Page 1

L

o L e k k y ar en h it t

strum p

a

Av Carina Kero Esberg


Lykke Lo hittar en strumpa Utgiven av Idus förlag, Lerum, 2020 www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Text & illustrationer: Carina Kero Esberg Grafisk form och sättning: Mattias Norén, Idus förlag Första upplagan Tryckt i Riga, 2020 ISBN: 978-91-89147-22-5


o L e k k Ly tar en s h it

trump

Av Carina Kero Esberg

a


Lykke Lo har huggit ved hela dagen. Nu börjar det bli kväll och stora vita snöflingor faller från himlen. Lykke Lo tar sin kälke och börjar gå hemåt.


Hon hinner inte gå långt förrän hon upptäcker något i snön. När hon lyfter upp det ser hon att det är en strumpa. En väldigt lång strumpa. Någon måste ha tappat den, tänker Lykke Lo. Någon med stora fötter.


Från en gren hörs kvitter. Några småfåglar har kurat ihop sig där. Lykke Lo undrar om de har tappat en strumpa. Men Talgoxe skakar på huvudet, han håller sig varm med fjädrarna och saknar inga strumpor. Speciellt inte så där stora. Småfåglarna saknar bara mat. För snön täcker över alla bär som de brukar äta.


Lykke Lo tar fram en smörgås och ger den till fåglarna. De älskar smörgås, särskilt så här stora. Till och med Domherre, som brukar vara väldigt försiktig, smyger sig fram och smakar på godbiten.


När Lykke Lo har gått ett tag möter hon Älg. Han nosar på strumpan men skakar sedan på sin väldiga krona. Han tycker att den luktar gott, men är alldeles för liten för honom. Dessutom är han inte särskilt förtjust i glada färger.


Lykke Lo har huggit ved i skogen hela dagen. På vägen hem hittar hon en färgglad strumpa. Vems kan den vara? Hon träffar flera djur efter vägen, men inget av dem saknar en strumpa.

ISBN 978-91-89147-22-5

www.idusforlag.se

9 789189 147225

Profile for Smakprov Media AB

9789189147225  

9789189147225  

Profile for smakprov

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded