Page 1

MARIA TROLLE

AG ÄG V EN S A OM AT T GÅ S I N E G E N


TILL MIN FAMILJ


MARIA TROLLE

G AG VÄ EN S A OM AT N T GÅ S I N E G E


Det var en gång en fluga, hans namn var Frans, med varje vindpust blev hans rörelser till dans. På dagen surrade han på en stor grön äng, på natten sov han gott i sin vallmosäng. Att dricka nektar älskade han allra mest, varje blomstermåltid blev till en riktig fest.


Hans familj försökte ropa honom tillbaka, ”Frans, på dessa härliga komockor ska du smaka, det är ju bara att välja och vraka!” ”Nej fy, av dem vill jag inte äta minsta smula, de luktar ju som gammal sur skosula!” ”Varför är dina stövlar rosa, sa de andra, i rosa stövlar kan inga riktiga flugor vandra!” ”Och varför flyger du upp och ned så där, flugor ska flyga rakt fram, se här!” ”Så där ska inte en fluga vara, kom nu ned och förklara!”


”Om jag inte kan vara som ni, då kanske det är bäst att jag tar min sorti!” ”Hej då, pappa och mamma, jag sticker med detsamma!” Så flög den lilla flugan långt bort från alla dem, och aldrig någonsin mer tänkte han vända hem.


Flugan Frans är inte riktigt som de andra flugorna i sin familj. När de andra vill äta komockor dricker han hellre nektar från vallmoblommor. När familjen flyger rakt, flyger Frans upp och ned. – Så där gör inte riktiga flugor! säger familjen. Frans rymmer hemifrån. Om jag inte är en fluga, vem är jag då? tänker han. Kanske är jag egentligen ett bi? På sitt äventyr träffar han tre nya vänner, masken Mia, myran Pelle och syrsan Yrsa, som alla tre har valt att leva annorlunda. Vem är jag? är en humoristisk saga på vers, om vänskap och om att våga gå sin egen väg. Skriven av välkända illustratören Maria Trolle.

ISBN: 978-91-88549-93-8

9 789188 549938

Profile for Smakprov Media AB

9789188549938  

9789188549938  

Profile for smakprov

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded