Page 1

Torsten Bengtsson Torsten Bengtsson

Erik är ensam hemma. Ute är det mörkt. Då knackar det på fönstret. Erik tittar ut ... och ser en zombie!

Erik

ser en zombie

Erik ser en zombie Nypon förlag


Titel: Erik ser en zombie Författare: © 2019 Torsten Bengtsson Illustratör: © 2019 Jonas Anderson Första upplagan 2019 Lix: 12 Lättlästnivå: Från 7 år Nypon förlag – en möjlighet för alla info@nyponforlag.se www.nyponforlag.se På vår hemsida finns arbetsmaterial till boken. Det är kostnadsfritt att ladda ner, utan kod eller inlogg. ISBN 978 91 7825 221 3


Fรถrfattare: Torsten Bengtsson Illustratรถr: Jonas Anderson

Erik ser en zombie

Nypon fรถrlag


Erik är på sitt rum. Han spelar spel på sin dator. – Jag åker och handlar, säger pappa. Vill du följa med? – Inte nu, svarar Erik. – Ring om det är något, säger pappa. – Okej, svarar Erik.

4


Ute är det höst. Det regnar och är mörkt. Erik tycker det är lite läskigt. Då plingar det i Eriks mobil. Det är från ett nummer han inte känner igen. Erik läser: Jag på väg. Någon har skickat fel, tänker han. Han fortsätter spela.

5


Efter en stund plingar det igen i mobilen. Erik läser: Jag är hungrig på kött och sugen på blod. Erik funderar. Det måste vara någon som skojar. Då kommer ett tredje pling. Jag är i din trädgård. Snart tar jag dig. Erik blir lite orolig. Han får ont i magen. Det här är inte roligt längre.

6


Erik går ut i hallen. Han kollar att dörren är låst. Sedan tänder han alla lampor. Då kommer ett fjärde pling. Om du tittar ut så ser du mig.

7


Nu är Erik riktigt rädd. Han ska just ringa till pappa. Då knackar det på fönstret. Först en gång. Sedan en gång till. Hans hjärta slår hårt. Vem är där ute? Erik går sakta fram till fönstret och tittar ut ... Där står en zombie! Han skriker och slår händerna för ansiktet. Det måste vara en mardröm. Det finns väl inga zombies?

8


Profile for Smakprov Media AB

9789178252213  

9789178252213  

Profile for smakprov

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded