9789176347959

Page 1

LILLA ! N E K O B S L E P S D Ä BR

Jan-Erik Ullström Emmelie Salomonsson


LILLA BRÄDSPELSBOKEN! Vad är nu detta? Jo, det är precis vad det låter som. En liten brädspelsbok. Brädspel är en så rolig och magisk grej, att vi ville skapa en hel bok med olika spel. Det som är så roligt med just brädspel är att du kan kliva in i en hel värld och vara där en stund. Där kan du och dina vänner tävla, skratta och leka er fram förbi olika hinder och utmaningar. Kom ihåg att det inte alltid är den som kommer först in i mål som vinner. Boken innehåller tio väldigt olika brädspel. Ett är i havet. Ett annat är i en sagoskog. Det finns till och med ett som du spelar under marken! För att inte tala om det där du ska sjunga med stängd mun. Brädspel passar alla åldrar. Spelen i denna bok är till för barn, men prova gärna att spela med någon vuxen där hemma. De kommer nog tycka att det är väldigt roligt. Jag är snart 45 år gammal och gör fortfarande egna brädspel hemma. Det kan du också göra. Allt du behöver är papper, penna och din fantasi. Eftersom fantasin är gränslös kan du hitta på precis vad du vill. I ett vanligt brädspel som du köper i affären får du oftast med spelpjäser, tärningar och allt annat som behövs. Det får du inte här. Du kanske undrar varför? På grund av FANTASIN det är klart! Nästan alla har minst en tärning hemma någonstans. Leta upp den. Använd den. Det gör inget om den är yttepytteliten eller megajättestor. Har du ingen tärning, kanske du kan göra en? Ni behöver en tärning och varsin spelpjäs till alla spel. Vissa spel behöver ni fler saker till, men då står det förklarat i texten. Spelpjäsen kan vara nästan vad som helst, så länge storleken passar spelplanen. En avbiten nagel, en frukostflinga, en liten sten eller kanske den där gamla tioöringen som inte går att betala med längre? Så plocka fram det ni behöver och ha roligt en stund! Läs reglerna tillsammans och om något är lite luddigt är det bara att läsa det en gång till. Kom ihåg att vara överens och snälla mot varandra. Det finns dåliga förlorare, men det finns också dåliga vinnare. Men om ni tack vare denna bok får en rolig stund är vi alla vinnare!


Pi

p

sp i p

t e l e

p

s g n

t e l e

t e l e

G

am

m

p s l e


Skrotspelet

Skattspelet

Havsspelet

Robotspelet


Alfabetsspelet

Sagospelet

Spökspelet


V

MÅL

E

A

R

= Gå ett steg tillbaka.

= Strömavbrott! Stå över ett kast.

= Slå ett extraslag.

= Råttbert ger bort ett extraslag till spelaren till höger.

= Vattenläcka! Stå över ett kast.

N

L

S

B

MÅL

I

= Säg en sak i rummet du är i som börjar på den bokstaven. Lyckas du får du slå ett extraslag.


O

Y

START

Lilla pippin Pippi har trillat ned i skorstenen och behöver ta sig upp till mamma på taket. Råttan Råttbert kan visa vägen från källaren hela vägen upp till vinden. Det finns flera vägar du kan ta, men den kortaste vägen kanske inte alltid är den lättaste. Se upp för strömavbrott, vattenläckor och annat som kan hindra dig i det gamla huset. Försten upp till taket vinner!

J


DAGS ATT SPELA! Den här boken är precis vad den heter. En liten brädspelsbok. Den innehåller tio väldigt olika spel, så du kommer säkert att

hitta din favorit. För vad sägs om ett spel där du ska sjunga med stängd mun? Eller ett där du ska hitta på nya ord. Det finns till och med ett spel som går ut på att bygga ihop en robot. Lilla Brädspelsboken får dig att använda fantasin, samtidigt som du och dina vänner får en rolig stund tillsammans. Så kliv in i dessa tio världar och lek loss! Och kom ihåg. Det är inte alltid den som är först in i mål som vinner …

www.idusforlag.se


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.