SM Pohjanmaa Ralli 2024 virallinen katsojaopas

Page 1

Julkaisija

Pohjanmaa Ralli ry

Kilpailunjärjestäjä

Pohjanmaa Ralli ry

Tuottaja

Eerika Lähdekorpi

Toimittajat

Antti Lahtinen

Patrick Rupponen

Jaakko Kiiskilä

Erkki Hemminki

Eerika Lähdekorpi

Anu Haapalainen

Katja Lindman

Paino

Waasa Graphics Oy

Kiitos kaikille

lehden teossa

mukana olleille!

Kilpailunjohtaja

Kilpailunjohtaja

Kilpailunjohtaja

Reittijohtaja

Turvajohtaja

Kilpailun sihteeri

Kilpailun sihteeri

Erkki Hemminki

Mika Virtanen

Tuomo Luodes

Juha Hautala

Teemu Puro

Tiina Lae

Jonna Hautala

Turvallisuuspäällikkö / Reitti Mikko Myllymäki

Turvallisuuspäällikkö / Reitti

Ratamestari

Ratamestari

Viestipäällikkö

Teemu Mäkinen

Kari Yli-Jaskari

Teemu Tikkaoja

Petri Repo

Tiedotus Antti Lahtinen

Lehdistöpäällikkö

Eerika Lähdekorpi

Markkinointi Jouni Saarijärvi

Katsastuspäällikkö

RSJM katsastuspäällikkö

Kilpailijoiden yhdyshenkilöt

Varikkopäällikkö

Samppa Kalliosalo

Mauri Pennanen

Timo Ratus

Simo Pärnänen

Reijo Männistö

Tuloslaskentapäällikkö Tuomo Ahopelto

Johtokeskuspäällikkö

Risto Salonpää

Johtokeskus turvapäällikkö Tuomo Ahopelto

Onnettomuuksien

selvittelyryhmän pj

Jäsen

Pääkatsastaja

Ympäristövastaava

Turvatarkkailija

Tuomariston pj

Tuomari

Tuomari

Kari Pajuluoma

Juhani Majaneva

Jarmo Harju

Tuomo Ahopelto

Pentti Kangas

Jani Hänninen

Juha Pummila

Jani Hämölä

SISÄLLYSLUETTELO

Kilpailujohtajan puheenvuoro....................................................................4 Kaupunginjohtajan tervehyds......................................................................5 Turvajohtajalla on asiaa.................................................................................7 “Nuottien lukeminen on vain pieni osa Anssi Viinikan työnkuvaa”............................................................................8 “Panokset kovenevat Ralli SM -sarjassa - Paikat Flying Finn Future Star -finaaliin jaossa Seinäjoella”.......................................10 Safety Instructions - Turvallisuusohjeet...............................................12 AKK:n tuleva toimitusjohtaja Kimmo Vainio korostaa yhdessä tekemisen merkitystä....................................................................14 Kilpailun aikataulu......................................................................................16 Pohjanmaa Ralli sosiaalisessa mediassa..................................................17 Pistetilanteet ja Luokat.................................................................................18 Reittikartta.......................................................................................................20 EK-kartat ja Ratamestarin vinkit...............................................................22-37 Liput SM Pohjanmaa Ralliin......................................................................38 Lontoon bussi Rallibussina ilmaiseksi koko SM Pohjanmaa Rallin ajan!.........................................................................40 Vastaa rallin kävijäkyselyyn ja voita liput 2024 Secto Rally Finlandiin!........................................................................41 MRF Tyres Sprint...........................................................................................42 Botniarace.........................................................................................................43 Nordic Rally Championship.......................................................................45 “Co-Motorsportille SM Pohjanmaa Ralli on aina vuoden kohokohta, onhan kyseessä tiimin kotikisa”............................46 Lähtöluettelo....................................................................................................53

Hyvä SM Pohjanmaa Rallin osanottaja ja ralliyleisö, tervetuloa Pohjanmaa Ralliin, Etelä-Pohjanmaan pääkaupunkiin Seinäjoelle. Tänä vuonna Pohjanmaa Ralli palaa alkuperäiselle päivämäärälleen viikko ennen juhannusta. Reitti on taas muuttunut, on uutta, on vanhaa ja toisinpäin kuin ennen.

Reitti- sekä turvatiimi ovat jälleen tehneet ison työn reitin suteen. Torstaina 13.6. klo 19:00 Rallietkot Seinäjoen torilla.

Kilpailun lähtö tapahtuu Seinäjoen urheilutalon edestä suoraan ensimmäiselle erikoiskokeelle perjantaina 14.6 klo 20:01. Ennen erikoiskokeelle lähtöä on yleisöllä mahdollisuus tutustua ralliautoihin sekä tavata kuljettajia.

Lauantain 15.6. lähtö tapahtuu klo 10:01 Seinäjoen torilta. Rallin kaikki toiminnot, kuten huoltoparkki, mediakeskus ym. on keskitetty Rengastien Autotarvikkeelle edellisvuoden tapaan!

Tankkausmahdollisuudet ovat tänä vuonna Asema 67 Ilmajoki ja ST1 Ylistaro. Tankkausalue omista kanistereista tankkaaville on näiden yhteydessä.

Perjantaina ajetaan kolme erikoiskoetta, joista EK1 on kaupunkierikoiskoe, jossa on mahdollisuus osallistua samalla VIP-tapahtumaan!

Lauantaina luvassa on kuusi erikoiskoetta. EK4(8) Kytölä-Torstila ajetaan kahteen kertaan. Viimeinen erikoiskoe on Power Stage. Kaikki luokat ajavat kaikki kilpailun yhdeksän erikoiskoetta. Maaliin tullaan lauantaina n. klo 18:15 Seinäjoen torille, jossa on myös palkintojenjako.

Yhteistyökumppanit, maan- ja teiden omistajat/haltijat sekä lukuiset vapaaehtoistyötä tekevät ovat erittäin tärkeässä roolissa, sillä he luovat kanssamme tämän rallin puitteet. Viranomaisten, Seinjoen kaupungin sekä yhteistyökumppanien kanssa järjestelyt ovat sujuneet hyvässä hengessä.

Tänä vuonna on erityisesti edelleen panostettu yleisön turvallisuuteen ja terveyteen. Ralliyleisölle on suositeltavia katselualueita joille on opasteet. Alueet ovat eristetty ja valvottu. Suosittelemme käyttämään kyseisiä alueita oman turvallisuuden vuoksi.

Toivotan kilpailijoille vauhdikasta mutta turvallista kilpailua, sekä katsojille, että kaikille autourheilun ystäville antoisaa ja mieleenpainuvaa rallielämystä turvallisilta katselupaikoilta!

Erkki Hemminki / Kilpailujohtaja

4
Kilpailujohtaja Erkki Hemmingin puheenvuoro

Kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilän tervehdys

Pohjanmaa Ralli saapuu jälleen Seinäjoelle, tapahtumien suurkaupunkiin. Ralli ajetaan Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien alueella. Tapahtuma näkyy vahvasti Seinäjoen kaupungissa ja kiinnostaa isoa yleisöjoukkoa. Kaupungin ja Pohjanmaa Rallin yhteistyö on jo pitkää ja jatkuu myös tulevaan. Kiitän kaikkia järjestelyihin osallistuneita. Ilman vapaaehtoista työvoimaa ja vahvaa yhteistyötä ei vastaavia tapahtumia voitaisi järjestää.

Seinäjoen kaupungin sloganin mukaan meillä on tilaa kaikelle hyvälle. Tapahtumille, yhteistyölle ja Pohjanmaa Rallille siis tilaa ja tilausta löytyy.

Kaupungin keskusta-aluetta on viime vuosina lähdetty kohentamaan. Yhtenä tavoitteena on se, että juuri tapahtumia ja niiden tuomaa toiminnallisuutta saadaan esille entistä enemmän. Haluamme saada erilaisen aktiivisuuden keinoin ihmisiä liikkeelle myös kaupunkikeskustaan.

Pohjanmaa Ralli on perinteisesti saanut isot ihmisjoukot liikkeelle ja näin uskon tälläkin kertaa käyvän.

Toivotan siis kaiken rallikansan lämpimästi tervetulleeksi Seinäjoelle. Kannustan myös kiinnostumaan kesäisen Seinäjoen muistakin nähtävyyksistä ja palveluista.

Jaakko Kiiskilä / Seinäjoen kaupunginjohtaja

5

Katsoja, kannathan vastuusi? Kilpailijan ensisijainen tavoite on edetä tietä pitkin maaliin, mutta aina se ei toteudu. Kilpa-auto saattaa edetä jopa 200 km/h nopeudella, joten ulosajon sattuessa matka voi jatkua hyvinkin kauas ja arvaamattomaan suuntaan. Katselupaikkaa valitessasi kanna vastuuta omasta sekä rallikavereiden turvallisuudesta.

ALKOHOLI JA AUTOURHEILU ON HUONO YHDISTELMÄ

• liikkuminen erikoiskokeella kilpailun aikana on kielletty

• polkupyörällä ajaminen erikoiskokeella on ehdottomasti kielletty

• ole riittävän etäällä tiestä

• huomioi hyppyjen alastulot, ulkokaarteet, risteykset ja niiden jätöt jotka ovat kaikki vaarallisia katselupaikkoja

• suosi korkeaa maastokohtaa suhteessa tien pintaan, sisäkaarre

• tee oma pakosuunnitelma katselupaikastasi, istuva ei ehdi karkuun

• huolehdi erityisesti lapsista

• kilpailijat voivat edetä erikoiskokeella hyvin vaihtelevin välein

• seuraa kilpailua vain järjestäjän määrittelemillä katselualueilla

• huomio autoasi pysäköitäessä, että autosi pystyy ohittamaa, pysäköi tien oikeaan laitaa

Erityisohjeita aktiivikatsojille:

• älä juokse ulosajaneen auton luokse ennen kuin varmistut siitä, ettei seuraava auto ole jo lähestymässä ja varoittaja seuraavalle kilpailijalle on varmistettu

• älä liikuta ulosajanutta kilpa-autoa ennen kuin miehistö on antanut luvan

• älä näytä kilpa-auton SOS-kylttiä hetken mielijohteesta, näytä kyltti vain jos yhteyttä kyseisen EK:n lähtöön tai kilpailun hälytysnumeroon ei saada ( puh. nro kilpailunumeron läheisyydessä)

• näytä kyltti jos tarvitaan sammutin seuraavasta autosta tai seuraavan auton miehistöä liittymään pelastustöihin

• paikalla olevan toimitsijan on ensisijainen velvollisuus huolehtia toimialueensa turvallisuuden säilymisestä, kokeneena katsojana avustat häntä pyydettäessä tai tarvittaessa

Drone kuvauskopterit:

• liikkuvan kuvan oikeudet SM rallissa omistaa AKK Sports Oy

• varmistu että lupasi ovat kunnossa

• dronen kantamalla kameralla kuvaaminen on luvan varaista

• dronella kuvaaminen erikoiskokeella tiealueella ja yleisön yläpuolella ei ole turvallisuus syistä sallittua

Median edustaja

• vaaralliset alueet koskevat kaikkia, myös median edustajia

• medialiivinen kuvaaja ei voi mennä vaaralliselle alueelle kuvaamaan esim. vastuuvapauteen vedoten

MOOTTORIURHEILU ON VAARALLISTA !!

Tervetuloa SM Pohjanmaa Ralliin

Terveisin Turvajohtaja Teemu Puro

7 TURVAJOHTAJALLA ON ASIAA!

Nuottien lukeminen

on vain pieni osa Anssi Viinikan

Ammattikartturin työnkuvaan kuuluu mm. lentojen varaamista, hotellien buukkausta ja joskus jopa terapeutin hommia.

Ralli on aina kiinnostanut Petäjävedellä asuvaa 39-vuotiasta Anssi Viinikkaa. Maailman yksi tunnetuimmista MMralleista ajetaan vuosittain Viinikan kotimaisemissa, eikä se ole voinut olla vaikuttamatta nuoren moottoriurheilusta kiinnostuneen pojan elämään. Tämän lisäksi Anssin kummisetä ajoi rallia ja onkin suorastaan ihme, että Viinikka löysi itsensä kartanlukijan jakkaralta vasta 30-vuoden iässä.

Sukellus ammattimaiseen ralliautoiluun tapahtui kuitenkin ensin mekaanikon hommista oman päivätyön ohella.

aloitti ensin

Thermanin mekaanikkona ennen kuin tie vei Tommi Mäkinen Racingin palvelukseen.

Harva tietää, että nykyisin Roope Korhosen aisaparina tunnettu Viinikka työskenteli Takamoto Katsutan mekaanikkona hänen ottaessaan ensiaskelia rallin parissa.

Eletään vuotta 2014. Herrasmieskuljettaja Tero Savonen täräyttää kauden päätösjuhlissa, että haluasi ajaa rallia, mutta ei ole kartturia. Tässä vaiheessa Viinikka avaa suunsa ja ilmoittaa halukkuutensa lähteä kyytiin. Ensimmäiseksi ralliksi valikoituu elokuussa ajettu 1000 Lakes Rally Jyväskylässä, vaikka suunnitelmissa oli kilpailla jo talvella.

Tällöin ralli jäi ajamatta, koska Viinikka oli samaan aikaan sopinut olevansa

mekaanikon hommissa talven SMralleissa. Savosen Opel Asconan kyydissä saatu kipinä kartanlukijan hommiin on poikinut tätä tekstiä kirjoitettaessa 73 starttia ympäri maapallon.

Valmistautuminen MMralleihin alkaa viimeistään kaksi kuukautta ennen kilpailua, joskus aikaisemminkin.

Ensin Viinikka lukee rallin säännöt ja tutkii, ajetaanko edellisvuosilta tuttuja erikoiskokeita, joita voidaan katsoa videolta. Tämän jälkeen Viinikka toimii matkatoimistovirkailijana ja varailee tiimin lennot, hotellit ja vuokra-autot. Muita ralliin liittyviä töitä ovat mm. bensan ja renkaiden tilaaminen. Viinikka kertoo, että Portugalin MM-ralli on kauden haastavin. Rallin aikaan tarvitaan 4 eri hotellia, missä kuljettajapari asuu.

Kuva: Anssi Viinikan arkisto työnkuvaa Viinikka Mattias
8

10-vuotisen uransa aikana Viinikka on voittanut SM3-luokan kartanlukijoiden Suomen mestaruuden vuonna 2022 ja WRC3-luokan mestaruuden viime kaudella yhdessä Roope Korhosen kanssa. Samppanjan ruiskuttaminen korkeimmalla korokkeella vaatii valtavasti työtä, ja uralle on mahtunut

myös karvaita pettymyksiä. Ulosajot ja rengasrikot kuuluvat eittämättä lajiin, mutta niistä täytyy päästä nopeasti yli.

-Vastoinkäymiset harmittaa tietysti molempia. Ne täytyy pureskella yhdessä nopeasti läpi ja miettiä, missä voidaan parantaa. Tämän jälkeen asia unohdetaan ja aletaan keskittyä seuraavaan ralliin, kertoo Viinikka.

Viinikka kertoo siirtyneensä palkkatyöstä yrittäjäksi, koska perinteisessä palkkatyössä kartanlukijan työ ja perheelämä alkoi olla vaikeaa sovittaa yhteen

-Myös henkilökohtaiset yhteistyökumppanit mahdollistavat täyden panoksen kartanlukijan työhön.

-Vaimolle kuuluu iso kiitos tuesta! Myös muu tukiverkko on tärkeä, kuten tietysti muissakin ammateissa. Haluan, että aikaa jää myös perheelle, vaikka ralli onkin nykyään iso osa elämää.

Tie huipulle vaatii jatkuvaa kehittymistä. Viinikka on saavuttanut rallissa jo paljon, mutta työ on kuitenkin vielä kesken ja kehitettävää löytyy. Hän kertoo, että kaikessa on varaa parantaa ja samaan hengenvetoon haluaa kiittää Jonne Halttusta kaikista vinkeistä, joita on saanut uransa aikana.

-Nuotin luvun rytmittäminen on asia, missä voi kehittyä. Olen aina ihaillut Kaj Lindströmin nuotinlukua ja siihen on vielä matkaa.

- Ylipäätään mahdollisimman hyvä pohjatyö on tärkeää ja ollaankin Jonnen (Halttunen) kanssa monesti puhuttu, että pitää keskittyä niihin oikeasti tärkeisiin asioihin, muuten valmistautumiseen voi käyttää ihan rajattomasti aikaa.

Tavoitteiden Viinikka kertoo osittain jo täyttyneen, vaikka nälkää vielä riittääkin.

-Tulos ei aina ole oikea mittari, vaan se, että nauttii työstään. Tämä laji on antanut paljon ja haluan, että homma pysyy hauskana paineiden lisääntyessäkin. Itselle on tärkeää saada kuskista paras irti ja huolehtia siitä, että hän pystyy keskittyä siihen omaan työhönsä. Joskus oli tavoitteena SM-mitali ja se, että tätä saisi tehdä edes osittain ammatikseen, mutta nämä on jo saavutettu. Jos tie vie joskus tehdastiimiin niin se on mukava bonus.

Mennään askel kerrallaan ja tehdään asiat mahdollisimman hyvin, aika näyttää mihin se riittää.

Teksti: Antti Lahtinen

Kuva: Antti Lahtinen

Panokset kovenevat Ralli

SM -sarjassa - Paikat Flying Finn Future Star -finaaliin jaossa Seinäjoella

Ralli SM -sarja jatkuu 14.-15. kesäkuuta Seinäjoen maisemissa ajettavalla SM Pohjanmaa Rallilla. Perinteikäs klassikkoralli toimii seitsemänosaisen SM-sarjan viidentenä osakilpailuna, jossa katseet kohdistuvat mestaruustaistelujen lisäksi Flying Finn Future Star -kilpailun viimeiseen vaiheeseen ennen varsinaista valintatilaisuutta.

Roope Korhonen hakee revanssia Pohjanmaalla

SM1-luokassa Roope Korhonen ja kartanlukija Anssi Viinikka lähtevät Pohjanmaan erikoiskokeille sarjajohtajan keltaiset numerot kyljissä. Kaksikolla on kasassa tältä kaudelta kolme palkintosijaa ja 70 SM-pistettä. Edellinen osakilpailu Turussa päättyi kuitenkin isoon pettymykseen, kun Toyota GR Yaris kaatui rajusti heti lauantain avauspätkällä. Seurauksena autokunta joutui perumaan osallistumisensa seuraavalla viikolla ajettuun Sardinian MM-ralliin.

Korhosen keskeytyksen myötä sarjan toisena olevalla Benjamin Korholalla oli kaikki mahdollisuudet kiriä eroa enemmänkin, mutta värikkäiden vaiheiden jälkeen tuloksena oli vasta luokan viides sija. Eroa kaksikon välillä on 11 pistettä. Sijoilla 3-5 on tiukkaa, Anssi Rytkönen (53p), Teemu Asunmaa (50p) ja Niclas Grönholm (49p) ovat neljän pisteen sisällä toisistaan ja koko kolmikko on edelleen vahvasti mukana mestaruuden tavoittelussa.

SM2- ja SM3-luokissa Flying Finn Future Star -kilpailun viimeinen vaihe

Täksi vuodeksi koronavuosien jälkeen paluun tehnyt Flying Finn Future Star -ohjelma etenee Seinäjoella viimeiseen osakilpailuunsa ennen valintatilaisuutta. Valintatilaisuuden voittaja pääsee näyttämään taitojaan Suomen MM-rallin sorateillä täydellisellä kilpailupaketilla, sisältäen M-Sportin Ford Fiesta Rally3 -auton ja huoltokokonaisuuden: Pirellin renkaat, polttoaineet, osallistumismaksut, testin ennen kisaa, koulutuksen ja valmennuksen, kuin myös konsultoinnin PR- ja mediasuhteiden hoitamiseen. Selvitäkseen mukaan valintatilaisuuteen on kilpailijan sijoituttava Pohjanmaa Rallin jälkeisessä SM-pistetilanteessa oman luokkansa kolmen parhaan joukkoon. SM2-luokassa toisena oleva Jesse Kallio on jo varmistanut paikkansa tilaisuuteen, eikä tästä luokasta muita ole mukaan yltämässä. SM3-luokan osalta sarjakärki Leevi Lassila nähdään varmasti valintatesteissä.

SM2-luokassa kilpaileva Jesse Kallio on yksi Flying Finn Future Star -tittelin tavoittelijoista.

Paikkaa Lassilan seuraksi tavoittelevat vielä Raoul Dahlqvist, Ossi Pohjanharju ja Niko Kalmi. Mikäli luokassa toisena oleva Tuukka Kauppinen ei Pohjanmaalla epäonnistu täysin, on edellä mainitusta kolmikosta vain yhdelle paikka tarjolla tilaisuuteen. Koko kolmikko on vain neljän pisteen sisällä toisistaan ja hyvällä iskuetäisyydellä sarjan kolmanteen sijaan. Saattaa siis olla, että kolmikon nopein kuljettaja Seinäjoella lunastaa myös paikkansa tilaisuuteen.

Pysäyttääkö Vatasta kukaan? SM4-luokassa Ville Vatanen ei ole tällä kaudella antanut muille palaakaan. Keski-Karjalan UA:ta edustava Toyota Auris -pilotti on ajanut palkintokorokkeen keskelle kauden jokaisessa edellisessä osakilpailussa ja plakkariin on kilahtanut jo huimat 109 SM-pistettä. Tasaista kautta ajava Tomi Tikkinen on käytännössä ainoa, joka pystyy vielä Vatasen mestaruuden estämään. 45 pistettä perässä olevalta Tikkiseltä loppukausi huutaisi kuitenkin voittoja ja Vatasen täydellisiä epäonnistumisia enemmän kuin yhdessä kilpailussa, jotta mahdollisuus mestaruuteen pysyisi elossa. Tikkisestä 28 pisteen päässä kolmantena on Henri Sääskilahti, joka oli lähellä Vatasen kukistamista Turussa, mutta joutui lopulta taipumaan vaivaisen 0,1 sekunnin turvin. Sääskilahti johtaa kahdeksan pisteen sisällä toisistaan olevaa kuuden kuljettajan takaa-ajoporukkaa, jotka ovat vielä hyvin mukana kamppailussa vähintään pronssimitalista.

Hautamäki sekoittamaan pakkaa SM5luokassa

SM5-luokan mestaruustaistosta on kehkeytynyt kahden kauppa. Pekka Keski-Korsu ja Arttu Lähdeniemi ovat olleet tällä kaudella omaa luokkaansa. Muilla ei ole ollut asiaa voittotaistoon, silloin kun edellä mainittujen tekniikka on kestänyt. Keski-Korsu oli vakuuttava talvikaudella ja näytti jo painelevan mestaruutta kohti. Turussa Lähdeniemi palasi kuitenkin tutulle tasolleen napauttamalla komean voiton, joka tasoitti tilannetta huomattavasti. Eroa kaksikolla on 11 pistettä Keski-Korsun eduksi.

Pohjanmaa Rallissa voittotaistoon ilmoittautuu kuitenkin yllättävä nimi. Viime vuosina luokkaa mielin määrin hallinnut Ville Hautamäki ei ole tällä kaudella osallistunut vielä yhteenkään ralliin, mutta monien yllätykseksi nimi komeilee kotikilpailun osallistujalistalla. Hautamäki on voittanut luokan neljä edellistä Suomen mestaruutta ja sopii olettaa, että mestarin voitonjano ei ole kisatauon aikana kadonnut. Perjantain erikoiskokeet saattavat toimia vielä ranteiden avaajina, mutta eiköhän jo lauantain pohjalaasbaanoilla nähdä Mitsu komeilemassa tulosliuskan kärkikahinoissa.

Teksti: Ralli SM / Viestintä
Kuva:
Taneli Niinimäki / AKK
10

Tapahtumien kesä 2024

31.5.–1.6. Radio Suomen Kesäkonsertti ja YleXPop

30.5.–2.6. Kansainväliset suurmarkkinat 7.–9.6. Kalajärven Saunafestarit

14.–15.6. SM Pohjanmaa Ralli 15.6. Keppihevosten SM-kilpailut

27.–29.6. Provinssi 4.–6.7. Farmari 6.7.–17.8. Tootsiemusikaalikomedia 10.–14.7. Seinäjoen Tangomarkkinat 18.–20.7. Seinäjoen Vauhtiajot 9.–10.8. Solar Sound Festival

seinajoki.fi/tapahtumat

Tahto tehdä, tilaa toteuttaa
- 12 - 11 12
- 13 - 12 13

AKK:n tuleva toimitusjohtaja Kimmo Vainio uskoo autourheiluyhteisön yhteisen tekemisen kautta tuloksekkaaseen tulevaisuuteen

“AKK on ennen kaikkea tekijöidensä, seurojen, lajien ja kaikkienautourheilussa toimivien ihmisten summa”.

AKK:n tuleva toimitusjohtaja korostaa yhdessä tekemisen merkitystä

Kimmo Vainio astuu AKK:n toimitusjohtajan tehtäviin 1. heinäkuuta 2024. Hän on täynnä intoa ja päättäväisyyttä, valmiina nostamaan autourheiluliiton uudelle tasolle yhdessä koko yhteisön kanssa. Vainiolla on yli 30 vuoden kokemus liike-elämän johtotehtävistä, ja hän siirtyy AKK:hon Keskon autotoimialan Vice President -paikalta. Hän tuo mukanaan laajan kokemuksen ja näkemyksen autourheilumaailmasta

Vainion johtamisfilosofia perustuu jatkuvaan kehittymiseen ja yhdessä tekemiseen. Tämä ajattelu on ollut läsnä niin hänen työssään kuin harrastuksissaankin

“AKK on ennen kaikkea tekijöidensä, seurojen, lajien ja kaikkien autourheilussa toimivien ihmisten summa. Yhdessä me luomme vahvan ja yhteisöllisen perustan sille, että autourheilu pystyy vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.”

Autourheilua jo 50 vuoden ajan – ”sama intohimo vauhtiin ja autourheiluun draivaa edelleen”

Vainio aloitti autourheilun kuljettajana, ja hänen kilpailu-uransa kesti yli 20 vuotta. Tähän aikaan mahtui kartingia, autosuunnistusta ja rallia - ja onpa Vainiolla jopa rallin SM-mitali. Aktiivisen ajamisen jälkeen Vainio liittyi seuratoimintaan ja osallistui Espoon UA:n hallitustyöhön, jossa hän kantoi osan matkaa puheenjohtajan vastuuta.

Samoihin aikoihin Vainion poika Aaro innostui kartingista, mikä vei koko perheen mukanaan 15 vuoden ajaksi, uran jatkuessa aina kansainväliselle formulatasolle asti. Pojan siirtyessä itsenäiseen tekemiin vapautui Vainiolle aikaa, jonka hän suuntasi uudelleen autourheiluun. Hän löysi tiensä AKK:n liiton hallitukseen, missä hallitustyö eri rooleissa jatkui näihin päiviin asti. Nyt Vainio hyppää hallituksesta toimitusjohtajan saappaisiin.

14

”Yhdessä tekeminen on suomalaisen autourheilun ydin.”

”Aion olla aktiivinen keskustelija ja yhteistyön edistäjä,” Vainio painottaa ja korostaa autourheiluyhteisön merkitystä ja yhdessä tekemisen tärkeyttä.

“Yhdessä tekeminen on suomalaisen autourheilun ydin. Haluan olla mukana toiminnassa ja saada aikaan tuloksia yhdessä AKK:n, seurojen ja jäsenten kanssa.”

Vainion mukaan yhteisön vahvuus piilee sen kyvyssä toimia yhtenäisenä ja tukea toisiaan, mikä luo perustan koko autourheilun sekä lajin kehitykselle ja menestykselle.

”Yhdessä me luomme vahvan ja yhteisöllisen perustan sille, että autourheilu pystyy vastaamaan nykypäivän ja tulevaisuuden haasteisiin. Me yhdessä olemme Flying Finn.”

Uusi aikakausi autourheiluliitossa

Kimmo Vainion tausta, kokemus ja intohimo tuovat uutta virtaa AKK:lle. Hän haluaa johtamansa organisaation palvelevan sekä harrastajia että kilpailunjärjestäjiä entistä paremmin, luoden vahvan ja yhtenäisen tekemisen kulttuurin autourheiluyhteisölle. “Yhdessä ja kädet savessa”, on motto, jonka mukaan Vainio elää ja aikoo johdattaa AKK:ta kohti uutta aikakautta.

Kimmo Vainio aloittaa virallisesti AKK:n toimitus-

Teksti: Katja Lindman / AKK viestintäpäällikkö johtajana heinäkuun alussa.

15

PERJANTAI 14.6.2024

EK1 20:03 SEINÄJOKI CITY 1,40km (sulku 14:00-01:00)

EK2 20:45 NOPANKYLÄ 9,48km (sulku 19:15-01:15)

EK3 21:08 PAAVALINVUORI 14,37km (sulku 19:35-01:35)

LAUANTAI 15.6.2024

22:04 HUOLTO - RENGASTIEN AUTOTARVIKE LAUANTAI 15.6.2024 LÄHTÖ - SEINÄJOEN TORI 10:01

9:21 HUOLTO - RENGASTIEN AUTOTARVIKE

EK4 10:54 KYTÖLÄ-TORSTILA 1 20,22km (sulku 9:20-20:20)

EK5 11:23 SUORTTILA 9,88km (sulku 10:00-16:00)

EK6 12:20 KÄRKIMÄKI 19,62km (sulku 10:45-16:45)

13:15 REGROUP & HUOLTO - RENGASTIEN AUTOTARVIKE

EK7 15:23 JÄRVIRANTA 7,22km (sulku 13:45-19:45)

EK8 16:08 KYTÖLÄ-TORSTILA 2 20,22km (sulku 9:20-20:20)

EK9 16:57 OOPPERI 19,64km (sulku 15:15-21:15)

n. 18:02 PODIUM / MAALI, SEINÄJOEN TORI

Erikoiskokeita: 122,05km

Siirtymiä: 319,86km

Reitti yhteensä: 441,91km

Service park: Rengastie 28, 60120 Seinäjoki

16 KILPAILUN AIKATAULU

PISTETILANTEET

Tiimimestaruus

1. Rautio Motorsport 165p

2. RTE-Motorsport 159p

3. Printsport 117p

4. Ouneva Oy 113p

5. TGS Motorsport 67p

SM1-luokka

1. Roope Korhonen 70p

2. Benjamin Korhola 59p

3. Anssi Rytkönen 53p

4. Teemu Asunmaa 50p

5. Niclas Grönholm 49p

SM2-luokka

1. Henri Hokkala 109p

2. Jesse Kallio 70p

3. Jooa Iivari 40p

4. Ville Ruokanen 23p

5. Toni Herranen 20p

SM3-luokka

1. Leevi Lassila 90p

2. Tuukka Kauppinen 52p

3. Joni Korhonen 43p

4. Raoul Dahlqvist 43p

5. Giovanni Trentin 41p

SM4-luokka

1. Ville Vatanen 109p

2. Tomi Tikkinen 64p

3. Henri Sääskilahti 36p

4. Lauri Halonen 34p

5. Aaron Holopainen 33p

SM5-luokka

1. Pekka Keski-Korsu 88p

2. Arttu lähdeniemi 77p

3. Miikka Vuokila 55p

4. Rasmus Tuominen 48p

5. Arto Juolahti 23p

LUOKAT

SM-luokat

Suomenmestaruudet jaetaan erikseen kaksi- ja nelivetoisissa, molemmissa erikseen kuljettajille ja kartanlukijoille. Lisäksi jaossa on yksi tiimimestaruus, josta kilpailevat sekä kaksi- että nelivetoiset. Nelivedoissa mitalit jaetaan SM1-, SM2- ja SM5-luokissa ja kaksivetoisissa SM3- ja SM4-luokissa.

SM1

Rally2: FIA Rally 2/R5

SM2

SM2 Rally3: FIA Rally3

SM3

SM3 Rally4: R1 ja R2 (myös kansainvälisesti vanhentuneet luokitukset), FIA Rally4, FIA Rally5

SM4

SM4 V1600: V1600

SM5

SM5 Kansallinen neliveto: N/FIN-N, FINR4WD, N-Lite, R-Lite, S2000, FIN N5, Rally2 Kit Suomi Cup -luokat

Suomi Cup

Tilanne 4/7 osakilpailun jälkeen

SC1-luokka

1. Kim Forsgren 71p

2. Henri Altomaa 61p

3. Reijo Muhonen 45p

4. Samu Koivuranta 30p

5. Juuso Jorvala 25p

Masters Cup

1. Reijo Muhonen 45p

2. Mikko Eskelinen 28p

3. Kees Burger 27p

4. Arto Juolahti 23p

5. Ville Ruokanen 23p

SC1

F-Ryhmä enintään 2550 cc, Ryhmä Pro F enintään 3050 cc. Masters Cup

Masters Cup -mestaruudesta kilpaillaan luokkien SM1- SM5- ja SC6 -luokkien kilpailijoiden kesken. Sarjan mestaruudesta kilpailevat kaikki kyseisissä luokissa kilpailevat yli 50-vuotiaat I-ohjaajat. Luokka 7

WRC-autot

Kaikissa osakilpailuissa on mukana luokka uusille WRC-autoille sekä RRC-autoille. Tähän luokkaan 8 hyväksytään myös FIA:n RGTluokitellut autot. - ties vaikka viivalla nähtäisiin Porsche 911 tai Ferrari! Luokan toivotaan houkuttelevan esim. tehdastallien testiajoja mukaan SM-osakilpailuihin.

Kilpabensiinin käyttö on sallittu myös tässä luokassa.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja

Tilanne 3/6 osakilpailun jälkeen

RSJM

1. Henri Altomaa 61p

2. Rasmus Tuominen 37p

3. Severi Jokioinen 13p

4. Atte Vähämaa 10p

4. Samu Koivuranta 10p

Nuorten SM -luokka

1. Ville Vatanen 75p

2. Aaron Holopainen 45p

3. Esko Kytömäki 35p

4. Kimi Rajala 22p

5. Jose Kangas 21p

Lisäksi järjestäjä voi halutessaan ottaa mukaan lisäluokkia, kuten Historic-luokat (ovat ehdottomasti mukana kaikissa osakilpailuissa), junioriluokat ja Seniorit.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja ja Nuorten SM

Sarjaan voivat osallistua kaikki AKK:n myöntämän junioriluokan kilpailijalisenssin omaavat kilpailijat. Kuljettajille ei ole yläikärajaa.

Sarjassa kilpaillaan SM- ja SC1-luokkien yhteydessä, joista palkitaan yksi Rallin Suomen Juniorimestari.

Nuorten SM-luokassa kilpaillaan alle 18-vuotiaiden kuljettajien Suomen mestaruudesta. Sarjassa kilpaillaan V1600luokan autoilla SM4-luokan yhteydessä, ja sarjaan voi osallistua 1-ohjaajana sen vuoden alusta, kun kilpailija täyttää 15 vuotta.

18

TULOSSA UUSI TOYOTA GR YARIS

ENTISTÄKIN

SUORITUSKYKYISEMPI.

SKANNAA QR-KOODI

PUHELIMELLASI

JA TUTUSTU TARKEMMIN!

Uusi Toyota GR Yaris on nyt ennakkomyynnissä ja ensimmäiset autot

saapuvat Suomeen loppukesästä 2024. Mallisto alkaen 65 695,79 €.

Uudet GR Yarikset myy Maakunnan Auto ja Autoliike Nystedt.

1,4km - sulkuaika 14:00-01:00

Viime vuosilta tuttu kaupunki erikoiskoe, joka ajetaan tämän vuoden rallissa avaus ek:na. Loistava tilaisuus seurata rallia kaupungin ytimessä, jos ei halua lähteä metsän siimekseen ja selostuskin on paikanpäällä. Kirkkokadulta lähtöpäässä löytyy hyviä katselupaikkoja asfalttiosuudelta ja myös jokirannassa kapea hiekkapintainen pyörätie on haastava jossa ahtaita paikkoja riittää. Yleisöalueella on makkaragrilli.

HUOM! Erikoiskokeelle ei pääsyä Kirkkokadulta Areenan suunnasta, eikä Kauppakadulta. Opasteet yleisöalueille Vapaudentieltä ja Huhtalantieltä. Erikoiskokeen maalipäähän on varattu INVA-autokatsomo Alasenpuiston kentälle, saapuminen Vapaudentieltä Kalevankatua (opasteet).

VIP
VIP
Alue
Alue
PE 20:03 EK1 SEINÄJOKI CITY - OmaSp pituus

050 343 3888

OmaSp – turvaa kaarteissa ja luotettava kumppani suorilla

OmaSp:ssä sinua palvelee sama asiantuntija yrityksesi raha-asioissa ja yksityisissä pankkitarpeissa. Varainhoitopalvelumme OmaVarainhoito tarjoaa vastuullista ja henkilökohtaista varallisuudenhoitoa sinut ja tarpeesi tuntien. Voit soittaa suoraan omalle asiantuntijallesi, tavata häntä pankissa paikan päällä tai digitaalisesti, missä ikinä oletkin. Valinta on aidosti sinun. Tervetuloa.

Yhteistyössä

Lähellä ja läsnä – arjessa ja unelmissa. – omasp.fi

PE 20:45 EK2 NOPANKYLÄ - Original Sokos Hotel Lakeus

pituus 9,48km - sulkuaika 19:15-01:15

1

2

Vihreällämerkitytalueetovat kilpailunjärjestäjänsuosittelemia katselualueita,joihinonopastus pääteidenvarsilta.Kaikkimuut alueetek:nvarrellaovatjoko kiellettyjätaivaarallisiakatselualueita.

Alku isoa ja nopeaa valtiontietä jossa vauhtia riittää. Ensimmäiset haastavat paikat ek:lla on 2,80 km kohdalla ennen takaviisto risteystä. Siitä jatketaan isoa tietä 6,6 kilometriin jossa tulee kova vauhtinen jarrutusristeys oikealle yksityistielle. Loppupäässä EK:ta on muutamia hienoja katselupaikkoja.

Katselualue 1 takapiikkiristeys 2,80 km kohdalla, hyvä näkemä alue. Opastus valtatieltä 3 Koskenkorvan ja Huissin väliltä.

Katselualue 2 yllättävä risteys 6,60 km kohdalla. Opastus Jurvantieltä 6880 Nopankylästä

SYÖMÄ ÄN VAI TER ASSILLE? t ähän

EEPEEN

ORIGINAL SOKOS HOTEL L AKEUS

EPSTORI

AUKIOLOAJAT, RUOKALISTAT JA PÖYTÄVARAUKSET: raflaamo.fi KUS
-
K I R K K O K A T U
T O R I K A T U
MATK AKESKUS

pituus 14,37km - sulkuaika 19:35-01:35

Tämän vuoden rallin uutuus erikoiskoe! Varmasti kaikille ajamaton erikoiskoe, jossa haastetta riittää. Rytmivaihdoksia ja monenlaisia tietyyppejä löytyy koko pätkän mitalta. Hankalia risteyksiä on reilusti tällä pätkällä, joissa varmasti syntyy eroja. Perjantain ratkaisu erikoiskoe.

Katselualue 1 risteys valtiontieltä pienemmälle yksityistielle, hieno ja näyttävä lähestyminen. Opastus Jurvantieltä 6880.

Katselualue 2 tarkka asfalttiristeys yksityistieltä isommalle valtiontielle. Opastus valtatieltä 3 ja Koivistontieltä 6900

Katselualue 3 kovalla vauhdilla lähestyttävä 90 risteys, jossa jarrutus asfaltilla alamäkeen, saattaa olla haastava varsinkin sateella. Opastus Koivistonkyläntieltä 6900

Katselualue 4 kaksi 90 risteystä peräkkäin oikea + vasen. Opastus Kurikantieltä 6900

Katselualue 5 pitkä, hiukan kiristyvä mutka alamäkeen metsässä. Opastus Kurikantieltä 6900

Vihreällämerkitytalueetovat kilpailunjärjestäjänsuosittelemia katselualueita,joihinonopastus pääteidenvarsilta.Kaikkimuut alueetek:nvarrellaovatjoko kiellettyjätaivaarallisiakatselualueita. 1

2
PE 21:08 EK3 PAAVALINVUORI - Pohjanmaan Kaluste Oy

Pohjanmaan juhlavuoden mallisto nyt myynnissä

ilmainen kotiinkul jetus!

Kaikki mallit tehtaan eduilla!

KURIKKA Kalustekatu 6 Puh. 0201 450 529
A u k i o l o a j a t löydät
@pohjanmaantehtaanmyymala .fi Mainoksen tuotteiden tarjoushinta on tuotteen alin myyntihinta viimeisen 30 pv :n aikana.
Teht aanmyymälä Kurikka P O H J A N M A A N
verkosta:
232 cm 1559 € ovh. 2200 €
Grail-sohva alk. Rene-kankaalla Leveys:
1964-2024

MRF RENKAAT SUORAAN VARASTOSTA

ZG3 205/65R15*

ZG3195/65R15*

ZG3175/70R15*

ZDM3195/70R15*

ZDM3185/65R15*

ZDM3175/70R15*

ZDM3195/65R15*

ZDM3185/60R14*

ZDM3175/65R14*

ZDM3175/70R13*

@11
300€ 280€ 270€ 270€ 255€
MRF TVRES FINLAND
250€ 270€ 235€ 235€ 220€ Lisää
MRF Tyres Finland Oy/ Vasaratie 19, 65350 Vaasa +358 50 441 6210 [Sami], +358 50 464 5811 [Juha]/ myynti@mrftyresfinland.fi
* Super Saft, Saft, Medium
tuotteita verkkakaupassamme!

pituus 9,88km - sulkuaika 10:00-16:00

EK:n alku hyvin kääntyilevää valtion tietä, kunnes siirrytään nopeammalle ”Pohjanmaa” -osuudelle, loppuosa erittäin hienoa ja kääntyilevää yksityistietä.

Katselualue 1 Hyvät peltomutkat ja risteys, pitkä näkemä. GRILLI. Opastus Valtatieltä 3

Katselualue 2 Hieno, tarkka takapiikkiristeys. Opastus Valtatieltä 3

GRILLI
LA 11:23 EK5 SUORTTILA - Rengastien Autotarvike Oy

14. -15.6.

Perjantaina paikalla myös The Rat!

Huoltoalueelle ja katsastukseen yleisöllä vapaa pääsy!

Aamiaista, lounasta, makkaraa

Kilpa-autojen katsastus perjantaina Rengastie 21 Rengastien Autohuollon hallissa klo 10-19

Rengastien Autotarvikkeen piha-alue (Rengastie 28) toimii kilpailun huoltoalueena molempina päivinä.

Näe Salama McQueen

Seinäjoen -huolto

SM Pohjanmaa Ralli 2024
varaosat autotarvikkeet renkaat vanteet öljyt voiteluaineet autotarvike.fi
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

pituus 7,22km - sulkuaika 13:45-19:45

GRILLI

Hienosti kääntyilevä vauhdikas valtiontie. Varmasti kuljettajille mieluinen.

Katselualue 1 Hyvät peltokurvit, pitkä näkemä. GRILLI.

Opastus Valtatieltä 16

LA 15:23 EK7 JÄRVIRANTA 7,22km - Härmän Liikenne Oy

LAADUKKAAT KULJETUKSET SEKÄ MATKATOIMISTOPALVELUT

Bussilaivueessamme on yli 100 autoa 12-paikkaisista pikkubusseista 91-paikkaiseen kaksikerrosbussiin! Härmän Taksipalvelu tarjoaa perinteistä taksipalvelua nykyaikaisella otteella! Tilaa taksi 0400 48 48 48

RYHMILLE!
harmanliikenne@harmanliikenne.fi | 06 4848 749 | harmanliikenne.fi

HALLIT JA TOIMITILAT

Suunnittelusta asennukseen Koko Suomen alueelle

Teräsrakenteisen hallin etuina ovat kestävyyden lisäksi nopea toimitus ja asennusprosessi. Rakennamme hallin liiketoimintasi tarpeiden erityispiirteet huomioiden.

Trutec-Hallimallisto sisältää valmiit ratkaisut suuriin ja keskisuuriin hallitarpeisiin.

Tutustu ja lataa Hallimallisto-esite sivuiltamme.

Ota yhteys ja hyödy suunnittelupalvelustamme jo hankkeen alkaessa!

HALLIPAKETIT JA TERÄSRAKENTEET:

Jukka Kapela 050 506 6757

TERÄSRAKENTEET JA HALLIPAKETIT: Markus Nokua 050 526 2452

HALLIPAKETIT JA JULKISIVUT:

Tuomas Anttila 050 400 9057

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@trutecoy.fi

HELSINKI  I  SEINÄJOKI TRUTECOY.FI

NOPEASTI
KUSTANNUSTEHOKKAASTI TUOTANTOON LOGISTIIKKAAN VARASTOINTIIN
JA
TEEMME TILAA MENESTYKSELLESI

RALLIIN

sientistäkinviihtyisämm IP-liput109€, -kp l lista!VIP-aluesij kyvyysläht

RALLIPASSI 30€,- kpl

Rallipassi sisältää pääsyn kilpailun kaikille erikoiskokeille kumpanakin kilpailupäivänä. Alle 12-vuotiaille vapaa pääsy aikuisen seurassa. Liput tarkastetaan erikoiskokeelle saavuttaessa.

Kriikun Mylly

POIKKEA TUNNELMALLISESSA MILJÖÖSSÄ!

Tervetuloa uudistettuun myllykaffilaan jossa on valoa ja tunnelmaa. Kaffilasta löytyy suolaista ja makeaa sekä limsaa ja jäätelöä!

ERIKOISKOELIPPU 15€,- kpl HUOM!

KAUPUNKI EK- & EK4 -ERIKOISKOELIPPU 20€,-

Rallipassin voit hankkia huolettomasti myös verkkokaupasta!

https://www.coregoshop.fi/pohjanmaaralli

Tämän vuoden kisassa ek ajetaan päinvastaiseen suuntaan kuin viime vuonna. Kilpailun päätös erikoiskoe ei päästä kuljettajia helpolla. Varsinkin pikkutien osuuksilla on todella ahtaita paikkoja jossa

Maanantai suljettu

Tiistai-Perjantai 11.00-18.00

Lauantai 11.00-16.00 Sunnuntai 12.00-19.00

HEINÄKUUSSA

Maanantai-perjantai 11.00-20.00 Lauantai 11.00-17.00

Sunnuntai 11.00-20.00

Muina aikoina sopimuksen mukaan. Ryhmät tilauksesta.

VIP-liput1 PohjanmaaRallista!VIPjostahyvänäkyvyyslä
ihty i
MYLLYKAFFILA MYLLYKAFFIL A ALIFFAKYLLYM
@KRIIKUN MYLLYKAFFILA
@KRIIKUN MYLLYKAFFILA INFO@KRIIKUNMYLLY.COM KAFFILA AUKI 19.5.-8.9.2024 LIPUT SM POHJANMAA

VIP-LIPUT 109€,- kpl

VIPissä kaikki irti SM Pohjanmaa Rallista!

VIP-alue sijaitsee kaupunki EK:lla josta hyvä näkyvyys pätkän parhailla paikoilla!

VIP-lipulla takaat itsellesi ja koko seurueellesi entistäkin viihtyisämmän SM-rallikokemuksen.

KYSY LISÄÄ

sanna@bmfproductions.fi annika@bmfproductions.fi

LIPUNMYYNTIPISTEET

Neste Jalasjärvi

Neste Tervajoki

Neste Jouppi

Neste Varikko, Kurikka

Rengastien Autotarvike Oy

Laihian Autotarvike Oy

Kriikun Mylly

Asema 67

Rati Isokyrö

Kotisisähköistäjä

VI yisämmänSM-ralliko www.ls-sahkotekniikka.fi LS Sähkötekniikka Oy • ISOKYRÖ • 040 774 3800 • Sähköasennukset • Sähköurakointi • Huoltotyöt
sijaitseea htösuoralle.
JA OSTA VIP-LIPUT:
TICKETS TO POHJANMAA RALLY

LONTOON BUSSI RALLIBUSSINA ILMAISEKSI KOKO SM POHJANMAA RALLIN AJAN!

Koe ainut laatuaan oleva rallikyyditys huoltoparkista

Seinäjoen keskustaan ja vaikka takaisin!

No mites se bussi kulkee?

Rallibussi ajaa nonstoppina perjantaina 14.6. klo 18:00-22:00 välisenä aikana reitillä Huoltoparkki/Rengastien Autotarvike - Seinäjoen tori - kaupunki EK1 - Seinäjoen tori - Huoltoparkki/Rengastien Autotarvike.

Lauantaina 15.6. klo 9:30 - 19:30 reitillä Huoltoparkki/ Rengastien Autotarvike - Seinäjoen tori - Huoltoparkki/Rengastien Autotarvike. Rallibussin pysäkit ovat merkittynä edellä mainittuihin paikkoihin.

“Plosilan Tuomas siirtyny Legendseistä rallihommiin ja kehunu ekan kisan kakkos EK:n maalis sielä kanervikos kyljellänsä

Panulle että pölyä on ainaki ristuksen paljo enee ku raralla ku saa jonku kiinni.. Kuulemma kitti kuivanu ny hyvin ja pitkällä

höylällä lämmin ollu vetää”

“Lauhasmaan Escortin kyljes on tukkimiehen kirjanpito niinku ennen vanhaa hävittäjälentäjillä että montako

Duratekkiä on räjähtäny”

“Luoman Karin kissa ei ollu tullu kahteen viikkoon soffan alta ku Lasse kävi pyytääs Karia

Hamu ralliin kartturiksi.. Sitte vasta ku näytti KATSASTUSLIIVIÄ nii oli uskaltanu tulla”

“Koski-Lammin Heikillä kauhee Atakki Pohjanmaahan päällä!! Treenipätkälläki ku tiukas vasuris lonkka tippunu ja koko kurvin etupyörä ilimas vetäny kynnys maas nii Keriinny jo Itte huutaa klasista että TIIVISTE KYYTTIHI!! Sitte oli

sen verran Silverstonen syrjä purru että nousi... Hannu kerkes jo järsiä Kaalimarosta ratin fyllit... “

“Reitti Kuningas Juha Hautala oli Aivan fiiliksis Nopankyläs ku oli aikoonansa ollu A- r yhmän Lancias

kartturina siälä ja oli kaikki tulpakki pelannu... Om Poka Mahtavat pätkät... Kolomosen loppuki niinku

eri planeetalta, toki Kurikas onki...”

41
Skannaa QR-koodi, vastaa Ralli SM:n kävijäkyselyyn ja voita itsellesi ja kaverillesi liput vuoden 2024 Secto Rally Finlandiin. SM Pohjanmaa Rallin kävijäkysely on avoinna 13.-21.6.2024. Vastaa SM Pohjanmaa Rallin kävijäkyselyyn!

Kiitos kuuluu sinulle!

Haluamme kiittää sydämellisesti kaikkia yhteistyötahoja, jotka ovat tukeneet ja mahdollistaneet Pohjanmaa Rallin järjestämisen. Erityiset kiitokset kuuluvat myös kaikille vapaaehtoisille, jotka ovat omalla panoksellaan ja sitoutumisellaan olleet mukana luomassa tätä upeaa tapahtumaa. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista. Kiitos, että teette Pohjanmaa Rallista unohtumattoman kokemuksen kaikille osanottajille ja katsojille!

SM Pohjanmaa Ralli on osa Nordic Rally Championship

Pohjoismaiden rallimestaruussarjaa

What is Nordic Rally Championship?

The Nordic Rally Championship, also known as the NRC, is a motorsport event that takes place every year in the Nordic countries, including Denmark, Sweden, Norway and Finland. This championship is one of the most prestigious rally competitions in the region and attracts both national and international rally drivers.

The championship consists of four different races spread over the season, and each race takes place on different terrains, including gravel and tarmac. The versatile nature of the races allows drivers to demonstrate their skills and adapt to different driving conditions.

The NRC is divided into different classes ranging from professional rally drivers to amateurs. The participating drivers compete against each other against time on special stages (special rally tracks) and try to complete the race as quickly as possible. Drivers and their co-drivers or navigators communicate using a GPS device that provides direction and driving instructions on

KIITOS VAPAAEHTOISET - TE TEETTE RALLIN!
45

Co-Motorsportille SM Pohjanmaa Ralli on aina vuoden kohokohta, onhan kyseessä tiimin kotikisa.

Kurikan Jurvassa operoivan Co-Motorsportin vuosikalenterissa Pohjanmaa Rallin ajankohta on merkattu erityisellä huomiomerkillä. Kisalla on aivan erityinen merkitys sekä tiimille että pohjalaisille kuljettajille. Nytkin lakeuksien kuljettajakattauksessa ovat mukana tänä vuonna varsin harvakseltaan kisanneet multimestari Ville Hautamäki ja viime vuoden junnumestari Tuukka Kivioja. Kilpailun huoltoalueella

Co-Motorsportin näyttävä huoltoalue tulee olemaan täynnä tuttuja, jotka pääsevät nyt läheltä seuraamaan tiimin ja kuskien toimintaa.

- Co-Motorsport on kilpaillut rallin korkeimmalla kansallisella tasolla kolme vuotta, ja jo toinen vuosi SM-sarjassa toi tiimihopeaa. Viime vuosi päättyikin sitten triplakultajuhliin, kun tiimimestaruuden lisäksi Ville (Hautamäki) ja Tuukka (Kivioja) ajoivat

Suomen mestareiksi, kertaa Co-Motorsportin tiimipäällikkö Sami Kivioja viime vuoden huimaa menestystä.

Kun SM-sarjan tiimi-ilmoittautumiset julkaistiin alkuvuonna, hieraisi moni silmiään kun listalta puuttui hallitsevan mestarin nimi. Jotkut jopa epäilivät tiimin unohtaneen ilmoittautua sarjaan. Mutta tästä ei ollut kyse.

- Tämän vuoden alussa totesimme, että nyt on hyvä hetki hieman jarrutella ja suunnitella tulevia vuosia. Kolmevuotiskausi on ollut todella vauhdikasta ja menestyksekästä kasvun aikaa ja olemme vakiinnuttaneet oman paikkamme Suomen ralliympyröissä. Lisäksi me kaikki teemme rallihommia oman päivätyön ohella, meillä ei ole yhtään kokoaikaista täysipäiväistä työntekijää, kertoo Kivioja.

Huoltopalveluita, testitilaisuuksia ja rallielämyksiä

Vaikka Co-Motorsport ei ole puolustamassa mestaruuttaan tiimien SM-sarjassa, on se toiminut varsin aktiivisesti koko alkuvuoden. Tiimin autoja huoltopalveluineen on ollut mukana kaikissa SM-ralleissa sekä mm. F-cupin osakilpailussa Jämsässä. Kilpailutoiminnan lisäksi Co-Motorsport on järjestänyt rallitestejä ja tehnyt rallikyydityksiä mm. työyhteisöjen tyky-päivinä.

46
Kuva: Taneli Niinimäki Teksti: Anu Haapalainen

- Järjestimme Emil Lindholmille ja Reeta Hämäläiselle viimeistelytestit ennen Ruotsin MM-rallia. Kovasta pakkasesta huolimatta tilaisuus oli erittäin onnistunut ja kaksikko sai tärkeät testikilometrit uudella autolla ennen kauden avausta, iloitsee Kivioja.

Nykyisessä varsin haastavassa taloustilanteessa pelkkä rallitoiminta ei ole pidemmän päälle kannattavaa. Kiviojalla taustajoukkoineen onkin paljon ideoita, joista jotkut varmasti jalostuvat tulevaisuudessa käytäntöön.

- Tavoitteena on luoda Co-Motorsportille mahdollisimman monipuolinen bisnesmalli. Haluamme tulevaisuudessa keskittyä entistä enemmän vuokrauspalveluihin ja kehittää niitä niin kotimaisia kuin kansainvälisiä asiakkaita varten.

Lisäksi mietimme koko ajan uusia toimintoja ja palveluita, joita voisimme tarjota eri kohderyhmille,Kivioja kertoo.

- Kävin juuri Lahdessa tapaamassa Koirasen Markoa. Heitimme ilmaan useita ideoita yhteistyöstä. Saapa nähdä, mitä jatkossa yhdessä kehitämme, naurahtaa Kivioja salaperäisesti.

Tiivistä yhteistyötä

MRF-renkaiden kanssa

Co-Motorsport on vielä ehkä suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi rallitiimi, mutta tiimin

MRF-brändin väreissä kilpailevat autot ovat tuttu näky kotimaiselle ralliyleisölle. Sekä Co-Motorsportin että MRF-renkaiden maahantuojan, MRF Tyres Finlandin, taustalta löytyykin sama henkilö eli Sami Kivioja.

- Co-Motorsport pyörittää rallitoimintaa. MRF-renkaiden maahantuontiin keskittyvän MRF Tyres Finlandin perustimme Marcus Grönholmin kanssa jokunen vuosi sitten, joten on aivan luonnollista, että tiimimme autot ajavat MRF:n väreissä ja renkailla. MRF näkyy vahvasti myös esim. tiimin huoltoalueella, kertoo Kivioja.

Aiemmin MRF on tuonut maahan kilparenkaita, joilla on kisattu rallissa, rallisprintissä ja radalla. Tänä vuonna yrityksen toiminta laajentuu, kun kilpailupuolella MRF- renkaat ovat mukana myös rallicrossin SM-sarjan V1600-luokassa. MRF Tyres Finland on tänä vuonna aloittanut myös raskaan kaluston renkaiden maahantuonnin Suomeen.

- Vaikka tämä saattaa kuulostaa kliseeltä, niin me olemme yhtä suurta perhettä. Meillä on loistava porukka ja erittäin hyvä yhteishenki, kiteyttää Kivioja.

Co-Motorsportin ilmoittamat kuskit SM Pohjanmaa Rallissa

19 Tuukka-Matias Kivioja Jurvan UA - Juha Heinonen KvanUA, Skoda Fabia R5

45 Toni Heinonen OriUA - Ari Koponen NilUA, Ford Fiesta R2

60 Aatu Hakalehto AAU - Joni Seilo ParkUA, Toyota Auris

69 Suvi Jyrkiäinen AAU - Pasi Haataja EMSC, Ford Fiesta

17 Ville Hautamäki JärvisUA - Toni Raiski LapUA, Mitsubishi Lancer Evolution IX

Co-Motorsport co-motorsport.fi MRF Tyres Finland mrftyresfinland.fi

TERVETULOA TUTUSTUMAAN CO-MOTORSPORTIN JA MRF TYRESFINLANDIN TOIMINTAAN SM POHJANMAA RALLIN HUOLTOALUEELLE!
47

PALVELEVA HUOLTOASEMA ILMAJOELLA!

SEINÄJOENTIE 59 60800 ILMAJOKI

RALLIATERIA, suosituin ateriamme, tule ja maista!

www.burgertime.fi -sivulta löydät maistuvan valikoimamme!

MEILTÄ LÖYTYY:

Hydrauliletkut- ja liittimet

Pultit, myös tuumaiset

Hihnat

Tulpat

Suodattimet

Aina kannattaa kysyä!

Autonpesuri 24H

Renkaat Akut

Sähkötarvikkeita

Voiteluaineet

Kahvion puolelta suolaiset ja makeat

SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA: ASEMA 67 PUH: 050- 424 6262

Ma-Pe 6:30-20:00 La 9:00-18:00 Su 10:00-18:00

AVOINNA

K a i k k i m a a t a l o u d e n , r a k e n t a m i s e n j a a u t o i l u n t a r v i k k e e t s a m a n k a t o n a l t a , h e l p o s t i j a e d u l l i s e s t i !

Come & Go Oy

49

6.30.-19.00, la 9-19, su 10-19

Rahtareille saunaja taukotilat
ma-pe

Viinikka Anssi PetUA

1 Korhola Benjamin VihUA

Virtanen Sebastian JyvUA

1 Rytkönen Anssi KoMoKe

Korhonen Mikael

Mannisenmäki Ville UUA

1 Grönholm Niclas EMSC

Vaaleri Samu TamUA

1 Jylhä Tommi JyvUA

Nevanpää Kimmo KeurUA

1 Eskelinen Mikko JyvUA

Kapanen Arto PetUA

1 Iivari Jooa KorUA

Sillanpää Teemu EPUA

1 Liiten Jari Sandvikens MK

Toyota GR Yaris Rally2 Rautio Motorsport

Hyundai i20 Rally2 Pacco Motorsport

Skoda Fabia R5 Anssi Rytkönen

Skoda Fabia RS RTE-Motorsport

Skoda Fabia RS GRX

Skoda Fabia R5 Printsport

Skoda Fabia R5 EVO Dynamo

Skoda Fabia R5 Jooa Iivari

Skoda Fabia R2 Yokohama

PunMK/UA

Toivonen Jukka RiiUA

Hautamäki Ville JärvisUA

Mitsubishi Lancer Evo X Arttu Lähdeniemi

Mitsubishi Lancer Evo IX Co-Motorsport Raiski Toni LapUA 18 5 Vuokila Miikka TorUA

Jäntti Jaakko OUA 19 1 Kivioja Tuukka-Matias Jurvan UA

Mitsubishi Lancer Evo IX Miikka Vuokila

Skoda Fabia Co-Motorsport Heinonen Juha KvanUA

1 Burger Kees RiiUA

Skoda Fabia R5 EVO Kees Burger Arminen Teemu RiiUA

1 AL-Rashed Rakan Saudi-Arabia

Magalhaes Hugo Portugal

1 Frisiero Fabio Sport e comunicazione

Agnese Giovanni sport e comunicazione 23 9 Sæves Waskaas Petter NMK Grenland

Skoda Fabia RS Printsport

Ford Fiesta R2 Frisiero Fabio

Subaru Impreza WRX Sti Petter Sæves Waskaas Ø. Johannessen Henrik NMK Modum og Sigdal 24 5 Hosike Jarkko HuiUA

Toyota Yaris Jarkko Hosike Kukkonen Hanna HeiUA

25 5 Saarelainen Veli-Matti AL/AKU-Jkl

Tikkanen Marko LMM 26 2 Hast Mikko RoiUA

Heinonen Anne LakUA

27 5 Kankkunen Jukka Huuha UA

Janhunen Matti Huuha UA 28 5 Kuivinen Timo EPUA

Hautanen Ari-Pekka JärvisUA

Subaru Impreza WRX Sti

Renault Clio Mikko Hast

Toyota Yaris Jukka Kankkunen

Mitsubishi Lancer Evo VII kuivinen timo

SM Pohjanmaa Ralli Osallistujaluettelo Seinäjoki No Lk
Seura Auto
1
Kuljettajat
Ilmoittaja
1 Korhonen Roope LMM
2
3
4
EMSC
1 Asunmaa Teemu AlavUA
5
6
7
8
9
Motorsport Håkan Jacobsson KAK Motorsport 10 7 Latvala Jari-Matti AlavUA Toyota
Oy Ferm Janne TamUA 11 2 Hokkala Henri AL/AKU-Jkl Ford
Kimmo PetUA 12 2 Kallio Jesse HyUA Ford
Ottman Jarno Huuha UA 13 2 Borodin Petr Kazakstan Ford
Cheprassov Roman Kazakstan 14 2 Gill Taylor Christian Autosports club Ford Fiesta Rally3 Gill Taylor Brkic Daniel Nissan Car Club Australia 15 5 Keski-Korsu Pekka RaaUA Ford Fiesta S2000 Printsport Haapala Antti KR-TEAM RY 16 5 Lähdeniemi Arttu
Celica Turbo 4WD Latvala Motorsport
Fiesta Rally3 RTE-Motorsport Pahkala
Fiesta Rally3 Jesse Kallio
Fiesta Rally3 Printsport
17
5
20
21
22
14-15.6.2024
53
Lähtöluettelo

Virtanen

Korhonen

Mannisenmäki

Nevanpää

Kapanen

Sillanpää

Toivonen

Jäntti Jaakko OUA

1 Kivioja Tuukka-Matias Jurvan UA

Heinonen Juha KvanUA

1 Burger Kees RiiUA

Arminen Teemu RiiUA 21 1 AL-Rashed Rakan Saudi-Arabia

Magalhaes Hugo Portugal 22 1 Frisiero Fabio Sport e comunicazione

Agnese Giovanni sport e comunicazione

23 9 Sæves Waskaas Petter NMK Grenland

Skoda Fabia R5 Anssi Rytkönen

Skoda Fabia R5

Skoda Fabia R5 EVO Dynamo

Mitsubishi Lancer Evo IX Miikka Vuokila

Skoda Fabia Co-Motorsport

Skoda Fabia R5 EVO Kees Burger

Skoda Fabia RS Printsport

Ford Fiesta R2 Frisiero Fabio

Subaru Impreza WRX Sti Petter Sæves Waskaas Ø. Johannessen Henrik NMK Modum og Sigdal

24 5 Hosike Jarkko HuiUA

Kukkonen Hanna HeiUA

25 5 Saarelainen Veli-Matti AL/AKU-Jkl

Tikkanen Marko LMM

26 2 Hast Mikko RoiUA

Heinonen Anne LakUA

27 5 Kankkunen Jukka Huuha UA

Janhunen Matti Huuha UA

28 5 Kuivinen Timo EPUA

Hautanen Ari-Pekka JärvisUA

Toyota Yaris Jarkko Hosike

Subaru Impreza WRX Sti

Renault Clio Mikko Hast

Toyota Yaris Jukka Kankkunen

Mitsubishi Lancer Evo VII kuivinen timo

No Lk Kuljettajat Seura Auto Ilmoittaja 1 1 Korhonen Roope LMM Toyota
Anssi PetUA 2 1 Korhola Benjamin
GR Yaris Rally2 Rautio Motorsport Viinikka
VihUA Hyundai i20 Rally2 Pacco Motorsport
Sebastian JyvUA 3 1 Rytkönen
KoMoKe
Anssi
Mikael EMSC 4 1 Asunmaa Teemu AlavUA
RS
Skoda Fabia
RTE-Motorsport
Ville UUA 5 1 Grönholm Niclas EMSC
Samu TamUA 6 1 Jylhä
Skoda Fabia RS GRX Vaaleri
Tommi JyvUA
Printsport
Kimmo
7 1
KeurUA
Eskelinen Mikko JyvUA
PetUA 8 1
Arto
Iivari Jooa KorUA
Skoda Fabia R5 Jooa Iivari
Teemu EPUA 9 1 Liiten Jari Sandvikens MK Skoda
Håkan Jacobsson KAK Motorsport 10 7 Latvala
Toyota
Latvala Motorsport Oy Ferm Janne TamUA 11 2 Hokkala Henri AL/AKU-Jkl Ford Fiesta Rally3 RTE-Motorsport Pahkala Kimmo PetUA 12 2 Kallio Jesse HyUA Ford Fiesta Rally3 Jesse Kallio Ottman Jarno Huuha UA 13 2 Borodin Petr Kazakstan Ford Fiesta Rally3 Printsport Cheprassov Roman Kazakstan 14 2 Gill Taylor Christian Autosports club Ford Fiesta Rally3 Gill Taylor Brkic Daniel Nissan Car Club Australia 15 5 Keski-Korsu Pekka RaaUA Ford Fiesta S2000 Printsport Haapala Antti KR-TEAM RY 16 5 Lähdeniemi Arttu PunMK/UA Mitsubishi
Fabia R2 Yokohama Motorsport
Jari-Matti AlavUA
Celica Turbo 4WD
Lancer Evo X Arttu Lähdeniemi
17 5
Toni LapUA 18 5 Vuokila
TorUA
Jukka RiiUA
Hautamäki Ville JärvisUA Mitsubishi Lancer Evo IX Co-Motorsport Raiski
Miikka
19
20
54

Korhonen Roope LMM Toyota GR Yaris Rally2 Rautio Motorsport

Viinikka

Virtanen Sebastian JyvUA

1 Rytkönen Anssi KoMoKe

Korhonen

Mannisenmäki Ville UUA

1 Grönholm Niclas EMSC

Vaaleri Samu TamUA

1 Jylhä Tommi JyvUA

Nevanpää Kimmo KeurUA

1 Eskelinen Mikko JyvUA

Kapanen Arto PetUA

1 Iivari Jooa KorUA

Sillanpää Teemu EPUA

Håkan Jacobsson KAK Motorsport

Hyundai i20 Rally2 Pacco Motorsport

Skoda Fabia R5 Anssi Rytkönen

Skoda Fabia RS RTE-Motorsport

Skoda Fabia RS GRX

Skoda Fabia R5 Printsport

Skoda Fabia R5 EVO Dynamo

Skoda Fabia R5 Jooa Iivari

Skoda Fabia R2 Yokohama Motorsport

7 Latvala Jari-Matti AlavUA Toyota Celica Turbo 4WD Latvala Motorsport Oy

Toivonen Jukka RiiUA

Hautamäki Ville JärvisUA

Raiski Toni LapUA

Vuokila Miikka TorUA

Jäntti Jaakko OUA

1 Kivioja Tuukka-Matias Jurvan UA

Heinonen Juha KvanUA 20 1 Burger Kees RiiUA

Arminen Teemu RiiUA

21 1 AL-Rashed Rakan Saudi-Arabia

Magalhaes Hugo Portugal

22 1 Frisiero Fabio Sport e comunicazione

Agnese Giovanni sport e comunicazione

23 9 Sæves Waskaas Petter NMK Grenland

Mitsubishi Lancer Evo X Arttu Lähdeniemi

Mitsubishi Lancer Evo IX Co-Motorsport

Mitsubishi Lancer Evo IX Miikka Vuokila

Skoda Fabia Co-Motorsport

Skoda Fabia R5 EVO Kees Burger

Skoda Fabia RS Printsport

Ford Fiesta R2 Frisiero Fabio

Subaru Impreza WRX Sti Petter Sæves Waskaas Ø. Johannessen Henrik NMK Modum og Sigdal

24 5 Hosike Jarkko HuiUA

Kukkonen Hanna HeiUA

25 5 Saarelainen Veli-Matti AL/AKU-Jkl

Tikkanen Marko LMM

26 2 Hast Mikko RoiUA

Heinonen Anne LakUA

27 5 Kankkunen Jukka Huuha UA

Janhunen Matti Huuha UA

28 5 Kuivinen Timo EPUA

Hautanen Ari-Pekka JärvisUA

Toyota Yaris Jarkko Hosike

Subaru Impreza WRX Sti

Renault Clio Mikko Hast

Toyota Yaris Jukka Kankkunen

Mitsubishi Lancer Evo VII kuivinen timo

No Lk Kuljettajat Seura Auto Ilmoittaja 1
1
2
Anssi PetUA
1 Korhola Benjamin VihUA
3
4
Mikael EMSC
1 Asunmaa Teemu AlavUA
5
6
7
8
9
1 Liiten Jari Sandvikens MK
10
Ferm Janne TamUA 11 2 Hokkala Henri AL/AKU-Jkl Ford
Kimmo PetUA 12 2
Jesse
Ford
Ottman Jarno Huuha UA 13 2 Borodin Petr Kazakstan Ford Fiesta Rally3 Printsport Cheprassov Roman Kazakstan 14 2 Gill Taylor Christian Autosports club Ford Fiesta Rally3 Gill Taylor Brkic Daniel Nissan Car Club Australia 15 5 Keski-Korsu
RaaUA Ford Fiesta
Printsport Haapala Antti KR-TEAM RY 16 5 Lähdeniemi
PunMK/UA
Fiesta Rally3 RTE-Motorsport Pahkala
Kallio
HyUA
Fiesta Rally3 Jesse Kallio
Pekka
S2000
Arttu
17
5
18
5
19
55

Korhonen

Skoda Fabia R5 Anssi Rytkönen

Skoda Fabia R5 EVO Dynamo Kapanen

Skoda Fabia R5 Jooa Iivari Sillanpää

Celica Turbo 4WD Latvala Motorsport Oy

Toivonen

Jäntti Jaakko OUA

1 Kivioja Tuukka-Matias Jurvan UA

Heinonen Juha KvanUA

20 1 Burger Kees RiiUA

Arminen Teemu RiiUA

21 1 AL-Rashed Rakan Saudi-Arabia

Magalhaes Hugo Portugal

Mitsubishi Lancer Evo IX Miikka Vuokila

Skoda Fabia Co-Motorsport

Skoda Fabia R5 EVO Kees Burger

Skoda Fabia RS Printsport

22 1 Frisiero Fabio Sport e comunicazione Ford Fiesta R2 Frisiero Fabio

Agnese Giovanni sport e comunicazione

23 9 Sæves Waskaas Petter NMK Grenland

Subaru Impreza WRX Sti Petter Sæves Waskaas Ø. Johannessen Henrik NMK Modum og Sigdal

24 5 Hosike Jarkko HuiUA

Toyota Yaris Jarkko Hosike Kukkonen Hanna HeiUA

25 5 Saarelainen Veli-Matti AL/AKU-Jkl

Tikkanen Marko LMM

26 2 Hast Mikko RoiUA

Subaru Impreza WRX Sti

Renault Clio Mikko Hast Heinonen Anne LakUA

27 5 Kankkunen Jukka Huuha UA

Janhunen Matti Huuha UA

28 5 Kuivinen Timo EPUA

Hautanen Ari-Pekka JärvisUA

Toyota Yaris Jukka Kankkunen

Mitsubishi Lancer Evo VII kuivinen timo

No Lk Kuljettajat Seura Auto Ilmoittaja 1 1 Korhonen Roope LMM Toyota
Anssi PetUA 2 1 Korhola Benjamin VihUA Hyundai
Motorsport
Sebastian JyvUA 3 1 Rytkönen
GR Yaris Rally2 Rautio Motorsport Viinikka
i20 Rally2 Pacco
Virtanen
Anssi KoMoKe
Mikael EMSC 4 1
AlavUA
UUA 5 1 Grönholm
EMSC
Vaaleri Samu TamUA 6 1
Asunmaa Teemu
Skoda Fabia RS RTE-Motorsport Mannisenmäki Ville
Niclas
Skoda Fabia RS GRX
Jylhä Tommi JyvUA
7 1
Skoda Fabia R5 Printsport Nevanpää Kimmo KeurUA
Eskelinen Mikko JyvUA
PetUA 8 1
Arto
Iivari Jooa KorUA
Teemu EPUA 9 1 Liiten Jari Sandvikens MK Skoda
Motorsport Håkan Jacobsson KAK Motorsport 10 7 Latvala
Toyota
Ferm Janne TamUA 11 2 Hokkala Henri AL/AKU-Jkl Ford
Kimmo PetUA 12 2 Kallio Jesse HyUA Ford
Ottman
Huuha UA 13 2 Borodin Petr Kazakstan Ford Fiesta Rally3 Printsport Cheprassov Roman Kazakstan 14 2 Gill Taylor Christian
club Ford Fiesta
Gill Taylor Brkic Daniel Nissan Car Club Australia 15 5 Keski-Korsu Pekka RaaUA Ford Fiesta S2000 Printsport Haapala Antti KR-TEAM RY 16 5 Lähdeniemi Arttu PunMK/UA Mitsubishi Lancer Evo X Arttu Lähdeniemi
Fabia R2 Yokohama
Jari-Matti AlavUA
Fiesta Rally3 RTE-Motorsport Pahkala
Fiesta Rally3 Jesse Kallio
Jarno
Autosports
Rally3
17 5
Mitsubishi
Toni LapUA 18 5
TorUA
Jukka RiiUA
Hautamäki Ville JärvisUA
Lancer Evo IX Co-Motorsport Raiski
Vuokila Miikka
19
56

TOIMINTAMME KASVAA - NYT SUOMESSA

SAATAVILLA M YÖS RASKAAN KALU

S TON

RENKAATI

MRF [Madras Rubber Factory] on monikansallinen maailman kuudenneksi suurin rengasvalmistaja.

Moott□riurheilussa MRF on vahvasti mukana mm. rata-ajossa ja rallissa, jossa renkaalla on saavutettu sekä Suomen että Euroopan mestaruuksia.

51F4

51R4 275/7 □ R22.5 265€ [alv □ %]

51R4 235/75R17.5 18 □ € [alv □ %]

S1R4 215/75Rl7.5 17 □ € [alv □ %]

SSRl 385/65R22.5 35 □ € [alv □ %]

Lataa rengasesite nettisivuiltamme osoitteesta mrftyresfinland.fi. Kaikki rengaskoot tilattavissa.

Kysy lisää

MRF TYRES FINLAND OY

Sami Kivioja / 050 441 6210

Tuukka Kivioja / 040 182 6256 myynti§mrftyresfinland.fi

TVS FU/?DL TYRES TO MO ,E THE EARTl-f
@� MRF TYRES FINLAND MRFTVRESFINLAND.FI Agncultu
285€ [alv □ %]
RASKAAN KALUSTON MRF-RENKAAT: 5106 315/8 □ R22.5
265/7 □ R18.5 22 □ € [alv □ %]
285/8 □ R22.5 28 □ € [alv □ %]
285€ [alv □ %]
S1F4
51F4 315/8 □ R22.5

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.