Page 1


ξ

ξ

2


ξ

ξ

3


När Tomten

blev av med sitt skägg Utgiven av Visto förlag, Lerum, 2020 www.vistoforlag.se | info@vistoforlag.se © Text: Nina Wahlund © Bild: Emmalill Frank Grafisk form och sättning: Alexandra Lundquist, Visto förlag Första upplagan Tryckt i Viljandi, 2020

4

ξ

ξ

ISBN: 978-91-7885-294-9


När Tomten

blev av med sitt skägg Nina Wahlund

5

ξ

ξ

Emmalill Frank


Till Nellie och Isabel


7

ξ

ξ

I Tomtens bostad på Nordpolen hade det hunnit bli middagsdags. Utanför de stora fönstren, bortom de vita snövidderna, var himlen mörkt midvinterblå. Det var dan före dan före dopparedan. Det betyder att det var två dagar kvar till julafton.


ξ

ξ

8


9

ξ

ξ

I den öppna spisen längst in i bostaden knastrade elden. Dess värme letade sig förbi de upphängda julstrumporna, ut till den stora julgranen och vidare in till det väldukade bordet i middagsmatsalen. Tomten och alla tomtenissarna höll som bäst på att skaka av sig snön och kylan utifrån. Medan värmen letade sig fram till kalla näsor och stelfrusna tår gjorde de sig redo att hugga in på all mat.


ξ

ξ

10


11

ξ

ξ

Tomtenissarna bökade och knuffades medan de tog plats kring bordet. Trästolarna skrapade mot golvet när alla satte sig tillrätta. ”Nu är jag riktigt, riktigt hungrig”, sa en av tomtenissarna och började lassa upp gröt i sin skål. ”Ta för er nu”, sa Tomtemor. ”Det är klart att ni är hungriga, så hårt som ni har slitit i leksaksverkstaden idag.”


Profile for Smakprov Media AB

9789178852949  

9789178852949  

Profile for smakprov

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded