Športski Objekti br. 52 - siječanj/veljača/ožujak 2020.

Page 1

KRIŽAL JKA GRADSKA LJEPOTICA

Vizura koja je obilježila južni ulaz u grad

Višenamjenska nastavno športska dvorana Gradski vrt, smještena neposredno uz nogometni stadion. Sa pet glavnih dvorana te pomoćnim i pratećim sadržajima izgrađena je za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu 2009. Osim sportskih događaja, ovdje se odvijaju zabavne, kulturne i druge aktivnosti - sajmovi, koncerti, modne revije, kongresi i festivali.

WineOs 10.-11.1.

Koncert 22.2.

Šesto izdanje festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS-a održati će se 10. i 11. siječnja 2020., po prvi puta u dvorani Gradski vrt.

Miljenik publike Mate Bulić u novoj godini kreće na turneju „Ja sam na vas ponosan“, a u dvorani Gradski vrt održat će koncert 22. veljače. siječanj/veljača/ožujak 2020. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 1

DVORANE

Osijek, SIJEČANJ/VELJAČA/OŽUJAK 2020. - broj 52.


ZIMKO

info

124

momčadi sudjeluje na malonogometnom turniru Zimko uz Favbet 2019.

TAJLANDSKI BOKS

Povodom Dana grada u dvorani je Gradski vrt održano Prvenstvo Hrvatske za juniore, mlađe seniore i seniore u tajlandskom boksu te Muaythay Osijek open za mlađe uzraste. Nastupilo je stotinjak boraca iz 15 hrvatskih klubova, pa su gledatelji imali priliku uživati u više od 50 atraktivnih borbi. Nastupili su i osvajači medalja na Svjetskom prvenstvu koje je prošlog ljeta održano u Bangkoku.

5.

siječnja 2020. u dvorani Zrinjevac održat će se finale 33. Zimka

Devet borbi održano je u glavnom dijelu turnira

GRADSKI VRT OSIJEK BOXING OPEN

Luka Pratljačić najbolji boksač

Gledatelji su mogli uživati u 14 borbi

MEĐUNARODNI TURNIR

DVORANE

U Osijeku su se tijekom studenoga okupili predstavnici regionalnih zračnih luka koji su se natjecali na međunarodnom turniru zračnih luka u malom nogometu OSIJEK 2019. 16 ekipa iz aviosektora iz cijele regije natjecalo se u dvorani Jug tijekom dva dana. Pobjedu je odnijela ekipa Zračne luke Osijek.

Međunarodni boksački turnir „Osijek boxing open“ održan je po sedmi put u velikoj dvorani Gradski vrt. Gledatelji su mogli uživati u 14 borbi, od čega pet uvodnih gdje su uglavnom nastupali mladi borci te devet u glavnom dijelu turnira. U kategoriji do 64 kg snage su odmjerila dva hrvatska reprezentativca - Osječanin Dominik Gubo i Filip Poturović iz Nove Gradiške, a podijeljenom odlukom sudaca pobjedu je odnio Gubo. Središnji meč dana, bio je onaj između osječkog supertešakaša i osvajača brončane medalje na Europskom prvenstvu do 22 godine Luke Pratljačića

i Jurja Solde iz Boksačkog kluba Mostar. Pratljačić odnio pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca, a potom je proglašen i za najboljeg boksača sedmog “Osijek boxing opena”.

NAGRADA

Pojedinačnu nagradu u Gradskom vrtu dobio je Mostarac Josip Čorić, koji je proglašen najboljim tehničarem. On je u konkurenciji mlađih seniora +91 kg prekidom u prvoj rundi svladao Brođanina Filipa Višića.

Međunarodna revija boksa okupila je boksače iz BiH, Srbije i Hrvatske. 2 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača/ožujak 2020.


DVORANA GRADSKI VRT ugostila je više od 250 ritmičkih gimnastičarki iz devet zemalja koje su nastupile na 12. izdanju Rondo kupa. Dvodnevno natjecanje održano je u A i B programu. RONDO KLUB koji je i organizator Rondo kupa još se jednom istaknuo odličnom organizacijom, dok su ritmičarke izvrsnim izvedbama, koje su ostavljale publiku bez daha, prezentirale svu ljepotu ovog sporta.

ZRINJEVAC TURNIR OSAM KAFIĆA

Nogometaši opet igrali za RES park Prikupljenim sredstvima nastavit će se uređivanje parka u Antunovcu

Ulaznice su stajale 20 kuna

I ove je godine Humanitarna udruga “Od mene za tebe”, u suradnji s Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom, organizirala jubilarni, 10. malonogometni turnir “Osam kafića”. Na Zrinjevcu su se okupili brojni poznati aktivni ili bivši nogometaši, koji su svojim sudjelovanjem pomogli u prikupljanju sredstava za nastavak uređenja i opremanja RES (rekreacij-

sko edukativni i senzorički) parka u Antunovcu, namijenjenog djeci s posebnim potrebama. U osam momčadi sudionika zaigralo je stotinjak nogometaša. Nakon pobjeda u četvtfinalu i polufinalu, CB Tango za svoj prvi naslov u finalu svladao je rekordera Club Patiku. Priznanja su dobili i najbolji pojedinci turnira, svi iz pobjedničke momčadi.

HUMANO

Udruga „Od mene za tebe“ do sada je kroz svoje projekte prikupila više od 2,5 milijuna kuna materijalnih i financijskih donacija. Sredstva su i dalje potrebna kako bi se RES park održavao i uljepšao.

siječanj/veljača/ožujak 2020. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 3

DVORANE

RONDO KUP RITMIČKA GIMNASTIKA


GRADSKI VRT MEĐUNARODNI TURNIR U STRELJAŠTVU

Pala su i dva neslužbena finalna svjetska rekorda u pušci

Grand prix i Christmas Cup

Na natjecanju su nastupili strijelci iz 11 europskih država Nakon EPSO-a 2019. i Svjetskog KUP-a u streljaštvu za osobe sa invaliditetom i ove je godine tradicionalno, u organizaciji GSD Osijek 1784. održan međunarodni turnir u streljaštvu zračnim oružjem Christmas cup i Grand prix Osijeka. U dvorani Gradski vrt po deveti su se puta

okupili strijelci iz 11 europskih država. Programsku cjelinu činila su tri natjecanja. U sklopu Christmas Cupa najbolji su hrvatski strijelci zračnim oružjem odradili još i 3. kolo Prve A i Prve B hrvatske lige. Tijekom tri dana odličja su osvojili hrvatski predstav-

nici Marijana Matea Štrbac (juniorka, 1. mjesto pištolj), Borna Butković (junior, 3. Mjesto pištolj), Uroš Kačavenda (2. mjesto, mix tim), Denis Tomašević (junior, 2. mjesto puška).

300

natjecatelja borilo se tijekom tri dana u Gradskom vrtu

9. GRAND PRIX OSIJEK je uz novčane nagrade, najboljim natjecateljima u pištolju i pušci donio i nagrade sponzora. KUĆI JE S PIŠTOLJEM Walther LG400 Competition otišla Sanja Vukašinović (Srbija), dok je pištolj Walther LP500 Expert osvojio Željko Posavec (Hrvatska).

DVORANA ZRINJEVAC

DVORANE

Rukometni veteranski turnir 17. po redu Međunarodni Božićni rukometni turnir za veteranke i veterane krajem je prošle godine okupio 350 igračica i igrača iz 25 ekipa - 15 u muškoj i 10 u ženskoj konkurenciji. Osim momčadi iz Hrvatske, u Osijek su stigle i veteranske ekipe iz Slovenije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. U muškoj konkurenciji 16 je momčadi

bilo podijeljeno u četiri skupine. U finalu su sudjelovali ekipa Opuzenaca i Kairos Trogir, a pobjedu su slavili Trogirani. Treće su mjesto osvojile metkovačke Zlatne godine. U ženskoj su konkurenciji slavile Osječanke, drugo je mjesto otišlo u Novi Sad. U predvorju ispod sjeverne tribine dvorane Zrinjevac tamburaši su zagrijavali sve sudionike turnira.

4 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača/ožujak 2020.


BAZENI OPUSTITE SE

Kompleks Gradskih bazena idealan je i za zimske vodene užitke. Sve vodene atrakcije su u funkciji, a osim onih za najmlađe, poput tobogana, vodene gljive, divlje rijeke i gejzira, oni stariji uživaju opuštajući se u jacuzziju ili se masirajući na vodenim topovima.

Dođite i uživajte!

Svaki dan 9-22 sata Svi sadržaji Gradskih bazena svakodnevno su vam na raspolaganju od jutarnjih sati. Ovdje se možete kupati, opustiti u sauni ili pak vježbati u dvorani.

Svaki dan 9-22 sata Sat vremena korištenja saune zajedno s ulaznicom za Gradske bazene stoji 35 kuna, dok je karnet od 5 ulaznica za saunu 150 kuna. siječanj/veljača/ožujak siječanj/veljača/ožujak 2020. ▪ ŠPORTSKI 2020. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪OBJEKTI 5 ▪ 5


INFO CIJENE

info

25

KARNET ULAZNICE

Kupovinom karnet ulaznica možete ostvariti značajne uštede, posebno ako ste čest posjetitelj Gradskih bazena. Karnet od 10 ulaznica za djecu do 12 godina platit ćete 100 kuna, karnet od 5 ulaznica za odrasle stoji 95 kuna, a karnet od 10 ulaznica 170 kuna. Karnet od 50 ulaznica platit ćete 700, a onaj od 100 ulaznica 1.200 kuna. S obzirom da je dnevna ulaznica za odrasle 25 kuna, ušteda je više nego značajna.

kuna cijena je dnevne ulaznice

15

kuna ulaznicu plaćaju djeca (iznad 4 godine), učenici, studenti i umirovljenici

PLIVAČ PETAR KNEŽEVIĆ

I dalje želim osvajati medalje

Najdraže discipline su mu 50 i 100 metara leđno

Petar je dobro organiziran

DIJAGNOSTIKA

BAZENI

U dvorani Gradskih bazena ponedjeljkom, srijedom i petkom (21,05-22h), te utorkom i četvrtkom (20,05-21h) obavlja se dijagnostika tijela. Njome se otkriva ograničenje mobilnosti, narušena stabilnost, slabost ili asimetrija mišića, te se prema tome određuju programi vježbanja koji su najbolji, odnosno prilagođeni budućem vježbaču.

Zbog zdravstvenih je problema Petar Knežević počeo plivati, ali mu se ovaj sport toliko svidio da ga je odlučio trenirati. Na bazenima je punih devet godina, a pliva za PK „Osijek Žito“. Ovaj osamnaestogodišnjak do sada je sudjelovao na mnogim natjecanjima, a kaže kako su mu najdraže discipline 50 i 100 metara leđno. - Zasigurno sam bio na 100 natjecanja. Natjecao sam se po cijeloj Hrvatskoj, ali i u Mađarskoj, Srbiji i Austriji. Osvojio sam oko 90 medalja. Nastupio sam u brojnim finalima i osvojio medalje – ističe Petar. Kao najdraže rezultate izdvojio bi Miting Mladosti 2016. – natjecanje u kojem je ušao u prvo

finale i osvojio prvu medalju. - Na Prvenstvu Hrvatske 2018. osvojio sam svoje prve državne medalje. Moj plivački cilj je i dalje nastaviti osvajati državne medalje, a za dalje – tko zna – pojašnjava Petar.

USKLAĐEN

Jako dobro usklađujem svoje školske obveze sa sportskima, jer nemam problema s profesorima i izostancima.

Trening započinje razgibavanjem, onda slijedi rasplivavanje, nekoliko teških plivačkih serija i zadataka te isplivavanje. 6 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača/ožujak 2020.


130

kuna mje-

sečno/dva dolaska tjedno

150

kuna mjesečno/tri dolaska tjedno

BAZENI

CIJENE DVORANA

170

kuna mjesečno/četiri dolaska tjedno

200

kuna mjesečno/pet dolazaka tjedno Ranojutarnje plivanje odlično je za razbuđivanje

AKCIJA JUTARNJI TERMINI

Za samo 10 kuna plivajte od 6,30 do 7,30 sati Već nakon jednog odlaska na bazen osjećat ćete se pokretljivije i laganije Plivanje je jedna od rijetkih tjelesnih aktivnosti koja ravnomjerno utječe na čitavo tijelo. Iako ništa ne može zamijeniti kvalitetno istezanje, plivanjem se dobiva osjećaj fleksibilnosti i svježine. Ranoraniocima, kojima najviše prija jutarnja tjelovježba, na raspolaganju je ju-

POKRENITE SE

tarnja rekreacija na plivačkom bazenu. Svakim radnim danom za samo 10 kuna možete plivati jedan sat – od 6,30 do 7,30 sati. Ako vam je to ipak prerano, po istoj cijeni možete na bazenima boraviti čak dva sata i to u terminu od 9 do 15 sati od ponedjeljak do petka.

• plivanje je odličan cross trening • povoljno utječe na poboljšanje cirkulacije čitavog tijela • tijelo postaje efikasnije u zadržavanju topline • potiče se aktivnija izmjena tvari • izbjegava se uspavanost • izbjegava se pad imuniteta i pojava bolesti

RASPORED TRENINGA U DVORANI PONEDJELJAK

UTORAK

SRIJEDA

ČETVRTAK

PETAK

KOREKTIVNE VJEŽBE 16.45-17.40

DIJAGNOSTIKA 15.30-16.30

KOREKTIVNE VJEŽBE 16.45-17.40

DIJAGNOSTIKA 15.30-16.30

DIJAGNOSTIKA 15.30-17.00

BASIC PILATES 17.55-18.50 (I. grupa)

BASIC PILATES 16.45-17.40 (II. grupa)

BASIC PILATES 17.55-18.50 (I. grupa)

BASIC PILATES 16.45-17.40 (II. grupa)

PILATES MIX 17.15-18.15

POWER PILATES 19.00-19.55

BOOTY&CORE 17.55-18.50

POWER PILATES 19.00-19.55

BOOTY&CORE 17.55-18.50

18.30-19.30 (‘30+’30)

BODY WORKOUT 20.05-21.00

ZUMBA FITNESS 19.00-19.55

BODY WORKOUT 20.05-21.00

ZUMBA FITNESS 19.00-19.55

WORKOUT KRUŽNI 20.00-21.00

DIJAGNOSTIKA 21.05-22.00

HIIT 20.05-20.50

DIJAGNOSTIKA 21.05-22.00

DIJAGNOSTIKA 20.05-21.00

DIJAGNOSTIKA 21.05-22.00

ZUMBA + WOORKOUT

siječanj/veljača/ožujak 2020. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 7


Ove su se godine natjecali u Prvoj hrvatskoj vaterpolo ligi

OSNOVANI 2012. VATERPOLO KLUB MURSA

Upisuju nove članice od 2002. do 2010. godišta Od prošle godine postali su ženski vaterpolo klub Iako osnovan 2012. godine, od prošle je godine Vaterpolo klub „Mursa“ isključivo ženski vaterpolo klub. - Od srpnja ove godine sve su muške kategorije prešle u Vaterpolo klub „Osijek“, a „Mursa“ je postala ženski klub. Trenutno brojimo 20 članica koje treniraju tri trenera, a nadamo se da će se broj članica povećati – pojašnjava predsjednik kluba Dražen Lerinc, dodajući kako ih je pozitivno iznenadilo to što je svih 12 djevojčica lje-

tos upisano u školu vaterpola odlučilo nastaviti trenirati. - U Hrvatskoj postoji sedam ženskih vaterpolo klubova koji se natječu. Trenutno nastupamo s klubom Marsonia iz Slavonskog Broda, jer oni kao ni mi nemaju dovoljan broj natjecateljica za određenu kategoriju. Ove smo se godine natjecali u Prvoj hrvatskoj vaterpolo ligi, a nadamo se da ćemo se nastaviti natjecati i u 2020. godini – napominje Lerinc, dodajući kako im je Hrvatski vater-

Preko ljeta treniramo na Kopiki. Taj nam bazen više odgovara jer djeca mogu osjetiti širinu bazena i puno su bolji uvjeti.

polo savez izašao u susret te im dozvolio da si međusobno pomažu dok ne stasaju i ne okupe dovoljan broj članica. Najmlađe skupine treninge imaju četiri puta tjedno po sat vremena. Starije skupine imaju rjeđe treninge jer one imaju svoje bazične sportove – plivanje, triatlon pa dođu jedanput ili dvaput tjedno na treninge.

TRENINZI

Djevojke se na treningu upoznaju s osnovama plivanja jer postoji razlika između običnog i vaterpolo plivanja. Upoznaju se s pravilima igre, tehnikom, loptom.

ZAINTERESIRANOST djece za vaterpolo jest slaba, posebice u ženskome dijelu. Velika većina ljudi ni ne zna da u Osijeku postoji vaterpolo klub, a kamoli vaterpolo klub za djevojčice. KLUB TRENUTNO vrši upis djevojčica od 2002. do 2010. godišta. Sve zainteresirane djevojke mogu se javiti klubu putem njihove Facebook stranice ili osobno dolaskom na bazene subotom i nedjeljom od 20 sati.

OPUSTITE SE UGODNO

BAZENI

U sauni boravite od 10 do 15 minuta Posjetiteljima Gradskih bazena na raspolaganju su dvije saune, koje se najčešće koriste u večernjim satima i vikendom. Kapacitet svake saune je devet osoba. U klasičnoj finskoj sauni temperatura se kreće između 60 i 90 stupnjeva, dok je vlažnost od 20 do 40%. Kada vlažnost

dosegne donju granicu, preporučuje se polijevanje manje količine vode preko kamenja. Nakon korištenja saune preporučuje se tuširanje hladnom vodom, popiti vodu ili voćni sok. U sauni treba ostati onoliko dugo koliko vam to stvara ugodu, a najbolje je između 10 i 15 minuta.

8 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača/ožujak 2020.


RAZGIBAJTE SE Zima još uvijek nije pokazala svoje prave zube, pa je Srednjoškolsko igralište i dalje omiljeno mjesto mnogim rekreativcima koji ovdje trče, zaigraju nogomet, basket ili rukomet. Svakako im je najzanimljiviji Workout park gdje se, bez obzira na vremenske (ne)prilike mogu dobro istegnuti.

Svaki dan 7-21 sat

Svaki dan 17-21 sat

Na raspolaganju su vam sva igrališta, staza za trčanje te Workout park. Čim se smrači tu su reflektori koji osvjetljavaju cijelo igralište, tako da možete vježbati i po mraku.

Svoj termin za nogomet u kavezu možete rezervirati svaki radni dan na broj telefona 031/285500 ili e-mail kavez@ sportski-objekti.hr, od 7,30 do 14,30 sati. siječanj/veljača/ožujak 2020. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 9

SREDNJIKA I OLIMPIJA

Omiljeno gradsko igralište


SPRAVE WORKOUT PARK

info

11

metalnih sprava žuto crvene boje na Srednjoškolskom je igralištu postavljeno 2009. godine

SOBE OLIMPIJA

U sklopu Sportskog centra Olimpija nalaze se i sobe za iznajmljivanje. Gostima je na raspolaganju devet soba s 24 ležaja. Tri su sobe dvokrevetne, a šest je trokrevetnih, koje imaju mogućnost dodatnog trećeg ležaja. Noćenje u dvokrevetnoj sobi stoji 200 kuna (150 kuna je noćenje u dvokrevetnoj sobi ako je osoba sama u sobi), dok 250 kuna stoji noćenje u dvokrevetnoj sobi uz postavljanje trećeg ležaja.

20

WORKOUT BLAŽENKA VUJIĆ

Na Srednjiki sam barem dva puta tjedno Najčešće sam na spravama ili trčim

SREDNJIKA I OLIMPIJA

ATLETSKA STAZA

Atletska staza na Srednjoškolskom igralištu duga je 333 metra i presvučena je tartanom. Idealna je za trčanje, a namijenjena je profesionalnim atletičarima, ali i rekreativcima. Staza je odlična za zglobove i kukove, pa je mogućnost ozljeda svedena na minimum. Osvijetljena je reflektorima svakodnevno do 21 sat.

sprava za vježbanje nalazi se u Street Workout parku

- U mojim je godinama potrebna rekreacija pa tako, kada nisam na Srednjiki, idem u brze šetnje. Ovdje pokušavam doći barem dva puta tjedno. Najčešće sam na spravama ili trčim. Inače imam problema s koljenima, a staza je izvrsna i nema opterećenja za koljena dok se trči – kaže Blaženka Vujić, 53-godišnja Osječanka. - Jako sam zadovoljna. Okoliš je uvijek uređen i čist. Nikada nisam zamijetila nekakvo smeće. Tereni

Jako je zadovoljna uređenošću Srednjike

su odlični, a staza za trčanje je jedna od najboljih u Hrvatskoj. Drago mi je što ima puno ljudi na Srednjiki. Nekada uspijem i nagovoriti supruga, bivšeg nogometnog suca, da mi se pridruži!

KOŠARKAŠ DAVID ČERSKI

Uvjeti su ovdje jako dobri Četrnaestogodišnji srednjoškolac David Čerski već pet godina trenira košarku u KK “Vrijednosnice Osijek”. Na Srednjiki ga se najčešće može vidjeti na košarkaškom terenu. - Dođem zasigurno tri ili četiri puta tjedno, većinom u jutarnjem terminu. Sve ovisi o školskim obvezama. Uvjeti koje pruža Srednjika su dobri. Ako ne nađem ekipu, uvijek pucam na koš – priča David.

10 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača/ožujak 2020.

Tereni su super, a okoliš je uredan i čist.


TIJEKOM STUDENOGA prošle godine na Srednjiki je postavljeno šest novih nadstrešnica nad klupama. U slučaju kiše ili jakog sunca, nadstrešnice pružaju kvalitetan zaklon. TERENI SE i dalje redovno održavaju, iako se dolaskom hladnijeg vremena smanjio broj rekreativaca. Čišćenje okoliša, skupljanje lišća i grana, te micanje opreme koja se koristi u ljetnim mjesecima nesmetano se odvija.

ZIMA REKREACIJA NA MINUSU

Nogoš se igra bez obzira na niske temperature Svakodnevno se na Srednjiki mogu vidjeti brojni rekreativci

Bez obzira na zimu i kraće dane, Srednjoškolsko igralište svoja vrata svakodnevno otvara u 7 sati, a svim je građanima na raspolaganju do 21 sat. Rekreirati se mogu na čak devet igrališta – četiri terena za nogomet, po jedna za rukomet, košarku, basket, badminton te nogo-tenis. U ovim je hladnim mjesecima najzanimljiviji Workout park sa 16 sprava, te atletska staza presvučena tartanom. Ni tijekom najhladnijih dana naj-

Zimi nije gužva

uporniji vježbači nisu odustajali od Srednjike i vježbanja na svježem, hladnom zraku. Najčešće ih se može vidjeti u jutarnjim satima i predvečer.

ODRŽAVANJE

Bilo ljeto ili zima, tereni Srednjoškolskog igrališta svakodnevno se održavaju. Svi su u odličnom stanju, jer i sami korisnici o njima vode brigu.

Na Srednjiki mogu vježbati i osobe s invaliditetom. Za njih je postavljena posebna sprava koja je izvrsna za jačanje gornjih ekstremiteta.

OBNOVA OBJEKT SREDNJOŠKOLSKOG IGRALIŠTA

Fotonaponska elektrana i zeleni krov Projekt “Razvoj i promocija energetske učinkovitosti i održivog urbanog okoliša u gradovima prekogranične regije Hrvatska-Srbija” vrijedan je oko 1,4 milijuna eura, a od toga Osije-

ku pripada udio od oko 370.000 eura koji će se uložiti u Srednjoškolsko igralište, izgradnju fotonaponske elektrane snage 93 kW, energetsku obnovu i postavljanje zelenoga krova na objekt.

U fokusu projekta je ozelenjivanje gradova te razvoj i promoviranje energetske učinkovitosti. siječanj/veljača/ožujak 2020. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 11

SREDNJIKA I OLIMPIJA

NOVO NADSTREŠNICE NAD KLUPAMA


MARIN BABIĆ, PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA ŠPORTSKIH OBJEKATA

Cijene svih usluga i dalje će ostati jednake

ŠPORTSKI OBJEKTI U 2020. GODINI

Najvažniji projekt u ovoj godini je energetska obnova zgrade Srednjoškolskog igrališta - Uz redovno održavanje objekata, u prošloj je godini napravljen ili je započet niz projekata, investicija i poslovnih poteza koji su uvelike poboljšali stanje Društva, radnika te obogatili sportski i rekreativni život naših građana – naglašava predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Športski objekti d.o.o., Marin Babić. Između ostalog, smanjen je dug prema dobavljačima i uvedena racionalizacija troškova, donesen Pravilnik o sustavu naplate potraživanja, a reorganizacijom radnih mjesta i odjela iz postojećeg se kadra poboljšala efikasnost i kvaliteta usluge objekata kojima upravljaju Športski objekti. Radnicima s najnižom plaćom (čistačicama, pomoćnim radnicima, domarima i majstorima) povećao se broj bodova, a provedenim postupcima javne nabave kupljene su nove kosilice,

Marin Babić

trimeri, puhači, čistači šikare, kamion, prikolica i traktor s priključcima putem financijskog leasinga, a sve kako bi zamijenili stara, dotrajala vozila i strojeve i sami obavljali poslove održavanja bez plaćanja usluga vanjskim firmama. - Najvažniji projekt u 2020. svakako je energetska obnova zgrade Srednjoškolskog igrališta. Ri-

ječ je o projektu prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije. Na zgradu Srednjoškolskog igrališta će se postaviti zeleni krov površine 150 kvadratnih metara i manja sunčana elektrana. Pri odabiru biljaka za zeleni krov će se najviše voditi računa o njihovoj otpornosti na vremenske uvjete i nametnike te samoodrživost – naglašava Babić.

Cijene naših usluga i dalje će ostati jednake. Nadamo se da će građani pronaći i dodatnu motiviranost i zanimanje za korištenje naših naplatnih sadržaja.

RACIONALNO

NOVI SADRŽAJI

Obnova i uređenje bazenskog kompleksa RC Copacabana donijet će niz novih atraktivnih sadržaja na vodi i bazenima. U NŠD Gradski vrt postavit će se stijena za penjanje, te tako obogatiti već veliki broj postojećih sadržaja.

Nadzorni odbor Športskih objekata će uložiti velike napore kod racionalizacije korištenja objekata, ali i povećanja korištenja sportskih objekata od korisnika izvan sustava sporta Grada Osijeka.

12 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača/ožujak 2020.

KOMERCIJALIZACIJA

Društvo će nastojati što više prihoda ostvariti vlastitom djelatnošću, kako bi došlo do smanjenja ovisnosti o proračunu Grada Osijeka. Ostvareni prihod od vlastite djelatnosti uložio bi se u kvalitetu korištenja objekata.


ZIMSKI REŽIM

Na dva je igrališta Teniskog centra Osijek u Perivoju kralja Tomislava postavljen balon. Dok je god vrijeme poslužilo, bilo je i onih rekreativaca koji su tenis igrali na otvorenom. Dva su terena svakodnevno na raspolaganju, kako udrugama, tako i rekreativcima.

TC Osijek 7-23h Termin za igru tenisa na dva natkrivena igrališta u Perivoju kralja Tomislava možete rezervirati svakoga dana na broj telefona TC Osijek: 031/211-035.

Škola jahanja U Školu jahanja KK Osijek mogu se upisati djeca od 7 godina. Sve informacije o školi i upisima možete dobiti na broj telefona 099/6568-668. siječanj/veljača/ožujak 2020. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 13

TENIS I PAMPAS

Sada se igra pod balonom


BALON CIJENE

info

2

terena natkrivena su balonom i u zimskim se mjesecima na njima može igrati tenis

ČLANARINE

Povoljnije korištenje teniskih terena imaju članovi Teniskog centra Osijek. Godišnja članarina za odrasle članove iznosi 600 kuna, dok je godišnja članarina za djecu 300 kuna. Obiteljska članarina (roditelji + 2-3 djece) iznosi 1.000 kuna. Sat korištenja za udruge, školska natjecanja, radničke športske igre i slično je 20 kuna, dok je 30 kuna termin pod rasvjetom.

80

120

kuna cijena kuna je je sata cijena najma terena pod sata najma od balonom (7-16 sati) 16 do 23 sata

Nakon atletike, odlučila se okušati u jahanju

JAHAČICA LUCIJA OSVALD

PAINTBALL

TENIS I PAMPAS

Tijekom cijele godine na Paintball terenu uz streljanu pampas možete zaigrati paintball. Na terenu površine 100x50 postavljeno je 40 punktova. Korisnicima su na raspolaganju tuševi i svlačionice. Ovdje se organiziraju i proslave dječjih rođendana. Rezervacija terena i najam opreme obavlja se preko Paintball kluba Raptor na broj: 091/2244-551.

Volim životinje, pa sam odlučila jahati U školu jahanja Lucija ide više od godinu dana

Jedanaestogodišnja Lucija Osvald članica je Škole jahanja već godinu i pol. Prije jahanja bavila se atletikom, a na ovaj se sport odlučila jer jako voli životinje. - Imam psa i ne mogu bez njega, pa me i jahanje počelo zanimati jer volim i konje. Imam i prijateljice koje treniraju jahanje i vole ga, ali ne treniramo zajedno – priča Lucija. - Školu imam samo u jutranjoj smjeni, a treninzi su mi od 18 sati tako da

sve stignem. Volim voziti skateboard, pa pronađem vremena i za to, a imam i dovoljno vremena za druženje s prijateljima. Lucija treninge ima od dva do tri puta tjedno. - Ako nema nikoga poslije mene, mogu ostati i dulje trenirati, što je super. Na treningu se prvo razgibamo pa šećemo u krug s konjem. Potom krećemo kasati, a pred kraj treninga galopiram na lonđi jer još učim.

Još uvijek ne sudjeluje na natjecanjima, a svoje školske obveze dobro usklađuje s treninzima. 14 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača/ožujak 2020.

BOBO

Imam i svoga konja koji se zove Bobo. Jako mi se sviđa trenirati na Pampasu, uvjeti su odlični, a vanjski prostor je prekrasan.


TENIS I PAMPAS

TC OSIJEK NAJVEĆI CENTAR U GRADU TENISKI CENTAR OSIJEK s osam zemljanih i jednim igralištem s tvrdom podlogom najveći je teniski centar u gradu i okolici. Uz stalne godišnje članove, njih oko 150, na terenima redovno treniraju i članovi Teniskog kluba Osijek i Teniskog kluba Slavonija Žito. U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA tijekom godine odvijaju se razna natjecanja 1. hrvatske teniske lige, turniri za djecu raznih uzrasta, te brojni veteranski turniri i poznati „Osijek open“ pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

TENISAČICA SARA SRŠIĆ

VOLI I NOGOMET

Za tenis sam se odlučila zbog Davis Cupa

Sara dobro usklađuje školske obveze sa sportskima i sve stigne napraviti. Tako da joj ostane vremena i za igranje nogometa.

Do sada je sudjelovala na jednom školskom natjecanju - Kada sam imala devet godina, otišla sam s bakom na Davis cup. To je bilo predivno iskustvo, a takvo veliko natjecanje doživjela sam uživo, a ne kao prije kada sam ga gledala na televiziji. Nakon toga sam počela trenirati tenis, iako sam prije toga godinu dana trenirala ples – objašnjava Sara Sršić, koja se tenisom bavi tri i pol godine.

Treninge ima dva puta tjedno, a oni traju po sat vremena. - Do sada sam sudjelovala na jednom školskom natjecanju, ali na natjecanjima za klub još nisam. Uvjetima koje Teniski centar Osijek pruža sam zadovoljna. Više volim trenirati zimi jer ne volim vrućinu. Draže mi je trenirati u balonu – zadovoljno zaključuje Sara.

Trenira već tri i pol godine

Okoliš oko terena je uredan, a tereni su super

Tečaj traje 16 sati

U HALI

Zbog blatnog vremena djeca trenutno jašu u hali.

HIPODROM ŠKOLA JAHANJA

Upisi svaka dva mjeseca Škola jahanja trenutno broji 38 polaznika i članova škole, a voditeljica Tijana Špoljarić pojašnjava da su upise morali ograničiti jer je velika zainteresiranost. - Imamo samo pet konjića, pa otprilike svaka dva mjeseca upisujemo nove polaznike. Inače bi konji bili preopterećeni. Škola jahanja održava se u prijepodnevnim i po-

podnevnim satima, i to od 9 do 10 i od 17 do 19 sati. Treninzi se održavaju najčešće dva puta tjedno te je to neki zadovoljavajući broj. - Dogovaramo se za termine, ali polaznici škole jahanja prvih 10 sati rade u kontinuitetu, tj. svaki ili svaki drugi dan. Članovi škole jahanja jašu od dva do pet puta tjedno.

siječanj/veljača/ožujak 2020. ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ 15


Proljetni sajam

Učenici su bili oduševljeni

PAMPAS DRUGI SAJAM TEHNIČKE KULTURE

Održano više od 30 zanimljivih radionica Drugi po redu TEHNICOOLUM – Sajam tehničke kulture održan je na Pampasu s ciljem poticanja interesa kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i zna-

nošću STEM područja. U zatvorenom paviljonskom prostoru od 1200 m2 održane su sajamske izložbe, kreativne i edukativne radionice na temu robotike, modelar-

stva, maketarstva, informatike, elektroničkih i digitalnih sklopova, prometa, fotografije, izrade predmeta od metala, plastike, papira, slame, 3D printanja i dronova.

IMPRESSUM Izdavač: Športski objekti d.o.o. Direktorica: Nataša Brčić Urednica: Marijana Bošković Izvršna produkcija: Kulen vizija Tisak: Grafika 031 285 500 (tajništvo) uprava@sportski-objekti.hr www.sportski-objekti.hr

Rješenje križaljke: Orozi, utorak, savijača, ILR, Aram, stranka, meskalin, gem, K, Olav, C, MA, Asa, IN, Tahir, filijala, ASK, ića, A, Amanta

TENIS I PAMPAS

Sve što su djeca napravila na radionicama, mogla su ponijeti sa sobom.

27. sajam poljoprivrede i prehrane – osječki proljetni sajam, te 21. obrtnički sajam održat će se od 6. do 8. ožujka 2020. na sajamskom prostoru Pampas. Očekuje se više od 180 izlagača.

16 ▪ ŠPORTSKI OBJEKTI ▪ siječanj/veljača/ožujak 2020.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.