Page 1

EV IGH ETSFRร–N Sonja Sรถderberg-Sandstrรถm


EV IGH ETSFRÖN


En diktsamling av Sonja Sรถderberg-Sandstrรถm


© 2020 Sonja Söderberg-Sandström Sättning: Harry Sandström Form och original: Magnus Sandström Omslagsfoto: Elena Rostonova (Adobe Stock) Förlag: BoD – Books on Demand, Stockholm, Sverige Tryck: BoD – Books on Demand, Norderstedt, Tyskland Första upplagan ISBN: 9789178518395


FÖROR D Sonja föddes 1931 och växte upp i Hörnefors i södra Västerbotten. Hon förverkligade sin tonårsdröm att utbilda sig till förskollärare när hon var 45 år, som detta arbetade hon med stort engagemang och förtjusning till pensionering 1997. Kanske har Du läst Sonjas ”Barndomsminnen från Västerbotten”. Att Sonjas uppväxtmiljö i hemmet i Hörnefors präglat hennes skrivande vet vi. Men i den här boken möter vi en vuxen Sonja. Hennes barndom och ungdomsår i ett Kristet hem, har präglat hennes livssyn. Sonjas starka Gudstro har följt henne genom alla åren och här har vi samlat en provkarta på hennes tankar om dom exsistensiella frågorna. En bok för Ditt nattduksbord att stilla dina tankar inför nattens vila eller som gåva till en nära vän.


OR DET I Begynnelsen var ordet ... Tack Herre att Du gav oss ordet att bruka... Tack Herre att Du gav oss ordet att sĂĽ...

7


LIVET Livet en skimrande droppe, en pärla. Glittrar i glädje mognar i sorg. Grumlas och fläckas på frestarens torg. Livet en droppe att älska och vårda, med kärlekens ögon skön att beskåda. Skör, är vår enda droppe av tid. När livsdroppen brister skall människan dö, då uppenbaras vårt evighets frö. Evighetsgåvan, Gud gav till vårt liv, med hisnade framtidsperspektiv.

8


EVIGHETSFRÖ Vårt evighetsfrö har som maskrosens vingar, när mognad och utblommad människan är, då liksom maskrosens frö själen sig svingar mot höjden till nytt liv i ny atmosfär. Gud sådde sitt frö i begynnelsen, ingen människa har gått miste om den, han vill få alla hem igen. Ditt evighets embryon ta det till vara, ta Jesus på allvar, som sa ”Jag vill att där jag är, skall Ni också vara”. Så tacka vår Gud, för ditt evighetsfrö, den som tror på honom skall inte dö.

9


MÄNNISKAN Människan är också ett landskap en gränslinje mellan nutid och evighet, rymmer både och. Vårt yttre hör nutiden till, vårt innre gömmer evighetens skimrande pärla. Guds gåva till oss alla. Vårt synliga jag det blomstrar, vissnar och förgår, men evighet består. Du människa som bär på evighetsfrö, har du någonsin bearbetat din inre trädgård. Givit den näring att leva av, gett ditt evighetsfrö möjlighet att gro, berika ditt liv, öka ditt hopp, ge dig liv, evigt liv. Allt som vi ser, är förgänglighet det osynliga är av evighet.

10


S

onja föddes 1931 och växte upp i Hörnefors i södra Västerbotten.Hon förverkligade sin tonårsdröm att utbilda sig till förskollärare när hon var 45 år, som detta arbetade hon med stort engagemang och förtjusning till pensionering 1997. I den här boken möter vi en vuxen Sonja. Hennes barndom och ungdomsår i ett Kristet hem, har präglat hennes livssyn. Sonjas starka Gudstro har följt henne genom alla åren och här har vi samlat en provkarta på hennes tankar om dom exsistensiella frågorna. En bok för Ditt nattduksbord att stilla dina tankar inför nattens vila eller som gåva till en nära vän.

Profile for Smakprov Media AB

9789178518395  

9789178518395  

Profile for smakprov

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded