/ - 1.000 дин. 291. Изолда С. /Србија/-10.000 дин. (за Драгојевиће) 292. Mona Curcio /Швајцарска/ - 300 € 293. Владимир И. /Србија/ - 1.000 дин. (за Драгојевиће) 294. Синиша Ц. /Канада/ - 50 € 295. Драган В. /Србија/ - 1.000 дин. 296. Никола Л. /Србија/ - 2.000 дин. (Тројка из блока) 297. Нина и Максим К. /САД/ - $ 50 298. Љубан О. /Србија/ - 500 дин. 299. Синиша П. /Србија/ - 1.500 дин. 300. Терминал Хоргош /Србија/ - 1.719 дин. (СЗС донаторска кутија) 301. Габријела М. /Швајцарска/ - 30 CHF 302. М. П. /Швајцарска/ - 40 CHF 303. В. М. 99 /Швајцарска/ - 20 CHF 304. А. П. Е. 99 /Швајцарска/ - 20 CHF 305. Лазар Г. /В. Британија/ - 10 € 306. Nick R. /САД/ - $ 100 307. Сербоси /Канада/ - $ 300 308. Јелена П. /Србија/ - 1.000 дин. 309. Синиша П. /САД/ - $ 50 310. Младен Р. /Норвешка/ - 25 €

Месечни извештај за март 2014.

311. Владимир Д. /Србија/ - 1.000 дин. (Тројка из блока) 312. Alexey O. /Русија/ - $ 35 313. Биљана и Ранко Б. /Словенија/ - 20 € 314. Владан Ј. /Србија/ - 1.000 дин. 315. Никола В. /Србија/ - 500 дин. 316. Светлана В. /Србија/ - 1.000 дин. 317. Горан Р. /Шведска/ - 20 € 318. Делије Њујорк /САД/ - $ 30 319. Анонимно /Норвешка/ - 2 € 320. Алекса Б. /Србија/ - 355 дин. (за Драгојевиће) 321. Дамњан Б. /Србија/ - 400 дин. 322. Давор М. /Србија/ - 750 дин. 323. Биљана В. /Србија/ - 1.000 дин. 324. Иван и Слободан Б. /Србија/ - 500 дин. 325. Никола М. /Швајцарска/ - 20 CHF 326. Даниел Ђ. /Швајцарска/ - 75 CHF 327. Лара С. /Швајцарска/ - 20 CHF 328. М. Г. 99 /Швајцарска/ - 20 CHF

Укупно у марту: 13.025 €

Хуманитарна организација Срби за Србе

23


Финансијски извештај Преглед новчаних токова за март 2014. године Србија ЕУР Почетно стање – 1. 3. Примљене донације Трошкови донација Донирана средства Помоћ породици Стојановић из Старог Грацког на КиМ Помоћ породици Вулић из Остружнице - изградња куће Помоћ народим кухињама на КиМ - донација из Аустралије Помоћ породици Миленковић из Лесковца Помоћ породици Пудар из Мостара - изградња куће Помоћ породици Драгојевић - грађевински материјал II део Oперативни трошкови ПП трошкови и трошкови одржавања рачуна Трошкови трансфера новца Трошкови плате запослених у Београду за март Обавезни намети државе на плате запослених за март Трошкови књиговодства у Србији за март Трошкови закупа канцеларије у Београду Трошкови комуналија канцеларије у Београду за фебруар Наканада за коришћење Вивеум платформе Накнада за коришћење услуга Moneybookers-a Трансфер новца са девизног на динарски рачун Трансфер новца из Аустрије у Србију Трошкови израде СЗС донаторских кутија Трошкови израде СЗС промо пулта и roll up-а Трошкови иностране провизије банке Интеса Трошкови пута у Сремску Митровицу и Шабац Трошкови пута у Лесковац Трошкови пута у Гучу поводом пројекта "Тројка из блока" Трошкови канцеларије у Београду - израда ормара Квартални трошкови рачуна у Аустрији Трошкови маркетингшке кампање (4. део) Провизија Facebook донаторске апликације Завршно стање – 31. 3.

Месечни извештај за март 2014.

670 358 0 0 0 0 0 0 0 0 -305 0 0 0 0 0 -150 0 0 0 -214 200 0 -130 -11 0 0 0 0 0 0 0 723

РСД 580.956 296.124 0 -262471 -60.000 -88.713 -110.000 -3.758 0 0 -137.453 -970 0 -50.000 -30.313 -5.850 0 -12.612 0 0 24.682 0 -35.460 0 0 -3.340 -1.500 -5.090 -17.000 0 0 0 477.156

Република Аустрија и САД и Швајцарска Српска остале земље Канада КМ ЦХФ ЕУР УСД 4.887 502 2.761 1.653 30 2.118 3.539 6.498 0 0 -102 -73.68 -3.450 0 -2.030 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -3.450 0 0 0 0 0 -2.030 0 -8 -7 -664 -2.4 -5 -6.5 0 0 -2.5 0 -17.88 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -24 0 0 0 -19.95 0 0 0 0 0 0 0 -207 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 -45 0 0 0 -350 0 0 0 0 -2 1.460 2.614 3.504 8.075

Хуманитарна организација Срби за Србе

24


Финансијски извештај Примљене донације из света (број донација ција у %) Шведска 1.8%

Канада 7.0%

Aустрија 4.9%

Аустралија 3.7% Остале државе 11.0%

Холандија 3.4%

Немачка 3.4%

Србија 36.0%

САД 19.8%

Швајцарска 9.1%

Број примљених донација из света (више од 5 донација) дона ДРЖАВА Србија САД Остале државе Швајцарска

БРОЈ ДОНА ДОНАЦИЈА 118 65 36 30

Месечни извештај за март 20144.

Канада Аустрија Аустралија Немачка Холандија Шведска

Хуманитарна организација Срби за Србе

23 16 12 11 11 6

25


Финансијски извештај Прикупљене донације у 2014. години 14000. €

Јануар

13.025 €

Фебруар

12000. €

Март 10000. €

Април

9.040 € 8.020 €

Мај

8000. €

Јун Јули

6000. €

Август 4000. €

Септембар Октобар

2000. €

Новембар .€ 1. јануар - 31. децембар 2014.

Децембар

Број примљених донација у 2014. години 350

Јануар

328

Фебруар

300 262

Март

250

Април 212

Мај

200

Јун Јул

150

Август 100

Септембар Октобар

50

Новембар 0

Децембар 1. јануар - 31. децембар 2014.

Месечни извештај за март 20144.

Хуманитарна организација Срби за Србе

26


Финансијски извештај Прикупљене донације за март од 2006. – 2014. године 14000. €

12.331 €

13.025 €

12000. €

Март 2006. Март 2007.

9.984 €

Март 2008.

10000. €

Март 2009.

8000. €

Март 2010. 6000. € Март 2011.

4.090 € 4000. € 2000. €

827 €

Март 2012.

2.984 € 568 € 2.568 1.326 €

Март 2013.

635 € Март 2014.

.€ Март 2006. - Март 2014.

Број примљених дона донација за март од 2006. – 2014. године 350

328

300

280

Март 2006. Март 2007. Март 2008.

250

Март 2009. 200

162 150

Март 2011.

100

88

100 50

75 39 24

Март 2010.

Март 2012. Март 2013.

17

Март 2014.

0 Март 2006. - Март 2014.

Месечни извештај за март 20144.

Хуманитарна организација Срби за Србе

27


Могућности донирања СЗС

Рад и акције Хуманитарне организације Срби за Србе се искључиво финансира из добровољних прилога и редовних чланарина. Сав прикупљен новац иде у финансирање програма oрганизације везаних за помоћ породицама којима смо средства наменили. Такође, део новца улажемо у обавезне административне трошкове (тренутно око 5%) и наравно у раст и јачање наше организације широм света. 1. Путем PayPal система: Европа: szsaustrija@gmail.com САД: szsamerika@gmail.com 2. Путем платформе на званичном сајту организације: www.srbizasrbe.net/donacije 3. Moneybookers: c3c.org@gmail.com 4. Динарски рачун у Србији: Бр. рачуна: 160-279491-71 Banca Intesa, Београд 5. Девизни рачун у Србији: IBAN:RS35 1600 0508 0002 3812 69 SWIFT: DBDBRSBG Customer: SRBI ZA SRBE Banca Intesa, M.Popovica 7b, 11070 Novi Beograd, Serbia 6. Рачун у Швајцарској: Swiss posst: 85-419625-6

7. Рачун у Аустрији: Account: 10364339 BLZ: 32000 Post code: 1030 City: Wien Country: Austria IBAN: АT97 3200 0000 1036 4339 SWIFT: RLNWATWW Customer: Org. F. Hum. Hilfe – Srbi za Srbe 8. Рачун у Републици Српској: КМ рачун: 5688061340001652, Банка Српске, Бања Лука 9. Девизни рачун у Републици Српској: IBAN: BA39 5688 0612 0000 2134 SWIFT: BАLVBA22 Customer: Srbi za Srbe Bank: Banka Srpske, Aleja Svetog Save 61, 78000 Banja Luka 10. Путем Western Union - c3c.org@gmail.com

IBAN: CH46 0900 0000 8541 9625 6 SWIFT: POFICHBEXXX Customer: Org. F. Hum. Hilfe – Srbi za Srbe

Месечни извештај за март 2014.

11. Готовином путем терминала Платомат на 202 локације широм Србије

Хуманитарна организација Срби за Србе

28


Сунашце јасно – Бранко Радичевић Сунашце јасно преко неба с` вије Па облак тражи, да се за њ`га скрије, Ма небо ведро, ни облачка нема, Па зато сунце западу се спрема: Пољуби успут градове и села, Пољуби реке, потоке и врела, Пољуби Србље, те соколе сиве, Пољуби мртве, пољуби и живе, Пољуби ране по грудих, по глави, Пољуби крвцу што с` пуши у трави. Још љубну куле дивна Београда, Па онда зађе од голема јада.

Хуманитарна организација

СРБИ ЗА СРБЕ www.srbizasrbe.org ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

Charity organization Serbs for Serbs www.serbsforserbs.org CHILDREN ARE OUR FUTURE!

Organisation für humanitäre Hilfe – Srbi za Srbe www.serbenfuerserben.org KINDER SIND UNSERE ZUKUNFT! Месечни извештај за март 2014.

Хуманитарна организација Срби за Србе

29

Месечни извештај за март 2014.  

Извештај за донаторе

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you