Sørlandsparken Magasin 2024 vår

Page 1

Skousen til Avenyen – flere nyetableringer i parken

Cruise direkte fra Kjevik Side 39 Byggeklare tomter Side 12 Toyotas elbil selger Side 28
Sørlandsparken MAGASIN

Sørlandsparken

MAGASIN

Nr. 1 2024 – årgang 4

UTGIVER

Sørlandsparken

Næringsforening

REDAKSJONELL PRODUKSJON Medieanne

GRAFISK PRODUKSJON Aptum

FORSIDEFOTO

Kjell Inge Søreide

OPPLAG

25 000

TRYKK Kai Hansen

DISTRIBUSJON

Posten

Artikler i magasinet kan gjerne siteres – med kildehenvisning

Hele parken på ett sted

Sørlandsparken har gjennom årtier vært en foretrukket destinasjon når både store og små ting skal anskaffes. Med sine nærmere 6000 ansatte fordelt på omlag 450 virksomheter, står alltid fagfolk klare til å gi deg som kunde en god opplevelse. Hver dag prøver sørlendinger ny bil, tegner nytt kjøkken, kjøper nye møbler eller prøver tøy til store og små. Hver dag hjelpes mennesker på Sørlandet med tannproblemer, helseoperasjoner, fysioterapi eller nye arbeidssko. Hver dag kjører de mange godsterminalene i Sørlandsparken ut hundrevis av bestillinger til private og bedrifter i Kristiansandsregionen og hver dag koser tusenvis av sørlendinger seg med et godt måltid, en god kopp kaffe eller ei rask pølse på vei hjem. Det som kjennetegner Sørlandsparken, er at den alltid er i bevegelse. Konsepter kommer og forsvinner. Noen butikker forsvinner, men stadig nye kommer til. Denne våren ferdigstilles det meste i Sørlandstunet. Nye leietakere er på plass og noen av disse kan du lese om i dette magasinet. Nye bygg reises i Avenyen hvor både nye og gamle aktører flytter inn. I litt trangere tider er søkelyset på bærekraft viktig. Brukte ting som får nytt liv. Ting som kan repareres istedenfor å kastes er både lønnsomt, ansvarlig forvaltning og gøy. Vi ser flere bruktkonsepter komme til Sørlandsparken. I til-

legg har vi 1-2 ganger årlig et ekte bagasjeromsmarked i parken. Små virksomheter som reparer din telefon mens du handler er også viktige bidragsytere i en bedre reparasjonskultur.

I en næringspark som Sørlandsparken er god informasjon og nyttige tips viktig. Vi i Sørlandsparken Næringsforening styrker i år satsningen på våre digitale flater. I hjertet finner du www. sorlandsparken.no. Her vil du jevnlig få nyheter fra Sørlandsparken. Vi tilbyr også et nytt verktøy til dere som er på utkikk etter ledige lokaler for deres virksomhet. På vår webside finner du et utvalg av ledige lokaler. Dersom dere har spesifikke behov, vil vi sørge for å kommunisere disse til våre tomteeiere og utleiere. På denne måten kan du lettere komme i kontakt med våre mange gårdeiere.

Vi vil også øke aktiviteten på våre SOME-kanaler som er Facebook, Instagram og Linkedin. Følg oss gjerne så du ikke går glipp av nyheter og gode tilbud.

Når sommeren kommer kan du, som ikke er digital eller liker best håndfast informasjon, hente vårt nyeste shoppingkart i en av butikken i parken.

Hele parken på ETT sted –www.sorlandsparken.no ønsker deg velkommen hele døgnet. Men mest av alt ser vi frem til å se deg og dine besøke vår innholdsrike næringspark denne våren!

Erik Rostoft Leder

2 | April 2024 – Sørlandsparken
LEDER
Toyota Sør HELELEKTRISK SUV MED UNIK KJØREKOMFORT *Inkl. frakt- lev. og reg.omk. 10 800,- ekskl. mva. Privatleie eks. Toyota bZ4X Active: Startleie/etabl.gebyr 115 490,-.Md.leie: 2 510,- og totalpris: 205 850,-. 3 år/45 000 km. Priseks. Billån v/35 % egenkapital: Nom. rente 1,95%, Eff. rente 4,36%, 150 000 o/5 år. Etabl.geb. 3 444,-. Totalt 166 870. Renten er subsidiert i 3 år for deretter å bli justert til normal salgsrente. Fra pris gjelder Toyota bZ4X Active. Forbruk blandet kjøring, utslipp CO2 og NOx: 0. Priser gjelder fra 01.01.2024. Avbildet modell kan ha ekstrautstyr. Vi tar forbehold om trykkfeil. NÅ FÅR DU FASTRENTE PÅ 1,95% I 3 ÅR Prisen inkluderer Nokian Tyres vinterhjul. 2 510,-/MÅNED*
Triathlon tennissokker 3pk. VI SKAL VÆRE BEST PÅ PRIS... ÅPNINGSFEST SØRLANDSTUNET V/ HOLDBART HELT VILLE PRISER ÅRETS MODELLER ALT FRA EXPD ® NÅ 299 95 VEIL: 149,- VEIL: 599,UMBRO Hettegenser 399 95 49 95 X TRAIL Lett vattert jakke 399 95 ®

Tomter med rask tilgang til E18 og strategisk plassering mellom IKEA og Sørlandsparken! Ca. 70% allerede solgt!

Regulert til:

• Fra ca. 1,3 mål og oppover

• Industri Nøkkelinfo:

• Ferdig planert

• Kontor

• Utnyttelse BYA 80%

• Bygghøyde inntil 17 m

Kontakt megler på: tlf 906 88 493

Gunnar@naringsmegleren.no

• Lager / logistikk Se tomtevelger på sptu.no

Sørlandshallen E-18 Travpark Dyreparken IKEA → Sørlandssenteret

Skousen inn i Avenyen

18. april flyttet hvitvareforretningen

Skousen inn i nye lokaler i Avenyen.

–Dette blir suverent, sier innehaver Daniel Byklum Kristensen og tørker noen svetteperler. Det er kun noen dager igjen til den store åpningsfesten.

Han og resten av Skousen-gjengen løp ut og inn med varer til det 1024 kvadratmeter store og nye lokalet da Sørlandsparken magasin var på besøk. Nye Skousen i Avenyen er kjedens største butikk, og kanskje også den flotteste.

Den nye butikken innredes med tørketromler, vaskemaskiner, kjøleskap, frysebokser, komfyrer – ja, alt som hører til på et kjøkken

og vaskerom. Alt blir behørig satt på rett plass – sortimentet er utvidet i forhold til tidligere.

– Kunder vil si WOW når de kommer inn i butikken – det er jeg sikker på. Den blir innredet i tråd med Skousens nye konsept, sier Byklum Kristensen og viser bilder av tilsvarende butikk i Danmark.

– Dette blir den første Skousen i Norge med helt nytt konsept og innredning. Skousen Kristiansand i Avenyen blir Norges flaggskipbutikk for kjeden, sier en stolt Byklum Kristensen.

Det er ikke tilfeldig at han viser bilde av en butikk i Danmark. Skousen er dansk og har vært hvitevarespesialisten i vårt naboland i mange tiår. Skousen etablerte sin første hvitevarebutikk i Danmark i 1957, og har siden bygget seg opp som en av de største spesialistene på området.

Preben Skousen etablerte Skousen, da

6 | April 2024 – Sørlandsparken
– Veldig gøy med nyåpning, sier Sindre Røys (t.v) og Steffen Aksnes som hadde mange og lange dager i forkant av nyåpningen. Foto: Kjell Inge Søreide Innehaver av nye Skousen Kristiansand i Avenyen Daniel Byklum Kristensen.

som en familiebedrift. Nå eies Skousen av White Away Group. I 2015 utvidet Skousen til Norge, med netthandel og lokalt drevne franchise-butikker over hele landet. I Norge er det 19 Skousen-butikker.

Byklum Kristensen har vært med på hele den norske reisen – det startet i Arendal i 2015, og fra 2018 også i Sørlandsparken.

– Mottakelsen Skousen har fått på Sørlandet, har vært overveldende, sier han.

Skousen satser 100 prosent på hvitevarer; på det som trengs til kjøkken og vaskerom.

– Vi skal være den lokale faghandleren. Vår største styrke er vår hands-on erfaring med produkter. Vi kan derfor anbefale våre kunder det riktige produktet etter behovet – til den riktige prisen. Vi jobber kontinuerlig for å være aller best på hvitevarer, sier Byklum Kristensen.

– For oss er det totalopplevelsen som teller. Hos oss skal det lille ekstra ikke koste noe ekstra. Vi hjelper kundene fra A til Å, fra å finne de riktige produktene og videre til levering og

montering ved kjøp av hvitevarer. Vi er også lett tilgjengelig dersom kunder ønsker kontakt med oss etter kjøp. Vi ønsker ikke å gi oss før kundene syns de har gjort et godt kjøp. Vi matcher den laveste nettprisen, sier Byklum Kristensen.

Skousen Kristiansand i Avenyen har også eget Proffsenter i butikken.

– Vi vil gjerne serve store og små utbyggere på en bedre måte enn tidligere. B2B-kunder er som oftest ute etter de beste prisene sammen med en arbeidsstruktur som gjør deres hverdag enklere. Med ett eget proffsenter kan vi gjøre dette mulig for våre B2B kunder, sier Byklum Kristensen.

Det er kun 200 meter Skousen-guttene flytter hvitevarene – fra lokalene i Barstølveien 60 med Kiwi som nærmeste nabo – til Avenyen med Plantasjen og nye Rema 1000 som naboer.

– Vi har hatt fin lokasjon med gode naboer, men nå blir det mye bedre. I Avenyen blir vi mer synlige, lover Byklum Kristensen.

Sørlandsparken – April 2024 | 7
Det 1024 kvadratmeter store Skousen lokalet, hvor det også er egne showroom – bilde er tatt en uke før åpning. – Vi er den lokale faghandleren, sier Daniel Byklum Kristensen (t.h) og Geir Atle Karlsen.

Nok en REMA 1000-butikk i Sørlandsparken

18. april kunne kjøpmann og franchisetaker Lars Ekeberg ønske velkommen til en ny REMA 1000-butikk i Avenyen. Dette er kjedens tredje butikk i Sørlandsparken.

– Det er en drøm for meg å være kjøpmann i Sørlandsparken. Avenyen er et stort og attraktivt handelsområde med mye trafikk og med et stort kundegrunnlag, sier Ekeberg noen dager før den storstilte åpningen av den 900 kvadratmeter store butikken som ligger mellom Plantasjen og Elkjøp.

Ekeberg og regiondirektør Alf Håkon Hervold i REMA 1000 Agder viser rundt i butikken hvor hyller og skap var i ferd med å fylles med varer.

– Det blir så flott her. Det håper og tror jeg kundene også syns, sier Ekeberg og er ekstra stolt av frukt- og grøntområde hvor det stor salatbar.

Han er også fornøyd med at butikken får en multi-feed panteautomat.

– Her kan du tømme poser med flasker og bokser direkte i maskinen. Den har kapasitet på over 100 flasker og bokser på en gang. Vi tror dette vil være et trekkplaster for mange, sier Ekeberg og demonstrerer panteautomaten.

Butikken i Avenyen blir den tredje REMA

8 | April 2024 – Sørlandsparken
Kjøpmann Lars Ekeberg og regiondirektør Alf Håkon Hervold er enige om at det er minst 1000 grunner til å velge REMA 1000.

1000-butikken i Sørlandsparken. Den første kom i 2008 og ligger i Skibåsen, mens butikk nummer 2 ligger i Sørlandssenteret og åpnet i september 2022.

– For REMA 1000 er det viktig å være tilgjengelig for alle kunder – derfor er Avenyen et godt valg. Med denne butikken investerer REMA 1000 for framtida, sier Hervold.

Verken Ekeberg eller Hervold lar seg skremme av at det er mange dagligvarebutikker i parken.

– Klart det er sterk konkurranse i Sørlandsparken, men det er også mange kunder her. Om lag 70 prosent av all dagligvarehandel er nå på lavpris, og målet vårt er å være den foretrukne lavprisbutikken, sier de.

Nyetableringen i Avenyen er nummer 43 i rekken av REMA 1000-butikker i Agder.

Kjøpmann Ekeberg har jobbet i REMA 1000 siden 2010, og kommer fra stillingen som kjøpmann/franchisetaker i REMA 1000 Tingsaker i Lillesand. Med seg på laget får han i første omgang 12 medarbeidere.

REMA 1000 og Reitan Gruppen bruker kun franchising som organisasjonsmodell. Det betyr at som kjøpmann i REMA 1000 driver man sitt eget selskap lokalt og er selvstendig.

– Som franchisetaker blir eierskapsfølelsen

til butikken helt spesiell – det tror jeg kundene vil merke. Jeg driver selvstendig, men må selvsagt etterleve REMA 1000-konseptet og det er bra. Jeg elsker mottoet; Det enkle er ofte det beste. For sånn er det, sier Lars Ekeberg.

Sørlandsparken – April 2024 | 9
– Panteautomaten er genial – her kan du tømme store poser med flasker og bokser, sier Lars Ekeberg. – Vi ønsker å gi kundene en god handleopplevelse, her skal det ikke mangle varer, sier kjøpmann Lars Ekeberg (t.v) og regiondirektør Alf Håkon Hervold i REMA 1000 Agder.

• Vi gir deg en fast kontaktperson med mange års hvitevareerfaring, som følger deg i hele prosjektet

• Du er sikret konkurransedyktige priser

• Du får leveringssikkerhet

• Du får en erfaren partner

BESØK VÅR NYE BUTIKK I AVENYEN 10 KRISTIANSAND SKOUSEN KRISTIANSAND Avenyen 10 4636 Kristiansand Tlf. 38 01 00 10 kristiansand@skousen.no ÅPNINGSTIDER Mandag-fredag:
Lørdag:
Er du bedriftskunde?
10.00-20.00
10.00-18.00 Finn vei på www.skousen.no
Kom innom for en prat og lær mer om hva vi kan gjøre for deg som bedriftskunde.
K U P O N G K U P O N G FRAKT Fri TIL FORTAUSKANT* AKKURAT NÅ GratisSTØVSUGERPOSER VED NESTE KJØP* Ta
butikken! Ta meg med i butikken! ✃ ✃ 1 PAKKE
meg med i
* Gjelder i Skousen Kristiansand t.o.m. lørdag den 18. mai 2024
Gjelder i REMA 1000-butikker i Agder uke 17. Vi tar forbehold om trykkfeil og at enkelte produkter kan være utsolgt. Kun for private husholdninger. LAKSEFILET U/SKINN REMA 1000, 500 g, 179,80 pr. kg 89 90 FØR 135,20 KARBONADEDEIG Nordfjord, 400 g, 174,75 pr. kg 69 90 RÅ VINGEKLUBBER Solvinge, 1,3 kg, 61,46 pr. kg 79 90 FØR 89,00 REKER 70/90. 5 kg, 79,80 pr. kg 399 00 5 KG SPESIALPØLSER MERKET 3 FOR 2 Merket 3 for 2 PLUKK OG MIKS

Stor interesse for mindre tomter

Salget av mindre tomter i Sørlandsparken Øst har gått bedre enn forventet for eiendomsselskapet Sørlandsparken Tomteutvikling AS.

Kun rundt 50 av totalt 140 mål gjenstår før deres tomteområde er utsolgt.

Infrastrukturen med vann-, vei og kloakk er ferdig og flere bedrifter har etablert seg i Sørlandsparken Øst – området fra Sørlandshallen i sør til IKEA i øst. Det er nå veiforbindelse gjennom hele den nye næringsparken. – Vi regner med at området vil være ferdig utbygd i løpet av et par år. Til tross for økonomisk vanskelige tider for mange, har salget gått bedre enn forventet, sier investorene i Sørlandsparken Tomteutvikling; Rune Mesel i Mesel Invest, Jarle Tjelland i Deholt Gruppen og Ole Martin Sørli i Maskinentreprenør Olav Martin Sørli. I tillegg er Bechmann Holding med i selskapet.

Vi driver med utleie av utstyr for å gjøre arbeidsdagen din lettere både høyt og lavt

Ring oss på 908 79 000 for å finne løsningen for deg hoydeteknikk.no

12 | April 2024 – Sørlandsparken
Investorene i eiendomsselskapet Sørlandsparken Tomteutvikling AS (f.v), Ole Martin Sørli i Maskinentreprenør Olav Martin Sørli, Jarle Tjelland i Deholt Gruppen og Rune Mesel i Mesel Invest. I tillegg er Bechmann Holding med i selskapet.

Sørlandsparken Tomteutvikling har per i dag gode 50 mål igjen for salg, fordelt på tomter i varierende størrelser. Interessen for tomtene er stor, blant annet fordi de ligger nær E18, kort vei fra flyplassen og fordi tomtebanken i regionen er i ferd med å tømmes, det bekrefter Gunnar Sædberg i Næringsmegleren AS som har ansvaret for salget.

Området egner seg godt for logistikkvirksomheter, håndverksbedrifter og kombinasjonen lager og kontor.

– Vi regner med at de siste tomtene blir solgt i løpet av kort tid. Tomtene er ferdig regulert til lager, logistikk og industri med tilhørende kontorer. Etablerere trenger kun å sende inn byggesøknad, sier Rune Mesel.

Sørlandsparken Tomteutvikling kjøpte 140 mål fordelt på tre tomter i Sørlandsparken Øst i 2019. Selskapet så at mange bedrifter ikke hadde behov for så store arealer, og gikk derfor i gang med å omregulere områdene til mindre tomter.

– Vi fikk til slutt gjennomslag for å dele opp

i mindre tomter, og det har vist seg at det var vellykket – akkurat slik vi så for oss. Vi tilpasser tomtestørrelser til den enkelte kjøper; fra 1,3 mål og oppover. Det er vårt fortrinn, sier han.

Høsten 2021 startet arbeidet med sprenging og planering, og de første bedriftene etablerte seg på nyåret 2023.

– Det har vært en stor jobb med å rigge tomtene. Enorme mengder med stein måtte vekk. Vi har nok fraktet ut rundt én million kubikkmeter med stein. Nå er vi så godt som ferdige, sier Sørli.

Mange av de som ønsker tomt i Sørlandsparken Øst, er bedrifter som har vokst seg ut av tomtene i Sørlandsparken. Området er også ettertraktet for nyetablerere.

Blant annet har den børsnoterte lagerhotell-kjeden Self Storage Group har sikret seg tomt på over 4 mål og oppført lagerhotell på denne. Høyde Teknikk har kjøpt en 14 mål stor tomt og etablert seg og flere byggeprosjekter står for tur.

Høyde Teknikk AS til Sørlandsparken Øst

Høyde Teknikk AS kjøpte en 14 mål stor tomt i Sørlandsparken Øst av Sørlandsparken Tomteutvikling. 2. april flyttet selskapet inn i de nye lokalene.

Høyde Teknikk er spesialist på utleie av lifter, teleskoptrucker og annet teknisk utstyr og driver i hovedsak virksomhet på Sørlandet, Østlandet og Vestlandet.

– Vi har kunder over hele landet, men hovedbasen vår er her i Sørlandsparken. I mai i fjor åpnet vi også egen avdeling i Vennesla, sier daglig leder Espen Bardoff.

Selskapet har hatt hovedkontoret i Skibåsen siden starten, men trengte nå mer plass.

– Vi vokste ut av både lokaler og tomt. Vi har 500-600 store utleieenheter, det er plasskrevende. Vi har nå fått rundt tre ganger så stort område å boltre oss på, sier Bardoff.

SØRLANDSPARKEN ØST

• Gjennom selskapet Lillesand Næringsarealer AS (LINA) etablerte KNAS (Kristiansand Næringsselskap AS) og Lillesand kommune et samarbeid for å styrke utviklingen av næringsområdene øst for Sørlandsparken.

• Den mest kjente etableringen her er IKEA som åpnet Norges største IKEA-varehus 21. oktober 2010.

• Sørlandsparken Øst er til sammen på nærmere 1000 mål.

• KNAS (Kristiansand Næringsselskap AS) har vært hovedeier, og har solgt tomteområde til Sørlandsparken Tomteutvikling.

• KNAS har også solgt til Posten og Avfall Sør som kjøpte henholdsvis 67 og 35 mål store tomter til sine virksomheter.

Han overtok firmaet i år 2000 etter faren som etablerte selskapet i 1987.

– Da jeg overtok, hadde vi 23 lifter, så veksten har vært formidabel. Til sammen er vi nå 22 ansatte, sier Bardoff.

Utenfor nybygget står lifter og trucker. Høyde Teknikk har også flere spesialbygde maskiner for fjellsikring på veianlegg og i tunneler.

– Takket være vår store utstyrspark, kan vi få den riktige maskinen på plass i løpet av noen timer eller en dag. Vi ønsker ikke bare å være spesialister og størst i bransjen, vi vil også yte best service, sier Bardoff.

95 prosent av kundene er næringsdrivende, i hovedsak fra håndverkerbransjen.

– Kundene skal være trygge på at utstyret de leier er i forsvarlig stand. Det er spesielt viktig når man utfører krevende operasjoner i høyden. Dersom noe går galt med maskinene, har vi våre egne servicemekanikere som rykker ut om nødvendig. Vi har fem truck- og liftmekanikere og fire sertifiserte kontrollører, sier Bardoff.

Sørlandsparken – April 2024 | 13
Høyde Teknikk har flyttet fra Skibåsen til en 14 mål stor tomt i Sørlandsparken Øst. – Vi vokser stadig og trengte mer plass, sier daglig leder hos Høyde Teknikk Espen Bardoff

En profesjonell samarbeidspartner — God Driv

Vi har ca 70 000 m2 med næringsarealer i Sørlandsparken, innenfor handel, kontor, tjenesteyting, logistikk og lager. Ta kontakt dersom du er på jakt etter ledige lokaler.

Monica Pouline Grevsen

Tlf.: + 47 947 91 030

monica.grevsen@goddriv.no

goddriv.no

14 | April 2024 – Sørlandsparken

God Driv satser i Sørlandsparken Øst

Eiendomsselskapet God Driv AS har investert i to store tomter i Sydingen i Sørlandsparken Øst.

– Tomtene er regulert for handel, lager og logistikk, sier Monica Pouline Grevsen, markeds- og utleieansvarlig hos God Driv. Hun har tatt Sørlandsparken magasin med ut til de to tomtene som er på henholdsvis 13 og 30 mål – med OBS Bygg og IKEA som nærmeste nabo. Tomtene er byggeklare.

God Driv er en samarbeidspartner for aktører som ønsker å etablere seg innen handel og logistikk, og selskapet har derfor sikret seg de to tomtene – den største kjøpt i januar 2022, den andre våren 2023. Nå ønsker God Driv å bygge.

– Det er for tidlig å si når vi eventuelt kan sette spaden i jorden. Det jeg kan si er at vi er i kontakt med flere interessenter som ønsker å flytte inn i Sørlandsparken Øst, men vi har ikke signert noen avtale. Det betyr at det fortsatt er muligheter for de som ønsker et samarbeid med oss

og som ønsker å etablere seg her. Vi tenker første mann til mølla, sier Grevsen.

– Dette er et veldig spennende område, med sentral beliggenhet og med nærhet til E18. Vi har god tro på at Sørlandsparken Øst blir fremtidens nye næringsområde. Her vil det for eksempel være ideelt for bedrifter som trenger stor lagerplass, legger Grevsen.

God Driv har jobbet aktivt med å utvikle Sørlandsparken siden 2012. Det startet med Sørlandstunet, som nå har en bygnings-

masse på rundt 50 000 kvadratmeter.

God Driv har også lokaler i Skibåsen og Barstølveien som leies ut. Det nyeste handelsbygget til God Driv er proffsenteret i Barstølveien 19, hvor Neumann Bygg er den største leietakeren. – Til sammen har vi over 70 000 kvadratmeter med næringseiendom i Sørlandsparken. Vi ser at etterspørselen etter nye lokaler er stor, og har god tro på at vekst i Sørlandsparken Øst, sier Grevsen.

Sørlandsparken – April 2024 | 15
Monica Pouline Grevsen gleder seg til God Driv skal bygge på den 13 mål store tomta ved OBS Bygg og IKEA i Sørlandsparken Øst. God Driv har også sikret seg den 30 mål store tomta like ved IKEA.

Hele parken på ett sted

Sørlandsparken Næringsforening er en aktiv pådriver for gode rammebetingelser gjennom våre kontakter med offentlige instanser og politiske miljøer.

Næringsforeningen driver nettverksbygging på tvers av bransjer og sektorer, og er et knutepunkt for informasjon om nyheter og utvikling i Norges største næringspark.

Sorlandsparken

sorpark

sorlandsparken-naeringsforening

www.sorlandsparken.no

Ledige lokaler samlet på en nettside

Sørlandsparken Næringsforening har samlet et godt knippe med ledige lokaler i parken på Sorlandsparken.no/ledige-lokaler

Næringsforeningen får jevnlig henvendelser fra enkeltpersoner, bedrifter og kjeder som etterspør lokaler.

– Ønsket vårt er å gjøre det enklere for de som ønsker å etablere seg i Sørlandsparken, sier Erik Rostoft, leder i Sørlandsparken Næringsforening.

– Med over 450 virksomheter, er Sørlandsparken blant Norges største næringsparker og et attraktivt sted for alt fra butikker, lager, kontor, produksjon til logistikkvirksomheter og industri. Med nærmere 10 millioner besøkende årlig er næringsparken et naturlig sted å etablere seg for alle som har kunder på Agder, legger han til.

Næringsforeningen har derfor samlet annonser om ledige lokaler på en egen fane på Sorlandsparken.no/ledige-lokaler. Annonsene er spesifisert for Sørlandssenteret, Avenyen, Sørlandstunet og Skibåsen.

Interessenter kan fylle ut en enkel henvendelse som Næringsforeningen vil distribuere til gårdeiere for oppfølging. Oversikt over kontaktinfo til gårdeiere/tomteeiere er også tilgjengelig på nettsiden.

– Sidene er bra for gårdeiere som skulle ha ledige lokaler. I dagens marked er det viktig å være synlig i mange kanaler, sier Rostoft.

Gårdeiere i Sørlandsparken setter også stor pris på tiltaket, selv om de er synlige i andre kanaler med sine ledige tomter og lokaler.

– Som aktør i flere markeder er synlighet viktig, og bra for alle som er på jakt etter ledige lokaler, sier Nina Gumpen som leder Gumpen Eiendom AS.

– Vi bruker eiendomsmegler aktivt i vår markedsføring, men ser viktigheten av å være synlig på flere flater. Tilbudet fra foreningen kompletterer vår synlighet, sier daglig leder i Castello Holding AS, Hans Even S. Helle.

Er dere på jakt etter næringslokaler – ta en titt på sørlandsparken.no

– For næringsforeningen er det viktig at aktørene i Sørlandsparken er samlet, sier Erik Rostoft.

Snakk med oss om hvitevarer!

Vi har gratis levering av hvitevarer og TV i store områder av Agder.

Vi kan ta med din gamle vare, uten ekstra kostnad!

Scan kode for å komme til vår nettbutikk Rolfs Elektro AS · Telefon 38 17 92 00 · rolfselektro.no
Foto: MieleMoccamasterBEHAKreafunk

Loppo i Sørlandstunet

18. april åpnet Loppo Norges største loppesupermarked i Sørlandsparken. Et 900 kvadratmeter stort lokale er fylt med alt av brukte klær, sko og gjenstander.

– Vi tror butikken blir et skattkammer for kunder som vil kjøpe brukt, sier brødrene Espen og Morten Furulund som står bak loppemarkedkonseptet.

Sørlandsparken magasin traff de to en et par uker før åpning mens de rigget plass til rundt 300 stand-leietakere.

– Dette er den tredje Loppo-butikken vår. Først åpnet vi i Skien i september 2022, et halvt år etter åpnet vi i Sandefjord og nå altså Loppo Kristiansand. Miljø og økonomi er viktig for folk flest, det er nok grunnen til at responsen så langt har vært fantastisk. Folk er mer bevisste, og det er stort engasjement rundt gjenbruk for

NORGES STØRSTE

tiden. Vi legger til rette for at det skal være enkelt å selge det man ikke trenger. Loppo er et lite, men viktig bidrag til et grønnere og mer sirkulært samfunn, sier brødrene.

Enkelt fortalt: Hos Loppo leier de som ønsker det en stand for en gitt tidsperiode og selger klær, ting og gjenstander de av ulike årsaker ønsker å bli kvitt. For kunder er Loppo som en helt vanlig butikk – med unntak av at her er det alltid mulig å gjøre veldig gode kjøp.

Ideen om loppesupermarked hentet brødrene fra Danmark.

– I Danmark er det flere liknende konsepter, sier Morten mens han rydder til i lokalet –som skal fylles med klær, sko, leker, pynteting, bilder, lamper og en rekke andre gjenstander.

– Her blir det mulig å gjøre gode bruktkupp. Det kan jeg garantere alt nå, sier Morten og lover i samme åndedrag at det blir en flott butikk. Han er også overbevist om at kundene vil like seg her, akkurat slik de gjør i Loppobutikkene i Skien og Sandefjord.

– De som har noe å selge, leier en plass for en uke eller mer. Standard pris for en stand i en uke er 250 kroner, har du plassen over tid blir det rimeligere. Det går også an å leie plass for en enkelt gjenstand, for eksempel en barnevogn. Når det er booket plass, gis det tilgang til Mitt Loppo, hvor det som ønskes solgt kan legges inn. Man skriver inn en kort varebeskrivelse og setter den prisen man ønsker. Når leieperioden begynner, tas tingene med til butikken hvor prislapper skrives ut. De som leier stand, setter selv på prislapper og rigger standen slik de ønsker den. Det kan fylles på med varer underveis i hele leieperioden, forklarer Morten.

Det er Loppos ansatte som tar seg av salget, og Loppo tar 19 prosent andel av fortjenesten. – Selgere kan følge med på salget hjemme fra sofaen på hjemmesiden. Vi har merket at det er blitt mange Loppo-fan, de følger ivrig med på salget. To ganger i måneden betaler vi selgerne det de har tjent, sier Morten.

I den nye butikken blir det rundt 10 ansatte.

Book stand og tjen penger på det du ikke trenger lenger

Sørlandsparken – April 2024 | 19
Brødrene Espen (t.v) og Morten Furulund i full sving med rigging av Loppo i Sørlandsparken. Fra Loppo-butikken i Skien.
LOPPESUPERMARKED
Velkommen til LOPPO i Sørlandstunet 900 kvm med bruktkupp Åpningstider: man-fre 10-19 lør 10-17
Barstølveien 50-54 - Tlf 411 49050
Les mer og book din stand på loppo.no

Usynlig tannreg ulering hos

Coloss eum Tannlege Sørla ndsparken

Bestill time til uforpliktende konsultasjon for usynlig tannregulering til kr. 299

I tillegg til våre dyktige tannleger og tannpleiere, tilbyr vi også spesialist tannhelsetjenester. Vi har lang erfaring og tett samarbeid som bidrar til god samt trygg tannbehandling.

Bestill time på telefon: 38 70 38 38

Eller på nett: colosseumtannlege no

På tide å skifte hjul?

Bestill time

20 | April 2024 – Sørlandsparken
Besøk vårt nye verk sted
395,-

Bli med på Bagasjeromsmarkedet

Søndag 28. april er det igjen klart for Bagasjeromsmarkedet på Skandinavisk Trafikksenter i Sørlandsparken.

– Bagasjeromsmarkedet vårt er blitt en tradisjon. Vi er blant Norges største – kanskje det største. Rundt 200 biler kommer, de er fylt med det du kan tenke av brukte klær, gjenstander – av alt mulig. Flere av utstillerne har vært med mange år, det betyr at de liker seg godt, sier en av arrangørene, Sissel Ekeblad Andersen hos Skandinavisk Trafikksenter.

– Lopper og antikviteter går aldri av moten, og de siste årene er det blitt viktig for mange å handle brukt. Jeg har veldig sansen for gjenbruk, og synes det kastes altfor mye. Varer som noen ikke ser verdien av, kan andre ha bruk for. Slik reduserer vi de miljømessige ulempene med bruk-og kast-samfunnet vårt, legger Andersen til. Som navnet tilsier går konseptet ut på at folk som har noe å selge, fyller opp bagasjerommet i bilen sin med ting de ønsker skal bytte eier.

– Når de kommer til markedsplassen vår, får de tildelt plass til bilen. Så er det bare å åpne

bagasjerommet, og gjerne sette opp det medbrakte bordet og dekke det med salgsvarene, sier Andersen.

Arrangementet er for mange en artig familiedag med masse liv og røre på det store området. Kafeteriaen er også åpen for de som ønsker en liten pause.

– De siste årene har flere tusen personer tatt turen hit og gjort gode kjøp. Her blir det mulig å handle det meste; klær, sko, verktøy, sportsutstyr, leker, bøker, antikviteter – ja, som sagt det aller meste. Vi erfarer at mange rydder loft og kjeller og blir kvitt det de ikke trenger. Samtidig får de inn noen penger på salg. En vinn-vinn-situasjon, sier Andersen.

Bagasjeromsmarked er opprinnelig et amerikansk fenomen, som de siste årene også har blitt populært i Norge, Sverige og Danmark.

Sørlandsparken – April 2024 | 21
Du kan gjøre mange spennende kjøp på Bagasjeromsmarkedet på Skandinavisk Trafikksenter. Det er variert innhold i bagasjerommene.
Sørlandsparken Tlf. 380 41 000 - Mandag-fredag 09-17 499,399,-
Vår/sommerkampanje 2024 www.elektrotema.no

Usynlig tannregulering

Stadig flere voksne velger å regulere tennene med usynlig regulering.

– Usynlig tannregulering, også kalt clear aligners, er regulering ved bruk av skinner. Metoden er effektiv og som regel til liten sjenanse, sier tannlege og fagleder ved Colosseum Tannlege i Sørlandsparken, Hilde Reiersen.

Regulering med skinner har mange fordeler sammenliknet med tradisjonell, fast regulering. Den er lite synlig og er dermed et godt alternativ for voksne pasienter.

– Det lages ett sett med skinner, hvor hver skinne øker presset på tennene. De fleste som velger usynlig regulering opplever lite ubehag ved bruk fordi skinnene er laget slik at de gir en jevn belastning på tennene. For at skinnene skal sitte godt og tennene flyttes effektivt, limes små gjennomsiktige «knotter» på noen av tennene. I tillegg kan det være behov for å slipe litt mellom tennene noen steder. Skinnene passer nøyaktig over tennene og de er gjennomsiktige slik at de nesten ikke synes, forteller Reiersen.

Pasienten skifter selv skinnen etter 1 til 2 uker. Pasientene kommer til tannlegen for jevnlige kontroller for å sjekke at alt fungerer som det skal, og eventuelt gjøre små justeringer.

Man må regne med å bruke skinnene alt fra noen måneder til over ett år, ut i fra omfanget som skal reguleres. For å oppnå ønsket resultat, skal reguleringsskinnene sitte på 20-22 timer i døgnet. De tas kun av ved inntak av mat og annen drikke enn vann, og når tennene skal pusses.

– Vi kan regulere mange typer bitt

med denne behandlingen. Det innebærer alt fra enkle skjevstillinger til litt større tannstillingsfeil som trangstillinger, mellomrom mellom tennene, overbitt og åpent bitt.

– Hvis du lurer på om usynlig tannregulering er noe for deg, kan du booke time for konsultasjon hos oss. Vi kan da gi informasjon om muligheten for å regulere dine tenner og fortelle hva det vil koste. Denne konsultasjonen er selvfølgelig helt uforpliktende, sier Reiersen.

22 | April 2024 – Sørlandsparken
Tannlege og fagleder ved Colosseum Tannlege i Sørlandsparken, Hilde Reiersen (t.h) og kollega Sukanya Kristensen har begge god kompetanse til å utføre behandlingen med skinner. Før og etter behandling.

Outlet’n åpnet i Sørlandstunet

Kjetil Marcussen og Ole Nielsen har åpnet en stor, kul og rustikk outlet-butikk i Sørlandstunet.

Et 600 kvadratmeter stort kjellerlokale er fylt med mengder av kvalitetssko og fritidsklær. Her er varer fra EXPD, Triathlon, Umbro, Fibra og Move On, for å nevne noen.

– Dette er kvalitetsvarer som vi selger til svært gode priser. Det er det som er outlet, her skal vi ha lave priser hele tiden, sier Marcussen og Nielsen.

De to har forvandlet lokalet ved siden av Holdbart og under Gigabox

i Sørlandstunet til et outlet-eldorado. Her er mengder av alt fra sokker, T-skjorter, gensere, boxershorts til sko og solbriller.

– Mange av varene handler vi direkte fra produsentene – det får kundene glede av med tanke på prisene. Det blir ingen fordyrende mellomledd. Vi er stolte over at vi kan tilby varer av svært god kvalitet til svært gode priser. Det er viktig for mange, spesielt i disse

tider, sier de to og stabler skoesker, til sammen er det mer enn 1500 par sko i den nye butikken.

– Vårt hovedfokus er på sko, vi selger rundt 20 000 par i året. Vi har et bredt utvalg av løpesko, tursko og fjellsko. Skoene er vanntette og har en kraftig såle. Er du på jakt etter nye sko som gir demping og støtte, bør du prøve våre sko, sier Nielsen.

Han vet hva han snakker om; han har vært med å utvikle sko og har vært over 30 år i bransjen.

Kjetil Marcussen har minst like lang erfaring med produksjon av klær og med outlet-salg. Han startet med produksjon av Triathlon boxershortser i 1994, til sammen er det solgt mer enn 1 million av disse på QXL, Netthandel.no og nå i hovedsak på Triathlonwear.no. Marcussen har også etablert en rekke outlet-butikker på Sør- og Østlandet.

– Nå har vi Outlet’n i Kvadraturen, denne i Sørlandstunet i tillegg til nettbutikken. Vi skal også ha stort outletsalg utenfor Travparken i sommer, det har blitt en tradisjon, sier Marcussen.

Går det slik de to drømmer om, vil de ha en årlig omsetning på 10 millioner kroner i butikken i Sørlandstunet. Det blir i første om gang 6 ansatte.

Sørlandsparken – April 2024 | 23
Outlet’n ligger i kjellerlokalet ved siden av Holdbart i Sørlandstunet. Den nye Outlet’n i Sørlandstunet er på 600 kvadratmeter.

Shopping & opplevelser

Sørlandets største og beste utvalg av butikker, servering, underholdning, Gokart og Playworld!

Besøk oss på sorlandssenteret.no

10-21 (19)

3000 gratis parkeringsplasser Meld deg inn i kundeklubben

Satser på kule mopedbiler

Mopedbiler er siste nytt hos Ydse Auto i Sørlandsparken.

Ydse Auto i Sørlandsparken er eneste forhandler mellom Grenland og Farsund som selger mopedbiler fra franske Ligier. Det er daglig leder Håvard Ydse stolt av.

– Mopedbilder er et godt alternativ for de som vil gratis gjennom bommen, sier Håvard Ydse.

– Vi solgte én med en gang vi fikk mopedbilene inn i butikken, og vi har hatt mange henvendelser. Det lover godt, sier Håvard Ydse, daglig leder i Ydse Auto AS.

De små og lette mopedbilene fra Ligier har 8 hestekrefter under panseret, veier 425 kilo, ruller gratis gjennom bomstasjonene og kan kjøres av 16-åringer.

– Den franske produsenten kan design, sier Ydse og åpner døra inn til to-seteren med lekre skinnseter og et smart dashbord.

Mopedbiler er et motorkjøretøy utformet som en bil, men defineres som en moped de over 16 år kan kjøre dersom de har utvidet mopedførerkort – kalt AM147. I forhold til en vanlig moped sitter du her under tak – moped-

bilen har plass til to personer og bagasje.

– Mopedbilene fra Ligier er enkle å kjøre. De har automatgir og rent kjøreteknisk er det stort sett gass og brems å forholde seg til, sier Ydse og starter motoren – den brummer godlynt, det rister og det støyer litt i kupeen.

– Jeg blir glad når jeg kjører denne. Sammenliknet med en vanlig bil støyer mopedbilene. Du er ikke like godt sikret som du er i en ordinær bil, men sammenliknet med en tradisjonell moped sitter du trygt inni en liten bil med forsterket aluminiumsramme som beskytter hele kupeen. Når du trykker på gassen, blir ikke hastigheten mer enn 45 kilometer i timen på radarmåling. Du kan ikke kjøre mopedbiler på motorveiene som er merket med blå skilt med stripe, men på veier med fire felt og 80 sone går det fint de fleste steder, som mellom Søgne og Sørlandsparken. Skal du videre til Lillesand og Grimstad kjører du gamleveien,

26 | April 2024 – Sørlandsparken

forklarer Ydse.

Ydse Auto blir eneste forhandler mellom Grenland og Farsund som tilbyr mopedbiler fra Ligier. Ligier har 55 prosent av mopedbilsalget i Norge. Den største konkurrenten er franske Aixim, som har 33 prosent av markedet.

Mopedbiler er langt fra noe nytt, men i 2019 ble lovverket endret slik at 16 åringer fikk lov å kjøre bilene.

– Vi vet at mopedbiler har stor interesse mange steder i landet, og vi er ganske sikre på at det vil slå an på Sørlandet. En kjøpergruppe blir kanskje de som vil gratis gjennom bomringene, sier Ydse.

På landsbasis er de fleste kjøperne 40-50-åringer som har tenåringer hjemme.

– Mopedbilen gjør det enklere for alle –unge og voksne – å komme til og fra på korte strekk. En del pensjonister har også byttet ut ordinær bil med mopedbil. Den er billig i drift

og ideell for småturer. Jeg vil si det er en super familie-bil nummer to, spesielt for de med tenåringer i hus, sier Ydse.

Ligier kommer med elektriske og dieseldrevne mopedbiler. Ydse Auto anbefaler først og fremst de dieseldrevne.

– EL-utgaven Ligier Myli som går inntil 192 kilometer på en varm sommerdag, får for liten rekkevidde vinterstid. Dette fordi det er vektbegrensing som gjør at de mangler moderne varmepumpe og batterivarmer. Det blir også kaldt i kupeen i vinter-Norge. Dessuten vil jeg si at Ligiers dieseldrevne biler nesten går på luft og kjærlighet. Du kan kjøre 500 kilometer på en 16-liters tank, sier Ydse.

– Hva er prisen?

– De koster fra rundt 165 000 til 250 000 kroner. Jeg tror vi kommer til å selge mest av toppmodellene. Prisen er relativt høy, men

mopedbiler holder seg mye bedre i pris enn en bil. Verdifallet på Ligier er ca halvparten av hva som er tilfelle for en ordinær bil. Tar man med i regnestykket at det er gratis å kjøre gjennom bomringene, ja, da er det nok mange som vurderer mopedbil som et alternativ til nummer to-bilen, sier Ydse.

Mopedbiler har de siste årene blitt

(Foto: Mopedbil Norge)

Sørlandsparken – April 2024 | 27
Stadig flere ungdommer, som Linnea Storstrøm, kjører mopedbil i stedet for tohjuling. (Foto: Mopedbil Norge) svært populære.

Toyotas tøffe elbil

Toyotas første elbil, SUV-en bZ4X, selger godt på Sørlandet. Neste elbil fra Toyota kommer i løpet av året, det er en litt mindre urban-SUV.

– bZ4X er blitt en suksess, det var den fjerde mest solgte personbilen i Norge i 2023 – i Agder var den nummer 2! Snart lanserer vi vår neste elbil i bZ-(beyond Zero – under null) konseptet, også den tror vi blir en skikkelig bestselger. Det foreløpige navnet er bZ2X, det er en urban-SUV og passer de som ikke har behov for en stor bil. Den er i størrelse mellom Yaris og Corolla, sier salgssjef for personbil hos Toyota Sør i Sørlandsparken, Andreas Bergkvist Jacobsen

Produksjonsmodellen avdukes i løpet av våren, før det ønsker ikke Toyota å komme med for mange detaljer.

– Jeg kan love at det blir en ordentlig bra bil; både når det gjelder design, kvalitet og ikke minst kjørekomfortmessig, smiler Jacobsen. bZ4X er foreløpig Toyotas eneste rene elbil –den kommer i to utgaver: 2WD (forhjulstrekk) og AWD (firehjulstrekk) med fra priser fra henholdsvis 433 800 og 462 200 kroner inkludert vinterdekk.

Bilen skinner mot oss der den står i utstillingshallen til Toyota Sør. Den har typisk Toyotadesign med spreke linjer og spesielle detaljer, særlig fronten er tøff. Innvending er bilen lekker og romslig. Setene er behagelige, her er det god plass for de som sitter foran og ikke minst for de i baksetet. Bagasjerommet på 452 liter er ganske romslig.

– Du får mye bil for pengene når du velger bZ4X. Den har fantastiske kjøreegenskaper, er komfortabel, har en rekkevidde som holder for de fleste, har alt av elektroniske sikkerhetssystemer, den er driftssikker og trygg. Toyota garanterer minst 70 prosent batterikapasitet etter 10 år eller en million kilometer, sier Jacobsen.

Alt ved bilen er ifølge salgssjefen nøye

28 | April 2024 – Sørlandsparken
– Den er ikke bare fin å se på. Den har også fantastiske kjøreegenskaper. bZ4X kombinerer nyskapende design med avansert teknologi, sier Andreas Bergkvist Jacobsen (t.v) og Vidar Finne hos Toyota i Sørlandsparken.

gjennomtenkt.

– Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene, sier Jacobsen

Toyota er den bilprodusenten som har lengst erfaring med batteriteknologi. I over 25 år har Toyota laget hybridbiler, de senere år også ladbare hybrider. Denne kunnskapen ble viktig under utviklingen av bZ4X.

– Ingeniørene har jobbet med å finne den optimale balansen mellom rekkevidde, bærekraft, effektivitet, sikkerhet og pris. Ut fra tilbakemeldinger fra de som har kjørt bilen,

har de lykkes virkelig godt, sier Jacobsen. Han har fått mange gode tilbakemeldinger fra kunder.

– Lettkjørt og komfortabel elbil med gode ytelser og god rekkevidde. En drøm å kjøre. Veldig god kjøreopplevelse, god plass og gode seter, ladingen er enkel og kjapp, er noen av

tilbakemeldingene.

2024-utgaven er utstyrt med strålevarme på nedre del av setene.

– Sete-, ratt og strålevarmen brukes sammen og bidrar til effektiv og rask oppvarming av fører og passasjerer frem til kupeen er god og varm, sier Jacobsen.

– Hva med rekkevidden?

– Estimert rekkevidde er 460 kilometer. Mer enn nok for de aller fleste. Dessuten er bilen suveren med tanke på hurtiglading i kulda, noe som har blitt forbedret i 2024-utgaven, sier Jacobsen.

Den er også suveren med tanke på fremkommelighet.

– Den kommer seg godt frem overalt takket være svært god bakkeklaring og unik firehjulsdrift, sier Jacobsen.

Firehjulssystemet X-mode bZ4X er utviklet i samarbeid med Subaru, og har flere moduser å velge blant: snø/grus og dyp snø/søle, og i tillegg har bilen nedstigningskontroll. Bakkeklaringen er på 21,6 centimeter, noe som gjør det trygt å takle vanskelige hytteveier og enklere å forsere dyp snø.

Bilens fremkommelighet viste stuntsjåfør Fredrik Sørlie frem under det store offroadeventet på Storefjell. I 70 kilometer i timen suste han opp den bratte slalåmbakken.

– bZX4 leverte det jeg forventer av en moderne bil. Den er brukervennlig med enkle menyer. Bilen er velbalansert og leken, slik konkluderte Sørlie etter testturen.

Elbil24 har gjennomført en vintertest av akselerasjon og oppbremsing, og da kuppet bZ4X førsteplassen.

– bZ4X er bare begynnelsen på Toyotas elbilreise. De neste årene vil det rulle ut en rekke elbiler, bare i løpet av 2025 vil Toyota kunne tilby fem-seks elbil-modeller, sier Jacobsen.

Sørlandsparken – April 2024 | 29
bZ4X er ekstremt god på vinterføre. (Foto: Sander Blomgren, produktspesialist Toyota Sør) Toyota bZ4X er en fullverdig familie-SUV. (Foto: Sander Blomgren, produktspesialist Toyota Sør)

Kroken Caravan tilbyr leasing av campingvogner

Drømmer du om ny campingvogn i sommer?

Ja, da kan Kroken

Caravans nye leasingtilbud være løsningen.

– Trenden med å lease i stedet for å kjøpe ny bil, har lenge vært populært. Nå tilbyr vi leasing av campingvogner, som eneste selskap i Norge, så vidt vi vet. Tilbudet gjør det mulig for mange å få campingdrømmen sin oppfylt, sier daglig leder Halvor Barikmo og salgssjef Håvard Nuland hos Kroken Caravan i Sørlandsparken. Begge har lang erfaring fra bilbransjen, og har god kunnskap om leasing.

– Campingferie er en rimelig og ikke minst hyggelig form for ferie. Vi er derfor glade for at vi nå kan legge til rette for at flere kan dra på campingferie, sier Barikmo.

Kroken Caravan i Sørlandsparken startet med leasing av vogner i februar, og allerede nå har flere inngått kontrakt og mange har vært innom og forhørt seg.

Barikmo og Nuland mener det å lease er et

På tide med repetering av Hjertestarterkurs?

VI TILBYR GRUNNOPPLÆRING OG REPETERING

HJERTESTARTERKURS 3 TIMER

6–8 DELTAGERE KUN KR 6.900

Vi tilbyr også bedriftsinterne kurs

kundesenter@ufoskantraf.no 38

30 | April 2024 – Sørlandsparken
Campingferie i Norge eller Sverige kan bli en rimelig og nydelig ferie for hele familien.
100 400

godt alternativ i forhold til å ta opp lån i banken for å kjøpe ny vogn. Det er også et alternativ for de som ikke har mulighet til å få banklån.

– Ved leasing betaler kunden 39 900 kroner i forskuddsleie og deretter fra 1995 kroner i måneden i tre år. Månedsbeløpet, med dagens renter, er omtrent halvparten av hva kundene måtte betale om de skulle ha tatt opp lån for å finansiere vogna. Dersom kunden ikke syns noe om campinglivet eller av andre årsaker ønsker å avslutte avtalen før det har gått tre år, er det mulig å kjøpe seg ut av kontrakten, sier Barikmo.

Han åpner døren til en av de nye campingvognene. Den er smart innredet med alt du trenger til en feriereise.

– Vognene er lette, de blir produsert med

tanke på at de skal bli trukket av elbiler, forklarer Barikmo.

Det er ikke bare leasing som er nytt hos Kroken Caravan i Sørlandsparken. 1. mars ble verkstedet godkjent som 01-verksted av Statens vegvesen.

– Det betyr at vi kan reparere hele bobilen, tidligere var vi kun sertifisert for å reparere bo-delen. Dette er bra for oss, men også bra for våre kunder, sier Barikmo.

Kroken har et stort spekter av campingvogner og bobiler. Her er nye og brukte bobiler og campingvogner fra kjente merker som Hymer, Bürstner, Laika, LMC, Carado, Niesmann og Polar.

– Vi har vogner og biler for kunder i alle aldre og fra alle samfunnslag – alt fra enkle

campingvogner til svært luksuriøse bobiler, sier Barikmo og Nuland.

Dersom du kjøper bobil eller vogn hos Kroken Caravan i Sørlandsparken, tar de selvsagt campingvogn eller bobil i innbytte, men også bil, båt eller motorsykkel.

– Vi tenker noe utradisjonelt for å være en servicebedrift. Vi ønsker å legge til rette for at det skal være enklest mulig for kunder å skaffe seg en vogn eller en bobil, sier Halvor Barikmo og Håvard Nuland.

Sørlandsparken – April 2024 | 31
Vi støtter næringslivet i Sørlandsparken. sor.no
Som eneste caravan-forhandler i Norge, tilbyr Kroken Caravan i Sørlandsparken leasing av campingvogner. Her daglig leder Halvor Barikmo (t.h) og salgssjef Håvard Nuland.

Til topps i bilbransjen

Magne Svardal er et stjerneeksempel på at det går an å komme seg opp og fram uten bachelor- eller master-grad. Med kun grunnskole og yrkesskole har han jobbet seg til topps i bilbransjen på Sørlandet. Det er innsats og holdning som gjelder.

Tekst: Anne S. T. Johnsen

– Jeg er et bilmenneske. For meg handler det om motorer, bilbygging, mekking, bilsport, om å være en god sjef, men først og fremst om mennesker, sier Magne og gir et fast håndtrykk når vi besøker han på kontoret.

Nylig overtok han lederansvaret for G-Bil og Gumpen Motor – sistnevnte er en sammenslåing av Oddemarka Auto, Sørlandets Bilsenter, British Cars Kristiansand og Gumpen Motor avdeling Arendal. Fusjonen vil trolig være gjennomført i løpet av sommeren.

– Jeg måtte tenke meg om, sånn en times tid, før jeg takket ja til denne utfordrende jobben. Når Gumpen Gruppen tenker nytt og stort, kjøper opp og slår sammen selskaper, er det spennende å være med på ledersiden, sier 54-åringen fra Konsmo.

Han får ansvar for 60-70 medarbeidere som skal selge fem bilmerker; Nissan, Seres, Skoda, MG og Subaru pluss massevis av bruktbiler. Og det i et knalltøft marked.

– Hva tenker du om denne utfordringen?

– Min styrke som bedriftsleder er at jeg etter mange års erfaring har lært meg en del om folk, jeg får mennesker til å spille på samme lag. Det er viktig. Jeg kan mye om bil, men det viktigste for en leder er å ha dyktige folk rundt seg. Det er også viktig å tenke nytt og stort, slik Gumpen Gruppen gjør nå. Sammenslåingen gir en rekke stordriftsfordeler – vi reduserer kostnader og jobber mer effektivt ved å være samlet. Det er nødvendig når det er tøffe tider for bilbransjen, sier han.

– Gumpen Gruppen blir svært dominerende på Sørlandet – er ikke det uheldig?

– Nei, tvert imot vil det skape trygghet for kundene, svarer han raskt.

– Kan det komme flere oppkjøp?

– Når noe riktig er til salgs, er jeg sikker på at Gumpen Gruppen er klar, sier Magne.

Han er ikke like bestemt da vi spør om det bare vil rulle elbiler på norske veier i 2035.

– Jeg tror det er for tidlig med utfasing av fossilbiler, sier mannen som startet sin arbeidskarriere hos Auto Teknikk i 1989. Fra 1992 og i åtte år drev han selv selskapet, i 2000 solgte han Auto Teknikk til Gumpen.

– I forkant hadde vi hatt mange oppdrag for Gumpen, og jeg visste godt hvem jeg solgte til, sier han.

Så startet han en lang periode med ulike jobber hos Gumpen Gruppen. Først som kundemottaker, siden ble han teknisk leder, servicemarkedssjef, daglig leder for British Cars Kristiansand og så daglig leder hos Gumpen Auto Vest. Da Gumpen-forhandlere i Grenland skulle slås sammen, pendlet han lenge dit for å få til en god løsning der.

– Jeg har hatt en spennende jobbreise –og det kun med niårig grunnskole og et år på yrkesskolen, som det het den gang. Jeg er utdannet bilmekaniker med fagbrev, sier Magne.

De første ni årene på skolen kjedet han seg.

– Jeg la ikke ned noe energi i skolearbeidet før jeg begynte på yrkesskolen, men da ble det mer lystbetont. Jeg fikk skru, dreie og mekke og drive på med det jeg kunne og likte. Jeg sier det til alle unge som møter motgang på skolen – det er holdning og innsats som er aller viktigst.

Han er rask med å legge til at Gumpen

For Magne Svardal fra Konsmo er det bil så godt som hele døgnet.

32 | April 2024 – Sørlandsparken
PROFILEN

Når Gumpen tenker nytt og stort, er det spennende å være med på ledersiden

Sørlandsparken – April 2024 | 33

Gruppen er en ener når det gjelder rekruttering av unge motor- og bilinteresserte.

– Gumpen jobber iherdig med å få inn unge talenter. De inviterer ungdom til å jobbe i flere av sine bedrifter i feriene. Det er viktig, ungdom skal forstå at dersom de er interesserte og villige til å stå på, er det fine muligheter innen bilbransjen, sier Magne.

Mange av de unge hos Gumpen Gruppen kommer fra Konsmo – rekruttert av Magne.

– På bygda vokser mange unge opp med å mekke på mopeder og traktorer. Det er et godt

grunnlag for et yrke innen bilfaget, sier han.

Et av talentene fra Konsmo er hans egen sønn, Per Magne Svardal. Han ble Europamester i bilskadefaget under Yrkes-EM i Polen i fjor, han er også kjent som en ivrig rallycrossfører – ledsaget av sin far.

– Vi har skrudd og mekket sammen helt fra han var knøttliten, men det er ikke meg han skal takke for at hadde nådde toppen av podiet i Polen. Han har hatt gode mentorer hos Gumpen, sier Magne.

Men at han er blitt bitt av bilracebasillen, er sannsynligvis farens fortjeneste. Magne har selv vært aktiv i bilcross og rallycross og nå –om det er tid til overs – som bakkeløpkjører.

– Du har også to døtre, har de også arvet bilgenet?

– Det har de nok ikke. Martha (28) og Silje (26) har alltid vært skoleflinke, det har de arvet etter hun jeg er gift med, Sonja. Nå er de ferdig utdannet som advokat og revisor og i gode jobber, sier en stolt pappa.

Jentene har vært med i verkstedet og forsøkt seg bak rattet i bilrace.

– De var egentlig ikke interessert, men de er ivrige til å heie på broren. Motorsporten samler hele familien vår – det er en flott sport, sier Magne.

Samles gjør også motorungdommen i hans 250 kvadratmeter store verksted hjemme på Konsmo.

– I verkstedet er alle velkommen. Jeg selv bruker nok minst 20 timer i uka på å bygge opp og reparere løpsbiler, mekke på bilene til ungdommer i bygda og så er jeg hjelpemann for Per Magne.

Et overskuddsmenneske, det er Magne Svardal uten tvil.

– Som alle andre må vel du også lade batteriene en gang i blant, hva gjør du da?

– Da må jeg rett og slett reise vekk. Da reiser vi gjerne til USA. Sonja bodde sine første år der, vi har familie og venner der og trives godt – såpass at vi nå bygger hytte i Florida. Her kan jeg koble helt av, samle krefter og gire opp for å gjøre en best mulig jobb!

34 | April 2024 – Sørlandsparken
Far og sønn, Per Magne og Magne Svardal, elsker bilsport. Her spruter sønnen Per Magne Svardal champis over far og seierherre i NM i bakkeløp, Magne Svardal. Hele familien stiller opp når sønnen Per Mange Svardal kjører løp. Her Sonja og Magne sammen med sønnen. Sonja og Magne Svardal på ferie i Norge. Det mekkes og fikses i forkant og mellom løp. Magne Svardal i sitt rette element til høyre på bilde.

Når du vil at bilen din skal se ekstra fin ut!

Lite er penere enn en vasket og nypolert bil. Ved å holde bilen ren forebygger du også rustskader, og det er en god investering i bilens helse.

Sesongshine kun 1990,-

I 2023 åpnet Gumpen Skade & Bilpleie, som er et flaggskip innen bærekraftig bilhold. Vi er totalleverandør innen bilskade og bilpleie, og utfører alt fra lakk-, rute- og batterireperasjoner til polering og lakkforsegling.

Skibåsen 42F, Kristiansand | 24 03 47 50 | gumpen.no

ENKEL SERVERING!

Velkommen til DAGER

Mandag 15. april - lørdag 11. mai

KJØP NY BOBIL/VOGN NÅ – få med 3 års serviceavtale

STORT UTVALG AV NYE BOBILER

OG VOGNER (2022) – RABATT opptil

kr 130.000

ERIBA-VOGNER TIL reduserte priser!

OMNIA FRITIDSOVN MED TILBEHØR – 25% rabatt

Magiske opplevelser starter med fantastiske kampanjetilbud

KROKEN – forhandlerkjeden med landets mest attraktive merkeportefølje

Kristiansand, Stemmane 10, Sørlandsparken, 4636 Kristiansand

KROKEN
• krokenkristiansand.no Åpningstider: Mandag-fredag 08.30-16 • Torsdag 08.30-18 • Lørdag 10-14 • Tlf 415 98 000

Biltreff i gedigen vaskehall

1. juni blir det igjen innendørs biltreff i vaskehallen til Dive In i Sørlandstunet.

– Det skal bli en gratis folkefest for alle. Her blir det mange kule biler. Det er bare å melde seg på, sier daglig leder i Dive In, David Severinsen.

Det er andre gang han arrangerer biltreff i den store vaskehallen. Første gang var i fjor høst og det ble en større suksess enn Severinsen drømte om.

– Vanligvis er biltreffene ute, men siden vi har god plass ville vi forsøke oss på et innendørs treff. Det fungerte godt, sier Severinsen.

Rundt 700 var med på festen i fjor, og tilbakemeldingene var utelukkende positive fra utstillere og besøkende.

– Dette er bakgrunnen for at vi arrangerer et nytt biltreff – og nå satser vi stort. Målet er at rundt 3000 sørlendinger skal innenfor dørene. Ikke minst ønsker vi hele familier velkommen, sier Severinsen.

I vaskehallen, som har en gulvflate på 3200 kvadratmeter, er det plass til rundt 40 biler.

– Bilene som kommer er veldig kule, flere i millionklassen. Men det viktigste er at bilene er unike, og det er sjeldent man klarer å samle så mange spesielle biler på et sted, sier Severinsen.

Det er nå ett år siden han åpnet bilvaskeanlegget med en 45 meter lang vaskegate. Her kan opptil 70 biler vaskes i timen. I tillegg består anlegget av åtte selvvaskehaller hvor det tilbys underspyling og en diger hall med 18 støvsuger-plasser.

– I tillegg til at vi er store på bilvask, ønsker vi å skille oss ute med å arrangere slike bilfester. Det blir en stor opplevelse, lover Severinsen.

Sørlandsparken – April 2024 | 37
Det blir biler som denne du kan nyte synet av 1. juni. I fjor var rundt 700 personer med på Bilfesten. David Severinsen lover et biltreffet blir en gedigen folkefest.

Sterke virkemidler for unge sjåfører

• De mister kontrollen over bilen og havner i motsatt kjørefelt

• De er først på et ulykkessted og må gi livreddende førstehjelp

• De følger en dramatisk trafikkulykke.

Dette er noen av situasjonene uerfarne sjåfører må takle under 18pluss-kurset på Skandinavisk Trafikksenter i Sørlandsparken.

– Dessverre vet vi at ungdom har stor risiko for å havne i trafikkulykker. Ifølge tall fra Trygg Trafikk har ungdom med ferske førerkort 40 ganger høyere risiko enn gjennomsnittsbilisten for å havne i en møte- eller utforkjøringsulykke. Dersom vi i løpet av et 4,5 timer langt og spennende kurs kan redusere antall ulykker med å gjøre ungdommen mer bevisste, er vi fornøyd. Kurset er gratis for de mellom 18 og 25 år, sier leder for trafikksikkerhetstiltakene Trafoen og 18pluss, Marit Bech Olsen.

På kurset utfordres deltakerne i realistiske situasjoner. De tester ulike biler på banen, følger en trafikkulykke under besøk i Trafoen og de får erfare hvordan det er å være først på et ulykkessted.

– I samtalene etterpå forteller deltakerne hvordan de opplevde kurset, sier Bech Olsen.

– Å miste et ungt liv er noe av det verste som kan skje. Vi ønsker å øke bevissthet, oppfatning og holdning til risiko hos de unge.

Kurset er delt opp i tre tema; banekjøring, skadestedsbehandling og filmvisning i Trafoen.

– Mange får en a-ha opplevelse under banekjøringen, sier Bech Olsen.

– Jeg ante ikke at det å øke hastigheten med

kun fem kilometer kunne få så store konsekvenser, skriver mange av deltakerne i evalueringen.

Under banekjøringen får de unge oppleve hvordan de selv og bilen reagerer når uventede hindringer dukker opp. De kjenner også på hvor mye dekk, føreforhold og fart har å si for de utfordringene de kan møte på veien.

I Trafoen følger de en dramatisk trafikkulykke. Filmen viser hvor brått livet endrer seg når trafikkulykken inntreffer, det som gjøres for å redde liv og de opplever bokstavelig talt minnestunden for de som sitter igjen og har mistet noen de er glad i.

– Heldigvis er det film, men det oppleves realistisk og sterkt, det får vi tilbakemeldinger på. Mange opplever det som veldig nyttig å forsøke seg som første person på et ulykkessted, her lærer de hva som skal gjøres, sier Bech Olsen.

Hvert år deltar rundt 200 unge mellom 18 og 25 år på kurset.

– I det siste har vi rettet oss mot lærlinger. Vi vet dette er en gruppe unge som kjører mye bil, og som dessverre ofte er involvert i trafikkulykker. Vi tror og håper de unge har nytte av kurset, som er helt fritt for teori, sier Bech Olsen.

Agder fylkeskommune eier prosjektet som startet i 2006. Kurset er unikt for Agder.

38 | April 2024 – Sørlandsparken
Til slutt stoppet bilen, men på grunn av høy fart og glatt bane tok det lengre tid enn forventet. Kursdeltakerne lærer ved å handle – her må de trå til på et skadested. Gjengen utenfor Trafoen. Alle instruktørene på banen er selv unge. Marit Bech Olsen er leder for trafikksikkerhetstiltakene Trafoen og 18pluss.

Eventyrlige cruise venter

Reisebyrået Berg-Hansen inviterer til eventyrlige cruise om bord på spektakulære skip i Karibia og i Middelhavet. Flere av turene går direkte fra Kjevik.

– Vi er utrolig glade for å kunne invitere sørlendinger til både Middelhavscruise og til cruise i Kariba. Vi har også en rekke andre spennende turer på vår reisemeny – og det med direkte avgang fra Kjevik, sier Hilde Karlsen, salgsleder for ferieavdelingen i Berg-Hansen Reisebureau Agder.

Berg-Hansen inviterer blant annet til Middelhavscruise med Odyssey of the Seas, et av Royal Caribbeans nyeste og flotteste cruiseskip.

– Vi er utrolig glade for å kunne invitere sørlendinger om bord på dette så godt som nye cruiseskipet. Det vil bli en

eventyrlig reise for alle, uansett alder, lover Karlsen.

Odyssey of the Seas seiler fra Roma 4. august og under det åtte dagers cruiset legger det til kai i Santorini, Kusadasi, Napoli og Mykonos.

– Vi anbefaler også et cruise i Karibia for alle de som ønsker en drømmeferie i mer fjerne himmelstrøk. Det nye cruiseskipet Icon of the Seas tar konseptet cruise til helt nye dimensjoner. Per i dag er dette verdens største cruiseskip og veldig populært blant våre gjester, sier Karlsen

Karibia-cruise et det ultimate cruiset for barnefamilier, storfamilie, venner, par og livsnytere – ja, for alle som drømmer om solfylte dager og azurblått hav, legger hun til.

– Uansett hvilke cruise du velger, og hvilket av våre skip du reiser med, vil du aldri kjede deg om bord. Cruiseskipene har alt hva du kan drømme om, sier Karlsen, som har vært med på en rekke cruise.

– Det er mye å glede seg til for alle som er reiselystne, sier Karlsen.

Sørlandsparken – April 2024 | 39
Fra 4. til 11. august i år kan du være med på cruise i dette skipet; Odyssey of the Seas.
40 | April 2024 – Sørlandsparken NÅ PRESSER VI PRISENE EKSTRA på hverdagsvarer KIWI Sørlandsparken | Åpningstider: Man - fre 7-22. Lør 8-21.
Barstølveien 3C - Sørlandsparken Plantehallen.no Tlf. 929 99 777 Få 25% på første vare!*
Bli med i kundeklubben! *Betingelse: 25% rabatt gjelder på kun en valgfri vare over 250 kr. Rabatten gjelder kun på ordinær pris.

Håndverksmessig kvalitet siden 1917

– dine ønsker, våre utfordringer

HANSEN & JUSTNÆS TREVAREFABRIKK
Besøk oss: Buråsen 13, Sørlandsparken, 4636 Kristiansand. Tlf: 38 14 45 00. Web: www.h-j.no E-post: post@h-j.no
DØRER TRAPPER INNREDNINGER KJØKKEN
VINDUER

Nå er det utetid

400 av det 3500 kvadratmeter store lokalene til Møbelringen i Sørlandsparken er forvandlet til en hageavdeling.

– Vi har et bredt utvalg i møbler for hager, balkonger og terrasser. I år er det mange fantastiske nyheter, så det ligger an til en herlig utendørssesong, sier daglig leder Glenn S. Olsen og varehussjef Elin Corneliussen.

De viser rundt i hageavdelingen og vi går forbi den ene fine utstillingen etter den andre. Her er flotte salonger, deilige solsenger, stilige stoler, små bord og mange utendørstepper.

– Naturen er en inspirasjonskilde, og i år er det mye lyse tekstiler som gjelder, sier Olsen.

– Utemøblene er så komfortable og flotte at de like godt kunne stått i stua, mener Corneliussen og stopper opp ved et italiensk uttrekkbart spisebord i aluminium.

– I år er det også mange runde bord – det gjelder både for møbler inne og ute. Runde bord gjør det enklere å samles, sier Corneliussen på full fart bort til to kurvstoler i plastrotting.

Utemøblene har flere praktiske funksjoner, for eksempel spisebord og stuebord med uttrekksmuligheter og med hev- og senkefunksjon, og sofagrupper som også egner seg som spisebordsgruppe.

Møbelekspertene anbefaler hagemøbler som tåler en regnskur eller to.

42 | April 2024 – Sørlandsparken
Kurvstolen Glenn S. Olsen prøvesitter heter Jamica Pod kurvstol – har aluminiumsramme. Putene er naturfarget spun-polyester. Elin Corneliussen vet at stolen er god, også til å krype opp i. Naturen er inspirasjonskilde til årets hagemøbler – Sonora hvilestol er nydelig for de som ønsker å slappe av utendørs. Tepper er in – ute. Sofaen er Lucas hjørnesofa med Sunbrella tekstiler som tåler litt regn.

– Sunbrella-tekstiler er vann- og smussavvisende og superenkle å rengjøre. Det er bare å gå lett over flekken med litt såpevann og en klut, sier de to.

Nytt hos Møbelringen i år er en pergola. – Med pergola kan du skape en koselig og innbydende uteplass. Dette er løsningen for de som ønsker å være utendørs også de dagene sola gjemmer seg bak en regnværsky, sier Olsen og Corneliussen.

Av materialer er det mye lyst aluminium, vedlikeholdsfri kunstrotting, eller polyrotting som det også blir kalt, og lyse tresorter er tilbake.

– Uansett trend; Uteplassen skal være et sted du kan slappe av. Innred din egen oase. Vi hjelper gjerne med gode råd enten du har en liten eller store uteplass som skal innredes, sier Glenn S. Olsen og Elin Corneliussen.

Sørlandsparken – April 2024 | 43
Elin Corneliussen og Glenn S. Olsen i en flott Darlington hjørnesofa – bordet er i sandfarget aluminium. Savannah loungestoler er perfekte for mindre uteplasser.
ANNONSE

Norsk håndverk siden 1929

Et kjøkken er mye mer enn et sted der dagens måltider tilberedes. Kjøkkenet er familiens hjerte. I snart 100 år har vi hatt fokus på kvalitet og håndverk. Vi designer kjøkken for alle livets faser, enten du foretrekker det klassiske og elegante eller det moderne og stilrene.

AS Avenyen 32 • 4636 Kristiansand S • 47 45 20 00 • kristiansand@strai.no
Strai Kjøkken Kristiansand

Nytt hagesenter i full blomst

I god tid før margarittene skal i jorden, åpnet Plantehallen et stort hagesenter midt i Sørlandsparken.

8. februar klippet daglig leder Camilla Ihlen Solvik den røde snoren og ønsket de første kundene velkommen.

– Til tross for snøstormen ble det en jublende bra åpning, sier Solvik og legger til at responsen så langt har vært strålende. Det er mange som har fylt opp handlevognene hos nykommeren.

– Jeg er overveldet over alle de hyggelige tilbakemeldingene vi har fått. Mange har også meldt seg i inn i kundeklubben, sier Solvik.

Hun viser rundt i det om lag 1000 kvadratmeter store hagesenteret hvor hyller og bord bugner

av alt fra jord, frø og gjødsel til blomster, planter og tilbehør.

– Man kan jo ikke annet enn å være glad når man ser seg rundt her, smiler Solvik.

Plantehallen skal være et hagesenter hvor kunder skal kose seg og føle seg ivaretatt.

– Her skal kundene føle seg velkomne og få all hjelpen de trenger, sier hun.

Plantehallen er en kjede som lover gode priser, men som også har fokus på god service, kunnskap og kvalitet. Solvik selv er utdannet gartner, og har mange års fartstid fra hagesentre.

Nå gleder hun seg til våren.

– Når varmen kommer vil det eksplodere av fargerike blomster,

men det er lov å begynne å pynte ute alt nå. Blir det nattefrost, er det bare å legge et pledd forsiktig over plantene. Det finnes også mange vakre blomster som tåler en støyt, sier eksperten.

Hun forteller at stadig flere ser gleden i å dyrke grønnsaker og krydderurter.

– Vi legger opp til at du kan være din egen gartner hjemme, sier en smilende Solvik.

Våren 2021 åpnet Plantehallen sitt første hagesenter på Lørenskog. Senteret i Sørlandsparken var det sjette, siden er ytterligere to Plantehaller åpnet. Gründer er Rolf Baisgård, og hovedaksjonær er det svenske selskapet Stena Adactum.

Sørlandsparken – April 2024 | 45
Hos Plantehallen har de alt du trenger for å være gartner hjemme hos deg selv. Camilla Ihlen Solvik (t.v) og Veronika Fredriksen ønsker velkommen til Plantehallen. – Det er mye glede i å dyrke sine egne grønnsaker, sier Camilla Ihlen Solvik (t.v) og Veronika Fredriksen.

Strai – store også på bad og garderobe

Strai Kjøkken er mest kjent for sine kjøkken, men håndverksbedriften produserer også moderne bad- og garderobe-innredninger.

Baderomsinnredningen er i samme stil som kjøkkenet.

STRAI KJØKKEN

• Eies og styres av Reidar, Kåre og Tor Erling Tobiassen (tredje generasjon) og Jan Frode, Terje, Rannveig og Audun Tobiassen (fjerde generasjon).

• Etablert av Erling Tobiassen i 1929.

• Har 12 egne butikker og et forhandlernett over store deler av Sør-Norge.

• Butikken i Avenyen med et areal på 1550 kvadratmeter, er flaggskipbutikken.

• Sysselsetter rundt 175 personer.

• Omsetningen for konsernet er på rundt 450 millioner kroner (2022).

• Leverer kjøkken, bad og garderobe til private boliger, til store byggeprosjekter og til proffmarkedet.

– Vi tegner kjøkken, bad og garderobe sammen med kundene. Det finnes utallige muligheter, vi har veldig stort utvalg i fronter og farger, sier daglig leder Monica Lohnås Roland hos Strai Kjøkken i Avenyen i Sørlandsparken.

Hun hadde selv glede av Strai sitt produktspekter da hun innredet sin nye leilighet på Tangvall i Søgne.

– Strai har et stort ønske om å skape helhetlige hjem, og vi har gode løsninger for kjøkken, bad og garderobe. Dette var praktisk for meg siden jeg ønsket en rød tråd gjennom hele den nye leiligheten. Først valgte jeg kjøkken, det ble en av de nyeste og mest populære modellene, nemlig Bygdøy i eik. Da var det naturlig å velge bad og garderobe i samme stil, sier Monica.

For henne er funksjonalitet viktigere enn design, men i den nye leiligheten har hun fått begge deler.

– Jeg er veldig glad i det mørke treverket, og sammen med en lys fargepalett ellers i leiligheten synes jeg kjøkkenet er flott, sier Monica.

Den tykke benkeplaten i naturstein karakteriserer hun som et smykke i rommet. Kjøkkenkrana kan også beskrives som et blikkfang, og vasken med matt kobberfinish er svært elegant, i tillegg er den utstyrt med Quooker-funksjon, som er utrolig praktisk og tidsbesparende når du trenger kaldt vann, kokende vann eller kullsyrevann på sekundet.

På kjøkkenet er det ingen synlige strømuttak – de er elegant gjemt bak kobberbeslag.

– Her er det tenkt på alle detaljer, sier Monica med et smil.

For henne var det viktig å få nok garderobeplass. Både i gangen og på soverommene har hun valgt måltilpasset garderobe.

– Hos Strai kan du for eksempel komme med en fargeprøve fra veggen, og så produserer vi fronter i samme farge, sier hun og viser frem den lyse garderoben i gangen. På soverom og bad er innredningen i samme farge som på kjøkkenet.

46 | April 2024 – Sørlandsparken
Soveromsgarderoben er skreddersøm – som gir god arealutnyttelse.

Monica brukte sin lange erfaring da hun fant løsninger til sin nye leilighet, erfaring hun bruker når hun skal rådgi kunder som skal fornye kjøkkenet, badet eller garderoben.

I butikken ute i Sørlandsparken, som er Strai Kjøkken sin flaggskipbutikk, har hun i 15 år hjulpet kunder med å designe og innrede kjøkken, baderom og garderobe.

Foruten å være daglig leder for butikken i Sørlandsparken, er Monica også tett på produksjonsutviklingsteamet til Strai. I mange år har hun vært svært delaktig i å utvikle nye kjøkkenmodeller, løsninger og fargepaletter.

– Jeg synes det er kjempegøy å være så tett på idé og produksjon.

Sørlandsparken – April 2024 | 47
Monica Lohnås Roland har vært daglig leder hos Strai Kjøkken i Avenyen i 15 år. Garderoben i gangen er modellen Svalbard og fargen heter Washed Linen. Kjøkkenet hjemme hos Monica Lohnås Roland.

A-salong

Anton Sport

Apotek 1 (v/inngang E)

Apotek 1 (v/inngang H)

Ark Bokhandel

Auds Hudpleie

Bagorama

Barnas Hus

Bellas Burrito

Berg Hansen Ferie

Bik Bok

Bilvask.no

Bjørklund (v/inngang E)

Bjørklund (v/inngang H/I/J)

Blikk Box

BliVakker

Bolia

Boys of Europe

Brilleland

Burger King

ByLien

Careless

Carlings Change

Christiania GlasMagasin

Circle K

Clas Ohlson

Cubus

Cut’n Go

Cutters

Diamanthuset

Din Sko

Dogman

Dollarstore

Dressmann

Dressmann XL

Edgars Bakeri

Egon

Elitefoto

Elkjøp

Elkjøp Phonehouse

Elkjøp vareutlevering

Embla

Eurosko | Shoe Gallery | DNA

Eurosko | Ecco

Express Beauty

Extra

Familiebutikken

Feel

Floyd

Floyd Outlet

Flying Tiger

Copenhagen

Food Court Blender

Josefines Lekeland

Kjøkken & Kaffe

La Baguette

Little Eataly Peppes Pizza

Footlocker

Fredrik & Louisa

Funky Frozen Yoghurt

Geheb Conditori

Gina Tricot

Glitter

Global Matsenter

Go On Shop

Gulating

Gullfunn

H&M / H&M Home

Handz-On

Home & Cottage

Hunkemöller

Hurtigruta Carglass

Høyer

ICON

Infografikk

Jack & Jones

Jernia

JMD Quick Fix

Junkyard

Justby

KappAhl

Kebab House

Kicks

Kid Interiør

Kitch’n

Kjell & Company

Kjetringen

Klinikk Matis

Kondomeriet

Kremmerhuset

Lampehuset

Leker

Lexington Concept Store

Levi’s Store

Life

Lindex

Love 4 Fashion Outlet

Majas Salong

Mapp Store

Match

McDonald’s

MesterGrønn (v/inngang E)

MesterGrønn (v/inngang N)

Mestergull T. Berglihn

Montana Grill

Morris

Motti

Musti

Mye Moro

Name It

Naturkompaniet

Nesten Ny

New Yorker

Nikita

Nille

Norli

Normal

Norrøna Concept Store

Nøtteblanderen

Obs!

Obs! Kafé

OMGoz Bubble Tea

Only

Outland

Panduro Hobby

Partyland

Pepper

Playworld

Princess

Rema 1000

Ringo

Rituals

Royal Sushi

Rusta

Selected Session

Shoe Joy

Shoeday

SmoothieXchange

Specsavers

Sport Outlet

Stormberg Strikkeliv

Subway

Sunkost

Synsam

Søstrene Grene

Telenorbutikken

Telia

TepChi Skredderi

Thai Thai

The Body Shop

Tilbords

Upstairs

Vero Moda

Vinmonopolet

VIC

VITA

Vitusapotek

Volt

XXL

X3M Gokart

Yellow

Zizzi

Her har du 160 grunner til å dra til Sørlandssenteret!

Les mer om våre butikker

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.