9789188964632

Page 1


Lugn & Fin på spökjakt Utgiven av Idus förlag www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Text: Nina Statheus © Illustration: Kajsa Hallström Första upplagan Tryckt i Riga, 2019 ISBN: 978-91-88964-63-2Här är Lugn och Fin. De heter så, kanske på riktigt. I alla fall säger mamma och pappa det, nästan hela tiden. Lugn och Fin ska flytta. ”Till världens bästa hus”, säger mamma. ”Till ett hus med potential”, säger pappa. ”Till ett hus med potatis”, säger Fin.


Huset är precis som Lugn ritat. Fullt med spännande ställen att gömmas på. Och tornet där de ska leka Rapunsel och astronauter. Alldeles bredvid månen. Fin älskar gungan i trädet. Trädet som knackar och knakar. Och tvättlinan man kan balansera på när man är myra. Sen hoppa långt till trappen. Men vänta. Varför har trappen mystiska, röda spår?


Inne är det svårt att se något alls. Alla tankar blir till trassel. Är de röda spåren spöksnor? Som leder in i det mörka? ”Spökjakt!” säger Fin. ”Perfekt!” säger Lugn. Fin tror att monster trivs bäst utanför garderoben. Lugn tror att spöken kan vara var som helst.


Men lyssna! Ett andetag? Det är inte Lugn. Det är inte Fin. Inte mamma eller pappa, de är ute. Det blir spöktyst i huset. Fin kan höra hjärtan slå. Lugn har ett och Fin har ett. Schh, ett andetag till vid snurriga trappen. Vem där?


Lugn och Fin ska flytta. Till ett hus som är allt de drömt om men inget de nånsin sett. Precis som husen i alla spännande berättelser. Men ska de våga gå in? Något mystiskt leder dem snart in i det mörka, knirrknarriga huset. Där väntar konstiga ljud, kladdiga spår och kanske ett litet monster under trappen?

www.idusforlag.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.