Europsko prvenstvo u streljaštvu Osijek - STRELJANA PAMPAS od 20. svibnja do 6. lipnja 2021.

Page 1

STRELJANA PAMPAS

od 20. svibnja do 6. lipnja 2021.

Europsko prvenstvo u streljaštvu Osijek

EPSO

opet u Osijeku


SVJETSKI BROJ 1

Tijekom ovogodišnjeg Europskog prvenstava u streljaštvu u Osijeku će boraviti rukovodstva svjetske i europske streljačke federacije. Ako organizacija prvenstva bude protekla prema planu velika je vjerojatnost da će Grad na Dravi u sljedećih pet do deset godina biti trajni domaćin svjetskih kupova u streljaštvu. A to znači dogradnju još po jedne kvalifikacijske i finalne dvorane. Streljana Pampas u tom će trenutku postati svjetski broj 1 za streljačke sportove.

VELIKI ZAHVATI

Zbog promjene pravila Svjetske streljačke organizacije uklonjena su brda zemlje koja su se nalazila između pet postojećih streljačkih staza i na tim su mjestima podignuti novi bedemi od kulira. Također, iznova je bilo potrebno obojati sve zidove i metalnu bravariju.

Izmijenjena je kompletna elektroinstalacija druge piste te sustav nadzora i kontrole uređaja.


1300

strijelaca iz 47 zemalja prijavljeno je na natjecanje u Osijeku, a na listi čekanja je još 15 reprezentacija

ZAHTJEVNA ORGANIZACIJA Najzahtjevniji dio natjecanja održavat će se istovremeno na tri lokacijske cjeline:

DVORANA GRADSKI VRT - kvalifikacije zračnim oružjem STRELJANA PAMPAS - kvalifikacije za puške (lijevi dio), kvalifikacije za pištolj (desni dio) i kvalifikacije za glinene golubove (središnji dio, prema šumi) ŠATORI NA STRELJANI - finale za najboljih osam u svim disciplinama


Strijelci s liste čekanja neće sudjelovati u borbama za medalju nego će samo osvajati bodove koji su im potrebni za odlazak na olimpijadu.

Zbog velikog broja disciplina koristit će se i dvorana Gradski vrt, kao kvalifikacijska dvorana za zračno oružje.

Nikada do sada u Europi nije organizirano ovako veliko streljačko natjecanje s tolikim brojem različitih disciplina istovremeno. Osijek je prvi.


JOŠ JEDNA STRELJANA

Streljana Pampas površine je oko 3.000 kvadratnih metara, a za potrebe natjecanja bit će postavljeno još tri šatora s ukupno 4.500 kvadratnih metara prostora. Toliko je potrebno da bi natjecanje bilo održano u planiranim okvirima.


Nabavljena je nova oprema za izbacivanje glinenih golubova, te elektronika za njihovu kontrolu.

NOVA FINALNA PISTA

Zbog promjene pravila i televizijskog prikazivanja natjecanja izmještena je nadstrešnica s piste broj 2 koja je sada preimenovana u finalnu pistu. A dvadesetak metara dalje izgrađena je nova tribina za gledatelje s nadstrešnicom.

IZDAVAČ Športski objekti d.o.o. IZVRŠNA PRODUKCIJA Kulen vizija


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.