Page 1

Livets

ABC

en รถverlevnadsbok ANET T E HOLM

An1 Fรถrlag


Innehållsförteckning

A

1

E

31

I

71

Acceptera det som händer

Envishet är framgångsrikt

Inspiration och kunskap får du om du är nyfiken

B

9

F

35

Barnet finns inom dig

Fråga om du undrar

J

77

Jobba och se till att du får bra betalt


C

15

G

41

K

93

Chansen kommer inte tillbaks

Gör det du vill och behöver

Kroppen är din bästa vän

D

27

H

51

Du är älskad

Håll ordning och ha koll

L

107

Lita på magkänslan


M

113

Q

143

U

167

Z

197

Människan i ditt liv ska passa dig

Queer och alla andra

Underskatta inte vett och etikett

Zebror smälter in i bakrunden

N

123

R

147

V

179

Å

203

Nikotin, droger och andra farligheter

Res ut i världen

Varje dag är speciell

Ångest är inte farligt


O

131

S

157

X

183

Ä

209

Omvägar är onödiga

Släpp taget och gå vidare

X-faktorn är betydelsefull

Ät god mat

P

135

T

163

Y

189

Ö

229

Plantera blommor

Tala sanning och säg vad du tycker

Yrket du väljer ska vara kul

Önska dig det du vill ha


E


Envishet är framgångsrikt Jag vet att jag inte är perfekt på något vis. Även om jag gärna vill tro att jag är det. Du kan ju fråga pappa vad han tycker ;-). Senast igår sa du, att jag skulle sluta att ha ett sådant kontrollbehov när jag klagade på att du använde min dyra handkräm och mitt dyra nagellack. Båda var för övrigt oöppnade. Jag kan hålla med om att det inte är bra att vara överdrivet envis och att vilja kontrollera allt. Men jag vill faktiskt påstå att det är mycket bra att vara envis och inte ge upp även om man möter svårigheter. Det handlar om din egen drivkraft. Jag vill att du ska använda den. Var aktiv, gör något, sitt inte och vänta. Jag brukar ganska ofta tänka på en sak som min bästa kompis mamma sa när vi var i tioårsåldern.   – Snälla flickor väntar tills de ingenting får. Du vill väl inte sitta där helt tomhänt? Att vara envis handlar också om att inte köpa vad som helst och att försöka förändra något när man ser att det finns bättre alternativ. Det är faktiskt så, att både ovanliga och knasiga idéer kan genomföras med ett alldeles utmärkt resultat. Det gäller bara att våga, att gå mot strömmen och inte tänka precis som alla andra gör. Livet blir intressantare, roligare och kanske också mer framgångsrikt när man gör det. Det räcker faktiskt med att vara envis för att bli framgångsrik, man behöver inte ens vara smart. Bra va?


För några veckor sedan var det en man på tv som pratade om att vara just framgångsrik. Han sa att de som är framgångsrika är precis som alla andra, men de har ingen broms. De kör på och det tycker jag att du ska göra. Kör på! Ge inte upp! Men glöm inte att vara noggrann – slarva inte! Le! Andas! Var snäll :-) Och kom i tid! Då kommer det att gå bra.


Det var något jag ville säga. Men hon var långt borta och skulle inte komma hem på länge. Det var viktigt. Och för att inte glömma skrev jag ner det jag ville. Några veckor senare kom jag på en annan viktig sak. Jag skrev igen. Plötsligt en dag slog det mig att det är väldigt mycket jag borde ha pratat med både henne och hennes syster om. Det skulle bli ett långt och konstigt samtal! Därför har jag skrivit en överlevnadsbok om livets ABC. Anette Holm är en glad och bestämd mamma, hustru, storasyster, yrkeskvinna och människa.

Röster om boken ”Har läst din bok med så stor behållning. En del var rätt främmande för mig - aldrig lagt på en linneduk tror jag:) annat var med SÅ stor igenkänning. Bad sonen läsa om aktier igår...annat var helt genialt! Och roligt. Men också sorgligt. Ett stort tack.” Emma, 46


-

Jag håller på och skriver en bok till er. Till oss? Står det ”Till mina älskade barn” i början? Ja, det gör det. Handlar den om oss? Nej, det är en bok till er. Jag skriver om sånt som jag vill att ni ska veta. Är det en överlevnadsbok? Ja, det kan man säga. Har du skrivit om hur man lagar mat? Ja det har jag. Bra!

Det här är en bok till alla som vill ha ett bra liv. Den handlar om allt du behöver veta: hur du blir glad, stark och fri, hur du packar ett handbagage för en lång resa, hur du köper aktier och förhandlar, vad du ska göra när du får ont i magen eller i själen, hur du skaffar ett jobb och hittar kärleken, vad som händer när du får ett litet ekollon och mycket mer.

”En återhållen underfundighet kombinerad med partier som är starka och ganska nakna.  Den är lika mycket för vuxna som för  ungdomar.”Anneli, 46 ”Jag lärde mig saker som jag inte visste  att jag inte kunde.” Lena, 55 ISBN 978-91-637-8831-4

9 789163 788314

Profile for Smakprov Media AB

9789163788314  

9789163788314  

Profile for smakprov

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded