9789176346921

Page 1

GRANNFESTEN Caroline Croona

Sandra Aronsson


Fler böcker av Caroline Croona och Sandra Aronsson på Idus förlag: Rolle och mullvadsjakten, 2021

Rolle och grannfesten Utgiven av Idus förlag www.idusforlag.se | info@idusforlag.se © Författare: Caroline Croona | © Illustratör: Sandra Aronsson Första upplagan Tryckt i Riga, 2022 ISBN: 978-91-7634-692-1

Printed matter 3041 0971

BEL

NOR DI

N SWA ECO LA

C


GRANNFESTEN Caroline Croona

Sandra Aronsson


Idag är en helt vanlig, solig dag. Rolle är i sin trädgård, som han är alla vanliga, soliga dagar. Rolle älskar sin trädgård. Där är allt precis så som han vill ha det. Det är lugn och ro och han är helt ensam …


… med sin kompis Mullvaden. De behöver inga andra, Rolle och Mullvaden. De gör en massa roliga saker tillsammans. De läser tidningen. De sitter och vilar i solen. Eller så gräver de fler fina mullvadshögar.


Allt är frid och fröjd och precis som det brukar. Ända tills Rolle går för att hämta tidningen och upptäcker något som aldrig brukar ligga i hans brevlåda. – Men vad är det här för knasigt krimskrams? Rolle läser på lappen och förstår vad det är. Det är en inbjudan. En inbjudan till en fest med grannarna! – Nej, vet de vad! De där granngalningarna är ju inte riktigt kloka!


Rolle tänker absolut inte gå dit. Hur skulle han hinna med det? Han måste ju läsa tidningen. Och vila i solen. Och pynta mullvadshögar. Han är alldeles för upptagen för att kalasa med granntokar.


Men det är förstås inte säkert att grannarna kommer att fatta hur upptagen Rolle är om han bara läser tidningen och pyntar mullvadshögar. Då kanske de tycker att han är konstig som inte kommer på festen. – Så kan vi inte ha det, eller hur Mullvaden? Rolle måste komma på något annat. Något som gör att han verkar väldigt, väldigt upptagen på festdagen.


Då kommer han på det. En lekpark! Han ska bygga en lekpark till sig själv och Mullvaden. Det blir perfekt! Det tar mycket tid att bygga en lekpark. Särskilt en speciell lekpark full med mullvadsmojänger. Han kommer att vara väldigt, väldigt upptagen hela veckan. Alla grannar kommer att se det. Och på festdagen ska han och Mullvaden leka i lekparken och absolut inte ha tid att gå på fest.


Rolle har det lugnt och skönt tillsammans med sin kompis Mullvaden. Men en dag händer något fruktansvärt. Rolle blir bjuden till en fest med grannarna. Den tänker han absolut inte gå på! Men hur ska han göra för att slippa? Tillsammans med Mullvaden sätter han en listig plan i verket.

Rolle och grannfesten är en humoristisk berättelse om att undvika sånt som är jobbigt – och att inse att det där jobbiga kanske inte var så farligt ändå.

www.idusforlag.se